Σάββατο, 15 Νοεμβρίου 2014

Διαβάστε τι αλλάζει στους πλειστηριασμούς με το σχέδιο Αθανασίου

Μείωση της έννομης προστασίας των οφειλετών απέναντι στους πλειστηριασμούς επιφέρουν οι αλλαγές στον κώδικα Πολιτικής Δικονομίας που ανακοίνωσε ο υπ. Δικαιοσύνης...
Χαράλαμπος Αθανασίου σε μία προσπάθεια να επιταχυνθούν οι διαδικασίες.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο που τίθεται προς διαβούλευση όλες οι πράξεις κατά της αναγκαστικής εκτέλεσης θα συγκεντρώνονται σε μια πράξη (ανακοπή) για την άσκηση της οποίας προβλέπονται πλέον μόνο δύο στάδια, ένα πριν και ένα μετά τον πλειστηριασμό. Επομένως η διαδικασία θα προχωρά ταχύτερα εις βάρος των οφειλετών, που με τη διαδικασία των ανακοπών έδιναν τη νομική μάχη μέχρι τέλους προκειμένου να γλιτώσουν τα ακίνητα τους.
Επιπρόσθετα προβλέπεται συγκεκριμένος προσδιορισμός του πλειστηριασμού το αργότερο εντός 8 μηνών από την ημέρα της κατάσχεσης.

Τα ακίνητα μάλιστα θα βγαίνουν στο "σφυρί" ακόμα και στο 1/3 της αντικειμενικής αξίας αν αποβαίνουν άκαρποι οι δύο πρώτοι πλειστηριασμοί. Συγκεκριμένα η τιμή εκκίνησης στον πρώτο πλειστηριασμό θα καθορίζεται στα 2/3 της αντικειμενικής αξίας. Στο δεύτερο διαγωνισμό η τιμή εκκίνησης θα υποχωρεί στο 1/2 της αντικειμενικής. Από εκεί και έπειτα η τιμή πλέον θα υποχωρεί στο 1/3.

Με τις νέες διατάξεις θα επιτρέπονται πλέον πολλαπλές κατασχέσεις στην κατάσχεση της κινητής και ακίνητης περιουσίας του οφειλέτη, κάτι που δεν ίσχυε έως σήμερα. Πλέον θα επιτρέπεται ο καθένας να επιβάλει κατάσχεση στο ίδιο ακίνητο. Έτσι θα παρατηρηθεί το φαινόμενο ένα ακίνητο να βαρύνεται με τόσες κατασχέσεις όσες και οι πιστωτές. Ακολούθως θα γίνονται πλειστηριασμοί από οποιονδήποτε και όποιος το πάρει. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι για να σταματήσει ένας οφειλέτης τον πλειστηριασμό θα πρέπει να στραφεί σε περισσότερους από έναν πιστωτές με τα ανάλογα δικαστικά έξοδα.

Επιπλέον αυξάνονται οι υποχρεώσεις του οφειλέτη ως προς τον υποβαλλόμενο από αυτόν κατάλογο περιουσιακών στοιχείων.

Επίσης ο υπ. Δικαιοσύνης ανακοίνωσε την "απλοποίηση υποβολής προσφορών στον πλειστηριασμό" με την ηλεκτρονική κατάθεση εγγράφων του σχετικού ενδιαφέροντος που "θα εξασφαλίζει την πλήρη διαφάνεια και τον αποκλεισμό της χειραγώγησης". Αυτό από την άλλη όμως σημαίνει ότι μπορεί οποιοσδήποτε να "χτυπήσει" ένα ακίνητο χωρίς την αυτοπρόσωπη παρουσία τους στα κατά τόπους Ειρηνοδικεία.

Τι γνώριζαν οι Τούρκοι για τις Ελλ. Ενοπλες Δυνάμεις

Του Γιώργου Θεοχάρη
Οι Τούρκοι έχουν ξεφύγει....

Το Ευρωπαϊκο Συμβούλιο καταδικάζει τις συνεχόμενες προκλήσεις της Τουρκίας εντός της Κυπριακής ΑΟΖ(Ανεξάρτητη Οικονομική Ζώνη) και τους τραβάει το...αυτί να σταματήσουν άμεσα.

Αραγε, πόσο θα εισακουστεί η έκκληση της Ευρώπης στη μουσουλμανική τουρκία που έχει αποθρανισθεί και διεκδικεί και την Κυπριακή ΑΟΖ;

θεωρώ ότι η γείτονος θα συνεχίσει την ακραία τακτιική. Εχει στόχους που σταδιακά θα αναδειχνθούν....

