Σάββατο, 18 Ιανουαρίου 2014

Σοκ για τους εμπόρους αυτοκινήτων - Τέρμα οι πινακίδες "ΔΟΚ"

Η συνεργασία του DOMINO GELIS και της KERAKOLL ΕΛΛΑΣ

3,8 ρίχτερ στην Ορεινή Τριχωνίδα

koi-seismos-18-1-204
Αισθητός έγινε ο σεισμός που σημειώθηκε στις 7:21 σε ορεινό σημείο και συγκεκριμένα 27 χλμ βόρεια- βορειοδυτικά της πόλης της Ναυπάκτου .
Ο σεισμός σύμφωνα με τον Γεωδυναμικό Ινστιτούτο είχε  3,8 ρίχτερ και εστιακό βάθος  10 χλμ. Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο ο σεισμός είχε μέγεθος 4,1 ρίχτερ και επίκεντρο 43 χλμ βόρεια της Πάτρας και 26 χλμ ανατολικά της Παραβόλας και εστιακό βάθος μόλις 2 χλμ.
Λίγα λεπτά αργότερα ακολούθησαν δυο ακόμη σεισμοί μεγέθους 2 και 2,9 R.

Κοπή πίτας στα γραφεία της ΟΝΝΕΔ στη Θήβα, συνάντηση στελεχών στα γραφεία

Έπιασαν στη Λιβαδειά καταζητούμενο Αλβανό από την INTERPOL

Συνελήφθη, χθες (17-01-2014) το μεσημέρι στη Λιβαδειά, από αστυνομικούς του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας, ένας 48χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου είχε εκδοθεί Ερυθρά Αγγελία διεθνών αναζητήσεων της INTERPOL Αλβανίας, για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Ειδικότερα, ο 48χρονος κατηγορείται ότι την 17-06-1997, εισέβαλε σε οικία ομοεθνούς του στους Αγίους Σαράντα Αλβανίας και τον τραυμάτισε θανάσιμα με πυροβόλο όπλο.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Εφετών Λαμίας.
 

Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου 2014

Το απολίθωμα του Τικτααλίκ αποκαλύπτει πώς τα ψάρια εξελίχτηκαν μέσα στο νερό σε τετράποδα ζώα

Καβάλα: 18χρονος «νοίκιαζε» την ανήλικη αδερφή του για 1.100 ευρώ.

Ευρωπαϊκό χωριό Θήβας-Έκκληση βοήθειας

Ζητούνται εθελοντές τεχνίτες για την Παναγία την Φανερωμένη στο ευρωπαϊκό χωριό λίγο έξω από τη Θήβα.
Διαθέσιμο φαγητό, καπνός για καπνιστές καφέδες αναψυκτικά και ότι άλλο μπορούμε να προσφέρουμε ως αντάλλαγμα σε όσους προσφερθούν να μας βοηθήσουν με την εργασία τους. Για όσους έρθουν από μακρυά θα υπάρχει φιλοξενία ύπνου.
Πληροφορίες κ.Αντώνης Παπαγεωργίου τηλ.6983196325

Συνάντηση των μελών του συνδυασμού "Νέα ενωτική πορεία" του Σπύρου Νικολάου -κύριο θέμα- απολογισμός της θητείας τους

Χθες πραγματοποιήθηκε συνάντηση σε "ουδέτερο" χώρο,  του συνδυασμού Νέα ενωτική Πορεία με επικεφαλή τον κ.Σπύρο Νικολάου, δήμαρχο Θηβαίων.  Το θέμα της συνάντησης απολογισμός της θητείας της δημοτικής αρχής και συζήτηση γύρω από τις εκλογές του Μαϊου που είναι πλέον πολύ κοντά. Πρόθεση όλων είναι να συμμετέχουν στο σχηματισμό νέας δημοτικής αρχής που η θητεία της θα είναι ακόμα πέντε έτη. Οι βάσεις έχουν μπει ήδη προκειμένου να βοηθήσουν την πόλη όσο είναι δυνατόν.
Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα έχουμε ανακοίνωση από τον δήμαρχο της Θήβας κ.Νικολάου επισήμως πλέον αν θα προχωρήσουν μαζί και σε αυτές τις εκλογές.
Τους ευχόμαστε καλή επιτυχία σε ότι και αν αποφασίζουν και αναμένουμε!!

ΗΠΑ: Τελωνειακοί βρήκαν γυναίκα μέσα σε... βαλίτσα!

Τέλος το οικογενειακό επίδομα του ΟΑΕΔ - Ποιοι το χάνουν

Πέμπτη, 16 Ιανουαρίου 2014

ΥΠΕΘΑ: Καταργούνται Στρατονομία, Αερονομία και Ναυτονομία

Αισιοδοξία για τις χειμερινές εκπτώσεις στην Βοιωτία!


