Σάββατο, 25 Ιανουαρίου 2014

Φωτο:Μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση του Ιωνικού Αστέρα με πρωταγωνιστή τον Ανδρέα Μπονόβα

Πάτρα: Γνωστός δικηγόρος ο άντρας που αυτοκτόνησε από τη Γέφυρα

ΣΟΚ: Οι ΗΠΑ είχαν προειδοποιήσει για Χάος και βία την Ουκρανία ενάμιση μήνα πρίν...αν δεν ακούσουν τον λαό!

Απίστευτο: Δείτε τί έπαθαν τα μάτια ενός ηλεκτρολόγου όταν τον «χτύπησαν» 14.000 Volt! (φωτο).

Τι θα ισχύει το 2014 για τις αποδείξεις - Αναλυτικά παραδείγματα

Κύμη Ευβοίας: Λούστηκε με βενζίνη και κάηκε ζωντανός

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ

                           
        ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
            ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ                                                
                     Γραφείο Τύπου


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θήβα: Έναρξη εργασιών ανάπλασης της οδού Επαμεινώνδα

Ο Δήμος Θηβαίων ενημερώνει ότι από Δευτέρα 27 Ιανουαρίου ξεκινούν οι εργασίες ανάπλασης του πεζόδρομου της οδού Επαμεινώνδα.

Το πρώτο στάδιο του έργου περιλαμβάνει το τμήμα από το Άγαλμα του Επαμεινώνδα (Τρίγωνο) έως την οδό Δράκου (Γενική Τράπεζα).

Ως εκ τούτου θα διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στο εν λόγω τμήμα και θα πραγματοποιείται μέσω της οδού Δράκου με κατεύθυνση την οδό Κάδμου.

Ειδικά για τα μεγάλα οχήματα τροφοδοσίας η διέλευση θα είναι αδύνατη. Γι΄αυτό το λόγο καλούνται οι καταστηματάρχες και οι μεταφορείς να φροντίσουν ώστε να χρησιμοποιούν μικρά οχήματα, τα οποία θα μπορούν να διέλθουν  μέσω της οδού Δράκου.

Ζητούμε την κατανόηση όλων των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στην οδό Επαμεινώνδα καθώς και όλων των πολιτών.

Ο Δήμος Θηβαίων και η Τεχνική Υπηρεσία του θα λάβουν όλα τα απαιτούμενα μέτρα προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί η ενόχληση των κατοίκων.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόηση και σας υπενθυμίζουμε ότι η ενόχληση είναι προσωρινή, το έργο όμως μόνιμο και με πολλαπλά οφέλη, καθώς θα αναβαθμίσει την περιοχή και γενικότερα την πόλη μας.

Λίγα λόγια για το έργο : “Ανάπλαση πεζόδρομου οδού Επαμεινώνδα Δήμου Θηβαίων”

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 4.900.000,00 € από τα οποία: το 1ο υποέργο με τίτλο: «Ανάπλαση πεζόδρομου οδού Επαμεινώνδα Δήμου Θηβαίων» συμβασιοποιήθηκε στο ποσό των 2.681.241,12 € από τα οποία το ποσό των 2.180.000,00 € θα καλυφθεί από το ΕΠ «Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας – Ηπείρου 2007-2013» και το υπόλοιπο ποσό από ΣΑΤΑ, το 2ο υποέργο με τίτλο : «Μεταφορά δικτύων ΔΕΗ» συμβασιοποιήθηκε στο ποσό των 260.787,98 € από τα οποία το ποσό των 100.000,00 € θα καλυφθεί από το ΕΠ «Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας – Ηπείρου 2007-2013» και το υπόλοιπο ποσό από ΣΑΤΑ και το  3ο υποέργο με τίτλο : «Αρχαιολογικές έρευνες και εργασίες» συμβασιοποιήθηκε στο ποσό των 100.000,00 € το οποίο θα καλυφθεί από το ΕΠ «Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας – Ηπείρου 2007-2013».

