Σάββατο, 29 Ιουνίου 2013

Πυρκαγιά ξέσπασε στον Θεολόγο

viotikignomi.blogspot.gr


Πυρκαγιά ξέσπασε στον Θεολόγο

Χαμηλή βλάστηση και ελαιόδενδρα καίγονται αυτή την ώρα σε αγροτοδασική περιοχή κοντά στο χωριό Θεολόγος. H Πυροσβεστική Υπηρεσία Χαλκίδας ενημερώθηκε λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι και έσπευσε για την κατάσβεση.

Στο σημείο έχουν βρεθεί 5 πυροσβεστικά οχήματα και δίνουν μάχη με τις φλόγες. Tο έργο τους δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή. Δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά τα αίτια πρόκλησης της πυρκαγιάς.

Hλεία: Νάρκη στην παραλία Κυλλήνης;


Ύποτο μεταλλικό αντικείμενο που παραπέμπει σε νάρκη εντοπίστηκε στην παραλία του Κάστρου Κυλλήνης... το απόγευμα της Παρασκευής.

Άμεσα ειδοποιήθηκαν και μετέβησαν στο σημείο άνδρες του Λιμεναρχείου Κυλλήνης.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, πρόκειται για νάρκη, ωστόσο έχει ειδοποιηθεί κλιμάκιο του Πολεμικού Ναυτικού για να ελέγξει το αντικείμενο και να διατυπώσει εμπεριστατωμένο πόρισμα.

Με πολύ μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση στη Θήβα για την πρόληψη των Εξαρτήσεων


Παρασκευή, 28 Ιουνίου 2013   

viotikignomi.blogspot.gr

Δραστηριότητες ψυχαγωγίας και δημιουργικής απασχόλησης για κάθε παιδί, έφηβο και ενήλικα, που χτίζουν άμυνες απέναντι σε όλες τις εξαρτήσεις και ενισχύουν τη θετική στάση για τη ζωή,  παρουσίασε το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ν. Βοιωτίας «Πρόταση Ζωής» στην Κεντρική Πλατεία Θήβας, την Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013, Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών.

Στην εκδήλωση με θέμα: « Εγώ , εσύ, εμείς,  μαζί, για την  πρόληψη» συμμετείχαν επίσης δεκαεπτά (17)  Σύλλογοι και Κοινωνικοί  Φορείς της πόλης που,  μέσα από τα περίπτερα που είχαν στήσει στην Κεντρική Πλατεία, παρουσίασαν το έργο, τη φιλοσοφία και τις δράσεις τους, που λειτουργούν ως φυσικοί φραγμοί ενάντια σε κάθε είδους εξάρτηση και  ενθαρρύνουν την αυτενέργεια, την επικοινωνία και την ανάπτυξη σχέσεων συνεργασίας μεταξύ ατόμων και ομάδων μέσα στην Κοινωνία.
Ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου, που παραβρέθηκε στην εκδήλωση, συνεχάρη τις κυρίες Ειρήνη Λύγγου και Ευγενία Βούλγαρη, που στελεχώνουν το Παράρτημα του Κέντρου στη Θήβα, για τη διοργάνωση της εκδήλωσης και την ποιότητα του έργου που προσφέρουν για την πρόληψη των εξαρτήσεων.
Την εκδήλωση πλαισίωσαν μουσικά  οι μαθητές του Δημοτικού Ωδείου Θήβας. 
Αναλυτικά οι σύλλογοι και κοινωνικοί φορείς που συμμετείχαν στην εκδήλωση ήταν οι:
 «Αναπνευστήρας», Γ.Σ. Πίνδαρος Θήβας, Δημοτικό Ωδείο Θήβας, Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Θήβας, Ένωση Μικρασιατών Θήβας, ΚΕΘΕΑ εν δρασει, Λύκειο Ελληνίδων Θηβών, Σύλλογος Φωτογραφίας και Καλλιτεχνικής Έκφρασης Θήβας «ΕΛΕΙΤΡΟΧΟΣ», Σύλλογος «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ» Θήβας,  Σύλλογος Χιονοδρόμων, Ορειβατών, Ποδηλατών Θήβας, Σύλλογος Πολιτιστικής Ανάπτυξης Θήβας «ΛΑΙΟΣ», Σύλλογος Γυναικών Θήβας «ΙΣΜΗΝΗ», Φιλοζωικός Σύλλογος Θήβας «ΑΓΙΟΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ», Χριστιανική Ένωση Νεανίδων Θήβας.

