Σάββατο, 6 Ιουλίου 2013

Κάτι δεν πάει καλά…

viotikignomi


koi-mploka-albanoi-thermo8
Μπορεί να φταίει που εγώ είμαι ερασιτέχνης αλλά για πείτε μου ορέ αδέρφια. Πως γίνεται αυτοί οι θαυμάσιοι χαρακτήρες οι δραπέτες με τα 3.800 χρόνια φυλακή, τη μια να είναι εδώ και τη άλλη στη Θεσπρωτία; Δεν ξέρω αν έχει μείνει και κανένας πίσω εκεί κατά Προυσσό μεριά και κρύβεται.
Ξέρω όμως (και δε μου το βγάζεις από το μυαλό) ότι κάθισαν και περίμεναν μόλις φαγώθηκαν οι δύο άλλοι και μεθοδικά βγήκαν όταν κατάλαβαν ότι οι έρευνες πάνε λάθος.
Δε βγαίνει όμως τέτοια πορεία χωρίς βοήθεια και με τα πόδια.Βάλτε και τούτο στον προβληματισμό: Το βράδυ που «φαγώθηκαν»οι δύο στην Κόνισκα είχε κυκλοφορήσει μια φήμη που έλεγε ότι κάποιοι περίεργοι κινούταν από Καλλιθέα προς τα μέρη τα δικά μας. Μήπως κάπου περίμεναν σχεδόν 24 ώρες προς τα κάτω και όχι εκεί που τους έψαχναν;
Και όλοι αναρωτιούνται τι τρώγαν, που μέναν κλπ. Άλλοι λένε ότι μοιράζοντας σε γνωστούς τους  500άρικα μπορούν να την κάνουν τη δουλειά… Συγγενείς και φίλοι τους, πες δικαιολογείται, παρότι οι πιο πολλοί Αλβανοί θέλουν να πιαστούν, όπως λένε και στα facebook και τα twitter. Ελπίζω,όμως, να μη μάθουμε ότι πλήρωναν στην πορεία από τα πολλά λεφτά που έχουν.

Χαλκιδέος: καλλιεργούσε χασίς στην ταράτσα του σπιτιού του

viotikignomi


 Χαλκιδέος καλλιεργούσε χασίς στην ταράτσα του
Και η ασφάλεια τον «ξετρύπωσε».
Χαλκιδέος 43χρονος καλλιεργούσε δενδρύλλια χασίς στην ταράτσα του σπιτιού του. Χθες το πρωί η Ασφάλεια έκανε ντου στην οικία του και τον συνέλαβε. 
Οι αστυνομικοί ξερίζωσαν και κατέσχεσαν 7 χασισόδεντρα ύψους από 60 πόντους έως 1 μέτρο, τα οποία καλλιεργούσε ο δράστης σε γλάστρες.

Φρίκη στο βραζιλιάνικο ποδόσφαιρο! ..Σκότωσαν και διαμέλισαν τον ρέφερι, καρφώνοντας το κεφάλι του σε παλούκι!

viotikignomi
Τραγικό θάνατο βρήκε ποδοσφαιριστής στη Βραζιλία από τις μαχαιριές διαιτητή, ενώ στη συνέχεια οι φίλοι του 31χρονου θύματος σκότωσαν και διαμέλισαν τον ρέφερι, καρφώνοντας το κεφάλι του σε παλούκι!

Ένα από τα πιο απεχθή εγκλήματα στην ιστορία έλαβε χώρα στην Βραζιλία, με θύματα έναν νεαρό διαιτητή κι έναν ποδοσφαιριστή.
Το τραγικό περιστατικό συνέβη στις 30 Ιουνίου, σε ένα παιχνίδι ερασιτεχνικής κατηγορίας. Σύμφωνα με τα Μέσα της χώρας ο 20χρονος διαιτητής Οτάβιο Ζορντάο ντα Σίλβα σκότωσε με μαχαίρι τον 31χρονο ποδοσφαιριστή Ζοσεμίρ Αμπρέου Σάντος, έπειτα από την υβριστική επίθεση του τελευταίου. Η συνέχεια ωστόσο ήταν ακόμα πιο αιματηρή, αφού μόλις η οικογένεια και οι φίλοι του θύματος αντιλήφθηκαν τον θάνατο του Ζοσεμίρ, εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο και ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου τον διαιτητή!
Το μένος τους ωστόσο δεν σταμάτησε εκεί, αφού ακολούθως διαμέλισαν το πτώμα του κι αφού τον αποκεφάλισαν, κάρφωσαν το κεφάλι του σε ένα παλούκι!

Ανάγκη άμεσης αποζημίωσης πληγέντων από πυρκαγιά αγροτών και κτηνοτρόφων περιοχής Διονύσου Δήμου Ορχομενού

viotikignomi

Προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Στις 29 και 30 Ιουνίου εκδηλώθηκε πυρκαγιά στην αγροτική περιοχή του Διονύσου του Δήμου Ορχομενού, η οποία κατέστρεψε μεγάλες εκτάσεις καλλιεργειών.
Καταστράφηκαν περίπου 50 στρέμματα βαμβακοκαλλιέργειας και εκατοντάδες ελαιόδεντρα, ενώ σημαντικές ήταν και οι καταστροφές σε έγγειο κεφάλαιο (καταστράφηκαν ολοσχερώς περίπου 2000 μέτρα σωλήνων αλουμινίου 3΄΄ και σωληνάκια πλαστικά «στάγδην» άρδευσης για 300 στρέμματα βαμβακιού). Επιπλέον, κάηκαν ολοσχερώς σχεδόν 5000 στρέμματα βοσκοτόπων και δασικών εκτάσεων.Με βάση τα ανωτέρω:

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
Σε ποιες ενέργειες θα προβούν οι υπηρεσίες του Υπουργείου, όπως ο ΕΛΓΑ , ώστε να γίνουν άμεσα έλεγχοι, για να αποκατασταθούν οι ζημίες και να αποζημιωθούν οι πληγέντες αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της περιοχής;

Ο ερωτών βουλευτής
Σταθάς Γιάννης
Αναρτήθηκε από

Δήλωση Δημάρχου Θηβαίων για τη Δημοτική Αστυνομία

viotikignomi


Την αντίθεση της Δημοτικής Αρχής στην ενδεχόμενη κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας και της μετάταξης των δημοτικών αστυνόμων στην ΕΛ.ΛΑΣ εκφράζει ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου.

Ο κ. Δήμαρχος σε δήλωσή του τονίζει, μεταξύ άλλων, το πολυσήμαντο έργο της Δημοτικής Αστυνομίας, η οποία διασφαλίζει την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου, ενώ δεν παραλείπει να αναφερθεί στα απανωτά «χτυπήματα» που δέχεται η Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ακολουθεί η δήλωση του Δημάρχου:
« Η Δημοτική Αστυνομία προσφέρει υπηρεσίες που διασφαλίζουν την  εύρυθμη λειτουργία του Δήμου Θηβαίων.  Οι υποθέσεις με τις οποίες ασχολείται (29 στον αριθμό), αποτελούν αποκλειστική αρμοδιότητα των Δήμων, μεταξύ των οποίων, ο έλεγχος της τήρησης των διατάξεων που αφορούν στην κυκλοφορία των πεζών και τη στάθμευση των οχημάτων, των διατάξεων που αφορούν στο υπαίθριο εμπόριο και στις λαϊκές αγορές, στη λειτουργία καταστημάτων, επιχειρήσεων κα.,  της τήρησης των μέτρων που επιβάλλονται για την πρόληψη πυρκαγιών σε κοινόχρηστους υπαίθριους χώρους και πολλές άλλες. Για τους λόγους αυτούς θα έπρεπε η Δημοτική Αστυνομία να ενισχυθεί και  όχι να καταργηθεί.
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει συμβάλει μέχρι σήμερα τα μέγιστα στην δημοσιονομική προσαρμογή της χώρας.  Είναι από τους θεσμούς της πολιτείας που δεχόμενη απανωτά πλήγματα πλήρωσε και εξακολουθεί να πληρώνει δυσβάσταχτο τίμημα, στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.
Αποφασίζουν για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, χωρίς την Τοπική Αυτοδιοίκηση.  Οι προωθούμενες νομοθετικές ρυθμίσεις, που αποδυναμώνουν τις δομές και τις υπηρεσίες των Δήμων, υποβαθμίζουν τον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και  οδηγούν στην κατάργηση της αυτοτέλειάς της.
Ως Δημοτική Αρχή δηλώνουμε εκφράζουμε την αντίθεσή μας για ενδεχόμενη κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας και της μετάταξης των δημοτικών αστυνόμων στην Ελληνική Αστυνομία ».

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ ΦΟΝΙΑΔΩΝ - ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ - ΠΑΝΩ ΑΠΟ 700 ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ

viotikignomi


Αυτό που δείχνουν τα στοιχεία είναι ότι πλέον οι δραπέτες έχουν φτάσει πολύ κοντά στα σύνορα...αλλά δεν έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής να περάσουν στη γειτονική χώρα.

Οι έρευνες έχουν πλέον επεκταθεί και στα χωριά Αγία Κυριακή Σαλονίκη,Λαμπανίτσα(σήμερα Ελαταριά),Παλαιοχώρα,Πετροβίτσα και Βερενίκη και δεν πραγματοποιούνται μόνο στον  κάμπο του Μαργαριτίου,και στο όρος Γκορίλας.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν οι Αλβανοί κακοποιοί θα περάσουν από αυτή τη διαδρομή αναγκαστικά,προκειμένου να προσεγγίσουν τον ποταμό Καλαμά,να τον περάσουν και να μπούνε στην Αλβανία μέσω της οροσειράς της Μουργκάνας(Ορη Τσαμαντά ).

Για τον λόγο αυτό έχουν τοποθετήσει και θερμικές κάμερες σε στρατηγικά σημεία στις όχθες του Καλαμά.

Επίσης, αξιωματικοί της ΕΛΑΣ,θεωρούν πως αν οι δραπέτες δυσκολευτούν από τα μπλόκα κοντά στον Καλαμά,ίσως επιλέξουν να κινηθούν προς τον Νομό Ιωαννίνων,μέσω Πετροβίτσας και Βερενίκης.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το epirusgate, στην γιγαντιαία επιχείρηση λαμβάνουν μέρος με την σύγχρονη πλέον τεχνολογία, η οποία διατέθηκε στην Θεσπρωτία από τους Ολυμπιακούς αγώνες το 2004,πάνω από επτακόσιοι (700) Αστυνομικοί,καθώς επίσης και η ειδική μονάδα του Λιμενικού Σώματος.

