Σάββατο, 24 Αυγούστου 2013

Προσπάθησαν να απαγάγουν 3χρονο στα Ζαρουχλεϊκα- Με αυτοκίνητο πολυτελείας οι δράστες

Σπείρα Ρομά που κινείται τα τελευταία 24ωρα στην περιοχή των Ζαρουχλεϊκων και επιχειρεί να αρπάξει μικρά παιδιά, έχει προκαλέσει πανικό σε οικογένειες.
Σύμφωνα με όσα καταγγέλθηκαν στο patranews.gr, οι δράστες προσπάθησαν να επιβιβάσουν ένα τρίχρονο αγοράκι από την περιοχή της Νεάπολης στο αυτοκίνητό τους και εξαφανίστηκαν όταν παρενέβη η γιαγιά του.

Το αυτοκίνητο εξακολουθεί να βρίσκεται στην περιοχή.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο παππούς του μικρού αγοριού έχει κρατήσει τα στοιχεία του αυτοκινήτου για να τα παραδώσει στην αστυνομία.

Κοντά στη νομιμοποίηση 150.000 μετανάστες!

viotikignomi

20 Αυγούστου 2013
Αποφασισμένος να προχωρήσει στη χορήγηση της ελληνικής ιθαγένειας σε 150.000 μετανάστες που ζουν στην Ελλάδα πάνω από 10 χρόνια, έχουν κάνει οικογένεια και έχουν παιδιά, είναι ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Λεωνίδας Γρηγοράκος.
Ήδη το θέμα το έχει συζητήσει με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο και έχει ενημερώσει το Μαξίμου.
Συγκεκριμένα, οι μετανάστες που έχουν υποβάλει από χρόνια τα χαρτιά τους στην αρμόδια αρχή, έχουν ελεγχθεί και απομένει το τελικό στάδιο νομιμοποίησής τους ανέρχονται σε 152.409.
Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, αναλυτικά κατά έτος οι μετανάστες που έχουν όλες τις προϋποθέσεις νομιμοποίησης είναι:8.945 το 2006,
5.590 το 2007,
6.664 το 2008,
5.217 το 2009,
16.810 το 2010,
18.445 το 2011,
60.120 το 2012 και
30.618 το 2013.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Λεωνίδας Γρηγοράκος έχει σημαία τις θέσεις του αμερικανού Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα για το μεταναστευτικό.

Καταγγελία αναγνώστη για νοθευμένη βενζίνη

viotikignomi
Σήμερα έβαλα βενζίνη σε βενζινάδικο στη Mεταμόρφωση και αμέσως μετά το αυτοκίνητο είναι δυσκίνητο, ακούγονται πυράκια κλπ.
Έχω ήδη κάνει 20 χιλιόμετρα αλλά δε βλέπω βελτίωση
Έψαξα να βρώ που κάνουμε καταγγελία για να γίνει έλεγχος ποιότητας αλλά δε βρήκα κάτι.

Αρμόδιοι μηχανισμοί διάβασα οτι είναι τα κλιμάκια του ΥΠΕΚΑ (ΚΕΔΑΚ), υπηρεσίες εμπορίου νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων και το ΣΔΟΕ. Στη σελίδα του ΥΠΕΚΑ καμία μνεία για τηλεφωνική γραμμή ή email για καταγγελίες.

Τελικά που κάνουμε καταγγελίες για την ποιότητα των καυσίμων;
Αναγνώστης

Ετοιμάζουν αποστολές …αποίκισης του Άρη, χωρίς επιστροφή! [video]

viotikignomi
Συντάκτης: Θεόδουλος Γεωργιάδης
Περισσότεροι από 100 χιλιάδες άνθρωποι ανυπομονούν να φτιάξουν το σπίτι τους σε έναν άλλο πλανήτη. Περίπου τόσοι είναι εκείνοι που είχαν υποβάλει αίτηση, μέχρι τις 15 Αυγούστου, με την ελπίδα να επιλεχθούν για να...
συμμετάσχουν σε ένα ταξίδι χωρίς επιστροφή στον Άρη, σύμφωνα με οργανισμό που σχεδιάζει επανδρωμένες αποστολές στον κόκκινο πλανήτη.

"Το μέγεθος της ανταπόκρισης του κόσμου κάτι λέει για την κοινωνία μας σήμερα", λέει η περιγραφή ενός επίσημου βίντεο του πρότζεκτ Mars One. Και είναι αλήθεια, αφού το Mars One θέλει να …αποικίσει τον Άρη, ξεκινώντας από το 2022 και οι ενδιαφερόμενοι έχουν ξεπεράσει τις 100 χιλιάδες. Άτομα που αδιαφορούν για το γεγονός ότι, αν η φιλόδοξη αποστολή πραγματοποιηθεί, δεν θα ξαναδούν τη Γη.

Βέβαια, υπάρχουν ερωτήματα, γύρω από το εγχείρημα, που πρέπει να απαντηθούν. Θα βρεθούν αρκετά χρήματα; Είναι εφικτή η επιβίωση στον κόκκινο πλανήτη; Αλλά οι αμφιβολίες δεν σταμάτησαν τους επίδοξους αποίκους από τη δήλωση συμμετοχής.

Το βίντεο που καλεί τους ενδιαφερόμεους να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στο πρότζεκτ αποίκησης του Άρη

Μπορούμε να δούμε τα προφίλ μερικών από τους υποψήφιους για την πρώτη αποστολή, στη διαδικτυακή σελίδα του πρότζεκτ, αλλά δεν είναι οι μοναδικοί που έχουν δηλώσει συμμετοχή, αφού υπάρχουν άλλοι που έχουν ορίσει τα προφίλ τους ως ιδιωτικά, είπε ο Διευθύνων Σύμβουλος και εκ των ιδρυτών του Mars One, Bas Lansdorp, στο CNN.

Πρόσθεσε, ακόμη, ότι “υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων που ακόμα δουλεύουν στο προφίλ τους, οι οποίοι είτε δεν έχουν αποφασίσει να πληρώσουν το τέλος αίτησης, είτε ακόμα ετοιμάζουν το απαιτούμενο βίντεο, είτε συμπληρώνουν ακόμα το ερωτηματολόγιό μας ή το βιογραφικό τους”. Άρα, οι άνθρωποι που βλέπουμε συνδεδεμένους είναι μόνο εκείνοι που έχουν ολοκληρώσει και έχουν προσδιορίσει το προφίλ τους ως δημόσιο.

