Σάββατο, 21 Δεκεμβρίου 2013

Άνεργη μητέρα στην Αρτάκη αποδείχτηκε υπόδειγμα τιμιότητας

Κατά λάθος, ανεπάγγελτος!

Δόση στεγαστικού για ανέργους 10€ το μήνα

Φρίκη: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε τα ξημερώματα στο κέντρο της Αθήνας

η Ατλαντίδα της Αργεντινής

viotikignomi.blogspot.gr
Ένα ερειπωμένο, τουριστικό χωριό που για 25 χρόνια βρίσκονταν στο βυθό μίας λίμνης.

Κείμενο: Ειρήνη Λαλίδου
Φωτογραφίες: Federico Peretti

"Δεν πιστεύω ότι υπάρχουν φαντάσματα, αλλά αν υπήρχαν, θα ζούσαν στη Villa Epecuen..."
Federico Peretti.


Κάποτε ήταν μία πολυσύχναστη κωμόπολη με ιαματικά λουτρά, νότια από το Buenos Aires. Στις 10 Νοεμβρίου του 1985, η Villa Epecuen πλημμυρίζει χωρίς καμία προειδοποίηση, δίνοντας ελάχιστο χρόνο στους περίπου 1.500 κατοίκους της να μαζέψουν τα πράγματά τους και να φύγουν. Η περιοχή μένει κρυμμένη κάτω από το νερό για σχεδόν 25 χρόνια, αλλά σιγά-σιγά τα νερά υποχωρούν και η "πόλη που πνίγηκε" αρχίζει να αναδύεται...


Σε απόσταση περίπου 600χλμ νοτιοδυτικά από την Αργεντίνικη πρωτεύουσα, η Villa Epecuen ήταν ένας πολυσύχναστος τουριστικός προορισμός χάρη στα ιαματικά λουτρά της που θεωρούνταν θεραπευτικά. Δυστυχώς, στο τέλος η λιμνοθάλασσα δεν αποδείχθηκε πολύ ευεργετική για το ίδιο το χωριό.
 
Το Νοέμβριο του 1985, μετά από μία μακρά περίοδο ισχυρών βροχοπτώσεων, η λιμνοθάλασσα "φουσκώνει" και σπάζει το φράγμα που είχε κατασκευαστεί για την προστασία της πόλης. Οι δρόμοι της Villa Epecuen αρχίζουν να πλημμυρίζουν.


 
Οι κάτοικοι στην αρχή πιστεύουν ότι τα νερά θα υποχωρήσουν και βρίσκουν καταφύγιο στις οικίες τους. Σύντομα, όμως, αντιλαμβάνονται ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί και εγκαταλείπουν την πόλη για πάντα.Το 2009 η λίμνη αρχίζει να υποχωρεί, αποκαλύπτοντας την κατεστραμμένη πια πόλη. Το πράσινο και η ακμάζουσα βλάστηση αντικαταστάθηκε από μαυρισμένους κορμούς δέντρων και σάπια κλαδιά. Εκεί που κάποτε στέκονταν όρθια κτίρια, σήμερα βλέπεις μόνο χαλάσματα και ένα σωρό σαπισμένες λαμαρίνες.Αυτό που κάνει την τύχη του χωριού ακόμα πιο τραγική, είναι το γεγονός ότι θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί. Το 1975, η αργεντίνικη κυβέρνηση έχτισε το κανάλι Ameghino, ώστε να μπορεί να ρυθμίζει τη ροή του νερού στις λίμνες της περιοχής. Κατά σατανική ειρωνεία, το κανάλι κατασκευάστηκε ώστε να διασφαλίσει πως η λιμνοθάλασσα Lago Epecuen θα είχε πάντα νερό για να κρατήσει την τουριστική βιομηχανία της περιοχής ζωντανή.Όταν κατασκευάστηκε, το κανάλι θεωρήθηκε ένα θαύμα της μηχανικής. Αυτό που δε συνειδητοποίησαν οι τοπικές αρχές και οι κάτοικοι της Epecuen ήταν ότι η περίοδος ξηρασίας έφτανε στο τέλος της. 

Παρασκευή, 20 Δεκεμβρίου 2013

Πύργος: Ουρά ο κόσμος για τα τέλη του 1 ευρώ!

Απέλυσαν τη καθηγήτρια που έπιασε τον γιο του Σαμαρά να αντιγράφει

Η ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ μετά την απόφαση του ΚΥΣΔΕ να επικυρώσει την απόλυση από το Κολλέγιο Αθηνών της εκπαιδευτικού Ευφροσύνης Μπουλούτα, η οποία είχε συλλάβει για αντιγραφή τον υιό του πρωθυπουργού Aντώνη Σαμαρά. 

