Σάββατο, 11 Μαΐου 2013

«Ντροπή σας κλέφτες»

Ο Γιάννης Αλαφούζος με... τιτίβισμα του αναφέρθηκε στη φάση που ο Γιάχος έκλεισε τα μάτια σε πέναλτι και αποβολή!


«Συγχαρητήρια στην ελληνική διαιτησία, πάλι αλλοιώνετε το αποτέλεσμα του τελικού. Ντροπή σας κλέφτες »!! ήταν η σχετική ανάρτηση του προέδρου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Με την λήξη του αγώνα ο Γιάννης Αλαφούζος έκανε και νέο... τιτίβισμα όπου έγραψε: «Αλλο ένα θλιβερό παιχνίδι τελειώνει όλη η αλητεια στην οθόνη σας. Μπράβο στην ΕΠΟ στην ΚΕΔ ! Να χαίρεστε την κατάντια σας .. Ντροπή»!

ΠΑΝΟΣ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ


Αυτή δυστυχώς είναι η πραγματικότητα στα ακριτικά χωριά της Θεσπρωτίας!

Το βίντεο που ακολουθεί είναι "αφιερωμένο" στους τεχνοκράτες της Αθηνοκεντρικής τρικομματικής κυβέρνησης, οι οποίοι συνεχίζουν να κρύβονται πίσω από τους αριθμούς...
αγνοώντας επιδεικτικά πως πίσω από αυτούς, υπάρχουν άνθρωποι και η τραγική πραγματικότητα που ζούμε όλοι μας στην επαρχία.

Ως φυσικό επακόλουθο, των επιταγών τους μνημονίου, η ασφάλεια των κατοίκων των ακριτικών χωριών της Θεσπρωτίας, έχει έρθει σε δεύτερη μοίρα. 
Το σοβαρό αυτό πρόβλημα με την εισαγόμενη εγκληματικότητα από την γειτονική Αλβανία, ήταν το κεντρικό θέμα που απασχόλησε το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατών, την Πέμπτη, παρουσία του Βουλευτή Θεσπρωτίας κ. Μπέζα, του Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας κ. Πιτούλη και του Αστυνομικού Διευθυντή Θεσπρωτίας κ. Λελοβίτη. 

Η αποδυνάμωση των Αστυνομικών τμημάτων, τόσο σε υλικό όσο και σε ανθρώπινο δυναμικό, ειδικά μετά την μετακίνηση μεγάλης δύναμης των συνοριοφυλάκων στην Θράκη, δημιουργεί προβλήματα στους κατοίκους, οι οποίοι βλέπουν καθημερινά τις περιουσίες τους να λεηλατούνται. 
Όσοι δε, τόλμησαν να κάνουν το βήμα της αποκέντρωσης, επενδύοντας στον Χειμερινό και ορεινό τουρισμό της Θεσπρωτίας, νιώθουν ανήμποροι να υπερασπιστούν αυτή τους την απόφαση. 
Δικαιολογημένη η αγανάκτηση, ιδιοκτήτη ξενώνα στο Λιά, στις πλαγιές της Μουργκάνας, ο οποίος βλέπει τους λιγοστούς "θαρραλέους" επισκέπτες, να εγκαταλείπουν έντρομοι την περιοχή. 


Στο Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατών, ακούστηκαν πολλές απόψεις και μαρτυρίες (ολόκληρη την συζήτηση μπορείτε να την παρακολουθήσετε ΕΔΩ) με χαρακτηριστικότερη, την μαρτυρία του ηλικιωμένου Προέδρου του Κεφαλοχωρίου (Γλούστα) Φιλιατών. 
Μην απορήσετε με το προχωρημένο της ηλικίας του Προέδρου. 
Είναι κοντά στο μέσο όρο ηλικίας, όλων των κατοίκων, των ορεινών χωριών του Δήμου Φιλιατών. 
Με καθαρά ευθύνη δική σας κύριοι των Αθηνών, αφού οδηγήσατε τους νέους να απομακρυνθούν, μαζί με τις οικογένειές τους, παραδίδοντας τα χωριά μας στην ερήμωση, αλλά πρωτίστως στις επεκτατικές ορέξεις των γειτόνων "φίλων" Αλβανοτσάμηδων. 


Τώρα που επιστρέφετε από τις διακοπές σας, ρίξτε και μία ματιά σε ολόκληρη την επαρχία, αφού τα ίδια προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Νομός Θεσπρωτίας, αντιμετωπίζουν και πολλοί άλλοι Νομοί της Χώρας. 
Το οφείλετε σε ανθρώπους όπως ο ηλικιωμένος Πρόεδρος του Κεφαλοχωρίου. 
Το οφείλετε στο κάτω κάτω και στον ίδιο σας τον εαυτό. 
Αφού, εάν δεν υπήρχαν οι ακρίτες, δύσκολα θα είχατε το δικαίωμα στην Δημοκρατία σας. 

Dragbattle 11-12 Μαΐου

Gran Turismo 6: Διέρρευσε η ημερομηνία κυκλοφορίας της πολυαναμενόμενης συνέχειας του Gran Turismo

Η Sony ετοιμάζει το Gran Turismo 6 σε συνεργασία πάντα με την Polyphony Digital και όπως είναι λογικό η φημολογία βρίσκεται στο αποκορύφωμά της. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες μας, η ημερομηνία κυκλοφορίας του είναι... η 28η Νοεμβρίου, όπως «άφησαν» να διαρρεύσει άνθρωποι της Sony.

Το Gran Turismo κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1997 για το PS1 και από τότε μέχρι σήμερα έχει πουλήσει περισσότερα από 65 εκατομμύρια cd/dvd, ενώ το GT6 αναμένεται να καταφέρει νέο ρεκόρ πωλήσεων.

Η επιτυχία του φυσικά οφείλεται τόσο στην ρεαλιστική οδική συμπεριφορά των αυτοκινήτων όσο και στην πλειάδα αυτών.

Το Gran Turismo 6 θα κυκλοφορήσει αρχικά, αποκλειστικά για το PS3, ενώ μελλοντικά θα υπάρξει και έκδοση ειδικά αφοσιωμένη στο PS4. Την πρώτη γεύση από το GT6 θα πάρουμε στην E3 τον Ιούνιο. Εκεί αναμένουμε και την επίσημη τοποθέτηση της μάρκας για την ημερομηνία κυκλοφορίας αλλά και τα specs του παιχνιδιού, αν αυτή δεν γίνει νωρίτερα και συγκεκριμένα στον εορτασμό για τα 15 χρόνια του παιχνιδιού σε λίγες ημέρες.
peritroxon.gr