πίστευτο βίντεο! Μητροπολίτης σε πιστή: Λυπάμαι τον άντρα σου στο σπίτ

viotikignomi

Μητροπολίτης σε πιστή: Λυπάμαι τον άντρα σου στο σπίτι (vid)‏

Όλα ξεκίνησαν από μια διαφωνία για το ποιος έπιασε τον σταυρό...και από εκεί και περά υπάρχει μια συζήτηση απείρου κάλλους με τον μητροπολίτη και την πιστή!  Δείτε το βίντεο   http://www.youtube.com/watch?v=K-_P3lLV5pY#t=118

Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2014

Οι αγρότες κατέβηκαν με άλογα στη Γ΄ ΔΟΥ Πατρών για να διαμαρτυρηθούν

Θάσος: Πάρτι οργίων με ανήλικο κορίτσι

Ολοταχώς προς μαζική στάση πληρωμών από τους πολίτες προς το κράτος

Τι πρέπει να κάνεις αν πιστεύεις πως κάποιος δικός σου άνθρωπος έχει κατάθλιψη…

Πως ρυθμίζονται οι οφειλές στον ΟΑΕΕ

Διαβάστε για ποιους λόγους κάνουν σeξ οι γυναίκες!

Για τους άντρες η υπόθεση σεξ είναι απλή και ξεκάθαρη: το κάνουν για ευχαρίστηση. Στο μυαλό των γυναικών όμως κρύβονται πολλοί περισσότεροι λόγοι που τις οδηγούν στη σεξουαλική επαφή.Στο παρελθόν ωστόσο τα πράγματα ήταν πιο ξεκάθαρα αφού μια γυναίκα προχωρούσε σε ερωτικές επαφές τρίτου τύπου μόνο στην διάρκεια του γάμου σεξ κυρίως για να αποκτήσει παιδιά ή για νιώσει καλά η ακόμη και εκφράζει την εκτίμησή της στον σύντροφό της.
Τα χρόνια πέρασαν και σήμερα φαίνεται πως η σεξουαλική συμπεριφορά των γυναικών φαίνεται πως επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες όπως αποδείχθηκε σε έρευνα που έγινε σε 1000 γυναίκες απ’ όλο τον κόσμο με επικεφαλής τη Cindy Meston και τον David Buss στο Northwestern University. 

Ωστόσο οι επιστήμονες υποστηρίζουν πως ο λόγος για τον οποίο κάνουμε σεξ είναι ένας και μοναδικός: «είμαστε προγραμματισμένοι για να κάνουμε σεξ» ανέφερε ο Richard A. Carroll, 
αναπληρωτής καθηγητής στο Northwestern University και θεραπευτής του σεξ.

Πάντως τα αποτελέσματα από την έρευνα ήταν εντυπωσιακά καθώς οι γυναίκες εμφανίζονται σε ένα ποσοστό που αγγίζει το 84% να χρησιμοποιούν το σεξ ως επιβράβευση των συντρόφων τους. 

Για τις δουλειές που κάνουν στο σπίτι για να τις βοηθούν, για παράδειγμα. Το ίδιο ποσοστό δήλωσε πως έτσι τους ανταμείβει για την ήρεμη και ασφαλή ζωή που τους προσφέρουν. 


Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις εκείνες που πιστεύουν ότι κάνοντας σεξ με το έτερο ήμισυ θα τον κρατήσει στη σχέση, ειδικά αν υποψιάζεται πως εκείνος την απατά, αλλά και η περίπτωση της γυναίκας που πιστεύει πως έτσι θα κρατηθούν οι ισορροπίες στη σχέση. 

Όσο για τις γυναίκες που βασανίζονται από ανασφάλειες παρατηρήθηκε ότι το κάνουν για να αποτρέψουν τον σύντροφο τους από την απιστία.

