Σάββατο, 4 Οκτωβρίου 2014

Αυτή είναι πλαστή ταυτότητα που χρησιμοποιούσε ο Σταμπούλος... [photos]

Η ΕΛ. ΑΣ. Έδωσε στη δημοσιότητα τέσσερις φωτογραφίες που απεικονίζουν τη πλαστή ταυτότητα που βρέθηκε στο διαμέρισμα του Αντώνη Σταμπούλου και την οποία είχε χρησιμοποιήσει για να το νοικιάσει...Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της αστυνομίας: «το συγκεκριμένο πλαστό Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας βρέθηκε σήμερα (04-10-2014) σε διαμέρισμα στο κέντρο της Αθήνας και όπως προέκυψε, είχε χρησιμοποιηθεί για την ενοικίαση του χώρου από τον παραπάνω συλληφθέντα.

Το πλαστό Δελτίο φέρει αριθμό ΑΑ 011583 και φέρεται να έχει εκδοθεί την 04-03-2005 από το Τμήμα Ασφαλείας Αγίου Δημητρίου, υπό στοιχεία ΤΣΕΡΓΑΣ Ευθύμιος του Κωνσταντίνου και της Πηνελόπης, γεννηθείς την 26-07-1987 στην Αθήνα, που αντιστοιχούν σε στοιχεία πραγματικού ατόμου, που δε σχετίζεται με την ερευνώμενη υπόθεση.

Επιπλέον, φέρει επικολλημένη φωτογραφία άνδρα, που προσομοιάζει με τον παραπάνω συλληφθέντα και είναι εμφανώς διαφορετική από αυτή του πραγματικού κατόχου».

Και καταλήγει η ανακοίνωση: «Παρακαλείται όποιος πολίτης γνωρίζει οτιδήποτε σχετικό με την παραπάνω αστυνομική ταυτότητα και ιδίως αν έχει χρησιμοποιηθεί σε οποιαδήποτε συναλλαγή ή μίσθωση διαμερίσματος, γκαράζ, οχήματος κ.λπ., να επικοινωνήσει στους αριθμούς κλήσης 1014 και 10414 της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας. Εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας. Οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας συνεχίζονται».

ΖΩΔΙΑ και ΓΚΡΙΝΙΑ: Ποιους να αποφύγεις και γιατί...

Διαβάζοντας το παρακάτω κείμενο, θα διδαχθείτε τα εξής: μακριά από τους Διδύμους, τους Υδροχόους και τους Καρκίνους. Δεν θέλετε να μπλέξετε με Ταύρους, ενώ μπορείτε να κοιμάστε ...
ήσυχοι αν έχετε απέναντί σας έναν Παρθένο που όταν θυμώνει μονάχα στον εαυτό του είναι ικανός να κάνει κακό.

Αν τσακωθείτε με Λέοντα, μπορεί και να σας συγχωρέσει, αλλά αν τσακωθείτε με Σκορπιό, τότε δεν έχετε καμία μα καμία ελπίδα. Δεν έχει κανένα νόημα να συζητήσετε το πρόβλημα με έναν Τοξότη, ενώ με την κουβένα μπορείτε να κατευνάσετε ένα Ζυγό. Τέλος, οι Ιχθύες επίσης κουβεντιάζουν το πρόβλημα, αλλά αν δεν βγει άκρη το ρίχνουν στο ακατάσχετο κλάμμα.
Πώς όμως, χειρίζεται τελικά το κάθε ζώδιο τα νεύρα του;

Κριός
Όταν θυμώνει ο Κριός, χάνει την ικανότητα του να δει τα πράγματα από την απαιτούμενη απόσταση, με αποτέλεσμα να οδηγείται σε λεκτικές εκρήξεις και υπερβολικά ξεσπάσματα. Η αλήθεια, ωστόσο, είναι ότι έχει πάντα τους λόγους του να είναι θυμωμένος, αλλά όλη αυτή η έξαψη, οφείλεται πρώτα στην ανάγκη του για λίγο παραπάνω ενθουσιασμό και ένταση και μετά στην πραγματική αιτία.

Ταύρος
Ο Ταύρος εφαρμόζει την εξής μέθοδο: βράζει σιγά σιγά μέσα του και, λίγο πριν εκραγεί, μένει ήσυχος και αποστασιοποιημένος. Μην επαναπαύεστε όμως και εκείνη ακριβώς τη στιγμή να φοβάστε περισσότερο από όλα, γιατί θα είναι η στιγμή που θα «σκάσει η βόμβα» και δεδομένου μάλιστα, ότι ο μέσος Ταύρος θεωρεί ότι έχει πάντα δίκιο, θα ηρεμήσει μόνο όταν καταφέρει τον άλλο να παραδεχτεί το μοιραίο λάθος του.

Δίδυμοι
Δεν είναι λίγες οι φορές που το πάθος των Διδύμων παρερμηνεύεται με οργή, αλλά ουσιαστικά πρόκειται για την αγάπη που έχουν για τη χρήση μεγαλοστομιών και υπερβολικών εκφράσεων, όταν επιχειρηματολογούν. Στην περίπτωση δε που αδυνατούν
να εκφράσουν λεκτικά τα νεύρα τους, θα αρχίσουν να ρίχνουν...αντικείμενα, ενώ αν προσπαθήσετε να τους απαντήσετε με κάποιο ανούσιο ή ανόητο επιχείρημα, απλά θα σας αγνοήσουν, καθώς δεν τους ενδιαφέρει να ασχοληθούν ούτε στο ελάχιστο με τη ανθρώπινη βλακεία.

Καρκίνος
Η οργή του Καρκίνου έχει τρια στάδια: Αρχικά θα σας κρατήσουν μούτρα, θεωρώντας μια τέτοια συμπεριφορά σαν προειδοποίηση. Στην περίπτωση που το πρώτο στάδιο δεν έχει αποτέλεσμα, θα περάσουν στο δεύτετο και θα δείξουν την οργή τους παριστάνοντας το θύμα της κατάστασης, ενώ στο τρίτο και τελικό στάδιο, πολύ απλά, θα μετανιώσετε την ώρα και τη στιγμή που τους εκνευρίσατε.

Λέων
Όταν ένας Λέοντας θυμώνει, δεν θυμώνει απλά, αλλά λυσσάει! Θα φροντίσει να ακουστεί και όταν ακουστεί θα φροντίσει να ακουστεί ακόμα περισσότερο. Θα χρησιμοποιήσει όλα τα δυνατά όπλα για να σας λυγίσει και θα πει λόγια που μπορεί να μην πιστεύει εκείνη τη στιγμή, αλλά αργότερα θα γίνουν το ευαγγέλιό του, όσον αφορά στο άτομό σας. Οι Λέοντες όπως αναμενόταν δεν απολογούνται ποτέ και το μόνο που μπορείτε να αποσπάσετε από αυτούς είναι η συγχώρεσή τους.

Παρθένος
Ο θυμός του Παρθένου εκφράζεται με -δικά του- στομαχικά προβλήματα. Εν ολίγοις, δεν εκφράζουν το θυμό τους, τα κρατάνε όλα μέσα τους, μέχρι το σημείο που το σώμα τους -και όχι οι ίδιοι- θα αντιδράσει και θα τους εμφανιστούν προβλήματα υγείας. Μια άλλη περίπτωση είναι να αντιδράσουν σε κάτι τελείως ασήμαντο ή άσχετο με αυτό που τους έχει προκαλέσει εξ αρχής τα νεύρα, γι' αυτο και συχνά δεν χειρίζονται καλά τις αντιδράσεις τους, με το αποτέλεσμα να μοιάζουν φαινομενικά παράλογες και ασύνδετες με την πραγματικότητα.

Ζυγός
Ο Ζυγός θα ξεκινήσει διαλλακτικά και θα εξετάσει, αρχικά, πόσο βάσιμη είναι η αιτία του θυμού του. Εάν καταλήξουν πως ο θυμός τους έχει όντως βάση, τότε θα αντιδράσουν με τον πιο παράλογο τρόπο. Κάθε φορά, ωστόσο, που χάνουν την ψυχραιμία τους, έχουν σοβαρό λόγο που τη χάνουν, χάνουν, όμως, το δίκιο τους, δεδομένου ότι εξαιτίας του γενικά ήρεμου χαρακτήρα τους, δεν μοιάζουν οι άλλοι να λαμβάνουν και πολύ υπόψη την επιχειρηματολογία και τη διαλλακτικότητά τους, που προηγείται του επεισοδίου οργής.

