Σάββατο, 10 Αυγούστου 2013

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΜΕ ΙΤΑΛΙΔΑ ΣΤΗ ΜΥΚΟΝΟ. ΤΗΝ ΕΠΝΙΞΕ ΤΟ ΜΑΝΤΗΛΙ ΠΟΥ ΦΟΡΟΥΣΕ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ...ΜΠΛΕΧΤΗΚΕ ΣΤΙΣ ΡΟΔΕΣ ΜΟΤΟΠΟΔΗΛΑΤΟΥ

viotikignomi

Τραγικό...Το μαντήλι που φορούσε πιάστηκε στον άξονα του μοτοποδηλάτου με αποτέλεσμα να την πνίξει. Ο λόγος για μια 22χρονη Ιταλίδα που η βόλτα με ένα τετράχρονο μοτοποδήλατο της στέρησε τη ζωή...

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ , «Η 22χρονη Ιταλίδα ήταν συνεπιβάτης σε και στο λαιμό της, φορούσε ένα φουλάρι το οποίο κάποια στιγμή, "αγκιστρώθηκε" στον άξονα του μοτοποδηλάτου, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο».

Το περιστατικό σημειώθηκε στην περιοχή Αργύραινα Μυκόνου ενώ το μοτοποδήλατο οδηγούσε συνομήλικη συμπατριώτισσά της.

Η 22χρονη μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Μυκόνου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος της.

Οι ακριβείς συνθήκες και τα αίτια του δυστυχήματος ερευνώνται από το Αστυνομικό Τμήμα Μυκόνου ενώ παράλληλα παραγγέλθηκε ιατροδικαστική έρευνα.

Χίλιες φορές ‘τσιγγάνος’ του ΟΓΑ παρά ασφαλισμένος στον ΟΑΕΕ

viotikignomi
Γράφει ο Γιώργος Αγαλιώτης

Το πρόβλημα της πληρωμής των ασφαλιστικών εισφορών στο επαγγελματικό ταμείο για τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες και τη πλειοψηφία...
των ελεύθερων επαγγελματιών της χώρας είναι λίγο πολύ γνωστό σε όλους.
Οι εισφορές είναι διοικητικά καθορισμένες σε σταθερά ποσά εισφορών, οι οποίες καταβάλλονται ανά δίμηνο από τη κεντρική διοίκηση του ταμείου χωρίς κανείς να γνωρίζει με ποιο τρόπο έχουν υπολογιστεί και καθοριστεί από αυτήν.

Χαρακτηριστικά τα τελευταία τρία έτη, εν μέσω οικονομικής κρίσης έχουν αυξηθεί αθροιστικά κατά 20% περίπου, επιβαρυνόμενες δε και με την ειδική εισφορά περί ανέργων.
Το πρόβλημα έχει διογκωθεί σε τέτοιο βαθμό ώστε το 56% των ασφαλισμένων του ταμείου αδυνατεί να πληρώσει τις εισφορές του ενώ το ταμείο βουλιάζει από το σωρευμένο έλλειμμα και την αδυναμία πληρωμής των συντάξεων.
Δε θα αναφερθώ στα διαπραχθέντα χρόνια εγκλήματα της πολιτείας με την υποχρεωτική υπαγωγή στο ταμείο, άλλων ελλειμματικών ταμείων επαγγελματικών ομάδων τα οποία επιβάρυναν τη κατάσταση, στο άλλοτε ανθηρό και υγιές ταμείο δεδομένου πως είναι γνωστό σε όλους. Ούτε και στις προσφερόμενες παροχές του ταμείου στους ασφαλισμένους .Στις πλείστες των περιπτώσεων καλύτερα να είσαι ‘τσιγγάνος’ παρά ασφαλισμένος στον ΟΑΕΕ με οφειλόμενες εισφορές, προτού κάνεις εισαγωγή για σοβαρό λόγο υγείας σε ένα νοσοκομείο της επικράτειας.
Αποφασίζει λοιπόν η πολιτεία και η διοίκηση του ταμείου να προβεί σε κίνηση η οποία να παρέχει δυνατότητα ρύθμισης οφειλών στους ασφαλισμένους που οφείλουν.
Και εκ του λόγου αυτού καταλήγει στην εφαρμογή δύο εγκυκλίων της διοίκησης του ταμείου. Η μεν πρώτη αφορά τις προ της 31/12/2012 οφειλόμενες εισφορές, σε έως και 48 δόσεις αποπληρωμής, η δε δεύτερη αφορά πάγια ρύθμιση των οφειλών σε έως και 12 δόσεις. Όλες οι δόσεις είναι διμηνιαίες.
Ας δούμε τώρα απλά πως εφαρμόζονται αυτές οι εγκύκλιοι για να καταλάβουμε πέραν όλων των άλλων τι σημαίνει κρίσιμες αποφάσεις για την αγορά να λαμβάνονται από κρατικοδίαιτους δημόσιους λειτουργούς. Μην αμελούμε πως η διοίκηση και η διαχείριση του ταμείου ασκείται από την ίδρυσή του έως σήμερα από κεντρικά διορισμένες διοικήσεις από τις εκάστοτε κυβερνήσεις.
Για να υπαχθεί κάποιος στη πρώτη εγκύκλιο και να ρυθμίσει σε 44 δόσεις πλέον τα οφειλόμενα έως την 31/12/12 πρέπει εκτός των άλλων δικαιολογητικών( εκκαθαριστικά Δ.Φ.Ε , δηλώσεις ΦΠΑ , Δηλώσεις Ακίνητης περιουσίας, μεταφορικά μέσα, Αριθμούς ΙΒΑΝ λογαριασμών Τραπέζης και πάγια τραπεζική εντολή πληρωμής από τραπεζικό λογαριασμό),να πληρώσει και τις εισφορές των τριών πρώτων διμήνων του 2013 εφάπαξ πριν την υποβολή της αίτησης διακανονισμού.
Για να υπαχθεί κάποιος στη δεύτερη εγκύκλιο για τη πάγια ρύθμιση θα πρέπει σχεδόν άμεσα να δύναται να πληρώσει τη πρώτη από τις δώδεκα δόσεις αφού φυσικά υποβάλλει όλα τα δικαιολογητικά(εκτός από τι νούμερο ‘σορτσάκι’ φοράει) όπως και για τη πρώτη ρύθμιση ανωτέρω.
Κατά τη διάρκεια της ρύθμισης επιτρέπεται να μη πληρωθεί μόνο μία δόση η οποία όμως αν πληρωθεί εκπρόθεσμα επιβαρύνεται με 15% πέναλτι. Ενώ η κύρια οφειλή επιβαρύνεται από την ημέρα της αίτησης και έως την αποπληρωμή της με πανωτόκια 8,50% ετησίως .
Δηλαδή ο κούκος αηδόνι. Ούτε επιχειρηματικό δάνειο να μας έδιναν.
Ας δούμε τώρα όλα τα ανωτέρω με ένα παράδειγμα για να κατανοήσουμε τι ζητά το ταμείο και η πολιτεία.
Έστω μια μικρομεσαία επιχείρηση με έναν αυτοαπασχολούμενο επιχειρηματία ο οποίος έκανε έναρξη επιτηδεύματος μέσα στο έτος 2008 δηλαδή ένα έτος πριν την έναρξη της κρίσης. Ο επιτηδευματίας αυτός πλήρωνε αρχικά ένα ποσό διμηνιαίων εισφορών περί τα 450 ευρώ συνολικά ενώ από το 2011 και εντεύθεν ένα ποσόν περί των 530 ευρώ πλέον λόγω των επιβαρύνσεων – αυξήσεων. Έστω πως ο επιτηδευματίας πλήρωσε κανονικά όλες του τις εισφορές το έτος 2008 και λόγω της κρίσης από το 2009 και έως σήμερα οφείλει λόγω προφανούς αδυναμίας καταβολής. Οι συνολικές απλήρωτες εισφορές για τα έτη 2009,2010 ανέρχονται στο ποσόν των 5.400 ευρώ, για τα έτη 2011,2012 6.360 ευρώ, ενώ για το έτος 2013 στο ποσόν των 1590 ευρώ (τρία δίμηνα). Δηλαδή οφείλει το συνολικό ποσό των 13.350 ευρώ πλέον των προσαυξήσεων. Ποσό ιδιαίτερα υψηλό με τις σημερινές συνθήκες.
Αν λοιπόν ενταχθεί στη πρώτη εγκύκλιο θα πρέπει να αποδώσει άμεσα τα 1.590 ευρώ και εντός 7 ημερών τη πρώτη δόση των 267 ευρώ. Άρα συνολικά το ποσόν των 1.857 ευρώ. Ενώ κάθε πλέον δίμηνο θα πρέπει να καταβάλλει ανελλιπώς το ποσόν των 530 ευρώ πλέον των 267 ευρώ ήτοι συνολικά 797 ευρώ πλέον των πανωτοκίων.
Αν ενταχθεί στη πάγια ρύθμιση τότε και πρέπει να καταβάλλει αρχικά 1112,50 ευρώ ενώ κάθε δίμηνο και για ένα χρόνο θα πρέπει να είναι σε θέση να καταβάλλει συνολικό ποσό διμηνιαίας εισφοράς 1.642,50 ευρώ πλέον των πανωτοκίων.
Υπάρχει κάποια μικρομεσαία επιχείρηση σήμερα η οποία να δύναται όντως να είναι συνεπής σε καταβολές τέτοιων ποσών εντασσόμενη σε μία από τις δύο προτεινόμενες ρυθμίσεις; Ίσως πολύ λίγες .Αυτό δε το γνωρίζει η πολιτεία και η ‘ αξιοκρατικά΄ διορισμένη διοίκηση του ταμείου; Νομίζω πως το γνωρίζουν. Όμως απλά αδιαφορούν διότι δεν τους απασχολεί η αγορά. Ετοιμάζουν το μηχανισμό που θα κάνει εξπρές κατασχέσεις παντός είδους περιουσίας και έχουν την εντύπωση πως με το φόβητρο αυτού του μηχανισμού και των ποινικών δικαστηρίων θα πάρουν όλα όσα ζητούν χωρίς να τα δικαιούνται, μόνο και μόνο επειδή έτσι αποφάσισαν.
Ξεχνούν πως η αγελάδα στέρεψε από γάλα και σε λίγο δε θα μπορεί να τους ταϊζει πια.
Ε λοιπόν όχι κύριοι, προτιμώ χίλιες φορές ‘τσιγγάνος’ του ΟΓΑ παρά ‘ασφαλισμένος ‘ του ΟΑΕΕ!
- Το παράδειγμα αν και υποθετικό αντικατοπτρίζει κατά μεγάλο ποσοστό την εικόνα που υπάρχει σήμερα στην αγορά. Στους υπολογισμούς για λόγους συντομίας δεν έχουν υπολογιστεί οι επιβαρύνσεις – προσαυξήσεις των οφειλόμενων εισφορών κατά 1% μηνιαίως.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για αύριο