Ένα ποσοστό που κυμαίνεται στο 15 – 20% δήλωσε πως το κάνουν για τους λάθος λόγους, Έτσι δεν διστάζουν να ομολογήσουν πως κάνουν σεξ με άλλον για να ζηλέψει ο σύντροφός τους άλλες για να εκδικηθούν τον πρώην τους, κάποιες έναντι αμοιβής ή γιατί ξέρουν ότι θα ακολουθήσουν ακριβά δώρα, ενώ μερικές με πολλή αυτοπεποίθηση είπαν πως το κάνουν γιατί μόνο αυτό ξέρουν να κάνουν καλά. 

Προς έκπληξη των υπευθύνων πολύ λίγες ήταν εκείνες οι γυναίκες που δήλωσαν ότι κάνουν σεξ γιατί θέλουν να αποκτήσουν ή γιατί πολύ ανθρώπινα νιώθουν πως έτσι εκφράζουν την αγάπη τους.

Πώς από ένα λάθος 4 ευρώ θα πληρώσετε πρόστιμο 43.055 ευρώ!

Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2014

Με μεγάλη ανταπόκριση δημοτών η ενημερωτική ημερίδα του Ιατρικού Συλλόγου Θηβών για τη Λύσσα και τις Σπογγώδεις Εγκεφαλοπάθειες

Διθεματική επιστημονική ημερίδα διοργάνωσε, την Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014 στο Συνεδριακό Κέντρο, ο Ιατρικός Σύλλογος Θήβας σε συνεργασία με το...
Δήμο Θηβαίων. 

Προσκεκλημένος ομιλητής ήταν ο ομότιμος καθηγητής Λοιμωδών Νοσημάτων της Κτηνιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Ορέστης Παπαδόπουλος, γνωστός στην επιστημονική κοινότητα αλλά και στο ευρύ κοινό για την επιμέλεια, τη φροντίδα και την επιστημονική του κατάρτιση, ο οποίος μίλησε για τη Λύσσα στην Ελλάδα και τις Μεταδοτικές Σπογγώδεις Εγκεφαλοπάθειες και ειδικότερα για την Εγκεφαλοπάθεια των Βοοειδών γνωστή ως νόσο των τρελών αγελάδων. Στη συνέχεια ακολούθησε συζήτηση, όπου ο κ. Παπαδόπουλος απάντησε στα ερωτήματα των παραβρισκόμενων. 

Την ημερίδα χαιρέτησε ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου, ο οποίος συνεχάρη την Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Θήβας κ. Φιλιώ Πρωτόπαπα και τα μέλη του Συλλόγου για την πρωτοβουλία της διοργάνωσης. Όπως είπε χαρακτηριστικά : «Πρόκειται για δύο πολύ σοβαρά θέματα, που απασχολούν τα τελευταία χρόνια τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές της χώρας μας και οπωσδήποτε ανησυχούν και τους πολίτες. Θεωρώ λοιπόν χρήσιμη αυτή την ημερίδα για να ενημερωθούμε για τους κανόνες για την πρόληψη, την καταπολέμηση και την εξάλειψη αυτών των μεταδοτικών ασθενειών, με στόχο την διασφάλιση ενός υψηλού επιπέδου δημόσιας υγείας».

Πήγε για ψώνια και προκάλεσε σεισμό...[photos]


Η γνωστή τηλεπερσόνα πήγε για ψώνια στο Harrods φορώντας μαύρα, διαφανή ρούχα και επειδή φημίζεται για το μεγάλο στήθος της είπε να μη βάλει σουτιέν και να χαρίσει ωραία θέα σε όσους την είδαν...


Η Λορέν Γκούντζερ, γνωστή από την παρουσία της σε ριάλιτι της βρετανικής τηλεόρασης, με συχνές εμφανίσεις σε διάφορες εκπομπές, έδειξε το μεγάλο στήθος της, αφού επέλεξε να μη βάλει σουτιέν στη βόλτα της για ψώνια στο Λονδίνο και όπως ήταν λογικό προκάλεσε ποικίλα σχόλια.

