Σάββατο, 1 Νοεμβρίου 2014

Διαβάστε γιατί οι άντρες ροχαλίζουν πιο πολύ από τις γυναίκες

Όταν κοιμούνται οι άνθρωποι, οι μύες γύρω από το λαιμό χαλαρώνουν και προκαλούν στένωση της αναπνευστικής οδού. Το ροχαλητό εμφανίζεται όταν...
συγκεκριμένοι μαλακοί ιστοί –όπως η μαλακή υπερώα, η σταφυλή, τα στοιχεία των ρινικών διόδων ή η βάση της γλώσσας- χαλαρώσουν τόσο πολύ, με αποτέλεσμα να μπλοκάρουν τους αναπνευστικούς αεραγωγούς.


Καθώς το σώμα προσπαθεί να αναπνεύσει κανονικά, η αυξημένη πίεση στο λαιμό του ατόμου προκαλεί τη δόνηση των μαλακών ιστών κοντά στην αναπνευστική οδό.

Η ένταση του ροχαλητού εξαρτάται από το μπλοκάρισμα των αεραγωγών –όσο πιο στενό το άνοιγμα, τόσο πιο δυνατό θα είναι και το ροχαλητό.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα στην ιστοσελίδα Today I Found Out, υπάρχουν συγκεκριμένοι παράγοντες οι οποίοι αυξάνουν την πιθανότητα ένα άτομο –άντρας ή γυναίκα- να ροχαλίζει.

Για παράδειγμα, το ροχαλητό μπορεί να χειροτερεύσει με την ηλικία, λόγω της απώλειας μυϊκής μάζας.

Παρομοίως, η παχυσαρκία έχει ως αποτέλεσμα η περίσσεια λιπώδους ιστού στο λαιμό να πιέζει τους αεραγωγούς.

Τα κρυολογήματα, η ρινική συμφόρηση, το κάπνισμα και το αλκοόλ μπορούν επίσης να μπλοκάρουν τους αεραγωγούς, αυξάνοντας την πιθανότητα εμφάνισης ροχαλητού, όπως επίσης και η στάση του σώματος στον ύπνο.

Για ποιο λόγο, λοιπόν, οι άντρες ροχαλίζουν περισσότερο από τις γυναίκες; Και, ισχύει η άποψη αυτή;

Ενώ οι ακριβείς αριθμοί από μελέτη σε μελέτη διαφέρουν, σε γενικές γραμμές η άποψη αυτή έχει βάση, με σχεδόν το ένα τρίτο των ανδρών να υποφέρει από χρόνιο ροχαλητό, ενώ το ποσοστό αυτό στις γυναίκες να πέφτει στο ένα πέμπτο.

Και, πέρα από τις πιθανές διαφορές που υπάρχουν ανάμεσα στους άντρες και τις γυναίκες, σε ό,τι αφορά συνήθειες, όπως η συχνότητα του καπνίσματος, η κατανάλωση αλκοόλ και η συγκέντρωση λιπώδους ιστού στο σώμα, υπάρχουν και βιολογικοί παράγοντες, που συνοδεύονται από μια ποικιλία θεωριών ως προς το τι ακριβώς συμβαίνει στον οργανισμό τους.

Μία από αυτές θέλει τις φωνητικές χορδές των ανδρών να βρίσκονται σε πιο χαμηλή θέση στο λαιμό, δημιουργώντας μεγαλύτερο χώρο.

Έτσι, σύμφωνα με τη θεωρία αυτή, αν η γλώσσα «πέφτει» κατά τη διάρκεια του ύπνου εκεί μέσα, είναι πιθανό να μπλοκάρει ένα μέρος του αεραγωγού και να δημιουργεί τις δονήσεις που προκαλούν την εμφάνιση του ροχαλητού.

Ο πιο μικρός στοματοφάρυγγας στις γυναίκες σημαίνει, ότι το αντίστοιχο μπλοκάρισμα συντελείται σε όλο το υπάρχον άνοιγμα, με αποτέλεσμα οι γυναίκες να ξυπνούν από τον ύπνο τους, παρά να ροχαλίζουν.

Ωστόσο, οι άντρες φαίνεται να είναι και πιο επιρρεπείς στην υπνική άπνοια, σε σχέση με τις γυναίκες σε ποσοστό 84%.

Έτσι, μια άλλη θεωρία ασχολείται με τα αίτια του ροχαλητού, πέρα από τη γλώσσα, και σχετίζεται με τους μηχανισμούς του φάρυγγα.

Συγκεκριμένα, -όπως σημειώνει το δημοσίευμα- ενώ οι άνδρες έχουν σαφώς μεγαλύτερο φάρυγγα από τις γυναίκες, έχουν επίσης πολύ πιο σημαντικές αλλαγές στο μέγεθος των αεραγωγών όταν ξαπλώνουν, σε σχέση με το όταν στέκονται όρθιοι.

 Επιπλέον, ενώ τόσο στους άντρες όσο και στις γυναίκες το μέγεθος των αεραγωγών μειώνεται με την ηλικία, οι άντρες εμφανίζουν μεγαλύτερο «τσαλάκωμα» του άνω αεραγωγού όταν γερνούν.

Επιπλέον, στους άντρες συντελείται πολύ μεγαλύτερη αλλαγή στο μέγεθος του φάρυγγα απ’ ό,τι στις γυναίκες, με βάση τον όγκο των πνευμόνων τους.

Αυτή η διαφορά είναι αρκετά μεγάλη ώστε να είναι πιθανολογείται ότι υπεραντισταθμίζει τον επιπλέον χώρο στον αεραγωγό που έχουν οι άνδρες κατά μέσο όρο.

Για τους λόγους αυτούς –και όχι μόνο γι’ αυτούς- οι άντρες είναι πολύ πιο επιρρεπείς στην άπνοια του ύπνου, με αποτέλεσμα να είναι πιο πιθανό να ροχαλίζουν, ιδιαίτερα καθώς γερνούν.

Πώς θα φαίνεσαι ψηλότερη χωρίς να φοράς τακούνια!

Ποιος είναι ο τρόπος να φαίνονται τα πόδια σου πιο ψηλά, χωρίς να χρειαστεί να φορέσεις τα πιο ψηλά σου τακούνια; 
Η απάντηση είναι μία: Ψηλόμεσα ρούχα! Όταν το παντελόνι, η φούστα, ή το σορτσάκι ξεκινά πιο ψηλά, αυτόματα δείχνει τα πόδια σου να φαίνονται μακρύτερα και πιο λεπτά.
Tip: Για το χειμώνα, προτίμησε να συνδυάσεις τις ψηλόμεσες φούστες και τα ψηλόμεσα σορτς με καλσόν σε σκουρόχρωμες αποχρώσεις που σε αδυνατίζουν.

