Σάββατο, 20 Σεπτεμβρίου 2014

ΘΗΒΑ....Τραγωδία:Πατέρας δύο παιδιών σκοτώθηκε μετά από πτώση σε πηγάδι

Πότε συνταξιοδοτούνται με μειωμένη σύνταξη σε τράπεζες και ΔΕΚΟ

Για τις γυναίκες αυτές το όριο ηλικίας για έξοδο με μειωμένη σύνταξη είναι από 55 ως 57 ετών. Για τους άνδρες απαραίτητες προϋποθέσεις είναι να έχουν συμπληρώσει...
25 χρόνια ασφάλισης και το 62ο έτος της ηλικίας.

Από την 1 Ιανουαρίου 2013 και μετά το ηλικιακό όριο τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες είναι το 62ο έτος.

Κερδισμένες είναι οι γυναίκες που θεμελίωσαν δικαίωμα στα ταμεία των ΔΕΚΟ και των τραπεζών μέχρι το τέλος του 2012. Το όριο ηλικίας για την... έξοδο κυμαίνεται από το 55ο έως το 57ο έτος.

Οι άνδρες δικαιούνται μειωμένη σύνταξη εφόσον μέχρι το τέλος του 2012 είχαν 25ετία και συμπληρωμένο το 60ό έτος. Πάντως από το 2013 και μετά μειωμένη σύνταξη σε άνδρες και γυναίκες δίνεται στα 62.

Αναλυτικά προβλέπονται τα εξής:

• Ανδρες με 25ετία και συμπληρωμένο το 60ό έτος μέχρι το τέλος του 2012 δικαιούνται μειωμένη σύνταξη.

• Ανδρες με 25ετία από το 2013 και μετά. Το όριο ηλικίας πάει στο 62ο έτος

• Γυναίκες με 25 έτη ασφάλισης, και συμπληρωμένο το 55ο έτος το 2010. Δικαιούνται μειωμένη σύνταξη σε ηλικία 55 ετών. Απαραίτητη προϋπόθεση να έχουν 750 ημέρες ασφάλισης την τελευταία 5ετία πριν από την αίτηση.

• Γυναίκες με 25 έτη ασφάλισης και συμπληρωμένο το 55ο έτος το 2011. Μειωμένη σύνταξη δίνεται στα 56. Απαραίτητη προϋπόθεση να έχουν 750 ημέρες ασφάλισης την τελευταία 5ετία πριν από την αίτηση.

• Γυναίκες με τουλάχιστον 25 έτη ασφάλισης και συμπληρωμένο το 55ο έτος το 2012. Μειωμένη σύνταξη δίνεται στα 57, εφόσον έχουν 750 ημέρες ασφάλισης την τελευταία 5ετία πριν από την αίτηση.

• Γυναίκες με 25 έτη ασφάλισης και συμπληρωμένο το 55ο έτος της ηλικίας τους από το 2013 και μετά. Μειωμένη σύνταξη δίνεται στα 62.

Πηγή http://www.seleo.gr/

BNP Paribas: "Η Ευρώπη έχασε και την τελευταία ευκαιρία για να σωθεί"

