Σάββατο, 13 Ιουλίου 2013

επιστολή παραίτησης από δηκεθ δήμου θηβαιων

viotikighnomi

Για το συνδυασμό « ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΔΗΜΟΣ»

Προς

1. Τον Πρόεδρο του Δ.Σ.

Της ΔΗΚΕΘ

2. Τον Πρόεδρο του Δ.Σ.

του Δ. Θηβαίων

Τα μέλη του συνδιασμού μας έχουμε διαφορετικές αντιλήψεις και απόψεις, για το πώς πρέπει να διοικείται και να λειτουργεί η ΔΗΚΕΘ.

Για εμάς το Α και το Ω είναι η σωστή λειτουργία της επιχείρησης και κυρίως στις δύσκολες μέρες που όλοι βιώνουμε, θεωρούμε ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να αμείβονται για την εργασία που προσφέρουν και η επιχείρηση βεβαίως πρέπει να παραμείνει ανοιχτή.

Δεν χρειάζεται να κρύβουμε τα πάντα « κάτω από το χαλί », για ότι συμβαίνει στην επιχείρηση.
Για αρκετό διάστημα οι εργαζόμενοι μένουν απλήρωτοι. Πολλές φορές παρουσιάζονται στο Δ.Σ. της ΔΗΚΕΘ και μας μεταφέρουν τα προβλήματά τους ( οικονομικά , κ.αλ.).

Αναφερόμαστε σε ένα παράδειγμα : Απλήρωτοι εργαζόμενοι της ΔΗΚΕΘ για 3 μήνες.

Ασκήθηκαν πιέσεις τόσο από εμάς, όσο και από τους εργαζόμενους προς τη διοίκηση της ΔΗΚΕΘ και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Οικονομικών του Δήμου. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να εισπράξουν ένα μέρος από τα οφειλόμενα σε αυτούς χρήματα.

Άλλο ένα γεγονός, που μας προξενεί ιδιαίτερη εντύπωση και λύπη είναι ότι εργαζόμενοι που έχουν προσληφθεί μέσω προγραμμάτων του ΟΑΕΔ, έχουν να εισπράξουν χρήματα από το Δεκέμβριο του 2012.

Επίσης, η διοίκηση της ΔΗΚΕΘ θα έπρεπε να δώσει μεγαλύτερη βαρύτητα στη σωστή λειτουργία του Συνεδριακού Κέντρου . Να μη μένει κλειστός για μεγάλο χρονικό διάστημα ο χειμερινός κινηματογράφος και να εφοδιάζει το κυλικείο με τα απαραίτητα είδη, ώστε κατά τη διάρκεια των διαφόρων εκδηλώσεων να μπορεί να λειτουργεί και να έχει έσοδα.

Ακόμη, ενώ διανύουμε το μέσον του καλοκαιριού, ο θερινός κινηματογράφος ( ΣΟΝΙΑ ) για 2η συνεχή χρονιά παραμένει κλειστός, στερώντας από τους συμπολίτες μας την ευκαιρία να παρακολουθήσουν αξιόλογες ταινίες και να ψυχαγωγηθούν.

Για αυτούς τους λόγους και για άλλα ζητήματα που αφορούν τη δημοκρατική διοίκηση της ΔΗΚΕΘ , εμείς δε θέλουμε να είμαστε συνένοχοι.

Γι΄ αυτό δηλώνουμε την παραίτησή μας ως τακτικά και αναπληρωματικά μέλη από το Δ.Σ. της ΔΗΚΕΘ.

Με τιμή

Τα τακτικά μέλη

1. Βενιζέλος Κων/νος

2. Θαλασσινού Μαρία

3. Μαρίνης Θεοδωρής

Τα αναπληρωματικά μέλη

1. Κεφαλάς Κων/νος

2. Μασοκώστα Μαρία
3. Αγγελή Νίκη

21 άνθρωποι τραυματίστηκαν σε ταυροδρομίες στην Παμπλόνα

viotikignomi
Συνολικά 21 άνθρωποι τραυματίστηκαν, ένας εκ των οποίων σοβαρά, σε συνωστισμό που δημιουργήθηκε...
κατά τη διάρκεια του αγώνα δρόμου με τους ταύρους στη γιορτή του Σαν Φερμίν στην Παμπλόνα, όπως ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες πρώτων βοηθειών.

Το περιστατικό συνέβη τη στιγμή που οι διαγωνιζόμενοι συνέρρεαν στην είσοδο της αρένας και σημείο εκκίνησης της κούρσας, το οποίο αποτελεί ένα από τα πιο επικίνδυνα σημεία της διαδρομής, συνολικού μήκους 846,6 μέτρων μέσα στα στενά δρομάκια της πόλης.

Αναστάτωση προκλήθηκε στο στενό εκείνο σημείο την ώρα που δύο από τους ταύρους εφόρμησαν πάνω στο πυκνό πλήθος, καταπατώντας ορισμένους από τους δρομείς.

Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία. Μεταξύ αυτών και ένας 19χρονος Ισπανός, που φέρει θωρακικό τραύμα, με σύνδρομο ασφυξίας και του οποίου η κατάσταση κρίνεται σοβαρή, δήλωσε στα μέσα ενημέρωσης ο δρ Χαβιέρ Σέσμα, των υπηρεσιών πρώτων βοηθειών του νοσοκομείο της Ναβάρρας.

Άλλοι δύο άνθρωποι φέρουν πληγές από κέρατα, σύμφωνα με τον ίδιο.

O ΓΣ ΠΙΝΔΑΡΟΣ ΘΗΒΑΣ ΣΥΓΧΑΙΡΕΙ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΗ ΤΟΥ

viotikignomi


Το  Δ.Σ. του Γ.Σ. ΠΙΝΔΑΡΟΥ ΘΗΒΩΝ   συγχαίρει τον  Φράγκο Αναστάσιο    αθλητή του συλλόγου μας για  τις μεγάλες του διακρίσεις στο χώρο του στίβου.Ποιό συγκεκριμμένα ο Φράγκος Αναστάσιος  αναδείχτηκε 1ος στους βαλκανικους  αγώνες εφήβων  στα 400μ με 48.67 και 1ος στην σκυταλοδρομία 4χ400 στο ιδιο πρωταθλημα, οι αγώνες έγιναν στην Τουρκία  στις  6,7-Ιουλίου.
 Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος
Βλάχος Αθανάσιος

Κινητοποίηση του Δήμου Θήβας, απών οι πολίτες της Θήβας....

viotikignomi

Κινητοποίηση του Δήμου Θήβας, απών οι πολίτες της Θήβας.... Κινητοποίηση του δήμου της Θήβας σήμερα 13/7 στην κεντρική πλατεία της πόλης. Ο δήμαρχος κύριος Νικολάου, ο αντιδήμαρχος κ.Χατζησταμάτης, και άλλοι τοπικοί φορείς ήταν εκεί να παλέψουν για την μη υποβάθμιση της πόλης μας. Παρόν και ο αντιπεριφερειάρχης κ. Μουλκιώτης καθώς και ο βουλευτής κ.Σταθάς. Παρόν οι λιγοστοί πολίτες της Θήβας οι οποίοι πραγματικά ανησυχούν που η πόλη αυτή με την τόσο μεγάλη ιστορία θα υποβαθμιστεί γιατί απλά έτσι θέλουν κάποιοι...

Σε γενικές γραμμές όμως δυστυχώς η πλατεία της Θήβας ήταν άδεια. Έπρεπε να σφίζει από ζωή, από πολίτες που έχουν αγανακτήσει και απαιτούν η πόλη τους  να μείνει ζωντανή.

Γιατί όμως συμβαίνει αυτό; Περισσότεροι πολίτες έπρεπε να βρίσκονται σήμερα στην πλατεία. Δεν πρέπει να αντιδράσουμε που η πόλη μας ξεγυμνώνεται από τις δημόσιες υπηρεσίες;

Δεν πρέπει να αντιδράσουμε στα νέα μέτρα; Δεν πρέπει να υπερασπιστούμε την παιδεία, ένα από τα πολυτιμότερα αγαθά;  Ας τα σκεφτούμε αυτό πριν είναι πολύ αργά.
Φωτορεπορτάζ εδώ


Οι κινητοποιήσεις του Δήμου Θήβας ξεκίνησαν...

viotikignomi

Στα χωριά ξεκίνησε η κινητοποίηση διαμαρτυρίας του δήμου Θήβας.  Ο δήμαρχος Θήβας κ.Νικολάου  από την πλατεία Καπαρελλίου δίνει το σύνθημα ότι δεν πρέπει να αφήσουμε την πόλη της Θήβας με τα χωριά της να υποβαθμιστούν. Σήμερα 13/7 οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν στην κεντρική πλατεία της Θήβας. Σας περιμένουμε όλους εκεί.


Συγκλονιστικές εικόνες αναμεταδίδουν τα διεθνή μέσα από το τραγικό ατύχημα με τρένο σε προάστιο του Παρισιού

viotikignomi
Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες από το σιδηροδρομικό δυστύχημα με το τρένο που εκτροχιάστηκε στο σταθμό του Μπρετινί-σουρ-Ορζ της Γαλλίας. Το τρένο κόπηκε στα δύο και έπεσε με μεγάλη ταχύτητα στην αποβάθρα του σταθμού...


Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2013

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ – ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΘΗΒΩΝ

 viotikignomi


Δίρκης 20 – Τα.κ 32200 Θήβα

Τηλ 6978007275 tel&fax :22620 81044

e-mail: oebethivas@yahoo.gr www.oebethivas.blogspot.com

ΘΗΒΑ: 12 / 7 / 2013

ΠΡΟΣ: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ

Μ.Μ.Ε

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΜΑ: ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Η δημόσια δευτεροβάθμια τεχνική επαγγελματική εκπαίδευση, τα πολύπαθα Επαγγελματικά Λύκεια, βρίσκονται από προχθές 9 Ιουλίου 2013 στο επίκεντρο της δημοσιότητας, λόγω της κατάργησης των 46 από τις 110 ειδικότητες των Επαγγελματικών Λυκείων και Επαγγελματικών Σχολών.

Το Υπουργείο Παιδείας χωρίς καμιά ουσιαστική τεκμηρίωση, χωρίς πρότερη συνεννόηση με τους ενδιαφερόμενους φορείς, χωρίς το παραμικρό ίχνος σχεδιασμού καταργεί με μια αιφνιδιαστική και αναιτιολόγητη απόφαση ειδικότητες που λειτουργούν επιτυχώς στα ελληνικά τεχνικά λύκεια εδώ και δεκαετίες.

Ενώ από τη μια μεριά εξαγγέλλονται πανηγυρικά νέες μεταρρυθμίσεις για την υποβαθμισμένη τεχνική εκπαίδευση, το Σεπτέμβριο του 2013 οι απόφοιτοι Γυμνασίου και μαθητές του δημόσιου εκπαιδευτικού συστήματος δεν θα μπορούν να επιλέξουν να σπουδάσουν σε ειδικότητες των τομέων Υγείας - Πρόνοιας, Γραφικών Τεχνών, Αισθητικής, Κομμωτικής, Σχεδίασης & Παραγωγής Ενδύματος, και Αργυροχρυσοχοΐας. Πρόκειται για ειδικότητες που ενδιέφεραν και απορροφούσαν δεκάδες χιλιάδες μαθητές πανελλαδικά.Πρόκειται επίσης για ορισμένες ειδικότητες που εκπροσωπούνται σε επαγγελματικό επίπεδο από τη ΓΣΕΒΕΕ και τις κλαδικές Ομοσπονδίες μέλη
της.

Χαρακτηριστικό είναι επίσης το γεγονός ότι ακριβώς την επόμενη μέρα από την κατάργηση των εν λόγω ειδικοτήτων (10/7/2013) , το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε, σε πανηγυρική εκδήλωση, την επικύρωση της ρύθμισης των επαγγελματικών δικαιωμάτων κατόχων τίτλων σπουδών για ειδικότητες των ΕΠΑΛ / ΕΠΑΣ, πολλές εκ των οποίων μόλις είχαν καταργηθεί ! Έτσι συντελείται το πρωτοφανές: να ρυθμίζονται επαγγελματικά δικαιώματα αποφοίτων (απόφαση απολύτως ορθή και διαχρονικό αίτημα όλων των κοινωνικών φορέων) και , την ίδια στιγμή, να καταργούνται ειδικότητες των δημόσιων σχολείων που βγάζουν πολλούς από αυτούς τους απόφοιτους.

Ας μην κρυβόμαστε.

Η απόφαση αυτή εκτός από «ανθρωποθυσία» για τη μείωση του δημόσιου τομέα -πάγια απαίτηση της τρόικας, στην οποία συναινεί η κυβέρνηση- είναι και ένα μεγάλο «δώρο» στις διάφορες εταιρείες παροχής ιδιωτικής εκπαίδευσης που αναμένεται να τρέξουν να καλύψουν την

έλλειψη δημόσιας τεχνικής εκπαίδευσης που θα δημιουργηθεί . Το παράδοξο είναι ότι αυτή η σκανδαλώδης απόφαση γίνεται με πρόσχημα -μεταξύ άλλων- την περιβόητη «σύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας». Στην περίπτωση αυτή όμως πρόκειται ακριβώς για «αποσύνδεση» της εκπαίδευσης από την αγορά εργασίας.

Την ίδια στιγμή που όλοι επιθυμούμε ένα αναβαθμισμένο και αποδοτικό Επαγγελματικό και Τεχνικό Λύκειο και που εργαζόμαστε για τη βελτίωση των δεξιοτήτων στον χώρο της τεχνικής επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, το δημόσιο σχολείο στερείται κάποιες από τις βασικότερες ειδικότητές του. Για ποιο κοινωνικό μέλλον, για ποια οικονομική ανάπτυξη μπορούμε να μιλάμε με αυτούς τους όρους; Ποια σύγχρονη κοινωνία προόδευσε απαξιώνοντας την επαγγελματική της εκπαίδευση;

Καλούμε την κυβέρνηση να επανεξετάσει την απόφασή της και να προχωρήσει σε άμεση και δραστική αναβάθμιση της δημόσιας δευτεροβάθμιας τεχνικής επαγγελματικής εκπαίδευσης.

Σε μια έννομη κοινωνία υπάρχουν βασικές προϋποθέσεις για τη διασφάλιση της ευημερίας των μελών της. Η Υγεία, η Ασφάλεια και η Παιδεία.

Οι κυβερνώντες με τα μέτρα που λαμβάνουν οδηγούν την κοινωνία κ τα μέλη
της σε αντίθετα αποτελέσματα. Θα κριθούνε και θα κριθούμε.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΕΒΕ ΘΗΒΑ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΧΑΡΑΤΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΑΚΑΝΙΚΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΕΓΓΡΑΦΟ ΣΟΚ– ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

viotikignomi


ΓΡΑΦΕΙ: Ευτυχίδης Γρηγόριος

ΤΟ ΔΙΑΒΑΖΩ ΤΟ ΞΑΝΑΔΙΑΒΑΖΩ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΩ.
ΤΟ ΕΨΑΞΑ ΓΙΑ ΜΟΝΤΑΖ …. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ …

ΡΕ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΟΣΑ ΤΕΤΟΙΑ ΕΧΕΙΣ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΜΑΖΙ ΜΕ..
ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΣΟΥ ;
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΠΟΣΑ ΤΕΤΟΙΑ ΕΧΕΙΣ ΧΟΡΗΓΗΣΕΙ;
ΤΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ;
ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΩ ΙΤΑΛΙΑΣ . ΜΠΡΑΒΟ !!!!!!!!!
ΑΡΧΗΓΟΙ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΦΩΝΑΖΕΤΕ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΣΑΣ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ;
ΠΟΥΘΕΝΑ Ε;
ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΡΕ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΑΠΟ Ε.Ε. ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΝΕΤΕ ΑΜΥΓΔΑΛΕΖΕΣ ΚΛΠ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΝΕΤΕ ΒΡΑΧΙΟΛΑΚΙΑ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΥ (ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ)
ΔΕΝ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ……. Ε;
ΤΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΝΑΤΕ ΠΡΙΝ ΤΟΥΣ ΑΦΉΣΕΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ;
ΚΑΜΙΑ ΦΥΣΙΚΑ
ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΑΝΤΙ 30 ΜΕΡΕΣ , ΝΑ ΜΕΝΟΥΝ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΑΡΤΙ ΕΩΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΝΟΧΛΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ.ΕΠΙΣΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΑΥΤΟ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΡΓΑΣΤΟΥΝ ΣΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΖΩΝΕΣ ΟΤΑΝ ΓΙΝΟΥΝ
Φίλοι καλό είναι να κυκλοφορήσει.
Όσο περισσότεροι το ξέρουν τόσο αποδεικνύεται στα μάτια τους, ότι κάποιοι λένε για να λένε και απλά τους χαϊδεύουν τα αυτιά .
Θέλουμε πια πράξεις. Από λόγια χορτάσαμε
http://kostasedessa.blogspot.gr 

Συμμετοχή του Ε.Κ.Λιβαδειάς στην 24ωρη Γενική Απεργία στις 16 Ιουλίου

viotikignomi

Το  Διοικητικό  Συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς σε έκτακτη Συνεδρίασή του αποφάσισε τη συμμετοχή  στην 24ωρη Γενική Απεργία, που κήρυξε η Γ.Σ.Ε.Ε την Τρίτη 16 Ιουλίου  2013, αντιδρώντας στο νέο πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στη βουλή.

Επίσης θα συμμετάσχει στο Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στις 11:30 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος .

Για την μεταφορά των εργαζομένων της Επαρχίας μας  στην Αθήνα, θα αναχωρήσει λεωφορείο την Τρίτη 16 Ιουλίου ώρα 8.30΄το πρωί από Άσπρα Σπίτια και ώρα 9.00΄π.μ. από το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς,

     
                                                        Για   το Δ.Σ.

            Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                         Ο  ΓΕΝ.  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


     ΣΤΑΘΑΣ    ΙΩΑΝΝΗΣ                      ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ   ΓΕΩΡΓΙΟΣ

«Λουκέτο» στους δήμους μέχρι την Τετάρτη- Απειλούν με καταλήψεις διαρκείας

viotikignomi


Την αναστολή της λειτουργίας των δήμων από την Δευτέρα 15 Ιουλίου έως και την Τετάρτη 17 Ιουλίου, ημέρα όπου θα τεθεί προς ψήφιση το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που αφορά και την κινητικότητα των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης πρότεινε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Ασκούνης πρότεινε να λειτουργήσουν μόνο οι κοινωνικές δομές των δήμων εκτός από την Τρίτη, την παραμονή της ψήφισης του νομοσχεδίου. Ωστόσο, όπως αναφέρει η Ναυτεμπορική ειδικά για τους τουριστικούς δήμους θα δοθεί η δυνατότητα να αποφασίσουν κατά βούληση εάν θα κλείσουν ή όχι τις κοινωνικές δομές τους.

