Σάββατο, 2 Νοεμβρίου 2013

«Μπάχαλο» με τα ανοιχτά μαγαζιά την Κυριακή και τις εκπτώσεις

Αστυνομική επιχείρηση σε καταυλισμό Ρομά

Φθηνά προϊόντα στο πάρκο του Λαού

Οργή κατοίκων για τα πρωτοφανή μέτρα του ντέρμπι ΠΑΟ-ΟΣΦΠ που παρέλυσαν την Αθήνα

96 κιλά χασίς στην εθνική οδό Αντιρρίου – Ιωαννίνων – Δυο συλλήψεις

ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΓΓΕΛΗΣ


Δημοσιεύτηκαν οι προσωρινοί πίνακες για τους ανέργους υποχρεωτικής εκπαίδευσης του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας. Δεκαέξι από αυτούς θα προσφέρουν υπηρεσίες στο Δήμο Λεβαδέων.
Καλά και ωραία μέχρι εδώ με δεδομένο ότι έχουμε ηλεκτρονική διαδικασία διαχείρησης από τον ΟΑΕΔ και κριτήρια επιλογής. Αρα διαφάνεια και δικαιοσύνη, ζητούμενα από τη κοινωνία διαχρονικά.
Ομως πολιτικά γραφεία της Βοιωτίας παραμένουν ακόμα πίσω από τον ήλιο. Στο σκοτάδι.
Επικοινώνησαν λοιπόν μαζί μου σχεδόν όλοι οι ωφελούμενοι αναφέροντας:
Από το γραφείο του κυρίου ΤΑΔΕ με ενημέρωσαν ότι διορίζομαι στο Δήμο. Πού θα με βάλεις; Μου είπε όχι καθαρίστρια να μου βρείς καλή θέση.
ΚΥΡΙΟΙ ΤΑΔΕ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟ. ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ ΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ. ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΑΝΑΛΩΣΕΤΕ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΒΟΙΩΤΙΑ.
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ.

Κρήτη: Συνελήφθη 40χρονος με μισό κιλό χασίς και ένα πιστόλι

Εύβοια : Αρχές Νοεμβρίου και τα μπάνια συνεχίζονται! - Φώτο

Βρέθηκε νεκρός 49χρονος στην οδό Μπαιμπά στο Αγρίνιο

Διεθνή ΜΜΕ: Εκτέλεσαν μέλη της Χρυσής Αυγής - Δεν κλείνει ο κύκλος της βίας

Και τώρα... ;;; Αλληλούια υποκριτές Τελώνες και Φαρισαίοι !!

INKA: Το Λαθρεμπόριο καυσίμων

Νεκρός ο ηγέτης των Ταλιμπάν στο Πακιστάν

Έχουμε χαρακτήρα μεγάλης ομάδας»

ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑΣ

Παρασκευή, 1 Νοεμβρίου 2013

«Τραγικό και συγκλονιστικό περιστατικό η δολοφονική επίθεση στο Νέο Ηράκλειο»

Επαναλειτουργία του Ι.Ε.Κ. Λιβαδειάς

viotikignomi

Επαναλειτουργία του Ι.Ε.Κ. Λιβαδειάς
Ένα αίτημα τριών ετών γίνεται πραγματικότητα με την επανίδρυση του Δημόσιου Ι.Ε.Κ. στη Λιβαδειά.  
Μετά από τις συνεχείς και επίμονες προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής αποκαταστάθηκε μια αδικία εις βάρος της πόλης και της ευρύτερης περιοχής, καθώς η Βοιωτία ήταν ο μοναδικός νομός σε όλη την Ελλάδα που δεν είχε δημόσιο Ι.Ε.Κ.!
Σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 10629/17-9-2013 απόφαση του υπουργού Παιδείας επανιδρύεται το Ι.Ε.Κ. Λιβαδειάς.  
Ήδη για το σχολικό έτος 2013-2014 έχουν εγκριθεί τρεις ειδικότητες και έχουν ανακοινωθεί τα ονόματα 70 σπουδαστών που θα παρακολουθήσουν εντελώς δωρεάν τα προγράμματα κατάρτισης. Αυτό σημαίνει ότι, 70 και πλέον οικογένειες της περιοχής θα απαλλαγούν από το άγχος της οικονομικής επιβάρυνσης των σπουδών των παιδιών τους.
«Θέλω να υποσχεθώ ότι από πλευράς Δήμου θα καταβάλλω κάθε προσπάθεια ώστε στο μέλλον το Ι.Ε.Κ. Λιβαδειάς να λειτουργεί άψογα και να επιτελεί το έργο του.
Τα Ι.Ε.Κ. στοχεύουν στους νέους και σε αυτούς οφείλουμε επαγγελματική κατάρτιση διασφαλισμένης ποιότητας με όραμα και προοπτική.
Το Ι.Ε.Κ. Λιβαδειάς θα λειτουργήσει άμεσα για να προσφέρει:
  • Επαγγελματική διέξοδο στους νέους της περιοχής μας απαλλάσσοντας τους γονείς τους από δυσβάστακτα έξοδα σπουδών σε άλλες πόλεις.
  • Ικανά στελέχη στην τοπική αγορά εργασίας, προκειμένου οι νέοι μας να μείνουν στον τόπο τους που τόσο πολύ το θέλουμε και που τόσο πολύ τους χρειάζεται.
Τέλος, θέλω να συγχαρώ τον κύριο Πέτρο Καραστάθη που θα εκτελεί χρέη Διευθυντή στο Ι.Ε.Κ. Λιβαδειάς και ταυτόχρονα θέλω να τον ευχαριστήσω για τη μεγάλη βοήθεια που μου πρόσφερε για την επίτευξη του στόχου της επαναλειτουργίας του Ι.Ε.Κ. Λιβαδειάς» αναφέρει σε σχετική του ανακοίνωση, ο Δήμαρχος της πόλης, Νίκος Παπαγγελής.

Αυτός είναι ο νεκρός 26χρονος - Δείτε φωτογραφίες

Γιος συμβούλου του Δήμου Κηφισιάς ο τραυματίας

Η αντίδραση του Χρήστου Ζώη για τις δολοφονίες

Τα ξένα Μ.Μ.Ε. για την εκτέλεση έξω από τα γραφεία της ΧΑ

Βρέθηκε μοτοσυκλέτα όμοια με αυτή των δραστών - Την ερευνά η αστυνομία

Καρφωμένος με το ψαροντούφεκο βρέθηκε 30χρονος πατέρας στη Λαμία!