Οποιοσδήποτε είναι άνω των 18 ετών μπορεί να δηλώσει συμμετοχή, στη σελίδα του πρότζεκτ στο διαδίκτυο. Το τέλος αίτησης εξαρτάται από την εθνικότητα του ενδιαφερόμενου – π.χ. για έναν Αμερικάνο, ανέρχεται στα 28 ευρώ και για ένα Μεξικανό στα 11.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η τιμή καθορίζεται με βάση το κατά κεφαλήν ακαθάριστο εγχώριο προϊόν κάθε κράτους. “Θέλαμε να είναι αρκετά ψηλή, ώστε να αναγκάζει τους ενδιαφερόμενους να το σκεφτούν πραγματικά και αρκετά χαμηλή, ώστε να μπορεί ο καθένας να το πληρώσει”, ήταν τα λόγια του Lansdorp.

Το εισαγωγικό βίντεο του πρότζεκτ Mars One, όπως κυκλοφορεί στο διαδίκτυο

Σταυρός εμφανίστηκε δίπλα από αεροπλάνο..Θαύμα ή «παιχνίδι» του φακού;Ένας σταυρός εμφανίζεται μέσα στο πλάνο της μηχανής την στιγμή που ο ηρωικός πιλότος προσπαθούσε να σώσει τον τελευταίο πνεύμονα πρασίνου στην χθεσινή πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή της Ριτσώνας και τις περιούσιες πολλών πολιτών.

Θεϊκό σημάδι; Παιχνίδι του φακού; Κάθε ένας θα δει αυτό που πιστεύει.

Η φωτογραφία αναρτήθηκε στο blog evia--halkida.blogspot.gr και όπως υποστηρίζει ο φωτογράφος δεν έχει υποστεί την παραμικρή επεξεργασία.

Κυβερνητικό Θέατρο Σκιών: Τώρα θυμήθηκαν την ΕΑΒ…

viotikignomi
Γράφει ο Διογένης ο Κυνικός
Είμαστε από εκείνους τους ανθρώπους που προσπαθούν να είναι ψύχραιμοι ακόμη και στις πλέον δύσκολες στιγμές. Έλα όπως που δεν μας αφήνουν να αγιάσουμε…
Και πριν εξηγήσουμε το γιατί, θα κάνουμε μία διευκρίνιση προς εκείνους που μας «κατηγορούν» ότι τα βάζουμε συνεχώς με την κυβέρνηση. Βεβαίως και τα βάζουμε με την κυβέρνηση γιατί πολύ απλά αυτή κυβερνά! Αυτή έχει την πίτα αυτή και το μαχαίρι και κάνει ότι νομίζει ότι είναι σωστό. Ή για την ακρίβεια προσπαθεί να εφαρμόσει, αναποτελεσματικά, τις οδηγίες που τις δίνουν και με δουλικό τρόπο, γιατί ούτε μία φορά δεν έχει πατήσει πόδι σε ένα θέμα. Και είναι γνωστός ο φόβος και η αγωνία που διακατέχει το πολιτικό σύστημα για να σωθεί το ίδιο και μόνον αυτό. Και όποιος φοβάται τους άλλους, γίνεται δούλος χωρίς να το καταλάβει (Αντισθένης).

Αλλά ας μπούμε στην ουσία. Δικαιοσύνη. Είμαστε από εκείνους που θα ανάβουμε μια λαμπάδα στην εκκλησία σε εκείνους τους δικαστικούς μόνον, τους πανάξιους λειτουργούς της δικαιοσύνης, που άνοιξαν τον δρόμο της κάθαρσης στην Ελλάδα. Δεν θα αναφερθούμε σε ονόματα γιατί δεν έχουν σημασία, και ίσως περισσότερο για να μην τους κάνουμε κακό λόγω του φθόνου και άλλων αρνητικών συναισθημάτων που υπάρχουν εναντίον τους. Δυστυχώς ακόμη και από συναδέλφους τους. Απλά θα αναφερθούμε σε ένα μόνο Εισαγγελέα, τον κύριο Δραγάτση, απλά γιατί αφορά την υπόθεση με την οποία θα ασχοληθούμε. Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία ή ΕΑΒ για συντομία. Το «μαγαζί» για το οποίο περηφανευόντουσαν όλοι και το οποίο το ρήμαξαν οι διοικήσεις που τοποθετούσαν οι εκάστοτε κυβερνήσεις… Κάτι σαν την ΕΡΤ να πούμε!!! Ξαφνικά η κυβέρνηση, με αφορμή ένα πλαστό πτυχίο και μερικές δεκάδες χιλιάδες ευρώ που έλαβε αχρεωστήτως ο κύριος αυτός «δίνει τα ρέστα της»… Ρεσιτάλ ηθικής. Μόλις έγινε γνωστό και τι δεν έχει γίνει… Μέχρι και ο κύριος Σταϊκούρας έβγαλε ανακοίνωση όπου αναφέρεται σε ξήλωμα της διοίκησης της ΕΑΒ αλλά και στο ότι το Υπουργείο Οικονομικών "παρακολουθεί στενά, από την πρώτη στιγμή, την εξέλιξη του ζητήματος, ενεργώντας για τη διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος και την προστασία της φήμης της εταιρείας. Προς την κατεύθυνση αυτή, επιφυλάσσεται να αξιοποιήσει κάθε έννομο μέσο που έχει στη διάθεσή του". Πωπω μεγάλε… Για τις καθαρές ζημίες της ΕΑΒ από κοινού με θυγατρική της για το 2012 ποιος θα μας μιλήσει;

