Σάββατο, 20 Ιουλίου 2013

20.000€ ο πραγματικός μισθός του βουλευτή. Αποκάλυψη - σοκ μέσω ... μισθοδικείου

viotikignomi
Σε... απόγνωση είναι οι επικεφαλής της Βουλής μετά το στενό... πρεσάρισμα που τους έχουν κάνει δικαστικοί και συγκεκριμένα... το ειδικό τμήμα του Μισθοδικείου, προκειμένου να τους γνωστοποιήσουν το πάσης φύσεως κόστος που δαπανά η Βουλή για τον κάθε βουλευτή.
Με αφορμή την προσφυγή δικαστικών αποκαλύπτεται ότι το «πάσης φύσεως κόστος» που δαπανά η Βουλή για τον κάθε βουλευτή είναι υπερδιπλάσιο από την αποζημίωση που δηλώνεται.
Κι αυτό γιατί ύστερα από προσφυγές δικαστικών λειτουργών που ζητούν να κηρυχθούν παράνομες οι μειώσεις που έγιναν στον κλάδο τους, το εν λόγω δικαστήριο ανέβαλε την απόφασή του και ζητά από τη Βουλή διευκρινίσεις προκειμένου να καθορίσουν τους μισθούς των δικαστικών, αφού σύμφωνα με το Σύνταγμα «οι βουλευτές δικαιούνται αποζημίωσης η οποία είναι ίση με το σύνολο των πάσης φύσεως μηνιαίων αποδοχών του ανώτατου δικαστικού λειτουργού».
Αναμονή.
Αυτό το «πάσης φύσεως» αντέστρεψαν και οι δικαστικοί -αναφερόμενοι στους βουλευτές- προκειμένου, βάσει της απάντησης -που ματαίως περιμένουν από τον περασμένο Μάρτιο- να καθορίσουν τις αμοιβές τους.
Το έγγραφο μάλιστα στάλθηκε στον γενικό γραμματέα της Βουλής Θάνο Παπαϊωάννου και όχι στον πρόεδρο του Σώματος, διότι ο πρώτος ως υπηρεσιακός παράγοντας πρέπει να απαντήσει, κάτι που ωστόσο δεν έκανε παρά τη δίμηνη διορία που ανέφερε το έγγραφο, αφού είχε οριστεί νέα δικάσιμος στις 12 Ιουνίου 2012.
Ο λόγος της κοινοβουλευτικής «αφωνίας» είναι απλός, καθώς η Βουλή δυσκολεύεται να απαντήσει ότι το «πάσης φύσεως» κόστος του κάθε βουλευτή για το Κοινοβούλιο ξεπερνά τις 20.000 ευρώ (!) μηνιαίως ή τα 700 ευρώ ημερησίως.
Αναλυτικά το συνολικό κόστος του κάθε βουλευτή του Κοινοβουλίου είναι:
Ο στόλος των αυτοκινήτων που διαθέτει η Βουλή στους εθνοπατέρες. Κατά μέσο όρο το ελληνικό Κοινοβούλιο χρεώνεται 1.000 ευρώ τον μήνα  για κάθε βουλευτή. Στο κονδύλι προστίθενται και έξοδα κίνησης ύψους 473 ευρώ το μήνα.

  • Βάσει του προϋπολογισμού της Βουλής, η βουλευτική αποζημίωση για κάθε βουλευτή φτάνει συνολικά τα 8.000 ευρώ.
  • Περίπου στα 1.100 ευρώ κατά μέσο όρο τον μήνα υπολογίζονται οι αμοιβές των βουλευτών από τη συμμετοχή τους στις κοινοβουλευτικές επιτροπές, με το συγκεκριμένο κονδύλι να ανέρχεται στα 2.875.000 ευρώ.

Το ποσό αυτό δεν είναι σταθερό, αφού οι βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου που συμμετέχουν, για παράδειγμα, στην Επιτροπή Οικονομικών παίρνουν πολλά περισσότερα χρήματα από άλλους, αφού οι συνεδριάσεις της εν λόγω επιτροπής είναι πολύ περισσότερες.
Οι... υπερωρίες.
Σημειώνεται ότι για κάθε επιτροπή ο βουλευτής παίρνει 150 ευρώ. Αλλα 150 τον μήνα παίρνουν οι βουλευτές από την επιπλέον αποζημίωση των συνεδριάσεων της Ολομέλειας στα θερινά τμήματα της Βουλής. Σύνολο για επιτροπές και θερινά 1.250 ευρώ τον μήνα.

  • Σύμφωνα με τον προϋπολογισμό του Κοινοβουλίου για το 2012 το συνολικό ποσό για την κάλυψη της οικογενειακής παροχής και εργοδοτικών εισφορών υπέρ ΕΟΠΥΥ ανέρχεται στα 1.062.000 ευρώ ή 350 ευρώ για κάθε βουλευτή τον μήνα.
  • Περίπου 1.000 ευρώ κατά μέσο όρο κοστολογούνται τα αυτοκίνητα των βουλευτών που τους παρέχονται από τη Βουλή. Μετά και τις μειώσεις στα μισθώματα και στον κυβισμό των αυτοκινήτων, για τους βουλευτές της Αττικής τα αυτοκίνητα 1.400 κυβικών κοστίζουν 750 ευρώ τον μήνα, ενώ για τους βουλευτές επαρχίας τα αυτοκίνητα 1.800 κυβικών κοστίζουν 1.200 ευρώ τον μήνα.
  • Στον προϋπολογισμό προβλέπονται έξοδα κίνησης για τους βουλευτές ύψους 1.705.100 ευρώ ή 473 ευρώ τον μήνα για κάθε βουλευτή.
  • Το κονδύλι του προϋπολογισμού του 2012 για το επίδομα οργάνωσης γραφείου των βουλευτών είναι 8.146.900 ευρώ, άρα κάθε βουλευτής παίρνει τον μήνα 2.263 ευρώ, στο οποίο περιλαμβάνονται και τα ταχυδρομικά τέλη που δικαιούται που είναι περίπου 1.000 ευρώ μηνιαίως.
  • Επίδομα ενοικίου λαμβάνουν οι βουλευτές περιφέρειας που υπολογίζεται περίπου σε 1.000 τον μήνα για κάθε βουλευτή, με τους περισσότερους να διαμένουν σε μεγάλα ξενοδοχεία της Αθήνας ύστερα από συμφωνίες που έχουν γίνει με τη Βουλή.
  • Για τα τηλέφωνά τους οι βουλευτές λαμβάνουν περίπου 11.800 ευρώ ετησίως για τα σταθερά τηλέφωνα (ή 983 ευρώ μηνιαίως) και άλλα 200 ευρώ τον μήνα ως πλαφόν για τα κινητά.

Παροχές
Μπορεί η αποζημίωση του βουλευτή να ξεπερνά κατά λίγο τα 8.000 ευρώ, όμως αν αθροιστεί το κόστος όλων των μηνιαίων αποδοχών, αυτή σχεδόν τριπλασιάζεται.
ΤΑ ΕΞΤΡΑ ΤΥΧΕΡΑ
Ελευθέρας και για... Παράλληλη απασχόληση
Μπορεί η αποζημίωση του βουλευτή να είναι περίπου 8.000 ευρώ τον μήνα, ωστόσο με την κοστολόγηση όλων των παροχών που δίνονται στους βουλευτές και παρά τις μειώσεις που τους έγιναν, το συνολικό ποσό που πληρώνει η Βουλή μηνιαίως για καθέναν από τους «300» φτάνει τις 20.479 ευρώ, ενώ την ίδια ώρα έχει αρθεί το ασυμβίβαστο και μπορεί ο κάθε βουλευτής να ασκεί παράλληλα το όποιο επάγγελμά του και να κερδίζει και από αυτό.
ΤΑΚΤΙΚΗ
Κρατούν στο συρτάρι την κοστολόγηση μέχρι νεωτέρας
Το ποσό των 20.000 είναι μικρότερο κατά περίπου 2.000 ευρώ για τους βουλευτές της πρωτεύουσας που αντιστοιχούν στο 1/3 της Βουλής, αφού οι συγκεκριμένοι δεν λαμβάνουν επίδομα διαμονής και αεροπορικά εισιτήρια, προκειμένου να μπορούν να μεταβαίνουν στην εκλογική τους περιφέρεια, όπως οι άλλοι συνάδελφοί τους.
Και φυσικά τα 12.000 ευρώ επιπλέον της αποζημίωσής του, που λαμβάνει είτε σε χρήματα, είτε σε παροχές ο κάθε βουλευτής, δεν μπορεί ούτε κατ΄ ελάχιστο να συγκριθούν με τις όποιες υπερωρίες ή σε κάποιες περιπτώσεις τα εκτός έδρας που λαμβάνουν κάποιοι λειτουργοί της Δικαιοσύνης.
«Φόρμουλα».
Αυτό που κάνει λοιπόν η Βουλή, με βάση τα παραπάνω δεδομένα, είναι να κρατά στο συρτάρι το έγγραφο των δικαστών και να μην απαντά, μέχρις ότου ενδεχομένως βρεθεί κάποια «φόρμουλα» και δικαιολογήσουν ή να βγάλουν εκτός αμοιβής κάποια από τα ποσά που παίρνουν οι βουλευτές ή ακόμα και να προχωρήσουν «σε περικοπές των προνομίων των βουλευτών», όπως είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης την προπερασμένη Παρασκευή.
  • ΧΑΜΗΛΕΣ... ΠΤΗΣΕΙΣ
Το κόστος για τους δύο επιστημο­νικούς συνεργάτες που δικαιούται να έχει ο κάθε βουλευτής ανέρχεται περίπου στα 2.000 ευρώ μηνιαίως για τον κάθε συνεργάτη, άρα 4.000 ευρώ και για τους δύο. Επίσης οι βουλευτές επαρχίας δικαιούνται δύο μονά εισιτήρια την εβδομάδα προκειμένου να μεταβαίνουν στις περιφέρειές τους. Αυτό σημαίνει 104 μονά εισιτήρια τον χρόνο, τα οποία υπολογίζονται κατά μέσο όρο στα 11.500 ευρώ τον χρόνο ή 960 ευρώ τον μήνα.
  • ΤΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ
Το έγγραφο του δικαστηρίου έφτασε στη Βουλή εδώ και μήνες. Με αυτό οι δικαστές ζητούν να πληροφο­ρηθούν πόσο κοστίζει ο κάθε βουλευτής τον μήνα. Απάντηση δεν έχουν πάρει από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Κοινοβουλίου

Σε επαγρύπνηση το ΚΕΕΛΠΝΟ

viotikignomi
Τη λήψη μέτρων ατομικής προστασίας από τα κουνούπια συνιστούν...
οι υγειονομικές αρχές, που βρίσκονται σε επιφυλακή για τον ιό του Δυτικού Νείλου. Χθες το ΚΕΕΛΠΝΟ, ανακοίνωσε δύο νέα κρούσματα.