Το κείμενο της ανακοίνωσης: 

Πέντε ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα το ΚΥΣΔΕ έκανε ένα πρώιμο δώρο στην πρωθυπουργική οικογένεια, στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και στους ιδιοκτήτες των ιδιωτικών σχολείων. Κατόπιν άνωθεν εντολών (;) και με παράνομη σύνθεση (την οποία είχαν αλλοιώσει, αποβάλλοντας τους αιρετούς της ΟΙΕΛΕ) οι τρεις διορισμένοι από τον Υπουργό Παιδείας δημόσιοι «λειτουργοί» – μέλη του ΚΥΣΔΕ αποφάσισαν να «εκτελέσουν» την εκπαιδευτικό Ευφροσύνη Μπουλούτα, απολύοντάς την με το πρόσχημα ότι «δεν είχαν αρκετά στοιχεία» για να αποδείξουν ότι υφίσταται θέμα καταχρηστικής άσκησης του δικαιώματος της καταγγελίας σύμβασης εκ μέρους της διοίκησης του Κολλεγίου Αθηνών. Με λίγα λόγια το ΚΥΣΔΕ θεωρεί πως μια εκπαιδευτικός με 21 έτη υπηρεσίας, που είχε αξιολογηθεί θετικά από τη διοίκηση του σχολείου, απολύθηκε «όλως τυχαίως» και επελέγη «συμπτωματικά» μέσα από εκατοντάδες συναδέλφους της προς απόλυση λίγες ημέρες αφού συνέλαβε τον υιό του πρωθυπουργού να αντιγράφει!


Με την κυνικότητα επαγγελματιών τα διορισμένα μέλη του ΚΥΣΔΕ δεν χρειάστηκαν πολύ ώρα για να ξεμπερδέψουν με την αποστολή τους. Απέρριψαν με συνοπτικές διαδικασίες, τόσο το αίτημα της εκπαιδευτικού για αναβολή της διαδικασίας τη Δευτέρα, ώστε να παραστεί ο νομικός της εκπρόσωπος Γ. Κατρούγκαλος, όσο και τα αιτήματα εξαίρεσής τους που είχαν κατατεθεί και ανακοίνωσαν την κατάπτυστη απόφασή τους. Αποφάσισαν ότι δεν πρέπει να εξαιρεθούν οι ίδιοι, (ενώ είχαν αποφασίσει την αποβολή των «ενοχλητικών» της ΟΙΕΛΕ) για να ολοκληρώσουν το «θεάρεστο» έργο τους.
Η απόφαση του ΚΥΣΔΕ έχει ιστορική σημασία και θα επιφέρει δραματικές συνέπειες στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Αποτελεί κατ” ουσίαν υπογραφή συμβολαίου θανάτου για χιλιάδες ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς και χαριστική πράξη για τους σχολάρχες. Με αυτόν τον τρόπο ανάβει το πράσινο φως σε όλα τα υπηρεσιακά συμβούλια της εκπαίδευσης να απολύουν χωρίς έλεγχο όλους τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς που προτείνονται από τον ιδιοκτήτη ενός σχολείου προς απόλυση.


Αποφάσισαν μόνοι τους ότι δεν πρέπει να εξαιρεθούν!


Η απόφαση του εκτελεστικού αποσπάσματος του ΚΥΣΔΕ ήταν η χαριστική βολή, όχι μόνο σε μια γενναία εκπαιδευτικό που απολύθηκε, επειδή έπραξε το χρέος της, αλλά για ολόκληρη την εκπαίδευση. Θυσιάζει στο βωμό της αναλγησίας, της αλαζονείας και της αυταρχικότητας του πρωθυπουργού και του αδελφού του, Προέδρου του Κολλεγίου, μια εργαζόμενη, πετώντας την στον Καιάδα της εξαθλίωσης. Αποδεικνύει ότι κάποιοι θεσμοί στη χώρα δεν λαμβάνουν αποφάσεις με βάση τους νόμους, αλλά με βάση το δίκαιο του ισχυρού.
Η ΟΙΕΛΕ δεν πρόκειται να αφήσει έτσι την υπόθεση. Θα χρησιμοποιήσει κάθε πολιτικό και ένδικο μέσο για να ανατρέψει την απόφαση της παράνομης σύνθεσης του ΚΥΣΔΕ. Η δικαιοσύνη και οι θεσμοί που λειτουργούν ακόμη σ” αυτό τον τόπο θα δώσουν την απάντηση σε όσους θεωρούν ότι η πολιτική και οικονομική ισχύς τους επιτρέπουν να βιάζουν το Σύνταγμα, τους νόμους και τα δημόσια αγαθά.

Ο πατέρας του τζάμπα ζει!! (Φώτο)

Πότε η ΔΕΗ του… Βελγίου κόβει το ρεύμα

H πιο επικίνδυνη πισίνα του κόσμου - Βίντεο που κόβει την ανάσα

viotikignomi.blogspot.com

Η πιο επικίνδυνη πισίνα στον κόσμο λέγετε και devil’s pool (πισίνα του διαβόλου) και βρίσκεται στους καταρράκτες Βικτώρια, Οι Καταρράκτες της Βικτωρίας ή Mosi-oa-Tunya είναι καταρράκτες που βρίσκονται στην...
Αφρική, μεταξύ της Ζάμπια και της Ζιμπάμπουε. Δημιουργούνται από τον ποταμό Ζαμβέζη, και αποτελούν κάποιους από τους μεγαλύτερους καταρράκτες του κόσμου.
Δείτε το βίντεο:


Need Text
tromaktiko: Η πιο επικίνδυνη πισίνα του κόσμου!02:51reEmbedit
Play
Current Time0:00
/
Duration Time0:00
Loaded: 0%
Progress: 0%
00:00
Fullscreen
00:00
Mute
Loading

Νόστιμα και εύκολα μελομακάρονα...!

