Σάββατο, 26 Οκτωβρίου 2013

Η εορτή της εκκλησίας του Αγίου Δημητρίου στη Θήβα

ΠΙΝΔΟΣ 28η Οκτωβρίου 1940 - ύψωμα "ΑΝΝΙΤΣΑ"

viotikignomi
Στον τομέα της Πίνδου οι επιχειρήσεις εναντίον των Iταλών τελείωσαν στις 10 Νοεμβρίου 1940 με περιφανή νίκη των ελληνικών όπλων.
Η μεγάλη μονάδα, που έδρασε στην περιοχή Γρεβενών, ήταν η Ταξιαρχία Ιππικού, ενισχυμένη και με άλλες μονάδες, τις οποίες διέθεσε το Β Σώμα Στρατού.


Το ελληνικό Γενικό Στρατηγείο περίμενε η Ιταλική επίθεση στη Δυτική Μακεδονία να εκδηλωθεί στον άξονα Κορυτσά - Καστοριά - Φλώρινα -Θεσσαλονίκη και είχε υποβαθμίσει το δύσβατο ορεινό όγκο της βόρειας Πίνδου (Σμόλικας - Γράμμος\ Γι' αυτό αιφνιδιάστηκε από τη δυναμική επέμβαση της Μεραρχίας Αλπινιστών Τζούλια, η οποία κατόρθωσε από τις πρώτες ημέρες της εισβολής να δημιουργήσει στην Πίνδο ένα επικίνδυνο θύλακα βάθους 30 και πλάτους 20 χιλιομέτρων, ικανό να ανάτρεψε, όλη την αμυντική διάταξη από το Ιόνιο μέχρι τη Μεγάλη Πρέσπα


Η Μεραρχία Τζούλια ήταν από τις πιο αξιόμαχες του ιταλικού στρατού και υπερτερούσε κατά πολύ σε προσωπικό και μέσα από το Αποσπάσιμα Δαβάκη, ,0 οποίο ήταν επανδρωμένο με επίστρατους και διέθετε πενιχρά πολεμικά μέσα


Η ελληνική στρατιωτική διοίκηση κατόρθωσε αμέσως να αντιληφθεί την απειλή που δημιουργήθηκε στην Πίνδο και μετακίνησε έγκαιρα τις διαθέσιμες δυνάμεις προς την κατεύθυνση αυτή. Σ' αυτό συνετέλεσε και η αποτελεσματική αντιμετώπιση του εχθρού από την VIII Μεραρχία στο Θέατρο Eπιχειρήσεων Ηπείρου, γεγονός που επέτρεψε να μεταφερθούν προς την Πίνδο μονάδες οι οποίες αρχικά προορίζονταν για την Ηπειρο.


Η πρόβλεψη του Β Σώματος Στρατού να κινηθούν οι ιππείς της Ταξιαρχίας Ιππικού με οχήματα από Κοζάνη προς Δοτσικό, ανεξάρτητο από τους ίππους, ήταν καθοριστικός παράγοντας επιτυχίας στον τομέα της Πίνδου, γιατί διαφορετικά η επάνδρωση της τοποθεσίας θα γινόταν μετά τρεις ημέρες και τα αποτέλεσμα θα ήταν δυσμενές για όλη την ελληνική αμυντική διάταξη.

Από τις 3 Νοεμβρίου οι ελληνικές δυνάμεις απέκτησαν υπεροχή στον τομέα της Πίνδου, η οποία συνεχώς αυξανόταν με την είσοδο και νέων μονάδων στο πεδίο της μάχης .Η Μεραρχία Τζούλια, εφόσον δεν μπόρεσε τις τρεις πρώτες ημέρες, που είχε το συγκριτικό πλεονέκτημα, να επιφέρει καίριο πλήγμα στις ελληνικές δυνάμεις, επόμενο ήταν να χάσει σταδιακά την πρωτοβουλία των κινήσεων και από επιτιθέμενη να γίνει αμυνόμενη .Αυτό οφείλεται σε σφάλμα της ιταλικής ηγεσίας, η οποία δε φρόντισε να την ενισχύσει αμέσως με νέες δυνάμεις και την εγκατάλειψε στην τύχη της, με αποτέλεσμα για 14 ημέρες (28/10-10/11) να «παλεύε", μόνη της μέχρι της 10 Νοεμβρίου, που εγκατέλειψε και τα τελευταία ερείσματα του Σμόλικα και υποχώρησε προς την Κόνιτσα, είχε υποστεί σοβαρές απώλειες σε νεκρούς, τραυματίες και αιχμαλώτους, οι οποίες έφθαναν περίπου στο μισό της δύναμής της. Αν λάβουμε υπόψη ότι οι Ιταλοί Αλπινιστές αισθάνονταν εγκαταλειμμένοι από τα προϊστάμενα κλιμάκια, ίσως μπορέσουμε να δικαιολογήσουμε την πτώση του ηθικού τους και την παράδοση περισσοτέρων από χίλιους αιχμαλώτους κατά τις τελευταίες ημέρες .Πάντως οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι μερικά ιταλικά τμήματα πολέμησαν με γενναιότητα και έδωσαν σκληρές μάχες, ανεξάρτητα από το τελικό αποτέλεσμα.


Ο ανεφοδιασμός των ελληνικών μονάδων σε τρόφιμα, νομή και πυρομαχικά ήταν ανεπαρκής .Τα οχήματα για τις μεταφορές ήταν ελάχιστα και τα δρομολόγια προς την πρώτη γραμμή σχεδόν ανύπαρκτα .Ο μοναδικός δημόσιος δρόμος, που υπήρχε από τα Γρεβενά προς το Δοτσικό, τον περισσότερο καιρό, λόγω βροχοπτώσεων και κακής συντήρησης" ήταν αδιάβατος. Ο ΛΑΟΣ των Γρεβενών έλαβε ενεργό μέρος στην άμυνα και αντεπίθεση εναντίον των Κατακτητών –επιδρομέων Ιταλών.