«Ένα πρόγραμμα 100 – 120 δισ. δολαρίων θα ήταν αρκετά μικρό προκειμένου να αποκλιμακώσει τους φόβους» Η Ευρώπη έχασε την τελευταία ευκαιρία για να σωθεί…
Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει σε άρθρο του το αμερικανικό μέσο ενημέρωσης «Business Insider», το οποίο αναφέρεται στο πολλά υποσχόμενο πρόγραμμα των TLTROs (χορήγηση στοχευμένων φθηνών δανείων). Όπως εξηγεί, η ΕΚΤ και ο Mario Draghi αποφάσισαν το Σεπτέμβριο να υιοθετήσουν ορισμένα μέτρα, προκειμένου να ενισχυθεί η ρευστότητα των τραπεζών και κατ’ επέκταση της ευρωπαϊκής οικονομίας. Αυτό το σκοπό εξυπηρετούσε επομένως, η ανακοίνωση του προγράμματος των TLTROs (targeted long-term refinancing operations). Μάλιστα, οι αναλυτές εκτιμούσαν πως τα συγκεκριμένα δάνεια της ΕΚΤ θα αντιστοιχούσαν στο 7% των συνολικών δανείων της Ευρωζώνης! Ωστόσο, οι χθεσινές (Πέμπτη) ανακοινώσεις της ΕΚΤ απογοήτευσαν πλήρως του αναλυτές, καθώς το ύψος του προγράμματος δεν υπερβαίνει τα 83 δισ. δολάρια! «Είναι αρκετά μικρό το ποσό, μικρότερο από κάθε εκτίμηση» αναφέρει χαρακτηριστικά το Business Insider. Προκειμένου να καταδειχθεί η ανεπάρκεια του προγράμματος της ΕΚΤ, η Societe Generale εκτιμά πως ακόμη και ένα πρόγραμμα, ύψους 100 – 120 δισ. δολαρίων καθίσταται ικανό να διατηρήσει αμετάβλητους τους φόβους της ΕΚΤ. «Ένα πρόγραμμα 100 – 120 δισ. δολαρίων θα ήταν αρκετά μικρό προκειμένου να αποκλιμακώσει τους φόβους» αναφέρει σε σημείωμά του, ο Kit Juckes αναλυτής της γαλλικής τράπεζας. Στον ίδιο τόνο κινείται και η Emily Nicol της Daiwa Capital Markets. «Οποιοδήποτε ποσό κάτω των 100 – 150 δισ. δολαρίων θα έθετε εν αμβιβόλω την αποτελεσματικότητα των TLTROs στην επίλυση των ευρωπαϊκών προκλήσεων» αναφέρει χαρακτηριστικά. Ανάλογου ύφους είναι και το σημείωμα της BNP Paribas, η οποία εκτιμά πως η δράση της ΕΚΤ είναι εντελώς ανεπαρκής, θέτοντας μάλιστα το ερώτημα κατά πόσο η νομισματική πολιτική της ΕΚΤ είναι «χαλαρή»… Απαισιόδοξη είναι και η εκτίμηση της Capital Economics, η οποία υπογραμμίζει πως η ανάγκη για ένα ευρύ πρόγραμμα αγοράς ομολόγων για την αντιμετώπιση του κινδύνου του αποπληθωρισμού διατηρείται στο ακέραιο…πηγη http://bankingnews.gr/

Παρασκευή, 19 Σεπτεμβρίου 2014

Σταθάς:Απαράδεκτη η συνεχιζόμενη υποστελέχωση του ΙΚΑ Θήβας

Το φιλί σου δώσ' μου ~ Κωνσταντίνος Καραγέλης // To fili sou dos' mou ~ ...

Aυτοκτονία 44χρονου: Ο εισαγγελέας ζητά να συλληφθούν δύο γιατροί!

Νεκροί και οι δύο στο δυστύχημα του Μπράλου

Απειλή για τους εφήβους ο ιός HIV. Τι προτείνει ο Π.Ο.Υ.

Συλλαλητήριο ΠΑΜΕ

Πέμπτη, 18 Σεπτεμβρίου 2014

Η θρεπτική αξία του ακτινίδιου

Ενώ η εμφάνιση και η ιδιαίτερη γεύση του ενδεχομένως να αποθαρρύνει πολλούς από το να το καταναλώσουν, η υψηλή θρεπτική του αξία αποτελεί... έναν πολύ καλό λόγο για να το εντάξουμε στο φθινοπωρινό μας μενού.

