Σάββατο, 3 Αυγούστου 2013

«Λουκέτο» ΣΔΟΕ σε κέντρο όπου εμφανιζόταν γνωστός τραγουδιστής

Η έρευνα του ΣΔΟΕ έγινε στο πλαίσιο των επιχειρήσεων για πάταξη της φοροδιαφυγής. Το κατάστημα θα παραμείνει κλειστό για 48 ώρες.


Πλήθος φορολογικών παραβάσεων διαπίστωσε το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) κατά τη διάρκεια έρευνας που πραγματοποίησε τις πρωινές ώρες του Σαββάτου σε νυχτερινό κέντρο της Καλλιθέας Χαλκιδικής, όπου εμφανιζόταν γνωστός τραγουδιστής.

Έπειτα από τον εντοπισμό τον παραβάσεων, το ΣΔΟΕ διέταξε το κλείσιμο του καταστήματος για 48 ώρες, ενώ παράλληλα καταλογίστηκαν οι σχετικές παραβάσεις.

Η έρευνα του ΣΔΟΕ έγινε στο πλαίσιο των επιχειρήσεων για πάταξη της φοροδιαφυγής.

«Έχω φάει πολλές σφαλιάρες»


Η Ελένη Πετρουλάκη ήρθε από την επαρχία στην Αθήνα για να κυνηγήσει το όνειρό της στον αθλητισμό και κατάφερε να το εκπληρώσει.

Πόσο δύσκολη ήταν αυτή η απόφαση για τη γνωστή γυμνάστρια;

«Ήρθα στην Αθήνα με σκοπό να προχωρήσω στον στίβο και στον αθλητισμό. Έκανα προπονήσεις στο Ολυμπιακό Στάδιο, αλλά δεν θα έλεγα ότι μπόρεσα εύκολα να προσαρμοστώ. Εγώ είχα μεγαλώσει στο χωριό, με μια γιαγιά που μου έλεγε συνεχώς ότι πρέπει να είμαι καλή με όλους. Ερχόμενη στην Αθήνα έφαγα πολλές σφαλιάρες και τρώω ακόμα. Πάντα έβαζα στόχους και είχα παρωπίδες για όλα τα άλλα. Έβλεπα και βλέπω μόνο μπροστά. Από 19 ετών κατάφερα να είμαι αυτόνομη. Είμαι αυτοδημιούργητη εντελώς. Δεν βρήκα τίποτα έτοιμο από τους γονείς μου. Μου έδωσαν απλώς τις κατευθύνσεις τους, τις βάσεις, τις αρχές, αυτό ήταν όλο». 

Η Ελληνική Επιστημονική Ένωση Τεχνολογιών Πληροφορίας & Επικοινωνιών στην Εκπαίδευση (ΕΤΠΕ) για την πληροφορική παιδεία στο Λύκειο

viotikignomi
Από το Γραφείο Τύπου
Η Πληροφορική (Επιστήμη των Υπολογιστών) και οι Τεχνολογίες της Πληροφορίας και των...Επικοινωνιών τις οποίες υποστηρίζει, αποτελούν έναν από τους ισχυρότερους επιστημονικούς και τεχνολογικούς τομείς της κοινωνίας της γνώσης. Η επιστημονική, τεχνολογική και παιδαγωγική γνώση της Πληροφορικής από την πρωτοβάθμια εκπαίδευση προετοιμάζει για τη ραγδαία εξελισσόμενη κοινωνία, αναπτύσσει πνευματικές δεξιότητες υψηλού επιπέδου, ενθαρρύνει τη δημιουργικότητα και την καινοτομία.

Στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση είναι θεσμοθετημένη η ανάπτυξη του ψηφιακού γραμματισμού, η αξιοποίηση πληροφορικών εργαλείων σε όλα τα μαθήματα και η εισαγωγή στην επιστήμη της Πληροφορικής με έμφαση στην αλγοριθμική σκέψη.

Στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και στο Γυμνάσιο συνεχίζει η εμβάθυνση και οι μαθητές αναπτύσσουν την υπολογιστική σκέψη, που θεωρείται θεμελιώδης για τη γνωστική ανάπτυξη (αντίστοιχης αξίας με τα Μαθηματικά και τις Φυσικές Επιστήμες) και αποτελεί βάση για την καινοτομία στα επιστημονικά και τεχνολογικά πεδία.

Αν αυτή η διαδικασία διακοπεί και δεν συνεχίσει σε πλήρη ανάπτυξη στο Λύκειο, η προσπάθεια για την πληροφορική παιδεία δεν ολοκληρώνεται και αδρανοποιείται.

Στο Γενικό και Τεχνολογικό Λύκειο οικοδομείται η υπολογιστική γνώση, που είναι απαραίτητη για μια μεγάλη μερίδα μαθητών που θα επιλέξουν τις θετικές, τεχνολογικές και οικονομικές επιστήμες για τις ανώτατες σπουδές τους, αλλά και για τις μεταδευτεροβάθμιες επαγγελματικές επιλογές όλων των μαθητών, σε έναν ταχύτατα αναπτυσσόμενο τεχνολογικά περιβάλλον.

Η πρόσφατη στροφή προς την ενίσχυση της υπολογιστικής εκπαίδευσης στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση, είναι διεθνώς έντονη. Ενδεικτικά αναφέρονται οι παρεμβάσεις στα προγράμματα σπουδών σε ΗΠΑ (2010), Γερμανία (2009), Καναδά (2008) και Ισραήλ (2008), που ακολουθούν την παραπάνω προβληματική.

Η Ελληνική Επιστημονική Ένωση Τεχνολογιών Πληροφορίας & Επικοινωνιών στην Εκπαίδευση (ΕΤΠΕ), θεωρεί ότι πιθανή κατάργηση τομέων, κατευθύνσεων, ακόμα και η μείωση μαθημάτων Πληροφορικής στο Γενικό και Τεχνολογικό Λύκειο στερεί από τους μαθητές τη δυνατότητα για την περαιτέρω εξέλιξή τους, ιδιαίτερα όταν αυτή σχετίζεται με την Πληροφορική σε οποιοδήποτε επίπεδο. Στερεί επίσης από τη χώρα μελλοντικό επιστημονικό και τεχνολογικό δυναμικό υψηλού επιπέδου, ανταγωνιστικό σε διεθνές επίπεδο.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΤΠΕ

Αναστάσιος Μικρόπουλος, Καθηγητής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Πρόεδρος

Παναγιώτης Πιντέλας, Καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών, Αντιπρόεδρος

Δημήτριος Σάμψων, Καθηγητής Πανεπιστημίου Πειραιώς, Γενικός Γραμματέας

Νικόλαος Φαχαντίδης, Αναπληρωτής Καθηγητής Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, Ειδικός Γραμματέας

Αναστάσιος Λαδιάς, Σχολικός Σύμβουλος Πληροφορικής, Ταμίας

Χρήστος Παναγιωτακόπουλος, Αναπληρωτής Καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών, Μέλος

Άνθιμος Χαλκίδης, Καθηγητής Πληροφορικής, Μέλος

Αναγνώστης αρθρογραφεί για τα κριτήρια μοριοδότησης των δημοσίων υπαλλήλων που τίθενται σε διαθεσιμότητα

viotikignomi
Τραγέλαφος τα κριτήρια μοριοδότησης των δημοσίων υπαλλήλων που τίθενται σε καθεστώς διαθεσιμότητας. Ο άεργος απόγονος του απέθαντου της γνωστής κρατικοδίαιτης γερμανόφιλης δυναστείας , το έκανε πάλι το θαύμα του. Θαυμάστε λοιπόν εξυγίανση του δημόσιου τομέα...


1. Μοριοδοτεί μόνο μέχρι τις 2 ξένες γλώσσες. Στην τρίτη καίγεσαι σαν overqualified για το ελληνικό δημόσιο, διότι ως γνωστόν παραμορφωμένους δεν επιθυμούμε, χαλάνε την πιάτσα!!!Για τον ίδιο λόγο ξέχασε σεμινάρια, συμμετοχή σε έρευνες, μετεκπαίδευση και άλλες επιμορφωτικές συμμετοχές!

2. Το παιδί μοριοδοτείται μόνο στην περίπτωση που δεν είσαι κατηγορίας ΠΕ,ΤΕ και δεν ισοβαθμείς με άλλους. Γιατί σου λέει εδώ βρωμάει το πράγμα. Θέλεις και σπουδές και οικογένεια, δε γίνεται ρε μεγάλε, κάποιο λάκο έχει η φάβα...πότε πρόλαβες να σπουδάσεις, να μεγαλώσεις παιδί...ε μη τα θες και όλα δικά σου!