Περιπέτεια στον "αέρα" για ελικόφόρο στο Ηράκλειο - Αναγκαστική προσγείωση στο "Ελ.Βενιζέλος"

viotikignomi.blogspot.gr
Συναγερμός σήμανε το απόγευμα της Παρασκευής στο αεροδρόμιο του Ν. Καζαντζάκης και του Ελευθέριος Βενιζέλος μετά από...
ενημέρωση των χειριστών ελικοφόρου αεροσκάφους ότι θα προχωρήσουν σε αναγκαστική προσγείωση καθώς παρουσιάστηκε πρόβλημα στον μπροστινό τροχό.

Το αεροσκάφος είχε ξεκινήσει από την Αίγυπτο με πέντε επιβάτες και τελικό προορισμό το Ηράκλειο.

Οι χειριστές του ελικοφόρου επιχείρησαν να το προσγειώσουν στο Ηράκλειο ωστόσο μετά από δύο αποτυχημένες προσπάθειες επέλεξαν να κατευθυνθούν στο αεροδρόμιο της Αθήνας.

Η προσγείωση πραγματοποιήθηκε με επιτυχία πάνω στον ειδικό αφρό που στρώθηκε στο διάδρομο προσγείωσης του Ελευθέριος Βενιζέλος δίνοντας τέλος στην περιπέτεια των πέντε επιβατών.

Καρέ καρέ η κατάρρευση του πρωθυπουργού κατά την ομιλία του στο συνέδριο της ΝΔ [foto - video]

viotikignomi.blogspot.gr
Ο πρωθυπουργός κατευθύνθηκε προς το πάνελ και κατέρρευσε...


Αστυνομικοί προς ενοικίαση έναντι 30 ευρώ την ώρα!

viotikignomi.blogspot.gr
Αυξάνει τα έσοδα του προϋπολογισμού», λέει ο Δένδιας! Μήπως θα παίρνουν ποσοστά και οι αστυνομικοί;

Τον δρόμο για την ενοικίαση προσωπικού και εξοπλισμού της ΕΛΑΣ σε τρίτους ανοίγει η εφαρμογή Κοινής Υπουργικής Απόφασης, σύμφωνα με την οποία ένας ιδιώτης μπορεί να ...νοικιάσει αστυνομικό με 30 ευρώ την ώρα, μοτοσυκλέτα με 20 ευρώ την ώρα και ελικόπτερο με 1.500 ευρώ την ώρα!

Μάλιστα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, με έγγραφό του, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή υπογραμμίζει ότι «επιδιώκεται και επιτυγχάνεται αύξηση στα έσοδα του Προϋπολογισμού και ισόποση προσαύξηση στις πιστώσεις του προϋπολογισμού της Ελληνικής Αστυνομίας».

Το θέμα ήρθε στην επιφάνεια μετά από ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ιωάννη Σταθά για την εφαρμογή Κοινής Υπουργικής Απόφασης με την οποία άνοιξε ο δρόμος για την ενοικίαση προσωπικού και εξοπλισμού της ΕΛΑΣ σε τρίτους για την παροχή υπηρεσιών ασφαλείας με καταβολή ανταλλάγματος για περιπτώσεις που δεν εμπίπτουν στις διατάξεις που αφορούν στη δημόσια τάξη και ασφάλεια.

Σύμφωνα με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ η κοστολόγηση προβλέπει ελάχιστο ποσό 20 ευρώ την ώρα για την ενοικίαση μιας μοτοσυκλέτας, 1.500 ευρώ την ώρα για την ενοικίαση ελικοπτέρου και 30 ευρώ η ενοικίαση προσωπικού της ΕΛΑΣ ανά ώρα.