Το ακτινίδιο έχει την υψηλότερη περιεκτικότητα βιταμίνης C από οποιοδήποτε άλλο φρούτο και σχεδόν διπλάσια από το πορτοκάλι. Ενδεικτικά, ένα μεγάλο ακτινίδιο καλύπτει σχεδόν πλήρως τις ημερήσιες ανάγκες του οργανισμού σε βιταμίνη C. Επιπλέον, είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, φυλλικό οξύ και κάλιο, αποτελεί καλή πηγή των βιταμινών Α και Κ, ενώ τα μαύρα σπόρια του περιέχουν υψηλά ποσά βιταμίνης Ε. Παράλληλα, στο ακτινίδιο θα βρείτε πλήθος αντιοξειδωτικών συστατικών, μεταξύ των οποίων καροτενοειδή, λουτεΐνη και ανθοκυανίνες. Όσον αφορά στο θερμιδικό του περιεχόμενο, ένα μέτριο ακτινίδιο παρέχει περίπου 57 θερμίδες, ενώ αποτελεί και μια επιλογή με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, για άτομα που πάσχουν από διαβήτη ή εμφανίζουν διαταρραγμένα επίπεδα γλυκόζης.

Αδιαμφισβήτητα, η πιο γνωστή δράση του ακτινιδίου σχετίζεται με το γαστρεντερικό σύστημα. Πράγματι, η υψηλή περιεκτικότητά του σε φυτικές ίνες συμβάλλει στην καλή λειτουργία του εντέρου και μπορεί να βοηθήσει αποτελεσματικά στην πρόληψη και αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας και ιδιαίτερα σε ηλικιωμένα άτομα, όπως προκύπτει από πρόσφατα ερευνητικά δεδομένα. Από την άλλη, η συστηματική κατανάλωση ακτινιδίων μπορεί να συμβάλλει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και την προστασία του οργανισμού από λοιμώξεις, λόγω της περιεχόμενης βιταμίνης C, καθώς επίσης και στην υγεία του δέρματος, αφού η εν λόγω βιταμίνη είναι απαραίτητη για τη σύνθεση κολλαγόνου.

Η βιταμίνη Ε και τα αντιοξειδωτικά συστατικά του ακτινιδίου, προσφέρουν προστασία στον οργανισμό από την επιβλαβή δράση των ελευθέρων ριζών, και μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών νοσημάτων και πολλών μορφών καρκίνου. Το ακτινίδιο, σχετίζεται επίσης με την όραση, αφού τόσο η βιταμίνη Α, όσο και η λουτεΐνη που περιέχει, αποτελούν συστατικά απαραίτητα για τη φυσιολογική λειτουργία των ματιών και την προστασία τους από την υπεριώδη ακτινοβολία του ηλίου. Ακόμη, η υψηλή περιεκτικότητα του ακτινιδίου σε κάλιο, συμβάλλει στην καλύτερη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, ενώ η βιταμίνη Κ που περιέχει αποτελεί απαραίτητο συστατικό για τη διαδικασία πήξης του αίματος. Τέλος, σύμφωνα με πρόσφατες επιστημονικές μελέτες, υπάρχουν ενδείξεις ότι το ακτινίδιο πιθανόν να παρουσιάζει αντιφλεγμονώδεις και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες.

Συνεπώς, προτιμήστε ένα ακτινίδιο ως ενδιάμεσο σνακ ή δοκιμάστε να φτιάξετε ένα smoothie από ακτινίδιο ή να το προσθέσετε στα δημητριακά, το γιαούρτι ή τη σαλάτα σας και προσφέρετε στον οργανισμό σας πλήθος ευεργετικών συστατικών σε ένα ολιγοθερμιδικό «πακέτο».

Ο ΓΙΑΚΟΥΜΠ-ΑΛΟΥΜΙΝΙΑ

ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ ΣΩΤΗΡΙΟΥ

LYBE WOOD FLOOR ΘΗΒΑ

ΦΥΤΩΡΙΑ ΣΑΝΤΑΡΔΟΣ ΘΗΒΑ

POWER SERVICE - ΑΝΥΦΑΝΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ Συνεργεία Αυτοκινήτων - Υγραεροκίνηση

Οκτώβριο έρχεται το Drag Battle στην Κωπαϊδα

Τετάρτη, 17 Σεπτεμβρίου 2014

Μου «φόρτωσε» το έγκλημα ο πατέρας μου, λέει τώρα ο μητροκτόνος του Αγρινίου

Ιστορίες του παππού Αριστοφάνη στη Θήβα

Επιστροφές χρημάτων από ΔΕΗ σε 74 χωριά της Στερεάς από ανεμογεννήτριες!

