Σάββατο, 31 Αυγούστου 2013

Ομπάμα: Δεν έχουμε αποφασίσει ακόμη επέμβαση στη Συρία

VIOTIKIGNOMI
Ολα τα σχέδια για μια περιορισμένης έκτασης στρατιωτική επέμβαση κατά του καθεστώτος Ασαντ και όχι για μια μακροχρόνια επιχείρηση στη Συρία, βρίσκονται ακόμη στο τραπέζι των διαβουλεύσεων με τους συμμάχους μας και το Κογκρέσο... τόνισε ο Αμερικανός Πρόεδρος, σε δηλώσεις του από το Λευκό Οίκο, μετά τη δημοσιοποίηση της έκθεσης των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών για την επίθεση με χημικά όπλα στη Δαμασκό.

Χαρακτηρίζοντας την επίθεση αυτή ως «πρόκληση» για όλο τον κόσμο, ο Αμερικανός Πρόεδρος δήλωσε ότι μια τέτοια ενέργεια απειλεί όχι μόνο τα αμερικανικά συμφέροντα, αλλά και τους συμμάχους των ΗΠΑ στην περιοχή, όπως την Ιορδανία και το Ισραήλ, προετοιμάζοντας έτσι το έδαφος για την ανάληψη μονομερούς δράσης από τις αμερικανικές δυνάμεις, μετά την άρνηση της Βρετανίας να συμμετάσχει σε μια επέμβαση στη Συρία.
Ο Μπαράκ Ομάμα είπε ότι δεν έχει ακόμη ληφθεί η τελική απόφαση. «Δεν συζητάμε για μια χερσαία επίθεση, αλλά για ένα περιορισμένο χτύπημα», διευκρίνησε, επισημαίνοντας παράλληλα ότι θα συνεχιστούν οι διαβουλεύσεις με τους συμμάχους και με τα μέλη του Κογκρέσου.

Πρόσθεσε επίσης ότι θα προτιμούσε να υπήρχε συναίνεση μεταξύ των χωρών-μελών της διεθνούς κοινότητας για μια κοινή απάντηση στη χρήση χημικών όπλων από το συριακό καθεστώς, που αποτελεί κατάφωρη παραβίαση των διεθνών κανόνων, ενώ εξέφρασε τη λύπη του για την αδυναμία του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ να καταλήξει σε μια απόφαση.
«Ο κόσμος δεν μπορεί να δεχτεί να ρίχνονται χημικά εναντίον γυναικών και παιδιών» υπογράμμισε ο Αμερικανός Πρόεδρος και συμπλήρωσε ότι κανείς δεν είναι περισσότερο ανήσυχος από τον ίδιο για τα σενάρια πολέμου, αλλά οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι αποφασισμένες να προασπίσουν τους διεθνείς κανόνες.

Υποστήριξε δε ότι η ανυπαρξία αντίδρασης στέλνει το μήνυμα ότι οι διεθνείς κανόνες δεν έχουν κανένα νόημα και τόνισε ότι πολλοί άνθρωποι σε όλο τον κόσμο πιστεύουν ότι κάτι πρέπει να γίνει για την κατάσταση στη Συρία αλλά «κανείς δεν θέλει να το πράξει».
Λίγη ώρα πριν τις δηλώσεις Ομπάμα, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Τζον Κέρι, είχε παρουσιάσει αποχαρακτηρισμένες πληροφορίες από έκθεση των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ, οι οποίες περιέχουν «αδιαμφισβήτητες» αποδείξεις για την επίθεση με χημικά αέρια στη Δαμασκό. Οπως ανέφερε, οι νεκροί από την επίθεση φτάνουν τους 1.429 και σχεδόν το ένα τρίτο από αυτούς είναι παιδιά.

Ο Ομπάμα είχε νωρίτερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, με τον οποίο επαναβεβαίωσαν τη βούληση και την αποφασιστικότητα τους να δράσουν κατά του καθεστώτος Ασαντ.
Οπως ανακοινώθηκε από το περιβάλλον του Γάλλου Προέδρου, οι δύο ηγέτες δήλωσαν βέβαιοι για την «αδιαμφισβήτητη» ευθύνη του συριακού καθεστώτος για την επίθεση με χημικά κοντά στη Δαμασκό. «Ο Φρανσουά Ολάντ υπενθύμισε ότι η Γαλλία είναι αποφασισμένη να αντιδράσει και να μην αφήσει ατιμώρητα αυτά τα εγκλήματα και αισθάνθηκε την ίδια αποφασιστικότητα από την πλευρά του Ομπάμα», πρόσθεσε πηγή της γαλλικής προεδρίας.

Σύμφωνα με υψηλόβαθμο αξιωματούχο της αμερικανικής κυβέρνησης, το βασικό σενάριο που εξετάζεται αφορά μια «περιορισμένης έκτασης» στρατιωτική επέμβαση κατά της Συρίας, η οποία θα έχει το χαρακτήρα μιας ανάλογης απάντησης στην παραβίαση των διεθνών συνθηκών για τα χημικά όπλα από το καθεστώς.

Δεν υπάρχουν στο τραπέζι σχέδια για «αλλαγή του καθεστώτος» τόνισε ο ίδιος αξιωματούχος στους δημοσιογράφους, μετά τη δημοσιοποίηση της έκθεσης των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών για την επίθεση της 21ης Αυγούστου.

Συναγερμός στην Αθήνα: Tι φοβούνται οι αρχές;


Σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού έχουν τεθεί τις τελευταίες ημέρες οι Αρχές ασφαλείας έπειτα από πληροφορίες και ενδείξεις για τρομοκρατικό χτύπημα...
ΠΗΓΗ: Τα Νεα

EΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑΣ

Οι Τούρκοι σχολιάζουν την πώληση ληγμένων στα μάρκετ

viotikignomi
Με τίτλο «η Ελλάδα ξεπέρασε την ημερομηνία λήξης της», η τουρκική εφημερίδα Milliyet σχολιάζει την απόφαση του...αρμόδιου Υπουργείου να διαθέσει, προς κατανάλωση, τρόφιμα «περιορισμένης διατηρησιμότητας».

«Τα μπαγιάτικα προϊόντα θα μπορούν να πωλούνται φθηνότερα. Έτσι, η γειτονική χώρα πέταξε στο καλάθι των σκουπιδιών την ημερομηνία λήξης» αναφέρεται στο δημοσίευμα. «Στην Ελλάδα, την ώρα που χιλιάδες άνθρωποι πλήττονται από την οικονομική κρίση, αποφασίστηκε η διάθεση των ληγμένων προϊόντων στα σούπερ μάρκετ, για να μπορούν να τα αγοράζουν σε φθηνότερες τιμές», αναφέρει η Hurriyet.

Αυτά είναι μερικά από τα σκωπτικά σχόλια του τουρκικού Τύπου...

Πέμπτη, 29 Αυγούστου 2013

Ευρεία σύσκεψη στο ΥΠΕΘΑ για τη Συρία

viotikignomi
Από το Γραφείο Τύπου
Την Παρασκευή 30 Αυγούστου στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, θα πραγματοποιηθεί... σύσκεψη με θέμα τους τρόπους αντιμετώπισης ενδεχομένων καταστάσεων που θα επηρεάσουν τη Χώρα μας, σε περίπτωση επιδείνωσης της κρίσης στη Συρία.

Στην σύσκεψη θα συμμετέχουν οι Γενικοί Γραμματείς των Υπουργείων Εξωτερικών, Εσωτερικών, Προστασίας του Πολίτη, Υγείας, Ναυτιλίας, οι Αρχηγοί ΓΕΕΘΑ, ΓΕΣ, ΓΕΝ, ΓΕΑ, Ελληνικής Αστυνομίας, Λιμενικού Σώματος, Πυροσβεστικού Σώματος και ο Διοικητής της ΕΥΠ.

Ευρωπαϊκό Διαμετακομιστικό Κέντρο Καπνού το Αγρίνιο


Από το Γραφείο Τύπου
Παρουσία του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά και του...Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αθανάσιου Τσαυτάρη, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Philip Morris, κ. Νίκος Θεοφιλόπουλος ανακοίνωσε σήμερα μια ακόμη σημαντική αναπτυξιακή δράση. Η εταιρεία προχωρά στoν εκσυγχρονισμό και την αξιοποίηση των παλαιών εγκαταστάσεων της στο Αγρίνιο τις οποίες μετατρέπουν σε κέντρο διακίνησης (logistics) για τις θυγατρικές της στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό της εταιρείας, από τις εγκαταστάσεις του Αγρινίου θα διακινούνται ετησίως περίπου 15.000 τόνοι προϊόντος ετησίως. Στην πράξη το Αγρίνιο καθίσταται βασικό κέντρο logistics για τη μεγάλη διεθνή καπνοβιομηχανία, δημιουργώντας ταυτόχρονα νέες θέσεις εργασίας.