Ενίσχυσε και εφοδίασε τα δυο συντάγματα Ιππικού και το Σύνταγμα πεζικού με τα δικά του τρόφιμα και μετέφερε στην πρώτη γραμμή του μετώπου τα αναγκαία πυρομαχικά. Την κατάσταση σε ικανοποιητικό βαθμό την έσωσε η εθελοντική προσφορά του άμαχου πληθυσμού (γερόντων, γυναικών και παιδιών), που μετέφεραν είτε με τα ζώα τους είτε στον ώμο και στην πλάτη πυρομαχικά και εφόδια στα κακοτράχαλα βουνά της Πίνδου, κάτω από δυσμενείς καιρικές συνθήκες (χιόνια, βροχές, λάσπες και τσουχτερό κρύο), Οι άμαχοι αυτοί αποτέλεσαν την αφανή εφεδρεία, η οποία συνετέλεσε αποφασιστικά στην επιτυχή αντιμετώπιση του ρεύματος εφοδιασμού, τις πρώτες κρίσιμες ημέρες του πολέμου.

Το γεγονός της νίκης των Ελλήνων, που ήταν η πρώτη νίκη κατά του Άξονα, προκάλεσε την έκπληξη και το θαυμασμό όλου του κόσμου .Ο σπουδαιότερος παράγοντας για τη νίκη των ελληνικών όπλων ήταν η ψυχική αντοχή του Έλληνα μαχητή, ο οποίος κάτω από στερήσεις, παλεύοντας με τα στοιχεία της φύσεως (βροχή, χιόνια, φοβερό κρύο) στα δύσβατα και χιονισμένα βουνά της Πίνδου και της Αλβανίας, έδινε σκληρές μάχες με αυτοθυσία και αυταπάρνηση και σε αρκετές περιπτώσεις αντιμετώπιζε τον εχθρό μόνο με τη λόγχη, γιατί δε συγχώρησε ποτέ την προκλητική και άδικη εχθρική επίθεση .Το μεγαλείο της ελληνικής ψυχής έφερε στην επικαιρότητα τα λόγια του Κωστή Παλαμά «Η μεγαλοσύνη στα έθνη δεν μετριέται με το στρέμμα, με της καρδιάς το πύρωμα μετριέται και το αίμα».

Για αυτό στο ύψωμα της Αννίστα ,όπου ήταν το κέντρο της αντεπιθέσεως του Ελληνικού Στρατού ,ο Σύνδεσμος Τραυματιών και Πολεμιστών Οπλιτών του Νομού Γρεβενών έστησε το Μνημείο των 120 ΠΕΣΟΝΤΩΝ Γρεβενιωτών Αξιωματικών και οπλιτών και κάθε πρώτη Κυριακή μετά τον δεκαπενταύγουστο ,γιατί στις 16 Αύγουστου 1940 έγινε η επιστράτευση των Μαχητών της περιφερείς των Γρεβενών, τιμά την μνήμη των Ηρώων πεσόντων μας.

Αξίζει να τονιστεί ότι το πρώτο τάγμα το όποιο κατέλαβε την Κορυτσά και εισήρθε νικητής ,ήταν το τάγμα Γρεβενιωτών της 9ης Μεραρχίας Πεζικού.

Εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση στην Πελοπόννησο

viotikignomi
Εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση στις ευρύτερες περιοχές της Αργολίδας, της Κορινθίας και της Μεσσηνίας έγινε από χθες το απόγευμα έως σήμερα τα ξημερώματα...
στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας.

Κατά την διάρκεια της επιχείρησης, ελέχθησαν 617 άτομα, 433 οχήματα και 15 καταστήματα, ενώ προσήχθησαν συνολικά 157 άτομα και συνελήφθησαν τελικά 66 άτομα.

Τα άτομα που συνελήφθησαν κατηγορούνται, στην Αργολίδα, μια γυναίκα για χρέη στο Δημόσιο, από μη απόδοση Φ.Π.Α., 70.498,13 ευρώ, ένας για παράβαση του νόμου περί Τελωνειακού Κώδικα, ένας για αποσφράγιση καταστήματος, ένας για καταδικαστικές αποφάσεις που εκκρεμούσαν σε βάρος του και έξι αλλοδαποί στην Αργολίδα, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία απέλασής τους, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

Στην Κορινθία συνελήφθησαν δύο για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος και παραποίηση στοιχείων κυκλοφορίας, ένας για αντίσταση και απείθεια, επτά για κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος, εννέα για παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού, τρεις για παράβαση του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού, δύο για καταδικαστικές αποφάσεις που εκκρεμούσαν σε βάρος τους, έντεκα για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και έξι αλλοδαποί οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία απέλασής τους.

Στην Μεσσηνία συνελήφθησαν, μια γυναίκα γιατί σε βάρος της εκκρεμούσαν χρέη προς το Δημόσιο, ύψους 99.069,54 ευρώ, ένας για ναρκωτικά, δέκα για συμπλοκή, ένας για καταδικαστικές αποφάσεις που εκκρεμούσαν σε βάρος του, ένας Ρομά για κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος και δύο αλλοδαποί οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία απέλασής τους.

Επίσης, κατά την διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά 113 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, 10 παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού, δύο παραβάσεις του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού, 3 παραβάσεις για μεταφορά επιβατών εκτός διοικητικών ορίων με Δ.Χ. επιβατικά οχήματα και 4 παραβάσεις της νομοθεσίας περί εκδιδόμενων με αμοιβή προσώπων, ενώ βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν μια δίκυκλη μοτοσικλέτα, 20 πακέτα με λαθραία τσιγάρα και δύο χάπια που εμπίπτουν στη νομοθεσία για τα ναρκωτικά.

