Σάββατο, 17 Αυγούστου 2013

ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ 8ΧΡΟΝΟΥ ΠΟΥ ΡΑΓΙΣΕ ΚΑΡΔΙΕΣ Διαβάστε περισσότερα: ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ 8ΧΡΟΝΟΥ ΠΟΥ ΡΑΓΙΣΕ ΚΑΡΔΙΕΣ

Άφωνη άφησε δασκάλα σε Δημοτικό Σχολείο κοινότητας των Κοκκινοχωρίων, ένας οκτάχρονος μαθητής, όταν τυχαία, ανακάλυψε το «μυστικό» του. Μέχρι εκείνη τη μέρα, το υπέροχο μυστικό, μοιραζόταν ο οκτάχρονος με συνομήλικο συμμαθητή και φίλο του. Ο φίλος του οκτάχρονου, μας ανέφερε η δασκάλα του με την παράκληση να τηρηθεί απόλυτη εχεμύθεια, είχε πατέρα άνεργο και φαίνεται ότι μια μέρα, είπε στον οκτάχρονο φίλο του, πως σε λίγες μέρες -του είπε η μάμα του- δεν θα είχε υλικά να του φτιάχνει σάντουιτς για το σχολείο και ήταν στεναχωρημένη. Ο οκτάχρονος, όπως είπε στη δασκάλα του, χωρίς να πει στη μητέρα του το γιατί, της ζήτησε να του μοιράζει το σάντουιτς από τη μέση, για να… μπορεί να το τρώει πιο εύκολα. Στην πραγματικότητα όμως, εδώ και βδομάδες, κάθε μέρα ο οκτάχρονος έδινε το μισό του σάντουιτς στο φίλο του. Κάθονταν στο παγκάκι στην πίσω μεριά του σχολικού γηπέδου το διάλειμμα, μοίραζαν το σάντουιτς και έτρωγαν μαζί. Μια μέρα η δασκάλα τους, το πρόσεξε και τις επόμενες δυο μέρες τα παρακολούθησε. Την τρίτη μέρα, την περασμένη Δευτέρα, δεν κρατήθηκε. Τους πλησίασε και απλά τους έσφιξε στην αγκαλιά της. Η δασκάλα κράτησε το μυστικό των δύο οκτάχρονων και όπως μας είπε, νιώθει μεγάλη χαρά που έχει στην τάξη της ένα τέτοιο μαθητή.

Νέα στοιχεία για τις συνθήκες θανάτου της Νταϊάνα

viotikignomi
Νέα στοιχεία για τις συνθήκες θανάτου της πριγκίπισσας Νταϊάνα έχει στην κατοχή της και ερευνά η Μητροπολιτική Αστυνομία της Βρετανίας.
Μολονότι η αστυνομία διευκρινίζει ότι δεν πρόκειται για «επανεξέταση» της υπόθεσης του θανάτου της Βρετανίδας πριγκίπισσας και του συντρόφου της, Ντόντι Αλ Φαγιέτ το 1997, παραδέχτηκε ωστόσο ότι «διερευνά» τις λεπτομέρεις και «αξιολογεί την σχέση και την αξιοπιστία τους».

Το 2008, περαιτέρω έρευνα στις συνθήκες του δυστυχήματος είχε αποκαλύψει «βαριά αμέλεια» εκ μέρους του οδηγού τους.

Σε ανακοίνωσή της, η Μητροπολιτική Αστυνομία ανέφερε ότι η αξιολόγηση των στοιχείων θα διεξαχθεί από αξιωματούχους του Εξειδικευμένου Εγκλήματος, αρνήθηκε ωστόσο να αποκαλύψει την πηγή των νέων αυτών στοιχείων.

Το τραγικό δυστύχημα στο Παρίσι που κόστισε τη ζωή στην μητέρα του Ουίλιαμ και του Χάρι συνέβη στις 31 Αυγούστου 1997.

Δωρεάν εισιτήριο υγείας για 230.000 πολίτες - Η υποβολή αιτήσεων αρχίζει στις 2 Σεπτεμβρίου


viotiashop.gr   viotikignomi
Αρχίζει στις 2 Σεπτεμβρίου η διαδικασία αιτήσεων για τους ανασφάλιστους πολίτες, ώστε να αποκτήσουν εισιτήρια δωρεάν πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας. Το πρόγραμμα αφορά δυστυχώς μόνο 230.000 πολίτες.

Το πρόγραμμα, σύμφωνα με την Καθημερινή, εντάσσεται στις δράσεις του ΕΣΠΑ 2007-2013 και ο αριθμός των πολιτών που θα καλύψει είναι βεβαίως μικρός σε σχέση με τις πραγματικές ανάγκες. Οπως είπε ο υφυπουργός Υγείας Αντώνης Μπέζας, είναι «ένα πιλοτικό πρόγραμμα το οποίο θέλουμε να επεκταθεί και στο νέο πρόγραμμα ΕΣΠΑ (2014-2020) με επιπλέον κονδύλια, προκειμένου να αγκαλιάσει περισσότερους πολίτες που στην παρούσα φάση έχουν δυσκολία στην πρόσβαση σε πρωτοβάθμιες υπηρεσίες υγείας».

Σε αυτή τη φάση το πρόγραμμα του υπουργείου Υγείας θα καλύψει περίπου 230.000 πολίτες με πολύ χαμηλά εισοδήματα, οι οποίοι έχουν απολέσει λόγω ανεργίας τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα.