Δήλωση του Πάνου Καμμένου για τη δολοφονική επίθεση

Ανακοίνωση εκτέλεσης βολής στο Πεδίο Βολής Θηβών – Απαγόρευση κυκλοφορίας για λόγους ασφαλείας

ΈΚΤΑΚΤΟ: Δυο νεκροί κοντά στα γραφεία της Χ. Α. στο Νέο Ηράκλειο

Δήμος Θηβαίων: Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ ο προσωρινός πίνακας κατάταξης στο πρόγραμμα «Κοινωφελούς Εργασίας» Υ.Ε.

viotikignomi
Ο Δήμος Θηβαίων ενημερώνει ότι αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr ):

Ο προσωρινός πίνακας κατάταξης στο πρόγραμμα «Κοινωφελούς Εργασίας», ο οποίος αφορά σε 10.000 ωφελούμενους ανέργους κατηγορίας Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (Υ.Ε.) Γενικών Καθηκόντων, οι οποίοι θα εργαστούν με πλήρη απασχόληση για 5 μήνες σε Περιφέρειες και Δήμους (Δημόσια πρόσκληση 4/2013 του Διοικητή του ΟΑΕΔ).
Ο πίνακας αποκλειόμενων για το ίδιο πρόγραμμα.

Ο οριστικός πίνακας κατάταξης ωφελουμένων, όπως και ο πίνακας αποκλειομένων, θα καταρτιστούν μετά από απόφαση του Δ.Σ. του ΟΑΕΔ άμεσα, μετά την εξέταση τυχόν ενστάσεων και θα κοινοποιηθεί από το Δήμο Θηβαίων με νεότερο Δελτίο Τύπου.

Μετά την ανάρτηση του οριστικού πίνακα από τον ΟΑΕΔ θα δοθούν περαιτέρω οδηγίες προς τους επιβλέποντες φορείς και προς τους ωφελούμενους ανέργους.

Επισημαίνεται ότι η κατάρτιση των πινάκων έγινε με αυτοματοποιημένο, διαφανή και αντικειμενικό τρόπο μέσω του ΟΠΣ του ΟΑΕΔ με βάση τα προβλεπόμενα κριτήρια της Δημόσιας Πρόσκλησης η οποία είχε εγκριθεί από το ΑΣΕΠ.

Ήδη ο ΟΑΕΔ καταρτίζει την επόμενη δημόσια πρόσκληση ανέργων για 27.946 θέσεις σε επιβλέποντες φορείς του Δημοσίου. Η δημόσια πρόσκληση, αφού εγκριθεί από το ΑΣΕΠ, θα δημοσιοποιηθεί εντός των επόμενων ημερών

Παπάς στην Ηγουμενίτσα κάνει δώρο το νυφικό και τα έξοδα του γάμου, για να αποτρέψει τους πολιτικούς γάμους

viotikignomi
Ο πατέρας Θεόδωρος είναι κληρικός στην ενορία του Ιερού Ναού Αγίου Σπυρίδωνος, Αποστόλου Τίτου και Αγίου Διαδόχου Ηγουμενίτσας, γνωστός σε όλους... για το πλούσιο φιλανθρωπικό του έργο.

Τελευταία προσφέρει τα έξοδα ενός θρησκευτικού γάμου, για να αποτρέψει τα νέα ζευγάρια να πραγματοποιούν πολιτικούς γάμους, χρησιμοποιώντας ως δικαιολογία οικονομικούς λόγους.

Σε ανακοίνωσή του αναφέρει συγκεκριμένα:
"Αν κάποιο ζευγάρι έχει πάρει την απόφαση να τελέσει το ιερό μυστήριο του γάμου αλλά για οικονομικούς λόγους σκέφτεται να τελέσει πολιτικό γάμο, επικοινωνήστε με τον πατέρα Θεόδωρο και τα έξοδα της άδειας του γάμου, του μυστηρίου, τα στέφανα και το νυφικό θα τα αναλάβει η εκκλησία"

Οι δραστηριότητες όμως του πατέρα Θεόδωρου δεν περιορίζονται στο νυφικό αλλά είναι ποικίλες

Κάτω από το Ναό στεγάζεται δανειστική βιβλιοθήκη που περιλαμβάνει όχι μόνο εκκλησιαστικού περιεχομένου βιβλία αλλά και εγκυκλοπαίδειες, βοηθήματα για το σχολείο και πάσης φύσεως βιβλία.

Επίσης αν κάποιος μαθητής ή φοιτητής χρειάζεται το διαδίκτυο για τη μελέτη του, μπορεί να κάνει χρήση τον ηλεκτρονικό υπολογιστή του Ναού.

Σε τακτά χρονικά διαστήματα πραγματοποιεί εθελοντικές αιμοδοσίες, διατηρώντας μια σημαντική τράπεζα αίματος.

Ακόμα ο Ιερός Ναός Αγίου Σπυρίδωνος, Αποστόλου Τίτου και Αγίου Διαδόχου Ηγουμενίτσας δίνει σε όποιον χρειάζεται ένα παιδικό καρεκλάκι φαγητού, μία παιδική μπανιέρα, ένα παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου, μετρητή ζαχάρου, πατερίτσες, ηλεκτρικό θήλαστρο, ορθοπεδικό αερόστρωμα κατάκλισης, δύο μονά κρεβάτια.

Έπεσε από αγροτικό 24χρονος και διαμελίστηκε από νταλίκα στο δρόμο Χαλκίδας-Θήβας

Οι αεροψεκασμοί πάνω από τη Θήβα "ζωγραφίζουν" κάθε απόγευμα

Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου 2013

Νεκρός σε συμπλοκή στο Κεφαλόβρυσο

Το όργωμα Τρικαλινού ξέθαψε …πτώμα

ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΦΥΛΑΚΗ ΜΕ ΔΙΕΤΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΕΦΑΓΕ Ο ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΣ ΠΟΥ ΜΑΚΕΛΕΨΕ ΤΗΝ ΜΥΡΤΩ... ΓΙΑ ΤΟ ΑΔΙΚΗΜΑ ΤΗΣ ΨΕΥΔΟΡΚΙΑΣ...

