Σάββατο, 29 Μαρτίου 2014

ΠΑΜΕ:ΑΠΕΡΓΙΑ 9 ΑΠΡΙΛΗ ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ - ΔΕΙΞΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΟΥ

Απάντηση σε αναγνώστη περί στηθαίων στο Πυρί Θήβας

Πρόσκληση Χαλβατζή στους Πολιτιστικούς Συλλόγους του Δήμου Θηβαίων

Μέσα στα πλαίσια την ανταλλαγής απόψεων με φυσικά πρόσωπα, Συλλόγους και φορείς του Δήμου μας , καλούμε όλους τους πολιτιστικούς συλλόγους την Κυριακή 6 Απριλίου 2014 στις 6 το απόγευμα στην πάνω αίθουσα του κέντρου «Τζάκι».
Θεωρούμε ότι μέσα από την καθημερινή σας δράση και ενασχόληση για την προώθηση του πολυποίκιλου πολιτιστικού σας έργου, έχετε αποκομίσει εμπειρίες και γνώση χρήσιμη για την συγκρότηση μιας κοινής προσπάθειας για συνολική αναβάθμιση του πολιτισμού στο Δήμο μας.
Ευελπιστούμε τόσο για την συμμετοχή σας , όσο και για την συνεισφορά σας , έτσι ώστε να κάνουμε το Δήμο μας πρωτοπόρο και πρωταγωνιστή αναδεικνύοντας και προβάλλοντας ταυτόχρονα την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας.

Δημοτική Παράταξη
Δήμος Θηβαίων-Ώρα Ευθύνης
Σταμάτης Η. Χαλβατζής

Εφιαλτικές οι διαστάσεις της ρύπανσης στον Ασωπό ποταμό [video]


Οι αποκαλύψεις και οι καταγγελίες σημάδεψαν την σχετική ημερίδα του προγράμματος life για...
τον Ασωπό ποταμό που πραγματοποιήθηκε στη Λιβαδειά.

Μετρήσεις της περιφερειακής ενότητας Βοιωτίας στις 20 Μαρτίου στην περιοχή Οινοφύτων Σχηματαρίου δείχνουν τις συγκεντρώσεις σε εξασθενές χρώμιο στα υπόγεια ύδατα στα 5.000 μικρογραμμάρια ανά λίτρο με ανώτατο όριο τα 50.

Όπως κατήγγειλε ο αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας Γιώργος Μουλκιώτης ενώ έχει χαρτογραφηθεί η περιοχή στην οποία η μόλυνση χτυπά κόκκινα, το αρμόδιο υπουργείο δεν ανταποκρίθηκε στην έκκληση για βοήθεια προκειμένου να ταυτοποιηθεί ο ρυπαντής.

Πηγή: Αύξηση - «φωτιά» στα τιμολόγια της ΔΕΗ για το «τέλος ΑΠΕ» ~ NEWSCITY1 Αύξηση - «φωτιά» στα τιμολόγια της ΔΕΗ για το «τέλος ΑΠΕ»

Αλλαγή ώρας 2014: Ποια μέρα πάμε τα ρολόγια μια ώρα μπροστά!

Ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας κ.Δημ. Κατσούλης είχε συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη κ.Μπουραντά

Παρασκευή, 28 Μαρτίου 2014

ΕΚΛΑΠΕΙ SMART...ΕΠΕΙΓΟΝ ΟΠΟΙΟΣ ΤΟ ΔΕΙ...

O Γιώργος Καρατζαφέρης στη Λιβαδειά

Σοκ στη Γλυφάδα ! Έσφαξε τη μάνα του και πήγε να παραδόθει !

Εύβοια: Ο βασανισμός γριούλας ξεσήκωσε ένα ολόκληρο χωριό!

Παρουσίαση αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας Μιχάλη Γιαννάκη από τον υποψήφιο περιφερειάρχη Στερεάς, Θανάση Γιαννόπουλο

Γιάννης Κόρδατζης

Νεότερα για το θάνατο του βαρυποινίτη δολοφόνου

Πέμπτη, 27 Μαρτίου 2014

"Ο Σύγχρονος Δήμος" στις Δημοτικές εκλογές για το Δήμο Θηβαίων... επικεφαλής ο κ.Σβίγγος(?)