Αν πάλι δεν θέλεις να φορέσεις σκουρόχρωμο καλσόν, πρόσεξε τουλάχιστον τα παπούτσια που θα διαλέξεις για να ολοκληρώσεις το look σου να είναι σε nude αποχρώσεις χωρίς δεσίματα που "κόβουν" το πόδι.
Περιφέρεια Αττικής: Επανάληψη ψηφοφορίας στους Δήμους Καισαριανής, Τροιζηνίας-Μεθάνων και Μάνδρας- Ειδυλλίας

Την επανάληψη της ψηφοφορίας στο σύνολο των εκλογικών τμημάτων του Δήμου Καισαριανής του Νομού Αττικής για την ανάδειξη δημοτικών... αρχών για το υπολειπόμενο χρόνο της δημοτικής περιόδου την Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014 μεταξύ των υποψηφίων Δημάρχων των συνδυασμών «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ» και «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ», ανακοινώνει η Περιφέρεια Αττικής, κατόπιν της αριθμ. 15/2014 απόφασης του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών.

Ανακοινώνει επίσης την επανάληψη της ψηφοφορίας στο σύνολο των εκλογικών τμημάτων των Δήμων Τροιζηνίας – Μεθάνων και Μάνδρας – Ειδυλλίας του Νομού Αττικής, κατόπιν της αριθμ. Ε3298/2014 απόφασης του Διοικητικού Πρωτοδικείου Πειραιά και της αριθμ. 9/2014 απόφασης του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών, για την ανάδειξη δημοτικών αρχών για τον υπολειπόμενο χρόνο της δημοτικής περιόδου την Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014 μεταξύ των ίδιων υποψηφίων που ανακηρύχθηκαν νόμιμα με την με αριθμ. 2211/2014 και την διορθωτική αυτής με αριθμ. 2371/2014 αποφάσεις του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Πειραιά για το Δήμο Τροιζηνίας – Μεθάνων και με την με αριθμ. 474/2014 καθώς και τις διορθωτικές – συμπληρωματικές 488/2014, 576/2014 και 582/2014 αποφάσεις του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών για τον Δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας. Τυχόν επαναληπτική ψηφοφορία θα διεξαχθεί την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014.

Οι ψηφοφορίες θα διενεργηθούν με τους εκλογικούς καταλόγους που χρησιμοποιήθηκαν κατά την αρχική ψηφοφορία.

Μπλόκο στα Τρίκαλα σε τουριστικό λεωφορείο - 3 συλλήψεις

Επιτυχημένη αστυνομική επιχείρηση με 3 συλλήψεις χθες το βράδυ στα Τρίκαλα...

Όπως αποκαλύπτει το trikalanews.gr οι Αστυνομικοί της ΟΠΚΕ της Αστυνομικής Διεύθυνσης Τρικάλων αξιοποιώντας πληροφορίες έστησαν ενέδρα χθες το βράδυ, στην Εθνική οδό Τρικάλων- Ιωαννίνων, στο ύψος του Ιερού Ναού Αγίου Νεκταρίου και ακινητοποίησαν Τουριστικό λεωφορείο που μετέφερε επιβάτες από την Αλβανία.

Οι Αστυνομικοί εντόπισαν 3 επιβαίνοντες Αλβανικής καταγωγής να μην έχουν τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγραφα και αμέσως τους πέρασαν χειροπέδες.

Στην συνέχεια κατά τον έλεγχο των αποσκευών οι άντρες της Αστυνομίας διαπίστωσαν ότι σε μια πλαστική σακούλα, που άνηκε σε 29χρονο συλληφθέντα, περιείχε χύμα καπνό βάρους περίπου 300 γραμμαρίων, χωρίς την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης.

Οι 3 Αλβανοί συλληφθέντες μεταφέρθηκαν, στο πλαίσιο του αυτοφώρου στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Τρικάλων, προκειμένου να οδηγηθούν την Δευτέρα στην Εισαγγελέα Τρικάλων για τα περαιτέρω.

Nikos Antoniou

thiva airport. Αγαπητοί μας συμπολίτες. Αυτή την Δευτέρα 3/11 και ώρα 18:00, θα συζητηθούν θέματα ζωτικής σημασίας για την λειτουργία του αεροδρομίου της Θήβας, στην 19η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θηβαίων.
Ζητούμε την έμπρακτη συμπαράσταση των πολιτών και των συλλόγων της Θήβας, για το καλό του αθλητισμού και της πόλης. Η κοινοποίηση του παρόντος από όσο το δυνατόν περισσότερα άτομα και φορείς, και η παρουσία σας στην συνεδρίαση είναι απαραίτητη. Σας ευχαριστούμε.

Σε εξέλιξη το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ - Κλειστό το κέντρο

Σε εξέλιξη είναι αυτήν την ώρα το πανελλαδικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα...

Το συλλαλητήριο, σύμφωνα με τους οργανωτές, έχει στα στόχο «να στείλει ένα μήνυμα πως οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι δεν δέχονται να ζήσουν με ψίχουλα, παλεύουν και διεκδικούν, προετοιμάζονται για γενική απεργία στις 27 Νοέμβρη».

Tο ΠΑΜΕ ζητάει, μεταξύ άλλων, την επαναφορά του βασικού μισθού στα 751 ευρώ, επίδομα ανεργίας 600 ευρώ για όλους τους ανέργους, κατώτερη σύνταξη στα 600 ευρώ, την επαναφορά του 13ου και του 14ου μισθού, καθώς και την «κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών και των φόρων που πλήττουν μισθούς και συντάξεις».

Εξαιτίας του συλλαλητηρίου, κλειστοί είναι αυτήν την ώρα οι εξής δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα: Σταδίου, Αμαλίας, Βασιλίσσης Σοφίας, Βασιλίσσης Όλγας και Ακαδημίας.

Υπόγειες εγκαταστάσεις εκτόξευσης χημικών κατά των Ελλήνων στην Βοιωτία-Κορινθιακός! Έρευνα ΣΟΚ (Βίντεο)

Σύλληψη 2 ατόμων στις Πλαταιές Βοιωτίας για κλοπές

Συνελήφθησαν δύο (2) ημεδαποί στις Πλαταιές Βοιωτίας, κατηγορούμενοι για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών

Κατασχέθηκαν προϊόντα κλοπών, πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων και το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο των δραστών

Συνελήφθησαν, χθες (30-10-2014) το μεσημέρι στις Πλαταιές Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 60 και 37 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Ειδικότερα, χθες το πρωί καταγγέλθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, από 40χρονο ημεδαπό, ότι άγνωστοι δράστες αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητό του, το οποίο είχε σταθμεύσει σε αυλή αποθήκης που διατηρεί σε αγροτική περιοχή των Πλαταιών Βοιωτίας.

Μετά από άμεση κινητοποίηση και συντονισμένες έρευνες, εντοπίστηκε αρχικά εγκαταλελειμμένο ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, πλησίον της περιοχής όπου έλαβε χώρα η απόπειρα κλοπής και το οποίο όπως διαπιστώθηκε ανήκε στον 60χρονο. Στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων αναζητήσεων, εντοπίστηκαν επίσης στην ανωτέρω αγροτική περιοχή και προσήχθησαν οι δύο κατηγορούμενοι.

