Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου 2014

Πρόκληση Σκοπιανών: Χάρτης της "Μεγάλης Μακεδονίας" σε σχολείο των Σκοπίων. - See more at: http://www.hellas-now.com/2014/02/blog-post_5923.html#sthash.YNJyirdq.dpuf

Μπορεί ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι, να δήλωσε στον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο, που βρέθηκε την Πέμπτη στα Σκόπια με την ιδιότητα του προεδρεύοντος του Συμβουλίου Υπουργών της Ε.Ε, πως η χώρα του "δεν έχει εδαφικές διεκδικήσεις και δεν εκφράζει κανενός είδους αλυτρωτισμό" απέναντι στην Ελλάδα, ωστόσο νέα προκλητικά περιστατικά τον διαψεύδουν.

Στο δημοτικό σχολείο «Γκριγκόρ Πρλίτσεφ» της Οχρίδας, τον τοίχο αίθουσας διδασκαλίας"κοσμεί" χάρτης της λεγόμενης «Μεγάλης Μακεδονίας», όπου η ελληνική Μακεδονία παρουσιάζεται ως "υπόδουλο" τμήμα. 

Το σχολείο είναι δημόσιο και εκτός απο Σλάβους φοιτούν και Αλβανοί, οι οποίοι έχουν ζητήσει να αφαιρεθεί ο προκλητικός χάρτης. Σύμφωνα με δημοσιεύματα εφημερίδων, το θέμα τέθηκε στο Σκοπιανό υπουργείο Παιδείας, αλλά δεν υπάρχει καμία επίσημη αντίδραση.
Αξίζει να σημειωθεί πως ο πρωθυπουργός των Σκοπίων Νίκολα Γκρούεφσκι, εκτός από τον Μέγα Αλέξανδρο, δικής του έμπνευσης είναι το σχέδιο "αρχαιομακεδονισμού" της χώρας στο πλαίσιο του σχεδίου "Σκόπια 2014", έχει "αδυναμία" και στους χάρτες που δείχνουν τα σύνορα των Σκοπίων έως τις... ακτές τις Χαλκιδικής και τον Όλυμπο.

Το 2008, λίγο μετά τη νίκη του κόμματός του στις εκλογές, είχε καταθέσει στεφάνι στον τάφο του Βούλγαρου κομιτατζή Γκότσε Ντέλτσεφ, τον οποίον οι Σκοπιανοί θεωρούν "εθνικό" τους ήρωα, που ήταν καλυμμένος με τον ίδιο προκλητικό χάρτη. 

Eυγενία Μανωλίδου: «Ακόμα δεν έχετε δει τίποτα!»

Συνέντευξη στο Γιώργο Παπανικολάου
- Τελευταία συναυλία στη Θεσσαλονίκη, με τη μουσική παράσταση "Musical, αγάπη μου" μετά από το θέατρο ΠΑΛΛΑΣ και μια επιτυχημένη περιοδεία στην Ελλάδα. Ξανάρχεστε αυτή τη...
Δευτέρα στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, μετά από ακριβώς έναν χρόνο, τούτη τη φορά με το Παναγιώτη Πετράκη και την Αντιγόνη Ψυχράμη. Πώς ξεκίνησε η όλη ιδέα γι αυτό το concept;

Κατ’ αρχάς να πως ότι είμαστε όλοι ενθουσιασμένοι που μας δίνεται η ευκαιρία να αποχαιρετήσουμε τον κόσμο που τόσο πολύ μας αγάπησε και μας ακολούθησε στη μουσική μας περιπέτεια την τελευταία χρονιά, από το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Η ιδέα για αυτό το εγχείρημα προέκυψε από την ανάγκη που νιώσαμε να προσφέρουμε μέσω της τέχνης μας πολλή χαρά, αισιοδοξία και ελπίδα. Έτσι, σκεφτήκαμε να ενώσουμε πανέμορφα, πασίγνωστα και πολυβραβευμένα τραγούδια από τα ξένα musicals και από τον ελληνικό κινηματογράφο σε μια συναυλία που αποδείχτηκε πως ήταν η πιο χαρούμενη της χρονιάς!

- Aσχοληθήκατε φέτος και με την οργάνωση - στήσιμο παραγωγής του όλου εγχειρήματος. Δεν είναι δύσκολο για μια μαέστρο να ασχολείται και με πιο... πρακτικά πράγματα; Δεν "χάνεται" κάπου, η αγάπη για τη μουσική, όταν εμπεριέχεται ο προγραμματισμός ενός πλήθους ατόμων σε μια παραγωγή;

Η αγάπη για τη μουσική δεν χάνεται ποτέ. Οι δυσκολίες, οι αντιξοότητες και τα προβλήματα είναι στην καθημερινότητα ενός καλλιτέχνη από τη στιγμή που αποφασίζει να αφιερωθεί στην τέχνη του εξ’ ολοκλήρου. Όμως, προκειμένου να αφεθώ και εγώ και οι μουσικοί μου σε μια παραγωγή ερασιτεχνική και πρόχειρη – όπως δυστυχώς συμβαίνει πολλές φορές στο χώρο μας – προτίμησα να αναλάβω εγώ τη διοργάνωση. Το αποτέλεσμα επιβράβευσε όλη την προσπάθεια και παρά την εξάντληση που ένιωθα στο τέλος κάθε παραγωγής, εντούτοις η αγάπη και η ανταπόκριση του κόσμου κάθε φορά, με έκανε να παίρνω δύναμη και να συνεχίζω.

- Σε αυτό το πρόγραμμα, ακούγονται κλασσικά αγαπημένα τραγούδια από μιούζικαλ του εξωτερικού, αλλά και τραγούδια μέσα από μιούζικαλ του παλιού ελληνικού κινηματογράφου-κάτι που ως μαέστρος δεν ήταν μέσα στις μέχρι πρότινος...ενασχολήσεις σας. Δεν σας κούρασε, αυτό το "άγνωστο πεδίο";

Ίσα-ίσα, μου άρεσε πολύ που ανέλαβα μία ακόμα πρόκληση. Σε όλη μου τη μουσική σταδιοδρομία, διηύθυνα συμφωνικά έργα με μεγάλες ορχήστρες σε πολύ γνωστά θέατρα στον κόσμο. Τώρα, η ανάγκη της εποχής και του κοινού, με έκαναν να δουλέψω πάνω σε κάτι τελείως διαφορετικό, πολύ αξιόλογο και ποιοτικό όμως, για να φέρω τον κόσμο λίγο πιο κοντά στην ιδιότητά μου ως μουσικού.

