Σάββατο, 27 Ιουλίου 2013

Η παγίδα της απαγόρευσης των συγκεντρώσεων

viotikignomi
Γράφει ο Μάνος Τσαγκαράκης
Δυο φορές μέσα σε λίγες ημέρες, ο ελληνικός λαός ανατρίχιασε στο άκουσμα μιας φράσης που εκφωνούνταν συχνά κατά τη διάρκεια της δικτατορίας: «Δεν επιτρέπονται, για λόγους δημόσιας ασφάλειας, οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις ή πορείες…».

Χωρίς την παραμικρή ντροπή την επανέφερε στις μνήμες μας ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής Κωνσταντίνος Μιχαιρίνας. Άξιος μιμητής του υπεύθυνου για την αντιμετώπιση των εκδηλώσεων του Πολυτεχνείου το Νοέμβρη του 1973 διοικητή Αστυνομίας Αθηνών Νικόλαου Δασκαλόπουλου, που έκανε πράξη το «Αποφασίζομεν και διατάσσομεν» των συνταγματαρχών.

Στην πρώτη περίπτωση, οι πολίτες της πρωτεύουσας και χιλιάδες τουρίστες υποχρεώθηκαν να κάνουν μαρτυρικούς γύρους κάτω από τον καυτό ήλιο στα στενά του κέντρου της Αθήνας, αναζητώντας μια διέξοδο από την τεράστια περιοχή που είχε αποκλειστεί για να μην… μουτρώσει ο herr Schaubble αν η υποδοχή του δεν ήταν η πρέπουσα!

Τέτοια δουλοπρέπεια εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης, ούτε ο μακαρίτης Παναγιώτης Κανελλόπουλος είχε επιδείξει όταν υποδέχθηκε στη μετεμφυλιακή Ελλάδα τον Αμερικανό στρατηγό Τζέιμς Βαν Φλιτ και, παρουσιάζοντας το στρατιωτικό άγημα, του είπε το περιβόητο:

«Στρατηγέ, ιδού ο στρατός σας»!

Η παρεμπόδιση όχι απλώς των διαδηλώσεων προς το πρόσωπο του Γερμανού υπουργού που ήρθε ως κατακτητής στην Αθήνα, αλλά ακόμη και της κυκλοφορίας σε τμήματα της πόλης που ούτε καν θα… σκεφτόταν ότι υπάρχουν ο κ Σόιμπλε, αποτέλεσε άλλη μια αιτία μένους κατά της κυβέρνησης από τους πολίτες.

Ÿ Δεύτερη περίπτωση, η απαγόρευση του συσσιτίου και της διανομής ρούχων από τη Χρυσή Αυγή… Εκεί, έπαιξε ρόλο και ο δήμαρχος Αθηναίων που απαίτησε να χαρακτηριστεί παράνομη η συγκέντρωση επειδή δεν τηρήθηκε η… προβλεπόμενη διαδικασία για τη χορήγηση άδειας!

Καλώς ή κακώς, στη διανομή τροφίμων υπολόγιζαν μεταξύ άλλων και αρκετοί άνθρωποι που πραγματικά είχαν ανάγκη βοήθειας και η απαγόρευση απειλούσε να τους την στερήσει… Το αποτέλεσμα ήταν να συγκεντρωθούν χιλιάδες πολίτες –άποροι ή όχι, δεν έχει σημασία.

Η «δημόσια υπαίθρια συνάθροιση» έγινε σε άλλο χώρο από το αυτόν που είχε απαγορεύσει ο Αττικάρχης, αλλά η ΕΛ.ΑΣ.… έλαμψε δια της απουσίας της λες και γι’ αυτόν το χώρο υπήρχε άδεια από τον κ Καμίνη!

Τι κατάφεραν με την απαγόρευση; Να νομιμοποιήσουν τα ρατσιστικά καμώματα της Χρυσής Αυγής, να συσπειρώσουν ακόμη περισσότερο τους ήδη υπάρχοντες οπαδούς της και να διευρύνουν την απήχησή της στους πολίτες –και, δυστυχώς, όχι μόνο σε αυτούς που αντιμετωπίζουν το φάσμα της φτώχειας!

Ποιους εκθέτουν, λοιπόν, τέτοιου είδους αποφάσεις αν όχι την ίδια την κυβερνητική πολιτική, που είδε τη φάκα άλλα όχι το… τυρί;

Συρία: Τουλάχιστον 70 Γερμανοί ισλαμιστές συμμετέχουν στον εμφύλιο

viotikignomi
Πάνω από 70 Γερμανοί ισλαμιστές εξτρεμιστές έχουν μεταβεί στη Συρία για να συμμετάσχουν στις μάχες εναντίον των κυβερνητικών δυνάμεων στη χώρα αυτή, αριθμός που αυξάνεται, όπως ανέφερε η τοπική εφημερίδα ...
Westdeutsche Allgemeine Zeitung σε ένα δημοσίευμα στον ιστότοπό της σήμερα Σάββατο.

«Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα δεδομένα της κυβέρνησης που ανακοινώθηκαν στο κοινοβούλιο, οι υπηρεσίες ασφαλείας διαθέτουν τώρα ενδείξεις για το γεγονός ότι πάνω από 70 ισλαμιστές από τη Γερμανία έχουν αναχωρήσει προς τη Συρία για να συμμετάσχουν σε μάχες ή να υποστηρίξουν την αντίσταση στο καθεστώς του [Σύρου προέδρου] Μπασάρ αλ Άσαντ με κάποιον άλλον τρόπο», έγραψε η εφημερίδα αυτή, επικαλούμενη την απάντηση στελέχους της κυβέρνησης σε ερώτηση η οποία υποβλήθηκε στο κοινοβούλιο.

Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ο αριθμός αυτός ανέρχεται σε «πολλές εκατοντάδες πρόσωπα», πρόσθεσε η εφημερίδα, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Στα τέλη του Ιουνίου, πιστευόταν ότι 60 Γερμανοί ισλαμιστές βρίσκονταν στη Συρία. Η γερμανική κυβέρνηση εκτιμά ότι οι μαχητές αυτοί θα αποτελέσουν με την επιστροφή τους στη Γερμανία «έναν σοβαρό κίνδυνο για την ασφάλεια» της χώρας.

ΣΚΟΥΤΕΡΑ ΑΓΡΙΝΙΟΥ


Yonaguni: Η γιγάντια λίθινη κατασκευή στο βυθό της Ιαπωνίας


viotikignomi

Η ηλικία του εν λόγω βραχώδους σχηματισμού υπολογίζεται στα 10.000 έτη, χωρίς όμως να έχει προσδιοριστεί ακόμα αν πρόκειται για εξ ολοκλήρου ανθρώπινο κατασκεύασμα, φυσικό δημιούργημα ή αλλοιωμένο από ...
ανθρώπινο χέρι φυσικό φαινόμενο.

