Σάββατο, 15 Μαρτίου 2014

Εξιχνίαση κλοπής με μεγάλη λεία, στη Χαλκίδα

Εύβοια: 13χρονος τσιγγάνος ξάφρισε τον Ιερέα!

Ένταση στα σύνορα της Ουκρανίας

Παρασκευή, 14 Μαρτίου 2014

Το αυτοκίνητο του μέλλοντος θα καίει... αέρα !Υβριδικά αυτοκίνητα που θα κινούνται με «αέρα», όταν δεν καίνε ντίζελ, έχει στα σκαριά η Peugeot-Citroën. Η τεχνολογία που έχει αναπτύξει η γαλλική εταιρεία ονομάζεται Hybrid Air και αναμένεται να κάνει «πρεμιέρα» το 2016, στα πρώτα επιβατικά και μικρά φορτηγά. Τα οχήματα αυτά θα διαθέτουν μια δεξαμενή με πεπιεσμένο αέριο άζωτο το οποίο, όταν εκτονώνεται από τη δεξαμενή, θα θέτει σε λειτουργία ένα υδραυλικό σύστημα που, με τη σειρά του, θα περιστρέφει τους τροχούς. 

Το άζωτο θα καταλήγει τότε σε ένα δεύτερο δοχείο στο αυτοκίνητο, όπου θα επανασυμπιέζεται αξιοποιώντας κυρίως την ενέργεια από το φρενάρισμα ή, όταν αυτή δεν είναι αρκετή, θέτοντας σε λειτουργία τον ντιζελοκινητήρα. Ετσι, θα καταλήγει ξανά στην αρχική δεξαμενή του, έτοιμο να κινήσει πάλι το Ι.Χ.Ασφαλής μηχανισμός
Η ιδέα θυμίζει τον τρόπο που λειτουργούν τα υπάρχοντα υβριδικά αυτοκίνητα, με τη βασική διαφορά ότι τα σημερινά μοντέλα χρησιμοποιούν την ενέργεια από το φρενάρισμα για να φορτίσουν μπαταρίες, οι οποίες κινούν το όχημα μέσω ενός ηλεκτροκινητήρα. Σύμφωνα με την Peugeot-Citroën, το γεγονός ότι στη νέα τεχνολογία της οι μπαταρίες και ο ηλεκτροκινητήρας έχουν αντικατασταθεί από έναν...Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ  ΕΔΩhttp://freepatentsgr.blogspot.gr/2014/03/blog-post_52.html

Πέμπτη, 13 Μαρτίου 2014

Ενας τεράστιος ωκεανός βρίσκεται στο κέντρο της ΓηςΈνα μικρό ακατέργαστο διαμάντι που βρέθηκε τυχαία στη ρηχή κοίτη ενός ποταμού στη δυτική Βραζιλία και το οποίο προερχόταν από τα έγκατα της Γης, οδήγησε τους επιστήμονες στην εντυπωσιακή εκτίμηση ότι σε βάθος 410 έως 660 χιλιομέτρων υπάρχει μια άγνωστη μέχρι σήμερα «υγρή ζώνη» με τεράστια αποθέματα υπόγειου νερού, τα οποία μπορεί να είναι τουλάχιστον όσα όλοι μαζί οι ωκεανοί του πλανήτη, αν όχι πολύ περισσότερα!

Ο όγκος αυτός του νερού δεν ρέει, αλλά συγκρατείται εντός των ορυκτών. «Δεν είναι ένας ωκεανός σε στιλ Ιουλίου Βερν, όπου μπορεί να πλέει μια βάρκα», δήλωσε ο καθηγητής γεωχημείας Γράχαμ Πίρσον του καναδικού πανεπιστημίου της Αλμπέρτα, ο οποίος μελέτησε το διαμάντι και τη δημιουργία του σε ένα υγρό περιβάλλον.

Η σχετική δημοσίευση από διεθνή ομάδα ερευνητών, με επικεφαλής τον Γράχαμ Πίρσον, έγινε στην επιστημονική επιθεώρηση Nature.

Οπως αναφέρει το BBC, ο μήκους μόλις πέντε χιλιοστών και βάρους 0,09 γραμμαρίου πολύτιμος κρύσταλλος εκτιμάται ότι εκτινάχτηκε από βάθος 500 χλμ στην επιφάνεια μέσω κάποιας ηφαιστειακής έκρηξης. «Είναι ένα αρκετά άσχημο διαμάντι. Δείχνει να πήγε στην κόλαση και να επέστρεψε», όπως είπε ο καθηγητής γεωχημείας.
Τα περισσότερα διαμάντια, που χρησιμοποιούνται για τα κοσμήματα, δημιουργούνται σε μικρότερο βάθος περίπου 150- 200 χιλιομέτρων. Αυτά που δημιουργούνται σε μεγάλο βάθος, στη λεγόμενη «ζώνη μετάβασης» του μανδύα κάτω από τον φλοιό, ξεχωρίζουν γιατί είναι πολύ ταλαιπωρημένα στην εμφάνισή τους και έχουν διαφορετική χημική σύσταση.

Η φασματοσκοπική ανάλυση του συγκεκριμένου μικρού διαμαντιού αποκάλυψε στο εσωτερικό του την ύπαρξη ενός σπάνιου ορυκτού, ενός ρινγκουδίτη, μιας μορφής ολιβίνη που σχηματίζεται υπό τρομακτικά υψηλή πίεση στο υπέδαφος και από τον οποίο αποτελείται το μεγαλύτερο μέρος του ανώτερου μανδύα. Κανείς μέχρι σήμερα δεν είχε δει με τα μάτια του ρινγκουδίτη από τόσο μεγάλο βάθος.

Όμως, το πιο σημαντικό είναι ότι ο εν λόγω ρινγκουδίτης, διαστάσεων μόλις 40 μικρομέτρων (εκατομμυριοστών του μέτρου), περιείχε περίπου 1,5% νερό σε βάρος. «Η αναλογία αυτή δεν ακούγεται μεγάλη, αλλά αν υπολογίσει κανείς τις τεράστιες ποσότητες ρινγκουδίτη, που εκτιμάται ότι υπάρχουν στα μεγάλα βάθη της Γης, τότε η ποσότητα νερού εκεί κάτω πρέπει να είναι ισοδύναμη με το νερό όλων των ωκεανών του πλανήτη», πάνω από ένα δισεκατομμύριο τόνους νερού, δήλωσε ο Καναδός επιστήμονας.