Μεταστροφή Ιρανού Μουσουλμάνου στον Χριστιανισμό

Εσπερινός στην Αγία Σοφία στο Πυρί-Φωτορεπορτάζ

Renault Eolab με κατανάλωση 1 λίτρο/100 χλμ.

"Έρχεται ΙΣΧΥΡΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ σε 2-3 μέρες"! Διαβάστε τι ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ο άνθρωπος που προαισθάνεται την έλευση του Εγκέλαδου! (PHOTOS)

Ο άνθρωπος που, όπως λέει, από μικρή ηλικία προαισθάνεται την έλευση μεγάλων σεισμών.

Ίσως να είναι ο μοναδικός Έλληνας, πάντως δεν είναι ο μοναδικός άνθρωπος που έχει αυτό το χάρισμα. Μια Αμερικανίδα, η Σάρλοτ Κίνγκ έχει παρόμοια αρετή διαίσθησης των επερχόμενων σεισμών.

Ο Μύρωνας Μυριαλλής προέβλεψε και τον σεισμό του 1999 στην Πάρνηθα. Τότε μάλιστα, είχε γίνει ντόρος γύρω από το όνομά του, ο δε Μάκης Τριανταφυλλόπουλος είχε προβάλει την περίπτωσή του από την εκπομπή “Ζούγκλα”. Ο δε σεισμολόγος Γεράσιμος Χουλιάρας, ενώ αρχικά είχε φανεί να στηρίζει τον Μύρωνα Μυριαλλή τελικά άλλαξε… ρότα! Ο Μύρωνας Μυριαλλής ωστόσο δεν είχε βγει στα κανάλια γιατί “γνωρίζω ότι θα με χαρακτήριζαν γραφικό και ότι media αλλά και επιστήμονες θα προσπαθούσαν να με γελοιοποιήσουν”.

Προσπάθησε να θωρακίσει τον εαυτό του και καλά έκανε, μια και στην Ελλάδα ακόμη και επιστήμονες διαπομπεύουν (βλέπε Βάσω Αποστολοπούλου από Αυστραλία), δεν θα διακωμωδούσαν έναν πολίτη που εμφανίζεται να έχει το χάρισμα της πρόγνωσης σεισμών;

Ο 43χρονος σήμερα “ερευνητής” όπως αποκαλεί τον εαυτό του, μίλησε στην εφημερίδα ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ για το έντονο προαίσθημα που έχει για μεγάλο σεισμό που θα χτυπήσει τη χώρα μας. Ο ίδιος λέει: “Ο σεισμός θα χτυπήσει μέσα στις επόμενες 2-3 μέρες. Το επίκεντρο του σεισμού εκτιμώ ότι θα βρίσκεται ανάμεσα στο Αίγιο και την Πάτρα, ο δε σεισμός θα έχει ισχύ 5,2 έως 5,9 ρίχτερ, για να μην πω πάνω από 6 βαθμούς. Μακάρι να κάνω λάθος”, υπογραμμίζει, ευχόμενος προφανώς να μην υπάρχουν ζημιές και θύματα!

ΤΙ ΕΓΡΑΦΕ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ “ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ” ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΥΡΩΝΑ ΜΥΡΙΑΛΛΗ (2008)

“Φοβάμαι. Φοβάμαι πολύ για την πόλη μας. Αύριο το μεσημέρι, 6 ρίχτερ στην Αθήνα. Εύχομαι να κάνω λάθος”.