Ποιος είπε ότι τα μελομακάρονα είναι δύσκολα; Δοκιμάστε και εσείς να τα φτιάξετε για τους ανθρώπους που αγαπάτε αλλά και για να μην λείπουν από κανένα σπίτι κατά την περίοδο της νηστείας των Χριστουγέννων.
Επειδή λοιπόν η νηστεία έχει και τις νοστιμιές της σας ας δούμε εδώ τη συνταγή για τα λαχταριστά μελομακάρονα...
Καλή σας όρεξη και καλές γιορτές να έχουμε! 

Αγρότης χτυπήθηκε από γκλοπ αστυνομικούΣτο νοσοκομείο "Ευαγγελισμός" διεκομίσθη, νωρίς το μεσημέρι, ο Μανόλης Ψυχαράκης, ένας 54χρονος αγρότης από τα Χουστουλιανά, ο οποίος... όπως κατήγγειλε χτυπήθηκε από αστυνομικό στο κεφάλι με γκλομπ, κατά τη διάρκεια

Θεοχάρης: Ισχύει το σύστημα συλλογής αποδείξεων και για το 2014

"Ανθισμένη" αντικαρκινική βόμβα ο Κρόκος Κοζάνης!

Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου 2013

"Χριστουγενιάτικη Πλατεία στη Δροσιά"

Αυτό είναι το νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς

Το θερμότερο χειροκρότημα του κοινού κέρδισε το Δημοτικό Ωδείο Θήβας


Μια πανδαισία ασμάτων και μελωδιών από διάφορες εποχές και μουσικές παραδόσεις, που χάρισαν στο κοινό όμορφες αναμνήσεις και το προετοίμασαν για τη μεγάλη γιορτή των Χριστουγέννων, παρουσίασε, με μεγάλη επιτυχία, το Δημοτικό Ωδείο της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Θήβας του Δήμου Θηβαίων, την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου στο Συνεδριακό Κέντρο της πόλης.

Για πρώτη φορά οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να δουν καθηγητές, μαθητές αλλά και τις χορωδίες του Ωδείου να συνυπάρχουν αρμονικά και δομημένα επί σκηνής.
Την αυλαία άνοιξε η Βυζαντινή Χορωδία με έργα του Αγίου Ιωάννη Δαμασκηνού, με χοράρχη τον καθηγητή βυζαντινής μουσικής και πρωτοψάλτη του Μητροπολιτικού Ναού Θηβών κ. Αντώνη Τσαρουχά.

Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν από την Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων και την πολυπληθή Παιδική Χορωδία τραγούδια που αναφέρονται στην γέννηση του Θεανθρώπου και στα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν παράλληλα.                            
                                                                      Την

παιδική χορωδία συνόδεψαν επίσης  η Καθηγήτρια Πιάνου κα. Φανή Μπαλάφα, ο καθηγητής Βιολιού και Κιθάρας κ. Κώστας Σταυρίδης, ο Καθηγητής Κλ. Κιθάρας και υπεύθυνος του Συνόλου Νυκτών Εγχόρδων κ. Δημήτρης Δερδενές, με επικεφαλής της Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Ωδείου κα Νίκη Πανταζάτου.Επίσης με τα παιδιά του ωδείου τραγούδησε η κα. Κελεκίδη Δήμητρα.

                                                                    Την πολύ όμορφη χριστουγεννιάτικη γιορτή

παρακολούθησε και ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου, ο οποίος στον χαιρετισμό που απηύθυνε μίλησε για την αξία της μουσικής παιδείας και το αξιέπαινο έργο που επιτελεί το Δημοτικό Ωδείο. Τονίζοντας ότι “Ο Δήμος Θηβαίων, μέσα από τη ΔΗΚΕΘ και με όσα μέσα διαθέτει στέκεται αρωγός στο έργο του Ωδείου, με την πίστη ότι η προώθηση αυτού του έργου ανοίγει νέους δρόμους για την κοινωνία και τους μικρότερους σε ηλικία δημότες μας” .

Στη βυζαντινή χορωδία συμμετείχαν :Κρουστάλης Νίκος, Σταυρίδης Γιάννης, Φουντάς Ανδρέας, Φροσινός Ηλίας, Αντωνίου Βλάντης, Ζωγράφος Γιώργος και ο χοράρχης Αντώνης ΤσαρουχάςΣτην ορχήστρα νυκτών εγχόρδων συμμετείχαν:Βαρθαλάμης Νικολάι, Βουνάτσου Βασιλική, Κυλάφης Δημήτρης, Λάζρι Ντένις, Μούτσης Δημήτρης

Μπασέα Ελίνα, Μπελιάς Κων/νος, Ντάμκα Αναστασία, Παπαδημητρίου Κων/νος, Παπαλουκάς Θανάσης, Πασσαλή Πελίνα, Περδίκης Χρήστος- Μάριος, Σχίζας Βασίλης, Τσολάκου Αγνή, Φίλη Δήμητρα, Φίλης Γιάννης, Φουστανελλάς ΧάρηςΣτην παιδική χορωδία, τραγούδησαν οι μαθητές:Αγγέλου Εβελίνα ,Βαγγελάτος Βαγγέλης ,Βαγγελάτος Χανς, Βαγγελάτου Αγνή, Βαγγελάτου Ειρήνη