Ο βουλευτής καταγγέλλει ιδιωτικοποίηση των αστυνομικών υπηρεσιών φρούρησης ή συνοδευτικής ασφάλειας σε ιδιώτες, πρώην υπουργούς και πρώην βουλευτές, δημοσιογράφους, επιχειρηματίες ή καλλιτέχνες την ίδια ώρα που οι πολίτες στερούνται το αγαθό της ασφάλειας και εγκληματικότητας.

Στην απάντησή του ο υπουργός Δημόσιας Τάξης επισημαίνει ότι η διάθεση προσωπικού και μέσων της Ελληνικής Αστυνομίας ρυθμίζεται με Κοινή Υπουργική Απόφαση που εκδόθηκε μετά την ψήφιση του Ν. 3938/2011 σύμφωνα με τον οποίο η Ελληνική Αστυνομία δύναται να παρέχει υπηρεσίες και μέσα προς ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ και τρίτους ιδιώτες, με καταβολή ανταλλάγματος.

Ο κ. Δένδιας επισημαίνει ότι «η ικανοποίηση αιτημάτων παροχής συνδρομής εναπόκειται στη διακριτική ευχέρεια των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας που κρίνουν κατά περίπτωση και δεν επιτρέπεται να είναι σε βάρος της αστυνόμευσης της περιοχής (π.χ. διάθεση του μοναδικού διαθέσιμου οχήματος για τη συνοδεία χρηματαποστολής εκτός πόλης με αποτέλεσμα την αποδυνάμωση της αστυνόμευσης)».

Ταυτόχρονα ο υπουργός σπεύδει να υπογραμμίσει ότι πριν από την εφαρμογή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης, «η πλειοψηφία αιτημάτων παροχής συνδρομής από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας ικανοποιούνταν κατ΄ εφαρμογή του άρθρου 157 κ.ε. του Π.Δ. 141/1991, δίχως τιμολόγηση των ωρών απασχόλησης του προσωπικού και διάθεσης των υπηρεσιακών μέσων».

Τέλος, ο κ. Δένδιας επισημαίνει ότι από το ισχύον πλαίσιο επιδιώκεται - και επιτυγχάνεται - η αύξηση των εσόδων του Κρατικού Προϋπολογισμού, με ισόποση προσαύξηση των οικείων πιστώσεων του προϋπολογισμού της Ελληνικής Αστυνομίας και η οικονομική ενίσχυση των ασφαλιστικών ταμείων του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα. Ως εκ τούτου, όπως τονίζει ο υπουργός, «ουδεμία πρόταση περί τροποποίησης του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου για το εν λόγω ζήτημα εξετάζεται».  πηγη www.viotiashop.gr

Στους 10.000 οι αστεροειδείς που «φλερτάρουν τη Γη

viotikignomi.blogspot.gr
Τα 10.000 έφθασαν πλέον τα ουράνια σώματα -αστεροειδείς και κομήτες- που έχουν ανακαλυφθεί ότι περνούν κοντά από τη Γη.Το ιστορικό ορόσημο επιτεύχθηκε με την ανακάλυψη του αστεροειδούς 2013 MZ5, όπως ανακοίνωσε η NASA, η οποία διαθέτει το ειδικό πρόγραμμα παρακολούθησης διαστημικών αντικειμένων κοντινών στη Γη (Near - Earth Object Program ή εν συντομία ΝΕΟ).

«Η ανακάλυψη 10.000 αντικειμένων κοντά στη Γη αποτελεί σημαντικό ορόσημο», δήλωσε ο εκπρόσωπος του προγράμματος ΝΕΟ Λίντλεϊ Τζόνσον. «Όμως, υπάρχουν τουλάχιστον δεκαπλάσια αντικείμενα που απομένει να εντοπιστούν, προτού καθησυχαστούμε ότι έχουμε βρει οποιοδήποτε αντικείμενο θα μπορούσε να πέσει στη Γη και να προξενήσει σημαντική ζημιά στους πολίτες του πλανήτη μας», πρόσθεσε.

Το 98% των κοντινών στη Γη αντικειμένων έχουν ανακαλυφθεί από παρατηρητήρια της NASA. Ο Νο 10.000 στη σχετική λίστα, ο αστεροειδής 2013 MZ5, έχει μήκος περίπου 300 μέτρων και η τροχιά του δεν πλησιάζει πολύ τον πλανήτη μας, οπότε δεν θεωρείται δυνητικά απειλητικός. Ανακαλύφθηκε στις 18 Ιουνίου με το τηλεσκόπιο Pan-STARRS-1 στη Χαβάη.