- Οι μεγάλοι χώροι, όπως ένα Μέγαρο Μουσικής, θεωρείται ότι πλέον είναι "ανοιχτοί" στο ευρύ κοινό; Παραγωγές που να γίνονται για εκείνο υπάρχουν. Ο κόσμος ακολουθεί;

Ο κόσμος έχει ένστικτο και πολύ αυστηρό κριτήριο, είτε γνωρίζει από μουσική, είτε όχι. Εξάλλου, η τέχνη δεν είναι είδος πολυτελείας – όπως προσπαθούν πολλοί να πείσουν τον κόσμο – αλλά είδος πρώτης ανάγκης. Ως εκ τούτου ακολουθεί όταν νιώθει ότι αυτό που θα παρακολουθήσει είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς και συνεχούς προσπάθειας και όχι κάτι πρόχειρο μόνο και μόνο για να κοπούν εισιτήρια στο ταμείο.

- Η δημόσια εικόνα του συζύγου σας, θεωρείται ότι-ασυναίσθητα επηρεάζει και την εικόνα που έχει το κοινό και στο δικό σας πρόσωπο; Όσο αυτόνομες και άκρως διαφορετικές είναι οι πορείες σας, το...."συγγενικό" κομμάτι δεν επηρεάζει;

Μέχρι τώρα δεν έχει επηρεάσει ουσιαστικά. Έχουμε και οι δύο πολύ ισχυρές προσωπικότητες και είμαστε αφιερωμένοι στο αντικείμενό μας. Επομένως, δεν αφήνουμε το περιθώριο στον κόσμο να “μπερδευτεί.”

- Είστε έγκυος στο τρίτο σας γιο. Σε εργαζόμενες μητέρες που μας διαβάζουν και είναι στο δίλημμα να προβούν "σε ένα ακόμα παιδί", στις δύσκολες εποχές που ζούμε τόσο οικονομικά, όσο και ψυχικά, θα προτείνατε άφοβα να γίνουν τρίτεκνες ή και πολύτεκνες;

Ένα μωρό προσφέρει στην οικογένεια μόνο χαρά και είναι καρπός αγάπης και αφοσίωσης. Όταν υπάρχει συμπαράσταση και βοήθεια από όλη την οικογένεια, όλα τα υπόλοιπα έρχονται σε δεύτερη μοίρα.Η οικονομική κρίση είναι παγκόσμιο φαινόμενο και όχι μόνο ελληνικό. Η ζωή όμως δεν μπορεί να διακοπεί εξαιτίας αυτού.

Ανήκετε στα προβεβλημένα πρόσωπα, που πλέον δεν θέλετε να ασχοληθείτε με τη τηλεόραση και προτεραιότητα σας είναι η μουσική. Όσο ήσασταν στη τηλεόραση, δεχόσασταν πολλαπλά πυρά, από τα media. Δεν αφήνει αυτό ένα μικρό "τραύμα" εντός σας, όσα χρόνια κι αν περάσουν; Κι ας μιλάμε για άτομα που έχουν συνειδητοποιημένα επιλέξει τη δημόσια έκθεση, ένεκα επαγγέλματος....

Είμαι ευγνώμων για την ευκαιρία που μου δόθηκε σε μια πολύ δύσκολη εποχή στη ζωή μου. Μπόρεσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να βάλω τη ζωή μου σε μια σειρά που είχε αναστατωθεί εξαιτίας ενός δύσκολου και χρονοβόρου διαζυγίου και παράλληλα έγινα γνωστή στο ευρύ κοινό που τώρα έρχεται και με παρακολουθεί στις συναυλίες μου.Τι άλλο μπορούσα να ζητήσω; Βεβαίως, θα προτιμούσα να γινόμουν γνωστή και στη χώρα μου από τη μουσική μου, αλλά η ζωή τα έφερε διαφορετικά. Όλα τα υπόλοιπα δεν έχουν καμία σημασία. Το αποτέλεσμα μετράει.

Εν αναμονή ενός μουσικού έργου που έχετε στα σκαριά εδώ και καιρό. Τι παραπάνω μπορούμε να προσθέσουμε γι αυτό που ετοιμάζετε;

Πρόκειται για ένα μεγάλο συμφωνικό έργο, που με την παρούσα κατάσταση είναι δύσκολο να ανεβεί λόγω πρακτικών δυσκολιών. Είναι όμως ο αμέσως επόμενος στόχος μου. Τότε θα δείτε τι ακριβώς κάνω στην πραγματικότητα. Ακόμα δεν έχετε δει τίποτα!

- Στο Παναγιώτη Πετράκη, που έχει μεγάλο «γκελ» στο κοινό, και συνεργάζεστε φέτος μαζί του, σε προσωπικό επίπεδο, τι εκτιμήσατε σε εκείνον;

Δεν είναι καθόλου τυχαία η απήχηση του Παναγιώτη στον κόσμο. Είναι ένας καλλιτέχνης ταλαντούχος και εργατικός, αλλά και πολύ προσγειωμένος και συνεργάσιμος. Εκτίμησα πολύ σε εκείνον το ότι με την ηρεμία και τον επαγγελματισμό του με βοήθησε πολύ καθ’ όλη τη διάρκεια της δύσκολης χρονιάς που περάσαμε μαζί.

- Αγαπημένη σας στιγμή στο "Musical, αγάπη μου", λιγάκι παραπάνω, ποια είναι;

Η αγαπημένη μου στιγμή είναι όταν γυρνάω προς το κοινό μετά από δυο ώρες παράστασης και παντού βλέπω μόνο χαμόγελα. Χαμογελώ κι εγώ και σκέφτομαι “Άξιζε τον κόπο.”

Αποτροπή κλοπής στη Θήβα - Η Pitbull Security συνέλαβε ύποπτο στους Αγ. Θεοδώρους!!

Καταγγελία αναγνώστη:Η πλατεία των Αγ. Θεοδώρων "μάνδρα αυτοκινήτων"....?

80 χρόνια γιορτάζει φέτος η Ομοσπονδία Επαγγελματιοβιοτεχνών Επ. Θηβών

ΣΟΚ στην Κάρπαθο: Τον σκότωσε η 31χρονη σύντροφός του μετά από καβγά!