Σκορπιός
Οι Σκορπιοί συχνά αντιλαμβάνονται τους εαυτούς τους υπεράνω των συναισθημάτων οργής και, ομολογουμένως, στις περισσότερες περιπτώσεις αυτό ισχύει. Σε περίπτωση όμως που έχουν εκνευριστεί, θα κρατήσουν απόσταση από την κατάσταση και από εκείνον που τους έχει εκνευρίσει, όχι επειδή φοβούνται το άτομο, αλλά επειδή φοβούνται τις δικές τους αντιδράσεις, που πιθανώς ξεφύγουν του ελέγχου τους. Η οργή τους συχνά φαίνεται μέσα από το σπινθηροβόλο βλέμμα τους και τα σαρκαστικά τους λόγια και είναι πολύ πιθανό να μην σας συγχωρήσουν ποτέ, αν πραγματικά τους εξοργίσετε.

Τοξότης
Η ωμότητα και ο κυνισμός που χαρακτηρίζει τους Τοξότες, συχνά παρεξηγείται για θυμός, ενώ απλά πρόκειται για το πολύ ιδιαίτερο χιούμορ τους. Όταν όμως νευριάζουν με κάτι, σοβαρεύουν και ό,τι περνάει εκείνες τις στιγμές από το μυαλό τους, είναι απόλυτο και απολύτως μη διαπραγματεύσιμο. Σε αυτό το σημείο, όποιο επιχείρημα και να χρησιμοποιήστε δεν θα προσφέρει τίποτα, ενώ αν τους φτάσετε στα όριά τους, θα ακούσετε λόγια από το στόμα τους που θα σας κάνουν να κλαίτε σα μικρό παιδί. Παρά, ωστόσο, τις ακραίες αντιδράσεις τους, εύκολα μπορείτε να τους αποπροσανατολίσετε και να ξεχάσουν τον αρχικό λόγο του θυμού τους.

Αιγόκερως
Όταν ένας Αιγόκερως θυμώνει, γίνεται εξουσιαστικός και αντί να σας πει, όπως θα έκαναν όλοι, ότι τον έχετε εκνευρίσει, θα δηλώσει με στόμφο πως τον έχετε
απογοητεύσει και πως έχουν χάσει κάθε ιδέα που είχαν για το άτομό σας. Όταν, δε, φτάσουν στα όριά τους, θα επιδιώξουν να πάρουν απόσταση από το χώρο και το συμβάν, για να μην εκραγούν σε ανησυχητικά, και για τους ίδιους, επίπεδα. Τέλος, μην ξαφνιαστείτε αν ξαφνικά αποφασίσουν πως δεν θέλουν πια τη φιλία σας.

Υδροχόος
Από τα πρώτα στάδια του θυμού τους, οι Υδροχόοι διατηρούν την απόσταση του υπερόπτη, ενώ η ενόχληση, που βιώνουν, αυξάνεται σταδιακά μέχρι να φτάσουν στο αμήν. Αν μπορούν θα σας αγνοήσουν επιδεικτικά και δυστυχώς αυτό είναι κάτι που δεν μπορείτε να καταπολεμήσετε, αφού είναι πολύ καλοί σε αυτή τη μέθοδο της απαξίωσης. Όταν, ωστόσο, φτάνουν στα όριά τους, φτάνουν και στα άκρα, εκτοξεύοντας απειλές και κακεντρεχή σχόλια, τα οποία ακόμα και δεν καταφέρουν να σας τα πουν κατάμουτρα, θα τα πουν στον αέρα, φαντασιώνοντας εσάς απέναντί τους. Σε κάθε περίπτωση θα τα βγάλουν από μέσα τους.

Ιχθύες
Οι Ιχθύες είναι ένα από τα πιο διαλλακτικά ζώδια, αρχικά έστω, καθώς θα προσπαθήσουν να αποφύγουν κάθε είδους αντιπαράθεση, με το να συζητήσουν το πρόβλημα με το άτομο που το προκάλεσε. Δεν νευριάζουν εύκολα και όταν νευριάζουν, τρομάζουν πρώτα οι ίδιοι τον εαυτό τους, δεδομένης της έντασης των συναισθημάτων τους.

Εάν όμως καταλήξουν να νευριάσουν, θα γίνουν βίαιοι, αυτοκαταστροφικοί και θα κλάψουν πολύ. Η αλήθεια είναι ότι θέλετε κι εσείς να κλάψετε μαζί τους, αλλά την ίδια στιγμή τρέμει το φυλλοκάρδι σας τις αντιδράσεις τους.

Π. Καμμένος: "Εμείς ζητάμε εκλογές τώρα!"

Συνέντευξη του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνου Καμένου στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» στη δημοσιογράφο Κέλλυ Κοντογεωργη...

Σας αιφνιδίασε η κίνηση του πρωθυπουργού να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης; Ποια είναι η ερμηνεία σας;

Καθόλου. Το περίμενα! Πρόκειται ξεκάθαρα για πολιτικό ελιγμό σε σχέση με την τρόικα, για να περάσει η 16η Νοεμβρίου, όταν θα πραγματοποιηθεί η τραπεζική ενοποίηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Ν.Δ., δηλαδή ο Σαμαράς, μετά και τις δηλώσεις των κυρίων Τζιτζικώστα και Βλάχου, θέλει να εκβιάσει την εμπιστοσύνη του Κ. Καραμανλή. Αντίστοιχα πράττει ο Βενιζέλος με τον Γ. Παπανδρέου.

Πόσο κοντά είναι οι εκλογές;

Εμείς ζητάμε εκλογές τώρα. Βλέπω όμως ότι θα προσπαθήσουν να το τραβήξουν μέχρι τις 22 Μαρτίου - εκεί τοποθετώ την ημερομηνία, που θα είναι και το τέλος του κύκλου των διαδικασιών για την Προεδρική εκλογή. Εδώ φέρει ευθύνη και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, ο οποίος θα έπρεπε να διευκολύνει με την παραίτηση του άμεσα! Σαμαράς και Βενιζέλος θα προσπαθήσουν να εκτελέσουν την αποστολή τους, δηλαδή να παραδώσουν την κυριαρχία της χώρας. Από την 1η Νοεμβρίου ουσιαστικά η Ελλάδα δεν θα έχει πλέον δικαίωμα βέτο στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Σας μίλησα και προηγουμένως για την τραπεζική ενοποίηση, που αρχίζει στις 16 Νοεμβρίου και ολοκληρώνεται την 1η Ιανουαρίου. Πλέον, εκχωρείται το δικαίωμα της Τραπέζης της Ελλάδος να ελέγχει τις συστημικές τράπεζες και περνά ο έλεγχος τους στην ΕΚΤ.

Οι ΑΝ.ΕΛ. τι θα πράξουν για την Προεδρική εκλογή; Ποια είναι η γνώμη σας για τα πρόσωπα του Σταύρου Δήμα και της Μαριέττας Γιαννάκου, που ακούστηκαν;

Δεν πρόκειται να ψηφίσουμε κανέναν και δεν πρόκειται να κάνουμε αυτό που έκανε ο Αντώνης Σαμαράς με την Πολιτική Άνοιξη, που έδωσε τότε ζωή στο ΠΑΣΟΚ. Θα ψηφίσουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας μετά τις εκλογές. Υπάρχουν πρόσωπα που την κατάλληλη στιγμή θα τα προτείνουμε και εμείς. Πρόσωπα από τον δικαστικό χώρο και Έλληνες πολίτες που έχουν διαπρέψει στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Θα ψηφίζατε τον Κώστα Καραμανλή για Πρόεδρο της Δημοκρατίας;

Ο μεγαλύτερος αντίπαλος της πολιτικής του Κώστα Καραμανλή λέγεται Αντώνης Σαμαράς. Η κυβέρνηση Σαμαρά γονυπετής ακολουθεί τη λογική του Γ. Παπανδρέου και δέχεται την άποψη του Α. Γεωργίου της ΕΛ.ΣΤΑΤ. για το χρέος. Οι ΑΝ.ΕΛ. από την πρώτη στιγμή υποστηρίξαμε πως Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου και Γεωργίου αλλοίωσαν τα στατιστικά στοιχεία της χώρας και όχι ο κ. Καραμανλής. Εμείς επιμένουμε στο ότι ο Καραμανλής είχε δίκιο. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο Καραμανλής αποτελεί εθνικό κεφάλαιο για τη χώρα, αν και με στενοχωρεί και με προβληματίζει το γεγονός ότι ψήφισε Μνημόνια. Θεωρώ ότι έχει υποχρέωση να μιλήσει για την αλλοίωση της πολιτικής του από τη σημερινή κυβέρνηση. Μετά την ανατροπή της συγκυβέρνησης, ο Κ. Καραμανλής θα πρέπει να πάρει πρωτοβουλίες για τη δημιουργία ενός μεγάλου εθνικού μετώπου.