Πρόκειται για μία νεαρή γυναίκα, κάτοικο Ανατολικής Αττικής -με επιβαρυμένο ιατρικό ιστορικό- και έναν ηλικιωμένο άνδρα κάτοικο Θεσσαλονίκης - με υποκείμενα νοσήματα.

Όπως δήλωσε στον Αθήνα 9.84 και τον Χρήστο Κάππο, ο λοιμωξιολόγος του ΚΕΕΛΠΝΟ Σωτήρης Τσιόδρας, φέτος περιμένουμε μεγάλο αριθμό κρουσμάτων, καθώς καθυστέρησαν και οι ψεκασμοί. 

Σαν σήμερα απεβίωσε ένας από τους πιο σημαντικούς ανθρώπους ο Μπρους Λι

viotikignomi
Σαν σήμερα πριν από 38 χρόνια στις 20/7/1973 έφυγε από τη ζωή μια από τις σημαντικότερες προσωπικότητες του κινηματογράφου και του 20ου αιώνα ο Μπρούς Λι.
Γεννημένος 27/11/1940 στο Σαν Φρανσίσκο της Αμερικής και με κινέζικη καταγωγή , ο Μπρούς μεγάλωσε και έζησε τα παιδικά του χρόνια στο Χόνγκ-Κόνγκ συμμετέχοντας από τα έξι του σε αρκετές ταινίες του κινέζικου κινηματογράφου που συμπρωταγωνιστούσε με τον πατέρα του. Κατά την ενηλικίωση του αποφάσισε να ταξιδέψει ως την Αμερική και στη συνέχεια να σπουδάσει φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον. Εκεί ήταν το μέρος που μπορούσε να εξελίξει

το ταλέντο του τόσο στις πολεμικές τέχνες όσο στον κινηματογράφο και στην φιλοσοφία. Σύντομα κα ι παράλληλα με τις σπουδές του άρχισε να παραδίδει μαθήματα στους φοιτητές( και όχι μόνο…)πολεμικών τεχνών(Κουνγκ-Φου) το οποίο το είχε διδαχθεί από σπουδαίους δασκάλους αναμεσά τους και ο ξακουστός Γίπ-Μάν.Ο Μπρούς αποτελούσε και αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση αφού δίδασκε τα μυστικά των κινέζικων πολεμικών τεχνών σε όλες τις φυλές των ανθρώπων χωρίς να περιορίζεται μόνο στους κινέζους ασκούμενους..! Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ο Μπρούς ανέπτυξε μια δική του πολεμική τέχνη το Ju n Fan Jeet-Kune-Do που όπως έλεγε εκείνος δεν είναι άλλο ένα σύστημα… απλώς είναι η έκφραση του ανθρωπίνου σώματος.Using no way as a way.Having no limitation as a limitation.Στο Πανεπιστήμιο του Σιάτλ γνώρισε την μετέπειτα σύζυγο του Λίντα Έμερυ με την οποία παντρεύτηκαν ένα απόγευμα του 1964 και απέκτησαν τον Μπράντον και την Σάνον. Όσον αφορά τον κινηματογράφο ο Λί έκανε το ντεμπούτο του στο Green Hornet το οποίο του άνοιξε την πόρτα προς το Xόλιγουντ και προς τις μετέπειτα μεγάλες επιτυχίες του με ρεκόρ εισπράξεων όπως το Big-Boss(1971),Fist of Fury(1972),Way of the Dragon(1972),Enter the Dragon(1973) και Game of Death(1973 αφήνοντας την ημιτελή). Ο Μπρούς είχε πραγματικά αλλάξει τα δεδομένα τόσο στις πολεμικές τέχνες όσο και στον κινηματογράφο… Ο Μπρούς πέθανε ξαφνικά στις 20/7/1973 από <<εγκεφαλική αιμοραγία….;;;;;>> που την είχε προκαλέσει ένα χάπι που πήρε για τον πονοκέφαλο… και η ταφή του έγινε στο κοιμητήριο του Σιάτλ Lake View Cemetery εκεί που ενταφιάστηκε αργότερα στις 31/3/1993 και ο γιός του Μπράντον Λί. Παρ’ όλα αυτά ο Μπρούς ήταν και είναι ένας από του σπουδαιότερους ανθρώπους, φιλοσόφους, δασκάλους, ηθοποιούς που υπήρξαν σε αυτό τον κόσμο. Ήταν ένας άνθρωπος με τρομερές ευαισθησίες, αγάπη για τη ζωή, δημιουργικότητα . Ένας άνθρωπος που μισούσε τις φυλετικές διακρίσεις και τον ρατσισμό… και πάλευε για την ελευθερία του νου και του σώματος… ένας άνθρωπος ο οποίος επηρέασε και συνεχίζει να επηρεάζει θετικά την ζωή των ανθρώπων που τον αγαπούν… Μπρούς έφυγες νωρίς αλλά σε ευχαριστούμε για ότι μας έχεις προσφέρει.. αυτή την ανεκτίμητη κληρονομιά… είσαι πάντα μέσα στην καρδιά μας.. Ήσουν.. είσαι και θα είσαι ένας από τους σημαντικότερους ανθρώπους της ζωής μου.. και ας μην σε έχω γνωρίσει ποτέ… αυτό σου δίνει ακόμα μεγαλύτερη ΑΞΙΑ! Εν αναπαύσου εν ειρήνη…

Με πολύ αγάπη και σεβασμό, ένας άνθρωπος που σε θαυμάζει και σε αγαπάει πολύ..!

ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙΑ ΕΠΙΒΑΤΗ ΓΙΑ ΟΔΗΓΟ ΤΟΥ ΚΤΕΛ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

VIOTIKIGNOMI
ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙΑ ΕΠΙΒΑΤΗ ΓΙΑ ΟΔΗΓΟ ΤΟΥ ΚΤΕΛ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΣΕ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΧΑΛΚΙΔΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ ΣΤΙΣ 18-7-2013 Ο ΟΔΗΓΟΣ ΜΙΛΟΥΣΕ ΜΕ ΚΗΝΙΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΣΥΣΚΕΥΗ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΑΛΛΟ ΧΕΡΙ ΟΔΗΓΟΥΣΕ ΤΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ......ΤΟ ΔΕ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΚΑΘΟΛΗΣ ΤΙΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ ΕΚΑΝΕ ΕΠΙΚΥΝΔΙΝΟΥΣ ΕΛΥΓΜΟΥΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΜΕ ΚΥΝΔΙΝΟ ΑΤΥΧΙΜΑΤΟΣ ..............ΕΠΙΒΑΤΗΣ ΔΙΑΜΑΡΤΗΡΗΘΙΚΕ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΚΑΤΕΒΕΙΚΕ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΕ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ...ΠΕΡΕΤΕΡΟ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ....!!!!!!!!!!!!

Ο Πάνος Κωστόπουλος

 κοινοποίησε φωτογραφία από Vasilis Moustakis.
ΕΛΛΗΝΕΣ!
ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΚΑΛΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ ΣΑΣ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ!
ΕΛΛΗΝΕΣ!
ΨΗΛΑ ΤΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΚΑΡΔΙΕΣ!
ΕΛΛΗΝΕΣ, ΠΡΟΣΟΧΗ!
ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΞΗΜΕΡΩΣΗΣ ΜΕΤΑΔΙΔΟΥΝ ΨΕΜΑΤΑ!
ΕΛΛΗΝΕΣ, ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΤΕ!
ΕΛΛΗΝΕΣ, ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΦΟΒΟΣΑΣΤΕ!
Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ! ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ, ΜΕΧΡΙΝ ΤΗΣ ΤΕΛΙΚΗΣ ΝΙΚΗΣ!
ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ!

ΥΠΑΝ: Αποκαρδιωτικά τα στοιχεία του ΣΔΟΕ για τις αποδείξεις

viotikignomi
Για θέμα φορολογικής συνείδησης των επαγγελματιών να κόβουν αποδείξεις στην εστίαση έκανε λόγο... στον ΣΚΑΪ ο γενικός γραμματέας Εμπορίου Στέφανος Κομνηνός.