Κ. Παπασπύρου: «Τόσο χαμηλές τιμές δεν θα βρούν ούτε στα πολυκαταστήματα της Αθήνας»
Ν. Στρατέλος: «Τα ποσοστά θα είναι πολύ μεγάλα και θα ικανοποιήσουν τις ανάγκες του κόσμου»

Από την Δευτέρα 13 Ιανουαρίου αρχίζουν οι χειμερινές εκπτώσεις, που θα διαρκέσουν μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου και από τις οποίες οι έμποροι ελπίζουν να πάρουν ανάσα, καθώς οι γιορτές ελάχιστα απέδωσαν, όπως επίσης και κατά την ενδιάμεση εκπτωτική περίοδο του πρώτου δεκαημέρου του Νοεμβρίου 2013…
Οι Πρόεδροι των δυο μεγάλων Εμπορικών Συλλόγων του Νομού πάντως, εκφράζουν την αισιοδοξία τους για την περίοδο των χειμερινών εκπτώσεων, ελπίζοντας ότι ο κόσμος θα προβεί σε αγορές, καθώς οι τιμές θα κυμανθούν ακόμη και κάτω του κόστους …
«Τόσο χαμηλές τιμές δεν θα βρούν ούτε στα πολυκαταστήματα της Αθήνας» μηνύει στους συμπολίτες του ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς Κ. Παπασπύρου, καλώντας τους να στηρίξουν την τοπική αγορά, όπου τα ποσοστά των εκπτώσεων  θα κυμανθούν ακόμη και κάτω του κόστους …
«Γνωρίζουμε καλά πως η έλλειψη ρευστότητας δημιουργεί πρόβλημα στον κόσμο και κατά συνέπεια σε μας, αλλά αισιοδοξούμε,  καθώς τα ποσοστά των εκπτώσεων θα είναι πολύ μεγάλα και θα ικανοποιήσουν τις ανάγκες τους» σημειώνει και ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θήβας Ν. Στρατέλος…
Η ΕΣΕΕ ωστόσο, σημειώνει πως έμποροι και  υπεύθυνοι των εμπορικών καταστημάτων πρέπει να προσέξουν την αναγραφή της διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς και της νέας των προϊόντων που πωλούνται με έκπτωση, την αναγραφή ποσοστού έκπτωσης, που ανήκει στην διακριτική ευχέρεια της επιχείρησης εάν θα αναγράψει ποσοστό ή όχι, εφιστώντας την προσοχή που πρέπει να δοθεί στην ακρίβεια των εκπτωτικών αναγγελιών προς τον πελάτη, που πρέπει να ταυτίζεται και να ανταποκρίνεται προς την αναγγελία, οικονομικά, ποσοτικά και ποιοτικά..
Κατά την διενέργεια των τακτικών εκπτώσεων, απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή από όλους, γιατί οι κυρώσεις είναι αυστηρές και δεν επιτρέπεται να επιβάλλονται πρόστιμα λόγω λάθους.
Γενικά, στους παραβάτες των διατάξεων περί εκπτώσεων επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσου με το 0,5% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο των 5.000 ευρώ. Σε περίπτωση που επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο για την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα 5 ετών, το πρόστιμο αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης.
Ειδικότερα, για την περίπτωση που οι εκπτώσεις είναι ανακριβείς ή παραπλανητικές ως προς το ποσοστό τους, ως προς την ακρίβεια των αναγραφόμενων τιμών ή ως προς την ποσότητα των προσφερόμενων με έκπτωση προϊόντων ή όταν ενέχουν οποιασδήποτε μορφής απόκρυψη ή παραπλάνηση, επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσο με το 1% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο από 10.000 ευρώ, ανάλογα με τη βαρύτητα και τη συχνότητα της παράβασης και σε περίπτωση που επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο για την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα 5 ετών, το πρόστιμο αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης.
Αρμόδια αρχή για την επιβολή των προστίμων είναι ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης («κρατικός περιφερειάρχης»), όπου διαπιστώνεται η παράβαση.
Παράλληλα, η ΕΣΕΕ υπενθυμίζει ότι καταργήθηκε η απαγόρευση των προσφορών στο χρονικό διάστημα των 30 ημερών προ των εκπτώσεων. Κατά συνέπεια, στο διάστημα που μεσολαβεί, οι επιχειρήσεις μπορούν να ενεργούν προσφορές, που στο μυαλό του καταναλωτή λειτουργούν εισαγωγικά ως «προπομπός» της κύριας περιόδου των τακτικών εκπτώσεων.
Τέλος, οι δυο Εμπορικοί Σύλλογοι διευκρινίζουν ότι τα καταστήματα δεν θα λειτουργήσουν την Κυριακή 19 Ιανουαρίου!


Μεγάλο ενδιαφέρον απέσπασε η πρώτη εκδήλωση του 2014 στο «Ελεύθερο Λαϊκό Πανεπιστημίο» Αλιάρτου

Μεγάλη επιτυχία είχε η εκδήλωση του «Ελεύθερου Λαϊκού Πανεπιστημίου» Αλιάρτου,το Σάββατο 15 01-2014 με εισηγητή τον Δρ. Άλεξ Παύλου με Θέμα:    «Η αναγέννηση της αγροτικής οικονομίας με νέες τεχνολογίες του 21ου αιώνα».
Πρίν από τον εισηγητή  ενημερώθηκαν οι αγρότες  για την νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020 από τον κο Τσιτσιρίγκο Βασίλη υπεύθυνο του Ο.Α.Α.Σ.Ε.
Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας,ο οποίος απεύθυνε και χαιρετισμό,καθώς και ο Πρώην Υπουργός κος Γιαννόπουλος Αθ. 

