Σάββατο, 5 Απριλίου 2014

Εβδομάδα εκρήξεων

Κρίσιμες θεωρούνται για τις εξελίξεις σε όλα τα επίπεδα οι επόμενες ημέρες μετά την αποκάλυψη της συνομιλίας Μπαλτάκου - Κασιδιάρη, που άνοιξε τον ασκό του Αιόλου και απειλεί με πλήρη ανατροπή το πολιτικό σκηνικό!
 
Η Χρυσή Αυγή διαμηνύει ήδη σε όλους τους τόνους ότι είναι έτοιμη να πυροδοτήσει και άλλες βόμβες, μεγαλύτερης ισχύος από αυτήν που εξερράγη την Τετάρτη, ο κυβερνητικός συνασπισμός βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση και με κομμένη την ανάσα εν όψει πιθανών νέων αποκαλύψεων, η αντιπολίτευση προσπαθεί υπό συνθήκες αμηχανίας να προσδιορίσει την τακτική της και η Βουλή είναι βέβαιο ότι θα ζήσει εντός των προσεχών εικοσιτετραώρων νέες επεισοδιακές στιγμές.

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΘΗΒΩΝ

Δημοτική Παράταξη Δήμος Θηβαίων-Ώρα Ευθύνης
Πρόσκληση στους  αθλητικούς συλλόγους του Δήμου Θηβαίων


Στα πλαίσια της ανταλλαγής απόψεων με φυσικά πρόσωπα, Συλλόγους και φορείς του Δήμου μας , καλούμε όλους τους αθλητικούς συλλόγους την Δευτέρα 7 Απριλίου 2014 στις 7 το απόγευμα  στο Πελοπίδας club του Θαν. Χατζηχρονόγλου στο 4ο χιλ. Θηβών-Λειβαδιάς.
Θεωρούμε ότι μέσα από την αγάπη σας για  τον αθλητισμό και την  εθελοντική σας ενασχόληση για την ευτυχία του δύσκολου έργου σας,- σε περίοδο κρίσης,- έχετε αποκομίσει εμπειρίες και γνώση χρήσιμη για την συγκρότηση μιας κοινής προσπάθειας για συνολική αναβάθμιση του μαζικού αθλητισμού και δράσεων που θα δώσουν διεξόδους στους νέους του Δήμου μας.
Ευελπιστούμε τόσο για την συμμετοχή σας , όσο και για την συνεισφορά σας , έτσι ώστε να κάνουμε το Δήμο μας πρωτοπόρο και πρωταγωνιστή  αναδεικνύοντας τόσο το ανθρώπινο δυναμικό με το πλούσιο ταλέντο όσο και την συλλογική προσπάθεια των αθλητικών μας σωματείων.                                                             Για τη  Δημοτική Παράταξη
                                                         Δήμος Θηβαίων-Ώρα Ευθύνης    
                                                                  
                                                             Σταμάτης Η. Χαλβατζής
                                                               Υποψήφιος Δήμαρχος 

Στατιστικά στοιχεία για τις αυτοκτονίες στην Ελλάδα

Στατιστικά στοιχεία για τις αυτοκτονίες στην Ελλάδαοκτώ στους δέκα αυτόχειρες είναι άνδρες
Σοκάρουν τα στοιχεία για τις αυτοκτονίες στην Ελλάδα, πόσο μάλλον αν αναλογιστεί κανείς ότι η έρευνα της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης, «ΚΛΙΜΑΚΑ», αφορά το 2011, όταν η κατάσταση ήταν σαφώς καλύτερη από ότι είναι σήμερα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία των καταγεγραμμένων αυτοκτονιών της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «ΚΛΙΜΑΚΑ» για το έτος 2011, η πλειονότητα των «μοιραίων» περιστατικών αφορούν άνδρες, με το ποσοστό των αυτόχειρων να αγγίζει το 83%.
Συγκεκριμένα, το 2011 για το οποίο υπάρχουν και διαθέσιμα στοιχεία, καταγράφηκαν 477 αυτοκτονίες, εκ των οποίων οι 393 αφορούσαν άνδρες και οι 84 γυναίκες, ενώ το 2011 οι αυτοκτονίες στην Ελλάδα σημείωσαν αύξηση της τάξης του 26,52% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.
Ειδικότερα, το 2007 καταγράφηκαν 328 αυτοκτονίες (268 άνδρες και 60 γυναίκες) και το επόμενο έτος οι αυτοκτονίες αυξήθηκαν κατά 45, φτάνοντας τις 373 αυτοκτονίες, εκ των οποίων οι 308 ήταν άντρες και 65 γυναίκες. Το 2009 καταγράφηκαν 391 αυτοκτονίες, εκ των οποίων οι 333 αφορούσαν σε άντρες και 58 σε γυναίκες. Το 2010 οι καταγεγραμμένες αυτοκτονίες ανέρχονται σε 353, με  336 άνδρες αυτόχειρες και 41 γυναίκες.
 «Αρνητική» πανελλαδική πρωτιά κατέχει η Αττική, όπου καταγράφεται το 35% των συνολικών θανάτων –μια «πρωτιά» που την είχε και το 2010, με το 29% των συνολικών αυτοκτονιών στην Ελλάδα. Συνολικά 172 άνθρωποι έβαλαν τέλος στη ζωή τους το 2011 στην Αττική.
Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Κεντρική Μακεδονία (53 αυτοκτονίες) και ακολουθούν  η Κρήτη (37 αυτοκτονίες), η Δυτική Ελλάδα (36),  η Θεσσαλία και η Πελοπόννησος (από 33 αυτοκτονίες), η Στερεά Ελλάδα (23 αυτοκτονίες), η Δυτική Μακεδονία και το Νότιο Αιγαίο (από 14 αυτοκτονίες), η Ήπειρος (13 αυτοκτονίες), τα Ιόνια Νησιά (9 αυτοκτονίες), το Βόρειο Αιγαίο (4 αυτοκτονίες) ενώ αναφέρονται και τρεις αυτοκτονίες Ελλήνων στην αλλοδαπή.