ΕΚΤΑΚΤΟ: ΑΠΟΣΧΙΣΗ ΤΗΣ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΖΗΤΑΕΙ Ο ΓΙΑΝΟΥΚΟΒΙΤΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ

http://www.versii.com/photos_new/2014/bank_36659_img_200x230_43639.jpg
Ο Πρόεδρος Γιανούκοβιτς σκοπεύει να παραιτηθεί . Αλλά πριν από αυτό θα στραφούν προς τη Ρωσία για τη στρατιωτική βοήθεια.

Όπως μεταδίδει η ουκρανική ιστοσελίδα versii.com ο Γιανουκοβιτς συναντήθηκε με στελέχη του κόμματος των περιφερειών στο Χάρκοβο Σύμφωνα με την πηγή , στην οποία συμμετείχαν οι αρχηγοί AP Αντρέι Klyuyev , πρώτος αναπληρωτής του Αντρέι Portnov και πρώην πρωθυπουργός Mykola Azarov .

Συζητά τη δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης της Νοτιοανατολικής και της Κριμαίας , καθώς και μια έκκληση προς τον Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν να εγγυηθεί την ασφάλεια των ανατολικών περιοχών της χώρας και την Κριμαία από την κατοχή από τους Ναζί - ultraradicals . Η πηγή τόνισε ότι Γιανουκόβιτς είναι έτοιμος να παραιτηθεί και να μεταβιβάσει τις εξουσίες του στον νέο ηγέτη της Νοτιοανατολικής της χώρας .

Μόσχα: «Θα φτάσουμε μέχρι και σε πόλεμο για την Κριμαία»

«Εάν η Ουκρανία διασπαστεί αυτό θα σημαίνει πόλεμο», δήλωσε Ρώσος κυβερνητικός αξιωματούχος στους Financial Times.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ των FT η Ρωσία είναι προετοιμασμένη να πολεμήσει για την Κριμαία για να προστατέψει αφενός τις βάσεις του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας και αφετέρου μεγαλύτερη εθνική ρωσική κοινότητα στην Ουκρανία.

Μιλώντας στους FT o Ρώσος αξιωματούχος είπε: «Θα χάσουν την Κριμαία πρώτα γιατί θα πάμε εκεί και θα την προστατέψουμε όπως κάναμε και με την Γεωργία».

Δύο ημέρες νωρίτερα ο Volodymyr Konstantinov πρόεδρος του κοινοβουλίου της Κριμαίας είχε δηλώσει πως η περιοχή θα ανεξαρτητοποιηθεί από την υπόλοιπη Ουκρανία εάν η χώρα οδηγηθεί στη διάσπαση. «Είναι δυνατό να γίνει κάτι τέτοιο. Και όλα δείχνουν ότι κινούμαστε προς τα εκεί»», είχε δηλώσει την Πέμπτη στο ρωσικό Interfax, λέγοντας επίσης ότι ο πληθυσμός της Κριμαίας θα στρεφόταν προς την Ρωσία για βοήθεια, σε περίπτωση που τα πράγματα πήγαιναν στραβά. Μάλιστα ο Konstantinov είχε συζητήσει το θέμα και με τον πρόεδρο της Κάτω ρωσικής Δούμα Sergey Naryshkin.

Αυτός ο κρατήρας στην έρημο κρύβει μέσα του κάτι μοναδικό.


Το Waw an Namus είναι ένα ανενεργό ηφαίστειο βαθιά στην έρημο Σαχάρα στη Νότια Λιβύη και είναι ένα από τα πιο μαγευτικά και απομονωμένα μέρη της γης.
Αυτό που κάνει το Waw an Namus τόσο ξεχωριστό είναι οι τρεις λίμνες με αλμυρό νερό που δημιουργούν μια όαση στον κρατήρα του, που έχει 4 χιλιόμετρα διάμετρο, καθώς και τα 20 χιλιόμετρα κατάμαυρης στάχτης γύρω από το ηφαίστειο και την όασή του, που κάνουν το τοπίο ένα από τα πιο όμορφα και γεμάτα αντιθέσεις μέρη του κόσμου.

Το όνομα Waw an Namus σημαίνει “Όαση των Κουνουπιών” και οφείλεται στο γεγονός ότι οι λίμνες είναι γεμάτες κουνούπια.

Το ηφαίστειο και η στάχτη του, όπως φαίνονται από το διάστημα. Η φωτογραφία τραβήχτηκε από τον αστροναύτη Αντρέ Κουίπερς από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.Αυτή η “ουρά” στάχτης εκτείνεται για 320 χιλιόμετρα, δημιουργώντας μεγάλη αντίθεση σε σχέση με το κιτρινπωπό χρώμα της ερήμου Σαχάρα.

Ένα συχνό φαινόμενο στη Σαχάρα είναι η ύπαρξη πόσιμου νερού κοντά στις λίμνες με αλμυρό κι αυτή η πηγή νερού κάτω από τις “αλμυρές” λίμνες είναι που τις τροφοδοτεί.Λόγω της υπαρξης πόσιμου νερού σε αυτό το απομονωμένο ηφαίστειο, σε όλη τη διάρκεια της μακράς ιστορίας των καραβανιών της ερήμου, το Waw an Namus ήταν πάντοτε σημαντικό σημείο της διαδρομής τους. Τα καραβάνια που ταξίδευαν μέσα από τη Νότια Λιβύη σταματούσαν εδώ για νερό.
Το ηφαίστειο παρέμεινε άγνωστο στον έξω κόσμο μέχρι που μίλησε για αυτό ο Καρλ Μόριτζ βον Μπέουρμαν το 1862 και αργότερα ο Ζεράρ Ρολφ το 1881, αν και κανείς από τους δυο τους δεν το επισκέφθηκε ποτέ. Πιθανότατα ο πρώτος Ευρωπαίος που επισκέφθηκε το ηφαίστειο αυτό καταγεγραμμένα ήταν ο Γάλλος στρατιωτικός Λορέν Λαπιέρ το 1920. Ο Λαπιέρ πιάστημε αιχμάλωτος στη μάχη και κρατήθηκε σε ένα στρατόπεδο εκεί κοντά. Είχε την ευκαιρία να αναφερθεί στην περιπέτειά του όταν αφέθηκε ελεύθερος κάποια χρόνια αργότερα.
Περίπου 11 χρόνια μετά ένας Ιταλός γεωλόγος, ο Αρντίτο Ντέσιο, έφτασε στο Waw an Namus μετά από ένα ατελείωτο ταξίδι με τις καμήλες. Δημοσίευσε μια γεωλογική μελέτη του ηφαιστείου για πρώτη φορά το 1935.
Σήμερα η όαση είναι πολύ δημοφιλής στους τουρίστες.