Δεν υπάρχει ούτε μία μέρα στη Θήβα χωρίς σύλληψη για ναρκωτικά

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Αυτό είναι το ΓΟΥΡΟΥΝΙ που ήθελε να γίνει... ΠΡΟΒΑΤΟ! (PHOTO)

viotikignomi.blogspot.gr

  • Επεξεργασία
Γνωρίστε το Mangalitsa
Η φωτογραφία που ακολουθεί αποδεικνύει ότι τελικά υπάρχει το... προβατογούρουνο και ονομάζεται Mangalitsa.
Ένα τέτοιο είδος για πρώτη φορά υπήρξε ως αποτέλεσμα ενός πειράματος τον 19ο αιώνα με σκοπό την παραγωγή περισσότερου κρέατος δεμένου με χοιρινό λίπος. Το αποτέλεσμα ήταν ένα ζώο σαν το Mangalitsa, το οποίο προέρχεται από την Ουγγαρία.
Σύμφωνα με το foodbeast.com, περίπου 60.000 τέτοια ζώα βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο κόσμο και χρειάζονται περίπου ένα χρόνο -το διπλάσιο σε σχέση με τα άλλα είδη- για να αναπτυχθούν σε ένα γουρούνι-πρόβατο 130 κιλών.  www.eviashop.gr

Τραγικό τέλος για μια 20χρονη στη Λέρο - Μια ακόμη αυτοκτονία στην περιοχή

Πιο γρήγορα από ότι το 2010 λιώνουν οι πάγοι στη δυτική Ανταρκτική

Κρεμάστηκε 48χρονος αλλοδαπός που βίαζε την κόρη του.

viotikignomi


Τέλος στη ζωή του μέσα στα κρατητήρια της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης έδωσε τα ξημερώματα ένας 48χρονος αλλοδαπός. Ο αυτόχειρας κρατούνταν στη ΓΑΔΘ και επρόκειτο σύντομα να μεταφερθεί στις φυλακές για να εκτίσει την ποινή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr ο 48χρονος είχε συλληφθεί στις αρχές του έτους όταν αποκαλύφθηκε έπειτα από καταγγελία ότι βίαζε την κόρη του κατ' εξακολούθηση.

Ο αυτόχειρας βρέθηκε τα ξημερώματα κρεμασμένος στο κελί του με ένα κορδόνι.

Νέα επιβάρυνση για τους ασφαλισμένους εξετάζει η κυβέρνηση σε συνεργασία με τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, καθώς μελετάται η χρέωση των ασθενών με ένα ευρώ για τα τηλεφωνήματα για ραντεβού... στα ιδιωτικά ιατρεία των συμβεβλημένων γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ. Έντονη είναι η αντίδραση των συμβεβλημένων γιατρών του ΕΟΠΥΥ, που κάνουν λόγο για επιχείρηση δήμευσης των ιατρείων τους, μονομερή ενέργεια, «μνημείο αυθαιρεσίας και καθεστωτικής αντιμετώπισης των ζητημάτων του οργανισμού», που δεν πρόκειται να γίνει δεκτή. Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ εξετάζει την επιβολή χαρατσιού ενός ευρώ ανά τηλεφώνημα για ραντεβού στο ιδιωτικό ιατρείο συμβεβλημένου γιατρού. Το επιχείρημα, σύμφωνα με την εφημερίδα Ελευθεροτυπία, είναι ότι οι ιδιώτες γιατροί εμφανίζουν να έχουν κλείσει το πλαφόν των δωρεάν επισκέψεών τους για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ και έτσι οι ασφαλισμένοι αναγκάζονται να πληρώνουν για την επίσκεψη στο ιδιωτικό ιατρείο. Γεγονός είναι, πάντως, ότι μετά το κλείσιμο των πολυιατρείων του ΕΟΠΥΥ, οι ιδιωτικές εταιρίες που διαθέτουν τους πενταψήφιους τηλεφωνικούς αριθμούς για τα ραντεβού, παύουν να έχουν ουσιαστικό αντικείμενο, ωστόσο τα συμβόλαια με τον ΕΟΠΥΥ υφίστανται. Έτσι, η σκέψη είναι ότι τα ραντεβού στα ιδιωτικά ιατρεία των συμβεβλημένων γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ θα τα κλείνουν αυτές οι ιδιωτικές εταιρίες. Αυτό σημαίνει, όμως, ότι οι ιδιώτες γιατροί θα βρεθούν να πληρώνουν γραμματέα και υποδομή, ενώ θα έχουν τον ΕΟΠΥΥ να καθορίζει τα ραντεβού και στα ιατρεία τους. Οι ιδέες αυτές της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ έχουν προκαλέσει την αντίδραση των συμβεβλημένων γιατρών που κάνουν λόγο για επιχείρηση δήμευσης των ιατρείων τους. Σε ανακοίνωσή τους επισημαίνουν: «Με μία πρωτοφανή δήλωση του προέδρου του και χωρίς καμία διαβούλευση με τον θεσμικό φορέα των συμβεβλημένων ιατρών την ΕΝΙ - ΕΟΠΥΥ, ο ΕΟΠΥΥ επιχειρεί να "δημεύσει" τα ιδιωτικά ιατρεία και να κλείνει ο ίδιος, προς όφελος πιθανά των ιδιωτικών τηλεφωνικών εταιρειών, τα ραντεβού των ασφαλισμένων με τους συμβεβλημένους ιατρούς! Αυτό θα έχει ως συνέπεια να συνεχίσει, στα ιδιωτικά ιατρεία πλέον, το "χαράτσι" των τηλεφωνικών ραντεβού ! »Η δήλωση του προέδρου του ΕΟΠΥΥ κ. Κοντού για απόπειρα διαχείρισης των ραντεβού των ιδιωτικών ιατρείων, χωρίς καμία απολύτως διαβούλευση, αποτελεί μνημείο αυθαιρεσίας και καθεστωτικής αντιμετώπισης των ζητημάτων του οργανισμού. »Μετά την αυθαίρετη διακοπή συμβάσεων ιατρών για δήθεν υπερσυνταγογράφηση, γεγονός που αναγνώρισε και η Ελληνική Δικαιοσύνη καθώς δεκάδες ιατροί έχουν κερδίσει τα ασφαλιστικά μέτρα, η συγκεκριμένη μονομερής ενέργεια επιβεβαιώνει την προχειρότητα που η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ αντιμετωπίζει το μεγάλο ζήτημα της υγείας των Ελλήνων, έρχεται δε σε συνέχεια της τακτικής του "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ" καθώς ο ΕΟΠΥΥ συνεχίζει και οφείλει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ στο σύνολο των παρόχων που συνεργάζονται μαζί του. »Η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ είναι υπέρ του ελέγχου και της διαφάνειας, επανειλημμένες φορές έχουμε προτείνει λύσεις για το πρόβλημα του πλαφόν στις επισκέψεις και έχουμε ζητήσει την ΑΜΕΣΗ σύγκλιση της επιτροπής διαπραγμάτευσης για την εξεύρεση κοινώς αποδεκτών λύσεων, δυστυχώς μέχρι στιγμής οι εκκλήσεις μας έχουν πέσει στο κενό με ευθύνη της Διοίκησης του ΕΟΠΥΥ. »Δηλώνουμε ότι οι συμβεβλημένοι ιατροί ΔΕΝ πρόκειται να δεχθούμε καμία μονομερή ενέργεια και κάθε απόπειρα δημιουργία τετελεσμένων θα τορπιλίσει την εργασιακή ειρήνη. »Καλούμε για άλλη μία φορά τον ΕΟΠΥΥ σε ειλικρινή διάλογο, να κοινοποιήσει τα προσχέδια των συμβάσεων και να αρχίσει ΑΜΕΣΑ η διαπραγμάτευση για τους όρους της συνεργασίας καθώς υπάρχει κίνδυνος εκατομμύρια ασφαλισμένοι να βρεθούν χωρίς καμία ιατρική κάλυψη».