USS Zumwalt: Το πιο τρομακτικό όπλο του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ!PICS-VIDEO

ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΦΥΛΑΚΗ ΜΕ ΔΙΕΤΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΕΦΑΓΕ Ο ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΣ ΠΟΥ ΜΑΚΕΛΕΨΕ ΤΗΝ ΜΥΡΤΩ... ΓΙΑ ΤΟ ΑΔΙΚΗΜΑ ΤΗΣ ΨΕΥΔΟΡΚΙΑΣ...

viotikignomi

 
Ποινή φυλάκισης ενός έτους με διετή αναστολή για το αδίκημα της ψευδορκίας επέβαλε το δικαστήριο στον Πακιστανό «δράκο» της Πάρου που κακοποίησε βάναυσα το καλοκαίρι του 2012. Η δίκη για την απόπειρα δολοφονίας πήρε αναβολή καθώς η μοναδική μάρτυρας της υπόθεσης, η μητέρα της Μυρτούς, βρίσκεται στην Αμερική στο πλευρό της κόρης της όπου νοσηλεύεται σε ειδική κλινική.

Ο κατηγορούμενος Πακιστανός οδηγήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στο δικαστικό μέγαρο Σύρου και δικάστηκε για το αδίκημα της ψευδορκίας, καθώς είχε δηλώσει ότι είναι ανήλικος όταν συνελήφθη από τους αστυνομικούς προκειμένου να τύχει ευνοϊκής μεταχείρισης από το δικαστήριο.

Το τριμελές πλημμελειοδικείο του επέβαλε ποινή φυλάκισης ενός έτους με διετή αναστολή και ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε πίσω στις φυλακές Γρεβενών όπου κρατείται για την απόπειρα ανθρωποκτονίας της κοπέλας. 

ΟΕΒΕ ΘΗΒΑΣ-"ΑΕΠΙ:Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΦΑΙΜΑΞΗ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ"

Και πάλι στον Υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη Δήμαρχος Θηβαίων, Βουλευτές και φορείς για το Νοσοκομείο της Θήβας

Τετάρτη, 30 Οκτωβρίου 2013

Δε μπορείτε να φανταστείτε τι ανακάλυψαν κάτω απο το σαλόνι του σπιτιού τους!

Όταν το πάτωμα του σαλονιού τρίζει ή οι ξύλινες σανίδες στο δάπεδο «βουλιάζουν» ξαφνικά καλό θα ήταν να ρίξετε μια πιο προσεκτική ματιά στο σημείο και...
να μην σκεφτείτε αμέσως ότι πρόκειται για κατασκευαστικό λάθος ή αμέλεια του… πατωματζή! Σχεδόν για τρεις δεκαετίες ένας Βρετανός συνταξιούχος με τη σύζυγό του και τα τρία τους παιδιά είχαν ακριβώς το ίδιο πρόβλημα, μέχρι που ανακάλυψαν πρόσφατα ότι κάθονται επάνω σε ένα… μεσαιωνικό πηγάδι του 16ου αιώνα, βάθους 10 μέτρων.

Ο κ. Steer και η σύζυγός του Vanessa από το Πλίμουθ αποφάσισαν να αντικαταστήσουν τις ξύλινες σανίδες που είχαν υποχωρήσει στο πάτωμα του σαλονιού όταν βρέθηκαν μπροστά σε μια μεγάλη έκπληξη: ένα σκοτεινό λαγούμι βρισκόταν κάτω από τα πόδια τους! «Έσκαβα λίγο λίγο, πιστεύοντας ότι θα έβρισκα κάποιον θησαυρό στο βάθος. Χρησιμοποιώντας ένα σκοινί και με τη βοήθεια ενός φίλου έφτασα στα 10 μέτρα, όπου και σταμάτησα», περιγράφει ο κ. Steer.
Σύμφωνα με έρευνα που έκανε ο ίδιος αρχικά, το οικόπεδο που βρίσκεται το σπίτι του ήταν δασικές εκτάσεις μέχρι το 1895, ενώ ένα μεγάλο πηγάδι χτίστηκε τον 16ο αιώνα από τον Sir Francis Drake για να μεταφέρουν νερό από Dartmoor στο Πλίμουθ. «Έχω κάνει μεγάλη προσωπική έρευνα και θα ήθελα να μάθουμε ποιος ήταν εδώ πριν από εμάς. Έχω ένα κομμάτι της ιστορίας του Πλίμουθ στο σαλόνι μου και αυτό είναι πολύ συναρπαστικό», συμπληρώνει ο συνταξιούχος.
 

Μας ψεκάζουν σαν τις κατσαρίδες!

viotikignomi

Από χτες το πρωι στον ουρανο πανω απο την Καλλονή Λεσβου γινεται το ελα να δεις! Το ψεκασμα παει συννεφο... Το τι γινεται δεν φανταζεται κανεις συνεχεια μεχρι και τωρα οι γραμμες απο τα αεροπλανα τα ψεκαστικα σχηματιζουν σκακι στον ουρανο. Έτσι μπραβο μας, μας ψεκαζουν και δεν ξερουμε με τι διοτι ειναι εντελως σιγουρο πλεον οτι τα ψεκαστικα υγρα περιεχουν βαρέα μεταλλα τα οποια τα ψεκαζουν με προφαση τον καιρο, αλλα οι φαρμακευτικες δινουν δις δολλαρια και ευρω ωστε μετα τα ψεκασματα να υπαρχουν και να αναπτύσσονται οι καθε ειδους ιοι και λοιμωξεις! Το οτι ποτε κανεις δεν παιρνει σαφη απαντηση στο ποια ειναι και τι ψεκαζουν, αυτο αρκει για να καταλαβουμε το τι γινεται γυρω μας απο αρρωστα μυαλα διψασμενα για κερδη εις βαρος ανυποψιαστων πολιτων. Καλα κρασια!

Στη Λαμία και σήμερα οι αδιάφθοροι της ΕΛ.ΑΣ. - Τι ψάχνουν σε νοσοκομείο και ληξιαρχείο

Γερμανική φρεγάτα στον κόλπο των Χανίων

viotikignomi
Αίσθηση προκάλεσε η ασυνήθιστη θέα πολεμικών σκαφών στον κόλπο των Χανίων, στα ανοιχτά του Πλατανιά...
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Flashnews.gr, πρόκειται για σκάφη που έχουν ενταχθεί στην Νατοική αρμάδα Maritime Group 1 (SNMG 1), ενώ το μεγαλύτερο εξ αυτών, είναι η Γερμανική φρεγάτα Sachsen (F 219).

Η φρεγάτα αυτή με μήκος 143 και πλάτος 17 μέτρων, έχει πλήρωμα 255 ανδρών και διαθέτει - μεταξύ άλλων - πυραύλους τύπου Harpoon και τορπίλες.