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προωθεί ενεργά αναπτυξιακές δράσεις για τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα και της επιχειρηματικής δραστηριότητας με «εργαλείο» τη συμβολαιακή γεωργία. Κύριος στόχος είναι να εξασφαλιστεί το αγροτικό εισόδημα, να ενισχυθεί η απασχόληση και φυσικά η ρευστότητα των παραγωγών.

Τα εξαιρετικής ποιότητας αγροτικά μας προϊόντα και στη συγκεκριμένη περίπτωση τα χρυσά φύλλα του ελληνικού καπνού, γίνονται για μια ακόμη φορά διαβατήριο επιτυχίας. Υπενθυμίζεται ότι λίγους μήνες πριν είχε υπογραφεί μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης, μέσω του ΥπΑΑΤ, και της μεγαλύτερης εταιρείας καπνού η αγορά του 50% της ελληνικής παραγωγής καπνών για τα επόμενα 3 χρόνια. Η συμφωνία αυτή είχε ως αποτέλεσμα την επέκταση των επιμέρους συμφωνιών αγοράς επεξεργασμένου καπνού από ελληνικές εταιρείες, οι οποίες με τη σειρά τους συνήψαν ήδη συμφωνίες με καλλιεργητές καπνού, ενώσεις ή συνεταιρισμούς (συμβολαιοποιημένη συμφωνία) και με τη βοήθεια ρευστότητας από την Τράπεζα Πειραιώς-ΑΤΕ .

Όπως τόνισε στη διάρκεια της συνάντησης ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης: «Η συμφωνία που κάναμε 6 μήνες πριν, έχει ήδη σημαντικά αποτελέσματα στην καλλιέργεια. Γιατί η συγκεκριμένη εταιρεία, έχοντας συμφωνήσει να πάρει το 50% της ελληνικής παραγωγής σε Ανατολικού τύπου καπνά, άμεσα είχε επίπτωση στους μεταποιητές φύλλων καπνού στην Ελλάδα. Γνωρίζοντας λοιπόν οι μεταποιητές ότι έχουν σίγουρη τη διάθεση των προϊόντων τους, οι μεγάλες εταιρείες επεξεργασίας καπνού, προχώρησαν άμεσα σε συμβόλαια με τους καπνοκαλλιεργητές. Δηλαδή βρήκαν μεγάλους παραγωγούς, βρήκαν ενώσεις και ομάδες παραγωγών, βρήκαν συνεταιρισμούς, έκαναν συμβολαιοποιημένη παραγωγή. Στις παραπάνω συνέργειες ήρθε η υποστήριξη της τράπεζας να παράσχει ρευστότητα σ’ αυτή τη συμβολαιοποιημένη παραγωγή και είναι ακριβώς αυτό το μοντέλο που θέλουμε να προωθήσουμε. Το μοντέλο μίας επιχειρηματικής γεωργίας που έχει σίγουρη την καλλιέργεια και σίγουρη τη διάθεση των αγροτικών προϊόντων και υποστηρίζει την εξωστρέφειά τους. Με τη συμφωνία που μόλις υπογράφηκε, η εταιρεία δείχνοντας και πάλι εμπιστοσύνη στον Έλληνα καπνοκαλλιεργητή και μεταποιητή, στη σοβαρότητα και υπευθυνότητα της διαχείρισης του ΥπΑΑΤ και της Ελληνικής Κυβέρνησης, αποφάσισε να κάνει την Ελλάδα και συγκεκριμένα το Αγρίνιο, Κέντρο συλλογής, διακίνησης και διανομής (logistics) για ολόκληρη την Ευρώπη, με όλα τα θετικά αποτελέσματα για την οικονομία του τόπου, την ενίσχυση της απασχόλησης με ευρύτερες επεκτάσεις στον οικονομικό και κοινωνικό τομέα.

Η σημερινή συμφωνία είναι άλλη μια απόδειξη ότι η στρατηγική επιλογή και προσπάθεια του ΥπΑΑΤ να στηριχθούμε στα εξαιρετικά ποιοτικά προϊόντα του τόπου μας προκειμένου να κάνουμε τη γεωργία με την ευρύτερη της έννοια, την πρωτογενή παραγωγή, τη μεταποίηση και εμπορία και εξωστρέφεια, πυλώνα ανάπτυξης της χώρας, στέφεται με επιτυχία».

Σύριοι προσπάθησαν να "πετάξουν" από Βόλο προς Μιλάνο με κλεμμένες ιταλικές ταυτότητες

viotikignomi
Συνελήφθησαν στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου, από άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Αλμυρού.

Συνελήφθησαν το μεσημέρι της Τετάρτης στον Αερολιμένα της Νέας Αγχιάλου Βόλου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αλμυρού της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας, δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Συρίας, ηλικίας 21 και 19 ετών, για τα αδικήματα της πλαστογραφίας, της ψευδούς ανωμοτί κατάθεσης και της παράβασης του νόμου περί αλλοδαπών.

Ειδικότερα, οι συλληφθέντες επιχείρησαν να εξέλθουν παράνομα από τη χώρα, με προορισμό το Μιλάνο, επιδεικνύοντας, κατά τη διάρκεια διαβατηριακού ελέγχου, ιταλικά δελτία ταυτότητας που ανήκουν σε άλλα άτομα και αποτελούν προϊόντα κλοπής.

Τα κλεμμένα δελτία ταυτότητας κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού.

Ρωσία-Ιράν: Πούτιν και Ροχανί λένε «όχι» σε επέμβαση στη Συρία

Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο ιρανός ομόλογός του Χασάν Ροχανί συμφώνησαν ότι... η χρήση χημικών όπλων είναι απαράδεκτη και εξέφρασαν την κοινή τους αντίθεση σε μια στρατιωτική επέμβαση στη Συρία, όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο έπειτα από μια τηλεφωνική συνομιλία που είχαν οι δύο ηγέτες.

«Και οι δύο πλευρές θεωρούν τη χρήση χημικών όπλων από οποιονδήποτε απαράδεκτη», αναφέρει το γραφείο Τύπου του Πούτιν σε ανακοίνωσή του μετά την τηλεφωνική επικοινωνία των δύο ηγετών, η οποία έγινε έπειτα από επιθυμία του προέδρου του Ιράν.

«Λαμβάνοντας υπόψη τις εκκλήσεις που γίνονται για εξωτερική στρατιωτική επέμβαση στη συριακή σύρραξη, υπογράμμισαν επίσης την ανάγκη να αναζητηθεί ένας δρόμος προς μια λύση μέσω αποκλειστικά πολιτικών και διπλωματικών μέσων», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Εξάλλου ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ εκτίμησε ότι πρέπει να γίνουν γνωστά τα ευρήματα των ειδικών του ΟΗΕ στα χημικά όπλα, που ερευνούν την καταγγελθείσα επίθεση με χημικά όπλα κοντά στη Δαμασκό, προτού συζητηθεί οποιαδήποτε δράση στο Συμβούλιο Ασφαλείας.

«Η ρωσική πλευρά επιμένει για την αναγκαιότητα να περιμένουμε τα αποτελέσματα της αποστολής των επιθεωρητών του ΟΗΕ που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη Συρία και η οποία ερευνά τις καταγγελίες για χρήση χημικών όπλων στη συριακή σύρραξη», ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών έπειτα από μια τηλεφωνική συνομιλία που είχε ο Λαβρόφ με τον Βρετανό ομόλογό του Ουίλιαμ Χέιγκ.

Τετάρτη, 28 Αυγούστου 2013

Καίγονται χωριά στη Λιβαδειά!

Καίγονται χωριά στη Λιβαδειά!

