Σάββατο, 25 Οκτωβρίου 2014

Επιστολή των εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ στους μαθητές για την 28η Οκτωβρίου

Alethea Tsipouradiko.

Αύριο,σας περιμένουμε να το γλεντήσουμε στο καθιερωμένο μας live,με τους Γιώργο Δημητρίου και Στάθη Παπαστάμου.. Οι Κυριακές της πόλης άλλαξαν! Ελάτε να διασκεδάσουμε!

Χαλκίδα:το έπαιζαν λογιστές και της απέσπασαν 480€

Θήβα:Σύλληψη 20χρονου για ναρκωτικά

Αμφίπολη: Στο κυνήγι του κρυμμένου χρυσού οι πρώτοι τυμβωρύχοι

Θρίλερ με αγνοούμενο νεαρό: Οι αντιφάσεις του πατέρα μπερδεύουν την αστυνομία...

Τα ίχνη του 21χρονου χάθηκαν στις αρχές του περασμένου Αυγούστου, στο διάσημο Κυκλαδίτικο νησί...

Στο γνώριμο περιβάλλον του Παναγιώτη Βαζακόπουλου 21ος χρόνων στρέφεται η αστυνομία η οποία αναζητά έναν φίλο του. Ο 21χρονος αγνοείται από την Πέμπτη 7 Αυγούστου.

Στην εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλης «Φως στο Τούνελ», χθες το βράδυ, ξεκαθάρισε το θολό τοπίο μετά και από τις διευκρινήσεις του πατέρα του, που είχε μπερδέψει με κατάθεση του την αστυνομία.

Ο κ. Μανώλης Βαζακόπουλος διευκρίνισε πως δεν έχει δει το γιο του εδώ και πολλά χρόνια αποκλείοντας έτσι το ενδεχόμενο ο 21χρονος να είχε πάει στην Πάρο όπου ζει για να τον βρει. Αρχικά είχε στρέψει την έρευνα των Αρχών στην κίνηση ενός συγκεκριμένου τραπεζικού λογαριασμού μέσω του οποίου όπως έλεγε έστελνε χρήματα στον γιο του, κάτι που τώρα αρνείται.

Από την πλευρά της η μητέρα του αγνοούμενου κα. Μαρία Δαμασκηνού, αποκλείει το ενδεχόμενο ο γιος της να έχει ταξιδέψει στο εξωτερικό καθώς στο σπίτι βρέθηκαν η ταυτότητα και το δίπλωμα του, ενώ ο ίδιος δεν είχε εκδώσει ποτέ διαβατήριο. Για μία ακόμα φορά απηύθυνε έκκληση σε όποιον γνωρίζει κάτι να μιλήσει.

ΤΟ ΠΟΥΛΑΚΙ ΠΕΤΑΞΕ....ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΠΛΟ!!!!


Νεκρός 48χρονος αγρότης από τον Άγιο Γεώργιο Λιβαδειάς

Άγιος Δημήτριος

Ο Άγιος Δημήτριος, που γεννήθηκε περί το 280-284 μ.Χ. και πέθανε πιθανότατα το 306[1] στη Θεσσαλονίκη, αποτελεί έναν από τους Μεγαλομάρτυρες της Χριστιανοσύνης. Ο Δημήτριος ήταν γόνος αριστοκρατικής οικογένειας στη Θεσσαλονίκη. Aνελίχθηκε στις βαθμίδες του ρωμαϊκού στρατού με αποτέλεσμα σε ηλικία 22 ετών να φέρει το βαθμό του χιλιάρχου. Ως αξιωματικός του ρωμαϊκού στρατού κάτω από τη διοίκηση του Τετράρχη (και έπειτα αυτοκράτορα) Γαλερίου Μαξιμιανού, όταν αυτοκράτορας ήταν ο Διοκλητιανός, έγινε Χριστιανός και φυλακίστηκε στην Θεσσαλονίκη το 303, διότι αγνόησε το διάταγμα του αυτοκράτορα Διοκλητιανού «περί αρνήσεως του χριστιανισμού». Μάλιστα λίγο νωρίτερα είχε ιδρύσει κύκλο νέων προς μελέτη της Αγίας Γραφής.

Σύμφωνα με την παράδοση, μέσα στη φυλακή ευλόγησε τον μαθητή του Νέστορα «κατασφραγίσας το μέτωπο αυτού δια του σταυρού», να νικήσει τον ειδωλολάτρη παλαιστή Λυαίο «μεγέθει σώματος και ρώμη τους κατ΄ αυτόν υπεβάλλων». Η νίκη του Νέστορα εξόργισε τον Αυτοκράτορα Μαξιμιανό που παρευρίσκετο στο στάδιο και έτσι ο μεν Νέστορας αποκεφαλίστηκε, ο δε Δημήτριος δολοφονήθηκε με λογχισμό στα πλευρά («λόγχη τρωθείς την πλευράν»).

Στη συνέχεια οι παρευρισκόμενοι χριστιανοί παρέλαβαν το μαρτυρικό λείψανο και το έθαψαν και πάνω στο τάφο το 412 ο έπαρχος του Ιλλυρικού Λεόντιος «την τε δόξαν λαμπρός, την τε προς τον Χριστόν πίστιν μάλα θερμός», έκτισε ναό «μέσον του σταδίου και του δημοσίου λουτρού κάλλιστα διηρημένου».

Οι συγγραφείς εγκωμίων του Αγίου Δημητρίου, Ευστάθιος Θεσσαλονίκης, Γρηγόριος ο Παλαμάς και Δημήτριος Χρυσολωράς, αναφέρουν ότι το σώμα του Αγίου τάφηκε στον τόπο του μαρτυρίου, ενώ ο τάφος μεταβλήθηκε σε βαθύ φρέαρ που ανέβλυζε μύρο, εξ ου και η προσωνυμία του Μυροβλήτου.

Στις βυζαντινές εικόνες αλλά και στη σύγχρονη αγιογραφία ο Άγιος Δημήτριος παρουσιάζεται αρκετές φορές ως καβαλάρης με κόκκινο άλογο, σε αντιδιαστολή του λευκού αλόγου του Αγίου Γεωργίου, να πατά τον άπιστο Λυαίο.

Είναι πολιούχος της Θεσσαλονίκης, όπου βρίσκεται ο ομώνυμος ναός πάνω από τον τάφο του. Εορτάζει στις 26 Οκτωβρίου. Στο Μηνιαίον της 26ης Οκτωβρίου αναγράφεται η μνήμη του μετά μικρής βιογραφίας και ιδίας ακολουθίας που περιέχει δύο κανόνες των οποίων ποιητές φέρονται ο Θεοφάνης ο Γραπτός και ο Πατριάρχης Φιλόθεος της Κωνσταντινούπολης.

Αλλάζει η ώρα: Ξημερώματα Κυριακής γυρίζουμε τα ρολόγια μας...

Katerina Nails Thiva


Παρασκευή, 24 Οκτωβρίου 2014

Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία βραβεύει τους μαθητές στο Ν. Βοιωτίας

Θήβα:Επιτέλους Κλήρωση εργατικών κατοικιών!