Έχετε καταγγείλει ότι η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να «εξαγοράσει» τις ψήφους βουλευτών, προκειμένου να συγκεντρώσει τις 180 για την Προεδρική εκλογή...

Η κυβέρνηση και οι οικονομικοί πάτρωνές της χρησιμοποίησαν όλα τα μέσα για να βρουν τους 180. Προσπάθειες εκβιασμού των βουλευτών έγιναν με το ΣΔΟΕ. Δεν είναι τυχαίο πως επτά βουλευτές μας τους επισκέφθηκε το ΣΔΟΕ και έκανε έλεγχο για διάφορες υποθέσεις, προκειμένου να εκβιάσει. Υπήρχαν πιέσεις, πιθανόν με οικονομικά ανταλλάγματα, τα οποία δεν μπορώ να γνωρίζω!

Έχετε κάτι στα χέρια σας; Γιατί δεν πήγατε να το καταγγείλετε στον εισαγγελέα;

Εάν είχα συγκεκριμένα στοιχεία για χρηματισμό, θα τα κατέθετα. Για απόπειρα χρηματισμού μού έχουν μιλήσει αρκετοί βουλευτές, ότι τους πλησίασαν, όμως αυτό δεν μπορώ να το αποδείξω νομικά ώστε να τους οδηγήσω στη Δικαιοσύνη. Δεν είναι τυχαίο ότι κανείς από τους τέσσερις βουλευτές που έφυγαν από τους ΑΝ.ΕΛ. δεν είχε ένα πολιτικό επιχείρημα, κάποια πολιτική δικαιολογία. Θα υποστούμε και απόπειρες αποστασίας και απόπειρες εκβιασμών και το κυνήγι από τον κρατικό μηχανισμό. Ακολουθούμε τον δύσκολο δρόμο, και όσοι μείνουμε. Όσοι αντέξουμε. Εγώ αντέχω μέχρι τέλους!

Αναφορικά με το επεισόδιο με τη Ραχήλ Μακρή, είχατε πει ότι οι βουλευτές σας έχουν ελευθερία λόγου. Δεν ισχύει αυτό για την κ. Μακρή;

Δεν είναι ελευθερία λόγου να ονομάζεις συνάδελφό σου όρκα. Την ημέρα που οι ΑΝ.ΕΛ. κατέθεταν την πρότασή τους για τα «κόκκινα» δάνεια, κάποιοι για προσωπικούς λόγους αντιπαρατίθεντο στο Διαδίκτυο. Αυτό τελείωσε. Ή θα συμπορευθούμε ενωμένοι και δυνατοί ή όσοι δεν αντέχουν να πάνε σπίτι τους. Και σας παρακαλώ η συζήτηση για το θέμα της Ρ. Μακρή να κλείσει εδώ!

Μετά τις εκλογές, θα συνεργαστείτε με τον ΣΥΡΙΖΑ; Τι είναι αυτό που θεωρείτε κόκκινη γραμμή στις θέσεις σας και δεν θα υποχωρήσετε;

Υπάρχει περίπτωση να συνεργαστούμε με οποιονδήποτε διασφαλίσει τις κόκκινες γραμμές στα εθνικά θέματα. Όπως και την Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου και τη διαγραφή του επαχθούς χρέους, την κατάργηση των μνημονίων και των συνοδευτικών νόμων.

Ό,τι ακριβώς λέει και ο ΣΥΡΙΖΑ...

Δεν σας κρύβω πως διαπιστώνω βελτίωση του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με την οικονομική πρότασή του. Στο θέμα των μεταναστών, άκουσα να μιλάνε για κατάργηση του Δουβλίνου II, που αποτελεί δική μας θέση. Άκουσα να δέχονται την πρότασή μας για τη δημιουργία τράπεζας ανάπτυξης. Όμως, ακούω και αντίθετες φωνές σε σχέση με το Μνημόνιο. Κάποιοι μιλάνε για διαπραγμάτευση...

Τι να περιμένουμε από το συνέδριο των Ανεξάρτητων Ελλήνων;

Το συνέδριο των ΑΝ.ΕΛ. θα πραγματοποιηθεί στις 21 - 22 Νοεμβρίου. Ο Παναγιώτης Σγουρίδης, πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής, έχει αναλάβει επικεφαλής του συνεδρίου. Υπεύθυνος του προεκλογικού αγώνα είναι ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος και ήδη έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες. Σκοπός μας είναι να συμπαραταχθούμε σε ένα κοινό ψηφοδέλτιο όλα τα κινήματα, κόμματα και προσωπικότητες από τον χώρο της Κεντροδεξιάς, του πατριωτικού ΠΑΣΟΚ και των πατριωτικών κινημάτων. Θα δείτε πολλά πρόσωπα - έκπληξη να συμμετέχουν!

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Νέο θαύμα του Γέροντα Παϊσιου στις Σέρρες...

Πριν μερικές εβδομάδες ακόμα ένα σύγχρονο θαύμα του γέροντος Παϊσίου έγινε σε ένα μικρό χωριό των Σερρών...

Το περιέγραψε στον υποδιάκονο Αμφιλόχιο, του Ιερού Καθεδρικού Ναού των Ταξιαρχών Σερρών, ο βιώσας το θαύμα Παντελής Κ.
Ο Παντελής 18 ετών, νέος χρήστης ναρκωτικών ουσιών, είχε ένα τρομερό ατύχημα με το μηχανάκι του λίγο πιο έξω από το χωριό του με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι και να πάθει εγκεφαλική διάσειση.

Πιθανότατα ήταν υπό την επήρεια ουσιών γιατί παρόλο που ήταν σε προγράμματα αποτοξίνωσης, το δαιμόνιο αυτό της ηρωίνης δεν έλεγε να βγει από μέσα του. Μπήκε εσπευσμένα στην μονάδα εντατικής θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Οι γιατροί τον είχαν σε καταστολή και μετά και από ενδονοσοκομειακή μόλυνση ήταν σε κώμα με τελική γνωμάτευση ότι ήταν εγκεφαλικά νεκρός.

Οι γιατροί μην έχοντας άλλα μέσα στη διάθεσή τους, σήκωσαν τα χέρια ψηλά και είπαν στην χαροκαμένη μητέρα του ότι είναι στα χέρια του θεού.

Η ημερομηνία της τελικής γνωμάτευσης για εγκεφαλικό θάνατο ήταν η 13η Ιουλίου. Σε μία ημέρα ο γιος της θα έκλεινε τα 18 του χρόνια, και αντί να μπει στην ενήλικη ζωή, τον έβλεπε στο κρεβάτι να παλεύει, όχι για τον γνωστό αγώνα κατά της μάστιγας των ναρκωτικών, αλλά τελείως άμεσα για την επιβίωσή του .Η  κυρία Αναστασία δε το έβαλε κάτω.

Με την προτροπή του  πνευματικού της ,  πήρε το ΚΤΕΛ για Θεσσαλονίκη την επόμενη ημέρα και κατευθύνθηκε προς την ιερά μονή ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗΣ ΘΕΟΛΟΓΟΣ - ΣΟΥΡΩΤΗ. Γνώριζε για το μεγαλείο του γέροντα-Παϊσίου, δε γνώριζε όμως ότι εκείνη την ημέρα 14 Ιουλίου συμπληρωνόντουσαν 18 χρόνια από την κοίμηση του γέροντα.

Όταν έφτασε και είδε τη λαοσύναξη απόρησε, αλλά όταν της είπαν ότι ο γέροντας πέθανε την ίδια μέρα που γέννησε τον μονάκριβο γιο της κόντεψε να λιποθυμήσει. Ένιωσε κάτι που δεν μπορεί ακόμα να περιγράψει. Μια ένωση με το θείο, την αύρα του γέροντα και γενικά ότι κάτι καλό θα βγει.
Παρόλη την κρισιμότητα της κατάστασης του γιού της , δε το χρησιμοποίησε σαν αιτία και περίμενε με ταπείνωση και γονατιστή πάνω από 4 ώρες μέχρι να έρθει η σειρά της να προσκυνήσει το μέρος όπου κοιμάται ο γέροντας- Παΐσιος.