Το προηγούμενο λιμάνι στο οποίο είχε "δέσει" ήταν στην Καζαμπλάνκα, ενώ δεν αποκλείεται η παρουσία της φρεγάτας στα Χανιά, να συνδέεται με βολές των Γερμανικών ενόπλων δυνάμεων στο Πεδίο Βολής Κρήτης.

toksovolos sakis kostopoylos


Ερώτηση σχετικά με τον ενιαίο φόρο ακινήτων κατέθεσαν Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας

Ερώτηση Σταθά για ΕΑΒ

Τι απέγιναν τα αυτοκίνητα του πρώην Δήμου Ιτέας που βρίσκονταν στον δημοτικό χώρο των πρώην σφαγείων Ιτέας;

Διαμαρτυρία αναγνώστη - πιθανή εστία μόλυνσης σε λιμνάζοντα νερά

Τρίτη, 29 Οκτωβρίου 2013

'Ερχεται παγερός Νοέμβρης;

viotikignomi
Είναι προγνωστικά στοιχεία, τα οποία βλέπουμε ότι επιμένουν εδώ και μέρες για τις αρχές
Νοεμβρίου και γενικότερα για τον Νοέμβριο. Τα μοντέλα πρόγνωσης καιρού, ακόμα δεν δείχνουν κάτι, ωστόσο θέλουν τον... ισχυρό αντικυκλώνα που επικρατεί και τώρα αλλά θα επικρατεί ως και τα τέλη του μήνα πάνω από τα Βαλκάνια και την Ελλάδα, να "σπάει", δίνοντας έτσι το πράσινο φως ώστε να κατέβουν πολλά μαζεμένα βροχοφόρα συστήματα προς τη χώρα μας και τα Βαλκάνια.

Παράλληλα με αυτά τα συστήματα κακοκαιρίας, ενδέχεται να έρθουν και πολύ ψυχρές για την εποχή θερμοκρασίες , οι οποίες ίσως μετατρέψουν κάποιες βροχές και σε χιόνια, σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα της βόρειας Ελλάδας. Αυτό αν γίνει, θα γίνει είτε μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Νοέμβρη, είτε μέσα στο δεύτερο δεκαήμερο του Νοέμβρη.

Πολλά από τα μακροπρόθεσμα προγνωστικά μας στοιχεία, επιμένουν σε αρκετά κρύο καιρό για μέσα στον Νοέμβριο, καθώς ένας νέος ισχυρός αντικυκλώνας, θα κάτσει για τα καλά στην βορειοδυτική, δυτική Ευρώπη, υποχρεώνοντας τις ψυχρότερες μάζες και τα βροχοφόρα συστήματα, να κινούνται προς τα Βαλκάνια και την χώρα μας. Αν βγει αυτό το σενάριο που βλέπουμε, τα πιο πολλά συστήματα θα έρχονται από την βορειοανατολική Ευρώπη.

Φυσικά και τα πιο πολλά προγνωστικά στοιχεία των μοντέλων πρόγνωσης καιρού, προβλέπουν έναν πιο νορμάλ Νοέμβριο, με αρκετά σκαμπανεβάσματα της θερμοκρασίας αλλά και περισσότερες βροχοπτώσεις από ότι τον Νοέμβριο. Αν έχουμε περισσότερα προγνωστικά στοιχεία, θα σας ενημερώσουμε με νέο άρθρο μας. 

Κουτσούμπας: "Φτάνει πια με τις περικοπές συντάξεων"

viotikignomi
Απαράδεκτη χαρακτήρισε οποιαδήποτε συζήτηση γίνεται για νέα μέτρα που θα επιβαρύνουν τον Έλληνα συνταξιούχο ή τον εργαζόμενο που θα βγει στη σύνταξη, ο γενικός γραμματέας του... ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε δήλωσή του για το ασφαλιστικό.

«Ως εδώ και μη παρέκει, καθώς μέχρι στιγμής άνω του 50% των συνταξιούχων πληρώνονται με συντάξεις μέχρι 500 ευρώ, ενώ πάνω από το 25% βρίσκονται μεταξύ 500 και 700 ευρώ», ανέφερε ο κ. Κουτσούμπας, ενώ στη συνέχεια αναρωτήθηκε «πώς να ζήσει ένας συνταξιούχος, πώς να γιατροπορευτεί, πώς να έχει τα στοιχειώδη, ενώ έδωσε τα πάντα σε όλη του τη ζωή για να μπορεί να έχει αυτή την ασφάλιση και αυτήν τη σύνταξη σήμερα;».

Επιπρόσθετα σημείωσε: «Ενώ ετοιμάζονται και νέα μέτρα, ταυτόχρονα δεν έχουν μπει σε εφαρμογή τα ήδη ψηφισμένα μέτρα. Από το 2014 θα έχουμε σοβαρές περικοπές στα εφάπαξ και στο ΕΚΑΣ σε αυτούς που είναι κάτω των 65 ετών και βεβαίως θα υπάρξουν δραστικές μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις από 1/6/2014», συμπλήρωσε ο κ. Κουτσούμπας.

Τέλος, υπογράμμισε την αναγκαιότητα «συναγερμού παντού» στους εργαζόμενους δημοσίου και ιδιωτικού τομέα αλλά και στους αυτοαπασχολούμενους, καθώς και στους εργαζόμενους που ανήκουν σε μια σειρά «ειδικών» ταμείων στα οποία επίκεινται μειώσεις συντάξεων.

Πρόστιμα σε εισπρακτικές εταιρείες για παράνομες πρακτικές

Παρέλαση διαμαρτυρίας στη Χαλκίδα!!

Κλέαρχος Περγαντάς:Στο ΕΣΠΑ τα ΧΥΤΑ Εύβοιας και Λαμίας

Παρέλαση διαμαρτυρίας στη Χαλκίδα!!

Το μεγάλο όχι του εργατικού κέντρου Εύβοιας

Παρέλαση διαμαρτυρίας στη Χαλκίδα!!

Νεκροί και καταστροφές από την κακοκαιρία στη βόρεια Ευρώπη

viotikignomi
Ανεβαίνει ο αριθμός των νεκρών εξαιτίας του πρώτου σφοδρού κύματος κακοκαιρίας με την άφιξη του φθινοπώρου στη βόρεια Ευρώπη: Τουλάχιστον 13 άτομα έχασαν τη ζωή τους... σε Γερμανία, Βρετανία, Ολλανδία και Δανία, ενώ μία γυναίκα αγνοείται στη Γαλλία μέχρι το πρωί της Τρίτης. 

Η ταχύτητα των ανέμων ξεπερνά σε κάποια σημεία κάθε καταγεγραμμένο προηγούμενο, έχοντας προκαλέσει τεράστια προβλήματα στις αεροπορικές, τις σιδηροδρομικές και τις οδικές συγκοινωνίες.