Μια ώρα πίσω τα ρολόγια την Κυριακή

Πως να δημιουργήσετε ένα usb ηλιακό φορτιστή! [Video]

viotikignomi
Η λύση για να φορτίσετε τις συσκευές σας που έχουν σύνδεση με usb...
Ένα βίντεο οδηγός για δημιούργησε τον δικό σας usb φορτιστή που συγκεντρώνει ηλιακή ενέργεια και την μετατρέπει σε ηλεκτρική...
Δείτε το βίντεο ΕΔΩ

Μήνυμα του Δημάρχου Λαμιέων Γιώργου Κοτρωνιά για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

Η εορτή της εκκλησίας του Αγίου Δημητρίου στη Θήβα

Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου 2013

Σεισμός στην Ιαπωνία: Εκκενώθηκε ο πυρηνικός σταθμός της Φουκουσίμα

2η έκθεση Θέρμανσης και Ενέργειας Χαλκίδα tasioyllis ioannis

Πουλήθηκε για μια "δεκάρα" το αεροπλανοφόρο Forrestal!

viotikignomi
Ποιος θα μπορούσε να φανταστεί ότι με μόλις 1 cent - ''με μια δεκάρα''- θα αγόραζε ολόκληρο αεροπλανοφόρο; Και όμως… Ο αμερικάνικος Στόλος ανακοίνωσε πως πούλησε σε μια εταιρεία στο Τέξας, ένα μεγαθήριο του ...
Στόλου του USS Forrestal μετά από 38 χρόνια υπηρεσία, προκειμένου να διαλυθεί και να ανακυκλωθεί με μόλις 1 αμερικάνικο cent.

Το συγκεκριμένο αεροπλανοφόρο ίσως είναι πιο γνωστό κυρίως για την τραγική του ιστορία, για ένα δυστύχημα που προκάλεσε το 1967, στον πόλεμο του Βιετνάμ. Συγκεκριμένα, έπειτα από ένα βραχυκύκλωμα που προκλήθηκε στο πλοίο, σημειώθηκαν μια σειρά από εκρήξεις οι οποίες έπληξαν ένα αεροπλάνο F - 4 Phantom που βρισκόταν στο κατάστρωμα με πιλότο τον νεαρό John McCain ΙΙΙ, τον μετέπειτα γερουσιαστή και υποψήφιο Πρόεδρο των ΗΠΑ. Από την αλυσιδωτή αντίδραση από πυρκαγιές και εκρήξεις που έγιναν σημειώθηκαν 134 θάνατοι και τραυματίστηκαν πάνω από 300 άτομα (161 βαρύτερα), ενώ καταστράφηκαν 21 αεροσκάφη.Από τις εκρήξεις οι περισσότεροι από τους ναυτικούς που έχουν εκπαιδευτεί ως πυροσβέστες έχασαν τη ζωή τους κατά την αρχική έκρηξη , αναγκάζοντας το υπόλοιπο πλήρωμα να αυτοσχεδιάζει τις προσπάθειες διάσωσης του πληρώματος και του σκάφους .Μετά από επτά μήνες επισκευές , το πλοίο επέστρεψε αργότερα στη θάλασσα για πάνω από δύο δεκαετίες πριν από τελικά να παροπλιστεί το 1993. Στο πλαίσιο των αποστολών τoυ είχε κάνει δεκάδες αποστολές στην Μεσόγειο.

Άξιο αναφοράς για το αεροπλανοφόρο είναι πως προβαλλόταν ως «το μεγαλύτερο πλοίο που κατασκευάστηκε ποτέ»

Το USS Forrestal, που ξεκίνησε να ναυπηγείται το 1954 και παροπλίστηκε, όπως είπαμε, το 1993, είναι το πρώτο από τα τρία μη πυρηνοκίνητα γενικά αεροπλανοφόρα που πρόκειται να διαλυθούν τα επόμενα χρόνια..Αμέσως μετά τον παροπλισμό του άρχισε ο ''κανιβαλισμός'' του.Στις 16 Ιουνίου 1999, το Πολεμικό Ναυτικό ανακοίνωσε το πλοίο θα είναι διαθέσιμα για δωρεά σε ένα επιλέξιμο οργανισμό για χρήση ως ένα μουσείο ή μνημείο. Το USS ForrestalMuseum Α.Ε. ξεκίνησε μια εκστρατεία για την απόκτηση του πλοίου από το Πολεμικό Ναυτικό μέσω δωρεάς, για χρήση ως μουσείο, να βρίσκεται στην Βαλτιμόρη , αλλά το σχέδιο αυτό δεν ήταν επιτυχής. Έγιναν επίσης προσπάθειες να χρησιμοποιηθεί ως ύφαλος για την αλιεία." Το 2007, το πλοίο ήταν προετοιμασμένοι για το περιβάλλον ναυάγιο ως τεχνητός ύφαλος , όπως ήταν USS Oriskany . Το σχέδιο αυτό δεν υλοποιήθηκε ποτέ.

Στις 15 Ιουνίου 2010, το Forrestal αναχώρησε από τον Ναυτικό Σταθμό Newport σε Newport, Rhode Island , όπου είχε αποθηκευτεί από το 1998, υπό ρυμούλκηση.Η παρούσα σύμβαση προβλέπει ότι το Πολεμικό Ναυτικό το πούλησε στις 22 Οκτώβρη, 2013 για μια δεκάρα και θα διαλυθεί σε παλιοσίδερα , στο Brownsville, στο Τέξας

Άξιο αναφοράς για το αεροπλανοφόρο είναι πως προβαλλόταν ως «το μεγαλύτερο πλοίο που κατασκευάστηκε ποτέ» από το Popular Science ενώ πάνω από 16.000 μηχανικοί, τεχνικοί κλπ εργάστηκαν σε αυτό και για να κατασκευασθεί δαπανήθηκαν περίπου 2 δις δολάρια σε σημερινή αξία.

Η εταιρεία από το Τέξας σκοπεύει πλέον να ρυμουλκήσει το πλοίο από την τωρινή του τοποθεσία, τις εγκαταστάσεις του πολεμικού ναυτικού όπου φυλάσσονται τα ανενεργά πλοία, στην Φιλαδέλφεια στις δικές της εγκαταστάσεις στο Brownsville του Τέξας.

Σύμφωνα με δελτίο τύπου του Αμερικάνικου Ναυτικού, η συμβολική τιμή πώλησης του πλοίου ανταποκρίνεται στο αναμενόμενο κόστος μετακίνησης και διάλυσης του πλοίου καθώς και στα κέρδη που θα προκύψουν από τα παλιοσίδερα.

"Βαρόνος" της κοκαϊνης που πλημμύριζε την Αθήνα με ναρκωτικά ο ξάδελφος του Αλκέτ Ριζάι

viotikignomi
Το διαμέρισμα στον Ταύρο δεν ήταν ένα απλό σπίτι, αλλά το εργαστήριο όπου “κοβόταν” κοκαϊνη με το...
κιλό. Οι αστυνομικοί μετά από έρευνες έφτασαν στον 38χρονο έμπορο που είχε γεμίσει τις πιάτσες των ναρκωτικών. Όπως αποδείχθηκε μάλιστα είναι ... παλιός γνώριμος, αφού ο 38χρονος αλβανός είναι ξάδελφος του διαβόητου κακοποιού Αλκετ Ριζάι.