Τι λένε οι άνθρωποι και δεν ντρέπονται; Κατ’ αρχήν μας εξήγησε κανείς πως έμεινε τόσα χρόνια στην ΕΑΒ η διοίκηση υπό τον κύριο Φιλιππάκο; Γιατί στην πιάτσα ακούγονται κάτι ιστορίες για αγρίους περί φιλίας του Διευθύνοντος Συμβούλου με τον «μεγάλο» μιας επενδυτικής εταιρείας και τράπεζας στις ΗΠΑ!!! Και μετά ασχολούνται με μερικά χιλιάρικα ευρώ, όχι ότι δεν πρέπει, και δεν ασχολούνται χρόνια τώρα με τα τέρατα και σημεία που συνέβαιναν στην ΕΑΒ και έχουν καταγραφεί στην Έκθεση του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Ρακιντζή. Έτσι για να αντιληφθεί κανείς το μέγεθος της γελοιότητας των κυβερνόντων αυτή την χώρα, και εκείνων που αντιπολιτεύονται την κυβέρνηση, εμείς θα αναφέρουμε ότι ΜΟΝΟ το 2011 το ελληνικό Δημόσιο χρειάστηκε να καταβάλει για καταπτώσεις εγγυήσεων δανείων της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ) προηγούμενων χρόνων το ποσό των 153.814.706,52 ευρώ. Έχουν καμία σχέση τα 150.000 €, δηλαδή το ποσόν με το οποίο ζημίωσε την εταιρεία ο κύριος με το πλαστό πτυχίο με τα σχεδόν 154 εκ. ευρώ που πλήρωσαν εν καιρώ κρίσης οι Έλληνες φορολογούμενοι; Όχι ότι δεν ενοχλούν και τα 150.000€…..

Μήπως θέλετε να αναφέρουμε και τα υπόλοιπα; Διαπιστώθηκε ότι γινόταν ανάθεση σοβαρού κατασκευαστικού έργου σε υπεργολάβους, χωρίς κριτήρια επιλογής αναδόχου, χωρίς χρονοδιαγράμματα υποχρεώσεων και δεσμεύσεων του αναδόχου και χωρίς μεθοδολογία πιστοποίησης του παρασχεθέντος υπεργολαβικού έργου για προγράμματα στα οποία απασχολούνταν εκ παραλλήλου και προσωπικό της ΕΑΒ. Επισημάνθηκαν επίσης υπέρογκες αμοιβές για υπερωριακή απασχόληση οδηγών. (Ο οδηγός του Προέδρου ελάμβανε μέχρι και 32.070 ευρώ ετησίως για υπερωρίες και ο οδηγός του Διευθύνοντος Συμβούλου μέχρι και 32.389 ευρώ ετησίως).

Επίσης για τη λειτουργία της εταιρείας είχαν συναφθεί ομολογιακά δάνεια με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου συνολικού ύψους κατά την ελεγχόμενη περίοδο 730 εκατ. ευρώ. Επειδή η εταιρεία βρισκόταν σε αδυναμία εξυπηρέτησης των δανείων, κατέπιπταν οι εγγυήσεις και τα δάνεια εξοφλούντο από το Δημόσιο. Για αυτό τι λένε τα τζιμάνια μας στο Υπουργείο Οικονομικών και ο κύριος Σαμαράς, ή και ο κ. Βενιζέλος; Περαιτέρω σύμφωνα με τα πορίσματα των ελέγχων, τα μέλη του ΔΣ της εταιρείας ελάμβαναν αποζημίωση ανά συνεδρίαση, ακόμη και στις περιπτώσεις που τα πρακτικά υπεγράφοντο δια περιφοράς, χωρίς να έχει συνεδριάσει το ΔΣ, και είχαν τοποθετηθεί από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο στελέχη της επιχείρησης σε θέσεις ευθύνης (Διευθυντές, Γενικοί Διευθυντές) οι οποίες δεν περιλαμβάνονταν στον Εσωτερικό Κανονισμό Λειτουργίας της εταιρείας.

Ο κύριος Γιάννης Δραγάτσης λοιπόν, ο επίκουρος Οικονομικός Εισαγγελέας, άσκησε αμέσως διώξεις που αφορούν τα κακουργήματα της απιστίας και της απάτης, σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου, ενώ στρέφονται σε βάρος των μελών των διοικήσεων της ΕΑΒ από το 2008 έως σήμερα. Η αφορμή είναι το πλαστό πτυχίο. Αλλά όπως συνέβη και με άλλους πολλούς, η Δικαιοσύνη ξεκινά με μια «τροχαία παράβαση» για να μπει στην συνέχεια στο ζουμί… Έτσι παίρνεις και τους προσωπικούς υπολογιστές των ανυποψίαστων μεγαλόσχημων παραγόντων για να βρεις τα στοιχεία που χρειάζεσαι. Για να κάνεις την δουλειά σου. Είμαστε λοιπόν σίγουροι, ότι ο κύριος Δραγάτσης άρχισε με την υπόθεση αυτή του πλαστού πτυχίου, αλλά έτσι θα ανοίξει τις πόρτες για έρθουν στην επιφάνεια και όλα τα άλλα αίσχη… Και ποιος ξέρει... Mπορεί σήμερα κάποιοι από αυτούς που σκίζουν τα ιμάτια τους για το …φοβερό θέμα του πλαστού πτυχίου, που είχε καταντήσει σπορ στο Ελληνικό Δημόσιο, αύριο από την θέση του τιμητή να βρεθούν σε άλλη… Αυτή του κατηγορούμενου!!!

ΥΓ. Στην Ελλάδα καταφέραμε το ακατόρθωτο… Ο κατηγορούμενος πλέον για κακουργήματα πρώην Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΑΒ κ. Φιλιππάκος ήταν παράλληλα και Ταμίας της ΜΚΟ Διεθνής Διαφάνεια Ελλάς!!! Είπατε τίποτα; Τέτοια Διαφάνεια!!!

Λ. Αυγενάκης: «Πέντε φαρμακεία εξαπατούσαν τον ΕΟΠΥΥ εισπράττοντας διπλές συνταγές»

viotikignomi
Απάντηση Μπέζα στην παρέμβαση Αυγενάκη.
Για τους φαρμακοποιούς που εξαπατούσαν τον ΕΟΠΥΥ εισπράττοντας διπλές συνταγές που εκτελούσαν τα φαρμακεία, απαντά ο Υφυπουργός Υγείας, κ. Αντώνης Μπέζας μετά από παρέμβασή του βουλευτή Ηρακλείου κ. Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος αναφέρει ότι οι...
μέχρι τώρα διευρυνθείσες περιπτώσεις διπλής εκτέλεσης συνταγών αφορούσαν πέντε φαρμακεία σε όλη τη χώρα και εντοπίστηκαν κατά τη σάρωσή τους και τον προβλεπόμενο έλεγχο επεξεργασίας συνταγών.