Σε αυτή τη φάση, δικαιούχοι του προγράμματος είναι πρώην ασφαλισμένοι Ταμείων που εντάχθηκαν στον ΕΟΠΥΥ -και προστατευόμενα μέλη της οικογένειας- οι οποίοι απώλεσαν τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα (έως τις 15/4/2013 για το ΙΚΑ και έως τις 15/2/2013 για τα υπόλοιπα Ταμεία) και που έχουν χαμηλό εισόδημα: ατομικό εισόδημα έως 12.000 ευρώ οι άγαμοι και οικογενειακό εισόδημα έως 25.000 ευρώ οι έγγαμοι.

Τα αιτήματα υποβάλλονται μόνο ηλεκτρονικά, στην ιστοσελίδα www.healthvoucher.gr, είτε από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο είτε μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών. Η υποβολή αιτήσεων ξεκινάει στις 2/9/2013 και συνεχίζεται μέχρι εξαντλήσεως του διαθέσιμου προϋπολογισμού. Στην περίπτωση που ο ενδιαφερόμενος απευθυνθεί για την αίτησή του σε ΚΕΠ, θα πρέπει να επιδείξει στον υπάλληλο αποδεικτικό ταυτότητας, το εκκαθαριστικό σημείωμα φόρου εισοδήματος έτους 2011 ή 2012 και επίσημο έγγραφο όπου αναφέρεται ο ΑΜΚΑ.


Τα αιτήματα αξιολογούνται ηλεκτρονικά κατά σειρά που υποβάλλονται, με διασταύρωση των ηλεκτρονικών αρχείων της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης Α.Ε. και του TAXIS. Τόσο η θετική όσο και η αρνητική αξιολόγηση της αίτησης θα γνωστοποιείται ηλεκτρονικά στον αιτούμενο. Στη θετική αξιολόγηση ο δικαιούχος εκτυπώνει το «εισιτήριο υγείας». Η αρνητική αξιολόγηση συνοδεύεται με αιτιολόγηση και, σε περίπτωση καταχώρισης εκ παραδρομής εσφαλμένων στοιχείων, δίνεται η δυνατότητα ορθής επανυποβολής.

Το κάθε «εισιτήριο» είναι ατομικό και αντιστοιχεί σε τρεις ιατρικές επισκέψεις και ένα «σετ» διαγνωστικών εξετάσεων, το οποίο επιλέγει ο γιατρός. Ειδικό «εισιτήριο» εκδίδεται σε περίπτωση εγκυμοσύνης. Αυτό θα καλύπτει από τρεις έως επτά ιατρικές επισκέψεις ανά τρίμηνο (1ο τρίμηνο επτά επισκέψεις, 2ο τρίμηνο πέντε επισκέψεις και 3ο τρίμηνο τρεις επισκέψεις). Ο κάτοχος του Health Voucher θα μπορεί να επιλέξει ελεύθερα γιατρό και μονάδα υγείας από κατάλογο που θα αναρτηθεί στη διαδικτυακή εφαρμογή www.healthvoucher.gr. Στο πρόγραμμα θα λάβουν μέρος συμβεβλημένοι γιατροί του ΕΟΠΥΥ και γιατροί του ΕΣΥ, μονάδες του ΕΣΥ (Κέντρα Υγείας, εξωτερικά ιατρεία νοσοκομείων κ.ά.), πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ και διαγνωστικά εργαστήρια που έχουν σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ.

Παραλίγο να πιαστούν στα… χέρια

viotikignomi

 http://www.eviaroom.gr/wp-content/uploads/2013/08/p3.jpg
Σχεδόν στα… χέρια πιάστηκαν πριν λίγες ημέρες στις Αλυκές Δροσιάς, μία σαραντάχρονη και δύο άλλες γυναίκες.

Οι δύο τελευταίες απολάμβαναν τον ήλιο με τους συντρόφους τους, όταν κάθισε σχεδόν δίπλα τους μια άλλη γυναίκα, που με την στάση της προκαλούσε τους άνδρες των άλλων δύο.

Λίγο η ζέστη, λίγο τα κρυφά βλέμματα των ανδρών στην όμορφη σαραντάρα και οι άλλες δύο δεν άργησαν να κινηθούν επιθετικά εναντίον της… αφού πρώτα λογομάχησαν.

Το περιστατικό έληξε σύντομα βέβαια και η καλλίγραμμη αλλά… προκλητική κυρία που το προκάλεσε έφυγε από το συγκεκριμένο σημείο.