Οι άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών και της Ασφάλειας συνέλαβαν προχθές το βράδυ τον Αλβανό κακοποιό για κατοχή και διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης.

Στο σπίτι του Ταύρου βρέθηκε ολόκληρο εργαστήριο νόθευσης και επανατυποποίησης ναρκωτικών, αλλά και σχεδόν 4 κιλά κοκαϊνης, όπλα και χειροβομβίδες.

Μάλιστα, σύμφωνα με το bloko.gr πρόκειται για τον άνθρωπο που μαζί με τον ξάδελφο του είχαν εξασφαλίσει σε παραλιακό θέρετρο της Βοιωτίας κρυσφήγετο στον Αλκέτ Ριζάι αμέσως την πρώτη απόδραση μαζί με τον Βασίλη Παλαιοκώστα με ελικόπτερο από τις φυλακές Κορυδαλλού

Ο έρωτας είναι τυφλός δες τα πιο... αταίριαστα ζευγάρια!

viotikignomi
Έρωτας ή κάτι άλλο; Δες τα πιο αταίριαστα ζευγάρια και βγάλε τα δικά σου συμπεράσματα...

Αλιβέρι : Οργή και απόγνωση για την καθυστέρηση των οδικών έργων - Μαζεύουν υπογραφές οι έμποροι! (Φώτο και Βίντεο)

Συνάντηση Δημάρχου Θηβαίων με τους Εργαζομένους όλων των υπηρεσιών του Δήμου

viotikignomi
Την καθιερωμένη συνάντηση, πριν τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου 1940, με τους υπαλλήλους όλων των Υπηρεσιών και των Νομικών Προσώπων του Δήμου Θηβαίων, πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Θηβαίων...
κ. Σπύρος Νικολάου, την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013 στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας, προκειμένου να τους ενημερώσει για θέματα που αφορούν τη λειτουργία του Δήμου.

Ο κ. Δήμαρχος αναφέρθηκε αρχικά στην κατάσταση του Δήμου, σε μία ιδιαίτερα σημαντική και δύσκολη περίοδο για τη χώρα και την Τοπική Αυτοδιοίκηση σε οικονομικό και θεσμικό επίπεδο, αναλύοντας τα οικονομικά στοιχεία του Δήμου (μειώσεις χρηματοδοτήσεων, χρέη, έλλειψη προσωπικού, διαθεσιμότητες υπαλλήλων).

Τόνισε ωστόσο ότι χάρη στις φιλότιμες προσπάθειες αιρετών και δημοτικών υπαλλήλων ο Δήμος λειτουργεί, παρόλο που δεν δίνεται η ευκαιρία για περισσότερη ανάπτυξη αλλά και εξυπηρέτηση των Δημοτών σε ορισμένους τομείς της καθημερινότητας.

Τζούλια Αλεξανδράτου: Από το κακό στο χειρότερο… Δείτε τις νέες φωτογραφίες που σοκάρουν!

viotikignomi
Δείτε σήμερα τις νέες φωτογραφίες του πρώην μοντέλου που αποδεικνύουν ότι κάτι δεν πάει καλά με την κοπέλα...

Ας ελπίσουμε πως δεν είναι τίποτα το σοβαρό και πως η Τζούλια θα επανέλθει στα φυσιολογικά επίπεδα. Γιατί καλά τα αστειάκια και οι χλευασμοί για τις σαμπάνιες και τη Μύκονο αλλά όταν μιλάμε για την υγεία ενός ανθρώπου οφείλουμε να είμαστε προσεκτικοί:


Λαμία: Επικίνδυνη διάσωση σε χαράδρα από την 7η ΕΜΑΚ

viotikignomi
Μια εξαιρετικά δύσκολη και επικίνδυνη άσκηση πραγματοποίησαν χθες το πρωί οι άνδρες της 7ης ΕΜΑΚ στην περιοχή «Νταμάρια» του Δήμου Στυλίδας, στο πλαίσιο της ετήσιας άσκησης ‘’ΗΡΑΚΛΗΣ 2013’’ με αντικείμενο... τη Διάσωση αγνοουμένων ατόμων από βάραθρο, με τη συμμετοχή των δύο (2) Ειδικά Εκπαιδευμένων Ομάδων, της Ορειβατικής Ομάδας Έρευνας Διάσωσης (Ο.Ο.Ε.Δ.) και της Κυνοφιλικής Ομάδας Έρευνας Διάσωσης (Κ.Ο.Ε.Δ.).

"Ήταν μια άσκηση με πολύ μεγάλο βαθμό δυσκολίας λόγω του ύψους (100 μέτρα), αλλά και λόγω της σαθρότητας του εδάφους, αφού έπεφταν βράχια στα κεφάλια μας. Παρόλα αυτά στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και αυτό δείχνει τον βαθμό ετοιμότητας και την κατάρτιση των ανδρών της 7ης ΕΜΑΚ....", είπε μεταξύ άλλων στο LamiaReport ο Διοικητής της 7ης ΕΜΑΚ αντιπύραρχος Ανδρέας Μωράτης, ο οποίος συντόνιζε και συμμετείχε ενεργά στην άσκηση διάσωσης.

Δείτε φώτο:Απάντηση ΥΠΑΑΤ για ζημιές απο πυρκαγια 28.8.2013 στον κύριο Μπασιάκο

Σύσκεψη στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη για την λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές

Σκληρός δίσκος αποθηκεύει δεδομένα για 1 εκ. χρόνια

viotikignomi
Η τεχνολογία αποθήκευσης δεδομένων σε μαγνητικούς δίσκους υπάρχει από τη δεκαετία του 1950 χάρη στην IBM.
Από τότε έως σήμερα έχουν αλλάξει πολλά σε αυτόν τον τομέα της επιστήμης των υπολογιστών, αλλά η διάρκεια ζωής των δίσκων παραμένει περίπου η ίδια.