Όπως είπε, τα στοιχεία από το ΣΔΟΕ για την παροχή αποδείξεων είναι αποκαρδιωτικά, κυρίως στην ελληνική περιφέρεια, κάτι το οποίο δεν μπορεί να συνεχιστεί πλέον αφού τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος δεν υπάρχει κανένας λόγος να μη δίνουν απόδειξη με συντελεστή 13%.

Σημειώνεται ότι κατά τους καλοκαιρινούς ελέγχους το ΣΔΟΕ διαπίστωσε ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά παραβατικότητας.

Συγκεκριμένα, σε 1.088 ελέγχους σε επιχειρήσεις εστίασης, κατοικίες και ξενοδοχεία προέκυψαν 2.473 παραβάσεις σε 538 επιχειρήσεις.

Στο πλαίσιο των ελέγχων πολυτελών καταλυμάτων Πάρο, Αντίπαρο, Μύκονο και Παξούς διαπιστώθηκε ότι ενοικιαζόμενες κατοικίες δεν δηλώνονταν, πολυτελείς κατοικίες δηλώνονταν ως μικρές αγροικίες ενώ εντοπίστηκε ταξιδιωτικό γραφείο το οποίο νοίκιαζε βίλες μέσω διαδικτύου χωρίς να τα δηλώνει στην εφορία.

Επίσης κατασχέθηκε από το ΣΔΟΕ Κρήτης ιδιοκτησιακό σκάφος 27 μέτρων από γιατρό, καθώς δεν είχαν καταβληθεί οι δασμο-φορολογικές υποχρεώσεις.

Αναλυτικά οι παραβάσεις:

- Σε 7 περιπτώσεις στην Πάρο οι ενοικιαζόμενες κατοικίες δεν δηλωνόταν.
- Σε 2 περιπτώσεις μεσολαβούσε αλλοδαπός για την ενοικίαση χωρίς να εμφανίζεται φορολογικά η δραστηριότητά του.
- Σε άλλη περίπτωση εντοπίσθηκε ταξιδιωτικό γραφείο και καταλογίσθηκαν 17 παραβάσεις γιατί ενοικίαζε πολυτελείς βίλλες μέσω του διαδικτύου χωρίς να δηλώνονται οι σχετικές ενοικιάσεις στην αρμόδια ΔΟΥ.
- Το ΣΔΟΕ Κρήτης κατέσχεσε Θ/Γ Ιδιωτικό σκάφος 27 μέτρων από ιατρό γιατί δεν κατέβαλε τις δασμοφορολογικές υποχρεώσεις κατά την εισαγωγή. Επίσης καταλογίσθηκαν κατά τον φορολογικό έλεγχο του ιδίου και εταιρειών τις οποίες εκπροσωπεί παραβάσεις ύψους 4.980.000 ευρώ.

Χαλκίδα: Είδαν το παιδί τους να πεθαίνει μπροστά τους!

viotikignomi
Περνούσε ωραίες στιγμές δίπλα στην οικογένεια του αλλά κανένας δεν ήξερε ότι λίγο αργότερα τα χαμόγελα θα μετατρέπονταν σε θρήνο.

Ο 40χρονος άντρας έμενε στην Αθήνα και είχε πάει στην Χαλκίδα για να δει τους γονείς του και να περάσει μαζί τους ένα Σαββατοκύριακο.

Αφού καθόντουσαν στο σπίτι, ξαφνικά άρχισε να μην αισθάνεται καλά και έσβησε μπροστά στους δικούς του ανθρώπους.

Σοκαρισμένοι οι γονείς του άρχισαν να ζητούν βοήθεια από την γειτονιά.

Επικράτησε πανικός και οι πιο ψύχραιμοι πήραν τηλέφωνο στο ΕΚΑΒ όπου αμέσως μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Χαλκίδας.

Δυστυχώς όμως τα νέα δεν ήταν και τόσο καλά μιας και οι γιατροί ανακοίνωσαν στους τραγικούς γονείς πως η καρδιά "πρόδωσε" το παιδί τους και τους βύθισε στο πένθος.

Στο δρόμο όλοι μιλούν για "λαϊκή εξέγερση" αλλά κανείς δεν εξεγείρεται...

viotikignomi
του Στρατή Μαζίδη
"Στο δρόμο από την Ηπειρο έως την Αθήνα όλοι μιλούν για λαϊκή εξέγερση" γράφει το πρωί μεταξύ άλλων στο σχόλιό του ο συγγραφέας Γιώργος Παπασωτηρίου.
Όλοι μιλούν για εξέγερση αλλά κανείς δεν εξεγείρεται.

Πόσο μάλλον τώρα που το εκστρατευτικό σώμα δίνει τη μεγάλη μάχη στήθος με στήθος (κυριολεκτικά καμιά φορά) για την κατάληψη της Μυκόνου, της Πάρου και της Υδρας. Όχι ότι αν είχαμε χειμώνα θα άλλαζε κάτι.

Οι μάχες δίνονται σκληρά για την κατάληψη ξαπλώστρας ή τραπεζιού στην Πειραϊκή. Σαράντα λεπτά μποτιλιαρίστηκε φίλος τις προάλλες εκεί με τα καταστήματα γεμάτα και ουρές να περιμένουν.

Ποιος ξέρει; Μπορεί ο κόσμος να τρομάζει στο άκουσμα και μόνο της λέξης. Εξέγερση! Ίσως να την έχει συνδεδεμένη με ξύλα, ρόπαλα, οδοφράγματα και αιματοχυσίες. Η εξέγερση με την έννοια της αντίδρασης, του ως εδώ, του δεν πάει άλλο, δεν είναι απαραίτητο να χαρακτηρίζεται πάντα από την πιο ακραία της μορφή. Το να βγει ο λαός στους δρόμους για να απαιτήσει δυναμικά αλλά και ειρηνικά μια πραγματική αλλάγη και διόρθωση πορείας δεν πρέπει να είναι ταυτόσημο με τον πόλεμο.

Όμως ο λαός δε βγαίνει. Το συζητάει, το ψιθυρίζει, το γυροφέρνει αλλά μέχρι εκεί. Προφανώς δεν το επιθυμεί γιατί υπάρχουν ακόμη περιθώρια αντοχής. Στη βράση κολλάει το σιδέρο αλλά δεν υπάρχει για την ώρα ούτε το ένα ούτε το άλλο.

Το κακό είναι ότι ευρωπαίοι και κυβερνώντες μας έχουν αντιληφθεί τι υπομονετικά υποζύγια είμαστε και για αυτό μας φορτώνουν διαρκώς με νέα βάρη.

Ας μη γελιόμαστε, δε μας φοβούνται. Αν μας φοβούνταν θα ήταν πολύ διαφορετικά τα πράγματα σήμερα.

Βίντεο: Πάλεψε με γυμνά χέρια με έναν... καρχαρία!

viotikignomi
Ο 24χρονος Elliot Sudal από την Μασαχουσέτη, ψάρευε με τα ξαδέρφια του όταν παρατήρησε πως ξεβράζονταν στην ακτή...
κοπάδια με νεκρά ψάρια, που έλειπαν κομμάτια από το σώμα τους.

Χρησιμοποίησε ως δόλωμα ένα από τα ψάρια που είχε πιάσει και ο καρχαρίας τσίμπησε.
Χωρίς να φοβηθεί ο ψαράς άρπαξε τον καρχαρία, μήκους 2,1 μέτρων, από την ουρά και τον έβγαλε στην ακτή!
Τελικά ο ψαράς τον απελευθέρωσε πίσω στη θάλασσα.
Δείτε το βίντεο:


Νέες αυξήσεις στους λογαριασμούς της ΔΕΗ ανακοίνωσε η ΡΑΕ

viotikignomi
Αυξήσεις στο τέλος για τις ΑΠΕ (Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας) αποφάσισε η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας. Για τους οικιακούς καταναλωτές οι αυξήσεις φτάνουν στα... 20,80 ευρώ για κάθε παραγόμενη μεγαβατώρα. Αντίστοιχες αυξήσεις ακολουθούν και για τις υπόλοιπες κατηγορίες των καταναλωτών. Σε κάθε περίπτωση η ΡΑΕ, δηλώνει σε ανακοίνωσή της ότι κατανοεί την επιβάρυνση των καταναλωτών από τις αναπροσαρμογές του τέλους, αλλά επιβεβλημένο να γίνουν ως αποτέλεσμα των προβλημάτων στην ένταξη διαφορών τεχνολογιών ΑΠΕ στο ενεργειακό σύστημα της χώρας.

Σύμφωνα με τη Ρυθμιστική Αρχή, στο πλαίσιο αυτό αποτελεί αναγκαιότητα, υπό τις παρούσες δυσμενείς συνθήκες, να ανακοπεί και να αναστραφεί η μετακύλιση του βάρους του ελλείμματος του Ειδικού Λογαριασμού, στο φορολογούμενο πολίτη και καταναλωτή. Η εξεύρεση αξιόπιστων και αποδοτικών εναλλακτικών λύσεων αποτελεί άμεση υποχρέωση και προτεραιότητα όλων των εμπλεκόμενων μερών (Πολιτεία, παραγωγοί, κ.λπ.). Συγκεκριμένα, η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας επισημαίνει ότι οι ως άνω τιμές του ΕΤΜΕΑΡ προκύπτουν λαμβάνοντας υπ΄ όψιν τα ακόλουθα στοιχεία:

α) Τις εκτιμήσεις του ΛΑΓΗΕ και του ΥΠΕΚΑ, όσον αφορά την εξέλιξη του σωρευτικού ελλείμματος του Ειδικού Λογαριασμού ΑΠΕ & ΣΗΘΥΑ στο 2ο εξάμηνο του 2013 και στη διάρκεια του 2014.