Όπως αναφέρεται στην απάντηση του Υπουργού: «από τον περαιτέρω έλεγχο διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για εκτύπωση εκ λάθους της ίδιας συνταγής δύο φορές, παράδοσή της από τον ιατρό σε δύο διαφορετικούς ασθενείς και εκτέλεσή της σε δύο διαφορετικά φαρμακεία (στο ένα κανονικά- ηλεκτρονικά- και στο άλλο χειρόγραφα (σε δύο περιπτώσεις επιβλήθηκε ποινή στα φαρμακεία που εκτέλεσαν χειρόγραφα τη συνταγή).»

«Στην περίπτωση ενός φαρμακείου επιβλήθηκε ποινή διότι επρόκειτο για εκτέλεση της ίδιας ηλεκτρονικής συνταγής δύο φορές, τη μία ηλεκτρονικά και την άλλη χειρόγραφα με επικόλληση και ακύρωση διαφορετικών ταινιών γνησιότητας από το ίδιο φαρμακείο. Επιπλέον στην περίπτωση ενός φαρμακείου επιβλήθηκε ποινή στον φαρμακοποιό που εκτέλεσε χειρόγραφα φωτοαντίγραφο της συνταγής, η οποία είχε εκτελεστεί σε άλλο φαρμακείο με εμπλοκή συγγενούς προσώπου του ασφαλισμένου.» επισημαίνει στην απάντησή του ο Υφυπουργός Υγείας.

Τέλος, απαντώντας στο ερώτημα του κ. Αυγενάκη, τονίζει ότι «το ζήτημα δεν αφορά σε τεχνική αδυναμία του συστήματος, αλλά σε λανθασμένο χειρισμό του ιατρού κατά την εκτύπωση και παραβατική συμπεριφορά του φαρμακοποιού» ενώ προσθέτει ότι «η αρμόδια υπηρεσία ελέγχου της ΥΠΕΔΥΦΚΑ διαθέτει πλήρη φάκελο των υποθέσεων.»

Μας αντιμετωπίζουν σαν "σκουπίδια" στο εξωτερικό λόγω...ταυτότητας! Από αναγνώστρια...

viotikignomi
Είμαι Ελληνίδα, μεταπτυχιακή απόφοιτος και μένω στο Εδιμβούργο εδώ και ένα χρόνο!
Ένα περιστατικό σήμερα με έκανε να νιώσω την αντιμετώπιση που συνήθως έχουν οι αλλοδαποί στην χώρα μου.
Ήμουν σε γνωστή αλυσίδα super market της πόλης με μια φίλη μου και θέλαμε να αγοράσουμε κρασί.
Εδώ στο Ηνωμένο Βασίλειο, άσχετα ποιος πληρώνει όταν αγοράζεις αλκοόλ ή τσιγάρα θα ζητήσουν και από τους δυο ταυτότητα.

Μου έχει τύχει λοιπόν μερικές φορές να δείχνω την ελληνική ταυτότητα και να μου λένε ότι δεν την δέχονται και ότι βλέπουν πρώτη φορά τέτοια ταυτότητα. Μέτα μου ζητάνε το δίπλωμα οδήγησης (που έχω το παλιό, ροζ, τύπου χάρτινο) και συνήθως το δέχονται (όχι με μεγάλη σιγουριά). Για λόγους ασφαλείας δεν κρατάω το διαβατήριο μαζί μου και προτιμώ να χρησιμοποιώ την ταυτότητά μου ή το δίπλωμα οδήγησης.

Χθες λοιπον, η κατάσταση εφτασε στα ακρα, ημουν στο σουπερ μαρκετ και αγορα κρασι, στο ταμειο ζητησαν ταυτοτητες (ID), τοσο εμενα, οσο και της φιλης μου, τους δωσαμε τις γνωστες ελληνικες, προσφατης εκδοσης ταυτοτητες. και μας λεει η υπαλληλος΄"Τι ειναι αυτο; Πρωτη φορα το βλεπω! Σιγουρα δεν ειναι γνησιο, εγω μπορω να παω στο σπιτι μου τωρα και να εκτυπωσω και να φτιαξω ενα τετοιο".
Της απανταω λοιπον, πολυ ευγενικα και με χαμογελο, οτι μενουμε στο Εδιμβουργο ενα χρονο τωρα, εχουμε ταξιδεψει σε ολη την Ευρωπη με αυτη την ταυτοτητα, και δεν ειχαμε ποτε μεχρι τωρα κανενα προβλημα. της εξηγω οτι ειναι πιστοπιημενη και αποδεχτη απο την Ευρωπαικη Ενωση, και ουτω καθε εξης..απανταει, οτι δεν μπορει να το δεχτει αυτο, αν δεν σιγουρευτει , δεν μπορει να μου πουλησει το κρασι (δεχτο!) και συνεχιζει λεγοντας : "Εμεις εδω στο Ηνωμενο Βασιλειο, εχουμε ταυτοτητες, σαν καρτες, σαν πιστωτικες καρτες, πλαστικες, οι οποιες πανω εχουν κωδικους και barcode, και μπορεις να το σκαναρεις και να κανεις την ταυτοποιηση του ατομου".

Εκνευριστηκα παρα πολυ, αλλα συνεχισα υπομονετικα και της ειπα τα ιδια επιχειρηματα απο την αρχη, εβγαλα και το διπλωμα οδηγησης, εκει η ταμειας γελασε, κανονικοτατα, και μου απαντησε οτι αυτο και αν ειναι ενα κομματι χαρτι και κοιτουσε την φωτογραφια του διπλωματος, σαν αστυνομικος, και επειτα εμενα στα ματια να επιβεβαιωσει οτι η φωτογραφια του διπλωματος ειναι και στην πραγματικοτητα το ιδιο ατομο (το διπλωμα οδηγησης το πηρα το 2005, λιγα χρονια πριν, ποσο πολυ μπορει να εχω αλλαξει;) συνεχιζει λοιπον λεγοντας:, εμεις εδω εχουμε καρτες και για τα διπλωματα οδηγησης, λεω το γνωριζω, σαφως, και στην Ελλαδα εχουμε αλλα το διπλωμα μου ειναι παλιο. Δεν το δεχομαι μου απανταει, ειναι ενα κομματι χαρτι δεν ξερω καν αν ειναι γνησιο.