Επισκόπηση Τύπου - Τι γράφουν τα σημερινά πρωτοσέλιδα

Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου 2014

ΚΑΡΔΑΜΙΛΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ Σ'ΑΓΑΠΩ ΚΑΙ ΜΕ ΕΧΕΙΣ ΤΡΕΛΑΝΕΙ

Κρατάει ομηρο γυναίκα...ελεύθερος σκοπευτής τον πυροβολεί στο κεφάλι (Βίντεο)


Σκηνή από ταινία περιπέτειας θυμίζει το περιστατικό που εξελίχθηκε στο Ντένβερ των ΗΠΑ. 

Με έναν πυροβολισμό έληξε το θρίλερ σε πολυκατάστημα του Ντένβερ όπου ένοπλος συνέλαβε δύο ομήρους. 

Ο ένας όμηρος ξέφυγε και μετά από μια ώρα άκαρπων διαπραγματεύσεων με την αστυνομία, ο 34χρονος άντρας βγήκε έξω κρατώντας ως ανθρώπινη ασπίδα μια τρομοκρατημένη γυναίκα. 

Τότε, σκοπευτής της αστυνομίας τον πυροβόλησε, δίνοντας την ευκαιρία στην όμηρο να γλιτώσει. Ο δράστης νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. 


δείτε το βίντεο...https://www.youtube.com/watch?v=NKXOG87bh3k

Παρατείνεται κατά 3 μήνες η ρύθμιση για τους ενήμερους δανειολήπτες

Ελεύθερος ο επιχειρηματίας Καραμολέγκος -Συνελήφθη ένας από τους δράστες.

Η Αστυνομία για το φονικό στην Κατοχή-ατύχημα ισχυρίζεται ο δράστης

Επισκόπηση Τύπου - Τι γράφουν τα σημερινά πρωτοσέλιδα

Η ξεχασμένη εθνική μειονότητα της Βορείου Ηπείρου

Τρίτη, 14 Ιανουαρίου 2014

Έσφαξαν αλλοδαπό στο κέντρο της Αθήνας έπειτα από άγρια συμπλοκή μεταξύ ομοεθνών.

Αμεση Δράση Ελληνική Αστυνομία

Η ΕΛ.ΑΣ. έβαλε λουκέτο στο τμήμα της Ακρόπολης λόγω ακαταλληλότητας κτιρίου, Είναι όμως το μόνο; Πείτε μας την άποψη σας.

Απόφαση να καταργήσει το Αστυνομικό Τμήμα Ακροπόλεως έλαβε το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. για τον λόγο ότι το κτίριο της Λεοχάρους 4 ήταν προβληματικό. Στην κίνηση αυτή συνέτεινε το γεγονός ότι υπήρχαν διαμαρτυρίες από διεθνείς ανθρωπιστικούς οργανισμούς για τις συνθήκες κράτησης, ενώ εκτιμήθηκε ότι ήταν ευάλωτο σε εμπρηστικές επιθέσεις.

Οι 150 αστυνομικοί που υπηρετούν εκεί θα μετακινηθούν μέσα στις
αμέσως προσεχείς ημέρες στα αστυνομικά τμήματα του Συντάγματος, των Εξαρχείων και της Ομόνοιας.

Βήμα
του Βασίλη Λαμπρόπουλου

Απορίες bloko.gr
Για το ΑΤ της Ακρόπολης η αστυνομία κατέβαλε ετήσια μισθώματα σε 3 ιδιοκτήτες ύψους 46.485,72 ευρώ.
Τί θα γίνει με τη λέσχη που λειτουργεί σε παράπλευρο χώρο;
Τί θα γίνει που θα μεταφερθούν οι κρατούμενοι των δύο τμημάτων;
Και το κυριότερο; Είναι το μοναδικό κτίριο που φιλοξενεί αστυνομικές υπηρεσίες το οποίο είναι επκεικώς ακατάλληλο;

Το bloko.gr καλεί τους αναγνώστες του αστυνομικούς με σχόλια ή στο email info@bloko.gr, να μας στείλουν τς παρατηρήσεις τους αναφορικά με την καταλληλότητα ή όχι των τμημάτων στα οποία υπηρετούν.