Την ημέρα της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου η ΚΕΔΕ προτείνει συγκέντρωση αιρετών και πορεία προς τη Βουλή, ενώ όπως είπε ο κ. Ασκούνης οι κινητοποιήσεις και οι αντιδράσεις ενδέχεται να κλιμακωθούν καθώς εάν δεν αποσυρθεί το νομοσχέδιο και δεν γίνει μια «σοβαρή και αποτελεσματική κινητικότητα σε όλο το εύρος της δημόσιας διοίκησης», υπάρχει πρόταση για «λουκέτο» διαρκείας στους δήμους και για παραιτήσεις δημάρχων.

«Αν το νομοσχέδιο ψηφιστεί θα εξετάσουμε το ενδεχόμενο ακόμη και ακραίων παρεμβάσεων, όπως οι μαζικές παραιτήσεις δημοτικών συμβουλίων σε όλη τη χώρα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ.

Έξω από το ξενοδοχείο Caravel, όπου συνεδριάζει η ΚΕΔΕ, πραγματοποιούν συγκέντρωση υπάλληλοι στους δήμους και δημοτικοί αστυνομικοί.

Η ΠΟΕ - ΟΤΑ έχει εξαγγείλει για σήμερα στάση εργασίας από τις 11:30 έως τη λήξη του ωραρίου. Οι κινητοποιήσεις της Ομοσπονδίας θα κλιμακωθούν τις επόμενες ημέρες.

Ήδη έχει αποφασιστεί για το Σαββατοκύριακο αποχή από κάθε εργασία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ενώ την Δευτέρα θα γίνουν διαρκείς γενικές συνελεύσεις, συγκεντρώσεις και καταλήψεις σε όλους τους πρωτοβάθμιους συλλόγους της Ομοσπονδίας.Το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα γίνει πανελλαδικό συλλαλητήριο όλων των δημοτικών υπαλλήλων στην Πλατεία Συντάγματος , όπου στις 20:00 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ και συναυλίες καλλιτεχνών.

Την Τρίτη, η ΠΟΕ- ΟΤΑ θα συμμετάσχει στην 24ωρη πανεργατική απεργία της ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ με σύνθημα: «Περικυκλώνουμε τη Βουλή- Απόσυρση του πολυνομοσχεδίου».

Υπέρ της πρότασης του κ. Ασκούνη, τάχθηκε και ο πρόεδρος της ΠΕΔ Αθήνας, Νίκος Σαράντης.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ – ΒΙΟΤΕΧΝΩN ΘΗΒΩΝ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΘΕΜΑ: ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΘΕΜΑ: ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Η δημόσια δευτεροβάθμια τεχνική επαγγελματική εκπαίδευση, τα πολύπαθα Επαγγελματικά Λύκεια, βρίσκονται από προχθές 9 Ιουλίου 2013 στο επίκεντρο της δημοσιότητας, λόγω της κατάργησης των 46 από τις 110 ειδικότητες των Επαγγελματικών Λυκείων και Επαγγελματικών Σχολών.
Το Υπουργείο Παιδείας χωρίς καμιά ουσιαστική τεκμηρίωση, χωρίς πρότερη συνεννόηση με τους ενδιαφερόμενους φορείς, χωρίς το παραμικρό ίχνος σχεδιασμού καταργεί με μια αιφνιδιαστική και αναιτιολόγητη απόφαση ειδικότητες που λειτουργούν επιτυχώς στα ελληνικά τεχνικά λύκεια εδώ και δεκαετίες. Ενώ από τη μια μεριά εξαγγέλλονται πανηγυρικά νέες μεταρρυθμίσεις για την υποβαθμισμένη τεχνική εκπαίδευση, το Σεπτέμβριο του 2013 οι απόφοιτοι Γυμνασίου και μαθητές του δημόσιου εκπαιδευτικού συστήματος δεν θα μπορούν να επιλέξουν να σπουδάσουν σε ειδικότητες των τομέων Υγείας - Πρόνοιας, Γραφικών Τεχνών, Αισθητικής, Κομμωτικής, Σχεδίασης & Παραγωγής Ενδύματος, και Αργυροχρυσοχοΐας. Πρόκειται για ειδικότητες που ενδιέφεραν και απορροφούσαν δεκάδες χιλιάδες μαθητές πανελλαδικά.Πρόκειται επίσης για ορισμένες ειδικότητες που εκπροσωπούνται σε επαγγελματικό επίπεδο από τη ΓΣΕΒΕΕ και τις κλαδικές Ομοσπονδίες μέλη της. Χαρακτηριστικό είναι επίσης το γεγονός ότι ακριβώς την επόμενη μέρα από την κατάργηση των εν λόγω ειδικοτήτων (10/7/2013) , το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε, σε πανηγυρική εκδήλωση, την επικύρωση της ρύθμισης των επαγγελματικών δικαιωμάτων κατόχων τίτλων σπουδών για ειδικότητες των ΕΠΑΛ / ΕΠΑΣ, πολλές εκ των οποίων μόλις είχαν καταργηθεί ! Έτσι συντελείται το πρωτοφανές: να ρυθμίζονται επαγγελματικά δικαιώματα αποφοίτων (απόφαση απολύτως ορθή και διαχρονικό αίτημα όλων των κοινωνικών φορέων) και , την ίδια στιγμή, να καταργούνται ειδικότητες των δημόσιων σχολείων που βγάζουν πολλούς από αυτούς τους απόφοιτους. Ας μην κρυβόμαστε. Η απόφαση αυτή εκτός από «ανθρωποθυσία» για τη μείωση του δημόσιου τομέα -πάγια απαίτηση της τρόικας, στην οποία συναινεί η κυβέρνηση- είναι και ένα μεγάλο «δώρο» στις διάφορες εταιρείες παροχής ιδιωτικής εκπαίδευσης που αναμένεται να τρέξουν να καλύψουν την έλλειψη δημόσιας τεχνικής εκπαίδευσης που θα δημιουργηθεί . Το παράδοξο είναι ότι αυτή η σκανδαλώδης απόφαση γίνεται με πρόσχημα -μεταξύ άλλων- την περιβόητη «σύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας». Στην περίπτωση αυτή όμως πρόκειται ακριβώς για «αποσύνδεση» της εκπαίδευσης από την αγορά εργασίας. Την ίδια στιγμή που όλοι επιθυμούμε ένα αναβαθμισμένο και αποδοτικό Επαγγελματικό και Τεχνικό Λύκειο και που εργαζόμαστε για τη βελτίωση των δεξιοτήτων στον χώρο της τεχνικής επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, το δημόσιο σχολείο στερείται κάποιες από τις βασικότερες ειδικότητές του. Για ποιο κοινωνικό μέλλον, για ποια οικονομική ανάπτυξη μπορούμε να μιλάμε με αυτούς τους όρους; Ποια σύγχρονη κοινωνία προόδευσε απαξιώνοντας την επαγγελματική της εκπαίδευση; Καλούμε την κυβέρνηση να επανεξετάσει την απόφασή της και να προχωρήσει σε άμεση και δραστική αναβάθμιση της δημόσιας δευτεροβάθμιας τεχνικής επαγγελματικής εκπαίδευσης. Σε μια έννομη κοινωνία υπάρχουν βασικές προϋποθέσεις για τη διασφάλιση της ευημερίας των μελών της. Η Υγεία, η Ασφάλεια και η Παιδεία. Οι κυβερνώντες με τα μέτρα που λαμβάνουν οδηγούν την κοινωνία κ τα μέλη της σε αντίθετα αποτελέσματα. Θα κριθούνε και θα κριθούμε.


ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΕΒΕ ΘΗΒΑΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ- ΧΑΡΑΤΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ , Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ-ΤΣΑΚΑΝΙΚΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

Τέλος οι κλοπές στην γέφυρα Πυρίου στην Θήβα από τους ΡΟΜΑ. Στα χέρια της αστυνομίας η εγκληματική οργάνωση.

viotikignomi

Εξαρθρώθηκε πολυμελής εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες και κλοπές, στη γέφυρα του Πυρίου και στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας

Στη δικογραφία που σχηματίζεται περιλαμβάνονται συνολικά δεκαέξι (16) μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, από τα οποία τα οκτώ (8) συνελήφθησαν μετά από στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στο καταυλισμό «ROMA» Πυρίου Θηβών

Στην εγκληματική οργάνωση συμμετείχαν ανήλικοι δράστες αλλά και γονείς τους, ενώ αρχηγικό ρόλο φέρεται να είχε 15χρονος

Εξιχνιάσθηκαν δύο (2) ληστείες και έξι (6) κλοπές που διέπραξαν τα μέλη της από τα τέλη Ιουνίου του τρέχοντος έτους

Σημειώνεται ότι αρκετά από τα μέλη της συμμετείχαν σε εγκληματική οργάνωση που εξαρθρώθηκε πρόσφατα, έχοντας διαπράξει (1) ληστεία και (27) κλοπές, κυρίως σε σπίτια, στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας, με λεία πάνω από -50.000- ευρώ.
Στο πλαίσιο της επιχείρησης πραγματοποιήθηκαν συνολικά έλεγχοι σε (315) άτομα, προσήχθησαν (71) άτομα, ενώ συνελήφθη ακόμη ένα άτομο σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης και καταδικαστικές αποφάσεις.
Εξαρθρώθηκε, μετά από εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, πολυμελής εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας διέπρατταν συστηματικά ληστείες και κλοπές, κυρίως σε διερχόμενους οδηγούς, στη γέφυρα του Πυρίου και στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας.