Βιρμανία: Μην την αφήσουμε να γίνει η επόμενη Ρουάντα

viotikignomi.blospot.gr


Προς τον πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον και τον πρόεδρο Φρανσουά Ολλάντ:

Ως πολίτες βαθιά προβληματισμένοι με την συνεχιζόμενη βία στην Βιρμανία, σας ζητάμε, όταν συναντήσετε τον Βιρμανό πρόεδρο σε μερικές μέρες, να του ασκήσετε πίεση για να: προστατεύσει επειγόντως τους Ροχίνγκια χρησιμοποιώντας όλα τα απαραίτητα μέσα και να τους δώσει υπηκοότητα και πλήρη δικαιώματα. Θέλουμε να επιμείνετε σε αυτή τη θέση ενάντια της βίας και να θέσετε την τιμωρία των δραστών ως όρο για την πρόοδο των εμπορικών σας σχέσεων. Και οι δύο έχετε μιλήσει στο παρελθόν για την ανάγκη άμεσης δράσης σε περιπτώσεις γενοκτονιών και καταπάτησης ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τώρα είναι η ώρα να το αποδείξετε.
 
Enter your email address:
Avaaz.org will protect your privacy and keep you posted about this and similar campaigns.
1,000,000
882,263
882,263 υπογραφές. Ας φτάσουμε 1,000,000
Posted: 4 July 2013
Οι περισσότεροι δεν είχαν ακούσει πολλά για τους κατοίκους της Ρουάντα, μέχρι που ήταν πολύ αργά και 800.000 από αυτούς είχαν δολοφονηθεί. Αυτή την στιγμή, η μοίρα μιας άλλης φυλής, των Ροχίνγκια της Βιρμανίας κρέμεται από μία κλωστή. Συμμορίες ρατσιστών μοιράζουν φυλλάδια απειλώντας πως θα εξαλείψουν αυτή τη μικρή μειονότητα. Ήδη, μικρά παιδιά έχουν κατακρεουργηθεί μέχρι θανάτου και έχουν διαπραχθεί απερίγραπτα εγκλήματα. Όλα δείχνουν πως θα υπάρξει ένα φρικτό τέλος, εκτός και αν δράσουμε άμεσα.

Οι γενοκτονίες συμβαίνουν όταν κανείς δεν αντιδρά στα πρώτα σημάδια, όπως αυτά που βλέπουμε αυτή τη στιγμή στη Βιρμανία. Οι Ροχίνγκια είναι μία ειρηνική και πολύ φτωχή φυλή. Γιατί είναι εναντίων τους; Επειδή έχουν σκούρο δέρμα και επειδή υποτίθεται “παίρνουν τις δουλειές” των ντόπιων. Όλη κι όλη η φυλή είναι 800,000 άνθρωποι, αλλά μπορεί να αφανιστούν εάν δεν δράσουμε άμεσα. Έχουμε μείνει άπραγοι πολλές φόρες, αυτή την φορά ας μην εγκαταλείψουμε τους Ροχίνγκια.

Ο Πρόεδρος της Βιρμανίας Τέιν Σέιν έχει την δύναμη, το προσωπικό και τους πόρους για να προστατεύσει τους Ροχίνγκια. Το μόνο που χρειάζεται να κάνει είναι να δώσει μια εντολή. Σε μερικές μέρες επισκέπτεται την Ευρώπη για να προωθήσει την χώρα του ως εμπορικό και επενδυτικό “παράδεισο”. Αν οι Ευρωπαίοι ηγέτες τον υποδεχθούν με ένα ξεκάθαρο αίτημα: να προστατεύσει τους Ροχίνγκια, το πιο πιθανό είναι εκείνος να δεσμευτεί.


Ας τον περιμένουμε λοιπόν ακριβώς έξω από την διάσκεψη του με τους Ευρωπαίους πρωθυπουργούς με ένα εκατομμύριο υπογραφές, ένα εκατομμύριο ενωμένες φωνές, και φωτογραφίες που θα δείχνουν τι συμβαίνει στην Βιρμανία.

Rihanna: Ο Ρονάλντο είναι γκέι

viotikignomi
Σάλο για ακόμα μια φορά κατάφερε να προκαλέσει η Rihanna. Αυτή τη φορά η γνωστή τραγουδίστρια δεν ανέβασε κάποια σέξι φωτογραφία της στο instagram αλλά... υπαινίχθηκε ότι ο παγκοσμίου φήμης ποδοσφαιριστής Κριστιάνο Ρονάλντο είναι ομοφυλόφιλος.

Η τραγουδίστρια παραχώρησε συνέντευξη στο ισπανικό περιοδικό Vanitatis και σε ερώτηση του δημοσιογράφου για τη φιλία της με τον Ρονάλντο η Rihanna απάντησε: «έχω πολλούς φίλους γκέι και σέβομαι την σεξουαλική διαφορετικότητα»,.

Πάντως, ο ποδοσφαιριστής ήταν εκείνος που επιδίωξε να γνωρίσει την τραγουδίστρια, τον Μάιο που μας πέρασε, μετά από συναυλία της στην Πορτογαλία. Μάλιστα, «ανέβασε» στο Facebook φωτογραφίες από την συνάντησή τους στα παρασκήνια, κάνοντας πολλά σκανδαλοθηρικά έντυπα να...οργιάσουν για όσα επακολούθησαν μεταξύ τους!

Πορτογαλία: Σε συμφωνία κατέληξαν οι κυβερνητικοί εταίροι

viotikignomi

Σε πολιτική συμφωνία κατέληξαν οι κυβερνητικοί εταίροι στην Πορτογαλία, όπως μεταδίδει το Reuters.

Ειδικότερα ο Πορτογάλος πρωθυπουργός Pedro Passos Coelho και ο επικεφαλής του έτερου κυβερνητικού κόμματος του CDS κατέληξαν σε πολιτική συμφωνία προκειμένου να αποφευχθεί η παρατεταμένη κρίση στην Πορτογαλία.

Όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, «ο πρωθυπουργός της χώρας ανακοίνωσε την συμφωνία στον πρόεδρο της Πορτογαλίας Anibal Cavaco Silva».

Όπως μεταδίδει και το Dow Jones Newswires, η συμφωνία θα ανακοινωθεί επισήμως το Σάββατο το απόγευμα.

Υπενθυμίζεται πως κατά τη διάρκεια της εβδομάδας υπέβαλαν την παραίτησή τους ο υπουργός Οικονομικών Vitor Gaspar αλλά και ο Paulo Portas οποίος εκτελούσε τα καθήκοντα του υπουργού Εξωτερικών.

Λαμία: Κυνηγούσαν φίδια μέσα στη πλατεία Πάρκου!

viotikignomi
Δυο φίδια, την ίδια μέρα, μέσα στο κέντρο της πόλης δεν είναι και ότι το πιο συνηθισμένο...

Κι όμως συνέβη το πρωί της Τετάρτης στην πλατεία πάρκου στη Λαμία. Το ένα το είδαν να κατεβαίνει από τον προφυλακτήρα ενός αυτοκινήτου.

Ο οδηγός σταμάτησε πρόχειρα για να πάρει κάτι από το περίπτερο και το είδε να κρέμεται από τον προφυλακτήρα. Πριν το φίδι φύγει κατάφερε να βρει μια σκούπα και να το σκοτώσει επί τόπου.

Λίγη ώρα αργότερα ένα άλλο φίδι αναστάτωσε θαμώνες και διερχόμενους της πλατείας. Κάποιοι το είδαν να βγαίνει από το παρκάκι και έβαλαν τις φωνές. Αμέσως όμως το φίδι κατάφερε και πάλι να επιστέψει μέσα στο παρκάκι και να κρυφτεί, χωρίς να μπορέσουν να το εντοπίσουν στη συνέχεια.

Δείτε τι είπε στη κάμερα του LamiaReport ένας από τους μόνιμους επαγγελματίες της πλατείας:

Κύπρος: Διευρύνεται η Υπουργική Επιτροπή Υδρογονανθράκων

viotikignomi

Το Υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο συνεδρίασε σήμερα υπό την Προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη, στο Προεδρικό Μέγαρο, ενέκρινε...
τη διεύρυνση της Υπουργικής Επιτροπής Υδρογονανθράκων με τη συμμετοχή σε αυτήν και της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Στην Επιτροπή συμμετέχουν οι Υπουργοί: Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού (Πρόεδρος)- Οικονομικών και Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος.

Με την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού εξουσιοδοτείται να καλεί στις συνεδρίες της πιο πάνω Υπουργικής Επιτροπής και οποιονδήποτε άλλο Υπουργό, του οποίου οι απόψεις δυνατόν να είναι χρήσιμες ή αναγκαίες, αναλόγως των προς συζήτηση θεμάτων της Υπουργικής Επιτροπής.

Η εν λόγω Υπουργική Επιτροπή συστάθηκε για να παρακολουθεί την πρόοδο και τις εξελίξεις σχετικά με τον εντοπισμό πετρελαίου και φυσικού αερίου, να συντονίζει τις ενέργειες που απαιτούνται και να λαμβάνει αποφάσεις για τρέχοντα ζητήματα, των οποίων η σοβαρότητα δεν απαιτεί απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Παρασκευή, 5 Ιουλίου 2013

Μία ανάσα από τα σύνορα οι αδίστακτοι δραπέτες - 8 επίλεκτες ομάδες με θερμικές κάμερες τους ψάχνουν μέσα σε φυτείες καλαμποκιού

viotikignomi

 

Σε εξέλιξη τεράστια επιχείρηση της Αστυνομίας
- Στη Θεσπρωτία τώρα το επίκεντρο των ερευνών
- Σε επιφυλακή και το λιμενικό για να μην ξεφύγουν από τη θάλασσα
- Κοντά σε αποκαλύψεις για το πρόσωπο ήθελαν να βοηθήσουν να δραπετεύσει

Ανθρωποκυνηγητό μέσα στη νύχτα, μέσα σε εκτάσεις με καλαμπόκια αλλά και επιφυλακή και στο θαλάσσιο χώρο, θα κυλήσει η αποψινή νύχτα των ερευνών για τους αδίστακτους κακοποιούς, που τώρα, κινούνται στη Θεσπρωτία.

"Βρίσκονται μια ανάσα από τα σύνορα με την Αλβανία οι αδίστακτοι κακοποιοί!"

Αν και πηγές, ήθελαν τους δύο από αυτούς να έχουν καταφέρει να περάσουν στην Αλβανία, νεότερες πληροφορίες λένε ότι μάλλον δεν έχει καταφέρει κανείς από τους κακοποιούς να περάσει στη γειτονική χώρα. Αυτό που δείχνουν τα στοιχεία όμως, είναι ότι πλέον οι δραπέτες έχουν φτάσει πολύ κοντά...

"Είναι μια ανάσα από τα σύνορα" λένε οι πηγές και για το λόγο αυτό, 8 ομάδες της ΕΚΑΜ με θερμικές κάμερες προσπαθούν να τους εντοπίσουν όσο πιο γρήγορα γίνεται...
Οι έρευνες επικεντρώνονται κοντά στην κωμόπολη Μαργαρίτι, στην πεδιάδα του Φαναρίου του νομού Θεσπρωτίας.
Το χωριό είναι σε ένα λόφο, 240 μέτρα δεξιά του νέου αυτοκινητοδρόμου Πάργας - Ηγουμενίτσας. Την πεδιάδα Φαναρίου τη διασχίζει ο Αχέροντας...