ΕΚΤΑΚΤΟ: Συνελήφθη ο εκδότης και δημοσιογράφος Γιώργος Κουρής

Ομφαλός - Ζεμενός 6-0...και το μακελειό στον δρόμο συνεχίζεται !!

Το σκορ 6-0 που αναφέρω στον τίτλο, δυστυχώς δεν παραπέμπει σε αγώνα ποδοσφαίρου.Εύχομαι βέβαια σε λίγο καιρό να μην είναι και σκορ πόλο !!!
Μιλάω για τα συνεχόμενα  ατυχήματα (ευτυχώς μέχρι ώρας,χωρίς νεκρούς) που συμβαίνουν στις δύο δύσκολες ομολογουμένως στροφές στην περιοχή του "ΟΜΦΑΛΟΥ".
Δύο επικίνδυνες στροφές, παλιό το οδικό δίκτυο,ελλιπής σήμανση για την επικινδυνότητα των σημείων, αρκούν για να μετατρέψουν σε Νο 1 σημείο καρμανιόλα στο οδικό δίκτυο Λειβαδειάς -Δελφών.


Φωτό από το τελευταίο ατύχημα πριν από λίγες ημέρες


Στο τελευταίο ατύχημα, που έγινε πριν από 2 ημέρες, ο άτυχος οδηγός τραυματίστηκε και μέχρι σήμερα αδυνατεί να ρημουλκήσει το όχημα του από το σημείο.
Μέχρι πριν από λίγους μήνες το εν λόγω σημείο "συναγωνίζονταν" επάξια το άλλο σημείο καρμανιόλα , στο Ζεμενό και παλιότερα η στροφή στην ΕΥΔΑΠ στο δρόμο για την Λιβαδειά. Σε αυτά τα σημεία , έπειτα και από την συνεχόμενη ανάδειξη του θέματος, οι υπεύθυνοι άργησαν να αποκαταστήσουν την άσφαλτο αλλά το έκαναν ..κάποια στιγμή, με αποτέλεσμα να έχουμε 3 νεκρούς στο ένα σημείο και άλλους 3 νεκρούς στο Ζεμενό,καθώς και  δεκάδες άλλα μικρά και μεγάλα ατυχήματα. Η λύση όμως που δόθηκε εφέτος στο Ζεμενό, ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ , είχε σαν αποτέλεσμα να μην έχουμε ξαναδεί ατύχημα !!
Άραγε για πόσο καιρό ακόμα θα δούμε να καθυστερεί το αρμόδιο τεχνικό τμήμα να λύσει το τεράστιο πρόβλημα που υπάρχει και στον Ομφαλό?
Θα πρέπει πρώτα να θρηνήσουμε θύματα για να γίνει μια νέα ασφαλτόστρωση στα 2 αυτά σημεία?
Μιλάμε για μια απόσταση 1-2 χιλιομέτρων.
Πόσο άραγε κοστολογείτε μια τέτοια δαπάνη και πόσο μια ανθρώπινη ζωή?

Αν βέβαια παραδειγματιστούμε από τις μηδενικές κινήσεις που έχουν γίνει για το άλλο σημείο, στο 1ο χλμ. Αράχωβας -Δελφών , στο οποίο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη το γεωλογικό φαινόμενο ,(ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΔΩ ) και μάλιστα η κατάσταση του δρόμου έχει χειροτερέψει επικίνδυνα,καταλαβαίνουμε  όπως λέμε και στην Αράχωβα ότι...

"έχουμ' μαλλιά να ξάνουμ΄ "

Να γιατί οι Αμερικανοί δεν θέλουν την ΑΟΖ: Τι συμβαίνει με τα χημικά όπλα της Συρίας…

Του Θεόδωρου Καρυώτη
Τον Δεκέμβριο του 2013 ο Οργανισμός για την Απαγόρευση Χημικών Όπλων ανακοίνωσε ότι είναι «τεχνικά δυνατόν» να καταστραφούν τα χημικά όπλα της Συρίας στην Μεσόγειο. Βέβαια δεν έδωσαν λεπτομερείς εξηγήσεις πως θα καταστραφούν αυτά τα χημικά όπλα.

Μια εκδοχή είναι ότι θα καταστραφούν πάνω σ’ ένα πλοίο με την μέθοδο της υδρόλυσης αντί αποτέφρωσης. Οι Αμερικανοί έχουν ήδη παραλάβει τα χημικά όπλα και τα πάνε στην Ιταλία όπου θα γίνει η επεξεργασία τους. Η επεξεργασία θα γίνει στο πολεμικό πλοίο των ΗΠΑ Cape Ray που έχει μήκος 198 μέτρων και χωρητικότητα 91.000 τόνους και συνοδεύεται από πολεμικά πλοία της Ρωσίας και της Κίνας.

Το πλήρωμα και 15 ιδιώτες είχαν ειδικά εκπαιδευτεί πριν αναχωρήσει το πλοίο για την Ιταλία. Το πλοίο διαθέτει δυο πυρηνικούς αντιδραστήρες που θα χρησιμοποιηθούν για την καταστροφή των χημικών όπλων και για την ουδετεροποίηση των βασικών τους στοιχείων. Το σύνολο των χημικών όπλων που θα καταστραφούν ανέρχονται σε 800 τόνους ενώ υπολογίζεται το σύνολο των χημικών όπλων που διαθέτει η Συρία ανέρχονται σε 1.300 τόνους.