Προσευχήθηκε για το σπλάχνο της και πήρε λίγο χώμα από το μνήμα, το οποίο χώμα το πήγε στον πνευματικό της, και ο οποίος αφού το διάβασε, έφτιαξε ένα αυτοσχέδιο φυλακτό. Η κυρία Αναστασία έτρεξε στο νοσοκομείο και το εναπόθεσε κάτω από το μαξιλάρι του παιδιού της.
Το ίδιο κιόλας βράδυ είδε στον ύπνο της τον Γέροντα Παΐσιο να της λέει: "Μη φοβάσαι, θα γίνει καλά ο Παντελής".

Το επόμενο πρωί ο Παντελής συνήλθε υγιέστατος κάτι που οι γιατροί αδυνατούσαν να εξηγήσουν. Μια έντονη ευωδία είχε κατακλύσει το δωμάτιο και αργότερα διαπίστωσαν ότι αυτή η μυρωδιά, προέρχονταν από το μαξιλάρι του Παντελή, στο οπoίου η μητέρα του είχε τοποθετήσει κρυφά το φυλαχτό με το χώμα από τον τάφο του Γέροντα. Το μόνο που θυμάται ο Παντελής από το λήθαργο του, είναι η φιγούρα ενός μαυροφορεμένου γέροντα να του λέει: 'άντε σήκω παλικάρι μου να πας στη μαμά σου. Τα κόλλυβα σου δε τα έχεις στο ζωνάρι. Θα αργήσουμε να τα φάμε'.

Ο Παντελής από εκείνο το πρωινό έχει μια αποστροφή για τα ναρκωτικά και υγιέστατος διαβάζει και προσπαθεί να μπει στο πανεπιστήμιο. Εξομολογείται στον πνευματικό της μητέρας του και θέλησε να μοιραστεί το θαύμα που βίωσε η οικογένεια του , με τον υποδιάκονο Αμφιλόχιο.

"ο Θεός μερικές φορές, όταν κάποιος δεν καταλαβαίνει με το καλό, του δίνει μια δοκιμασία, για να συνέρθει. Αν δεν υπήρχε λίγος πόνος, αρρώστιες κ.λπ., θα γίνονταν θηρία οι άνθρωποι• δεν θα πλησίαζαν καθόλου στον Θεό."

Φρίκη ο αριθμός των ανήλικων κοριτσιών που παντρεύονται... ετησίως

Σε ηλικία 14 ετών η  Rabi έφυγε από το σπίτι της στο Νίγηρα όταν έμαθε ότι η γιαγιά της θα την εξανάγκαζε να παντρευτεί...
Oι πρόωροι και καταναγκαστικοί γάμοι πολλαπλασιάζονται παγκοσμίως.

Τα παιδιά-νύφες

Παρά τις ενέργειες σε διεθνές πολιτικό επίπεδο για την πρόληψη και καταστολή του φαινομένου του γάμου για ανήλικα κορίτσια οι γάμοι παιδιών επεκτείνονται και το 2014.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των Ηνωμένων Εθνών σε 41 υπό ανάπτυξη χώρες τουλάχιστον το 30 % των κοριτσιών παντρεύονται πριν τα 18. Πρόκειται για 14,2 εκατομμύρια κοπέλες το χρόνο.Αναμένεται ότι μέσα στην επόμενη δεκαετία 50.000.000 κορίτσια θα παντρευτούν πριν συμπληρώσουν το 15 έτος της ηλικίας τους. Ένας μεγάλος αριθμός τους δεν είναι ούτε 12 ετών όταν παντρεύονται ενώ δεν εξαιρούνται ως και κορίτσια 8 ετών.child bride

Σε Νίγηρα, Μαλί, Μοζαμβίκη, Ουγκάντα, Κογκό, Τανζανία, Bénin πάνω από το 30 % των γυναικών ηλικίας 20 με24 ετών παντρεύτηκαν, ενώ ήταν ανήλικες. Σε 3 χώρες στη Δυτική Αφρική οι αριθμοί υπερβαίνουν ως και το 70%.

Η ένδοια και οι πολιτισμικές παραδόσεις συμβάλουν στη διάδοση κι επέκταση του φαινομένου παρά την υιοθέτηση από τις περισσότερες χώρες ενός νομικού πλαισίου που ορίζει τη νόμιμη ελάχιστη ηλικία για τη σύναψη γάμου.


Η ένωση Plan Belgique πραγματοποιεί σχετική διάλεξη με τη συμμετοχή φορέων, πανεπιστημιακών, ειδικών, και θυμάτων στις 9 Οκτώβρη στο Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο του Βελγίου στις Βρυξέλλες.Η κίνηση επιχειρείται σε συνεργασία με HIVA, ICRW, Girls Not Brides και UNICEF Bελγίου. Θα παρουσιαστεί και μια νέα μελέτης του HIVA (Iνστιτούτο Έρευνας για την Εργασία και την Κοινωνία).

Τo μυστήριο με την ημερομηνία θανάτου των ανθρώπων - Δεν τo έχει πρoσέξει κανείς... όμως συμβαίνει!

Άλλο ένα αξιοπερίεργο φαινόμενο φέρνει στο φως μία νέα ελβετική επιστημονική έρευνα. Οι άνθρωποι, ιδίως οι ηλικιωμένοι, πεθαίνουν...
τη μέρα των γενεθλίων τους, συχνότερα από κάθε άλλη μέρα του χρόνου.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον κοινωνιολόγο δρα Βλαντέτα Αϊντάσιτς-Γκρος του Ινστιτούτου Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής του πανεπιστημίου της Ζυρίχης, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό επιδημιολογίας "Annals of Epidemiology", σύμφωνα με τη βρετανική «Ιντιπέντεντ», ανέλυσαν δεδομένα από 2,4 εκατ. θανάτους που συνέβησαν σε μία περίοδο 40 ετών.

Όπως προέκυψε, είναι 14% πιο πιθανό να πεθάνει κανείς τη μέρα που έχει τα γενέθλιά του, σε σύγκριση με οποιαδήποτε άλλη μέρα μέσα στο έτος.

Πρόσληψη 5.000 ανέργων στον ιδιωτικό τομέα μέσω ΟΑΕΔ

Σπείρα είχε ρημάξει την Φθιώτιδα-ΦΩΤΟ

Παρασκευή, 3 Οκτωβρίου 2014

Τι παρατηρούν οι άνδρες στο πρώτο ραντεβού;

Είστε έτοιμες για το πρώτο ραντεβού και έχετε αγωνία αν θα εντυπωσιάσετε τον συνοδό σας;
Διαβάστε όλα όσα παρατηρούν οι άνδρες στο πρώτο ραντεβού και δώστε έμφαση σε αυτά.

1. Το χαμόγελο

2. Το γέλιο

3. Το χιούμορ

4. Τα μάτια

5. Τη φωνή

6. Τη μυρωδιά

7. Τα τακούνια

8. Τα οπίσθια

9. Το στήθος

10. Την αυτοπεποίθηση

Πώς θα προλάβετε τις ιώσεις

Νιώθετε ένα γαργάλισμα στο λαιμό, βαρύ το κεφάλι σας, πόνους σε όλο σας το σώμα; Τότε σίγουρα θα πρέπει να...αρχίσετε να ανησυχείτε καθώς το πιθανότερο είναι πως έχετε κρυώσει. Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Τέξας, ο μέσος ενήλικας αρρωσταίνει τρεις περίπου φορές το χρόνο, ενώ η καταπολέμηση των πρώτων συμπτωμάτων μπορεί να έχει πολύ θετικά αποτελέσματα στην πορεία της ασθένειας.