Στη Γερμανία έχουν αναφερθεί, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, έξι θάνατοι. Πέντε άτομα -ανάμεσά τους και ένας έφηβος- έχασαν τη ζωή τους στη Βρετανία, ενώ τουλάχιστον δύο θύματα μετρούν Δανία και Ολλανδία.

Αρκετοί από τους θανάτους οφείλονται είτε σε πτώσεις δέντρων είτε στα κύματα, που παρέσυραν ανθρώπους που βρίσκονταν κοντά στην ακτή (όπως τον έφηβο στη Βρετανία ή την γυναίκα που αγνοείται στη Γαλλία). 

Δύο από τα θύματα στη Βρετανία έχασαν τη ζωή τους στο Λονδίνο εξαιτίας έκρηξης ενώ ο ένας νεκρός στη Δανία σκοτώθηκε όταν χτυπήθηκε από τούβλο που ξεκόλλησε ο άνεμος από κτίριο. 

Άνεμοι ταχύτητας μέχρι και 194 χλμ/ώρα

Το τοπίο από όλες τις περιοχές που έχει περάσει η κακοκαιρία έχει γεμίσει δέντρα που είτε ξεριζώθηκαν είτε κόπηκαν στη μέση από τους ανέμους, χτυπώντας αυτοκίνητα ή μπλοκάροντας τους δρόμους. 

Άνεμοι ταχύτητας 160 χλμ/ώρα έχουν αναφερθεί στη νότια Αγγλία ενώ χειρότερη είναι η κατάσταση σε περιοχές της Γερμανίας και της Δανίας που βρίσκονται κοντά στη θάλασσα: Στην Κοπεγχάγη έχουν καταγραφεί ταχύτητες ανέμων 194 χλμ/ώρα και στο γερμανικό Χέλγκολαντ 191 χλμ/ώρα -επίπεδα ρεκόρ.

Οι συγκοινωνίες έχουν σχεδόν παγώσει. Ήδη από τη Δευτέρα ακυρώθηκαν αρκετές πτήσεις στη Βρετανία και την Ολλανδία, ενώ από το μεσημέρι είχαν ξεκινήσει να καταγράφονται προβλήματα στις χερσαίες συγκοινωνίες και στην ηπειρωτική Ευρώπη.

Εκατοντάδες σιδηροδρομικά δρομολόγια έχουν ακυρωθεί στη Γερμανία, τη Δανία και την Ολλανδία. Συρμοί στη Γερμανία έχουν σταθμεύσει σε σταθμούς στη μέση της διαδρομής τους, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις ακινητοποιήθηκαν στις γραμμές εξαιτίας εμποδίων που έφεραν οι άνεμοι στην πορεία τους. 

Ανάλογη είναι η κατάσταση και στις αεροπορικές συγκοινωνίες, με σημαντικό αριθμό επιβατών να έχει «αποκλειστεί» στα αεροδρόμια. Οι άνεμοι ήταν τόσο ισχυροί που έκλεισαν ακόμη και εθνικές οδοί στην κεντρική Γερμανία. Εξαιτίας των ισχυρότατων ανέμων, δεν μετακινείται κανείς με μοτοσικλέτες ή ποδήλατα.

Η καταιγίδα δεν έχει πολλές ομοιότητες με τα συστήματα κακοκαιρίας στις περιοχές του Κόλπου του Μεξικού που καταλήγουν σε κυκλώνες: Πέραν των ισχυρότατων ανέμων, ούτε έχει επίκεντρο ούτε τροφοδοτείται από θερμά θαλάσσια ύδατα, όπως σημειώνουν οι μετεωρολογικές υπηρεσίες.

Ανεπίσημα, τα ΜΜΕ της Βρετανίας (όπου χτύπησε πρώτα) έχουν ονομάσει το κύμα κακοκαιρίας «καταιγίδα του αγίου Θαδδαίου», ενώ αλλού αναφέρεται είτε ως καταιγίδα Κρίστιαν είτε ως Μπρούκχαρντ.

Επαγγελματοβιοτέχνες προς κυβέρνηση!

viotikignomi
Δεν δεχόμαστε την περικοπή 2 δις των ασφαλιστικών ταμείων..»
http://www.viotiki-ora.gr/
Χρ. Χαρατσής: «Η συρρίκνωση και μετατροπή της υγείας από δημόσιο αγαθό που παρέχεται δωρεάν σε ιδιωτική υπόθεση, είναι μια ακόμη πράξη του θεάτρου του παραλόγου..»

Δεν πρόκειται να δεχθούν την περικοπή των 2 δις ευρώ της κρατικής χρηματοδότησης των ασφαλιστικών ταμείων για το 2014 να την επωμιστούν για μια ακόμη φορά οι συνταξιούχοι με μειώσεις και οι ασφαλισμένοι με υποβάθμιση των παροχών υγείας και περίθαλψης, προειδοποιούν την κυβέρνηση οι Επαγγελματοβιοτέχνες …

«Εμπορευματοποιούν το κοινωνικό αγαθό της υγείας με απανωτά χαράτσια, 25 ευρώ για νοσήλια σε δημόσια νοσοκομεία συν 1 ευρώ η κάθε συνταγή από τους ασθενείς , νέο χαράτσι για τους ασφαλισμένους που θα πληρώνουν πλέον από την τσέπη τους όλη τη διαφορά από την ασφαλιστική ως τη λιανική τιμή του φαρμάκου που μέχρι πρότινος κάλυπτε ο ΕΟΠΥΥ, νισάφι πιά» υπογραμμίζει ο Πρόεδρος των Επαγγελματοβιοτεχνών Θήβας Χ. Χαρατσής, δηλώνοντας πως η συρρίκνωση και μετατροπή της υγείας από δημόσιο αγαθό που παρέχεται δωρεάν σε ιδιωτική υπόθεση, είναι μια ακόμη πράξη του θεάτρου του παραλόγου που έχει στηθεί και παίζεται στις πλάτες του ελληνικού λαού με κίνδυνο της υγείας και της ζωής τους!

Δευτέρα, 28 Οκτωβρίου 2013

Φωτο-Βίντεο: Παρέλαση Θήβα 28η Οκτωβρίου 2013-Κατάθεση στεφάνων

Έρευνα: Η θέση που διαλέγεις στο λεωφορείο δείχνει το χαρακτήρα σου

viotikignomi
Άμεση σχέση έχει αυτή η έρευνα με τους φοιτητές, αφού το λεωφορίο είναι το κύριο μέσο μεταφοράς τους στις σχολές.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα της βρετανικής εφημερίδας Telegraph, ο καθηγητής Τομ Φόσετ του βρετανικού πανεπιστημίου Σάλφορντ, διατύπωσε μια αρκετά πρωτότυπη και περίεργη θεωρία στην οποία αναφέρει πως αναλόγως με το χαρακτήρα κάποιου, υπάρχει και καθορισμένη θέση που διαλέγει να καθίσει στο λεωφορείο.