Το «μνημείο», όπως το αποκαλούν, ανακαλύφθηκε το 1986 από ένα δύτη, ενώ τις τελευταίες δύο δεκαετίες αποτελεί αντικείμενο επισταμένης έρευνας από τον θαλάσσιο γεωλόγο Μασαάκι Κιμούρα, ο οποίος υποστηρίζει πως ο λίθινος όγκος λαξεύτηκε πριν από χιλιάδες χρόνια, όταν βρισκόταν ακόμη πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Μελετώντας τη δομή και τη φυσιολογία του, ο Κιμούρα έχει μέχρι στιγμής αναγνωρίσει πάνω σε αυτό ίχνη προγενέστερης ύπαρξης μίας πυραμίδας, κάστρων, δρόμων και μνημείων, πράγμα που τον οδηγεί στην εικασία ότι ενδεχομένως να πρόκειται για απομεινάρι της χαμένης ηπείρου των Μου, που αποτελεί την αντίστοιχη Ιαπωνική εκδοχή της Ατλαντίδας.

Αρκαδία: ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Ο πεθερός παντρεύτηκε τη νύφη του!

viotikignomi
Σε μια απίστευτη ιστορία, που αναδεικνύει το δαιμόνιο της φυλής και αποδεικνύει ότι κανένα μνημόνιο, κανένας εκσυγχρονισμός των δομών της δημόσιας διοίκησης και κανένα πακέτο μέτρων όσο σιδερόφρακτα και ...
ηλεκτρονικά διπλο-τσεκαρισμένα και αν είναι, δεν μπορούν να κρατήσουν τον Ελληνα - χουντίνι δεμένο με νόμους, κανονισμούς και πρωτόκολλα.

Η υπόθεση εκτυλίσσεται σε χωριό της Αρκαδίας με πρωταγωνιστή οικονομικό «προύχοντα» του τόπου, χήρο με τέσσερα παιδιά μεγάλης ηλικίας.

Προνοητικός γαρ ο ήρωας του ρεπορτάζ μας, θορυβήθηκε από το μέτρο απογραφής των συνταξιούχων αφού όπως φαίνεται σχεδίαζε να «κληροδοτήσει» τη σύνταξη του στα ενήλικα παιδιά του μετά τον θάνατο του με την γνωστή μέθοδο της μη δήλωσης αποθανόντος συνταξιούχου.

Ετσι και αφού έσπαζε για καιρό το κεφάλι του για το πώς θα μπορούσε να συνεχίσει να εισπράττει η οικογένεια του την σύνταξη του όταν ο ίδιος φύγει από τον μάταιο και σε βαθειά οικονομική ύφεση τούτο κόσμο, βρήκε τον κλειδί του μηχανισμού, με τον οποίο τρόικα και κυβέρνηση θεωρούν ότι έχουν λύσει το πρόβλημα των συγγενών που συνεχίσουν να εισπράττουν κανονικά τις συντάξεις των νεκρών.

Η ιδέα, που μόνο σε κινηματογραφικά σενάρια του Χόλυγουντ, μπορεί κανείς να συναντήσει, χαρακτηρίζεται από κάθε άποψη, και κυρίως από κοινωνικής πλευράς, προχωρημένη, αφού στην μικρή κοινωνία του αρκαδικού χωριού της ιστορίας μας, θα αποτελούσε ταμπού η ιδέα και μόνο ο πεθερός να εξωθήσει τον γιό του σε διαζύγιο για να παντρευτεί τη νύφη του!

Γενεσιουργή αιτία του «σκανδάλου» δεν είναι το ερωτικό πάθος του οικονομικά καλοστεκούμενου, πλην όμως ηλικιωμένου, Αρκά για τη νύφη του αλλά η απληστία για το χρήμα.

Ετσι η νύφη του μεγαλύτερου γιού της οικογένειας πήρε συναινετικό - εξπρές διαζύγιο από τον σύζυγο της για να νυμφευθεί στη συνέχεια τον μέχρι τότε πεθερό της ο οποίος πλέον έγινε νόμιμος σύζυγος της.

Οταν λοιπόν έρθει το μοιραίο η σύζυγος θα δικαιούται να λάβει την σύνταξη χηρείας του πρώην πεθερού της!

Σήμερα, η διευρυμένη και με βορειο-ευρωπαϊκά πρότυπα οικογένεια ζει σε ένα γαϊτανάκι ρόλων και τίτλων αφού η πολύφερνος νύφη είναι ταυτόχρονα νυν σύζυγος και πρώην νύφη του νυν συζύγου της και πρώην πεθερού της, είναι πρώην σύζυγος και νυν μητριά του πρώην συζύγου της και νυν μητριά των άλλων τριών πρώην γαμπρών και κουνιάδων της, των άλλων τριών δηλαδή παιδιών του σημερινού συζύγου της.

Βέβαια στην πραγματικότητα τίποτε από τα παραπάνω δεν ισχύει, καθώς όλοι αυτοί οι τίτλοι και ρόλοι υπάρχουν μόνο στα χαρτιά του ληξιαρχείου και στις φορολογικές δηλώσεις των μελών της οικογενείας.

Το ζευγάρι γιού και νύφης συνεχίζουν να διάγουν «βίον ανθόσπαρτον» και ο πάτερ - φαμίλιας συνεχίζει να περιβάλλει με την πατρική του αγάπη, στοργή και φροντίδα όλα τα μέλη της οικογένειας του.

Η ιστορία αυτή αν επρόκειτο για μια οικογένεια που ζει κάτω από τη δυσβάστακτη οικονομική πραγματικότητα της Ελλάδας του μνημονίου, θα μπορούσε να εκλιφθεί ως έκφραση υπερβολής της πατρικής μέριμνας για την οικογένεια, μετά τον χρόνο βιολογικής παρουσίας του πατέρα.

Όμως για την οικονομικά εύρωστη οικογένεια την οποία αφορά το παραπάνω story, η υπόθεση αυτή δεν είναι παρά μια νόμιμη πλην όμως όχι ηθική «κομπίνα» που στήθηκε προς όφελος των παιδιών και σε βάρος του ελληνικού δημοσίου και των ελλήνων φορολογουμένων. 

Το καυτό σορτσάκι της Μαρίας Σολωμού!

viotikignomi
Η Μαρία Σολωμού αυτές τις μέρες απολαμβάνει τις καλοκαιρινές της διακοπές μαζί με τον αγαπημένο της Πάνο Μουζουράκη, αλλά δεν...
ξέχναει να βρισκει λίγο χρόνο για να βλέπει συναδέλφους και φίλους της.

Δείτε την με χαλαρή αλλά ταυτοχρόνως σέξι εμφάνιση εδώ!

Η χρήση του make up σε μαυρισμένο δέρμα

viotikignomi
Τώρα που το δέρμα σας έχουν αποκτήσει πιο σκούρα απόχρωση από τον ήλιο καλό θα ήταν να χρησιμοποιείτε και διαφορετική απόχρωση make up στο πρόσωπό σας.