Στα συν των Αστυνομικών, είναι ότι πλέον δεν υπάρχουν βουνά αλλά μια φλατ πεδιάδα στην οποία ψάχνουν. Μια πεδιάδα με τεράστιες εκτάσεις και φυτείες καλαμποκιού.
Επίσης, άλλο ένα στοιχείο που λειτουργεί υπέρ της Αστυνομίας, είναι η χαμηλή θερμοκρασία που επικρατεί στην περιοχή, η οποία κάνει πιο αποτελεσματική τη δουλειά των θερμικών καμερών. Εντοπίζουν πιο εύκολα δηλαδή, την ανθρώπινη κίνηση...

Κι επειδή κοντά στην περιοχή είναι η θάλασσα, σε επιφυλακή είναι και το λιμενικό, σε περίπτωση που οι Αλβανοί κακοποιοί, προσπαθήσουν να φύγουν από τη χώρα, μέσω θαλάσσης.

Κοντά σε αποκαλύψεις για το πρόσωπο που θα βοηθούσαν να δραπετεύσει

Εδώ και μέρες, υπάρχουν στοιχεία, ότι οι επικίνδυνοι κακοποιοί ετοίμαζαν επιχείρηση, για να βοηθήσουν κάποιον να αποδράσει από φυλακές. Και για να οργανώσουν αυτή την επιχείρηση απόδρασης, θα ξόδευαν -σύμφωνα με τις πηγές -
χρήματα από το ένα εκατομμύριο που έχουν στα χέρια τους, από τη ληστεία της τράπεζας στη Λάρισα.

Τις τελευταίες ώρες, υπάρχει η πληροφορία ότι οι αστυνομικοί είναι πολύ κοντά στο... όνομα, του κρατούμενου, που θα βοηθούσαν οι Αλβανοί να αποδράσει. Δεν αποκλείεται μάλιστα, να υπάρχουν εξελίξεις στο θέμα αυτό, ακόμα και τις επόμενες ώρες.

Όλα αυτά, μία μέρα μετά τη νέα μάχη των Αλβανών με τους Αστυνομικούς, με τους δραπέτες να γαζώνουν περιπολικό σε μπλόκο της Άρτας, αποφασισμένοι να σκοτώσουν!

Στο μεταξύ, με κομμένη την ανάσα παρακολουθούν τις εξελίξεις οι κάτοικοι της περιοχής, αφού φοβούνται ότι ανά πάσα στιγμή, μπορεί να βρεθούν μπροστά στους κακοποιούς. Όπως έγινε χθες, στην περίπτωση ενός 21χρονου, που τους είδε να κλέβουν από το σπίτι του, το αυτοκίνητο του πατέρα του!

ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΝΑ "ΠΕΣΕΙ" Ο ΗΛΙΟΣ ΓΙΑ ΝΑ "ΧΤΥΠΗΣΕΙ" ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΔΡΑΠΕΤΕΣ

viotikignomi.blogspot.gr


Οι δύο αλβανοί δραπέτες-σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες-φοράνε μαύρα ρούχα και κουκούλες και φέρουν μαζί τους βαρύ οπλισμό.

Η Αστυνομία έχει καταστρώσει πλήρες σχέδιο δράσης για τις επόμενες ώρες και το σημαντικό είναι ότι με το που βραδιάσει θα έχει στα χέρια της το μεγάλο πλεονέκτημα των θερμικών καμερών.Στις έρευνες μετέχουν από το μεσημέρι βατραχάνθρωποι του Λιμενικού οι οποίοι κινούνται από την περιοχή της Αμμουδιάς μέχρι και τη Σαγιάδα ενώ μετέχει και το ελικόπτερο της Ελληνικής Αστυνομίας το οποίο πετάει συνεχώς στην περιοχή Καναλακίου και Λάκκας Σουλίου.Σύμφωνα με μαρτυρίες στο epiruspost.gr από την περιοχή της Γλυκής εκλάπη ένα μηχανάκι το οποίο φέρεται να έχουν χρησιμοποιήσει οι δύο δράστες και μέχρι τώρα δεν έχει εντοπιστεί

Δήλωση Π. Μελά για τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις νοσοκομείων

viotikignomi
v
από το Γραφείο Τύπου
Ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και Τομεάρχης Υγείας, Βουλευτής Α’ Πειραιά Παναγιώτης Μελάς παρευρέθη στη συγκέντρωση των εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου «Αγίας Βαρβάρας» και των πολιτών της περιοχής ενάντια... στο κλείσιμο του Νοσοκομείου και στον χαιρετισμό του μεταξύ άλλων τόνισε:

«Ο Ελληνικός Λαός διέρχεται σήμερα μια πολύ δύσκολη οικονομική περίοδο, μια οικονομική στενωπό και η κατάσταση αυτή δυστυχώς οδεύει από το κακό στο χειρότερο. Γι αυτό, επιβάλλεται, οι Κυβερνώντες να εξασφαλίσουν όσο το δυνατό καλύτερες υπηρεσίες Υγείας στους χειμαζόμενους πολίτες.

Δυστυχώς όμως, όλες οι υπηρεσίες Υγείας, Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας, έχουν υποβαθμιστεί πάρα πολύ.

Ο ΕΟΠΥΥ παρέχει σήμερα πολύ χειρότερες υπηρεσίες Υγείας από ότι πριν, τα διάφορα Ασφαλιστικά Ταμεία και οι ασθενείς αναγκάζονται να πληρώνουν από την τσέπη τους γιατρούς, φάρμακα, εξετάσεις κλπ, σε εποχή που έχουν πρόβλημα επιβίωσης.

Υποβάθμιση υπηρεσιών υπάρχει επίσης και στα Δημόσια Νοσοκομεία, λόγω των πολλαπλών ελλείψεων σε προσωπικό (νοσηλευτικό, ιατρικό κλπ) αναλώσιμα υλικά και πολλά άλλα.

Σ’ αυτή τη δύσκολη περίοδο αντί οι Κυβερνώντες να ενισχύσουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες Υγείας, προβαίνουν σε συγχωνεύσεις και καταργήσεις Νοσοκομείων.

Μεταξύ αυτών, είναι και το δικό σας Νοσοκομείο, της Αγίας Βαρβάρας, που παρέχει υπηρεσίες Υγείας κυρίως στους κατοίκους της Δυτικής Αττικής που κατά κανόνα κατοικείται από πολίτες με χαμηλό εισόδημα.

Η κατάργησή του, όπως και η κατάργηση και άλλων Νοσοκομείων σε νησιωτικές περιοχές, θα επιφέρει ταλαιπωρία στους ασθενείς αφού θ’ αναγκάζονται να μεταφέρονται σε άλλο Νοσοκομείο, με επιπλέον οικονομική επιβάρυνση, και αυτό θα προκαλέσει ανασφάλεια στους κατοίκους των περιοχών αυτών.

Γι αυτό επιβάλλεται, να παραμείνει το Νοσοκομείο της Αγίας Βαρβάρας σε λειτουργία και να αναβαθμιστεί προς όφελος των πολιτών.

Η Υγεία, όπως το έχω τονίσει και άλλη φορά είναι το πολυτιμότερο αγαθό και επιβάλλεται σήμερα να προστατευτεί όσο το δυνατόν περισσότερο, για το καλό των πολιτών». 

Δείτε την κούκλα αδερφή της Δήμητρας Ματσούκα

viotikignomi
Η Δήμητρα Ματσούκα πρωταγωνιστεί με μεγάλη επιτυχία στην θεατρική παράσταση “Περλιμπλίν και Μπελίσα” στο πλάι του Στέλιου Μάινα. Στην παράσταση που δόθηκε στο θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη», πλήθος κόσμου έσπευσε να την παρακολουθήσει. Ανάμεσά τους πολλοί επώνυμοι αλλά και...πολλοί συγγενείς των ηθοποιών. Εκεί βρέθηκε και ο φακός του entertv, που φωτογράφησε την λαμπερή πρωταγωνίστρια με την κούκλα αδερφή της, την τραγουδίστρια Μαρία Ματσούκα.

Μπλόκα σ΄ όλη την Δ. Ελλάδα για τον Μάριο Κόλα και τον συνεργό του

viotikignomikoi-mploka-albanoi-thermo5Από τον Αχέροντα μέχρι την ελληνοαλβανική μεθόριο στη Θεσπρωτία, έχουν στηθεί μπλόκα στους δρόμους, ενώ πάνοπλοι αστυνομικοί χτενίζουν την περιοχή για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των επικίνδυνων κακοποιών.
Επιπλέον, στη θαλάσσια περιοχή από την Αμμουδιά Πρέβεζας μέχρι τη Σαγιάδα Θεσπρωτίας, περιπολούν από τα ξημερώματα σκάφη του Λιμενικού Ηγουμενίτσας, για να αποτρέψουν το ενδεχόμενο διαφυγής τους, δια θαλάσσης, στην Αλβανία.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις αστυνομικών, πρόκειται για τους δραπέτες των φυλακών Τρικάλων Μαριάν Κόλα και Ιλίρ Κούπα. Αποτύπωμα του Κούπα είχε βρεθεί όταν, στις 8 Ιουνίου στον Πάνορμο Φωκίδας, εκλάπη το ΙΧ Volvo του πρώην υπουργού Αποστόλου Ανδρεουλάκου.
Από τους υπόλοιπους δραπέτες των Φυλακών Τρικάλων, οι οποίοι παραμένουν ασύλληπτοι, οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ εκτιμούν ότι ο Μουρατάι Μουρατάζ, που είναι δίδυμο με τον Κλεμέντ, βρίσκονται ήδη στην Αλβανία, έχοντας μαζί τους το 1 εκατ. ευρώ, που άρπαξαν μετά την απόδραση, από τη ληστεία στη Εθνική Λάρισας.
Ο Λούλι Φλόρα και ο Σούλα Φάτος, είναι ένα τρίτο δίδυμο, του οποίου έχουν χαθεί τα ίχνη, όπως έχει γράψει το thebest.gr. Ο Σούλα, παλαιότερα διέμενε στην Κέρκυρα και είχε συλληφθεί για κλοπές στην Ηγουμενίτσα.

Κυνηγητό «θανάτου» στα βουνά της Ηπείρου Προσπαθεί να διαφύγει στην Αλβανία ο αδίστακτος Κόλα...

viotikignomi


 Στο κυνήγι του αρχηγού των Αλβανών δραπετών και του Ιλίρ Κούπα η ΕΛ.ΑΣ.- Μπλόκα από τον Αχέροντα μέχρι την ελληνοαλβανική μεθόριο στη Θεσπρωτία- Περιπολίες από το Λιμενικό στη θαλάσσια περιοχή από την Αμμουδιά Πρέβεζας μέχρι τη Σαγιάδα Θεσπρωτίας- Σε εξέλιξη επιχείρηση στην περιοχή των πηγών του Αχέροντα
Από τον Αχέροντα μέχρι την ελληνοαλβανική μεθόριο στη Θεσπρωτία έχουν στηθεί μπλόκα στους δρόμους, ενώ πάνοπλοι αστυνομικοί «χτενίζουν» την περιοχή για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των επικίνδυνων κακοποιών.