Για τις ανάγκες της μελέτης - έρευνας ο καθηγητής αναγκάστηκε να περάσει ατέλειωτες ώρες μέσα σε λεωφορεία παρατηρώντας τους επιβάτες σε μακρινές διαδρομές με το λεωφορείο μεταξύ Μπόλτον και Μάντσεστερ. Σύμφωνα με αυτήν, μπροστά κάθονται όσοι είναι ανοικτοί σε νέες ιδέες και οι κοινωνικοί άνθρωποι που αρέσκονται σε γνωριμίες, στη μέση κάθονται οι ανεξάρτητοι τύποι, συνήθως νεαρής ή μέσης ηλικίας, οι οποίοι είναι πιθανότερο να διαβάζουν κάτι ή να ακούνε μουσική, πίσω κάθονται οι επαναστατικοί χαρακτήρες, οι οποίοι δεν θέλουν να παραβιάζεται ο προσωπικός τους χώρος, ενώ αυτοί που δεν έχουν συγκεκριμένοι θέση και κάθονται όπου βρουν είναι αυτοί που αισθάνονται ότι μπορούν να ταιριάξουν παντού.

Παρέλαση διαμαρτυρίας στη Χαλκίδα!!

Χαλκίδα: 28η Οκτωβρίου 2013-Παρέλαση

Παρέλαση Θήβα 28η Οκτωβρίου 2013-Κατάθεση στεφάνων

ΠΑΡΕΛΑΣΗ 28η ΟΚΤΩΜΒΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΑ ΠΑΡΕΛΑΖΟΥΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ


OXI ALA METRA STIN ELLADA .........

Δεν θα παραστεί στην παρέλαση ο Ευ. Βενιζέλος

viotikignomi
Ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, δεν θα παραστεί, σύμφωνα με πηγές της Χαρ. Τρικούπη, στην παρέλαση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, αποδοκιμάζοντας με πολύ έντονο τρόπο... τις δηλώσεις του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απ. Τζιτζικώστα, ο οποίος -κατά τις ίδιες πληροφορίες- δεν προέβη σε διορθωτική δήλωση, που να ικανοποιεί το ΠαΣοΚ.

Παράλληλα, ο κ. Τζιτζικώστας δεν ικανοποίησε ούτε το αίτημα του ΠαΣοΚνα μη παραστεί στην παρέλαση, όπως ζήτησε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος. Κατά το ΠαΣοΚη παρουσία Τζιτζικώστα στην παρέλαση θα «είναι προσβολή για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας», ύστερα από την πρόσκληση που απηύθυνε στη Χρυσή Αυγή για να παραστεί στην παρέλαση, δεδομένης και της αντίδρασης του Κάρολου Παπούλια.

Τον πρόεδρο του ΠαΣοΚ θα εκπροσωπήσει στην παρέλαση το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου, Αντώνης Σαουλίδης, αλλά και αυτός θα αποχωρήσει σε περίπτωση που προσέλθει στην εξέδρα των επισήμων εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής.

Το κλίμα που επικρατεί στο ΠαΣοΚαναφορικά με τον κ. Τζιτζικώστα έδωσε και ο γραμματέας Επικοινωνία του Κινήματος Δημήτρης Καρύδης, ο οποίος σε ραδιοφωνική του δήλωση, ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Έχει τινάξει την παρέλαση στον αέρα. Έχει καταφέρει με τη στάση του να έχει απομονωθεί πλήρως και όλοι να τον καταδικάζουν και να του ασκούν έντονη κριτική».

Ο κ. Καρύδης ζήτησε επίσης: «Η Νέα Δημοκρατία και η κυβέρνηση να πάρουν πολύ καθαρή θέση πάνω σε αυτό το θέμα και να το στιγματίσουν και να το καταδικάσουν πλήρως και να απομονώσουν αυτόν τον άνθρωπο».    << τι φοβατε και αποφευγει την εμφανηση του ? >>

Το πρώτο εργοστάσιο επεξεργασίας αλόης στην Αττική είναι γεγονός

viotikignomi
Νέες προοπτικές στην καλλιέργειας του θαυματουργού φυτού της αλόης δίνονται μετά την ίδρυση του... πρώτου εργοστασίου ολοκληρωμένης επεξεργασίας φύλλων αλόης στην περιοχή της Αττικής. Μέχρι τώρα υπάρχει μόνο ένα εργοστάσιο στα Χανιά της Κρήτης που κύριο στόχο έχει την σταθεροποίηση του τζελ αλόης και στη συνέχεια την εξαγωγή του παραγόμενου προϊόντος στο εξωτερικό.

Η litinas Aloe όμως αλλάζει τα δεδομένα καθώς είναι έτοιμη να λειτουργήσει στο 42ο χιλ. της εθνικής οδού Αθηνών - Λαμίας μια νέα πρότυπη μονάδα επεξεργασίας αλόης με σκοπό να διαθέσει στην αγορά διάφορους κωδικούς.
Η βιομηχανία Litinas Aloe δημιουργήθηκε με σκοπό την επεξεργασία φύλλων Aloe vera για την παραγωγή σταθεροποιημένου καθαρού τζελ καθώς και φυσικών προϊόντων με υψηλή περιεκτικότητα σε aloe. Η έδρα και το εργοστάσιο της μονάδας είναι στον Αυλώνα Αττικής, σε ιδιόκτητες κτηριακές εγκαταστάσεις.
Προμηθευτές της θα είναι αποκλειστικά και μόνο Έλληνες παραγωγοί καλλιεργητές οι οποίοι θα διαθέτουν πιστοποίηση βιολογικής καλλιέργειας.

Το νέο υπερσύγχρονο και υψηλών προδιαγραφών εργοστάσιόβρίσκεται στο τελικό στάδιο παραλαβής και εγκατάστασης του μηχανολογικού εξοπλισμού που θα απαρτίζει την πλήρως καθετοποιημένη μονάδα και ακολουθεί τα διεθνή standard ποιότητας. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει εκπονηθεί, η γραμμή παραγωγής θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία μέχρι το τέλος του 2013. Η δυναμικότητα επεξεργασίας αρχικά αναμένεται να αγγίζει τους 20 τόνους φύλλων aloe ανά βάρδια λειτουργίας.

