Σάββατο, 1 Ιουνίου 2013

Δωρεάν φάρμακα για ανέργους από τον ΕΟΠΥΥ! Που θα διανεμηθούνΜόνο 50.000 θα είναι οι …τυχεροί άτυχοι άνεργοι και ανασφάλιστοι που θα μπορέσουν να πάρουν δωρεάν φάρμακα δια χειρός υπουργείου Υγείας και ΕΟΠΥΥ.

Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Οργανισμού Λευτέρης Παπαγεωργόπουλος κατά τη διάρκεια συνεδρίου, στις αρχές Ιουνίου θα αρχίσει η χορήγηση δωρεάν φαρμάκων σε 50.000 άτομα από ειδικές κατηγορίες ανέργους και ανασφάλιστους από 4 μεγάλα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να τα πάρουν από τα τέσσερα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ στον Πειραιά, τη Νέα Ιωνία, τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας και την Καλλιθέα.
Βέβαια πρόβλεψη δεν υπάρχει για τους υπόλοιπους ανασφάλιστους που έχουν ανάγκη δεδομένου ότι είναι χιλιάδες αν σκεφτεί κανείς ότι η ανεργία αγγίζει πλέον σε καιρό κρίσης το 27%.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΟΑΕΕ Κα ΚΟΤΙΔΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΟΕΒΕ ΧΑΡΑΤΣΗ ΧΡΙΣΤΟ VIDEO
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΟΑΕΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΑΒΕ ΧΑΡΑΤΣΗΣ ΧΡΙΣΤΟΣviotikignomi.blogspot.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αντιπροσωπεία από φορείς της Στερεάς Ελλάδος, μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος της Ο.Ε.Β.Ε Θήβας, κ. Χρήστος Χαρατσής, πραγματοποίησε συνάντηση σήμερα 30 Μαΐου 2013 με την διοικητή του Ο.Α.Ε.Ε κυρία Γεωργία Κωτίδου.

Στην συνάντηση συζητήθηκε το θέμα της παραμονής της έδρας της Περιφερειακής Διεύθυνσης του Ο.Α.Ε.Ε στην Λαμία και του παραρτήματος των ιδιόκτητων γραφείων του Ο.Α.Ε.Ε στην Θήβα.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Ο.Α.Ε.Ε στην Αθήνα, παρόντων του Υφυπουργού Οικονομικών κ. Σταϊκούρα, του Περιφερειάρχη κ. Κλέαρχου Περγαντά, των κ.κ. Βουλευτών Μακρή, Κουτσογιαννακόπουλου, Σταυρογιάννη, Κυριακάκη, Μπασιάκου και Σταθά.
Επίσης παραβρεθήκαν οι πρόεδροι των επιμελητηρίων Φθιώτιδος κ. Διαμαντάρας, Βοιωτίας κ. Αγνιάδης και ο Αντιπρόεδρος Ευβοίας κ. Σταθόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Θήβας κ. Ηλίας Πέτραινας , οι πρόεδροι των Ο.Ε.Β.Ε Φθιώτιδος κ. Λούκας, Ευβοίας κ. Θαλάσσης, Αταλάντης κ. Σαμαράς και ο εκπρόσωπος των συνταξιούχων Ευβοίας κ. Ντεγιάννης......

Μετά τις τοποθετήσεις του κου Διαμαντάρα, προέδρου Επιμελητηρίου Φθιώτιδος, και του κ. Λούκα, προέδρου της Ο.Ε.Β.Ε Φθιώτιδος, για το επίμαχο θέμα της παραμονής της περιφερειακής έδρας του Ο.Α.Ε.Ε στην Λαμία και την αναγκαιότητα αυτής, το λόγο έλαβε ο πρόεδρος της Ο.Ε.Β.Ε Θήβας, και εξήγησε την επιτακτική ανάγκη της παραμονής των γραφείων του τμήματος του Ο.Α.Ε.Ε στην Θήβα. ....
Ο κύριος Χαρατσής εξήγησε τους λόγους της παραμονής των γραφείων, εξηγώντας ότι αυτά είναι ιδιόκτητα, λειτουργούν με μειωμένο προσωπικό και το κλείσιμό τους δεν θα αποτελέσει οικονομικό όφελος.

Επίσης ο πρόεδρος δήλωσε: «Τα γραφεία του ΟΑΕΕ Θήβας εξυπηρετούν τον Δήμο Θηβαίων, τον τρίτο σε πληθυσμό δήμο της περιφέρειας, τον Δήμο Τανάγρας, τον Δήμο Αλιάρτου, την περιοχή Δερβενοχωρίων, τις Ερυθρές και η αρμοδιότητα του φτάνει έως τον Κορινθιακού Κόλπο. Το δε έργο και οι υπηρεσίες που προσφέρουν στους ασφαλισμένους είναι σημαντικό και αναγκαίο».

Η Διοικητής του ΟΑΕΕ κυρία Γεωργία Κωτίδου, απάντησε στα ερωτήματα που της τέθηκαν, ότι γίνεται ένας σχεδιασμός συγχωνεύσεων, χωρίς οικονομικούς όρους και ότι εκτελεί πολιτικές εντολές.

Ο πρόεδρος της ΟΕΒΕ Θήβας, απευθυνόμενος προς τον Υφυπουργό Οικονομικών ,Κο Σταικούρα, δήλωσε ότι είναι μεγάλη η ευθύνη και τα ρίσκα που αναλαμβάνουν, επενδύοντας στην ταλαιπωρία των ασφαλισμένων από το κλείσιμο των γραφείων του ΟΑΕΕ και ότι τα αποτελέσματα από ένα τέτοιο ενδεχόμενο, μόνο δεινά θα επιφέρουν, ότι συνέβη και με το Φ.Π.Α και τόνισε ότι μετά την οικονομική εξαθλίωση που ζήσαμε τώρα ζούμε και την κοινωνική.

Ο κ. Υφυπουργός αφού άκουσε όλες τις απόψεις και τις συμαντικές παρεμβάσεις των κ.κ. Περγαντά, Θαλλάση, Μπασιάκου, Σταθά, Αγνιάδη, Κωτίδου, ζήτησε να έχει τον τελευταίο λόγο μετά τον σχεδιασμό και πριν την απόφαση.

Στο τέλος, παραδόθηκαν από όλους του φορείς τα ψηφίσματα, από την Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας με την υπογραφή του Αντιπερ/χη κ. Γεωργίου Μουλκιώτη, από τον Δήμο Θηβαίων διά του Αντιδημάρχου κ. Ηλία Πέτραινα και από την ΟΕΒΕ Θήβας, από τον πρόεδρο κ. Χρήστο Χαρατσή.