Ως αντικείμενα ΝΕΟ (Near - Earth Objects) θεωρούνται οι αστεροειδείς και κομήτες που, κατά την περιφορά τους, πλησιάζουν τη Γη σε απόσταση μικρότερη των 45 εκατ. χιλιομέτρων. Οι διαστάσεις τους ποικίλουν από λίγα μέτρα έως 41 χιλιόμετρα για τον μεγαλύτερο αστεροειδή, τον 1036 Γανυμήδη.

Το πρώτο αντικείμενο ΝΕΟ ανακαλύφθηκε το 1898 και για τον επόμενο αιώνα δεν είχαν ανακαλυφθεί πάνω από 500 ακόμα. Όμως, μετά το 1998, όταν η NASA έθεσε σε εφαρμογή το Πρόγραμμα ΝΕΟ, με επικεφαλής τον Ντον Γιέομανς, ο αριθμός των ανακαλύψεων αυξήθηκε κατακόρυφα για να φθάσει πλέον τις 10.000.

Καθώς, νέα συστήματα παρατήρησης του ουρανού έρχονται να προστεθούν στα ήδη υπάρχοντα, οι αστρονόμοι αρχίζουν σταδιακά να αποκτούν μια πιο καθαρή εικόνα για το ποιες είναι οι δυνητικές απειλές για τη Γη. Σήμερα, οι κυριότερες ομάδες παρατήρησης ΝΕΟ (υπό την εποπτεία της NASA) είναι το Catalina Sky Survey, το Pan-STARRS του πανεπιστημίου της Χαβάης και το LINEAR του πανεπιστημίου ΜΙΤ.

Από τα 10.000 ήδη γνωστά σώματα ΝΕΟ, περίπου το ένα στα δέκα (ποσοστό 10%) είναι μεγαλύτερα από ένα χιλιόμετρο, μέγεθος που κρίνεται αρκετό για να προκαλέσει παγκοσμίου επιπέδου καταστροφές (ακόμα και πλήρη εξαφάνιση του ανθρώπινου πολιτισμού), αν πέσει στη Γη. Ευτυχώς, σύμφωνα με τη NASA, κανένα από αυτά τα μεγάλα σώματα προς το παρόν δεν φαίνεται να αποτελεί άμεση απειλή, αν και εκτιμάται ότι μερικές δεκάδες μεγάλα σώματα δεν έχουν ακόμα ανακαλυφθεί.

Η μεγάλη πλειονότητα των ΝΕΟ είναι μικρότερα από ένα χιλιόμετρο και ο αριθμός τους είναι τόσο μεγαλύτερος, όσο το μέγεθος τους μικραίνει. Έτσι, εκτιμάται ότι υπάρχουν περίπου 15.000 σώματα με μέγεθος 140 μέτρων (περίπου όσο ένα γήπεδο) και πάνω από ένα εκατομμύριο με μέγεθος 30 μέτρων. Για να προκληθεί σημαντική καταστροφή σε μια κατοικημένη περιοχή, αυτή πρέπει να πληγεί από σώμα τουλάχιστον 30 μέτρων. Περίπου το 30% των σωμάτων μεγέθους 140 μέτρων έχουν βρεθεί και μόνο το 1% των σωμάτων μεγέθους 30 μέτρων, συνεπώς πολλά ακόμα πρέπει να ανακαλυφθούν για να κοιμόμαστε πιο ήσυχοι.