Σε πύρινη κόλαση έχει εξελιχθεί η φωτιά που ξεκίνησε σήμερα το μεσημέρι από την περιοχή του Καρακόλιθου και επεκτάθηκε προς τα χωριά Τσουκαλάδες, Άγιο Βλάση, Χαιρώνεια, και Πέρα Χωριό.
Πληροφορίες κάνουν λόγω για καμμένα σπίτια στον Άγιο Βλάση και τη Χαιρώνεια, ενώ εδώ και λίγη ώρα η πύρινη λαίλαπα έχει πλησιάσει τα πρώτα σπίτια στο Πέρα Χωριό.
Μιλάμε για μέτωπο φωτιάς σχεδόν 10.000 μέτρων και μια καταστροφή που όμοιά της είχαμε 10ετίες να δούμε στην περιοχή μας.
Οι εναέριες κατασβεστικές δυνάμεις (αεροπλάνα Canadair και πυροσβεστικά ελικόπτερα) με τη δύση του ηλίου σταμάτησαν να επιχειρούν, ενώ οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δείχνουν ότι θα είναι ένα δύσκολο βράδυ όχι μόνο για τους κατοίκους των γύρω χωριών, αλλά και της Λιβαδειάς. Όλοι πρέπει να είμαστε σε επιφυλακή σήμερα το βράδυ.
Δυστυχώς, από τους ανθρώπους που βρέθηκαν κοντά στη φωτιά, για άλλη μια φορά γίνεται λόγος για εμπρησμό και μάλιστα από άτομο ή άτομα που ήξεραν πού και πότε έπρεπε να βάλουν τη φωτιά για να προκαλέσουν τη μεγαλύτερη δυνατή καταστροφή.
Πολλοί δρόμοι των γύρω περιοχών είναι αποκλεισμένοι προκειμένου εξασφαλιστεί η προστασία των πολιτών.
Ας είμαστε όλοι πολύ προσεκτικοί για να μη θρηνήσουμε θύματα και προπαντώς να ακολουθούμε τις οδηγίες των πυροσβεστικών δυνάμεων και της αστυνομίας, προκειμένου να βοηθήσουμε στο δύσκολο έργο τους.
Σύντομα θα είμαστε κοντά σας με νεότερα.

Απειλεί τρία χωριά η φωτιά στη Λιβαδειά

viotikignomi
Εφιαλτικές διαστάσεις παίρνει η μεγάλη πυρκαγιά που μαίνεται ανεξέλεγκτα από τις 2:30 το μεσημέρι στη Λιβαδειά και έχει διασπαστεί σε πολλές μικρές εστίες. 

Σύμφωνα με τη νεότερη πληροφόρηση από την Πυροσβεστική, το πιο επικίνδυνο και μεγάλο μέτωπο βρίσκεται κοντά στα χωριά Χαιρώνεια, Τσουκαλάδες και Περαχώρι.

Οι περισσότεροι κάτοικοι, έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους, χωρίς να έχει υπάρξει ανάλογη εντολή από την Πυροσβεστική, κυρίως λόγω των πυκνών καπνών που έχουν «πνίξει» την περιοχή, αλλά και του φόβου για το τι μέλλει γενέσθαι κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης, επί τόπου σπεύδει και ο υπαρχηγός της Πυροσβεστικής αντιστράτηγος Βασίλης Παπαγεωργίου προκειμένου να συντονίσει το έργο της κατάσβεσης.

Κύριος στόχος αυτή τη στιγμή, είναι να μην κινδυνεύσουν άνθρωποι και περιουσίες και όσο είναι δυνατόν, το πύρινο μέτωπο να μην εξαπλωθεί περισσότερο κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Τη μάχη με τις φλόγες δίνουν πλέον μόνο οι επίγειες δυνάμεις, αφού από τη στιγμή που έπεσε το σκοτάδι σταμάτησαν οι ρίψεις των εναέριων μέσων.

Συγκεκριμένα, αυτή την ώρα (21:00), επιχειρούν στα πύρινα μέτωπα 75 πυροσβέστες με 34 οχήματα, 30 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής ενισχύθηκαν με πυροσβέστες από τη Στερεά Ελλάδα αλλά και την Αττική, ενώ παράλληλα έχουν κινητοποιηθεί και δυνάμεις του δήμου Λιβαδειάς που διαθέτει υδροφόρες και χωματουργικά μηχανήματα.

Όπως αναφέρει το lamiastar.gr, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις το μέτωπο της φωτιάς εκτείνεται σε έξι χιλιόμετρα.

Νωρίτερα, οι φλόγες έφτασαν πολύ κοντά στο χωριό Τσουκαλάδες, πέρασαν μέσα από τις αυλές των σπιτιών στην Χαιρώνεια και απείλησαν το Θούρειο.

Oι φλόγες αποτεφρώνουν εκτάσεις με ελαιόδεντρα και πουρνάρια, σε δύσβατο σημείο.

Πρωτόγνωρη η κατάσταση

Πάντως, σε δηλώσεις του ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γιώργος Ζιώγας αναφέρει πως: «Από τις 3 το μεσημέρι ζούμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση μέσα στους καπνούς αφού η φωτιά έχει επεκταθεί σε μια έκταση πάνω από 15.000 στρέμματα» και σημειώνει «το μέτωπο που κινείται προς τη Λιβαδειά είναι πολύ μεγάλο και οι άνεμοι παραμένουν ισχυροί».

Στον εισαγγελέα ο δημοσιογράφος για το ρεπορτάζ στη βάση της Σούδας

viotikignomi
Σε σύλληψη εξέλιχθηκε η προσαγωγή του δημοσιογράφου του ΣΚΑΙ Μάριου Διονέλλη και του εικονολήπτη Νίκου Σαράντου με... αφορμή τα γυρίσματα που πραγματοποιήθηκαν κοντά στη βάση της Σούδας. Αυτή την ώρα οι συνάδελφοι του τηλεοπτικού συνεργείου του ΣΚΑΙ οδηγούνται στον εισαγγελέα Χανίων στο πλαίσιο της αυτοφώρης διαδικασίας προκειμένου να τους ασκηθούν ποινικές διώξεις. Πληφορίες αναφέρουν ότι οι δυο ενδεχομενώς και να βρεθούν αντιμέτωποι με την κατηγορία της κατασκοπείας σε βαθμό πλημμελήματος.

Ο ίδιος Μάριος Διονέλλης μιλώντας στο ραδιόφωνο Σκαΐ Κρήτης ανέφερε ότι βρέθηκε στη Σούδα στο πλαίσιο ρεπορτάζ για τις αντιδράσεις της τοπικής κοινής γνώμης με αφορμή ενδεχόμενη αμερικανική επέμβαση στη Συρία με την αξιοποίηση της βάσης. Ο ίδιος ανέφερε ότι κάποιες φορές τα ρεπορτάζ μπορεί να φτάνουν στα όρια ωστόσο οι άνθρωποι πρέπει να κάνουν τη δουλειά τους. Κάναμε αυτό που κάνει κάθε τοπικό και αθηναϊκό κανάλι όταν έρχεται για ρεπορτάζ στη Σούδα τόνισε ο ίδιος.

Σύμφωνα με πληροφορίες προσαγωγή τους έγινε κατόπιν εντολής της Στρατιωτικής Μονάδας που βρίσκεται στην περιοχή. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του prismanews.gr για την υπόθεση έχει ενημερωθεί τόσο ο Τηλεοπτικός Σταθμός των Αθηνών όσο και το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης για το χειρισμό της υπόθεσης ενώ οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι εξετάζεται αν το συνεργείο είχε τραβήξει τηλεοπτικό υλικό από τη Βάση, προκειμένου αυτό να παραδοθεί στις αρχές. Να σημειωθεί ότι για το θέμα έχουν ήδη γίνει παρεμβάσει από τα διοικητικά συμβούλια τόσο της ΕΣΗΕΑ όσο και της ΕΣΗΕΠΗΝ.

Θλίψη και οδύνη για την οικογένεια του Μιχάλη Ασλάνη [video]

viotikignomi
Σε κλίμα οδύνης η σορος του Μιχάλη Ασλάνη απομακρύνεται από το σπίτι στην οδό Σκουφά οπου και άφησε την τελευταία του πνοή. Αυριο αναμένεται το ιατροδικαστικό πόρισμα που θα αποσαφηνίσει τα ακριβή αίτια θανάτου... 


Χανιώτης ... Ράμπο με 13 όπλα στην κατοχή του

viotikignomi
Ούτε ένα, ούτε δύο αλλά 13 εύχρηστα όπλα είχε στη ... συλλογή του ένας 32χρονος Χανιώτης που συνελήφθη από την Ασφάλεια Χανίων. Ο 32χρονος σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία δεν είχε στο παρελθόν απασχολήσει τις αρχές ενώ για την υπόθεση προχώρησε σε ανακοινώσεις η αστυνομική διεύθυνση Χανίων. Ο Χανιώτης Ράμπο είχε από κυνηγετικές καραμπίνες και περίστροφα μέχρι πιστόλι στυλό!