Εκτακτα μέτρα από το ΚΕΕΛΠΝΟ για τη φονική γρίπη που θερίζει στη χώρα

Μετατοπίστηκε το Ληξούρι, λόγω… σεισμού

Αθώωση για τις κινητοποιήσεις στα διόδια

Νομοθετική ρύθμιση θα μειώσει τα πρόστιμα της εφορίας εως 80%

Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου 2014

Αυτοί είναι οι μισθοί του Θεοχάρη και των γενικών γραμματέων στα υπουργεία

Ελάτε να γιορτάσουμε μαζί τις Απόκριες στο Δήμο Θηβαίων

Πολλές και ποικίλου ενδιαφέροντος είναι οι Αποκριάτικες Εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στο Δήμο Θηβαίων.
Τόσο την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς όσο και την Καθαρά Δευτέρα υπάρχουν εκδηλώσεις, όπου ο επισκέπτης δεν είναι απλός θεατής σε ένα ...
ξενόφερτο καρναβάλι, αλλά μπορεί να συμμετέχει ενεργά σε ένα παραδοσιακό έθιμο γλεντιού και ξεφαντώματος με ελληνικό χαρακτήρα!
Τα κεράσματα κατά τη διάρκεια των εθίμων είναι δωρεάν, τόσο σε κρασί όσο και σε εδέσματα.
Το κυριότερο πλεονέκτημα είναι η εγγύτητα της πόλης στην Αθήνα, απέχει μόλις 86 χιλιόμετρα, με εύκολη πρόσβασή μέσω της Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας.

Θήβα: Ο ΒΛΑΧΙΚΟΣ ΓΑΜΟΣ
Κάθε χρόνο την Κυριακή της Τυρινής (τελευταία Κυριακή της Αποκριάς) και την Καθαρή Δευτέρα (πρώτη μέρα της μεγάλης νηστείας), τούτη την εποχή της άνοιξης, της βλάστησης και της γονιμότητας, εδώ και 200 χρόνια, στην αμπελοστεφάνωτη επτάπυλη Θήβα, πόλη πανάρχαιη και σεβαστή στην ιστορία και την παράδοση, πατρίδα του αμπελιού και του κρασιού, γενέτειρα του Βάκχου, σμίγουν τα προαιώνια στοιχεία της Διονυσιακής λατρείας με τη σύγχρονη χριστιανική πίστη, σ’ ένα πολυσήμαντο, λαϊκό έθιμο, το «ΒΛΑΧΙΚΟ ΓΑΜΟ», που γίνεται σε τέσσερις γιορτινές μέρες. Την Τσικνοπέμπτη, την Κυριακή της Τυρινής, την Καθαρή Δευτέρα και των Αγίων Θεοδώρων.
Ο Βλάχικος Γάμος της Θήβας αποτελεί σατυρική παραλλαγή τέλεσης ποιμενικού γάμου και εμφανίζεται σαν αποκριάτικο έθιμο περί τα μέσα του 19ου αιώνα στην πόλη της Θήβας.
Ενσωματώνει με τρόπο θαυμαστό κατά τους λαογράφους, στοιχεία από έθιμα και συνήθειες των βλάχικων πληθυσμών που εγκαταστάθηκαν στη Θήβα (Βλαχομαχαλάς), μετά την κάθοδό τους από την περιοχή του Ασπροπόταμου της Πίνδου λίγα χρόνια από την ίδρυση του νεοελληνικού κράτους τα οποία σατιρίζει, με στοιχεία της πανάρχαιας Διονυσιακής λατρείας που διασώζονται στις μνήμες των ντόπιων κατοίκων της Θήβας, γενέτειρας πόλης του Διονύσου.
Όλα θυμίζουν τον Διόνυσο… Το ομαδικό γλέντι, το μεθύσι, η πομπή, ο Πυρρίχιος χορός, τα φλάμπουρα με τα γαρυφαλλοστόλιστα πορτοκάλια, οι γκλίτσες (παραλλαγές των βακχικών θυρσών), η τσουχτερή σάτιρα, οι αισχρολογίες και τα πειράγματα, ο χορός και η ακατάσχετη οινοποσία, τα πηδήματα και οι κραυγές, ο πανούσης (αναπαράσταση του υπηρέτη) με το υπερμεγέθης ομοίωμα φαλλού και τα κουδούνια που κρέμονται στα σκέλια του, οι θεατρίνοι, που λέγονται και «γελοίοι» με την ιδιόμορφη φορεσιά τους (κατσάρια δεμένα στις άσπρες κάλτσες σαν αρχαία σανδάλια, με κλαριά κισσού στα κεφάλια τους) και τα καμώματά τους, ο χορός του «πεθαμένου», που συμβολίζει την ανάσταση της φύσης, τη νίκη της ζωής πάνω στον θάνατο, είναι λίγα από τα σημάδια που μαρτυρούν ότι τούτος ο «Γάμος», το πολυσήμαντο αυτό λαϊκό αφιέρωμα είναι κατάλοιπο της πανάρχαιας οργιαστικής Διονυσιακής λατρείας.
Οι Απόκριες στη Θήβα, λοιπόν, είναι μία πρωτότυπη, αυθεντική, ελληνική επιλογή για τον επισκέπτη, που δεν ζηλεύει τίποτα από τα καρναβάλια-κακέκτυπα, πιθανόν, των άλλων χωρών. Είναι Απόκριες γνήσιες, ποτισμένες από την Ιστορία της δικής μας χώρας και του δικού μας πολιτισμού, συνδεδεμένες άρρηκτα με την παραδοσιακή διασκέδαση, που δίνουν στον επισκέπτη την ευκαιρία να βιώσει μια εμπειρία ζωής, χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψει χρήματα, στην δύσκολη συγκυρία που διάγουμε.
Συγκεκριμένα, ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα όχι μόνο να παρακολουθήσει αλλά να συμμετέχει στην αναβίωση του Βλάχικου Γάμου μέσα από τα δρώμενα των εορταστικών ημερών.
Την Τσικνοπέμπτη «πιάνονται» τα προζύμια για τον Βλάχικο Γάμο. Τα «μπουλούκια», οι παρέες δηλαδή των Βλάχων, συγκεντρώνονται το βράδυ στις ταβέρνες της πόλης μαζί με τους παρευρισκομένους και διασκεδάζουν μέχρι πρωίας με νταούλια και πίπιζες. Όλα προμηνύουν τις χαρές και τα μεθύσια που θα έρθουν.
Την Κυριακή της Τυρινής το μεσημέρι, οι «Καπεταναίοι» με τον Πανούση (υπηρέτη), το Φλάμπουρο και τα παραδοσιακά όργανα, νταούλι και πίπιζα, φέρνουν βόλτα τα βλάχικα κονάκια και συναθροίζουν τα παλικάρια του «μπουλουκιού», τους Βλάχους,  Μακεδόνες και Λιάπηδες. Οι παρέες συγκεντρώνονται στον κεντρικό πεζόδρομο, την οδό Επαμεινώνδα και την πλατεία της Θήβας, με χορούς, τραγούδια και ασταμάτητο γλέντι και κρασί μέχρι αργά τη νύχτα.
Την Καθαρά Δευτέρα το πρωί… σκούζει ο «σκάρος» (εγερτήριο των Βλάχων, εωθινό). Κάθε «μπουλούκι» ανάβει τη φωτιά στην κεντρική πλατεία, στον πεζόδρομο της οδού Επαμεινώνδα, και ψήνεται στη θράκα η «προπύρα», η πίτα της νύφης. Γύρω από την φωτιά τα παλικάρια χορεύουν τον Πυρρίχιο χορό. Γλέντι και κρασί μέχρι τις 12.00 το μεσημέρι, οπότε και οι παρέες συγκεντρώνονται στο γραφικό ξωκλήσι της «Αγιατριάδας» για φαγητό και για τις στερνές σκοτούρες της γαμήλιας «πομπής» και της τελετής του «γάμου».
Όλοι μαζί οι Βλάχοι στρώνουν κοινό τραπέζι με νηστίσιμα φαγητά, τα οποία μοιράζονται μαζί με τους επίσημους καλεσμένους και όλο τον κόσμο των επισκεπτών και τσουγκρίζουν μαζί τους τα ποτήρια με την εκλεκτή ρετσίνα της Θήβας.
Στις 2 το μεσημέρι ξεκινάει η γαμήλια πομπή, με το ζεύγος ανεβασμένο σε άμαξα, την οποία σέρνουν διαλεχτά άλογα. Τα «μπουλούκια» και οι επισκέπτες ακολουθούν χορεύοντας και όλοι εύχονται στο ζεύγος «βίον ανθόσπαρτων». Η πομπή θα καταλήξει στην οδό Πινδάρου, όπου είναι τοποθετημένες οι καλύβες των συμπέθερων.