ΚΑΡΥΣΤΟΣ : ΑΛΟΓΟ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΟΝ 23ΧΡΟΝΟ ΣΤΑΥΡΟ

viotikignomi.blogspot.grΘρήνος στην Κάρυστο για τον 23χρονο Σταύρο Κόλλια που έχασε την ζωή του την Δευτέρα ( 24/6 ) τα μεσάνυχτα.
Την ώρα που επέστρεφε σπίτι του με την μοτοσυκλέτα στην Ε.Ο. Λεπούρων - Καρύστου συγκρούστηκε με άλογο, με αποτέλεσμα να πέσει στην άσφαλτο αιμόφυρτος, ενώ ο θάνατος του ήταν ακαριαίος.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες το άλογο ανήκει σε κάτοικο της περιοχής και λύθηκε από το χωράφι.
Δυστυχώς εκείνη την ώρα που έτρεχε στον δρόμο περνούσε το άτυχο παληκάρι.
Ο ιδιοκτήτης του αλόγου συνελήφθη στα πλαίσια του αυτοφώρου, αλλά ο Εισαγγελέας τον άφησε ελέυθερο με ρητή δικάσιμο.
Ο Σταύρος Κόλλιας εργαζόταν σε καφετέρια της περιοχής ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι στις 31 Μαίου είχε τα γενέθλια του και είχε κάνει μεγάλο πάρτι στην καφετέρια.
Η τοπική κοινωνία είναι συγκλονισμένη και ιδιαίτερα οι γονείς του Αντώνης & Ελευθερία που έχουν τις 2 κόρες τους για παρηγοριά.
Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει ότι ένα άλογο σκότωσε τον Σταύρο..

Συνετρίβη αεροπλάνο στη Γουατεμάλα

viotikignomi.blogspot.gr
Έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν χθες στη Γουατεμάλα, μετά τη συντριβή ενός μικρού αεροσκάφους, που συνέβη στο βορειοδυτικό τμήμα του Σαν Μάρκος.

Πιθανολογείται, ότι στο αεροσκάφος τύπου Cessna που συνετρίβη επέβαιναν Μεξικανοί πολίτες.

Το αεροσκάφος έπεσε σε περιοχή με πυκνή βλάστηση, όπου η πρόσβαση είναι πολύ δύσκολη.

Τα αίτια της συντριβής παραμένουν, προς το παρόν, άγνωστα.

Πτώση μηχανής σε γκρεμό – νεκρός ο οδηγός

viotikignomi.blogspot.gr


geg-asthenoforo2
Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε  αργά το απόγευμα της Παρασκευής, μετά απο εκτροπή τετράτροχης μηχανής (γουρούνα) που κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες έπεσε σε γκρεμό στην περιοχή Πούλιανη Αναλήψεως του δήμου Θέρμου.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του agriniopress.gr  ο 63χρονος που οδηγούσε την μηχανή, σκοτώθηκε από την πτώση στον γκρεμό , ανασύρθηκε απο συγγενεις του και κατοίκους της περιοχής και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Αγρινίου, όπου διαπιστώθηκε ο θανατός του. Τα αίτια του ατυχήματος ερευνά το Α.Τ. Θέρμου.

Παρασκευή, 28 Ιουνίου 2013

"Είδαμε και ακούσαμε το κατασκοπευτικό αεροσκάφος που έπεσε"


Δεν φτάνει που έχασαν τον ύπνο τους, οι κάτοικοι της ορεινής Φωκίδας, αφού ζουν καθημερινά με τον φόβο των αδίστακτων κακοποιών που κυκλοφορούν ελεύθεροι, ήρθε και η πτώση του κατασκοπευτικού αεροσκάφους...

που σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις κλήθηκε να συνδράμει τις έρευνες της ΕΛΑΣ για τον εντοπισμό και την σύλληψη των δραπετών. Με κάθε λεπτομέρεια περιγράφει στο STAR τι είδαν τα ξημερώματα της Πέμπτης οι κάτοικοι στην Αγία Ευθυμία, ο πρόεδρος του χωριού Ανδρέας Σολδάτος. «Ο ήχος που έβγαζε λέει, θύμιζε ελικόπτερο που ξαφνικά έβγαλε ένα δυνατό φως και ύστερα χάθηκε».

Fitch: Ο TAP δεν θα επιφέρει ουσιαστική μείωση στις τιμές του φυσικού αερίου


Την εκτίμηση ότι η επιλογή του Trans Adriatic Pipeline (TAP) για τη μεταφορά φυσικού αερίου από την Κασπία στην Ευρώπη δεν θα επιφέρει...
σημαντική πτώση των τιμών σε ευρωπαϊκό επίπεδο διατυπώνει ο οίκος Fitch.