Μια ομάδα επιστημόνων από το Τβέντε της Ολλανδίας, όμως, έρχεται για να αλλάξει αυτήν τη συνισταμένη του χρόνου.

Ανακοίνωσαν ότι κατασκεύασαν έναν σκληρό δίσκο, ο οποίος μπορεί να διατηρήσει ανέπαφα τα δεδομένα που αποθηκεύει για 1 εκατομμύριο χρόνια!

Για να το καταφέρουν αυτό, επινόησαν έναν τρόπο ώστε κάθε bit από τις πληροφορίες που υπάρχουν στον δίσκο να μην έρχεται σε επαφή με τα υπόλοιπα bits. Να είναι δηλαδή «συνεργάσιμο» με τα υπόλοιπα bits, αλλά και προστατευμένο ταυτόχρονα.

Οι ολλανδοί επιστήμονες δοκίμασαν σε ακραία υψηλές συνθήκες θερμοκρασίας τον δίσκο τους (φοβούμενοι, προφανώς την υπερθέρμανση του πλανήτη στο μέλλον) και όλα πήγαν μια χαρά. Ο νόμος του Αρρένιους λέει ότι για να επιβιώσει ένα υλικό για 1 εκ. χρόνια, πρέπει να αντέξει μία ώρα στους 171,85 βαθμούς Κελσίου. Ο δίσκος από το Τβέντε πέρασε τη δοκιμασία με ευκολία και μάλιστα στους 575 βαθμούς Κελσίου!

Φυσικά, κανείς δεν ξέρει αν ο εν λόγω σκληρός δίσκος θα επιβιώσει από μια σύγκρουση με μετεωρίτη ή από το ενδεχόμενο «στέγνωμα» των ζωτικών πηγών ενέργειας του πλανήτη...

Κοριτσάκι που γεννήθηκε οροθετικό, δεν φέρει ίχνος του ιού του AIDS

viotikignomi
Ένα τρίχρονο σήμερα κοριτσάκι που γεννήθηκε οροθετικό και υποβλήθηκε σε αντιρετροϊκή θεραπεία αμέσως μετά τη γέννησή του συνεχίζει να μην δείχνει κανένα ίχνος της νόσου ύστερα από 18 μήνες χωρίς αγωγή... ανακοίνωσαν ερευνητές ενισχύοντας την ελπίδα της θεραπείας νεογέννητων οροθετικών που υποβάλλονται εγκαίρως σε αγωγή.
Είναι η πρώτη γνωστή μέχρι σήμερα περίπτωση "λειτουργικής" θεραπείας βρέφους που μολύνθηκε από την οροθετική μητέρα του. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε τον Μάρτιο. Το κοριτσάκι έλαβε αντιρετροϊκή αγωγή σε διάστημα λιγότερο των 30 ωρών από την γέννησή του, πολύ νωρίτερα σε σχέση με την τακτική που ακολουθούν οι γιατροί στα νεογνά, για τα οποία ο κίνδυνος της μόλυνσης είναι υψηλός.

Η έγκαιρη αγωγή εξηγεί πιθανόν την λειτουργική θεραπεία της μικρούλας. Η αγωγή αυτή μπλόκαρε τον σχηματισμό δεξαμενών του ιού που είναι δύσκολο να θεραπευτούν, σύμφωνα με τους ερευνητές. Τα "εν υπνώσει" μολυσμένα κύτταρα επαναδραστηριοποιούν την λοίμωξη στην πλειοψηφία των οροθετικών ατόμων μερικές εβδομάδες μετά την διακοπή των αντιρετροϊκών φαρμάκων.

"Οι παρατηρήσεις μας υποδηλώνουν ότι η ύφεση αυτή δεν είναι τυχαία, αλλά πιθανόν το αποτέλεσμα της πολύ έγκαιρης αντιρετροϊκής αγωγής, η οποία εμπόδισε τον ιό HIV να εγκατασταθεί στα ανοσοκύτταρα του παιδιού", υπογραμμίζει η δρ Ντέμπορα Πέρσοντ, ιολόγος στο νοσοκομειακό κέντρο Τζον Χόπκινς, κύρια συντάκτρια της μελέτης αυτής που δημοσιεύεται στην Ιατρική Επιθεώρηση της Νέας Αγγλίας (NEJM) και η οποία συνεχίζει να παρακολουθεί την μικρή.

Τα τεστ είχαν δείξει τη σταδιακή μείωση της παρουσίας του ιού στο αίμα του νεογέννητου, μέχρι που ο ιός δεν ανιχνευόταν 29 ημέρες μετά τη γέννηση.

Το παιδί, που γεννήθηκε στο Μισισίπι, τελούσε υπό αντιρετροϊκή αγωγή έως την ηλικία των 18 μηνών, όταν οι γιατροί έχασαν τα ίχνη του ιού επί δέκα μήνες. Σε αυτό το χρονικό διάστημα το παιδί δεν είχε λάβει αντιρετροϊκή θεραπεία.

Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2013

Πρώτο το Κανάλι Ένα Κεντρικής Ελλάδας έφτασε στα ίχνη της βιολογικής μητέρας της Μαρίας

Ιερέας πυροβόλησε το αυτοκίνητο του εραστή της γυναίκας του!

viotikignomi
Ιερέας καταδικάστηκε κατηγορούμενος ότι πυρπόλησε και προκάλεσε δολιοφθορές στο αυτοκίνητο ενός άντρα, τον οποίο θεωρούσε ύποπτο ότι διατηρούσε ερωτικές σχέσεις με την σύζυγό του.

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης, δικάζοντας την υπόθεση σε δεύτερο βαθμό, επέβαλε στον 65χρονο ιερέα ποινή φυλάκισης 20 μηνών, καθώς τον έκρινε ένοχο για απόπειρα πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης και διακεκριμένες φθορές.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τα περιστατικό έλαβε χώρα σε χωριό του νομού Θεσσαλονίκης, από το Φεβρουάριο έως τον Ιούνιο του 2006, διάστημα κατά το οποίο ο κατηγορούμενος έριξε διαβρωτικό υγρό στο αυτοκίνητο του «αντίζηλού» του, το πυρπόλησε και έκοψε τα φρένα του οχήματος.

