Σάββατο, 28 Δεκεμβρίου 2013

Σεισμός 5,9 Ρίχτερ στην Τουρκία

Για 2η χρονιά στήθηκε η τεράστια σούβλα στις Φέρες του Έβρου

Μοσχάρι σε σούβλα για 2η χρονιά στην πλατεία των Φερών. Φέτος η προσφορά του έγινε από τον Σύλλογο κτηνοτρόφων, ενώ επικουρικά στην οργάνωση συνδράμουν... ο Δήμος, η 31η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία Πεζικού, πολίτες των Φερών που ασχολήθηκαν με την ετοιμασία και το ψήσιμο, καθώς και οι Σύλλογοι της πόλης.
Αύριο Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013 και μετά τις 17:00 θα μοιραστεί σε όλο τον κόσμο. 

Τέλος το Wi-Fi - Έρχεται το Li-Fi - Ποια είναι η νέα ισχυρή τεχνολογία

Ερευνητές από το πανεπιστήμιο Fudan της Σανγκάης ισχυρίζονται πως θα βάλουν τέλος στη χρήση του Wi-Fi με τη νέα τεχνολογία που ονομάζεται Li-Fi. Οι ερευνητές ισχυρίζονται ότι... το σήμα που εκπέμπεται από το μικροτσίπ αυτού του λαμπτήρα LED, είναι πολύ πιο ισχυρό από πολλές οικιακές συνδέσεις στην Κίνα.

Σύμφωνα με το techit.gr κοντά σε μια τέτοια λάμπα μπορούν να συνδεθούν μέχρι και τέσσερις συσκευές. Η τεχνολογία του συγκεκριμένου λαμπτήρα βασίζεται στις συχνότητες του φωτός και όχι στα ραδιοκύματα, σύμφωνα με το Gizmodo.

Ο λαμπτήρας έχει ενσωματωμένο ένα μικροτσίπ, το οποίο παράγει το σήμα, το οποίο φτάνει τα 150 megabites το δευτερόλεπτο και θεωρείται ταχύτερο από τη μέση ασύρματη σύνδεση στη χώρα.

Τον επόμενο μήνα οι ερευνητές θα αποκαλύψουν δέκα τέτοιους πρωτότυπους λαμπτήρες στη Διεθνή Έκθεση Βιομηχανίας στη Σανγκάη, προσθέτει δημοσίευμα της Daily Mail.

Η τεχνολογία Li-Fi χρησιμοποιεί μόλις το 5% της ενέργειας που απαιτείται για να λειτουργήσουν άλλες μηχανές εκπομπής σήματος wifi, οι οποίες καταναλώνουν μεγάλο μέρος ενέργειας στα συστήματα ψύξης τους.

Είναι γεγονός - Το πρώτο ρομπότ που αντικαθιστά ανθρώπους σε επικίνδυνες αποστολές

Επισκόπηση Τύπου - Τι γράφουν τα σημερινά πρωτοσέλιδα

«Λευκή» νύχτα απόψε στα καταστήματα της Αθήνας - Μέχρι τις 11μμ ανοιχτά τα μαγαζιά!

Παρασκευή, 27 Δεκεμβρίου 2013

Δίνουν συγχωροχάρτι στη διοίκηση της ΛΑΡΚΟ

Με διάταξη που πέρασε στο νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς. Ανεύθυνα -ποινικά, διοικητικά και αστικά- είναι πια τα μέλη της διοίκησης της ΛΑΡΚΟ για χρέη της εταιρίας προς το...
Δημόσιο, ΝΠΔΔ και οργανισμούς του δημοσίου σύμφωνα με το άρθρο 9 παρ. 20 του νομοσχεδίου για τους πλειστηριασμούς που πέρασε από τη Βουλή των Ελλήνων.

Η συγκεκριμένη διάταξη προβλέπει αυτολεξεί τα εξής: «Από την έναρξη ισχύος του παρόντος τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου ή άλλου συλλογικού οργάνου διοίκησης της “Γ.Μ.Μ.Α.Ε. ΛΑΡΚΟ” δεν υπέχουν καμία ευθύνη ποινική, αστική, διοικητική ή άλλη κατά την άσκηση των καθηκόντων τους που αφορούν στην διαδικασία αποκρατικοποίησης ή στην αξιοποίηση επιμέρους περιουσιακών στοιχείων της “Γ.Μ.Μ.Α.Ε. ΛΑΡΚΟ”. Επίσης, τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου ή άλλου συλλογικού οργάνου διοίκησης της “Γ.Μ.Μ.Α.Ε. ΛΑΡΚΟ” δεν υπέχουν ποινική, αστική, διοικητική ή άλλη ευθύνη και δεν λαμβάνονται ατομικά διοικητικά μέτρα ή μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης κατά αυτών για χρέη της εταιρείας προς το Δημόσιο, νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου και οργανισμούς του Δημοσίου.».