Παράξενο πλάσμα αιφνιδιάζει κολυμβητές στο Villaricos (Ισπανία) [Βίντεο]

viotikignomi
Την Πέμπτη ένα παράξενο πλάσμα ξεβράστηκε στην παραλία Luis Siret Villaricos της Ισπανίας. Το πλάσμα, τεσσάρων μέτρων μήκος, βρισκόταν σε προχωρημένο στάδιο αποσύνθεσης.
Σύμφωνα με το Inexplitica , το αποκάλεσαν «μεταλλαγμένο ψάρι», και το σύγκριναν με το φημισμένο μυστηριώδες τέρας του Λοχ Νες.
Η Πολιτική προστασία της de Cuevas κοινοποίησε στους συνεργάτες της στο Promar, Pulpí: «Παρακολουθούμε τις παραλίες κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Μια κυρία βρήκε ένα μέρος του πλάσματος και με τη βοήθεια μας το υπόλοιπο. Δεν έχουμε ιδέα τι ήταν. Βρομούσε, όπως στα προχωρημένα στάδια αποσύνθεσης. Οι εμπειρογνώμονες προσπαθούν να εξακριβώσουν τη φύση του», εξήγησε η Maria Sanches , συντονίστρια της Πολιτικής Προστασίας στη Cuevas.
Αν ψάχνετε να βρείτε κάτι που να μοιάζει με την παραπάνω φωτογραφία, υπάρχει στο βίντεο που ακολουθεί με ημερομηνία 22 Ιουλίου του 2013

17 νεκροί στο Αφγανιστάν

17 νεκροί στο ΑφγανιστάνΔεκαεπτά πολίτες σκοτώθηκαν χθες και σήμερα σε τρεις επιθέσεις των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν, δήλωσαν σήμερα κυβερνητικές πηγές, εξέλιξη η οποία υπογραμμίζει την εντεινόμενη ανασφάλεια για τους αμάχους στη χώρα την οποία ετοιμάζονται να εγκαταλείψουν οι διεθνείς μάχιμες δυνάμεις.
Στην επαρχία Χεράτ, στο δυτικό Αφγανιστάν, μαχητές των Ταλιμπάν επιτέθηκαν κατά την διάρκεια της νύχτας σε ένα κοιτώνα εργατών οι οποίοι έφτιαχναν ένα δρόμο για λογαριασμό μιας κρατικής εταιρείας, σκοτώνοντας εννέα εξ αυτών. «Οι Ταλιμπάν επιτέθηκαν στον καταυλισμό, που βρισκόταν στον δρόμο που συνδέει τη Χεράτ με την Μπαντγίς, ενώ οι εργάτες κοιμούνταν», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας.
Στην επαρχία Χελμάντ, στο νότιο Αφγανιστάν, ένα φορτηγάκι που μετέφερε πολίτες –ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά– στην Λασκάρ Γκαχ, την πρωτεύουσα, πάτησε μια νάρκη η οποία εξερράγη. Πέντε από τους επιβάτες σκοτώθηκαν, ανάμεσά τους μια γυναίκα κι ένα παιδί, ενώ τρεις ακόμη τραυματίστηκαν, σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο του κυβερνήτη της επαρχίας Χελμάντ.
Στην ίδια επαρχία, ένας αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός –το όπλο επιλογής των Ταλιμπάν– πυροδοτήθηκε και σκότωσε τρεις γυναίκες στην περιοχή Μούσα Κάλα, είπε ένας αξιωματικός της αστυνομίας χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.
Σύμφωνα με τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, ο αριθμός των αμάχων που έχουν χάσει τη ζωή τους μέχρι στιγμής φέτος στο Αφγανιστάν έχει αυξηθεί κατά 23%, καθώς οι επιθέσεις των Ταλιμπάν και οι μάχες κλιμακώνονται, περίπου ένα χρόνο πριν τα μάχιμα στρατεύματα της διεθνούς δύναμης αποχωρήσουν.
Συνολικά 1.319 άμαχοι έχουν σκοτωθεί και 2.533 έχουν τραυματιστεί κατά την διάρκεια των πρώτων έξι μηνών του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ.  viotikignomi

Αίγυπτος: Ο στρατός στο τέμενος Αλ Φάτεχ

Αίγυπτος: Ο στρατός στο τέμενος Αλ Φάτεχ
Άνδρες των ενόπλων δυνάμεων εισέβαλαν σήμερα το πρωί, χωρίς να προσφύγουν στη βία, στο τέμενος του Καΐρου όπου έχουν καταφύγει πολλοί υποστηρικτές του ανατραπέντος προέδρου της Αιγύπτου, Μοχάμεντ Μόρσι, όπως μετέδωσαν τα τηλεοπτικά κανάλια.
Το ιδιωτικό αιγυπτιακό κανάλι ONTV Live έδειξε εικόνες όπου διακρίνονται οι στρατιώτες να μπαίνουν στο τέμενος Αλ Φάτεχ, στο κέντρο της πρωτεύουσας.
Το Αλ Τζαζίρα μετέδιδε στην ιστοσελίδα του εικόνες από το εσωτερικό του τεμένους. Οι στρατιώτες φαίνεται ότι διαπραγματεύονται με τους διαδηλωτές την αποχώρησή τους από το χώρο.

Πολιτιστικός Σύλλογος Μελισσοχωρίου-Θηβών.

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 17/08/2013 ΣΤΟΝ ΦΙΛΙΚΟ ΑΓΩΝΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΜΕΤΑΞΥ ΜΕΛΙΣΣΟΧΩΡΙΟΥ -ΛΕΥΚΤΡΩΝ!!!
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 19:00 ΧΩΡΟΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ: ΓΗΠΕΔΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΜΕΛΙΣΣΟΧΩΡΙΟΥ

Παρασκευή, 16 Αυγούστου 2013

Στον ανακριτή ο 20χρονος για τη δολοφονία της 25χρονης αεροσυνοδού

viotikignomi
Αύριο το πρωί θα απολογηθεί στον ανακριτή Θεσσαλονίκης ο 20χρονος που ομολόγησε ότι σκότωσε την 25χρονη σύντροφό του και πέταξε το πτώμα της... σε ρυάκι κοντά στην εθνική οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης, στο ύψος τις εξόδου προς τους Ευζώνους.