β) Το επίσημο σενάριο του ΥΠΕΚΑ (ως άνω επιστολή) για το ρυθμό αποκλιμάκωσης, και εν τέλει το μηδενισμό (στο τέλος του 2014), του ως άνω σωρευτικού ελλείμματος, όπως προκύπτει κι από τις μνημονιακές υποχρεώσεις της χώρας μας.

γ) Τον τρόπο κατανομής του ως άνω στόχου μείωσης του ελλείμματος στις διάφορες κατηγορίες καταναλωτών, βάσει της μεθοδολογίας που περιγράφει η Υπουργική Απόφαση Δ5-ΗΛ/Β/Φ.1.20/οικ.290/08.01.2013 (ΦΕΚ Β’ 10/09.01.2013).

Λαμία: Σοβαρό τροχαίο με νταλίκες. Παραδόθηκε στις φλόγες η μία από αυτές

viotikignomi

3 07:00
Κομφούζιο στην εθνική οδό Αθηνών Λαμίας τα ξημερώματα όταν δύο νταλίκες συγκρούστηκαν μεταξύ τους. Παρανάλωμα του πυρός η μία αυτές.

Όλα ξεκίνησαν στις 5 και 10 το πρωί, εκατό περίπου μέτρα από το πάρκινγκ του Αθανασίου Διάκου, στο 203ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού κοντά στην Λαμία. Οι δύο νταλίκες κινούνταν στο ρεύμα προς την Λαμία.
Για άγνωστο λόγο η πίσω που μετέφερε συσκευασίες φελιζόλ, έπεσε με δύναμη πάνω στην προπορευόμενη που μετέφερε πορτοκάλια και η οποία τυλίχθηκε στις φλόγες. Επικράτησε πανικός.

Η κίνηση των οχημάτων στην εθνική οδό διακόπηκε. Αμέσως έσπευσαν στο σημείο, αστυνομικοί του Α΄ Τμήματος Τροχαίας Θερμοπυλών, πυροσβέστες και διασώστες του ΕΚΑΒ.

Ευτυχώς οι δύο οδηγοί δεν τραυματίστηκαν και βγήκαν σώοι από τις καμπίνες των οχημάτων τους.

Η μία νταλίκα έχει ήδη απομακρυνθεί από το σημείο και η κυκλοφορία των οχημάτων γίνεται κανονικά.

Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2013

Την Τετάρτη οικογενειακά επιδόματα σε 39.381 δικαιούχους του ΟΓΑ

viotikignomi

Την Τετάρτη 24 Ιουλίου θα καταβληθεί στους πρώτους 39.381 δικαιούχους του ΟΓΑ του ενιαίου επιδόματος στήριξης τέκνων και... του ειδικού επιδόματος τριτέκνων και πολυτέκνων οικογενειών.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας, η καταβολή γίνεται καθώς ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση επεξεργασίας των φορολογικών δηλώσεων και των εντύπων Α21 από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (Γ.Γ.Π.Σ.).

Το ποσό που θα καταβληθεί σε πρώτη φάση ανέρχεται σε 23.750.000 ευρώ.

Το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσουν και άλλες καταβολές στους υπόλοιπους δικαιούχους των οικογενειακών επιδομάτων.

Όπως είναι γνωστό, δικαιούχοι είναι πλέον και όσοι έχουν ένα παιδί και πάνω και πληρούν τα κριτήρια που θέτει ο Νόμος. Το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας ενημερώνει για μία ακόμη φορά ότι αυτό που πρέπει να κάνουν οι δικαιούχοι, είναι να υποβάλουν ηλεκτρονικά, μετά την φορολογική τους δήλωση και το έντυπο Α21 μέσω του TaxisNet.

Μαγιό: Οι τάσεις της μόδας για το 2013

viotikignomi
Οι τάσεις της μόδας για το 2013:

1. Μαγιό Monokinis: Το Monokinis είναι ολόσωμο μαγιό το οποίο...
αναδεικνύει αρκετά τα χαρίσματα του γυναικείου σώματος και κάνει την εμφάνιση του κάθε θηλυκού ακόμη πιο σeξυ! Sos TIP: Αυτά τα μαγιό είναι για κοπέλες που έχουν αρκετά ωραίο σώμα και επιθυμούν να το υπερτονίσουν και να γοητεύσουν τους πάντες γύρω τους! Φέτος το καλοκαίρι θα είναι καυτό!

2. Πολύχρωμο μαγιό: Το πολύχρωμο μαγιό φέτος έχει την τιμητική του. Έντονα χρώματα και σχέδια που τραβάνε τα βλέμματα είναι φέτος must! Άλλωστε τα πολύχρωμα είναι φέτος έχουν την τιμητική τους.

3. Μαγιό Wild Touch: Αυτό το μαγιό είναι βγαλμένο από την ζούγκλα και την άγρια φύση. Έχει θέμα το animal print και μας αρέσει πολύ.

4. Μαγιό – High-waisted bikinis: Τα High-waisted bikinis είναι ότι πρέπει για γυναίκες με μικρή κοιλίτσα.

5. Μαγιό criss-cross straps ή ruffles: Τα πολλά λουράκια και τα περίεργα δεσίματα είναι χαρακτηριστικό των μαγιό αυτών. Τα συγκεκριμένα μαγιό είναι για γυναίκες με άκρως προσεγμένο σώμα που θέλουν να το τονίσουν ακόμη περισσότερο.

6. Μαγιό Bandeau bikinis: Το κλασικό μαγιό στράπλες, το οποίο δεν είναι για όλες.

Ιράκ: Τουλάχιστον 20 νεκροί από έκρηξη

viotikignomi
Τουλάχιστον 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα όταν σημειώθηκε έκρηξη εν ώρα προσευχής μέσα σε... ένα σουνιτικό τέμενος κοντά στην Μπακούμπα, σύμφωνα με πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας και των υπηρεσιών πρώτων βοηθειών.

Η έκρηξη σημειώθηκε στο τέμενος Αμπού Μπακάρ Σαντίρ, στην μικρή πόλη Ουατζιχίγια, στην επαρχία Ντιγιάλα.

Καλοκαιρινά δρομολόγια του ΚΤΕΛ Θήβας

viotikignomi

κτελ θηβαΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΑΠΟ 21/7/13 - 2/9/13 ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΓΡΑΜΜΗΣ ΑΘΗΝΩΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΩΣ ΕΞΗΣ:ΔΕΥΤΕΡΑ ΩΣ  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
ΘΗΒΑ  ΠΡΟΣ ΑΘΗΝΑ
ΑΘΗΝΑ ΠΡΟΣ ΘΗΒΑ
6.00
6.00
7.00
7.00
8.00
9.00
9.00
11.00
11.00
13.00
13.00
15.00
15.00
16.00
17.00
17.00
19.00
19.00
20.15
21.00
ΣΑΒΒΑΤΟ


ΘΗΒΑ ΠΡΟΣ ΑΘΗΝΑ
ΑΘΗΝΑ ΠΡΟΣ ΘΗΒΑ
7.00
7.00
8.00
9.00
9.00
11.00
11.00
13.00
13.00
15.00
15.00
16.00
17.00
17.00
19.00
19.00
20.15
21.00

ΚΥΡΙΑΚΕΣ & ΑΡΓΙΕΣ


 
ΘΗΒΑ ΠΡΟΣ ΑΘΗΝΑ
ΑΘΗΝΑ ΠΡΟΣ ΘΗΒΑ
7.00
7.00
9.00
9.00
11.00
11.00
13.00
13.00
15.00
15.00
17.00
17.00
19.00
19.00
20.15
21.00

Σταθάς:¨Υιοθετήστε¨ την οικογένεια του δολοφονηθέντος Αστυνομικού Γ.Ανδριτσόπουλου

viotikignomi


«Με βάση την απάντηση του  Υπουργού Δημόσιας Τάξης κ. Ν. Δένδια στην ερώτηση που κατέθεσα στις 25-06-2013 με θέμα «Σχετικά με την δολοφονία του Υπαρχιφύλακα του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς στη σύγκρουση με τους δραπέτες των φυλακών Τρικάλων» προκύπτει ότι ο κ. Υπουργός δεν προέβη σε καμία ενέργεια για να βοηθήσει όπως όφειλε βάσει του Νόμου την οικογένεια του αδικοχαμένου Υπαρχιφύλακα του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, Γεωργίου Ανδριτσόπουλου», τονίζει μεταξύ άλλων ο κ. Σταθάς.

Και καταλήγει: «Αυτοί που βοήθησαν οικονομικά ήταν οι απλοί αστυνομικοί, καταβάλλοντας χρήματα από το ταμείο τους. Καλώ τον κ. Υπουργό να υλοποιήσει άμεσα τουλάχιστον ότι προβλέπει ο Νόμος προκειμένου να βοηθήσει την οικογένεια του εκλιπόντος. Τον καλώ επίσης να εφαρμόσει άμεσα και να ενεργοποιήσει τις διατάξεις για την «υιοθεσία» των τέκνων του Γεωργίου Ανδριτσόπουλου,   που επίσης έχει ζητήσει, με επιστολή της  και η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων  Βοιωτίας».