Από την ενδελεχή αστυνομική έρευνα, προέκυψε η εμπλοκή τους στην καταγγελθείσα απόπειρα κλοπής, ενώ σε έρευνα που διενεργήθηκε στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο του 60χρονου, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

    Τρεις (3) μπαταρίες φορτηγών αυτοκινήτων, την κατοχή των οποίων δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν και ερευνάται η προέλευση τους καθώς και
    πλήθος διαρρηκτικών και λοιπών εργαλείων, όπως κατσαβίδια, κόφτες, πένσες, κάβουρας, γρύλλοι, φανοί, ζεύγη γαντιών κ.α.

Επιπλέον από τους αστυνομικούς κατασχέθηκαν δύο (2) κινητά τηλέφωνα από την κατοχή των συλληφθέντων, καθώς και το ανωτέρω Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ως μέσο διευκόλυνσης τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Γίνεται μνεία ότι οι δράστες έχουν απασχολήσει κατ’ επανάληψη τις διωκτικές Αρχές, για την διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων και σε άλλες περιοχές της Επικράτειας.

Τις έρευνες και το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελία Πρωτοδικών Θηβών και παραπέμθηκαν για να απολογηθούν ενώπιον του κ. Ανακριτή Θηβών.

Παρασκευή, 31 Οκτωβρίου 2014

ΤΖΑΚΙΑ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΧΑΛΚΙΔΑ

λιβαδεια


thiva


XALKIDA


Νεκρός 60χρονος από πτώση από δέντρο στη Ναύπακτο


Τραγικό δυστύχημα είχε 60χρονος στην περιοχή Σκα της Ναύπακτου, όταν κατά τη διάρκεια αγροτικών εργασιών, έχασε την ισορροπία του και έπεσε από δέντρο.
 
 
Ο 60χρονος κατοικούσε στην Αθήνα και βρίσκονταν αυτές τις μέρες στην περιοχή. Το πρωί έκανε εργασίες περιποίησης του κτήματος του στην περιοχή Σκα της Ναυπάκτου. Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες έχασε την ισορροπία του και έπεσε νεκρός, κάτω από μια μουριά, στην οποία είχε ανεβεί για να την κλαδέψει.
 
Η σορός του άτυχου άνδρα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Ρίου για νεκροψία και νεκροτομή, ώστε να αποσαφηνιστούν τα ακριβή αίτια του θανάτου του, αφού σύμφωνα με πληροφορίες, αντιμετώπιζε κάποια προβλήματα υγείας.
 
Την σχετική προανάκριση έχει αναλάβει το Α.Τ. Ναυπάκτου.  πηγη agrinio pres

ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΚΛΟΠΗΣ ΦΟΡΤΗΓΟΥ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΑΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ PIT BULL SECURITY.


ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΚΛΟΠΗΣ ΦΟΡΤΗΓΟΥ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΑΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ PIT BULL SECURITY. 
 
 
Για άλλη μια φορά η συνεχής και δυναμική παρουσία της PIT BULL SECURITY λειτούργησε ώστε αρχικά να αποτραπεί κλοπή φορτηγού και στη μετέπειτα σύλληψη των επίδοξων εγκληματιών.  
 
Πιο συγκεκριμένα, συμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του esterea-viotiashop στις 00.30 της 30ης Οκτωβρίου 2014 ειδοποιήθηκε το κέντρο άμεσης επέμβασης της PIT BULL SECURITY για ύποπτες κινήσεις σε αποθήκη πελάτη της που βρίσκεται στο χωριό Πλαταιές Θηβών. Η άμεση ανταπόκριση των εποχούμενων περιπόλων της PIT BULL SECURITY οδήγησαν τους δράστες σε φυγή χωρίς να καταφέρουν να πάρουν το φορτηγό όχημα που βρίσκονταν στην αποθήκη.  Με την διαπίστωση διάρρηξης του εν λόγω φορτηγού οχήματος ειδοποιήθηκε άμεσα η αστυνομία και οι άντρες της PIT BULL SECURITY προχώρησαν σε εκτεταμένες έρευνες στην γύρω περιοχή και αποκλεισμό πιθανών οδών διαφυγής. Τελικά εντοπίστηκε σε παρακείμενο αγροτικό δρόμο επιβατικό όχημα που ανήκε στους δράστες μάρκας ΤΟΥΟΤΑ COROLLA με αποτέλεσμα την μετέπειτα σύλληψη δύο ανδρών.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ – ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΘΗΒΩΝ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΕΒΕ ΘΗΒΑΣ

                  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
 
  ΧΑΡΑΤΣΗΣ  ΧΡΗΣΤΟΣ                   ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ – ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ
                                                    ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΘΗΒΩΝ  
                                    Δίρκης 20 – Τα.κ 32200  Θήβα
                             Τηλ:6978007275     tel&fax  :22620 81044
            e-mail: oebethivas@yahoo.gr , www.oebethivas.blogspot.com

ΘΗΒΑ: 29/10/2014


ΠΡΟΣ : ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ

   Μ.Μ.Ε


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ:  ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ  ΚΑΙ  ΣΥΓΓΕΝΙΚΑ  ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Η ΟΕΒΕ ΘΗΒΑΣ  δια του Προέδρου της  Κου  Χαρατσή  Χρήστου  συμμετείχε σε εκδήλωση του Επιμελητηρίου Βοιωτίας με θέμα :

« ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ  ΚΑΙ  ΣΥΓΓΕΝΙΚΑ  ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ – Η  ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ               ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΗΣ ΑΕΠΙ ».

Για ακόμη μια φορά διαπιστώθηκε η ανεξέλεγκτη – καταχρηστική- ληστρική συμπεριφορά της ΑΕΠΙ.
Δυστυχώς η Ελληνική  Πολιτεία φαντάζει αδύνατη μπροστά της……..
Αγνοεί  αποφάσεις όπως:

ΕΠΙΤΡΟΠΗ  ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ:
«Καταχράστηκε το μονοπώλειο της αγοράς»

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ  ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ :
«Συστάσεις για μείωση αμειβολογίων – δημοσίευση ρεπερτορίου »  

Αποχωρεί από την  ¨ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΛΟΓΟΥ¨  του Υπουργείου Πολιτισμού  ύστερα από ευρωπαϊκή οδηγία όταν νιώθει ότι χάνει το παιχνίδι και για να μην εκδοθεί   απόφαση ως δια μαγείας αλλάζει ο Υπουργός….  

Προς τιμήν του  ο Κος  Παναγιωτόπουλος ήταν ο μόνος που τους κάθισε όλους σε ένα τραπέζι και έφθασε στο 95%.

Ο νέος   Υπουργός  πέρα  βρέχει……..


Ο  Πρόεδρος  της  ΟΕΒΕ ΘΗΒΑΣ  Κος  ΧΑΡΑΤΣΗΣ  τόνισε μεταξύ άλλων:  

¨ Όλοι εμείς οι μικρομεσαίοι αυτοαπασχολούμενοι  ελπίζουμε και περιμένουμε την απόφαση της  Εθνικής  Επιτροπής  Διαλόγου  του  Υπουργείου  Πολιτισμού ,η οποία θα καθορίζει ποιος δικαιούται να εισπράττει – σε ποιό ποσοστό – κάθε πότε και με ποιο τρόπο.