Συνοψηζοντας,περιμεναμε μιση ωρα, ηρθαν 2 υπευθυνοι, ψηθυριζαν μπροστα μας χωρις να μπορουμε να ακουσουμε τι λενε, πηραν τις ταυτοτητες μας, καπου πηγαν (οχι μπροστα μας) και τελικα επεστρεψαν και μας εδωσαν το κρασι (με μιση καρδια και μουτρα, αν και μας ζητησαν τυπικα μερικες φορες συγνωμη)... «Ευχαριστω» τους λεμε, «στην υγεια σας», τωρα πια θα το πιουμε με βαρια καρδια, οχι μονο για αυτα που περναει η Ελλαδα αλλα και για τις επιπτωσεις που ολα αυτα προξενουν στην καθημερινοτητα μας!

Θα ηθελα στο τελος να προσθεσω οτι οι τουριστες στην Ελλαδα ενοικιαζουν αυτοκινητα με διπλωματα οδηγησης στα οποια με δυσκολια φαινεται ο αριθμος αδειας, λογω του οτι ειναι πολυ παλια, παρ ολα αυτα δεν νομιζω να ειχαν ποτε τεοια αντιμετωπιση, οπως εμεις σημερα. Γιατι αραγε;

Φρικτή δολοφονία στη Ραφήνα

viotikignomi
Τεμαχισμένο σε σακούλες σκουπιδιών βρέθηκε το βράδυ της Παρασκεύης από περαστικούς το σώμα μιας γυναίκας περίπου 40 χρονών στην οδό Πρασίνου Λόφου στη Ραφήνα...

Οι περαστικοί αμέσως ειδοποίησαν την αστυνομία η οποία εκτιμά ότι η αποτρόπαια ενέργεια έγινε το τελευταίο 48ωρο.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν μαρτυρίες για συμπλοκή ή επεισόδιο.

Το ακριβέστερο ρολόι στον κόσμο

viotikignomi
Επιστήμονες του National Institute of Standards and Technology ισχυρίζονται ότι έχουν κατασκευάσει το ακριβέστερο ρολόι στον κόσμο...
που σύμφωνα με τους υπολογισμούς τους χάνει μόλις ένα δευτερόλεπτο κάθε 100 εκατομμύρια χρόνια.

Το ρολόι έχει ακρίβεια της τάξης των 100 τρισεκατομμυριοστών του δευτερολέπτου και είναι 10 φορές πιο ακριβές από οποιοδήποτε άλλο στον κόσμο.

Για τη δημιουργία του οι ερευνητές χρησιμοποίησαν ένα εξαιρετικά σπάνιο και σταθερό στοιχείο με την ονομασία υπέρβιο (Yb) το οποίο κάνει χρήση 10.000 ατόμων που ψύχονται σε 10 εκατομμυριοστά ενός βαθμού κάτω από το απόλυτο μηδέν και παγιδεύονται σε ένα οπτικό πλέγμα που δημιουργείται με χρήση lasers.

Σύμφωνα με τον Andrew Ludlow του National Institute of Standards and Technology, η σταθερότητα το υπέρβιου, πέρα από τη μέτρηση της ώρας, αναμένεται να ανοίξει τις πόρτες σε ένα μεγάλο αριθμό πρακτικών εφαρμογών, όπως για παράδειγμα την πλοήγηση.

Παρασκευή, 23 Αυγούστου 2013

ΑΦΗΣΑΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ 3 ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΑΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΚΑΙ ΣΥΝΕΛΑΒΑΝ 2 ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΛΟΓΟ!

viotikignomi
Έγινε πριν από λίγο στο Σύνταγμα! 

Ελεγκτές στο σταθμό ΜΕΤΡΟ Σύνταγμα κάνοντας έλεγχο σε 30 περίπου άτομα που εξέρχονταν από το τραίνο, εντόπισαν δύο Έλληνες και 3 Πακιστανούς που δεν είχαν πληρώσει εισιτήριο στο ΜΕΤΡΟ. Τους είχαν βάλει στην άκρη και ανέμεναν περιπολικό για να συλλάβει τους... 


Έλληνες!!! "Συλλάβετε και τους αλλοδαπούς", υπεδείκνυε ο κόσμος στους ελεγκτές!

Ποια ήταν η απάντησή τους; "Έχουμε άνωθεν εντολή να αφήνουμε ελεύθερους τους Πακιστανούς"!
Και τελικά συνέλαβαν τους δύο Έλληνες, τους οποίους προσήγαγαν, ενώ άφησαν ελεύθερους τους δυο Πακιστανούς!!!
Έχουν, όπως είπαν, εντολή από την προϊσταμένη τους αρχή! Δηλαδή από το Υπουργείο Μεταφορών τούς εντέλουν να συλλαμβάνουν τους Έλληνες αλλά να αφήνουν ελεύθερους τους αλλοδαπούς-λαθρομετανάστες που δεν έχουν εισιτήριο;
Διωγμός των Ελλήνων μέσα στο ίδιο τους το σπίτι από την Πολιτεία! Είσαι Έλληνας και δεν έχεις εκδώσει εισιτήριο; Συλλαμβάνεσαι και αν αντισταθείς μπορεί και να χάσεις τη ζωή σου, όπως ο 19χρονος. Είσαι Πακιστανός ή άλλος λαθρομετανάστης; Περνάς ελεύθερα!!! 

Από ζελατοδυναμίτιδα μέχρι πυροκροτητές στην κατοχή 42χρονου

viotikignomi
Μισό κιλό ζελατοδυναμίτιδας, εκατοντάδες φυσίγγια, όπλα και πυροκροτητές, βρέθηκαν μεταξύ άλλων στην... κατοχή ενός 42χρονου Ελληνα, ο οποίος συνελήφθη χθες το πρωί από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγίου Νικολάου και του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Λασιθίου, σε Τοπική Κοινότητα του Δήμου Σητείας.

Ο άνδρας έκρυβε στο σπίτι του ένα πραγματικό οπλοστάσιο.

Αναλυτικά βρέθηκαν:

Ένα (1) εύχρηστο περίστροφο, διαμετρήματος 0.38 m.m.,

Ένα (1) εύχρηστο πολεμικό τυφέκιο, διαμετρήματος 0,22 m.m.,
Τρία (3) κυνηγετικά όπλα,
Πέντε (5) πυροκροτητές,
Τετρακόσια είκοσι έξι (426) γραμμάρια ζελατινοδυναμίτιδα,
Τριάντα μία (31) κροτίδες,
Διακόσια ενενήντα οκτώ (298) πλήρη φυσίγγια και πενήντα εννέα (59) κενά διαφόρων διαμετρημάτων.