Συνάδελφοι, επαγγελματίες, βιοτέχνες, έμποροι, ενεργοί ή συνταξιούχοι, ΤΙΠΟΤΑ δεν μας χάρισε κανείς. Πρέπει να απαντήσουμε με αγώνες στην απαξίωση, οικονομική και κοινωνική στην οποία έχουμε οδηγηθεί και με αγώνες να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας.

http://youtu.be/MpAklJV78nI

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΟΑΕΕ Κα ΚΟΤΙΔΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΟΕΒΕ ΧΑΡΑΤΣΗ ΧΡΙΣΤΟ

Για την ΟΕΒΕ ΘΗΒΑΣ
Ο Πρόεδρος
ΧΑΡΑΤΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Τρόμος στη Πόλη ...Με πλαστικές σφαίρες η Τούρκικη POLIS εναντίον του λαού ! ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/06/polis.html#ixzz2V02ws4G5


 Τουλάχιστον 14 τραυματίες κατά τη διάρκεια νέων επεισοδίων που σημειώθηκαν νωρίτερα στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης, μεταξύ διαδηλωτών και της αστυνομίας. Η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων, και σύμφωνα με μαρτυρίες, και πλαστικών σφαιρών.


δηλωτών έχει κατακλύσει την πλατεία Ταξίμ στην Κωνσταντινούπολη, ζητώντας την παραίτηση της κυβέρνησης Ερντογάν.

Η αστυνομία μετά τα βίαια επεισόδια που σημειώθηκαν νωρίτερα μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τουλάχιστον 14 πολιτών, τελικώς αποχώρησε.Η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων, και σύμφωνα με μαρτυρίες, και πλαστικών σφαιρών.
Η διαμαρτυρία των πολιτών έχει ξεκινήσει πριν από πέντε ημέρες, με αφορμή το σχέδιο ανάπλασης της πλατείας Ταξίμ που σχεδιάζει η τουρκική κυβέρνηση και έχει εξελιχθεί σε διαμαρτυρία για την εκτεταμένη χρήση βίας από την αστυνομία. Ζητούν την παραίτηση της κυβέρνησης.Θα προχωρήσουν τα έργα ανάπλασης, δήλωσε ανυποχώρητος ο τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Όπως ανέφερε, είναι άδικο η κυβέρνηση να κατηγορείται ότι δε σέβεται το περιβάλλον, παρότι δικαστική απόφαση που έχει εκδοθεί «παγώνει» τα έργα.

«Οι αστυνομικές δυνάμεις υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν στην πλατεία Ταξίμ» διαμήνυσε ο Ερντογάν.

Υποστήριξε ότι τα σχέδια ανάπλασης στην πλατεία Ταξίμ χρησιμοποιούνται ως δικαιολογία για την έξαρση των εντάσεων, ωστόσο αναγνώρισε ότι η εκτεταμένη χρήση χημικών από την αστυνομία και ζήτησε την διερεύνηση της υπόθεσης από τον υπουργό Εσωτερικών. «Ήταν λάθος η χρήση σπρέι πιπεριού από την αστυνομία. Διέταξα έρευνα από τον υπουργό Εσωτερικών. Ήταν υπερβολικό» τόνισε.Η κατάσταση στην Κωνσταντινούπολη έχει φθάσει σε ανησυχητικό επίπεδο δήλωσε ο τούρκος πρόεδρος Αμπντουλάχ Γκιούλ.

"Πρέπει όλοι να δείξουμε υπευθυνότητα απέναντι στις διαδηλώσεις αυτές, οι οποίες έχουν προσλάβει ανησυχητικές διαστάσεις", τόνισε ο τούρκος πρόεδρος καλώντας την αστυνομία να ενεργήσει "με μέτρο".


Εκτός ελέγχου η κατάσταση – Χημικά και ξύλο στην Άγκυρα


Επεισόδια που φανερώνουν μία απίστευτη βαρβαρότητα σημειώνονται στην Άγκυρα.
Μπορεί στην Κωνσταντινούπολη οι αστυνομικές δυνάμεις να αποχώρησαν από την πλατεία Ταξίμ για να πραγματοποιηθεί η διαδήλωση, ωστόσο η εικόνα είναι διαφορετική στην Άγκυρα όπου σημειώνονται συγκρούσεις.

Επτά νεκροί σε αεροπορική επιδρομή κατά της Αλ Κάιντα


Επτά μέλη της Αλ-Κάιντα σκοτώθηκαν και δύο τραυματίσθηκαν σήμερα σε αεροπορικές επιδρομές των ενόπλων δυνάμεων της Υεμένης...
στο νότιο τμήμα της χώρας, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο τοπικός αξιωματούχος.

Οι επιθέσεις είχαν στόχο δύο αυτοκίνητα στα οποία επέβαιναν μαχητές της Αλ-Κάιντα στα περίχωρα της πόλης Μαχφάντ στην επαρχία Αμπιάν, πρόσθεσε ο ίδιος αξιωματούχος.

Κάηκε ζωντανός σε διαμέρισμα στην Κυψέλη


Τραγικό τέλος βρήκε ένας άνθρωπος όταν εγκλωβίστηκε στο διαμέρισμα που πήρε φωτιά στην Κυψέλη.
Η πυρκαγιά ξέσπασε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία σε ισόγειο διαμέρισμα της οδού Λέλας Καραγιάννη στην Κυψέλη.

Ένας άνθρωπος που ήταν εγκλωβισμένος στο διαμέρισμα βρήκε τραγικό τέλος.

Η πυρκαγιά έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο και στο σημείο συνεχίζουν να επιχειρούν 12 πυροσβέστες με 4 οχήματα.

Τίφες-Καφέ Σνακ Μπαρ στην Αλυκή

http://www.youtube.com/watch?v=r8Lgr9ijhq0

Κωνσταντινούπολη: Σε κρίσιμη κατάσταση τουρίστρια που τραυματίστηκε σε επεισόδια


Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται τουρίστρια από την Αίγυπτο, η οποία τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν σήμερα το πρωί στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης.

ΔιαφημίσειςΑσφάλεια Αυτοκινήτου 86€Το Πρώτο site που συγκρίνει την αγορά ασφαλειών Online!www.insurancemarket.gr/CarΠιεσόμετρα omron -50% εδώAξιόπιστα και απόλυτα ακριβή όλα τα πιεσόμετρα omron στη μισή τιμή -50%piesometra.skroutzstore.gr
Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται τουρίστρια από την Αίγυπτο, η οποία τραυματίστηκε από δοχείο δακρυγόνου κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν σήμερα το πρωί στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης.

Η 34χρονη γυναίκα υποβλήθηκε σε επέμβαση αφού διαπιστώθηκε ότι είχε εγκεφαλική αιμορραγία, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ο Χουσεΐν Ντεμιρντουζέν, μέλος του ιατρικού συλλόγου της Κωνσταντινούπολης.