3. Ούτε λόγος φυσικά για γνώση υπολογιστών. Ξέρετε αυτά τα μηχανήματα του διαβόλου με τα κουμπάκια και την μικρή οθόνη. Εμείς εδώ στο Ελλάντα είμαστε παραδοσιακοί τύποι...πρέπει να προστατέψουμε το χαρτοβασίλειο και τους τιμητές του!

4. Μοριοδότηση πολυτέκνων; Τι είναι αυτό; Υπάρχει ακόμα αυτή η κατηγορία ανθρώπων στην Ελλάδα; Και γιατί έχουμε υπογεννητικότητα;

5. Μοριοδοτείται περισσότερο η μικρότερη προυπηρεσία, είς βάρος των παλαιότερων υπαλλήλων. Βέβαια, γιατί οι νιούφηδες κοστίζουν λιγότερο, μη το ξεχνάμε αυτό.
6. Α παραλίγο να ξεχάσω. Μεταπτυχιακά, Διδακτορικά και άλλες συναφείς κουλτουριές λαμβάνονται υπόψη μόνο αν έχουν συνάφεια με την προς κατάληψη θέση. Δηλαδή στην περίπτωση των δημοτικών αστυνομικών που η κυβέρνηση διατείνεται ότι θα μετακινήσει στην ΕΛΑΣ, αυτοί πρέπει να έχουν τελειώσει τη Μεγάλη των Μπάτσων Σχολή (του Μαχόνυ και του Τακλμπέρυ) , να έχουν θητεύσει FBI,CIA,CSI,NSA κλπ ή αν πρόκειται να πάνε φύλακες στα σωφρονιστικά ιδρύματα να έχουν τουλάχιστον μια απόδραση από το Γκουντάναμο στο ενεργητικό τους ή να έχουν προλάβει το Αλκατράζ σε λειτουργία!

7. Μοριοδοτεί λέει τις ετήσιες υπηρεσιακές αξιολογήσεις. Ναι αυτές τις αντικειμενικές που μοιάζουν περισσότερο με αυτοαξιολόγηση και τις υπογράφει ο κολλητός, ο φίλος, ο συνέταιρος, ο συναγωνιστής, ο κομματικός, ο έτσι ή ο αλλιώς δικός μας.

8. Συστήνει λέει επιτροπές με τη συμμετοχή και των Διευθύνσεων Διοικητικού-Προσωπικού των φορέων στους οποίους ανήκει ο "κινητικός" υπάλληλος...Θεός!

Τι έκανε το άτομο. Έβαλε στην επιτροπή αξιολόγησης άτομα που στην πλειοψηφία τους στο δημόσιο και ειδικά στους ΟΤΑ δεν έχουν ακόμα κριθεί ότι νομίμως κατέχουν θέση ευθύνης, να κρίνουν τους άλλους!! Όλοι αυτοί , ειδικά στους ΟΤΑ είναι τα γνωστά ρουσφέτια παλαιότερων ετών που δεν ξέρουν καν να συλλαβίσουν τη λέξη ΑΣΕΠ, πήραν θέση ευθύνης λόγω παλαιότητας (σαν τις μούμιες ένα πράγμα ή τα διατηρητέα της unesco) ή λόγω κομματικών κριτηρίων και τους βάζει τώρα να αξιολογήσουν άλλους...Κάποιοι παίζει να είναι και επίορκοι! Το νέο μότο: Κανείς δε πάει χαμένος, κανείς δεν περισσεύει, μπες και εσύ σε μια επιτροπή ΤΩΡΑ!

9. Ειδικά στην περίπτωση των δημοτικών αστυνομικών τι έκανε ο Θεός. Όλους εκείνους τους οποίους οι νομίμως και με ΑΣΕΠ επιτυχόντες βρήκαν ουρανοκατέβατους σαν Προισταμένους ή Διευθυντές στη Διεύθυνση Δημοτικής Αστυνομίας όταν επέστρεψαν από την πολύμηνη εκπαίδευσή τους, τους μοριοδοτεί τώρα για τη θέση ευθύνης που παρανόμως κατείχαν όλα αυτά τα χρόνια , ισοσκελίζοντας έτσι το μειονέκτημά τους από την μικρότερη μοριοδότηση λόγω του ότι διορίστηκαν χωρίς τη διαδικασία ΑΣΕΠ. Δηλαδή όχι μόνο δε τους διώχνει όπως διατυμπάνιζε αλλά τους μοριοδοτεί κιόλας για μια θέση που παρανόμως κατείχαν και καταχράζονταν ελλείψει νομοθετικής πρόβλεψης όλα αυτά τα χρόνια!!!

Αυτό είναι το δημόσιο που θέλετε ρε! Γιατί αυτό σας αξίζει! Εσάς που νομοθετείτε και όλους εσάς που χάψατε το παραμύθι της εξυγίανσης και ακόμα το μασάτε μέχρι να το φτύσετε στις επόμενες κάλπες!

Αναγνώστης

Υγρός τάφος για 2 παιδιά 16 και 21 ετών στην Αλίαρτο. Με υποθερμία οι τρεις φίλοι τους στο νοσοκομείο (φωτό)

viotikignomi

ix kanali
Τα παιδιά επέστρεφαν, στις 6 και μισή το πρωί, στα σπίτια τους στην Αλίαρτο από πανηγύρι που γινόταν στην περιοχή. Οι ηλικίες τους από 16 ως 21 χρονών.


Για άγνωστο λόγο το αυτοκίνητο έπεσε ανάποδα στο αρδευτικό κανάλι.

Τα πέντε παιδιά εγκλωβίστηκαν σε αυτό.
Διερχόμενος αγρότης που πήγαινε με το τρακτέρ στο χωράφι του διαπίστωσε τι είχε συμβεί.
Πλησίασε το τρακτέρ στο κανάλι, έδεσε το αυτοκίνητο με συρματόσχοινο και το τράβηξε έξω από το νερό.
Έσπασε την πίσω πόρτα και έβγαλε τα παιδιά. Ταυτόχρονα ενημέρωσε τις αρχές.
Δυστυχώς όμως ήταν ήδη αργά για τους 2 από τους 5 φίλους. Ένας 16χρονος και ένας 21χρονος πνίγηκαν. Οι τρεις φίλοι τους σώθηκαν από θαύμα, μετά την άμεση παρέμβαση του αγρότη και νοσηλεύονται εκτός κινδύνου, με υποθερμία στο νοσοκομείο της Λειβαδιάς.
Η είδηση έχει παγώσει την τοπική κοινωνία της Αλιάρτου και κανείς δεν πιστεύει πως η διασκέδαση της νεαρής παρέας κατέληξε σε αυτή την τραγωδία.ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ – ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΘΗΒΩΝ

viotikignomi

Δίρκης 20 – Τα.κ 32200 Θήβα

Τηλ 6978007275 tel&fax :22620 81044

e-mail: oebethivas@yahoo.grwww.oebethivas.blogspot.com

ΘΗΒΑ: 2 / 8 / 2013

Προς: Υπουργείο Εργασίας

Υπόψιν: Υπουργού κ. Βρούτση Ιωάννη

Κοινοποίηση: Υφυπουργό Εργασίας , κ. Βασίλη Κεγκερογλου

Βουλευτές Ν. Βοιωτίας

Μ.Μ.Ε

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: Ρύθμιση οφειλών προς ασφαλιστικά ταμεία


Κύριε Υπουργέ,
     Στην νέα ρύθμιση οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία προβλέπεται – απαιτείται η ρύθμιση οφειλών των συναδέλφων επαγγελματιών, βιοτεχνών, και εμπόρων εντός διμήνου διαφορετικά επικρέμεται, για πολλοστή φορά, η απειλή μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης (κατάσχεσης).
    Φαίνεται ότι το κράτος δεν λαμβάνει υπόψη ότι οι συνάδελφοι δεν ξέρουν τι να πρωτορυθμίσουν τώρα πια, δεν έχει δείξει να λαμβάνει στο ελάχιστο υπόψη τις κατά καιρούς προτάσεις μας, δείχνει ιδιαίτερη σπουδή δίωξη μικρό-οφειλετών και κυρίως φαίνεται να μην ενδιαφέρετε για το γεγονός ότι, προφανώς, προέχει η επιβίωση έναντι της εξυπηρέτησης των όποιων οφειλών, τις οποίες βεβαίως και δεν αρνούμαστε.
    Για μια ακόμη φορά παρακαλούμε για την προσέγγιση των θεμάτων αυτών με τρόπο που θα επιτρέπει και την εξυπηρέτηση των οφειλών και την επιβίωση μας.
Φοβούμαστε δε, ότι η συνέχιση της σκληρής, από πλευράς κράτους, στάσης, θα οδηγήσει στο οριστικό κλείσιμο ακόμη περισσότερων μικρομεσαίων επιχειρήσεων και ενδεχομένως σε ακόμη περισσότερες αυτοκτονίες.