Αλλάζουν όλα στα επιδόματα

Ακόμα ένα κύμα κακοκαιρίας θα μας επισκεφθεί

Σοβαρές αναταράξεις σε μια σχέση, κυρίως αν γίνει γνωστή, φαίνεται ότι... προκαλεί η απιστία. Παρόλο που τα περισσότερα ζευγάρια την αποκηρύττουν, πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι το 1/4 των αντρών και το 15% των γυναικών έχουν απατήσει το έτερο ήμισυ. Οι ειδικοί προσπάθησαν μέσω ερευνών να κατηγοριοποιήσουν τους άπιστους ανάλογα με τις συνήθειές τους ή τα εξωτερικά τους χαρακτηριστικά. Μπορεί τα αποτελέσματα να είναι αμφίβολα, όμως μπορούν να δείξουν μια τάση απιστίας με τη βοήθεια της στατιστικής. Ποιοι άνθρωποι έχουν την τάση να είναι άπιστοι; Οι χρήστες του Twitter Είναι κοινό μυστικό ότι τα social media βλάπτουν τις σχέσεις, όμως η έρευνα του πανεπιστημίου του Missouri κατέδειξε ότι όσοι χρησιμοποιούν το Twitter έχουν ακόμα περισσότερες πιθανότητες να φλερτάρουν και να απατήσουν. Οι ψηλοί άντρες Μια διαδικτυακή σελίδα για σχέσεις συμπέρανε ότι οι άντρες που είναι πάνω από 1,78 έχουν διπλάσιες πιθανότητες να σας απατήσουν. Όσοι ακούν rock’n’roll Μια ακόμα έρευνα έδειξε ότι το 41% των ανδρών που απιστούν, ακούν ροκ μουσική. Όσο για τους πιο πιστούς, προτιμήστε αυτούς που επιλέγουν rap μουσική! Οι άντρες τεχνικοί υπολογιστών και οι γυναίκες καθηγήτριες Έρευνα της Αμερικανική Εταιρείας Οικογενειακού Προγραμματισμού για την απιστία στον γάμο είχε πολύ συγκεκριμένα αποτελέσματα που αφορούσαν στα επαγγέλματα των ανθρώπων που απατούν πιο εύκολα. Οι τεχνικοί υπολογιστών και οι καθηγήτριες αναδείχθηκαν πρωταθλητές και μάλιστα με διαφορά. «Χρυσό» οι Γάλλοι Γνωστή εταιρεία ερωτικών βοηθημάτων που πραγματοποίησε έρευνα για τις σεξουαλικές συνήθειες των ανθρώπων, ανακάλυψε ότι το 75% των Γάλλων απατούν ή έχουν απατήσει το έτερο ήμισυ. Μανία με τα ψώνια Μπορεί από μόνη της η κατηγορία αυτή να περιλαμβάνει μεγάλο μέρος του γυναικείου πληθυσμού, όμως στην πραγματικότητα η έρευνα επικεντρώθηκε στις γυναίκες που ασχολούνται περισσότερο με την εμφάνισή τους και τα ψώνια ως αποτέλεσμα της απιστίας τους Οι ξανθές γυναίκες Έρευνα γνωστής διαδικτυακής σελίδας για την απιστία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το 42% των γυναικών που απιστούν είναι ξανθές και μόλις το 11% είναι μαυρομάλλες.

Πέμπτη, 23 Οκτωβρίου 2014

Τι νιώθει κάποιος όταν παθαίνει κρίση πανικού

Τα λάθη της ανακύκλωσης: Τι δεν πρέπει να πετάμε στους μπλε κάδους

Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών αυτοκινήτων κατά τον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου

Σημεία SOS με επικίνδυνα δέντρα καθάρισε συνεργείο του δήμου Θήβας

Φάνης Σπανός

Στο περίπτερο της Αναπτυξιακής Εύβοιας στην έκθεση "Θέρμανση - Ενέργεια" με τον περιφερειακό σύμβουλο Σταμάτη Γκάβαλη, το Στέφανο Μπεχράκη και τα στελέχη της εταιρείας!

Τρίτη, 21 Οκτωβρίου 2014

Η καταπληκτική δίαιτα των 7 ημερών που κάνει θαύματα!

Αντιμετώπισε τη δυσκοιλιότητα: είναι ένας από τους λόγους που κάνουν την κοιλιά να φουσκώνει...
Δίαιτα για ξεφούσκωμα 7 ημερών:

1η Ημέρα

Πρωινό

Φρουτοσαλάτα από 2 φρούτα της λίστας, 2 κ.γ. μέλι, 2 κ.σ. ανάλατοι ξηροί καρποί, κανέλα.

Δεκατιανό

Μία φρυγανιά, 2 σπιρτόκουτα cottage cheece (60 γραμμ.).

Μεσημεριανό

Μία μερίδα κοτόπουλο ψητό ή βραστό (4 σπιρτόκουτα = 120 γραμμ.) με λαχανικά ή σαλάτα 1 φλιτζάνι ανάμεικτα λαχανικά, μία φέτα ψωμί, 1 κ.σ. ελαιόλαδο.

Απογευματινό

Ένα κεσεδάκι γιαούρτι 2%.

Βραδινό

Μία φέτα ψωμί με ταχίνι και μέλι και 1 κεσές γιαούρτι 2%.2η Ημέρα

Πρωινό

Ένα κεσεδάκι γιαούρτι 2% με 2 φρυγανιές και 2 κ.γ. μέλι ή μαρμελάδα.

Δεκατιανό

Δύο φρούτα από τη λίστα.

Μεσημεριανό

Μία μερίδα σπανακόρυζο 1½ φλιτζάνι με 2 σπιρτόκουτα τυρί άπαχο, μία φρυγανιά και μία ντομάτα, 1 κ.σ. ελαιόλαδο.

Απογευματινό

Μία χούφτα ξηροί καρποί, ανάλατοι.

Βραδινό

120 γραμμ. τόνος σε νερό, σαλάτα με λαχανικά από τη λίστα, μία φρυγανιά, 1 κ.σ. ελαιόλαδο.

3η Ημέρα

Πρωινό

Ένα ποτήρι γάλα 1,5% και μία φέτα ψωμί ολικής αλέσεως με λίγο ταχίνι και μέλι.

Δεκατιανό

Ένα φρούτο από τη λίστα.

Μεσημεριανό

Μία μερίδα φιλέτο άπαχο μοσχάρι (4 σπιρτόκουτα = 120 γραμμ.) και 1 φλιτζάνι ρύζι άγριο, 1 φλιτζάνι πράσινη σαλάτα, 1 κ.σ. ελαιόλαδο.

Απογευματινό

Ένα φρούτο της λίστας.

Βραδινό

Ένα κεσεδάκι γιαούρτι 2% με 1 κ.γ. μέλι, 2 κ.σ. δημητριακά ολικής αλέσεως και 1 κ.σ. ηλιόσπορο ή κολοκυθόσπορο ανάλατο, 1 κ.σ. ξηροί καρποί.

4η Ημέρα

Πρωινό

Ένα ποτήρι γάλα 1,5% με 3 κ.σ. δημητριακά ολικής αλέσεως και 1 φρούτο.

Δεκατιανό

Ένα φρούτο της λίστας.

Μεσημεριανό

Μία μερίδα (5 σπιρτόκουτα = 150 γραμμ.) ψάρι, ψητό ή βραστό, μία μέτρια πατάτα και 1 φλιτζάνι σαλάτα από μπρόκολο με λεμόνι, 1 κ.σ. ελαιόλαδο.

Απογευματινό

Ένα κεσεδάκι γιαούρτι 2%.

Βραδινό

Μία φέτα ψωμί με ταχίνι και μέλι και 1 γιαούρτι 2%.

5η Ημέρα

Πρωινό

Δύο φρυγανιές, 1 αβγό βραστό, μία φέτα τυρί και μία ντομάτα.

Δεκατιανό

Ένα μεγάλο φρούτο από τη λίστα.