Το σύνολο της επένδυσης καλύπτεται από ίδια κεφάλαια. Τα αυτοματοποιημένα συστήματα και τα μηχανήματα παραγωγής προηγμένης τεχνολογίας που αποτελούν τον βιομηχανικό εξοπλισμό της μονάδας , σε συνδυασμό με τις νέες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις, τους μεγάλους αποθηκευτικούς χώρους αλλά και το εξειδικευμένο προσωπικό μας, εξασφαλίζουν τα υψηλά ποιοτικά χαρακτηριστικά των τελικών προϊόντων διατηρώντας ταυτόχρονα τα δραστικά συστατικά της aloe. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η εφαρμογή της μεθόδου της ψυχρής παστερίωσης που θα ακολουθείται κατά την παραγωγική διαδικασία.

Όλα τα προϊόντα θα διαθέτουν βιολογική πιστοποίηση μέσω της συνεργασίας μας με τον ελληνικό οργανισμό πιστοποίησης βιολογικών προϊόντων «ΔΗΩ».

Το όραμά της litinas aloe είναι η δημιουργία μιας πρότυπης Ελληνικής μεταποιητικής μονάδας προηγμένης τεχνολογίας, με άμεσους συνεργάτες Έλληνες καλλιεργητές από όλη την επικράτεια. Αρωγός μας σε αυτή την προσπάθεια είναι το Πανελλήνιο Σωματείο Βιοκαλλιεργητών Aloe Vera. Η παραγωγή των μελών του σωματείου θα απορροφάται κατά προτεραιότητα από το εργοστάσιό μας δηλώνει η εταιρεία.

Κυριακή, 27 Οκτωβρίου 2013

Συναγερμός για φωτιά στον ΥΗΣ Καστρακίου


viotikignomigeg-fwtia-raines8Πριν από μια ώρα περίπου άρχισαν να βγαίνουν καπνοί από μετασχηματιστή μέσα στον υδροηλεκτρικό σταθμό του Καστρακίου. Σύμφωνα με πληροφορίες του agriniopress.gr από το σημείο βγαίνουν πυκνοί καπνοί που προέρχονται μάλλον από κάψιμο ποσοτήτων λαδιού. Άγνωστο είναι προς το παρόν το πώς εκδηλώθηκε η φωτιά, που απαιτεί ειδική αντιμετώπιση ως προς την κατάσβεση.
Στο σημείο βρίσκονται δυο οχήματα της Πυροσβεστικής με έναν αξιωματικό και έξι άνδρες. (φωτο αρχείου)

Ολυμπιακός - ΟΦΗ 5-1

viotikignomi
Στο 86' ο Γιαταμπαρέ ανοίγει λογαριασμό έπειτα από νέα ασίστ Κάμπελ, γρ

Πνίγηκε στη λίμνη Στράτου ανήμερα της γιορτής του


geg-asthenoforo
Πριν από λίγα λεπτά ανασύρθηκε πνιγμένος από την τεχνητή λίμνη Στράτου ένας 63χρονος από την Σπολάϊτα. Ο 63χρονος που χθες είχε την ονομαστική του εορτή, αναζητούνταν από χθες  όταν δεν είχε δώσει από το πρωί σημεία ζωής και ο αδελφός του επικοινώνησε με την Αστυνομία για να ξεκινήσουν αναζητήσεις.
Το πρωί οι αναζητήσεις συνεχίστηκαν με πλωτά μέσα στην τεχνητή λίμνη Στράτου και ο 63χρονος που ζούσε στο χωριό μαζί με τη μητέρα του και ήταν ανύπαντρος βρέθηκε πνιγμένος σε αυτήν, λίγο μετά τις 10 το πρωί.
Η σορός του θα μεταφερθεί στο Π.Π.Ν. του Ρίου για νεκροψία – νεκροτομή, ενώ εικάζεται πως πρόκειται για αυτοκτονία.

Νεκρός στην οικία που έπιασε φωτιά στην Σκουτεσιάδα

viotikignomi

geg-fotia-ag-konstantinou1
Τραγική εξέλιξη με την φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα σήμερα σε οικία στην Σκουτεσιάδα του δήμου Αγρινίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες του agriniopress.gr πυροσβέστες που έσπευσαν για να σβήσουν την φωτιά βρήκαν νεκρός τον ηλικιωμένο κάτοικο .
Περισσότερα σε λίγο.

Θρήνος για Νότη…

viotikignomi
Εδώ και λίγες ώρες ο Νότης θρηνεί έναν ακόμη στενό συνεργάτη του. Τον ονομαστό «Παζούζου». Τον άνθρωπο που επι εικοσιπέντε και πλέον χρόνια υπέγραφε την ηχοληψία του...Άρχοντα. Πληροφορήθηκα λοιπόν πως ο Νότης ήταν σήμερα όλη μέρα στο Νοσοκομείο με την ελπίδα ότι ο συνεργάτης του θα ξεπεράσει τον θάνατο.

Δεν τα κατάφερε. Τον νίκησε. Τα τραύματα από σοβαρό τροχαίο τον λύγισαν. Οι γιατροί από την πρώτη στιγμή δεν έδωσαν ελπίδες.

Τι να πούμε πέρα από συλλυπητήρια. Και να σκεφτόμαστε ότι η ζωή είναι μικρή και πως μπορεί ν΄αλλάξει σε κλάσματα δευτερολέπτου. Κουράγιο στους γονείς και στους οικείους.

Ολυμπιακός - ΟΦΗ 2-1

viotikignomi
Γκολ για τον Ολυμπιακό στο 52', έπειτα από σέντρα του Κάμπελ, ο Δασκαλάκης κάνει... άστοχη έξοδο και σε κενό τέρμα ο Μήτρογλου κάνει το 2-1. Ο διεθνής φορ φτάνει τα 12 γκολ σε 9 ματς

ΣΟΚ: Κεραυνοβολήθηκε από 25.000 βολτ στην οροφή του τρένου.

viotikignomi

Ένα ασύλληπτο περιστατικό, μια τραγωδία που δεν την χωράει ο νους του ανθρώπου, συνέβη την περασμένη Παρασκευή στο ταξίδι της αμαξοστοιχίας που εκτελεί το δρομολόγιο Αθήνα- Θεσσαλονίκη.

Νεαρός ο οποίος δεν είχε εισιτήριο για να ταξιδέψει με τον ΟΣΕ ανέβηκε στην οροφή της αμαξοστοιχίας 23503.

Η κατάληξη ήταν να κεραυνοβοληθεί από 25.000 βολτ στη σήραγγα των Τεμπών στο ύψος της Ραψάνης και ενώ η αμαξοστοιχία βρίσκονταν σε κίνηση από καλώδια υψηλής τάσης- ηλεκτροκίνησης.