Δυστυχώς η ΑΕΠΙ  που εμείς αναθρέψαμε μεγάλωσε τόσο που έγινε ένα τρομερό τέρας που καταβροχθίζει  αυτούς που την συντηρούνε.

-Κάνει πάρτυ με τα δικά μας λεφτά  
-Μοιράζει  35 εκατομμύρια το χρόνο κέρδη
-Δίνει αμοιβές  δικηγόρων  2 εκατομμύρια το χρόνο
-ΕΞΟΥΣΙΑΖΕΙ  ΤΟΥΣ  ΠΑΝΤΕΣ ¨


Θήβα:9 άτομα σε ένα "ύποπτο" όχημα - τους εντόπισαν οι άντρες της ΜΕΓΑΣ SECURITY


Χθες βράδυ η γνωστή εταιρεία MEGAS security σε συνεργασία με την αστυνομία της Θήβας συνέλαβαν 9 άτομα που επέβαιναν σε ΙΧ αυτοκίνητο.
Πιο συγκεκριμένα, συμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του esterea-viotiashop άντρες της MEGAS security αντιλήφθηκαν χθες βράδυ ύποπτο αυτοκίνητο από Αλίαρτο προς Θήβα. Αφού ενημέρωσαν τις αρχές μετά από μπλόκο στην είσοδο της Θήβας σταμάτησαν το αυτοκίνητο το οποίο έκρυβε μέσα 9!!! διαμάντια!! αλλοδαπούς Ρομά. Κατά πάσα πιθανότητα βρέθηκαν και ύποπτες ουσίες στο όχημα.  ¨Ηταν πολλοί.... έκρυβαν και κάτι άραγε???
Θα σας ενημερώσουμε με νεότερα από το επίσημο δελτίο της αστυνομίας

Τουρκικό σκάφος εμβόλισε ανεμότρατα στο Θρακικό Πέλαγος: Θερμό επεισόδιο στις εκβολές του Έβρου!

Μια ανεμότρατα εμβόλισε Τουρκική ακταιωρός το μεσημέρι της Παρασκευής ανοιχτά του Θρακικού Πελάγους και πιο συγκεκριμένα σε απόσταση μόλις 3 μίλια από τις εκβολές του Έβρου...

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η ανεμότρατα, “Οι Τρεις Αδελφοί”, είχε βγει στα ανοιχτά για ψάρεμα όταν εμφανίστηκε το τουρκικό σκάφος κινούμενο με απειλητική διάθεση προς το μέρος του αλιευτικού. Μέσα σε ελάχιστα λεπτά η ακταιωρός των Τούρκων εμβόλισε στην πλώρη το αλιευτικό, το οποίο σώθηκε από βέβαιο ναυάγιο χάρη στους ελιγμούς του έμπειρου καπετάνιου του.

Το περιστατικό αναστάτωσε, όπως ήταν φυσικό, τους αλιείς του Έβρου, οι οποίοι επέλεξαν να διαμαρτυρηθούν στο Λιμάνι της Αλεξανδρούπολης με μαύρες σημαίες.

Πανικός στον Πειραιά: «Τρελό» φορτηγό έπεσε σε κολόνα της ΔΕΗ και ΙΧ

Ο οδηγός του φορτηγού ανέφερε ότι «έσπασαν» τα φρένα και το φορτηγό, που ήταν σταθμευμένο, έφυγε προς τα πίσω...


Νέο τροχαίο με φορτηγό σημειώθηκε σήμερα, λίγο πριν τις δώδεκα το μεσημέρι, στο ύψος του Χατζηκυριάκειου Ιδρύματος στον Πειραιά.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το φορτηγό έπεσε πάνω σε κολόνα της ΔΕΗ, παρέσυρε έναν κάδο απορριμμάτων ενώ έπεσε και σε ένα τουλάχιστον σταθμευμένο αυτοκίνητο. Από θαύμα δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

Ο οδηγός του φορτηγού ανέφερε στον ΣΚΑΪ ότι «έσπασαν» τα φρένα και το φορτηγό, που ήταν σταθμευμένο, έφυγε προς τα πίσω.

15 νεκροί από ανατροπή λεωφορείου στην Τουρκία...


15 νεκροί και 27 τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής τραγικός απολογισμός από ανατροπή λεωφορείου στην Ισπάρτα της Τουρκίας...

Σύμφωνα με την  Hurriyet, το λεωφορείο μετέφερε αγρότες ενώ οι περισσότεροι από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.

Άμμεση εξιχνίαση ληστείας στον Ορχομενό Βοιωτίας


Εξιχνιάσθηκε άμεσα η ληστεία που διαπράχθηκε χθες το μεσημέρι σε βάρος αλλοδαπού στον Ορχομενό Βοιωτίας

Στο πλαίσιο της έρευνας, που διεξήγαγε το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, ταυτοποιήθηκαν ως δράστες και συνελήφθησαν δύο (2) ημεδαποί ROMA

Εξιχνιάσθηκε άμεσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, η ληστεία που διαπράχθηκε χθες (30-10-2014) το μεσημέρι, από δύο δράστες, σε βάρος 32χρονου υπηκόου Πακιστάν, στον Ορχομενό Βοιωτίας.

Στο πλαίσιο της έρευνας, ταυτοποιήθηκαν ως δράστες δύο (2) ημεδαποί ROMA, ηλικίας 23 και 18 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι συνελήφθησαν χθες το απόγευμα στην περιοχή του Ορχομενού.

Ειδικότερα, χθες περίπου στις 12:00΄ το μεσημέρι, οι δύο δράστες επιτέθηκαν στον 32χρονο και αφού τον χτύπησαν στο κεφάλι και σε διάφορα σημεία του σώματός του, με γροθιές και λακτίσματα, αλλά και με σιδερολοστό που κρατούσε ένας εξ αυτών, του αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (230) ευρώ.

Ο 32χρονος διακομίσθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λιβαδειάς, όπου του παρασχέθηκε ιατρική φροντίδα και αποχώρησε, ενώ για το περιστατικό ενημερώθηκε το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, αστυνομικοί του οποίου μετά από ενδελεχή έρευνα και κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και πληροφοριών, εντόπισαν χθες το απόγευμα και προσήγαγαν τους δύο δράστες.

Οι δράστες αναγνωρίστηκαν από τον παθόντα, ομολόγησαν την πράξη τους και συνελήφθησαν, ενώ σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για ληστεία και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Την έρευνα και το προανακριτικό έργο διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς.

Τι κρύβεται πίσω από την πτώση στις τιμές του πετρελαίου;

O συνδυασμός της υπερπροσφοράς με τη χαμηλή ζήτηση παγκοσμίως, είναι η αιτία που «σκοτώνει» τις τιμές του πετρελαίου... Τον γρίφο της ραγδαίας πτώσης στις τιμές του πετρελαίου, οι οποίες έχουν υποχωρήσει 29% από τον περασμένο Ιούνιο, στα 81,36 δολ. για το αργό, επιχειρούν να λύσουν αναλυτές, επενδυτές και ΟΠΕΚ. 