    Στο τέλος, δεν αποκλείουμε το ενδεχόμενο μιας, εξ’ ανάγκης, γενικευμένης παύσης πληρωμών με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για όλες τις πλευρές.
   Κυρίως ας πάψουν οι απειλές.
    Το ότι τα νούμερα δεν «βγαίνουν» και δεν πρόκειται ποτέ να «βγουν» το γνωρίζουμε πια όλοι πολύ καλά.
    Ας μην υπάρξουν λοιπόν άλλες ανθρωποθυσίες στο βωμό μιας μάταιης, επί της ουσίας, επιδίωξης.

                               
                                      ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΕΒΕ ΘΗΒΑΣ
         
                                         Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

                            ΧΑΡΑΤΣΗΣ   ΧΡΗΣΤΟΣ             

Παρασκευή, 2 Αυγούστου 2013

Διαθεσιμότητα: Ποιοι υπάλληλοι γλιτώνουν την απόλυση;

viotikignomi

Σε αγώνα δρόμου επιδίδονται τα υπουργεία σε μία προσπάθεια να περισώσουν όσους περισσότερους υπαλλήλους που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα ή πρόκειται να τεθουν...


Προς διάσωση φαίνεται να οδεύουν, σύμφωνα με την εφημερίδα "Τα Νέα" οι 1.618 εργαζόμενοι του ΕΣΥ, για τους οποίους υπάρχει μέριμνα από το υπουργείο Υγείας να μετακινηθούν σε άλλες νοσηλευτικές μονάδες - εφόσον αποδεχθούν τη μετακίνησή τους. Μεγάλο μέρος των 2.122 εκπαιδευτικών Τεχνικών Λυκείων, οι οποίοι τέθηκαν ήδη σε διαθεσιμότητα και τα ονόματά τους ανακοινώθηκαν προχθές, δείχνουν να αποφεύγουν την οριστική απομάκρυνση.

Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς, το 55% από αυτούς αφορά ειδικότητες που θα μπορούσαν να καλύψουν ανάγκες άλλων φορέων. Μεταξύ αυτών είναι νοσηλευτές, γιατροί, οδοντίατροι, βρεφονηπιοκόμοι κ.ά. ενώ, όπως έχει αναφερθεί από το υπουργείο Παιδείας, και από τους υπόλοιπους διαθέσιμους κάποιοι αναμένεται να απασχοληθούν ως ωρομίσθιοι. Υπολογίζεται, δηλαδή, ότι τελικά ποσοστό της τάξεως περίπου του 35% από την κατηγορία αυτή θα βρεθεί ενώπιον του κινδύνου της απομάκρυνσης.

Ασφαλείς προς μετακίνηση εκτιμάται, παράλληλα, ότι είναι και περίπου 200 υπάλληλοι από τους 600 του υπουργείου Υποδομών, οι οποίοι διαθέτουν ανώτατους τίτλους σπουδών και απασχολούνταν στην πρώην Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εργων.

Αγνωστο είναι το μέλλον για τους 1.500 διοικητικούς που προέρχονται, επίσης, από τη δεξαμενή του υπουργείου Παιδείας και ειδικότερα από τα ΑΕΙ και ΤΕΙ. Η αξιολόγηση για την παραμονή τους ή την υπαγωγή τους σε διαθεσιμότητα θα γίνει από τα ίδια τα ανώτατα ιδρύματα, ωστόσο στη συνέχεια η μετακίνησή τους σε άλλους φορείς θα είναι σε συνάρτηση με τα προσόντα τους - εάν διαθέτουν λίγα προσόντα δεν θα έχουν μεγάλη πιθανότητα επανατοποθέτησης στο Δημόσιο.

Ανάλογη περίπτωση αποτελούν και οι 600 διαθέσιμοι διοικητικοί του υπουργείου Εργασίας, οι οποίοι προέρχονται κατά κύριο λόγο από τα ασφαλιστικά ταμεία και τον ΟΑΕΔ και θεωρείται αβέβαιο εάν θα καταστεί εφικτή η μετακίνησή τους. Σύμφωνα με τα στοιχεία της πρότασης του υπουργείου για διαθεσιμότητα, 200 εργαζόμενοι προέρχονται από το ΙΚΑ και 260 από τον ΟΑΕΔ. Παράλληλα, σε διαθεσιμότητα θα τεθούν 60 υπάλληλοι από τον ΟΑΕΕ, 30 υπάλληλοι από τον ΟΓΑ, 30 από το ΕΤΕΑ, καθώς και 20 εργαζόμενοι σε κεντρικές υπηρεσίες του υπουργείου.

Αγώνα δρόμου κάνει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τη διασφάλιση των 3.500 δημοτικών αστυνομικών που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα εντός του Σεπτεμβρίου. Ηδη θεωρούνται διασφαλισμένοι οι περίπου 1.200 αστυνομικοί Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, καθώς και περίπου 800 από τους 2.300 Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης οι οποίοι θα μετακινηθούν στο υπουργείο Δικαιοσύνης για ανάγκες των σωφρονιστικών καταστημάτων.

«Θέλει συνέργειες από πολλούς: υπουργεία, δήμους και άλλους φορείς. Αν βοηθήσουν, υπάρχει ελπίδα· αν όχι, θα τους κάψουν χειρότερα», σχολίαζαν στελέχη του Δημοσίου. «Υπάρχουν πολλές πιέσεις, διότι τα υπουργεία καλούνται την ώρα που πρέπει να διώξουν δικούς τους υπαλλήλους να βρουν θέσεις για να πάρουν άλλους», σημείωναν.

Ενδεικτικά αναφερόταν η περίπτωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, καταγράφηκε δυστοκία στην αποστολή των στοιχείων για τον αριθμό των 500 θέσεων που πρέπει να καλύψουν στο πλαίσιο της διαθεσιμότητας υπαλλήλων. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ενώ απομακρύνονται δικοί του υπάλληλοι, το υπουργείο πρέπει αμέσως να τρέξει τη διαδικασία ώστε να απορροφήσει τμήμα των δημοτικών αστυνομικών.

Μέχρι το 2018 τα "stress tests" των ελληνικών τραπεζών

viotikignomi

Σε βάθος πενταετίας θα φτάσει η προβολή του μέλλοντος για τις ελληνικές τράπεζες, μέσω των “stress tests” που θα διενεργήσουν...


η Τράπεζα της Ελλάδας και η “Blackrock”, για να διαπιστωθούν οι προοπτικές που διανοίγονται για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας της ανακεφαλαιοποίησης, αλλά και των συγχωνεύσεων-συνεργασιών που δρομολογούνται.

Τα “stress tests” που θα πραγματοποιήσει η Τράπεζα της Ελλάδας θα αφορούν προσομείωση μέχρι και το 2018, ενώ η “Blackrock” θα τερματίσει τη δική της πρόβλεψη το 2016.

Στελέχη της αμερικανικής εταιρείας βρίσκονται στην Ελλάδα και χαρτογραφούν το νέο τοπίο που διαμορφώνεται στον τραπεζικό τομέα, και αναμένεται να παραμείνουν στην Αθήνα μέχρι και τον Νοέμβριο. 

Μάστιγα οι κλοπές στον κάμπο της Λαμίας. Τους τσιγγάνους καταγγέλλουν οι αγρότες [video]

viotikignomi

Τους τσιγγάνους στοχοποιούν για τις καθημερινές κλοπές στον κάμπο της Λαμίας οι αγρότες της περιοχής που...
καθημερινά βλέπουν να τους λείπουν βασικά πράγματα που τους εξυπηρετούν κυρίως στην άρδευση των χωραφιών τους.