«Η απόφαση που ελήφθη την Παρασκευή να μεταφέρεται το φυσικό αέριο από την Κασπία στην Ευρώπη με τον Trans Adriatic Pipeline μέσω Ελλάδας και Ιταλίας σημαίνει ότι οι νέες προμήθειες πιθανόν δεν θα ασκήσουν πίεση προς τα κάτω στις τιμές του φυσικού αερίου» στην Ε.Ε.», αναφέρει η Fitch Ratings σε ανακοίνωσή της.

Εκτιμά δε ότι ο εναλλακτικός αγωγός Nabucco West, που απορρίφθηκε και περνούσε από την Ανατολική Ευρώπη, θα μπορούσε να επιφέρει μια μέτρια πτώση των τιμών λόγω της μεγαλύτερης δυναμικότητάς του και διότι θα συνέβαλε στην διαφοροποίηση των προμηθευτών στις χώρες που εξαρτώνται σχεδόν αποκλειστικά από το ρωσικό αέριο.

«Ο αγωγός που επελέγη από την κοινοπραξία Shah Deniz II της οποίας ηγείται η BP και η οποία επιχειρεί στο Αζερμπαϊτζάν, θα έχει ετήσια δυναμικότητα 10 δισ. κυβικών μέτρων, ίση με περίπου το 2% της ευρωπαϊκής κατανάλωσης αερίου. Αυτό είναι απίθανο να αρκέσει για να επηρεάσει τις τιμές», υποστηρίζει η Fitch.

Όπως εξηγεί, ο αγωγός θα καταλήξει στην Ιταλία, η οποία ήδη διαθέτει άφθονες προμήθειες φυσικού αερίου από πηγές όπως η Ρωσία, η Αλγερία και η Λιβύη. Σύμφωνα με τη Fitch, αυτό σημαίνει πως διαθέτει την υποδομή για να καταστήσει δυνατή την διανομή αερίου από την Κασπία στην υπόλοιπη Ευρώπη, αλλά είναι απίθανο να έχει κάποιο σημαντικό όφελος (σ.σ. η ίδια η Ιταλία) από την περαιτέρω διαφοροποίηση των προμηθευτών της.

«Ο απορριφθείς εναλλακτικός αγωγός, γνωστός ως Nabucco West, είχε δυναμικότητα μεταφοράς έως και 23 δισ. κυβικών μέτρων φυσικού αερίου στην Ευρώπη κάθε χρόνο, αν συμπεριλαμβάνονταν δυνητικά κοιτάσματα στη Ρουμανία. Αν και αυτός θα είχε περισσότερες πιθανότητες να επηρεάσει τις τιμές, οι ενδεχόμενες επιπτώσεις του είχαν ήδη σημαντικά μειωθεί λόγω της προηγούμενης απόφασης να μειωθεί η προτεινόμενη χωρητικότητά του από τα 31 δισ. κυβικά μέτρα», επισημαίνει ο οίκος.

Εκτιμά, ωστόσο, πως υπάρχουν πολλοί άλλοι παράγοντες που θα μπορούσαν να συμβάλουν να μειωθούν περαιτέρω οι τιμές, περιλαμβανομένων των συνεπειών από την εκρηκτική ανάπτυξη των κοιτασμάτων σχιστολιθικού αερίου στις ΗΠΑ, την έμφαση που δίνεται στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και τις αναιμικές προοπτικές ανάπτυξης στην Ευρώπη.

Η απόφαση χαρακτηρίζεται από τη Fitch «ελαφρά θετική για το πιστοληπτικό προφίλ της ρωσικής Gazpom, καθώς ο Nabucco West θα συνεπαγόταν πιο σκληρό ανταγωνισμό για τον αγωγό South Stream, δυναμικότητας 63 δισ. κυβικών μέτρων, που κατασκευάζεται από τον Δεκέμβριο του 2012» και «αρνητική για την OMV, μια από τις βασικές μετόχους του Nabucco West, αν και οι συνέπειες της (σ.σ. της απόρριψης του σχεδίου) θα είναι περιορισμένες, διότι το φυσικό αέριο αντιστοιχεί σε ένα μικρό κλάσμα των εσόδων της».