Επιπλέον, στη θαλάσσια περιοχή από την Αμμουδιά Πρέβεζας μέχρι τη Σαγιάδα Θεσπρωτίας, περιπολούν από τα ξημερώματα σκάφη του Λιμενικού Ηγουμενίτσας, για να αποτρέψουν το ενδεχόμενο διαφυγής τους, δια θαλάσσης, στην Αλβανία.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις αστυνομικών, πρόκειται για τους δραπέτες των φυλακών Τρικάλων Μαριάν Κόλα και Ιλίρ Κούπα. Αποτύπωμα του Κούπα είχε βρεθεί όταν, στις 8 Ιουνίου στον Πάνορμο Φωκίδας, εκλάπη το ΙΧ Volvo του πρώην υπουργού Αποστόλου Ανδρεουλάκου.

Από τους υπόλοιπους δραπέτες των φυλακών Τρικάλων, οι οποίοι παραμένουν ασύλληπτοι, οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ εκτιμούν ότι ο Μουρατάι Μουρατάζ, που είναι δίδυμο με τον Κλεμέντ, βρίσκονται ήδη στην Αλβανία, έχοντας μαζί τους το ένα εκατ. ευρώ, που άρπαξαν μετά την απόδραση, από τη ληστεία στην Εθνική Λάρισας.

Ο Λούλι Φλόρα και ο Σούλα Φάτος, είναι ένα τρίτο δίδυμο, του οποίου έχουν χαθεί τα ίχνη. Ο Σούλα, παλαιότερα διέμενε στην Κέρκυρα και είχε συλληφθεί για κλοπές στην Ηγουμενίτσα.

Στην Αιτωλοακαρνανία τους έψαχναν, στην Ηπειρο τους βρήκαν!

Ο λόγος για τους επικίνδυνους Αλβανούς δραπέτες και τον αρχηγό τους Μάριο Κόλα οι οποίοι ήρθαν για ακόμη μία φορά τετ-α-τετ με την αστυνομία σε μπλόκο στην Αρτα και πλέον μεταφέρονται στην Ηπειρο όλες οι αστυνομικές δυνάμεις που τις τελευταίες ημέρες βρίσκονται στο κατόπι τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από αστυνομικές πηγές, κατά τη διάρκεια της νύχτας, οι δραπέτες που κινούνταν με αγροτικό αυτοκίνητο NAVARA, δεν σταμάτησαν σε μπλόκο στην Άρτα και στο σήμα των αστυνομικών να σταματήσουν, γάζωσαν το περιπολικό, χωρίς να τραυματιστεί κανένας αστυνομικός και διέφυγαν.

Στη συνέχεια, έκλεψαν αυτοκίνητο από τη Φιλιππιάδα και κατευθύνθηκαν προς τα χωριά Λάκκα Σουλίου, όπου η περιοχή είναι δύσβατη.

Αυτή την ώρα οι αστυνομικές έρευνες εστιάζονται στην περιοχή των πηγών του Αχέροντα, στη Γλυκή Παραμυθιάς, όπου εκτιμάται ότι έχουν καταφύγει με τα πόδια οι δραπέτες.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις από την Ηπειρο, μαζί με άνδρες των ΕΚΑΜ χτενίζουν την πεδιάδα αλλά και τη δύσβατη περιοχή, ανάμεσα στην Παραμυθιά και τη Γλυκή, για τον εντοπισμό των κακοποιών, οι οποίοι, όπως αποκαλύφθηκε, αφού εγκατέλειψαν το ΙΧ αυτοκίνητο στη Γλυκή, έκλεψαν μηχανάκι, από κάτοικο της περιοχής, για να διαφύγουν.

Στις έρευνες, συμμετέχει εδώ και λίγη ώρα και ελικόπτερο της αστυνομίας.

Όπως διαπιστώθηκε, το αγροτικό αυτοκίνητο Navara, με το οποίο κινήθηκαν αρχικά και γάζωσαν το περιπολικό στην Άρτα, εκλάπη από το Αγρίνιο, ενώ βρέθηκε εγκαταλελειμμένο στο Δημοτικό Σχολείο Φιλιππιάδας.

Η διαδρομή των κακοποιών, φωτογραφίζει του Αλβανούς δραπέτες των Φυλακών Τρικάλων, καθώς όπως όλα δείχνουν επιχειρούν να φτάσουν στα ελληνο-αλβανικά σύνορα και να διαφύγουν στη χώρα τους. Γι αυτό έχουν τεθεί σε συναγερμό και οι δυνάμεις της Θεσπρωτίας.

Στην 'Ηπειρο βρίσκεται και ο αντιστράτηγος της Ελληνικής Αστυνομίας, επιθεωρητής Βορείου Ελλάδας Δημήτρης Τσακνάκης.

ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ ΤΟΥ Ε.Σ ΚΑΔΜΟΣ

viotikignomi


Κοντά στην ολοκλήρωση του ρόστερ βρίσκεται η ομάδα μας.
Οι παίχτες που έχουν ήδη κλείσει και θα βρίσκονται στην διάθεση του προπονητή Αποστόλη Αναστασίου είναι οι εξής:

-Σπηλιωτόπουλος  Μιχάλης
-Χαρατσής  Παναγιώτης
-Παπαδόπουλος  Στέργιος
-Παπαδάκης  Παναγιώτης
-Καλπούζος  Πάρης
-Γκόλιας  Αθανάσιος
-Χαρατσής  Αντώνης
-Παναγιωτόπουλος  Θάνος
-Παπαδάκης  Θανάσης
-Γιακουμάκης  Ανδρέας
-Σκούμας  Λάμπρος
-Νικολάου  Βαγγέλης
-Χαρατσής  Γιάννης
-Κατρισιώσης  Κώστας
-Μπληζιώτης  Ιάκωβος
-Καπάνταης  Βαγγέλης 

Ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα ΕΛ.ΤΑ. Οινοφύτα Βοιωτίας

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των Αστυνομικών Αρχών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη τριών (3) αγνώστων δραστών, οι οποίοι σήμερα (05-07-2013) το πρωί, αφαίρεσαν, με την απειλή όπλων, χρηματικό ποσό από το υποκατάστημα ΕΛ. ΤΑ.  Οινοφύτων Βοιωτίας.

Ειδικότερα, σήμερα περίπου στις 09:00΄ το πρωί, οι δύο από τους δράστες εισήλθαν στο υποκατάστημα έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με κουκούλες, ενώ στα χέρια τους φορούσαν γάντια.

Στη συνέχεια με την απειλή πιστολιών, αφαίρεσαν από τα ταμεία το χρηματικό ποσό των (1.000) περίπου ευρώ και ακολούθως επιβιβάστηκαν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, όπου τους ανέμενε και τρίτος συνεργός τους και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας και συγκροτήθηκαν συνεργεία ελέγχων σε κομβικά σημεία και πιθανούς δρόμους διαφυγής.

Στο πλαίσιο των ευρείας κλίμακας ερευνών, εντοπίστηκε λίγη ώρα αργότερα το όχημα διαφυγής των δραστών, εγκαταλελειμμένο και ολοσχερώς καμένο, στη θέση «Κέσσερι» Οινοφύτων Βοιωτίας.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε, ότι το ανωτέρω Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο είχε αφαιρεθεί, βραδινές ώρες, από την περιοχή της Νέας Ιωνίας Αττικής.     

Για την υπόθεση διενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες, στην ευρύτερη περιοχή, για τον εντοπισμό και την σύλληψη των δραστών.

Πνίγηκε ηλικιωμένος στην Αυλίδα

  viotikignomi


 Νεκρός ανασύρθηκε ο 73χρονος Χαλκιδεός την Πέμπτη το απόγευμα, από την θάλασσα στον Φάρο Αυλίδας.
Τις φωνές έβαλαν οι λουόμενοι όταν είδαν να επιπλέει το άψυχο σώμα του ηλικιώμένου.
Το ΕΚΑΒ έφτασε άμεσα και μετέφερε τον 73χρονο στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών για τη διενέργεια νεκροψίας.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας.

Πέρασαν από το Αγρίνιο οι δραπέτες!

koi-mploka-albanoi-thermo10Ανατροπές στην υπόθεση των Αλβανών δραπετών, αφού όπως όλα δείχνουν οι επικίνδυνοι κακοποιοί κατάφεραν την νύχτα να φτάσουν μέχρι την Τριχωνίδα και να κλέψουν αυτοκίνητο από την περιοχή της Παραβόλας!
Σύμφωνα με πληροφορίες του agriniopress.gr  τη νύχτα γύρω στις 2:00 τα ξημερώματα, 3-4 άτομα έκλεψαν αγροτικό όχημα στην Παραβόλα και αμέσως δόθηκε σήμα για τον εντοπισμό τους.
Με το κλεμμένο αυτοκίνητο οι κακοποιοί, που η Αστυνομία πιθανολογεί ότι πρόκειται για τους δραπέτες Τρικάλων, γάζωσαν περιπολικό σε αστυνομικό μπλόκο στην Άρτα.
Το in.gr αναφέρει:
Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη από τα ξημερώματα της Παρασκευής στην Ήπειρο.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, από αστυνομικές πηγές, κατά τη διάρκεια της νύχτας, άγνωστοι δεν σταμάτησαν σε μπλόκο στην Άρτα. Μόλις οι αστυνομικοί τους έκαναν σήμα να σταματήσουν, γάζωσαν το περιπολικό, χωρίς να τραυματιστεί κανένας αστυνομικός και διέφυγαν.
Στη συνέχεια, έκλεψαν αυτοκίνητο από τη Φιλιππιάδα και κατευθύνθηκαν προς τα χωριά Λάκκα Σουλίου, όπου η περιοχή είναι δύσβατη. Προς αυτή την κατεύθυνση έχουν μετακινηθεί οι αστυνομικές δυνάμεις από την Αιτωλοακαρνανία, ενώ έχουν ενισχυθεί και με δυνάμεις από τα Ιωάννινα.
Οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι πρόκειται για τους δραπέτες των φυλακών Τρικάλων.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ-Ο κρυφός πόλεμος του Πούτιν και τις βαθιές αλλαγές παγκόσμιας κλίμακας που θα επιφέρει!

viotikignomi


viotikignomi

Το Σχέδιο Β του Πούτιν για τη σύγκρουση στη Συρία.
Η ρωσική Πολεμική Αεροπορία δεν διαθέτει καμία αεροπορική βάση στη Συρία ή σε γειτονικές χώρες και η ανάπτυξη, τώρα, ρωσικών πολεμικών αεροσκαφών στη Συρία θα δημιουργούσε μια ζωηρή διαμάχη με τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους δυτικούς εταίρους τους . Επιπλέον, η συριακή επικράτεια είναι μικρή και τα ρωσικά αεροπλάνα σε συριακές αεροπορικές βάσεις θα ήταν ευάλωτα σε αεροπορικές επιθέσεις..