Το πρόβλημα έχει εξελιχθεί σε μάστιγα και χθες ομάδα αγροτών βρέθηκε στο γραφείο του διοικητή της ασφάλειας Λαμίας ζητώντας την συνδρομή και την βοήθεια της αστυνομίας στην αντιμετώπιση του θέματος.

lamiastar.gr

Συνάντηση ΓΣΕΒΕΕ με τη Διοίκηση του ΟΑΕΕ

viotikignomi
Από το Γραφείο Τύπου
Το Προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ συναντήθηκε σήμερα με τη Διοίκηση του ΟΑΕΕ, και...συγκεκριμένα με τη Διοικητή κα. Κωτίδου Γεωργία και τον Υποδιοικητή κ. Γάκη Αδαμάντιο. Η συνάντηση έγινε με αφορμή την αποστολή από το Ταμείο, σε ασφαλισμένους με ληξιπρόθεσμες οφειλές, εγγράφων, στα οποία διαλαμβάνονται αναλυτικά οι οφειλές, με την απειλή ότι η μη εξόφληση τους συνεπάγεται και λήψη αναγκαστικών μέτρων. Η ΓΣΕΒΕΕ , έχοντας ήδη ζητήσει σχετική παρέμβαση από τον αρμόδιο Υπουργό, προχώρησε και σε συνάντηση με τη Διοίκηση του ΟΑΕΕ, ώστε να ζητήσει διευκρινήσεις και να αιτηθεί και πάλι τη παύση αποστολής των εν λόγω εγγράφων.

Στη συνάντηση που έλαβε τόπο στα γραφεία του ΟΑΕΕ, παρίσταντο και εκπρόσωποι Ομοσπονδιών, μελών της ΓΣΕΒΕΕ, ώστε να μπορέσουν να τοποθετηθούν και να ακούσουν τις θέσεις της Διοίκησης. Το Προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ, για άλλη μια φορά τόνισε ότι είναι ανεπίτρεπτο, εν μέσω των ειδικών οικονομικών συνθηκών που μαστίζουν το σύνολο της ελληνικής αγοράς, να γίνονται τέτοιες κινήσεις εναντίον των ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ, με τη συνενοχή της Διοίκησης. Η Γενική Συνομοσπονδία θεωρεί ανυπόστατη την όποια προσδοκία του Ταμείου ότι η «απειλή» κατάσχεσης και λοιπών ασφαλιστικών μέτρων, μπορεί να αποφέρει αποτελέσματα, όταν αποδεδειγμένα υπάρχει οικονομική δυσπραγία των ασφαλισμένων να ανταπεξέλθουν στην ασφυκτική πίεση εξόφλησης των οφειλών τους. Η ΓΣΕΒΕΕ θεωρεί ότι η μη απόδοση από τον ΟΑΕΕ των ανεξόφλητων οφειλών των ασφαλισμένων στις σχετικές Δ.Ο.Υ, αλλά αντί αυτού η μεταφορά τους στο νεοσύστατο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών – Κ.Ε.Α.Ο., δεν απενεχοποιεί τις όποιες ευθύνες της Διοίκησης απέναντι στους συναδέλφους που αδυνατούν να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις του στο Ταμείο.

Επιπρόσθετα, για άλλη μια φορά, η ΓΣΕΒΕΕ, έθεσε τεκμηριωμένα τις πάγιες θέσεις της για εξυγίανση του Ταμείου, αποποινικοποίησης των οφειλών και ελευθερίας επιλογής κλάσης, ως ρεαλιστικές λύσεις που θα οδηγήσουν και στη μακροχρόνια βιωσιμότητα του ΟΑΕΕ, αλλά παράλληλα θα ανακουφίσουν και χιλιάδες ασφαλισμένους του Ταμείου που ασφυκτιούν κάτω από τη πίεση της κρίσης και των πρόχειρων και ανάλγητων πολιτικών. Η έξαρση των αυτοχειριών τους τελευταίους μήνες, είναι η δραματικότερη απόδειξη ότι δεν είναι πλέον ηθικά αποδεκτός ο όποιος εμπαιγμός σε βάρος της ήδη επιβαρυμένης ψυχολογίας του επιχειρηματικού κόσμου.

Το Προεδρείο της Γενικής Συνομοσπονδίας, κάλεσε για άλλη μια φορά τη Διοίκηση του Ταμείου να σταματήσει την αποστολή των σχετικών εγγράφων – «προκατασχετήριων», και να εστιάσει στην εύρεση βιώσιμων λύσεων, οι οποίες μπορούν να βρεθούν μόνο μέσα από το διάλογο με τους άμεσα εμπλεκόμενους ασφαλισμένους και τους φορείς αυτών. Είναι αναγκαίο όσο ποτέ να διασφαλιστεί εκτόνωση στην ήδη παραπαίουσα επιχειρηματική δραστηριότητα και να εξασφαλιστούν παράλληλα τακτικά έσοδα στον ΟΑΕΕ.

Στο πένθος βυθίστηκε η Βουλγαρία

viotikignomi


Τριήμερο πένθος κηρύχτηκε στον Δήμο Σιμιτλί, στη νοτιοδυτική Βουλγαρία, για τους δύο ανθρακωρύχους που βρέθηκαν νεκροί μέσα στο... ορυχείο του Οράνοβο, ύστερα από 17 ημέρες ερευνών.

Οι σοροί τους εντοπίστηκαν κάτω από τόνους λάσπης. Συνολικά, οι νεκροί από την κατολίσθηση της 16ης Ιουλίου στο ορυχείο του Οράνοβο έφτασαν τους τέσσερις, αφού άλλοι δύο εργάτες είχαν χάσει τη ζωή τους στο τραγικό δυστύχημα. Σύμφωνα με τον διαχειριστή του ορυχείου Βαλέρι Μάνοφ, η τραγωδία οφείλεται σε αίτια που είναι ανθρωπίνως αδύνατο να αντιμετωπιστούν.

Ο κ. Μάνοφ είπε ακόμη ότι οι συνάδελφοι των δύο ανθρακωρύχων δούλεψαν με αυταπάρνηση και ηρωισμό, σε τρεις βάρδιες, θέτοντας σε ρίσκο ακόμα και την ίδια τους τη ζωή κατά την επιχείριση διάσωσης.

«Διλήμματα του τύπου "ψωμί ή θάνατος" δεν μπορούν να γίνουν πλέον αποδεκτά στη Βουλγαρία του 21ου αιώνα. Ακόμα περισσότερο, όταν η χώρα μας είναι και ισότιμο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης», δήλωσε από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομίας και Ενέργειας, Ντραγκομίρ Στόινεφ, έχοντας ανακοινώσει νωρίτερα την τραγική εξέλιξη στα μέλη του κοινοβουλίου.
ΑΠΕ

Ένας νεανικός έρωτας οδήγησε την ΕΛ.ΑΣ. σε γιάφκα!

viotikignomi
Ενας εφηβικός έρωτας οδήγησε την ΕΛ.ΑΣ. σε ένα μεγάλο οπλοστάσιο στον Αγιο Δημήτριο .

Εντυπωσιακό παρασκήνιο και μια ερωτική ιστορία φαίνεται να κρύβονται πίσω από τον εντοπισμό οπλοστασίου στο σπίτι 44χρονου στον Αγιο Δημήτριο που εργαζόταν και ως σεκιούριτι σε καταστήματα.....

Ψάχνοντας μια 15χρονη που «κλέφτηκε» με έναν 25χρονο Κρητικό η Αστυνομία τελικά εντόπισε «γιάφκα» που αποδίδεται στο ελληνικό οργανωμένο έγκλημα.

Σε πρώτη φάση διατυπώθηκαν υπόνοιες για συμμετοχή του 44χρονου σε ομάδα ένοπλης οργάνωσης, όμως στην πορεία η έρευνα στράφηκε σε τυχόν διασύνδεσή του με το οργανωμένο έγκλημα.

Μάλιστα τις τελευταίες ημέρες οι αξιωματικοί της Ασφαλείας Αττικής έχουν συγκεντρώσει πληροφορίες ότι ο 44χρονος πιθανόν να διατηρούσε επαφή με ορισμένα από τα μέλη μιας συμμορίας ελλήνων κακοποιών (συμμετείχαν συνολικά 15 άτομα), κυρίως από την περιοχή της Ηλείας, που είχε προχωρήσει σε 23 ληστείες τραπεζών και χρηματαποστολών χρησιμοποιώντας Καλάσνικοφ και βαριοπούλες. Η λεία τους υπερέβαινε τα δύο εκατομμύρια ευρώ. Από την πλευρά του ο κατηγορούμενος υποστηρίζει ότι ασχολείται με επισκευές όπλων και δεν έχει καμιά εγκληματική δράση.