Έπειτα από μήνυση του ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου, ξεκίνησε έρευνα και τελικά ο ιερέας παραπέμφθηκε σε δίκη αντιμετωπίζοντας βαρύτατες πράξεις, που διώκονται σε βαθμό κακουργήματος. Ωστόσο, ήδη κατά την εκδίκαση της υπόθεσης σε πρώτο βαθμό, όταν το Κακουργιοδικείο Βέροιας τον καταδίκασε σε φυλάκιση τεσσάρων ετών και οκτώ μηνών, οι κατηγορίες είχαν μετατραπεί σε πλημμελημματικές, επειδή κρίθηκε πως δεν προέκυψε από τη φωτιά κίνδυνος για άνθρωπο.

Απολογούμενος, τόσο στο πρωτοβάθμιο όσο και στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο, ο ιερέας αρνήθηκε τις πράξεις που του καταλογίζονται, αλλά δεν έπεισε τους δικαστές και τους ενόρκους που τον έκριναν και στις δύο περιπτώσεις ένοχο.

Ο Ήλιος άρχισε να συμπεριφέρεται απρόβλεπτα...

viotikignomi
Μέσα στις επόμενες ημέρες στον Ήλιο είναι πιθανόν να σημειωθούν ισχυρές εκλάμψεις, οι οποίες θα προκαλέσουν στη Γη μαγνητικές καταιγίδες. Σύμφωνα με τους Ρώσους επιστήμονες, ο κίνδυνος των ηλιακών...
εκλάμψεων θα παραμείνει μέχρι τη Δευτέρα.

Στον Ήλιο, σύμφωνα με τους επιστήμονες προσεγγίζονται δύο ενεργές ζώνες, οι οποίες είναι ομάδες κηλίδων. Για την ώρα φέρονται να είναι ασφαλείς, όμως εάν συγχωνευτούν σε μία, τότε οι μάζες των θερμών αερίων θα αποσπαστούν από τον Ήλιο και με γιγαντιαία ταχύτητα θα πεταχτούν στο διάστημα. Εάν πάνε προς τη Γη, τότε οι άνθρωποι θα υποστούν την επίδραση του λεγόμενου «μαγνητικού νέφους», το οποίο μπορεί να προκαλέσει δυσλειτουργίες σε συσκευές.

Οι συνέπειες αυτού του γεγονότος είναι απρόβλεπτες.

Τα αεροσκάφη μπορεί να χάσουν την επαφή με τους ελεγκτές της εναέριας κυκλοφορίας και τους ραδιοφάρους, ενώ σωματίδια της ηλιακής ενέργειας μπορεί να εκτοπίσουν από την πορεία τους ακόμη και πυραύλους. Αυτό είχε ήδη ξανασυμβεί. Δεν αποκλείονται ατυχήματα και στις υποδομές πάνω στο έδαφος: οι οποιοιδήποτε αγωγοί ηλεκτρικής ενέργειας, μεταξύ των οποίων οι αγωγοί πετρελαίου και φυσικού αερίου, σιδηροδρομικές γραμμές, μπορούν να απειλούνται από πυρκαγιές και από τεχνικές δυσλειτουργίες.

Για να είναι έτοιμοι για παρόμοιες εκπλήξεις του Ήλιου μας, στη Ρωσία και στις ΗΠΑ έχουν δημιουργηθεί ειδικές υπηρεσίες διαστημικού καιρού. Οι υπηρεσίες αυτές παρακολουθούν το επίπεδο της ηλιακής δραστηριότητας και προειδοποιούν διάφορους οργανισμούς. Όμως είναι πολύ δύσκολο να προβλεφθεί η συμπεριφορά του Ήλιου, πιστεύει ο φυσικός Αλεξάντρ Σολοβιόφ:

Είναι δύσκολο να προβλέψουμε τις εκλάμψεις, ιδιαίτερα τις μεγάλες, διότι είναι ένα πολύ σπάνιο γεγονός. Δεν μπορούμε να προβλέψουμε τις καταιγίδες στην ατμόσφαιρά μας, να ξέρουμε εκ των προτέρων, ότι σε κάποιο μέρος θα υπάρξει ένας τυφώνας, στη συγκεκριμένη ώρα και μέρα.

Σήμερα οι επιστήμονες μπορούν να κάνουν προβλέψεις για λίγες ώρες. Αυτό είναι αρκετό για να ρυθμιστούν τα χρονοδιαγράμματα των πτήσεων των πυραύλων και των αεροσκαφών. Όσον αφορά το πλήρωμα του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού, σε αυτό απαγορεύεται κατηγορηματικά να βγαίνει στο ανοιχτό διάστημα κατά τις επικίνδυνες περιόδους.

Είναι σημαντικό να προειδοποιούνται για την επερχόμενη μαγνητική καταιγίδα όσο περισσότεροι άνθρωποι γίνεται. Η κατάσταση της υγείας των ατόμων που πάσχουν από καρδιαγγειακές νόσους μπορεί να επιδεινωθεί ραγδαία.

Δεν φαντάζεστε τι έκλεψαν δυο Αλβανοί στην Άρτα

viotikignomi
Τα πιο απίθανα πράγματα κλέβουν επιτήδειοι τώρα στην Ήπειρο. Πιο συγκεκριμένα συνελήφθησαν χθες το βράδυ, δύο Αλβανοί ηλικίας 29 και 50 ετών για κλοπή ακτινιδίων και...
πλαστογραφία.Ειδικότερα, μετά από έλεγχο των αστυνομικών στο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι δύο δράστες, διαπιστώθηκε να έχουν φορτωμένα πεντακόσια κιλά ακτινίδια.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι προαναφερόμενοι είχαν αφαιρέσει το πρωί της ίδιας ημέρας την παραπάνω ποσότητα φρούτων από αγρόκτημα, 75χρονου στις Συκιές Άρτας.

Στην κατοχή τους βρέθηκε και κατασχέθηκε και μία πλαστή υπεύθυνη δήλωση, που είχαν πλαστογραφήσει με σκοπό να μεταφέρουν και να πουλήσουν τα ακτινίδια στην Αλβανία. Η αφαιρεθείσα ποσότητα ακτινιδίων κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη.

Οι αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Άρτας, ενώ ερευνάται και η περαιτέρω συμμετοχή τους στην διάπραξη παράνομων ενεργειών.