Σε βάρος του εκδόθηκε ένταλμα από τον ανακριτή με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση με βάση το οποίο και συνελήφθη.

Οι διωκτικές αρχές εκτιμούν ότι επρόκειτο για έγκλημα ερωτικού πάθους, καθώς η άτυχη κοπέλα, που ήταν αεροσυνοδός, είχε ζητήσει από τον δράστη να διακόψουν την σχέση τους, γεγονός που ο νεαρός δεν μπόρεσε να αποδεχθεί.

Τα ίχνη της 25χρονης είχαν εξαφανιστεί από το περασμένο Σάββατο κι από την πρώτη στιγμή οι έρευνες της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης είχαν στραφεί στον 20χρονο σύντροφό της, ο οποίος, μάλιστα, τις τελευταίες μέρες κρυβόταν. Τελικά, παραδόθηκε στους αστυνομικούς και υπέδειξε το σημείο όπου εναπόθεσε το πτώμα της κοπέλας.

Όπως έγινε γνωστό, το έγκλημα διεπράχθη τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου σε διαμέρισμα στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης.

Απαντήσεις για της συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε ο φόνος αναμένεται να δώσει η ιατροδικαστική έρευνα.

Εξάλλου, για την ίδια υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος των γονιών του νεαρού δράστη για το αδίκημα της ψευδορκίας.

Σενάρια αποχώρησης για Ροζέριο .

viotikignomi
rozerio

Τις τελευταίες μέρες στην πρωτεύουσα της Βοιωτίας και μετά την απόκτηση Κονέ και Μπούστο από τον Λεβαδειακό, συζητείται έντονα η αποχώρηση του Ροζέριο Μάρτινς από τον Σύλλογο.

Για να πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Μετά την φυγή του Σισέρο Σουμπίνιο, ο σύλλογος έψαχνε για ένα παίκτη με παρόμοια χαρακτηριστικά που θα έκανε τον κόσμο να τον ξεχάσει σύντομα. Αυτό φάνηκε να το βρίσκει στο πρόσωποτου Ροζέριο Μάρτινς που δεν ανανέωσε στον Αστέρα Τρίπολης. Έτσι ο Γιάννης Κομπότης θα τον κάνει κάτοικο Λιβαδειάς κάνοντας πολλούς να απορούν πως ο εν λόγο παίκτης επέλεξε τον Λεβαδειακό αφού το όνομα του είχε ακουστεί έντονα για Παναθηναϊκό την συγκεκριμένη μεταγραφική περίοδο.

Οι απαιτήσεις τόσο από τον κόσμο, όσο και από την διοίκηση ήταν μεγάλες και από ότι φάνηκε ο παίκτης δεν μπόρεσε να φανεί αντάξιος. Μόλις τέσσερα γκολ και 3 ασίστ ο απολογισμός του στο τέλος της χρονιάς, όμως το πρόβλημα δεν ήταν εκεί. Πληθώρα παιχνιδιών ο βραζιλιάνος μέσος φαινόταν έξω από τα νερά του κάνοντας πολλούς να απορούν.

Ξεκινώντας η φετινή χρονιά και στα επίσημα φιλικά πάλι ο βραζιλιάνος μέσος δεν φάνηκε πως μπορεί να σηκώσει τον ρόλο του μαέστρου στην ομάδα που χτίζει ο Τάκης Λεμονής και έτσι στην Λιβαδειά θα ανακοιώσουν τους Κονέ και Μπούστος. Όλο αυτό θα κάνει εξαιρετικά δύσκολη την παραμονή του Ροζέριο στην πρωτεύουσα της Βοιωτίας, αν αναλογιστούμε πως εκεί μπορεί να αγωνιστεί και ο Ορτέγκα. Τα σενάρια είναι πολλά με επικρατέστερο την λύση συμβολαίου και την ένταξη του στον Ολυμπιακό Βόλου, κάτι που σε δηλώσεις του σε μέσο του Βόλου ο παίκτης αρνήθηκε λέγοντας πως όλα αυτά είναι σενάρια που τα βγάζοει από το κεφάλι του ο καθένας και πως σε λίγες μέρες ξεκινάει το πρωτάθλημα με τον Λεβαδειακό. Βέβαια το αν έχουν υπάρξει συζητήσεις μεταξύ των δύο ΠΑΕ είναι σίγουρο πως ο παίκτης θα το μάθει τελευταίος.
Εμείς δεν έχουμε από το να περιμένουμε τις εξελίξεις για να σας ενημερώσουμε ..τασιουλης ιωαννης 

ΒΙΝΤΕΟ-Ισχυρός σεισμός στη Νέα Ζηλανδία

ΒΙΝΤΕΟ-Ισχυρός σεισμός στη Νέα ΖηλανδίαΠανικό προκάλεσε στη Νέα Ζηλανδία ο ισχυρός σεισμός 6,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που έπληξε τη χώρα.
Ωστόσο, ακόμα, δεν έχουν αναφερθεί θύματα, παρά μόνο ζημιές.