Στη χειρότερη περίπτωση, σύμφωνα με τους επιστήμονες, πρέπει να υπάρχουν τοπικές «οάσεις» νερού στο εσωτερικό της Γης, που από κοινού απαρτίζουν ένα τεράστιο απόθεμα νερού στη περιοχή ακριβώς κάτω από τον φλοιό. Το νερό μπορεί να διαλύεται σε λιωμένο μάγμα, να φθάνει κάτω από τις τεράστιες τεκτονικές πλάκες και να τις εξασθενεί, με συνέπεια να διευκολύνονται οι εκρήξεις των ηφαιστείων.

Ακόμη, η ανακάλυψη δείχνει ότι μεγάλες ποσότητες νερού μπορεί να κρύβονται στο εσωτερικό άλλων βραχωδών πλανητών, όπως του Άρη. Δεν είναι τυχαίο ότι ρινγκουβίτες έχουν βρεθεί σε μετεωρίτες που έπεσαν στη Γη.
Υπάρχουν δύο θεωρίες για την προέλευση του νερού σε τόσο μεγάλο βάθος. Είτε φθάνει εκεί συνεχώς από τον ωκεανό μαζί με τη διαδικασία καταβύθισης των τεκτονικών πλακών, είτε προϋπήρξε από την αρχή δημιουργίας του πλανήτη, ως μέρος των πρωταρχικών υλικών που σχημάτισαν τη Γη.

Δημαράς - Αβραμίδης: «Η βιομηχανική ζώνη του Ασωπού»

Κύριοι Υπουργοί,
Σχεδόν σαράντα χρόνια γίνεται ανεξέλεγκτη απόρριψη αποβλήτων από τις βιομηχανίες στον Ασωπό στη περιοχή Οινοφύτων – Σχηματαρίου. Το αποτέλεσμα είναι το ποτάμι σήμερα σε πολλά σημεία να έχει μετατραπεί σε βούρκο με...
αφόρητη δυσοσμία. Από το 2004 οι αναλύσεις ανιχνεύουν υψηλές συγκεντρώσεις χρωμίου, μολύβδου, νιτρικών και καδμίου, καθώς και εξασθενές χρώμιο, αποδεικνύοντας την σοβαρότητα και την έκταση της ρύπανσης. Στην περιοχή του Ασωπού, η κατάσταση έχει μείνει στάσιμη παρά τις ανακοινώσεις των υπουργών περιβάλλοντος, ότι η ρύπανση θα αντιμετωπιστεί. Η κατ’ εξακολούθηση υποβάθμιση του Περιβάλλοντος έχει άμεσες επιπτώσεις στην υγεία των πολιτών.

 Η βιοµηχανική περιοχή είναι αυθαίρετη, δεν υπάρχει  καµία  υποδοµή  για την ορθή συγκέντρωση των υγρών τοξικών βιοµηχανικών αποβλήτων. Χωρίς σαφή όρια είναι εδώ και πάρα πολλά χρόνια ο ποταμός Ασωπός στα Οινόφυτα, ενώ η βιομηχανική ζώνη δεν έχει τις κατάλληλες χρήσεις γης. Για τους πολεοδόμους είναι αδιανόητο μέσα στη βιομηχανική ζώνη να υπάρχουν εργοστάσια, κατοικίες και καλλιέργειες.

 Μετρήσεις στον υδροφόρο ορίζοντα έδειξαν εξασθενές χρώμιο 250 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο. Οι αγρότες ζητούν να ποτίζουν τα χωράφια τους με καθαρό νερό που θα έρχεται από την ΕΥΔΑΠ. Δυστυχώς ακόμα και σήμερα υπάρχουν καλλιέργειες δίπλα στις μάντρες των εργοστασίων.
Μέχρι σήµερα, οι βιοµηχανίες των Οινοφύτων δεν επιβαρύνονται µε το κόστος της ορθής περιβαλλοντικής λειτουργίας π.χ διοχετεύοντας απευθείας στον Ασωπό ή στο υπέδαφος τα τοξικά τους, δεν ξοδεύουν  για να επεξεργάζονται ή να τα αποθηκεύουν.

Το χωραταξικό χάος παραμένει στην περιοχή, η αδειοδότηση γίνεται  με τον παλιό αμαρτωλό τρόπο (ό,τι δηλώσει ο βιομήχανος), η παραγωγή συνεχίζεται, τα απόβλητα παράγονται και διασπείρονται στην περιβαλλοντική λεκάνη του Ασωπού, χωρίς να έχουν υποστεί καμία επεξεργασία.
Η Ελλάδα έχει παραπεμφθεί από την Ε.Ε. εφόσον η χώρα δεν θέσπισε τα αναγκαία σχέδια και προγράμματα για την ποιότητα των υδάτων του ποταμού, παρά την καταγεγραμμένη και αδιαμφισβήτητη πολυετή ρύπανσή του αλλά και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Κοινωνικών Δικαιωμάτων (ΕΕΚΔ) του Συμβουλίου της Ευρώπης,  η οποία σύμφωνα με νομικούς κύκλους ανοίγει το δρόμο για διεκδίκηση αποζημιώσεων από τους κατοίκους της περιοχής.

Η τραγωδία του Ασωπού δυστυχώς αποτελεί κραυγαλέο παράδειγμα αναποτελεσματικότητας και αποτυχίας εφαρμογής της περιβαλλοντικής νομοθεσίας. Συνέπεια αυτών αποτελεί η παραβίαση του δικαιώματος των κατοίκων της περιοχής στην υγεία, καθώς η πολιτεία δεν έλαβε έγκαιρα προληπτικά μέτρα ούτε σχεδίασε με αποτελεσματικό τρόπο την αποκατάσταση της περιβαλλοντικής ζημιάς που έχει συντελεσθεί.

Ερωτάστε:

1. Στην περίπτωση του Ασωπού,  παρατηρείται το διεθνές παράδοξο, να λειτουργεί μια τεράστια, άτυπη και άναρχη βιομηχανική ζώνη, χωρίς πουθενά να υπάρχει η Κεντρική Μονάδα και όλα τα απαραίτητα έργα υποδομής (οδοποιία, ύδρευση, αποχέτευση κ.λπ.). Πότε σκοπεύετε να ασχοληθείτε σοβαρά με το θέμα και να το λύσετε;

2. Γιατί δεν μπορεί να υπάρξει σωστή χωροταξία και χρήσεις γης; Είναι δυνατόν ακόμα και σήμερα στη βιομηχανική ζώνη Οινοφύτων να υπάρχουν περισσότερες από 350 βιομηχανίες, καλλιέργειες και σπίτια;

3. Θα αποδοθούν συγκεκριμένες ευθύνες στις βιομηχανίες για τη ρύπανση που έχει προκληθεί ώστε να αναλάβουν και το κόστος εξυγίανσης, όπως απαιτεί η ευρωπαϊκή και εθνική νομοθεσία; Θα προχωρήσει η  απογραφή του πραγματικού περιβαλλοντικού κόστους των παραγωγικών δραστηριοτήτων της περιοχής;