Μήνυμα αναγνώστη προς τους Μαθηματικούς της Επιτροπής Πανελληνίων εξετάσεων

Θεού θέλοντος, ΟΛΜΕ επιτρέπουσας και Πολιτείας επιβάλουσας σε λίγες μέρες θα κληθούν οι μαθητές της Γ Λυκείου να συμμετάσχουν στις Πανελλήνιες εξετάσεις. 
Τα δύο τελευταία χρόνια τα θέματα των μαθηματικών ήταν για μικρούς... Αϊνστάιν. (αν και βραδύνους όπως έχω ακούσει, θα...κοβόταν).
Είναι αντιπαιδαγωγικό έως ανήθικο να ζητάς μέσα σε ένα τρίωρο από τους μαθητές να απαντήσουν σε τόσες πολλές ερωτήσεις και μάλιστα απαιτητικές!. Ένα θέμα με τέσσερα ερωτήματα είναι τελικά τέσσερεις ασκήσεις, σαν αυτές που διδάσκουν οι συνάδελφοι στο σχολείο σε...μία εβδομάδα!! Ενδεικτικά σας αναφέρω ότι οι απαντήσεις των θεμάτων των ετών 2011 και 2012 δακτυλογραφημένες καταλαμβάνουν επτά (7) σελίδες τύπου Α4. Πόσος χρόνος απαιτείται να σκεφθούν και να απαντήσουν σας έχει απασχολήσει; Το να μη γράψει κάποιος λόγω άγνοιας κατανοητό. Το να μη γράψει λόγω χρονικής στενότητας είναι άδικο. Υπάρχουν τόσα έξυπνα θέματα. Γιατί αυτή η...σαδιστική αντιμετώπιση των υποψηφίων στα Μαθηματικά; Αγνοείτε κ. συνάδελφοι, ότι πολλοί μαθητές είναι από επαρχία ή από την νησιωτική χώρα; Αγνοείτε ότι η εξέταση στα μαθηματικά εμπεριέχει ρίσκο; Αγνοείτε ότι η ύλη των μαθηματικών είναι πολύ περισσότερη από την ύλη των άλλων μαθημάτων που εκτός από το βιβλίο της Γ Λυκείου πρέπει να έχουν σε πρώτη ζήτηση γνώσεις από τα βιβλία της Α' και Β' Λυκείου; Αγνοείτε ότι οι μαθητές συναντούν για πρώτη φορά τόσα πολλά; (εκτός αν εξετάζονται για δεύτερη φορά).
Η επιτροπή των εξετάσεων αναζητάει διαβασμένους ή ταχυγράφους; Ένας υποψήφιος που είναι άριστος γνώστης του σχολικού βιβλίου πιστεύετε ότι θα απαντήσει στα θέματα που βάζετε; Αν αναζητάτε ταλέντα αφήστε τα στην δικαιοδοσία της Μαθηματικής Εταιρείας. Όταν οι εφημερίδες αργότερα θα γράψουν " τα θέματα ήταν...βατά" (τι κακόηχη λέξη) ή "σφαγή στα Μαθηματικά", να αναζητήσουμε ευθύνες όχι μόνο από τα θύματα.

Σαν σήμερα «έφυγε» ο Στράτος…


Σαν σήμερα έφυγε από τη ζωή ο αξέχαστος Στράτος Διονυσίου, πριν από 23 χρόνια. Ο Στράτος Διονυσίου έφυγε απρόσμενα το πρωινό της 11ης Μαΐου 1990...
από καρδιακό επεισόδιο αφήνοντας ένα μεγάλο κενό στο λαϊκό πεντάγραμμο, σε ηλικία 55 χρόνων.

Η κηδεία του είχε τελεστεί στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών, όπου χιλιάδες Ελλήνων απέδωσαν το θαυμασμό τους στον άνθρωπο που, μόλις λίγες ώρες πριν, τους διασκέδαζε στο ΣΤΡΑΤΟΣ, στην οδό Φιλελλήνων. Είναι αδιαμφισβήτητα ένας τραγουδιστής αξεπέραστος.

Αστέρας Τρ.-Ολυμπιακός

Στην παράταση βρίσκεται ο Τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα στον Αστέρα Τρίπολης και τον Ολυμπιακό. Με γκολ των Ράγιος και Φουστέρ στο 1-1 η αναμέτρηση. 

DRAGBATTLE viotikignomiΑνδρέας Λοβέρδος: Έπρεπε να είχα φύγει νωρίτερα από το ΠΑΣΟΚ


«To φιλότιμό μου δεν μου επιτρέπει να καταγγείλω το ΠΑΣΟΚ. Εγώ είμαι στην επόμενη ημέρα, είμαι στη "Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα" και η πρόκληση είναι να... δημιουργήσω κάτι καινούργιο» ήταν η απάντηση του Ανδρέα Λοβέρδου σε ερώτηση για τη σύγκρουση Βενιζέλου Παπανδρέου με αφορμή τα οικονομικά του Κινήματος.

Ο Α. Λοβέρδος, σε συνέντευξή του στα «Παραπολιτικά» εμφανίζεται αισιόδοξος για την πορεία του νέου κόμματος του οποίου ηγείται, το οποίο τοποθετεί «μεσοτοιχία με τη Ν.Δ. και τον ΣΥΡΙΖΑ» και αποκαλύπτει ότι έχει μετανιώσει που δεν έφυγε από την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ νωρίτερα.

«Το βράδυ του δημοψηφίσματος έπρεπε να έχω φύγει και από την κυβέρνηση και από το ΠΑΣΟΚ. Δεν το έκανα γιατί η χώρα πήγαινε σε αλλαγή πρωθυπουργού και θεώρησα σωστό να μείνω για να βοηθήσω», υποστήριξε.
newpost.gr

Το ελαιόλαδο σώζει τις εξαγωγές

Η κρίση στην Κύπρο και η πτώση της ζήτησης στη Μεγαλόνησο οδήγησαν σε πτώση της τάξης του... 7,8% των Ελληνικών εξαγωγών το μήνα Μάρτιο σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2012.

Σύμφωνα με στοιχεία του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εξαγωγέων μείωση κατέγραψαν όλοι οι εξαγωγικοί κλάδοι τόσο προς τις αγορές της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και Τρίτων χωρών.

Ειδικότερα τον περασμένο Μάρτιο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΕΛΣΤΑΤ, η συνολική αξία των εξαγωγών, σε σχέση με τον Μάρτιο του 2012 μειώθηκε κατά 7,8% (στα 2,04 δις ευρώ από 2,25 δις ευρώ). Η μείωση αυτή προέρχεται από την υποχώρηση κατά 6% των εξαγωγών προς τις χώρες την ΕΕ και κατά 9,6% προς τις Τρίτες Χώρες. Αν εξαιρεθούν τα πετρελαιοειδή, η μείωση είναι ακόμη μεγαλύτερη και ξεπερνά το 10,7%.

Σύμφωνα με τους εξαγωγείς τα γεγονότα της Κύπρου, η διαφορά μεταξύ του Πάσχα Καθολικών και Ορθοδόξων, καθώς και η διεθνής ύφεση, που επηρεάζει συνολικά τη ζήτηση είναι τα βασικά αίτια της πτώσης αυτής.

Πάντως ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων τονίζει ότι και το Μάρτιο 2013 τα «βαριά χαρτιά» των Ελληνικών εξαγωγών συνεχίζουν να κατακτούν αγορές. Έτσι, σημειώνεται εντυπωσιακή αύξηση των εξαγωγών του ελαιολάδου κατά 178,2%, ενώ και τα αγροτικά προϊόντα της χώρας σημείωσαν άνοδο +4,8%.

Η μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση στα εξαγώγιμα προϊόντα ανήκει στον κλάδο πετρελαιοειδών (+27,6), με αποτέλεσμα το ποσοστό συμμετοχής τους στις συνολικές ελληνικές εξαγωγές να διαμορφώνεται στο 33,6% του συνόλου. Στον αντίποδα, εντείνονται οι πιέσεις στα βιομηχανικά προϊόντα (-14,5%), αλλά και στα προϊόντα των κατηγοριών Ποτά-Καπνός (-49,4%) και τα Μηχανήματα (-21,7%).