Δείτε το βίντεο από το MEGA:


Ο Κώστας Πάτρας από τη Βοιωτία τώρα στην Πύλο με τον Σαμαρά

www.viotiaqshop.gr   .   viotikignomi

Στην Πύλο βρέθηκε ο πρωθυπουργός για τα εγκαίνεια του μουσείου της Πύλου. Πλήθος κόσμου τον χαιρέτησαν. Εκεί βρέθηκε και ο Κώστας Πάτρας από τη Βοιωτία. Να τονίσουμε ότι η ιδιαίτερη πατρίδα της συζύγου του Κώστα Πάτρα είναι από την Πύλο.
Η φωτογραφία μας ήρθε αποκλειστικά από τον φίλο Πάτρα.

Μοναδικό και υπερφυσικό φαινόμενο ?? στον Εσπερινό της Παλιάς Παναγίας στη Λιβαδειά

viotikignomi

Δύο φωτογραφίες οι οποίες τραβήχτηκαν σε απόσταση κλασμάτων  δευτερολέπτου. Οι φωτογραφίες είναι από τον εσπερινό στο εκκλησάκι της Παναγίας πάνω από την Κρύα Βρύση, παραμονή του Δεκαπενταύγουστου.
 Μία λάμψη διακρίνεται στην μία φωτογραφία, η οποία δεν έχει ξανασυμβεί στον επαγγελματία φωτογράφο μας εδώ και χρόνια. Ούτε ο ίδιος μπορεί να το εξηγήσει ούτε ο πνευματικός που είδε την φωτογραφία. Κάτι συνέβει εκείνη τη στιγμή αλλά τι; Ήταν κάτι το φυσιολογικό ή μήπως κάποιο σημάδι. Κανείς εκείνη τη στιγμή δεν παρατήρησε κάτι.... μόνο ο φακός του φωτογράφου μας. Λένε ότι κάποια "σημάδια" φαίνονται μόνο στο φακό , εξάλλου δεν είναι πρώτη φορά που ο φακός φωτογράφου προδίδει πράγματα.
Πάντως ο  φακός του φωτογράφου μας δεν παρουσίασε κάποιο πρόβλημα, συνέχισε να τραβαει άλλες 200 φωτογραφίες, και δεν παρατήρησε κάτι περίεργο.  Φως σε εκείνο το σημείο δεν υπήρχε, δεν τραβήχτηκε άλλη φωτογραφία με φλας. 
Οι απαντήσεις δικές σας.

Συγκέντρωση-πορεία για τον 19χρονο

Συγκέντρωση-πορεία για τον 19χρονοΣυγκέντρωση-πορεία για τον 19χρονο
Σε συγκέντρωση στην πλατεία Δημαρχείου στις 16.00 (σταθμός μετρό Περιστέρι) και πορεία προς το νεκροταφείο του Αγίου Βασιλείου όπου και θα κηδευτεί ο 19χρονος Θανάσης στις 17:00, καλεί η "Ανοιχτή Λαική Συνέλευση Περιστερίου". Μετά την κηδεία θα ακολουθησει πορεία διαμαρτυρίας για τη δολοφονία του. τασιουλης ιωαννης ντουμανη ευγενια

Νέα τροπή στην υπόθεση του 19χρονου που έπεσε από το τρόλεϊ (BINTEO)

vitikignomi

Μια επιβάτης του τρόλεϊ, από το οποίο έπεσε ο 19χρονος Θανάσης για να αποφύγει τον ελεγκτή με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του, ανέφερε τη δική της εκδοχή για το τραγικό περιστατικό, δίνοντας ίσως μια νέα τροπή στην υπόθεση.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία της Γεωργίας Παναγιωτοπούλου στον ANT1, ο 19χρονος ήρθε στα χέρια με τον ελεγκτή και όταν άνοιξε η πόρτα, βρέθηκαν και οι δυο στο έδαφος. Παράλληλα, τονίζει με βεβαιότητα ότι ο αδικοχαμένος Θανάσης δεν πάτησε το κουμπί κινδύνου.

"Το παιδί είναι πάνω στην πόρτα στηριγμένο. Ο ελεγκτής είναι μαζί με το παιδί, τσακώνονται, είναι στα χέρια και ξαφνικά ανοίγει η πόρτα και το παιδί βρίσκεται κάτω με τον ελεγκτή πάνω του. Δεν μπορώ να πω ότι τον έσπρωξε, γιατί δεν είδα, αλλά ήταν στα χέρια και το παιδί βρέθηκε με την πόρτα ανοιγμένη, χωρίς όμως να την ανοίξει το παιδί. Το παιδί βρέθηκε μετέωρο με τον ελεγκτή πάνω στο σώμα του...", αναφέρει λεπτομέρώς η κα Παναγιωτοπούλου.

Ο πατέρας του 19χρονου Γ. Καναούτης, έκανε έκκκληση να πάνε στην αστυνομία όσοι επέβαιναν στο τρόλεϋ και να καταθέσουν τι είδαν.  Ο πατέρας του νεαρού,  ζήτησε να βρεθεί με τον ελεγκτή για να δει τι έχει να του πει για το περιστατικό.

Η κηδεία του Θανάση Καναούτη θα γίνει την Παρασκευή στις 5 το απόγευμα στο νεκροταφείο Περιστερίου.