Συνελήφθησαν για την συμμετοχή τους σε αυτή οκτώ (8) άτομα, από τα οποία πέντε ημεδαποί, ηλικίας 42, 41, 15, 16 και 15 ετών, καθώς και τρεις ημεδαπές, ηλικίας 43, 40 και 37 ετών.
Επιπλέον από τις έρευνες ταυτοποιήθηκαν ακόμη οκτώ (8) μέλη της εγκληματικής οργάνωσης (επίσης πέντε άνδρες και τρεις γυναίκες), ηλικίας από 15 έως και 41 ετών.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ληστείες και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Η εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης επετεύχθη χθες (11-07-2013) το πρωί, μετά από στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στο καταυλισμό «ROMA» Πυρίου Θηβών και είναι αποτέλεσμα μεθοδικής έρευνας και ειδικότερα κατάλληλης αξιολόγησης - αξιοποίησης πληροφοριών καθώς και στοιχείων, που είχαν συλλεχθεί από το  Τμήμα Ασφαλείας Θηβών.

Η ανωτέρω επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του γενικού επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και σε αυτή συμμετείχαν συνολικά (41) αστυνομικοί από διάφορες Υπηρεσίες των Αστυνομικών Διευθύνσεων Βοιωτίας, Φωκίδας και Εύβοιας.

Αναλυτικότερα, όπως προέκυψε από την μεθοδική αστυνομική έρευνα, οι δράστες (γονείς και παιδιά) είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα, τουλάχιστον από τα τέλη Μαΐου του τρέχοντος έτους και δρώντας κάθε φορά με διαφορετική σύνθεση, διέπρατταν ληστείες και κλοπές σε βάρος κυρίως διερχόμενων οδηγών και συνεπιβατών στη γέφυρα του Πυρίου, αλλά και ανυποψίαστων πολιτών στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας.

Ο ένας από τους δύο συλληφθέντες 15χρονους, που φέρεται και ως αρχηγικό μέλος της εγκληματικής ομάδας, «στρατολογούσε» συνεχώς νέα άτομα (κυρίως συνομήλικούς του) και στη συνέχεια μαζί τους αναλάμβανε συστηματική παραβατική συμπεριφορά.

Οι δράστες επιτίθεντο αιφνιδιαστικά ακόμη και σε ηλικιωμένα άτομα, προκειμένου να τους αποσπάσουν τιμαλφή ή χρηματικά ποσά και σε περίπτωση που συναντούσαν αντίσταση από τα θύματά τους, δεν δίσταζαν να χρησιμοποιήσουν σωματική βία.

Μάλιστα τα κλοπιμαία τα έδιναν στη συνέχεια στα μεγαλύτερα μέλη της ομάδας (γονείς τους), προκειμένου αυτοί να τα αποκρύπτουν σε διάφορες οικίες, εντός του οικισμού, έτσι ώστε να καθίσταται δύσκολος ο εντοπισμός τους από τις διωκτικές αρχές.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, εξιχνιάσθηκαν μέχρι τώρα δύο (2) ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων ημεδαπών και έξι (6) περιπτώσεις κλοπών από διερχόμενα ή σταθμευμένα Ι.Χ.Ε. και Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητα.

Συγκεκριμένα:

•    Την 30-06-2013 στην στάση του ΚΤΕΛ Λιβαδειάς αφαίρεσαν, με την χρήση σωματικής βίας, από 64χρονο ημεδαπό ένα χρυσό σταυρό με αλυσίδα που φορούσε στο λαιμό του, το χρηματικό ποσό των (700) ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο.
•    Την 30-06-2013 επίσης στην στάση του ΚΤΕΛ Λιβαδειάς αφαίρεσαν, με την χρήση και πάλι σωματικής βίας, από 71χρονο ημεδαπό το χρηματικό ποσό των (300) ευρώ και ένα χαρτοφύλακα που περιείχε προσωπικά του έγγραφα.
•    Την 25-06-2013 αφαίρεσαν, από ανασφάλιστο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ένα τσαντάκι που περιείχε το χρηματικό ποσό των (350) ευρώ.
•    Την 02-07-2013 αφαίρεσαν, από προσωρινά σταθμευμένο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, την τσάντα ημεδαπής που περιείχε το χρηματικό ποσό των (225) ευρώ, κάρτες τραπεζών και προσωπικά της έγγραφα.
•    Την 05-07-2013 παραβίασαν παράθυρο Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου και αφαίρεσαν την τσάντα ημεδαπής που περιείχε το χρηματικό ποσό των (300) ευρώ, κάρτες ανάληψης τραπεζών και προσωπικά της έγγραφα.
•    Την 08-07-2013 διέκοψαν την κίνηση Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου που οδηγούσε ημεδαπή και αιφνιδιαστικά άνοιξαν την πόρτα του συνοδηγού και αφαίρεσαν μία τσάντα που περιείχε μία φωτογραφική μηχανή, φορτιστές μηχανής και κινητού και άλλα προσωπικά της έγγραφα και αντικείμενα.
•    Την 09-07-2013 αφαίρεσαν, από προσωρινά σταθμευμένο και ανασφάλιστο Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, ένα κινητό τηλέφωνο και ένα πορτοφόλι με προσωπικά έγγραφα.
•    Την 10-07-2013 διέκοψαν την κίνηση Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου που οδηγούσε ημεδαπός και αιφνιδιαστικά άνοιξαν την πίσω πόρτα του αυτοκινήτου και αφαίρεσαν μία βαλίτσα, που περιείχε μία βιντεοκάμερα, ρούχα και διάφορα προσωπικά του αντικείμενα.  

Η έρευνα από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών βρίσκεται σε εξέλιξη, προκειμένου να διερευνηθεί όλο το φάσμα της εγκληματικής τους δραστηριότητας και να διαπιστωθεί η τυχόν συμμετοχή ή/και εμπλοκή των δραστών και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Σημειώνεται ότι αρκετά από τα άτομα που έχουν συλληφθεί ή ταυτοποιηθεί, συμμετείχαν στην εγκληματική οργάνωση που εξαρθρώθηκε την 23-05-2013 και πάλι από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, έχοντας διαπράξει συνολικά (1) ληστεία και (27) κλοπές, κυρίως σε σπίτια, στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας, με λεία πάνω από -50.000- ευρώ (σχετικό το από 24-05-2013 Δελτίο Τύπου μας).

Συνολικά κατά τη διάρκεια της χθεσινής ευρείας κλίμακας επιχείρησης, ελέγχθηκαν (315) άτομα και (31) οχήματα, ενώ προσήχθησαν (71) άτομα και βεβαιώθηκαν (19) παραβάσεις, από τις οποίες οι (11) περί Κ.Ο.Κ.

Επίσης συνελήφθη ακόμη ένας 25χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν δύο (2) εντάλματα σύλληψης για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, καθώς και δύο (2) καταδικαστικές αποφάσεις για διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς.

Οι συλληφθέντες, με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.

Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας και θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον.

Από τη Θήβα στην Λιβαδειά μετακόμισαν δύο τμήματα της Εφορίας.(video)

viotikignomi


Δεν λειτουργούν από την 1η Ιουλίου τα δύο τμήματα Ελέγχου και Δικαστικού της Εφορίας Θήβας, καθώς μεταφέρθηκαν στην Λιβαδειά.
Το γεγονός προκαλεί τις αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας και εκπροσώπων φορέων. Μάλιστα ο δήμος από αύριο θα ξεκινήσει λαϊκές συνελεύσεις σε κάποιες από τις δημοτικές ενότητες.