Εκεί θα γίνει το «ξύρισμα» του γαμπρού και ο φημισμένος σκωπτικός διάλογος των δύο συμπεθέρων για το… «ελάττωμα» της νύφης. Κοινολογείται το μεγάλο μυστικό της νύφης και τελικά τα συμπεθεριά ξεδιαλύνουν τις διαφορές τους και συμφωνούν για τον γάμο των παιδιών τους.

Στη συνέχεια οι παρέες των Βλάχων συγκεντρώνονται στην Κεντρική Πλατεία, όπου ακολουθεί το αποκορύφωμα του εθίμου, που είναι ο χορός του «πεθαμένου», προχριστιανικό κατάλοιπο, Αδωνική Τελετή που συμβολίζει το τέλος του Χειμώνα και τον ερχομό της Άνοιξης, τη νίκη της ζωής πάνω στο θάνατο. Το γλέντι κορυφώνεται και τα νταούλια των Βλάχων που θα χορεύουν θα ακούγονται μέχρι το πρωί της Τρίτης


Μετά από μία εβδομάδα, στην εορτή των Αγίων Θεοδώρων, η νύφη επιστρέφει στο πατρικό της σπίτι για να επισκεφτεί τους δικούς της, και το γεγονός αυτό γίνεται αφορμή για νέα γλέντια χορούς, με τα “Επιστρόφια”
Στη Θήβα λένε ότι κάθε χρόνο την Καθαρά Δευτέρα όλα αναγεννώνται και η φύση ανανεώνεται. Και βέβαια, οι Βλάχοι ανανεώνουν το ραντεβού τους για την επόμενη χρονιά με την ευχή: «και του χρόνου στο μέτρο!», που σημαίνει, του χρόνου, να μετρηθούμε και να μην λείπει κανείς!

Καπαρέλλι: ΤΑ ΚΙΘΑΙΡΩΝΕΙΑ

Στο Καπαρέλλι Θηβών, την Κυριακή της Τυρινής το πρωί, τελούνται τα «Κιθαιρώνεια», με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια, γαϊτανάκι, άφθονο φαγητό και κρασί για τους ντόπιους και τους επισκέπτες.

Βάγια: ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Στα Βάγια Θηβών, την Κυριακή της Τυρινής,  θα πραγματοποιηθούν αποκριάτικες εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους με γαϊτανάκι, παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια, ξυλοπόδαρους και κλόουν, με φαγητό, μουσική και χορό.

Πλαταιές: Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΦΑΣΟΛΑΔΑΣ


Στις Πλαταιές Θηβών, την Καθαρά Δευτέρα το πρωί, εορτάζεται η «Γιορτή της Φασολάδας» με ντόπιο κρασί και σαρακοστιανά εδέσματα, παραδοσιακή μουσική με τραγούδια και γαϊτανάκι.
Ελλοπία: ΤΟ ΑΡΒΑΝΙΤΙΚΟ ΓΛΕΝΤΙ

Στην Ελλοπία Θηβών, την Καθαρή Δευτέρα πραγματοποιείται το «Αρβανίτικο Γλέντι» με τη συμμετοχή των κατοίκων αλλά και των απανταχού Αρβανιτών της Ελλοπίας και τις ευρύτερης περιοχής της Δημοτικής Ενότητας Θίσβης., με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια, με σαρακοστιανά εδέσματα, κρασί, πίπιζα και νταούλι!