Βαλεντίνος Βασιλέσκου*, Réseau International (Γαλλία) (μτφ. Κριστιάν)
Αυτός είναι ο λόγος που η Ρωσία έχει λάβει σχεδόν την άδεια της Κύπρου για την ανάπτυξη μιας ρωσικής δύναμης πολεμικής αεροπορίας στη αεροπορική βάση Παπανδρέου της Πάφου και ναυτικές διευκολύνσεις στο λιμάνι της Λεμεσού.
Εάν η Κύπρος αποδέχεται να φιλοξενεί πάνω από 100 αεροσκάφη πολλαπλής χρήσης, η Ρωσία θα εξασφαλίσει την αεροπορική υπεροχή στην Ανατολική Μεσόγειο, τον έλεγχο του συνόλου του εναέριου χώρου γύρω από τη Συρία και θα μπορεί να επιβάλλει έναν ναυτικό και αεροπορικό αποκλεισμό δυτικά, νοτιοδυτικά, νότια και βόρεια της Συρίας. Η απόσταση πτήσης από το αεροδρόμιο της Πάφου μέχρι τη Συρία είναι 240-280 χλμ.
Μια κατάρτιση μάχης με MiG-31 ή Su-30 που θα απογειωνόταν από την Πάφο μπορεί να εισέλθει στον εναέριο χώρο της Συρίας σε 15 λεπτά.
Από το αεροδρόμιο της Πάφου, οι Ρώσοι θα μπορέσουν να εγκαθιδρύσουν δύο αεροπορικές συνδέσεις με την νοτιο-ανατολική Συρία και να τις διατηρήσουν μόνιμα με 2-4 αεροσκάφη.

Επιπλέον, προβλέπεται ότι οι βάσεις στην Κύπρο θα υποστηρίζονται από συστήματα S-400 των οποίων η ζώνη του πυρός εκτείνεται σε βάθος μέσα από το τουρκικό έδαφος για να φτάσει στο βόρειο τμήμα του (συμπεριλαμβανομένης της αεροπορικής βάσης του Konya) και στα ανατολικά, για να καλύψει τη μισή επικράτεια της Συρίας και του Λιβάνου.

Η προσωρινή μετεγκατάσταση 16 ρωσικών πολεμικών πλοίων από την επιχειρησιακή βάση της Ταρτούς στη Λεμεσό έχει ως στόχο να διευρύνει το φάσμα της εμβέλειας τους, η αποστολή τους παραμένοντας η ίδια, ήτοι να απαγορεύουν οποιαδήποτε επίθεση κατά της Συρίας από τη θάλασσα.

Αυτή η νέα κίνηση στη σκακιέρα που πραγματοποιήθηκε από τον Πούτιν, γνωστή ως Σχέδιο B, είναι μια προληπτική αντίδραση ως απάντηση στην ανάπτυξη στη Ιορδανία δύο αμερικανικών μοιρών F-16, μιας συστοιχίας πυραύλων Patriot και πάνω από 1.000 στρατιώτες του στρατού ξηράς και πεζοναύτες.

Για να πάρετε μια γεύση από την επιβολή μιας ζώνης απαγόρευσης πτήσεων στη Συρία, μεταξύ 200 και 300 αεροσκαφών θα μπορούσαν να μετέχουν, με το ιορδανικό και τον αιγυπτιακό στρατό (4 μοίρες F-16), το Κατάρ (1 μοίρα Mirage 2000), τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (τρεις μοίρες F-16), τη Σαουδική Αραβία (4 μοίρες F-15S / C, μια μοίρα Eurofighter Typhoon και μια μοίρα επιθετικών ελικοπτέρων AH-64D Apache) και το Μπαχρέιν (με δύο μοίρες F-16 και δύο μοίρες επιθετικών ελικοπτέρων Bell AH-1 Cobra).

*Ο Βαλεντίνος Βασιλέσκου , είναι πιλότος της πολεμικής αεροπορίας, πρώην αναπληρωτής διοικητής των στρατιωτικών δυνάμεων στο αεροδρόμιο του Otopeni, διπλωματούχος από το 1992 της Ακαδημίας Στρατιωτικής Επιστήμης του Βουκουρεστίου.

RÉSEAU INTERNATIONAL

Γενική σημείωση (NB): Δεν διαθέτουμε διορθωτή(-τρια) και οι αναρτημένες δημοσιεύσεις (πάντα βιαστικές) περιέχουν λάθη, ορθογραφικά και συντακτικά. Προτιμάμε πάντα την ουσία παρά τη μορφή. Ευχαριστούμε για τη κατανόηση σας.

Πέμπτη, 4 Ιουλίου 2013

«Η κυβέρνηση προχωρά άμεσα στην διαδικασία αναδιάρθρωσης των αμυντικών βιομηχανιών»

viotikignomi
Στην αναδιάρθρωση των αμυντικών βιομηχανιών προχωρά η κυβέρνηση. Αυτό έγινε γνωστό από... τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα μιλώντας στη Βουλή.

«Η πρόθεση της κυβέρνησης είναι ξεκάθαρη», τόνισε ο κ. Σταϊκούρας απαντώντας σε ερώτηση του Βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Βασίλη Οικονόμου. «Με επισπεύδον υπουργείο το υπουργείο Άμυνας, η κυβέρνηση προχωρά άμεσα την διαδικασία αναδιάρθρωσης και εξυγίανσης».

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι η αναδιάρθρωση των τριών αμυντικών εταιρειών (Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία, Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, Ελληνική Βιομηχανία Όπλων) έχει ξεκινήσει από το 2010 και σήμερα στη λίστα του ΤΑΙΠΕΔ για ιδιωτικοποίηση είναι μόνο τα ΕΑΣ και η ΕΛΒΟ, ενώ από τα μέση του 2011 η ΕΑΒ δεν βρίσκεται σε διαδικασία αποκρατικοποίησης.

Για την εξυγίανση των αμυντικών βιομηχανιών, είπε ο Χρήστος Σταϊκούρας πρέπει να ληφθεί υπόψη το σύνολο των παραμέτρων, όπως η τρέχουσα κατάσταση της χώρας, τα χρέη των εταιρειών, η ανταγωνιστικότητα των παραγόμενων προϊόντων.

Συμψηφισμός και ληξιπρόθεσμες οφειλές: Άμεσες προτεραιότητες του ΙΣΑ και υπόσχεση επίλυσης του Υπουργείου Υγείας

viotikignomi
Τα ζωτικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γιατροί της Αθήνας και τα καίρια ζητήματα των Ληξιπρόθεσμων Οφειλών και του Συμψηφισμού συζήτησαν ο Πρόεδρος κος Πατούλης και το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών στην πρώτη τους συνάντηση με τον...Υπουργό Υγείας κο Άδωνη Γεωργιάδη. Η διοίκηση του ΙΣΑ ενημέρωσε τον Υπουργό Υγείας για το πρόβλημα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν οι γιατροί της Αθήνας. «Δεν πάει άλλο. Είναι πια θέμα επιβίωσης. Ζητούμε να πληρώνονται όλοι οι λειτουργοί Υγείας όπως οι δημόσιοι και διοικητικοί υπάλληλοι. Τίποτε παραπάνω.» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του ΙΣΑ, εκθέτοντας στον Υπουργό Υγείας το μέγεθος του προβλήματος ζωής και επιβίωσης των γιατρών της Αθήνας και αναλύοντας την πρόταση του ΙΣΑ προς Συμψηφισμό των Οφειλών ως λύση επιβίωσης και συνέχισε λέγοντας: «Θα έλεγα ότι είναι πολύ σημαντική η δυνατότητα να μιλάς με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και ιδιαίτερα με τον Υπουργό. Τρεις φορές μέσα σε δέκα ημέρες ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών συζητά επί της ουσίας τα θέματα αυτά. Πιστεύουμε ότι μέσα από αυτή την επικοινωνία, θα προκύψουν θετικά αποτελέσματα σε δύσκολες περιόδους επ’ ωφελεία των ασθενών»

Επίσης, ο κος Πατούλης έθιξε στον Υπουργό τα καίρια ζητήματα του χώρου της Υγείας, στην προχειρότητα συγχώνευσης των νοσοκομείων,την υποβάθμιση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης λόγω των οριζόντιων περικοπών, την άνιση προσβασιμότητα στις υπηρεσίες του συστήματος Υγείας με δεκάδες νησιά χωρίς γιατρό σε τόσο υψηλή τουριστική περίοδο, την έλλειψη κινήτρων για τους γιατρούς να επανδρώσουν τις παραμεθόριες περιοχές και συνάμα την εθνική και ανθρωπιστική σημασία επάνδρωσης των περιοχών αυτών με εξειδικευμένο ιατρικό δυναμικό

Όσον αφορά τις συγχωνεύσεις των νοσοκομείων, το ΔΣ του ΙΣΑ επεσήμανε την ανάγκη κεντρικού σχεδιασμού στις συγχωνεύσεις και τη μετατροπή κάποιων νυν δευτεροβάθμιων νοσηλευτικών ιδρυμάτων σε Δημόσια Διαγνωστικά Κέντρα και Εργαστήρια, χωρίς να αποκλείονται κάποιους πληθυσμιακές ομάδες από τις κλινικοεργαστηριακές εξετάσεις και τη δυνατότητα τριτοβάθμιας νοσηλείας.

Ως προτεραιότητα πρώτιστης σημασίας, ο Πρόεδρος του ΙΣΑ τόνισε την εγκαθίδρυση του θεσμού της Ημερήσιας Νοσηλείας (onedayclinic) που θα επιφέρει τεράστια ποσά στην εξοικονόμηση των δαπανών νοσηλείας, τόσο στον ΕΟΠΥΥ όσο και στο ίδιο το κράτος, ενώ παράλληλα θα ελαχιστοποιήσει τις ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις και τις τεράστιες λίστες αναμονής των χειρουργείων.

Σημαντικό θέμα της συζήτησης ήταν η εφαρμογή των Νομοθετικών Διατάξεων περί αυστηρού έλεγχου στη χορήγηση συνταγογραφούμενων φαρμάκων μόνο με ιατρική συνταγή, ενώ παράλληλα ο ΙΣΑ τόνισε ότι ο έλεγχος της φαρμακευτικής αγωγής στη θεραπεία του ασθενή, ακόμη και όταν αυτή αφορά μη συνταγογραφούμενα φάρμακα, είναι ευθύνη του θεράποντα γιατρού.

Τέλος χαιρετώντας την πρωτοβουλία του ΕΟΠΥΥ να στηρίξει τους οικονομικά αδύναμους ασφαλισμένους μέσα από την ίδρυση κοινωνικών φαρμακείων, τόνισε την αναγκαιότητα εύρεσης λύσης στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και κυρίως στη νοσηλεία χιλιάδων ανασφάλιστων αρρώστων που πρέπει να χειρουργηθούν και δεν έχουν τα χρήματα να πληρώσουν τα νοσήλιά τους, σε ένα πλαίσιο που τα Λογιστήρια στα Δημόσια Νοσοκομεία κλείνουν ερμητικά τις πόρτες στους ανασφάλιστους που δε μπορούν να πληρώσουν τη νοσηλεία τους.