Έχει ήδη αποφασιστεί ότι αυτά τα απόβλητα των χημικών όπλων να καταποντισθούν σε μια περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου στο τρίγωνο Κρήτη-Μάλτα-Ιταλία. Εάν όμως τα τρία αυτά ευρωπαϊκά κράτη είχαν δημιουργήσει ΑΟΖ, οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα μπορούσαν να πετάξουν τα χημικά όπλα στην θαλάσσια περιοχή τους χωρίς την άδειά τους.

Το Άρθρο 56 (Δικαιώματα, αρμοδιότητες και υποχρεώσεις του παράκτιου Κράτους στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη) της Σύμβασης του Δίκαιου της Θάλασσας αναφέρει στην παράγραφο 1β (ιιι) ότι το παράκτιο κράτος είναι υπεύθυνο για «την προστασία και διαφύλαξη του θαλάσσιου περιβάλλοντος». Δηλαδή εάν η Ελλάδα διέθετε ΑΟΖ σήμερα δεν θα μπορούσαν οι Αμερικανοί να ρίξουν (dumping) χημικά απόβλητα στον θαλάσσιο χώρο της Κρήτης. Έτσι οι Αμερικανοί έχουν έναν επιπλέον λόγο να μην επιθυμούν η Ελλάδα να ανακηρύξει ΑΟΖ.

Μία μελέτη του καθηγητή Moshe Kol του Πανεπιστημίου του Τελ Αβίβ δείχνει ότι τα υποπροϊόντα των χημικών όπλων θα καταστρέψουν ένα μέρος της θαλάσσιας ζωής και θα έχει σοβαρές επιπτώσεις στο θέμα της αλιείας και γενικότερα της μόλυνσης του θαλάσσιου περιβάλλοντος. Το πρόβλημα το έχουν ήδη αντιληφτεί επιστήμονες του Πανεπιστημίου Κρήτης και του Δημόκριτου αλλά δεν γνωρίζουμε εάν έχει ενημερωθεί η ελληνική κυβέρνηση.
Εάν όλα τα κράτη της ΕΕ είχαν δημιουργήσει ΑΟΖ στην Μεσόγειο θα μπορούσαν να μην επιτρέψουν στους Αμερικανούς, τους Ρώσους και τους Κινέζους να προχωρήσουν στην μόλυνση της Μεσογείου και να αναγκαστούν να τα πάνε στη μέση του Ατλαντικού Ωκεανού.

Γι’ αυτό η ιδέα της Ευρωπαϊκής ΑΟΖ που άρχισε να συζητά η σημερινή κυβέρνηση και που την ειρωνεύτηκαν κάποιοι ειδικοί πρέπει να ζωντανέψει πάλι τώρα που Ελλάδα έχει την Προεδρία της ΕΕ. Όπως έχω γράψει πολλές φορές, το γεγονός και μόνο ότι η ΕΕ διαθέτει μεγάλο μήκος ακτών ήταν αρκετό για να ενδιαφερθεί και να λάβει μέρος στην 3η Διάσκεψη του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας που θα δημιουργούσε το νέο Σύνταγμα των Θαλασσών και Ωκεανών του πλανήτη μας.

Βέβαια, ο κύριος λόγος της συμμετοχής της ΕΕ στην Διάσκεψη, ήταν το γεγονός, ότι τα κράτη-μέλη της είχαν μεταβιβάσει ορισμένες αρμοδιότητες σ’ αυτήν. Οι αρμοδιότητες αυτές αφορούσαν βασικά τα θέματα της αλιείας, της εμπορικής πολιτικής και της διατήρησης του θαλάσσιου περιβάλλοντος. Δηλαδή η ΕΕ έχει κυριαρχικά δικαιώματα αλιείας και θαλάσσιου περιβάλλοντος στις ΑΟΖ των κρατών-μελών της. Γι’ αυτό και η ΕΕ έχει Επίτροπο για τα θέματα Αλιείας και ΑΟΖ που σήμερα τα καθήκοντα αυτά ανήκουν στην Ελληνίδα επίτροπο, κυρία Μαρία Δαμανάκη.

Η Ελλάδα πρέπει να ζητήσει από τους εταίρους της στις Βρυξέλλες να επεκτείνουν την ΑΟΖ τους και στη Μεσόγειο όπως έχουν κάνει στις άλλες θαλάσσιες περιοχές τους. Για αυτό το λόγο ήταν πολύ σημαντική η παρέμβαση του Έλληνα Πρωθυπουργού που ουσιαστικά ζήτησε να δημιουργηθεί μια Ευρωπαϊκή ΑΟΖ στην νοτιοανατολική Μεσόγειο ανάμεσα στην Ιταλία, την Ελλάδα, την Κύπρο και την Μάλτα. Θα περάσουν πολλά χρόνια για να ξαναπάρουμε την Προεδρία και πρέπει να αναλάβουμε τώρα μια πρωτοβουλία και να υπερασπιστούμε τα εθνικά μας συμφέροντα.

ΒΟΜΒΑ: Παρελθόν η Χρυσή Αυγή για τον Κασιδιάρη!

Αλλάζει όνομα στο κόμμα και κατεβαίνει για Δήμαρχος Αθήνας με νέο συνδυασμό.


Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην Χρυσή Αυγή με έξι από τους βουλευτές του κόμματος να βρίσκονται στη φυλακή.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης εμφανίζεται ως η επόμενη ηγετική φυσιογνωμία στο κόμμα.