Μεσημεριανό

Μακαρόνια (1 1/2 φλιτζάνι με 2 κ.σ. σάλτσα ντομάτας), 2 σπιρτόκουτα (60 γραμμ.) μυζήθρα, 1 φλιτζάνι σαλάτα λάχανο-καρότο, με λεμόνι, 1 κ.σ. ελαιόλαδο.

Απογευματινό

Ξηροί καρποί ανάλατοι (7-8).

Βραδινό

Ένα κεσεδάκι γιαούρτι 2% με 1 κ.γ. μέλι, 1 φρούτο, 2 κ.σ. δημητριακά ολικής αλέσεως και 1 κ.σ. ηλιόσπορο ή κολοκυθόσπορο ανάλατο.

6η Ημέρα

Πρωινό

Ένα κεσεδάκι γιαούρτι 2% με 2 φρυγανιές με 2 κ.γ. μέλι ή μαρμελάδα.

Δεκατιανό

Δύο μικρά φρούτα από τη λίστα.

Μεσημεριανό

Φασολάκια (1 1/2 φλιτζάνι), μία φρυγανιά, 1 φλιτζάνι κουνουπίδι με λεμόνι, 4 ελιές, 1 κ.σ. ελαιόλαδο.

Απογευματινό

Μϊα χούφτα ξηροί καρποί.

Βραδινό

Ένα καλαμάκι κοτόπουλο, 1/2 πίτα αλάδωτη, 1 φλιτζάνι κουνουπίδι με λεμόνι, χωρίς λάδι.

7η Ημέρα

Πρωινό

Φρουτοσαλάτα από 2 φρούτα της λίστας, 2 κ.γ. μέλι, 2 κ.σ. ανάλατοι ξηροί καρποί, κανέλα.

Δεκατιανό

Μία χούφτα ξηροί καρποί.

Μεσημεριανό

Μία μερίδα ψάρι όσο 5 σπιρτόκουτα (150 γραμμ.), μία φέτα ψωμί ολικής αλέσεως, 2 φλιτζάνια παντζάρια με λεμόνι και 1 κ.σ. ελαιόλαδο.

Απογευματινό

Δύο φρούτα.

Βραδινό

Ένα κεσεδάκι γιαούρτι 2% με 1 κ.γ. μέλι, 2 κ.σ. δημητριακά ολικής αλέσεως και 2 κ.σ. ηλιόσπορο ή κολοκυθόσπορο ανάλατο, 1 κ.σ. ξηροί καρποί.

Πρόσεξε: Το πριωνό μπορείς να το αντικαταστήσεις με όποια από τις 7 επιλογές σου δίνουμε.
Το ίδιο ισχύει για το δεκατιανό και το απογευματινό.

Ένα "φάρμακο" που oι γιατροί δεν θέλουν να ξέρουμε!

Είναι σίγουρο ότι οι φαρμακευτικές εταιρείες και οι γιατροί δεν θα ήθελαν οι παρακάτω πληροφορίες να κάνουν... τον γύρο του κόσμου. Έχει διαπιστωθεί ότι ένα μείγμα μελιού και κανέλας θεραπεύει τις περισσότερες ασθένειες.

Οι επιστήμονες σήμερα δέχονται, επίσης, το μέλι ως «RamBan» (πολύ αποτελεσματικό) φάρμακο για όλα τα είδη ασθενειών. Το μέλι μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς παρενέργειες σε κάθε είδους ασθένειες.

Μολονότι το μέλι είναι γλυκό, εάν ληφθεί στη σωστή δοσολογία ως φάρμακο, δεν βλάπτει ακόμα και τους διαβητικούς ασθενείς. Το «World News», ένα περιοδικό στον Καναδά, έχει δώσει τον ακόλουθο κατάλογο των ασθενειών που μπορεί να θεραπευτούν με μέλι και κανέλα, όπως έχει ερευνηθεί από δυτικούς επιστήμονες:

Καρδιοπάθεια
Κάντε μια πάστα από μέλι και κανέλα σε σκόνη, απλώστε την πάνω στο ψωμί, αντί για μαρμελάδα και να την τρώτε τακτικά για το πρόγευμα. Μειώνει τη χοληστερόλη στις αρτηρίες και σώζει από καρδιακή προσβολή. Επίσης όσοι είχαν ήδη μια καρδιακή προσβολή, αν κάνουν αυτή τη διαδικασία καθημερινά, θα τους βοηθήσει να μην ξαναπάθουν. Η τακτική χρήση της πιο πάνω διαδικασίας βοηθά στη σωστή λειτουργία της αναπνοής και δυναμώνει τους παλμούς της καρδιάς. Όσο μεγαλώνουμε, οι αρτηρίες και οι φλέβες χάνουν την ευελιξία τους και φράζουν. Το μέλι και η κανέλα αναζωογονούν τις αρτηρίες και τις φλέβες.

Αρθρίτιδα
Ασθενείς με αρθρίτιδα, μπορούν να λαμβάνουν καθημερινά, πρωί και βράδυ, ένα φλιτζάνι ζεστό νερό με δύο κουταλιές μέλι και ένα μικρό κουταλάκι του γλυκού σκόνη κανέλας. Εάν λαμβάνεται τακτικά, ακόμη και οι χρόνιες αρθρίτιδες μπορεί να θεραπευτούν. Σε μια πρόσφατη έρευνα που διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης, διαπιστώθηκε ότι όταν οι γιατροί φρόντιζαν τους ασθενείς τους με ένα μείγμα από μια κουταλιά της σούπας μέλι και μισό κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη πριν από το πρωινό, διαπίστωσαν ότι μέσα σε μια εβδομάδα, από τα 200 άτομα που είχαν υποστεί την φροντίδα, σχεδόν 73 ασθενείς είχαν εντελώς απαλλαγεί από τον πόνο και μέσα σε ένα μήνα, κυρίως όλοι οι ασθενείς που δεν μπορούσαν να περπατήσουν ή να μετακινηθούν, εξαιτίας της αρθρίτιδας, άρχισαν να περπατάνε χωρίς πόνο.

Κυστίτιδα
Πάρτε δύο κουταλιές της σούπας σκόνη κανέλας και ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι σε ένα ποτήρι χλιαρό νερό και πιείτε το. Καταστρέφει τα μικρόβια στην ουροδόχο κύστη.

Πονόδοντος
Κάντε μια πάστα από ένα κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη και πέντε κουταλάκια του γλυκού μέλι και απλώστε την στο δόντι που σας πονάει. Μπορείτε να το απλώνετε τρεις φορές την ημέρα μέχρι το δόντι να σταματήσει να σας πονά.

Χοληστερόλη
Δύο κουταλιές της σούπας μέλι και τρία κουταλάκια του γλυκού κανέλα σε σκόνη, αναμιγμένα σε 456 γραμμάρια νερού τσαγιού, που χορηγείται σε έναν ασθενή χοληστερόλης, έδειξε ότι μειώνει το επίπεδο της χοληστερόλης στο αίμα κατά 10% μέσα σε δύο ώρες. Όπως αναφέρεται και στους ασθενείς αρθρίτιδας, εάν λαμβάνεται τρεις φορές την ημέρα, κάθε χρόνια χοληστερόλη θεραπεύεται. Σύμφωνα με τις πληροφορίες στο εν λόγω περιοδικό, το αγνό μέλι όταν λαμβάνεται με φαγητό ανακουφίζει από την χοληστερόλη.

Κρυολόγημα
Αυτοί που πάσχουν από κοινά ή σοβαρά κρυολογήματα πρέπει να λαμβάνουν μια κουταλιά της σούπας χλιαρό μέλι με 1/4 κουτάλι κανέλα σε σκόνη καθημερινά, για τρεις ημέρες. Η διαδικασία αυτή θα θεραπεύσει περισσότερο τον χρόνιο βήχα, το κρυολόγημα και θα καθαρίσει τα ιγμόρεια.