Ο Υπουργός Υγείας, κος Άδωνης Γεωργιάδης, αφού άκουσε με προσοχή τα αιτήματα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, δήλωσε:«Συναντήθηκα σήμερα με το Προεδρείο και τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών. Μας τέθηκαν σπουδαία θέματα, πολλά από τα οποία θα γίνουν δεκτά και θα εργαστούμε ώστε να γίνουν πραγματικότητα. Θα στηρίξουμε τη διαδικασία του Συμψηφισμού και την αποπληρωμή των Ληξιπρόθεσμων Οφειλών όσο μπορούμε. Το μήνυμα που θέλω να δώσω, είναι απλό: Δε θα πετύχουμε χωρίς τη συνεργασία των ιατρών. Τους ιατρούς τους σεβόμαστε. Είναι οι άμεσοι πάροχοι υγείας, είναι συνεργάτες μας και στηριζόμαστε σε αυτούς, για να πάμε την Υγεία μπροστά. Τα δεδομένα είναι δύσκολα, αλλά κεντρικός μας στόχος είναι να μη χαθεί καμία ανθρώπινη ζωή.»

Στη συνάντηση παρευρέθησαν επίσης όλα τα μέλη του ΔΣ του ΙΣΑ, καθώς και ο Πρόεδρος του ΕΚΕΠΥ κος Πάνος Ευσταθίου.

Μετά από εκτενή διεξοδική συζήτηση ο ΙΣΑ κατέθεσε στον Υπουργό Υγείας δίκην υπομνήματος τα καίρια θέματα που πρέπει κατά προτεραιότητα να απασχολήσουν την ηγεσία του ΥΥΚΑ.

Απίστευτο Βίντεο: Γιατρός Χτυπά Ασθενή Μέσα σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας!!

viotikignomiΈναν πεπειραμένο γιατρό, με πεντακάθαρο μέχρι σήμερα μητρώο, να χτυπά επανειλημμένα έναν ασθενή δεμένο στο κρεβάτι του κατέγραψε η κάμερα σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας σε ρωσικό νοσοκομείο.

Ο 45χρονος άνδρας έφυγε από τη ζωή λίγο αργότερα ενώ ο αναισθησιολόγος Andrey Votyakov απέδωσε το ξέσπασμά του στην εξάντληση, έπειτα ένα ολόκληρο 24ωρο εφημερίας.
Ο γιατρός βρίσκεται υπό εξέταση από την αστυνομία για την σκληρή επίθεσή του στον 45χρονο ο οποίος είχε υποβληθεί σε επέμβαση στο νοσοκομείο που βρίσκεται στα Ουράλια.


Το βίντεο καταγράφει τη λεκτική διαμάχη μεταξύ γιατρού και ασθενή στο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο της πόλης Περμ. Στη συνέχεια ο γιατρός βγαίνει εκτός εαυτού και φαίνεται να χτυπά τον ασθενή στο κεφάλι και το στέρνο.
Προφανώς δεν γνώριζε πως η πράξη του καταγραφόταν.  

ΓΣΕΒΕΕ - ΕΣΕΕ - ΟΙΥΕ: Λειτουργία καταστημάτων τις Κυριακές


Πραγματοποιήθηκε, στα γραφεία της ΓΣΕΒΕΕ, κοινή σύσκεψη της ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ και ΟΙΥΕ, με αντικείμενο την λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, που προωθεί το Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.
Κατά την συνάντηση έγινε ουσιαστική ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τις επιπτώσεις που έχει το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές στην οικονομία, την απασχόληση και την κοινωνική συνοχή.

Οι οργανώσεις εξέφρασαν την διαφωνία τους για το προωθούμενο σχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης.

Επιβεβαίωσαν την κοινή τους θέση για την διαφύλαξη της Κυριακής – Αργίας στον κλάδο του εμπορίου, αφού τυχόν άνοιγμα των καταστημάτων θα οδηγήσει σε ασφυξία την συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρήσεων και θα ανακατανείμει τον τζίρο της αγοράς σε όφελος των λίγων. Θα δημιουργήσει ολιγοπωλιακές καταστάσεις και θα έχει αρνητικές συνέπειες στην απασχόληση.

Οι οργανώσεις ζητούν να αποτραπεί οποιαδήποτε συζήτηση στην Βουλή για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, και συμφώνησαν το αμέσως επόμενο διάστημα να αναλάβουν από κοινού πρωτοβουλίες, για την συγκρότηση μιας ευρύτατης συμμαχίας για την διαφύλαξη της Κυριακής – Αργίας.

Μειώθηκαν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του δημοσίου

viotikignomi

Μείωση παρουσίασαν το Μάιο οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα και διαμορφώθηκαν στα 6,931 δισ. ευρώ έναντι 7,262 δισ. ευρώ τον Απρίλιο.Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους σχετικά με την εξέλιξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου τα οποία το Δεκέμβριο του 2012 ανέρχονταν σε 8,150 δισ. ευρώ. Η μείωση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων οφείλεται στην πολιτική σταδιακής αποπληρωμής τους από το υπουργείο Οικονομικών.

Αναλυτικότερα οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των υπουργείων μειώθηκαν το Μάιο σε 404 εκατ. ευρώ έναντι 491 εκατ. ευρώ τον Απρίλιο, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης διαμορφώθηκαν σε 926 εκατ. ευρώ έναντι 974 εκατ. ευρώ , των νοσοκομείων σε 1,419 δισ. ευρώ έναντι 1,593 δισ. ευρώ, των Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης σε 3,888 δισ. ευρώ έναντι 3,891 δισ. ευρώ και των λοιπών νομικών προσώπων σε 294 εκατ. ευρώ έναντι 313 εκατ. ευρώ.

Οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία αυξήθηκαν το Μάιο σε 309,6 εκατ. ευρώ έναντι 278,3 εκατ. ευρώ τον Απρίλιο.

Σε έξι μήνες σκοτώθηκαν 56 δημοσιογράφοι σε 23 χώρες

viotikignomi
Λιγότεροι δημοσιογράφοι έχασαν τη ζωή τους μέσα στους πρώτους έξι μήνες του 2013 σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2012...
όμως υπήρξαν πιο πολυάριθμες απαγωγές, ανακοίνωσε σήμερα στη Γενεύη η μη κυβερνητική οργάνωση προάσπισης του Τύπου Press Emblem Campaign (PEC).

Σύμφωνα με την οργάνωση, 56 δημοσιογράφοι έχασαν τη ζωή τους από τον Ιανουάριο σε συνολικά 23 χώρες. Την περασμένη χρονιά, την αντίστοιχη χρονική περίοδο, είχαν σκοτωθεί 75 δημοσιογράφοι. Το πιο πρόσφατο θύμα καταγράφηκε από την ίδια οργάνωση στην Αίγυπτο, κατά την διάρκεια των διαδηλώσεων εναντίον του ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι.

Οι απαγωγές δημοσιογράφων είναι ένα φαινόμενο το οποίο έχει επιδεινωθεί την τρέχουσα περίοδο στη Συρία, όπως είχε συμβεί την περίοδο από το 2003 ως το 2006 και στο Ιράκ. Τουλάχιστον επτά ξένοι δημοσιογράφοι είναι είτε όμηροι, ή αγνοούμενοι στη Συρία, υπενθύμισε η PEC: οι Ντιντιέ Φρανσουά και Εντουάρ Ελιά (Γαλλία, από την 6η Ιουνίου), Άρμιν Βερτς (Γερμανία, από την 5η Μαΐου), Ντομένικο Κίρικο (Ιταλία, από την 9η Απριλίου), Τζέιμς Φόλεϊ (Ηνωμένες Πολιτείες, από την 22α Νοεμβρίου 2012), Όστιν Τάις (ΗΠΑ, από την 13η Αυγούστου 2012) και Μπασάρ Φάχμι αλ Καντούμι (Παλαιστίνη, από την 20ή Αυγούστου 2012).

Και άλλοι δημοσιογράφοι έχουν επίσης απαχθεί το τελευταίο διάστημα σε χώρες όπως η Ονδούρα και η Υεμένη.
Σύμφωνα με τον απολογισμό της ίδιας ΜΚΟ, από την αρχή της χρονιάς το Πακιστάν είναι η χώρα όπου έχει καταγραφεί ο βαρύτερος απολογισμός, με 10 νεκρούς, ακολουθούμενη από τη Συρία (8 νεκροί). Η Σομαλία και η Βραζιλία μοιράζονται την τρίτη θέση, με πέντε νεκρούς η καθεμιά.