Πηγές από το  υπουργείο Αμυνας αναφέρουν στο BriefingNews ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις γνώριζαν τους στόχους  τους σε περίπτωση ελληνοτουρκικής σύρραξης.
Γνώριζαν τα στρατηγικά σημεία δράσης των ελληνικών ενόπλων δυνάμέων. Με αποτέλεσμα τις τελευταίες μέρες να σημάνει συναγερμός στο Υπουργείο Άμυνας και στα στρατηγεία  του  και να αλλάξουν άρον άρον ακόμα και οι κωδικοί ασφαλείας.

Αμφίπολη: Εικασίες και πραγματικότητα...Με τι μοιάζει ο Τύμβος; [photo]

Aγαπητό tromaktiko,
και γιατί μέσα σε όλα αυτά που λένε και ξελένε οι επιστήμονες και μη...
να μη πω και εγώ ότι ο τύμβος έχει το σχήμα  του αστεριού της Βεργίνας και θα βρούμε πολλούς τάφους ακόμη...


ΤΙ ΛΕΤΕ;

Χανιά: Παρίστανε τον μάγο και εξαπατούσε ανυποψίαστους που ήθελαν βοήθεια στα προσωπικά!

Την απελπισία και την αφέλεια Χανιωτών εκμεταλλευτόταν ένας 33χρονος αλλοδαπός ο οποίος τους διαβεβαίωνε ότι με μάγια θα τους...
λύσει τα προσωπικά τους προβλήματα.

Ο 33χρονος υπήκοος Γκάμπιας, συνελήφθη χθες στα Χανιά από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, κατηγορούμενος για το αδίκημα της απάτης.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, συνελήφθη ο 33χρονος ο οποίος με το πρόσχημα της επίλυσης προσωπικών προβλημάτων εξαπατούσε πολίτες, αποσπώντας χρηματικά ποσά, εμφανιζόμενος ως μάγος.

Συγκεκριμένα, αστυνομικοί της ανωτέρω Υπηρεσίας, προσποιούμενοι προσωπικά προβλήματα, εμφανίστηκαν στον 33χρονο προκειμένου να τους βοηθήσει να τα επιλύσουν. Στη συνέχεια ο συλληφθείς απαίτησε το χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ και κατά το χρόνο που παρέλαβε προσημειωμένο χαρτονόμισμα ως προκαταβολή από τους ανωτέρω αστυνομικούς συνελήφθη.

Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του συλληφθέντα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διάφορα αντικείμενα, τα οποία χρησιμοποιούσε κατά τη διάρκεια που εξαπατούσε τους πελάτες του, φωτογραφίες πελατών-θυμάτων καθώς και διαφημιστικά φυλλάδια με αναγραφόμενη την ιδιότητα του .

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων, ενώ ο συλληφθείς, με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.

Τα χτυπήματα κάτω από τη μέση που δέχτηκε η Φαίη Μαυραγάνη

40 χρόνια ΝΔ --εκδήλωση στη Λιβαδειά-ΦΩΤΟ

Πέμπτη, 13 Νοεμβρίου 2014

ΠΡΟΣΟΧΗ! Νέα ερευνητικά στοιχεία για τη μετάδοση του HPV!

O ιός των ανθρώπινων θηλωμάτων (HPV) ευθύνεται περίπου για το 5% των περιστατικών καρκίνου παγκοσμίως, κυρίως...για καρκίνους του τραχήλου και του λάρυγγα.

Νέα μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Cancer Epidemiology, Biomarkers & Prevention διευκρινίζει ποιοι είναι οι μηχανισμοί μετάδοσης του HPV, τονίζοντας πως η λοίμωξη δεν είναι εφικτή μόνο με τη σεξουαλική επαφή.
Ερευνητές από τον Καναδά υποστηρίζουν ότι ο HPV μεταδίδεται και με την επαφή του στόματος με τα γεννητικά όργανα αλλά και με το φιλί.

«Η κατανόηση των πιθανών τρόπων μετάδοσης του HPV είναι απαραίτητη προκειμένου να εντοπίσουμε ποιες ακριβώς είναι οι ομάδες υψηλού κινδύνου και πώς μπορούμε να προστατευθούμε από τη λοίμωξη», εξηγούν οι ερευνητές σχολιάζοντας τα αποτελέσματα στο δίκτυο Medical News Today.