Σύμφωνα με τα "ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ", έχει ήδη ξεκινήσει τις εσωτερικές διεργασίες στο κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου προκειμένου να αλλάξει η ονομασία του και να κατέβει με νέο συνδυασμό ως υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας.πηγη

Αυτοί είναι οι 17 μεγαλοεπιχειρηματίες που χρωστούν δις ευρώ!!! (ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΛΙΣΤΑ)

3 ασκήσεις για … κουρασμένα μάτια από τον υπολογιστή

Θήβα:Πήγε τάχα να ζητιανέψει και της άρπαξε την τσάντα

Εξιχνιάσθηκε, μετά από μεθοδική έρευνα που διεξήγαγε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, υπόθεση κλοπής τσάντας από 55χρονη ημεδαπή, η οποία έγινε πριν από τρεις ημέρες σε περιοχή της Θήβας.

Στο πλαίσιο της έρευνας, προέκυψε ότι δράστης της ανωτέρω κλοπής είναι ένας 16χρονος ημεδαπός ROMA, σε βάρος του οποίου σχηματίζεται σχετική ποινική δικογραφία.

Ειδικότερα την 10-01-2014 το πρωί, ο 16χρονος προσέγγισε την 55χρονη σε περιοχή της Θήβας, όπου με την μέθοδο της απασχόλησης και με την πρόφαση της επαιτείας, κατάφερε να της αποσπάσει την τσάντα της, η οποία περιείχε το χρηματικό ποσό των (150) ευρώ και διάφορα προσωπικά της έγγραφα και αντικείμενα.   

Για την υπόθεση ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, προκειμένου να διερευνηθεί η τυχόν εμπλοκή του κατηγορούμενου και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις, ενώ η δικογραφία που σχηματίζεται θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών. www.viotiashop.gr

Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου 2014

Δεν κάνουν πίσω οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ

Η BP αγόρασε τα πετρέλαια του Πρίνου - Υπεγράφη η συμφωνία

Χ. Θεοχάρης: «Άτυπη συμφωνία» με την εφορία για όσους δεν μπορούν να μπουν σε ρύθμιση

ΠΑΠΑΣ ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΑΠΟ ipad!


Κυριακή, 12 Ιανουαρίου 2014

Έτρεχε μέσα στον καταυλισμό των ρομά στη Θήβα να σώσει την περιουσία της-H πραγματική ιστορία όπως την περιέγραψε το ίδιο το θύμα

Επιχειρηματίας της Θήβας η οποία έπεσε θύμα Ρομά και παραλίγο να χάσει τα λεφτά της, το αυτοκίνητό της και ίσως την ίδια της της ζωή βάζοντάς τα με τους ρομά. Ας δούμε το ιστορικό όπως μας το περιέγραψε η ίδια:

Ανυποψίαστη γυναίκα μέρα μεσημέρι στη Θήβα λίγο πριν τις 4.00, στο Πυρί της Θήβας λίγο πριν φτάσουμε στον κόμβο , σταμάτησε για να κάνει αναστροφή με το αυτοκίνητό της . Εκείνη τη στιγμή της επιτέθηκαν δύο ανήλικα ρομά  ανοίγοντας την πόρτα του αυτοκινήτου της την αιφνιδίασαν.

Της βούτηξαν την τσάντα η οποία περιείχε ένα αξιόλογο χρηματικό ποσό και διάφορα σημαντικά έγγραφα και αντικείμενα,μετά βέβαια από αντίσταση της γυναίκας. Τα ανήλικα Ρομά άρχισαν να τρέχουν προς τον καταυλισμό. Η γυναίκα με πραγματική δύναμη ψυχής καταδίωξε ξυπόλητη τους Ρομά. Άφησε το αυτοκίνητό της χωρίς καν να το κλείσει, με τα κλειδιά πάνω ανοιχτό και έτρεχε πίσω από τα Ρομά. Κάποιοι περαστικοί που την είδαν της φώναζαν να σταματήσει γιατί υπήρχε φόβος αν  μπει στον καταυλισμό για την σωματική της ακαιρεότητα.

Και όμως η γυναίκα με όλο θάρρος της ψυχής της, βλέποντας να της αρπάζουν τους κόπους της, ακολούθησε τα ρομά , έφτασε μέχρι τον καταυλισμό, μπήκε μέσα φωνάζοντας, και την περικύκλωσαν περίπου 400 Ρομά. 

Η γυναίκα φώναζε ότι τάχα ήταν από την ΓΑΔΑ και ότι έρχονται ενισχύσεις από την Αθήνα. Ακούγοντας αυτό οι Ρομά τρόμαξαν. Έξαλλη η γυναίκα φώναζε να της δώσουν πίσω την τσάντα. Άρχιζαν τότε οι Ρομά να μαζεύουν τα υπάρχοντά της τα οποία ήδη είχαν μοιραστεί ανάμεσα στους Ρομά και της τα παρέδωσαν όλα εκτός το πορτοφόλι.

Γυρίζοντας λοιπόν στο αυτοκίνητο η άτυχη γυναίκα είδε έναν "φύλακα άγγελο" δίπλα στο αυτοκίνητό της. Μία ηλικιωμένη κυρία περίπου 70 ετών είδε όλο το περιστατικό και βλέποντας την γυναίκα έξαλλη να καταδιώκει τους ρομά, πήγε έξω από το αυτοκίνητο να το προσέχει να μην της αρπάξουν και αυτό. Τυχερή στην ατυχία της, το θύμα, ανακάλυψε ότι το πορτοφόλι είχε πέσει καθώς έτρεχαν τα Ρομά , έξω από το αυτοκίνητο. Το είχε βρει η ηλικιωμένη κυρία και το μάζεψε βάζοντάς το μέσα στο αυτοκίνητο και χωρίς να έχει πάρει ούτε ένα ευρώ από μέσα. Υπάρχουν ακόμα άνθρωποι λοιπόν !!!