Στα θετικά σημάδια για την πορεία των εξαγωγών, σύμφωνα με το Σύνδεσμο Εξαγωγέων, περιλαμβάνεται η πρόσφατη υπουργική απόφαση που διευκολύνει τις επιστροφές ΦΠΑ , που αποτελεί μόνιμο πονοκέφαλο για πολλές εταιρίες καθώς τους αποστερεί ρευστότητα, που τόσο έχουν ανάγκη. Αξίζει να σημειωθεί ότι με τις τελευταίες ρυθμίσεις προβλέπεται προτεραιότητα επιστροφών σε όσες επιχειρήσεις διενεργούν εξωστρεφή δραστηριότητα σε ποσοστό άνω του 50% του ετήσιου τζίρου τους.
thestival.gr

viotikignomi


Φωτογραφία

Ετοιμόρροπη κολόνα της ΔΕΗ στην Άρτα


Οξύμωρο σχήμα. Κάτω η πινακίδα προς Τεχνολογικό εκπαιδευτικό ίδρυμα κι από πάνω...
η στραβή κολόνα της ΔΕΗ. Αρτα. Διασταυρωση προς ΤΕΙ.

Οταν πέσει τελικά και έχει και θύματα ή ζημιές όλοι θα βριζουν. Ας πάει ένα συνεργείο, σε μια ωρίτσα θα ρθει σε λογαριασμό. Ετσι για να μη μας λενε λαο της τελευταίας παρατριχα στιγμής ή της κακιάς ώρας...

Από Δευτέρα τα φύλλα πορείας στους εκπαιδευτικούς

Την επιστράτευση των εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, μετά την απόφαση της ΟΛΜΕ να εισηγηθεί απεργία τις πρώτες έξι ημέρες των πανελλαδικών εξετάσεων, αποφάσισε η κυβέρνηση. Από Δευτέρα τα φύλλα πορείας. Την ίδια ώρα... με δηλώσεις του ο γραμματέας της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης έδειξε την πόρτα της εξόδου της ΝΔ στον πρόεδρο της ΟΛΜΕ Νίκο Παπαχρήστο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ραδιοφωνικού σταθμού Βήμα 99,5, ήδη έχουν τυπωθεί τα φύλλα επίταξης, τα οποία θα επιδοθούν σε 86.000 εκπαιδευτικούς. Η διαδικασία θα ξεκινήσει τη Δευτέρα και θα διαρκέσει τρεις ημέρες.

Εκτός ΝΔ ο Παπαχρήστος

Θορυβημένος από την στάση που τήρησε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Νίκος Παπαχρήστος, που πρόσκειται στην ΔΑΚΕ, ο γραμματέας της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης δήλωσε το απόγευμα της Παρασκευής πως δεν έχουν θέση στην ΝΔ στελέχη της ΔΑΚΕ που εκφράζονται από πρακτικές και παρωχημένες νοοτροπίες «τύπου ΣΥΡΙΖΑ».

«Οι αποφάσεις της ΟΛΜΕ βρίσκουν απέναντι την κοινωνία, δεν ταιριάζουν σε εκπαιδευτικούς και σίγουρα βρίσκουν αντίθετη την πλειονότητά τους. Αποτελούν αντιγραφή χρεοκοπημένων συνδικαλιστικών πρακτικών, που αγνοούν τον αγώνα και την αγωνία εκατοντάδων χιλιάδων μαθητών και των οικογενειών τους» τόνισε ο γραμματέας της ΝΔ. 
agelioforos.gr

Παρασκευή, 10 Μαΐου 2013


Αποχρώσεις χειλιών για λευκό χαμόγελο

Πέρα από τις συμβουλές του σωστού καθαρισμού και της λεύκανσης των δοντιών, ένας πολύ απλός, αλλά θαυματουργός τρόπος για να κάνετε τα δόντια σας να δείχνουν λευκά είναι το χρώμα του κραγιόν που φοράτε. Δείτε λοιπόν ποιες είναι... οι αποχρώσεις της άνοιξης που θα σας βοηθήσουν να κάνετε το χαμόγελο σας να φαίνεται υγιές, λευκό και αστραφτερό, χωρίς να χρειάζεται να ξοδέψετε ένα σωρό χρήματα.

Ανοιχτό ροζ

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά χρώματα της σεζόν είναι το ανοιχτό ροζ. Πρόκειται για μία από τις παλ αποχρώσεις που θα σας δώσει μια φρεσκάδα, μια γλυκύτητα και μια άκρως θηλυκή εμφάνιση. Φορώντας το, τα δόντια σας θα φαίνονται πιο φωτεινά.
Κοραλί

Ένα από τα άκρως ανοιξιάτικα χρώματα που ταιριάζει σε όλες τις γυναίκες, είναι το κοραλί, μια απόχρωση που θυμίζει κάτι εξωτικό και θα δώσει στο χαμόγελο σας και επομένως στα δόντια σας τη λευκότητα που τους χρειάζεται.
Κόκκινο της φωτιάς

Πρόκειται για ένα χρώμα που θα τραβήξει την προσοχή και θα σας δώσει μια άκρως θηλυκή και ζωντανή όψη που θα σαγηνέψει τους άνδρες. Η αντίθεση που θα προκαλέσει με το λευκό των δοντιών σας θα είναι μεγάλη με αποτέλεσμα να τα κάνει να δείχνουν ακόμη πιο αστραφτερά.
Μπορντό ή Κερασί

Τα δύο αυτά χρώματα, τα οποία έχουν ως βάση τους το μπλε, όντας σκουρόχρωμα θα κάνουν το λευκό των δοντιών σας να φαίνεται πολύ πιο έντονο.
Σας άρεσε; 

Μοιραστείτε το
beautetinkyriaki.gr

Τεράστιες τοιχογραφίες αναμορφώνουν μια πόλη!

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών, η πολωνική πόλη Lodz μετατράπηκε σε μια μόνιμη έκθεση τέχνης σε δημόσιους χώρους. Οι πρώτες δημιουργίες ξεκίνησαν το 2009, σε μια προσπάθεια να... αλλάξει το αστικό τοπίο με δημιουργικές τοιχογραφίες που θα βελτίωναν κατά πολύ τη ζωή στην πόλη. 

Η βασική ιδέα ήταν να δημιουργηθούν μεγάλα έργα ζωγραφικής στις προσόψεις των κτηρίων στο κέντρο της πόλης από εξέχοντες καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο.

Με την υποστήριξη του δημάρχου Hanna Zdanowska σπουδαίοι καλλιτέχνες του δρόμου έφτιαξαν 21 τοιχογραφίες διάσπαρτες γύρω από την πόλη, οι οποίες μεταμόρφωσαν κατά πολύ την αισθητική της. «Οι άνθρωποι που ζουν σε αυτή την πόλη σκέφτονται ότι το Lodz είναι γενικά βρόμικο και παραμελημένο. Κάτι έπρεπε να αλλάξει», λέει ο Michal Biezynski, διευθυντής του Ιδρύματος Urban Forms που ανέλαβε τη δράση, πετυχαίνοντας να αφήσει ένα μόνιμο καλλιτεχνικό αποτύπωμα σε διάφορα σημεία της πόλης.