Στην ανακοίνωσή του ο οίκος καταλήγει ότι τα σχέδια για τον Nabucco West δεν έχουν εγκαταλειφθεί, καθώς θα μπορούσε να ανασχεδιαστεί για να μεταφέρει φυσικό αέριο από την Μαύρη Θάλασσα στην Ευρώπη. Όμως, σύμφωνα με τη Fitch, είναι ασαφές εάν τα αποθέματα φυσικού αερίου στη Μαύρη Θάλασσα είναι επαρκή για να δικαιολογήσουν ακόμα και την κατασκευή μιας μικρότερης εκδοχής του.

Ατύχημα με 2 μηχανές στο Σχηματαρι

viotikignomi.blogspot.gr


Ήταν χθες στις 7 και μισή το βράδυ στο Σχηματάρι.
Κάτω από άγνωστες συνθήκες, δύο μοτοσυκλέτες συγκρούστηκαν μεταξύ τους.

Ένα 23χρονο παιδί έπεσε με δύναμη στον δρόμο.

Μάλιστα άρχισε να ουρλιάζει από τους πόνους και να καλεί σε βοήθεια. Αντί λοιπόν ο οδηγός της άλλης μοτοσυκλέτας να πάει να τον βοηθήσει, γκάζωσε και εξαφανίστηκε.

Περαστικοί με κομμένη την ανάσα είδαν το άτυχο παλικάρι να ζητά βοήθεια.

Πήγαν κοντά του και κάλεσαν ασθενοφόρο.

Μέσα σε λίγα λεπτά μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Χαλκίδας και σύμφωνα με τους γιατρούς είναι καλά στην υγεία του.

Υγεία: 6 καλοί λόγοι να φας σοκολάτα στην εγκυμοσύνη


Στην περίπτωση που χρειάζεστε μια καλή δικαιολογία για να «τσακίσετε« μία, οι έρευνες δείχνουν ότι η σοκολάτα (κυρίως η μαύρη) έχει πολλά οφέλη για...
εσάς και το μωρό σας.

1. Η μαύρη σοκολάτα είναι ιδιαίτερα πλούσια σε θεοβρωμίνη, μια φυσική χημική ουσία που βελτιώνει τη λειτουργία της καρδιάς, χαλαρώνει το μυικό σύστημα και διαστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία διευκολύνοντας τη ροή του αίματος και κατά συνέπεια τη μεταφορά οξυγόνου και θρεπτικών ουσιών στο έμβρυο. Επιπλέον, έρευνα που έγινε από το Πανεπιστήμιο Γέιλ έδειξε ότι στον ομφάλιο λώρο των μωρών των γυναικών που τρώνε σοκολάτα στη διάρκεια της εγκυμοσύνης υπάρχει μεγαλύτερη συγκέντρωση θεοβρωμίνης.

2. Σύμφωνα με έρευνα του 2008, η τακτική κατανάλωση μικρής ποσότητας μαύρης σοκολάτας στην εγκυμοσύνη μπορεί να συμβάλλει στην πρόληψη της προ-εκλαμψίας, μιας ιδιαίτερα σοβαρής επιπλοκής που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή της μητέρας και του μωρού.

3. Η σοκολάτα είναι πλούσια σε μαγνήσιο που είναι απαραίτητο στην εγκυμοσύνη, καθώς ρυθμίζει την αρτηριακή πίεση και βοηθά στην πρόληψη της υπέρτασης.

4. Τα φλαβονοειδή, ουσίες που υπάρχουν σε μεγάλη συγκέντρωση στη σοκολάτα είναι ιδιαίτερα ισχυρά αντιοξειδωτικάπου καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες οι οποίες έχουν τοξική δράση για τον οργανισμό. Θυμηθείτε: όσο πιο σκούρα είανι η σοκολάτα τόσο πιο πλούσια είναι σε φλαβονοειδή.

5. Η σοκολάτα βελτιώνει τη διάθεση, καθώς συμβάλλει στην έκκριση ενδορφινών, των νευροδιαβιβαστών που είναι υπεύθυνοι για το αίσθημα ευφορίας αλλά και για τη μείωση της αίσθηση του πόνου.