4. Ισχύει ότι από το 2009 θα λειτουργούσε κεντρικό διυλιστήριο για να πίνουν οι κάτοικοι των Οινοφύτων και του δήμου Τανάγρας νερό από την ΕΥΔΑΠ, που θα φέρνει από το Μόρνο; Αυτό δεν έχει γίνει έως τώρα. Πότε θα φτάσει καθαρό νερό στην περιοχή; Έχει η κυβέρνηση τη δυνατότητα να ολοκληρώσει τα έργα διάθεσης ασφαλούς πόσιμου νερού σε όλες ανεξαιρέτως τις περιοχές και κατάλληλου νερού στην βιομηχανία και στους αγρότες με τη διασφάλιση συνεργασίας και συντονισμού;

Ποιο το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των έργων διάθεσης ασφαλούς πόσιμου νερού σε όλες τις πληγείσες περιοχές;

5. Ποια η εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας; Ποια τα μέτρα; Ποιος θα πληρώσει για τα μέτρα που σχεδιάζετε; Ποιος θα ελέγχει την τήρηση της νομοθεσίας για την υλοποίηση των παρεμβάσεων που εδώ και χρόνια έπρεπε να έχουν γίνει; Από που θα εξευρεθούν οι πόροι ;

6. Έχει η κυβέρνηση τη δυνατότητα να ολοκληρώσει όλα τα επίπεδα σχεδιασμού της περιοχής Οινοφύτων-Σχηματαρίου  με την έγκριση ενός χωροταξικού σχεδίου που θα λαμβάνει υπόψη τις ιδιαίτερες ανάγκες της περιοχής, με την ίδρυση Επιχειρηματικών Πάρκων, την χωροθέτηση χώρου επεξεργασία επικίνδυνων αποβλήτων και με την οριοθέτηση της Ζώνης Προστασίας του Ασωπού ποταμού, ενέργειες που υποσχέθηκε από τις αρχές του 2010;

7. Έχει η κυβέρνηση τα μέσα να υλοποιήσει μέτρα αποκατάστασης της περιβαλλοντικής ζημιάς, κατά προτεραιότητα στο έδαφος και στα επιφανειακά νερά και στον υδροφόρο ορίζοντα; 

8. Γιατί δεν υπάρχει μόνιμη παρουσία επιθεωρητών περιβάλλοντος στην περιοχή; Ισχύει ότι με το νέο σχεδιαζόμενο οργανόγραμμα του ΥΠΕΚΑ, αποδυναμώνεται η Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος καθώς και οι αρμόδιες υπηρεσίες;

9. Πότε θα υπάρξουν οργανωμένες υπηρεσίες και δίκτυα στη βιομηχανική περιοχή ώστε να γίνεται πιστοποίηση της καλής ποιότητας των προϊόντων που παράγονται;

10.. Γνωρίζετε ότι οι βιομηχανίες αναγκάζονται να στέλνουν τα επικίνδυνα απόβλητα στο εξωτερικό με κόστος πολύ μεγαλύτερο από τις αντίστοιχες μονάδες του εξωτερικού π.χ για μια βιομηχανία στη Γερμανία το κόστος διαχείρισης κοστίζει 10 λεπτά ο τόνος, ενώ στην Ελλάδα κοστίζει 1 ευρώ. Γιατί δεν μπορεί να υπάρξει μονάδα διαχείρισης επικίνδυνων βιομηχανικών αποβλήτων στην περιοχή; Τι σκοπεύετε να κάνετε;

11. Έχει προχωρήσει το υπουργείο σε μέτρα πρόληψης, προφύλαξης και ενημέρωσης των κατοίκων της περιοχής, από τις επιπτώσεις στην αγροτική παραγωγή και κατ’ επέκταση στην υγεία, εξ’ αιτίας της ρύπανσης που συντελείται; Αν ναι ποια είναι;

«ΟΙ ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ ΣΤΗ ΒΟΙΩΤΙΑ» ομιλία κ.Πέππα στον Αλίαρτο

Σύλληψη δύο νεαρών για απόπειρες κλοπών στη Χαλκίδα

Συλλήψεις για ναρκωτικά στη Χαλκίδα

Η ΔΕΗ αφαίρεσε όλες τις παροχές ρεύματος στον καταυλισμό των ΡΟΜΑ-Νέες εντάσεις

29χρονος βρέθηκε νεκρός στα Τρίκαλα!

Τετάρτη, 12 Μαρτίου 2014

Αξιοθέατα της Χαλκίδας

Η ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΚΟΣΜΑ ΠΡΙΝ 250 ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ

1
Πριν από 250 χρόνια ο Πατροκοσμάς είχε μιλήσει για γεγονότα που ομοιάζουν με τον πόλεμο στην Ουκρανία. Και είχε τονίσει πως τα αποτελέσματα ενός τέτοιου πολέμου θα είναι καταστροφικά.

"Αν ό πόλεμος πιαστεί από κάτω, λίγα θά πάθετε. Αν πιαστεί από πάνω θά καταστραφείτε" έλεγε ο Πατροκοσμάς. 
Η ερμηνεία της προφητείας σχετίζεται με την έναρξη του πολέμου από το νότο ή από τον βορά. Μέχρι στιγμής, ο πόλεμος κατά Πατροκοσμά, έχει πιαστεί πολλές φορές από χαμηλά, όπως στην περίπτωση της Λιβύης ή της Συρίας. Από σήμερα ωστόσο είναι η πρώτη φορά που πιάνεται από ψηλά, με τη Ρωσία να αποκτά στρατηγικό ρόλο στην εξέλιξη των πραγμάτων. Με βάση την προφητεία, ο κίνδυνος απειλής για μια Παγκόσμια σύραξη, με εχθρό της Δύσης τη Ρωσία, είναι περισσότερο άμεσος από ποτέ. 

Μόσχα: Δε θα υπάρξει πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας, αλλά θα στηρίξουμε την επιλογή της Κριμαίας

Πριν λίγο:Λήστεψαν αρτοποιείο στα Βάγια Βοιωτίας-Πιάστηκαν από τους άντρες της Pitbull Security

Νεκτάριος Αγιορείτης: Κρατάτε την Ευχή, έρχονται συγκλονιστικά γεγονότα…(vid) - See more at: http://www.hellas-now.com/2014/03/vid.html#sthash.Fmh8qbSw.dpuf

π. Νεκτάριος Αγιορείτης: Κρατάτε την Ευχή, έρχονται συγκλονιστικά γεγονότα... (Βίντεο)του π. Νεκτάριου – Κουτλουμουσιανού,

Ι.Κ. Ζωοδόχου Πηγής Αγίου Όρους

Στο πρώτο μέρος της συγκλονιστικής τριλογίας θα ακούσετε μεταξύ άλλων:

- Το Ευαγγέλιο, από το οποίο άρχισε να ρέει αίμα πριν 25 χρόνια!