Σε σχέση όμως με τον εντοπισμό του οπλοστασίου είχε αναπτυχθεί ένας ολόκληρος μύθος. Πολλοί υποστήριζαν ότι η ανακάλυψή του έγινε από πληροφορίες ειδικών υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. ή της ΕΥΠ που ασχολούνται με την τρομοκρατία. Επιπλέον, άλλοι μιλούσαν για το «τελικό αποτέλεσμα πολύμηνων παρακολουθήσεων με σύγχρονα τεχνικά μέσα» ή και άλλες ευφάνταστες θεωρίες. Οπως προκύπτει ωστόσο από δικαστικά έγγραφα της υπόθεσης, η αλήθεια είναι κάπως διαφορετική - και όπως συμβαίνει συχνά, πολύ πιο απλή...

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. φαίνεται να έφθασαν στο διαμέρισμα ψάχνοντας μια 15χρονη, θυγατέρα δημοτικού υπαλλήλου στα νότια προάστια, που «κλέφτηκε» με έναν 25χρονο από την Κρήτη. Ο νεαρός είχε καταδικασθεί σε κάθειρξη 20 χρόνων για βιασμό και ανθρωποκτονία που φέρεται να διέπραξε προ οκταετίας - σε ηλικία 17 ετών δηλαδή. Ο 25χρονος είχε παραβιάσει προ μερικών μηνών πενθήμερη άδεια από τις φυλακές Γρεβενών και φαίνεται να συνήψε ερωτική σχέση με την έφηβη, την οποία γνώρισε μέσω του οικογενειακού περιβάλλοντός της.

Τα ίχνη της 15χρονης όμως χάθηκαν τον τελευταίο μήνα. Γι' αυτό οι ανήσυχοι γονείς της απευθύνθηκαν στην ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να εντοπισθεί. Οι αστυνομικοί λοιπόν άρχισαν να αναζητούν πληροφορίες για τα καταλύματα του άφαντου συντρόφου της νεαρής. Στο πλαίσιο των ερευνών τους οι αστυνομικοί εξέτασαν την περίπτωση η 15χρονη να βρίσκεται στο σπίτι του 44χρονου στον Αγιο Δημήτριο καθώς ήταν φίλος του 25χρονου καταζητούμενου.

Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. δεν βρήκαν εκεί το κορίτσι, όμως έκπληκτοι ανακάλυψαν μέσα στο διαμέρισμα «όπλα για μια ολόκληρη στρατιωτική μονάδα» όπως χαρακτηριστικά είπαν. Κι αυτή η αναζήτηση της «ερωτευμένης 15χρονης» οδήγησε την ΕΛ.ΑΣ. σε μια απροσδόκητη επιτυχία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής (ΓΑΔΑ), ύστερα από έρευνες που πραγματοποιήθηκαν από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και του Αστυνομικού Τμήματος Δάφνης σε διαμέρισμα δευτέρου ορόφου, ισογείου και γκαράζ πολυκατοικίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα καλάσνικοφ, τέσσερα πιστόλια, μία καραμπίνα, ένα μονόκαννο κυνηγετικό όπλο, πέντε περίστροφα κρότου - λάμψης, ένα αυτοσχέδιο πυροβόλο όπλο τύπου στυλό, δεκαπέντε σκελετοί περιστρόφων, πλήθος εξαρτημάτων διαφόρων όπλων (λαβές, ελατήρια, κάννες), δύο γεμιστήρες για καλάσνικοφ με 28 φυσίγγια η καθεμία, δύο μεγάλες γεμιστήρες πιστολιού 9 mm που περιείχαν 27 και 28 φυσίγγια αντίστοιχα, μεγάλος αριθμός φυσιγγίων διαφόρων διαμετρημάτων, μεγάλος αριθμός καλύκων φυσιγγίων διαφόρων διαμετρημάτων, τρία αλεξίσφαιρα γιλέκα, τέσσερα κράνη, δέκα συσκευές κινητών τηλεφώνων, μεγάλος αριθμός καρτών κινητής τηλεφωνίας και τρία σπρέι ακινητοποίησης.

Απίστευτο: Δικαστήριο κούρεψε το χρέος 100% σε υπερχρεωμένη Χανιώτισσα !

viotikignomi
Ούτε στα πιο ... τρελά της όνειρα δεν φανταζόταν μια 68χρονη Χανιώτισσα την απόφαση σταθμό του Ειρηνοδικείου Βάμου στον Αποκόρωνα που διέγραψε πλήρως τα χρέη της ! Έτσι η υπερχρεωμένη γυναίκα δεν θα χρειαστεί να πληρώσει ούτε ένα ευρώ για τις οφειλές της απέναντι σε τέσσερις τράπεζες.

Πιο συγκεκριμένα η 68χρονη δανειολήπτρια και μητέρα ενός ανήλικου παιδιού εργαζόταν ως κομμώτρια αλλά λόγω σοβαρής ασθένειας συνταξιοδοτήθηκε λαμβάνοντας 515 ευρώ/μήνα που αποτελεί το μοναδικό της εισόδημα. Ο σύζυγός της είναι αγρότης , της ίδιας ηλικίας , με σχεδόν μηδενικό εισόδημα, ο οποίος έχει στην κυριότητα του μια οικία 97 τ.μ, στην οποία διαμένει με την σύζυγο του, ακόμα έχουν στην κυριότητά τους κατά 50% έκαστος ,ένα Ι.Χ μικρής εμπορικής αξίας.

Το χρέος της δανειολήπτριας σε τέσσερις Τράπεζες, ανερχόταν σε 104.531,05 ευρώ και κουρεύτηκε από το Ειρηνοδικείο Βάμου, κατά 100%. Την πλήρη ικανοποίηση της για την απόφαση αυτή εκφράζει και η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης.

Αράχνη-φονιάς βρέθηκε στη Χαλκίδα και σκόρπισε πανικό! www.dikaiologitika.gr

Αράχνη-φονιάς βρέθηκε στη Χαλκίδα και σκόρπισε πανικό!
Αράχνη-φονιάς βρέθηκε στη Χαλκίδα και σκόρπισε πανικό! Δεν πίστευε στα μάτια του ο νεαρός πατέρας, όταν είδε την επικίνδυνη αράχνη έξω από το σπίτι του, στο Βασιλικό Χαλκίδας.

viotikignomi

ΣΟΚ - Τροχαιο με δυο οικογενειες - Πεντε νεκροι χαροπαλευουν τρια παιδια

viotikignomi


Πέντε νεκροί και τέσσερις σοβαρά τραυματίες – Μάχη να κρατηθούν στη ζωή δίνουν τρία παιδιά ηλικίας 16, 15 και 3 ετών - Πληροφορίες αναφέρουν ότι η σύγκρουση έγινε κατά τη διάρκεια απόπειρας προσπέρασης

Πέντε άνθρωποι μεταξύ των οποίων ένα παιδί έχασαν τελικά τη ζωή τους στο τραγικό τροχαίο δυστύχημα που έγινε το μεσημέρι στο 140,5ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Άρτας - Αντιρρίου, ενώ τρία ανήλικα παιδιά τραυματίστηκαν σοβαρά.

Το τραγικό δυστύχημα έγινε όταν το ΙΧ που οδηγούσε ένας 40χρονος και στο οποίο επέβαιναν ο 84χρονος πατέρας του και η 69χρονη μητέρα του συγκρούστηκαν μετωπικά με το αυτοκίνητο που οδηγούσε μία 43χρονη και επέβαιναν η 31χρονη αδερφή της και τέσσερα παιδιά, η 15χρονη κόρη και ο 13χρονος γιος της οδηγού, ο 3χρονος γιος της συνοδηγού και μία 16χρονη με διαφορετικό επώνυμο. Από τη σφοδρότατη σύγκρουση τραυματίστηκαν θανάσιμα η οδηγός του δεύτερου οχήματος, ο 13χρονος γιος της και η αδερφή της καθώς και οι δύο ηλικιωμένοι επιβάτες του άλλου οχήματος. Σοβαρά τραυματίστηκε ο 40χρονος γιος τους και τα τρία παιδιά ηλικίας 16, 15 και 3 ετών. 

Στο σημείο επικράτησε πανικός με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ να σπεύδουν για να απεγκλωβίσουν τους τραυματίες τους οποίους μετέφεραν εσπευσμένα στο Γενικό νοσοκομείο της Άρτας. Αν και μέχρι στιγμής, δεν έχουν διευκρινιστεί οι συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη η τραγωδία, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ένας από τους οδηγούς προσπάθησε να κάνει προσπέραση η οποία κατέληξε σε σφοδρή μετωπική σύγκρουση. 