Όταν λοιπόν τα πρώτα σημάδια μια ίωσης κάνουν την εμφάνισή τους:
Αρχίστε να πίνετε πολύ νερό ή χυμούς, καθώς η σωστή ενυδάτωση μπορεί να κόψει συμπτώματα όπως ο πονόλαιμος και η καταρροή.
Για να καταπολεμήσετε τις ενοχλήσεις στον λαιμό σας, προσθέστε μια κουταλιά του γλυκού αλάτι σε ένα ποτήρι ζεστού νερού και κάντε γαργάρες. Το αλάτι, σύμφωνα με τους ειδικούς, αντλεί το περίσσιο νερό από τους ιστούς του λαιμού σας, μειώνοντας τη φλεγμονή, και καθαρίζει τους βλεννογόνους και τις ερεθιστικές ουσίες από το πίσω μέρος του λαιμού.
Το μέλι είναι πολύ καλύτερο αντιβιοτικό από πολλά σιρόπια κατά του βήχα. Μια κουταλιά μέλι, δυο φορές την ημέρα μπορεί να αποδειχθεί σωτήρια για την πορεία της ασθένειάς σας.
Τέλος, η χαλαρή άσκηση, που μπορεί να κρατήσει το ρυθμό των χτύπων της καρδιάς σας, μικρότερο από 100, είναι κάτι που μπορεί να ενισχύσει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού σας.

8 καθημερινές συνήθειες που πρέπει να ακολουθούμε για να προστατευθούμε όσο περισσότερο γίνεται από τις ιώσεις:

1.Να πλένετε τα χέρια σας με νερό και σαπούνι για 20 δευτερόλεπτα, για την απομάκρυνση των ιών και των μικροβίων.
2.Το πλύσιμο των χεριών είναι απαραίτητο μετά από: χρηματικές συναλλαγές και χειραψίες. Επίσης, και μετά τη χρήση υπολογιστή, οι οποίοι συνήθως είναι γεμάτοι μικρόβια. Αυτονόητο, είναι ότι πλένουμε τα χέρια πριν και μετά την τουαλέτα.
3.Στο πλύσιμο των χεριών, δίνουμε έμφαση στις πτυχές ανάμεσα στα δάχτυλα και στα νύχια.
4.Ο καλός αερισμός του σπιτιού είναι πολύ σημαντικός, ειδικά όταν κάποιος από την οικογένεια είναι συναχωμένος. Ακόμα και όταν έχει πολύ κρύο, προσπαθείτε να αερίζετε νωρίς το πρωί για τουλάχιστον 5 λεπτά.
5.Όσο μπορείτε αποφύγετε να αγγίζετε με βρώμικα χέρια, τα μάτια, τη μύτη και το στόμα.
6.Μην καπνίζετε ή περιορίστε το κάπνισμα, γιατί το κάπνισμα συνδέεται και με πτώση του ανοσοποιητικού συστήματος.
7.Η διατροφή σας να είναι πλούσια σε βιταμίνες, και χαμηλή σε κορεσμένα και trans λιπαρά τα οποία είναι στο βούτυρο, τα ζωικά λίπη, τις μαργαρίνες. Να αποφεύγετε την κατάχρηση αλκοόλ – γλυκών.
8.Μη ξεχνάτε τον αντιγριππικό εμβολιασμό, όσοι είστε άνω των 60 ετών και όσοι ανήκετε στις ομάδες υψηλού κινδύνου.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΑΒΒΑΤΟ 4 ΟΚΤΩΒΡΗ στην κεντρική πλατεία Θήβας

Eπτά τροφές κατά της γήρανσης

Οι τροφές που καταναλώνουμε “καταγράφονται” στην επιδερμίδα. Για να έχουμε μία υγιή και νεανική εμφάνιση, για να μοιάζουμε φρέσκοι και γεμάτοι ζωντάνια θα πρέπει η διατροφή μας να περιλαμβάνει τροφές που προωθούν αυτήν την κατάσταση και παράλληλα να περιοριστούν άλλες που μπορεί να σαμποτάρουν το στόχο.

Οι ερευνητές καταλήγουν σε εφτά τρόφιμα και κατηγορίες τροφίμων:

1 Αβοκάντο και καλά λίπη

Το αβοκάντο έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες αν και συχνά στεκόμαστε στην περιεκτικότητά του σε λίπος. Η τροφοδότηση του οργανισμού με καλά λίπη θα επιφέρει περισσότερη υγεία και ταυτόχρονα πιο νεανική εμφάνιση, κυρίως στο πρόσωπο. Αν επιθυμείτε να μειώσετε το ποσοστό λίπους στο σώμα σας επικεντρωθείτε στη μείωση των κακών λιπών όπως αυτά που προέρχονται από ζωικές πρώτες ύλες.

2. Ενυδάτωση από φρούτα και λαχανικά

Η ενυδάτωση είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι για τη διατήρηση της νεανικής επιδερμίδας. Όταν το δέρμα είναι αφυδατωμένο οι ρυτίδες αρχίζουν να φαίνονται.. Εκτός από το νερό μπορούμε να ενισχύσουμε την ενυδάτωση με φρούτα και λαχανικά, πλούσια σε υγρασία, όπως το καρπούζι, τα εσπεριδοειδή, το αγγούρι κ.α

3.Γκουάβα και βιταμίνη C

Το γκουάβα είναι εξαιρετικά ευεργετικό για την επιδερμίδα, αφού είναι πλούσιο σε βιταμίνη C. Σύμφωνα με τον Δρ Oz Show, έχει 4 φορές περισσότερη βιταμίνη C από τα εσπεριδοειδή, η οποία λειτουργεί ως φυσικό Botox διατηρώντας τα κύτταρα του δέρματος νεανικά.

4. Όστρακα

Ανάλογα με τον τύπο και την ποικιλία ένα όστρακο μπορεί να παρέχει 16 έως 182 mg ψευδαργύρου. Ο ψευδάργυρος χρησιμεύει για να επιδιορθώσει βλάβες στα κύτταρα του δέρματος, για παράδειγμα μετά από πολύωρη έκθεση στον ήλιο.

Περισσότερα στο diaita.org

Το σκληρό πρόσωπο της μοίρας για 8 μηνών αγγελούδι!Το σκληρό πρόσωπο της ζωής γνώρισε ήδη ένα οκτάμηνο σήμερα βρέφος στη Κρήτη που από δύο μηνών μένει σε παγκάκια μαζί με τη μητέρα του και τον παππού του...

Μετά την συγκλονιστική ιστορία με την άστεγη που αποκάλυψε το flashnews.gr την περασμένη εβδομάδα και η οποία είχε αίσιο τέλος, μια ανάλογη περίπτωση έρχεται στο φως της δημοσιότητας, αυτή τη φορά στο Ηράκλειο.

Μια τριμελής οικογένεια αναγκάστηκε να κοιμάται σε παγκάκια στο κέντρο της πόλη, εδώ και περίπου ένα εξάμηνο.

Η μητέρα, 21 ετών και ο παππούς 46 ετών, άνεργοι και οι δυο κατέληξαν στο δρόμο μαζί με το αγγελούδι που ευτυχώς η μικρή του ηλικία ίσως το προστατέψει από εικόνες που κανείς δεν θέλει να θυμάται.

Τις τελευταίες ημέρες, η τριμελής οικογένεια βρήκε ζεστασιά και φροντίδα στα γραφεία της ομάδας Αλληλεγγύης της Αγίας Αικατερίνης.

Όπως είπε ο επικεφαλής της ομάδας Μηνάς Χατζηδάκης στο flashnews.gr, πριν από 15 ημέρες είδαν την οικογένεια με το οκτώ μηνών βρέφος σε παγκάκι στον Άγ. Μηνά.

Από εκείνη την ημέρα η οικογένεια φιλοξενείται στα γραφεία της ομάδας, στην Λεωφόρο Ικάρου 42 στην Αλικαρνασσό.

Το μωράκι, σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη, εξετάστηκε από γιατρό και είναι καλά στην υγεία του.

Η ιστορία της οικογένειας έχει προκαλέσει συγκίνηση και αρκετός είναι ο κόσμος που έχει δηλώσει έμπρακτο ενδιαφέρον να βοηθήσει προσφέροντας τρόφιμα και ρούχα ενώ σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη, δύο εργοδότες έχουν προσφέρει δουλειά στην νεαρή κοπέλα.

Δυστυχώς ο δήμος και η περιφέρεια δεν διαθέτουν ξενώνα ικανό να φιλοξενήσει την οικογένεια και για ακόμη μια φορά οι πολίτες είναι αυτοί που καλούνται να βοηθήσουν συνανθρώπους μας να ξεπεράσουν τον εφιάλτη.

(τηλέφωνα επικοινωνίας: 6945997219, 6983474082)

Ή άπλα ή η πείνα...