Το 95% των ασθενειών θεραπεύει η πυθαγόρεια διατροφή


Τα μανιτάρια: Τα μανιτάρια μπορούν να βοηθήσουν τη βελτίωση της ακοής, όπως ακόμη, τα μανιτάρια είναι ένα από τα λίγα τρόφιμα που περιέχουν βιταμίνη D. Η συγκεκριμένη βιταμίνη είναι σημαντική για υγιή οστά, η οποία ισχυροποιεί ακόμα και τα μικροσκοπικά οστάρια που βρίσκονται μέσα στο αυτί τα οποία μεταδίδουν τον ήχο προς τον εγκέφαλο.
Τα σταφύλια: Μια διατροφή υψηλή σε φρέσκα φρούτα, όπως τα σταφύλια, έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου του πνεύμονα και το εμφύσημα. Οι σπόροι σταφυλιών περιέχουν επίσης μια χημική ουσία που ονομάζεται proanthocyanidin, η οποία φαίνεται να μειώνει τη δριμύτητα του αλλεργικού άσθματος.
Ginger (η πιπερόριζα): Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματά της είναι η υποβοήθηση της πέψης, ενώ είναι επίσης μια δημοφιλής θεραπεία για κινητικά προβλήματα-ασθένειες.
Οι Γλυκοπατάτες: Οι γλυκοπατάτες μοιάζουν με το πάγκρεας και πράγματι επιφέρουν ισορροπία το γλυκαιμικό δείκτη των διαβητικών.
Τα κρεμμύδια: Βοηθούν τα κύτταρα να απαλλαγούν από τις τοξίνες. Επίσης, όταν τα κόβουμε, παράγουν δάκρυα, καθαρίζοντας επιθηλιακά κύτταρα του ματιού.
Το σκόρδο: Βοηθάει στην απομάκρυνση άχρηστων υλικών και τις επικίνδυνες ελεύθερες ρίζες από το σώμα.
Το λεμονι: ειναι ενα θαυματουργο προιον στο να σκοτωνει τα καρκινογονα κυτταρα. ειναι 10000 φορες ισχυροτερο απο την χημειοθεραπεια, δοκιμασμενο σε καρκινους ολων των μορφων. επιπλεον το θεωρουν σαν εναν παραγοντα αντιμικροβιακου ευρεος φασματος, κατα των μολυνσεων των βακτηριδιων και ογκων, ικανο στην καταπολεμηση των εσωτερικων παρασιτων και σκουληκιων, ρυθμιστη τη υψηλης αρτηριακης πιεσης, ειναι αντικαταθλιπτικο και καταπολεμα το αγχος και τις νευρικες διαταραχες. Ο χυμός του λεμονιού περιέχει βιταμίνη C, σάκχαρα, υδατάνθρακες, πρωτεΐνες και μεταλλικά άλατα (κάλιο, φώσφορο, ασβέστιο, μαγνήσιο, νάτριο και πυρίτιο) ενώ η φλούδα του αναζωογονητικό αιθέριο έλαιο. Επίσης, το λεμόνι είναι πλούσιο σε φλαβόνες, αντιοξειδωτικές ουσίες πολύτιμες στη θεραπευτική. Το λεμόνι είναι εξαιρετικό αντιβακτηριακό, απολυμαντικό, στυπτικό και αντισηπτικό, θεωρείται πως βοηθάει στον έλεγχο του ουρικού οξέος, εμποδίζει τη θρόμβωση των αρτηριών και των φλεβών και τη συσσώρευση αλάτων. Το λεμόνι, επειδή ενεργοποιεί το ανοσοποιητικό μας σύστημα (αυξάνοντας τα λευκά αιμοσφαίρια) θεωρείται και άριστο αιμοστατικό.
Τα αμύγδαλα: Αμυγδαλέλαιο λαμβάνεται από τους καρπούς του αμύγδαλου. Πλούσιο σε βιταμίνες Α, Ε, Β1, Β2, Β6 . Β17 και ιχνοστοιχεία. Η βιταμίνη Β17 δεν είναι βιταμίνη. Είναι η παλιά ονομασία της αμυγδαλίνης. Τρώτε άφοβα κάθε μέρα από λίγα κουκούτσια βερίκοκου και αμύγδαλα.