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση : Συνελήφθη, σήμερα (28.08.2013) το πρωί στα Χανιά, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων και του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων (Τ.Α.Ε.) Χανίων, 32χρονος ημεδαπός, για οπλοκατοχή.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων, για την καταπολέμηση της παράνομης οπλοκατοχής, από αστυνομικούς των ανωτέρω Υπηρεσιών, πραγματοποιήθηκε έρευνα στην οικία του 32χρονου, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Ένα (1) υποπολυβόλο,

Πέντε (5) πιστόλια,

Ένα (1) περίστροφο,

Ένας (1) πιστόλι στυλό,

Δεκαοκτώ (18) γεμιστήρες, εκ των οποίων οι δεκαέξι (16) πιστολίων και οι δύο (2) υποπολυβόλων,

Μία (1) καραμπίνα, χωρητικότητας οκτώ (8) φυσιγγίων αντί των προβλεπόμενων τριών (3),

Τέσσερα (4) κυνηγετικά όπλα και


Διακόσια εξήντα επτά (267) φυσίγγια.

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων, ενώ ο συλληφθείς, με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.

«Στη Ρεάλ με 87 εκατ.ευρώ»

viotikignomi
Το δράμα του καλοκαιριού φτάνει στο τέλος του σύμφωνα με το «Sky Italia» που τονίζει πως ο Μπέιλ υπογράφει στη Ρεάλ. Το θέμα είχε …κολλήσει, ο Ντάνιελ Λέβι τον κάλεσε πίσω στο Λονδίνο, ωστόσο υπάρχει φως στο τούνελ. Το «Sky Sport Italia» τονίζει πως ο Μπέιλ είναι κλεισμένος από τη Ρεάλ και το κόστος της μεταγραφής ανέρχεται στα 87 εκατ. ευρώ . Θυμίζουμε, πως ο Ουαλός αρνήθηκε να προπονηθεί χθες με την Τότεναμ με τους Βρετανούς να τονίζουν πως είναι «Θυμωμένος και απογοητευμένος». Παράλληλα, και ο γνωστός Ιταλός δημοσιογράφος, Τζιανλούκα Ντι Μάρτζιο τόνισε πως απομένουν μόνο τα τυπικά για να ανακοινωθεί το deal.

Μέρκελ: Η Ελλάδα δεν έπρεπε να έχει μπει στο ευρώ

viotikignomi
Την άποψη πως η Ελλάδα δεν έπρεπε να έχει εισέλθει εξ αρχής στο ευρώ εξέφρασε η Ανγκελα σε προεκλογική της ομιλία την Τρίτη, εξαπολύοντας παράλληλα επίθεση στον...
προκάτοχό της στην Καγκελαρία, Γκέρχαρντ Σρέντερ.

Όπως μεταδίδει το Βloomberg η Γερμανίδα Καγκελάριος έστρεψε τα βέλη της προς τον πρώην καγκελάριο, Σοσιαλδημοκράτη, λέγοντας ότι εκείνος είναι ο υπεύθυνος για αυτή τη λανθασμένη απόφαση και για το χάος που επικρατεί τώρα στην ευρωζώνη.

Όπως είπε συγκεκριμένα η Μέρκελ «η είσοδος της Ελλάδας στο ευρώ αποτέλεσε την αρχή των προβλημάτων που εκδηλώθηκαν στην περιοχή».

Τρίτη, 27 Αυγούστου 2013

Τα δύο σενάρια για ΛΑΡΚΟ

viotikignomi
του Χάρη Φλουδόπουλου
Με δύο εναλλακτικές προτάσεις θα διαπραγματευτεί το υπουργείο Oικονομικών με την τρόικα, το μέλλον της ΛΑΡΚΟ. Όπως προκύπτει από το αποτέλεσμα της χθεσινής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε με τη...
συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων (ΥΠΟΙΚ, ΥΠΕΚΑ, ΤΑΙΠΕΔ αλλά και της διοίκησης των εκπροσώπων των εργαζομένων στη βιομηχανία) η ελληνική πλευρά θα συζητήσει με την τρόικα, θέτοντας στο τραπέζι τρεις βασικούς άξονες για τη βιομηχανία νικελίου: ο πρώτος θα είναι να διασφαλιστούν οι όροι βιωσιμότητας της βιομηχανίας, ο δεύτερος να μη σταματήσει η λειτουργία της εταιρείας ούτε μία ημέρα και ο τρίτος να διατηρηθούν όλες οι θέσεις εργασίας.

Με αυτά τα δεδομένα, αναφέρουν οι πληροφορίες, τα δύο σενάρια - σχέδια που θα προταθούν για τη ΛΑΡΚΟ από την ελληνική πλευρά θα είναι:

Σενάριο πρώτο: ενιαίος διαγωνισμός πώλησης για το σύνολο της εταιρείας. Αποτελεί τη βασική πρόταση της ελληνικής πλευράς και σύμφωνα με αυτή θα επιχειρηθεί μια πώληση που θα περιλαμβάνει τόσο το εργοστάσιο, όσο και τα ορυχεία που εκμεταλλεύεται η ΛΑΡΚΟ. Η συγκεκριμένη πρόταση φέρεται να αντιμετωπίζεται με σκεπτικισμό από την πλευρά της Κομισιόν και της Τρόικας. Εφόσον καμφθούν οι αντιρρήσεις των δανειστών, τότε θα προχωρήσει ένα συγκεκριμένο πλάνο εξυγίανσης της εταιρείας, προκειμένου να καταστεί εφικτή η προσέλκυση επενδυτικού ενδιαφέροντος. Σύμφωνα με το σενάριο που είχε παρουσιαστεί από το σύμβουλο της αποκρατικοποίησης, δεν αποκλείεται ο διορισμός εκκαθαριστή, ο οποίος και θα επιφορτιστεί με την υλοποίηση του πλάνου εξυγίανσης, χωρίς να απειληθεί η λειτουργία της εταιρείας ή οι υφιστάμενες θέσεις εργασίας.

Σενάριο δεύτερο: δύο ταυτόχρονες διαδικασίες πώλησης, η μία για το εργοστάσιο και τα δημόσια μεταλλεία (στον Άγιο Ιωάννη) που έχουν παραχωρηθεί στη ΛΑΡΚΟ και η δεύτερη για τα ιδιωτικά μεταλλεία που εκμεταλλεύεται η εταιρεία. Η συγκεκριμένη πρόταση –που δεν αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση– έρχεται πιο κοντά στις επιθυμίες που έχει εκφράσει η Κομισιόν, που θυμίζουμε ότι έχει ξεκινήσει διαδικασία έρευνας για πιθανολογούμενες παράνομες κρατικές ενισχύσεις προς τη βιομηχανία. Εφόσον προκριθεί το εν λόγω σενάριο, τότε εξετάζεται –προκειμένου να γίνει πιο ελκυστική η εταιρεία για τους ενδιαφερόμενους επενδυτές– να δοθεί σε όποιον πλειοδοτήσει για τη ΛΑΡΚΟ ένα είδος προβαδίσματος και για τα ιδιωτικά μεταλλεία (π.χ. να μπορεί να κάνει τελική αντιπροσφορά σε περίπτωση που δεν έχει καταθέσει την καλύτερη προσφορά). Οι δύο διαγωνιστικές διαδικασίες πάντως θα επιδιωχθεί να τρέξουν παράλληλα, σημείο στο οποίο και διαφοροποιείται η ελληνική εναλλακτική πρόταση, με εκείνη της ΕΕ για «τεμαχισμό» και πώληση των επιμέρους παγίων της εταιρείας, που οδηγεί μοιραία σε κλείσιμο τη ΛΑΡΚΟ.

Οι δύο προτάσεις της ελληνικής πλευράς αναμένεται να τεθούν υπόψη της τρόικας, τις αμέσως επόμενες ημέρες, στις επαφές που θα έχει το ΥΠΟΙΚ με τους εκπροσώπους των δανειστών. Εφόσον κάποιο από τα δύο σχέδια κριθεί ικανοποιητικό, τότε θα διαβιβαστεί και στην αρμόδια Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού για το τελικό οκ.

Σε κάθε περίπτωση, στην υπόθεση ΛΑΡΚΟ δεν υπάρχει ακόμη συμφωνία με την τρόικα και υπό αυτήν την έννοια όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοιχτά.

Δευτέρα, 26 Αυγούστου 2013

Η Ελληνίδα ηθοποιός που έκανε άνω - κάτω το instagram!


Προκαλεί αναστάτωση σε κάθε της εμφάνιση! Ειδικά αυτό το καλοκαίρι που γύρισε όλη την Ελλάδα εξαιτίας επαγγελματικών υποχρεώσεων, οι άντρες δήλωναν "Έτοιμοι για όλα", αρκεί να την δουν απο κοντά!
Δείτε την εντυπωσιακή ηθοποιό...ΕΔΩ!