Αφού έχουμε τοποθετήσει την ενυδατική μας κρέμα και την αντηλιακή μας αμέσως μετά τοποθετούμε το make up μας σε μια πιο σκούρα απόχρωση από αυτή που φοράμε το χειμώνα, ιδανικά δυο τόνους πιο σκούρα.

Τις πολύ ζεστές μέρες καλό θα ήταν να αποφεύγουμε την πούδρα γιατί σε συνδυασμό με τον ιδρώτα δημιουργεί άσχημο αποτέλεσμα. Αν δεν γίνεται όμως χωρίς αυτή καλό θα ήταν να είναι σε bronze απόχρωση κοντά σε αυτήν της επιδερμίδας σας.

AirCall Accept: Απαντήστε στις κλήσεις σας χωρίς να αγγίξετε την οθόνη! [video]

viotikignomi
Tο είδαμε στο Samsung Galaxy S4 και είναι ένα πολύ ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της συσκευής.Πρόκειται για την εφαρμογή Aircall Accept με την οποία ο χρήστης χωρίς να χρειάζεται να αγγίξει το τηλέφωνο του μπορεί να απαντήσει στην κλήση κουνώντας το χέρι του πάνω από την οθόνη του κινητού.
Δείτε τη συνέχεια ΕΔΩ

Αναγνώστρια δυσανασχετεί με την "εικόνα" του Ρίου

viotikignomi
Το Ρίο είναι ενα ομορφο μέρος μέ πολύ πράσινο και γραφικά δρομάκια. Ερχομαι χρόνια, σχεδόν εικοσι, καί καθε χρονο ολο και χειρότερο γίνεται.Ο δήμαρχος χρόνια τώρα δέν μπορεί νά φτιάξει λίγο τήν παραλία, η οποία ειναι ολο τρύπες;υ Υποτίθεται ειναι η ομορφιά τής πόλης εκεί κάτω, χωρίς πολλά φώτα, φέτος ειναι καί βρώμικη πολύ. Κανείς δέν ενδιαφέρεται; Ο παραλιακός δρόμος τού χρόνου θα τρυπήσει ολόκληρος, χάλια μαύρα δηλαδη, τί νά πώ.

Παρασκευή, 26 Ιουλίου 2013

Απαντησε ο ΟΤΕ στο Αιτημα των Κατοικων του Λουτουφιου για Συνδεση INTERNET

viotikignomi
 
Δυο επιστολες εφτασαν σημερα στο Λουτουφι απο τα Κεντρικα του ΟΤΕ 
στο δικαιο Αιτημα των Κατοικων του Λουτουφιου για συνδεση INTERNET
ο ΟΤΕ Απαντησε στην επιστολη του Πολιτιτιστικου Εξωραιστικου Συλλογου Λουτουφιου
και στην επιστολη του Αντιπεριφερειαρχη Στερεας Ελλαδας  κ. Γιωργου Μουλκιωτη 
οπως αναφερει ο ΟΤΕ για το 2013 δεν προβλεπεται προγραμμα συνδεσης αφηνει ανοιχτο 
το παραθυρο για τον σχεδιασμο του 2014

ο Πολιτιστικος Συλλογος Λουτουφιου
ευχαριστει πρωτα απο ολα τα μελη και τους κατοικους του Λουτουφιου 
 που συμπαρασταθηκαν στον Αγωνα που τωρα αρχιζει να γινεται πιο δυναμικος
τον Αντιπερειφερειαρχη κ. Γιωργο Μουλκιωτη βρεθηκε κοντα μας απο την πρωτη στιγμη 
τον Βουλευτη Βοιωτιας κ. Ευαγγελο Μπασιακο για την επερωτηση στη Βουλη των Ελληνων 
τωρα θελουμε την αμεση πρωτοβουλια του με τα κεντρικα του ΟΤΕ

τον Δημο Θηβαιων περιμενουμε πιο δυναμικη πρωτοβουλια  τωρα που ειμαστε πιο κοντα
στη λυση του προβληματος
τον Προεδρο της Κοινοτητας Λουτουφιου Δημητρη Μπεκρη
και τους ανθρωπους του ΟΤΕ Θηβας που μας βοηθησαν να βρουμε λυση

ο Αγωνας μας τωρα θα συνεχιστει πιο δυναμικα στοχος μας ηταν το θεμα μας 
να κοινοποιηθει να γινει γνωστο στην Κεντρικη Διοικηση του ΟΤΕ
τωρα θα προχωρησουμε με συνεχομενες επιστολες και παρακαλουμε την βοηθεια ολων 
Ελπιζουμε συντομα  η Συνδεση Internet στο Λουτουφι 
να γινει επιτελους πραγματικοτητα
                                                                     

                                     Πολιτιστικος Συλλογος Λουτουφιου
                                                  ο Προεδρος  Σιλας Παυλου

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ: Καραμπόλα στην Ε.Ο. Αθηνών - Λαμίας

viotikignomi
Μεγάλο μποτιλιάρισμα παρατηρείται αυτή την ώρα στην Εθνική Οδό Αθηνών - Λαμίας στο ρεύμα προς Αθήνα από το 17ο χλμ. μέχρι και το ύψος των Θρακομακεδόνων. 
Με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, αιτία της μεγάλης κίνησης είναι ένα τροχαίο με τραυματισμό, που σημειώθηκε κοντά στην έξοδο του Ολυμπιακού Χωριού, όπου έχουν συγκρουστεί ένα λευκό βαν, ένα ασημί όχημα μάρκας Skoda και ένα μαύρο αυτοκίνητο μάρκας citroen. Προς το παρόν, είναι άγνωστος ο αριθμός των τραυματιών.

Στο σημείο σπεύδουν δυνάμεις της αστυνομίας και του ΕΚΑΒ, ενώ ήδη έχουν καταφτάσει δύο γερανοί της τροχαίας, για να απομακρύνουν τα οχήματα.

Τα καλύτερα οπίσθια στη Μύκονο


viotikignomi
Για άλλη μια φορά η θερμοκρασία ανέβηκε στο κοσμοπολίτικο νησί από την παρουσία καυτών γυναικών!
Πολλές ήταν εκείνες που επέλεξαν να φορέσουν προκλητικά bikini στις παραλίες του νησιού αναδεικνύοντας τα καλλίγραμμα σώματά τους! Μελαχρινέςξανθές μαγνήτισαν τα βλέμματα όσων ανδρών παραθέριζαν εκεί! Οπότε το θερμόμετρο δικαίως χτύπησε κόκκινο το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε!! Το ερχόμενο θα ναι άραγε το ίδιο καυτό;;
Σίγουρα αυτά τα μπικίνι θα τιμηθούν από πολλές γυναίκες φέτος, προκαλώντας για άλλη μια φορά καρδιοχτύπια στις παραλίες.. Ιδιαίτερα, τα brazilian bikini θα προκαλέσουν θαλασσοταραχή όλο το καλοκαίρι!