Ο συλληφθείς με τη σχηματιζόμενη σε βάρος του δικογραφία, θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λασιθίου.

Έκτακτο: μεγάλη φωτιά στη Ριτσώνα καίγεται εργοστασιο Μεγάλη καταστροφή-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

viotikignomi


Πριν λίγη ώρα μεγάλης έκτασης φωτιάς εκδηλώθηκε σε πευκόφυτη περιοχή της Ριτσώνας. Σύμφωνα με μαρτυρίες η φωτιά εκδηλώθηκε μετά από μεγάλο κρότο . Πολλά οχήματα της πυροσβεστικής είναι στην περιοχή. Η φωτιά έχει πλησιάσει σε οικίες και εργοστάσια σύμφωνα πάντα με πληροφορίες από μαρτύρους. Σε λίγο αποκλειστικές φωτογραφίες από τον τόπο της φωτιάς καθώς εκπρόσωπος του viotiashop είναι στο σημείο
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Απ'ότι μας ενημερώνουν η φωτιά μπήκε σε εργοστάσιο της περιοχής αλλά η πυροσβεστική απότρεψε την επέκταση της φωτιάς στο εργοστάσιο και ευτυχώς το γλύτωσαν τελευταία στιγμή.
Αυτή τη στιγμή
3 πυροσβεστικά οχηματα μεγάλα, 3 τζιπ πυροσβεστικής ,1 όχημα εθελοντών δίνουν μάχη με τη φωτιά.  Πριν λίγο σηκώθηκε βοήθεια και από αέρα με κατασβεστικά αεροσκάφη.
συνεχής ενημέρωση....
3.22 μμ
Δύο αεροσκάφη αυτή τη στιγμή κάνουν ρίψη πάνω από τη φωτιά και πάνε για ανεφοδιασμό
Φωτογραφικό υλικό από την συνεργάτη μας Αννέζα-Βαγγέλης - ΓιώργοςΦΙΛΑΘΛΟΣ ΕΠΙΜΟΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΘΗΒΑΣ

Ιράκ: Τουλάχιστον 22 νεκροί σε επιθέσεις ενόπλων

viotikignomi
Τουλάχιστον 14 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σήμερα όταν ένας βομβιστής αυτοκτονίας οδήγησε ένα όχημα παγιδευμένο με... εκρηκτικά σε μια στρατιωτική βάση στο Ραμάντι, στο δυτικό Ιράκ και ανατινάχτηκε έξω από αυτήν.

Τα περισσότερα από τα θύματα ήταν στρατιώτες. Σε άλλη επίθεση στο Μανταέν, 20 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Βαγδάτης, ένοπλοι πυροβόλησαν και σκότωσαν τρεις πολιτοφύλακες και τραυμάτισαν άλλους δύο.

Στη Μοσούλη, ένοπλοι εξαπέλυσαν επίθεση σε ένα φυλάκιο του στρατού και σκότωσαν δύο στρατιώτες ενώ μια άλλη ομάδα σκότωσε δύο γυναίκες στα δυτικά της ίδιας πόλης. Ένας σουνίτης ιερωμένος σκοτώθηκε επίσης από βόμβα που είχε τοποθετηθεί στο αυτοκίνητό τους.

Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2013

Πενήντα τραυματίες από ανατροπή λεωφορείου στην Καλιφόρνια

viotikignomi
Τροχαίο ατύχημα με ανατροπή λεωφορείου στο οποίο επέβαιναν παίχτες καζίνου σημειώθηκε στην ανατολική Καλιφόρνια.
Από την ανατροπή τραυματίστηκαν και οι πενήντα επιβάτες, οι περισσότεροι ελαφρά, με εννέα εξ αυτών να μεταφέρονται σε νοσοκομεία προκειμένου να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες και να υποβληθούν σε εξετάσεις. Για πέντε, δε, κρίθηκε αναγκαίο να μεταφερθούν με ελικόπτερο.

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες το όχημα βγήκε εκτός δρόμου ερευνώνται.

Το ινδιάνικο καζίνο στο οποίο κατευθυνόταν το λεωφορείο βρίσκεται σε απόσταση περίπου 40 μιλίων από το σημείο του ατυχήματος.

Αλβανικά ΜΜΕ: Η Αλβανία δείχνει τα δόντια στην Ελλάδα

viotikignomi

Σαν ήρωα παρουσιάζουν τα ΜΜΕ της Αλβανίας τον αστυνομικό διευθυντή του συνοριοφυλακίου της Κακαβιάς, Αντμίρ Αμπρίγια (φωτογραφία), για την... εντολή που έδωσε χθες να μην περάσει προς Αλβανία κανένας Έλληνας πολίτης ως αντίποινα στην Ελληνική στάση.

Όλα τα αλβανικά ΜΜΕ αναφέρουν:

«Για πρώτη φορά σε δύο δεκαετίες, η χώρα μας απαντάει με το ίδιο νόμισμα στην Ελλάδα. Αυτή η απάντηση δεν έκανε την Ελλάδα να σκληρύνει την στάση της, απεναντίας, υποχώρησε μέσα σε τρεις ώρες όταν Έλληνες πολίτες" φάγανε πόρτα" από της αλβανικές αρχές στα σύνορα»

Ποιος πληρώνει τελικά την προχειρότητα να εκθέτει τόσο φτηνά την Ελλάδα μας;

*Σε περίοπτη θέση στην βιβλιοθήκη του Αλβανού αστυνομικού Ελληνικό βιβλίο με τίτλο ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΣ

Χάος μια μέρα πριν το πανηγύρι της Θήβας. Οι έμποροι αρνούνται να συμμετέχουν γιατί είναι ακριβές οι παράγκες(video)

viotikignomi

Χάος επικράτησε το πρωί στο συνεδριακό κέντρο Θήβας όταν τα μέλη της δημοτικής επιτροπής μοίρασαν στους μικροπωλητές τα ποσά που θα πρέπει να πληρώσουν για την συμμετοχή τους στην εμποροπανήγυρη που ξεκινά αύριο.

Οι έμποροι μιλούν για υπέρογκες αυξήσεις και καταγγέλλουν την δημοτική αρχή για επιχείρηση εξόντωσής τους.