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑΣ

ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ Γ.Σ.Ε.Ε.
ΕΔΡΑ ΘΗΒΑ
ΟΙΔΙΠΟΔΟΣ 11-Τ.Κ.32200    –    ΤΗΛ.:22620 29694   -    FAX.:22620  26428
ΑΡΙΘ. ΕΓΚΡΙΤ. ΑΠΟΦ.: ΠΡΩΤΟΔ. ΘΗΒΩΝ 72/18.3.46                     ΑΡΙΘ. ΚΑΤΑΧ. ΣΤΟ ΒΙΒΛ.ΠΡΩΤΟΔ.53/80.3.46

  Αρ.Πρωτ: 504                                                                                        ΘΗΒΑ   23.8.2013
ΛΑΡΚΟ
24 ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 

ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013

ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΚΑΙ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ.
ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΛΕΓΧΟ
Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,
Το καταστροφικό έργο της εντολοδόχου  και ανύπαρκτης πολιτικά μνημονιακής συγκυβέρνησης ( Ν.Δ – ΠΑΣΟΚ ) συνεχίζεται.. Κατέστρεψαν μια ολόκληρη χώρα. Τέτοια απότομη και βίαια μείωση του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων , σε ειρηνική περίοδο παγκοσμίως ποτέ στην ιστορία δεν έχει καταγραφεί. Μόνο σε πολεμικές περιόδους. Στόχος να μην μείνει τίποτα όρθιο.
Στυγνοί εκτελεστές των εντολών της Τρόικα εφαρμόζουν μια καταστροφική  νεοφιλελεύθερη πολιτική  που δεν αντιμετωπίζει κανένα από τα πραγματικά προβλήματα της ελληνικής οικονομίας και της κοινωνίας.
Το μόνο που εξυπηρετεί είναι τα συμφέροντα των τοκογλύφων δανειστών, των κερδοσκόπων, των τραπεζιτών και των κάθε λογής επιχειρηματιών που πλουτίζουν σε βάρος της χώρας και των εργαζομένων. 
Ένας από τους στόχους τους είναι να ΞΕΠΟΥΛΗΣΟΥΝ την ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ.

ΞΕΠΟΥΛΟΥΝ τον ΟΡΥΚΤΟ ΠΛΟΥΤΟ της Χώρας μας    . ΞΕΠΟΥΛΟΥΝ την ΛΑΡΚΟ.

ΞΕΠΟΥΛΟΥΝ ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΎΡΙΟ ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΗΣ.

ΧΑΡΙΖΟΥΝ  ΔΙΑΠΙΣΤΩΜΕΝΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ ΝΙΚΕΛΙΟΥ ΜΕ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΑΞΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 20 ΔΙΣ €.

ΔΩΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ-ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ.  ΜΕ ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΗ ΚΑΙ ΑΝΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΑΞΙΑ. ΜΕ ΕΝΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ,ΜΕ ΙΔΙΟΚΤΗΤΟ ΛΙΜΑΝΙ, ΤΡΙΑ ΜΕΤΑΛΕΙΑ , ΕΝΑ ΛΙΓΝΙΤΟΡΥΧΕΙΟ ΚΑΙ 2 ΟΙΚΙΣΜΟΥΣ .

ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΞΑΓΩΓΙΚΗ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ  ΠΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ 60 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ , ΣΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΒΑΣΗ  ΜΕ ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ $  ΣΕ ΞΕΝΟ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑ.

ΑΠΑΞΙΩΝΟΥΝ  ΜΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΕΞΙ ΝΟΜΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΝΕΙ  ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΣΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 20 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ.

ΑΠΑΞΙΩΝΟΥΝ ΜΙΑ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΚΕΡΔΟΦΟΡΑ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ 60 ΧΡΟΝΙΑ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ, ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΟ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ ΕΝΩ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΗΣ ΧΡΩΣΤΑ 70 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ € ΑΠΟ  ΜΗ ΕΠΙΣΤΟΦΗ ΚΑΤΑΒΑΛΛΟΜΕΝΟΥ ΦΠΑ.

ΑΠΑΞΙΩΝΟΥΝ ΜΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΟΥΝ ΖΗΜΙΟΓΟΝΑ ΚΑΤΑΛΟΓΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΕΣ ΤΗΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ.

ΑΠΑΞΙΩΝΟΥΝ ΜΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΒΟΡΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΠΟΥ ΤΗΣ ΧΡΕΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ  ( 30 % ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ )ΣΕ  ΔΙΠΛΑΣΙΑ  ΚΑΙ ΤΡΙΠΛΑΣΙΑ ΤΙΜΗ ΑΠΟ ΟΤΙ ΣΕ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΤΗΣ  ΕΓΧΩΡΙΑΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ.

ΑΠΑΞΙΩΝΟΥΝ ΜΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΟΥ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ Η ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΩΝ ΑΔΕΙΩΝ  ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΝΑ ΕΞΑΜΗΝΟ ΑΝΤΙ 30 ΧΡΟΝΩΝ ΠΟΥ ΓΙΝΟΤΑΝ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ.

ΑΠΑΞΙΩΝΟΥΝ  ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΣΚΛΗΡΕΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΘΡΩΠΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ  ΚΑΙ ΠΟΥ ΤΟ ΤΙΜΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΥΤΗ Η ΕΤΑΙΡΙΑ ΖΩΝΤΑΝΗ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΠΛΗΡΩΜΕΝΟ ΜΕ ΔΕΚΑΔΕΣ ΝΕΚΡΟΥΣ  ΚΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΟΒΑΡΟΥΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΥΣ  .

ΞΕΠΟΥΛΟΥΝ ΜΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΟΥ ΑΝ ΕΔΩ  ΚΑΙ ΤΡΙΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ - ΠΟΥ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΗΣΕ Ο ΙΔΙΩΤΗΣ-  ΖΕΙ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 10 ΔΙΣ € ΤΟ ΟΦΕΙΛΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΛΕΓΧΟ ΠΟΥ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕ ΤΗΝ ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΟΡΥΚΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ.

ΜΟΝΟ  ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΛΟΓΟΥΣ , ΑΝ ΥΛΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΙ ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΙ ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ.

Το Εργατικό Κέντρο Θήβας, διαφωνώντας πλήρως με την πολιτική που εφαρμόζεται στην ΛΑΡΚΟ , αποφάσισε σαν πρώτη αντίδραση την προκήρυξη 24 ώρης Απεργίας για τους εργαζομένους της ΛΑΡΚΟ που είναι μέλη του και καλεί όλους τους εργαζόμενους της ευρύτερης περιοχής να στηρίξουν αυτό τον αγώνα γιατίοποιαδήποτε αρνητική εξέλιξη στην ΛΑΡΚΟ θα έχει τρομερές οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες για όλες τις κοινωνίες που ζουν και δραστηριοποιούνται εργαζόμενοι και συνεργάτες της (εργολάβοι, προμηθευτές, τοπικές αγορές , κλπ).

Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ 6οο ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013.


Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ  ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΧΤΕΙ ΣΑΝ ΤΟ ΑΠΟΚΟΡΥΦΩΜΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΑΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ.

ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟ ΒΑΘΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ,  ΜΙΑ ΚΑΘΑΡΑ  ΕΞΑΓΩΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΡΩΤΟΓΕΝΟΥΣ ΤΟΜΕΑ  ΠΟΥ ΣΟΥ ΦΕΡΝΕΙ ΣΕ ΞΕΝΟ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑ ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ $ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ,     ΔΕΝ ΤΗΝ ΟΔΗΓΕΙΣ ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ  
ΑΠΛΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΣΕΙΣ


ΜΟΝΟ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΘΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΚΘ.