Δημόπουλος Βασίλης, Δημοπούλου Ζωή, Καζακίδης Στέλιος, Κλαμπαλίκη Ναταλία, Κλαμπαλίκη Χριστίνα, Καλογήρου Ελίνα, Κοροβέσης Απόλλωνας, Κουράντου Ροζαλία, Κουράντου Χριστίνα, Κυλάφης Βασίλης, Λάζρι Ντένις, Λαλιώτη Έλενα, Μάδης Παναγιώτης, Μιλλεούνη Γλυκερία, Μόκκα Χρυσάνθη, Μπάτσαρη Ελένη, Μπάτσαρη Νίκη ,Μπόβαλη Μαρία , Μπογδάνη Νικολέττα, Μπουμπούκη Αντριάννα, Νικολάου Ισιδώρα, Παγώνα Μαρία, Παπαδημητρίου Ζαφειρία, Παπαλουκά Σωτηρία, Παπαλουκάς Θανάσης, Ρουπάκα Αννίτα, Σαίνη Ελίσσα, Σκούμα Ευθαλία, Σκούμας Δημήτρης, Σχίζα Κατερίνα, Σχίζας Βασίλης, Τούτουζα Ολυμπία, Χατζηχρονόγλου Αντωνία 

Το πρατήριο ΕΚΟ , Τσέλου - Φωλιάς στο Πυρί σας στέλνουν τις ευχές τους

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ: ΘΑ ΕΞΕΓΕΡΘΕΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΣΑΣ Ο ΛΑΟΣ

Γύρος Καδμείας 2013

Από το Γραφείο Τύπου
Ο αγώνας θα διεξαχθεί, το Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013 στη Θήβα... (γύρω από τις Επτά Πύλες της Αρχαίας Καδμείας) με ώρα έναρξης την 12:00 μεσημβρινή.

Στον αγώνα έχουν δικαίωμα να λάβουν μέρος με δική τους ιατρική ευθύνη Άνδρες και Γυναίκες κάθε ηλικίας, καθώς και Αγόρια – Κορίτσια που ανήκουν σε Σωματεία του ΣΕΓΑΣ, όπως επίσης και ανεξάρτητοι αθλητές και πολίτες που θα έρθουν να δηλώσουν συμμετοχή, την ημέρα του αγώνα στην γραμματεία (Κεντρική Πλατεία Θήβας) και από ώρα 9:30 έως 11:45    
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Τη διαγραφή του Μιχάλη Λιάπη αποφάσισε η ΝΔ

ΕΥΧΕΤΗΡΙΑ ΚΑΡΤΑ ΟΕΒΕ ΘΗΒΑΣ


Η μέρα που οι ωκεανοί της Γης θα βράσουν!

Οι μέρες της Γης είναι γνωστό ότι είναι μετρημένες, αφού η ακτινοβολία του Ήλιου θα γίνεται όλο και ισχυρότερη μέχρι που οι ωκεανοί θα αρχίσουν να βράζουν. Μια νέα μελέτη εκτιμά τώρα το πότε και το πώς θα έρθει το τέλος: η υδρόγειος θα έχει χάσει όλο το νερό της σε ένα δισεκατομμύριο χρόνια.

Όπως συμβαίνει στα περισσότερα άκρα, ο Ήλιος γίνεται αργά αλλά σταθερά όλο και πιο φωτεινός στην πορεία της εξέλιξής του. Όταν μάλιστα εξαντλήσει τα πυρηνικά καύσιμά του, το μητρικό μας άστρο θα διογκωθεί σε κόκκινο γίγαντα και δεν αποκλείεται ακόμα και να καταπιεί ολόκληρη τη Γη.

Μέχρι τότε βέβαια ο πλανήτης θα είναι ήδη νεκρός από υπερθέρμανση: η σταδιακή αύξηση της θερμοκρασίας λόγω αύξησης της ακτινοβολίας θα επιταχύνει την εξάτμιση του νερού και θα γεμίσει την ατμόσφαιρα υδρατμούς. Οι υδρατμοί λειτουργούν όμως ως αέριο του θερμοκηπίου, οπότε θα αυξήσουν περαιτέρω τη θερμοκρασία σε ένα είδος φαύλου κύκλου.

Το τι μπορεί να συμβεί σε αυτή την περίπτωση είναι εμφανές στη γειτονική Αφροδίτη, θύμα ενός ανεξέλεγκτου φαινομένου του θερμοκηπίου, με επιφανειακές θερμοκρασίες που ξεπερνούν τους 400 βαθμούς Κελσίου.

Είναι γενικά δύσκολο για τους επιστήμονες να εκτιμήσουν πότε θα έρθει το τέλος. Αυτό, εξάλλου, δεν εξαρτάται μόνο από τη συμπεριφορά του Ήλιου αλλά και από την αντίδραση της Γης.

Όπως εξηγούν οι γάλλοι ερευνητές που υπογράφουν τη νέα μελέτη στο περιοδικό Nature, τα υπολογιστικά μοντέλα που χρησιμοποιούνται για την εκτίμηση της εξέλιξης της κλιματικής αλλαγής δεν είναι αξιόπιστα σε υψηλές θερμοκρασίες και σε βάθος εκατοντάδων εκατομμυρίων ετών. Μέχρι σήμερα, οι μόνες εκτιμήσεις για το τέλος της Γης βασίζονταν κυρίως σε αστροφυσικά μοντέλα, τα οποία θεωρούν τη Γη ομοιογενή ενώ δεν είναι.