Η Αντιπεριφέρεια συνεδριάζει για τον οργανισμό της Κωπαϊδας

Η νόσος του φιλιού


Έχετε ακούσει για την «ασθένεια του φιλιού»; Πρόκειται για τη λοιμώδη μονοπυρήνωση, η οποία εμφανίζεται σε μικρό αριθμό ατόμων (νεαρής ηλικίας) που έχουν ...
προσβληθεί από τον ιό EBV. Ο ιός αυτός μπορεί να μεταδοθεί κατά το φιλί, ευτυχώς όμως οι περισσότεροι άνθρωποι αναπτύσσουν μηχανισμούς άμυνας που δεν επιτρέπουν στον ιό να τους προκαλέσει την πάθηση.

Αυτά επισημαίνουν οι ερευνητές, που εξετάζουν όλες τις πιθανότητες μετάδοσης μολυσματικών ασθενειών από φιλί.

Η λοιμώδης μονοπυρήνωση χαρακτηρίζεται από υψηλό πυρετό, διόγκωση των λεμφαδένων και πόνο στο λαιμό, αμυγδαλίτιδα, φαρυγγίτιδα, πονοκέφαλο, κούραση, μυαλγίες και πόνους στις αρθρώσεις. Η ασθένεια κρατά περίπου 2 εβδομάδες.

Οι περισσότεροι ασθενείς αναρρώνουν πλήρως. Ένα μικρό ποσοστό ωστόσο συνεχίζει να νιώθει κούραση. Επειδή μπορεί να αυξηθεί σε μέγεθος η σπλήνα, συστήνεται στους ασθενείς να αποφεύγουν τα σπορ επαφής που εμπεριέχουν τον κίνδυνο ρήξης της σπλήνας.

Υπάρχουν και άλλοι ιοί που μεταδίδονται εύκολα κατά το φίλημα στο στόμα και την ανταλλαγή σάλιου, όπως ο ιός HSV τύπου 1 που προκαλεί το στοματικό έρπητα. Αντίθετα, ο ιός ΗIV του AIDS δεν μεταδίδεται από το φιλί. Εάν αυτό έχει συμβεί, πιθανόν να έγινε σε περιπτώσεις όπου υπήρχαν ανοιχτές πληγές στο στόμα. Στις περιπτώσεις λοιπόν αυτές η μετάδοση δεν έγινε λόγω ανταλλαγής σάλιου αλλά λόγω έκθεσης σε αίμα που περιείχε το μολυσματικό παράγοντα.

Ωστόσο, ενώ ο ιός του AIDS και της ηπατίτιδας Β πολύ δύσκολα μεταδίδονται διά μέσου του φιλιού και ιδίως μόνο όταν υπάρχουν ανοιχτές πληγές με αίμα στο στόμα, αντίθετα μεταδίδονται εύκολα με τη 

Συνέλαβαν 28χρονη για κλοπές στη Χαλκίδα

Δύο κλεφτρόνια είχαν ρημάξει καταστήματα στη Θήβα

Τα μεγαλύτερα ερωτήματα για την 17 Νοέμβρη ζητούν απάντηση


Η 17 Νοέμβρη απασχόλησε με την δολοφονική της δράση την ελληνική κοινωνία για 32 ολόκληρα χρόνια, μέχρι την εξάρθρωσή της και την φυλάκιση των μελών που την απάρτιζαν.Όμως μετά το τέλος της δίκης και της καταδίκης και φυλάκισης των εκτελεστικών της βραχιόνων και της φερόμενης ως ιδεολογικής ηγεσίας της δολοφονικής οργάνωσης, τα ερωτηματικά παραμένουν...