ΝΑ ΠΩΣ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ


Οταν εξω απο την εισοδο και εξοδο παρκαρουν νταλικες και μηδενιζουν την ορατοτητα τοτε εχουμε ατυχηματα περιπου καθε 15 ημερες εχουμε θρηνυση θανατηφορα ατυχηματα πολλους τραυματιες και υλικες ζημιες σε αυτο το σημειο που βλεπετε......viotikignomi

Εύβοια: Σοκ: 14χρονη καταγγέλλει 33χρονο για βιασμό

viotikignomi
- Πήγε μαζί με την μητέρα της στην αστυνομία το πρωί και κατήγγειλε τον βιασμό
- Εξετάζονται τα στοιχεία της καταγγελίας και οι ακριβείς συνθήκες του περιστατικού
- Η ιατροδικαστική εξέταση θα ρίξει φως στην υπόθεση.
Όπως κατήγγειλε η 14χρονη, όλα έγιναν στις 2:00΄ τα ξημερώματα χθες στη Χαλκίδα μετά από κοινή νυχτερινή τους έξοδο.

Χθες το απόγευμα η 14χρονη, συνοδευόμενη από την μητέρα της, πήγε στο Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας και κατήγγειλε ότι ο 33χρονος χθες περίπου στις 02:00΄τα ξημερώματα, μετά από κοινή νυχτερινή τους έξοδο, την οδήγησε σε χώρο ιδιοκτησίας του στη Χαλκίδα, όπου με την άσκηση σωματικής βίας, την εξανάγκασε σε εξώγαμη κατά φύση συνουσία.

Σήμερα τα ξημερώματα οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας συνέλαβαν τον 33χρονο, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για βιασμό.

Από τους αστυνομικούς παραγγέλθηκε η ιατροδικαστική εξέταση, τόσο της 14χρονης, όσο και του φερόμενου ως δράστη 33χρονου.

Στο πλαίσιο της έρευνας της αστυνομίας εξετάζονται τα στοιχεία της καταγγελίας και οι ακριβείς συνθήκες του περιστατικού.

Αργεντινή: Συμφωνία για αύξηση 25% του κατώτατου μισθού

viotikignomi
Η Αργεντινή θα αυξήσει τον κατώτατο μηνιαίο μισθό κατά 25% συμβαδίζοντας με ένα εξίσου υψηλό ποσοστό πληθωρισμού. 
Αξιωματούχοι του υπουργείου Εργασίας και επιχειρηματικοί ηγέτες συμφώνησαν την Πέμπτη να αυξήσουν τον κατώτατο μισθό από τα 2.875 πέσος Αργεντινής ($525) στα 3.300 πέσος τον Αύγουστο και στη συνέχεια 3.600 πέσος τον Ιανουάριο.

Οι μισθοί έχουν αυξηθεί κατά 1.700% από τις αρχές του 2003 και είναι "μακράν οι υψηλότεροι" κατώτατοι μισθοί στη Λατινική Αμερική, όπως δήλωσε την Πέμπτη η πρόεδρος της χώρας, Cristina Kirchner.

Η Kirchner συχνά επικαλείται τον κατώτατο μισθό ως απόδειξη ότι οι οικονομικές πολιτικές που εφαρμόζει βελτιώνουν την ποιότητα της ζωής.

Ωστόσο, οικονομολόγοι και επικεφαλής εργατικών σωματείων σημειώνουν ότι ο πληθωρισμός παραμένει ανεξέλεγκτος, όπως είναι εδώ και χρόνια, και οι ετήσιες αυξήσεις των μισθών δεν κάνουν τίποτα περισσότερο από το να συμβαδίζουν με τον πληθωρισμό.

Επιπλέον, οι συνεχείς αυξήσεις των μισθών έχουν οδηγήσει πολλούς ανθρώπους σε υψηλότερα φορολογικά κλιμάκια, αυξάνοντας τα φορολογικά έσοδα.

Η Kirchner απέρριπτε στο παρελθόν την ύπαρξη πληθωριστικών κινδύνων αν και σχετικά πρόσφατα αναγνώρισε ότι αποτελεί πρόβλημα.

Κάθε χρόνο τα συνδικάτα πιέζουν για υψηλότερος μισθούς και σε πολλές περιπτώσεις τα μεγαλύτερα συνδικάτα πέτυχαν αυξήσεις της τάξης του 30%

Αυτό έρχεται σε αντίθεση με την επίσημη κυβερνητική θέση ότι ο ετήσιος πληθωρισμός είναι περίπου 10%, λιγότερο από το μισό των εκτιμήσεων των αναλυτών.

Υποχρεωτική λειτουργία των φαρμακείων της Αθήνας το Σάββατο

viotikignomi
Την έντονη αντίδραση των φαρμακοποιών προκάλεσε η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων για διεύρυνση του ωραρίου των φαρμακείων και υποχρεωτική λειτουργία τους το Σάββατο.
Με βάση το νόμο του πρώην υπουργού Υγείας κ. Ανδρέα Λοβέρδου, το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων αποφάσισε για τα φαρμακεία της Αθήνας να είναι ανοιχτά την Δευτέρα και την Τετάρτη 8 π.μ. - 5 μ.μ., την Τρίτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή 8 π.μ. - 8 μ.μ. και το Σάββατο 9 π.μ. - 5 μ.μ..

Υπενθυμίζεται ότι με τον νόμο Λοβέρδου δίδεται η δυνατότητα στους δήμους να τροποποιούν το ωράριο των φαρμακείων ανάλογα με τις ανάγκες κάθε περιοχής.

Φαρμακοποιοί: Κίνδυνος να κλείσουν τα μικρά φαρμακεία

«Με μία πρωτοφανή απόφασή του ο Δήμος Αθηναίων εναρμονιζόμενος πλήρως με τις "περί απελευθέρωσης ωραρίου" απόψεις του κ. Χατζηδάκη, αποφάσισε ως ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων τις 62 ώρες. Αν σε αυτές προσθέσουμε εφημερίες και διανυκτερεύσεις καταλαβαίνουμε ότι ο φαρμακοποιός πλέον, θα πρέπει κοιμάται μέσα στο φαρμακείο», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ).

Οι εκπρόσωποι του Συλλόγου τονίζουν ότι το 60% των φαρμακείων της Αττικής λειτουργούν μόνο με τον φαρμακοποιό χωρίς βοηθό.

«Οι επιπτώσεις από την πρωτοφανή αυτή απόφαση του Δήμου της Αθήνας», τονίζεται στην ανακοίνωση του ΦΣΑ, «θα είναι το κλείσιμο των μικρών και μεσαίων φαρμακείων της γειτονιάς που φαίνεται ότι αυτός είναι ο στόχος του Δημάρχου».