Μια πιθανώς πιο αξόπιστη απάντηση δίνει τώρα το υπολογιστικό μοντέλο του Εργαστηρίου Μετεωρολογικής Δυναμικής στη Γαλλία, το οποίο λαμβάνει υπόψη περισσότερους παράγοντες.

Η προσομοίωση δείχνει ότι η αρχή του τέλος θα έρθει όταν η μέση ισχύς της ηλιακής ακτινοβολίας φτάσει τα 375 Watt ανά τετραγωνικό μέτρο, συγκριτικά με 341 W/m2 σήμερα, και η επιφανειακή θερμοκρασία θα ξεπεράσει τότε 70 βαθμούς Κελσίου. Αυτό προβλέπεται να συμβεί σε ένα δισ. χρόνια. Μερικές δεκάδες εκατομμύρια χρόνια αργότερα, οι ωκεανοί θα αρχίσουν να βράζουν και το υγρό νερό θα εξαφανιστεί.

Όπως επισημαίνουν οι ερευνητές, προηγούμενες μελέτες εκτιμούσαν ότι το τέλος θα έρθει αρκετά νωρίτερα, σε μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια χρόνια. Η νέα εκτίμηση όμως λαμβάνει υπόψη την κυκλοφορία του αέρα στην ατμόσφαιρα, καθώς και την ιδιότητα των νεφών να ανακλούν την εισερχόμενη ακτινοβολία, παράγοντες που θα φρενάρουν την αύξηση της θερμοκρασίας.

Οι ερευνητές, τέλος, επισημαίνουν ότι η μελέτη δεν έχει σημασία μόνο για το μέλλον της Γης, αλλά και για τον υπολογισμό των συνθηκών που πρέπει να επικρατούν σε έναν πλανήτη προκειμένου να υπάρχει νερό σε υγρή μορφή.

Με άλλα λόγια, οι προβλέψεις για το τέλος της Γης ίσως βοηθήσουν στην αναζήτηση ενός νέου κατοικήσιμου πλανήτη.

Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου 2013

Το χριστουγεννιάτικο μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχη

ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ

Ευβοϊκός Flowers

Απίστευτο! Ο άστεγος της Δεληγιώργη που στόλισε το πεζοδρόμιό του, μιλά 3 ξένες γλώσσες και έχει 7.030 ένσημα

Αυτοκτόνησε σε παιδική χαρά - Κρεμάστηκε από το μονόζυγο

Εύβοια: Η ζωγραφιά και τα λόγια του μικρού μαθητή που συγκίνησαν γνωστό επιχειρηματία - Φωτό!

Τρίτη, 17 Δεκεμβρίου 2013

Η απελευθέρωση της Χειμάρρας, 22 Δεκεμβρίου 1940


            Πλησίαζαν τα Χριστούγεννα του 1940 και ο Ελληνικός Στρατός στην παράλια ζώνη του μετώπου, στον ελληνοιταλικό πόλεμο, φαινόταν πως είχε καθηλωθεί στο μουσουλμανικό χωριό Μπόρσι, λίγα χιλιόμετρα πριν από την Χειμάρρα. Οι Ιταλοί είχαν οχυρώσει και είχαν καταστήσει σχεδόν απόρθητο το βουνό που είναι πάνω από το χωριό Κηπαρό. Ο ορεινός αυτός όγκος έστεκε σαν τείχος μπροστά στις ελληνικές δυνάμεις και εμπόδιζε την προέλασή τους. Οι ελληνικές επιθέσεις είχαν αποβεί άκαρπες. Τα Ιταλικά πολυβόλα χάρη στην ευνοϊκή θέση που κατείχαν, θέριζαν τα πάντα μπροστά τους. Τότε παρουσίασαν στον διοικητή μια λεβέντισσα Κηπαριώτισσα που είχε έλθει κρυφά από το Κηπαρό και ζητούσε να τον δει. «Μπορώ να σας περάσω από ένα μονοπάτι πίσω από τις γραμμές των Ιταλών» του λέει. Ο διοικητής την κοίταξε στην αρχή με καχυποψία, μπορεί να είναι παγίδα, σκέφτηκε. Όμως κάτι μέσα του, του έλεγε πως μπορούσε να εμπιστευθεί την γυναίκα αυτή.