Δηλώσεις του Εκπροσώπου Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, σχετικά με τη σύλληψη μελών εγκληματικής ομάδας

viotikignomi

Αθήνα, 19 Ιουλίου 2013
δηλωσεις αστυνομιαςΔηλώσεις του Εκπροσώπου Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, σχετικά με τη σύλληψη μελών εγκληματικής ομάδας, που ενέχεται σε ανθρωποκτονία, σωρεία ένοπλων ληστειών σε διάφορες περιοχές και πυροβολισμούς κατά αστυνομικών

Καλησπέρα σας,
Το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής κατάφερε μετά από συστηματική και μεθοδική έρευνα να εξιχνιάσει μεγάλο αριθμό σοβαρών και ιδιαίτερα βίαιων αδικημάτων, που διαπράχθηκαν την τελευταία τετραετία, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, από εγκληματική οργάνωση την οποία είχαν συστήσει και συγκροτήσει κυρίως Αλβανοί υπήκοοι.
Στο ιστορικό της εγκληματικής οργάνωσης περιλαμβάνονται :
•    μία ανθρωποκτονία ιδιώτη που έγινε τον Ιούνιο του 2012 στην Καισαριανή και ο σοβαρός τραυματισμός του αδελφού του
•    δεκαεπτά (17) ένοπλες ληστείες σε οικίες
•    δεκαοχτώ (18) ένοπλες ληστείες σε καταστήματα
•    μία (1) ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα ΕΛ.ΤΑ.
•    τρεις (3) ένοπλες ληστείες σε ιδιώτες
•    επτά (7) ένοπλες συμπλοκές από τις οποίες οι έξι με αστυνομικούς
•    έξι (6) διαρρήξεις σε οικίες και καταστήματα και
•    δεκαεπτά (17) κλοπές αυτοκινήτων.

Από την αστυνομική έρευνα και προανάκριση προέκυψε ότι, τουλάχιστον την τελευταία τετραετία είχε συσταθεί, από οχτώ τουλάχιστον μέλη, εγκληματική οργάνωση με διαρκή και δομημένη δράση, διακριτούς ρόλους και αποκλειστικό σκοπό την διάπραξη πλημμελημάτων και κακουργημάτων, και κυρίως ένοπλων ληστειών σε οικίες, κοσμηματοπωλεία, σούπερ - μάρκετ, περίπτερα και λοιπά καταστήματα.

Στην εγκληματική οργάνωση είχαν ενταχθεί νεαρά άτομα Αλβανικής καταγωγής, τα οποία ξεκινώντας από την περιοχή του Ζωγράφου, επέκτειναν την δράση τους σε διάφορες περιοχές, κυρίως στα νότια προάστια της Αττικής, όπως την Καισαριανή, το Παγκράτι, τον Βύρωνα, την Ν. Σμύρνη, τον Ν. Κόσμο, το Π. Φάληρο, την Ηλιούπολη, την Αργυρούπολη, τη Γλυφάδα και το Ελληνικό.

Μέχρις στιγμής έχουν ταυτοποιηθεί πέντε (5) από τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, ενώ μετά από συστηματικές έρευνες καταφέραμε να εντοπίσουμε και να συλλάβουμε την 13.07.2013 στη Γλυφάδα και το Παγκράτι Αττικής δυο από τους εμπλεκόμενους και συγκεκριμένα έναν 26χρονο και έναν 29χρονο.

Τον ηγετικό ρόλο στην οργάνωση είχε άλλος 26χρονος Αλβανός, ο οποίος εξόπλιζε τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας, οργάνωνε τις επιχειρήσεις και είχε το γενικό πρόσταγμα σε όλες τις περιπτώσεις. Επίσης ήταν ο συνδετικός κρίκος όλων των μελών της οργάνωσης και αυτός που στρατολογούσε νέα πρόσωπα.

Χαρακτηριστικό της μεθοδολογίας (modus operandi) που ακολουθούσαν τα μέλη της οργάνωσης, είναι ότι εισέρχονταν στα κοσμηματοπωλεία και εμπορικά καταστήματα, κατά τις ώρες λειτουργίας τους και αφού ακινητοποιούσαν με την απειλή όπλων υπαλλήλους και πελάτες, αφαιρούσαν διάφορα χρηματικά ποσά και εμπορεύματα.

Σε άλλες περιπτώσεις, διέπρατταν ληστείες σε αρτοποιεία και περίπτερα τις βραδινές ώρες, όταν η κίνηση ήταν περιορισμένη, ώστε να ελαχιστοποιούν τις πιθανότητες να γίνουν αντιληπτοί από μάρτυρες ή ακόμα και να συλληφθούν.

Στις περιπτώσεις εκείνες που επέλεγαν ως στόχους οικίες, εισέρχονταν σε αυτές, κυρίως από ανασφάλιστες μπαλκονόπορτες ή παράθυρα και αφού ακινητοποιούσαν με την απειλή όπλων τους ενοίκους, στη συνέχεια τους έδεναν και τους κάλυπταν τα πρόσωπα με σεντόνια, κουβέρτες ή πετσέτες, ώστε να μην μπορούν να τους αναγνωρίσουν.

Προκειμένου να αποκρύπτουν τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, αλλά και τα χαρακτηριστικά «τατουάζ» που είχαν στα χέρια τους, φορούσαν σχεδόν πάντα μακρυμάνικες μπλούζες φούτερ με κουκούλες στο κεφάλι, κασκόλ ή «μπαλακλάβες» μοτοσικλετιστών, τις οποίες σήκωναν μέχρι τα μάτια τους, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις φορούσαν κουκούλες Full face, γάντια και καπέλα τύπου τζόκεϊ.

Για την μετάβαση τους στα σημεία, αλλά και για την διαφυγή τους μετά τις ληστείες, χρησιμοποιούσαν πάντα κλεμμένα αυτοκίνητα, τα οποία αφαιρούσαν από διάφορες περιοχές.

Για την εγκληματική τους δραστηριότητα, είχαν προμηθευτεί με τον απαραίτητο οπλισμό, όπως πολεμικά τυφέκια KALASHNIKOV, πιστόλια, περίστροφα, φυσίγγια και χειροβομβίδες.

Τα μέλη της ομάδας ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνα, ενεργούσαν και μεταχειρίζονταν  τους παθόντες με ιδιαίτερη βιαιότητα και σκληρότητα, ενώ σε πολλές περιπτώσεις δεν δίσταζαν να χρησιμοποιήσουν τα όπλα για εκφοβισμό ή με ανθρωποκτόνο πρόθεση. Επιπλέον, δεν δίσταζαν να χρησιμοποιήσουν τον οπλισμό τους και εναντίον Αστυνομικών, προκειμένου να διαφύγουν σε όσες περιπτώσεις μετά από ληστείες εντοπίσθηκαν και καταδιώχθηκαν.

Τα πιο σοβαρά από τα αδικήματα στα οποία ενέχεται η εγκληματική οργάνωση είναι τα ακόλουθα:

•    Το πρωί της  03-03-2010, στο Ελληνικό, αφού ακινητοποίησαν με την απειλή όπλων ημεδαπό έξω από την οικία του, του αφαίρεσαν μία τσάντα που περιείχε το χρηματικό ποσό των (7.000) €, επιταγές και άλλα έγγραφα, ενώ παράλληλα τον πυροβόλησαν μία φορά στην κοιλιά και στη συνέχεια διέφυγαν με κλεμμένο αυτοκίνητο.

•    Πρωινές ώρες της 05-02-2012, ένας τουλάχιστον από τους  κατηγορούμενους,  συνεπλάκη με άλλα άτομα, έξω από  κατάστημα – μπαρ στην οδό Μιχαλακοπούλου, στην Αθήνα. Κατά την διάρκεια της συμπλοκής, πυροβόλησε μία φορά με όπλο, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί τουλάχιστον ένας από τους συμπλεκόμενους.

•    Το βράδυ της 11-05-2012, τέσσερις τουλάχιστον από τους κατηγορουμένους, εισήλθαν σε πιτσαρία στου Ζωγράφου και, αφού ακινητοποίησαν τους υπαλλήλους, με την απειλή όπλων και μαχαιριού, αφαίρεσαν από τα ταμεία του καταστήματος, το χρηματικό ποσό των (1.330) €, και από τον υπεύθυνο ένα τσαντάκι που περιείχε χρήματα και προσωπικά αντικείμενα. Κατά την διαφυγή τους, ο ένας από τους δράστες, χτύπησε με την λαβή του πιστολιού του στο κεφάλι υπάλληλο του καταστήματος, τραυματίζοντας τον, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί σε νοσοκομείο. Ένας από τους δράστες, όταν έγιναν αντιληπτοί από διερχόμενους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ, πυροβόλησε με ανθρωποκτόνο πρόθεση προς το μέρος των αστυνομικών, οι οποίοι ανταπέδωσαν τους πυροβολισμούς. Οι δράστες κατάφεραν να διαφύγουν με κατεύθυνση προς την Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου.


•    Τα ξημερώματα της 07-04-2011, δύο από τους κατηγορουμένους επιχείρησαν να ληστέψουν με την απειλή όπλου, υπάλληλο περιπτέρου στο Παλαιό Φάληρο. Όταν ο υπάλληλος αντιστάθηκε, τον πυροβόλησαν με αποτέλεσμα να τραυματισθεί στο δεξί αυτί και να διακομισθεί σε νοσοκομείο. Οι δράστες διέφυγαν με κλεμμένο αυτοκίνητο, το οποίο λίγο αργότερα εντοπίσθηκε από Αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης στη συμβολή της Λ. Ηλιουπόλεως με την οδό Φιλολάου. Μετά από καταδίωξη, εισήλθαν στον χώρο της Πανεπιστημιούπολης Ζωγράφου, όπου αποβιβάστηκαν από το όχημα και ένας από αυτούς απείλησε με πιστόλι τους αστυνομικούς, οι οποίοι πυροβόλησαν στον αέρα για εκφοβισμό. Οι δράστες κατάφεραν να διαφύγουν πεζή μέσα στους χώρους της Πανεπιστημιούπολης.