Δύο νεκροί στην Αλεξάνδρεια

viotikignomi
Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα στην Αλεξάνδρεια σε συγκρούσεις μεταξύ υποστηρικτών και αντιπάλων του... ανατραπέντος προέδρου της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι, μετέδωσε το αιγυπτιακό πρακτορείο MENA.

Σύμφωνα με την πηγή αυτή, περισσότεροι από 19 άνθρωποι τραυματίστηκαν στις ταραχές που ξέσπασαν όταν χιλιάδες Αιγύπτιοι βγήκαν στους δρόμους ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του στρατηγού Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι ο οποίος ζήτησε από τους υποστηρικτές του να του δώσουν την "εντολή" να αντιμετωπίσει τη βία στη χώρα.

Η Μουσουλμανική Αδελφότητα απάντησε στο κάλεσμα αυτό με την οργάνωση διαδηλώσεων υπέρ του ανατραπέντος προέδρου.

Με επιτυχία στη Θήβα ο τελικός του Ελληνικού «Grand Prix Στίβου 2013»

viotikignomi
Με μεγάλη επιτυχία και τη συμμετοχή κορυφαίων πρωταθλητών του Στίβου ολοκληρώθηκε, στο Δημοτικό Στάδιο Θήβας την Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013, o τελικός του «Ελληνικού Grand Prix Στίβου» και τα 80μ με εμπόδια Πανκορασίδων Α’, που...
διοργάνωσε ο Δημοτικός Οργανισμός του Δήμου Θηβαίων σε συνεργασία με τον Σ.Ε.Γ.Α.Σ και την Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Βοιωτίας – Εύβοιας.

Οι αγώνες ήταν αφιερωμένοι στη μνήμη του Θηβαίου αθλητή, καθηγητή και προπονητή Χρήστου Βουδούρη και συμμετείχαν σπουδαίοι Έλληνες αθλητές που έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό.

Κατά τη διάρκεια του αγώνα έγινε ένα πανελλήνιο ρεκόρ στα 200μ από την Μαρία Μπελιμπασάκη και δύο όρια για το παγκόσμιο της Μόσχας, στα 200μ από την Μπελιμπασάκη και στο ύψος από την Αντωνία Στεργίου.

Τα πλήρη αποτελέσματα από τον αγώνα της Θήβας δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του ΣΕΓΑΣ στο ακόλουθο link: http://www.segas.gr/segas/NewPage.aspx?pagenb=126846

Ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Για έκτη συνεχή χρονιά ο Δήμος μας διοργανώνει τον τελικό του Ελληνικού Grand – Prix στίβου, στη μνήμη του αθλητή – προπονητή Χρήστου Βουδούρη και υποδέχεται τους καλύτερους αθλητές.

Είναι ιδιαίτερα αισιόδοξο το γεγονός ότι παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αθλητισμός στην Ελλάδα, εξακολουθούν να σημειώνονται επιτυχίες, καθώς υπάρχουν ακόμα άνθρωποι με αγάπη για τον αθλητισμό, που δεν σταματούν παρά τις αντίξοες συνθήκες που βιώνουμε. Αναμφισβήτητα ο αθλητισμός, ως θεσμός αποβλέπει σε ανώτερους σκοπούς αγωγής και παιδείας και αποτελεί έναν τρόπο έκφρασης της ανθρώπινης σωματικής και πνευματικής ομορφιάς.

Ο Δήμος Θηβαίων και ο Δημοτικός Οργανισμός Θήβας στηρίζουν και θα συνεχίσουν να στηρίζουν παρόμοιες εκδηλώσεις».Ο εσπερινός της Αγίας Παρασκευής στη Θήβα

viotikignomi


ΜΕ ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΕΙΑ !!! Ο ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΤΗΣ ΟΣΙΟΜΑΡΤΥΡΟΣ ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΣΤΗ ΘΗΒΑ !!!

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ  ΘΗΒΩΝ ΚΑΙ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ
ΕΝΟΡΙΑ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΠΥΡΙΟΥ ΘΗΒΩΝ
ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙ  ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΘΗΒΩΝ

Πέμπτη  25 Ιουλίου 2013
Παρουσία εκατοντάδων !!! πιστών πού κατέκλυσαν κυριολεκτικά τον περιβάλλοντα χώρο τού Παρεκκλησίου τής Αγίας Παρασκευής τής Ενορίας τού Ιερού Ναού τού Αγίου Αθανασίου τού Πυρίου Θηβών πραγματοποιήθηκε με Μεγαλοπρέπεια  ο Πανηγυρικός Εσπερινός μετά Αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος  τής Εορτής τής  Οσιομάρτυρος  καί Θαυματουργής  Αγίας  Παρασκευής .
Τίμησαν με την παρουσία τους την Εορταστική Θρησκευτική Εκδήλωση  : ο Αντιδήμαρχος τού Καλλικρατικού Δήμου Θηβαίων κ. Ανδρέας Χατζησταμάτης , ο Πρόεδρος τού Δημοτικού Συμβουλίου ,   κ. Αθανάσιος Κοκοντίνης , ο Πρόεδρος τής Δ.Ε.Υ.Α.Θ. ,  κ. Αλέξανδρος Στά'ι'κος και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Δημήτρης Κουτούπης .
Χρόνια Δημιουργικά  , μέ Υγεία Ευτυχία καί Ευημερία με τις Ευλογίες τής  Οσιομάρτυρος και Θαυματουργής Αγίας Παρασκευής !!!ΒΟΙΩΤΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2013

Συγκρούσεις στην Τυνησία

viotikignomi
Η τυνησιακή αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων για να διαλύσει εκατοντάδες διαδηλωτές που επιχείρησαν να... εισβάλουν σε ένα κυβερνητικό κτίριο στο Σφαξ, στα νότια της χώρας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη δολοφονία του στελέχους της αντιπολίτευσης Μοχάμεντ Μπράχμι.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες οι διαδηλωτές πέταξαν πέτρες εναντίον των αστυνομικών. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματισμούς.

Την δολοφονία του Μπράχμι καταδίκασαν απόψε και οι ΗΠΑ, καλώντας τις τυνησιακές αρχές να ερευνήσουν εξονυχιστικά την υπόθεση και να προσάγουν τους υπεύθυνους στη δικαιοσύνη. «Αυτή δεν είναι η πρώτη πολιτική δολοφονία μετά την επανάσταση της Τυνησίας και δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τέτοιες ειδεχθείς πράξεις στη δημοκρατική Τυνησία» ανέφερε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μαρί Χαρφ κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Συνδεδεμένοι σε δημόσιο δίκτυο Wifi,ποιοι κίνδυνοι υπάρχουν... [infographic]

viotikignomi
Το δωρεάν είναι και ασφαλές; Tις περισσότερες φορές, όχι...
Αυτό δείχνει μια νέα έρευνα από την Αμερική, η οποία καταλήγει στο συμπέρασμα ότι τα δημόσια και δωρεάν δίκτυα wi-fi μπορούν να αποτελέσουν το βάζο με το μέλι για τους hackers ή για όσους θέλουν να αποκτήσουν πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα χρηστών...
Δείτε τη συνέχεια ΕΔΩ

Αναγκαστική προσγείωση ελικοπτέρου που μετέφερε τον αρχηγό ΓΕΣ

viotikignomi
Το ελικόπτερο, τύπου Χιούι, που μετέφερε τον αρχηγό ΓΕΣ, Αντιστράτηγο Αθανάσιο Τσέλιο...παρουσίασε κατά την απογείωσή του από το Νευροκόπι μερική απώλεια ισχύος.