Ηράκλειο: Τον βρήκε κρεμασμένο η μητέρα του...

Ηράκλειο: Τον βρήκε κρεμασμένο η μητέρα του...Άλλη μια αυτοκτονία συγκλονίζει την Κρήτη.... Κρεμάστηκε άνδρας στα Δειλινά Ηρακλείου.

Όπως γράφει το irakliolive γύρω στις 9 το πρωί του Σαββάτου βρέθηκε κρεμασμένος στα Δειλινά , ένας άντρας περίπου 40 ετών.
Τον άντρα εντόπισε η μητέρα του στο σπίτι του.
Επιτόπου βρέθηκε το ΕΚΑΒ που διαπίστωσε τον θάνατό του αλλά και η αστυνομία για να εξακριβώσει τι οδήγησε τον 40χρονο να βάλει τέλος στη ζωή του.

Έπιασαν... σήμα από το εξαφανισμένο Boeing της Malaysia Airlines;

Έπιασαν... σήμα από το εξαφανισμένο Boeing της Malaysia Airlines;Ηχητικό σήμα σε συχνότητα 37.5kHz ανά δευτερόλεπτο κατέγραψε το κινέζικο πλοίο Haixun 01 στον νότιο Ινδικό Ωκεανό όπου συνεχίζονται οι έρευνες για το μοιραίο αεροπλάνο της Malaysia Airlines.
Η είδηση που μετέδωσε στο πρακτορείο Xinhua γεννά ελπίδες πως ίσως βρέθηκε το "μαύρο κουτί" του μοιραίου Boeing. Αλλά μέχρι στιγμής τίποτα δεν είναι σίγουρο.

Νωρίτερα, το ίδιο πρακτορείο είχε μεταδώσει πως το κινέζικο πολεμικό πλοίο εντόπισε να επιπλέουν στην περιοχή των ερευνών πολλά λευκά αντικείμενα, που ενδεχομένως να ανήκουν στο αεροπλάνο που έχει εξαφανιστεί από τις 8 Μαρτίου, μαζί με τους 239 επιβαίνοντες.

Σε δυο μέρες τελειώνουν οι μπαταρίες των μαύρων κουτιών και άρα ο χρόνος πιέζει για τον εντοπισμό τους.

Τουλάχιστον 13 αεροπλάνα και 11 πλοία έχουν ενταχθεί στις έρευνες εντοπισμού του αεροσκάφους στο νότιο Ινδικό Ωκεανό, ανοικτά του Περθ της Αυστραλίας.
Ένα βρετανικό υποβρύχιο και δύο αυστραλιανά σκάφη με υποβρύχιο ερευνητικό εξοπλισμό έχουν εντείνει τις υποβρύχιες έρευνες με την ελπίδα να εντοπίσουν ένα σήμα του μαύρου κουτιού του αεροπλάνου.

Οι έρευνες επικεντρώνονται σε μία έκταση περίπου 217.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων στον Ινδικό Ωκεανό, περίπου 1.700 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Περθ

ΕΚΤΡΟΠΗ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ: Τρία πραξικοπήματα μέσα σε ένα μήνα


Ζούμε την απόλυτη χούντα. Μέσα σε ένα μήνα, αποκαλύφθηκαν σκάνδαλα που δεν αντέχει μια δημοκρατία. Όμως, παραμένουν ατσαλάκωτοι στα γραφεία τους και στα τηλεπαράθυρά τους.Ζούμε σε περίεργη εποχή. Το νου σας...

Απόφαση – σκάνδαλο [στις 28 Φεβρουαρίου]
Το ΧΩΝΙ αποκαλύπτει μια απόφαση, που δεν μπορεί να εκδίδεται σε μια δημοκρατία! Αποτελεί ντροπή για το δικαστικό σώμα και προσβολή για το πολίτευμα.
Για να ξεπουλήσουν πάμφθηνα τη δημόσια περιουσία, έφτασαν να βγάλουν απόφαση που λέει ότι «η συναλλακτική δράση του ΤΑΙΠΕΔ δεν υπόκειται στην αρχή της νομιμότητας»!
Δηλαδή, το ΤΑΙΠΕΔ πλέον μπορεί να ξεπουλά δημόσια περιουσία και παράνομα! (Με εντολή Σαμαρά...)