Εχτές κατά μεσημεράκι  μο φερε η στράτα   όξω απ απ ένα μικρό συνοικιακό μπακάλικο (σοπερμάρκετ) όπου και είδα μια γερόντισσα να μαζεύει τρία τέσσερα μισοσάπια ροδάκινα...
που ο μαγαζάτορ είχε αφήκει πιθανόν δια τούτο, κει παραδίπλα στην είσοδος. Προς τιμήν του να πούμε ένεκα που  σε κάτι αλυσίδες σοπερμάρκετ, όνομα και μη χωριό, κλειδαμπαρώνουν ακόμα και τα σκουπίδια τους σε μεταλλικά πλέγματα, οι κουφάλες , μη λάχει, όχι άνθρωπος, ορέ μήτε και σκύλος τους  πάρει τίποτις.

Άλλη μια δόση ένας καθ όλα αξιοπρεπής , το οποίον δηλαδής  δεν σου περνούσε απέ την γκλάβα η πείνα που τραβούσε ο άθρωπος άπαξ και τον έβλεπες στο δρόμο, έβαλε στη ζούλα  ένα κόκαλο κάτω απ το σακάκι του ,που χε πετάξει το παραδίπλα χασάπικο, και τράβηξε προφανώς για τα περαιτέρω.

Παραδείγματα πάμπολλα.

Νάχαμε να λέγαμε και τελειωμό να μην έχει η δυστυχία.

  Ούλοι μας  την έχουμε δει τούτες τες τις μέρες που μας πήρε σβάρνα  η κρίσις κι ούλοι μας, ποιος λίγο ποιος πολύ, την νιώθουμε στο τομάρι μας .

Ούλοι?

Όχι δα!!

Να δέστε επί παραδείγματι, τα παλουκάρια της Νέας Δημοκρατίας που μαζεύτηκαν σ ένα φτωχοξενοδοχείο της Χαλκιδικής να γιορτάσουν  λέει τα 40 χρόνια από την ίδρυση του κόμματος.

Τι λέτε ρε μάγκες.

 Τι λέτε ρε χαμούρες  και δε ντρέπεστε καθόλου?

 Όλα τα χε η Μαριορή τα πανηγύρια τη μάραναν.

Είστε τουλάχιστον συνυπεύθυνοι για για το χάλι αυτής της χώρας και του λαού της. Σας βρίζει και σας φτύνει πατόκορφα  ούλο το πανελλήνιο κι εσείς μου ανοίξατε τις ξέρω γω Αρμάνι ομπρέλες σας  γιατί νομίζετε ότι βρέχει.

Σα να μην πέρασε μια μέρα απ της εποχή των μεγαλείων σας, τότε που παριστάνατε τους ελέω θεού Αυτοκρατορίσκους δέρνατε σ ούλα τα επίπεδα και αλεστικά δε δίνατε  πουθενά.

Μου αραδιαστήκατε το λοιπόν στις καρέκλες ο ένας δίπλα στον άλλον, σαν καρακάξες στο σύρμα, ο ένας χειρότερος απ τον άλλον, ο ένας αποκρουστικότερος απ τον άλλον, Σιούτες, Μούφες , Καρατούφες,  Άρηδες, Ριρήδες , νταλαβερτζήδες και το Αδώνικο κακό συναπάντημα, Βαρβιτσιώτηδες και Μητσοτακαίοι , γόνοι και μη , παιδάκια ανειδίκευτα του κομματικού σωλήνα,  καλοταϊσμένα και καλοζωισμένα , ματσωμένα κι  εξασφαλισμένα, αυτά , τα παιδιά τους, τ αγγόνια τους, οι κουμπάροι τους, οι γκόμενες -οι, τα σόγια τους μέσα και νυν και αεί και εις τους αιώνας των αιώνων .

Το 90% απ ούλους αυτούς να μην  έχουν δουλέψει ούτε ωρα (πραγματική δουλειά εννοώ και όχι δούλεμα στον κοσμάκη. Σ αυτό είναι τουλάχιστον εργασιομανείς)

Κι ακόμα προσπαθείτε να πουλήσετε το ίδιο παραμύθι.

 Σο λέει από μαλάκες δόξα τω Γιαραμπί. Κάτι θα γένει και θα την βγάλουμε πάλι. Εμείς είμεθα το σύστεμα να πούμε

Και δος του οι μερσεντέ να πηγαινοέρχονται και να οι χεραψίες και τα σούρτα φέρτα.  Να τα  χαμογέλα και τα αστειάκια και δος του  τα ντερλικώματα , οι φωτογραφίες,  οι πόζες, τα παπαγαλάκια εν δράσει κι ούλα τα απαιτούμενα εν πλήρει παρατάξει.

 Και τα στυμμένα  μούτρα.

 Κι η πείνα της εξουσίας .

 Η άλλη  πείνα  κι η ανέχεια που έφτασε ως όξω απ τις μπάρες των πολυτελών ξενοδοχείων που  γιορτάζετε?

Οι άνεργοι , οι πεινασμένοι , οι καταχρεωμένοι, οι έξι χιλιάδες αυτοκτονημένοι?

Τους προσπερνάμε αβέρτα ,ανάβοντας το αριστερό φλας της μερσεντέ (λέτε με και ΠΑΣΟΚ το ίδιο κάνει) ή περνάμε ανάμεσα τους, διαγράφοντας πιρουέτες (λέγονται και κωλοτούμπες, αρωτήστε και τον Αντώνη αν δε με πιστεύετε) ταΐζοντας τους με μπόλικη παπάρα που την ονομάζουμε όπως θέτε και όπως  σας γουστάρει.

Ανάπτυξις ας πούμε

  Το καράβι της τρέλας σας όμως βουλιάζει (και των συνεταίρων σας μαζί).Κάτι σαν τον Τιτανικό ένα πράμα, κι εσεις βαράτε τα βιολιά ακόμα.

 Βουλιάζουμε και το βαράμε. Αβέρτα και κανονικά

 Σας το λέει ο αγράμματος Μήτσος Τούφας.

Παντού τριγύρω βλέπω Έλληνες να μπινελικώνουν μέσα απ τα δόντια τους (κι απ όξω , δε λέω!!!). Ένας θυμός π όλο μαζεύεται κι ούτε ξέρω  κατά που και πότε θα ξεσπάσει.

Όμως θα σκάσει.

Σε ποιανών την κασίδα , δίκαια , άδικα, θα φανεί.

Πιάνω τον εαυτό μου να αναθεωρεί , να απορρίπτει πράγματα που τα θεωρούσα ταμπού επί δεκαετίες.

Η ανάγκα?

Το χάλι μας?

Η αδικία που τραγουδούσε κι ο μεγάλος Στελάρας?

Μάλλον.

Απέ την άλλη  έχουν χάσει κι οι λέξεις τη σημασία τους.

Τι να πεις που δεν έχει ήδη , και καλυτέρα , ειπωθεί.

Όπως και να  περιγράψεις αυτό που ζούμε, όποιο  κι όσο ταλέντο  κουβαλάς, έρχεται η ίδια η πραγματικότης και σε καβαλάει.

Το Δεσποινάκι έβρασε φακή λέει για το μεσημέρι.

 Δόξα τω Θεώ που υπάρχει (Κι η φακή και το Δεσποινάκι)

''Τα ξινισμένα μούτρα  του Μητσοτάκαρου θα ταίριαζαν για συνοδευτικό'' , αστειεύτηκα.....

''Τι να σε πω ..Ωραίο αστείο'' με πρόγκηξε η μαντάμ Δεσποινάκι...''Αντε  βρε έρμε που θες να κάνεις και χιούμορ με τον ακατανόμαστο.... στο στομάχι θα μας κάτσει το όσπριο!!!"

Γεια χαρά νταν μάγκες

Μήτσος Τούφας

ΥΓ. Αντε και στα συνέδρια του Πασοκ. Εκεί να δείτε γλέντια....


Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα στο Δήλεσι Βοιωτίας

http://www.e-sterea.gr/index.php/nea/nomoi/voiotia/5214-thanatiforo-troxaio-atyxima-sto-dilesi-voiotias

3η έκθεση Χαλκίδας Θέρμανση και Ενέργεια

Αλλη μία περίπτωση με καλλιέργεια κάνναβης στη Χαλκίδα

Με πολλές εντάσεις το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λεβαδέων-ΒΙΝΤΕΟ

Τετάρτη, 1 Οκτωβρίου 2014

ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ η σύζυγος του 70χρονου που πέθανε στην ουρά για τον ΕΝΦΙΑ...