Ξαφνικά η αμαξοστοιχία ακινητοποιήθηκε καθώς έπεσε απότομα το ρεύμα. Ο μηχανοδηγός επικοινώνησε με τα κεντρικά του ΟΣΕ προκειμένου να επανέλθει η τάση και να ελευθερωθεί ο συρμός. Μόλις το ρεύμα επανήλθε, το τρένο συνέχισε τη διαδρομή του μέχρι το σταθμό του Ευαγγελισμού.

«Εκεί οι συνάδελφοι αντίκρυσαν το μακάβριο θέαμα: στην οροφή ενός βαγονιού βρισκόταν ένα απανθρακωμένο πτώμα», λέει στο newpost, ο μηχανοδηγός και μέλος του προεδρείου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών, Νώντας Θεοδωρόπουλος.

Όπως εξηγεί, οι αμαξοστοιχίες είναι ηλεκτροκίνητες και αν κάποιος επιχειρήσει ένα τέτοιο επικίνδυνο ταξίδι, θα καταφέρει να επιβιώσει μόνο αν παραμείνει ξαπλωμένος σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής.

«Οι αστυνομικοί μας είπαν ότι επρόκειτο για Πακιστανό μετανάστη που προσπάθησε να διαφύγει μέσω Σκοπίων προς την Ευρώπη. Αφού είναι το πρώτο θανατηφόρο περιστατικό, σημαίνει ότι αυτός ο τρόπος λαθραίου ταξιδιού έχει γίνει διαδεδομένος μεταξύ των μεταναστών. Δεν θέλω να γίνω μάντης κακών αλλά φοβάμαι πως θα ζήσουμε κι άλλες τραγωδίες», λέει ο κ. Θεοδωρόπουλος.

Σπαράζει καρδιές:12χρονη αυτοκτόνησε, για να συναντήσει τον νεκρό μπαμπά της

Η στάση λαιμητόμος για τους ανυποψίαστους οδηγούς και πεζούς

Άγνωστος πυροβόλησε 62χρονη

viotikignomi
Μία περίεργη υπόθεση ερευνά η αστυνομία στο Λουτράκι, όπου χθες το μεσημέρι βρέθηκε χτυπημένη μία 62χρονη...
έξω από την πολυκατοικία, που διαμένει στην παραλιακή λεωφόρο Ποσειδώνος.

Η είδηση έχει σοκάρει την τοπική κοινωνία της κορινθιακής λουτρόπολης και η αστυνομία εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα, προκειμένου να εντοπίσει το δράστη ή τους δράστες και να διαλευκάνει την υπόθεση.

Συγκεκριμένα, αστυνομικοί του τοπικού τμήματος, λίγο μετά τις 2.30 μετά το μεσημέρι, βρήκαν στην είσοδο της πολυκατοικίας που διέμενε την 62χρονη γυναίκα χτυπημένη στο κεφάλι και, όταν διακομίστηκε στο νοσοκομείο, διαπιστώθηκε ότι έφερε διαμπερές τραύμα στο στήθος και κάτω από τη μασχάλη.

Η αστυνομία άρχισε να αναζητά την 62χρονη, ύστερα από τηλεφώνημα που έκανε μία φίλη της, η οποία την έψαχνε και δεν μπορούσε να την εντοπίσει.

Σημειώνεται ότι έχει αποκλειστεί το κίνητρο της ληστείας, αν και λείπει ένα τσαντάκι μέσης που είχε μαζί της η 62χρονη, αλλά τόσο το διαμέρισμά της στην πολυκατοικία, όπου κανείς δεν αντιλήφθηκε το συμβάν όσο και το κατάστημα που διατηρεί στο Λουτράκι, δεν έχουν πειραχτεί.

Η άτυχη γυναίκα νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο Κορίνθου κι εξετάζεται το ενδεχόμενο, λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής της, κυρίως από το χτύπημα στο κεφάλι, να διακομιστεί σε νοσοκομείο των Αθηνών.

Οι νοικοκυρές μεταναστεύουν για να γίνουν... ιερόδουλες στην Ελβετία!

viotikignomi
Τα νούμερα μιλάνε από μόνα τους: το 2010 στην Γενεύη υπήρχαν 80 Ισπανίδες που εργάζονταν στην βιομηχανία του σεξ, ενώ σήμερα, σύμφωνα με την αστυνομία έχουν τετραπλασιαστεί.Περισσότερες από 320 Ισπανίδες ιερόδουλες εργάζονται νόμιμα ενώ σύμφωνα με τις αρχές, στην πόλη εργάζονται τουλάχιστον οι διπλάσιες παράνομες πόρνες.

«Πρόκειται κυρίως για μητέρες που έρχονται να εργαστούν για να θρέψουν τις οικογένειές τους» αναφέρει η Marianne Schweizer που εργάζεται σε μια οργάνωση για τα δικαιώματα των ιερόδουλων.

Πολλές είναι επίσης σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία οι γυναίκες που εργάζονται σαν ιερόδουλες και προέρχονται από την Ρουμανία και την Βουλγαρία.

Έκρηξη στο ηφαίστειο της Αίτνας

viotikignomi
Έκρηξη σημειώθηκε στο υψηλότερο και πιο ενεργό ηφαίστειο στην Ευρώπη, στο Όρος Αίτνα, στέλνοντας καυτή λάβα στον αέρα...
και ένα σύννεφο ηφαιστειακής τέφρας στον ουρανό της Σικελίας.
Λόγω της έκρηξης πάντως δεν χρειάστηκε να εκκενωθούν ορεινά χωριά ούτε προκλήθηκαν σοβαρά προβλήματα, αν και ο εναέριος χώρος πάνω από τη Σικελία έκλεισε για λίγες ώρες το πρωί, σύμφωνα με τις αρχές του αεροδρομίου στην Κατάνια.

Το ηφαίστειο στο Όρος Αίτνα βρίσκεται σε σχεδόν συνεχή δραστηριότητα, αν και η τελευταία μεγάλη έκρηξη σ' αυτό είχε καταγραφεί το 1992. Πριν από τη έκρηξη καταγράφηκε μια σειρά δονήσεων στο υπέδαφος.

Μανώλης Λιδάκης-Μωρό μου

Αδυναμία μου - Μανώλης Λιδάκης

Φρίκη: Απανθρακωμένο πτώμα στην οροφή από βαγόνι του ΟΣΕ

Σ 'αγαπώ πολύ!!!!!!!! (+playlist)