Κυριακή, 25 Αυγούστου 2013

Νέο θαύμα στην Εύβοια; Άφωνοι έμειναν όσοι βρέθηκαν εκεί

Πριν δυο εβδομάδες στο Ιερό προσκύνημα του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου στο Προκόπι Ευβοίας συνέβη ένα συγκλονιστικό γεγονός αφήνοντας άφωνους πιστούς και κληρικούς.
Κατά το προσκύνημα της μία γυναίκα θέλησε εν κρυπτώ να πάρει μαζί της τη ζώνη του Αγίου, που μόλις είχε φορέσει στη μέση της, ώστε να θεραπευτεί συγγενικό της πρόσωπο, όπως υποστήριξε εκ των υστέρων.
Χωρίς να γίνει αντιληπτή, εξήλθε από τον Ιερό Ναό με τη ζώνη στη τσάντα της και κατευθύνθηκε στο λεωφορείο του ΚΤΕΛ για Αθήνα. 
Το λεωφορείο δεν ξεκινούσε, κατέβηκε ο οδηγός έλεγξε τα πάντα και διαπίστωσε ότι δεν υπήρχε ένδειξη για τεχνικό πρόβλημα .
Ξαφνικά άρχισαν να χτυπάνε οι καμπάνες οι οποίες λειτουργούν μόνο χειροκίνητα, όπως υποστήριξαν στο ΄΄Αγιορείτικο Βήμα΄΄ άνθρωποι από οργανισμό της Ιεράς Μητρόπολης Χαλκίδος.
Μετά από αυτά τα σημάδια, η γυναίκα που είχε τη ζώνη του Αγίου στη τσάντα της έτρεξε στον οδηγό και του είπε ΄΄ πρέπει να γυρίσω στο Ναό να αφήσω κάτι που πήρα για να θεραπευτεί ένας δικός μου άνθρωπος΄΄.
Πήγε στο Ναό, άφησε διακριτικά τη ζώνη του Αγίου πάνω στο Ιερό Λείψανο του και επέστρεψε στο λεωφορείο. 
Αμέσως το λεωφορείο ξεκίνησε προκαλώντας έκπληξη στους επιβάτες.
Το θαυμαστό γεγονός σκόρπισε δέος στην ευρύτερη περιοχή του Νομού Ευβοίας και έκανε ακόμα περισσότερους πιστούς να προσέρχονται στη χάρη του θαυματουργού Αγίου για να του ζητήσουν να επέμβει για την επίλυση διαφόρων προβλημάτων τους.

Φθιώτιδα: Έγκλημα στον Αχινό - Τον μαχαίρωσαν μέσα στο μαγαζί του

viotikignomi
Σοκαρισμένοι και ανάστατοι είναι οι κάτοικοι στον Αχινό Στυλίδας...Μαχαιρωμένος βρέθηκε λίγο μετά τις 9:00΄ το βράδυ μέσα στο καφενείο-παντοπωλείο, που διατηρούσε στον Αχινό ένας άνδρας ηλικίας 55 ετών περίπου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες βρέθηκε πεσμένος μπρούμυτα στο διάδρομο του παντοπωλείου, μέσα σε μια λίμνη αίματος, ενώ δίπλα του βρέθηκε και ένα μαχαίρι.

Οι κάτοικοι έχουν σοκαριστεί και κάνουν λόγο για ληστεία μετά φόνου, ωστόσο ακόμη είναι νωρίς για να βγουν συμπεράσματα, αφού η αστυνομία τώρα μεταβαίνει στον τόπο του εγκλήματος.

Όλα δείχνουν ότι το έγκλημα έγινε το μεσημέρι λίγο πριν κλείσει το καφενείο.

"Ο Τάκης έκλεινε γύρω στις 2:00΄ το μεσημέρι. Γύριζε το κλειδί έβαζε ένα τσιπουράκι και έπινε μόνος του και μετά έφευγε. Το ποτήρι με το τσιπουράκι βρέθηκε άθικτο στο τραπέζι, εκείνη την ώρα πρέπει να έγινε το κακό. Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι δεν ξέρουμε τι να πούμε...

Οι γυναίκες καταλαβαίνουν την απιστία «με ένα βλέμμα»

viotikignomi
Ένα βλέμμα είναι αρκετό για μια γυναίκα για να καταλάβει εάν ένας άγνωστος άνδρας είναι πιστός ή όχι. Αντίθετα οι άντρες φαίνεται ότι δεν διαθέτουν την ίδια ικανότητα, σύμφωνα με...αυστραλιανή έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Biology Letters.

Οι γυναίκες έχουν την τάση να κρίνουν τους άνδρες με βάση την αρρενωπότητά τους.

«Οι άνδρες που δείχνουν πιο αρρενωποί θεωρούνται από τις γυναίκες ότι είναι πιο… ευάλωτοι στην απιστία και ότι έχουν απιστήσει τουλάχιστον μία φορά στη σεξουαλική τους ιστορία» αναφέρει η επικεφαλής της έρευνας, Τζίλιαν Ρόουντς.

Στην έρευνα 34 άνδρες και 34 γυναίκες είδαν έγχρωμες φωτογραφίες από 189 ενήλικες από την καυκάσια φυλή και ζήτησαν να τους βαθμολογήσουν με βάσει του πόσο πιστοί θεωρούν ότι είναι.

Συγκρίνοντας τις απαντήσεις των συμμετεχόντων με τις ιστορίες των 189 ατόμων, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες ήταν πιο ικανές στο να ξεχωρίσουν ποιοι άνδρες έχουν απιστήσει και ποιοι όχι. Οι άνδρες αντίθετα δεν διαθέτουν αυτή την ικανότητα και θεωρούν ότι μία πιο ελκυστική γυναίκα είναι πιθανότερο να απιστήσει σε σχέση με μία λιγότερο όμορφη.

Πάτρα: έστειλε τα εσώρουχα της "πεσκέσι" στον άντρα και τον πεθερό της!

viotikignomi
Το δικό του τρόπο για να πάρει το αίμα του πίσω για το ξύλο που είχε φάει πριν δυο μήνες από τον πεθερό και τον κουνιάδο μιας νεαρής γυναίκας στον Αλισσό Αχαΐας, βρήκε νεαρός άντρας, που... εργάζεται ως πλακοστρωτής και εγκαταστάτης υδραυλικών.

Ο άντρας πριν από δυο μήνες πήρε εργολαβικά δουλειά για τη συντήρηση και τοποθέτηση ειδών υγιεινής στο σπίτι της παντρεμένης γυναίκας, αλλά κατά την εκτέλεση των εργασιών προέκυψε «φλερτ» μαζί της.

Η αρχική εξέλιξη δεν ήταν η καλύτερη γι΄ αυτόν, καθώς κατά έναν περίεργο τρόπο την ημέρα που ήταν να πληρωθεί για τη δουλειά του, πιάστηκε στα πράσα από τον πεθερό και τον κουνιάδο της, να βρίσκεται στα προκαταρκτικά ερωτικών περιπτύξεων μαζί της .

Η εξέλιξη γι΄ αυτόν ήταν οδυνηρή, καθώς από τους δυο άντρες έφαγε το ξύλο της χρονιάς, ενώ για να τον τιμωρήσουν δεν τον πλήρωσαν για την εργασία.

Με οδηγό την παροιμία που θέλει η «εκδίκηση» να είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο, ο νεαρός μετά από δυο μήνες υπομονή, κατάφερε μετά από αλλεπάλληλα μηνύματα και τηλέφωνα να πείσει την γυναίκα- για χάρη της οποία έχασε λεφτά και έφαγε και ξύλο - να βγουν .

Το ζευγάρι κατέληξε στην περιοχή του Κεφαλόβρυσου της Πάτρας όπου εν μέσω περιπτύξεων ο άντρας κατόρθωσε και της πήρε τα εσώρουχα.

Στη συνέχεια μέσω ταχυδρομικής εταιρείας έστειλε τα εσώρουχα στον άντρα, τον πεθερό και τον κουνιάδο της, παίρνοντας με αυτό τον τρόπο το αίμα του πίσω. Όσο για την τύχη της γυναίκας οι φήμες θέλουν να χει ΄ καιρό να κυκλοφορήσει στην περιοχή όπου ζει.

Ιστιαία: Θρήνος για 25χρονο παλικάρι που ξεψύχησε ύστερα από τροχαίο!

viotikignomi
Αργά τα ξημερώματα οι αστυνομικοί ενημέρωσαν τους γονείς του παιδιού για το τραγικό συμβάν. Ήταν δύο και μισή τα ξημερώματα, όταν το άτυχο παιδί οδηγούσε το αυτοκίνητο του...

Στην φωτογραφία βλέπετε το αυτοκίνητο του άτυχου παλικαριού. Κάτω από άγνωστες συνθήκες, το όχημα έπεσε σε κολόνα της ΔΕΗ και δέντρο.

Περαστικοί πήγαν στο σημείο και κάλεσαν ασθενοφόρο μιας και ο οδηγός έδειχνε να μην έχει τις αισθήσεις του.

Μεταφέρθηκε στο κέντρο υγείας Ιστιαίας αλλά δυστυχώς οι γιατροί δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι μιας και το 25χρονο παιδί είχε ξεψυχήσει στην άσφαλτο, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένεια του και ολόκληρη την περιοχή.

Για τα ακριβή αίτια του θανατηφόρου ατυχήματος, προανάκριση διενεργεί το τοπικό αστυνομικό τμήμα.