Η γυναίκα ευχαρίστησε την ηλικιωμένη η οποία προστάτεψε την περιουσία της, τους κόπους της.  Τονίζει ότι αυτή η ηλικιωμένη γυναίκα ήταν ο φύλακας αγγελός της , ότι την βοήθησε προσέχοντας τα πράγματά της και είναι η αιτία που δεν έπαθε μεγάλη οικονομική ζημιά.

Να τονίσουμε ότι τα χρήματα που παραλίγο να χάσει η επιχειρηματίας της Θήβας, δεν ήταν δικά της, ήταν χρήματα τα οποία πήγαινε να καταθέσει σε προμηθευτές της. Αυτό το τονίζουμε να δείξουμε πόσο μεγάλη ζημιά θα πάθαινε η θαρραλέα αυτή γυναίκα η οποία πάλεψε στην κυριολεξία με την μάστιγα της Θήβας η οποία ονομάζεται Ρομά.

Καθημερινά λοιπόν η κατάσταση με τους ρομά γίνεται ολοένα και χειρότερη. Πριν περάσει ένα 24ωρο  από το προηγούμενο περιστατικό (Σκιά φόβου πάνω από την πόλη της Θήβας) είχαμε την παραπάνω καταγγελία από αναγνώστη του Viotiashop και στη συνέχεια την ομολογία της ίδιας της γυναίκας που πραγματικά ανησυχεί για την εκτεταμένη κατάσταση .  Τα κρούσματα τα οποία έρχονται καθημερινά το ένα μετά το άλλο. Και είναι μόνο όσα γνωρίζουμε.

SOS  λοιπόν από τους κατοίκους του Πυριού στη Θήβα. Βοηθήστε μας λένε, μπάινουν οι ρομά στα σπίτια μας. Τέτοια κατάσταση απελπιστική ούτε στις πιο επικίνδυνες περιοχες της Αθήνας δεν συναντάμε.

Η ΑΛΗΘΙΝΗ ιστορία που ΣΟΚΑΡΕΙ: «Πατέρα ΕΣΥ με ΣΚΟΤΩΣΕΣ»...

Οδηγώντας σε μια μεγάλη λεωφόρο, μπροστά στα μάτια μιας κυρίας έγινε ένα τροχαίο ατύχημα, με...

αποτέλεσμα να τραυματισθεί σοβαρά ένας νέος. Με τη βοήθεια κάποιων ανθρώπων, έβαλαν στο αυτοκίνητο της το παλικάρι, περίπου 20 ετών, να το μεταφέρει στο εφημερεύον νοσοκομείο..
Το παλικάρι αιμορραγούσε, η κυρία έφτασε στο νοσοκομείο όσο πιο γρήγορα μπορούσε.. οι τραυματιοφορείς της βάρδιας το πήραν μέσα. Μπήκε μαζί τους και η κυρία, για να μάθει ποιος είναι, και να ειδοποιήσει τους συγγενείς του. Οι γιατροί της βάρδιας διέγνωσαν πως έπρεπε να μπει επειγόντως στο χειρουργείο. Ειδοποίησαν τον χειρουργό, ο οποίος για να τον χειρουργήσει ήθελε 1000 δολάρια.

Το είπαν στην κυρία η οποία τους είπε τι ακριβώς συνέβη και ότι δεν γνώριζε το παλικάρι.. Εξήγησαν στον γιατρό αλλά αυτός ανένδοτος, ήθελε τα χρήματα. Η κυρία βλέποντας το παλικάρι να αργοπεθαίνει...ειπε: Ξεκινήστε να το σώσετε και πάω να σας φέρω τα χρήματα.

Η κυρία πράγματι έφερε τα χρήματα και τότε ήρθε ο γιατρός.. Όμως τι ειρωνεία! Τι οδυνηρό παιχνίδι του φύλαξε αυτή τη νύχτα η αγάπη του για τα χρήματα. Με το που είδε το παλικάρι, έμεινε ακίνητος, κιτρίνισε, άσπρισε πήρε το χρώμα του νεκρού.. Έπεσε πάνω στο παιδί ουρλιάζοντας.
Και το παιδί είπε τις τελευταίες του λέξεις.: -Πατέρα με σκότωσες και ξεψύχησε.. Η κυρία συγκλονισμένη από αυτό το συμβάν πέταξε τα χρήματα στα μούτρα του γιατρού και του είπε: -Πάρτα, να κάνεις την κηδεία του παιδιού σου...

Σημειωτέον πως ήταν το μόνο παιδί που είχε.

Πριν λίγο σύλληψη 40χρονης στη Θήβα από την ομάδα ΔΙΑΣ για ναρκωτικά

Πριν λίγη ώρα, περίπου στις 10,00 σήμερα (11/1) το βράδυ στη Θήβα σύμφωνα με πληροφορίες,  συνελήφθη ημεδαπή 40 περίπου ετών με συνεργό της έναν 19χρονο από την ομάδα ΔΙΑΣ της Θήβας, οι οποίοι είχαν στην κατοχή τους 8,3 γραμμάρεια χασίς. Οδηγήθηκαν στο τμήμα με αυτόφορη διαδικασία.
Συγχαρητήρια και πάλι στην ομάδα ΔΙΑΣ η οποία κάνει μεγάλη προσπάθεια  να σώσει ότι μπορεί από την διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών ουσιών στην πόλη μας.