Με φόντο τις κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας από τη Δύση λόγω της εμπλοκής της στην ουκρανική κρίση και την αστάθεια που επικρατεί στις χώρες της Μέσης Ανατολής, δεν λείπουν οι φωνές που κάνουν λόγο για ένα ΠΑΙΧΝΊΔΙ γεωπολιτικής στρατηγικής, με στόχο να πληγεί κυρίως η οικονομία της Ρωσίας και τις ΗΠΑ να διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο. 

Όπως αναγνωρίζει και ο ίδιος ο Οργανισμός Εξαγωγών Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών (ΟΠΕΚ) ο πανικός έχει κυριεύσει τις αγορές πετρελαίου. Ο ΟΠΕΚ επιχειρεί να καθησυχάσει τις μεγάλες παραγωγούς χώρες, τονίζοντας ότι θα επανέλθει η ισορροπία στην προσφορά και τη ζήτηση για τον μαύρο χρυσό, καθώς ο συνδυασμός της υπερπροσφοράς με τη χαμηλή ζήτηση παγκοσμίως, είναι η αιτία που «σκοτώνει» τις τιμές. Αισθητές οι συνέπειες της πτώσης στις πετρελαιοπαραγωγούς χώρες 

Η πτώση των τιμών του πετρελαίου στην περιοχή των 80 δολ. το βαρέλι, πλήττει πολλές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ρωσία, οι οποίες έχουν στηρίξει τους προϋπολογισμούς τους σε υψηλότερα επίπεδα τιμών για τον μαύρο χρυσό. 

Σύμφωνα με το CNN MONEY, ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι ο προϋπολογισμός του Ιράν έχει βασιστεί στην παραδοχή ότι το πετρέλαιο διαπραγματεύεται στα 135 δολ. όπως προκύπτει από τα στοιχεία των Deutsche Bank και Thomson Reuters. Την ίδια ώρα ο προϋπολογισμός της Σαουδικής Αραβίας προβλέπει το πετρέλαιο στα 95 δολ. το βαρέλι. «Οι χώρες πετρελαιοπαραγωγοί αισθάνονται τις συνέπειες της πτώσης των τιμών. Το ζήτημα είναι ποια χώρα μπορεί να τις αντέξει», σχολιάζει χαρακτηριστικά ο Phil Flynn, ενεργειακός αναλυτής της Price Futures Group. 

Και εξηγεί ότι η προσπάθεια των χωρών αυτών να πουλήσουν το πετρέλαιο κάτω από τις τιμές που προβλέπει ο προϋπολογισμός τους, μοιάζει με έναν διαγωνισμό. «Τρώνε ο ένας τον άλλο», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά. «Τρύπα» στον προϋπολογισμό της Ρωσίας η πτώση στις τιμές του πετρελαίου Η πτώση στις τιμές του πετρελαίου έχει ήδη δημιουργήσει «τρύπα» στον προϋπολογισμό της Ρωσίας. 

Ο υπουργός Οικονομικών της Ρωσίας Anton Siluanov προειδοποίησε ότι πρέπει να γίνουν περικοπές στον προϋπολογισμό, καθώς δεν αντανακλά τις αλλαγές στη ρωσική οικονομία, λόγω της κρίσης στην Ουκρανία και της πτώσης στις τιμές του πετρελαίου. Ειδικότερα, ο προϋπολογισμός της ρωσικής οικονομίας για την περίοδο 2015-2017 είναι βασισμένος στο ότι η τιμή του αργού πετρελαίου διαπραγματεύεται στα 104 δολ. το βαρέλι το 2014 και στα 100 δολ. το 2015-2017. 

Ο υπουργός Οικονομικών ήδη μιλά για την ανάγκη περικοπών στις δαπάνες κατά 10% προκειμένου να αντιμετωπιστεί η δύσκολη οικονομική κατάσταση. Σημειώνεται ότι πάνω από το 50% των εσόδων της Ρωσίας το 2013, ύψους 191 -195 δισ. δολ. προήλθε από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο. Ισχυρός «παίκτης» οι ΗΠΑ Ιδιαίτερα σημαντικός κρίνεται ο ρόλος των Αμερικανών. 

Οι ΗΠΑ αποτελούν τον «παίκτη» που αλλάζει τους συσχετισμούς στην ενεργειακή σκακιέρα καθώς παράγουν πλέον μια άνευ προηγουμένου ποσότητα πετρελαίου. Μπορεί να μην εξάγουν μαύρο χρυσό, ωστόσο το γεγονός ότι μειώνουν τις εισαγωγές, αλλάζει τα δεδομένα και μειώνει την εξάρτηση από ασταθείς χώρες της Μέσης Ανατολής.Υποβαθμίζουν εκτιμήσεις οι αναλυτές Η εικόνα που επικρατεί στην αγορά πετρελαίου τους τελευταίους μήνες, οδήγησε μεγάλους οίκους να υποβαθμίσουν τις εκτιμήσεις τους. 

Η Goldman Sachs υποβάθμισε στα 75 δολάρια την τιμή του πετρελαίου WTI για το α’ 3μηνο του 2015. Παράλληλα, για την τιμή του Brent, η αμερικανική επενδυτική τράπεζα αναμένει πτώση στα 85 δολάρια ανά βαρέλι, έναντι 100 δολαρίων της αρχικής εκτίμησης. Η UBS αναθεώρησε στα 88 δολάρια τη μέση τιμή του πετρελαίου WTI για το 2015 και στα 94 δολάρια για το Brent. Συγχρόνως, η Commerzbank υποβάθμισε στα 85 δολάρια/βαρέλι την τιμή του πετρελαίου Brent για το 2015, έναντι 105 δολ. το βαρέλι προηγουμένως.