- Γιατί κουνιότανε 30 ώρες σταυροειδώς η καντήλα της Αγίας Άννης στο Άγιο Όρος την πρώτη φορά και δύο την δεύτερη;

- Μετάνοια… Για να γλυτώσουμε ένα μέρος από το βαρύτατο επιτίμιο, που μας έχει προγραμματιστεί και το οποίο μας έχει ανακοινωθεί.

- Οι τελευταίοι Άγιοι της Εκκλησίας μας έχουν πει… περιμένουμε σεισμό, περιμένουμε πείνα και θα είναι μερικών μηνών, περιμένουμε ασθένειες.

- Είναι πιθανό στις μεγάλες μας πόλεις να έχουμε πόλεμο μεταξύ οπλισμένων ξένων και Ελλήνων.

- Έχει προετοιμαστεί το έδαφος… δεν έχουμε πατριώτες, όπως είχαμε μέχρι τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

- Πρέπει να αποφασίσουμε την επιστροφή μας σε αυτά, που καταφρονήσαμε.

- Χωρίς Χριστό θα μπλέξουμε, δεν μπορούμε να πάμε πουθενά… Μόνο με τον Χριστό από εδώ και πέρα.

- Όμορφες και πολύτιμες συμβουλές για Μετάνοια και Εξομολόγηση.

- Ξέρουμε ότι αυτοί οι πολιτικοί είναι όλοι μασόνοι και προετοιμάζουν το δρόμο για τον αντίχριστο, για τον κυβερνήτη του κόσμου.

- Τους νόμους τούς έχουν ετοιμάσει, την τεχνολογία την ελέγχουν, τη μαγεία την ελέγχουν, ο αντίχριστος λένε μερικοί πατέρες ότι έχει γεννηθεί, προσπαθούν τώρα να προετοιμάσουν τον κόσμο για να μην υπάρξει αντίδραση για να φέρουν ένα παγκόσμιο κυβερνήτη.

- …και μπορεί να μην είναι ο τελικός αντίχριστος αυτός που τώρα ετοιμάζουν, γιατί θα τους χαλάσει τα σχέδια ο Κύριος.

- Θα γίνουν τα γεγονότα της Πόλεως… θα υποδειχθεί ποιος θα βασιλεύσει, όχι αμέσως, θα υπάρξει (αρχικά) διοίκηση της Πόλεως από τρεις επιτρόπους, ένα Ευρωπαίο, ένα Ρώσο και έναν Έλληνα, όμως μετά από αυτό θα υποδειχθεί ο Βασιλεύς και θα διοικήσει αυτός με συμβούλους πνευματικά ορατούς ή αόρατους.

- Θα διευρυνθούν τα όρια της Ελλάδος.

- Ο Γέρο-Σοφρώνιος του Έσσεξ έχει προφητεύσει ότι το 2020 πρωτεύουσα της Ελλάδος θα είναι η Κωνσταντινούπολη.

- Άγιος Πορφύριος σε παρέα, που συζητούσε για τον αντίχριστο, την Πόλη, γεγονότα και προφητείες: «Μην στεναχωριέστε, γιατί για όλα αυτά που συζητάτε, ο Κύριος θα στείλει άνθρωπο να τα λύσει».

- Μας περιμένει στάδιο λαμπρό, να εξασφαλίσουμε την συμμετοχή* μας σε αυτόν τον προγραμματισμό του Θεού.

* Με τη Μετάνοια και συμμετοχή στα μυστήρια της Εκκλησίας.  video εδω https://www.youtube.com/watch?v=lWmRBfKTsVw#t=20

Δελτίο Τύπου Σχετικά με το Νομοσχέδιο που περιλαμβάνει την κατάργηση του Οργανισμού Κωπαΐδας

Καρπενήσι, 12 Μαρτίου 2014

Δελτίο Τύπου
Σχετικά με το Νομοσχέδιο που περιλαμβάνει
την κατάργηση του Οργανισμού Κωπαΐδας

Ψηφίζεται σήμερα το νομοσχέδιο του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης με το οποίο, μεταξύ των άλλων, καταργείται ο Οργανισμός Κωπαΐδας.
Με την έγκαιρη και αποτελεσματική παρέμβαση του Υποψήφιου Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη και της ομάδας συνεργατών από τη Βοιωτία, στο γραφείο του Υπουργού, έγινε δεκτό σε πρώτη φάση το αίτημα των Αγροτών και μετατέθηκε ο  χρόνος κατάργησης του Οργανισμού για την 30η Σεπτεμβρίου 2014, ώστε να έχει ολοκληρωθεί απρόσκοπτα η καλλιεργητική περίοδος. Στη συνέχεια, βελτιώθηκε και αναδιατυπώθηκε σημαντικά η διάταξη του νόμου σε σχέση με το αρχικό κείμενο. Συγκεκριμένα: 
1. Δόθηκε η δυνατότητα στην Περιφέρεια να αποφασίζει τον τρόπο διαχείρισης του αντικειμένου που της μεταφέρει το κράτος, χωρίς η διαχείριση των νερών της Κωπαΐδας να δεσμεύεται, όπως προβλεπόταν στο αρχικό κείμενο, από του δημόσιους υπαλλήλους των ήδη υποστελεχωμένων  υπηρεσιών της Περιφέρειας. Έτσι άνοιξε ο δρόμος για σύγχρονες πρακτικές, συμπράξεις, επενδύσεις και προγράμματα που θα περιγράφονται επισταμένως στο Πρόγραμμά μας. 
2. Ο κινητός εξοπλισμός του Οργανισμού μεταφέρεται στην κυριότητα της Περιφέρειας. 
3. Καταργήθηκε η πρόβλεψη υποχρέωσης πληρωμής του 50% του μισθώματος των ακινήτων στο Δημόσιο (νόμος 4223/13). 
4. Για το θέμα του προσωπικού, λάβαμε τη διαβεβαίωση πως, εκτός από τα 4 άτομα που μετατάσσονται αυτόματα, οι υπόλοιποι θα διατεθούν στην Περιφέρεια στο πλαίσιο της διαδικασίας της διαθεσιμότητας (εντός μηνός από την κατάργηση του Οργανισμού). 
Παραμένει όμως, το αγκάθι των υποχρεώσεων του Οργανισμού στους Οργανισμούς Κοινής Ωφέλειας και των χρεών των αγροτών σε αυτόν, τα οποία μεταφέρονται στην Περιφέρεια. Παρά τις προσπάθειές μας, το αρμόδιο Υπουργείο Οικονομικών δε δέχθηκε να συζητήσει περαιτέρω την πρότασή μας. Το θέμα αυτό είναι πολύ σοβαρό γιατί μεταφέρει στη νέα Διοίκηση της Περιφέρειας μεγάλο πρόβλημα, οικονομικό αλλά και πολιτικό. Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια να αλλάξουμε και τον όρο αυτό μέχρι την ψήφιση του Νομοσχεδίου. Αν όμως ψηφιστεί όπως έχει διατυπωθεί σήμερα, και δεν καταφέρουμε να το αλλάξουμε στην πορεία, θα είναι ένα από τα πρώτα θέματα τα οποία θα διαχειριστούμε και θα εξετάσουμε, εφόσον μας ανατεθεί η διοίκηση της Περιφέρειας, με γνώμονα πάντα το συμφέρον των αγροτών και της περιοχής. Δεσμευόμαστε να εξαντλήσουμε κάθε νόμιμο δικαίωμα της Περιφέρειας, ακόμα και την άρνησή της να αναλάβει τα βάρη αυτά.