Διαταραχές στομάχου
Όταν το μέλι λαμβάνεται με σκόνη κανέλας θεραπεύει τον πόνο στο στομάχι και επίσης καθαρίζει τα έλκη του στομάχου από τη ρίζα.

Αέρια στομάχου (φουσκώματα)
Σύμφωνα με τις μελέτες που έγιναν στην Ινδία και την Ιαπωνία, έδειξαν ότι αν το μέλι λαμβάνεται με κανέλα σε σκόνη το στομάχι απαλλάσσεται
από τα αέρια.

Ανοσοποιητικό σύστημα
Καθημερινή χρήση του μελιού και σκόνης κανέλας δυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα και προστατεύει τον οργανισμό από βακτήρια και ιούς. Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι το μέλι έχει διάφορες βιταμίνες και σίδηρο σε μεγάλες ποσότητες. Η συνεχής χρήση του μελιού δυναμώνει τα λευκά αιμοσφαίρια του αίματος για την καταπολέμηση των βακτηριδίων και των ιών.

Δυσπεψία
Κανέλα σε σκόνη αναμιγμένη με δύο κουταλιές της σούπας μέλι όταν ληφθεί πριν το φαγητό ανακουφίζει και χωνεύεται το βαρύ γεύμα.

Γρίπη
Ένας επιστήμονας στην Ισπανία απόδειξε ότι το μέλι περιέχει ένα φυσικό συστατικό το οποίο σκοτώνει τα μικρόβια γρίπης και σώζει τον ασθενή από γρίπη.

Μακροβιότητα
Τσάι από μέλι και λίγη κανέλα σε σκόνη, όταν λαμβάνεται τακτικά, συλλαμβάνει τη φθορά του γήρατος. Πάρτε τέσσερις κουταλιές μέλι, ένα κουτάλι σκόνη κανέλας και τρία φλιτζάνια νερό και βράστε τα. Πίνετε 1/4 φλιτζανιού, τρεις με τέσσερις φορές την ημέρα..

Ακμή
Τρεις κουταλιές της σούπας μέλι και ένα κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη πάστα. Εφαρμόστε αυτήν την πάστα για τα σπυράκια πριν από τον ύπνο και ξεπλύνετε το επόμενο πρωί με χλιαρό νερό. Εάν γίνεται καθημερινά για δύο εβδομάδες, αφαιρεί τα σπυράκια από τη ρίζα.

Παθήσεις του δέρματος
Εφαρμόστε μέλι και κανέλα σε σκόνη σε ίσα μέρη στις περιοχές που χρήζουν θεραπείας. Έκζεμα, λειχίνες και σε όλους τους τύπους των λοιμώξεων του δέρματος.

Αδυνάτισμα
Καθημερινά το πρωί, μισή ώρα πριν από το πρωινό με άδειο στομάχι και το βράδυ, πριν τον ύπνο, πιείτε μέλι και κανέλα σε σκόνη βρασμένα σε ένα φλιτζάνι νερό. Εάν λαμβάνεται τακτικά, μειώνει το βάρος ακόμη και στο πιο παχύσαρκο άτομο. Επίσης, πίνοντας αυτό το μίγμα τακτικά, δεν επιτρέπει στο λίπος να συσσωρευτεί στο σώμα, ακόμη και αν κάποιος ακολουθεί διατροφή πλούσια σε θερμίδες.

Καρκίνος
Πρόσφατη έρευνα στην Ιαπωνία και την Αυστραλία έδειξε ότι προχωρημένες μορφές καρκίνου του στομάχου και των οστών έχουν θεραπευτεί επιτυχώς. Οι ασθενείς που πάσχουν από αυτά τα είδη καρκίνου θα πρέπει να λαμβάνουν καθημερινά μια κουταλιά της σούπας μέλι με ένα κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη για ένα μήνα τρεις φορές την ημέρα.

Κούραση
Πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι η περιεκτικότητα σε σάκχαρα του μελιού είναι πιο χρήσιμα παρά επιβλαβή στην αντοχή του σώματος. Ηλικιωμένοι που παίρνουν μέλι και κανέλα σε σκόνη σε ίσα μέρη, έχουν μεγαλύτερη εγρήγορση και ευελιξία. Ο Δρ Milton, ο οποίος έχει κάνει την έρευνα, λέει ότι η μισή κουταλιά της σούπας μέλι που λαμβάνεται σε ένα ποτήρι νερό και πασπαλισμένα με λίγη κανέλα σε σκόνη, που λαμβάνονται καθημερινά μετά το βούρτσισμα των δοντιών και το απόγευμα, περίπου στις 15:00 μ.μ.όταν η ζωτικότητα του σώματος αρχίζει να μειώνεται, αυξάνει τη ζωτικότητα του σώματος μέσα σε μια εβδομάδα.

Άσχημη αναπνοή
Οι άνθρωποι της Νότιας Αμερικής, το πρώτο πράγμα που κάνουν το πρωί, είναι γαργάρες με ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι και κανέλα σε σκόνη αναμεμιγμένα με ζεστό νερό. Έτσι διατηρούν την αναπνοή τους φρέσκια όλη την ημέρα. Πηγή: Weekly World News

Προσοχή: Φροντείστε να αγοράσετε πραγματική κανέλα (πιο ανοιχτόχρωμη) από ένα κατάστημα με βιολογικά είδη γιατί στο εμπόριο και στα σούπερ μάρκετ κυκλοφορούν σκόνες με τεχνητά χρώματα.

Σεισμός αναστάτωσε τους κατοίκους της Λοκρίδας

6 χιλιόμετρα Νότια-Νοτιοανατολικά τις Αταλάντης ήταν το επίκεντρο του σεισμού που έγινε στις 20:46 απόψε...
Ο σεισμός ήταν μεγέθους 3,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και είχε εστιακό βάθος 5 χιλιόμετρα. Μέχρι στιγμής δεν έχουν δηλωθεί ζημιές, ωστόσο το μέγεθος του ήταν αρκετό να ανησυχήσει τους κατοίκους.

Πως ένας Ιταλός θησαυρίζει παράνομα από τα ελληνικά βότανα

Στο παράνομο εν μέρει, αλλά ιδιαίτερα επικερδές εμπόριο άγριων ελληνικών βοτάνων αναφέρεται ρεπορτάζ που δημοσιεύεται σε βελγική εφημερίδα...

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της L' Echo, συγκομιδή μεγάλων ποσοτήτων βοτάνων, όπως το φασκόμηλο, η άγρια ρίγανη και το τσάι του βουνού, λαμβάνει χώρα σε κατασκηνώσεις που έχουν στηθεί σε ελληνικά χωριά στα ελληνοαλαβανικά σύνορα με σκοπό τη χωρίς πιστοποίηση πώλησή τους στο εξωτερικό.

«Τα φυτά που μαζεύτηκαν το καλοκαίρι από τους παράνομους κόπτες στα ελληνοαλβανικά σύνορα, πουλήθηκαν 20 σεντς το κιλό και μεταπουλήθηκαν 4 ευρώ από έναν Ιταλό ενδιάμεσο» αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Σημειώνεται πως παρότι στην Ελλάδα υπάρχουν 7.500 είδη φυτών και το 20% εξ αυτών είναι φαρμακευτικά και αρωματικά βότανα, η καλλιέργεια και η εξαγωγή τους υστερεί κατά πολύ άλλων Ευρωπαίων ανταγωνιστών, όπως η Γερμανία, η Βουλγαρία, η Ιταλία, η Πολωνία, που θεωρούνται πρωταθλητές του κλάδου.