Πέμπτη, 30 Οκτωβρίου 2014

Ο ταξίαρχος της ΕΛ.ΑΣ. που έριξε τα κάγκελα στην παρέλαση

Ένας ταξίαρχος της ΕΛ.ΑΣ έριξε τα… κάγκελα και έσπασε τα δεσμά της «αποστειρωμένης» μαθητικής παρέλασης στην Πάτρα.
Λαός και… επίσημοι έγιναν ένα χωρίς ούτε ένα γιουχάισμα. Πήρε το ρίσκο και ήταν διατεθειμένος να παραιτηθεί αν κάτι πήγαινε στραβά. Δεν πήγε όμως, και
νιώθει μια αγαλλίαση που δε πληρώνεται με τίποτα.
Ο αστυνομικός διευθυντής Αχαΐας, Ιωάννης Σεϊντής άφησε εμβρόντητους τους συναδέλφους του και τους πολίτες της Πάτρας, όταν έδωσε διαταγή να ανοίξουν τα κιγκλιδώματα και οι γονείς να περάσουν μπροστά από αυτά για να δουν τα παιδιά τους.
Η ενέργειά του έχει τύχη θετικής ανταπόκρισης στην αχαϊκή πρωτεύουσα και όχι μόνο, εκτός από το υπουργείο Δημόσιας τάξης και το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., στελέχη των οποίων, μουδιασμένα ίσως και αιφνιδιασμένα, δεν επικοινώνησαν μαζί του για να εκφράσουν την ευαρέσκεια ή δυσαρέσκεια για την κίνησή του.
«Το επεξεργαζόμουν μέρες στο μυαλό μου. Δεν μπορούσα να βλέπω παιδιά και γονείς πίσω από κάγκελα. Δεν θα μου άρεσε να ακούσω την επόμενη ημέρα για σιδηρόφρακτη παρέλαση, ότι καλύτερα να είναι να σταματήσουν οι παρελάσεις και άλλα τέτοια. Αποφάσισα να ρισκάρω αναλαμβάνοντας όλες τις συνέπειες της απόφασής μου», λέει ο ταξίαρχος Σεϊντής.
«Είχα πάρει την απόφασή μου. Τους είπα ότι εγώ είμαι μπροστά, μη φοβούνται, αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη ότι κι αν συμβεί. Ο αξιωματικός πρέπει να διαβλέπει, να εκτιμά, να προβλέπει και να ρισκάρει με ασφάλεια. Ήμουν έτοιμος για όλα, ακόμη και να παραιτηθώ αν κάτι πήγαινε στραβά. Θα είχα κάνει λάθος. Θα είχα πάρει λάθος απόφαση. Την ίδια απόφαση όμως θα έπαιρνα όσες φορές κι αν έπρεπε να επιλέξω ανεξάρτητα από το γεγονός ότι τώρα ξέρω το θετικό αποτέλεσμά της», δηλώνει εμφατικά ο ταξίαρχος.

Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

Αυτά είναι τα τέλη κυκλοφορίας για το 2015

Ποιοι χάνουν την έκπτωση στον ΕΝΦΙΑ;

Μπορεί να έχει προβλεφθεί έκπτωση για τα ακίνητα που ήταν κενά και δεν ηλεκτροδοτούνταν καθ’ όλη τη διάρκεια του...
2013, ωστόσο, όπως υπολογίζεται, 100.000 ιδιοκτήτες δεν έλαβαν την έκπτωση του 20% από τον κύριο φόρο.

Για να δοθεί η έκπτωση θα πρέπει ο ιδιοκτήτης να έχει δηλώσει τον ίδιο αριθμό παροχής στο έντυπο ακινήτων Ε9 και στο έντυπο δήλωσης μισθωμάτων Ε2Όπως προβλέπει ο νόμος, για να δοθεί η έκπτωση θα πρέπει ο ιδιοκτήτης να έχει δηλώσει τον ίδιο αριθμό παροχής στο έντυπο ακινήτων Ε9 και στο έντυπο δήλωσης μισθωμάτων Ε2. Ταυτόχρονα, θα πρέπει να προκύπτει, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΔΕΔΔΗΕ, ότι η παροχή ήταν ανενεργή για το σύνολο του 2013, κατά το οποίο το ακίνητο έχει δηλωθεί ως κενό. Εάν, λοιπόν, ισχύουν όλα τα παραπάνω, θα λάβετε κατά την πρόσφατη έκδοση των νέων εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ την έκπτωση του 20%.

Εν ολίγοις, γίνεται έλεγχος βάσει του αριθμού παροχής του κάθε ακινήτου που έχει δηλωθεί στο Ε9 με το αρχείο του ΔΕΔΔΗΕ, ώστε να πιστοποιηθεί αν αυτό κατανάλωνε ηλεκτρικό ρεύμα το 2013. Στη συνέχεια πραγματοποιείται δεύτερος έλεγχος με το έντυπο Ε2 (κατάσταση μισθωμάτων), προκειμένου να διασταυρωθεί αν υπάρχουν ακίνητα που ενώ ήταν μη ηλεκτροδοτούμενα ενοικιάζονταν το 2013.

Γιατί, λοιπόν, ανήκετε στους περίπου 100.000 ιδιοκτήτες που, παρότι διαθέτουν κενά και μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα, σας ζητείται να πληρώσετε το 100% του φόρου; Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι:

- έχετε δηλώσει είτε στο Ε2, είτε στο Ε9, είτε και στα δύο έντυπα λανθασμένο αριθμό παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, με αποτέλεσμα το σύστημα να μην «αναγνωρίζει» τον αριθμό παροχής του ακινήτου για το οποίο προβλέπεται η έκπτωση

- δεν έχετε δηλώσει ως κενό το ακίνητο στο έντυπο Ε2

- δεν έχετε αναγράψει τον αριθμό παροχής στο έντυπο Ε9.

Έτσι, προκειμένου να πάρετε την έκπτωση του 20% θα πρέπει:

- σε πρώτη φάση να διορθώσετε από 1η έως 30 Νοεμβρίου τη δήλωση στοιχείων ακινήτων, το γνωστό Ε9, μέσω της αντίστοιχης εφαρμογής που θα είναι διαθέσιμη στο Taxisnet, ώστε, όπως προβλέπεται, να γίνει νέα εκκαθάριση στα μέσα Δεκεμβρίου

- σε δεύτερη φάση να επισκεφθείτε την αρμόδια εφορία για να προσκομίσετε τα απαιτούμενα δικαιολογητικά που συνοδεύουν την αίτηση επανεκκαθάρισης του φόρου. Αυτό ισχύει εφόσον από την υποβολή της τροποποιητικής δήλωσης προκύπτει επιστροφή φόρου άνω των 300 ευρώ.

Το τελικό προσχέδιο για τα «κόκκινα» δάνειαΠέμπτη, 30 Οκτωβρίου 2014

Το τελικό προσχέδιο για τα «κόκκινα» δάνεια

  


Έτοιμο είναι το νομοσχέδιο για τα «κόκκινα» δάνεια, το οποίο αναμένεται εντός των ημερών να κατατεθεί στη Βουλή και  υπογράφεται από τους υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης και Εργασίας...Το τελικό προσχέδιο του νομοσχεδίου έχει τίτλο «Μέτρα για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της οικονομικής κρίσης και την ενίσχυση της απασχόλησης: κίνητρα για την ρύθμιση χρεών μικρών επιχειρήσεων και επαγγελματιών και έκτακτες διαδικασίες ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων»

Σύμφωνα με τις προωθούμενες διατάξεις που περιλαμβάνονται σε πέντε κεφάλαια και είκοσι δύο άρθρα  θεσπίζονται έκτακτα προσωρινά μέτρα για την ελάφρυνση του ιδιωτικού χρέους, ειδικότερα οφειλών βιώσιμων μικρών επιχειρήσεων και επαγγελματιών προς χρηματοδοτικά ιδρύματα, το δημόσιο και φορείς κοινωνικής ασφάλισης (ΦΚΑ), καθώς και έκτακτες διαδικασίες για την εξυγίανση ή εκκαθάριση εν λειτουργία υπερχρεωμένων αλλά βιώσιμων επιχειρήσεων.