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΣΤΗΝ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ FREETHINKING ZONE ΜΕ ΘΕΜΑ «ΛΟΓΟΚΡΙΣΊΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ» ΚΑΙ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ

Καρπενήσι, 12 Μαρτίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΣΤΗΝ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ FREETHINKING ZONE ΜΕ ΘΕΜΑ «ΛΟΓΟΚΡΙΣΊΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ» ΚΑΙ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ
«Όσοι έχουμε βιώσει το θάνατο, έχουμε μάθει να σεβόμαστε τη ζωή. Εδώ ήρθα να μιλήσω για την αξία της ανθρώπινης ζωής».
Με αυτή τη φράση, ο Κώστας Μπακογιάννης εξήγησε τα κίνητρα και την ένταση της κριτικής του στην έκδοση του βιβλίου Κουφοντίνα, κατά τη διάρκεια της ανοιχτής δημόσιας συζήτησης που διοργάνωσε την Τρίτη 11 Μαρτίου το βιβλιοπωλείο FreeThinking Zone, το οποίο απέκλεισε από τις προθήκες του το βιβλίο του εκτελεστή της 17 Νοέμβρη.
Ο Κώστας Μπακογιάννης, όπως και οι άλλοι μετέχοντες στη συζήτηση, συνομολόγησαν ότι το θέμα της ελευθερίας του λόγου, της διακίνησης των ιδεών και της ελευθεροτυπίας είναι αδιαμφισβήτητο σε μια δημοκρατική χώρα και κοινωνία, αναφέρθηκαν όμως στην ατομική, κοινωνική και πολιτική ευθύνη και τη στάση έναντι της τρομοκρατίας που υπονομεύει τη δημοκρατία και απειλεί το κυρίαρχο δικαίωμα της ζωής.
Ένας από τους κύριους προβληματισμούς που διατυπώθηκαν στο διάλογο που έγινε ήταν, αν αντί για τον Κουφοντίνα της 17 Νοέμβρη, έγραφε ένα βιβλίο ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα όπου περιέγραφε με κυνισμό και απαξία την πράξη του. Ποια θα ήταν η στάση του εκδοτικού Οίκου Λιβάνη, των βιβλιοπωλείων και της κοινωνίας συνολικότερα;
Τι είπε ο Κώστας Μπακογιάννης
Στην αρχική τοποθέτησή του ο Κώστας Μπακογιάννης  αφού περιέγραψε με ελάχιστες φράσεις το πως άκουσε στα 11του χρόνια  την είδηση της δολοφονίας του πατέρα του, Παύλου, από τη 17 Νοέμβρη, το πρωινό της 26ης Σεπτεμβρίου και την αναγγελία του θανάτου του από τα χείλη της μητέρας του, διαβεβαίωσε «…δε διεκδικούμε το μονοπώλιο του πόνου. Καθένας που έχει βιώσει στην οικογένεια του την απώλεια ξέρει…»
Αναγνώρισε ως δικαίωμα που εκπορεύεται από τη δημοκρατία την κυκλοφορία ενός βιβλίου και υπογράμμισε «δεν θα νοούμουν να μην το σεβαστώ καθώς ο πατέρας μου έδωσε τη ζωή του για τη δημοκρατία», αλλά στηλίτευσε και πάλι με σφοδρότητα την επιλογή του εκδοτικού Οίκου Λιβάνη να εκδώσει το βιβλίο Κουφοντίνα.
Είτε η επιλογή είπε, έγινε με κριτήριο το κέρδος, είτε γιατί ο εκδοτικός οίκος αποφάσισε, μετά από δεκαετίες που λειτούργησε στην καρδιά του συστήματος, να το παίξει «αντισυστημικός», είναι απεχθής.
«Η δημοσίευση ή όχι του βιβλίου, δε θα φέρει τον πατέρα μας πίσω» είπε ο κ. Μπακογιάννης, μιλώντας και εκ μέρους της αδελφής του Αλεξίας, η οποία ήταν παρούσα στην εκδήλωση.
Πρόσθεσε όμως με έμφαση πως η μάχη κατά της τρομοκρατίας αφορά τους πάντες και όλοι έχουν κοινωνική ευθύνη για όσα λένε και όσα πράττουν.  
«Το γεγονός ότι η δημοκρατία επιδεικνύει μεγαλείο ακόμη και σε αυτούς που βάλουν εναντίον της, δε σημαίνει ότι δεν έχουμε δικαίωμα να κρίνουμε την πράξη του Οίκου Λιβάνη που παράγει ένα κοινωνικό γεγονός» τόνισε ο κ. Μπακογιάννης και πρόσθεσε «κάποιες στιγμές πρέπει να αποφασίσουμε με ποιους θα πάμε και ποιους θα αφήσουμε».
«Ο Τρότσκι έλεγε ότι η ευθύνη ξεκινάει όταν κάποιος δε λέει εγκαίρως όχι. Κρινόμαστε από το ναι μας και το όχι μας» σημείωσε.
Για τα κίνητρα του Λιβάνη
Επιχειρώντας να βρει την εξήγηση για την επιλογή του εκδοτικού οίκου Λιβάνη που όπως είπε «η βιτρίνα του ντύθηκε  Κουφοντίνας», παρέθεσε δυο ενδεχόμενα:
Στο πρώτο, το κίνητρο να είναι το κέρδος. Σ αυτή την περίπτωση όπως είπε ,ο εκδοτικός οίκος Λιβάνη θέλει να πουλήσει και εκμεταλλεύεται το θάνατο των θυμάτων της τρομοκρατικής οργάνωσης και αυτό είναι απεχθές.
Στο δεύτερο ενδεχόμενο: «ο σπουδαίος και τρανός εκδοτικός οίκος που εξέφρασε για δεκαετίες το πολιτικό σύστημα αποφάσισε ‘ βίαια’  να ενδυθεί τον αντισυστημικό μανδύα».
Η τελική του εκτίμηση ήταν ότι «κάποιοι άνθρωποι παίζουν παιχνίδια πάνω στα φέρετρα και αυτή είναι η αλήθεια».
Επισήμανε με ανησυχία πως αυτή τη στιγμή κυκλοφορούν στην ελληνική κοινωνία - η οποία κινείται στα άκρα λόγω της οικονομικής κατάρρευσης -  τρεις γενιές τρομοκρατών και ουδείς μπορεί να προκαταλάβει  πως θα κινηθούν.
« Καμιά νιφάδα δεν αισθάνεται υπεύθυνη για τη χιονοστιβάδα άλλα όταν έρθει θα μας πλακώσει όλους», προειδοποίησε.
Μετά τον πρώτο γύρο των τοποθετήσεων των ομιλητών υπήρξε και ένας γύρος ερωτήσεων από το κοινό με κύριο άξονα των περισσοτέρων αν υφίσταται σήμερα στην ελληνική κοινωνία αποδοχή των απόψεων και της δράσης της 17 Νοέμβρη και εν γένει της τρομοκρατίας και αν υπάρχουν δυο μέτρα και δυο σταθμά για την τρομοκρατία  που προέρχεται από τα αριστερά και τα δεξιά.
Ο Κώστας Μπακογιάννης δε συμμερίστηκε την άποψη ότι υπάρχει κλίμα αποδοχής της τρομοκρατίας και παρατήρησε «είμαστε σε λάθος βάση αν θεωρούμε ότι υπάρχουν στην ελληνική κοινωνία πολλοί που πιστεύουν ότι πρέπει οι διαφορές να λύνονται με τη βία. Παρά την εξαθλίωση υπάρχει και μεγάλη αυτοσυγκράτηση και νηφαλιότητα» .
Εκτίμησε όμως ότι και ο πολιτικός κόσμος έχει πέσει στην παγίδα των τρομοκρατών που όπως είπε αυτοχαρακτηρίζονται  αριστεροί.
«Παίζουμε το παιχνίδι τους και βάζουμε βούτυρο στο ψωμί τους. Το ερώτημα είναι αν μπορούμε πέρα από τις ιδεολογικές διαφορές μας να συμμαχήσουμε κατά της τρομοκρατίας» σημείωσε σχολιάζοντας και τις παρατηρήσεις από πλευράς του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Γρηγόρη Ψαριανού ότι «μεγάλες περιοχές της Αριστεράς δεν κατήγγειλαν ποτέ ευθέως τις πράξεις τρομοκρατίας» .
Στο ερώτημα αν θα πρέπει να υπάρξει νόμος, όπως πχ υπάρχει στην Αμερική, που θα προβλέπει ότι  τα έσοδα από τέτοια βιβλία θα πηγαίνουν στα θύματα, ο κ. Μπακογιάννης δήλωσε επιφυλακτικός για οποιαδήποτε τέτοια ρύθμιση.
Προκάλεσε όμως τον Οίκο Λιβάνη «αν έχει το παραμικρό ίχνος ευαισθησίας» να στηρίξει όπως είπε στο πλαίσιο της εταιρικής ευθύνης, τις οικογένειες των αστυνομικών που έπεσαν θύματα της τρομοκρατίας.
Τέλος, κληθείς να απαντήσει ποια είναι η άποψή του για τη θανατική ποινή σημείωσε «Είμαι εναντίον. Και το λέω, με πόνο καρδιάς, ότι αυτό ισχύει και για τον Κουφοντίνα».
Στη δημόσια συζήτηση που έγινε το απόγευμα της Τρίτης στο βιβλιοπωλείο FreeThinking Zone, μετείχαν εκτός από τον Κώστα Μπακογιάννη, η καθηγήτρια κ. Βασιλική Γεωργιάδου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Πολιτικής Κοινωνιολογίας στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου, η κ. Αντιγόνη Λυμπεράκη, αντιπρόεδρος της Δράση , ο κ. Δημήτρης Χριστόπουλος, αναπληρωτής καθηγητής στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου, ο κ. Κωστής Πιερίδης, υποψήφιος διδάκτορας Πολιτικών Επιστημών του Παντείου Πανεπιστημίου και ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Γρηγόρης Ψαριανός.
Παρότι είχαν προσκληθεί, δεν εμφανίστηκαν στο διάλογο ούτε εκπρόσωπος των εκδόσεων Λιβάνη, αλλά ούτε και ο επιμελητής του βιβλίου Νίκος Γιαννόπουλος.Εμφάνιση freethinking Zone.JPG