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑΣ


ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
ΘΗΒΑΣ
ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ Γ.Σ.Ε.Ε.
ΕΔΡΑ ΘΗΒΑ
ΟΙΔΙΠΟΔΟΣ 11-Τ.Κ.32200   –   ΤΗΛ. : 22620 29694    -   FAX. : 22620  26428    Email: ekthivas@gmail.com
               ΑΡΙΘ. ΕΓΚΡΙΤ. ΑΠΟΦ.: ΠΡΩΤΟΔ. ΘΗΒΩΝ 72/18.3.46                                                                ΑΡΙΘ. ΚΑΤΑΧ. ΣΤΟ ΒΙΒΛ.ΠΡΩΤΟΔ.53/80.3.46
       Αρ.Πρωτ.  953                                                                                                                    ΘΗΒA 21 /03/  2014

Προς:     Υπουργείο Εργασίας
               Υπουργείο Οικονομικών                                                                              
                                                                                                                                           Κοινοποίηση:
                                                                                                                               Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης
                                                                                                                                        Τράπεζες –Μετόχους

Η εταιρεία «Κωνσταντίνος  Καρδασιλάρης  & Υιοί ΑΕΒΕ» δραστηριοποιείται στην περιοχή του Σχηματαρίου από το 2004 με αντικείμενο την επεξεργασία και εμπορία ξηρών καρπών. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1980 και εισήχθη στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών το 1996. Έως το 2005 είχε αυξανόμενο κύκλο εργασιών, τόσο για την εταιρεία όσο και για τον όμιλο, ο οποίος διαμορφώθηκε σε 235.000.000 €.                                      
Στην εταιρεία εργάζονταν το 2005  135 άτομα με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, τα οποία σταδιακά μειώθηκαν και το 2010 έφτασαν τα 65 άτομα. Το Νοέμβριο  του 2011 το προσωπικό της εταιρείας (που ανερχόταν σε 45 άτομα) αναγκάστηκε να προβεί σε επίσχεση εργασίας καθώς του οφείλονταν δεδουλευμένες αποδοχές από τον Ιούλιο του 2011.                                                      
    Την τελευταία τριετία (2009-2011) η καταβολή μισθοδοσίας γινόταν με καθυστέρηση που έφτανε ως και τους  5 μήνες. Από το 2011 το προσωπικό της εταιρείας είναι εγκλωβισμένο, εξαθλιωμένο και επιπρόσθετα σήμερα έχει να αντιμετωπίσει και την έλλειψη ασφάλισης και περίθαλψης.
Πρόσφατα το δικαστήριο δικαίωσε την πρώτη αγωγή των εργαζομένων επιδικάζοντας τα δεδουλευμένα και μισθούς υπερημερίας ως την 31/12/2012. Όμως μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει καμία προσπάθεια προσέγγισης και επίλυσης των προβλημάτων τους.
Καλούμε τις τράπεζες-μετόχους (Alpha Bank, Eurobank, Πειραιώς, Εθνική Τράπεζα, Attica Bank) και τη διοίκηση της εταιρείας να αναλάβουν τις ευθύνες τους, έναντι των εργαζομένων της επιχείρησης φροντίζοντας άμεσα την πληρωμή των δεδουλευμένων τους, παράλληλα με τις όποιες συζητήσεις γίνονται με υποψήφιο επενδυτή (εάν υπάρχει τέτοιος επενδυτής) όπως έχει ενημερώσει η διοίκηση της εταιρείας με Δελτίο Τύπου μέσω των αρμόδιων θεσμικών φορέων.  Επιβάλλεται άμεσα να φροντίσουν να δοθεί λύση στο αδιέξοδο των εργαζομένων που βιώνουν σκληρά αυτή την κατάσταση χωρίς οι ίδιοι να φέρουν καμία ευθύνη.                                                                                                                                                                
Πρώτος  και κύριος στόχος των εργαζομένων και του ΕΚΘ  είναι να λειτουργήσει η επιχείρηση και να καταβληθούν οι δεδουλευμένες αποδοχές, μετά από συζήτηση με τον νέο επενδυτή.
H  Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου καταγγέλλει  το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας ( όπου έχουν ορίσει οι μέτοχοι)  για την αδιαφορία που έχει δήξει έως και σήμερα απέναντι στους εργαζόμενους και στις οικογένειές τους.  
Ζητά άμεσα από το Υπουργείο εργασίας να πραγματοποιηθεί η τριμερή που έχει ζητήσει από τις 19/2/14 για να συζητηθεί το πρόβλημα παρουσία του Υπουργού.


ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ  ΣΥΜΒΟΥΛΙO
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ             Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


Δ.  ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ         Κ.    ΚΑΠΟΥΛΑΣ

Φωτο:Ο Κώστας Μπακογιάννης στη Θήβα

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ


ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ  ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟ  ΚΙΝΗΜΑ

ΥΠΟΨ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΡΔΑΤΖΗΣ

Συμπολίτες, Συμπολίτισσες
Η δικιά μας πρόταση είναι ο Δήμος ως θεσμός ο εγγύτερος στον πολίτη, με πρωτοβουλίες, δράσεις και συμμετοχή των πολιτών να αποτελέσει μια ασπίδα προστασίας για την ανάσχεση και αντιμετώπιση της κοινωνικής καταστροφής, για την ενίσχυση όλων των δημόσιων και κοινωνικών υποδομών που θα εξυπηρετούν τις αυξημένες ανθρώπινες ανάγκες, για την τοπική παραγωγική ανασυγκρότηση και ανάπτυξη, για την προστασία του περιβάλλοντος, για την δημιουργία μιας σύγχρονης πόλης και κοινότητας.
Σας καλούμε να συμμετέχετε από κοινού σε αυτόν τον αγώνα. Με αλληλεγγύη και κοινή δράση να είστε σίγουροι ότι μπορούμε να ανατρέψουμε αυτήν την καταστροφική πολιτική και τους εκφραστές της. Είναι η ώρα να πάρουμε την τύχη στα χεριά μας.

Κριμαία: Η αρχή της Παγκόσμιας ανατροπής

Μπορεί να χρειαστούν χρόνια για το Μπόινγκ

Οι δυνατότητες του νέου Apple TV

Τετάρτη, 26 Μαρτίου 2014

Επίσκεψη Υποψηφίου Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη στη Βοιωτία 26 Μαρτίου

Εμφάνιση Δήμαρχος Αλιάρτου - ΚΜ.JPGΕμφάνιση Επιμελητήριο Βοιωτίας ΚΜ.JPGΕμφάνιση Φορείς Αλίαρτος KM.JPGΕμφάνιση Εστία Μητέρας ΚΜ.JPG

    


26/3/2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Επίσκεψη Υποψηφίου Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας,
Κώστα Μπακογιάννη στη Βοιωτία

Τους αναπτυξιακούς στόχους της Περιφέρειας για τη Βοιωτία με επίκεντρο και την Κωπαϊδα εξέθεσε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης, κατά την  περιοδεία του στην Βοιωτία την Πέμπτη 26 Μαρτίου, συνοδευόμενος από την υποψήφια Αντιπεριφερειάρχη, Φανή Παπαθωμά και μέλη του συνδυασμού.

«Το θέμα της Κωπαϊδας είναι εξαιρετικά σημαντικό, αν αναλογιστεί κανείς, ότι μόλις 90 χιλιόμετρα από την πλατεία Συντάγματος υπάρχουν περισσότερα από 300 χιλιάδες στρέμματα γης,  που μπορεί να συμβάλουν θεαματικά στην ανάπτυξη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μπακογιάννης, κατά τη συνάντηση που είχε στην Αλίαρτο με τον Δήμαρχο κ. Γιώργο Ντασιώτη. Το ραντεβού των δυο ανδρών ακολούθησε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, συζήτηση με αυτοδιοικητικά στελέχη αλλά και εκπρόσωπους φορέων, οι οποίοι έθεσαν τα ζητήματα που απασχολούν την πόλη. Το κυρίαρχο αίτημα ήταν φυσικά το Κωπαϊδικό αλλά και η το ιδιοκτησιακό καθεστώς των Κήπων της Αλιάρτου, οι οποίοι πρέπει να περάσουν άμεσα στα χέρια του Δήμου. Ακολούθησε ξενάγηση του υποψήφιου Περιφερειάρχη στους Κήπους.   