Ψήφισαν μια έκθεση... που δεν υπάρχει (ακόμα) [στις 30 Μαρτίου]
Ψήφισαν με τη διαδικασία του κατεπείγοντος μια έκθεση ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΛΑΒΕΙ ΑΚΟΜΗ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΊΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ!
Εξαπατώντας την ελληνική κοινωνία και το κοινοβούλιο, η κυβέρνηση πέρασε τις απαιτήσεις της διαπλοκής σε ένα άρθρο. Παρά την αποκάλυψη από Το ΧΩΝΙ και παρά τις προτάσεις δυσπιστίας από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Η εντολή ήταν: «Τα μέτρα να περάσουν ό,τι και να λένε οι Έλληνες»

Ομολογία Μπαλτάκου [στις 2 Απριλίου]
«Ο ανακριτής δεν είχε κανένα στοιχείο. Κανένα»
Ο Γενικός Γραμματέας της κυβέρνησης ομολόγησε στην κρυφή κάμερα του Κασιδιάρη ότι ο Σαμαράς μεθόδευσε τη φυλάκιση των πολιτικών του αντιπάλων για να παραμείνει στην εξουσία. Αυτό κανονικά λέγεται «χούντα». Στο Χάρβαρντ;

«Έρχονται και νέα βίντεο» απειλεί η Χρυσή Αυγή! Ποιος είναι ο επόμενος;

Μετά τους σεισμούς στην Χιλή ξύπνησε και το ηφαίστειο του Εκουαδορ... Στάχτες εκτοξεύονται σε ύψος 10 χλμ

http://2.bp.blogspot.com/-BapS31s4OCI/Uz-7XmLfQXI/AAAAAAADbN4/knMbvD2jZaA/s1600/123.jpg
Σε ύψος 10 χλμ. έφτασαν οι στάχτες που εκτόξευσε την Παρασκευή το ηφαίστειο Τουνγκουράουα στο Εκουαδόρ, που θεωρείται ως ένα από τα πιο ενεργά της Λατινικής Αμερικής.
Γνωστό ως «Λαιμός της Φωτιάς» το ύψους 5.023 μέτρων ηφαίστειο, βρίσκεται στις Κορδιλιέρες Άνδεις.

Το δαχτυλίδι της φωτιάς έχει ξυπνήσει.

Ο Νίκος Σβίγγος δηλώνει....

Πρόσκληση στους πολιτιστικούς συλλόγους του Δήμου Θηβαίων


          Πρόσκληση στους πολιτιστικούς συλλόγους του Δήμου Θηβαίων

Μέσα στα πλαίσια την ανταλλαγής απόψεων με φυσικά πρόσωπα, Συλλόγους και φορείς του Δήμου μας , καλούμε όλους τους πολιτιστικούς συλλόγους την Κυριακή 6 Απριλίου 2014 στις 6 το απόγευμα στην πάνω αίθουσα του κέντρου «Τζάκι».

Θεωρούμε ότι μέσα από την καθημερινή σας δράση και ενασχόληση για την
προώθηση του πολυποίκιλου πολιτιστικού σας έργου, έχετε αποκομίσει
εμπειρίες και γνώση χρήσιμη για την συγκρότηση μιας κοινής προσπάθειας για συνολική αναβάθμιση του πολιτισμού στο Δήμο μας.

Ευελπιστούμε τόσο για την συμμετοχή σας , όσο και για την συνεισφορά σας , έτσι ώστε να κάνουμε το Δήμο μας πρωτοπόρο και πρωταγωνιστή αναδεικνύοντας και προβάλλοντας ταυτόχρονα την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά του τόπου
μας.

  Δημοτική Παράταξη                                                                            Δήμος Θηβαίων-Ώρα Ευθύνης

 Σταμάτης Η. Χαλβατζής
Υποψήφιος Δήμαρχος

Μάθετε πως θα κάνετε τη φορολογική σας δήλωση

Στο VIOTIASHOP.GR είμαστε happy και γινόμαστε Ε-STEREA.GR KAI ΔΙΝΟΥΜΕ ΧΡΩΜΑ ΠΑΝΤΟΥ!

Πως θα φορτίζουμε τα κινητά μας στο μέλλον ?


Ακουμπώντας το smartphone με το δάχτυλό μας ή απλά πληκτρολογώντας, θα μπορούμε να φορτίζουμε τα κινητά μας τηλέφωνα στο μέλλον, σύμφωνα με ...

τους ερευνητές
από το Georgia Institute of Technology των ΗΠΑ.

Ο ερευνητής Zhong Lin Wang και η ομάδα του επινόησαν μια ιδέα που βασίζεται στον τριβοηλεκτρικό φαινόμενο, το οποίο περιγράφει την ιδιότητα δύο ανόμοιων υλικών, να ανταλλάζουν ηλεκτρόνια, είτε κατά την επαφή τους είτε κατά τη μεταξύ τους τριβή.

Πρόκειται για μια σημαντική ανακάλυψη που έχει ήδη ενσωματωθεί επιτυχώς σε διάφορα αντικείμενα και θα μπορούσε να σημαίνει ότι δν θα χρειαστεί να φορτίσουμε τα κινητά μας ποτέ ξανά.

Για να αυξήσουν το μέγεθος της τριβής, και μέσω αυτού το παραγόμενο ρεύμα, ο Wang και η ομάδα του προσέθεσαν μικροσκοπικά ανάγλυφα σχέδια σε ειδικά πολυμερή φύλλα. Το αποτέλεσμα, μια συσκευή παραγωγής ενέργειας ονόματος “τριβοηλεκτρική νανογεννήτρια”, που είναι σε θέση να παράγει αρκετή ενέργεια για να φωτίσουν 1000 λάμπες LED με μια απλή πατημασιά.

Η νανογεννήτρια είναι εξαιρετικά προσαρμόσιμη και έχει ήδη ενσωματωθεί σε υλικά όπως χαρτί, μέταλλο, πλαστικό και ύφασμα. Όσον αφορά τις πρακτικές της εφαρμογές, η ομάδα έχει πειραματιστεί με πάτους παπουτσιών, σφυρίχτρες, πατάκια κ σακίδια, τα οποία μπορούν να αξιοποιήσουν την ενέργεια που δημιουργείται από την τριβή αΠ τα γύρω κύματα. Εκτός από τα κύματα, ο Wang πιστεύει ότι η εν λόγω τεχνολογία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να συγκεντρώσει ενέργεια από τη βροχή και τον άνεμο, συμβάλοντας με αυτόν τον τρόπο σημαντικά στην αειφόρο παραγωγή ενέργειας σε όλο τον κόσμο. 