ΟΕΒΕ ΘΗΒΑΣ: ΑΝΟΙΓΜΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ

Σταθάς:Ληξιπρόθεσμες οφειλές Οργανισμού Κωπαΐδος

Τον έψαχναν στη Βουλγαρία και τον βρήκαν στην Τρίπολη!

viotikignomi
Ο νεαρός βούλγαρος που κυκλοφορούσε ελεύθερος ήταν καταζητούμενος από το 2009.
Συνελήφθη χθες βράδυ (23-10-2013) στην Τρίπολη, από αστυνομικούς της Ασφάλειας, ένας 35χρονος Βούλγαρος, γιατί εκκρεμούσε σε βάρος του ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης.

Το ένταλμα είχε εκδοθεί από τις βουλγαρικές Αρχές και αφορούσε κατηγορίες για διακεκριμένη κλοπή, που διέπραξε το 2009 στη Βουλγαρία. Ο 35χρονος θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Εφετών Ναυπλίου.

Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2013

«Ο γάμος μου θα σωθεί»

viotikignomi
Τον Αύγουστο, η είδηση έπεσε σαν βόμβα στον λαμπερό κόσμο του Χόλιγουντ. Ο Michael Douglas και η Catherine Zeta-Jones χωρίζουν, ύστερα από 13 χρόνια έγγαμου βίου. Τώρα, όμως, ο διάσημος ηθοποιός αποκάλυψε πως η σχέση του με τη σύζυγό του ολοένα και βελτιώνεται και πως προσπαθούν να μην πάρουν διαζύγιο.

«Η μεταξύ μας σχέση καλυτερεύει» δήλωσε ο 69χρονος σε συνέντευξή του στην εκπομπή «The Tonight Show» και τόνισε: «Έλειψα για λίγο καιρό, αλλά ευτυχώς όλα πάνε από το καλό στο καλύτερο». Μάλιστα, εξήγησε πως: «Κάποιες φορές οι άνθρωποι χρειάζεται να κάνουν ένα διάλειμμα, αλλά αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι ήρθε το τέλος. Είμαι πολύ αισιόδοξος πως ο γάμος μας θα σωθεί!».

Άλλωστε, και ο εκπρόσωπος του διάσημου ζευγαριού το είχε πει, όταν η είδηση του χωρισμού τους έκανε το γύρο του διαδικτύου: «Θα μείνουν για ένα διάστημα χωριστά για να αξιολογήσουν και να δουλέψουν πάνω στο γάμο τους».

Τα πάνω κάτω στα όρια συνταξιοδότησης - Τέλος οι πρόωρες για χιλιάδες εργαζόμενους και 15 επιπλέον χρόνια στη δουλειά!

Ε. Μενεγάκη: Πιο... δεσμευμένη δε γίνεται. Η φωτογραφία - ντοκουμέντο!

viotikignomi
Το διάσημο ζευγάρι είναι πολύ ερωτευμένο και η φωτογραφία που θα δείτε επιβεβαιώνει απλά μία σχέση που πέρασε από το πάθος και στην... αγάπη!
Δείτε το "ντοκουμέντο" της πολύ δυνατής σχέσης τους... ΕΔΩ!

Δείτε την περίεργη μαυροφορεμένη μορφή στα Μετέωρα!

viotikignomi
Ένα περίεργο περιστατικό σημειώθηκε πριν από δύο χρόνια όταν δύο αδέλφια επισκέφθηκαν τα Μετέωρα.

Συγκεκριμένα, σε μια στάση που έκανε ο ένας από τους δύο ταξιδιώτες, χάζευε ένα… πελώριο βράχο και τότε το μάτι του ξαφνικά αντιλήφθηκε μια κίνηση!
Σαν κάποιος να περπατούσε μέσα στα βράχια.


Παρατηρώντας καλύτερα το σημείο είδε κάτι σαν πόρτα πάνω στο βράχο. Αμέσως τράβηξε φωτογραφία το σημείο.
Μια κανονική και μια κάνοντας ζουμ. Στη φωτογραφία όντως φαίνεται κάτι σαν πόρτα το οποίο πιθανόν να είναι τεχνητό μιας και το σχήμα είναι πολύ ακριβές. Μεγεθύνοντας τη ζουμαρισμένη φωτογραφία μέσω pc φαίνεται σαν μια μορφή μπροστά από την «πόρτα».Τα συμπεράσματα δικά σας!

MOST INTERESTING MAN IN REAL LIFE!!

Η νύφη το 'σκασε! Διαβάστε την απίθανη ιστορία που συνέβη το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη!

viotikignomi
Χολιγουντιανή σκηνή θα μπορούσε να είναι η αληθινή ιστορία που έλαβε χώρα το βράδυ του Σαββάτου στην συμπρωτεύουσα!
Ένα νιόπαντρο ζευγάρι κατέβηκε με τα πόδια στο κέντρο της Θεσσαλονίκης , λόγω του 2ου Διεθνούς Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου, Θεσσαλονίκη, προκειμένου να βγάλει τις γαμήλιες φωτογραφίες του!Όπως ήταν φυσικό το ζεύγος τράβηξε όλα τα βλέμματα, ενώ ένας δρομέας άρπαξε την νύφη απ΄ το χέρι κι εκείνη με χιούμορ…. ανταπέδωσε! Χωρίς να ενοχληθεί, δεν δίστασε να αφήσει το χέρι του καλού της και να πιάσει τα δάχτυλα του δρομέα, τον οποίο αν τον παρατηρήσετε καλά θα δείτε ότι φέρνει κάπως εξωτερικά στον γαμπρό !!!Αν και οι διαθέσεις του γαμπρού παραμένουν... άγνωστες, η "τρέλα" της νύφης είναι για πολλά like! Εμείς τους ευχόμαστε να ζήσουν και να έχουν μια ζωή γεμάτη ζωντάνια όπως και το χάπενινγκ της πρώτης τους νύχτας.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ -ΒΙΟΤΕΧΝΟΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΘΗΒΩΝ

«Πάρτε νέα μέτρα και κλείστε εδώ και τώρα στην αμυντική βιομηχανία»

Φθιώτιδα: Καταδίωξη και μπλόκο για το κλεμμένο δουλεμπορικό βαν στην εθνική οδό - ΦΩΤΟ