Προανάκριση για τον ακριβή προσδιορισμό των συνθηκών του δυστυχήματος διενεργεί η Τροχαία Άρτας.

Όπως δήλωσε στο prothema.gr ο κ. Γιώργος Λάμπρου, διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας η κατάσταση της υγείας των τεσσάρων τραυματιών που διακομίστηκαν στο νοσοκομείο είναι εξαιρετικά σοβαρή, και οι τέσσερις βρίσκονται στο χειρουργείο, ενώ οι γιατροί καταβάλλουν αγωνιώδεις προσπάθειες να τους κρατήσουν στη ζωή.

Οι Λαμιώτες δεν πάνε διακοπές - Μεγάλη πτώση της ζήτησης στα τουριστικά γραφεία

viotikignomi
Λιγότεροι από κάθε άλλη χρονιά είναι φέτος οι Λαμιώτες που θα κάνουν διακοπές.

Η πτώση της κίνησης στα τουριστικά γραφεία φτάνει ακόμη και το 40%, ενώ όσοι μπορούν να φύγουν το κάνουν για ελάχιστες ημέρες. Σε μια προσπάθεια μάλιστα να περιορίσουν τα έξοδα, επιλέγουν προορισμούς στους οποίους μπορούν να φτάσουν οδικώς.


lamiastar.gr

Εκκένωση κατασκηνώσεων στην Κερατέα

viotikignomi
Δραματική είναι η κατάσταση στην περιοχή ανάμεσα στο Μαρκόπουλο και το Πόρτο Ράφτη, καθώς... μεγάλη φωτιά μαίνεται ανεξέλεγκτη, προκαλώντας καταστροφές σε σπίτια και κάνοντας στάχτη δασικές εκτάσεις.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, συνολικά 190 παιδιά μεταφέρθηκαν από κατασκηνώσεις στην Κερατέα, βρίσκοντας προσωρινό καταφύγιο στα ΚΑΠΗ Κερατέας.

Νικολάου-Παραμένει ως έχει το Νοσοκομείο Θηβών

viotikignomi

 


Με τον Υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη συναντηθήκαν την Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013, ο Δήμαρχος Θηβαίων Σπύρος Νικολάου, οι Βουλευτές του Νομού Ευάγγελος Μπασιάκος και Γιάννης Σταθάς, η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θηβών Φιλιώ Πρωτόπαπα και ο Διευθυντής Δ/κών Υπηρεσιών του Γ.Ν. Θηβών Δημήτρης Καλπένης.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με σκοπό την επίσημη ενημέρωση, δια στόματος Υπουργού, σχετικά με τις ενέργειες στις οποίες θα προβεί το Υπουργείο, στα πλαίσια της αντιμετώπισης των σοβαρών προβλημάτων λειτουργίας του Νοσοκομείου Θηβών, κυρίως λόγω της έλλειψης του απαραίτητου προσωπικού, που δικαιολογημένα έχει ανησυχήσει τους κατοίκους όλης της περιοχής.

Ο Υπουργός Υγείας, ενημέρωσε τους παρευρισκομένους ότι το Νοσοκομείο της Θήβας θα συνεχίσει να λειτουργεί στο συγκεκριμένο θεσμικό πλαίσιο και δεσμεύτηκε για άμεση πρόσληψη δύο επικουρικών ιατρών, ενός μικροβιολόγου και ενός παθολόγου και σε επόμενη φάση ενίσχυση του Νοσοκομείου της Θήβας με δύο ακόμα επικουρικούς ιατρούς (χειρούργο και ακτινολόγο). Ενημέρωσε επίσης ότι σε  πολύ σύντομο χρονικά διάστημα θα τοποθετηθεί στο Γ.Ν. Θηβών αναπληρωτής διοικητής.

Δείτε την Όλγα Τρέμη με μπικίνι στην παραλία!

viotikignomi
Τις Κυκλάδες και συγκεκριμένα το όμορφο νησί της Πάρου, επέλεξε η Όλγα Τρέμη για να περάσει τις καλοκαιρινές της διακοπές. Η λαμπερή παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Mega βρίσκεται στο νησί μαζί με τον σύζυγο της, Νίκο Νικητέα, και τον γιο της, Αλέξανδρο. Η Όλγα Τρέμη ξεκουράζεται και χαλαρώνει προσπαθώντας να..γεμίσει τις μπαταρίες της, μιας και θα επιστρέψει τις τελευταίες μέρες του Αυγούστου στο βαρύ τιμόνι του κεντρικού δελτίου. Ο φωτογραφικός φακός του ΟΚ! την εντόπισε και την απαθανάτισε…


Google Maps: Nέα δυνατότητα προσθήκης πανοραμικών φωτογραφιών

viotikignomi
Η Google εγκαινίασε μια νέα ιστοσελίδα με την ονομασία Views στην οποία οι χρήστες μπορούν να ανεβάζουν πανοραμικές (360°) φωτογραφίες...
και να εμπλουτίζουν την υπηρεσία Google Maps.

Όπως αναφέρει ο Evan Rapoport της Google, oι εικόνες αυτές -τις οποίες αποκαλεί “photo spheres”- εμφανίζονται στη σωστή τοποθεσία πάνω στο χάρτη δίνοντας στο χρήστη μια καλύτερη εικόνα της περιοχής. Τις photo sphere μπορείς να τραβήξεις εύκολα με το Android smartphone σου αρκεί να έχεις έκδοση Android 4.2 JellyBean και άνω ενώ και το ανέβασμα τους είναι αρκετά απλό:

Αρχικά κάνεις sign in στην ιστοσελίδα Views μέσω του λογαριασμού σου στο Google+ και επιλέγεις το μπλε εικονίδιο της κάμερας στο πάνω δεξιά μέρος της σελίδας.

Με αυτόν τον τρόπο μπορείς να ανεβάζεις φωτογραφίες από το Google+. Εναλλακτικά μπορείς να το κάνεις και από τη Gallery του Android smartphone σου επιλέγοντας Share και στη συνέχεια Google Maps.

Σύλληψη στα Βάγια Βοιωτίας για ανθρωποκτονία


viotikignomi

Είχε σκοτώσει τον ξάδερφο του στο Πακιστάν…

Έναν 40χρονο Πακιστανό συνέλαβαν σε αγροτική περιοχή των Βαγίων  οι Αστυν9ομικοί του Τμήματος Αναζητήσεων Προσώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής,  σε βάρος του οποίου είχε εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης των Πακιστανικών Αρχών για ανθρωποκτονία.

Ο  40χρονος Πακιστανός, μαζί με άλλους ομοεθνείς συνεργούς του, δολοφόνησε στις 22-8-2012 στο Πακιστάν τον εξάδελφό του, έπειτα από έντονη μεταξύ τους διαμάχη σχετικά με την άρδευση υδάτων
viotiki-ora

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΑΠΑΝΩΝ ΚΛΕΙΣΤΗΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ


ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΑΠΑΝΩΝ ΚΛΕΙΣΤΗΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ

Σε συνέχεια των προηγούμενων ανακοινώσεων στα πλαίσια της ενεργοποίησης των νέων ηλεκτρονικών υπηρεσιών, σας ενημερώνουμε, ότι:
Όλοι οι Ιδιώτες Πάροχοι Υγείας Κλειστής Περίθαλψης έχουν υποχρέωση ηλεκτρονικής υποβολής αρχείου των αναλυτικών παραστατικών υγείας κλειστής περίθαλψης του πρώτου εξαμήνου του 2013, ανά μήνα, μέχρι την 08/09/2013.
Οι Ιδιώτες Πάροχοι Υγείας Κλειστής Περίθαλψης με τους κωδικούς πρόσβασης που διαθέτουν, θα υποβάλλουν τους λογαριασμούς τους μέσω της διαδικτυακής εφαρμογής e-ΔΑΠΥ Κλειστής Περίθαλψης.