Αίγυπτος: Φόβοι για νεο μεγάλο μακελειό σήμερα


- Οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι κάλεσαν σε νέες διαδηλώσεις που θα ξεκινήσουν από τα τεμένη μετά την προσευχή - Χιλιάδες διαδηλωτές θα καταλήξουν στην πλατεία Ραμσίς- Μερα με την μέρα η χώρα διολισθαίνει στον εμφύλιο -Κυβερνητική εντολή να χρησιμοποιηθούν πραγματικά πυρά αν δεχθούν επίθεση οι δυνάμεις ασφαλείας-Ξεπερνούν τους 638 οι νεκροί σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία- Βίντεο - σόκ απο τις επιθέσεις κατακλύζουν το διαδύκτιο


Αίγυπτος: Φόβοι για νεο μεγάλο μακελειό σήμερα
Αίγυπτος: Φόβοι για νεο μεγάλο μακελειό σήμερα
Εκτός ελέγχου παραμένει η κατάσταση στην Αίγυπτο για τρίτη συνεχόμενη μέρα. Οι μάχες σώμα με σώμα μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας και των μουσουλμάνων διαδηλωτών έχουν μετατρέψει τη χώρα σε ένα απέραντο νεκροταφείο.
Σύμφωνα με την ενημέρωση που υπάρχει από το αιγυπτιακό υπουργείο Υγείας τα θύματα έχουν ξεπεράσει τα 638, ενώ οι τραυματίες έχουν φτάσει τους 4 χιλιάδες. Από την άλλη πλευρά η Μουσουλμανική Αδελφότητα ανεβάζει τον αριθμό των νεκρών σε 2.600.
Η σημερινή μάλιστα μέρα αναμένεται να προακλέσει νέα αιματοχυσία, καθώς με σχετική ανάρτηση στο Twitter οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι κάλεσαν σε νέες διαδηλώσεις λέγοντας ότι πρόκειται για «διαμαρτυρίες οργής». Το σχετικό μήνυμα ανέφερε ότι « Οι πορείες θα ξεκινήσουν από όλα τα τέμενη του Καΐρου μετά την προσευχή και θα καταλήξουν στην πλατεία Ραμσίς για την Παρασκευή της οργής»
"Anti-coup rallies tomorrow will depart from all mosques of Cairo and head towards Ramsis square after Jumaa prayer in 'Friday of Anger"  
Αναφορικά με τη αιματοχυσία της Τετάρτης οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι απάντησαν την Πέμπτη με πορείες και διαδηλώσεις, πυρπολώντας κυβερνητικά κτίρια και δολοφονώντας αστυνομικούς, ενώ δηλώνουν πως δε θα σταματήσουν τον αγώνα τους.
Εντολή για πραγματικά πυρά
Την ίδια ώρα, στην «αντεπίθεση» περνά το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας, καθώς έδωσε εντολή στην αστυνομία να χρησιμοποιεί πραγματικά πυρά για να αμύνεται σε περίπτωση που δέχεται επίθεση ή σε περίπτωση που σημειώνονται επιθέσεις εναντίον δημοσίων κτιρίων και δημόσιας περιουσίας.
Όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση, η κυβέρνηση της Αιγύπτου διεμήνυσε παράλληλα ότι είναι αποφασισμένη να αντιμετωπίσει «τρομοκρατικές ενέργειες» στις οποίες προβαίνουν οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι.
Κυβερνητική ανακοίνωση υποστήριξε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη «ένα εγκληματικό σχέδιο για να καταστραφούν οι πυλώνες του αιγυπτιακού κράτους», πάντως ανέφερε ότι η μεταβατική κυβέρνηση που υποστηρίζει ο στρατός επιζητεί μια «συνεκτική πολιτική διαδικασία», ανοικτή σε όποιον δεν ενέχεται στη βία.
Εν τω μεταξύ η μεταβατική κυβέρνηση της Αιγύπτου ακύρωσε την απόφασή της να μειωθεί η διάρκεια της απαγόρευσης κυκλοφορίας που έχει επιβάλει στο Κάιρο και σε άλλες 13 μεγάλες πόλεις, μετά τα πρωτοφανή επεισόδια.

Ουψαλίτης: Πειραματικό ατύχημα οδήγησε στο πιο απορροφητικό υλικό του κόσμου

viotikignomi
Άφησαν κατά λάθος μια χημική αντίδραση να συνεχίζεται στο εργαστήριο για ένα Σαββατοκύριακο. Όταν όμως επέστρεψαν, τους περίμενε μια ευχάριστη έκπληξη: αυτό που είχε προκύψει από την αντίδραση ήταν το...
πιο απορροφητικό και υγροσκοπικό υλικό που έχει αναπτυχθεί ως σήμερα, κατάλληλο για μια πληθώρα εφαρμογών.

Η Μαρία Στρόμε και οι συνεργάτες της στο Πανεπιστήμιο της Ουψάλα δημιούργησαν μια νέα, ασυνήθιστη μορφή του ανθρακικού μαγνησίου (MgCO3), ενός πολύ συνηθισμένου ορυκτού, το οποίο έχει συνήθως κρυσταλλική δομή.

Αντίθετα, η νέα μορφή του, η οποία ονομάστηκε «ουψαλίτης» προς τιμήν του πανεπιστημίου δεν είναι κρυσταλλική αλλά άμορφη.  Είναι επιπλέον εξαιρετικά πορώδης, με την ελεύθερη επιφάνειά του να φτάνει τα 800 τετραγωνικά μέτρα ανά γραμμάριο -απλά φανταστείτε πόσο δύσκολο θα ήταν να διπλώσετε το πάτωμα ενός διαμερίσματος των 800 τετραγωνικών μέχρι να γίνει μικρό σαν αμύγδαλο.