Εύβοια: Έφοδος σε μίνι-μάρκετ! Βρέθηκαν πάνω από 178.000 πυροτεχνήματα!

Παρασκευή, 4 Απριλίου 2014

Πού έγινε αισθητός ο σεισμός και πόσο

Σεισμός τώρα στην Αθήνα

Εισέβαλε γυμνός στην εκκλησία… Έντρομοι οι κάτοικοι από τις συνεχείς επιθέσεις του!

Θέμα εκλογών θέτει από τις Βρυξέλλες ο Παπανδρέου

Θα μας... ψεκάσουν και με το νόμο! Δείτε πότε και γιατί ξεκινούν αεροψεκασμοί σε περιοχές της χώρας!

<< ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΑΠΟ ΤΗΝ 1η ΚΥΡΙΑΚΗ >>Η σημερινή κατάσταση στον Δήμο Θηβαίων, εν όψει των δημοτικών εκλογών που θα διεξαχθούν στις 18 Μαΐου 2014, επιβάλει τη συστράτευση όλων όσων πιστεύουν ότι πρέπει να αγωνιστούμε για κάτι καλύτερο και ουσιαστικότερο, που θα δώσει ώθηση στο Δήμο μας και θα τον βγάλει από το σημερινό τέλμα.
Η ατολμία και η απραξία της σημερινής Δημοτικής Αρχής, σε συνδυασμό με την παρατεταμένη περίοδο κρίσης που βιώνουμε συνολικά, οδηγεί μοιρολατρικά το Δήμο σε οικονομικό αδιέξοδο και οπισθοδρόμηση.
Η πλήρης εγκατάλειψη των τοπικών κοινοτήτων και η μίζερη αντιμετώπιση της συνεχούς υποβάθμισης της πόλης της Θήβας, απαιτεί την συσπείρωση όλων μας για την αλλαγή σελίδας στο Δήμο μας.
Στα πλαίσια αυτής της αναγκαιότητας, χωρίς ιδιοτέλεια και με αίσθημα προσφοράς και ευθύνης απέναντι στους συνδημότες μας, αποφάσισα να συμπορευθώ με τον συνδυασμό “Δήμος Θηβαίων – Ώρα ευθύνης “, με υποψήφιο Δήμαρχο τον Σταμάτη Χαλβατζή.
Ζητώ την στήριξή σας και στη νέα μου αυτή προσπάθεια, που έχει σαν στόχο, αφ’ ενός την βελτίωση της καθημερινότητας και αφ’ ετέρου την συνολική αναβάθμιση του Δήμου μας.

<< ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΑΠΟ ΤΗΝ 1η ΚΥΡΙΑΚΗ >>

Δημοτικός Σύμβουλος
Κων/νος Βενιζέλος

Τρεις φορές υπήρξε πολιτική εντολή να κατεβεί ο στρατός στο δρόμο -Δηλώσεις του επίτιμου Αρχηγού ΓΕΝ

Κάηκε ολοσχερώς το σχολείο.Πιθανός εμπρησμός

Πέμπτη, 3 Απριλίου 2014

Αφαντος ο γιος του Μπαλτάκου – Τον αναζητεί μάταια η αστυνομία

Αφαντος ο γιος του Μπαλτάκου – Τον αναζητεί μάταια η αστυνομία
 Με πολλούς να αναρωτιούνται γιατί ο γιος του Τάκη Μπαλτάκου δεν συνελήφθη επί τόπου από αστυνομικούς της Βουλής κατά το χθεσινό θερμό επεισόδιο με βουλευτές της Χρυσής Αυγής, η αστυνομία σήμερα τον αναζητεί, αλλά ματαίως μέχρι στιγμής.


Οταν εντοπιστεί, θα συλληφθεί από την αστυνομία και στη συνέχεια θα παραδοθεί στο Ναυτοδικείο, αφού είναι βατραχάνθρωπος στο Λιμενικό. Σύμφωνα με πληροφορίες του η υπηρεσία του έχει ήδη κινήσει τις απαραίτητες διαδικασίες.

Φόβοι από τους σεισμούς σε Χιλή και Λος Άντζελες - Ξυπνάει το «Δαχτυλίδι της Φωτιάς»; - See more at: http://www.hellas-now.com/2014/04/blog-post_2461.html#sthash.WZzaP9JV.dpuf


Οι ειδικοί εκφράζουν φόβους για αφύπνιση της περιοχής αυτής που περιλαμβάνει 452 ηφαίστεια και φιλοξενεί πάνω από το 75% των ενεργών και αδρανών ηφαιστείων στον κόσμο

Φόβους για ενεργοποίηση της περιοχής «Δαχτυλίδι της Φωτιάς» που περικλείει ολόκληρο τον Ειρηνικό Ωκεανό εκφράζουν οι ειδικοί, μετά τα απανωτά χτυπήματα του Εγκέλαδου σε Χιλή και Λος Άντζελες.

Σύμφωνα με το «ABC News» που επικαλείται δηλώσεις της Κέιτ Χάτον, σεισμολόγου στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Καλιφόρνια, οι σεισμικές δονήσεις στο Λος Αντζελες και τη Χιλή που δεν απέχουν και πολύ χρονικά μεταξύ τους, δείχνουν ότι η περιοχή που «κάθεται» στο επονομαζόμενο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς» μπορεί να... αφυπνίζεται.