Ωστόσο, όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα, το 2013 φαίνεται να αλλάζει το σκηνικό, με «την κυβέρνηση να δημιουργεί "εθνικό κατάλογο" επιστημονικής αναφοράς των ειδών και πολλούς επιχειρηματίες να στρέφονται προς την εκμετάλλευση και αξιοποίηση των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών».

Ο Δήμος Αλιάρτου - Θεσπιέων υπέγραψε το έντυπο προσχώρησης στο «Σύμφωνο των Δημάρχων»

Ιδανική σχέση: Αυτά είναι τα 7 μαγικά κλειδιά για να την αποκτήσεις...

Ο Σύμβουλος Σχέσεων Νικόλας Ουρανός μας αποκαλύπτει τα μυστικά για μια πετυχημένη σχέση
Αναρωτήθηκες ποτέ γιατί την ίδια στιγμή ενώ κάποιες ερωτικές σχέσεις καταβαραθρώνονται κάποιες άλλες αποθεώνονται;

Ο Σύμβουλος Σχέσεων Νικόλας Ουρανός μας δίνει τις απαντήσεις :

Σίγουρα για να δώσεις μια ικανοποιητική απάντηση στην παραπάνω ερώτηση δεν μπορείς μόνο να σταθείς στις μαρτυρίες των συγγενών και των φίλων, χρειάζεται να κάνεις μια εκτεταμένη έρευνα και κυρίως να είσαι καλά συνδεδεμένος με την καρδιά σου.

Τα καλά νέα είναι πως τα ποιοτικά χαρακτηριστικά και οι αξίες που διέπουν μια επιτυχημένη σχέση υπάρχουν, μαθαίνονται, καλλιεργούνται.

Ας δούμε μαζί λοιπόν, ένα προς ένα, τα 7 συμπεριφερικά γνωρίσματα, τα οποία προσδίδουν ποιότητα σε μια σχέση. Φυσικά και εσύ με την σειρά σου μπορείς να προσθέσεις τα δικά σου.
Οι άνθρωποι λοιπόν που συντελούν στη δημιουργία μιας εξαιρετικής σχέσης :

1. Δεν επηρεαζόνται από καταστάσεις μιας προηγούμενης σχέσης και δεν τις μεταφέρουν στην τωρινή.Οι χωρισμοί στις σχέσεις συμβαίνουν, μοιάζουν και είναι αναπόφευκτοι. Κάποιες φορές είναι αρκετά επίπονοι και άλλες φορές γίνονται σήριαλ σε συνέχειες. Οι άνθρωποι που είναι ικανοί να δημιουργήσουν μια καταπληκτική σχέση είναι αυτοί που πρώτα βρήκαν τη δύναμη και το κουράγιο να συγχωρέσουν το προηγούμενο ταίρι τους και να κάνουν το βήμα "εμπρός", απαλλαγμένοι από τα βαρίδια του παρελθόντος, αναπνέοντας μόνο καθαρό αέρα στην σχέση που βρίσκονται τώρα.

2. Κατανοούν την ισορροπία μεταξύ του "δίνω" και του "παίρνω"Σε μια ισότιμη σχέση χρειάζεται να υπάρχει ισορροπία ανάμεσα στο "δίνω" και το "παίρνω". Συχνά παρατηρείται το φαινόμενο ο ένας επό τους δύο συντρόφους να χάνει πρώτα τον εαυτό του και μετά την ισορροπία ανάμεσα στο τι λαμβάνει και στο τι προσφέρει στη σχέση. Αυτό έχει αρνητικές αλυσιδωτές αντιδράσεις αφού δίνοντας περισσότερα και λαμβάνοντας λιγότερα, είτε εκρηγνύεται είτε δυσανασχετεί, πάντως σε κάθε περίπτωση πληγώνεται. Χρειάζεται όχι φυσικά να κρατάμε λογαριασμό αλλά να είμαστε συνειδητοί σε αυτό που συνεισφέρουμε και εισπράττουμε από την σχέση μας.

3. Γνωρίζουν πότε και πώς να κάνουν χώροKάποιοι άνθρωποι τείνουν να «εξαφανίζονται» όταν μπαίνουν σε μια σχέση. Σταματούν τις προσωπικές τους δραστηριότητες (γυμναστήριο, hobbies, επικοινωνία με φίλους). Χάνουν την φρεσκάδα, τον αυθορμητισμό και την αυτοπεποίθηση της ολοκληρωμένης και επαναφορτισμένης «μονάδας», που συμμετέχει στη σχέση. Μια υγιής σχέση χρειάζεται τις κατάλληλες αποστάσεις για να ανθήσει. Άλλωστε πώς θα συνεχίσει να πετυχαίνει με οδηγό τον αλληλοσεβασμό, τη δημιουργικότητα και αυτοπεποίθηση; Η εξαιρετική σχέση λειτουργεί με δύο συντρόφους που αποτελούν ταυτόχρονα ο ένας για τον άλλο, το "άλλο του ολόκληρο".

4. Κάνουν ο ένας τον άλλο να γελάειΤο χιούμορ είναι πύλη σοφίας. Χωρίς χιούμορ μια σχέση δύσκολα μπορεί να ξεπεράσει γρήγορα και με αυτοπεποίθηση τις δύσκολες στιγμές της. Έχει επίσης αγχολυτικό ρόλο για τα ζητούμενα και τις αγωνίες των συντρόφων ενώ δεν μπορεί να χαρακτηριστεί εξαιρετική αν δεν είναι πρώτα από όλα διασκεδαστική.

5. Δεν τρέφουν ψευδαισθήσεις για τις δυνατότητες του άλλουΌλοι είμαστε γήινοι και έχουμε σάρκα και οστά. Μπορεί να ξεχωρίζει ο ένας σε κάποιους τομείς, και σε άλλους τομείς ο έτερος, αλλά πολύ εύκολα στην συνύπαρξη ή στην συγκατοίκηση, μπορούμε να δούμε τα όριά μας να αλλάζουν. Καλό είναι να είμαστε συνειδητοποιημένοι σε αυτόν τον τομέα και να μην έχουμε παράλογες απαιτήσεις από τις αντοχές, τις δυνάμεις και την ανθεκτικότητα του συντρόφου μας. Άλλωστε "δεν τα έχουμε φτιάξει" με τον Batman ή την PowerGirl !

6. Σταματούν να "φέρνουν την καταστροφή"Σε αυτό κομμάτι οφείλεται κοντά στο 80% των προβλημάτων που εμφανίζονται και αναπτύσσονται σε μία σχέση. Τόσο συχνά λοιπόν έχουμε την τάση να επιτρέπουμε στους φόβους μας και τις ανασφάλειες μας να έρχονται στην επιφάνεια, γινόμενοι "μάντεις κακών". Επίσης αν αφήσουμε "αδούλευτα" τα χαρίσματα μας, αυτά για τα οποία αρχικά "λάμψαμε" και ελκύσαμε τη γνωριμία μας, πολύ εύκολα αυτά μπορούν να "ξεθωριάσουν" και εκεί που είμασταν γεμάτοι ενέργεια και διάθεση για τη σχέση, να μεταμορφωθούμε σε "πνεύματα" κριτικής και αντιλογίας. Ας καταλάβουμε για τα καλά, ότι η ερωτική σχέση είναι το καταλληλότερο "όχημα" για την συναισθηματική μας ωρίμανση.