Οι χειριστές το προσγείωσαν προληπτικά στο πάρκινγκ της μονάδας, με αποτέλεσμα το ελικόπτερο να συγκρουστεί με δύο αυτοκίνητα.

Όλοι οι επιβαίνοντες είναι καλά στην υγεία τους.

Υπό κράτηση στο νοσοκομείο ο μηχανοδηγός στη Γαλικία

viotikignomi
Υπό κράτηση στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται τέθηκε ο μηχανοδηγός της αμαξοστοιχίας που εκτροχιάστηκε το χτες το βράδυ έξω από την... πόλη Σαντιάγο δε Κομποστέλα στη Γαλικία της Ισπανίας.

«Ο δικαστής διέταξε την αστυνομία να ανακρίνει τον οδηγό» ο οποίος θεωρείται ύποπτος για ένα από τα χειρότερα σιδηροδρομικά δυστυχήματα που έχουν σημειωθεί στην Ευρώπη, στο οποίο έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 80 άνθρωποι, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό των αρχών.

Ο 52χρονος Φρανθίσκο Χοσέ Γκαρθόν, που νοσηλεύεται φρουρούμενος, παραδέχτηκε ότι έτρεχε με ταχύτητα 190 χιλιομέτρων σε μια στροφή όπου το όριο ταχύτητας είναι τα 80 χιλιόμετρα.

Το τρένο που μετέφερε 218 επιβάτες και εκτελούσε το δρομολόγιο από τη Μαδρίτη στο Φερόλ εκτροχιάστηκε σε απόσταση περίπου 4 χιλιομέτρων έξω από την πρωτεύουσα της Γαλικίας, το Σαντιάγο δε Κομποστέλα. Εκτός από του 80 ανθρώπους που σκοτώθηκαν, άλλοι 95 τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της πόλης. Από αυτούς, οι 36 νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Μεταξύ των θυμάτων περιλαμβάνονται και πολλοί Βρετανοί και Αμερικανοί πολίτες. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα εξέφρασε τη θλίψη του για το πολύνεκρο δυστύχημα και προσέφερε τη βοήθεια της χώρας του στην Ισπανία.

«Η Μισέλ και εγώ είμαστε σοκαρισμένοι από τον τραγικό εκτροχιασμό του τρένου» σημειώνει στο συλλυπητήριο ανακοινωθέν του ο Ομπάμα, διαβεβαιώνοντας ότι είναι έτοιμος να παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια στις ισπανικές αρχές.

Ο Αμερικανός πρόεδρος εξέφρασε επίσης την ευγνωμοσύνη του στην ισπανική κυβέρνηση και τους διασώστες που ανέλαβαν να εντοπίσουν τους αγνοούμενους και να τους φροντίσουν.

ΚΩΣΤΑΣ ΣΑΦΕΤΗΣ ΣΤΟ ΣΤΕΚΙΤΟΥ ΦΟΤΗ ΑΣΩΠΙΑ ΘΗΒΩΝ

Στοματικό σεξ σε παραλία της Λευκάδας από διάσημο μοντέλο! (φωτο)


lif-lefkada-stomatikoΈβαλε και την πετσέτα για …ξεκάρφωμα!
Αυτή είναι διάσημο μοντελο με απίστευτη πίσω κίνηση, που όπως βλέπετε δεν χάνει την ευκαιρία να την δείχνει και στην παραλία, με το μικροσκοπικό μαγιό της, που αφήνει λίγα στην φαντασία.  Εκείνος είναι γόνος πλούσιας οικογένειας. Τα παιδιά έκαναν ηλιοθεραπεία σε παραλία της Λευκάδας , αλλά αυτό δεν φαίνεται να τους έφτανε, αφού… ερεθίστηκαν.. Που να τρέχουν τώρα σε ξενοδοχεία… Έβαλε το κορίτσι μία πετσέτσα στο κεφάλι, χαμήλωσε προς τα κάτω και έπιασε…δουλειά…parapolitika.gr

ΕΛΤΑ: «Χωρίς απολύσεις» η αναδιάρθρωση

viotikignomi
«Δεν πρόκειται να απολυθεί κανένας υπάλληλος. Απολύσεις ούτε υπήρξαν, ούτε υπάρχουν, ούτε σχεδιάζονται», δήλωσε σήμερα... σε συνέντευξη Τύπου ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΤΑ Κωστής Μελαχροινός.

Όπως γνωστοποίησε, στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης των Ελληνικών Ταχυδρομείων 80 περιφερειακά καταστήματα θα αντικατασταθούν με πρακτορεία, τα οποία θα παρέχουν τις ίδιες υπηρεσίες.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα εφαρμοστεί στη συνέχεια και στα αστικά κέντρα με στόχο την εξοικονόμηση του κόστους αλλά και τη διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας καταστημάτων, το λιγότερο σε 12 ώρες.

Δήλωση Προέδρου ΓΣΕΒΕΕ κ. Γ. Καββαθά για την Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για τον Επισιτισμό

viotikignomi
Δήλωση Προέδρου ΓΣΕΒΕΕ κ. Γ. Καββαθά μετά από συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τις διοικήσεις κλαδικών και επιχειρησιακών σωματείων επισιτισμού από όλη την Ελλάδα στην οποία... συζητήθηκε το μείζονος σημασίας για τον κλάδο ζήτημα της κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για τον Επισιτισμό, της οποίας η μετενέργεια έχει λήξει από τον Αύγουστο του 2012.

Οι διοικήσεις του Συνδικάτου, καθώς και των υπολοίπων Σωματείων, εξέφρασαν την θέση τους για την αναγκαιότητα ύπαρξης κλαδικής ΣΣΕ για τον επισιτισμό καθώς, ιδιαίτερα μετά την λήξη της μετενέργειας της προηγούμενης κλαδικής ΣΣΕ, οι εργαζόμενοι του κλάδου βρίσκονται σε πλείστες όσες περιπτώσεις απέναντι σε μισθούς και μεροκάματα που είναι κάτω και από εκείνα που προβλέπει η ΕΓΣΣΕ.