Πρόσκληση εκδήλωσης του ΕΣΥΝ_

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Το παράρτημα Βοιωτίας του Εθνικού Συμβουλίου κατά των ναρκωτικών (Ε.Σ.Υ.Ν.) σας καλεί την Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014 και ώρα 7 μ.μ. στην αίθουσα “Αρμονία” του Συνεδριακού Κέντρου Θήβας σε σύσκεψη των φορέων της πόλης με θέμα: “Δράσεις για την αντιμετώπιση των ναρκωτικών”

Το Δ.Σ.
Συνδιοργάνωση: ΚΕΘΕΑ, Κέντρο Πρόληψης, Δήμος Θηβαίων

Τρεις συλλήψεις για ναρκωτικά σε Ιστιαία και Χαλκίδα

Τώρα: Απίστευτο σενάριο για το “εξαφανισμένο” boeing από τον Α. Τσολάκη!

Τρίτη, 11 Μαρτίου 2014

Ακρόπολη των Θηβών "Καδμεία"

 
Είναι η περίοδος που ξεχωρίζουν οι πόλεις της Θήβας και του Ορχομενού, που ήδη από τα Μυκηναϊκά χρόνια κυριαρχούσαν στη Βοιωτία και συνήθως ανταγωνίζονταν. Μετά την αποδυνάμωση όμως του Ορχομενού, λόγω πλημμύρας στο Κωπαϊδικό πεδίο, όλες οι Βοιωτικές πόλεις σχημάτισαν το κοινό των Βοιωτών με βουλευτήριο στην Ογχηστό, όπου με δημοκρατικές ψηφοφορίες συναποφάσιζαν τις κοινές τους κινήσεις για το ομαδικό συμφέρον. Εκείνη την περίοδο αναδείχθηκαν σπουδαίοι και επιφανείς άνδρες, όπως ο Ησίοδος, ο Πίνδαρος και η Ταναγραία ποιήτρια Κόριννα.