Είναι το γραπτό μήνυμα που έστειλε ο Μύρων Μυριαλλής στο κινητό τηλέφωνο γνωστού σει­σμολόγου μία μόλις μέρα πριν το φονικό σεισμό τουμαι να πέσω έξω. Μύρωνας”.

1999 στην Πάρνηθα. Σύμπτωση; Πρόβλε­ψη: θαύμα ή προφητεία; Ο ίδιος το αποκαλεί προαίσθηση.

-Δεν μπορώ να σας εξηγήσω τι ακριβώς μου συμβαίνει. Μόλις, όμως είναι να γίνει ένας σει­σμός, μπορώ να το ξέρω. Δεν συμβαίνει πάντα, αλλά γίνεται αρκετά συχνά. Μεταξύ των συμπτωμάτων, εκτός από έναν ηλεκτρισμό που αισθάνομαι στα χέρια μου νιώ­θω και έντονο πόνο… Έχω επίσης τη δυνατότη­τα μέσω αστρικών ταξιδιών και διόρασης να ε­ντοπίσω το επίκεντρο του σεισμού και να ξέρω, με μια απόκλιση μερικών χιλιομέτρων, πού θα γίνει ο σεισμός.

Ο Μύρων ανακάλυψε το σπάνιο αυτο χάρισμα απο την ηλικία των 11 ετών, στο σεισμό του 1981. “Τότε έμενα με την οικογένεια μου στα Άσπρα Σπίτια Βοιωτίας”, μας λέει. Θυμάμαι πως μισή ώρα πριν τραβούσα τους γο­νείς μου έξω από το σπίτι. Τότε δεν ήξερα καν τι ση­μαίνει σεισμός. Πήγα να κοιμηθώ και το μόνο που θυ­μάμαι είναι πως είδα μια λάμψη. Κατέβηκα στην κουζί­να του σπιτιού μου κοι έκλεινα τα ντουλάπια, τακτοποι­ώντας τα ποτήρια που ήταν στο χείλος του νεροχύτη. Η μητέρα μου με ρώτησε τι συμβαίνει και της είπα πως “πρέπει να φύγουμε γιατί θα σπάσει το σπίτι”. Εκείνη με έβαλε για ύπνο. Λίγη ώρα μετά έσπασε το σπίτι…”.

Τα χρόνια που ακολούθησαν ο Μύρων δεν βρήκε την ανταπόκριση που περίμενε από τον κοινωνικό του πε­ρίγυρο. Κλείστηκε στον εαυτό του και κράτησε μέσα του καλά κρυμμένο το μεγάλο του μυστικό. “Θα έρθει μια μέρα που θα σου το αποδείξω”, έλεγε, ενώ οι μετα­φυσικές του ανησυχίες τον οδήγησαν στο μακρινό Θι­βέτ, όπου μαθήτευσε δίπλα σε μοναχούς με αντικείμε­νο τη βιοθεραπεία.

indobserver.blogspot.gr

ΣΧΟΛΙΟ : Το Athensmagazine.gr δεν υιοθετεί κ πάνω απο όλα δεν θεωρεί αληθή όλα όσα λέγονται…Όμως επειδή σιχαινεται τη λογοκρισία το προβάλλει! Κι ο καθένας κρίνεται…

ΟΓΑ: Την Πέμπτη η τρίτη δόση των οικογενειακών επιδομάτων του 2014

Ζητείται όλη η Ελλάδα από ...ξένους επενδυτές

ΦΡΙΚΗ: Δάσκαλος ΕΣΠΑΣΕ ΤΟ ΚΡΑΝΙΟ μαθητή με βιβλίο...Ανθρωποκυνηγητό της αστυνομίας για την σύλληψή του...ΠΡΟΣΟΧΗ σκληρές εικόνες! [photos]

Γιατί οι όμηροι των τζιχαντιστών είναι ήρεμοι πριν αποκεφαλιστούν;