•    Τα ξημερώματα της 01-08-2011, τέσσερις από τους κατηγορούμενους, εισήλθαν σε διαμέρισμα στο Παγκράτι και, αφού ακινητοποίησαν με την απειλή όπλου, τον ιδιοκτήτη, του έβαλαν χειροπέδες, ερεύνησαν τους χώρους του διαμερίσματος και αφαίρεσαν διάφορα συλλεκτικά αντικείμενα. Έγιναν αντιληπτοί και, όταν αστυνομικοί του τοπικού τμήματος έφθασαν στο σημείο και τους κάλεσαν να παραδοθούν, οι δράστες πυροβόλησαν εναντίον τους και τράπηκαν σε φυγή.

•    Το πρωί της 22-12-2011, δύο από τους κατηγορουμένους, οι οποίοι έφεραν πολεμικό τυφέκιο KALASHNIKOV και πιστόλι, πυροβόλησαν την κλειδωμένη εξωτερική πόρτα κοσμηματοπωλείου στου Ζωγράφου και αφού εισήλθαν, εξανάγκασαν τον ιδιοκτήτη να απασφαλίσει το χρηματοκιβώτιο. Ακολούθως, αφού τον πυροβόλησαν στα πόδια μία φορά, τραυματίζοντάς τον, αφαίρεσαν κοσμήματα συνολικής αξίας εξήντα χιλιάδων 60.000 € και διέφυγαν με κλεμμένο αυτοκίνητο.

•    Τα ξημερώματα της 31-05-2012, περιπολικό της Άμεσης Δράσης εντόπισε δύο από τους κατηγορουμένους, να κινούνται πεζή στο Παγκράτι, ενώ ο ένας είχε στην κατοχή του μία αυτοσχέδια θήκη που έμοιαζε με θήκη κιθάρας. Όταν οι αστυνομικοί τους προσέγγισαν, ο ένας από τους δράστες αφού έβγαλε από το εσωτερικό της θήκης ένα πολεμικό όπλο KALASHNIKOV, το όπλισε και προσπάθησε να τους πυροβολήσει, χωρίς όμως να το καταφέρει,  αφού το όπλο έπαθε εμπλοκή. Οι δράστες στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή, αφού εγκατέλειψαν στο σημείο την προαναφερόμενη θήκη.

•    Το βράδυ της 19-06-2012,  δύο μέλη της εγκληματικής ομάδας που επέβαιναν σε αυτοκίνητο στην περιοχή του Παγκρατίου, δεν συμμορφώθηκαν σε σήμα Αστυνομικών της Ομάδας ΔΙΑΣ, ενώ ο συνοδηγός πυροβόλησε με ανθρωποκτόνο πρόθεση εναντίον τους τρείς φορές, χωρίς τραυματισμό. Στη συνέχεια οι δράστες ανέπτυξαν ταχύτητα και διέφυγαν προς τον Βύρωνα.

•    Τα ξημερώματα της 06-07-2012,  Αστυνομικοί του Α. Τ. Νέου Κόσμου, στην συμβολή των οδών Φραντζή και Μανδροκλέους στο Ν. Κόσμο, εντόπισαν τρεις από τους κατηγορούμενους μα κινούνται πεζή, έχοντας στην κατοχή τους ένα ποδήλατο, το οποίο όπως προέκυψε, είχαν αφαιρέσει λίγο πριν από πολυκατοικία στην ίδια περιοχή. Όταν οι αστυνομικοί επιχείρησαν να τους ελέγξουν, οι δράστες αρχικά πυροβόλησαν εναντίον τους με ανθρωποκτόνο πρόθεση και στη συνέχεια έριξαν προς το μέρος τους και μια χειροβομβίδα, η οποία εξερράγη με αποτέλεσμα να υποστούν σοβαρές φθορές οχήματα και διαμερίσματα. Ακολούθως οι δράστες, με απειλή όπλου αφαίρεσαν αυτοκίνητο από διερχόμενο οδηγό και διέφυγαν.

•    Τα ξημερώματα της 03-02-2012, στο Παλαιό Φάληρο, αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., εντόπισαν δύο από τους κατηγορουμένους να κινούνται με κλεμμένο αυτοκίνητο, αφού προηγουμένως, όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα, είχαν διαπράξει ένοπλη ληστεία σε διαμέρισμα της περιοχής. Όταν οι αστυνομικοί προσπάθησαν να τους ακινητοποιήσουν και να τους ελέγξουν, οι δράστες πυροβόλησαν τέσσερις φορές εναντίον τους και κατάφεραν να διαφύγουν.

•    Τα ξημερώματα της 02-06-2012, δύο από τους εμπλεκόμενους στην εγκληματική οργάνωση  που επιχειρούσαν να διαρρήξουν αυτοκίνητο στην περιοχή της Καισαριανής, όταν έγιναν αντιληπτοί από τον ημεδαπό ιδιοκτήτη και τον αδελφό του, πυροβόλησαν εναντίον τους, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα ο πρώτος και σοβαρά ο δεύτερος.

Από το προανακριτικό υλικό, τις εργαστηριακές εξετάσεις των ευρημάτων (συγκρίσεις βιολογικών υλικών, τις βλητικές εξετάσεις καλύκων και βολίδων που βρέθηκαν στους τόπους των εγκλημάτων), τις καταθέσεις παθόντων και άλλων αυτοπτών μαρτύρων και τις ομολογίες των κατηγορουμένων, τεκμηριώνονται πλήρως τα αδικήματα που διέπραξε η ομάδα των Αλβανών κακοποιών, ενώ η έρευνα συνεχίζεται για την τυχόν εμπλοκή τους σε άλλα συναφή αδικήματα. 

Πέσιμο στον...Μπουμπούκο Υγείας πριν λιγο

viotikignomi
Πήγε ο καψερός να επισκεφθεί το Αττικό και αντιμετώπισε πριν λίγο το μένος διαδηλωτών και εργαζομένων. Μάλιστα οι εργαζόμενοι, είχαν βγάλει σχετική ανακοίνωση που...
ανέφεραν πως ο "Μπουμπούκος" είναι ανεπιθύμητος στα μέρη τους...

Τη συνέχεια τη γνωρίζετε. Αστυνομία, σαματάς και τα γνωστά που γίνονται κάθε φορά που πατσαβουριάζουν πολιτικούς της έκτασης του Άδωνι. Άντε και πιο συχνά τέτοιες χαρές...

Χανιά: Πώς "ξαφρίζουν" ανυποψίαστους τουρίστες στον Πλατανιά

viotikignomi

Επιτήδειοι έχουν «βάλει στο μάτι» ξένους τουρίστες και επισκέπτες στα Χανιά ξαφρίζοντάς τους χρήματα, πορτοφόλια και ότι άλλο μπορέσουν, ενώ εκείνοι νομίζουν ότι τους προσεγγίζουν για να τους ζητήσουν βοήθεια.

Οι καταγγελίες τον τελευταίο καιρό πέφτουν βροχή από καταστηματάρχες του Πλατανιά, σε μια από τις πλέον δηλαδή τουριστικές περιοχές των Χανίων αλλά και πόλο έλξης ντόπιων επισκεπτών, κυρίως το καλοκαίρι, εξαιτίας των νυχτερινών κέντρων διασκέδασης.

Το φαινόμενο έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις με αποτέλεσμα να δυσφημείται συνολικά η περιοχή σε μια τόσο δύσκολη συγκυρία. ενώ υπάρχουν έντονα παράπονα από ξενοδόχους και τουρίστες

Ο κ. Μανώλης Τερεζάκης, ιδιοκτήτης καταστήματος στην πλατεία του Πλατανιά, κατήγγειλε στο Flashnews.gr τον τρόπο που δρουν οι «αετονύχηδες» με συστηματικό μάλιστα τρόπο εδώ και περίπου ένα μήνα. Όπως μας ανέφερε ο κ. Τερεζάκης στην πλατεία του Πλατανιά, μαζεύονται το βράδυ, μετά τη 1 τα μεσάνυχτα, επαίτες κυρίως Ρομά, και με την πρόφαση ότι παίζουν τουμπελέκι ρημάζουν τις τσέπες των ανυποψίαστων περαστικών.

Συχνά επίσης ακολουθούν τους τουρίστες όταν αργά το βράδυ γυρίζουν στα ξενοδοχεία, (πολλοί υπό την επήρεια αλκοόλ), συνοδεύοντάς τους υποτίθεται με το τουμπερλέκι με απώτερο σκοπό να τους κλέψουν. Έχουν αναφερθεί τόνισε ο κ. Τερεζάκης δύο τέτοια περιστατικά πριν λίγες ημέρες όπου οι κλέφτες άρπαξαν δύο πορτοφόλια με χρήματα αλλά και χρήσιμα έγγραφα.

Μόλις δε δουν μεθυσμένο τουρίστα ορμάνε και ψάχνουν στις τσέπες τους. Η παρακάτω φωτό που μας έστειλε ο κ. Τερεζάκης είναι από μια "επιτυχημένη" κλοπή σε βάρος ενός τουρίστα ο οποίος βρίσκεται στη Κρήτη για διακοπές μαζί με την κοπέλα του.

Ο πατέρας, σύμφωνα πάντα με την καταγγελία του κ. Τερεζάκη, κάθεται στο παγκάκι αριστερά και η υπόλοιπη οικογένεια έχει περικυκλώσει τον τουρίστα ζητώντας του χρήματα. Εκείνο το βράδυ μας είπε του ξάφρισαν περίπου στα 30 ευρώ.