Εξαρθρώθηκε πολυμελής σπείρα στη Θήβα

viotikignomi

τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες και κλοπές, στη γέφυρα του Πυρίου και στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας
 Στη δικογραφία που σχηματίζεται περιλαμβάνονται συνολικά δεκαέξι (16) μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, από τα οποία τα οκτώ (8) συνελήφθησαν μετά από στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στο καταυλισμό «ROMA» Πυρίου Θηβών
Στην εγκληματική οργάνωση συμμετείχαν ανήλικοι δράστες αλλά και γονείς τους, ενώ αρχηγικό ρόλο φέρεται να είχε 15χρονος
Εξιχνιάσθηκαν δύο (2) ληστείες και έξι (6) κλοπές που διέπραξαν τα μέλη της από τα τέλη Ιουνίου του τρέχοντος έτους
Σημειώνεται ότι αρκετά από τα μέλη της συμμετείχαν σε εγκληματική οργάνωση που εξαρθρώθηκε πρόσφατα, έχοντας διαπράξει (1) ληστεία και (27) κλοπές, κυρίως σε σπίτια, στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας, με λεία πάνω από -50.000- ευρώ
Στο πλαίσιο της επιχείρησης πραγματοποιήθηκαν συνολικά έλεγχοι σε (315) άτομα, προσήχθησαν (71) άτομα, ενώ συνελήφθη ακόμη ένα άτομο σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης και καταδικαστικές αποφάσεις
Εξαρθρώθηκε, μετά από εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, πολυμελής εγκληματική οργάνωση, τα μέλητης οποίας διέπρατταν συστηματικά ληστείες και κλοπές, κυρίως σε διερχόμενους οδηγούς, στη γέφυρα του Πυρίου και στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας.
Συνελήφθησαν για την συμμετοχή τους σε αυτή οκτώ (8) άτομα, από τα οποία πέντε ημεδαποί, ηλικίας 42, 41, 15, 16 και 15 ετών, καθώς και τρεις ημεδαπές, ηλικίας 43, 40 και 37 ετών.
Επιπλέον από τις έρευνες ταυτοποιήθηκαν ακόμη οκτώ (8) μέλη της εγκληματικής οργάνωσης (επίσης πέντε άνδρες και τρεις γυναίκες), ηλικίας από 15 έως και 41 ετών.
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ληστείες και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.
Η εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης επετεύχθη χθες (11-07-2013) το πρωί, μετά από στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στο καταυλισμό «ROMA» Πυρίου Θηβών και είναι αποτέλεσμα μεθοδικής έρευνας και ειδικότερα κατάλληλης αξιολόγησης - αξιοποίησης πληροφοριών καθώς και στοιχείων, που είχαν συλλεχθεί από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών.
Η ανωτέρω επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του γενικού επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και σε αυτή συμμετείχαν συνολικά (41) αστυνομικοί από διάφορες Υπηρεσίες των Αστυνομικών Διευθύνσεων Βοιωτίας, Φωκίδας και Εύβοιας.
Αναλυτικότερα, όπως προέκυψε από την μεθοδική αστυνομική έρευνα, οι δράστες (γονείς και παιδιά) είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα, τουλάχιστον από τα τέλη Μαΐου του τρέχοντος έτους και δρώντας κάθε φορά με διαφορετική σύνθεση, διέπρατταν ληστείες και κλοπές σε βάρος κυρίως διερχόμενων οδηγών και συνεπιβατών στη γέφυρα του Πυρίου, αλλά και ανυποψίαστων πολιτών στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας.
Ο ένας από τους δύο συλληφθέντες 15χρονους, που φέρεται και ως αρχηγικό μέλος της εγκληματικής ομάδας, «στρατολογούσε» συνεχώς νέα άτομα (κυρίως συνομήλικούς του) και στη συνέχεια μαζί τους αναλάμβανε συστηματική παραβατική συμπεριφορά.
Οι δράστες επιτίθεντο αιφνιδιαστικά ακόμη και σε ηλικιωμένα άτομα, προκειμένου να τους αποσπάσουν τιμαλφή ή χρηματικά ποσά και σε περίπτωση που συναντούσαν αντίσταση από τα θύματά τους, δεν δίσταζαν να χρησιμοποιήσουν σωματική βία.
Μάλιστα τα κλοπιμαία τα έδιναν στη συνέχεια στα μεγαλύτερα μέλη της ομάδας (γονείς τους), προκειμένου αυτοί να τα αποκρύπτουν σε διάφορες οικίες, εντός του οικισμού, έτσι ώστε να καθίσταται δύσκολος ο εντοπισμός τους από τις διωκτικές αρχές.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας,εξιχνιάσθηκαν μέχρι τώρα δύο (2) ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων ημεδαπών και έξι (6) περιπτώσεις κλοπών από διερχόμενα ή σταθμευμένα Ι.Χ.Ε. και Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητα.
Συγκεκριμένα:
  • Την 30-06-2013 στην στάση του ΚΤΕΛ Λιβαδειάς αφαίρεσαν, με την χρήση σωματικής βίας, από 64χρονο ημεδαπό ένα χρυσό σταυρό με αλυσίδα που φορούσε στο λαιμό του, το χρηματικό ποσό των (700) ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο.
  • Την 30-06-2013 επίσης στην στάση του ΚΤΕΛ Λιβαδειάς αφαίρεσαν, με την χρήση και πάλι σωματικής βίας, από 71χρονο ημεδαπό το χρηματικό ποσό των (300) ευρώ και ένα χαρτοφύλακα που περιείχε προσωπικά του έγγραφα.
  • Την 25-06-2013 αφαίρεσαν, από ανασφάλιστο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ένα τσαντάκι που περιείχε το χρηματικό ποσό των (350) ευρώ.
  • Την 02-07-2013 αφαίρεσαν, από προσωρινά σταθμευμένο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, την τσάντα ημεδαπής που περιείχε το χρηματικό ποσό των (225) ευρώ, κάρτες τραπεζών και προσωπικά της έγγραφα.
  • Την 05-07-2013 παραβίασαν παράθυρο Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου και αφαίρεσαν την τσάντα ημεδαπής που περιείχε το χρηματικό ποσό των (300) ευρώ, κάρτες ανάληψης τραπεζών και προσωπικά της έγγραφα.
  • Την 08-07-2013 διέκοψαν την κίνηση Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου που οδηγούσε ημεδαπή και αιφνιδιαστικά άνοιξαν την πόρτα του συνοδηγού και αφαίρεσαν μία τσάντα που περιείχε μία φωτογραφική μηχανή, φορτιστές μηχανής και κινητού και άλλα προσωπικά της έγγραφα και αντικείμενα.
  • Την 09-07-2013 αφαίρεσαν, από προσωρινά σταθμευμένο και ανασφάλιστο Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, ένα κινητό τηλέφωνο και ένα πορτοφόλι με προσωπικά έγγραφα.
  • Την 10-07-2013 διέκοψαν την κίνηση Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου που οδηγούσε ημεδαπός και αιφνιδιαστικά άνοιξαν την πίσω πόρτα του αυτοκινήτου και αφαίρεσαν μία βαλίτσα, που περιείχε μία βιντεοκάμερα, ρούχα και διάφορα προσωπικά του αντικείμενα.    
Η έρευνα από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών βρίσκεται σε εξέλιξη, προκειμένου να διερευνηθεί όλο το φάσμα της εγκληματικής τους δραστηριότητας και να διαπιστωθεί η τυχόν συμμετοχή ή/και εμπλοκή των δραστών και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.
Σημειώνεται ότι αρκετά από τα άτομα που έχουν συλληφθεί ή ταυτοποιηθεί, συμμετείχαν στην εγκληματική οργάνωση που εξαρθρώθηκε την 23-05-2013 και πάλι από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, έχοντας διαπράξει συνολικά (1) ληστεία και (27) κλοπές, κυρίως σε σπίτια, στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας, με λεία πάνω από -50.000- ευρώ (σχετικό το από 24-05-2013 Δελτίο Τύπου μας).
Συνολικά κατά τη διάρκεια της χθεσινής ευρείας κλίμακας επιχείρησης, ελέγχθηκαν (315) άτομα και (31) οχήματα, ενώ προσήχθησαν (71) άτομα και βεβαιώθηκαν (19) παραβάσεις, από τις οποίες οι (11) περί Κ.Ο.Κ.
Επίσης συνελήφθη ακόμη ένας 25χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν δύο (2) εντάλματα σύλληψης για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, καθώς και δύο (2) καταδικαστικές αποφάσεις για διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς.
Οι συλληφθέντες, με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.
Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας και θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον.eja

Η Θήβα Κινητοποιείται - Ξεσηκώνεται-Συγκεντρώσεις σε Θήβα, Βάγια,Καπαρέλλι και Δομβραινα

viotikignomi

κινητοποιήσεις θήβα
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ –ΚΑΛΕΣΜΑ
Πολίτες του Δήμου Θηβαίων
   Το τελευταίο διάστημα επιβεβαιώνεται με τον πιο οδυνηρό τρόπο ότι η κυβερνητική πολιτική συρρικνώνει και καταργεί τις δημόσιες υπηρεσίες και της πόλης μας, αποκλείοντας έτσι τους πολίτες από δικαιώματα-αγαθά  όπως υγεία, παιδεία, πρόνοια, ασφάλιση και κοινωνική προστασία.
         ► Το νοσοκομείο της Θήβας υποβαθμίζεται συνεχώς.
         ► Η ΔΟΥ Θηβών συρρικνώνεται με κατάργηση σημαντικών τμημάτων της.
         ► Το ΙΚΑ της πόλης μας υπολειτουργεί και έχει εξαγγελθεί η υποβάθμιση του.
         ► Ο ΟΑΕΕ πρόκειται να μεταφερθεί.
         ► Σημαντικές δημόσιες υποστηρικτικές δομές της περιοχής μας ή έχουν ήδη
             καταργηθεί ή οδηγούνται προς κατάργηση, καθώς και σχολεία κλείνουν ή συγχωνεύονται.
  Παράλληλα ανακοινώνονται μαζικές απολύσεις στην αυτοδιοίκηση (σχολικοί φύλακες, δημοτική αστυνομία) και στην εκπαίδευση, υπονομεύοντας ακόμα περισσότερο τον κοινωνικό χαρακτήρα του κράτους. Ο δήμος Θηβαίων όπως και όλη η αυτοδιοίκηση άλλωστε, τα τελευταία τρία χρόνια έχει υποστεί περικοπή χρηματοδότησης πάνω από 60%. Όλα αυτά είναι συνέπεια της πολιτικής των μνημονίων και της τρόικας, μιας πολιτικής που οδηγεί την τοπική κοινωνία της Θήβας  στη καταστροφή.   Τόσο ο δήμος Θηβαίων όσο και οι φορείς της πόλης μας απέναντι σ` αυτή τη πολιτική βροντοφωνάζουμε
« ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ »
ΚΑΜΙΑ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ
Αγωνιζόμαστε για :
Αναβάθμιση και πλήρη στελέχωση του νοσοκομείου της Θήβας.
Ανάκληση της απόφασης κλεισίματος τμημάτων της ΔΟΥ Θήβας.
Διατήρηση όλων των υπηρεσιών ΟΑΕΕ-ΙΚΑ-ΟΑΕΔ-Επιθεώρηση Εργασίας κλπ
Δημόσιες υπηρεσίες για τους πολίτες δηλώνοντας  κατηγορηματικά την αντίθεση μας στις όποιες απολύσεις.
Προχωράμε άμεσα σε κινητοποιήσεις:
● Ο Δήμος Θηβαίων θα μείνει κλειστός την Παρασκευή 12 & την Τρίτη 16 Ιουλίου 2013.
● Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε Βάγια, Καπαρέλλι και Δομβραίνα την Παρασκευή 12 Ιουλίου ώρα  20:00 μ.μ.
●    Συγκέντρωση  διαμαρτυρίας στη Κεντρική Πλατεία Θήβας,  το Σάββατο 13 Ιουλίου ώρα 11:00 π.μ.
●   Κατάληψη της ΔΟΥ Θήβας και συλλαλητήριο την  Τρίτη  16 Ιουλίου 2013.
●   Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στο επόμενο διάστημα στην περιοχή μας όσο και στην Αθήνα μετά από πρόταση της Επιτροπής Αγώνα.  