         Διέταξε τότε μια διμοιρία να ετοιμαστεί και όταν πέσει το σκοτάδι να ακολουθήσει την γυναίκα. Στην αρχή οι στρατιώτες με την γυναίκα μπροστά, κατευθύνθηκαν μέσα από τον πυκνό ελαιώνα προς την παραλία όπου η απόκρημνη ακτογραμμή εμπόδιζε την ορατότητα των Ιταλών. Έτσι βαδίζοντας ακροβολιζόμενοι συνέχεια παραλιακά από το Πρωτοπάπι του Κηπαρού, φθάσανε σε ένα σημείο από όπου αρχίσανε να ανεβαίνουν μέσα από ένα δύσβατο μονοπάτι. Κάποια στιγμή φτάσανε ακριβώς πίσω από τις γραμμές των Ιταλών. Μέσα στην σιωπή της νύχτας, ξαφνικά οι Ιταλοί ακούνε μεταλλικούς κρότους  πίσω από την πλάτη τους. Ήσαν οι ελληνικές ξιφολόγχες που έμπαιναν στα όπλα. Αμέσως, πριν προλάβουν να αντιδράσουν ακούνε την ιαχή «αέρα» και τους πρώτους πυροβολισμούς. Έντρομοι σήκωσαν τα χέρια, κάποιοι έπεσαν στα γόνατα και ικέτευαν για την ζωή τους. Έτσι έπεσε η γραμμή άμυνας των Ιταλών και άνοιξε ο δρόμος για την Χειμάρρα. Η ατρόμητη Κηπαριώτισσα ονομαζόταν Αναστασία Σάββα. Τα εγγόνια της ζουν και τώρα στο Κηπαρό, κάποιες φορές διηγούνται την ηρωική πράξη της γιαγιάς τους.

         Ο Ελληνικός Στρατός μπήκε στις 22 Δεκεμβρίου στην Χειμάρρα και γνώρισε αποθεωτική υποδοχή. Οι γαλανόλευκες βγήκαν στα παράθυρα και στα μπαλκόνια, ο κόσμος ξεχύθηκε για να αγκαλιάσει τους στρατιώτες και για τα τους προσφέρει ότι μπορούσε. Τα Χριστούγεννα του 1940 έμειναν αξέχαστα στους Χειμαρριώτες,

         Τότε η γραμμή του μετώπου αναπτύχθηκε από τον Σκουταρά, στα βόρεια της Χειμάρρας μέχρι την κορυφή Αυγό των Ακροκεραυνείων. Ταυτόχρονα άλλες δυνάμεις από το Μπόρσι προωθήθηκαν προς την κοιλάδα του ποταμού Σουσίτσα και εγκατέστησαν το στρατηγείο στο χωριό Κούτσι. Εκεί ψηλά στα Ακροκεραύνεια, στα χιόνια, ο στρατός μας πέρασε όλον τον χειμώνα του 1940-41 και επιβίωσε μέσα σε σκαμμένα λαγούμια στην πλαγιά του βουνού. Εκεί μέσα στα λαγούμια δημιουργήθηκαν τα πάντα. Κοιτώνες, μαγειρείο, ιατρείο, διοικητήριο, αποθήκες και ότι άλλο χρειαζόταν. Σε ελάχιστη απόσταση στην απέναντι πλαγιά, στο «Μεσημέρι» ήσαν οι Ιταλοί. Μέσα στην νύχτα ακούγονταν και κάποιοι να φωνάζουν προς τους Ιταλούς διάφορα, όπως «Ρε φρατέλι, πάλι μακαρόνια τρώτε». Το μέτωπο αυτό άντεξε την εαρινή επίθεση των Ιταλών και άρχισε να οπισθοχωρεί μόνο μετά την γερμανική επίθεση.

Εικόνες για xristoygenna toy 1940

Τα φυτώρια Σαντάρδος σας εύχονται Καλές Γιορτές

Ο βουλευτής Γ. Σταθάς χαρίζει κάθε μήνα τον μισθό του

Πράξη αλτρουισμού από βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. Διαβάστε που "χαρίζει" τον μισθό του κάθε μήνα. Απαρνήθηκε και την αστυνομική φρουρά του, με σχετική επιστολή στον Νίκο Δένδια
news247 Οκτώβριος 24 2012 11:01
Αυτό που γνωρίζαμε είναι ότι κάθε μήνα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προσφέρουν μέρος του μισθού τους στο κόμμα. Δεν ξέραμε ότι υπάρχουν ορισμένοι, πιο αλτρουιστές, που δίνουν όλο το μισθό τους για καλό σκοπό.
Όπως αναφέρουν "Τα Νέα", ο βουλευτής Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σταθάς προσφέρει κάθε μήνα το μισθό του (τον δεύτερο) που κερδίζει από τη θέση που κατέχει στον ιδιωτικό τομέα, στον Σύλλογο Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια "Φλόγα".
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο νεοεκλεγείς Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σταθάς μας εκπλήσσει θετικά με τις πρωτοβουλίες του.
Αρχικά, αρνήθηκε να παραλάβει βουλευτικό αυτοκίνητο και τώρα δεν δέχεται ούτε την προσωπική φρουρά που προβλέπει ο κανονισμός της Βουλής.
Αντ' αυτού, ζητά με επιστολή του προς τον αρμόδιο Υπουργό, οι δύο προβλεπόμενοι για την ασφάλειά του αστυνομικοί να προστεθούν στη δύναμη του Α.Τ. Αλιάρτου.
Ακολουθεί η επιστολή του κ. Σταθά προς τον κ. Δένδια:
"ΠΡΟΣ: Αρχηγό ΕΛ.ΑΣ
Κον Παπαγιαννόπουλο
Κοιν: Υπουργό Δημόσιας Τάξης
Κον Δένδια
Στις Βουλευτικές εκλογές Ιουνίου τρέχοντος έτους, εξελέγην Βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Ε.Κ.Μ. Από τον κανονισμό της Βουλής μου παρέχεται η δυνατότητα επιλογής και προσκόλλησης ως φρουρά δύο (2) Αστυνομικών για την προσωπική μου ασφάλεια.
Όπως καλύτερα γνωρίζεται από εμένα η αύξηση της εγκληματικότητας τόσο στην επικράτεια όσο και στην Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας όπου εξελέγην Βουλευτής δεν αφήνει κανέναν ανεπηρέαστο. Αυτό διαφαίνεται στην καθημερινότητα των πολιτών η οποία ανακλάται και στο ίδιο το πολιτικό σύστημα.
Για τον εξαιρετικό αυτό λόγο θα ήθελα να κάνετε δεκτό το αίτημά μου, όπως εξαιρεθώ του ευεργετήματος αυτού και την παροχή αντί σε εμένα των δύο (2) αστυνομικών να τους προσκολλήσει το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ στον Αστυνομικό Σταθμό Αλιάρτου, ο οποίος είναι κατά εμένα το κέντρο του νομού με λιγοστή δύναμη καθόσον είναι Α.Σ. και όχι Διοίκηση Αξιωματικού, με μέγιστα συσσωρευμένα προ-βλήματα ( εγκατάσταση ΡΟΜΑ, αλλοδαποί κ.λ.π.).
Ευελπιστώ μελλοντικά να επανεξετάσετε και το πάγιο αίτημα των κατοίκων της πόλεως αυτή όπως εκφράζεται από την Τοπική αυτοδιοίκηση για αναβάθμιση του Αστυνομικού Σταθμού σε Αστυνομικό Τμήμα Αλιάρτου.
Με τιμή
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΘΑΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΟΜΟΥ ΒΟΙΩΤΙΑΣ", καταλήγει η επιστολή.