7. ...και πάνω από όλα, Αγαπούν...Αγαπούν τον εαυτό τους. Αγαπούν τους συντρόφους τους. Αλλά η αγάπη τους δεν σταματάει εκεί. Εκπέμπεται στο σύνολο. Είναι καλοπροαίρετοι και η συνεισφορά και η δράση τους εκπέμπει θετικό πρόσημο στην κοινωνία. Γνωρίζουν καλά ότι η αγάπη δεν είναι απλά ένα συναίσθημα αλλά μια διαρκής κατάσταση θετικότητας και ανωτερότητας. Έριξαν τα τείχη της καρδιάς τους, αυτά που έκαναν την αγάπη τους επιλεκτική.

Ποιος είναι ο σωματότυπός σου; Δες και μάθε μικρά μυστικά για να χάσεις κιλά!

Όλοι οι σωματότυποι μπορούν να χωριστούν σε τρεις βασικές κατηγορίες...
Τους εκτόμορφους, τους μεσόμορφους και τους ενδόμορφους.

Η κάθε κατηγορία διαφέρει από την άλλη και έχει τα δικά της ξεχωριστά χαρακτηριστικά. Διαφέρουν στη σωματοδομή, στην ικανότητα αποθήκευσης και καύσης του λίπους, αλλά και στην ικανότητα ανάπτυξης μυϊκής μάζας.


Έχουν διαφορετική προδιάθεση για μυοσκελετικούς τραυματισμούς, χρειάζονται διαφορετικά είδη άσκησης και απαιτούν διαφορετικό διαιτολόγιο.

Ας δούμε όμως τα χαρακτηριστικά της κάθε κατηγορίας:

Εκτόμορφος

Ο εκτόμορφος τύπος είναι αδύνατος, έχει επίπεδο θώρακα, διαθέτει χαμηλά ποσοστά λίπους καθώς και χαμηλά επίπεδα μυϊκής μάζας. Διαθέτει γρήγορο μεταβολικό ρυθμό και η ικανότητά του να αποθηκεύει λίπος και μυϊκή μάζα είναι σχετικά μειωμένη.

Προπονητικά, ο συγκεκριμένος σωματότυπος θα πρέπει να δίνει έμφαση στην προπόνηση με αντιστάσεις, ώστε να αυξήσει τη μυϊκή δύναμη και το μυϊκό του βάρος.

Διατροφικά, οι εκτόμορφοι έχουν το πλεονέκτημα ότι μπορούν να τρώνε μεγαλύτερες ποσότητες και να μην παχαίνουν. Παράλληλα με την προπόνηση δύναμης, χρειάζεται να λαμβάνουν τροφές με αρκετή πρωτεΐνη και υδατάνθρακα, σε τακτά γεύματα, ώστε να βελτιώνεται η σωματική τους εμφάνιση.

Μεσόμορφος

Ο μεσόμορφος τύπος, διακρίνεται από το μεγάλο άνοιγμα των ώμων και από τη στενή μέση. Έχει ικανοποιητικά επίπεδα μυϊκής μάζας και είναι ικανός να αποθηκεύει ενέργεια (λίπος, μύες).

Η ανταπόκριση του στη άσκηση είναι εξαιρετική, κάτι που σημαίνει ότι ο άνθρωπος αυτής της κατηγορίας μπορεί εύκολα να αποκτήσει καλή φυσική κατάσταση και να «χτίσει» το σώμα του.

Από τη διατροφική σκοπιά, ο μεσόμορφος τύπος μπορεί εύκολα να διαχειριστεί το βάρος του. Τρώει – παχαίνει, δεν τρώει – αδυνατίζει. Μια ισορροπημένη διατροφή μπορεί να τον κρατήσει στα φυσιολογικά επίπεδα σωματικής σύστασης.

Ενδόμορφος

Ο ενδόμορφος τύπος, διακρίνεται από το στρογγυλό σχήμα σώματος και από τη συσσώρευση λίπους γύρω απ” τους γοφούς. Το ποσοστό λίπους του είναι υψηλό και τα επίπεδα μυϊκής μάζας είναι ικανοποιητικά.

Αυτός ο τύπος σώματος χρειάζεται κυρίως αερόβια άσκηση με στόχο τη μείωση του λίπους. Δευτερευόντως μπορεί να κάνει ασκήσεις ενδυνάμωσης για συντήρηση της μυϊκής μάζας και αύξηση του μεταβολισμού. Σε γενικές γραμμές οι ενδόμορφοι τύποι σώματος είναι αυτοί που απαιτούν μεγαλύτερη προσπάθεια για βελτίωση της φυσικής κατάστασης.

Από διατροφική σκοπιά, οι ενδόμορφοι είναι εκείνοι που πρέπει να προσέχουν περισσότερο τη δίαιτά τους. Η διατροφή είναι το βασικότερο εργαλείο τους στη «μάχη» για τη βελτίωση της εξωτερικής εμφάνισης, γι” αυτό θα πρέπει να αποκτήσουν εφόρου ζωής σωστές διατροφικές συνήθειες.

Αντιμετωπίστε τον πονόλαιμο με φυσικά γιατροσόφια

Ο πονόλαιμος μπορεί να γίνει πολύ βασανιστικός. Η κατάποση είναι από τις σωματικές λειτουργίες που γίνονται αυτόματα, χωρίς να τους δίνουμε σημασία...
Όταν αντιμετωπίζουμε έναν ισχυρό πονόλαιμο, όμως, κάθε γουλιά ή μπουκιά φαγητού είναι μια μικρή μάχη. Πριν ο πονόλαιμος σας καταβάλει οριστικά, δοκιμάστε να αναλάβετε δράση εύκολα κι αποτελεσματικά. Ακολουθούν σπιτικές συνταγές που θα σας βοηθήσουν να καταπολεμήσετε φυσικά τον πόνο.

Σημείωση: Μη δώσετε μέλι σε παιδιά ηλικίας κάτω του ενός έτους.

Κάντε γαργάρες με ζεστό αλατόνερο

Αν η γιαγιά σας, σάς έχει δώσει ποτέ αυτή τη συμβουλή, είχε απόλυτο δίκιο. Οι γαργάρες με αλατόνερο είναι μια παμπάλαια θεραπεία, πολύ εύκολα εφαρμόσιμη και αποτελεσματική. Ο πονόλαιμος, ανεξάρτητα από τις αιτίες που τον δημιουργούν, προκαλείται επειδή τα κύτταρα στις βλενώδεις μεμβράνες του λαιμού σας είναι πρησμένα και ερεθισμένα. Κάνοντας γαργάρες με αλατόνερο, μειώνετε το πρήξιμο λόγω της ιδιότητας του αλατιού να αφυδατώνει. Ξηραίνει τα πρησμένα κύτταρα και, ταυτόχρονα, καταπολεμά την υπερβολική έκκριση βλέννας. Το αλάτι, μπορεί επίσης να σταματήσει τη ρινική καταρροή.

Θα χρειαστείτε:

- Μια κούπα ζεστό νερό
- ½ κουτάλι του γλυκού αλάτι.

Οδηγίες:

Ζεστάνετε το νερό χωρίς να το αφήσετε να βράσει. Προσθέστε το αλάτι και κάντε γαργάρες. Επαναλάβετε τρεις φορές τη μέρα. Αν το παρακάνετε, κινδυνεύετε να ξηράνετε εντελώς τους -ακόμα- υγιείς μαλακούς ιστούς και να επιδεινώσετε την κατάστασή σας.