Σέρρες: Σπουδαία αρχαιολογική ανακάλυψη - Είναι ο τάφος του Μ.Αλεξάνδρου;

viotikignomi
Το σίγουρο είναι ότι τα πρώτα στοιχεία από την αρχαιολογική σκαπάνη δείχνουν ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη. Όλο αυτό που προκύπτει και η έντονη φημολογία που έχει ανακύψει πως...
πρόκειται για τον τάφο του Μ.Αλεξάνδρου έχει ξεκινήσει από το διαδίκτυο και δεν έχει βάση. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από την προϊσταμένη ΚΗ εφορίας αρχαιοτήτων στις Σέρρες, κυρία Κατερίνα Περιστέρη, δεν έχει προχωρήσει η ανασκαφική έρευνα, με λίγα λόγια αν οι επιστήμονες δεν προχωρήσουν με τις έρευνες τους,αν οι επιστήμονες δεν μπουν μέσα στο ταφικό μνημείο,δεν μπορούμε να γνωρίζουμε σε ποιον ανήκει ο τάφος αυτός.

Είναι γεγονός ότι μιλάμε για ένα μεγάλο και σημαντικό ταφικό μνημείο. Τα στοιχεία που οδηγούν τους επιστήμονες στο συμπέρασμα αυτό είναι δύο. Το πρώτο στοιχείο είναι ο ταφικός του περίβολος,η περίμετρος του είναι πάρα πολύ μεγάλη,είναι στα 500 μέτρα. Ανάλογος ταφικός περίβολος δεν έχει ανακαλυφθεί στον ελλαδικό χώρο ποτέ. Ο τάφος του βασιλιά Φιλίππου είναι ασύγκριτα μικρότερος από το ταφικό μνημείο της Αμφίπολης και δεν έχει περίβολο.

Ένα άλλο στοιχείο που έρχεται να προστεθεί είναι πως στην κορυφή του τύμβου του μακεδονικού τάφου ειχε τοποθετηθεί το Λιοντάρι της Αμφίπολης. Άρα μπορούμε να μιλήσουμε με σιγουριά για κάποιον στρατηγό, για κάποια σημαντική προσωπικότητα που έχει ταφεί στο χώρο αυτό.

Αυτός είναι ο Λέοντας της Αμφίπολης που πιστεύεται ότι διακοσμούσε την κορυφή του υπό ανακάλυψη τάφου. Είναι ένα από τα σημαντικά μνημεία που διασώθηκαν και το μοναδικό που αναστηλώθηκε κοντά στην παλιά του θέση. Είναι ένα επιτάφιο μνημείο του 4ου αιώνα π.Χ. Πιθανόν ανήκει στον Λαομέδοντα, ναύαρχο και πιστό σύντροφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Έχει ύψος 5,30μ. και εικονίζεται καθιστό στα πίσω πόδια. Πρώτη φορά έγινε γνωστή η ύπαρξη του ευρήματος στην Αθήνα από μία αναφορά της 7ης μεραρχίας του ελληνικού στρατού το 1912. Κατά τον μήνα Αύγουστο το 1916, Άγγλοι στρατιώτες που κατασκεύαζαν οχυρωματικά έργα στην γέφυρα της Αμφίπολης, βρήκαν τα μαρμάρινα κομμάτια του λιονταριού και προσπάθησαν να τα μεταφέρουν ως την θάλασσα προκειμένου να τα φυγαδεύσουν στην Αγγλία. Μα η προσπάθεια τους ματαιώθηκε από τους Βουλγάρους οι οποίοι μόλις είχαν καταλάβει το Παγγαίο και άρχισαν να τους βομβαρδίζουν.

Δεν γνωρίζουμε όμως πότε ακριβώς,από ποιον και για τι σκοπό στήθηκε το μνημείο. Κατά τον καθηγητή Αρβανιτόπουλο, στήθηκε από τον Άγνωνα με υπόδειξη του φίλου του Περικλή, για να θυμίζει τους 10000 νεκρούς που έπεσαν στην μάχη του Δραβίσκου για το μεγαλείο της Αθήνας. Ο αρχαιολόγος Λαζαρίδης υποθέτει ότι είναι ταφικό έργο του τέλους του 4ου αιώνα π.Χ. και ιδρύθηκε προς τιμήν του ναυάρχου του Μ.Αλεξάνδρου Λεωσθένους από την Μυτιλήνη.Το πρόσωπο του λιονταριού, που υπήρξε ανέκαθεν ιερό σύμβολο των Μακεδόνων , θα ήταν στραμμένο ασφαλώς κατά την πόλη προς πέρα, εκφράζοντας έτσι πληρέστερα το σκοπό και το μεγαλείο της.

Τέλος πρέπει να αναφερθεί ότι υπάρχουν και άλλες απόψεις σχετικά με τον σκοπό ή την αιτία ανέγερσης του όπως το ότι ο Λέων της Αμφίπολης ανεγέρθηκε ως συμβολικό μνημείο, που εξέφραζε την μεγάλη δύναμη της πόλης, όπως συνέβη και με τους Λέοντες της Δήλου.

Επιπροσθέτως η λαϊκή παράδοση λέει ότι ο γλύπτης του, αγνώστου ταυτότητας , αφού τελείωσε το δημιούργημα του, το οποίο αποτελούσε και την αποκορύφωση της καριέρας του και έπρεπε να είναι σύμβολο δύναμης αφού ήταν αφιερωμένο σε κάποιο σημαντικό πρόσωπο βρέθηκε μπροστά σε μια δυσάρεστη έκπληξη. Το λιοντάρι δεν είχε την γλώσσα του. Απελπισμένος λοιπόν το πέταξε στον ποταμό Στρυμόνα προκειμένου να μην το δει κανείς και ντροπιαστεί. OI AΛΒΑΝΟΙ ΠΕΡΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΜΕ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΧΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΕΓΓΥΗΣΗΣ

viotikignomi


himaira1
Μετά την χθεσινή απαγόρευση Ελλήνων πολιτών απ' τις τελωνειακές αρχές της Αλβανίας να μπουν στην χώρα τους ως αντίποινα για την στάση της Ελλάδας που πρώτη εφάρμοσε το μέτρο αυτό με αφορμή το κλείσιμο της εκκλησίας στην Πρεμετή, σήμερα οι Ελληνικές αρχές επιτρέπουν μόνο τη διέλευση Αλβανών εφόσον μαζί τους έχουν 600 ευρώ ως εγγύηση για την παραμονή τους στην χώρα μας.
Έτσι, η αλβανική αστυνομία αναφέρει προς τους αλβανούς πολίτες πως πρέπει να έχουν 600 ευρώ μαζί τους ως εγγύηση, για να να τους επιτραπεί να μπούνε στην Ελλάδα