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλης Αποστόλου, Βασίλης Κυριακάκης και Γιάννης Σταθάς καταγγέλλουν την κυβέρνηση για ολοφάνερη προσπάθεια συγκάλυψης των "ημετέρων" στελεχών της.

Φθιώτιδα: Οι ληστές διαπίστωσαν το λάθος τους και σκέπασαν τη γριούλα για να μην κρυώνει!

Πάτρα: Ήθελε μάνα και κόρη στο ίδιο κρεβάτι!

Εκτός από τις καταστάσεις που «βιώνουν» κάτοικοι της πόλης στον δρόμο (νεαρές σταματούν ηλικιωμένους) κάποιες γνωρίζουν καλά τα «στέκια» των «απόμαχων της ζωής» και τους συναντούν εκεί! Ένα από αυτά τα «στέκια» είναι καφενείο σε δρόμο κοντά στην Πλατεία Όλγας...

Στο καφενείο συχνάζουν Πατρινοί και το επισκέπτονται… συχνά πυκνά νεαρές «πεταλουδίτσες»! Κλείνουν τα ραντεβού τους σε κάποια δημόσια τουαλέτα ή…. σε κάποιο σπίτι και αμείβονται ανάλογα! Για «γρήγορη» διαδικασία με το ποσό των 5 ή 10 ευρώ, και για κάτι πιο πολύπλοκο με 20 ευρώ!

Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα «Κόσμος» μέχρι και προτάσεις για σεξ με μανάδες και παιδιά γίνονται στην Πλατεία Όλγας! Αναγνώστης της εφημερίδας ήταν αυτήκοος μάρτυρας σε πρόταση που έκανε 50χρονος Πατρινός σε τσιγγάνα από τη Ρουμανία που ήταν καθισμένη σε παγκάκι μαζί με την 12χρονη κόρη της.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΙΟΥΛΙΑ ΚΟΝΤΟΥ

Για την αποκατάσταση της αλήθειας προς κάθε κατεύθυνση, σχετικά με την ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της Κων/νας Τριάντη στην Τοπική Κοινότητα Χωστίων του Δήμου Θηβαίων. 
Σας ΕΝΗΜΕΡΩΝΩ τα εξής:

Το Υποργείο Παιδείας, στα πλαίσια των αποφάσεων συγχώνευσης ή κατάργησης Σχολείων σ’όλη την Ελλάδα, απευθύνεται στις κατά τόπους Διευθύνσεις Πρωτ/θμιας Έκπαίδευσης, προκειμένου να εισηγηθούν για την συγχώνευση ή κατάργηση σχολείων της κάθε περιοχής. Η Πρωτ/θμια Έκπάιδευση ζητά την γνωμοδότηση της οικείας Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, ενώ παράλληλα ζητείται και η απόψη της Τοπικής Κοινωνίας του χωριού ή της πόλης στην οποία ανήκει κάθε σχολείο και του Συλλόγου Γονέων του κάθε σχολείου, οπότε στην συνέχεια εισάγεται το θέμα προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο του κάθε Δήμου, για να αποφασίσει.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση, πρόκειται για το Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο των Χωστίων του Δήμου Θήβας.

Μετά την εισήγηση της Πρωτ/θμιας Έκπαίδευσης και την γνωμοδότηση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδέιας το θέμα εισήχθη, προς συζήτηση, στο Δημοτικό Συμβούλιο Θήβας, κατά την προγραμματισμένη συνεδρίαση αυτού την 9-12-2013. Στην συνεδρίαση του ΔΣ προέκυψε όμως ότι, η Τοπική Κοινωνία των Χωστίων, λόγω μη συγκέντρωσης των μελών της, δεν κατάφερε να ασχοληθεί με το θέμα, αλλά ούτε και από τον Σύλλογο Γονέων του σχολείου υπήρξε απόφαση.

Για αυτόν τον λόγο, το Δημοτικό Συμβούλιο Θήβας ανέβαλε ΟΜΟΦΩΝΑ, την συζήτηση του θέματος για την επόμενη συνεδρίαση αυτού την 16-12-2013.

Στο μεσοδιάστημα αυτό, η Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Χωστίων, Κων/να Τριάντη, η οποία εξελέγη με τον Συνδυασμό της αντιπολίτευσης «ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΔΗΜΟΣ», καπηλευόμενη την αναβολή του Δημοτικού Συμβουλίου και εκμεταλευόμενη την ευαισθησία των κατοίκων για το συγκεκριμένο θέμα του σχολείου, παντελώς ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ, εξέδωσε Ανακοίνωση χωρίς την σύμφωνη γνώμη των μελών του Τοπικού Συμβουλίου των Χωστίων, για το περιεχόμενο αυτής, την οποία ανάρτησε σε πολλά σημεία των Χωστίων.