viotikignomi
Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για αύριο Κυριακή 11 Αυγούστου 2013...
προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις περιοχές:-Περιφέρεια Αττικής

-Ευβοίας (νότια Εύβοια),

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τους οργανισμούς περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης των παραπάνω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Στον εισαγγελέα εφοριακός για αδικαιολόγητες καταθέσεις

viotikignomi
Πλέον των 200.000 ευρώ εντοπίστηκαν σε λογαριασμούς ελεγκτή εφοριακού χωρίς να καταστεί δυνατό να...δικαιολογηθεί ο τρόπος απόκτησής τους.

Σύμφωνα με τους Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης διαπιστώθηκε ότι για την περίοδο 2007-2010 ο εν λόγω υπάλληλος υπέβαλε ανακριβείς δηλώσεις και δεν δήλωσε το σύνολο των οικογενειακών τραπεζικών του καταθέσεων.

Όπως μετέδωσε το Mega το 2007 δήλωσε 89.500 ευρώ, ενώ στους λογαριασμούς του βρέθηκαν 401.000 ευρώ, το 2008 δήλωσε 87.500 ευρώ και στους λογαριασμούς του βρέθηκαν 364.000 και το 2009 δήλωσε μόλις 9.000 ευρώ, ενώ είχε 42.000.

Μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων ζήτησε την πειθαρχική δίωξη του υπαλλήλου ενώ η έκθεση διαβιβάσθηκε και στον εισαγγελέα Εφετών Αθηνών για την ποινική αξιολόγηση των ευρημάτων, στην αρμόδια ΔΟΥ όπου υπηρετεί, για τις δικές της ενέργειες, καθώς και στον Γενικό Επίτροπο της Επικρατείας για καταλογισμό των αδικαιολογήτως κτηθέντων.

Μήνυμα αναγνώστη προς τον κ. Στουρνάρα για την άρσητων πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας

viotikignomi     tromaktiko
Αξιοτιμε κ. Υπουργε των οικονομικων κ.Στουρναρα βασει των δηλωσεων σας στης 9-8-2013 περι αρση των πλειστηριασμων απο στεγαστικα δανεια…
που αφορουν την πρωτη κατοικια θα ηθελα για πολλοστη φορα να σας υπενθυμισω τα κατωθι παρα την γραπτη ενημερωσει που εχετε λαβει απο εμενα προσωπικα και τις συνεχεις γραπτες μου εκκλησεις προς εσας και οχι μονο οπως καλα γνωριζετε για παρεμβασει σας που θα επρεπε εαν εφαρμοζατε οπως ωφειλατε τα νομιμα να ειχατε ειδοι πραξει εδω και ενα χρονο περιπου.παρακαλω στην αμμεση ανακλησει των δηλωσεων σας διοτι σας εκθετουν ανεπανορθωτα καθως επισης να κανετε γνωστους τους λογους οχι προς εμενα προσωπικα διοτι δεν τολματε να μου απαντησετε γνωριζωντας τις τραγικες ευθτνες που σας αναλογουν με τις μεχρι σημερα παρανομες πραξεις σας για τα προαναφερομενα αλλα ειστε υποχρεωμενος να ενημερωσετε ολων τον ελληνικο λαο και να λογοδοτησετε για τα κατωθι.
Αξιοτιμε κ. Στουρναρα ενω εχετε λαβει γνωσει επωνυμης μου καταγγελειας η οποια φερει αριθμ πρωτ 3122κ2071 13-2-2012 την οποια και εχω καταθεσει στο γραφειο του τεως αξιτιμου οικονομικου εισαγγελεα κ. Πεπονη στο σδοε και αφορα φοροδιαφυγη κατα του ελληνικου δημοσιου απο αγοραπωλησιες ακινητων και οχι μονο στις οποιες εμπλεκονται περα απο τον αξιοτιμο προεδρο του συμβολαιογραφικου συλλογου εφετειου αθηνων πειραιως κ.βλαχακη κωσταντινο του δημητριου και οχι μονο και ολα τα πιστωτικα ιδρυματα της ελλαδος τραπεζες για παραβασει του ν.3691-2008 νομιμοποιησει εσοδων απο παρανομες εγκληματικες ενεργειες κατα του ελληνικου δημοσιου-ξεπλυμα μαυρου χρηματος-χρηματαδοτησει της τρομοκρατιας.γνωριζετε αξιοτιμε τοσο εσεις οσο και το επιτελειο σας και οχι μονο οτι ολα τα πιστωτικα ιδρυματα τραπεζες ερευνονται απο τις αρμοδιες αρχες του σδοε για τα προαναφερομενα καθως και την παρεμβασει με δικη σας εντολη του αξιοτιμου υφυπουργου οικονομικων κ. Μαυραγανη επιστολης που κοινοποιησε το γραφειο του προς το σδοε στης 9-11-2012 με αριθ.πρωτ0002218 ε7 και αφου διαβιβαζει τα εγγραφα μου προς στο σδοε ζητα να προβουν στις αναλογες ενεργειες και να εχει πληρει ενημερωσει.επισης αξιοτιμε κ.στουρναρα με δικη σας και παλι εντολη και κατοπιν ερωτησεις του αξιοτιμου ανεξαρτητου βουλευτη κ. Προεδρου του χριστιανοδημοκρατικου κομματος κ.νικολοπουλου προς τη βουλη των ελληνων στης 24-1-2013 με αριθμ 2419 λαμβανει επιστολη απαντησεις με αριθ.πρωτ 2401 19-2-2013 απο τον αξιοτιμο κ. Μαυραγανη οτι οι εν λογω καταγγελειες μου διαβιβαστηκαν απο το υπουργειο οικονομικων προς την εισαγγελια οικονομικου εγκληματος για τα περαιτερω.επισης αξιοτιμε κ. Στουρναρα εχετε λαβει επιστολη απο τον ειδικο γραμματεα του σδοε αξιοτιμο κ. Στασινοπουλο με αρθ.πρωτ εμπ 19961-1160 23-11-2012 που αναφερει οτι η ερευνα για τα εν λογω βρισκεται προς εξελιξη.επισης αξιοτιμε και επιστολη με αριθ πρωτ 3850 26-9-2012 του αντιεισαγγελεα αρειου παγου κ.παντελη νικολαου.τελος αξιοτιμε κ. Στουρναρα επιστολη που λαβατε τοσο εσεις και οχι μονο με απ-631 19-4-2013 απο το γραφειο του αξιοτιμου πρωθυπουργου κ. Σαμαρα την οποια υπογραφει οκ.σταματης και με παραμβασει του ιδιου του πρωθυπουργου διαβιβαστηκαν ολες οι καταγγελειες μου στης 1-4-2013 προς αρμοδιο εισαγγελεα αρειου παγου και αφορουν τα προαναφερομενα.
Αξιοτιμε υπουργε των οικονομικων κ.στουρναρα απαντηστε επιτελους στον ελληνικο λαο διοτι σε εμενα δεν τολματε διοτι γνωριζετε οτι εχω ολα τα αποδεικτικα στοιχεια για τα προναφερομενα και οχι μονο γιατι συνενεσατε τοσο εσεις οσο και μερος της ελληνικης δικαιοσυνης και οχι μονο στην εκ νεου παρανομη ανακεφαλαιοποιησει των ελληνικων τραπεζων εφοσον εσεις ο ιδιος ζητουσατε την παρεμβασει τοσο του σδοε και της ελληνικης δικαιοσυνης.ειναι αδιανοητο απο μερους σας ο πρωθυπουργος της ελλαδος να ζητα και την παρεμβασει της ελληνικης δικαιοσυνης για τα προαναφερομενα που ειδοι θα επρεπε να ειχατε πραξει εσεις εδω και ενα χρονο και εσεις να αγνοειτε τον πρωθυπουργο της ελλαδος και να ενδωσετε στην εκ νεου παρανομη ανακεφαλαιοποιησει των τραπεζικων ιδρυματων χωρις να περιμενετε οπως ωφειλατε και οπως οριζει ο νομος τα πορισματα των ερευνων του σδοε και της ελληνικης δικαιοσυνης.απο που λαβατε εντολες και τις υλοποιησατε αγνοωντας την παρεμβασει του ιδιου του πρωθυπουργου κ.σαμαρα.υπουργος οικονομικων της ελλαδος ειστε η υπουργος οικονομικων της διαφθορας και της διαπλοκης διοτι οι πραξεις αυτο δηλωνουν.αξιοτιμε κ. Στουρναρα πως ειναι δυνατον εσεις και οχι μονο με τις εν λογω δηλωσεις σας περι αρση πλειστηριασμων πρωτης κατοικιας να εκβιαζετε χιλιαδες ελληνες πολιτες ενω γνωριζετε οτι το πορισμα απο τις αρμοδιες αρχες του σδοε και της ελληνικης δικαιοσυνης θα αναφερει πως ολα τα πιστωτικα ιδρυματα και οχι μονο εχουν κανει παραβασει του ν.3691-2008 με αποτελεσμα το 90 τοις εκατο των στεγαστικων δανειων που εχουν χορηγησει να θεωρηθουν παρανομα -καταχρηστικα και να διαγραφουν φυσικα τα χρηματα που θα πρεπει να καταβαλλουν ολα τα πιστωτικα ιδρυματα προς το ελληνικο δημοσιο ανερχονται σε πολλα δις ευρω παρ ολα αυτα αξιοτιμε εσεις συνενεσατε στην εκ νεου παρανομη στηριξει τους και τολματε να εκβιαζετε τον ελληνικο λαο περι αρσης πλειστηριασμων.το λυπηρο αξιοτιμε κ.στουρναρα ειναι οτι παραμβασει στις δηλωσεις σας θα επρεπε να ειχε κανει η αξιοτιμη εισαγγελεας διαφθορας κ.ραικου- συντονιστης διαφθορας αξιοτιμος κ.τεντες και οχι μονο αλλα με την σιωπη τους εκθετουν ολους οσους εκπροσωπουν την ελληνικη δικαιοσυνη.αξιοτιμε ειμαι παντα στην διαθεση τοσο την δικη σας οσο και της ελληνικης δικαιοσυνης που μεχρι σημερα 10-8-2013 και παρα τις συνεχεις εκκλησεις μου προς ολους δεν υπαρχει εστω και ενας εισαγγελεας να με καλεσει να λογοδοτησω για τα προαναφερομενα και οχι μονο για καταγγελεια υψιστης εθνικης σωτηριας της ελλαδος που οι παραβασεις θεωρουνται κακουργηματικες κατα του ελληνικου δημοσιου.ειναι παγκοσμια πρωτοτυπια της ελληνικης δικαιοσυνης πολιτης ο οποιος εχει πραξει φοροδιαφυγη κατα του ελληνικου δημοσιου και οχι μονο και οικειοθελως να την εχει καταγγειλει να κανει συνεχεις εκκλησεις προς ολους ετσι ωστε να καλεστει να λογοδοτησει και κανεις να μην τον καλει.παρακαλω και επειδη δεν γνωριζω τους νομους ας μου απαντησει εστω ενας εισαγγελεας πως ειναι δυνατον για καταγγελεια υψιστης εθνικης σωτηριας της ελλαδος που οι πραξεις ολων των εμπλεκομενων φερουν κακουργηματικο χαρακτηρα κατα του ελληνικου δημοσιου να καλειται απο πταισματοδικειο να κανει γνωστα εκ νεου τα προαναφερομενα εφοσον ολοι οι αρμοδιοι της ελληνικης δικαιοσυνης τα εχουν στα χερια τους και υποτιθετε οπως οριζουν οι νομοι εδω και ενα χρονο τα ερευνουν.αξιοτιμε κ. Στουρναρα κατανοητε το οτι περα απο εσας που δεν τολματε να με καλεσετε δυστυχως δεν τολμα και η ελληνικη δικαιοσυνη ενας απλος ελληνας πολιτης  Ειμαι που ζητα να λογοδοτηση για τις παρανομες πραξεις του κατα του ελληνικου δημοσιου δεν συντρεχει λογος φοβου απο μερους σας διοτι εσεις και οχι μονο μεχρι σημερα εχετε εφαρμοσει τους νομους. Παρακαλω αξιοτιμε απο μερους σας στην αμμεση ενημερωσει του ελληνικου λαου οπως ωφειλετε για τα προαναφερομενα καθως και στην αμμεση ανακλησει των εκβιαστικων σας δηλωσεων μεχρι το περας του πορισματος απο τις αρμοδιες αρχες του σδοε και της ελληνικης δικαιοσυνης.παρακαλω κοινοποιηστε το προς ολες τις κατευθυνσεις.το ενηντα τοις εκατο των στεγαστικων δανειων και οχι μονο θα θεωρηθουν καταχρηστικα και παρανομα και θα διαγραφουν το γνωριζουν ολοι οι αρμοδιοι.οξυμορο δε ειναι πως ο αξιοτιμος πρωθυπουργος παρεμβαινει και ζητα και την στηριξει της ελληνικης δικαιοσυνης περα απο τις αρχες του σδοε και ο υπουργος οικονομικων και οχι μονο εφαρμοζει τα αντιθετα αγνοωντας τις εντολες του πρωθυπουργου.παρεμβασει και καταλογισμο ευθυνων προς ολους τους εμπλεκομενους για τις δηλωσεις τους και τις παρανομες πραξεις τους για τα προαναφερομενα μεχρι σημερα θα επρεπε οπως ωφειλαν τηροντας τα νομιμα να ειχαν πραξει τοσο η αξιοτιμη εισαγγελεας διαφθορας κ. Ραικου οσο και ο αξιοτιμος συντονιστης διαφθορας κ. Τεντες και οχι μονο εφ οσον ειναι γνωστες και μαζι με τον αξιοτιμο κ.π νικολουδη προεδρο της αρχης καταπολεμησης μαυρου χρηματος νομιμοποιησεις εσοδων απο παρανομες εγκληματικες ενεργειες κατ εξοχην αρμοδιο για τα εν λογω που οπως ωφειλε να πραξει τα νομιμα παρα τις συνεχεις εκκλησεις μου προς αυτον οχι δεν κανει παρεμβασει οπως ωφειλε προ μηνων αλλα αρκειται να κανει δηλωσεις του τυπου χωρις αποτελεσμα το κυνηγι της φοροδιαφυγης οταν ο ιδιος δεν παρεμβαινει εχοντας στα χερια του καταγγελεια ανυπολογιστης φοροδιαφυγης κατα του ελληνικου δημοσιου με ανυπολογιστα ωφελει για θεμα υψιστης εθνικης σωτηριας της ελλαδος και να παρεχει τη προστασια χιλιαδων ελληνων επειδη ο αξιοτιμος κ. Στουρναρας και οχι μονο αυτοβουλος και αγνοωντας την παρεμβασει του αξιοτιμου πρωθυπουργου ζητα την αμμεση αρση πλειστηριασμων πρωτης κατοικιας χωρις να περιμενει οπως ωφειλει και οριζει ο νομος το πορισμα απο τις αρχες του σδοε και της ελληνικης δικαιοσυνης οταν και ο ιδιος ζητουσε την ερευνα απο τις αρμοδιες αρχες και οχι μονο.κατανοητε οτι οταν ο κατ εξοχην αρμοδιος για τα προαναφερομενα δεν τολμα να πραξει τα νομιμα για τα οποια και εχει καλεστει καθως και να προστατεψει χιλιαδες ελληνες πολιτες που κινδυνευουν να χασουν την πρωτη κατοικια τους τη τεραστια οικονομικα συμφεροντα θιγοντε και με τις πραξεις τους μεχρι σημερα οι προαναφερομενοι και οχι μονο τους καλυπτουν θυσιαζοντας την ελλαδα και τους ελληνες στο βωμο τους.αναλμβανω την ευθυνη των γραφομενων μου γνωριζωντας οτι η εν λογω και οχι μονο δεν τολμουν οχι να μου απαντησουν αλλα και ειναι λυπηρο δεν τολμουν να με καλεσουν να λογοδοτησω γνωριζωντας οτι μπορω να αποδειξω τα προαναφερομενα για τα οποια και φερουν τεραστιες ευθυνες.

Αναγνώστης

Βύθιση επαγγελματικού αλιευτικού στην Αντίκυρα

viotikignomi

 Χθες το βράδυ βυθίστηκε, στη θαλάσσια περιοχή «ΒΑΛΤΩΝ» Κορινθιακού Κόλπου όρμου Αντίκυρας το Ε/Κ-Ε/Π σκάφος «ΕΛΙΣΑΒΕΤ» Λ.Α. 594, με επιβαίνοντα τον 53χρονο ιδιοκτήτη του.
Συγκεκριμένα το ανωτέρω αλιευτικό κατευθυνόταν από την περιοχή «ΒΑΛΤΩΝ» προς την περιοχή «ΠΡΟΣΑΚΟΥ» Φωκίδας Κορινθιακού κόλπου, όταν ο ιδιοκτήτης του αντιλήφθηκε εισροή υδάτων με αποτέλεσμα την βύθιση του σε απόσταση πέντε (5) μέτρων περίπου από βραχώδη ακτή και σε βάθος δύο (02) μέτρων περίπου.
Άμεσα στην περιοχή έσπευσαν το Ρ/Κ «ΗΡΑΚΛΗΣ» Ν.Π. 8679, το Ε/Π-Α/Κ «ΠΟΣΕΙΔΩΝ» Σ.Α. 209 και το Ε/Ρ «ΑΝΕΜΟΣ» Τ.Α. 116 τα οποία εντόπισαν και περισυνέλεξαν τον 53χρονο καλά στην υγεία του.
Από το περιστατικό δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ σήμερα θα πραγματοποιηθεί προσπάθεια ανέλκυσης του αλιευτικού.
Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Αντίκυρας.