Εγκαινιάστηκαν τα συνδρομητικά κανάλια του YouTube

Πρεμιέρα έκανε το πιλοτικό πρόγραμμα συνδρομητικών καναλιών του YouTube. Όπως ανακοίνωσε το YouTube, η συγκεκριμένη κίνηση αποτελεί...τμήμα μίας γενικότερης προσπάθειας η οποία γίνεται έτσι ώστε οι δημιουργοί να κερδίζουν έσοδα για τη δημιουργικότητά τους.

Εδώ και καιρό, η Google, ιδιοκτήτρια του YouTube, έχει ανακοινώσει την πρόθεσή της να προχωρήσει σε αυτή την κίνηση, προκειμένου να προωθήσει μέσω του δικτύου την προβολή επαγγελματικού οπτικοακουστικού περιεχομένου.

Με τον τρόπο αυτόν, η Google επιδιώκει να διεκδικήσει μερίδιο της επαγγελματικής αγοράς των βίντεο, όπου μέχρι τώρα δεσπόζουν οι υπηρεσίες Netflix και Hulu.

«Από σήμερα, εγκαινιάζουμε ένα πιλοτικό πρόγραμμα με συνδρομητικές υπηρεσίες, το κόστος των οποίων θα ξεκινά από τα 0,99 δολάρια ανά μήνα» ανακοίνωσε το YouTube.

Συνολικά, περίπου 50 κανάλια από όλο τον κόσμο συμμετέχουν στο συνδρομητικό πρόγραμμα του YouTube.

«Κάθε συνδρομητικό κανάλι θα διατίθεται αρχικά δωρεάν για δοκιμή σε διάστημα 14 ημερών» τονίζεται στην ανακοίνωση του YouTube και προστίθεται: «Αυτή δεν είναι παρά μόνον η αρχή. Οι συνδρομητές θα μπορούν σύντομα να έχουν πρόσβαση στις συνδρομητικές υπηρεσίες μέσω υπολογιστών, κινητών τηλεφώνων, υπολογιστών - ταμπλέτων καθώς και τηλεοράσεων».

Στον τελικό ο Ολυμπιακός!

Παίζοντας άμυνα για σεμινάριο ο Ολυμπιακός θριάμβευσε 69-52 με της ΤΣΣΚΑ Μόσχας στον πρώτο ημιτελικό του Φάιναλ Φορ του Λονδίνου και προκρίθηκε στον τελικό της διοργάνωσης, όπου θα υπερασπιστεί τον τίτλο που κατέκτησε πέρσι στην Κωνσταντινούπολη. 
Οι πρωταθλητές Ευρώπης πραγματοποίησαν εκπληκτική εμφάνιση και ταπείνωσαν τους Ρώσους, οι οποίοι πριν από το ματς ήταν το φαβορί στα χαρτιά. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα θα αντιμετωπίσει την Κυριακή τη νικήτρια του ισπανικού clasico Μπαρτσελόνα-Ρεάλ.

Αναγνώστρια υπερασπίζεται τους εκπαιδευτικούς

Οι εκπαιδευτικοί είναι ένας κλάδος παρεξηγημένος. Όλοι τους κατηγορούν και τους κατακρίνουν ότι... δουλεύουν λίγο και κάθονται.

Θέλω να τονίσω λοιπόν ότι οι εκπαιδευτικοί δουλεύουν και πέρα του ωραρίου τους. Δηλαδή έχουν δουλειά και στο σπίτι όπως είναι το διόρθωμα των διαγωνισμάτων και η προετοιμασία για την παράδοση μαθήματος της επόμενης μέρας. Είναι εύκολο να κρίνουμε χωρίς να γνωρίζουμε. Κρίμα!

Δήλωση Κ. Αϊβαλιώτη για το ταξίδι του Πρωθυπουργού στην Κίνα

από το Γραφείο Τύπου
Ο Εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ, πρ. Βουλευτής Κ. Αϊβαλιώτης έκανε την εξής δήλωση...
"Για Κίνα κινάει ο πρωθ/γός. Τίποτε όμως δεν κινείται στην οικονομία , παρά τις ακατανόητα αισιόδοξες δηλώσεις..."

Κόλαση φωτιάς σε γνωστό νυχτερινό κέντρο στο Ηράκλειο

Παρανάλωμα του πυρός έγινε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης στο Ηράκλειο. Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, το μαγαζί τυλίχτηκε στις φλόγες και αμέσως...
η φωτιά πήρε μεγάλες διαστάσεις.

Πρόκειται για νυχτερινό κέντρο στην οδό Επιμενίδου που σήμανε συναγερμό σε όλο το κέντρο της πόλης. Το περιστατικό σημειώθηκε μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα.

Τέσσερα οχήματα της πυροσβεστικής με 10 άνδρες ρίχτηκαν στη μάχη με τις φλόγες προσπαθώντας από τη μία να κατασβέσουν την πυρκαγιά και από την άλλη να την περιορίσουν ώστε να μην επεκταθεί στα γύρω κτίρια. Τελικά από τη φωτιά, οι ζημιές στο μαγαζί ξεπερνούν τις 50.000 ευρώ.

Drag Park


Φωτογραφία
κ ειμαστε ακομα εδωωωωωωωωωωωωω.........

Πάσχα στο Αγρίνιο ....

http://www.viotiashop.gr/index.php/nea/menu-options/epikairotita/apoklistika/3141-pasxa-sto-agrinio

Συναγερμός στην Ευρώπη για τον κορονοϊό

Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές υπηρεσίες της Ευρώπης, εξαιτίας του κορονοϊού, ο οποίος μοιάζει με εκείνον που προκαλεί... το Σοβαρό Οξύ Αναπνευστικό Σύνδρομο (SARS). 

Στη Γαλλία, ένας 65χρονος που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, φέρεται πως κόλλησε τον ιό σε ταξίδι του στο Ντουμπάι. Ένας ακόμη άνδρας που νοσηλευόταν στο ίδιο δωμάτιο με τον 65χρονο, ο θεράπων γιατρός του και μια νοσοκόμα, θεωρούνται ύποπτα περιστατικά. «Θέλω να τονίσω πως είναι καθολική η κινητοποίηση των κρατικών υπηρεσιών για την αντιμετώπιση της κατάστασης με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και με την συνεργασία των διεθνών υγειονομικών αρχών», δήλωσε η Γαλλίδα υπουργός Υγείας. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας στέλνει ειδικούς στο νοσοκομείο στη Σαουδική Αραβία, από όπου έχει εξαπλωθεί ο ιός. 

Παγκοσμίως έχουν εντοπιστεί 31 κρούσματα, στη Σαουδική Αραβία, την Ιορδανία, το Κατάρ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τη Βρετανία και τη Γερμανία. Τα 18 από τα κρούσματα ήταν θανατηφόρα.
lifo.gr

Στον τελικό ο Ολυμπιακός!