Ποιοι ήταν οι πρώτοι εκτελεστές της οργάνωσης, αφού τα αδέρφια Ξηροί και ο Κουφοντίνας ήταν έφηβοι στα πρώτα χτυπήματα που πραγματοποιήθηκαν εναντίον των βασανιστών της χούντας και του Αμερικανού σταθμάρχη της ΣΙΑ στην Ελλάδα;

Που βρίσκεται το «ιστορικό 45άρι» το όπλο-σήμα κατατεθέν της 17 Νοέμβρη σε κάθε της χτύπημα;

Που βρίσκεται η γραφομηχανή που δεν έγραφε ολόκληρο το γράμμα «Ρ» στην οποία και έγινε η συγγραφή των ανακοινώσεων της οργάνωσης που ακολουθούσαν κάθε χτύπημα;

Που βρίσκεται ο βαρύς οπλισμός που η οργάνωση είχε κλέψει από στρατόπεδα αλλά και το πολεμικό μουσείο, μεταξύ των οποίων και ένα αντιαρματικό όπλο;

Που βρίσκονται τα χρήματα από τις ληστείες που τα μέλη της οργάνωσης είχαν διαπράξει σε τράπεζες για την «χρηματοδότηση του αγώνα» τους;

Που βρίσκονται και κατά πόσο μπορεί να καθιστούν απειλή, τα ασύλληπτα μέλη της 17 Νοέμβρη που σύμφωνα με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης που προΐστατο στο υπουργείο κατά την διάρκεια της εξάρθρωσής της, κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, δεν συνελήφθησαν; Σύμφωνα με τα όσα έχουν κατά καιρούς ανακοινωθεί από τις αρχές της χώρας ένας αριθμός μελών της 17 Νοέμβρη αλλά και άλλων παρεμφερών οργανώσεων επαναστατικής βίας, που κυμαίνεται από 15 έως 20 άτομα παραμένουν ακόμα ελεύθερα.

Μπορούν τα ασύλληπτα μέλη αλλά και νέα που θα στρατολογηθούν να χρησιμοποιήσουν τον κρυφό οπλισμό της οργάνωσης και να πραγματοποιήσουν νέα χτυπήματα;

Πρόσφατη είναι η αντίδραση της Αμερικής που εκφράστηκε με την ανησυχία της εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζένιφερ Ψάκι, μετά την άδεια από τις φυλακές του Κορυδαλλού που έλαβε χωρίς να επιστρέψει ο Χριστόδουλος Ξηρός ότι οι ΗΠΑ και η Ελλάδα συνεργάζονται στενά για την καταπολέμηση κάθε μορφής τρομοκρατίας.

Η κ. Ψάκι υπενθύμισε πως η 17 Νοέμβρη που συμπεριλήφθηκε στον κατάλογο οργανώσεων που το Στέιτ Ντιπάρτμεντ θεωρεί τρομοκρατικές, δεν έχει αποσυρθεί ακόμα από τον συγκεκριμένο κατάλογο, παρά την φυλάκιση των μελών της από το καλοκαίρι του 2002...

Πρόσφατη είναι και η αναφορά του γερμανικού Τύπου στις ανησυχίες για νέες επιθέσεις στην Ελλάδα, μετά την επίθεση εναντίον της γερμανικής πρεσβείας και την απόδραση του Χριστόδουλου Ξηρού, όπου και αναφέρεται πως στη χώρα δημιουργείται ένας νέος τρομοκρατικός χώρος, με χαρακτηριστικό τίτλο στην ιστοσελίδα της Die Welt: «Η Ελλάδα υπό το φόβο αριστερής τρομοκρατίας».

Ερωτήματα και απορίες που απασχολούν την κοινή γνώμη και που ζητούν απάντηση αναβιώνουν με την επανεμφάνιση του Χριστόδουλου Ξηρού και δεν μένει να δούμε αν θα απαντηθούν στο μέλλον...

Τι σημαίνει η φράση: "Καλή αντάμωση στα γουναράδικα"

Αγρίνιο: Είχε στις αποσκευές του 59 κιλά χασίς

Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2014

Νέα καμπάνα ΕΦΕΤ σε επιχειρήσεις τροφίμων -Στις 317 χιλ. ευρώ τα πρόστιμα

Εμφανίστηκε ο Χριστόδουλος Ξηρός και απειλεί μιντιάρχες και δημοσιογράφους: «Θα βροντήξω ξανά το αντάρτικο τουφέκι»

ΟΕΒΕ ΘΗΒΑΣ: Να μην καταργηθεί το Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού

Η κοπή της πίτας.