Συνολικά 12 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και ένας βουλευτής του φιλοκουρδικού Κόμματος Ειρήνης και Δημοκρατίας, τραυματίστηκαν και δεκάδες άλλοι αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα λόγω των δακρυγόνων που εκτόξευσαν οι αστυνομικοί για να διαλύσουν τους περίπου 1.000 πολίτες οι οποίοι παρέμεναν συγκεντρωμένοι επί τέσσερις ημέρες στην πλατεία, διαμαρτυρόμενοι για το σχέδιο ανέγερσης ενός εμπορικού κέντρου και ενός ξενοδοχείου στην περιοχή.


ώσος κατάφερε να τρακάρει με αρκούδα [video]


Οποιος δεν έχει πάει στη Ρωσία δεν μπορεί να καταλάβει το χάος που επικρατεί στους δρόμους της Ρωσίας. Τα τρακαρίσματα είναι καθημερινότητα. Μιλάμε για τέτοια ρουτίνα που οι οδηγοί παρατούν...
τα αυτοκίνητα στη μέση του δρόμου και φεύγουν σαν να μην τρέχει τίποτα.

Η... επιδεξιότητα των Ρώσων οδηγών έγινε διάσημη από τότε που όλοι υποχρεώθηκαν από τις απηυδησμένες ασφαλιστικές εταιρίες να έχουν ειδική κάμερα στο ταμπλό για να καταγράφουν τις κινήσεις τους και να φαίνεται ποιος έχει την ευθύνη του κάθε ατυχήματος.

Στο καινούριο βίντεο που κυκλοφόρησε στο youtube, πάντως, την ευθύνη την έχει η αρκούδα που βγήκε στο δρόμο χωρίς να έχει προτεραιότητα και έπεσε πάνω σε διερχόμενο όχημα, το οποίο δεν φρέναρε καν. Η αρκούδα σηκώθηκε σαν να μην τρέχει τίποτα και συνέχισε την πορεία της προς το δάσος.

Δειτε το βίντεο και μια συλλογή από τα καλύτερα τρακαρίσματα στους δρόμους της Ρωσίας όπου εκεί που πηγαίνεις μπορεί να περάσει από πάνω σου από ελικόπτερο μέχρι τανκ.Δείτε τι γίνεται τώρα Live στη Κωνσταντινούπολη


Εικόνα με live streaming από τις αναταραχές που επικρατούν για δεύτερη μέρα στη Κωνσταντινούπολη, που μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες ειδησεογραφικών πρακτορείων, υπάρχουν και νεκροί. Μπορείτε να παρακολουθήσετε πιο κάτω όσα συμβαίνουν τώρα live...Ερντογάν: ''Το έργο ανοικοδόμησης θα συνεχιστεί κανονικά''

Ε

«Όσοι θέλουν, μπορούν να διαμαρτυρηθούν στις κάλπες. Αυτοί που ψάχνουν λύσεις έξω από την εκλογική διαδικασία, είναι έξω από την δημοκρατία» διεμήνυσε σήμερα... ο Ερντογάν, κατηγορώντας την αντιπολίτευση ότι βρίσκεται πίσω από τις διαδηλώσεις και υποκινεί τα αιματηρά γεγονότα των τελευταίων 24ωρων, τόσο στην Κωνσταντινούπολη, όσο και στην Άγκυρα και άλλες μεγάλες πόλεις.

Κρατώντας άτεγκτη στάση, αλλά εμφανώς προβληματισμένος μπροστά σε αυτό το πρωτοφανές κύμα λαϊκής οργής, ο Τούρκος πρωθυπουργός δήλωσε σε τηλεοπτικό διάγγελμά του, ότι το έργο ανοικοδόμησης της πλατείας θα συνεχιστεί κανονικά, παρά τις αντιδράσεις «της μειοψηφίας».

«Οι λίγοι δεν μπορούν να επιβάλλουν την άποψη τους στους πολλούς, δεν έχουν τέτοιο δικαίωμα», είπε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν.

Ωστόσο, ανακοίνωσε πως θα γίνει έρευνα για πιθανή αλόγιστη χρήση χημικών από τις δυνάμεις ασφαλείας.

ΤΟ ΔΟΛΩΜΑ !!!!!!!!!!!!!!!!


Χαχαχαχα

Σύλληψη 49χρονης για συνέργεια σε ένοπλη ληστεία


Συνελήφθη στη Βούλα, 49χρονη από τη Ρουμανία, σε βάρος της οποίας είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης, καθώς ήταν...κατηγορούμενη για άμεση συνέργεια σε ληστεία.

Πρόκειται για υπόθεση ένοπλης ληστείας, που είχε διαπραχθεί από τρεις ένοπλους σε κατοικία στη Βούλα, όπου η συλληφθείσα εργαζόταν ως οικιακή βοηθός.

Κατά τη ληστεία, είχαν αφαιρεθεί 6.000 ευρώ και μεγάλος αριθμός κοσμημάτων και ρολογιών. Για την ίδια υπόθεση είχε συλληφθεί με ένταλμα ο ένας από τους τρεις δράστες, βουλγαρικής υπηκοότητας.

Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Τραβά χειρόφρενο ο ΟΑΣΘ

viotikignomi viotia
Το μοναδικό μέσο μαζικής μεταφοράς στην Θεσσαλονίκη είναι τα αστικά λεωφορεία υπό την ομπρέλα του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης. Όμως το μέλλον του ΟΑΣΘ δεν είναι καθόλου βέβαιο, καθώς... τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο οργανισμός τον οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε λουκέτο, όπως τονίζει το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.

Αιτία για την παρέμβαση του ΒΕΘ στάθηκε επιστολή του ΟΑΣΘ προς τους παραγωγικούς φορείς της Θεσσαλονίκης, με την οποία τους ενημερώνει για τα προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζει. Μάλιστα όπως αναφέρεται στην επιστολή «αν το ελληνικό δημόσιο δεν ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του προς τον ΟΑΣΘ, τότε θα βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να κηρύξει στάση πληρωμών και θα διακόψει το έργο του». Συγκεκριμένα ο ΟΑΣΘ ζητά την άμεση καταβολή από το ελληνικό δημόσιο 15 εκατ. ευρώ από τα 80 εκατ. ευρώ που είναι οι οφειλές του προς τον Οργανισμό.