Με την Ανακοίνωση αυτή, στρέφεται εναντίον της Πλειοψηφίας του ΔΣ και του ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ, αλλά και εναντίον του προσώπου μου, με Συκοφαντίες, ΨΕΥΔΕΙΣ ισχυρισμούς και ΑΝΑΛΗΘΗ γεγονότα, τα οποία δήθεν ειπώθηκαν στην συνεδρίαση του ΔΣ Θήβας κατά την 9-12-2013 και αφορούν το κλείσιμο του σχολείου των Χωστιών. Προς τούτο θεωρώ χρέος μου και 

ΔΙΑΨΕΥΔΩ


ολοκληρωτικά το περιεχόμενο της κατάπτυστης Ανακοίνωσης, διότι από τα ΠΡΑΚΤΙΚΑ της 9-12-2013 συνεδρίασης του ΔΣ Θηβας ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ:

ότι, ουδέποτε εγώ προσωπικά αλλά και ο Συνδυασμός του Δημάρχου στον οποίο ανήκω, εκφράσαμε την άποψη να κλείσει το σχολείο των Χωστίων, με το πρόσχημα ότι έχει αλλοδαπούς μαθητές.ότι η αναβολή του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο Θήβας δόθηκε με παρέμβαση από όλους τους συνδυασμούς και ΟΧΙ με παρέμβαση των δημοτικών συμβούλων του Συνδυασμού της Αντιπολίτευσης, στον οποίο ανήκει η Κων/να Τριάντη, η οποία υπογράφει την Ανακοίνωση.

Από την Ανακοίνωση αυτή ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΚΑΝ λόγοι πολιτικής σκοπιμότητας της Κων/νας Τριάντη τους οποίους μόνο η ίδια γνωρίζει και ενδεχομένως οι καθοδηγητές της. Με την εν λόγω Ανακοίνωση επιχείρησε να υποβαθμίσει την νοημοσύνη των κατοίκων των Χωστίων, κάτι που είναι σίγουρο ότι δεν το πέτυχε.

Είναι λυπηρό σήμερα να υιοθετούνται τέτοιες μικροπολιτικές τακτικές από αιρετούς Συμβούλους, με σκοπό να διχάζουν τις τοπικές κοινωνίες αντί να τις ενώνουν.

Τα συμπεράσματα ανήκουν σ’ολους ΕΣΑΣ ΠΟΛΙΤΕΣ του ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΣ.

Με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μου

Ιουλία Ιωαν. Κοντού

Δημοτική Σύμβουλος

Χαμός στο διαδίκτυο με τη φωτογραφία της Βρετανικής αστυνομίας με τον Άγιο Βασίλη! [photo]


Ο κακός χαμός επικρατεί τις τελευταίες ώρες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με μια φωτογραφία που ανάρτησε το πλήρωμα ελικοπτέρου της βρετανικής αστυνομίας και στην οποία υποστηρίζουν ότι απεικονίζεται ο Άγιος Βασίλης!...


Πιο συγκεκριμένα:

Στη θολή φωτογραφία που όπως σημειώνει η βρετανική αστυνομία τράβηξε με θερμική κάμερα πάνω από τον ουρανό του Λέστερ υποστηρίζεται ότι απεικονίζεται ο Άγιος Βασίλης με το έλκηθρο του.

«Πιάσαμε μια ασυνήθιστη θερμική ένδειξη στην τελευταία πτήση. Ο Άι Βασίλης; Είναι δυνατόν;», γράφει στη λεζάντα της φωτογραφίας που ανάρτησε το πλήρωμα του ελικοπτέρου στο Twitter.

Χανιά: Ι.Χ απογειώθηκε και καρφώθηκε σε σπίτι -Εικόνες που κόβουν την ανάσα - Τρεις σοβαρά τραυματίες

Πέμπτη, 26 Δεκεμβρίου 2013

Ενοριακή Χοροεσπερίδα στους Αγ. Θεοδώρους στη Θήβα

Μέτρα για αντιμετώπιση της ρύπανσης

Βίντεο από την Χριστουγεννιάτικη γιορτή της Θήβας

Απονομή βραβείων στους Ευβοιώτες μαθητές Λυκείου που συμμετείχαν στον 1ο Περιφερειακό Μαθητικό Διαγωνισμό

Τρίτη, 24 Δεκεμβρίου 2013

Ευβοϊκός Flowers

Προληπτική απόσυρση προϊόντων από την Coca Cola

ΕΚΤΑΚΤΟ-Η ΕΛ.ΑΣ. καλεί coca-cola και Nestea να αποσύρουν αναψυκτικά τους.