Tο Curiosity βάζει για πρώτη φορά όπισθεν στον Άρη

Η τσικνοπέμπτη στη Θήβα... άρχισε το γλέντι με τις παρέες των βλάχων

ΣΑΚΗΣ ΜΠΟΥΛΑΣ ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ


Πεθαίνοντας στην Ουκρανία! Πτώματα παντού στην πλατεία Ανεξαρτησίας, ελεύθεροι σκοπευτές σκορπούν θάνατο – "Κατεβάζει" φυλακισμένους ο Γιανούκοβιτς

Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2014

Οι συμβεβλημένοι γιατροί με ΕΟΠΥΥ στη Βοιωτία

Έκρηξη στην Τουρκία σπέρνει το θάνατο - Πληροφορίες για πολλούς νεκρούς και τραυματίες

Στον εισαγγελέα το Mega

Άδωνις: Συνδικαλιστικά παιχνίδια= διαζύγιο με τον ΕΟΠΥΥ

Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2014

LIVE: Απευθείας από το κέντρο του Κιέβου

Ουκρανία: Νεκροί από σφαίρες τουλάχιστον τρεις διαδηλωτές

«Προτάσεις για την φορολόγηση των αγροτών»

«Τεράστιο ενδιαφέρον για υδρογονάνθρακες στην ανατολική Μεσόγειο»

Οι κάτοικοι του Δήμου Τανάγρας δεν παρέδωσαν το ΙΚΑ Οινοφύτων video

Δεν θα πιστεύετε τι βρήκαν στο σπίτι μεγάλου εμπόρου ναρκωτικών (φωτο)

'Αμεση Δράση Ελληνική Αστυνομία

Έτοιμα τα τρακτέρ των αγροτών από Άρμα Βοιωτίας και Ελεώνα

Κοπή πίτας οδηγών ταξί στη Θήβα

Πάρτυ μασκέ 8ου Δημ.Σχολείου Θήβας

Συνέλευση στη Θήβα για το πρόβλημα του ΕΟΠΥΥ

Πού θα γίνεται η εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ

Κάλυψη σε φάρμακα ανασφάλιστων δημοσιογράφων της Ένωσης Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου

Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2014

Συνελήφθησαν Αρχιφύλακας της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής και ο συνεργός του, υπήκοος Πακιστάν, για πλαστογράφηση εγγράφων – δελτίων αλλοδαπών, τα οποία διοχέτευαν σε αλλοδαπούς έναντι αμοιβής.

Νέα σύλληψη σοκ αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ, Πιάστηκε με κλεμμένο τζιπ πολυτελείας.


Τελειωμό δεν έχουν απ' ότι φαίνεται τα κρούσματα διαφθοράς στην αστυνομία και μάλιστα, με εμπλεκόμενους σε διάδορες υποθέσεις ακόμα κι επίλεκτων στελεχών της.

Σύμφωνα με πληροφορίες του bloko.gr, συνελήφθη χθες στην Θεσσαλονίκη αστυνομικός υποδιευθυντής καθώς βρέθηκε να οδηγεί πολυτελές τζιπ "Τουαρέγκ". για το οποίο όμως είχε δηλωθεί κλοπή από το νόμιμο ιδιοκτήτη του πριν από λίγα χρόνια στην Ιταλία.

Ο αξιωματικός μάλιστα φέρεται να γνώρζε την "πηγή προέλευσης" του αυτοκινήτου που οδηγούσε, καθώς όσο καιρό ήταν "ιδιοκτήτης" του συγκεκριμένου οχήματος το πήγαινε για σέρβις και γι ανταλλακτικά σε μη εξουσιοδοτημένο συνεργείο.

Τις τελευταίες ημέρες αναγκάστηκε να το πάει σε αντιπροσωπεία εξαιτίας μηχανολογικής βλάβης στα ηλεκτρονικά συστήματα, με αποτέλεσμα μόλις έγινε σύνδεση με τον "εγκέφαλο" να χτυπήσει συναγερμός στα κεντρικά της αυτοκινητοβιομηχανίας η οποία ενημέρωσε γιατο εύρημα την Ιντερπόλ.

Μόλις διαπιστώθηκε ότι ο τωρινός ιδοκτήτης είναι αστυνομικός, την υπόθεση ανέλαβαν οι εσωτερικές υποθέσεις.

ΤΟ ΘΑΥΜΑ


ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΑΦΙΕΡΩΣΕΤΕ ΛΙΓΑ ΛΕΠΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΘΑ ΣΥΓΚΙΝΗΘΕΙΤΕ ΟΣΟ ΕΓΩ...
Πόσο κοστίζει αλήθεια ένα θαύμα; Ένα θαύμα κοστίζει μόνο σε πίστη, αλλά αυτό δεν το ήξερε ένα μικρό κοριτσάκι που πήγε να το ... αγοράσει για το μικρό του αδελφάκι. Και το πέτυχε!

«Ένα κοριτσάκι, πήρε τον κουμπαρά του κι άδειασε το περιεχόμενο. Μέτρησε τρεις φορές τα κέρματα, του για να μην κάνει κανένα λάθος. Ήταν ένα δολάριο και 11 σέντς. Πήρε τα κέρματα και πήγε στο φαρμακείο της γειτονιάς.

Ο φαρμακοποιός, εκείνη την στιγμή, μιλούσε με ένα καλοντυμένο κύριο και δεν πρόσεξε την μικρή. Το κοριτσάκι έκανε κάποιο θόρυβο με τα πόδια του, αλλά τίποτε. Τότε πήρε ένα από τα κέρματα της και το χτύπησε πάνω στο γραφείο του.
- Τι θέλεις; την ρωτά κάπως εκνευρισμένος εκείνος. Δεν βλέπεις, ότι μιλώ με τον αδελφό μου, που έχω χρόνια να τον δω:

Τότε η μικρή του είπε:
- Θέλω να σου μιλήσω για τον αδελφό μου, που είναι πολύ άρρωστος, και θέλω να αγοράσω ένα θαύμα!
- Συγγνώμη, της απάντησε αυτός, αλλά δεν πουλάμε θαύματα.
- Ξέρετε, είπε το κοριτσάκι, ο αδελφός μου έχει κάτι στο κεφάλι του, που μεγαλώνει, κι ο μπαμπάς μου λέει, ότι μόνο ένα θαύμα θα μας σώσει. Λοιπόν, ποσό κάνει ένα θαύμα για να το αγοράσω. Έχω χρήματα… .
Ο αδελφός του φαρμακοποιού, που παρακολουθούσε με ενδιαφέρον την συζήτηση, ρώτησε την μικρή τι είδους θαύμα χρειαζόταν ο αδελφός της.
- Δεν ξέρω. του απάντησε με μάτια βουρκωμένα. Εκείνο που ξέρω είναι ότι χρειάζεται εγχείρηση και ο μπαμπάς δεν έχει τα χρήματα. Γι' αυτό, θέλω να πληρώσω εγώ, με τα δικά μου χρήματα.
Στην ερώτηση του καλοντυμένου κυρίου, πόσα λεπτά έχει. Η μικρή του απάντησε «Ένα δολάριο και 11 σέντς, κι αν χρειασθούν και άλλα θα τα βρω».
- Τι σύμπτωση, χαμογέλασε ο καλοντυμένος κύριος. Είναι το ακριβές αντίτιμο για ένα θαύμα, για ένα μικρό αδελφό: Ένα δολάριο και 11 σεντς!
Πήρε τα λεπτά, έπιασε την μικρή απ' το χεράκι, και της είπε: «Πάμε μαζί στο σπίτι σου για να δω τον αδελφό σου και τους γονείς σου και να κάνουμε το θαύμα»...