Μυστήριο για την ΕΛ.ΑΣ. οι έξι άφαντοι αλβανοί δραπέτες των Τρικάλων

viotikignomi
koi-mploka-albanoi-thermo1
Ποιους καταδιώκουν, ποιοι πήγαν πιθανώς στην Αλβανία και οι «ξεχασμένοι»
Δύο δραπέτες έχουν «χαθεί» στη δυτική Ελλάδα, δύο πιθανόν έχουν επιστρέψει στην Αλβανία και άλλοι δύο έχουν χαθεί από προσώπου γης. Αυτό το μάλλον απογοητευτικό αποτέλεσμα προέρχεται από τις αριθμητικές πράξεις και τις εκτιμήσεις των στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. που συμμετέχουν στην καταδίωξη των αλβανών δραπετών από τις φυλακές Τρικάλων.
Μετά τον θάνατο ενός εξ αυτών, του 27χρονου Λίκα Έντισον, και του θείου του στη συμπλοκή με άνδρες των ΕΚΑΜ την Τρίτη το βράδυ στην περιοχή Κόνισκα Αιτωλοακαρνανίας, η ΕΛ.ΑΣ. έχει πλέον διαμορφώσει σαφή εικόνα για το τι συμβαίνει με τους υπόλοιπους δραπέτες. Παρά τη γιγάντια αστυνομική επιχείρηση στις περιοχές της Βοιωτίας, της Αιτωλοακαρνανίας και της Φωκίδας, από τους οκτώ συνολικά δραπέτες των φυλακών Τρικάλων -η απόδραση έγινε τον περασμένο Μάρτιο- οι έξι παραμένουν άφαντοι και μάλιστα οι τέσσερις από αυτούς φέρεται να βρίσκονται εκτός του κλοιού των αστυνομικών στη δυτική Ελλάδα.
Σύμφωνα λοιπόν με τα νεότερα στοιχεία, σε πρώτη φάση είχαν χαθεί από προσώπου γης οκτώ δραπέτες, από τους οποίους ο 38χρονος Ερμάλ Λίταρ συνελήφθη προ τριμήνου στο Περιστέρι και ο 27χρονος Λίκα Έντισον έπεσε νεκρός. Ο θείος του που σκοτώθηκε στην ίδια συμπλοκή είχε παραβιάσει άδεια το 2006 από τις φυλακές της Λάρισας, είχε συμμετάσχει σε ληστείες στη Βοιωτία και στην Αράχοβα, είχε συνεργασθεί παλιότερα και με άλλους από τους δραπέτες των Τρικάλων και ήταν από αυτούς που οργάνωσαν την αιματηρή επιδρομή για την απελευθέρωση του συγγενούς του και πρώην συνεργών του.
Από εκεί και πέρα δύο από τους έξι εναπομείναντες δραπέτες, ο 35χρονος επικίνδυνος κακοποιός Μάριο Κόλα που ευθύνεται για τον θάνατο της 25χρονης στα Ίσθμια και του 38χρονου αστυνομικού στη Λιβαδειά και ο 27χρονος Ιλίρ Κούπα, είναι αυτοί που έχουν διαφύγει μαζί με κάποιον άλλο αλβανό συνεργό τους σε ορεινή περιοχή στα όρια των νομών Αιτωλοακαρνανίας και Φωκίδας και καταδιώκονται απο την ΕΛ.ΑΣ. Το «τρίο» αυτό φέρεται να είχε αποσπασθεί από τον Λίκα Έντισον και τον συγγενή του προ πολλών ημερών και δεν αποκλείεται να έχουν διαπεράσει τον κλοιό των αστυνομικών.
Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. έχουν χάσει όμως ένα άλλο επικίνδυνο «δίδυμο» δραπετών από τις φυλακές των Τρικάλων: τον 41χρονο Μουρατάι Μουρατάζ Αντμίρ, ο οποίος μαζί με τον 25χρονο Κόλα Κλεμέντ συμμετείχαν σε «συμμορία με Καλάσνικοφ» που εξαρθρώθηκε τον Ιανουάριο του 2013 από την Ασφάλεια Αττικής. Είχαν διαπράξει εννέα ληστείες σε τράπεζες αφαιρώντας πάνω από 2 εκατ. ευρώ, ενώ έκλεβαν κατοικίες και οχήματα. Ο Μουρατάζ είχε διαφύγει προ διμήνου από αστυνομική επιχείρηση στο Περιστέρι ύστερα από απόπειρα ληστείας σε σουπερμάρκετ όπου συνελήφθη ο 38χρονος συνεργός του Λίταρ Ερμάλ. Ο Μουρατάζ και ο Κλεμέντ συμμετείχαν προ ενός μηνός σε ληστεία στην Εθνική Τράπεζα της Λάρισας με λεία άνω του 1 εκατ. ευρώ και έχουν υπάρξει πληροφορίες ότι ίσως είχαν διαφύγει στην Αλβανία, έχοντας πλέον στα χέρια τους ένα σημαντικό οικονομικό «απόθεμα». Συμπερασματικά, οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν οι Μουρατάζ και Κλεμέντ να μην υπήρξαν ποτέ στόχος στην «καταδίωξη» της Ναυπακτίας. Σημειώνεται ότι στη ληστεία στη Λάρισα έχει προκύψει η εμπλοκή και άλλου αλβανού κακοποιού κατηγορούμενου για κλοπές και διακίνηση ναρκωτικών ο οποίος παραμένει άγνωστο πού βρίσκεται.
Υπάρχουν δύο ακόμη από τους δραπέτες των Τρικάλων των οποίων τα ίχνη έχουν εξαφανισθεί από την αρχή και δεν έχει οργανωθεί καμιά μεγάλη επιχείρηση για τη σύλληψή τους. Όμως οι «ξεχασμένοι» δραπέτες θεωρούνται ακόμη πιο επικίνδυνοι. Πρόκειται για τον 27χρονο Λούλι Φλολάντ που κατηγορήθηκε ως αρχηγός συμμορίας η οποία την περίοδο 2009-2011 είχε διαπράξει συνολικά 38 ληστείες σε σπίτια ηλικιωμένων σε Λάρισα και Βόλο, σε τρεις από τις οποίες διεπράχθη και ανθρωποκτονία. Η συνολική λεία ήταν μετρητά 45.000 ευρώ και χρυσαφικά αξίας 560.000 ευρώ. Ο Φλολάντ έχει καταδικασθεί σε ποινή κάθειρξης τρεις φορές σε ισόβια κι επιπρόσθετη ποινή 141 χρόνων.
Ο άλλος «ξεχασμένος» δραπέτης είναι ο 31χρονος σερβιτόρος Σούλαχ Φάτος που διέμενε κυρίως στην Κέρκυρα. Εξέτιε ποινή πολυετούς κάθειρξης ως αρχηγός συμμορίας που προχώρησε σε 27 ληστείες στο νησί των Φαιάκων, στην Ηγουμενίτσα και σε άλλες περιοχές της Δυτικής Ελλάδας. Μάλιστα η ίδια συμμορία είχε κατηγορηθεί ότι έκλεβε λουόμενους στην περιοχή της Πάργας. Ο Φάτος είχε συλληφθεί έπειτα από πολυετείς έρευνες αστυνομικών της Ασφάλειας Ηγουμενίτσας οι οποίοι μιλούν για έναν «κακοποιό-φάντασμα που ξέφευγε πάντα από τους αστυνομικούς κλοιούς».

Η εξομολόγηση της... ώριμης Paris Hilton

viotikignomi.blogspot.gr
Η Paris Hilton είναι πλέον 32 χρονών και απέχει μακράν από το κορίτσι που είχαμε συνηθίσει, με τις ξανθές μπούκλες, τα ξέφρενα πάρτι...
τον κακομαθημένο τρόπο ζωής και τα πανάκριβα ρούχα. Μπορεί ακόμη ο τρόπος ζωής της να είναι εξεζητημένος και πολυτελέστατος, αλλά θα πείτε ότι είναι κληρονόμος των Hilton, δεν γίνεται διαφορετικά. Κι όμως για όσους δεν το γνωρίζουν και η ίδια η Paris ακολουθεί κατά πόδα τον δαιμόνιο παππού της, καθώς τον επόμενο χρόνο ετοιμάζεται να εγκαινιάσει τη δική της αλυσίδα ξενοδοχείων, ενώ ήδη έχει στο ενεργητικό της 17 προσωπικά αρώματα, 45 καταστήματα κι 1,5 δισ. δολάρια κέρδος από τα δικά της προϊόντα.

"Μεγάλωσα κι ωρίμασα. Στα 20 μου απλώς μάθαινα τον εαυτό μου και τώρα αισθάνομαι ότι επιτέλους ξέρω ποια είμαι. Αποφεύγω τους μπελάδες και μένω μακριά από αρνητικούς ανθρώπους. Δεν βγαίνω και τόσο συχνά εκτός κι αν πρόκειται για δουλειά. Είμαι ευτυχισμένη να είμαι επιχειρηματίας και να ασχολούμαι με σημαντικότερα θέματα", τόνισε η Paris σε συνέντευξή της στη Mirror.

Όσο για την πορνοταινία που έγινε επιτυχία στο διαδίκτυο και στη συνέχεια πήρε η ίδια τα δικαιώματα μηνύοντας τον σύντροφό της που την εξέθεσε ανεπανόρθωτα ανέφερε: "Ήταν το πιο επώδυνο γεγονός που συνέβη στη ζωή μου. Δεν ήταν ένα τυχαίο πρόσωπο. Ήταν ο σύντροφός μου με τον οποίο ήμουν κάποια χρόνια, τον αγαπούσα πραγματικά και τον εμπιστευόμουν. Ήταν παραβίαση των πάντων! Πληγώθηκα και σοκαρίστηκα τόσο πολύ που είναι δύσκολο για εμένα να εμπιστευτώ ξανά τον οποιονδήποτε ιδίως τους άνδρες, γιατί είναι το πιο φρικτό πράγμα που μπορείς να κάνεις σ' έναν άνθρωπο".

Η Paris ήταν 21 χρονών όταν ο σύντροφός της Rick Salomon τους μαγνητοσκόπησε να κάνουν sex και δημοσίευσε το βίντεο στο ίντερνετ υπό τον τίτλο "1 Night in Paris". Προκλήθηκε παγκόσμιος σάλος και η κληρονόμος έγινε δακτυλοδεικτούμεη ντροπιάζοντας το όνομα των Hilton. Σήμερα η Pris θεωρεί απαράδεκτο οι νεαρές στάρλετ να ανεβάζουν από μόνες τους sex tapes ώστε να... ενισχύσουν τη φήμη τους: "Είναι πολύ περίεργο για εμένα ναβλέπω κορίτσια να το κάνουν επίτηδες για να δημιουργήσουν καριέρα και πιστεύω ότι είναι αξιολύπητο και αηδιαστικό".

Πέρα από την πορνοταινία, στα αρνητικά... στιγμιότυπα της ζωής της ανήκουν οι 23 ημέρες φυλακή για παραβίαση των όρων αναστολής λόγω παραβάσεων του ΚΟΚ, η σύλληψη για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, η σύλληψη για υποτιθέμενη κατοχή μαριχουάνας, η καταδίκη σε κοινωνική εργασία και θεραπεία σε κλινική απεξάρτησης.

«Μόνο το χρήμα δεν θα λύσει το πρόβλημα της ανεργίας των νέων»

viotikignomi
«Μόνο το χρήμα» δεν θα λύσει το πρόβλημα της ανεργίας της ευρωπαϊκής νεολαίας, προειδοποίησε η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ...
σε συνέντευξή της ενόψει και της διάσκεψης για την καταπολέμηση του φαινομένου.

Η διάσκεψη, στην οποία θα λάβουν μέρος 18 ευρωπαίοι ηγέτες, μεταξύ των οποίων ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, πραγματοποιείται εν μέσω φόβων ότι η Ευρώπη θα βρεθεί αντιμέτωπη με μια χαμένη γενιά, καθώς ολοένα και αυξάνεται ο αριθμός των ανθρώπων κάτω των 25 ετών που δεν έχουν δουλειά.

Όμως η Μέρκελ προειδοποίησε σε συνέντευξή της ότι το πρόβλημα απαιτεί κάτι περισσότερο από χρήματα. Αυτό που χρειάζεται είναι «έξυπνες μεταρρυθμίσεις» με στόχο να καταστεί η αγορά εργασίας πιο ευέλικτη και να ενθαρρυνθεί η κινητικότητα, δήλωσε η καγκελάριος σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Ζιντόιτσε Τσάιτουνγκ».

Η γερμανίδα υπουργός Εργασίας Ούρσουλα φον ντερ Λέγεν δήλωσε προς το Γερμανικό Πρακτορείο ότι κατά τη διάσκεψη θα συζητηθούν συγκεκριμένα μέτρα για την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων στην ΕΕ, που έφθασε το Μάιο τα 5,5 εκατομμύρια.

Αυτό σημαίνει ότι σχεδόν ένας στους τέσσερις ευρωπαίους πολίτες κάτω των 25 ετών δεν έχει δουλειά.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ενρίκο Λέτα και ο ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι, καθώς και ο πρόεδρος της Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, θα συμμετάσχουν επίσης στη διάσκεψη, η οποία θα διεξαχθεί στο γραφείο της Μέρκελ στο κέντρο του Βερολίνου. Θα πάρουν ακόμη μέρος εκπρόσωποι ευρωπαϊκών επιχειρήσεων και συνδικάτων, καθώς και υπουργοί Εργασίας από περισσότερες από 20 χώρες της ΕΕ.

Ένα θέμα που αναμένεται να συζητηθεί στη διάσκεψη είναι αν το αποκαλούμενο διπλό εκπαιδευτικό σύστημα της Γερμανίας, το οποίο συνδυάζει μαθητεία σε εταιρείες με τη σχολική εκπαίδευση, θα μπορούσε να εξαχθεί σε άλλες χώρες.