«Εξατμίστε» τον

Ο υδρατμός μπορεί να καταπραΰνει τον πονόλαιμο -ειδικά αυτόν που προκαλείται από ξηρότητα- να ελαττώσει τη διάρκειά του και να αποσυμφορήσει τα ιγμόρεια. Δεν χρειάζεται να χωθείτε στη σάουνα του γυμναστηρίου σας, απλά:

Θα χρειαστείτε:

- ένα μέτριο μπολ
- αρκετό καυτό νερό για να γεμίσετε το μπολ ως τη μέση
- μία πετσέτα χεριών (ή οποιαδήποτε αντίστοιχου μεγέθους)
- 2 σταγόνες αιθέριο έλαιο ευκαλύπτου (προαιρετικά)

Οδηγίες:

Γεμίστε το μπολ με το βρασμένο νερό. Σκύψτε από πάνω του, ώστε να εισπνέετε τους υδρατμούς –δεν χρειάζεται να κολλήσετε το πρόσωπό σας πάνω στο δοχείο. Κρατήστε την πετσέτα πάνω από το κεφάλι σας, ώστε να εγκλωβίσετε τους υδρατμούς. Αν φοβάστε ότι η οικογένειά σας θα ανησυχήσει με το περίεργο πετσετοφόρο πλάσμα που ρουθουνίζει πάνω από ένα μπολ με καυτό νερό, σας επισημαίνουμε, ότι η εισπνοή των υδρατμών έπειτα από ένα καυτό ντουζ έχει τα ίδια ανακουφιστικά αποτελέσματα.

Χρησιμοποιείστε πιπέρι Καγιέν (συνιστάται μόνο για ενήλικες)

Πρόκειται για ακόμη μία σπιτική θεραπεία, που φαίνεται ασυνήθιστη, αλλά έχει ανακουφίσει πολλούς παθόντες. Το να ρίξετε μέσα στον ήδη «καυτό» λαιμό σας κάτι που μοιάζει με καυτερή πιπεριά ακούγεται μάλλον ακατάλληλο να βοηθήσει. Υπάρχει, όμως, λογική πίσω από τον παραλογισμό. Το Καγιέν (και πολλά ακόμα πιπέρια) έχει μια χημική ένωση, την καψαϊκίνη, που ανακουφίζει προσωρινά τον πόνο, περίπου όπως η ασπιρίνη. Αυτό επιτυγχάνεται εξαιτίας της ιδιότητας της ένωσης να επιβραδύνει κάτι που λέγεται ουσία P, η οποία είναι υπεύθυνη της μετάδοσης του σήματος του πόνου στον εγκέφαλο. Έτσι, η δυσάρεστη αίσθηση στον λαιμό σας θα μετριαστεί, και γρήγορα θα παταχθεί.

Θα χρειαστείτε:

-1/2 κουτάλι του γλυκού πιπέρι Καγιέν.
- μια κούπα βραστό νερό
- 1 κουτάλι του γλυκού μέλι

Οδηγίες:

Προσθέστε το πιπέρι και το μέλι σε νερό που βράζει. Ανακατέψτε και περιμένετε μέχρι το ρόφημα να ζεσταθεί –όχι να βράσει. Μη ξεχνάτε να ανακατεύετε συχνά, γιατί το Καγιέν έχει τη τάση να «κάθεται» στον πάτο. Αν σας δυσαρεστούν πολύ οι καυτερές γεύσεις, μειώστε τη δόση του πιπεριού.

Ξεκουραστείτε και καταναλώστε υγρά

Αυτή είναι μια χιλιοειπωμένη συμβουλή, αλλά υπάρχει λόγος που την ακούτε τόσο συχνά, γι' αυτό ακολουθείστε τη. Συνδυάστε τη με άλλες φυσικές θεραπείες - μπορεί να αυξήσει κατακόρυφα την επίδρασή τους. Σιγουρευτείτε ότι επιτρέπετε στο σώμα σας να ξεκουραστεί όσο του χρειάζεται και πιείτε όσο πιο πολλά υγρά μπορείτε!

Θα χρειαστείτε:

- ένα άνετο σημείο να κουρνιάσετε
-νερό, πορτοκαλάδες, κι άλλο νερό, τσάι και οποιοδήποτε άλλο ρόφημα θεωρείτε κατάλληλο (το αλκοόλ και η καφεϊνη θα πρέπει να αποφεύγονται).

Οδηγίες:

Ένα καλό βιβλίο ή η αγαπημένη σας ταινία, είναι οι καλύτεροι σύντροφοι. Νιώστε βολικά, ξεκουραστείτε και πιείτε, πιείτε, πιείτε!

Μασήστε μπαχαρικό γαρύφαλλο

Τα γαρύφαλλα χρησιμοποιούνταν για χρόνια, ειδικά στην παραδοσιακή Κινέζικη Φαρμακευτική. Πλέον, σπάνια γίνεται χρήση των φαρμακευτικών ιδιοτήτων τους. Κάποτε οι οδοντίατροι τα χρησιμοποιούσαν ακόμη και ως αναισθητικό, αφού βοηθούν πολύ στην καταπολέμηση του πονόδοντου. Το μπαχαρικό γαρύφαλλο είναι τόσο αποτελεσματικό παυσίπονο, εξαιτίας της ουσίας ευγενόλης που περιέχει. Η ευγενόλη αποτελεί φυσικό παυσίπονο και έχει αντιβακτηριδιακή δράση. Μασώντας το γαρύφαλλο, επιτρέπετε στην ουσία αυτή να απελευθερωθεί και να κατευνάσει τον πόνο στο λαιμό σας.

Σημείωση: Μην αντικαταστήσετε το μπαχαρικό με αιθέριο έλαιο γαρύφαλλου – μπορεί να σας προκαλέσει στομαχικά προβλήματα.

Θα χρειαστείτε:

-πολλά ολόκληρα γαρύφαλλα
-ένα ποτήρι νερό (προαιρετικά, αλλά ούτως ή άλλως πρέπει να καταναλώνετε υγρά)

Οδηγίες:

Βάλτε στο στόμα σας ένα, δυο γαρύφαλλα και γλείψτε τα μέχρι να μαλακώσουν. Μασήστε τα σα να ήταν τσίχλα. Δε θα σας βλάψει το να τα καταπιείτε, αλλά μπορείτε και να τα φτύσετε.

Το οξυζενέ θα σας βοηθήσει

Ναι, ο ορκισμένος εχθρός κάθε παιδιού με γδαρμένα γόνατα. Όλοι μας θυμόμαστε το στιγμιότυπο της πτώσης, της μαμάς να τρέχει να μας περιθάλψει και, στο τέλος, τον εφιάλτη του οξυζενέ. Δεν περνούσαμε καθόλου καλά τότε, μαμά. Είχες όμως δίκιο, αφού το υπεροξείδιο του υδρογόνου σκοτώνει τα βακτήρια και απολυμαίνει τις πληγές. Έτσι, μπορεί να δράσει και κατά του πονόλαιμου.

Θα χρειαστείτε:

- ένα καπάκι οξυζενέ
- μια κούπα νερό

Οδηγίες:

Διαλύστε το οξυζενέ σε μία κούπα ζεστό νερό. Κάντε γαργάρες. Αν δεν αντέχετε τη γεύση, προσθέστε λίγο μέλι στο υγρό.

Φτιάξτε ένα χαλαρωτικό χαμομήλι

Το χαμομήλι είναι φυσική θεραπεία για τους πονόλαιμους. Λειτουργεί ως παυσίπονο και, ταυτόχρονα, σκοτώνει τα βακτήρια. Είναι φυσικό μυοχαλαρωτικό, κι έτσι μπορεί να βοηθήσει το λαιμό σας να ξεκουραστεί.