Τρίτη, 16 Σεπτεμβρίου 2014

Σύνταξη με δωρεάν ένσημα ανεργίας, ασθένειας και αυτασφάλιση

POWER SERVICE - ΑΝΥΦΑΝΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ Συνεργεία Αυτοκινήτων - Υγραεροκίνηση

«Οι έλληνες γιατροί μπορούν να βοηθήσουν το γερμανικό σύστημα υγείας»

Αγιασμός στο Δικαστικό Μέγαρο Θήβας

ΑΓΩΝΑΣ ΚΥΠΈΛΛΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΟΞΟΒΟΛΊΑΣ

Οκτώβριο έρχεται το Drug Battle στην Κωπαϊδα

Viotiashop-eviashop

Τα Πινδάρεια στο Κανάλι Ένα της Στερεάς Ελλάδας-Μην το χάσετε!!!!

ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

Δευτέρα, 15 Σεπτεμβρίου 2014

Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Θηβαίων: Διανομή τροφίμων και σχολικών ειδών

       ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ Γραφείο Τύπου Ταχ. Δ/νση: Κύπρου 3 Ταχ.Κώδικας: 32 200 Τηλ: 2262 -3-50607 Fax: 2262-0- 27628 Εmail: dimosthivas@thiva.gr Site: www.thiva.gr Θήβα 12/ 9/2014 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Θηβαίων: Διανομή τροφίμων και σχολικών ειδών Ο Δήμος Θηβαίων συνεχίζοντας τις κοινωνικές του δράσεις, προκειμένου να στηρίξει τους οικονομικά αδύνατους δημότες, πραγματοποίησε, την Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου μέσω του Δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου, διανομή τροφίμων σε πενήντα (50) οικογένειες δικαιούχων. Τις επόμενες μέρες θα πραγματοποιηθούν διανομές και στους υπόλοιπους δικαιούχους (120 οικογένειες). Επίσης πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς πραγματοποιήθηκε διανομή σχολικών ειδών (σχ.τσάντες, τετράδια, μολύβια, κασετίνες κτλ) και ρουχισμού στα παιδιά των δικαιούχων . Το Κοινωνικό Παντοπωλείο μέχρι σήμερα εξυπηρετεί 170 οικογένειες ανά τακτά χρονικά διαστήματα και εκ περιτροπής, από προσφορές επιχειρήσεων της περιοχής και πολιτών. Απαραίτητη προϋπόθεση ωστόσο είναι, να είναι γεμάτα τα ράφια του Κοινωνικού Παντοπωλείου. Γι’ αυτό το λόγο ζητούμε την συνδρομή επιχειρήσεων και πολιτών και θυμίζουμε ότι έχουν τοποθετηθεί στα Σούπερ Μάρκετ του Δήμου –αμέσως μετά τα ταμεία τους- καλάθια με την ένδειξη «Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Θηβαίων», όπου συγκεντρώνονται τρόφιμα και άλλα είδη. Όσοι επιθυμούν να προσφέρουν μεγάλες ποσότητες προϊόντων μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 2262350603 και 2262350607.
 

Δωρεάν εισιτήρια θεάτρου του ΟΓΑ από τα ΚΕΠ

Πληρωμές επιστροφής ΦΠΑ σε αγρότες

57 χρόνια διαφορά: Ο γάμος ενός δισεκατομμυριούχου με ένα «κουνελάκι»

Που θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες με ισχυρές καταιγίδες - Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ

Δωρεάν ίντερνετ και laptop για όσους πήραν το κοινωνικό μέρισμα

Φθινοπωρινή συναυλία στους Δελφούς!

850 Ευρώ Δωροεπιταγή για ψώνια σε ΣουπερΜάρκετς της Θήβας

Αγρίνιο: Τραγική κατάληξη για 49χρονο εξαφανισθέντα

Κέρδισε τις εντυπώσεις και το θερμό χειροκρότημα του κοινού της Θήβας η παράσταση «Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη από το θεατρικό εργαστήρι Μικρασιατών Θήβας