Πρόκειται για μια ζώνη σε σχήμα πέταλου, μήκους 40.000 χλμ., που σχηματίζεται από τις ακτές της αμερικανικής ηπείρου και τις ακτές της Ασίας, που βρέχονται από τον Ειρηνικό ωκεανό. Το πέταλο αυτό συνδέεται με μία σχεδόν συνεχή σειρά από ωκεάνιες τάφρους, ηφαιστειακά τόξα, ηφαιστειακές ζώνες και λιθοσφαιρικές πλάκες.

Οι ειδικοί εκφράζουν φόβους για αφύπνιση της περιοχής αυτής που περιλαμβάνει 452 ηφαίστεια και φιλοξενεί πάνω από το 75% των ενεργών και αδρανών ηφαιστείων στον κόσμο. Στο «Δαχτυλίδι της φωτιάς» σημειώνονται περίπου το 90% των σεισμών παγκοσμίως, αλλά και το 80% των μεγαλύτερων σεισμών του κόσμου. Ο τελευταίος καταστροφικός σεισμός των 8,8 Ρίχτερ, τον Φεβρουάριο του 2009 στη Χιλή, είναι ένας από τους σεισμούς που έδωσε αυτή η ζώνη.

Το «Δαχτυλίδι της φωτιάς» είναι το άμεσο αποτέλεσμα της κίνησης και των συγκρούσεων των τεκτονικών πλακών. Η επόμενη πιο σεισμογενής περιοχή , στην οποία σημειώνεται το 6% των σεισμών παγκοσμίως είναι η ζώνη που, από την Ιάβα έως τη Σουμάτρα, περνάει μέσα από τα Ιμαλάια, διασχίζει τη Μεσόγειο και φτάνει μέχρι τον Ατλαντικό Ωκεανό.

ΡΕΖΙΛΙ η ΝΔ και η Ελληνική δικαιοσύνη στην Ευρώπη..Δείτε τι λένε τα διεθνή ΜΜΕ..

\
BBC..."Η ελληνική Δικαιοσύνη δεν είναι ανεξάρτητη"

Die Zeit...“Ο Σαμαράς φέρεται να επηρέασε τις διώξεις κατά της Χρυσής Αυγής..Υπουργοί της ελληνικής κυβέρνησης φαίνεται πως έδωσαν οδηγίες στη δικαιοσύνη της χώρας να ασκήσει δίωξη κατά του ακροδεξιού κόμματος της Χρυσής Αυγής για πολιτικούς λόγους.”

New York Times....“Το περιστατικό φέρνει σε δύσκολη θέση την κλονισμένη κυβερνητική συμμαχία του Σαμαρά η οποία διαθέτει ισχνή πλειοψηφία

Την ώρα που τα ελληνικά ΜΜΕ προσπαθούν να στρέψουν τα βλέμματα του ελληνικού λαού στο δένδρο (Χρυσή Αυγή) και όχι στο δάσος (επηρεάζεται ή οχι η δικαιοσύνη από τους υπουργούς της κυβέρνησης) τα διεθνή ΜΜΕ που δεν έχουν ιδιοκτήτες "εθνικούς προμηθευτές" και "εθνικούς εργολάβους" έχουν «ξεσκίσει» τη ΝΔ και την Ελληνική δικαιοσύνη αντίστοιχα..

Διαβάστε...

Η ελληνική κυβέρνηση βυθίζεται στο χάος, γράφουν σε δημοσίευμα τους οι Financial Times, αναφερόμενοι στην υπόθεση του πρώην γενικού γραμματέα της κυβέρνησης, Τάκη Μπαλτάκου, ενώ τον γύρο του κόσμου κάνει το βίντεο του Κασιδιάρη.

«Ο Αντώνης Σαμαράς αρνήθηκε οποιαδήποτε γνώση των γεγονότων» επισημαίνουν οι FT, οι οποίοι εκτιμούν ότι η υπόθεση αυτή πιθανόν να κοστίσει πολιτικά στη ΝΔ, η οποία θα χάσει ψήφους ενόψει των Ευρωεκλογών, μια και «αποκαλύπτονται οι σχέσεις του ακροδεξιού τομέα της ΝΔ που εκπροσωπείται από τον Μπαλτάκο με την Χρυσή Αυγή».

Μάλιστα, οι Financial Times αναφέρουν πως το βίντεο δόθηκε στη δημοσιότητα από την Χρυσή Αυγή με αφορμή την άρση της ασυλίας ακόμη πέντε βουλευτών του κόμματος, μεταξύ αυτών και του Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος έχει βάλει υποψηφιότητα για δήμαρχος Αθηναίων δηλώνοντας μάλιστα ότι στην περίπτωση εκλογής του, θα ασκήσει τα καθήκοντά του και από το κελί.

Από την πλευρά του το δίκτυο Euronews, αναφερόμενο στην υπόθεση Μπαλτάκου, εκτιμά ότι «οι πραγματικές πολιτικές συνέπειες θα φανούν στις εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και το Ευρωκοινοβούλιο» ενώ το Associated Press εκτιμά ότι ο κυβερνητικός συνασπισμός στην Ελλάδα, ο οποίος ήδη είναι αντιμέτωπος με σωρεία προβλημάτων, έρχεται σε ακόμα πιο δύσκολη θέση.