Ο καλοντυμένος κύριος ήταν ο Κάρτον Άρσμποργκ. ο γνωστός νευροχειρουργός.
Η εγχείρηση έγινε με επιτυχία και ο μικρός αδελφός επέστρεψε στο σπίτι του υγιής.
- Η εγχείρηση ήταν ένα αληθινό θαύμα, ψιθύρισε η μαμά. Απορώ πόσο θα κόστισε.
Η μικρούλα χαμογέλασε. Ήξερε ακριβώς πόσο κοστίζει ένα θαύμα: ένα δολάριο και 11 σέντς, συν την πίστη ενός μικρού παιδιού..

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ – ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΘΗΒΑΣ

ΘΕΣΗ ΧΟΡΟΒΟΪΒΟΔΑ, ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ – Τ.Κ. 32200 ΘΗΒΑ

ΤΗΛ.:2262025947 - FAX:2262028464 - E-MAIL:deyathiv@otenet.gr

Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών

ΠΛΗΡΟΦ. : Μπότης Δημήτριος

ΤΗΛΕΦ. : 22620-28258

Ε-MAIL : deyath@hol.gr

KIN. : 6981276135

Θήβα, 17-02-2014 Αρ. Πρωτ. :

Προς:

ΟΛΑ ΤΑ Μ.Μ.Ε
Σχετικό:

Θέμα : Διακοπή νερού λόγω αντικατάστασης παλαιών αγωγών ύδρευσης.

Λόγω αντικατάστασης των παλαιών αγωγών ύδρευσης αύριο Τρίτη 18-02-2014 θα γίνει διακοπή νερού από της 08.00 πμ έως της 14.00μμ, σε όλο το κέντρο της πόλης, ( Επαμεινώνδα, Πινδάρου, Αμφίωνος, Κάδμου, Ηλέκτρας, Δράκου, Δίρκης, Οιδίποδος, Αντιγόνης, Βουρδουμπά, Κέβητος, Τσεβά, Θρεψειάδου, Τειρεσιου, Αγ. Αθανασιου, σε όλον τον Συνοικισμό, και στην Αυλίδος. 


Ο Προϊστάμενος Ο Προϊστάμενος Δ/νσης Η Γενική Διευθύντρια
Τμημ. Λειτουργίας & Τεχνικών Υπηρεσιών ΔΕΥΑ Θήβας
Συντήρησης Δικτύων 

Μπότης Δημήτριος Ράπτης Σωτήριος Τσαμαδιά Βασιλική 
Μηχανολόγος Μηχανικός Τ.Ε. Πολιτικός Μηχανικός . Πολιτικός Μηχανικός.

Μεγάλος αστεροειδής θα περάσει κοντά από τη Γη

Κυριακή, 16 Φεβρουαρίου 2014

KAPYΣTOΣ: Kλαρκ πάτησε αγοράκι 2 ετών

Βοιωτία, ο καιρός για 7 ημέρες

Σοκαριστικό δυστύχημα στην Ναύπακτο: 33χρονος μοτοσικλετιστής σφηνώθηκε ανάμεσα σε κολόνα και κάγκελα(φώτο)

«Θα μείνουμε στις θέσεις μας» απαντούν στον Γεωργιάδη οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ

Ο γιατρός Γιάννης Κόρδατζης υποψήφιος δήμαρχος Θήβας

H Πυραμίδα του Ελληνικού στο Άργος αρχαιότερη των αιγυπτιακών και η μεθοδευμένη απόκρυψη της

H Πυραμίδα του Ελληνικού στο Άργος αρχαιότερη των αιγυπτιακών και η μεθοδευμένη απόκρυψη τηςΗ πυραμίδα που βρίσκεται στο Ελληνικό Αργολίδας ίσως αποτελεί όχι μόνο ένα από τα αρχαιότερα κτίσματα στην Ελλάδα, άλλα και παγκοσμίως.Την πυραμίδα αναφέρει και ο Παυσανίας.

Το αρχαίο κείμενο: «ἐρχομένοις δὲ ἐξ Ἄργους ἐς τὴν Ἐπιδαυρίαν ἐστὶν οἰκοδόμημα ἐν δεξιᾷ πυραμίδι μάλιστα εἰκασμένον, ἔχει δὲ ἀσπίδας σχῆμα Ἀργολικὰς ἐπειργασμένας. ἐνταῦθα Προίτῳ περὶ τῆς ἀρχῆς πρὸς Ἀκρίσιον μάχη γίνεται, καὶ τέλος μὲν ἴσον τῷ ἀγῶνι συμβῆναί φασι καὶ ἀπ' αὐτοῦ διαλλαγὰς ὕστερον, ὡς οὐδέτεροι βεβαίως κρατεῖν ἐδύναντο: συμβάλλειν δὲ σφᾶς λέγουσιν ἀσπίσι πρῶτον τότε καὶ αὐτοὺς καὶ τὸ στράτευμα ὡπλισμένους. τοῖς δὲ πεσοῦσιν ἀφ' ἑκατέρων-- πολῖται γὰρ καὶ συγγενεῖς ἦσαν--ἐποιήθη ταύτῃ μνῆμα ἐν κοινῷ.»