«Όταν τα παιδιά παίξουν τουμπερλέκι μπροστά στα μάτια των τουριστών που τα «χαζεύουν» και οι τελευταίοι δεν τους δώσουν χρήματα τότε αναλαμβάνουν οι γονείς» καταγγέλλει ένας ακόμη καταστηματάρχης, ο κ. Θρασύμβουλος Μαράκης και πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Πλατανιά, ο οποίος ανέφερε στο Flashnews.gr ότι η κατάσταση το τελευταίο διάστημα έχει φτάσει στο απροχώρητο.

Αρχικά στο «κόλπο» είχαν μπει δύο οικογένειες Ρομά αλλά όταν αποκαλύφτηκε ότι αυτό αποφέρει καλά χρήματα, έφτασαν στην περιοχή και άλλοι επιτήδειοι.

Μέχρι πρότινος, ανέφερε ο κ. Μαράκης, στην περιοχή γίνονταν συχνές περιπολίες από μικτό κλιμάκιο της αστυνομίας, και δεν υπήρχαν τέτοια κρούσματα.

Μάλιστα έχει γίνει αναφορά και στην αστυνομία ενώ το Σάββατο έχει προγραμματιστεί γενική συνέλευση με τη συμμετοχή καταστηματαρχών στην οποία έχουν κληθεί και εκπρόσωποι της τοπικής ΕΛ.ΑΣ για να συζητήσουν για το συγκεκριμένο θέμα, αλλά και για το παραεμπόριο, την ηχορύπανση, την άγρα πελατών κτλ.

Τηλεφώνημα για βόμβα στο Δικαστικό Μέγαρο και τη ΔΟΥ Σπάρτης!

Απειλητικό τηλεφώνημα για τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στη ΔΟΥ Σπάρτης και στο Δικαστικό Μέγαρo, δέχτηκε σήμερα, Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013, στις...
09.12 π.μ. η Αστυνομική Διεύθυνση Λακωνίας.

Οι αρχές έσπευσαν στο σημείο για να εξακριβώσουν το αληθές του τηλεφωνήματος. Άμεσα προέβησαν σε εκκένωση των χώρων, καθώς και στους απαραίτητους ελέγχους, "χτενίζοντας" την περιοχή. Τελικά, όπως αποδείχθηκε, επρόκειτο για μία κακόγουστη φάρσα! 

H επίσημη ενημέρωση για την απόφαση ΣτΕ για τον βιολογικό στο Κορωπί

viotikignomi
Απέρριψε το Ε΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας τις ενστάσεις που είχαν γίνει κατά του ΚΕΛ ΧΑΜΟΛΙΑΣ ανοίγωντας έτσι το δρόμο για να ξεκινήσουν τα έργα.
Σύμφωνα με επιστολή του δικηγόρου Δρ. Απόστολου Παπακωνσταντίνου προς τον Δήμαρχο Κορωπίου Δημ. Κιούση, «με την απόφαση 2752/2013 του Ε΄ Τμήματος Συμβουλίου της Επικρατείας που δημοσιεύθηκε την 16η Ιουλίου 2013 απορρίφθηκαν οι δυο αιτήσεις ακυρώσεως που είχαν ασκηθεί από συλλόγους και κατοίκους των περιοχών «ΧΑΜΟΛΙΑ» και «ΒΡΑΥΡΩΝΑ» κατά της Κ.Υ.Α. 144233/09.09.2009 περί εγκρίσεως περιβαλλοντικών όρων για τα «Έργα Αποχέτευσης Ακαθάρτων Υδάτων κεντρικού τμήματος Ανατολικής Αττικής σε περιοχές των Δήμων και Κοινοτήτων Κρωπίας, Παιανίας, Σπάτων, Γέρακα, Γλυκών Νερών, Μαρκοπούλου, Καλυβίων Θορικού και Κουβαρά της Νομαρχίας Ανατολικής Αττικής». Παραλλήλως, με την ίδια ως άνω απόφαση έγιναν δεκτές οι παρεμβάσεις που ασκήσαμε εκ μέρους του Δήμου σας επί των εν λόγω υποθέσεων.

Αναμένεται εντός των προσεχών ημερών η έκδοση της αποφάσεως του Δ΄ Τμήματος του Δικαστηρίου επί της αιτήσεως ακυρώσεως των ιδίων αιτούντων κατά της πράξης κατακυρώσεως του αποτελέσματος της δημοπράτησης του υπόψη έργου («Συλλογή, μεταφορά, επεξεργασία και διάθεση ακαθάρτων Κορωπίου – Παιανίας»)».

Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2013

Συγκλονιστικό βίντεο από το δυστύχημα στη Ρωσία που στοίχισε τη ζωή σε 18 ανθρώπους

viotikignomi 
Στη δημοσιότητα έδωσαν οι ρωσικές αρχές βίντεο με τη σύγκρουση φορτηγού με λεωφορείο στην πόλη Ποντόσκ, κοντά στη Μόσχα. Από τη σύγκρουση έχασαν τη...
ζωή τους 18 άνθρωποι και τραυματίστηκαν 41, εκ των οποίων οι 16 πολύ σοβαρά. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο λεωφορείο, επέβαιναν αρκετά παιδιά.

Το λεωφορείο εμβολίστηκε από το φορτηγό, το οποίο μετέφερε χαλίκι, καθώς ο οδηγός του παραβίασε την προτεραιότητα. Σύμφωνα με πληροφορίες ο οδηγός του φορτηγού είχε στο "ενεργητικό" του, άλλες 6 τροχαίες παραβάσεις.

Εξορκισμοί στην Αιτωλοακαρνανία; Κι όμως γίνονται…


epi-eksorkismos-ellada
Αίσθηση προκάλεσε πριν από λίγες μέρες η είδηση πως μια νεαρή γυναίκα, από χωριό της Τριχωνίδας, αλληλομηνύθηκε με τα μέλη της οικογενείας της καταγγέλλοντας πως την οδήγησαν σε μοναστήρι της περιοχής για εξορκισμό!
Συγκεκριμένα η 29χρονη κόρη μήνυσε την περασμένη Δευτέρα τους δύο γονείς και μια αδερφή της  για ενδοοικογενειακή βία και μεταξύ άλλων που κατήγγειλε- υποστήριξε ότι οι δικοί της την πήγανε για εξορκισμό στο μοναστήρι του Βλοχού όπου διαδραματίστηκε και επεισόδιο μεταξύ τους. Μάνα, πατέρας και η άλλη αδερφή αρνήθηκαν τις καταγγελίες και υπέβαλλαν  μήνυση και αυτοί με τη σειρά τους για ψευδή καταμήνυση. Αποτέλεσμα όλοι να συλληφθούν ,να σχηματισθούν δικογραφίες και να παρουσιαστούν στον Εισαγγελέα.
Η υπόθεση επανέφερε στο προσκήνιο την κουβέντα για τους εξορκισμούς, ζήτημα που είναι υπαρκτό. Σύμφωνα με πηγές από τη Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας πολλοί είναι οι συνάνθρωποι μας που  κατά καιρούς καταφεύγουν σε ιερείς και μοναστήρια γιατί θεωρούν ότι έχουν καταληφθεί από κάποιο δαιμόνιο. «Σε ότι αφορά το θέμα του εξορκισμού με τη Θεία Χάρη οι ιερείς μπορούν να ανταπεξέλθουν αλλά η Εκκλησία, όπως και η Μητρόπολη αντιμετωπίζουν τέτοια θέματα με φειδώ και επιφύλαξη» αναφέρουν.
Γενικότερα πάντως, η επίσημη Εκκλησία ζητά και από τους πιστούς να είναι φειδωλοί σε τέτοια θέματα, αφού είναι γνωστές πολλές υποθέσεις που ενώ είχαν μέσα αυτή την παράμετρο τελικά αφορούσαν κάτι άλλο. Και ο εξορκισμός ή καταληψία από το διάβολο ήταν προπέτασμα υποθέσεων που κάτι άλλο υπέκρυπταν.
Η εμπειρία ενός ηγούμενου
Το «Γεγονός»  απευθύνθηκε για το θέμα και στον  Πατέρα Πολύκαρπο, ηγούμενο της Ιεράς Μονής Αμπελακιώτισσας. «Η βασκανία είναι μια κατάσταση που έχει να κάνει με πειρασμό σατανικό. Είναι κάτι το οποίο συμβαίνει πολλές φορές αλλά δυστυχώς έχει επικρατήσει στους ανθρώπους να ξεματιάζουν ο ένας τον άλλο. Αυτό δεν είναι σωστό, γιατί η βασκανία έχει να κάνει με σατανική επήρεια και ο ιερέας μπορεί να προφυλαχτεί σε περίπτωση που εμφανιστεί το δαιμόνιο την ώρα που λέει την προσευχή, με το να κρατά το σταυρό και φορώντας το πετραχήλι, ενώ για τους υπόλοιπους ανθρώπους δεν είναι έτσι. Δε φταίει ο άνθρωπος που βασκάνει, αλλά η σατανική επήρεια σε αυτόν, η οποία έχει να κάνει με τα συναισθήματα του φθόνου και της ζήλιας. Ο σατανάς υπάρχει, είναι πρόσωπο 8.000 ετών…».
Τονίζει ο πατέρας Πολύκαρπος πως ο εξορκισμός, είναι κάποιες ευχές που έχουν να κάνουν την αποτροπή του σατανά.»Ακόμα και στη βάπτιση ο Ιερεύς κάνει κάτι σαν εξορκισμό με τις ευχές που διαβάζει. Άνθρωποι που έχουν πρόβλημα βασκανίας ή ότι άλλο, έρχονται εδώ για να βοηθηθούν» αναφέρει . Και διηγείται: «Πολύ  βαριά  περιστατικά εδώ στο μοναστήρι όσο είμαι εγώ τουλάχιστον, δεν έχουν υπάρξει. Παλιότερα όμως, και αυτά τα γνωρίζω από περιγραφές, έρχονταν εδώ άνθρωποι με δαιμόνιο για να θεραπευτούν από το χέρι του Αγίου Πολυκάρπου και όταν έφταναν κοντά στο μοναστήρι τα δαιμόνια ωρύονταν. «Βρε καψαλισμένε….» φώναζαν, καθότι ο Άγιος Πολύκαρπος είχε βρει θάνατο στην πυρά. Προσωπικά μου έτυχε τέτοια περίπτωση πηγαίνοντας κάποτε στην Αθήνα, σε μεταφορά των λειψάνων του Αγίου Πολυκάρπου. Μια κοπέλα είχε δαιμόνιο λόγω μαγείας. Το δαιμόνιο ωρύονταν: «Δε βλέπετε τον Πολύκαρπο; Πολύκαρπε, εγώ σε έβαλα στη φωτιά να σε κάψω και τώρα με καις εσύ;»
Και καταλήγει συμπερασματικά ο πατέρας Πολύκαρπος: «Αν ο καθ’ ένας από μας ακολουθεί την πνευματική ζωή, την προσευχή, την εξομολόγηση, ο σατανάς δεν μπορεί να τον αγγίξει. Αυτό που έχω να πω εγώ, είναι πως όποιος ξέρει να πετάει, δεν τον πιάνει ο σατανάς…».
Για το θέμα των εξορκισμών και το γεγονός ό΄τι εξακολουθούν να να γίνονται και στην περιοχή μας, ο ψυχίατρος κ.Χ.Σκαμνέλος απαντά: «Δυστυχώς γίνονται ακόμη. Νομίζω ότι αυτά τα πράγματα ανήκουν στο παρελθόν.Ξεκινούν απ’τον μεσαίωνα. Σε επίπεδο που οι άνθρωποι νιώθουν πως ο εξορκισμός τους βοηθά, είναι από αυθυποβολή και έτσι αρνούνται την ουσιαστική βοήθεια της επιστήμης. Όσες φορές έχω δει «εξορκισμό»¨τα συμπτώματα εξηγούνται όλα ως ψυχοπαθολογία.