Ο βραστήρας που βράζει σε μισό πικοδευτερόλεπτο

Ξεχάστε το Wi-Fi έρχεται το… Li-Fi

Μια ομάδα επιστημόνων από την Κίνα εφηύραν τον πρώτο λαμπτήρα που εκπέμπει το δικό του σήμα wifi!
Οι ερευνητές από το πανεπιστήμιο Fudan της Σανγκάης ονόμασαν τη νέα αυτή τεχνολογία Li-Fi και ισχυρίζονται ότι το σήμα που εκπέμπεται από το μικροτσίπ αυτού του λαμπτήρα LED, είναι πολύ πιο ισχυρό από πολλές οικιακές συνδέσεις στην Κίνα.

Κοντά σε μια τέτοια λάμπα μπορούν να συνδεθούν μέχρι και τέσσερις συσκευές. Η τεχνολογία του συγκεκριμένου λαμπτήρα βασίζεται στις συχνότητες του φωτός και όχι στα ραδιοκύματα, σύμφωνα με το Gizmodo.

Ο λαμπτήρας σύμφωνα με το techit, έχει ενσωματωμένο ένα μικροτσίπ, το οποίο παράγει το σήμα, το οποίο φτάνει τα 150 megabites το δευτερόλεπτο και θεωρείται ταχύτερο από τη μέση ασύρματη σύνδεση στη χώρα.

Τον επόμενο μήνα οι ερευνητές θα αποκαλύψουν δέκα τέτοιους πρωτότυπους λαμπτήρες στη Διεθνή Έκθεση Βιομηχανίας στη Σανγκάη, προσθέτει δημοσίευμα της Daily Mail.

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι είναι γρηγορότερος, φτηνότερος και πιο αποτελεσματικός τρόπος σύνδεσης με το διαδίκτυο και θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στα κινέζικα νοικοκυριά, όπου όλο και περισσότεροι άνθρωποι αντικαθιστούν τις παραδοσιακές λάμπες με λαμπτήρες LED.

Η τεχνολογία Li-Fi χρησιμοποιεί μόλις το 5% της ενέργειας που απαιτείται για να λειτουργήσουν άλλες μηχανές εκπομπής σήματος wifi, οι οποίες καταναλώνουν μεγάλο μέρος ενέργειας στα συστήματα ψύξης τους.

Ωστόσο, όπως αναφέρουν ειδικοί από το Dvice, η σύνδεση χάνεται όταν σβήσει η λάμπα, ενώ οι κατασκευαστές έχουν αντιμετωπίσει κάποια προβλήματα στη σχεδίαση και παραγωγή του μικροτσίπ.

Σχηματάρι: Στην φάκα 32χρονος απαγωγέας!

Άσχημες γιορτές για Τρικαλινή που χάνει το σπίτι της για 3.807 ευρώ!

Ουκρανικά ομόλογα 3 δισ. δολαρίων αγόρασε η Ρωσία

Η AUTOPAP ΣΑΣ ΣΤΕΛΝΕΙ ΤΙΣ ΕΥΧΕΣ ΤΗΣ

Ονειροπαγίδα

Τα πάντα για το μέτρο των αποδείξεων του 2014

ΚΑΛΗΝ ΕΣΠΕΡΑΝ ΑΡΧΟΝΤΕΣ

Κώστας Χατζής - Που είναι η αγάπη, Μονολογούμε (Live)

Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου 2013

Και εναι ακομα ελευθερος...«Πήρα τόσες πολλές μίζες που δεν τις θυμάμαι όλες»

Υπέρπτηση τουρκικών μαχητικών σε νησιά του Αιγαίου - Ανησυχία στην Αθήνα

Μουσικό Άρωμα Χριστουγέννων στη Λιβαδειά από την χορωδία Ερκύνα

ΑΦΟΙ ΟΥΚΑ

Υπέροχη Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα στη Θήβα

Κοπέλα ξέχασε τις σημειώσεις της σε γνωστό καφέ της Αθήνας και δείτε τι γράφει....


Το γύρο του διαδικτύου κάνει η φωτογραφία η με το τετράδιο μιας κοπέλα η οποία ξέχασε τις σημειώσεις της σε γνωστή αλυσίδα καφέ της Αθήνας.... 

Τα σχόλια δικά σας..

Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου 2013

Υπέροχη Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα στη Θήβα

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ: 25άχρονος αυτοκτόνησε στην Κατερίνη

Επισκόπηση κυριακάτικου Τύπου - Tι γράφουν τα σημερινά πρωτοσέλιδα