Εντοπίστηκε ραδιενεργό καίσιο στην ατμόσφαιρα της Θεσσαλονίκης...

Ορατή από το διάστημα η αιθαλομίχλη που «πνίγει» την Κίνα

Πρόστιμο 250 ευρώ σε όποιον βλέπει π0ρν0!


Έκπληκτοι έμειναν σήμερα το πρωί 30.000 Γερμανοί, όταν είδαν στο γραμματοκιβώτιό τους ένα γράμμα που τους έλεγε ότι πρέπει να πληρώσουν 250 ευρώ πρόστιμο, επειδή παρακολούθησαν το γνωστό σάιτ πορνογραφικού περιεχομένου Red Tube.

Όπως γράφει και ο σημερινός Guardian, όντως μια εταιρία της οποίας οι ταινίες διακινούνται ελεύθερα στο διαδίκτυο, ζητάει τώρα δικαιώματα από τους χρήστες. Οπως τόνισε κορυφαίο στέλεχος δικηγορικού γραφείου στην Κολωνία, «αν περάσει αυτό στην Γερμανία, τότε θα συμβεί παγκοσμίως. Το Redtube θα είναι μόνο η αρχή».

Οι γνώμες, σαφώς, διίστανται. Ο εκπρόσωπος του Redtube, Αλεξ Τέιλορ, δηλώνει ολότελα αντίθετος με τις αιτιάσεις της εταιρίας που έστειλε τα ειδοποιητήρια, καθώς τούτο παραβιάζει τα προσωπικά δεδομένα του χρήστη. Είναι ωμός εκβιασμός και δεν τον δεχόμαστε».

Δικηγόροι που ειδικεύονται σε θέμα πνευματικών δικαιωμάτων συμπληρώνουν πως αυτή τη στιγμή υπάρχει νομικό κενό και οι απαιτήσεις αυτές δεν πατούν σε κάποια συγκεκριμένη διάταξη. Μάλιστα προχωράει κι άλλο τον συλλογισμό του σημειώνοντας: «οι διευθύνσεις των χρηστών δεν ελήφθησαν με νόμιμο τρόπο. Σίγουρα πρόκειται για ένα είδος ηλεκτρονικής απάτης».

Η αντίδραση των αποδεκτών τούτων των επιστολών είναι σχεδόν πανομοιότυπη. Τα δικηγορικά γραφεία της περιοχής έχουν δεχθεί χιλιάδες κλήσεις από πελάτες που δεν ξέρουν τι να κάνουν. Οταν μάλιστα φτάνουν στο... επίμαχο σημείο απαντούν «ναι, κάποια στιγμή είδα κάτι στο Redtube, αλλά δεν θυμάμαι τι ήταν αυτό».

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΔΜΟΣ

viotikignomi.blogspot.gr

Επίσκεψη στο Κατάστημα Κράτησης Γυναικών Ελαιώνα Θήβας


Στο πλαίσιο των δράσεων ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του γενικού πληθυσμού σε θέματα βίας, τα στελέχη του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας του... Δήμου Θηβαίων θα επισκεφθούν το Κατάστημα Κράτησης Γυναικών Ελαιώνα Θήβας, την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013, και για το λόγο αυτό το κέντρο θα παραμείνει κλειστό.

Οι ενδιαφερόμενες γυναίκες μπορούν να απευθύνονται τηλεφωνικά είτε στη Γραμμή SOS της ΓΓΙΦ 15900 είτε στα υπόλοιπα Συμβουλευτικά Κέντρα, τα τηλέφωνα των οποίων είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα της ΓΓΙΦ: www.isotita.gr και www.womensos.gr

Οι καλύτερες extreme στιγμές του 2013 σε ένα video! Απολαύστε το...

viotikignomi.mlogspot.gr

Επικίνδυνες βουτιές, ακροβατικά, περίεργες πτώσεις! Ένα βίντεο μοναδικό διάρκειας 6 λεπτών με πολύ αδρεναλίνη! Απολαύστε το πιο κάτω...