Απόφαση για διακοπή του ρεύματος στους ρομά στη Θήβα-Ο αγώνας των θηβαίων πολιτών κατά την εγκληματικότητα των ρομά συνεχίζεται

viotikignomi

Δημοτικό Συμβούλιο στη Θήβα με κύριο θέμα το πρόβλημα των Ρομά στο Πυρί Θήβας.  Η επιτροπή για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας των Ρομά στη Θήβα με επικεφαλή τον κύριο Νίκο Τούτουζα, ήταν εκεί και πάλεψε ώστε να υπογραφεί η συμφωνία στη διακοπή του ρεύματος και του νερού στην περιοχή των Ρομά από τον δήμο της Θήβας.  Στο συμβούλιο ήταν και κάποιοι από τους ρομά οι οποίοι τόνισαν ότι δεν είναι όλοι ίσοι και όμοιοι και ότι μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά. .
Φωτογραφίες Ιωάννης Τασιούλης για το viotiashop

Προκήρυξη του Προγράμματος «Εξωστρέφεια – Ανταγωνιστικότητα των Επιχειρήσεων (II) »

Προκήρυξη του Προγράμματος «Εξωστρέφεια – Ανταγωνιστικότητα των Επιχειρήσεων (II) »
Τα βασικά χαρακτηριστικά του προγράμματος έχουν ως εξής:
-Επιλέξιμες είναι όλες οι νέες και υφιστάμενες πολύ μικρές, μικρές, μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και έκαναν έναρξη λειτουργίας πριν από την 1η Αυγούστου του 2012 στους κλάδους της μεταποίησης, των κατασκευών, των υπηρεσιών καθώς και επιλεγμένους κλάδους του εμπορίου.
- Ισχύουν επιπλέον ειδικές προϋποθέσεις επιλεξιμότητας ή / και ύψους ποσοστού ενίσχυσης ανάλογα με το μέγεθος της επιχείρησης, το αν το επενδυτικό σχέδιο περιλαμβάνει συνεργασίες με άλλες επιχειρήσεις, κ.α.
-Ο επιλέξιμος προϋπολογισμός των επενδυτικών σχεδίων κυμαίνεται από €20.000 έως €200.000 ευρώ (ή 100.000 ευρώ για συγκεκριμένους κλάδους).
-Για την κάλυψη της ιδιωτικής συμμετοχής, οι επενδυτές μπορούν να χρησιμοποιήσουν ιδίους πόρους ή/και τραπεζικό δάνειο. Το δάνειο που θα χρησιμοποιηθεί μπορεί να υποστηρίζεται από τα χρηματοδοτικά εργαλεία του ΕΣΠΑ, όπως π.χ. παροχή εγγύησης της ΕΤΕΑΝ ΑΕ για λήψη επενδυτικού δανείου ή λήψη εγγυητικής επιστολής, παροχή επιχειρηματικών δανείων με χαμηλό επιτόκιο και ευνοϊκούς όρους.

Πέμπτη, 1 Αυγούστου 2013

Που θα βρούν οι επαγγελματίες τα σήματα για την μείωση του Φ.Π.Α. viotikignomi

Που θα βρούν οι επαγγελματίες τα σήματα για την μείωση του Φ.Π.Α.
Τα σημεία από τα οποία μπορούν να προμηθευτούν οι επαγγελματίες, το ειδικό σήμα μείωσης των τιμών λόγω ΦΠΑ ανακοίνωσε η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος ενώ γνωστοποίησε ότι θα ανακοινωθούν και νέα σημεία παραλαβής. Tα σήματα φέρουν μοναδικό αριθμό, τα λογότυπα των φορέων ΓΣΕΒΕΕ, ΠΟΕΣΕ,ΣΕΤΕ & ΣΕΠΟΑ και διατίθενται χωρίς καμία απολύτως χρέωση. Μετά την υπογραφή του συμφωνητικού μείωσης τιμών της ΠΟΕΣΕ με τα υπουργεία Ανάπτυξης, Οικονομικών και Τουρισμού η ΓΣΕΒΕΕ ενημερώνει ότι για την παραλαβή του ειδικού σήματος οι επαγγελματίες του κλάδου μπορούν να απευθύνονται, εφόσον έχει προηγηθεί πρώτα τηλεφωνική επικοινωνία στα εξής σημεία:

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΠΟΕΣΕ, Καποδιστρίου 24 Αθήνα 210 - 3317.301

ΓΣΕΒΕΕ, Αριστοτέλους 46 Αθήνα 210 - 3816.600

Ένωση Εξοχικών Εστιατορίων & Συναφών, Παράσχου 8 Χαλάνδρι 210-6231.286

Ένωση Εστιατόρων Ψαροταβερνών & Συναφών Πειραιά, Κολοκοτρώνη 80 Πειραιάς 210-4113.573

ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΛΛΑΔΑ (αλφαβητική σειρά)

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ, ΟΕΒΕ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ (Λεωφ. Δημοκρατίας 307) 25510-38018

ΑΛΜΥΡΟΣ ΒΟΛΟΥ, Καφετέρια Απέναντι (Αθηνών 10, Αλμυρός Βόλου) 6932-362201

ΑΡΑΧΩΒΑ, Arahova Inn 22670-31353

ΒΟΛΟΣ, Toronto Pizza (Αργοναυτών 50, Βόλος) 6947-703111

ΓΡΕΒΕΝΑ, Πιτσαρία Εκάβη (Πλ. Αιμιλιανού 1, Γρεβενά) 6906-082152

ΔΡΑΜΑ, ΟΕΒΕ ΔΡΑΜΑΣ (Διρφυός 3) 25210-22568

ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ, Εστιατόριο Παρασίρης (Αμνισός Ηρακλείου) 6942-483848

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, Εστιατόριο Χαμόδρακας (Μαν. Γαγύλη 13, Καλαμαριά) 6944-568734

ΘΗΒΑ, Ταβέρνα Μπαρμπαγιάννης (Μοσχοπόδι Θήβας) 6978-007275

ΚΑΡΔΙΤΣΑ, Ένωση Κατ/ρχων Εστίασης & Αναψυχής (Βαλταδώρου 4, Καρδίτσα) 6936-803332

ΚΑΤΕΡΙΝΗ, Ψησταριά Παρασκευάς (Ζαλόγγου 36, Κατερίνη) 23510-24177

ΚΕΡΚΥΡΑ, Καφέ Ακταίον (Αγωνιστών Πολυτεχνείου Πάνω Πλατεία, Κέρκυρα) 6932-761500

ΚΟΡΙΝΘΟΣ, ΣΕΓΕΣ Ν. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ (Δαμασκηνού 25, Κόρινθος) 6979-118256

ΛΑΜΙΑ, ΟΕΒΕ ΛΑΜΙΑΣ (Όθωνος 3) 22310-22112

ΛΑΡΙΣΑ, Εστιατόριο Estro (Παναγούλη 27, Λάρισα) 2410-551446

ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ, ΟΕΒΕ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ (Αθηνών 26) 26340-23439

ΝΑΥΠΛΙΟ, Εστιατόριο Χριστόφορος (Σταικοπούλου 26, Ναύπλιο) 6977-671960

ΠΟΡΤΟ ΧΕΛΙ, Επ/κός Σύλλογος Εστιάσεως & Ποτών (Ευαγγελιστρίας 28, Π. Χέλι) 6944-899489

ΡΟΔΟΠΗ, ΟΕΒΕ ΡΟΔΟΠΗΣ (Σοφ. Κομνηνού 13 Κομοτηνή) 25310-22384

ΡΟΔΟΣ, Σύλλογος Εστιατόρων Ρόδου με σημείο Διανομής το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου

ΣΕΡΡΕΣ, Ένωση Εστιατόρων Σερρών (Ηροδότου 33, Σέρρες) 6974-015456

ΣΥΡΟΣ, Εστιατόριο ΠΕΡΙ ΤΙΝΟΣ (Θυμ. Σπερχειού 7, Ερμούπολη) 6974-325097

ΤΗΝΟΣ, Εστιατόριο ΑΠΟΔΡΑΣΗ (Στενή) 6973-807532

ΤΡΙΚΑΛΑ, ΟΕΒΕ ΤΡΙΚΑΛΩΝ (Απόλλωνος 10) 24310-28465

ΤΡΙΠΟΛΗ, Εστιατόριο Grant Salet (Πλ. 'Αρεως, Τρίπολη) 6974-409623

ΧΑΛΚΙΔΑ, ΟΕΒΕ ΧΑΛΚΙΔΑΣ (Ελ. Βενιζέλου 12) 22210-20328

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ, Εστιατόριο Μαξίμ (Πευκοχώρι Χαλκιδικής) 6942-23461.