«Ο ΟΑΣΘ αποτελεί το μοναδικό μέσο αστικής συγκοινωνίας για τη Θεσσαλονίκη. Το μετρό που όλοι αναμένουμε, καθυστερεί χαρακτηριστικά, ενώ άλλα μεγαλεπήβολα σχέδια (όπως η υποθαλάσσια αρτηρία) έχουν μείνει στα συρτάρια. Παρόλα αυτά όπως όλα δείχνουν ο ΟΑΣΘ, που έχει 56 χρόνια παρουσίας στην πόλη, απαξιώνεται συνεχώς με αποτέλεσμα να τίθεται εν αμφιβόλω η λειτουργία του από την επόμενη εβδομάδα» τονίζει ο πρόεδρος του ΒΕΘ Παναγιώτης Παπαδόπουλος, επισημαίνοντας ότι «με τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ καθημερινά μετακινούνται χιλιάδες συμπολίτες μας, είτε από επιλογή, είτε επειδή αποτελεί την πιο οικονομική λύση. Όλοι αυτοί θα πρέπει να αναζητήσουν άλλους τρόπους μεταφοράς αν ο ΟΑΣΘ αναστείλει τη λειτουργία του».

Μνημόνιο

Σε μνημόνιο για το χρονοδιάγραμμα εξόφλησης των οφειλών του κράτους προς τον ΟΑΣΘ, ύψους 80 εκατ. ευρώ, θα προχωρήσει η κυβέρνηση με τον Οργανισμό. Αυτή η εξέλιξη απομακρύνει προσωρινά το ενδεχόμενο να ξεμείνει η Θεσσαλονίκη από μέσα μαζικής μεταφοράς.

Ήδη την Παρασκευή το υπουργείο κατέβαλλε 7,9 εκατ. Ευρώ από τα 15 που ζητούσε και πλέον περιμένουν το μνημόνιο που θα φέρει την υπογραφή του Χρήστου Σταϊκούρα, ώστε να τεθεί εάν σαφές χρονοδιάγραμμα της αποπληρωμής των υπολοίπων 72 εκατομμυρίων.

Ανέκδοτο: "Τα καφεδάκια της κυρά Ελένης"


Ο γιος, μένει μαζί με τη μάνα του (την κυρά Ελένη, πού έχει αρχίσει να έχει πρόβλημα)... χειμωνιάτικη Κυριακή πρωί, λιακάδα, τής λέει:
«Μάνα, παίρνω τα παιδιά (εγγονάκια της) και πάμε μία βόλτα να δούμε λίγο ήλιο...»
«Μα... γιε μου... σήμερα θα έρθουν οι φίλες μου... μη μ’ αφήσετε μόνη...»
«Τι λες ρε μάνα, τι μας χρειάζεσαι εμάς; Άσε να πάω με τα παιδιά λίγο έξω, πού είναι κλεισμένα μια βδομάδα στο κουτί εδώ! Καλώς να ορίσουν οι φίλες σου!»
«Μα... Να... Να με βοηθήσεις... Να φτιάξω έναν καφέ στις φίλες μου...»
«Τι λες ρε μάνα, εγώ να σε βοηθήσω να φτιάξεις καφέ; Εσύ φτιάχνεις καφέ για ένα τάγμα, άμα θέλεις!»
«Ναι παιδί μου , αλλά... επειδή ξέρεις, ξεχνάω λίγο τώρα τελευταία...»
«Α, γι’ αυτό; Τι ώρα θα έρθουν οι φίλες σου;»
«Δέκα και μισή»
«Ωραία, άκου λοιπόν μάνα τι θα κάνουμε: Θα σου βάλω το ξυπνητήρι, να χτυπήσει στις 11. Όταν το ακούσεις, θα πας να φτιάξεις τρία καφεδάκια να τα πιείτε με τις φίλες σου. Θα το βάλω να ξαναχτυπήσει και στις 11 και τέταρτο. Όταν το ακούσεις, θα πας να φέρεις τρία νεράκια, να τα πιείτε με τις φίλες σου να δροσιστείτε. Θα το ξαναβάλω, να ξαναχτυπήσει και στις εντεκάμισυ. Όταν το ακούσεις, θα πας να φέρεις και τρία γλυκάκια, να τα φάτε να ευχαριστηθείτε. Μη μάς κλείσεις μέσα ρε μάνα σήμερα, χαρά θεού είναι έξω, άσε να πάω τα παιδιά μία βόλτα, θα τα καταφέρεις και μόνη σου!»
«Ε, καλά, άμα είναι έτσι, ας φύγετε γιε μου, εν τάξει».
Βάζει ο γιος το ξυπνητήρι, μαζεύει τα παιδιά, μπαίνουν στο ασανσέρ, κατεβαίνουν και φεύγουν.
Κατά τις 10 και μισή, «Ντρίιιιν», το κουδούνι.
«Καλώς τα κορίτσια» (Ανοίγει η γιαγιά και εμφανίζονται δυο φίλες της καλοντυμένες μετά την εκκλησία, περίπου τού ιδίου τύπου).
«Καλώς σε βρήκαμε Ελενίτσα» λένε οι φίλες.
Κάθονται στο σαλόνι, και μπίρι-μπίρι αρχίζουν να λένε τα δικά τους.
Στις 11 ακριβώς, «ντρίιιιιιν», χτυπάει το ξυπνητήρι.
«Άσα!, ΤΑ ΚΑΦΕΔΑΚΙΑ!» πετάγεται η γιαγιά.
Πάει στην κουζίνα, φτιάχνει τρία καφεδάκια, τα φέρνει με το δίσκο στο σαλόνι, κάθονται οι τρεις γιαγιάδες, πίνουν τα καφεδάκια και λένε τα δικά τους.
Στις 11 και τέταρτο ακριβώς, «ντρίιιιιιν», ξαναχτυπάει το ξυπνητήρι.
«Άσα!, ΤΑ ΚΑΦΕΔΑΚΙΑ!» ξαναπετάγεται η γιαγιά Ελένη.
Πάει στην κουζίνα, φτιάχνει τρία καφεδάκια, τα φέρνει στο σαλόνι, κάθονται οι τρεις γιαγιάδες, πίνουν τα καφεδάκια και λένε τα δικά τους.
Στις 11 και μισή, «ντρίιιιιιν», χτυπάει πάλι το ξυπνητήρι.
«Άσα!, ΤΑ ΚΑΦΕΔΑΚΙΑ!» ξαναπετάγεται η γιαγιά Ελένη.
Πάει στην κουζίνα, φτιάχνει τρία καφεδάκια, τα φέρνει στο σαλόνι, κάθονται οι τρεις γιαγιές, πίνουν τα καφεδάκια και μπίρι-μπίρι λένε τα δικά τους.
Περνάει η ώρα, κατά τις 12 λένε οι φίλες:
«Ε, να πηγαίνουμε και ‘μεις τώρα Ελένη, πέρασε η ώρα, πάμε σπίτι».
«Ευχαριστώ πού ήρθατε κορίτσια, να ξανάρθετε!» λέει η Ελένη.
Ανοίγει η πόρτα τού ασανσέρ, μπαίνουν μέσα οι δύο φίλες, πατάνε το κουμπί και κατεβαίνουν.
Καθώς κατεβαίνουν, γυρίζει η μία και λέει στην άλλη:
«Βρε συ, αυτή η Ελένη, τόση ώρα κάτσαμε στο σπίτι της, έναν καφέ δε μας προσέφερε!»
Οπότε γυρίζει η άλλη και της απαντάει:
«Καλά, εσύ τώρα πάλι που τη θυμήθηκες την Ελένη;»