Δικαίωση των θέσεων της ΓΣΕΕ το κείμενο συμπερασμάτων της τρίμερους συνάντησης στο ILO

Αιτωλοακαρνανία: Βρήκαν χειροβομβίδα έξω από εκκλησία

Εκδηλώσεις μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, διοργάνωσε η Ένωση Μικρασιατών Θήβας

Η γιορτή της Παναγίας της Γοργοϋπηκόου στη Θήβα

Θήβα:Χωματερή κοντά σε δεξαμενή ύδρευσης

Τρίτη, 30 Σεπτεμβρίου 2014

Την Τετάρτη θα ηχήσουν σειρήνες σε όλη την Ελλάδα -Τι ώρα και για ποιο λόγο

Οκτώβριο έρχεται το Drag Battle στην Κωπαϊδα

MOTEL - CAFE BAR

ECO CARPET--Μεγάλη Συλλογή μοκετών και χαλιών με 25% έκπτωση για όλη τη Στερεά Ελλάδα

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΙΜΑΜΕ ΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

3η έκθεση Χαλκίδας Θέρμανση και Ενέργεια

ΕΛΕΟΣ: Παπάς ΑΡΝΗΘΗΚΕ να κοινωνήσει ΕΓΚΥΟ γιατί ήταν...!!!

Ο παπάς αρνήθηκε να κοινωνήσει  μια έγκυο γυναίκα στη Θεσπρωτία

Σύμφωνα με το Ράδιο Ηγουμενίτσα την Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου, Ημέρα Υψώσεως Του Τίμιου Σταυρού, μετά το τέλος της λειτουργίας στην εκκλησία της Μαζαρακιάς και κατά την ώρα της Θείας Κοινωνίας η γυναίκα που βρίσκεται στον ένατο μήνα της εγκυμοσύνης της περίμενε υπομονετικά στην ουρά.

Όταν έφτασε η σειρά της, ο παπάς τη ρώτησε αν είναι παντρεμένη. Εκείνη του απάντησε ότι έχει παντρευτεί με πολιτικό γάμο.

Τότε, ο ιερέας αρνήθηκε να την κοινωνήσει, λέγοντάς της: «Όταν στεφανωθείς, εδώ είμαστε» ...

Ήπιε καφέ και πήδηξε από τον βράχο...

Τέλος στη ζωή της έδωσε μια γυναίκα ηλικίας 55-60 ετών στην Έδεσσα, πηδώντας στο κενό από τον Ψηλό Βράχο...

Όπως αναφέρει ο Λόγος της Πέλλας, σύμφωνα με μαρτυρίες, η γυναίκα αφού κάθισε για περίπου δύο ώρες στο αναψυκτήριο-καφέ που βρίσκεται στο σημείο, είπε στους σερβιτόρους πως δεν έχει να πληρώσει για τον καφέ της και τους πρότεινε να τους δώσει ένα ελβετικό ρολόι.

Στη συνέχεια κινήθηκε προς τα κάγκελα και πήδηξε στο κενό.

ΕΝΦΙΑ και σε… νεκρούς – Έχει πεθάνει εδώ και 10 χρόνια αλλά πρέπει να πληρώσει φόρο

Τραγελαφικές καταστάσεις – που φτάνουν στα όρια του παραλογισμού – έχει δημιουργήσει από την πρώτη του κι όλας εμφάνιση ο ΕΝΦΙΑ στους Έλληνες φορολογούμενους...

Τα λάθη που έχουν γίνει από τη πλευρά του οικονομικού επιτελείου στην υλοποίηση αυτού του νόμου είναι πολλά και δυστυχώς οι τελευταίες παρεμβάσεις του υπουργείου Οικονομικών φαίνεται ότι περιπλέκουν περισσότερο τα πράγματα.

Ένα μόνο δείγμα της προχειρότητας με την οποία εξακολουθούν να στέλνονται οι ειδοποιήσεις πληρωμής του ΕΝΦΙΑ είναι αυτό το οποίο κατήγγειλε στο cretapost ένας κάτοικος του Ηρακλείου.

Σύμφωνα λοιπόν με την καταγγελία, ο άτυχος φορολογούμενος αφού πήρε την ειδοποίηση πληρωμής του δικού του ΕΝΦΙΑ στη συνέχεια έλαβε και άλλη μία ειδοποίηση για τον νεκρό (!) πατέρα του.

Έκπληκτος αντικρίζει ότι καλούν τον πατέρα του να πληρώσει τον φόρο που του αναλογεί από ένα οίκημα το οποίο έχει ήδη περάσει στον ίδιον.Νέες εκπλήξεις στην εφορία

Ο Ηρακλειώτης φορολογούμενος παίρνει την ταυτότητα οφειλής και πηγαίνει στην εφορία για να δει τι ακριβώς τι συμβαίνει.

Στην εφορία τον περίμενε μία νέα έκπληξη καθώς σύμφωνα με την υπάλληλο, στο σύστημα μέσα ο πατέρας του φαίνεται όχι μόνο ότι ζει αλλά κι ότι είναι… άγαμος!

Ο Ηρακλειώτης ενημέρωσε την υπάλληλο ότι από τον Απρίλιο του 2005 που έφυγε από τη ζωή ο πατέρας του, αμέσως έγιναν οι διαδικασίες για την αποδοχή της κληρονομιάς ενώ έγιναν και νέα συμβόλαια για τα ακίνητα. Μάλιστα, ο ίδιος πλήρωσε για το συγκεκριμένο ακίνητο τον ΕΝΦΙΑ που του αναλογούσε.

Η υπάλληλος δεν μπορούσε να τον βοηθήσει καθώς του έλεγε ότι εκείνοι ότι βλέπουν στο σύστημα λένε.

Έτσι, πήρε τα χαρτιά του και πήγε στον προϊστάμενο της Εφορίας, ο οποίος με την σειρά του δεν μπόρεσε να τον βοηθήσει και του είπε ν’ απευθυνθεί στον λογιστή του.

Ο Ηρακλειώτης φορολογούμενος ακόμα δεν έχει βγάλει κάποια άκρη ενώ δεν μπορεί να καταλάβει πώς το σύστημα μετά από 10 χρόνια που έχει δηλωθεί ο θάνατος του πατέρα του τον εμφανίζει ζωντανό, με περιουσιακά στοιχεία αλλά και άγαμο!

Δελτίο τύπου από τον πρώην Αντιδήμαρχο κ.Τσίνα για το ΔΣ Λιβαδειάς

Δευτέρα, 29 Σεπτεμβρίου 2014

ΥΠ.ΟΙΚ: Ένα βήμα πιο κοντά σε λύση για τα κόκκινα δάνεια

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη με τον υπουργό Ανάπτυξης, Νίκο Δένδια, όπου... σύμφωνα με πληροφορίες στο τραπέζι βρέθηκε το θέμα των κόκκινων δανείων και οι υπόλοιπες μνημονιακές εκκρεμότητες που έχει το υπουργείο Ανάπτυξης.

Αμέσως μετά την συνάντηση, ανώτατος αξιωματούχος του υπουργείου Ανάπτυξης δήλωσε αισιόδοξος ότι θα υπάρξει λύση για το θέμα των κόκκινων δανείων, καθώς όπως είπε χαρακτηριστικά: «δεν υπάρχει κάθετη αντίρρηση της τρόικας για την ελληνική πρόταση ρύθμισης των κόκκινων δανείων, υπάρχουν μόνο παρατηρήσεις οι οποίες θα συζητηθούν».

Σημείωνεται ότι η ρύθμιση θα έχει έκτακτο χαρακτήρα διάρκειας δύο ετών, θα αφορά τα κόκκινα δάνεια των επιχειρήσεων και με την παρέλαση της, θα ισχύει το πτωχευτικό δίκαιο.

Ο ίδιος παράγοντας, σύμφωνα με το capital, είπε ότι η τρόικα πρέπει να καταλάβει ότι αν το 18% των επιχειρήσεων που έχουν αυτή την στιγμή κόκκινα δάνεια στις τράπεζες μπουν σε μια συνολική ρύθμιση των δανείων τους και των φορολογικών και ασφαλιστικών οφειλών τους, τότε το δημόσιο θα έχει κέρδος.