Ο Δημοτικός Οργανισμός Θήβας κατόπιν απόφασης του Διοικητικού του Συμβουλίου, συμμετέχει στις κινητοποιήσεις που πραγματοποιεί ο Δήμος Θηβαίων αντιδρώντας στη συρρίκνωση και κατάργηση των Δημοσίων Οργανισμών και Υπηρεσιών, αποκλείοντας έτσι τους πολίτες από δικαιώματα-αγαθά, όπως υγεία, παιδεία, εργασία, πρόνοια, ασφάλιση και κοινωνική προστασία.
 Οι υπηρεσίες του Οργανισμού θα μείνουν κλειστές την Παρασκευή 12 και την Τρίτη 16 Ιουλίου 2013, εκτός από τους Παιδικούς Σταθμούς και τα ΚΑΠΗ.

              Το Δ.Σ. του  Δ.Ο.Θ.

Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2013

Η ΓΣΕΒΕΕ για την κατάργηση ειδικοτήτων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

viotikignomi
Η δημόσια δευτεροβάθμια τεχνική επαγγελματική εκπαίδευση, τα πολύπαθα Επαγγελματικά Λύκεια, βρίσκονται από προχθές 9 Ιουλίου 2013 στο επίκεντρο της δημοσιότητας, λόγω... της κατάργησης των 46 από τις 110 ειδικότητες των Επαγγελματικών Λυκείων και Επαγγελματικών Σχολών.

Το Υπουργείο Παιδείας χωρίς καμιά ουσιαστική τεκμηρίωση, χωρίς πρότερη συνεννόηση με τους ενδιαφερόμενους φορείς, χωρίς το παραμικρό ίχνος σχεδιασμού καταργεί με μια αιφνιδιαστική και αναιτιολόγητη απόφαση ειδικότητες που λειτουργούν επιτυχώς στα ελληνικά τεχνικά λύκεια εδώ και δεκαετίες.

Ενώ από τη μια μεριά εξαγγέλλονται πανηγυρικά νέες μεταρρυθμίσεις για την υποβαθμισμένη τεχνική εκπαίδευση, το Σεπτέμβριο του 2013 οι απόφοιτοι Γυμνασίου και μαθητές του δημόσιου εκπαιδευτικού συστήματος δεν θα μπορούν να επιλέξουν να σπουδάσουν σε ειδικότητες των τομέων Υγείας - Πρόνοιας, Γραφικών Τεχνών, Αισθητικής, Κομμωτικής, Σχεδίασης & Παραγωγής Ενδύματος, και Αργυροχρυσοχοΐας. Πρόκειται για ειδικότητες που ενδιέφεραν και απορροφούσαν δεκάδες χιλιάδες μαθητές πανελλαδικά. Πρόκειται επίσης για ορισμένες ειδικότητες που εκπροσωπούνται σε επαγγελματικό επίπεδο από τη ΓΣΕΒΕΕ και τις κλαδικές Ομοσπονδίες μέλη της.

Χαρακτηριστικό είναι επίσης το γεγονός ότι ακριβώς την επόμενη μέρα από την κατάργηση των εν λόγω ειδικοτήτων (10/7/2013), το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε, σε πανηγυρική εκδήλωση, την επικύρωση της ρύθμισης των επαγγελματικών δικαιωμάτων κατόχων τίτλων σπουδών για ειδικότητες των ΕΠΑΛ / ΕΠΑΣ, πολλές εκ των οποίων μόλις είχαν καταργηθεί! Έτσι συντελείται το πρωτοφανές: να ρυθμίζονται επαγγελματικά δικαιώματα αποφοίτων (απόφαση απολύτως ορθή και διαχρονικό αίτημα όλων των κοινωνικών φορέων) και, την ίδια στιγμή, να καταργούνται ειδικότητες των δημόσιων σχολείων που βγάζουν πολλούς από αυτούς τους απόφοιτους.

Ας μην κρυβόμαστε. Η απόφαση αυτή εκτός από «ανθρωποθυσία» για τη μείωση του δημόσιου τομέα -πάγια απαίτηση της τρόικας, στην οποία συναινεί η κυβέρνηση- είναι και ένα μεγάλο «δώρο» στις διάφορες εταιρείες παροχής ιδιωτικής εκπαίδευσης που αναμένεται να τρέξουν να καλύψουν την έλλειψη δημόσιας τεχνικής εκπαίδευσης που θα δημιουργηθεί. Το παράδοξο είναι ότι αυτή η σκανδαλώδης απόφαση γίνεται με πρόσχημα -μεταξύ άλλων- την περιβόητη «σύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας». Στην περίπτωση αυτή όμως πρόκειται ακριβώς για «αποσύνδεση» της εκπαίδευσης από την αγορά εργασίας.

Την ίδια στιγμή που όλοι επιθυμούμε ένα αναβαθμισμένο και αποδοτικό Επαγγελματικό και Τεχνικό Λύκειο και που εργαζόμαστε για τη βελτίωση των δεξιοτήτων στον χώρο της τεχνικής επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, το δημόσιο σχολείο στερείται κάποιες από τις βασικότερες ειδικότητές του. Για ποιο κοινωνικό μέλλον, για ποια οικονομική ανάπτυξη μπορούμε να μιλάμε με αυτούς τους όρους; Ποια σύγχρονη κοινωνία προόδευσε απαξιώνοντας την επαγγελματική της εκπαίδευση;

Καλούμε την κυβέρνηση να επανεξετάσει την απόφασή της και να προχωρήσει σε άμεση και δραστική αναβάθμιση της δημόσιας δευτεροβάθμιας τεχνικής επαγγελματικής εκπαίδευσης.

Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας

Γιώργος Καββαθάς Νίκος Σκορίνης

Αρτάκη: Ένα κοριτσάκι νεκρό! Σοβαρά τραυματισμένα τα αδερφάκια του

viotikignomi
.Φωτογραφίες ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2013 - 8:34:10 μμ

Ένα κοριτσάκι νεκρό και τέσσερα ανήλικα τραυματισμένα είναι ο απολογισμός της καραμπόλας που έγινε πριν από λίγο στα Δύο Βουνά στην Χαλκίδα. 

Κάτω από άγνωστες συνθήκες πέντε αυτοκίνητα συγκρούστηκαν μεταξύ τους με αποτέλεσμα να τραυματιστούν οι τέσσερις οδηγοί
Δυνάμεις της πυροσβεστικής βρέθηκαν στο σημείο και ασθενοφόρα μεταφέρουν αυτή την ώρα τους τραυματίες στο νοσοκομείο Χαλκίδας.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ !! - Δείτε από τι χτίστηκε το Σινικό τείχος !!

viotikignomiΑκούγεται απίστευτο, αλλά είναι αληθινό ...

Το μεγάλο μυστικό της δομικής αντοχής του σινικού τείχους, τελικά, είναι ένα υλικό που το μυαλό σας δεν μπορεί να πάει. Είναι το κολλώδες ρύζι, που οι τεχνικοί στη διάρκεια της δυναστείας Μίνγκ, χρησιμοποιούσαν στην παρασκευή του κονιάματος δόμησής του.

Το Σινικό Τείχος χτίστηκε πριν από 600 χρόνια και στην κατασκευή του χρησιμοποιήθηκε ένα μείγμα κολλώδους πάστας ρυζιού, αναμεμειγμένο με ασβέστη, όπως αποκάλυψε ο Μπινγιάν Ζανγκ, καθηγητής χημείας του Πανεπιστημίου της πόλης Hangzhou.

Αυτό το μείγμα που ρυζιού δημιούργησε ένα τύπο γύψου, ώστε να κολλήσουν οι λίθοι και μέχρι σήμερα να μην παρουσιάζουν κανένα ίχνος φθοράς.

Πολυνομοσχέδιο και "μαύρη τρύπα" επαναφέρουν το βαρύ κλίμα

viotikignomi

Της Μαρίνας Μάνη
Δύο εβδομάδες μετά τον σχηματισμό της, η δικομματική κυβέρνηση βρίσκεται αντιμέτωπη με τα προβλήματα που γεννά –στη Βουλή και στην κοινωνία– το πολυνομοσχέδιο για τις απολύσεις στο Δημόσιο, το νέο φορολογικό κώδικα, τις «τρύπες» του ΕΟΠΥΥ και των δημοσίων εσόδων.