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΒΙΝΤΕΟ - Καναντέρ σβήνει φωτιά σε τροχαίο

Στο παρακάτω βίντεο που θα δείτε, το αεροσκάφος τύπου καναντέρ, παρεμβαίνει για την κατάσβεση πυρκαγιάς που προκλήθηκε από τροχαίο ατύχημα δίπλα σε πυκνό δάσος. 

Δείτε παρακάτω το άκρος εντυπωσιακό βίντεο !!


Link

Και άλλοι μετασεισμοί στην Φθιώτιδα...Φοβούνται οι κάτοικοι

viotikignomi
Συνεχίζεται η μετασεισμική δραστηριότητα στη Φθιώτιδα. Στις 09:34 σημειώθηκε νέος σεισμός μεγέθους... 3,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ με επίκεντρο 8 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Ελάτειας.

Ο προηγούμενος σημειώθηκε στις 3 και 20 τα ξημερώματα με μέγεθος 3,7 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ και με το ίδιο επίκεντρο, 8 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Ελάτειας.

Κύμη: Η αποκαλυπτική φούστα της Τάμτα και η συγκίνηση από τις Μέλισσες!

viotikignomi
Ο αέρας στο λιμάνι δεν έφερνε μόνο δροσιά αλλά... έκανε ακόμα πιο... εντυπωσιακή την εμφάνιση της Τάμτα.


Κέρδισε τις εντυπώσεις όταν ανέβηκε στην σκηνή...


Τραγούδησε μέχρι τα ξημερώματα για τους φιλάθλους της ομάδας μπάσκετ της Κύμης


Κύμη: Πλημμύρισε το λιμάνι από τον κόσμο!

Από νωρίς το απόγευμα γίνονταν το αδιαχώρητο.

Πολλοί θαυμαστές περίμεναν πως και πως να δουν τους αγαπημένους τους τραγουδιστές στην συναυλία του γυμναστικού συλλόγου Κύμης.


Γύρω στις 10 το βράδυ ο Θάνος Καλλίρης υποδέχτηκε τους χιλιάδες θεατές που γέμισαν την κωμόπολη της Νότιας Εύβοιας.

Την σκυτάλη μετά από λίγο πήραν οι Μέλισσες.

Η συγκίνηση του συγκροτήματος


"Πριν από τέσσερα χρόνια ξεκινήσαμε σαν ένα συγκρότημα της γειτονιάς. Χάριν σε εσάς γίναμε γνωστοί" είπαν γεμάτοι από συγκίνηση και χάρισαν στους θεατές τους το τραγούδι ¨Έλεγες".​

Η ΟΕΒΕ Θήβας σας ενημερώνει για την παραλαβή σήματος!


viotikignomi

Μετά την υπογραφή του συμφωνητικού μείωσης τιμών της ΠΟΕΣΕ με τα Υπουργεία Ανάπτυξης, Οικονομικών και Τουρισμού σας ενημερώνουμε ότι για την παραλαβή του ειδικού σήματος οι επαγγελματίες του Κλάδου μπορούν να απευθύνονται ΕΦΟΣΟΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ ΠΡΩΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΠΟΕΣΕ, Καποδιστρίου 24 Αθήνα 210 – 3317.301
ΓΣΕΒΕΕ, Αριστοτέλους 46 Αθήνα 210 – 3816.600
Ένωση Εξοχικών Εστιατορίων & Συναφών, Παράσχου 8 Χαλάνδρι 210-6831.286
Ένωση Εστιατόρων Ψαροταβερνών & Συναφών Πειραιά, Κολοκοτρώνη 80 Πειραιάς 210-4113.573
ΕΒΕ Λαυρίου, Ερμού 14 (Πεζόδρομος) Λαύριο 6973-886667

ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΛΛΑΔΑ (αλφαβητική σειρά)
ΑΙΓΙΟ, Εστιατόριο Refrain-ΣΤΡΑΤΟΣ (Παραλία Άκολης, Ροδοδάφνη) 6945-774800
ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ, ΟΕΒΕ Αιτωλοακαρνανίας (Μπαιμπά 27, Αγρίνιο) 26410-22713
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ, ΟΕΒΕ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ (Λεωφ. Δημοκρατίας 307) 25510-38018
ΑΛΜΥΡΟΣ ΒΟΛΟΥ, Καφετέρια Απέναντι (Αθηνών 10, Αλμυρός Βόλου) 6932-362201
ΑΜΟΡΓΟΣ, Τσιμελάς Σπύρος 22850-71969
ΑΝΔΡΟΣ, Δήμος Άνδρου 22823-60207
ΑΡΑΧΩΒΑ, Arahova Inn 22670-31353
ΒΟΛΟΣ, Toronto Pizza (Αργοναυτών 50, Βόλος) 6947-703111
ΓΡΕΒΕΝΑ, Πιτσαρία Εκάβη (Πλ. Αιμιλιανού 1, Γρεβενά) 6906-082152
ΔΡΑΜΑ, ΟΕΒΕ ΔΡΑΜΑΣ (Διρφυός 3) 25210-22568
ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ, Επιμελητήριο Ευρυτανίας (Νικ. Τσιαμπούλα 5, Καρπενήσι) 22370-80036
ΖΑΚΥΝΘΟΣ, ΟΕΒΕ Ζακύνθου (Λεωνίδα Ζωή 21, Ζάκυνθος) 26950-28137
ΗΛΕΙΑ, ΟΕΒΕ Ηλείας (Αθ. Διάκου 12, Αμαλιάδα) 26220-22502
ΗΜΑΘΙΑΣ, ΟΕΒΕ Ημαθίας (Περικλέους 2, Βέροια) 23310-26740
ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ, Εστιατόριο Παρασίρης (Αμνισός Ηρακλείου) 2810-380151
ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΟΕΒΕ Ηρακλείου (Βλαστών 10 & 1770, Ηράκλειο) 2810-282959
ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ, Επιμελητήριο Θεσπρωτίας (Κυρά Βασιλικής 13, Ηγουμενίτσα) 22650-29480
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, Εστιατόριο Χαμόδρακας (Μαν. Γαγύλη 13, Καλαμαριά) 6944-568734
ΘΗΒΑ, Ταβέρνα Μπαρμπαγιάννης (Μοσχοπόδι Θήβας) 6978-007275
ΙΟΣ, Δήμος Ιηττών 22863-60426
ΙΤΕΑ ΦΩΚΙΔΑΣ, Αμπλιανίτης Κων/νος (28ης Οκτωβρίου 59, ΙΤΕΑ) 6948-245191, 22650-32291
ΙΩΑΝΝΙΝΑ, Σωματείο Καφέ Μπαρ & Συναφών Ιωαννίνων (Αραβαντινού 5Ε) 26510-20647
ΚΑΒΑΛΑ, ΟΕΒΕ Καβάλας (Ερμού 13, Καβάλα) 2510-223323
ΚΑΡΔΙΤΣΑ, Ένωση Κατ/ρχων Εστίασης & Αναψυχής (Βαλταδώρου 4, Καρδίτσα) 6936-803332
ΚΑΣΤΟΡΙΑ, Επιμελητήριο Καστοριάς (Μητροπόλεως 60, Καστοριά) 24670-26926
ΚΑΤΕΡΙΝΗ, Ψησταριά Παρασκευάς (Ζαλόγγου 36, Κατερίνη) 23510-24177
ΚΕΡΚΥΡΑ, Καφέ Ακταίον (Αγωνιστών Πολυτεχνείου Πάνω Πλατεία, Κέρκυρα) 6932-761500
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ, Επιμελητήριο Κεφαλονιάς Ιθάκης (Λεωφ. Βεργωτή 131) 6945-374037
ΚΙΘΝΟΣ, Δήμος Κίθνου 22813-61100
ΚΙΛΚΙΣ, Επιμελητήριο Κιλκίς (Στενημάχου 2, Κιλκίς) 23410-24580
ΚΙΜΩΛΟΣ, Δήμος Κιμώλου 22870-51218
ΚΟΖΑΝΗ, ΟΕΒΕ Κοζάνης (Δημοκρατίας 34, Κοζάνη) 24610-22416
ΚΟΡΙΝΘΟΣ, ΟΕΒΕ ΚΟΡΙΝΘΟΥ (Ερμού 2, Κόρινθος) 27410-80578
ΚΟΡΙΝΘΟΣ, ΣΕΓΕΣ Ν. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ (Δαμασκηνού 25, Κόρινθος) 6979-118256
ΛΑΚΩΝΙΑ, ΟΕΒΕ Λακωνίας (Λυκούργου 61, Σπάρτη) 27310-83608
ΛΑΜΙΑ, ΟΕΒΕ ΛΑΜΙΑΣ (Όθωνος 3) 22310-22112
ΛΑΡΙΣΑ, Εστιατόριο Estro (Παναγούλη 27, Λάρισα) 2410-552442
ΛΑΣΙΘΙ, ΟΕΒΕ Λασιθίου (Ρούσσου Καπετανάκη 2, Άγιος Νικόλαος) 28410-22945
ΛΕΣΒΟΣ, Επιμελητήριο Λέσβου (Κουντουριώτου 75, Μυτιλήνη) 22510-28431
ΛΕΣΒΟΣ, ΟΕΒΕ ΛΕΣΒΟΥ (Π.  Κουντουριώτου 71) 22510 - 28431
ΛΕΥΚΑΔΑ, Επιμελητήριο Λευκάδας (Γολέμη 5-7, Λευκάδα) 26450-22384
ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΟΕΒΕ Μεσσηνίας (Αριστομένους & Χρ. Κουμάντου 6, Καλαμάτα) 27210-86328
ΜΗΛΟΣ, Σύνδεσμος Επαγγελματιών Βιοτεχνών Μήλου (Πλάκα) 22870-21419
ΜΥΚΟΝΟΣ, Ξενοδοχείο Mykonos Palace (Πλατύς Γιαλός) 22890-22118
ΝΑΞΟΣ, Σύλλογος Μαζικής Εστίασης Νάξου (Περιφερειακός Χώρας Εγγάρων) 22850-23011
ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ, ΟΕΒΕ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ (Αθηνών 26) 26340-23439
ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ, ΟΕΒΕ Ναυπάκτου (Αθηνών 26, Ναύπακτος) 26340-23439
ΝΑΥΠΛΙΟ, Εστιατόριο Χριστόφορος (Σταικοπούλου 26, Ναύπλιο) 6977-671960
ΝΙΓΡΙΤΑ, ΟΕΒΕ Βισαλτίας (Μεγ. Αλεξάνδρου 10, Νιγρίτα) 23220-24752
ΞΑΝΘΗ, ΟΕΒΕ ΞΑΝΘΗΣ (Ανθ/στου Μιλτ. Γεωργίου 24) 25410 - 22.776ΠΑΡΟΣ, Εμπορικός Σύλλογος Πάρου (Παροικία Απέναντι από τα γραφεία ΔΕΗ) 22840-22262
ΠΑΤΜΟΣ, Εστιατόριο “Ο ΠΑΝΑΓΟΣ” κ. Γιαμαίος Πανάγος (Κάμπος Πάτμου) 22470-31570
ΠΑΤΡΑ, Σύλλογος Εστιατόρων Αχαΐας (Αράτου 21, Πάτρα) 6944-224545
ΠΕΛΛΑ, ΟΕΒΕ Πέλλας (Πέλλης 11, Έδεσσα) 23810-27367
ΠΟΡΤΟ ΧΕΛΙ, Επ/κός Σύλλογος Εστιάσεως & Ποτών (Ευαγγελιστρίας 28, Π. Χέλι) 6944-899489
ΡΕΘΥΜΝΟ, ΟΕΒΕ Ρεθύμνου (Καστρινογιαννάκη 1, Ρέθυμνο) 28310-55095
ΡΟΔΟΠΗ, ΟΕΒΕ ΡΟΔΟΠΗΣ (Σοφ. Κομνηνού 13 Κομοτηνή) 25310-22384
ΡΟΔΟΣ, Σύλλογος Εστιατόρων Ρόδου με σημείο Διανομής το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου
ΣΕΡΙΦΟΣ, Δήμος Σερίφου 22810-51210
ΣΕΡΡΕΣ, Ένωση Εστιατόρων Σερρών (Ηροδότου 33, Σέρρες) 6974-015456
ΣΙΦΝΟΣ, Εστιατόριο Κυκλάδες (Πλατύς Γιαλός, Σίφνος) 6995-426000
ΣΥΡΟΣ, Εστιατόριο ΠΕΡΙ ΤΙΝΟΣ (Θυμ. Σπερχειού 7, Ερμούπολη) 6974-325097
ΤΗΝΟΣ, Εστιατόριο ΑΠΟΔΡΑΣΗ (Στενή) 6973-807532
ΤΡΙΚΑΛΑ, ΟΕΒΕ ΤΡΙΚΑΛΩΝ (Απόλλωνος 10) 24310-28465
ΤΡΙΠΟΛΗ, Εστιατόριο Grant Salet (Πλ. Άρεως, Τρίπολη) 6974-409623
ΦΛΩΡΙΝΑ, Επιμελητήριο Φλώρινας (Μεγαρόβου 15, Φλώρινα) 23850-22334
ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟΣ, Δήμος Φολεγάνδρου 22860-41285
ΧΑΛΚΙΔΑ, ΟΕΒΕ ΧΑΛΚΙΔΑΣ (Ελ. Βενιζέλου 12) 22210-20328
ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ, Εστιατόριο Μαξίμ (Πευκοχώρι Χαλκιδικής) 6942-234614
ΧΑΝΙΑ, ΟΕΒΕ Χανίων (Ελ. Βενιζέλου 4, Χανιά) 28210-57747