Η ΓΣΕΒΕΕ έχει επανειλημμένως τονίσει ότι είναι αναγκαίο να επανέλθει ο θεσμός των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων, της επεκτασιμότητας και της μετενέργειας, έτσι ώστε οι κοινωνικοί εταίροι να καθορίζουν τον κατώτατο μισθό/ημερομίσθιο των ανειδίκευτων. Να υπάρχει κλαδική Συλλογική Σύμβαση που να ρυθμίζει τόσο τις εργασιακές σχέσεις όσο και τους κατώτερους μισθούς στον κλάδο, ώστε η αντιμετώπιση των εργαζομένων από τους εργοδότες να είναι ενιαία και να μην επικρατεί στην αγορά εργασίας ο νόμος της «ζούγκλας». Είμαστε αντίθετοι στην εφαρμογή των ημερομισθίων και μισθών που προβλέπει η ΕΓΣΣΕ στον κλάδο και θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια από την πλευρά μου, ώστε να συγκληθεί Δ.Σ της ΠΟΕΣΕ προκειμένου να συζητηθεί το ζήτημα υποβολής συγκεκριμένης πρότασης προς την διοίκηση της Ομοσπονδίας Επισιτισμού Τουρισμού για την υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ, που όμως θα κοινοποιηθεί και στην διαπραγματευτική ομάδα που όρισαν τα κλαδικά σωματεία σε κοινή τους σύσκεψη.

Είμαστε επίσης αντίθετοι και στην περικοπή και επί της ουσίας κατάργηση του επιδόματος ανεργίας στους εποχικούς εργαζόμενους. 

Η Μαρία συγκλονίζει...Τα λόγια της σπάνε ακόμα και πέτρες...

viotikignomi
Παλεύοντας καθημερινά με τη ζωή σου σημασία δεν έχει πόσες φορές απλά θα χαμογελάσεις, αλλά πόσες από αυτές τις στιγμές θα είναι αληθινές.... Ευτυχώς οι δικές μου πια στιγμές το μόνο που κρύβουν μέσα τους είναι δύναμη και αγάπη....!Η πίστη μου είναι η δύναμή μου κι αυτό δεν το ξεχνώ ποτέ πια...
Η Μαρία μας έστειλε το δικό της μήνυμα ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑΣ, μέσα από το facebook πριν λίγες ημέρες. Όλη η ομάδα του tromaktiko συγκλονίστηκε από τη δύναμη και το κουράγιο που έχει η 26χρονη πανέμορφη κοπέλα, να αντιμετωπίσει τον ΚΑΡΚΙΝΟ κατάματα. Δείτε το πρώτο αφιέρωμα που της κάναμε πριν λίγες μέρες εδώ και την ανακοίνωση για το εκδοτικό της βήμα εδώ.
Σήμερα μας ενημέρωσε πως την ερχόμενη Πέμπτη κυκλοφορεί το βιβλίο της. ΘΑ ΤΟ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ! Θα είμαστε κοντά της, γιατί αυτό το πλάσμα, το αξίζει πραγματικά!

Σε ευχαριστούμε Μαράκι που μπήκες στη ζωή μας...
Το χαμόγελό σου, έχει γίνει ήδη η ΕΛΠΙΔΑ μας...

Η σελίδα της Μαρίας στο facebook ΕΔΩΛαϊκοδημοτική βραδυά στην Αλυκή

viotikignomi

Παρασκευή και Σαββάτο στην Αλυκή Λαϊκοδημοτική βραδυά στο καφέ  Άρπα με τον Βαγγέλη Κατσαρό και τον Γιώργο Δημητρίου στο Τραγούδι.
Κώστας Ράπτης στο κλαρίνο
Δήμητρα Κελεκίδου Τραγούδι
Δημήτρης Ζωγράφος πλήκτρα
Το Σάββατο στο κλαρίνο ο Παναγιώτης Κυριάκου

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ – ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΘΗΒΩΝ

viotikignomi
ΠΡΟΣ: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ

Μ.Μ.Ε

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Απελευθέρωση ωραρίου λειτουργίας τις Κυριακές (ν/σ Κανόνες Ρύθμισης της Αγοράς Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών).

Παρά τις καθολικές αντιδράσεις όλων των εμπλεκόμενων φορέων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές το Υπουργείο Ανάπτυξης κατέθεσε στη Βουλή το σχετικό νομοσχέδιο).

Εξακολουθούμε να μην κατανοούμε την εμμονή του Υπουργείου σε ένα μέτρο που οδηγεί σε μεγαλύτερη δυσκαμψία την αγορά και τις επιχειρήσεις, αυξάνει το κόστος λειτουργίας και επιβαρύνει τους αυτοαπασχολούμενους. Τονίζεται ότι σε έρευνες που έχουν γίνει σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες δεν έχει προκύψει θετικό αποτέλεσμα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις από το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, ενώ η πλειοψηφία των εμπόρων τους οποίους αφορά το μέτρο αντιτίθενται συντριπτικά (78,4% στην έρευνα Ιανουαρίου 2013, ΙΜΕ-ΓΣΕΒΕΕ).

Από τα μέχρι τώρα δεδομένα είναι προφανές, και ιδιαίτερα όσον αφορά την ελληνική οικονομία που βρίσκεται σε ύφεση και ο τζίρος των επιχειρήσεων διαρκώς μειώνεται, ότι καμία θετική προοπτική δεν δημιουργείται από την λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές. Τουναντίον, περισσότερη συρρίκνωση και λουκέτα θα υπάρξουν για τις Μικρές και Πολύ μικρές επιχειρήσεις που με τη σειρά τους θα ανατροφοδοτήσουν τον φαύλο κύκλο της ύφεσης και της ανεργίας. Το «μοντέλο» του ΟΟΣΑ πολύ πιθανό να επαληθεύει τις προβλέψεις της ΓΣΕΒΕΕ αν ληφθούν υπόψη η βαθιά ύφεση και οι επιδεινούμενοι μακροοικονομικοί δείκτες.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΕΒΕ ΘΗΒΑΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΧΑΡΑΤΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΑΚΑΝΙΚΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