Οι πολυάριθμοι πόροι του ουψαλίτη, οι οποίοι έχουν διάμετρο γύρω στα 10 νανόμετρα, είναι άκρως αποτελεσματικοί στο να απορροφούν μόρια νερού, ακόμα και από τον αέρα γύρω τους, και να τα διατηρούν παγιδευμένα ακόμα και σε συνθήκες χαμηλής υγρασίας.

Μέχρι σήμερα, αναφέρουν οι ερευνητές στην επιθεώρηση PLoS ONE, η δημιουργία ξηρού, άμορφου MgCO3 θεωρούνταν «αδύνατη» εδώ και 100 χρόνια.

Η ομάδα της Δρ Στρόμε τροποποίησε μια τεχνική που είχε αναπτυχθεί το 1908 και επιτρέπει τη δημιουργία κρυσταλλικού MgCO3 σε συνθήκες υψηλής θερμοκρασίας. Κάποια στιγμή οι τεχνικοί ξέχασαν να σταματήσουν το πείραμα στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, δεν άργησαν όμως να αντιληφθούν ότι αυτό που προέκυψε ξεπερνούσε όλες τους τις προσδοκίες.

Χάρη στις υγροσκοπικές του ιδιότητες, ο ουψαλίτης θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε οικιακά συστήματα αφύγρανσης, στη χημική βιομηχανία, σε συστήματα απορρύπανσης, καθώς και ως ξηραντικό υλικό για την προστασία ηλεκτρονικών και άλλων προϊόντων ευαίσθητων στην υγρασία.

Πέμπτη, 15 Αυγούστου 2013

ΦΟΒΕΡΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ... ΕΝΑ ΦΙΔΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ... ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΗΣ ΤΗΣ ΦΙΔΟΥΣΑΣ...


viotikignomi


Η παρακάτω φωτογραφία είναι από τον χθεσινό εορτασμό στον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως στο Μαρκόπουλο, όπου ο Μητροπολίτης Κεφαληνίας έχει στα χέρια του ένα φιδάκι...

Το θαύμα της "Παναγίας της φιδούσας" είναι συγκλονιστικό...!

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΟΝ blogger...ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΒΓΑΛΕΙ ΕΚΤΟΣ...Τρίτη μέρα ταλαιπωρίας...

viotikignomi
Τρίτη μέρα, που ο blogger αντιμετωπίζει πρόβλημα. Ξεκολλάει για πολύ λίγο και επανέρχεται σε κατάσταση "σφάλματος". Συνεχίζουμε να βάζουμε αναρτήσεις με άλλο τρόπο. Πολλά από τα μηνύματά σας που δεν ανεβαίνουν, είναι λόγω του τεχνικού προβλήματος. Όσοι θέλετε, όταν διορθωθεί το τεχνικό πρόβλημα, παρακαλούμε να ξαναστείλετε τα άρθρα σας. Χρόνια Πολλά σε όλους και όλες...

Τρέμουν τον Κορινθιακό οι σεισμολόγοι

 Viotiashop   viotikignomi

Η ευρύτερη περιοχή του Αιγίου θεωρείται από τους επιστήμονες η ζώνη με την υψηλότερη σεισμική επικινδυνότητα στην Ευρώπη.

Αυτό που ωστόσο εντείνει την ανησυχία τους τους τελευταίους μήνες είναι ότι από τις 21 Μαϊου έως σήμερα έχουν καταγραφεί στην περιοχή του Κορινθιακού περισσότερες από 600 σεισμικές δονήσεις!

Μπορεί να είναι όλοι τους μεγέθους μεταξύ 2,6 και 3,9 βαθμών, αλλά αυτό που προβληματίζει τους σεισμολόγους είναι η συχνότητα με την οποία εκδηλώνεται το φαινόμενο.

Και κυρίως το γεγονός ότι έχουν παρέλθει δύο χρόνια παρατεταμένης σεισμικής ηρεμίας στον ελλαδικό χώρο, χωρίς δηλαδή μια μεγάλου μεγέθους δόνηση!

Το ρήγμα του Κορινθιακού, που χωρίζεται σε δύο τόξα.

Το ανατολικό τόξο είχε δώσει τον καταστροφικό σεισμό των 6,7 Ρίχτερ στις Αλκυονίδες το 1981 και το δυτικό τα 6,3 Ρίχτερ το 1995, με επίκεντρο την επικίνδυνη περιοχή του Αιγίου.

«Το φαινόμενο που εξελίσσεται στην περιοχή του Αιγίου παρακολουθείται στενά..." αναφέρει ο ο αντιπρόεδρος του ΟΑΣΠ και καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής και Εφαρμοσμένης Γεωλογίας Ευθύμιος Λέκκας.

"Πρόκειται για μια ιδιαίτερα σεισμογενή περιοχή στην οποία εκδηλώνονται μικρού μεγέθους σεισμοί. Πρόκειται για σμηνοσεισμούς.