Λαμία: Αλβανοί ληστές τον σκότωσαν μπροστά στη γυναίκα του

Φθιώτιδα: Τον σκότωσαν μπροστά στη γυναίκα του - Οι ληστές ''διψούσαν'' για αίμα!
Φρίκη σε σπίτι που βρίσκεται στο Πουρνάρι Δομοκού - Οι Αλβανοί ληστές βρέθηκαν απέναντι από το ζευγάρι και εξάντλησαν την αγριότητά τους...

Το τραγικό συμβάν έγινε μισή ώρα πριν τα μεσάνυχτα στο Πουρνάρι Δομοκού, με τους κατοίκους της περιοχής να είναι σοκαρισμένοι και να νιώθουν ότι βρίσκονται στο έλεος των κακοποιών.

Όλα ξεκίνησαν στις 23.30 όταν τέσσερις κουκουλοφόροι έσπασαν την πόρτα του σπιτιού ενός ηλικιωμένου ζευγαριού και μπήκαν μέσα. Οι ληστές χτύπησαν τον ηλικιωμένο - ο οποίος αντιμετώπιζε πρόβλημα με τη καρδιά του - και έπεσε στο πάτωμα όπου άφησε την τελευταία του πνοή, μπροστά στην σοκαρισμένη σύζυγό του, την οποία λίγο αργότερα έδεσαν.

Στη συνέχεια αφού έκαναν άνω-κάτω το σπίτι και βούτηξαν αντικείμενα αξίας, εξαφανίστηκαν. Σύμφωνα με τα όσα είπε η ηλικιωμένη γυναίκα στους αστυνομικούς οι ληστές μιλούσαν Αλβανικά μεταξύ τους.

Σύμφωνα με το lamiareport.gr, στην αστυνομική διεύθυνση Φθιώτιδας σήμανε συναγερμός και έχουν στηθεί μπλόκα σε όλα τα κομβικά σημεία για τον εντοπισμό των δραστών, που για την ώρα παραμένουν ασύλληπτοι..

Η αρχαία Ελληνική πόλη Ίκαρος στον Περσικό Κόλπο.


Στη γνωστή-άγνωστη αρχαία Ελληνική πόλη Ίκαρος, που ιδρύθηκε τον 4ο αιώνα π.Χ. με εντολή του Μεγάλου Αλεξάνδρου στο νησάκι Φαϊλάκα, στον Περσικό Κόλπο, στο σημερινό Κουβέιτ, οι πρώτες ανασκαφές ξεκίνησαν το 1957 και συνεχίζονται μέχρι σήμερα.
Έχει ανασκαφεί ένας ναός της Αρτέμιδος και ερείπια κτηρίων. Το σημαντικότερο εύρημα έως σήμερα είναι μία στήλη στα Ελληνικά. Σημαντικό επίσης εύρημα είναι ένα πανέρι με υπολείμματα ψαριών, στο ένα μάλιστα έχουν διατηρηθεί τα λέπια.

Μάλιστα, από το 2007 δεκαμελής Ελληνική αποστολή εργάζεται στη χαμένη πόλη που επιβίωσε επί τρεις αιώνες για να ετοιμάσει τον φάκελο για την ένταξή της στα μνημεία της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UΝΕSCΟ, ύστερα από την υπογραφή συμφωνίας για επιστημονική συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Εμιράτου του Κουβέιτ.
Οι ανασκαφικές έρευνες στη πόλη δείχνουν ότι ο τρόπος τοιχοποιίας ήταν ο ίδιος με αυτόν της αρχαίας Πέλλας και τα αγγεία που βρέθηκαν είχαν τα ίδια χαρακτηριστικά με αυτά που ανευρίσκονται στην Μακεδονία.