Το στοιχείο που καθιστά ακόμη πιο δύσκολη την επίλυσή τους είναι οι γκρίζες προγνώσεις και εκτιμήσεις για την πορεία του προγράμματος. Η εντεινόμενη «φημολογία» ότι το φθινόπωρο θα αποδειχθεί καθοριστικό για την τύχη της χώρας, γεμίζει τρόμο τα κυβερνητικά και κοινοβουλευτικά στελέχη των δύο κομμάτων τα οποία, σε όχι ευκαταφρόνητο ποσοστό, περισσότερο αναζητούν την «επόμενη ημέρα» και λιγότερο συζητούν για την ορθότητα ή την αποτελεσματικότητα του νομοσχεδίου.

Δεν υπάρχει «μαύρη τρύπα»
Είναι ενδεικτική η προσπάθεια που καταβάλλει από χθες το οικονομικό επιτελείο να πείσει ότι: πρώτον, δεν πήραμε κουτσουρεμένη δόση και, δεύτερον, δεν υπάρχει δημοσιονομικό κενό.

Για το μεν πρώτο ο Γιάννης Στουρνάρας υποστηρίζει με σθένος ότι υπήρχε εισήγηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για μεγαλύτερη δόση «αλλά ορισμένες χώρες είπαν πως θα έχουν προβλήματα με τα κοινοβούλιά τους γι΄αυτό το θέμα θα εξετασθεί μετά τον Οκτώβριο».

Ενώ για την «τρύπα» των 1,6 δισ. ευρώ στα έσοδα του πρώτου εξαμήνου, παραπέμπει στην μετάθεση της είσπραξης πολλών φόρων στο δεύτερο εξάμηνο του έτους –αν και παραδέχεται (δημοσίως) ότι ο κίνδυνος είναι «και προς τα πάνω και προς τα κάτω».

Εξι συν ένας επίδοξοι «αντάρτες»

Για τις αμέσως επόμενες ημέρες η προσοχή του κυβερνητικού επιτελείου είναι στραμμένη στη συζήτηση-ψηφοφορία επί του πολυνομοσχεδίου –μάλιστα χθες έγινε πολύωρη σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον Α. Σαμαρά και τον Ευ. Βενιζέλο, με τη συμμετοχή των Γ. Στουρνάρα, Χ. Σταϊκούρα, Γ. Μιχελάκη και Κ. Μητσοτάκη.

Ήδη, έξι βουλευτές της ΝΔ έχουν αφήσει υπόνοιες ότι «ίσως και να» καταψηφίσουν τη διάταξη για τη δημοτική αστυνομία –οι Ν. Κακλαμάνης, Μ.Ταμήλος, Κ. Κουκοδήμος, Γ. Βλάχος, Λ.Τσαβδαρίδης, Α. Μαρίνος.

Ενώ από το ΠΑΣΟΚ ο... παρ΄ολίγον υπουργός Εσωτερικών (και στενός συνεργάτης του Ευ. Βενιζέλου) Πάρις Κουκουλόπουλος διαφώνησε δημοσίως με τις άνευ αξιολόγησης μαζικές απολύσεις, αντιπροτείνοντας την κατάργηση των υπουργείων Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Μακεδονίας-Θράκης που προσφέρουν τίποτα –για το πρώτο μάλιστα είπε πως θα μπορούσε κάλλιστα να λειτουργεί ως Γραμματεία του Μαξίμου.

Ολοι μαζί διευκρινίζουν πως τα 108 άρθρα του πολυνομοσχεδίου τους δίνουν τη δυνατότητα να αντιταχθούν σε κάποια από αυτά, σε αντίθεση με την «πειθαρχία» που απαιτούσε η μορφή του «ενός άρθρου».

Μικρές βελτιώσεις
Συνεργάτες του κ. Σαμαρά πάντως δήλωναν μέχρι χθες το βράδυ «ήσυχοι» ότι οι διαφωνίες δεν θα μετατραπούν σε αρνητικές ψήφους, καθώς η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου είναι προαπαιτούμενο για την... πρώτη δόση των υποδόσεων.

Παράγοντας του Μαξίμου μάλιστα σημειώνει ότι η επικέντρωση της συζήτησης στη δημοτική αστυνομία και (λιγότερο...) στους σχολικούς φύλακες «δεν βλάπτει» καθώς στρέφει τα φώτα μακριά από άλλες, επώδυνες, διατάξεις (πχ φορολογικές).

Επιπλέον, παραπέμπει σε «μικρές βελτιώσεις» που θα επιχειρηθούν σε ό,τι αφορά τις άμεσες απολύσεις-μετακινήσεις στο Δημόσιο, οι οποίες, όπως λένε, θα ικανοποιήσουν τους δυσαρεστημένους βουλευτές.

Για παράδειγμα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το υπουργείο Παιδείας θα αφαιρέσει από την επίμαχη διάταξη τους περίπου 50 ξενόγλωσσους καθηγητές, ενώ το υπουργείο Εσωτερικών αναζητεί δικλείδες που θα μειώσουν «κατά πολύ» τους προς απόλυση δημοτικούς αστυνομικούς και σχολικούς φύλακες...

Επίσπευση λόγω Σόιμπλε
Δεδομένης της δυναμικής απάντησης που επιφυλάσσουν οι εργαζόμενοι στους δήμους (κυρίως «οι σκληροί» της ΠΟΕ ΟΤΑ) η κυβέρνηση αποφάσισε να επισπεύσει την διαδικασία στη Βουλή, ώστε να μην συμπέσει με την άφιξη Σόιμπλε στη χώρα μας.
Ετσι, ενώ η ψηφοφορία είχε ορισθει για την επόμενη Παρασκευή, θα γίνει «το αργότερο» μέχρι το βράδυ της Τετάρτηες, καθώς την Πέμπτη θα φτάσει στην Αθήνα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών...:16

Εγώ θα είμαι εκεί…μπροστά από τη Βουλή και θα σας περιμένω ΟΛΟΥΣ!

viotikignomi
Ονομάζομαι Στέλιος Κυμπουρόπουλος και έχω την ηλικία των 28 χρονών (παρά λίγων ημερών). Είμαι ένας νέος ειδικευόμενος ψυχίατρος, είμαι ένας μεταπτυχιακός φοιτητής, είμαι ερευνητής, είμαι υποστηρικτής, και με κάθε τρόπο, προαγωγός των ανθρώπινων δικαιωμάτων…
και τέλος είμαι ένας άνθρωπος με σοβαρή κινητική αναπηρία.

Παραπάνω περιγράφω εν συντομία τα όσα είμαι. Κανείς δε ξέρει όμως τα πόσα θέλω να γίνω, τα πόσα μπορώ να φτάσω, τα πόσα αξίζει να κάνω. Ούτε εγώ έχω κάποια απάντηση! Το μόνο που γνωρίζω είναι πως σε σύντομο χρονικό διάστημα δε θα μπορώ να είμαι τίποτα. Ένας άνθρωπος χωρίς όνειρα δεν είναι άνθρωπος.

Ένας άνθρωπος χωρίς στόχους δεν είναι άνθρωπος. Ένας άνθρωπος χωρίς ελπίδα δεν είναι άνθρωπος. Ένας άνθρωπος χωρίς αύριο δε ζει! Θέλω να ζω όμως σε μια Ελλάδα που έχει αξίες που μπορεί να βασίζεται στις δικές της δυνάμεις. Δεν έχει σημασία αν φάμε ακόμα μια ημέρα καλό φαγητό, όταν πολλοί συνάνθρωποί μας τρώνε ψίχουλα ή ό,τι βρουν σε συσσίτια και ανοιχτόκαρδους ανθρώπους… σύντομα εκεί θα καταλήξουμε οι περισσότεροι!

Δεν έχει αξία αν δουλέψουμε μια μέρα περισσότερο, αφού είτε το 27% των συμπολιτών μας δε δουλεύει είτε και να δουλεύει κάποιος σήμερα, αύριο ο μισθός του δεν θα είναι αρκετός για τα καθημερινά απαραίτητα αγαθά. Και το ερώτημα γεννιέται: γιατί συμβαίνει αυτό;


Συμβαίνει γιατί αφήσαμε τη ζωή μας, χωρίς οδηγό, χωρίς υπηρεσίες, χωρίς όραμα. Σταματήσαμε να πιστεύουμε στην προσπάθεια και στη σωστή ανταμοιβή και πιστέψαμε στη λαχειοφόρο αγορά των ψήφων. Δεν υπολογίσαμε ώστε να φτιάξουμε μια κοινωνία για όλους, μια κοινωνία με βάσει την Παιδεία, τις Επιστήμες, την Έρευνα, τη Φυσική Ελληνική Ομορφιά του εδάφους και του υπεδάφους.

Ακόμα υπάρχουν ψήγματα ελπίδας και εγώ θέλω να τα εκμεταλλευτώ και να βρεθώ όσο ζω σε μια Ελλάδα πραγματικής Δημοκρατίας, πραγματικής Ελευθερίας, πραγματικής Παιδείας, πραγματικής Υγείας, πραγματικής Διαφορετικότητας. Μπορούμε να ξεκινήσουμε ΤΩΡΑ!

Τώρα για να μη συνεχίσουν να ξενιτεύονται νέοι άνθρωποι για ένα καλύτερο αύριο. Τώρα για να είμαστε σίγουροι πως σε 20-30 χρόνια θα υπάρχει ακόμα Ελλάδα και δε θα έχουμε αυτοαφανιστεί από την υπογονιμότητα! Σαν άνθρωπος δε μπορώ να βλέπω άλλο την Ελλάδα να καταστρέφεται και να χάνεται. Δε μπορώ να βλέπω πως κάθε ημέρα πίνεται το αίμα των ανθρώπων μας. ΘΕΛΩ ΝΑ ΖΩ!!!