Το φαινόμενο, έχει εκδηλωθεί αρκετές φορές κατά το παρελθόν στην περιοχή και δεν έγινε κάτι μεγάλο. Διήρκεσε κάποιες μέρες και έπειτα έσβησε. Ωστόσο είναι πολύ νωρίς ώστε να είμαστε απολύτως σίγουροι για το τι συμβαίνει».

“Αυτή είναι μια περιοχή που πρέπει να μελετηθεί” τόνισε και ο διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

«Αυτή τη στιγμή έχουμε μια διέγερση στην περιοχή, την οποία παρακολουθούμε στενά. Αφορά κυρίως τη δυτική ζώνη, αλλά σε όλο τον Κορινθιακό υπάρχει τοπική παραμόρφωση. Άλλωστε όλος ο Κορινθιακός έχει δώσει καταστροφικούς σεισμούς» επεσήμανε ο καθηγητής Γεωφυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Παπαζάχος και συνέχισε: «Ο κόσμος ανησυχεί και είναι φυσικό. Ωστόσο δεν είμαστε σε θέση να πούμε κάτι άλλο αυτή τη στιγμή».

Ωστόσο, όπως λέει ο ερευνητής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών Γεράσιμος Χουλιάρας, « Πριν τρεις μήνες περίπου εγκαταστάθηκε στην περιοχή φορητό δίκτυο σεισμογράφων προκειμένου να καταγράφεται και η παραμικρή δόνηση.

Δεν ξέρουμε αν πρόκειται για σμηνοσεισμούς ή προσεισμική ακολουθία.

Το φαινόμενο είναι σε εξέλιξη» ανέφερε και προειδοποίησε: «Εδώ και περίπου δύο χρόνια, συγκεκριμένα από τον Απρίλιο του 2011, στην Ελλάδα έχει συσσωρευτεί μεγάλη ενέργεια. Είναι θέμα χρόνου να εκδηλωθεί ένας μεγάλος σεισμός».

Όπως αναφέρει ο σεισμολόγος Γεράσιμος Τσελέντης για τη σεισμική δραστηριότητα στην Πελοπόννησο «έως τώρα δεν έχουμε σεισμολογικό στοιχείο που να δείχνει ότι πρόκειται για προσεισμική ακολουθία, χωρίς όμως αυτό να είναι απόλυτο. Ωστόσο, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι περάσαμε μια περίοδο διετούς σεισμικής «ησυχίας», ιδιαίτερα σε μια περιοχή που χαρακτηρίζεται από σεισμικό δυναμικό.

Είναι καλό ορισμένες φορές να υπάρχει σεισμική δραστηριότητα, ώστε να εκτονώνεται η συσσωρευμένη ενέργεια.».

Στην ερώτηση δημοσιογράφου αν υπάρχει πιθανότητα να σημειωθεί ένας ισχυρός σεισμός στη χώρα μας, ο ίδιος απάντησε:

«Έχω τονίσει επανειλημμένως ότι πρέπει πάντα να έχουμε το νου μας για να μη βρεθούμε απροετοίμαστοι. Στατιστικά, είναι πιθανό να βιώσουμε ισχυρό σεισμό το 2013. Ο τελευταίος ισχυρός σεισμός στην Ελλάδα ήταν τον Απρίλιο του 2011 στην Κρήτη».

Παραλία Μπουρού, στην ανατολική άκρη του κόλπου της Καρύστου —

viotikignomi

Στην Πύλο γιορτάζει τον Δεκαπενταύγουστο ο Πρωθυπουργός

viotikignomi
Στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Πύλο, όπου βρίσκεται για ολιγοήμερες διακοπές με την οικογένειά του, γιορτάζει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς την γιορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.
Συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Γεωργία, ο κ. Σαμαράς παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία και τη δοξολογία στη μνήμη της Μεγαλόχαρης, στον ιερό ναό της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας.

Στο προαύλιο του ναού υποδέχτηκε τον πρωθυπουργό ο δήμαρχος Πύλου- Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης. Ο Πρωθυπουργός προσκύνησε την εικόνα της Παναγίας και παρακολούθησε τη Θεία λειτουργία στην οποία χοροστάτησε ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος.

Αμέσως μετά, αντάλλαξε τις καθιερωμένες ευχές με συμπατριώτες του και κατευθύνθηκε στην πλατεία της Πύλου, όπου μαζί με τον μητροπολίτη Μεσσηνίας και συμπατριώτες του απόλαυσε τον καφέ του με χαλαρή συζήτηση.

Αύριο το απόγευμα ο Πρωθυπουργός θα παραστεί σε εκδήλωση του δήμου Πύλου- Νέστορος και του Πολιτιστικού Συλλόγου Πυλίων «Το Ναυαρίνο», στη διάρκεια της οποίας θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια αναμνηστικής στήλης για τον ναυτικό Βελισσάριο Καραβία, ο οποίος με κίνδυνο της ζωής του, στις 23 Φεβρουαρίου 1980, έσωσε 29 ναυτικούς από το δεξαμενόπλοιο IRENES SERENADE, όπου είχε ξεσπάσει πυρκαγιά.

Πενήντα φωτογραφίες από τη κόλαση στην Αίγυπτο


viotikignomi
-Διεθνής κατακραυγή της Κυβέρνησης της Αιγύπτου
-327 νεκροί σε ένα 24ωρο
Δείτε τις εικόνες αποκάλυψης από τον πόλεμο που ξέσπασε στην Αίγυπτο...