Το BBC εκτιμά ότι η υπόθεση αυτή «πέρα από ντροπή για την ελληνική κυβέρνηση, αποτελεί και απόδειξη ότι η ελληνική Δικαιοσύνη δεν είναι ανεξάρτητη», υπογραμμίζοντας ότι εάν καταρρεύσει το κατηγορητήριο κατά της Χρυσής Αυγής, τότε θα επέλθει ένα ακόμα σημαντικό πλήγμα για την κυβέρνηση.

“Ο Σαμαράς φέρεται να επηρέασε τις διώξεις κατά της Χρυσής Αυγής”, είναι ο τίτλος του άρθρου της γερμανικής εφημερίδας Die Zeit σχετικά με την υπόθεση Μπαλτάκου. Οπως γράφει η εφημερίδα, “υπουργοί της ελληνικής κυβέρνησης φαίνεται πως έδωσαν οδηγίες στη δικαιοσύνη της χώρας να ασκήσει δίωξη κατά του ακροδεξιού κόμματος της Χρυσής Αυγής για πολιτικούς λόγους”,ενώ δεν παραλείπει να αναφερθεί και στην ισχνή πλειοψηφία από την οποία κρέμεται η κυβέρνηση.

Για δυνητικά σοβαρό πλήγμα στην κυβέρνηση συνασπισμού του Αντώνη Σαμαρά κάνουν λόγο και οι New York Times. Όπως αναφέρει η εφημερίδα, ο στενός συνεργάτης του κ. Σαμαρά παραιτήθηκε μετά τη δημοσιοποίηση βίντεο όπου φαίνεται να κατηγορεί τον πρωθυπουργό για επιρροή στις έρευνες της δικαιοσύνης, προκειμένου να κερδίσει ψήφους.

“Το περιστατικό φέρνει σε δύσκολη θέση την κλονισμένη κυβερνητική συμμαχία του Σαμαρά η οποία διαθέτει ισχνή πλειοψηφία και δέχεται πιέσεις ενόψει των ευροεκλογών του Μαϊου από το αριστερό κόμμα του Σύριζα που αντιτίθεται στη λιτότητα”, σχολιάζει με τη σειρά της και η αμερικανικη εφημερίδα Washington Post, αναπαράγοντας σχετικό δημοσίευμα του 

Κλοπή αυτοκινήτου και σκαπτικής μηχανής στα Σκούρτα Βοιωτίας

Ώρα Ευθύνης-Σταμάτης Χαλβατζής:Πρόσκληση στους αθλητικούς συλλόγους του Δήμου Θηβαίων

Στα πλαίσια της ανταλλαγής απόψεων με φυσικά πρόσωπα, Συλλόγους και φορείς του Δήμου μας , καλούμε όλους τους αθλητικούς συλλόγους την Δευτέρα 7 Απριλίου 2014 στις 7 το απόγευμα στο Πελοπίδας club του Θαν. Χατζηχρονόγλου στο 4ο χιλ. Θηβών-Λειβαδιάς.
Θεωρούμε ότι μέσα από την αγάπη σας για τον αθλητισμό και την εθελοντική σας ενασχόληση για την ευτυχία του δύσκολου έργου σας,- σε περίοδο κρίσης,- έχετε αποκομίσει εμπειρίες και γνώση χρήσιμη για την συγκρότηση μιας κοινής προσπάθειας για συνολική αναβάθμιση του μαζικού αθλητισμού και δράσεων που θα δώσουν διεξόδους στους νέους του Δήμου μας.
Ευελπιστούμε τόσο για την συμμετοχή σας , όσο και για την συνεισφορά σας , έτσι ώστε να κάνουμε το Δήμο μας πρωτοπόρο και πρωταγωνιστή αναδεικνύοντας τόσο το ανθρώπινο δυναμικό με το πλούσιο ταλέντο όσο και την συλλογική προσπάθεια των αθλητικών μας σωματείων. 


Για τη Δημοτική Παράταξη
Δήμος Θηβαίων-Ώρα Ευθύνης 

Σταμάτης Η. Χαλβατζής
Υποψήφιος Δήμαρχος

Θησαυρός από λίρες και αρχαία νομίσματα βρέθηκε στη Θήβα σε οικία δράστη. Εξι κλοπές σε ένα μήνα

To Viotiashop.... αλλάζει

Αλλαγή στις κυβερνητικές ισορροπίες ζητά ο Ευ.Βενιζέλος

Νέος μεγάλος σεισμό 7,8 Ρίχτερ στη Χι


Νέος πολύ ισχυρός σεισμός χτύπησε τη Χιλή πριν λίγα λεπτά. Όπως ανακοίνωσε το αμερικάνικο γεωλογικό ινστιτούτο ήταν 7,8 ρίχτερ και ενώ αρχικά τον είχε δώσει 7,4 ρίχτερ. 

Αυτήν την φορά, μάλιστα, το επίκεντρο του σεισμού ήταν στη ξηρά και όχι στη θάλασσα και συγκεκριμένα 23χλμ. νοτιοδυτικά της πόλης Ικίκε. Όσον αφορά στο εστιακό βάθος ήταν μόλις 10 χλμ. 

Οι αρχές της Χιλής εξέδωσαν προειδοποίηση για τσουνάμι.

Μια φωτοτυπία είναι αρκετή -Τέλος τα επικυρωμένα αντίγραφα στο Δημόσιο

Συνέλαβαν 73χρονο στη Θήβα για κατοχή όπλων

Τετάρτη, 2 Απριλίου 2014

Μην το χάσετε:Μεγάλη προσφορά Ηλιοθερμο 150 Λίτρων από την Κρίτων Ενεργειακή

Σοκ στα δικαστήρια! Κατέβασε τα παντελόνια και τους έδειξε τα γεννητικά του όργανα!