Δακρυγόνα στον Βόσπορο για να μην φθάσουν στην πλατεία Ταξίμ


Διαδηλωτές σε μια προσπάθειά τους να φθάσουν στην πλατεία Ταξίμ συγκρούστηκαν με την αστυνομία στη συνοικία Μπεσικτάς, στις όχθες του Βοσπόρου, και αφού είχαν διασχίσει... μια γέφυρα, σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Η τουρκική αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων και αντλιών νερού για δεύτερη ημέρα σήμερα, προκειμένου να εμποδίσει την πρόσβαση εκατοντάδων διαδηλωτών στην πλατεία Ταξίμ, στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης, όπου χθες έγιναν βίαιες διαδηλώσεις με πολλούς τραυματίες.

Αντικυβερνητικοί διαδηλωτές φορώντας μαντίλια και χειρουργικές μάσκες και με το σύνθημα "Ενωμένοι κατά του φασισμού" ζητούσαν να παραιτηθεί η κυβέρνηση, καθώς προσπαθούν να διασχίσουν το δρόμο για να φθάσουν στην πλατεία Ταξίμ, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

Το κίνημα αυτό διαμαρτυρίας, από τα μεγαλύτερα κατά της κυβέρνησης, ξεκίνησε από μια διαδήλωση χθες κατά ενός επίμαχου οικιστικού σχεδίου του δήμου της Κωνσταντινούπολης η οποία κατεστάλη βίαια προκαλώντας οργή και δεκάδες τραυματίες.

Κυκλοφορούσε με Σκόρπιον και Καλάσνικοφ στο αυτοκίνητο


Ετοιμος για... όλα φαίνεται ότι ήταν ένας 34χρονος κτηνοτρόφος, ο οποίος συνελήφθη χθες το βράδυ στην περιοχή της Μεσαράς, καθώς οδηγούσε έχοντας στο πλάι του βαρύ οπλισμό... Αστυνομικοί του ΑΤ Μοιρών σε έλεγχο που του έκαναν στο αυτοκίνητό του, βρήκαν δύο όπλα, το ένα τύπου Καλάσνικοφ, και το δεύτερο τύπου Σκόρπιον, δύο γεμιστήρες, ένα κρητικό μαχαίρι και 24 φυσίγγια.

Ο 34χρονος θα παρουσιαστεί στον Εισαγγελέα Ηρακλείου.

Συνταγή της Ημέρας!

viotikignomi.blogspot.gr
Μπριζόλες με λαδορίγανη στα κάρβουνα 
Συνταγή για 4 άτομα

Από το: xs-recipes.com

Υλικά:

4 χοντροκομμένες χοιρινές μπριζόλες με κόκαλο
1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
1.5 κουταλιά της σούπας ρίγανη
1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Προετοιμασία:
Βάζουμε σε ένα μπολ, το οποίο διαθέτει πώμα, το ελαιόλαδο, το πιπέρι και τη ρίγανη. Ανακατεύουμε τα υλικά στο μπολ και κλείνουμε με το πώμα για να κρατήσουμε τα αρώματα μέσα και να αρωματιστεί το ελαιόλαδο.
Ετοιμάζουμε τα κάρβουνα για να έχουν μέτρια φωτιά. Τοποθετούμε τις μπριζόλες σε σχάρα όχι πολύ κοντά στα κάρβουνα. Αφήνουμε να θωρακιστεί το κρέας εξωτερικά (2-3 λεπτά) και γυρίζουμε. Αλείφουμε το κρέας με την λαδορίγανι και συνεχίζουμε το ψήσιμο. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για όλη την ποσότητα του ελαιολάδου. Λίγο πριν την ολοκλήρωση του ψησίματος αλατίζουμε το κρέας. Ψήνουμε σύμφωνα με τις δικές μας προτιμήσεις.
Σερβίρετε τις μπριζόλες ζεστές με πίτα και σαλάτα.

Καλή Όρεξη! 

Ας έχουμε και λίγο το νου μας!


Τους πήραμε χαμπάρι..!Η πιο sexy!…

Εφαγε με διαφορά στήθους τη Ράπτη!

7η η Ραχήλ με τις, κατά Τράγκα, «ποδάρες δυο μέτρα»…

Ολα τ΄ αποτελέσματα…


στη φοβερή διαδικτυακή δημοσκόπηση που έκαναν τα parapolitika.gr:
2)Έλενα Ράπτη: 16.290 ψήφοι -19%
3)Όλγα Κεφαλογιάννη: 15.590 ψήφοι – 19%
4)Ρένα Δούρου: 13.333 ψήφοι -16%
5)Άντζελα Γκερέκου : 8.180 ψήφοι – 10%
6)Άννα Καραμανλή: 4.479 ψήφοι – 5%
7)Ραχήλ  Μακρή: 3.120 ψήφοι  4%
8)Έλενα Κουντουρά: 2.170 ψήφοι – 3%
9)Νίκη Φούντα : 1.460 ψήφοι – 2%

10)Ζέτα Μακρή: 1.161 ψήφοι – 2% …

Βρέθηκε αίμα σε κατεψυγμένο σώμα ενός προϊστορικού μαμούθ

https://www.blogger.com/blogger.g?blogID=7387084293258491018#editor/target=post;postID=7556483159585061028
Αίμα στο κατεψυγμένο σώμα ενός προϊστορικού μαμούθ που έζησε πριν 10.000 με 15.000 χρόνια βρήκαν Ρώσοι επιστήμονες...
στο πλαίσιο αποστολής στα απομακρυσμένα νησιά Lyakhovsky, στο αρχιπέλαγος Νοβοσιμπίρσκ, στον Αρκτικό Ωκεανό.

Το αίμα έχει διατηρηθεί τόσο καλά στον μυϊκό ιστό, που κύλισε εύκολα από το σώμα του θηλυκού μαμούθ, το οποίο εκτιμάται ότι πέθανε σε ηλικία 60 ετών.

«Όταν σπάσαμε τον πάγο κάτω από το στομάχι της, άρχισε να τρέχει αίμα,. Το χρώμα του ήταν πολύ σκούρο», δήλωσε ο ερευνητής Semyon Grigoriev, επικεφαλής της αποστολής και πρόεδρος του Μουσείου Μαμούθ.