Σήμερα η καταβολή συντάξεων του ΟΓΑ

viotikignomi
Σε 745.268 συνταξιούχους θα καταβληθούν σήμερα οι συντάξεις του Αυγούστου από τον Οργανισμό Γεωργικών Ασφαλίσεων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Διοίκησης του Οργανισμού, η σύνταξη θα καταβληθεί είτε με πίστωση στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους, είτε σε λογαριασμούς ΕΛ.ΤΑ. που έχουν επιλέξει οι δικαιούχοι, ενώ η συνολική δαπάνη για την καταβολή των συντάξεων Αυγούστου ανέρχεται σε 335.774.246 ευρώ.

Τετάρτη, 31 Ιουλίου 2013

EKTAKTO: Τραγωδία στη Γαστούνη Ηλείας - 4 νεκροί και 3 σοβαρά τραυματίες μετά από άγρια συμπλοκή

viotikignomi
Τέσσερις νεκροί και τρεις βαριά τραυματίες μετά από άγρια συμπλοκή σε καταυλισμό Ρομά στη Γαστούνη. Βγήκαν τα όπλα και πυροβολούσαν αδιακρίτως...

Αιματηρή συμπλοκή συνέβη λίγο μετά τις 7.00 το απόγευμα σε καταυλισμό Ρομά στην Γαστούνη Ηλείας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την διάρκεια της συμπλοκής χρησιμοποιήθηκαν και όπλα, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τέσσερα άτομα και να τραυματιστούν σοβαρά τρία τουλάχιστον άτομα, τα οποία διακομίστηκαν στο κέντρο Υγείας της περιοχής.

Στον καταυλισμό έχουν σπεύσει αστυνομικές δυνάμεις, για να πραγματοποιήσουν έρευνες.

Έρχονται πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας από το 2014

Έρχονται πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας από το 2014Τη σταδιακή απελευθέρωση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας από την 1η Ιανουαρίου του 2014, προανήγγειλε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Θανάσης Σκορδάς.
Οπως είπε ο υφυπουργός Ανάπτυξης μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega επιχειρείται μερική αναστολή των πλειστηριασμών από το 2014 με κοινωνικά κριτήρια και εξήγησε ότι κυρίαρχο ρόλο θα έχουν παράγοντες όπως αν ο δανειολήπτης είναι άνεργος ή πολύτεκνος, πόσα χρόνια το ακίνητο προστατεύεται από την υπάρχουσα νομοθεσία και η αντικειμενική του αξία.
Η ρύθμιση που ψηφίστηκε πέρυσι προβλέπει έως το τέλος του 2013 την απαγόρευση των πλειστηριασμών με αντικειμενική αξία έως 200.000 ευρώ, τόσο για τα φυσικά όσο και για τα νομικά πρόσωπα, αλλά και των ακινήτων που αποτελούν πρώτη κατοικία, ανεξαρτήτως ποσού. Αυτό το καθεστώς προστασίας υπάρχει από το 2008, ωστόσο η κυβέρνηση δέχεται ισχυρές πιέσεις από την Τρόικα ώστε να μη δοθεί νέα παράταση στην απαγόρευση των πλειστηριασμών.
Συγκεκριμένα, στο τραπέζι των συζητήσεων έχουν τεθεί τα εξής κριτήρια που θα καθορίζουν ποια ακίνητα θα μπαίνουν από το νέο έτος στη διαδικασία των πλειστηριασμών:
Κοινωνικά κριτήρια(άνεργοι, πολύτεκνοι)
Εισοδηματικά κριτήρια
Χρονική διάρκεια «παγώματος» πλειστηριασμού
Έκταση ακινήτου
Ύψος δανείου

Δεν "βλέπουν" νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους Μέρκελ και Σόιμπλε

viotikignomi
Δεν «βλέπουν» νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ και ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις... των εκπροσώπων τους στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης των συντακτών, μεταδίδει το ΑΠΕ.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών Μάρτιν Κότχαους δήλωσε ακόμη ότι υπάρχει σαφής συμφωνία για έλεγχο μετά τη λήξη του προγράμματος, ώστε να διαπιστωθεί εάν απαιτείται περαιτέρω παροχή βοήθειας στην Ελλάδα και διευκρίνισε ότι προηγουμένως υπάρχουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις προς εκπλήρωση.

«Αυτά θα τα δούμε όταν το πρόγραμμα θα έχει φθάσει σε αυτό το σημείο», τόνισε και προσέθεσε ότι η καταβολή της τελευταίας δόσης σημαίνει ότι κατά την άποψη της τρόικας υπάρχει επαρκής χρηματοδότηση του προγράμματος. «Για αυτό τον λόγο δεν υπάρχει κανένας λόγος για εικασίες σχετικά με νέο "κούρεμα"», κατέληξε.

Εύβοια: Είχαν ρημάξει το εργοστάσιο - Επιτέθηκαν στους ΔΙ.ΑΣ. που τους συνέλαβαν

viotikignomi 
Όλα ξεκίνησαν όταν χθες στις 8:15΄ το βράδυ, το Κέντρο Άμεσης Δράσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ευβοίας ενημερώθηκε τηλεφωνικά για κλοπή εξοπλισμού, που βρίσκεται σε εξέλιξη από... άγνωστο αριθμό δραστών, στις εγκαταστάσεις ανενεργού εργοστασίου στη περιοχή Βασιλικό Ευβοίας.

Άμεσα στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί της Γ΄ Ομάδας ΔΙ. ΑΣ., οι οποίοι αρχικά εντόπισαν έξω από το εργοστάσιο ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο ήταν μέσα ένας 37χρονος Ρουμάνος, εκτελώντας χρέη «τσιλιαδόρου» και συνελήφθη.


Στη συνέχεια οι αστυνομικοί άρχισαν να ψάχνουν στους εσωτερικούς χώρους του εργοστασίου για τους συνεργούς του. Όταν οι αστυνομικοί τους εντόπισαν σε κρυμμένους σε ένα πατάρι, οι δυο Ρουμάνοι 45 και 24 ετών αντίστοιχα, άρχισαν να πετούν εναντίον τους καδρόνια, ρουλεμάν, σίδερα, κεραμίδια και ότι άλλο έβρισκαν μπροστά τους, για να αποφύγουν την σύλληψη, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά στα χέρια τρεις αστυνομικοί .

Ο 45χρονος μάλιστα στην προσπάθειά του να διαφύγει, πήδηξε από το πατάρι, ύψους περίπου έξι μέτρων, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στα πόδια και στο κεφάλι και να ακινητοποιηθεί, ενώ στη συνέχεια συνελήφθη και ο 24χρονος.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τους αστυνομικούς στο όχημα των δραστών και στο χώρο του εργοστασίου, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

- Τέσσερις κουλούρες με καλώδια χαλκού, μήκους (300) περίπου μέτρων, τις οποίες οι δράστες είχαν λίγη ώρα πριν αφαιρέσει από το εργοστάσιο. Τα ανωτέρω καλώδια χαλκού, η αξία των οποίων ανέρχεται στις (6.000) ευρώ, αποδόθηκαν σε υπεύθυνο του εργοστασίου.

- Ένας (1) μεταλλικός κόφτης σιδήρου και μία (1) πένσα.

- Τέσσερις (4) χαρτοκόπτες και ένας (1) φακός.

- Δύο (2) μαύρες κουκούλες και δύο (2) ζεύγη γαντιών.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας που έγινε από το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, προέκυψε ότι ίδιοι δράστες τον περασμένο Ιούνιο και συγκεκριμένα την 03-06-2013 και 08-06-2013, είχαν προβεί και πάλι στην αφαίρεση χάλκινων καλωδίων από τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου, με τη συνολική ζημιά που προξένησαν στις δύο αυτές περιπτώσεις να ανέρχεται, σύμφωνα με τον υπεύθυνο ασφαλείας του εργοστασίου, στις (100.000) περίπου ευρώ.

Επιπλέον στο χώρο του εργοστασίου, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα δελτίο ταυτότητας που ανήκει σε 28χρονο υπήκοο Ρουμανίας, ο οποίος διαπιστώθηκε ότι είναι συνεργός των τριών συλληφθέντων και αναζητείται για να συλληφθεί.

Οι τρεις αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ. ΑΣ. που τραυματίστηκαν πήγαν στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας και αφού τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες αποχώρησαν, ενώ ο 45χρονος Ρουμάνος παραμένει για νοσηλεία φρουρούμενος.

Η προανάκριση συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας για τυχόν εμπλοκή της παρέας σε άλλες "δραστηριότητες".