Μήπως θα έχουμε και δεύτερο καταυλισμό Ρομά στη Θήβα?

Οι τρεις λόγοι για τους οποίους πέφτει η κυβέρνηση

Κοσμοσυρροή το Σάββατο στο γήπεδο Λιβαδειάς

Ο Σπύρος Σελίμος από τη Λακωνία διαιτητής του τελικού  

Αρκετοί φίλαθλοι του Πανελευσινιακού αναμένεται να ταξιδέψουν το Σάββατο στην Λιβαδειά στον τελικό αγώνα κυπέλλου που δίνουν οι Σταχυοφόροι κόντρα στην Λάρισα.
Ήδη πέντε πούλμαν θα αναχωρήσουν στις 14:00 δωρεάν με προσφορά των ΕΛ.ΠΕ από το βοηθητικό γήπεδο δίπλα στην ΔΕΗ.
Από την Δευτέρα έχει  ξεκινήσει η διάθεση των εισιτηρίων και το γήπεδο αναμένεται να είναι κατάμεστο.
Η προετοιμασία της ομάδας συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς υπό τις οδηγίες του Σταύρου Ψιμουλάκη. 
Για όσους φίλαθλους του Πανελευσινιακού βρεθούν στο γήπεδο τα εισιτήρια του αγώνα τιμώνται 10 ευρώ και θα πωλούνται από τα γκισέ στις θύρες 1,2,3 οι οποίες θα φιλοξενήσουν τους οπαδούς των Σταχυοφόρων.
Ο ΣΠΥΡΟΣ ΣΕΛΙΜΟΣ ΑΠΟ ΛΑΚΩΝΙΑ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ΤΟΥ ΤΕΛΙΚΟΥ
Η ΚΕΔ της ΕΠΟ ανακοίνωσε ότι το παιχνίδι του Σαββάτου στην Λιβαδειά Πανελευσινιακός-Λάρισα  θα διευθύνει ο Σπύρος Σελίμος του Συνδέσμου Λακωνίας
Βοηθοί: Παλαμίδας (Λακωνίας), Βεργέτης (Αρκαδίας).
4ος: Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας).

Συνελήφθη 44χρονος για αποπλάνηση και βιασμό ανηλίκων - Θύμα και η κόρη του!

ΕΚΤΑΚΤΟ : ΕΒΓΑΛΑΝ ΕΝΤΑΛΜΑ ΣΥΛΛΗΨΗΣ-Δίωξη για κακούργημα κατά Κασιδιάρη για τις υποκλοπές!

Επίσκεψη Υποψηφίου Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη στην Εύβοια

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑΣ

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
ΘΗΒΑΣ
ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ Γ.Σ.Ε.Ε.
ΕΔΡΑ ΘΗΒΑ
ΟΙΔΙΠΟΔΟΣ 11-Τ.Κ.32200   –   ΤΗΛ. : 22620 29694    -   FAX. : 22620  26428    Email: ekthivas@gmail.com
ΑΡΙΘ. ΕΓΚΡΙΤ. ΑΠΟΦ.: ΠΡΩΤΟΔ. ΘΗΒΩΝ 72/18.3.46                     ΑΡΙΘ. ΚΑΤΑΧ. ΣΤΟ ΒΙΒΛ.ΠΡΩΤΟΔ.53/80.3.46                               Αρ.Πρωτ.991                                                                                ΘΗΒA  1-4-  2014Π Ρ Ο Σ :
ΥΠΟΥΡΓΟ  ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
Κο ΜΑΝΙΑΤΗΚύριε Υπουργέ,
Μετά από ενημέρωσή μας από τα Μ.Μ.Ε , αλλά και παράπονα πολιτών της περιοχής μας για την μελλοντική εφαρμογή των έξυπνων μετρητών της ΔΕΗ αντικαθιστώντας τους υπάρχοντες έως το τέλος του 2015, παρακαλούμε όπως ερευνήσετε  αν οι έξυπνοι μετρητές παρέχουν ασφάλεια για την υγεία των πολιτών από διάφορες παθήσεις λόγω των ακτινοβολιών που εκπέμπουν .
Παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε.ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ  ΣΥΜΒΟΥΛΙO
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ             Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣΔ.  ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ         Κ.    ΚΑΠΟΥΛΑΣ

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑΣ

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
ΘΗΒΑΣ
ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ Γ.Σ.Ε.Ε.
ΕΔΡΑ ΘΗΒΑ
ΟΙΔΙΠΟΔΟΣ 11-Τ.Κ.32200   –   ΤΗΛ. : 22620 29694    -   FAX. : 22620  26428    Email: ekthivas@gmail.com
              ΑΡΙΘ. ΕΓΚΡΙΤ. ΑΠΟΦ.: ΠΡΩΤΟΔ. ΘΗΒΩΝ 72/18.3.46                                                                ΑΡΙΘ. ΚΑΤΑΧ. ΣΤΟ ΒΙΒΛ.ΠΡΩΤΟΔ.53/80.3.46
      Αρ.Πρωτ.  953                                                                                                                    ΘΗΒA 21 /03/  2014

Προς:     Υπουργείο Εργασίας
              Υπουργείο Οικονομικών                                                                               
                                                                                                                                          Κοινοποίηση:
                                                                                                                              Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης
                                                                                                                                       Τράπεζες –Μετόχους