Στη συνέχεια το Κέντρο Υγείας Αλιάρτου, επισκέφθηκε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης παρουσία του Διοικητή του Νοσοκομείου Λιβαδειάς κ. Κώστα Ρουσόπουλου, όπου άκουσε από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του κέντρου, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στο έργο τους με κυρίαρχα την έλλειψη πόρων και προσωπικού. Αν και η τοπική αυτοδιοίκηση δεν έχει καμία αρμοδιότητα στη διαχείριση και λειτουργία των δομών υγείας, ο κ Μπακογιάννης τόνισε ότι θα πρέπει να επιδιωχθούν στο μέγιστο βαθμό οι συνέργειες. «Πρέπει να είμαστε ενωμένοι, να

LIFE +, Πρόγραμμα CHARM


http://portal.stereahellas.gr/theme/images/page_nom_fthiotidas_arxiki_a.gif*

LIFE +, Πρόγραμμα CHARM
         Χρώμιο στα υπόγεια ύδατα του Ασωπού:    
              Τεχνικές και μέτρα αποκατάστασης

Συνοπτική παρουσίαση της πορείας του προγράμματος
*
Συνάντηση Εργασίας Μάρτιος 2014

Λιβαδειά, Αίθουσα Συνεδριάσεων Διοικητηρίου
Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας
28 Μαρτίου 2014
Από 10:00  έως 16:15


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ώρα
Περιγραφή
Υπεύθυνος Παρουσίασης
9:45 – 10:00
Εγγραφή - Καφές

10:00-10:20
Καλωσόρισμα - Χαιρετισμός
Γ. Μουλκιώτης,
Αντιπεριφερειάρχης
Π.Ε. Βοιωτίας

Χαιρετισμός
Κ. Περγαντάς,
Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας

Χαιρετισμός
Εκπρόσωπος Ειδικής Γραμματείας Υδάτων Υ.Π.Ε.Κ.Α.
10:20 – 10:30
Συνοπτική παρουσίαση της πορείας του προγράμματος:
Στόχοι και μέχρι τώρα αποτελέσματα
Δ. Μαμάης, ΕΜΠ
10:30 – 10:40
Χρώμιο στον Ασωπό ποταμό. Δράσεις Π.Ε. Βοιωτίας στο διάστημα 2011 – 2013
Γ. Μουλκιώτης,
Αντιπεριφερειάρχης
Π.Ε. Βοιωτίας
10:40 – 11:00
Εκτίμηση της φυσικής συγκέντρωσης χρωμίου στα υπόγεια ύδατα της λεκάνης απορροής του Ασωπού - Καθορισμός των οριακών τιμών ολικού και εξασθενούς χρωμίου με βάση τις διατάξεις της οδηγίας για τα υπόγεια υδάτων
Ε. Γαβαλάκη, ΕΜΠ
11:00 – 11:20
Προσδιορισμός των δραστηριοτήτων που σχετίζονται με τη ρύπανση από χρώμιο και εκτίμηση των παραγόμενων φορτίων στη λεκάνη απορροής του Ασωπού
Ε. Γαβαλάκη , ΕΜΠ
11:20 – 11:40
Αποτελέσματα δειγματοληψιών υπόγειων υδάτων στη λεκάνη απορροής του Ασωπού
Δ. Δερματάς –  
Η. Παναγιωτάκης, ΕΜΠ
11:40 – 12:00
Ανάπτυξη μαθηματικού μοντέλου για την διερεύνηση της μεταφοράς του χρωμίου στα υπόγεια ύδατα της υδατικής λεκάνης του Ασωπού
Γ. Καρατζάς,
Πολυτεχνείο Κρήτης