Προσοχή στα μηνύματα μέσω κινητών

viotikignomi

epi-kinitoΗ Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώνει τους πολίτες για την αποφυγή εξαπάτησής τους, μέσω απατηλών μηνυμάτων που αποστέλλονται σε κινητά τηλέφωνα
Στο επίμαχο μήνυμα αναγράφεται ότι ο κάτοχος της τηλεφωνικής σύνδεσης έχει κερδίσει σημαντικό χρηματικό ποσό από διαγωνισμό και στη συνέχεια προτρέπεται να στείλει προσωπικά του στοιχεία στο διαδίκτυο για την προπληρωμή φόρων του ποσού ή για την εκταμίευση του.
Παρακαλούνται οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην πείθονται από τέτοια μηνύματα, τα οποία σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στη πραγματικότητα.
Η Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενημερώνει τους πολίτες, για την αποφυγή εξαπάτησής τους, ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα αποστέλλονται σε χρήστες κινητών τηλεφώνων, σύντομα μηνύματα sms, για δήθεν κέρδη από διαγωνισμό.
Στο μήνυμα αναφέρεται ότι ο αποδέκτης κέρδισε σημαντικό χρηματικό ποσό σε διαγωνισμό (λοταρία) με την ονομασία “The Millions Mobile Award”, ενώ στη συνέχεια, για να εισπράξει το ποσό, προτρέπεται να αποστείλει μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) με τα προσωπικά του στοιχεία στην ηλεκτρονική διεύθυνση eurostakes@msn.com.
Συγκεκριμένα, το μήνυμα είναι γραμμένο στην αγγλική γλώσσα και αναφέρει: «Your Mobile Number has Won £1,500,000.00 in the Millions Mobile Award. To claim Funds, Kindly Email us: EML 424756, Your Name &Number to: eurostakes@msn.com»
Σημειώνεται ότι εάν κάποιος χρήστης πεισθεί και επικοινωνήσει με τους επιτήδειους, μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, του ζητούνται χρήματα για  δήθεν προπληρωμή φόρων ή εξόδων εκταμίευσης των κερδών.
Παρακαλούνται  οι πολίτες να μην πείθονται από τέτοιου είδους μηνύματα και συγκεκριμένα:
•    Να μην ανταποκρίνονται σε μηνύματα (sms  ή email) που αναφέρουν ότι κέρδισαν χρηματικά ποσά σε διαγωνισμό (λοταρία), στον οποίο ποτέ δεν δήλωσαν συμμετοχή.
•    Να μην προβαίνουν στην αποστολή προσωπικών ή τραπεζικών στοιχείων.
•    Να μην καταβάλουν κανένα χρηματικό ποσό.
•    Να καταγγέλλουν άμεσα τις περιπτώσεις αυτές.
Σε κάθε περίπτωση, οι πολίτες μπορούν να καλούν στους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6476464 & 210-6476461 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση  ccu@cybercrimeunit.gov.gr της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τη λήψη οδηγιών.
Επιπλέον, στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας www.hellenicpolice.gr και ειδικότερα στην επιλογή «Οδηγός του Πολίτη»  έχουν αναρτηθεί χρήσιμες συμβουλές προς  τους πολίτες για ανάλογα περιστατικά .

ΟΑΕΔ


ΟΑΕΔ
Την
Τετάρτη
24 Ιουλίου 2013
ξεκινά η διαδικασία υποβολής
των αιτήσεων και των
απαραίτητων δικαιολογητικών, στις αρμόδιες
υπηρεσίες του ΟΑΕΔ, για τη καταβολή των
οικογενειακών επιδομάτων του έτους 2013,
σε δικαιούχους με
τρία παιδιά και άνω
.
Η διοίκηση του ΟΑΕΔ, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δικαιούχων και την αποφυγή
συνωστισμού στις υπηρεσίες του Οργανισμού, καθόρ
ισε τις ημερομηνίες κατάθεσης των
αιτήσεων, ανά κατηγορία δικαιούχων, ως εξής:
1)
Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013
για δικαιούχους με
τρία παιδιά και άνω.
2)
Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου
2013
για τους δικαιούχους με
δύο παιδιά.
3)
Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013
για τους δικαι
ούχους με
ένα παιδί.

Λουκέτο σε 118 σχολεία από Σεπτέμβριο. Δείτε την λίστα

viotikignomi

Λουκέτο σε 118 σχολεία από Σεπτέμβριο – Ποια καταργούνται και ποια συγχωνεύονται – Όλη η λίστα
- Κλειστές τις πόρτες θα βρουν χιλιάδες μαθητές στα σχολεία τους τον Σεπτέμβριο
- Καταργούνται 87 νηπιαγωγεία και 31 δημοτικά
- Συγχωνεύονται 17 δημοτικά και 12 νηπιαγωγεία
- Από το λουκέτο στα σχολεία θα εξοικονομηθούν 228.000 το 2014
Κλειστές πόρτες στα σχολεία θα βρουν τον Σεπτέμβριο χιλιάδες μαθητές αφού υπογράφηκε σήμερα από τον υπουργό Παιδείας K. Αρβανιτόπουλο η απόφαση για την κατάργηση και συγχώνευση δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων σε όλη την επικράτεια.

Καταργούνται 87 νηπιαγωγεία και 31 δημοτικά
Ειδικότερα, από τον Σεπτέμβριο καταργούνται 31 δημοτικά και 87 νηπιαγωγεία ανα περιφερειακή διεύθυνση και συγχωνεύονται 17 δημοτικά σχολεία και 12 νηπιαγωγεία.

Τα τρία δημοτικά σχολεία ιδρύονται στην Κηφισιά, στην Ηγουμενίτσα και στο Νεοχωρόπουλο Ιωαννίνων. Από ένα νηπιαγωγείο θα αποκτήσουν η Λεπτοκαρυά Θεσπρωτίας και ο Άλιμος Αττικής.

Τα δημοτικά σχολεία που καταργούνται είναι επτά στην περιφέρεια της Ανατολικής Αττικής, από τρία στο νομό Ροδόπης και στο νομό Ευρυτανίας, από δύο στην Δ’ Αθήνας και στους νομούς Ημαθίας και Λακωνίας, και από ένα στην Α’ Αθήνας, στη Β’ Θεσσαλονίκης και στους νομούς Ξάνθης, Αιτωλοακαρνανίας, Ηλείας, Καρδίτσας, Πέλλας, Σερρών, Δωδεκανήσου, Εύβοιας, Φθιώτιδας και Φωκίδας.

Επίσης υποβιβάζονται 5 νηπιαγωγεία και 34 δημοτικά σχολεία. Προάγονται 2 δημοτικά, στα οποία όμως δεν θα δοθούν επιπλέον οργανικές θέσεις μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες που γίνονται στα κτίρια. Αφού ολοκληρωθούς οι εργασίες κατασκευής τότε θα επαναπροσδιοριστεί η οργανικότητα των σχολικών μονάδων ανάλογα με τον αριθμό των μαθητών.

Εκτός από τις καταργήσεις, ίδρυονται 3 δημοτικά και 2 νηπιαγωγεία.

Θα εξοικονομηθούν 76.000 ευρώ το 2013 και 228.000 ευρώ το 2014
Σύμφωνα πάντως με τα στοιχεία του υπουργείου, οι καταργήσεις – συγχωνεύσεις αυτές θα εξοικονομήσουν 76.000 ευρώ για το 2013 δεδομένου ότι οι αλλαγές γίνονται στα μέσα του οικονομικού έτους, ενώ από το 2014 η εξοικονόμηση πόρων θα ανέλθει στις 228.000 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2011 καταργήθηκαν περίπου 800 σχολικές μονάδες και το 2012 120 σχολεία