6. Έρευνα έδειξε ότι η κατανάλωση μαύρης σοκολάτας μπορεί να ρίξει τις τιμές της «κακής» χοληστερίνης (LDL) έως και κατά 10%.

Για όλους αυτούς τους λόγους και εφόσον δεν αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα που σας αναγκάζει να ακολουθείτε αυστηρούς κανόνες διατροφής (π.χ. διαβήτη) μπορείτε να απολαμβάνετε κάθε τόσο λίγη σοκολάτα.

Κύμη: Κατσίκια βόσκουν στα σκουπίδια!


Για την ακρίβεια, οι φωτογραφίες που βλέπετε, είναι από την Κύμη. Βλέπετε τα σκουπίδια και ανάμεσα στις σακούλες, τα μπάζα και τις βρωμιές, ένα κοπάδι από κατσίκια να...
βόσκει!

Και βέβαια, ο προβληματισμός γίνεται έντονος αν σκεφτεί κάποιος ότι αυτά τα ζωά ή τα προϊόντα τους, μπορεί να καταλήξουν στο πιάτο μας.

Την αποκάλυψη και την δημοσιοποίηση των φωτογραφιών έκανε η αντιπολίτευση του Δήμου Κύμης Αλιβερίου και τονίζει:

"Με ορατή απειλή πλέον για την υγεία των πολιτών – καταναλωτών. Με την χωματερή χειρότερη τριτοκοσμικής κατάστασης."

Άμεση ήταν η αντίδραση του Δήμου που υποστηρίζει πως οι φωτογραφίες είναι αμφιβόλου προελεύσεως χώρου και χρόνου.

Eξέγερση τσιμεντάδων κατά Lafarge

viotikignomi.blogspot.gr


Eξέγερση τσιμεντάδων κατά LafargeΜαζική ήταν και πάλι η συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων στα Τσιμέντα Χαλκίδας κάτω από τα κεντρικά γραφεία της Lafarge στην Παιανία. Στο πλευρό των Χαλκιδέων βρέθηκαν τσιμεντάδες από όλη την Ελλάδα, αφού τον αγώνα τους στηρίζει δυναμικά πλέον η Ομοσπονδία Εργαζομένων Τσιμέντου Ελλάδας. Oι εργαζόμενοι βρέθηκαν και στο ραδιομέγαρο της EPT. Δείτε βίντεο...

Οχιά δηλητηρίασε γαμήλιο γλέντι

Οχιά δηλητηρίασε γαμήλιο γλέντι

      

Απρόβλεπτη τροχιά πήρε γαμήλιο τραπέζι στην Ήπειρο. «Δηλητηριάστηκε» από δάγκωμα οχιάς και το γλέντι διακόπηκε κακήν κακώς.

Το φίδι κατάφερε να τρυπώσει στο γαμήλιο γλέντι και να δαγκώσει στο πόδι μια γυναίκα που πρόσφατα είχε παντρευτεί. Αποτέλεσμα ήταν να προκληθεί πανικός και η άτυχη καλεσμένη να μεταφερθεί εσπευσμένα στο πλησιέστερο νοσοκομείο.

Το περιστατικό έγινε την ώρα που το κέφι είχε φουντώσει για τα καλά. Μετά το δάγκωμα, όμως, η διάθεση των περισσοτέρων έπεσε, παρά το γεγονός κάποιοι καλεσμένοι κατάφεραν να εντοπίσουν και να σκοτώσουν την οχία! antapokritria ntoymani eygenia

Τροχαίο ατύχημα στην οδό Αντιρρίου Ναυπάκτου…


Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στην Εθνική Οδό Αντιρρίου Ναυπάκτου. Η οδηγός του αυτοκινήτου έχασε τον έλεγχό του ξαφνικά, κάτω...
από αδιευκρίνιστες συνθήκες και έπεσε πάνω σε δέντρο. Στο σημείο έφθασαν άμεσα δύο πυροσβεστικά οχήματα για τον κίνδυνο πυρκαγιάς,ενώ ασθενοφόρο του Κέντρου υγείας μετέφερε την τραυματισμένη γυναίκα.