Διάλειμμα – Καφές

12:30 – 12:50
Τεχνικές επί τόπου (in situ) αποκατάστασης για την αναγωγή του εξασθενούς χρωμίου (Cr(VI)) σε τρισθενές (Cr(III)) με νανοσωματίδια σιδήρου
Ν. Παπασιώπη, ΕΜΠ
12:50 – 13:10
Άντληση και βιολογική επεξεργασία των υπόγειων υδάτων για την απομάκρυνση του εξασθενούς χρωμίου
Δ. Μαμάης - Κ. Νουτσόπουλος, ΕΜΠ
13:10 – 13:30
Άντληση και επεξεργασία των υπόγειων υδάτων για την απομάκρυνση του εξασθενούς χρωμίου με διύλιση μέσω φίλτρων με ρινίσματα σιδήρου
Ν. Νικολαΐδης,
Πολυτεχνείο Κρήτης
13:30 – 13:50
Μέθοδοι επεξεργασίας του υπόγειου υδροφορέα για την δέσμευση του εξασθενούς χρωμίου με φυτά
Ν. Καλογεράκης,
Πολυτεχνείο Κρήτης
13:50 – 14:00
Μέτρα για την προστασία των υπόγειων υδάτων και των καλλιεργειών από την ρύπανση με εξασθενές χρώμιο
Ν. Καλογεράκης,
Πολυτεχνείο Κρήτης
14:00 – 14:15
Περιβαλλοντική κατάσταση Υδατική λεκάνης του Ασωπού
Π. Μέρκος
Γενικός Επιθεωρητής Περιβάλλοντος
ΕΥΕΠ, ΥΠΕΚΑ
14:15 – 16:15
Ανοιχτή συζήτηση - Σχόλια

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΟΥΛΚΙΩΤΗ


Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Αίθουσα Συνεδριάσεων Διοικητηρίου Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας
Φίλωνος 31-35, Λιβαδειά
Παρασκευή, 28 Μαρτίου 2014
Ώρα: 10:00-16:15Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας - Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας, σε συνεργασία με τους συμμετέχοντες φορείς στο πρόγραμμα LIFE – CHARM, διοργανώνουν στις 28 Μαρτίου 2014 Συνάντηση Εργασίας με θέμα:  

«Πρόγραμμα LIFE+ Χρώμιο στα υπόγεια νερά της λεκάνης του
Ασωπού: τεχνολογίες και μέτρα αποκατάστασης»

Στόχος της συνάντησης εργασίας είναι η ενημέρωση όλων των ενδιαφερόμενων φορέων και υπηρεσιακών παραγόντων για την πορεία  και τα μέχρι τώρα αποτελέσματα του προγράμματος που έχει ως αντικείμενο τη διερεύνηση της παρουσίας ολικού και εξασθενούς χρωμίου στα υπόγεια νερά της λεκάνης απορροής του Ασωπού καθώς και την ανάπτυξη τεχνολογιών επεξεργασίας και τη διαμόρφωση μέτρων προστασίας του υπόγειου υδροφορέα. Στο πλαίσιο της συνάντησης θα γίνει σύντομη παρουσίαση της πορείας και των αποτελεσμάτων του προγράμματος από εκπροσώπους των εταίρων που συμμετέχουν στο έργο, ενώ τέλος θα ακολουθήσει ανοικτή συζήτηση όπου όλοι οι συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα να εκφράσουν δημόσια τις απόψεις τους και να υποβάλουν τις προτάσεις τους.

Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.Με εκτίμηση,
                                                                                           
         ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΟΥΛΚΙΩΤΗΣ                                                                         ΔΑΝΙΗΛ ΜΑΜΑΗΣ
          Αντιπεριφερειάρχης                                                             Αναπληρωτής Καθηγητής Ε.Μ.Π.
Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας                                                Επιστημονικός  Υπεύθυνος του
                                                                                                                              Προγράμματος