Παίζοντας άμυνα για σεμινάριο ο Ολυμπιακός θριάμβευσε 69-52 με της ΤΣΣΚΑ Μόσχας στον πρώτο ημιτελικό του Φάιναλ Φορ του Λονδίνου και προκρίθηκε στον τελικό της διοργάνωσης, όπου θα υπερασπιστεί τον τίτλο που κατέκτησε πέρσι στην Κωνσταντινούπολη. 
Οι πρωταθλητές Ευρώπης πραγματοποίησαν εκπληκτική εμφάνιση και ταπείνωσαν τους Ρώσους, οι οποίοι πριν από το ματς ήταν το φαβορί στα χαρτιά. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα θα αντιμετωπίσει την Κυριακή τη νικήτρια του ισπανικού clasico Μπαρτσελόνα-Ρεάλ.

«Δεν «πάγωσε» η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση»

Σε διάψευση των δημοσιευμάτων που θέλουν το ζήτημα της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση να έχει «παγώσει», προχώρησε...με ανακοίνωση του το υπουργείο Οικονομικών.

Στο κείμενο ξεκαθαρίζεται ότι αυτά που είπε ο Γιάννης Στουρνάρας, στη χθεσινή συνέντευξή του και παρερμηνεύτηκε είναι ότι η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση έχει τεθεί στην τρόικα και πως θα συζητηθεί ξανά τον Ιούνιο.

Να σημειώσουμε, πως κυβέρνηση και τρόικα ανέμεναν ότι η μετάταξη του ΦΠΑ στην εστίαση από το χαμηλό συντελεστή 13% στον υψηλό συντελεστή (23%) θα απέφερε επιπλέον έσοδα 1 δισ. ευρώ σε ετήσια βάση. Ωστόσο αυτή η προσδοκία δεν επαληθεύτηκε καθώς οι πρόσθετες εισπράξεις οριακά ξεπέρασαν τα 150 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση. «Είναι ένα θέμα το οποίο θα το ξαναδούμε τον Ιούνιο και εφ όσον τα έσοδα πάνε καλά και είμαστε εντός των δημοσιονομικών στόχων», είπε χθες ο τεχνοκράτης υπουργός Οικονομικών προσθέτοντας πως η χώρα έχει ακόμη δρόμο μπροστά της τόσο για τη δημοσιονομική εξυγίανση, όσο και για την παραγωγή πρωτογενούς πλεονάσματος σε ετήσια βάση.
iapopsi.gr

MOSXOPODI THIVAS


Ισπανία: Στους δρόμους εκπαιδευτικοί-σπουδαστές για τις περικοπές

Δάσκαλοι, καθηγητές, μαθητές και φοιτητές βγήκαν με πανό και συνθήματα στους δρόμους των ισπανικών πόλεων στο... πλαίσιο της απεργιακής κινητοποίησης σε όλες τις βαθμίδες της δημόσιας εκπαίδευσης, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις περικοπές που επιφέρει στον τομέα της Παιδείας η πολιτική δημοσιονομικής λιτότητας της συντηρητικής κυβέρνησης του Μαριάνο Ραχόι.

Σύμφωνα με συνδικαλιστικές οργανώσεις, πάνω από το 65% των εκπαιδευτικών σε σχολεία και πανεπιστήμια έλαβαν μέρος στην κινητοποίηση, η οποία «παρέλυσε» τον τομέα της παιδείας.

Δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν σε ένα επεισόδιο με φοιτητές, οι οποίοι αποπειράθηκαν να βάλουν φωτιά σε λάστιχα και κάδους απορριμμάτων στην πόλη Βαλένθια, στην ανατολική Ισπανία.

Η γενική απεργία ακολουθεί εβδομάδες κινητοποιήσεων ενάντια στις περικοπές στον προϋπολογισμό του τομέα της εκπαίδευσης κατά 6,7 δισεκατομμύρια ευρώ και πλέον από το 2010 και τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες για την ανακατανομή μαθητών και σπουδαστών.

Λιγότεροι δάσκαλοι είναι υποχρεωμένοι να παραδίδουν μαθήματα σε περισσότερους μαθητές σε πιο πολυάριθμες τάξεις, ενώ πολλά σχολεία αντιμετωπίζουν σοβαρές ελλείψεις σε εκπαιδευτικό υλικό διαφόρων ειδών.

Η κυβέρνηση Ραχόι προσπαθεί να μειώσει το έλλειμμά της από το 7% του ΑΕΠ το 2012 στο όριο του 3% που έχει θεσπίσει η ΕΕ ως το 2016.

Προτάσεις για τα συστήματα εγγύησης των καταθέσεων από την Κομισιόν

Τα ευρωπαϊκά ταμεία για την ασφάλιση των καταθέσεων θα ήταν ευάλωτα σε "τεράστιες πιέσεις" εκτός και αν δοθεί στους καταθέτες προτιμησιακή μεταχείριση σε σχέση με τους μη διασφαλισμένους πιστωτές, αναφέρει... μελέτη της Κομισιόν για την αντιμετώπιση των τραπεζών που καταρρέουν, όπως μεταδίδει το Bloomberg. 

Όπως αναφέρει το πρακτορείο η Ε.Ε. εξετάζει αν οι καταθέτες θα πρέπει να αποπληρώνονται μπροστά από τους υπόλοιπους μη διασφαλισμένους πιστωτές στο πλαίσιο των νέων κανονισμών για την εξυγίανση των ευρωπαϊκών τραπεζών. 

Εάν δεν δοθεί ξεκάθαρη προτεραιότητα στους καταθέτες, τα εθνικά ταμεία θα βρεθούν στην ίδια θέση με τους μη διασφαλισμένους καταθέτες, τους ομολογιούχους και άλλους μη διασφαλισμένους πιστωτές στο διαχωρισμό των περιουσιακών στοιχείων της τράπεζας και στην απορρόφηση των ζημιών, αναφέρει η εμπιστευτική μελέτη της Ε.Ε. σύμφωνα με το πρακτορείο. 

Τα συστήματα εγγύησης των καταθέσεων και οι εθνικές κυβερνήσεις που τα στηρίζουν "θα είναι ευάλωτα σε τεράστιες πιέσεις στα οικονομικά τους, εφόσον δεν προβλεφθεί προτιμησιακή μεταχείριση των καταθετών", αναφέρει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στη μελέτη της η οποία βρίσκεται στην κατοχή του Bloomberg. 

Η Επιτροπή συνέταξε την έκθεση για μια συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες την επόμενη εβδομάδα.

Η μελέτη εντοπίζει δύο βασικές επιλογές για να δοθεί προτεραιότητα στους καταθέτες έναντι των υπόλοιπων πιστωτών.

Με βάση την πρώτη επιλογή, μόνο οι διασφαλισμένοι καταθέτες – των οποίων οι απαιτήσεις θα καλύπτονται από τα συστήματα εγγύησης των καταθέσεων – θα έχουν προτεραιότητα έναντι των υπόλοιπών πιστωτών ώστε να αποφύγουν τους κανόνες για τις διασώσεις με ίδια μέσα (bail-in).

Η δεύτερη επιλογή θα δίνει και στους μη διασφαλισμένους καταθέτες προτεραιότητα έναντι των άλλων ομολογιούχων πρώτης εξασφάλισης και μη διασφαλισμένων πιστωτών. Με βάση αυτό το σενάριο, το οποίο είναι παρόμοιο με τις πολιτικές που εφαρμόζονται στις ΗΠΑ, οι μη διασφαλισμένοι καταθέτες θα αντιμετωπίζουν ζημιές μετά τους ομολογιούχους πρώτης εξασφάλισης, όπως έγινε στο παράδειγμα της Κύπρου.