Ειδικότερα, θεσπίζονται: α)  η ελάφρυνση και ο διακανονισμός χρεών μικρών επιχειρήσεων και επαγγελματιών προς το Δημόσιο και ΦΚΑ που προβαίνουν σε ρύθμιση οφειλών τους προς χρηματοδοτικά ιδρύματα, β) έκτακτη διαδικασία ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων (με δεσμευτική δύναμη για το σύνολο των πιστωτών) και γ) έκτακτη διαδικασία ειδικής διαχείρισης.

Προβλέπονται επίσης η παροχή κινήτρων για την συμμετοχή του οφειλέτη σε πρόγραμμα ρύθμισης των οφειλών προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, η παροχή φορολογικών κινήτρων προς τα χρηματοδοτικά ιδρύματα που προβαίνουν σε ρυθμίσεις χρεών καθώς και η σύσταση επιτροπής παρακολούθησης και συντονισμού της υλοποίησης των θεσπιζομένων μέτρων με στόχο την ταχεία και αποτελεσματική εφαρμογή τους.  Η εφαρμογή των θεσπιζομένων μέτρων από τα πιστωτικά ιδρύματα γίνεται, τέλος, εν όψει των διατάξεων του Κώδικα Δεοντολογίας που θέσπισε η Τράπεζα της Ελλάδος για τη ρύθμιση χρεών ιδιωτών και επιχειρήσεων σύμφωνα με τις σχετικές προβλέψεις του ν. 4224/2013.

Ποιοι εντάσσονται στη ρύθμιση

Στην ρύθμιση μπορούν να υπαχθούν μικρές επιχειρήσεις και επαγγελματίες. Σύμφωνα με το 2ο άρθρο: «
α.     ως «μικρές επιχειρήσεις» νοούνται επιχειρήσεις που κατά την χρήση που έληξε την 31η Δεκεμβρίου 2013 είχαν κύκλο εργασιών έως Ευρώ 2.500.000,

β. ως «επαγγελματίες» νοούνται τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα που αναπτύσσουν επαγγελματική δραστηριότητα η άσκηση της οποίας προϋποθέτει την ΕΓΓΡΑΦΗ του προσώπου σε ειδικό μητρώο και που κατά την χρήση που έληξε την 31η Δεκεμβρίου 2013 είχαν κύκλο εργασιών μέχρι Ευρώ 2.500.000,
γ.  ως «επιλέξιμοι οφειλέτες» νοούνται μικρές επιχειρήσεις και επαγγελματίες, που πληρούν σωρευτικώς τις ακόλουθες προϋποθέσεις:
1)  δεν έχουν υποβάλει αίτηση για υπαγωγή στις διατάξεις του Ν.3869/2010 ή έχουν εγκύρως παραιτηθεί από αυτήν,
2)   δεν έχουν λυθεί ούτε παύσει τις εργασίες τους και, εφόσον έχουν πτωχευτική ικανότητα,

3)   δεν έχει υποβληθεί αίτηση υπαγωγής τους σε οποιαδήποτε από τις διαδικασίες του Πτωχευτικού Κώδικα ή έχει υπάρξει έγκυρη παραίτηση από σχετική αίτηση, και

4)   δεν έχουν καταδικαστεί τελεσιδίκως για φοροδιαφυγή ή απάτη σε βάρος του Δημοσίου,

Ποιες είναι οι επιλέξιμες διαγραφές

Επιλέξιμες διαγραφές είναι διαγραφές απαιτήσεων ως προς κεφάλαιο και τόκο:

α. κατά επιλέξιμων οφειλετών, εφόσον τα πρόσωπα αυτά την 30η Ιουνίου 2014:

5)                Είχαν προς το χρηματοδοτικό ίδρυμα οφειλή σε καθυστέρηση τουλάχιστον 90     ημερών, ή επίδικη ή ρυθμισμένη, ή

6)                δεν είχαν φορολογική ενημερότητα λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών ή είχαν ενημερότητα λόγω ρύθμισης, ή

7)                δεν είχαν ασφαλιστική ενημερότητα λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών ή είχαν ενημερότητα λόγω ρύθμισης,

β. αφορούν μία ή περισσότερες πιστώσεις του χρηματοδοτικού ιδρύματος προς τον οφειλέτη, για τις οποίες το χρηματοδοτικό ίδρυμα έχει σχηματίσει σχετική πρόσθετη ειδική πρόβλεψη μέχρι τις 31.12.2014.

γ.  αφορούν μία ή περισσότερες πιστώσεις του χρηματοδοτικού ιδρύματος προς τον οφειλέτη και συνολικά ανά επιλέξιμο οφειλέτη δεν υπερβαίνουν το ποσό των Ευρώ 500.000,

δ.  ισούνται τουλάχιστον προς :

(1) το 50% των συνολικών απαιτήσεων του χρηματοδοτικού ιδρύματος κατά του οφειλέτη όπως αποτυπώνονται στα βιβλία του χρηματοδοτικού ιδρύματος την [ημερομηνία έγκρισης από το χρηματοδοτικό ίδρυμα της διαγραφής] ή, εφόσον είναι μικρότερο,

(2) του ποσού που απαιτείται έτσι ώστε μετά την διαγραφή το υπόλοιπο της απαίτησης του χρηματοδοτικού ιδρύματος κατά του οφειλέτη να μην υπερβαίνει το 75% της καθαρής περιουσιακής θέσης του οφειλέτη και των συνοφειλετών του σύμφωνα με τη βεβαίωση της παραγράφου 4 του παρόντος άρθρου,

ε.  περιλαμβάνουν τον περιορισμό των δικαιωμάτων των πιστωτών κατά των συνοφειλετών του οφειλέτη, καθώς και τα περιουσιακά δικαιώματά τους σε περιουσιακά αντικείμενα του οφειλέτη ή τρίτων, στο ίδιο ποσό με την απαίτηση τους κατά του οφειλέτη όπως αυτή διαμορφώνεται με τη επιλέξιμη διαγραφή, και

στ. έχουν συντελεσθεί το αργότερο μέχρι την 30 Ιουνίου 2016.

ΓΣΕΒΕΕ: Με πολλές «γκρίζες ζώνες» το προσχέδιο για τα «κόκκινα» δάνεια

Πολλές «γκρίζες ζώνες» εντοπίζει στην κυβερνητική ρύθμιση των κόκκινων δανείων η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών...
Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος. Σε δήλωσή του ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, κ. Γ. Καββαθάς ανέφερε ότι: «...περιήλθε στα χέρια μας ατύπως το νομοσχέδιο για τα κόκκινα δάνεια του υπουργείου Ανάπτυξης. Η ρύθμιση αυτή που έγινε χωρίς τη διαβούλευση των κοινωνικών εταίρων έχει πολλές γκρίζες ζώνες και είναι πολύ κατώτερη των προσδοκιών μας. Για άλλη μια φορά δίνονται υπερεξουσίες στις συστημικές τράπεζες και ουσιαστικά τους δίνει το πάνω χέρι για το ποιος θα ενταχθεί στη ρύθμιση και ποιος όχι. Με αυτό τον τρόπο όμως, δεν λύνονται ούτε τα ουσιαστικά προβλήματα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ούτε και της ρευστότητας στην πραγματική οικονομία.»