Οι πληροφορίες για την περίοδο αυτή διεσώθησαν από τους Αθηναίους ιστοριογράφους οι οποίοι με μελανά γράμματα περιγράφουν το «μηδισμό» της Θήβας. Για τη στάση τους αυτή μετά το τέλος του πολέμου τιμωρήθηκαν από τους υπόλοιπους Έλληνες, που απαίτησαν την παράδοση της πόλης. Συνέλαβαν τους προύχοντες και τους σκότωσαν χωρίς δίκη, αποδεικνύοντας ότι ο μηδισμός ήταν έργο των λίγων, που τον επέβαλαν στο λαό. Μετά την μάχη των Πλαταιών οι Θηβαίοι για περίπου δέκα χρόνια ήταν υπό τον ζυγό των Αθηναίων. Στα επόμενα χρόνια προσπαθούν να απαλλαγούν από την αθηναϊκή κηδεμονία και συμμαχούν με τους Σπαρτιάτες. Μετά την μάχη της Κορώνειας το 446 π.Χ. η Θήβα αποκτά ιδιαίτερη αίγλη στον ελλαδικό χώρο.

It is the period are the towns of Thebes and Orchomenos, who already dominated the Mycenaean years in Boeotia and usually competed. After the weakening of Orchomenos, however, due to flood Copais field, all the Boeotian cities formed the common parliament with the Boeotians in Onchisto where democratic polls deciding together with their joint moves to lobbying. At that time revealed great and eminent men like Hesiod, Pindar and Tanagra poetess Corinna.

The information for this period were saved by the Athenians with historians who describe the black letters "midismo" of Thebes. For this attitude after the war were punished by the other Greeks, who demanded the surrender of the city. Notables arrested and killed without trial, demonstrating that the project was midismos of the few who imposed on the people. After the battle of Plataea the Thebans for about ten years was under the yoke of Athens. In the next few years trying to escape from custody and the Athenian alliance with the Spartans. After the battle in 446 BC Koronia Thebes is of considerable prestige in Greece.

Ερευνητική Εργασία με θέμα: «Θήβα-Προοπτικές ανάπτυξης»

ΚΑΥΣΟΞΥΛΑ ΘΗΒΑ ΒΡΑΚΑΣ VIOTIKIGNOMI

ΞΥΛΟΣΟΜΠΕΣ ΘΗΒΑ ΒΡΑΚΑΣ.

Μεγάλο πρόσφατο θαῦμα στούς Ἁγίους Τόπους!

Μία Ἑλληνίδα προσκυνήτρια, ἐπισκέφθηκε πρόσφατα τούς Ἁγίους Τόπους. Ἔβγαλε διάφορες φωτογραφίες μέσα στό Ναό τῆς...
Ἀναστάσεως καί σέ ἄλλα προσκυνήματα. Ὅταν γύρισε στήν Ἑλλάδα, ἔδωσε τό φίλμ γιά ἐμφάνιση. Κατά τήν διάρκεια τῶν φωτογραφήσεων, δέν παρατήρησε  νά γίνεται κάτι ἰδιαίτερο στίς λήψεις πού ἔκανε. Ἔβλεπε κανονικά τούς χώρους, τά ἀντικείμενα καί τά πρόσωπα πού ἑστίαζε μέ τήν φωτογραφική της μηχανή. Κατά τήν ἐμφάνιση ὅμως τοῦ φίλμ στό φωτογραφεῖο, σέ μία ἀπό τίς φωτογραφίες (οἱ πληροφορίες ἀναφέρονται μέσα στό Ναό τῆς Ἀναστάσεως), ὅπως βλέπετε....ἐμφανίστηκε ὁ Χριστός!

Ἄν προσέξετε καλά, θά δεῖτε τά σημάδια μέ αἷμα στίς παλάμες Του, ἀπό τήν Σταύρωσή Του. (Δυστυχῶς στήν φωτοτυπία καί στήν σάρωση, χάνονται λεπτομέρειες καί ἡ ζωντάνεια χρωμάτων τῆς πρωτότυπης φωτογραφίας).

Ἡ φωτογραφία αὐτή ἔγινε ἀνάρπαστη. Τό θαῦμα αὐτό, τό γνωρίζουν πλέον ἀρκετοί λαϊκοί, Πατέρες καί Γέροντες.

Ἀπέναντι ἀπό τό Ναό τῆς Ἀναστάσεως στά Ἱεροσόλυμα, βρίσκεται τό Μετόχι τῆς Γεθσημανῆ μέ τήν ἁγία εἰκόνα τοῦ σκηνώματος τῆς Παναγίας ἀπό τήν Κοίμησή Της. Ὁ πατήρ Νεκτάριος καί φύλακας τοῦ συγκεκριμένου προσκυνήματος, ἔχει ἀναρτημένη αὐτήν τήν εἰκόνα σέ ἕνα ταμπλώ μαζί μέ ἄλλες φωτογραφίες, μέσα στό ἐκκλησάκι ἀπέναντι ἀπό τήν πόρτα ὅπως εἰσερχόμαστε στό ναΐσκο. Ἄν σᾶς ἀξιώσει ὁ Κύριος νά προσκυνήσετε στούς Ἁγίους Τόπους, μπορεῖτε νά τήν δεῖτε καί ἐκεῖ.

Θεώρησα χρέος μου νά σᾶς δημοσιεύσω αὐτό τό θαῦμα καί αὐτήν τήν σπάνια φωτογραφία τοῦ Χριστοῦ, ἐλπίζοντας νά ἐμπνεύσει σέ ὅλους σας τοῦτες τίς ἅγιες μά καί δύσκολες μέρες πού διανύουμε (ἐθνικά καί παγκόσμια),  μετάνοια, μετάνοια, μετάνοια καί  ἀγάπη, ἀγάπη, ἀγάπη στόν Κύριό μας καί Θεό μας.

Νέα σφαλιάρα για τους ιδοκτήτες αυτοκινήτων - Διώχνουν τα τεκμήρια, φέρνουν φόρο...κατοχής!