Όσο τα σχήματα για την εγγύηση των καταθέσεων έχουν προτεραιότητα έναντι των άλλων πιστωτών, όπως προβλέπεται και στις δύο επιλογές, τα εθνικά ταμεία δεν θα χρειάζεται να καταγράφουν ζημιές με βάση τα σενάρια για την κατάρρευση τραπεζών που έχει προβλέψει η Κομισιόν. 

Εάν δεν δοθεί προτεραιότητα, τα ταμεία ενδεχομένως να χρειαστεί να καλύψουν ένα κενό που θα μπορούσε να φτάνει το 45% για τους ασφαλισμένους λογαριασμούς, με τους μη διασφαλισμένους πιστωτές να αντιμετωπίζουν παρόμοιες ζημιές, αναφέρει το πρακτορείο. 

Στην περίπτωση που οι νέοι κανονισμοί δώσουν προτεραιότητα στους ασφαλισμένους και μη διασφαλισμένους καταθέτες, τότε οι ομολογιούχοι και άλλοι μη διασφαλισμένοι πιστωτές θα βρεθούν να αντιμετωπίζουν ζημιές περίπου 80%. Η μελέτη της Ε.Ε. ωστόσο σημειώνει ότι αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει τα κόστη χρηματοδότησης σε άνοδο, αν και προβλέπει ότι τα οφέλη από μια ξεκάθαρη ιεραρχία θα αντισταθμίζουν τον αρνητικό αντίκτυπο.
capital.gr

Η Κίνα «επενδύει» στην Ελλάδα

Την υπογραφή σειράς συμφωνιών μεταξύ Ελλάδας και Κίνας, στο πλαίσιο της επίσκεψης του Αντώνη Σαμαρά στο Πεκίνο, προανήγγειλε ο Κινέζος πρεσβευτής στην Αθήνα, Du Qiwen, εκφράζοντας την ελπίδα ότι... η επίσκεψη του πρωθυπουργού θα δώσει «φρέσκια» ώθηση στις διμερείς σχέσεις.

Ο πρωθυπουργός, κατά την παραμονή του στο Πεκίνο,από τις 15 έως τις 19 Μαϊου, θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο και τον πρωθυπουργό της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, όπως και άλλους αξιωματούχους της χώρας.

Η κινεζική κυβέρνηση αποδίδει μεγάλη σημασία στην επίσκεψη αυτή, υπογράμμισε, ενημερώνοντας σήμερα τους δημοσιογράφους, ο Κινέζος πρεσβευτής στην Αθήνα, Du Qiwen.

Ο διπλωμάτης τόνισε ότι είναι μια από τις πρώτες επισκέψεις δυτικού ηγέτη στο Πεκίνο, μετά την ανάληψη, τον περασμένο Μάρτιο, των καθηκόντων της νέας κινεζικής ηγεσίας, γεγονός που, όπως είπε, αντανακλά ακριβώς αυτή τη μεγάλη σημασία, αλλά και το αίσθημα φιλίας μετακύ του κινεζικού λαού και του ελληνικού, αίσθημα που στηρίζεται στην κατανόηση και την αλληλεγγύη.

Ο Κινέζος πρεσβευτής εξέφρασε την ελπίδα να δώσει η επίσκεψη Σαμαρά «φρέσκια» ώθηση στις διμερείς σχέσεις και προανήγγειλε την υπογραφή σειράς συμφωνιών, ιδίως στους τομείς οικονομικής και εμπορικής συνεργασίας. Τον κ. Σαμαρά θα συνοδεύσει στην Κίνα μεγάλη ομάδα επιχειρηματιών, που θα έχουν συνομιλίες με αντίστοιχους Κινέζους επιχειρηματίες.

Παρά την κρίση, ο όγκος του διμερούς εμπορίου παραμένει πάνω από τα 4 δισ. δολάρια, υπογράμμισε ο Du Qiwen, που αναφέρθηκε στις ευνοϊκές προοπτικές για την εξαγωγή ελληνικού ελαιόλαδου, κρασιού, γουναρικών Καστοριάς, μαρμάρου και προϊόντων του.

Κάλεσε, εξάλλου, τους Έλληνες επιχειρηματίες τουρισμού να πολλαπλασιάσουν τις προσπάθειές τους στην τεράστια και αναπτυσσόμενη αγορά Κινέζων τουριστών (που ξεπέρασαν ήδη τους Αμερικανούς και τους Γερμανούς σε συνολικό όγκο καταναλωτικής δαπάνης) και τόνισε τη σημασία της επένδυσης της COSCO.

Αναφερόμενος στην τελευταία, έκανε λόγο για «αρμονία» και «win-win» (αμοιβαίο όφελος) στη φιλοσοφία των Κινέζων επενδυτών, ενώ τόνισε το κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο της εταιρείας (συνδρομή στα συσσίτια και τη θέρμανση τοπικών σχολείων).

O Κινέζος πρεσβευτής αναφέρθηκε στη μεγάλη σημασία της συμφωνίας με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και τη Hewlett Packard, ενώ γίνονται, όπως είπε, διαπραγματεύσεις με τρεις ακόμα πολυεθνικές για συμφωνίες τέτοιου τύπου, «χάρη στις οποίες, ο Πειραιάς θα ξανακερδίσει τον ρόλο του ως κύριο διαμετακομιστικό κέντρο στη Μεσόγειο».

Ο κ. Σαμαράς θα εγκαινιάσει την προβολή μιας σειράς τριών επεισοδίων για τη «Φημισμένη Ελλάδα» που γύρισε το τμήμα ντοκιμαντέρ της κινεζικής κρατικής τηλεόρασης CCTV και που, όπως εξέφρασε την ελπίδα ο πρεσβευτής, θα συμβάλουν στην ανατροπή της αρνητικής εικόνας των διεθνών ΜΜΕ για την Ελλάδα, ενώ θα παραβρεθεί και θα μιλήσει στο «Παγκόσμιο Πολιτιστικό Φόρουμ», το οποίο επιδιώκει την ενίσχυση της διεθνούς συνεργασίας για τη δημιουργία ενός οικολογικού κόσμου.

Το Πεκίνο, υπογραμμίζουν κινεζικές πηγές, καταλαβαίνει, συμπαθεί και υποστηρίζει τον ελληνικό λαό, που περνά τη μεγαλύτερη ίσως μεταπολεμική κρίση. Έχει καταστήσει σαφές και στο G20 και στην ΕΕ τη σημασία διατήρησης της σταθερότητας στην Ευρώπη και του ρόλου της βοήθειας προς την Ελλάδα για την παγκόσμια χρηματοπιστωτική σταθερότητα.

Το μείγμα λιτότητας και ανάπτυξης δεν πρέπει να γέρνει μονομερώς προς κάποια πλευρά, υπογραμμίζουν κινεζικοί κύκλοι, που εκφράζουν πάντως ικανοποίηση γιατί οι απόψεις τους σημειώθηκαν από τους Ευρωπαίους συνομιλητές τους και τη διεθνή ηγεσία.