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΟΓΩΝ ΚΑΔΜΟΣ

Τετάρτη, 3 Ιουλίου 2013

Αιτωλοακαρνανία: Αστυνομικός χτύπησε στη συμπλοκή με τους δραπέτες – Ποιοι τελικά εντόπισαν τους δράστες


Σε νοσοκομείο της Αθήνας πρόκειται να μεταφερθεί αστυνομικός ο οποίος και τραυματίστηκε χθες το βράδυ. Αμέσως μετά την συμπλοκή στην Κόνισκα Αιτωλοακαρνανίας, ακολούθησε... κυνηγητό μέσα στο δάσος και σύμφωνα με τις πληροφορίες, ένας από τους αστυνομικούς γλίστρησε και έπεσε σε χαράδρα με αποτέλεσμα να τραυματιστεί.

Οι συνάδελφοί του τον απεγκλώβισαν και τον μετέφεραν στο νοσοκομείο Καρπενησίου όπου διαγνώστηκε κάταγμα ισχύος. Μάλιστα ο διευθυντής της Ορθοπεδικής Κλινικής που ενημερώθηκε και έσπευσε τα ξημερώματα στο νοσηλευτικό ίδρυμα και προχώρησε σε επέμβαση.

Στο μεταξύ, επιβεβαιώνεται για πρώτη φορά επίσημα η συμμετοχή και άλλου τμήματος, εκτός της Ελληνικής Αστυνομίας, στην επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραπετών.

Μετά από την επιχείρηση, το Λιμενικό Σώμα επιβεβαίωσε την συμμετοχή ομάδας της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών. Δέκα άνδρες οι οποίοι είχαν περάσει από Μ.Υ.Κ. εστάλησαν την Παρασκευή και, όπως λένε οι πληροφορίες, εντόπισαν τα ίχνη των δραπετών. Χρησιμοποιώντας τις θερμικές κάμερες τους εντόπισαν και τους καταδίωξαν οδηγώντας τους στην ενέδρα των EKAM που ανέλαβαν τα… υπόλοιπα.

Το ΓΕΕΘΑ, πάντως, εξακολουθεί να τηρεί σιγή ασυρμάτου αλλά είναι πλέον γνωστή και η στρατιωτική εμπλοκή.

Επίσχεση εργασίας στο "Πηνελόπη Α"

viotikignomi.blogspot.gr
Η Πανελλήνια ΄Ενωση Αρχιθαλαμηπόλων - θαλαμηπόλων Εμπορικού Ναυτικού ανακοίνωσε ότι η επίσχεση εργασίας των μελών της...
στο Ε/Γ - Ο/Γ πλοίο ΠΗΝΕΛΟΠΗ Α, εξαιτίας της μη καταβολής των επί μήνες δεδουλευμένων αποδοχών τους, η οποία και άρχισε την Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013 θα συνεχιστεί μέχρι την πλήρη εξόφλησή τους.

Όπως χαρακτηριστικά τονίζουν, η Ένωση συμπαραστέκεται πλήρως στους δοκιμαζόμενους και αγωνιζόμενους πιο πάνω ναυτικούς και ζητά την κατανόηση του επιβατικού κοινού για την προκαλούμενη αναστάτωση στην κανονική εκτέλεση ων δρομολογίων του πλοίου, αναστάτωση η οποία και αποκλειστική αιτία έχει την από την από κάθε άποψη απαράδεκτη και ανάλγητη συμπεριφορά της εργοδοσίας η οποία και καθυστερεί επί μήνες την εξόφληση των δεδουλευμένων αποδοχών του πληρώματος.

To Royal Princess, το νεώτερο κρουαζιερόπλοιο, υποδέχτηκε ο ΟΛΠ

viotikignomi
Στον καπετάνιο του κρουαζιερόπλοιου “Royal Princess” καπτ. Tony Draper και τους αξιωματικούς του, ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος του...
ΟΛΠ Α.Ε. κ. Γιώργος Ανωμερίτης και οι συνεργάτες του, παρέδωσαν το θυρεό του λιμανιού και βιβλία ως δώρα, με αφορμή την πρώτη άφιξη του νεότευκτου πλοίου της Carnival στον Πειραιά.

Παρέμβαση Γιώργου Πατούλη για το Γιατρό στο Καστελλόριζο - Άμεση Ανταπόκριση Άδωνη Γεωργιάδη

viotikignomi
Σήμερα, Τετάρτη 3/7/2013 ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κ. Γ. Πατούλης επανήλθε απευθυνόμενος προς τη νέα Πολιτική Ηγεσία του Υ.Υ.Κ.Α. και με ιδιαίτερη παρέμβαση προς τον ...
Υπουργό Υγείας κ. Α. Γεωργιάδη, έθεσε εκ νέου το σοβαρό ζήτημα της αναγκαιότητας διορισμού ειδικού ιατρού στο Καστελλόριζο, δεδομένου ότι εδώ και 2 χρόνια, 300 κάτοικοι ζουν χωρίς την ύπαρξη μόνιμου ιατρού.

«Ζούνε με το φόβο τι θα απογίνουν αν αρρωστήσουν», επεσήμαινε κος Πατούλης, τονίζοντας ότι οι κάτοικοι του ακριτικού Καστελλόριζου συνεπεία αυτού, αναγκάζονται πολλές φορές να μεταβαίνουν στην Τουρκία, που αποτελεί το κοντινότερο μέρος, για την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη.

Ο Πρόεδρος του Ι.Σ.Α. κ. Γ. Πατούλης ανεφέρθη στα Ακριτικά Οδοιπορικά Υγείας που πραγματοποίησε ο ίδιος μαζί με κλιμάκιο του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής στο Ακριτικό Καστελλόριζο, όπου προσέφεραν φαρμακευτικό και υγειονομικό υλικό και εισέπραξαν την οδυνηρή πραγματικότητα που βιώνουν οι κάτοικοι του απομακρυσμένου αυτού τόπου, με το να μη απολαμβάνουν το υπέρτατο αγαθό της Υγείας.

Η ανταπόκριση του κ. Υπουργού Υγείας, στην παρέμβαση του Προέδρου του Ι.Σ.Α. κ. Γ. Πατούλη, υπήρξε άμεση.

Ο κ. Α. Γεωργιάδης έδωσε αυθημερόν εντολή προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου, όπως άμεσα κινηθούν οι διαδικασίες για την επάνδρωση του Πολυδύναμου Ιατρείου Μεγίστης με μόνιμο ιατρό Ε.Σ.Υ., ειδικότητας Γενικής Ιατρικής ή Παθολογίας

Απέτυχε η εκτόξευση του Ρωσικού πυραύλου PROTON-M! [video]

Ο ρωσικός πύραυλος PROTON-M, που "κουβαλούσε" τρεις επιπλέον δορυφόρους για τον εντοπισμό του από το σύστημα εντοπισμού Glonass, εξεράγει δευτερόλεπτα μετά την...
εκτόξευσή του, νωρίς την Τρίτη 2 Ιουλίου, στο διαστημοδρόμιο του Μπαϊκονούρ στο Καζακσταν. Η εκτόξευση μεταδόθηκε ζωντανά από το ROSSYIA 24 Ηδη συστάθηκε μια ομάδα πραγματογνωμόνων με υπεύθυνο τον υποδιευθυντή του ROSCOSMOS, Alexander Lopatin, για να ερευνήσει τα αίτια της αποτυχημένης εκτόξευσης. Αρχικές εκτιμήσεις δείχνουν ως ένοχο τον προβληματικό προωθητήρα DM-3. Πηγή μέσα από την ROSCOSMOS αναφέρει επίσης ότι για τους επόμενους 2 με 3 μήνες θα παύσουν οι εκτοξεύσεις από το διαστημικό κέντρο του Μπαικονούρ, γιατί η περιοχή μολύνθηκε από περίπου 200 μετρικούς τόνους τοξικού πυραυλικού καυσίμου. Αυτή ήταν η δεύτερη αποτυχημένη εκτόξευση του PROTON-M με τον DM-3 μέσα σε 3 χρόνια.

Σοκαριστικό βίντεο: Ομαδικός βιασμός Ολλανδέζας δημοσιογράφου στην πλατεία Ταχρίρ

viotikignomi
Σοκάρουν οι εικόνες από τη στιγμή που η Ολλανδέζα δημοσιογράφος πέφτει θύμα ομαδικού βιασμού κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων στην πλατεία Ταχρίρ της Αιγύπτου...
Σύμφωνα με την πρεσβεία της Δανίας στο Κάιρο, η 22χρονη δημοσιογράφος , που είναι ανταποκρίτρια τηλεοπτικού καναλιού, βιάστηκε από πέντε άνδρες την ώρα που κάλυπτε τα γεγονότα στην πλατεία Ταχρίρ.

Μετά τη σεξουαλική επίθεση, η νεαρή κοπέλα μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο, όπου χρειάστηκε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση λόγω των σοβαρών τραυμάτων της. Η 22χρονη πήρε εξιτήριο και με τη βοήθεια της πρεσβείας επέστρεψε στην πατρίδα της.

Η άτυχη κοπέλα, συνεργαζόταν με αιγυπτιακή οργάνωση και είχε πάει στην πλατεία για να βγάλει φωτογραφίες, όταν δέχτηκε την ομαδική σεξουαλική επίθεση.

Όσο νοσηλευόταν στο νοσοκομείο, κατέθεσε για τον ομαδικό βιασμό, ενώ ο εισαγγελέας της Αιγύπτου έχει διατάξει να ξεκινήσει σχετική έρευνα για το φρικιαστικό περιστατικό.

Πριν από δυο χρόνια στην ίδια πλατεία θύμα βιασμού είχε πέσει η δημοσιογράφος του CBS Λάρα Λόγκαν.

Δύο συλλήψεις αγροτών στη Θήβα

viotikignomi.blogspot.gr
Συνελήφθησαν δύο (2) άτομα για οφειλές προς το Δημόσιο στη Θήβα
Εκκρεμούσαν σε βάρος τους χρέη προς το Δημόσιο
που ξεπερνούν τα - 2 - εκατομμύρια ευρώ

Συνελήφθησαν, σήμερα (03-07-2013) το πρωί στη Θήβα Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, μία 50χρονη ημεδαπή και ένας 52χρονος ημεδαπός, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο.

Το ύψος των οφειλών τους, ανέρχεται συνολικά στο χρηματικό ποσό των 2.197.373,96 ευρώ και συγκεκριμένα:

• Σε βάρος της 50χρονης, εκκρεμούσαν χρέη προς το Δημόσιο, ύψους 1.700.909,73 ευρώ.
• Σε βάρος του 52χρονου, εκκρεμούσαν χρέη προς το Δημόσιο, ύψους 496.464,23 ευρώ.

Οι ανωτέρω οφειλές προς το Δημόσιο, προήλθαν από δραστηριότητες των δύο συλληφθέντων, κατά το παρελθόν, στον τομέα της εμπορίας αγροτικών προϊόντων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.Αναρτήθηκε από