Λέκκας: Ο σεισμός στην Αμφίκλεια προήλθε από το ρήγμα της Αταλάντης

seismos_513359850.jpg
Ο ισχυρός σεισμός στην Αμφίκλεια,  μεγέθους 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που ταρακούνησε τη Στερεά Ελλάδα κι έγινε αισθητός στην Βόρεια Πελοπόννησο, αλλά και την Εύβοια, προήλθε από το ρήγμα της Αταλάντης σύμφωνα με τον καθηγητή κ. Ευθύμιο Λέκκα.
Αρχικά, το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο έκανε λόγο για σεισμό 5,3 Ρίχτερ αλλά στη συνέχεια "διόρθωσε" την εκτίμησή του σε 5,1R. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 10χλμ. νοτιοανατολικά της Λαμίας και 120 χλμ βορειοδυτικά της Αθήνας, με εστιακό βάθος 10χλμ.

Τέσσερα λεπτά νωρίτερα, στις 12:02, είχε προηγηθεί σεισμική δόνηση μεγέθους 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Ο σεισμός ανάγκασε τους κατοίκους σε Λαμία, Καμμένα Βούρλα και άλλες περιοχές να βγουν από τα σπίτια τους, τρομοκρατημένοι.

Ο σεισμός προήλθε από το ρήγμα της Αταλάντης, δηλώνει ο καθηγήτης Ευθύμιος Λέκκας.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Γεωλογίας του πανεπιστημίου Αθηνών, Ευθύμιο Λέκκα, που μίλησε στο protothema.gr ο σεισμός προήλθε από την οπίσθια πλευρά του ρήγματος της Αταλάντης στην τεκτονική τάφρο που βρίσκεται μεταξύ Παρνασσού και όρους Χλωμού. Ο κ. Λέκκας χαρακτήρισε περίεργο το γεγονός ότι προηγήθηκε σεισμός 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ κάνοντας λόγο για ορατό προσεισμό και γι΄αυτό ζήτησε να υπάρξει παρακολούθηση τις πρώτες ώρες του φαινομένου.

Όπως εξήγησε ο κ. Λέκκας το συγκεκριμένο ρήγμα είχε καιρό να δώσει σεισμό, αλλά ένας σεισμός της τάξης των 5,3 Ρίχτερ μπορεί να παραχθεί από αυτό.

Τι κάνουμε σε περίπτωση σεισμού; ΞΕΧΑΣΤΕ ΟΣΑ ΞΕΡΑΤΕ! 10 οδηγίες επιβίωσης!

viotikignomi
Το όνομά μου είναι Doug Copp. Είμαι ο Αρχηγός Διάσωσης και Διευθυντής Καταστροφών της Αμερικανικής Ομάδας Διεθνούς Διάσωσης (American Rescue Team International, ARTI), η πιο έμπειρη ομάδα διάσωσης του κόσμου.
Οι πληροφορίες που περιέχονται σ' αυτό το άρθρο θα σώσουν ζωές...
στο ενδεχόμενο ενός σεισμού. Το πρώτο κτίριο στο οποίο μπουσούλισα στα τέσσερα ήταν ένα σχολείο στη πόλη του Μεξικού κατά τη διάρκεια του σεισμού του 1985. Όλα τα παιδιά ήταν κάτω από τα θρανία. Όλα τα παιδιά κυριολεκτικά καταπλακωθήκανε σε σημείο ισοπέδωσης.

Θα μπορούσαν να είχαν σωθεί άμα είχαν ξαπλώσει δίπλα στα θρανία κατά μήκος του διαδρόμου. Ήταν φρικτό, καθόλου αναπόφευκτο και αναρωτήθηκα γιατί τα παιδιά δεν ήταν στους διαδρόμους. Δεν ήξερα εκείνη τη στιγμή ότι είχε δοθεί οδηγία στα παιδιά να κρυφτούν κάτω από οποιοδήποτε έπιπλο. Απλά, όταν τα κτίρια γκρεμίζονται, το βάρος της οροφής που πέφτει πάνω στα διάφορα αντικείμενα ή έπιπλα ενός δωματίου συνθλίβει αυτά τα αντικείμενα, αφήνοντας κάποιο χώρο ή κενό δίπλα τους. Αυτός ο χώρος είναι αυτό που αποκαλώ 'τρίγωνο της ζωής'...

Όσο μεγαλύτερο και δυνατότερο είναι το αντικείμενο, τόσο το λιγότερο θα συμπιεστεί. Όσο λιγότερο συμπιεστεί, τόσο μεγαλύτερο το κενό και τόσο μεγαλύτερη θα είναι η πιθανότητα ο άνθρωπος που χρησιμοποιεί το κενό αυτό για την ασφάλειά του να μη τραυματιστεί. Την επόμενη φορά που θα δείτε κτίρια που έχουν καταρρεύσει στην τηλεόραση, μετρείστε τα 'τρίγωνα' που έχουν σχηματιστεί. Είναι παντού. Είναι το πιο κοινό σχήμα που θα δείτε στα γκρεμισμένα κτίρια. Είναι παντού.

ΔΕΚΑ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΠΟ ΣΕΙΣΜΟ

1. Σχεδόν όλοι που απλά 'βουτούν και κρύβονται κάτω από κάτι' όταν καταρρέει ένα κτίριο συνθλίβονται μέχρι θανάτου. Οι άνθρωποι που χώνονται κάτω από αντικείμενα, όπως θρανία ή αυτοκίνητα, συνθλίβονται.


2. Οι γάτες, τα σκυλιά και τα μωρά πολύ συχνά και φυσικά διπλώνουν το σώμα τους στην εμβρυακή θέση. Πρέπει να κάνετε και εσείς το ίδιο σε περίπτωση σεισμού. Είναι ένα φυσικό ένστικτο ασφάλειας και επιβίωσης. Μπορείτε να επιβιώσετε σε ένα μικρό κενό. Πηγαίνετε δίπλα σε ένα αντικείμενο, δίπλα σε ένα καναπέ, δίπλα σε ένα ογκώδες αντικείμενο που θα συμπιεστεί ελαφρά αλλά θα αφήσει ένα κενό δίπλα του.


3. Τα ξύλινα κτίρια είναι η ασφαλέστερη κατασκευή που μπορεί κανείς να βρεθεί κατά τη διάρκεια ενός σεισμού. Το ξύλο είναι ελαστικό και κινείται με τη δύναμη του σεισμού. Αν όντως ένα ξύλινο κτίριο καταρρεύσει, δημιουργούνται μεγάλα κενά επιβίωσης. Επιπλέον, ένα ξύλινο κτίριο έχει λιγότερη συμπυκνωμένη μάζα όταν καταρρεύσει. Τα κτίρια από τούβλα θα σπάσουν σε πολλά ατομικά τούβλα. Τα τούβλα αυτά θα προκαλέσουν πολλούς τραυματισμούς, αλλά λιγότερα πολτοποιημένα πτώματα σε σύγκριση με πλάκες από μπετόν.


4.Αν είστε ξαπλωμένος σε ένα κρεβάτι τη νύχτα και συμβεί σεισμός, απλά κυλήστε έξω από το κρεβάτι. Ένα ασφαλές κενό θα υπάρχει γύρω από το κρεβάτι. Τα ξενοδοχεία θα είναι σε θέση να πετύχουν ένα πολύ υψηλότερο ποσοστό επιβίωσης από σεισμό, απλά με το να αναρτήσουν μία πινακίδα στο πίσω μέρος της πόρτας κάθε δωματίου, που να λέει στους ενοίκους να ξαπλώσουν στο πάτωμα δίπλα στη βάση του κρεβατιού κατά τη διάρκεια ενός σεισμού.


5. Αν συμβεί ένας σεισμός και δεν μπορείτε εύκολα να ξεφύγετε με το να βγείτε έξω από τη πόρτα ή το παράθυρο, τότε ξαπλώστε κάτω και διπλώστε το σώμα σας στην εμβρυακή θέση δίπλα σε ένα καναπέ ή σε μία μεγάλη καρέκλα.


6.. Σχεδόν όλοι που πηγαίνουν κάτω από το κούφωμα της πόρτας όταν καταρρέει το κτίριο, σκοτώνονται. Και αυτό γιατί αν κάθεστε κάτω από το κούφωμα και η πόρτα πέσει προς τα μπρος ή προς τα πίσω θα συνθλιφτείτε από την οροφή από πάνω. Αν ή πόρτα πέσει προς τα πλάγια θα κοπείτε στη μέση από το κούφωμα. Και στις δύο περιπτώσεις θα σκοτωθείτε!