«Αυτή είναι η πιο εκπληκτική υπόθεση σε όλη μου τη ζωή. Πώς είναι δυνατόν το αίμα να διατηρήθηκε σε υγρή μορφή; Και ο μυϊκός ιστός είναι επίσης κόκκινος, έχει το χρώμα φρέσκου κρέατος», τόνισε ο ερευνητής.

Όπως εξήγησε ο κ. Grigoriev, το κάτω μέρος του μαμούθ διατηρήθηκε σε πολύ καλή κατάσταση γιατί βρισκόταν σε μια δεξαμενή νερού, η οποία πάγωσε μεταγενέστερα.

Το πάνω μέρος του σώματος, συμπεριλαμβανομένης της πλάτης και του κεφαλιού, κατασπαράχθηκε από θηρευτές.

Τα μπροστινά πόδια και το στομάχι του μαμούθ έχουν διατηρηθεί σε εξαιρετική κατάσταση, ενώ από το πίσω μέρος έχει απομείνει μόνο ο σκελετός.

Η ανακάλυψη αναθερμαίνει τις ελπίδες των επιστημόνων για την ανάσταση του προϊστορικού ζώου στο εργαστήριο.

«Με αυτό το εύρημα έχουμε πολλές πιθανότητες να εντοπίσουμε ζωντανά κύτταρα, τα οποία μπορούν να μας βοηθήσουν να προχωρήσουμε στην κλωνοποίηση μαμούθ», τόνισε ο κ. Grigoriev.

Οι Ρώσοι επιστήμονες δεν έχουν αποκαλύψει την περιοχή που φυλάσσουν το κατεψυγμένο μαμούθ, ωστόσο τους επόμενους μήνες θα επιτρέψουν σε εμπειρογνώμονες από τη Νότιο Κορέα και τις ΗΠΑ να εξετάσουν το πτώμα του προϊστορικού ζώου.

Πόσα κιλά νομίζετε ότι μπορείτε να χάσετε σε 10 μέρες;

viotikignomi.blogspot.gr
Πολλές φορές οι δίαιτες (Dukan, Atkins κτλ) φέρνουν παροδικά αποτελέσματα τα οποία μετά από λίγες μέρες ξαναβάζουμε τα κιλά τα οποία έχουμε χάσει. Αυτό που χρειάζεται για μια μόνιμη απώλεια βάρους είναι...


Ένοπλη ληστεία σε ΕΛΤΑ στα Οινόφυτα

 Ένοπλη ληστεία σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής σε υποκατάστημα ΕΛΤΑ στα Οινόφυτα Βοιωτίας.

Ήταν 07:30 όταν δύο άγνωστοι εισήλθαν στο υποκατάστημα και με την απειλή όπλων αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 130 ευρώ. Στη συνέχεια οι δράστες τράπηκαν σε φυγή, ενώ αναζητούνται από την Αστυνομία.


Έκλεβε για 5 χρόνια τη σύνταξη του αποθανόντα πατέρα του

viotikignomi.blogspot.gr
Η Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, εντόπισε ακόμα μία υπόθεση παράνομης είσπραξης σύνταξης από το ΙΚΑ.

Ο 48χρονος άνδρας σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία λάμβανε παράνομα τη σύνταξη του αποθανόντα πατέρα του, τα τελευταία πέντε χρόνια. Ο 48χρονος είχε λάβει περίπου 66.000 μέσω ατομικού λογαριασμού και κατηγορείται για πλαστογραφία και απάτη κατ' εξακολούθηση.

Στο πλαίσιο της έρευνας προέκυψε επιπλέον ότι ο 48χρονος είχε απογράψει τον πατέρα του, ως ζώντα συνταξιούχο, στο Περιφερειακό Υποκατάστημα Ι.Κ.Α. Λειβαδιάς, χρησιμοποιώντας εξουσιοδότηση, το περιεχόμενο της οποίας είχε πλαστογραφήσει.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Λειβαδιάς.

Δεύτερο μπαλκόνι κατέρρευσε στο Ηράκλειο


Ένας νεαρός είδε τη μηχανή του να καταπλακώνεται από μπάζα, όταν κατέρρευσε μέρος ενός μπαλκονιού στην οδό Καλοκαιρινού στο Ηράκλειο.Ο άντρας είχε παρκάρει εκεί τη μηχανή του λίγα λεπτά πριν, για να πάει στην εργασία του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τελευταία τα κρούσματα από πτώσεις μπαλκονιού στο Κέντρο του Ηρακλείου έχουν αυξηθεί επικίνδυνα με αποτέλεσμα οι ζωές των πολιτών που κυκλοφορούν στο κέντρο της πόλης να βρίσκονται σε κίνδυνο.

Στο σημείο αναμένεται να μεταβεί και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου Σωκράτης Βαρδάκης, ο οποίος σε δηλώσεις του επεσήμανε: "Ευτυχώς ήταν μία μηχανή κάτω από το μπαλκόνι και όχι κάποιος άνθρωπος. Φανταστείτε τι θα μπορούσε να έχει συμβεί αν κάποιος άνθρωπος περνούσε εκείνη την ώρα από το σημείο, το οποίο έχει μεγάλη κίνηση λόγω των γύρων καταστημάτων".

Να υπενθυμίσουμε ότι στις 9 Μαΐου 2013, άλλο ένα μπαλκόνι στην λεωφόρο Καλοκαιρινού είχε καταρρεύσει με αποτέλεσμα την έντονη αντίδραση των ιδιοκτητών επιχειρήσεων και πολιτών που δραστηριοποιούνται στο κέντρο της πόλης.

Η στιγμή της προσαγωγής του 23χρονου Αλβανού – Κάλυψε το πρόσωπό του [βίντεο]

www.viotiashop.gr

 
Η στιγμή της προσαγωγής του 23χρονου Αλβανού – Κάλυψε το πρόσωπό του [βίντεο]

Στο αστυνομικό τμήμα μεταφέρθηκε ο 23χρονος Αλβανός, που κατηγορείται για την αρπαγή της 13χρονης Χριστίνας, η οποία βρέθηκε το βράδυ της Πέμπτης, ενώ συνελήφθη στα Λουτρά Ελευθερών Κάβαλας έπειτα από έρευνες της αστυνομίας.
Ο ίδιος φέρεται να δήλωσε στους αστυνομικούς ότι δεν έχει κάνει τίποτα για το μετανιώσει, τη στιγμή που και η 13χρονη φέρεται να δηλώνει ότι πήγε να τον βρει με τη θέλησή της.
Το βίντεο από το Ena Channel Kavala

1 εκ. ευρώ για το τζαμί στο Βοτανικό


Απόφαση για την διάθεση ποσού 946.000 ευρώ για την κατασκευή Τεμένους, με μετασκευή υφιστάμενου κτιρίου στην περιοχή του Βοτανικού...
υπέγραψε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Σταύρος Καλογιάννης.