ΠΡΟΣΟΧΗ!  Tα σήματα φέρουν   ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΡΙΘΜΟ
τα λογότυπα των φορέων ΓΣΕΒΕΕ, ΠΟΕΣΕ, ΣΕΤΕ & ΣΕΠΟΑ 
Διατίθενται ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΧΡΕΩΣΗ.

Από το Γραφείο Τύπου

Δείτε την κούκλα αδελφή της Λάουρα Νάργες!

viotikignomi
Η Λάουρα Νάργες απολαμβάνει τις διακοπές της αυτές τις μέρες μαζί με την αγαπημένη της αδελφή στην όμορφη Ρόδο! Η 23χρονη παρουσιάστρια ανέβασε στον προσωπικό της λογαριασμό στο instagram μία φωτογραφία στην οποία... ποζάρει χαμογελαστή, μαζί με την όμορφη αδελφή της, με την οποία μοιάζουν πολύ!

Δείτε τις μαζί, εδώ!

ENΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΔΜΟΣ

Ταϊβάν: Διαρροή ραδιενέργειας επί 3,5 χρόνια από πυρηνικό εργοστάσιο

viotikignomi
Διαρροή ραδιενεργού ύδατος παρατηρείται τα τελευταία τριάμισι χρόνια από ένα παλαιό εργοστάσιο πυρηνικής ενέργειας στην Ταϊβάν, σύμφωνα με έκθεση που δόθηκε... αυτή την εβδομάδα στην δημοσιότητα από κυβερνητική υπηρεσία.

Η έκθεση της Control Yuan αναφέρει ότι από τον Δεκέμβριο του 2009 παρατηρείται διαρροή από δύο αντιδραστήρες του εργοστασίου, 15.370 μιλιλίτρων και 4.830 μιλιλίτρων αντίστοιχα και ότι στα δείγματα νερού που ελήφθησαν από την περιοχή εντοπίστηκε ραδιενεργό υλικό όπως καίσιο-137, κοβάλτιο-60, μαγγάνιο-54 και χρώμιο-51.

Το πρώτο εργοστάσιο πυρηνικής ενέργειας στη βόρεια ακτή ξεκίνησε την λειτουργία του το 1979.

Η έκθεση αναφέρει ότι η διαχειρίστρια εταιρεία Taiwan Power Co απέτυχε να εντοπίσει την αιτία της διαρροής με αποτέλεσμα αυτή να συνεχίζεται.

Η έκθεση δημοσιοποιείται την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη δημόσιος διάλογος σχετικά με το μέλλον της πυρηνικής ενέργειας στο νησί. Η βουλή πρόκειται να ψηφίσει πρόταση για δημοψήφισμα τον επόμενο μήνα με το οποίο οι πολίτες θα καλούνται να αποφασίσουν για την τύχη του τέταρτου πυρηνικού εργοστασίου της Ταϊβάν, το οποίο έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και πρόκειται να ξεκινήσει την λειτουργία του το 2016.

Από τότε που σημειώθηκε το πυρηνικό ατύχημα στο πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα, στην Ιαπωνία, πριν από δύο χρόνια, οι Ταϊβανέζοι έχουν γίνει επιφυλακτικοί απέναντι στα πυρηνικά εργοστάσια. Πρόσφατες δημοσκοπήσεις, μάλιστα, έδειξαν ότι το 70% των ερωτηθέντων αντιτίθενται στη λειτουργία του υπό κατασκευή πυρηνικού εργοστασίου.

Δ. Νομικού: Δείτε ποιος επιχειρηματίας την "πολιορκεί" μετά το χωρισμό! (Φωτό)

viotikignomi
Η Δούκισσα... πάλι ερωτευμένη; Κάνει τις καλύτερες διακοπές τις ζωής της, ενώ ο ενδιαφερόμενος είναι ένας νεαρός επιχειρηματίας ο οποίος την πολιορκεί έντονα και της έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον! Η φωτογραφία που ανέβασε "λέει" πολλά...
Δείτε την... ΕΔΩ!

Αρκούδες κόβουν... βόλτες σε πλατείες χωριών των Τρικάλων

viotikignomi
Κινούνται μεταξύ Πιαλείας και Προδρόμου στα ριζά του Κόζιακα και δείχνει αδυναμία στους κήπους και στα περιβολάκια των χωριών....
Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του trikalavoice.gr το τελευταίο δεκαπενθήμερο αρκούδα εθεάθη τουλάχιστον τρεις φορές, βραδινές ώρες, στο κέντρο του Ξυλοπάροικου ψάχνοντας για... τροφή. Αν και υπάρχει ένας... φόβος οι κάτοικοι της περιοχής τείνουν να συνηθίσουν τη παρουσία της και απλά την παρακολουθούν... διακριτικά. Το καλό είναι ότι μέχρι τώρα δεν έχει προκαλέσει πολλές ζημιές.

Να εγκαταλείψουν το Λίβανο καλεί τους Τούρκους πολίτες η Άγκυρα

viotikignomi
Να εγκαταλείψουν το Λίβανο κάλεσε την Παρασκευή τους Τούρκους πολίτες το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών...
έπειτα από την απαγωγή δύο πιλότων των τουρκικών Αερογραμμών κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο της Βηρυτού.