Need Text
PEOPLE ARE AWESOME 2013 - 2014 [NEW VERSION] AMAZING VIDEO OF THE WORLD!06:11reEmbedit
Play
Current Time0:00
/
Duration Time0:00
Loaded: 0%
Progress: 0%
00:00
Fullscreen
00:00
Mute
Loading

Σε γαμήλιο γλέντι και με κέφια ο Κώστας Καραμανλής

Ο τέως Πρωθυπουργός της χώρας Κώστας Καραμανλής εμφανίστηκε στο Βυζαντινό Μοναστήρι του Οσίου Λουκά Βοιωτίας, το περασμένο Σαββατοκύριακο.
Έκπληξη προκάλεσε η εμφάνισή του, καθώς ο κ. Καραμανλής εθεάθη εμφανώς αδυνατισμένος.

Αφορμή του ταξιδιού του στη Λειβαδιά, ήταν ο γάμος του επιχειρηματία Χρήστου Μίχα, κουνιάδου του βουλευτή Βοιωτίας της ΝΔ - και τομεάρχη Δικαιοσύνης της ΝΔ - κ. Ανδρέα Κουτσούμπα, και φυσικά δεν έλειπε από δίπλα του η γυναίκα του Νατάσσα.

Μάλιστα μαζί τους ήταν και το ζεύγος Βαληνάκη, με τους οποίους διατηρούν φιλική σχέση πολλά χρόνια και πέρασαν μαζί Πάσχα και καλοκαίρι, στο εξοχικό τους στον Κορινθιακό και σε Κω και Ρόδο αντίστοιχα.

Απελευθερώνονται οι πλειστηριασμοί!

O οριστικός πίνακας κατάταξης ανέργων για το πρόγραμμα Κοινωφελούς Χαρακτήρα ειδικοτήτων ΔΕ, ΠΕ, ΤΕ για το Δήμο Θηβαίων.

Πρόσκληση:« Το Χριστουγεννιάτικο γράμμα που έχασε το δρόμο » στη Θήβα

Αγρίνιο: Εξετάζεται πιθανό κρούσμα μηνιγγίτιδας σε 40χρονη


Φόβος για πιθανό κρούσμα μηνιγγίτιδας, από μία 40χρονη γυναίκα που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Αγρινίου και γίνονται οι απαραίτητες εξετάσεις για να εξακριβωθεί αν... πρόκειται για περίπτωση μηνιγγίτιδας ή όχι .

Η είδηση πάντως προκάλεσε ανησυχία στις υπηρεσίες υγείας της Π.Ε Αιτωλ/νίας και γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να διαπιστωθεί αν η ασθενής, η οποία εργάζεται μάλιστα και στο χώρο της υγείας σύμφωνα με το ygeia6.gr, έχει προσβληθεί από μηνιγγίτιδα ή όχι.

Πάντως αν πρόκειται για μηνιγγίτιδα θα είναι το 2ο κρούσμα στην περιοχή ,από τις αρχές του Φθινοπώρου ,μετά την 38χρονη, όταν κατέφυγε στο νοσοκομείο Αγρινίου με συμπτώματα μηνιγγίτιδας και αφού διακομίστηκε στο Ρίο, τα αποτελέσματα των εξετάσεων έδειξαν ιογενή μηνιγγίτιδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του agriniopress.gr το μεσημέρι αναμένεται να γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα των εξετάσεων που έχουν γίνει στη γυναίκα. viotikignomi.blogspot.gr

Τα αυτοκίνητα του μέλλοντος θα μοιάζουν με αεροπλάνα

viotikignomi.blogspot.gr
Έχετε μία σημαντική συνάντηση, αλλά έχετε αργήσει; Η κίνηση στους δρόμους είναι τέτοια που μόνο πετώντας θα φτάσετε στην ώρα σας...
στον προορισμό σας; Μην ανησυχείτε, έχουμε τη λύση! Γιατί δε δοκιμάζετε το ιπτάμενο αυτοκίνητο;

Το Terrafugia Transition, ένα αεροπλάνο με φτερά που διπλώνουν και σύστημα οδήγησης που του επιτρέπει να κινείται στο οδικό δίκτυο, παρουσιάστηκε στην έκθεση αυτοκινήτων της Νέας Υόρκης και κέρδισε τις εντυπώσεις. Με 75 δοκιμαστικές πτήσεις στο ενεργητικό του, έχει ήδη επαληθεύσει την αξία του στον αέρα. Η τιμή αγοράς αναμένεται να φτάσει τα 279.000 δολάρια.

Το PAL-V, ο μεγάλος ανταγωνιστής από την Ολλανδία, συνδυάζει τη χάρη μίας μηχανής με τα οφέλη ενός ελικοπτέρου. Οι ευρωπαϊκές αρχές έχουν ήδη εγκρίνει την ασφάλεια του διθέσιου οχήματος στις επίγειες μεταφορές κι αναμένεται η έγκριση για τις εναέριες μεταφορές. Η τιμή του υπολογίζεται γύρω στα 300.000 δολάρια.