Η εταιρεία «Κωνσταντίνος  Καρδασιλάρης  & Υιοί ΑΕΒΕ» δραστηριοποιείται στην περιοχή του Σχηματαρίου από το 2004 με αντικείμενο την επεξεργασία και εμπορία ξηρών καρπών. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1980 και εισήχθη στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών το 1996. Έως το 2005 είχε αυξανόμενο κύκλο εργασιών, τόσο για την εταιρεία όσο και για τον όμιλο, ο οποίος διαμορφώθηκε σε 235.000.000 €.                                       
Στην εταιρεία εργάζονταν το 2005  135 άτομα με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, τα οποία σταδιακά μειώθηκαν και το 2010 έφτασαν τα 65 άτομα. Το Νοέμβριο  του 2011 το προσωπικό της εταιρείας (που ανερχόταν σε 45 άτομα) αναγκάστηκε να προβεί σε επίσχεση εργασίας καθώς του οφείλονταν δεδουλευμένες αποδοχές από τον Ιούλιο του 2011.                                                       
   Την τελευταία τριετία (2009-2011) η καταβολή μισθοδοσίας γινόταν με καθυστέρηση που έφτανε ως και τους  5 μήνες. Από το 2011 το προσωπικό της εταιρείας είναι εγκλωβισμένο, εξαθλιωμένο και επιπρόσθετα σήμερα έχει να αντιμετωπίσει και την έλλειψη ασφάλισης και περίθαλψης.
Πρόσφατα το δικαστήριο δικαίωσε την πρώτη αγωγή των εργαζομένων επιδικάζοντας τα δεδουλευμένα και μισθούς υπερημερίας ως την 31/12/2012. Όμως μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει καμία προσπάθεια προσέγγισης και επίλυσης των προβλημάτων τους.
Καλούμε τις τράπεζες-μετόχους (Alpha Bank, Eurobank, Πειραιώς, Εθνική Τράπεζα, Attica Bank) και τη διοίκηση της εταιρείας να αναλάβουν τις ευθύνες τους, έναντι των εργαζομένων της επιχείρησης φροντίζοντας άμεσα την πληρωμή των δεδουλευμένων τους, παράλληλα με τις όποιες συζητήσεις γίνονται με υποψήφιο επενδυτή (εάν υπάρχει τέτοιος επενδυτής) όπως έχει ενημερώσει η διοίκηση της εταιρείας με Δελτίο Τύπου μέσω των αρμόδιων θεσμικών φορέων.  Επιβάλλεται άμεσα να φροντίσουν να δοθεί λύση στο αδιέξοδο των εργαζομένων που βιώνουν σκληρά αυτή την κατάσταση χωρίς οι ίδιοι να φέρουν καμία ευθύνη.                                                                                                                                                                  
Πρώτος  και κύριος στόχος των εργαζομένων και του ΕΚΘ  είναι να λειτουργήσει η επιχείρηση και να καταβληθούν οι δεδουλευμένες αποδοχές, μετά από συζήτηση με τον νέο επενδυτή.
H  Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου καταγγέλλει  το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας ( όπου έχουν ορίσει οι μέτοχοι)  για την αδιαφορία που έχει δήξει έως και σήμερα απέναντι στους εργαζόμενους και στις οικογένειές τους.   
Ζητά άμεσα από το Υπουργείο εργασίας να πραγματοποιηθεί η τριμερή που έχει ζητήσει από τις 19/2/14 για να συζητηθεί το πρόβλημα παρουσία του Υπουργού.ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ  ΣΥΜΒΟΥΛΙO
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ             Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


Δ.  ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ         Κ.    ΚΑΠΟΥΛΑΣ

ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΩΝ – ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ & ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ

ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΩΝ – ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ & ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ
ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΡΩΩΝ ΟΡΧΟΜΕΝΟΣ ΤΚ 32300 ΤΗΛ & FAX: 22610-35096
SITE: www.eebo.gr
ΟΡΧΟΜΕΝΟΣ 01/04/2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η νέα διοίκηση της Ενώσεώς μας που προέκυψε από την εκλογική διαδικασία της 27/03/2014 νιώθει την ανάγκη να σας ενημερώσει για την διάρθρωση της νέας διοίκησης όπως αυτή διαμορφώθηκε τόσο από τα αποτελέσματα των εκλογών όσο και από την συνεδρίαση του νέου διοικητικού συμβουλίου.Το νέο Δ.Σ. απαρτίζεται από τους εξής:


ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΣΤΕΦΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Α΄: ΜΕΡΙΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΤΟΥ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Β’: ΖΩΓΡΑΦΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ
ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΔΑΡΡΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
ΤΑΜΙΑΣ: ΚΟΥΚΟΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΜΠΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΤΑ ΜΕΛΗ:

  1. ΦΛΩΡΟΥ – ΚΑΜΕΡΑ ΚΩΝ/ΝΑ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ
  2. ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗ – ΚΟΝΙΤΣΑ ΕΥΘΥΜΙΑ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ
  3. ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΠΑΝΑΓΙΟΥ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ
  4. ΤΑΣΣΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
  1. ΖΩΓΡΑΦΟΥ – ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΤΟΥ ΛΟΥΚΑ
  2. ΠΑΠΟΥΤΣΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΤΟΥ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ
  3. ΚΡΑΒΑΡΙΤΗ ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ


ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
  1. ΤΣΕΚΟΥΡΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
  2. ΣΤΕΦΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
  3. ΔΑΡΡΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ


ΜΕ ΤΙΜΗ


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΤΕΦΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΔΑΡΡΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