H πρώτη φορά που μια εξωσωματική εμπειρία αναλύεται και τεκμηριώνεται επιστημονικά.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ MOTOCROSS 2014 - ΧΑΛΚΙΔΑ

Σόκ & δέος προκαλούν οι Δυνάμεις των Ρώσων που πήραν διάταξη μάχης στη Μαύρη Θάλασσα

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗΣ ΠΟΣΟΤΗΤΟΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΟΥ ΕΛΑΙΩΝΑ ΘΗΒΩΝ

Η Εισαγγελλία του Αρείου Πάγου, απαιτεί να εφαρμοστεί εδώ και τώρα ο αντικαπνιστικός νόμος (Ξεχάστε το κάπνισμα)

Δύο κρούσματα της νόσου των τρελών αγελάδων στη Φθιώτιδα

Δευτέρα, 10 Μαρτίου 2014

Σύλληψη στη Χαλκίδα δύο ατόμων για κατοχή ηρωίνης

28χρονος έκανε απόπειρα κλοπής αυτοκινήτου στη Χαλκίδα

Μαρτύρησε στα χέρια τριών αδερφών 15χρονη - Την πότιζαν ναρκωτικά, ασελγούσαν σε βάρος της και την έκαναν βαποράκι στο κέντρο της Αθήνας!

Συνελήφθη στο σταθμό του Προαστιακού Σιδηρόδρομου στον Πειραιά, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ, 38χρονος, ο οποίος ασκούσε σωματική βία σε 15χρονη κοπέλα. Επίσης συνελήφθη ο 36χρονος αδερφός του, για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών, ενώ αναζητείται ο τρίτος αδερφός τους, 20 ετών, για το ίδιο αδίκημα.

Όπως έγινε γνωστό, από την Αστυνομία, η 15χρονη είχε εγκαταλείψει, στις αρχές Φεβρουαρίου, ίδρυμα της Αττικής, όπου φιλοξενείτο, από το καλοκαίρι του 2013, μετά από εισαγγελική παραγγελία, αναφέρει το ΑΠΕ - ΜΠΕ.

Το χρονικό διάστημα της εξαφάνισής της, την φιλοξενούσε ο 38χρονος στο σπίτι του, όπου διέμενε με τον 36χρονο αδερφό του και την υπόλοιπη οικογένειά τους. Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι δύο συλληφθέντες παρακινούσαν τη 15χρονη να κάνει χρήση ναρκωτικών, ενώ ο 38χρονος την χρησιμοποιούσε για διακίνηση ναρκωτικών, στο κέντρο της Αθήνας.

Επίσης, ο ίδιος, αφού της χορηγούσε ναρκωτικές ουσίες, προέβαινε σε ασελγείς πράξεις σε βάρος της. Στην κατοχή του 36χρονου συλληφθέντα βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα ηρωίνης.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά. - See more at: http://www.hellas-now.com/2014/03/15_10.html#sthash.sRUdcAy0.dpuf

'Αμεση Δράση Ελληνική Αστυνομία

Παρέμβαση Γ. Μουλκιώτη για τις Γερμανικές Αποζημιώσεις

353 συλλήψεις μέσα σε μόλις 28 ημέρες στη Στερεά Ελλάδα

Έκλεισαν το δρόμο με φωτιές οι Ρομά στη Θήβα...

KAYSOKSILA THIVA BRAKAS

Κυριακή, 9 Μαρτίου 2014

MEGAS XORIGOS RADIO TOLIS KATASTIMA ILEKTRIKON IDON THIVA www.viotiashop.gr

Ο άνθρωπος χάρη στον οποίο ζούμε όλοι σήμερα !!

Φθιώτιδα: Με αλυσίδες για Καρπενήσι

Στο πόδι είναι η Πολιτική Προστασία και η αστυνομία για να κρατήσουν ανοιχτό το οδικό δίκτυο, αφού εκτός από το ορεινό επαρχιακό δίκτυο σε Φθιώτιδα και Ευρυτανία, χιονίζει... και στην εθνική οδό Λαμίας - Καρπενησίου.

Πιο συγκεκριμένα από τις 4:00΄ περίπου το απόγευμα που άρχισε να χιονίζει οι αλατιέρες και τα εκχιονιστικά βγήκαν στους δρόμους και έπιασαν δουλειά.

Αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα που κινούνται από το 59ο χλμ μέχρι το 65ο, από τη Ράχη Τυμφρηστού μέχρι τη σήραγγα, λίγο πριν το Καρπενήσι.

Ο δρόμος από την Ευρυτανική πρωτεύουσα προς το χιονοδρομικό στο Βελούχι παραμένει κλειστός από το πρωί λόγω χιονοθύελλας.

Ο χιονιάς έχει ρίξει τον υδράργυρο αισθητά σε όλη τη Στερεά Ελλάδα, όπου στις περισσότερες περιοχές η βροχή δεν έχει σταματήσει το τελευταίο 24ωρο, χωρίς ωστόσο να έχουν αναφερθεί κάποια σοβαρά προβλήματα.

Η Ευρώπη θα πνιγεί μέχρι το 2050

Τουαλέτα υψηλής τεχνολογίας καταργεί το χαρτί υγείας!

Μια τουαλέτα υψηλής τεχνολογίας που καταργεί το χαρτί υγείας και δεν βουλώνει ποτέ ανέπτυξε η αμερικανική εταιρεία TOTO...


Όπως επισημαίνουν οι σχεδιαστές της, η τουαλέτα TOTO Neorest 750H είναι εμπνευσμένη από την σύγχρονη αρχιτεκτονική και το κάθισμά της βρίσκεται σε ύψος ακριβώς 43 εκατοστών πάνω από το πάτωμα για μεγαλύτερη άνεση.

Η καινοτομία συνίσταται στο ότι το κάθισμα διαθέτει δυο ανοξείδωτα ακροφύσια ψεκασμού, τα οποία φροντίζουν για την προσωπική υγιεινή, καθώς επίσης και ενσωματωμένο στεγνωτήριο για τις ευαίσθητες περιοχές.

Τα ακροφύσια αυτοκαθαρίζονται, ενώ με τη χρήση τηλεχειριστηρίου οι χρήστες μπορούν να ρυθμίσουν την πίεση αλλά και τη θερμοκρασία του νερού.

Επίσης, η τουαλέτα διαθέτει αποσμητικό που εξαφανίζει τις ανεπιθύμητες οσμές, ενώ το καπάκι της είναι θερμαινόμενο και κάνει μασάζ στον χρήστη για όση ώρα εκείνος κάθεται.

Και αν αυτά δεν σας έπεισαν, η υπερσύγχρονη τουαλέτα που πωλείται έναντι 10.000 δολαρίων, έχει ενσωματωμένο λαμπτήρα που εκπέμπει υπεριώδες φως και καθαρίζει το κάλυμμα όταν δεν χρησιμοποιείται.

Τα πεύκα εναντιώνονται στην κλιματική αλλαγή

Θήβα - Πρόγνωση καιρού 7 ημερών

Η Κλέλια Πανταζή γιορτάζει την γιορτή της γυναίκας στο Σχηματάρι -καλεσμένη του συλλόγου Αντιγόνη

Γαϊτανάκι Λιβαδειάς Κέντρο Γούλας

Παρόρι Βοιωτίας-Άγ. Θεόδωροι