Σύμφωνα με τα λιβανέζικα μέσα ενημέρωσης, την ευθύνη για την απαγωγή ανέλαβε η οργάνωση Ζουγάρ αλ-Ιμάμ Ριντά. Η εν λόγω οργάνωση ζητά ως αντάλλαγμα για την απελευθέρωση των Τούρκων πιλότων να απελευθερωθούν εννέα λιβανέζοι όμηροι στη Συρία.
Σε δηλώσεις του ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου, είπε ότι συζήτησε με τον πρωθυπουργό του Λιβάνου για τις απαγωγές και τόνισε ότι γίνεται κάθε δυνατή προσπάθεια για να τους φέρουν με ασφάλεια πίσω στις οικογένειές τους.
Το περιστατικό σημειώθηκε λίγες μόνο ημέρες μετά τις δηλώσεις υψηλόβαθμου αξιωματούχου του Λιβάνου ότι οι αρχές της χώρας είχαν πληροφορίες πως οικογένειες φυλακισμένων από το Λίβανο σχεδίαζαν να πάρουν όμηρους Τούρκους πολίτες.

Χουλιάρας: Μυστήριο ο σεισμός της Αμφίκλειας...δεν ήταν ο κύριος σεισμος

viotikignomi

Οι δυο σεισμικές δονήσεις που σημειώθηκαν την Παρασκευή στην περιοχή της Αμφίκλειας του Νομού Φθιώτιδας, ένας εκ των οποίων είχε μέγεθος 4,9 R, φαίνεται πως ανησυχεί το επιστημονικό προσωπικό του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου της Αθήνας.

Συγκεκριμένα, ο σεισμολόγος κ. Μάκης Χουλιάρας επισημαίνει πως το μέγεθος των δονήσεων που σημειώνονται τα τελευταία τρία 24ωρα, δεν συνάδουν με αυτό που οι σεισμολόγοι αναγνωρίζουν και ονομάζουν ως «ομαλή μετασεισμική ακολουθία».

Μετά τον σεισμό των 5,1 ρίχτερ της Τετάρτης, σημειώθηκαν τουλάχιστον τρεις σεισμικές δονήσεις οι οποίες κυμάνθηκαν από 4,2 έως και 4,9 R με την τελευταία ειδικά, να είναι σχεδόν ισοδύναμη του προχθεσινού σεισμού.

Σύμφωνα με την επιστημονική άποψη του κ. Μάκη Χουλιάρα, οι σεισμοί που εντάσσονται στη δέσμη των μετασεισμικών δονήσεων, είναι της ιδίας τάξεως με τον σεισμό των 5,1 R και όχι χαμηλότερης κάτι που θα αναμενόταν σε μια ομαλή μετασεισμική ακολουθία. Ως εκ τούτου, είναι πολύ νωρίς αλλά και πολύ παρακινδυνευμένο, να υποστηρίξει κάποιος πως ο κύριος σεισμός στην περιοχή της Αμφίκλειας ήταν αυτός της Τετάρτης που μας πέρασε.


 Ο σεισμολόγος Μάκης Χουλιάρας μίλησε στο zougla.gr και εξήγησε το πώς ο ίδιος αντιλαμβάνεται και εκτιμά την εξέλιξη, με βάση πάντα τα μέχρι στιγμής σεισμολογικά δεδομένα της περιοχής της Αμφίκλειας.

Νέος σεισμός κοντά στην Αμφίκλεια! Ανάστατοι οι κάτοικοι - ΒΙΝΤΕΟ


viotikignomi


μετασεισμός έγινε 16:43 και σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, είχε μέγεθος 3,6 βαθμούς της κλίμακας ρίχτερ.

Είχε εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων.
Το επίκεντρο είναι 6 χιλιόμετρα από την Αμφίκλεια και 121 χιλιόμετρα από την Αθήνα.

Νωρίτερα, στις 14:49 ένας ισχυρός μετασεισμός 4,9 ρίχτερ σήκωσε "στο πόδι" τους κατοίκους της περιοχής και όχι μόνο, αφού έγινε αισθητός και στην Αθήνα.

"Κόκκινα" είναι πάνω από 60 σπίτια από τον σεισμό των 5,1 ρίχτερ που έγινε πριν δύο ημέρες στην περιοχή

Δεκάδες οικογένειες στο Ρεγγίνι Φθιώτιδας αλλά και τα γειτονικά χωριά έχουν μείνει χωρίς σπίτι μετά τον μεγάλο σεισμό της Τετάρτης.


Ρωγμές σε τοίχο - ΦΩΤΟ από το LamiaStar


ΦΩΤΟ από το LamiaStar
Τα σπίτια τους έχουν κριθεί ακατάλληλα από τα κλιμάκια των μηχανικών που βρίσκονται ακόμη στην περιοχή και συνεχίζουν τους ελέγχους. 

Όπως διαβάζουμε στο LamiaStar, οι κάτοικοι, είναι τρομοκρατημένοι από τους μετασεισμούς που συνεχίζονται.


Δείτε το βίντεο

ΕΚΤΑΚΤΟ Σχεδόν όλα τα δανεια που σας ζητουν οι εισπρακτικές ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΓΡΑΜΜΕΝΑ.. ΜΗ ΜΑΣΑΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ

viotikignomi


Φωτό: Η 1η Εισπρακτική της Eurobank, στην οδό Κύπρου και Αρχιμήδους 27, Μοσχάτο Αθήνα.

ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΟΙ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΕΙΝΑΙ (σχεδόν στο σύνολό των) ΔΙΑΓΡΑΜΜΕΝΑ ! Συνεπώς, οι εισπρακτικές, νόμιμα, δεν μπορούν να σας κάνουν τίποτα. Παράνομα μπορούν εάν δεν αντιδράσετε…
Όσον αφορά τις τράπεζες ειδικότερα, η εκχώρηση χρέους (πώληση) με έκπτωση σε ξένες εταιρείες, όπως η EOS, είναι αδιανόητες οικονομικά και τραπεζικά-λογιστικά, διότι, στις περιπτώσεις αυτές, οι εκχωρούσες τράπεζες εγγράφουν ζημίες στο ενεργητικό των κατά το ποσόν της έκπτωσης της εκχώρησης του χρέους, με αποτέλεσμα την ανάγκη ανακεφαλοποίησής των και συνεπώς την εν δυνάμει χρεοκοπία των! (βλ. στο τέλος του κειμένου το σχετικό link).

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ να το μαθουν ολοι... ΤΡΕΜΟΥΝ

Συνεπώς οι τράπεζες «πωλούν» μόνο τα δάνεια που έχουν οι ίδιες διαγράψει !. Συνεπώς, η αγοραπωλησία αυτή, ανύπαρκτων (διαγραφέντων οφειλών) είναι εξ` ορισμού παράνομη και βαρύτατα εγκληματική (βλ. παρακάτω). Και η διαγραφή των οφειλών των δανείων γίνεται από τις τράπεζες σε δύο περιπτώσεις:
1) όταν οι τελευταίες διαπιστώσουν τα αδύνατο της αποπληρωμής των από τους δανειολήπτες, λόγω π.χ. πτώχευσής των, ή άλλων παρόμοιων λόγων.
2) Όταν οι τράπεζες ανακεφαλοποιήθηκαν για τις ζημίες των από τα ανεξόφλητα δάνεια και το PSI. Συγκεκριμένα: με τον ν. 3864/2010 και την υπουργική απόφαση 38/9.11.2012, οι 4 τράπεζες (Eθνική, Πειραιώς, Alpha καιEurobank) ανακεφαλοποιήθηκαν συνολικά με 50 δις, ευρώ, για τις ζημίες που υπέστησαν από το PSI και τα μη-εξυπηρετούμενα ληξιπρόθεσμα δάνεια των δανειοληπτών των (η Εurobank πήρε 5.8 δις. ευρώ)! Συνεπώς, τα αντίστοιχο ποσόν των μη-εξυπηρετούμενων δανείων σε αυτές (50 δις), έχει διαγραφεί!!, από τα λογιστικά βιβλία των παραπάνω 4 τραπεζών. Συνεπώς το ποσόν αυτόν είναι αυτό που έχει «πουληθεί» στις Εισπρακτικές Εταιρείες και προφανώς και στην EOS. Από το παραπάνω προκύπτει επίσης ότι, όχι μόνο ηEOS, με τους παραπάνω εγκληματικούς τρόπους (σε συνέργεια με τηνEurobank) αλλά και οι ίδιες οι τράπεζες δεν νομιμοποιούνται να απαιτήσουν τα δάνεια αυτά από τους (τέως) «οφειλέτες» των, διότι οι τράπεζες έχουν ήδη αποζημιωθεί με το ποσόν των 50 δις. ! Για το θέμα αυτό, μετά από δική μου καταγγελία στην ECB και τον υπουργό οικονομικών, ο τελευταίος διέταξε την διεξαγωγή ανακρίσεων κι έρευνας, με το αρ. πρωτ. Β.871.12-06-2012 εντολή τους προς το Υπουργείο Ανάπτυξης, ΣΔΟΕ, ΤτΕ (γραφείο Διοικητή), Εισαγγελέα Χαλκίδος (βλ. στο τέλος τα δύο σχετικά links).

.ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ να το μαθουν ολοι... ΤΡΕΜΟΥΝ

Και πώς το ξέρω ότι οι τράπεζες πωλούν και οι εισπρακτικές εταιρείες αγοράζουν μόνο «διαγραφέντα» χρέη προς τις τράπεζες? Το ξέρω α) από τα παραπάνω στοιχεία και γεγονότα και β) από την παραδοχή των ίδιων των εισπρακτικών εταιρειών, οι οποίες στα καταστατικά των (και στις διαφημίσεις των) παραδέχονται ότι: «αγοράζουμε το σύνολο των οφειλών σας -…όσο και απαιτήσεις που έχουν διαγραφεί…»,

.ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ να το μαθουν ολοι... ΤΡΕΜΟΥΝ

Με την φράση: «αγοράζουμε το σύνολο των οφειλών σας -…όσο και απαιτήσεις που έχουν διαγραφεί…», κάθε εισπρακτική εταιρεία όμως,παραδέχεται καταφατικά και ρητά ότι «αγοράζει» π.χ. από την τράπεζα Χ εν προκειμένω και στην συνέχεια απαιτεί από τους τέως οφειλέτες της τράπεζας και προς όφελος της ιδίας: «οφειλές που έχουν διαγραφεί, δηλαδή οφειλές που δεν υπάρχουν». Αυτό σημαίνει ότι η EOS και τα δύο σκέλη της αγοραπωλησίας είναι εγκληματικές πράξεις, αφενός από την τράπεζα Χ ως «πωλήτριας» κι αφετέρου της εισπρακτική εταιρεία ως «αγοράστριας» μιας ανύπαρκτης «οφειλής» με σκοπό να την καταστήσει η EOS «υπαρκτή» αναγκαστικά με παράνομους μεθόδους, κατ` αληθή συρροή, απάτης, εκβιασμών, απειλών και κλοπών της περιουσίας των τέως οφειλετών της τράπεζας Χ τις οφειλές των οποίων η τελευταία διέγραψε για διάφορους λόγους, όπως θα περιγράψουμε παρακάτω. Και τα παραπάνω εγκλήματα διαπράττονται από κοινού από τις τράπεζας Χ και την εισπρακτική εταιρεία, με την απειλή κι εκβίαση των τέως οφειλετών από την εισπρακτική εταιρεία ότι θα «χάσουν το σπίτι των» (με κατάσχεση και πλειστηριασμό κι ότι θα πάνε και φυλακή), εάν δεν καταβάλλουν στην τελευταία (και για έμμεσο λογαριασμό της πρώτης) τις «διαγραφείσες οφειλές» !

.ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ να το μαθουν ολοι... ΤΡΕΜΟΥΝ

Συνεπώς, η συντελεσθείσα «αγοραπωλησία», μεταξύ τράπεζας Χ και της εισπρακτικής εταιρείας ανύπαρκτων και διεγραφέντων οφειλών, συνιστά διαπραχθέν έγκλημα, το οποίο συνιστά την αδιαχώριστο κι αναγκαία αρχή κατά συνέχεις της ολοκλήρωσης των, κατ` αληθή συρροή, εκβιασμών, απειλών και κλοπών που διαπράττουν από κοινού πλέον τράπεζας Χ και εισπρακτικής εταιρείας κατά των τέως οφειλετών της πρώτης, με την απειλή κι εκβίαση των τέως οφειλετών από την εισπρακτική εταιρεία, ότι θα «χάσουν το σπίτι των» (με κατάσχεση και πλειστηριασμό κι ότι θα πάνε και φυλακή), εάν δεν καταβάλλουν στην τελευταία (και για έμμεσο λογαριασμό της πρώτης) τις «διαγραφείσες οφειλές» !

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ να το μαθουν ολοι... ΤΡΕΜΟΥΝ

.Είναι προφανές ότι οι περιπτώσεις των παραπάνω παραγράφων 1 και 2 δεν εμπίπτουν στις διατάξεις του ΑΚ 455 επ. (νόμιμη εκχώρηση χρέους) και 876, 880,885 επ. (Έκταξη, νόμιμη Μεταβίβαση χρέους), διότι οι τελευταίες αναφέρονται σε νόμιμες υπάρχουσες, υφιστάμενες και νόμιμες οφειλές (απαιτήσεις) κι όχι σε ανύπαρκτες τοιαύτες («διαγραφείσες» και «εκτελεσθείσες»), στις οποίες αναφέρονται οι παραπάνω καταγγγελτικές μου παράγραφοι 1 και 2.Φωτό: Η 2η εισπρακτική της Eurobnak, ΕΟS MATRIX, στην Λεωφ. Βουλιαγμένης 270, Αθήνα

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ να το μαθουν ολοι... ΤΡΕΜΟΥΝ

Συμπέρασμα: Οι Εισπρακτικές Εταιρείες ΝΟΜΙΜΑ δεν μπορούν να σας κάνουν τίποτα. Παράνομα, μπορούν (με εκβιασμούς, απειλές κλπ), αλλά αυτό γίνεται εάν εσείς δεν αντιδράσετε καταφεύγοντας στον εισαγγελέα και τις αρχές γενικότερα. Αν και νομίζω ότι τώρα θα πάθουν ένα μεγάλο χτύπημα. Τέλος, τα δάνεια ου οι εισπρακτικές εταιρείας σας ζητάνε, είναι –σχεδόν σίγουρου-διαγραμμένα…

Μην φοβάστε…τελειώνουν

Πνίγηκε 45χρονος στην Σκύρο

viotikignomi
Πνίγηκε 45χρονος στην Σκύρο
Τραγικό θάνατο στη θάλασσα βρήκε 45χρονος άντρας στη Σκύρο. Την Τρίτη, 6 Αυγούστου, ο 45χρονος πήγε στην παραλία Παλαμάρι για να κολυμπήσει. Εκεί, έπνεαν ισχυροί άνεμοι με αποτέλεσμα η θάλασσα να είναι φουρτουνιασμένη.Ο άτυχος άνδρας παρασύρθηκε από τα κύματα και πνίγηκε. Το πτώμα του ξεβράστηκε από τη θάλασσα και βρέθηκε την Πέμπτη από άνδρες του Λιμενικού Σταθμού Σκύρου.

Η σορός του 45χρονου εστάλη για νεκροψία-νεκροτομή σε νοσοκομείο του Πειραιά.

Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του θλιβερού συμβάντος διενεργεί η λιμενική αρχή του νησιού. Φήμες θέλουν τον 45χρονο, ο οποίος κατάγεται από τη Θεσσαλονίκη και τα δύο τελευταία χρόνια διέμενε στη Σκύρο, να έχει πνιγεί στην προσπάθειά του να σώσει την εννιάχρονη κόρη του από τα πελώρια κύματα.


Ωστόσο, δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα αυτή η εκδοχή του δυστυχήματος.

Παρασκευή, 9 Αυγούστου 2013

Οσία Ειρήνη Χρυσοβαλάντου

Στα μέσα του 9ου αιώνα μ.Χ., όταν αυτοκράτορας του Βυζαντίου ήταν ο εικονομάχος Θεόφιλος και σύζυγός του η εικονολάτρισσα Θεοδώρα, όταν η περίοδος της Εικονομαχίας, που για περισσότερο από 100 χρόνια ταλάνισε την αυτοκρατορία, βρισκόταν στην τελευταία φάση της, στην Καππαδοκία της Μικράς Ασίας, γεννήθηκε και έζησε την πρώτη της νεότητα η οσία Ειρήνη η Χρυσοβαλάντου. Πατέρας της οσίας ήταν ο πατρίκιος Φιλάρετος ο Καππαδόκης. Ήταν από την Καισαρεία της Καππαδοκίας, ευνοούμενος του αυτοκράτορα Θεόφιλου και έμπιστος της συζύγου του Θεοδώρας. Ήταν ο στρατιωτικός διοικητής του εξαιρετικής σημασίας θέματος της Καππαδοκίας. Μητέρα της η πατρικία Ζωή, γυναίκα όμορφη και σεβαστή σε όλη την Καισαρεία για τον ενάρετο βίο της. Το ανδρόγυνο είχε αποκτήσει δυο κόρες, την Καλλινίκη και την Ειρήνη. Η Καλλινίκη γεννήθηκε το 825 μ.Χ. Οφείλει το όνομά της στις θριαμβευτικές νίκες που πέτυχε ο πατέρας της εναντίον των Σαρακηνών τη χρονιά που γεννήθηκε. Τρία χρόνια αργότερα, το 828, γεννήθηκε η Ειρήνη. Ο Φιλάρετος όμως έχασε τη γυναίκα του, όταν εκείνη ήταν ακόμη πολύ νέα. Έτσι, η ανατροφή των δύο κορών τους ανατέθηκε στην πατρικία Σοφία, τη μεγαλύτερη αδερφή του στρατηγού.ΤΑΣΙΟΥΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΕΥΓΕΝΗΑ ΝΤΟΥΜΑΝΗ

Την ερχόμενη εβδομάδα η καταβολή των προνοιακών επιδομάτων Μαΐου - Ιουνίου στους δικαιούχους

viotikignomi
Η καταβολή των Προνοιακών επιδομάτων Μαΐου – Ιουνίου, που έχει ήδη ξεκινήσει με την πίστωση του ποσού των 114,6 εκ. ευρώ στους Δήμους -αρμόδιοι Φορείς για την καταβολή αυτών- θα πραγματοποιηθεί...
την ερχόμενη βδομάδα, με πιθανότερες ημέρες αυτές, της Τρίτης 13 ή Τετάρτης 14 Αυγούστου, σύμφωνα με όσα δήλωσε στον Ant1, το Υφυπουργός Εργασίας, Βασίλης Κεγκέρογλου.