«Προσπαθούμε να βοηθήσουμε όσο μπορούμε, στις ελληνικές εισαγωγές, με τον τουρισμό» υπογραμμίζουν Κινέζοι αξιωματούχοι, που τονίζουν ότι η Ελλάδα είναι ένας από τους καλύτερους φίλους της χώρας τους στην Ευρώπη.
dealnews.gr

Τέσσερα χρόνια χωρίς τον Ευγένιο Σπαθάρη

Είχε φύγει όπως ήθελε αγκαλιά με μια φιγούρα του Καραγκιόζη. Ο Ευγένιος Σπαθάρης ήταν ζωντανό κομμάτι της ιστορίας μας και μέσα από τον μπερντέ του διαδραματίζονταν αλήθειες που τα παιδιά της εισέπρατταν ως...
παιχνίδι αλλά χαράζονταν στο υποσυνείδητο τους.

Ήταν από τους μεγάλους Έλληνες, από αυτούς που δεν συμβιβάστηκαν ποτέ και πάλευαν για ένα καλύτερο αύριο. Μέχρι και το τέλος της ζωής του έδινε παραστάσεις στο θέατρο σκιών σε όλη την Ελλάδα. Μεγάλωσε γενεές και γενεές και σίγουρα η απουσία του στην Ελλάδα της κρίσης είναι κάτι παραπάνω από αισθητή. Σίγουρα ο Καραγκιόζης θα έλεγε κάτι στις δοσίλογες Κυβερνήσεις αλλά και στην Τρόικα...δεν θα «μάσαγε» άλλωστε ποτέ δεν το είχε κάνει. Ο Ευγένιος Σπαθάρης έφυγε στις 9 Μαΐου 2009 αλλά και εξαιτίας του πιστεύουμε σε ελεύθερες μέρες...

Αύξηση στις πωλήσεις αυτοκινήτων

Αύξηση παρουσίασαν τον Απρίλιο οι πωλήσεις αυτοκινήτων, ωστόσο από τις αρχές του έτους, η αγορά εξακολουθεί να...

ΣΥΡΙΖΑ: Εκβιάζουν τους εκπαιδευτικούς

Για μια ακόμα φορά η ΝΔ παίζει άθλια μικροπολιτικά παιχνίδια με τις αγωνίες της ελληνικής κοινωνίας, απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ στην Συγγρού, με αφορμή... την ανακοίνωση για τις δηλώσεις στελεχών του σχετικά με τις κινητοποιήσεις της ΟΛΜΕ.

"Η κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός πρώτα απαξιώνουν με την ακραία τους πολιτική την παιδεία, και τώρα εκβιάζουν την εκπαιδευτική κοινότητα ενόψει των εξετάσεων", τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ προσθέτει:

"Είναι στο χέρι της κυβέρνησης να παγώσει τώρα τις αποφάσεις της και να ξεκινήσει διάλογο με την εκπαιδευτική κοινότητα πάνω στα πραγματικά προβλήματα του σχολείου, μετά τη διεξαγωγή των εξετάσεων".
dealnews.gr

Πέμπτη, 9 Μαΐου 2013

Σοβαρές ζημιές στη μονή Λυκουρίσσης στη Σκουτερά (φωτο)

http://www.agriniopress.gr/?p=18734

Lampros Rodis

ΗΧΗΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΕΙΟ ΙΚΑΡΟΣ ΑΠΟ RADIO TOLIS 7-10-2012 — μαζί με Drag Park.

ΗΧΗΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΕΙΟ ΙΚΑΡΟΣ ΑΠΟ RADIO TOLIS 7-10-2012

Εκβιασμοί (!) για τα χρέη των φτωχών

Λίγες ημέρες πριν από την ενεργοποίηση της νέας ρύθμισης για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο, ο απίθανος Χάρης Θεοχάρης άρχισε και πάλι τους εκβιασμούς στους φτωχούς μικροοφειλέτες, ενώ ...
κάνει τα στραβά μάτια στους μεγαλόσχημους (λίστα των 54.000, «λίστα Λαγκάρντ» κ.λπ.) που έβγαλαν κατά καιρούς μαύρο χρήμα στο εξωτερικό!

Ο Χάρης Θεοχάρης, εκτελών χρέη γενικού γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων, τρομάζει τον κόσμο και στέλνει απειλητικά ειδοποιητήρια σε οφειλέτες του Δημοσίου, που χρωστούν ακόμα και ποσά της τάξης των 150-300 ευρώ. Τους εκβιάζει με κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων και εισοδημάτων που εισπράττουν από την εργασία τους ή άλλες πηγές. Και ενώ ο απερίγραπτος Θεοχάρης σφίγγει τον κλοιό γύρω από τους μικροοφειλέτες, την ίδια ώρα βάζει στις συρτάρι τις υποθέσεις όσων διακίνησαν με εμβάσματα στο εξωτερικό μαύρο χρήμα. Και απ' ό,τι φαίνεται, οι εντοπισμένοι φοροφυγάδες δεν πρόκειται να ελέγχουν ούτε θα κληθούν να πληρώσουν φόρο για τα αδήλωτα κεφάλαια, σε αντιδιαστολή με τους φτωχούς Ελληνες, τους οποίους κυνηγάει ο προαναφερόμενος γραμματέας Εσόδων, που τυγχάνει και εκλεκτός της τρόικας.

Μη ορρωδώντας προ ουδενός ο απίστευτος Χ. Θεοχάρης έστειλε στις γιορτές του Πάσχα απειλητικά ειδοποιητήρια στους μικροοφειλετες του Δημοσίου γεμάτα εκβιασμούς για κατασχέσεις, άνοιγμα λογαριασμών κ.λπ. Μέσω της πρώτης παραγράφου των σημειωμάτων οι πολίτες ενημερώνονται ότι έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν βεβαιωμένες και μη ρυθμισμένες οφειλές στις τράπεζες ή στα ΕΛ.ΤΑ. με τη χρήση της Ταυτότητας Οφειλής, η οποία αποτυπώνεται στην επιστολή.

Σε άλλη παράγραφο στιγματίζεται ο «εγκληματίας» και ενημερώνεται ότι «...έπειτα από έλεγχο που διενεργήθηκε στα ηλεκτρονικά αρχεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών την 12/04/2013, διαπιστώθηκαν ληξιπρόθεσμες και μη οφειλές σας. Ιδιαίτερα για τις περιπτώσεις φορολογουμένων με ληξιπρόθεσμο υπόλοιπο καλείστε όπως προβείτε άμεσα στην τακτοποίησή του». Στο εν λόγω «ραβασάκι» ακολουθούν διευκρινίσεις, σύμφωνα με τις οποίες οι φορολογούμενοι, εφόσον έχουν ανταπαίτηση κατά του Δημοσίου, θα πρέπει να προσκομίσουν τα σχετικά έγγραφα στην αρμόδια ΔΟΥ. Στη συνέχεια ακολουθεί δεύτερη επιστολή, με την οποία απειλούνται με κατάσχεση περιουσιακών τους στοιχείων, αν δεν ρυθμίσουν την οφειλή προς το Δημόσιο.