Στην Καλαμάτα υπάρχει μητέρα και παιδιά που δεν είναι εγγεγραμμένοι πουθενά

viotikignomi
Επειδή τις τελευταίες μέρες τα κανάλια κάνουν λες και έχουν ανακαλύψει την Αμερική στο θέμα των Ρομά, αξίζει να σημειωθεί ότι...
στην πόλη μας υπάρχει μητέρα με παιδιά που κυκλοφορούν καθημερινά, αλλά δεν είναι δηλωμένοι πουθενά.
Για αυτό, άλλωστε, οι Αρχές υποστηρίζουν ότι δεν μπορούν να κάνουν κάτι με τα συγκεκριμένα παιδιά που κοιμούνται σε εγκαταλελειμμένα σπίτια, αλλά και σε πλατείες.
Μήπως ήρθε η ώρα να επέμβει κάποιος στη συγκεκριμένη περίπτωση; 

Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2013

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ:Η ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΤΟΥ ΙΩΝΙΚΟΥ ΑΣΤΕΡΑ ΘΗΒΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΠΕΡΑΜΟΥ !!!

www.eviashop.gr tasioylis ioannis


www.viotiashop.gr tasioylis ioannis


Έσπρωχνε την 7 χρονη κόρη της στην ζητιανιά

viotikignomi
Συνελήφθη, χθες το πρωί στη Θήβα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, μία 34χρονη ημεδαπή ROMA, η οποία εξωθούσε σε επαιτεία την 7χρονη κόρη της.
Στην κατοχή της 34χρονης, βρέθηκε και κατασχέθηκε μικρό χρηματικό ποσό, προερχόμενο από επαιτεία.

Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.

Επιπλέον χθες το πρωί, σε άλλη περιοχή της Θήβας, κατελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, μία 37χρονη ημεδαπή ROMA για επαιτεία, στην κατοχή της οποίας βρέθηκε επίσης και κατασχέθηκε μικρό χρηματικό ποσό.

Σε βάρος της σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία, πταισματικού χαρακτήρα, η οποία θα υποβληθεί στον κ. Δημόσιο Κατήγορο Θηβών.

Οι προσπάθειες που καταβάλλονται καθημερινά για την καταπολέμηση της επαιτείας, αλλά και την εκμετάλλευση και εξώθηση ανήλικων παιδιών σε αυτή, θα συνεχιστούν με αμείωτο ενδιαφέρον.

Έφερναν στην Πάτρα 41 παράνομους μετανάστες για να φύγουν με βάρκα στην Ιταλία

viotikignomi
Σπείρα διακίνησης παράνομων μεταναστών, τα μέλη της οποίας είχαν σαφείς και διακριτούς ρόλους, εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Συντονισμού της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, μετά από συντονισμένη επιχείρηση σε...
Αθήνα, Άγιο Δημήτριο, Δαφνί και διόδια Ελευσίνας.

Συνελήφθησαν την Κυριακή το πρωί, τρεις αλλοδαποί, δύο υπήκοοι Ιράκ και ένας Παλαιστίνιος, μέλη της σπείρας και 41 αλλοδαποί μετανάστες, εκ των οποίων 27 υπήκοοι Συρίας, 8 Αφγανιστάν, 5 Σομαλίας και ένας Παλαιστίνης, μεταξύ των οποίων και ένα 5χρονο παιδί και ένα βρέφος δύο μηνών.

Ειδικότερα, το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, οι τρεις συλληφθέντες επιβαίνοντες σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο συνόδευαν φορτηγό, στην καρότσα του οποίου είχαν στοιβαχτεί οι αλλοδαποί μετανάστες.
Τα δύο οχήματα εντοπίστηκαν στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου με κατεύθυνση τα διόδια Ελευσίνας και με προορισμό παράκτια περιοχή πλησίον της Πάτρας, όπου θα επιβιβάζονταν σε πλωτό μέσο, με στόχο την προώθηση των μεταναστών στην Ιταλία.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι συλληφθέντες είναι μέλη δομημένης και με διαρκή δράση οργάνωσης, η οποία απαρτίζεται από υπηκόους Ιράκ, Παλαιστίνης, Αφγανιστάν και Συρίας και δραστηριοποιείται στη μεταφορά μεταναστών από τη χώρα μας σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κυρίως την Ιταλία.
Από κάθε αλλοδαπό λάμβαναν ως αμοιβή χρηματικό ποσό ύψους 1.500-3.000 ευρώ.

Κατασχέθηκαν ένα φορτηγό, ένα αυτοκίνητο, τρία κινητά τηλέφωνα και 185 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Ποια Ελληνίδα τραγουδίστρια εμφανίστηκε έτσι και προκάλεσε σεισμό; [photos]

viotikignomi
Είναι μια από τις ωραιότερες γυναίκες του ελληνικού πενταγράμμου. Τόσο αυτή όσο και η αδελφή της, πασίγνωστη ηθοποιός, θεωρούνται σύμβολα γυναικείας αχαλίνωτης ομορφιάς...


ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ!

Πόσοι χρειάζονται για να αλλάξουν μια λάμπα; - Κι όμως το Ελληνικό ...ανέκδοτο έχει εφαρμογή και στη Βρετανία

viotikignomi
Εξι εργάτες στέκονται και παρακολουθούν έναν συνάδελφό τους να αλλάζει μια καμμένη λάμπα δημόσιου φωτισμού, σε δρόμο της κωμόπολης Ντέβον στη Βρετανία.
Η φωτογραφία που δημοσιεύει σήμερα η Mirror, κάνει το γύρο του διαδικτύου με εύστοχα σχόλια από δεκάδες πολίτες που βλέπουν μάλλον ειρωνικά την ελληνικότατη αυτή συνήθεια!

«Αυτή η εικόνα με ξεπερνά», γράφει ένας Βρετανός ο οποίος επιστρατεύει το γνώριμο χιούμορ της πατρίδας του «χαίρομαι που βλέπω ότι με αυτό τον τρόπο μειώνεται η ανεργία».

«Μην ανησυχείτε. Οι φορολογούμενοι θα πληρώσει τον λογαριασμό χωρίς μουρμούρες», συμπληρώνει ένας άλλος.