Μπήκε στο κομμωτήριο με το αυτοκίνητο!

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε σήμερα το πρωί στην περιοχή της Κρεμαστής όταν αυτοκίνητο... 
που οδηγούσε μητέρα, μπήκε μέσα σε κομμωτήριο!

Σύμφωνα με όσα ανέφεραν στη ΡΟΔΙΑΚΗ κάτοικοι της περιοχής, ιχ αυτοκίνητο που οδηγούσε μητέρα έχασε τον έλεγχο, βρήκε εκτός του δρόμου και μπήκε μέσα σε κομμωτήριο με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά η ίδια και ένα μικρό παιδί.

Επιτόπου μετέβη το ΕΚΑΒ που διακόμισε στο νοσοκομείο το περιστατικό, ενώ η τροχαία Ρόδου διενεργεί έρευνα για τα αίτια του νέου τροχαίου ατυχήματος που λίγο έλειψε να εξελιχθεί σε μια ακόμα τραγωδία.

ΠΟΕ – ΟΤΑ: Από το μισθολόγιο φτώχειας… στο μισθολόγιο πείνας!

«Θερμό» μέτωπο στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με τους εργαζόμενους να βρίσκονται σε αντιπαράθεση...
με τους εκφραστές των τροϊκανών πολιτικών, όπως προκύπτει από την ανακοίνωση της ΠΟΕ – ΟΤΑ:

«Με κάθε τρόπο, θεμιτό ή αθέμιτο συνεχίζει η συγκυβέρνηση με πρώτον τον Υπουργό των «απολύσεων» κ. Κυριάκο Μητσοτάκη τη «μεταρρύθμιση» των 6.000 απολύσεων έως το τέλος του 2014 που έχουν δεσμευτεί στην τρόικα.

Συνεχίζουν ακάθεκτοι την ίδια καταστροφική πολιτική που διαλύει τις Δημόσιες Υπηρεσίες προς όφελος των ιδιωτικών συμφερόντων και σε βάρος των πολιτών.

Η «κατάρα» του Ελληνικού Δημοσίου δεν είναι οι εργαζόμενοι. Η «κατάρα» του Ελληνικού Δημοσίου είναι η νοοτροπία ενός πολιτικού συστήματος που πάντα αντιμετώπιζε και αντιμετωπίζει το κράτος ως «λάφυρο».

Είναι οι ίδιοι που σήμερα εμφανίζονται ως αυτοί που θα εξυγιάνουν το Ελληνικό κράτος!!!

Αντί να απολογούνται στους Έλληνες πολίτες εμφανίζονται ως δικαστές υποσχόμενοι…απολύσεις!!! Από την πρώτη στιγμή η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. και οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ξεκαθάρισαν πως τα σχέδιά τους δεν πρόκειται να περάσουν, κανένας προσχηματικός επανέλεγχος με διαφορετικά κριτήρια δεν θα «περάσει».

Παρά την καθημερινή προπαγάνδα της συγκυβέρνησης πως ο επανέλεγχος γίνεται κανονικά σε πέντε (5)Δήμους, η πραγματικότητα είναι πως μόνο στο Δήμο Ασπροπύργου προχώρησε.

Επισημαίνουμε πως από τις 19 Σεπτεμβρίου 2014 με απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., είναι σε ισχύ η ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ όλων των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από τον προσχηματικό επανέλεγχο με άλλα κριτήρια μετατροπής των συμβάσεων σε Αορίστου Χρόνου καθώς και από την «συγκριτική αξιολόγηση».

Την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ2014 συνεδρίασε εκ νέου το Γενικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. και ανακοίνωσε την νέα απόφασή του για την ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΠΟΧΗ μιας και η προηγούμενη απόφαση είχε ισχύ έως το τέλος Οκτωβρίου 2014. Με τη νέα απόφαση λοιπόν του Γενικού Συμβουλίου της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. η οποία έχει ισχύ πλέον έως 31 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014, ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ-ΑΠΕΧΟΥΜΕ από κάθε διαδικασία που αφορά στην κατάπτυστη «συγκριτική αξιολόγηση» και στον προσχηματικό επανέλεγχο μετατροπής των Συμβάσεων με διαφορετικά κριτήρια.

Κανείς εργαζόμενος δεν συντάσσει, παραλαμβάνει, προωθεί, εισηγείται οποιαδήποτε ενέργεια που μόνο στόχο έχει να απολυθούν συνάδελφοι και να βρεθούν στην ανεργία. Και φυσικά η πολιτική των απολύσεων πηγαίνει χέρι-χέρι με το σχέδιο της οικονομικής εξαθλίωσης όσων θα παραμείνουν!!! Όπως το 2011 προφασιζόμενοι ένα «ενιαίο μισθολόγιο» και «εξορθολογισμό» που ως γνωστό οδήγησε στο πετσόκομμα των μισθών του συνόλου των εργαζομένων, έτσι και τώρα, προετοιμάζουν το έδαφος για το καινούργιο μισθολόγιο που προβλέπει μισθούς Κίνας,στην Ελλάδα του 2014.

Οι μειώσεις δεν θα αφορούν στους Υ.Ε. και τους Δ.Ε. όπως σκόπιμα η συγκυβέρνηση διαρρέει.Έχουν ήδη δεσμευτεί για εξοικονόμηση μισθολογικής δαπάνης στο Δημόσιο 600.000.000 ευρώ.Σκοπεύουν να «κατεβάσουν» τον εισαγωγικό βαθμό στα 500,00 ευρώ… αντιγράφοντας την…επιτυχία τους στον εργασιακό τοπίο που δημιούργησαν στον Ιδιωτικό Τομέα με την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας που μόνο ως ζούγκλα υπέρ των εργοδοτών και μάλιστα των κακοπληρωτών εργοδοτών μπορεί να χαρακτηριστεί.

Είναι στο χέρι μας να μην επιτρέψουμε να επαναληφθεί το έργο του 2011.

Όλοι μας είμαστε στο στόχαστρο είτε με την κατάπτυστη «συγκριτική αξιολόγηση», είτε με τον προσχηματικό επανέλεγχο, είτε ως θύματα της οικονομικής εξόντωσης που προετοιμάζουν.

Ακόμη και αν προσπαθούν να χτυπήσουν την αξιοπρέπεια των εργαζομένων θα πρέπει να γνωρίζουν πως «ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ» να συνεχιστούν πολιτικές που «πίνουν» το αίμα των εργαζομένων, που διαλύουν οικογένειες και τον κοινωνικό ιστό της χώρας.

ΕΝΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ θα αγωνιστούμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ για το αυτονόητο δικαίωμα στην εργασία, στη ζωή και να ζούμε με αξιοπρέπεια εμείς και οι οικογένειές μας».