Η απόφαση προβλέπει ότι η δημοπράτηση του έργου θα γίνει με ανοικτή διαδικασία. Η διεξαγωγή του διαγωνισμού θα γίνει από την αρμόδια Ειδική Υπηρεσία Κτιριακών εγκαταστάσεων (ΕΥΔΕΚ) της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Έργων του υπουργείου.

Σημειώνεται ότι η χωροθέτηση του Τεμένους στον Βοτανικό έγινε με τον νόμο 4014/2011 με τον οποίο καθορίστηκε η εγκατάσταση και η κατασκευή Τεμένους, περιλαμβανομένων και των απαραιτήτων κτιρίων υποστηρικτικών λειτουργιών (χώροι υγιεινής κ.λπ.), σε τμήμα δημοσίου ακινήτου μέσω της κατάλληλης προς τούτο μετασκευής υφιστάμενων κτιρίων.

30 δισ. οι υποσχέσεις της Μέρκελ


Σε περίπου 30 δισ. ευρώ υπολογίζεται το κόστος των προεκλογικών υποσχέσεων της Καγκελαρίου Άνγκελας Μέρκελ...
γεγονός το οποίο προκάλεσε την αντίδραση όχι μόνο της αντιπολίτευσης, αλλά και του κυβερνητικού της εταίρου, των Ελεύθερων Δημοκρατών.

Οι φοροαπαλλαγές για τα παιδιά, η αύξηση των επιδομάτων και των συντάξεων για τις μητέρες, οι περιορισμοί στα ενοίκια, αλλά και τα έργα οδοποιίας τα οποία εξήγγειλε τις τελευταίες ημέρες η Μέρκελ υπολογίστηκε από την καθημερινή οικονομική εφημερίδα Der Handelsblatt ότι θα στοιχίσουν πάνω από 28 δισ. ευρώ, δίνοντας αφορμή για δριμεία κριτική από τα κόμματα αλλά και από τον Τύπο.

«Πρόκειται για εκλογική απάτη μετά ανακοινώσεως», δήλωσε η Γενική Γραμματέας των Σοσιαλδημοκρατών Άντρεα Νάλες και πρόσθεσε ότι όλα τα μέτρα τα οποία υπόσχεται η καγκελάριος θα μπορούσε να τα είχε ήδη υλοποιήσει. Έκανε μάλιστα λόγο για «αίνιγμα», αναφερόμενη στο πώς θα υλοποιηθούν αυτές οι «μεγαλόστομες» υποσχέσεις, «όταν οι Χριστιανοδημοκράτες τονίζουν συνέχεια ότι δεν επιθυμούν να αυξήσουν κανέναν φόρο».

Από την πλευρά των Πρασίνων, ο βασικός υποψήφιος των Πρασίνων Γίργκεν Τριτίν κατήγγειλε ότι η κα Μέρκελ «δίνει υποσχέσεις 30 δισεκατομμυρίων ευρώ χωρίς καν να εξηγεί πού θα βρει τα χρήματα» και υποστήριξε ότι προφανώς η Καγκελάριος φοβάται την απώλεια της πλειοψηφίας.

Ακόμη όμως και το FDP, το οποίο έχει αναδείξει την εξυγίανση ως κύρια θέση της για την προεκλογική περίοδο, έλαβε αποστάσεις από την τοποθέτηση της κας Μέρκελ. Μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters, ο αντιπρόεδρος των Φιλελευθέρων Κρίστιαν Λίντνερ τόνισε ότι το κόμμα του «θα προσέξει ώστε οι επιτυχίες στην μείωση του χρέους να μην χαθούν».

Και στο ίδιο όμως το κόμμα της κας Μέρκελ οι εξαγγελίες προκάλεσαν αντιδράσεις: «Δεν μπορούμε να κατακεραυνώνουμε τα σχέδια των Πρασίνων για αύξηση φόρων και ταυτόχρονα να σχεδιάζουμε εμείς οι ίδιοι νέα έξοδα», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του CDU Μίχαελ Φουκς, αλλά ο έτερος αντιπρόεδρος του κόμματος Μίχαελ Μάιστερ υποστήριξε ότι «όπως αποδείχθηκε κατά την διάρκεια αυτής της κυβερνητικής θητείας, μπορούν να συνδυαστούν επιτυχώς μία πολιτική υπέρ της οικογένειας και μια σταθερή δημοσιονομική πολιτική».

National Geographic Live!

viotikignomi.blogspot.gr

Παρασκευή, 31 Μαΐου 2013

ΠΟΥ: Στους 30 οι νεκροί από το νέο κορονοϊό σε όλο τον κόσμο


Σε 30 ανήλθαν οι νεκροί σε όλον τον κόσμο από τον νέο κορονοϊό που μοιάζει στο SARS (Σοβαρό και Οξύ Αναπνευστικό Σύνδρομο), μετά την καταγραφή τριών νέων θανάτων στην Σαουδική Αραβία, ανακοίνωσε σήμερα... ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

"Η Σαουδική Αραβία μας ενημέρωσε χθες για τρεις νέους θανάτους που συνδέονται με τον κορονοϊό αυτόν", δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΠΟΥ Γκλεν Τόμας.

Πρόκειται για τρεις περιπτώσεις ασθενών που είχαν ήδη καταχωρηθεί στα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού, πρόσθεσε.

Εξάλλου, σύμφωνα με τον ίδιο, "άλλο ένα κρούσμα εντοπίστηκε", και αυτό στην Σαουδική Αραβία.

Με αυτό το νέο κρούσμα ανήλθε πλέον σε 50 ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του νέου κορονοϊού στον κόσμο, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό του ΠΟΥ.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας είχε ανακοινώσει στις 29 Μαΐου ότι είχε ενημερωθεί για ένα "σύνολο 49 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων (...), στα οποία περιλαμβάνονταν 27 θάνατοι".

Η Σαουδική Αραβία είναι η χώρα που έχει πληγεί περισσότερο από τον νέον αυτόν κορονοϊό, ο οποίος ονομάστηκε από τον ΠΟΥ "Κορονοϊός Αναπνευστικού Συνδρόμου Μέσης Ανατολής" (MERS).

Άλλα κρούσματα του κορονοϊού έχουν καταγραφεί στο Κατάρ, στην Ιορδανία, στην Τυνησία, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Γερμανία, την Βρετανία και την Γαλλία.

Σε ΗΠΑ και Καναδά η Όλγα Κεφαλογιάννη


Για τις ΗΠΑ και τον Καναδά αναχωρεί την Κυριακή η υπουργός Τουρισμού κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη, με σκοπό την τουριστική προβολή της Ελλάδας... στη μεγάλη αγορά της Βόρειας Αμερικής.