Θα χρειαστείτε:

-ένα φακελάκι χαμομήλι
-μια κούπα βρασμένο νερό

Οδηγίες:

Όταν το νερό βράσει, περιχύστε το σε μια κούπα και βυθίστε το φακελάκι με το χαμομήλι. Σκεπάστε το και αφήστε το να «δέσει» για δέκα λεπτά. Μπορείτε να προσθέσετε λίγο μέλι και λεμόνι αν θέλετε. Πιείτε όσο θέλετε (είπαμε, πρέπει να πίνετε υγρά).

Κάντε γαργάρες με φασκόμηλο

Το φασκόμηλο είχε φαρμακευτική χρήση, πολύ πριν αποκτήσει μαγειρική υπόσταση. Κάποιοι λένε πως είναι ικανό να γιατρέψει τα πάντα. Ας εστιάσουμε στον πονόλαιμο που σας βασανίζει όμως: το φασκόμηλο είναι στυπτικό, κατάλληλο δηλαδή για την αντιμετώπιση των φλεγμονών, και μπορεί να λύσει το πρόβλημα της δυσκολίας στην κατάποση. Τα οξέα της φαινόλης που περιέχονται στο φασκόμηλο είναι γνωστά για την ιδιότητά τους να σκοτώνουν τα βακτήρια, τα οποία ίσως συνηγορούν ή ευθύνονται για τα συμπτώματά σας. Η αποτελεσματικότερη χρήση αυτού του προϊόντος, είναι οι γαργάρες.

Θα χρειαστείτε:

-μια κούπα ζεστό νερό
-μερικά φύλλα φρέσκου ή αποξηραμένου φασκόμηλου
-λίγο αλάτι

Οδηγίες:

Βράστε το νερό με το φασκόμηλο. Αφήστε το σκεπασμένο για είκοσι λεπτά. Σουρώστε, προσθέστε αλάτι και κάντε γαργάρες με το ρόφημα όσες φορές τη μέρα επιθυμείτε.

Βάλτε κανέλα

Οι πικάντικες γεύσεις με πολλά μπαχαρικά είναι καλό να αποφεύγονται όταν πονάει ο λαιμός σας. Υπάρχει όμως ένα μπαχαρικό, που θα σας ανακουφίσει πολύ: η κανέλα. Είναι πολύ πλούσια σε αντι-οξειδωτικά και το άρωμά της μπορεί να διευκολύνει την αναπνοή σας. Για καλύτερη θεραπευτική και γευστική απόδοση, προτιμήστε να την ανακατέψετε με νερό.

Θα χρειαστείτε:

-1,2 κλωναράκια κανέλας
-μια κούπα βρασμένο νερό
-τσάι της επιλογής σας

Οδηγίες:

Όσο βράζετε το νερό, προσθέστε τις φλούδες τις κανέλας. Ζεστάνετε για δυο, τρία λεπτά και αφαιρέστε την κανέλα. Συνοδέψτε με τσάι της επιλογής σας και απολαύστε βελτιώνοντας την κατάσταση της υγείας σας.

Αποχώρησε ξαφνικά από τον Μάρκο Σεφερλή η Έλενα Τσαβαλιά...Δείτε γιατί!

Εμείς σας ενημερώσαμε για την συνύπαρξη τους...
και στη σκηνή. Καθώς ο Μάρκος Σεφερλής και η Έλενα Τσαβαλιά ξεκίνησαν πρόβες για το θέατρο.

Όμως πριν από λίγες μέρες η Έλενα, αποχώρησε μετά από δική της πρωτοβουλία.Οι υποχρεώσεις αλλά και οι απαιτήσεις με το πρωινό αυξήθηκαν και εκείνη πάνω από όλα θέλει να είναι καλή σύζυγος και μητέρα.

Κάθε μέρα στο γυαλί, μετά πρόβες και μετά παράσταση θα ήταν πρόγραμμα που θα την «εξαφάνιζε» από τον γιο της Χάρη αλλά και απο τις υποχρεώσεις του σπιτιού.

Έτσι αφού το συζήτησε με τον Μάρκο αποφάσισε τον χρόνο που θα της απομένει μετά την εκπομπή να τον περνά με τον πολυαγαπημένο της γιο Χάρη που πάντα παραπονιόταν ότι δεν βλέπει πολύ τους γονείς του. Και αυτό είναι κάτι που τσακίζει την Έλενα γι αυτό και φέτος δεν θα κάνει θέατρο.

Ο ΓΙΑΚΟΥΜΠ-ΑΛΟΥΜΙΝΙΑ

ΕΚΘΕΣΗ ΧΑΛΚΙΔΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗ Κ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Δευτέρα, 20 Οκτωβρίου 2014

Ελεωνόρα Ζουγανέλη & Κώστας Λειβαδάς - Η επιμονή σου

Το σ'αγαπώ - Δημήτρης Κοργιαλάς

ΣΕ ΘΕΛΩ ΠΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

Στον ουρανό είν' ένα αστέρι - Καίτη Χωματά

Στον ουρανό είν' ένα αστέρι - Καίτη Χωματά

Δείτε στην εκπομπή checkin από το Κανάλι Ένα τις εκδηλώσεις του Νομού Βοιωτίας

ΛΙΒΑΔΕΙΑ:Η Αστυνομία γιορτάζει τον προστάτη της Άγιο Αρτέμιο

Κάδμος:Το αήττητο στη Θήβα-Φωτορεπορτάζ

Κυριακή, 19 Οκτωβρίου 2014

ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΔΕΝ ΠΕΦΤΕΙ! Ε.Σ ΚΑΔΜΟΣ-ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΔΡΥΟΠΙΔΕΩΝ 68-64! ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΗΣ Γ' ΕΘΝΙΚΗΣ! ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ!

ΠΡΩΤΗ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΗΣ Γ’ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΟΜΑΔΑ ΜΕ ΣΚΟΡ 68-64!

Τοποθέτησαν μια φωτογραφική μηχανή σε μια απομακρυσμένη περιοχή της Γροιλανδία και δείτε τι αντίκρισαν….

Δείτε στο παρακάτω βίντεο τι κατέγραψαν αυτοί οι άνθρωποι σε μια απομακρυσμένη περιοχή στην Γροιλανδία. Περιμένετε μέχρι το 4ο λεπτό και δείτε..
.http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2014/10/blog-post_3269.html

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΕΡΟΛΕΣΧΗΣ ΘΗΒΩΝ


Αγαπητοί φίλοι, θα θέλαμε να κάνουμε γνωστές στους φίλους μας βοιωτούς και τους κατοίκους της Θήβας, μερικές από τις θέσεις μας για την λειτουργία του αεροδρομίου
.http://www.e-sterea.gr/index.php/nea/eidiseis/epikairotita/5613-protaseis-tis-aerolesxis-thivon

Σκότωσε τον φίλο του και τον έψαχνε στο «Φως στο Τούνελ»

Πραγματική ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ ιστορία: Ένα αγόρι χτύπησε μια πόρτα για να ζητήσει φαγητό. Αυτός που του άνοιξε...

Με δέκα μετάλλια (10) επιστρέφουν στην Ελλάδα οι αθλητές της Ακαδημία Taekwondo Κεντρικής Στερεάς Ελλάδας

Ανατροπή στο Δημόσιο -Βασικός μισθός 680 ευρώ, εξίσωση με τον ιδιωτικό τομέα

Φθινοπωρινό το σκηνικό του καιρού -Πέφτει η θερμοκρασία

Αιτωλοακαρνανία: Δυο θανατηφόρα τροχαία σε ένα βράδυ - Νεκροί δυο άνδρες