Δε ξέρω αν η ώρα μηδέν έφτασε, εγώ όμως ορίζω το δικό μου σημείο μηδέν. Την Τρίτη 16 Ιουλίου θα είναι σαν να έχω γενέθλια, θα είναι τα δικά μου διαφορετικά γενέθλια που αντί να τα γιορτάσω απολαμβάνοντας κάποιο γεύμα δίπλα στη θάλασσα με καλό κρασί και φαγητό, θέλω να γιορτάσω την αρχή μιας καινούργιας ημέρας, μιας αλλαγής. Εγώ θα είμαι εκεί στις 20:00, μπροστά από το άγαλμα του άγνωστου Στρατιώτη μπροστά από τη Βουλή και θα σας περιμένω ΟΛΟΥΣ, να γεμίσει ο χώρος Ελπίδα έξω από το σπίτι μέσα στους δρόμους.

Ελάτε και φέρτε μαζί σας από ένα κερί να το ανάψουμε σαν σύμβολο ελπίδας για το αύριο. Φέρτε μαζί σας, με οποιοδήποτε τρόπο ιδέες – απόψεις κι όχι φράσεις του παρελθόντος (όπως ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ), ώστε να είναι στοιχειοθετημένες και τεκμηριωμένες. Θα είμαστε εκεί για να τα μοιραστούμε αυτά, για να τα κάνουμε μια ανοιχτή συζήτηση μεταξύ ελεύθερων ανθρώπων, ένα ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΙΑΛΟΓΟ. Δεν θα βρεθούμε εκεί για διασκέδαση και γλέντι, με σουβλάκια και μπύρες. Οι εξελίξεις δεν έρχονται με την λειτουργία της πέψης, αλλά με τη λειτουργία του πνεύματος. Καμιά αλλαγή δεν έγινε με το ξυλάκι από το καλαμάκι, αλλά όλες έγιναν με το ξίφος του πνεύματος και τη θέληση του σώματος. Θα είμαστε εκεί για την αλλαγή, για μια βιώσιμη ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ!!!

Είμαι ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος

• Δεν υποκινούμαι από κανένα κόμμα ή πολιτική παράταξη για αυτήν την προσπάθεια για αναστολή της καταδίκης μας. ΥΠΟΚΙΝΟΥΜΑΙ όμως από τη θέλησή μου να ζω ελεύθερος και καλά!

• Χρησιμοποιώ το Facebook και άλλα socials media όχι σαν τελικό αποδέκτη, αλλά ως μέσο για τη διάδοση ενός τελικού σκοπού.

Σας αφήνω με στοίχους από το ποίημα «Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος» του Τάσου Λειβαδίτη και με την ελπίδα να είμαστε μια δύναμη εκείνο το βράδυ!

Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος δεν θα πάψεις ούτε στιγμή ν΄αγωνίζεσαι για την ειρήνη και για το δίκαιο. Θα βγείς στους δρόμους, θα φωνάξεις, τα χείλια σου θα ματώσουν απ΄τις φωνές […]

Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος μπορεί να χρειαστεί ν΄αφήσεις τη μάνα σου, την αγαπημένη ή το παιδί σου. Δε θα διστάσεις. Θ΄ απαρνηθείς τη λάμπα σου και το ψωμί σου Θ΄ απαρνηθείς τη βραδινήξεκούραση στο σπιτικό κατώφλι για τον τραχύ δρόμο που πάει στο αύριο. Μπροστά σε τίποτα δε θα δειλιάσεις κι ούτε θα φοβηθείς. Το ξέρω, είναι όμορφο ν΄ ακούς μια φυσαρμόνικα το βράδυ, να κοιτάς έν΄ άστρο, να ονειρεύεσαι είναι όμορφο σκυμένος πάνω απ΄ το κόκκινο στόμα της αγάπης σου […]

Εγώ θα είμαι εκεί …μπροστά από τη Βουλή και θα σας περιμένω ΟΛΟΥΣ !!!

«Δεν είχα κάποια σχέση σταθερή για να δείξω εμπιστοσύνη»

viotikignomi
Για τις σχέσεις της με τους άντρες, τα προβλήματα που έχει αντιμετωπίσει αλλά και για τους λόγους για τους οποίους...
δεν έχει γίνει μητέρα μέχρι σήμερα μίλησε η Κατερίνα Στανίση στην εκπομπή «Μεσημεριανή Μελέτη».

«Δεν είμαι και μπεμπέκα. Έχω κάνει κι εγώ κάποιες σχέσεις τόσα χρόνια. [...] Δεν ξέρω αν με λάτρεψαν οι άντρες. Δεν ήμουν ποτέ σίγουρη γι' αυτό» εξομολογήθηκε η Κατερίνα Στανίση.

Η λαϊκή τραγουδίστρια μάλιστα σχολίασε: «Είναι δύσκολες οι σχέσεις. Δεν μπορείς με έναν άνθρωπο που δεν ξέρεις τι είναι, να κάνεις καινούργια αρχή, δεν ξέρεις με ποιον πλαγιάζεις. Άλλα σκέφτεται εκείνος άλλα εσύ. [...] Είναι δύσκολο», ενώ συμπλήρωσε: «Δεν ξέρεις ο άλλος γιατί έρχεται. Ειδικά όταν είσαι γνωστός. Μην τους βάλουμε όμως όλους στο ίδιος καζάνι αλλά δεν ξέρεις ποτέ τι σκέφτεται, πώς σε βλέπει. Σαν ταμπέλα, σαν όνομα, για φιγούρα...».

Στη συνέχεια, η Κατερίνα Στανίση εξομολογήθηκε σχετικά με την προσωπική της ζωή: «Τον περισσότερο καιρό στη ζωή μου εγώ μόνη μου ήμουν. Γι' αυτόν το λόγο. Υπήρχε ένας φόβος. Βέβαια όχι από μόνη μου. Έχουν συμβεί πράγματα. Παίρνεις το μολύβι και κάνεις το απολογισμό και συγκρίσεις. [...] Από εδώ και πέρα πρέπει κάποιος να δοκιμαστεί για να είναι μαζί μου. Γι' αυτό είμαι και μόνη τόσα χρόνια».

Όσο για τους λόγους που δεν έγινε μητέρα: «Το παιδί θα το κάνεις όταν βλέπεις ότι είσαι σίγουρη και ότι θες να κάνεις κάποιον πατέρα. Εγώ δεν είχα κάποια σχέση σταθερή για να δείξω εμπιστοσύνη, ώστε να φτάσω εκεί. [...] Από το να κάνεις παιδιά και να ζουν δυστυχισμένα, προτιμώ έτσι».

ΑΓΙΑ ΘΕΟΔΩΡΑ- ΒΑΣΤΑ ΚΕΦΑΛΑΡΙΟΥ

viotikignomi
Το θαύμα απλώνεται μπροστά στα μάτια σας, κλειδώνοντας τα λόγια!
17 πελώρια δένδρα ξεπηδούν από τη στέγη της, ενώ από τα θεμέλιά της αναβλύζουν τα νερά ενός κεφαλαριού....

*Χιλιάδες προσκυνητές επισκέπτονται το εκκλησάκι όλο το χρόνο για να προσκυνήσουν και να θαυμάσουν αυτό το μοναδικό σύμπλεγμα, ένα ανεξήγητο θαύμα της φύσης που κυριαρχεί στο γαλήνιο αυτό τοπίο.

19 πράγματα που μας έμαθε η Carrie Bradshaw για τη ζωή, τον έρωτα και τη μόδα

viotikignomi

Με τα (σοφά) λόγια της Carrie (© Rex Features)
Επόμενο
Προηγούμενο
Rex FeaturesTHUMBNAILS
Προηγούμενο1 από 20Επόμενο
Είστε έτοιμοι για μια πληροφορία που θα σας κάνει να νιώσετε ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟΙ;
15 χρόνια πέρασαν από τότε που το Sex & The City έκανε την παρθενική του εμφάνιση στους τηλεοπτικούς δέκτες.
Και παρότι που πέρασαν τόσα (πολλά) χρόνια όλα όσα μας έμαθαν τα τέσσερα κορίτσια, και ειδικά η Carrie με τις ρήσεις της, για τη ζωή, τον έρωτα και τη μόδα -όπως, για πράδειγμα το ότι οι κολλητοί είναι πιο σημαντικοί από τους τυχαίους άντρες της ζωής μας και οι μπαρέτες Manolo Blahnik υπάρχουν στα αλήθεια- είναι διαχρονικά και εφαρμόζονται εξίσου εύκολα στη χιλιετία μας, όσο και στα 90's. 

Αυλαία στις 20 Ιουλίου για το «Μες στην καλή χαρά»

viotikignomi
Η εκπομπή κατάφερε να πάρει το πράσινο φως για τη νέα χρονιά. Το Σάββατο 20 Ιουνίου θα ρίξει αυλαία για τη φετινή σεζόν η εκπομπή του Alpha «Μες στην καλή χαρά».Η εκπομπή κατάφερε να πάρει το πράσινο φως για τη νέα χρονιά, με πολλές αλλαγές μπροστά και πίσω από τις κάμερες. Στο τιμόνι θα βρίσκεται η Ναταλία Γερμανού αλλά με νέα ομάδα.