Ο κομψός ιωνικός ναός της Αρτέμιδος με τις περσικές βάσεις κιόνων, δείγμα ώσμωσης διαφορετικών πολιτισμών, ένα εργαστήριο ειδωλίων και ένας ξενώνας με 11 δωμάτια είναι τα μέχρι σήμερα ευρήματα από την πόλη που ίδρυσε το 326 π.Χ. ο ναύαρχος του Μεγάλου Αλεξάνδρου, Νέαρχος, ύστερα από εντολή του Μακεδόνα βασιλιά.
Η Ελληνική αποστολή, με επικεφαλής τους αρχαιολόγους Αγγελική Κοτταρίδη και Παναγιώτη Χατζηδάκη, ερευνά με γαιοδιασκόπηση όλη την περιοχή για να διαπιστώσει την έκταση της πόλης και στη συνέχεια θα προχωρήσει σε τομές, ώστε να εντοπιστεί το ρυμοτομικό της σχέδιο και το νεκροταφείο της, καθώς και σε εργασίες ανάδειξης.
Θύμα της ιρακινής εισβολής στο Κουβέιτ, το Φαϊλάκα (ονομασία που εικάζεται πως προέρχεται από την Ελληνική λέξη Φυλακαί, το σημείο δηλαδή που φυλάσσει τις θαλάσσιες πύλες της Μεσοποταμίας, στις εκβολές του Ευφράτη, ενώ εντυπωσιακό είναι πως έχει εντοπιστεί πόλη με την επωνυμία Φυλακή και στη Μακεδονία σε θέση που ήλεγχε τον Αλιάκμονα), είναι μια σύγχρονη Δήλος, καθώς δεν κατοικείται από το 1991, χρονιά της ιρακινής εισβολής στο Κουβέιτ.

Η περίφημη στήλη της Ικάρου, μια αναθηματική στήλη που αναγράφει σε 43 στίχους την επιστολή που έλαβε ο ντόπιος αξιωματούχος Ανάξαρχος από βασιλιά της δυναστείας των Σελευκιδών με οδηγίες για τη φροντίδα του ναού της Αρτέμιδος, έσπασε κατά την εισβολή σε επτά κομμάτια και σήμερα φυλάσσεται πακεταρισμένη σε κιβώτιο, ενώ οι κάτοικοι του Φαϊλάκα έχουν μεταφερθεί σε άλλες περιοχές.
Το νησί λειτουργεί ως αρχαιολογικό πάρκο, με ευρήματα από την Εποχή του Χαλκού (2η χιλιετία π.Χ.), τα Ελληνιστικά και βυζαντινά χρόνια (έχει διασωθεί μοναστήρι Νεστοριανών) και την ισλαμική περίοδο.

{APO THN KOUMPAROULA SOU!}

Παράταση ενός μήνα στην προστασία της πρώτης κατοικίας

Βαριά καμπάνα σε Αγρινιώτη για ύβρεις μέσω facebook

Βαρύς έπεσε ο πέλεκυς της δικαιοσύνης στον 28χρονο αγρινιώτη που συνελήφθη για τις ύβρεις που αναρτούσε στο facebook στοχοποιώντας συγκεκριμένα στελέχη της...
τοπικής αστυνομίας. Η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αγρινίου προβλέπει 20μηνη φυλάκιση, ανασταλτικού χαρακτήρα και εξαγοράσιμη με το ποσό των 10 ευρώ την ημέρα. Ούτε λίγο ούτε πολύ ο 28χρονος θα κληθεί να πληρώσει για συκοφάντηση και εξύβριση αστυνομικών γύρω στα 15000 ευρώ. Προδικάζει επίσης η απόφαση την καταβολή χρηματικής αποζημίωσης για την ηθική βλάβη που προκάλεσε στους αστυνομικούς, για την οποία πάντως θα ακολουθήσει η εκδίκαση της αγωγής. Για το θέμα υπήρξε κινητοποίηση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ακαρνανίας που δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής.

Μητσοτάκης: Τέλος στις οριζόντιες περικοπές - αποτελεσματικότητα όχι μόνο απολύσεις στο δημόσιο

Κινητοποιήσεις από την Τρίτη αποφάσισαν οι αγρότες