Η διοίκηση της ΓΣΕΒΕΕ στον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας

viotikignomi
Από το Γραφείο Τύπου
Τον Πρόεδρο της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε.) Γιώργο Καβαθά...συνοδευόμενο από τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Θεσσαλονίκης (Ο.Β.Σ.Θ.) Γιάννη Παπαργύρη, δέχθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης της Π.Κ.Μ. Γιώργου Τσαμασλή.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εργασίας, στην ατζέντα της συζήτησης τέθηκε το θέμα της προαιρετικής λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές, που, σύμφωνα με το νέο νόμο του Υπουργείου Ανάπτυξης, ρυθμίζεται με απόφαση του εκάστοτε Αντιπεριφερειάρχη.

«Συναντηθήκαμε σήμερα με τους εκπροσώπους της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος και είχαμε την ευκαιρία να ακούσουμε διά ζώσης τις επίσημες θέσεις του φορέα για το ζήτημα της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές, πέραν των επτά που υποχρεωτικά προβλέπει ο νόμος. Εκτιμούμε τη συμβολή και το έργο της ΓΣΕΒΕΕ, που στέκεται στο πλευρό των εμπόρων και των επαγγελματιών, ιδιαίτερα σήμερα σε περίοδο κρίσης, διακομματικά και χωρίς παρωπίδες, υπερασπιζόμενη τα συμφέροντα του κλάδου. Ακούσαμε με προσοχή τις ανησυχίες της ΓΣΕΒΕΕ σχετικά με την κρίση και τη συνακόλουθη μείωση των διαθέσιμων εισοδημάτων και των λουκέτων, που δυστυχώς πολλαπλασιάζονται καθημερινά. Εμείς, ως διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και διά νόμου υπεύθυνοι για το ζήτημα της κυριακάτικης λειτουργίας των καταστημάτων, έχουμε ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία διαβούλευσης με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς –εργαζομένους, καταστηματάρχες, εμπορικούς συλλόγους, δημάρχους, επιχειρηματίες, καταναλωτές, η οποία θα κορυφωθεί το προσεχές διάστημα. Η απόφασή μας θα ληφθεί στο τέλος Σεπτεμβρίου και θα στηριχθεί αφενός στα αποτελέσματα της διαβούλευσης και αφετέρου στις ανάγκες του τόπου μας, που προκύπτουν από τη δύσκολη οικονομική συγκυρία και τον κοινό στόχο, που είναι η επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας και η προώθηση της ανάπτυξης σε όλους τους τομείς», υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας κατά τη διάρκεια της συνάντησης. Αναφερόμενος στην επικείμενη διοργάνωση της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, ο κ. Τζιτζικώστας απεύθυνε πρόσκληση στον εμπορικό κόσμο της Θεσσαλονίκης «να εξετάσει το ενδεχόμενο να ανοίξει δοκιμαστικά τα καταστήματα τις δύο Κυριακές κατά τη διάρκεια της ΔΕΘ». «Κυρίαρχο μέλημά μας αποτελεί να επανατοποθετήσουμε σε νέες, υγιείς βάσεις την οικονομία μας στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με γνώμονα το συμφέρον του τόπου και των συμπολιτών μας», τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας, ο οποίος κάλεσε τη Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε. να συμμετάσχει ενεργά στη διαβούλευση.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε.) Γιώργος Καβαθάς ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα για τη συνάντηση και τον ενημέρωσε για την επίσημη θέση της Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε. στο ζήτημα του ανοίγματος των καταστημάτων τις Κυριακές. «Επαναλαμβάνουμε την πλήρη μας αντίθεση σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Άλλωστε, από έρευνες που έχουν γίνει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες δεν έχει προκύψει θετικό αποτέλεσμα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις από το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, ενώ η πλειοψηφία των εμπόρων τους οποίους αφορά το μέτρο αντιτίθενται συντριπτικά, σε ποσοστό 78,4%, όπως έδειξε έρευνα του Ι.Μ.Ε.-Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε. τον Ιανουάριο του 2013. Όσον αφορά στην ελληνική οικονομία που βρίσκεται σε ύφεση και ο τζίρος των επιχειρήσεων διαρκώς μειώνεται, είναι προφανές ότι καμία θετική προοπτική δεν δημιουργείται από τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές. Αντιθέτως, θα σημειωθεί μεγαλύτερη συρρίκνωση και θα υπάρξουν περισσότερα λουκέτα για τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, που με τη σειρά τους θα ανατροφοδοτήσουν το φαύλο κύκλο της ύφεσης και της ανεργίας», υπογράμμισε ο κ. Καβαθάς. «Η ρύθμιση αυτή θα ευνοήσει ενδεχόμενα μόνο τις μεγάλες εμπορικές αλυσίδες και τα πολυκαταστήματα, δημιουργώντας πλήγμα στις μικρές επιχειρήσεις και ολιγοπωλιακό καθεστώς στην αγορά», τόνισε. Ο Πρόεδρος της Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε. έκανε λόγο για την ανάγκη να ληφθούν ουσιαστικά υπόψη οι τοπικές ανάγκες της αγοράς και να προστατευθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αφού η ενδεχόμενη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές «θα έχει δυσανάλογο κόστος σε σχέση με το όφελος».

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Θεσσαλονίκης (Ο.Β.Σ.Θ.) Γιάννης Παπαργύρης εστίασε, κυρίως, στην κοινωνική διάσταση του ζητήματος. «Η ανάπτυξη δεν έρχεται μόνο από το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές. Ζητούμενο σήμερα, περισσότερο από ποτέ, είναι η ρευστότητα στην αγορά και να ληφθούν σοβαρά υπόψη οι ανάγκες των καταστηματαρχών και των εργαζομένων. Η αγορά καθορίζει από μόνη της τις ανάγκες της. Θα είναι εξοντωτικό για τους μικρούς επαγγελματίες να ανοίξουν τις Κυριακές», τόνισε ο κ. Παπαργύρης.