Αναλυτικά, οι πίνακες κατανομής των ποσών ανά δήμο:

- Για τα προνοιακά επιδόματα ΕΔΩ

- Για τα επιδόματα των νεφροπαθών ΕΔΩ

Ακατάλληλα περισσότερα από εξήντα σπίτια σε χωριά της Φθιώτιδας

viotikignomi
Ακατάλληλα κρίθηκαν κατά τις αυτοψίες μηχανικών της Υπηρεσίας Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων, περισσότερα από εξήντα σπίτια σε χωριά της Φθιώτιδας μετά τα 5,1 Ρίχτερ της Τετάρτης. Τα συνεργεία των μηχανικών συνεχίζουν... από το πρωί τους ελέγχους κάτω από μεγάλη πίεση, καθώς τα αιτήματα που δέχονται είναι πάρα πολλά. Ήδη τα συνεργεία της ΥΑΣ ζήτησαν ενίσχυση από μηχανικούς του ΤΕΕ Ανατολικής Στερεάς. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του τμήματος στη Λαμία, «18 μηχανικοί έχουν τεθεί στη διάθεση της υπηρεσίας αποκατάστασης σεισμοπλήκτων έτσι ώστε να ολοκληρώσουν γρήγορα τις πρώτες αυτοψίες και να υπάρξει μια συνολική εικόνα για ολόκληρη την περιοχή».

Την Πέμπτη, από τα 50 σπίτια που ελέγχθησαν στο Ρεγγίνι των Καμένων Βούρλων, τα 42, μεταξύ των οποίων και πολλές νέες οικοδομές, χαρακτηρίστηκαν «κόκκινα» αφού είχαν υποστεί σημαντικές ζημιές. Ανάλογη εικόνα και στο χωριό Δρυμαία. Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, ζημιές έχουν κτήρια σε περισσότερα από 12 με 15 χωριά.

«Με βάση τα συγκεκριμένα στοιχεία το 68% των οικοδομών που έχουν ελεγχθεί από τους μηχανικούς την πρώτη μέρα έχουν χαρακτηριστεί "κόκκινα", δηλαδή υποδεικνύεται στους ιδιοκτήτες τους ότι δεν θα πρέπει να μείνουν στα κτίσματα αυτά, καθώς κρίνονται επικίνδυνα», δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο πρόεδρος του ΤΕΕ Ανατολικής Στερεάς Απόστολος Καραναστάσης.

Οι αυτοψίες θα συνεχιστούν και στα υπόλοιπα χωριά και αμέσως μετά τα συνεργεία θα παραδώσουν την έκθεσή τους στα αρμόδια υπουργεία έτσι ώστε να κινηθεί η διαδικασία έκδοσης Κοινής Υπουργικής Απόφασης, στην οποία θα προσδιορίζονται οι σεισμόπληκτες περιοχές, όπως επίσης και τα μέτρα για τους σεισμόπληκτους.

Για δεύτερη νύχτα εν τω μεταξύ, πολλές οικογένειες στα χωριά που χτύπησε ο Εγκέλαδος πέρασαν τη νύχτα τους στο ύπαιθρο.

Τέλος, στα χωριά Δρυμαία και Ρεγγίνι όπου έχουν καταγραφεί οι μεγαλύτερες καταστροφές, με παρεμβάσεις των δήμων και της περιφέρειας, αποκαταστάθηκαν οι βασικές τους λειτουργίες στο οδικό δίκτυο, τις τηλεπικοινωνίες και στο δίκτυο ύδρευσης.

Κάθε δέκα λεπτά και ένας σεισμός στην Φθιώτιδα

viotikignomi

Απίστευτη η σεισμική δραστηριότητα στην Αταλάντη τα τελευταία 24ωρα. Κάθε δέκα λεπτά σημειώνεται και ένας ισχυρός σεισμός. Μετά τον σεισμό στις 4 παρά δέκα, σημειώθηκε νέα ισχυρή σεισμική δόνηση στις 4.14 Νοτιοανατολικά της Λαμίας μέγεθος 4 βαθμών .
Τι λένε οι σεισμολόγοι για το νέο σεισμό
 Στ. Τάσσος: Πρόκειται για σμήνος σεισμών -  Ευθ. Λέκκας: Εκτονώνεται το φαινόμενο

Καθησυχαστικοί για τη σεισμική ακολουθία στην περιοχή της Αμφίκλειας εμφανίζονται οι σεισμολόγοι Σταύρος Τάσσος και Ευθύμιος Λέκκας.

Όπως τόνισαν μιλώντας στο newsbomb.gr «το φαινόμενο εκτονώνεται και οι σεισμικές δονήσεις των τελευταίων ημερών εντάσσονται στη μετασεισμική ακολουθία».

«Πρόκειται για σμήνος σεισμών», δήλωσε ο κ. Τάσσος επισημαίνοντας πως η περιοχή δίνει σεισμούς αλλά μικρότερους σε ένταση. «Το σμήνος σεισμών περιέχει δονήσεις που συνήθως ξεπερνούν τα 4 ρίχτερ», διευκρίνισε.  

«Η μετασεισμική ακολουθία είναι απολύτως φυσιολογική» δήλωσε ο κ. Λέκκας, υπογραμμίζοντας πως έχουν σημειωθεί 180 μετασεισμοί μετά τον κύριο.

«Οι σεισμοί είναι αραιότεροι, γεγονός που σημαίνει πως το φαινόμενο δείχνει εκτονώνεται», είπε ο κ. Λέκκας.

Οι δύο σεισμολόγοι ήταν απολύτως καθησυχαστικοί  για το γεγονός ότι οι σεισμοί σημειώνονται μόλις 20 χιλιόμετρα από την Αταλάντη.

«Δεν υπάρχει καμία σχέση με το περίφημο ρήγμα της Αταλάντης. Είναι δύο διαφορετικά πράγματα», ξεκαθάρισαν.

Σε εξέλιξη πυρκαγιά σε διαμέρισμα στο Κολωνάκι

viotikignomi
Πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε διαμέρισμα πολυκατοικίας στην οδό Σκουφά (αρ. 38) στο Κολωνάκι.
Στο σημείο έχουν σπεύσει 15 πυροσβέστες με πέντε οχήματα.

Ούτε τσάι δεν μπορούμε να παράγουμε στην Ελλάδα, παρατηρεί αναγνώστης

viotikignomi
Αν προσέξετε στην πίσω όψη της συσκευασίας αναγράφει ότι το προϊόν παρασκευάζεται στην Τουρκία. Αν είναι δυνατόν.


Ούτε φακελάκια τσάι δεν μπορούμε να παρασκευάσουμε στην Ελλάδα. Αυτή είναι η ανάπτυξη που θα φέρει ο Σαμαράς ο Πιτσαδόρος.Εντοπίστηκαν οστά τριών ανθρώπινων σκελετών στην Γαύδο (νεώτερη ενημέρωση)

viotikignomi
Πριν απο τουλάχιστον 60 χρόνια απεβίωσαν οι τρείς άνθρωποι τα οστά των οποίων βρήκε επισκέπτης της Γαύδου ο οποίος... και ενημέρωσε τις αρχές, όπως δημοσίευσε το Flashnews.gr.

Αυτή είναι η πρώτη εκτίμηση του Ιατροδικαστή κ.Σταμάτη Μπελιβάνη, ο οποίος σήμερα το πρωί μετέβη στην Γαύδο μαζί με αστυνομικούς με σκάφος του Λιμενικού.

Ουσιαστικά πρόκειται για τμήματα οστών σε αποσάθρωση, απο τρείς διαφορετικούς σκελετούς.

Μάλιστα κάτοικοι της Γαύδου είπαν στο Flashnews.gr, πως η ύπαρξη των οστών ήταν γνωστή, αλλά καθώς γνώριζαν πως πρόκειται για ανθρώπους οι οποίοι απεβίωσαν στα βάθη του χρόνου, δεν έδιναν ιδιαίτερη σημασία.

«Όχι» Στουρνάρα σε μείωση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης

viotikignomi
«Δεν είναι στο τραπέζι» μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης, σύμφωνα με... σημερινές δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα στον τ/σ Mega.

Παρόλα αυτά ο ΥΠΟΙΚ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν αλλαγές ως προς τη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης, παραδεχόμενος ότι πέρυσι σε μεγάλο ποσοστό δεν εισπράχθηκε.

«Ίσως τα κριτήρια δεν ήταν σωστά για αυτό και αρχίζουμε να το κοιταμε», ανέφερε ο κ. Στουρνάρας.

Πάντως, ουσιαστικά απέκλεισε μείωση του ΕΦΚ, παρά το «παράθυρο» που άνοιξε χθες με σχετικές δηλώσεις του ο υφυπουργός Οικονομικών Γιάννης Μαυραγάνης.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μαυραγάνης δήλωσε χθες στον τ/σ ΑΝΤ1 πως «οι τελικές αποφάσεις σχετικά με το αν θα αυξηθεί το επίδομα ή θα μειωθεί ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης θα ανακοινωθούν τον Σεπτέμβριο».

Εξηγώντας γιατί αποκλείει μείωση του ΕΦΚ, ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι οι φόροι στο πετρελαιο θέρμανσης και κίνησης είναι ίδιοι «για να πατάξουμε το λαθρεμπόριο». «Ο φόρος στο πετρέλαιο κίνησης είναι πολύ χαμηλός», πρόσθεσε, «δύσκολα βλεπω ουσιαστική μείωση στο πετρέλαιο θερμανσης, γιατί θα ξανανοιξει η πόρτα για το λαθρεμπόριο».