Η υπουργός Τουρισμού την Δευτέρα θα συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο, προκειμένου να συζητήσουν θέματα της ελληνικής ομογένειας.

Κατά την παραμονή της στις ΗΠΑ και τον Καναδά, η κ. Κεφαλογιάννη θα έχει σειρά επαφών με παράγοντες της ομογένειας και θα έχει συναντήσεις με εκπροσώπους ξένων μεγάλων Tour Operator.

Παράλληλα, θα παραχωρήσει συνεντεύξεις στους New York Times και στη Wall Street Journal, σε μεγάλα τουριστικά περιοδικά και στα τηλεοπτικά δίκτυα CNN και CNBC.

Την Πέμπτη θα μεταβεί στο Τορόντο και την Παρασκευή θα συμμετάσχει στην ετήσια εκδήλωση του Ιδρύματος Ελληνικής Παράδοσης (HHF). Το εν λόγω Ίδρυμα είναι φιλανθρωπικό, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και προάγει τον Ελληνικό Πολιτισμό στον Καναδά.

Η υπουργός Τουρισμού κατά τη διάρκεια των επαφών της στις ΗΠΑ και τον Καναδά, μεταξύ άλλων, θα παρουσιάσει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας στον τουριστικό τομέα και θα καλέσει τους ομογενείς αλλά και τους Αμερικανούς και Καναδούς πολίτες να κάνουν τις διακοπές τους στην Ελλάδα.

viotikignomi.blogspot.gr

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΟΑΕΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΑΒΕ ΧΑΡΑΤΣΗΣ ΧΡΙΣΤΟΣviotikignomi.blogspot.gr

viotikignomi.blogspot.gr

viotikignomi.blogspot.gr

viotikignomi.blogspot.gr

viotikignomi.blogspot.gr

«Εμεινε» από οξυγόνο το νοσοκομείο της Σάμου


Συναγερμός σήμανε χθες το απόγευμα στο Νοσοκομείο της Σάμου, όταν άρχισε ξαφνικά να χτυπά το κουδούνι χαμηλής παροχής οξυγόνου στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Λίγη ώρα αργότερα, η παροχή οξυγόνου...επανήλθε, καθώς βρέθηκε οξυγόνο το οποίο, όμως, όπως εκτιμάται, επαρκεί μέχρι το Σάββατο το μεσημέρι.

Εκείνη τη στιγμή υπήρχαν τρεις ασθενείς διασωληνωμένοι, υπό μηχανική υποστήριξη της αναπνοής. Άμεσα κινητοποιήθηκε το προσωπικό της ΜΕΘ, ενώ έφτασε βοήθεια και από άλλα τμήματα και οι ασθενείς άρχισαν να υποστηρίζονται αναπνευστικά με χειροκίνητο τρόπο (ambou).

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, το πρόβλημα προέκυψε επειδή η εταιρεία που προμηθεύει το νοσοκομείο, δίνει υψηλότερες τιμές από αυτές του παρατηρητηρίου του υπουργείου, με αποτέλεσμα να μην προχωρά η διαδικασία προμήθειας οξυγόνου.

Για το θέμα αυτό υπήρξε ανακοίνωση από την συντονιστική επιτροπή Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Σάμου στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρεται: «Δεν πρόκειται για βλάβη ή ατύχημα. Το νοσοκομείο ξέμεινε από οξυγόνο. Τόσο απλά, τόσο επικίνδυνα, τόσο εγκληματικά. Ουδείς ανησύχησε, ουδείς φρόντισε, ουδείς ενημέρωσε. Οι προμηθευτές δεν έφερναν οξυγόνο λόγω χρεών του νοσοκομείου, η διοίκηση το θεώρησε απολύτως φυσιολογικό. Οι τρεις ασθενείς κινδύνεψαν σοβαρά. Ο ένας παρουσίασε σοβαρή επιδείνωση μετά το επεισόδιο. Δεν γνωρίζουμε πόσοι ασθενείς έπαιρναν οξυγόνο εκείνη την περίοδο και τι συνέπειες είχε η διακοπή του για 45 λεπτά. Ευτυχής συγκυρία που δεν υπήρχε ασθενής στο χειρουργείο. Η παροχή αποκαταστάθηκε γιατί ένας προμηθευτής έφερε 50 φιάλες οξυγόνου. Τελειώνει αύριο το μεσημέρι. Μέχρι αυτήν τη στιγμή δεν έχει εξασφαλιστεί νέα προμήθεια».

Φθιώτιδα: Πυρκαγιά σε εξέλιξη στην περιοχή της Υπάτης


Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 6:00΄ το απόγευμα σε δασική έκταση ανάμεσα στις κοινότητες Περιστέρι και Πύργος.
Οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή βοήθησαν την πυρκαγιά να επεκταθεί γρήγορα.

Στο σημείο σπεύδουν 3 οχήματα της Πυροσβεστικής με 6 άνδρες.

Στην επόμενη αξιολόγηση η μείωση του ΦΠΑ


Στην επόμενη αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας από την τρόικα παρέπεμψε ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης το ζήτημα της...μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση στο 13%. 

Ο κ. Μαυραγάνης ενημέρωσε πάντως τη Βουλή ότι μέτρο της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση θα μπορούσε κατ΄αρχάς να εφαρμοστεί πιλοτικά. Για το θέμα του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης, είπε ότι, εν αναμονή και των στοιχείων του Απριλίου, το υπουργείο σε συνεργασία με τους κυβερνητικούς εταίρους θα αξιολογήσει όλα τα δεδομένα.

Επιδίωξη είναι-όπως περιέγραψε ο υφυπουργός- να ελαφρυνθούν τα χαμηλότερα εισοδηματικά στρώματα, να αυξηθεί η κατανάλωση του πετρελαίου θέρμανσης η οποία θα οδηγήσει σε αύξηση των εισπράξεων από ΦΠΑ, να μην δημιουργηθεί κίνητρο για νόθευση, να μην δημιουργηθεί δημοσιονομικό κενό και να λειτουργήσει καλύτερα το μέτρο της χορήγησης του επιδόματος θέρμανσης.

Το θέμα της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση και του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης συζητήθηκε στη Βουλή με επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Παναγιώτη Ηλιόπουλου ο οποίος κάλεσε την κυβέρνηση να αναθεωρήσει τα δύο μέτρα διότι απέτυχαν παταγωδώς.

Κάλεσε επίσης την κυβέρνηση, σε περιπτώσεις που τα μέτρα αποτυγχάνουν να μην περιμένει την έγκριση της τρόικας για να τα αλλάξει διότι «δεν μπορεί οι αριθμοί να είναι πάνω από τους ανθρώπους».