Αναφορικά ε τις κεφαλαιακές ανάγκες που θα χρειαστούν οι τράπεζες μετά την ρύθμιση των κόκκινων δανείων, ο ίδιος αξιωματούχους ανέφερε ότι δεν θα επηρεαστεί η κεφαλαιακή τους επάρκεια, καθώς δεν θα χρειαστούν νέα κεφάλαια.«Ακόμα όμως και αν χρειαστεί περαιτέρω κεφαλαιοποίηση, αυτή θα καλυφθεί από τα οφέλη του αναβαλλόμενου φόρου», δήλωσε ο ίδιος για να προσθέσει ότι η ρύθμιση των κόκκινων δανείων δεν θα επηρεάσει τα τραπεζικά stress tests.

Όπως υπογραμμίζει η ίδια πηγή, η τρόικα περιμένει τα στοιχεία απλό το γενικό λογιστήριο του κράτους σχετικά με τις υπόλοιπες οφειλές που έχουν οι επιχειρήσεις με κόκκινα δάνεια σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία, ενώ περιγράφοντας το πλαίσιο της νέας ρύθμισης είπε ότι σε αυτή θα ενταχθούν επιχειρήσεις με βάση ειδικά κριτήρια βιωσιμότητας.

Αναφορικά με την ρύθμιση των κόκκινων δανείων που αφορούν ιδιώτες, ο ίδιος αξιωματούχος δήλωσε ότι αυτή θα συνταχθεί σε δεύτερη φάση αφού πρώτα οριστικοποιηθεί το πλαίσιο της ρύθμισης για τις επιχειρήσεις.

Η «Λευκή Χήρα» των τζιχαντιστών

Υπήρξε μια «ήσυχη» νοικοκυρά, αλλά –επειδή, όπως λέει και ο λαός, άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου- έφτασε να γίνει η πιο επικίνδυνη γυναίκα του πλανήτη... Η Σαμάνθα Λέθγουαϊτ έχει κάνει αρκετά, για τα οποία η ίδια… περηφανεύεται και έχουν κάνει τις Αρχές σε όλο τον κόσμο να την ψάχνουν.

Πρόκειται για μια τρομοκράτισσα, η οποία έχει κατηγορηθεί για ουκ ολίγα. Πλέον όμως, βρετανικά δημοσιεύματα τη θέλουν να είναι η εκπαιδεύτρια ενός γυναικείου στρατού βομβιστών αυτοκτονίας των τζιχαντιστών. Το Ισλαμικό Κράτος φαίνεται πως βρήκε την ιδανική για τη συγκεκριμένη δουλειά. Δεν τη λένε τυχαία «Λευκή Χήρα» άλλωστε. Ονομάστηκε έτσι από τα ΜΜΕ, εξαιτίας του ότι είναι –υπερβολικά- λευκή και χήρα από τον πρώτο της άνδρα. Επίσης, η ονομασία αυτή παραπέμπει στις περιβόητες «Μαύρες Χήρες», τις γυναίκες που χρησιμοποιούσαν οι ισλαμιστές Τσετσένοι τρομοκράτες ως βομβίστριες αυτοκτονίας.

Ο σύζυγος της 30χρονης Βρετανίδας ανατίναξε τον εαυτό του στους βομβαρδισμούς του Λονδίνου το 2005. Εκείνη –όπως αναφέρεται- εντάχθηκε στην οργάνωση ISIS φέτος και δεν εκπαιδεύει μόνο, αλλά πρόκειται και για ένα από τα μέλη του με τη μεγαλύτερη επιρροή στις αποφάσεις που λαμβάνονται. Μάλιστα, χαρακτηρίζεται και ως «Η Σημαντική», σύμφωνα με την Daily Star. Πηγές από τις μυστικές υπηρεσίες της Βρετανίας θεωρούν ότι η Σαμάνθα Λέθγουαϊτ είναι η πιο ισχυρή γυναίκα στο «Ισλαμικό Κράτος». 

Αποστολή της -πέρα από το να εκπαιδεύει γυναίκες βομβίστριες- είναι επίσης η εκπαίδευση Ευρωπαίων που ασπάστηκαν στο Ισλάμ και προσφέρθηκαν εθελοντικά να πολεμήσουν για τους τζιχαντιστές. «Έχουμε κάποιες ενδιαφέρουσες πληροφορίες που αναφέρονται σε μια λευκή Βρετανίδα γυναίκα που έχει αναλάβει σημαντική θέση στο Ισλαμικό Κράτος. Την περιγράφουν ως μια γυναίκα που εντάχθηκε στον αγώνα της ISIS μετά τον γάμο της με έναν τζιχαντιστή ο οποίος έγινε μάρτυρας», αναφέρεται.

Παράλληλα, εξηγούν ότι «το πιο ισχυρό όπλο της είναι η προπαγάνδα. Μάλιστα, ενδέχεται να βρίσκεται και πίσω από τα βίντεο με τους αποκεφαλισμούς των δημοσιογράφων Στίβεν Σότλοφ και Τζέιμς Φόλεϊ, όπως και του εθελοντή ανθρωπιστή Ντέιβιντ Χέινς, που έχουν δώσει στη δημοσιότητα οι τζιχανιστές όλο τον τελευταίο καιρό», τονίζει μια κρατική πηγή στην εφημερίδα.

Η Λέθγουαϊτ είναι η πιο καταζητούμενη γυναίκα παγκοσμίως και φιγουράρει στη λίστα της Ιντερπόλ, η οποία εξέδωσε και… κόκκινο συναγερμό μετά την περσινή τρομοκρατική επίθεση στο εμπορικό κέντρο Γουέστγκεϊτ του Ναϊρόμπι στην Κένυα. Παράλληλα, θεωρείται μέλος της τζιχαντιστικής οργάνωσης που εδρεύει στη Σομαλία, της Αλ Σεμπάμπ (Al-Shabaab). Έχει κατηγορηθεί ότι έχει οργανώσει επιθέσεις με χειροβομβίδες σε θρησκευτικούς χώρους λατρείας μη μουσουλμάνων και επίσης είναι ύποπτη ότι εκείνη οργάνωσε την τρομοκρατική επίθεση σε μπαρ στη Μομπάσα, στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Κένυας, ενώ ήταν γεμάτο με κόσμο που παρακολουθούσε ποδόσφαιρο, συγκεκριμένα αγώνα του Euro 2012.

Αυτή είναι η Σαμάνθα Λέθγουαϊτ ή αλλιώς «Λευκή Χήρα»:

ΣΟΚ για Τρικαλινό από την εισβολή …κοτρώνας στο αυτοκίνητό του!

Έναν άκρως ασυνήθιστο …επισκέπτη δέχθηκε Τρικαλινός κάτοικος στην Πύλη Τρικάλων.
Όπως κατέγραψε το ...
trikalanews.gr ο κάτοικος, είναι «θύμα» της αλόγιστης λαθροϋλοτόμησης στα ριζά του Κόζιακα, η οποία πλέον «κατεβάζει» το βουνό…

Πριν 2 χρόνια, ο παθών, είχε ειδοποιήσει τις αρμόδιες Υπηρεσίες της περιοχής για την …μετακίνηση του βουνού εξαιτίας της αποψίλωσης του δάσους για …καυσόξυλα και τότε το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο της Πύλης, είχε πάρει προστατευτικά μέτρα με εργασίες στο βουνό.

Όμως φέτος που τα …αλυσοπρίονα στην περιοχή πήραν εκ νέου «φωτιά» λόγω του επικείμενου Χειμώνα, τα κατολισθητικά φαινόμενα εντάθηκαν και το αποτέλεσμα ήταν μια κοτρώνα βάρους περίπου 100 κιλών να βρεθεί για …οδήγηση στο όχημα του θύματος…

Ευτυχώς την ώρα εκείνη, δεν υπήρχαν άτομα μέσα στο όχημα και το κακό περιορίστηκε μόνο σε υλικές ζημιές…

Μιλώντας στο trikalanews.gr ο παθών, κάνει έκκληση προς τις αρμόδιες Υπηρεσίες να λάβουν μέτρα πριν μέσα στα …αυτοκίνητα της Πύλης, βρεθεί ολόκληρος ο… Κόζιακας.

Συνελήφθη 24χρονος υπήκοος Πακιστάν στην ευρύτερη περιοχή της Αταλάντης Φθιώτιδας, για κλοπή τροχοφόρου, πλαστογραφία και παραβάσεις του ΚΟΚ