Μετάφραση Νικολάου Παπαχατζή: «Δεξιά καθώς κανείς πηγαίνει από το Αργος προς την Επιδαυρία υπάρχει οικοδόμημα που μοιάζει πολύ με πυραμίδα και έχει απεικονισμένες ανάγλυφες ασπίδες του σχήματος των αργολικών ασπίδων. Αυτού είχε πολεμήσει ο Προίτος εναντίον του Ακρισίου για την βασιλεία, και λένε πως ο αγώνας έληξε ισόπαλος και γι' αυτό αργότερα συμφιλιώθηκαν, αφού ούτε ο ένας ούτε ο άλλος μπόρεσε να πετύχει αποφασιστική νίκη. Λένε πως τότε πρώτη φορά συγκρούστηκαν οπλισμένοι με ασπίδες και οι ίδιοι και το στράτευμά τους. Για όσους εκατέρωθεν έπεσαν, επειδή ήταν συμπολίτες και συγγενείς, έγινε σ' αυτό το μέρος κοινός τάφος».
 
Σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή του Υπουργείου Πολιτισμού πρόκειται απλά για ένα οχυρό που κατασκευάστηκε στα τέλη του 4ου π.Χ.αιώνα.
Το 1991 η επιστημονική ομάδα του καθηγητή Ι. Λυριτζή, διεξήγαγε έρευνα εφαρμόζοντας μία νέα μέθοδο χρονολόγησης. Τα αποτελέσματα της έρευνας αυτής ήρθαν σε ευθεία σύγκρουση με προηγούμενα πορίσματα ιδίου αρχαιολόγου αμερικανικής αποστολής του 1938, αφού η νέα ηλικία των κτισμάτων τοποθετείται στα μέσα προς το τέλος της3ης χιλιετίας προ Χριστού αντί του μόλις 3ου-4ου αιώνα προ Χριστού.
Μια έρευνα όμως που έγινε στις 9-2-1995 από την Ακαδημία Αθηνών και χρονολόγηση στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου και στο εργαστήριο Αρχαιομετρίας του “ΕΚΕΦΕ- ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ” με την μέθοδο της θερμοφωταύγειας, έδειξε ότι έχει κτιστεί το 2720 π.Χ!
Δηλαδή είναι παλαιότερη κατά 100 (τουλάχιστον) έτη της πρώτης Αιγυπτιακής πυραμίδας του Ζοζέρ (2620 π.χ.) και είναι κατά 170 (τουλάχιστον) έτη αρχαιότερη της πυραμίδας του Χέοπος (2550 π.χ.).
Όσο απίστευτο και αν φαίνεται το γεγονός αυτό όχι μόνο δεν έγινε γνωστό και δεν έγινε καμιά εκμετάλλευση του από το ελληνικό κράτος,άλλα αντίθετα αποσιωπήθηκε.
 
Η χρήση τέτοιων κτισμάτων στην αρχαιότητα,τα οποία έχουν καταστραφεί σχεδόν όλα,δεν έχει ακόμη αποσαφηνιστεί. Ενδεχομένως να χρησίμευαν σαν φρυκτωρίες, σαν ναοί, ταφικά μνημεία ή αστρονομικά παρατηρητήρια. Αυτό που έχει όμως περισσότερη σημασία είναι ότι μιλάμε για πυραμίδες, και μάλιστα αρχαιότερες των Αιγυπτιακών!
Σήμερα το μνημείο παραμένει εσκεμμένα εγκαταλελειμμένο στην φθορά,και σχεδόν άγνωστο στον περισσότερο κόσμο.
Το Υπουργείο Πολιτισμού και ο τότε Υπουργός Πολιτισμού όχι μόνο αποσιώπησε το γεγονός για να μην δημιουργήσουμε διπλωματικό επεισόδιο με την Άιγυπτο,άλλα σχεδόν απαγόρευσε κάθε αναφορά στο μνημείο.

Σοκ στις ΗΠΑ: 19χρονη ομολόγησε τη δολοφονία «τουλάχιστον 22 ανθρώπων»

Η 19χρονη Μιράντα Μπαρμπούρ ενώ οδηγείται στη φυλακή.Μια 19χρονη που κατηγορείται για τη δολοφονία ενός άνδρα τον οποίο γνώρισε μέσω του διαδικτύου και τον παρέσυρε σε ερωτικό ραντεβού παραδέχτηκε την πράξη της και ομολόγησε ότι έχει σκοτώσει τουλάχιστον άλλους 22 ανθρώπους, σύμφωνα με μια τοπική εφημερίδα της Πενσιλβάνιας.

Η Μιράντα Μπαρμπούρ, σε συνέντευξη που παραχώρησε από τη φυλακή όπου κρατείται, είπε στην εφημερίδα Daily Item ότι είχε εμπλακεί σε μια σέχτα σατανιστών και ότι έχει χάσει το λογαριασμό για το πόσους ανθρώπους έχει σκοτώσει σε διάφορες περιοχές της χώρας.

«Όταν έφτασα τους 22 σταμάτησα το μέτρημα», φέρεται να δήλωσε η 19χρονη που, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, θέλει πλέον να είναι ειλικρινής.

Στο δικαστήριο του Σάνμπερι όπου προσήχθησαν ξεχωριστά τον περασμένο Δεκέμβριο η νεαρή και ο σύζυγός της, Ιλάιτ Μπαρμπούρ, 22 ετών, δήλωσαν αθώοι για τη δολοφονία του 42χρονου Τρόι Λαφεράρα, στις 11 Νοεμβρίου. Το πτώμα του άνδρα, με τον οποίο είχε κλείσει ραντεβού η Μιράντα μέσω του ιστοτόπου αγγελιών Craigslist, είχε βρεθεί σε ένα σοκάκι του Σάνμπερι.

Ο δικηγόρος του συζύγου της και ο συνήγορος που την εκπροσώπησε στο δικαστήριο δεν έχουν κάνει κανένα σχόλιο για την «ομολογία».

Η Daily Item, μια εφημερίδα με κυκλοφορία 25.000 φύλλων, παρακολουθεί στενά την υπόθεση από την αρχή και είχε δημοσιεύσει ρεπορτάζ για τη σύλληψη του νιόπαντρου ζευγαριού, την έρευνα των αστυνομικών στο σπίτι τους και την προσαγωγή τους στο δικαστήριο.

Υποχρεωτικά στον ΟΑΕΕ όλοι οι νέοι ελεύθεροι επαγγελματίες

Αρχιμανδρίτης βρέθηκε νεκρός με αρκετές μαχαιριές

Χρ. Σταϊκούρας: Πρωτογενές πλεόνασμα και το 2014 χωρίς περιστολή μισθών και συντάξεων

Τα 20 hi-tech περιπολικά της ΕΛ.ΑΣ. που σκανάρουν τα πάντα!