Alpha Bank: Μονόδρομος η επιστροφή στις αγορές εντός του 2014

viotikignomi
Τον… μονόδρομο επιστροφής της Ελλάδας στις αγορές το 2014, προκειμένου να αποφευχθούν δυσάρεστες εξελίξεις για την ελληνική οικονομία από... το 2015, επισημαίνει με έκθεση των οικονομικών αναλυτών της η Alpha Bank.

Μια από τις συστημικές ελληνικές τράπεζες, που ολοκλήρωσε με επιτυχία την ανακεφαλαιοποίηση, διατυπώνει την πρόβλεψη ότι είναι αναγκαίο να αποκτήσει η Ελλάδα πρόσβαση στις αγορές μέσα στο 2014, όπως προβλέπει το Μνημόνιο, γιατί το 2015 τα χρεολύσια θα ανέρχονται σε 16 δισεκατομμύρια ευρώ, και δεν θα υπάρχει χρηματοδότηση από την τρόικα.

Παράλληλα, οι αναλυτές της Alpha Bank θεωρούν ότι η αγορά εργασίας στην Ελλάδα σταθεροποιείται σταδιακά.

ΓΣΕΕ: To επιβατικό κοινό δικαιούται δημόσια Μέσα Μεταφοράς, ασφαλή, ποιοτικά και με φθηνό εισιτήριο

viotikignomi
από το Γραφείο Τύπου
Η ΓΣΕΕ συμπαρατάσσεται στο πλευρό των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, οι οποίοι διεκδικούν δημόσια μέσα μεταφοράς, ποιοτική, ασφαλή και οικονομική μεταφορά... στην υπηρεσία της κοινωνίας και διασφάλιση του δικαιώματος στην αξιοπρεπή εργασία.

Τα συνδικάτα στις μεταφορές μαζί με τη Συνομοσπονδία συναντήθηκαν με τον Υπουργό Μεταφορών Μιχάλη Χρυσοχοϊδη στον οποίο και έθεσαν το σύνολο των αιτημάτων τους, αιτήματα αδιαπραγμάτευτα που αφορούν όχι μόνο τους εργαζόμενους αλλά το σύνολο του επιβατικού κοινού.

Η αντίθεση στις αποκρατικοποιήσεις στα δημόσια μέσα μεταφοράς αλλά και στο σιδηρόδρομο, η υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας και η άρση του μέτρου της επίταξης αποτελούν το βασικό διεκδικητικό πλαίσιο των εργαζομένων στα ΜΜΜ.
Με ανοιχτή επιστολή τους οι εργαζόμενοι στις δημόσιες συγκοινωνίες ενημερώνουν το επιβατικό κοινό για το στόχο και τις διεκδικήσεις τους, τονίζοντας ότι δεν θα επιτρέψουν την απαξίωση των μέσων μαζικής μεταφοράς που επιχειρεί η Κυβέρνηση με τελικό στόχο το ξεπούλημά τους.

Για τη ΓΣΕΕ και τα συνδικάτα στις μεταφορές ο αγώνας για φτηνό εισιτήριο, ποιότητα και ασφάλεια είναι κοινός αγώνας με την ελληνική κοινωνία που υποφέρει από τις αντιλαϊκές κυβερνητικές μνημονιακές πολιτικές.

Στα ύψη η φορολογική παραβατικότητα στα νησιά

viotiukignomi
Στα ύψη φτάνει η φορολογική παραβατικότητα στα ελληνικά νησιά όπως προκύπτει από τους ελέγχους που πραγματοποιεί το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος.
Στο πλαίσιο των ελέγχων κατά την θερινή περίοδο το ΣΔΟΕ πραγματοποίησε από 15/06/2013 έως 15/07/2013, συνολικά 1.088 ελέγχους σε επιχειρήσεις εστίασης, εκμετάλλευσης παραλιών και θαλασσίων σπορ, νυχτερινά κέντρα, ενοικιαζόμενες κατοικίες, ξενοδοχεία, καθώς επίσης και σε αδήλωτους εργαζόμενους.

Από τους ελέγχους προέκυψε ότι 538 επιχειρήσεις ήσαν παραβάτες και καταλογίσθηκαν 2.473 παραβάσεις.

Παραβατικότητα:
Ρόδος 84,62%
Ζάκυνθος 80,00%
Σαντορίνη 77,14%
Τήνος 72,73%
Πάρος 68,18%
Σύρος 57,89%
Αίγινα 37,14%
Αργολίδα 45,45%
Μεσσηνία 44,44%
Κορινθία 40,00%
Μύκονος 43,33%
Χαλκιδική 37,00%

Όπως ανακοίνωσε το υπ. Οικονομικών, βάσει σχετικής Εισαγγελικής Παραγγελίας διεξάγονται έλεγχοι πολυτελών καταλυμάτων σχετικά με την ιδιοκτησία, τις δαπάνες ανέγερσης, την δήλωση της πραγματικής επιφάνειας σε τ.μ. την ύπαρξη δεξαμενών κολύμβησης, καθώς και του πραγματικού τιμήματος ενοικίασης. Διεξάγονται έλεγχοι σε Πάρο, Αντίπαρο, Μύκονο, Παξούς, κλπ. Διαπιστώνεται ότι οι δαπάνες ανέγερσης είναι πολλαπλάσιες από τις δηλωθείσες. Η ρευματοληψία έχει γίνει ως μικρές αγροτικές κατοικίες, και το τίμημα ενοικίασης είναι πολύ χαμηλότερο του πραγματικού ή δεν δηλώνεται ή δηλώνεται φιλοξενία.

Μέχρι τώρα έχουν ελεγχθεί περισσότερες από 50 πολυτελείς κατοικίες και έχει διαπιστωθεί ότι:
-Σε 7 περιπτώσεις στην Πάρο οι ενοικιαζόμενες κατοικίες δεν δηλωνόταν.
-Σε 2 περιπτώσεις μεσολαβούσε αλλοδαπός για την ενοικίαση χωρίς να εμφανίζεται φορολογικά η δραστηριότητά του.

Σε άλλη περίπτωση εντοπίσθηκε ταξιδιωτικό γραφείο και καταλογίσθηκαν 17 παραβάσεις γιατί ενοικίαζε πολυτελείς βίλλες μέσω του διαδικτύου χωρίς να δηλώνονται οι σχετικές ενοικιάσεις στην αρμόδια ΔΟΥ.

Το ΣΔΟΕ Π.Δ. Κρήτης κατέσχεσε Θ/Γ Ιδιωτικό σκάφος 27 μέτρων από ιατρό γιατί δεν κατέβαλε τις δασμοφορολογικές υποχρεώσεις κατά την εισαγωγή. Επίσης καταλογίσθηκαν κατά τον φορολογικό έλεγχο του ιδίου και εταιρειών τις οποίες εκπροσωπεί παραβάσεις ύψους 4.980.000 €.

Το ΣΔΟΕ έχει προβεί σε παραλαβή τιμοκαταλόγων επιχειρήσεων εστίασης σε όλη την χώρα από τις αρχές της τουριστικής περιόδου, προκειμένου να έχει συγκριτικό αρχείο μετά την μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από 01/8/2013.