7. Ποτέ να μη πάτε στις σκάλες. Οι σκάλες έχουν διαφορετική ιδιοσυχνότητα (ταλαντώνονται διαφορετικά από το κεντρικό όγκο του κτιρίου). Οι σκάλες και το υπόλοιπο τμήμα του κτιρίου συνεχώς προσκρούουν μεταξύ τους μέχρις ότου οι σκάλες διαλυθούν εκ θεμελίων. Οι άνθρωποι που πάνε στις σκάλες πριν λάβει χώρα η οριστική διάλυσή τους, ακρωτηριάζονται φρικτά από τα σκαλοπάτια της σκάλας τη στιγμή που αυτά διαλύονται. Ακόμα και αν το κτίριο δεν καταρρεύσει, μείνετε μακριά από τις σκάλες, καθόσον αυτές είναι από τα πιο πιθανά μέρη του κτιρίου να υποστούν βλάβες. Ακόμα και αν οι σκάλες δεν καταρρεύσουν από το σεισμό, μπορεί να καταρρεύσουν αργότερα από την υπερφόρτωσή τους από τον πανικόβλητο κόσμο που έχει στραφεί σ' αυτές για εκκένωση του κτιρίου. Οι σκάλες πρέπει πάντα να ελέγχονται για καταλληλότητα μετά από σεισμό, ακόμα και αν το υπόλοιπο κτίριο δεν έχει υποστεί ζημιές.8.Πηγαίνετε κοντά στους εξωτερικούς τοίχους του κτιρίου ή έξω από αυτούς αν είναι δυνατόν. Είναι πολύ καλύτερα να είστε κοντά στο εξωτερικό του κτιρίου παρά στο εσωτερικό. Όσο πιο μακριά είστε από την εξωτερική περίμετρο του κτιρίου, τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα να μπλοκαριστεί η οδός διαφυγής σας.


9. Οι άνθρωποι που βρίσκονται μέσα στα οχήματά τους συνθλίβονται όταν ο δρόμος από πάνω (ανισόπεδοι δρόμοι) καταρρεύσει σε περίπτωση σεισμού και καταπλακώσει τα οχήματά τους. Αυτό είναι ακριβώς αυτό που συνέβη με τις πλάκες ανάμεσα στα καταστρώματα στη λεωφόρο Nimitz. Τα θύματα του σεισμού του Σαν Φραντσίσκο έμειναν όλα μέσα στα αυτοκίνητά τους. Σκοτώθηκαν όλοι. Θα μπορούσαν να είχαν σωθεί απλά με το να είχαν βγει έξω και να είχαν καθίσει ή ξαπλώσει δίπλα στα οχήματά τους. Όλα τα καταπλακωμένα αυτοκίνητα είχαν κενά ύψους ενός μέτρου δίπλα τους, εκτός από εκείνα στα οποία οι κολώνες από μπετόν είχαν πέσει εγκάρσια πάνω τους.


10. Ανακάλυψα, καθώς μπουσουλούσα μέσα σε γραφεία εφημερίδων που είχαν καταρρεύσει, καθώς και σε άλλα γραφεία με πολύ χαρτικό υλικό, ότι το χαρτί δεν συμπιέζεται. Μεγάλα κενά δημιουργούνται γύρω από στοίβες από χαρτί.Στα σχολεία άραγε μαθαίνουν ακόμη στα παιδάκια τις απαρχαιωμένες τακτικές; ΔΙΑΔΩΣΤΕ αυτό το μήνυμα και σώστε ζωές!

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΟΚ ΕΠΙΒΑΤΗ: "Eλεγκτές τρόλεϊ με ξυλοκόπησαν όταν ρώτησα γιατί δεν έκοβαν απόδειξη προστίμου"

viotikignomi
Λίγες μόνο ημέρες μετά το θάνατο του 19χρονου Θανάση, που έπεσε από το τρόλεϊ ύστερα από αντιπαράθεση που είχε με τον ελεγκτή, μία επώνυμη καταγγελία πολίτη για ξυλοδαρμό από δύο ελεγκτές του τρόλεϊ δημιουργεί πολλά ερωτηματικά για το τι πραγματικά συμβαίνει με τους ελεγκτές και τα πρόστιμα...


Σύμφωνα λοιπόν με όσα καταγγέλλει ο Βασίλης Καλαμβόκας, δύο ελεγκτές μαζί με τον οδηγό φέρονται να ξυλοκόπησαν άγρια έναν άντρα, όταν εκείνος διαπίστωσε πως προσπαθούσαν να εισπράξουν πρόστιμα από αλλοδαπούς χωρίς να επιδείξουν μπλοκ βεβαίωσης παράστασης.

Ρώτησε τους ελεγκτές γιατί δεν έκοβαν αποδείξεις για τα πρόστιμα και εκείνοι τον ξυλοκόπησαν, σύμφωνα με την καταγγελία του.

Όπως ο ίδιος περιγράφει, την Τετάρτη 10 Ιουλίου του 2013, επέβαινε στο τρόλεϊ 21 της γραμμής Αθήνα- Νίκαια, όταν στη στάση του στρατοπέδου Ρουφ, επί της Πέτρου. Ράλλη δύο ελεγκτές μπήκαν στο τρόλεϊ

 . Οι ελεγκτές εντόπισαν έναν αλλοδαπό χωρίς εισιτήριο και του ζήτησαν να πληρώσει πρόστιμο χωρίς όμως να επιδείξουν το μπλοκ βεβαίωσης παράβασης. Οταν συνέχισαν την ίδια πρακτική σε μια αλλοδαπή ασιατικής καταγωγής, ζητώντας της 36 ευρώ, ο κ. Καλαμβόκας υποστηρίζει πως επενέβη ρωτώντας γιατί δεν δίνεται απόδειξη παράβασης για να πάρει την εξής απάντηση από τους δύο ελεγκτές: «Κάνε την δουλειά σου εσύ».

Ο οδηγός κατέβηκε από το τρόλεϊ κλείνοντας μέσα όλους τους επιβάτες. Μάλιστα τηλεφώνησε στην αστυνομία και ζήτησε να μεταβεί στο σημείο γιατί «κινδυνεύει η ζωή τους».

Στη συνέχεια της καταγγελίας, αναφέρεται πως ο κ. Καλαμβόκας πάτησε το κουμπί κινδύνου κι έτσι άνοιξε η πίσω πόρτα και κατέβηκε ο ίδιος. Αυτό όμως φαίνεται πως εξόργισε τον οδηγό με αποτέλεσμα να τον χτυπήσει και να τον ρίξει κάτω στο πεζοδρόμιο. Στη συνέχεια κατέβηκαν και οι δύο ελεγκτές και άρχισαν να τον κλωτσούν μετά μανίας στο κεφάλι.

Γίνε και ΕΣΥ ρεπόρτερ στο αγαπημένο σου blog!

Όπου και αν βρίσκεσαι, ότι ώρα και αν είναι, και είδες κάτι στραβό, περίεργο, ένα ατύχημα ή κάτι έκτακτο, άνοιξε τη κάμερα του κινητού σου, πάρε πληροφορίες για το συμβάν και στείλε μας το υλικό (φωτογραφίες ή βίντεο) στο: ioannistasioylis@gmail.com Γίνε και εσύ ένας αναγνώστης...reporter

Πρέβεζα: Τι φαντάζεστε πως βρήκε μέσα στο δέμα που παρέλαβε με courier!!!

viotikignomi
25 Αυγούστου 2013 | 10:47
Πρέβεζα: Τι φαντάζεστε πως βρήκε μέσα στο δέμα που παρέλαβε με courier!!!
Παρέδωσε το δέμα στην αστυνομία
Περίμενε πως και πως να φτάσει το μικροσκόπιο που είχε παραγγείλει μέσω διαδικτύου ένας συμπολίτης μας και όταν έφτασε το δέμα και το άνοιξε έμεινε με το στόμα ανοιχτό...
Αμέσως πήγε στην αστυνομία και παρέδωσε το πακέτο, ενώ έχουν ξεκινήσει οι έρευνες προκειμένου να διαπιστωθεί από που προέρχονται τα αντικείμενα αυτά και ποιος ο πραγματικός παραλήπτης τους.
Συγκεκριμένα εχθές το πρωί, μετέβη στο τμήμα ασφάλειας της Πρέβεζας ένας άντρας, ο οποίος παρέδωσε δέμα που λίγο νωρίτερα είχε παραλάβει από courier.
To δέμα περιείχε 100 αβολίδωτα φυσίγγια των 9 mm και ένα σπρέι πιπεριού, τα οποία κατασχέθηκαν.
Ο προαναφερόμενος, παρέλαβε το δέμα από εταιρεία courier, έχοντας παραγγείλει μέσω του διαδικτύου ένα... μικροσκόπιο και αντ’ αυτού βρήκε τα ανωτέρω αντικείμενα εντός του δέματος.

Την σχετική έρευνα και προανάκριση διενεργεί το τμήμα ασφάλειας Πρέβεζας.