Την ίδια ώρα ο έλεγχος των φορολογουμένων που έβγαλαν καταθέσεις στο εξωτερικό χωρίς να δικαιολογούνται από τα εισοδήματά τους προχωρά... με ρυθμούς χελώνας. Μέχρι σήμερα δεν έχουν υπογραφεί οι αποφάσεις για την επιβολή των πρόσθετων φόρων έως και 45% για όσους είναι στη λίστα των 54.000 ονομάτων και δεν μπορούν να δικαιολογήσουν με τα δηλωθέντα εισοδήματά τους τα χρήματα που φυγάδευσαν στο εξωτερικό την τριετία 2009-2011.

Σημειώνεται ότι την περίοδο 2009-2011 περίπου 54.000 φορολογούμενοι έβγαλαν στο εξωτερικό συνολικά κεφάλαια ύψους 22 δισ. ευρώ. Από αυτούς στην τσιμπίδα των διασταυρώσεων της Γενικής Γραμματείας Πληροφορικών Συστημάτων πιάστηκαν 25.000, με διαφορές εμβασμάτων - δηλωθέντων εισοδημάτων της τάξεως των 7 δισ. ευρώ. Ακολούθησε η αποστολή ειδοποιητηρίων στους 25.000 για υποβολή πρόσθετων στοιχείων και από αυτούς ανταποκρίθηκαν περίπου 16.000, χωρίς να είναι ακόμα σαφές πόσοι δικαιολογούν και πόσοι όχι τα κεφάλαια που έβγαλαν στο εξωτερικό. Από τις 25.000 υποθέσεις έως σήμερα έχουν επιλεγεί για έλεγχο μόνον 20 περιπτώσεις...

Εφημερίδα Δημοκρατία

Η Χρυσή Αυγή για τις νέες δηλώσεις Στουρνάρα που υποτιμούν τη νοημοσύνη των Ελλήνων

από το Γραφείο Τύπου
Από τις τελευταίες δηλώσεις Στουρνάρα προκύπτει ότι ο άνθρωπος είναι ή μέγας ψεύτης ή βλαξ. Η οικονομία και ο κοινωνικός ιστός της χώρας έχουν διαλυθεί, η ...
πρωτογενής παραγωγή έχει ισοπεδωθεί και το ανδρείκελο της τρόικα εμπαίζει τον ελληνικό λαό μιλώντας για ανάπτυξη. Θυμίζει τον προκάτοχό του Παπακωνσταντίνου, που πριν από τρία χρόνια προέβλεπε ότι σήμερα η χώρα θα είχε ανακάμψει και θα έβγαινε στις αγορές.


Ο Nikos Antoniou


Φωτογραφία

11-12 MAIOY KΩΠΑΙΔΑ DRAGBATTLE


Φωτογραφία

KOKINO SPITI XALKIDAS


σουβαλα κοκκινο σπιτι

Έχει δυνατότητες ανάπτυξης η Ευρώπη;

του Αθαν. Χ. Παπανδρόπουλου 
Το Κέντρο Διεθνών Προβλέψεων και Πληροφοριών (CEPII) είναι άγνωστο στην Ελλάδα, αλλά πολύ γνωστό στους δυτικούς οικονομικούς και πολιτικούς κύκλους που...
λαμβάνουν παγκόσμιας εμβέλειας αποφάσεις. 

Πρόσφατα, λοιπόν, σε μία πολύ εμπιστευτική έκθεση-πρόβλεψή του με τίτλο «Ο κόσμος που αναποδογυρίζεται», επισημαίνει ότι το αναπτυξιακό μέλλον της Ευρώπης είναι λίαν επισφαλές, γιατί η Γηραιά Ήπειρος έχει κορεσμένους δείκτες τόσο στην οικονομική μεγέθυνση όσο και στην κοινωνική ευημερία. 

Κατά συνέπεια, στο εξής, οι όποιες αναπτυξιακές της προοπτικές θα είναι πολύ περιορισμένες, καθ’ όσον τα τριάντα χρόνια που έρχονται οι οικονομίες της Κίνας και της Ινδίας θα πολλαπλασιαστούν επί 13! 

Την ίδια περίοδο, εκτιμά το CEPII, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, η Ευρώπη με το ζόρι θα μπορούσε να παρουσιάσει ανάπτυξη 40% συνολικά. Σε αντίθεση, η Αμερική θα δει την οικονομία της να αναπτύσσεται με ρυθμό υπερδιπλάσιο του αντίστοιχου ευρωπαϊκού. 

Είναι λοιπόν σαφές ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) έχει μπει σε φάση ισχυρών και μακροχρόνιων αναταράξεων, οι οποίες, χωρίς αμφιβολία, θα έχουν και ισχυρές κοινωνικο-πολιτικές επιπτώσεις. Αυτές τις τελευταίες υπογράμμισε προσφάτως σε αποκαλυπτική συνέντευξή της στο γαλλικό διεθνές τηλεοπτικό κανάλι Φρανς-24 και η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, κυρία Κριστίν Λαγκάρντ. 

Η ευρωζώνη, τόνισε η κυρία Λαγκάρντ, είναι σοβαρά χρεωμένη, με το δημόσιο και ιδιωτικό χρέος των μελών της να αντιπροσωπεύει κατά μέσον όρο το 310% του ΑΕΠ της. Το γεγονός αυτό επιδρά αρνητικά στην ανταγωνιστικότητα της ευρωζώνης, στην οποία έρχεται να προστεθεί και το σταδιακά ανερχόμενο κόστος της δημογραφικής γήρανσης. Την ίδια περίοδο, η ευρωζώνη χάνει ποσοστά συμμετοχής στην παγκόσμια αγορά προς όφελος των αναπτυσσομένων χωρών, οι οποίες τα τελευταία χρόνια έχουν κερδίσει έξι ποσοστιαίες μονάδες στο διεθνές εμπόριο αγαθών και υπηρεσιών. 

Το ευρώ είναι σχετικά υπερτιμημένο σε σχέση με το δολλάριο και με το κινεζικό γουάν, πράγμα που επιδρά αρνητικά στην ευρωπαϊκή εξωστρέφεια. Έτσι, αν δεν γίνουν σοβαρές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) συνολικά θα αντιμετωπίσει σοβαρότατα προβλήματα. Στο πλαίσιο αυτό, είναι ανάγκη να εξυγιανθεί ο ευρωπαϊκός τραπεζικός τομέας, γιατί διαφορετικά θα γίνει προβληματική η αιμοδοσία της ευρωπαϊκής οικονομίας. 

Πολλά λοιπόν εναπόκεινται στους χειρισμούς και τις πρωτοβουλίες του κ.Μάριο Ντράγκι, προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), είπε η κ.Κρ.Λαγκάρντ. Έκανε δε την εκτίμηση, στο επίπεδο αυτό, ότι λίαν προσεχώς η ΕΚΤ θα μειώσει τα επιτόκιά της, δεδομένου ότι σε άλλες δυτικές χώρες αυτά είναι από καιρό μηδενικά. Ωστόσο, η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ επέμενε στην ανάγκη των μεταρρυθμίσεων, τονίζοντας ότι σε παγκόσμιο επίπεδο έχουμε αλλαγή οικονομικού «παραδείγματος» –στο οποίο η όποια προσαρμογή δεν μπορεί να γίνει με κριτήρια του παρελθόντος. Κυρίως, όμως, η κ. Λαγκάρντ υπογράμμισε ότι για να έλθει η ανάπτυξη πρέπει να υπάρχει πίσω της ένα υγιές και φερέγγυο στα μάτια των πολιτών τραπεζικό σύστημα.