Εξέτασαν 222 άντρες και τις συντρόφους τους. Ζητήθηκε από καθέναν από τους συμμετέχοντες να συμπληρώσει ένα ερωτηματολόγιο που αφορούσε στο σεξουαλικό ιστορικό του. Το ερωτηματολόγιο περιελάμβανε (αδιάκριτες) ερωτήσεις όπως το πόσο συχνά επιδιδόταν ο σύντροφος σε στοματικη συνουσία προς την κοπέλα του. Επίσης, οι συμμετέχοντες έδωσαν δείγμα σάλιου και σωματικών υγρών από τα γεννητικά τους όργανα.

Τα αποτελέσματα των αναλύσεων έδειξαν ότι το 7,2% των αντρών είχε μολυνθεί από τον ιό στη στοματική κοιλότητα. Από αυτούς τους άντρες, σε ποσοστό 28,6% η σύντροφός τους είχε επίσης μολυνθεί από τον HPV στο στόμα και σε ποσοστό 11,6% η σύντροφός τους είχε μολυνθεί από τον HPV στα γεννητικά όργανα.

Από το συνολικό δείγμα ανδρών που συμμετείχαν στη μελέτη, ποσοστό 2,3% είχε μολυνθεί από το επικίνδυνο στέλεχος 16 του ιού (ευθύνεται για δυσπλασίες στα γεννητικά όργανα αλλά και στοματικά κονδυλώματα). Από τους 33 άντρες που η σύντροφός τους είχε μολυνθεί από το στέλεχος 16, είχε μολυνθεί το 6,1%.

Τα παραπάνω στατιστικά οδήγησαν τους ερευνητές στο συμπέρασμα ότι οι άντρες έχουν διπλάσιο κίνδυνο να μολυνθούν κάθε φορά που επιδίδονται σε στοματικη συνουσία στη σύντροφό τους, εάν αυτή έχει μολυνθεί από τον ιό.

Και όμως αυτό δεν είναι ένα συνηθισμένο αεροπλάνο - Δείτε τι κρύβει στο εσωτερικό του και... ψάξτε για εισιτήριο [photos]

ΣΑ εισιτήριο...

Οι Ολλανδικές αερογραμμές KLM μετέτρεψαν ένα παλιό τους αεροσκάφος σε ένα πολύ ιδιαίτερο και ζεστό διαμέρισμα, στο οποίο μπορείτε να μείνετε!

Είναι παρκαρισμένο στο αεροδρόμιο Schiphol του Άμεστερνταμ. Μπορεί εξωτερικά να δείχνει σαν ένα οποιοδήποτε αεροπλάνο, όμως προσέξτε το εσωτερικό του!ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Ήταν νεκρή και "αναστήθηκε" μετά από 11 ώρες

Μια Πολωνέζα 91 ετών, που είχε κηρυχθεί νεκρή από μια γιατρό, ξύπνησε... έντεκα ώρες αργότερα, στο νεκροτομείο όπου είχε μεταφερθεί, μετέδωσε σήμερα η δημόσια τηλεόραση TVP.

Ειδικότερα, το περιστατικό αυτό συνέβη στις 6 Νοεμβρίου 2014 στο Οστρόφ Λουμπέλσκι της ανατολικής Πολωνίας, όταν η υπέργηρη γυναίκα ξύπνησε μέσα σε ένα... ψυγείο του νεκροτομείου, προκαλώντας τρόμο στους υπαλλήλους του γραφείου τελετών οι οποίοι είδαν ξαφνικά να κινείται ο μαύρος σάκος που υποτίθεται ότι περιείχε το πτώμα της Γιανίνα Κολκίεβιτς.

«Εγώ υπέγραψα το πιστοποιητικό θανάτου (...). Είμαι σοκαρισμένη, δεν καταλαβαίνω τι συνέβη. Η καρδιά της δεν χτυπούσε, δεν ανέπνεε. Ήμουν σίγουρη ότι ήταν νεκρή», δήλωσε μεταξύ άλλων η γιατρός Βιεσλάβα Σιζ.

Επιπλέον η ανιψιά της ηλικιωμένης, η Μπογκουμίλα Κολκίεβιτς τόνισε ότι η θεία της δεν ξέρει τι συνέβη, επειδή έχει προχωρημένη άνοια. «Όταν την φέραμε στο σπίτι μας είπε μόνο ότι κρυώνει πολύ και ζήτησε να πιει ένα ζεστό τσάι», είπε.

Οι αστυνομικές αρχές ξεκίνησαν έρευνα για την υπόθεση αυτή και η γιατρός ενδέχεται να διωχθεί ποινικά για το λάθος της.

Αυτή είναι η νέα Μις Κόσμος! Γνωρίστε την

Το όνομά της είναι Βάλερι Ερνάντες Ματίας, είναι 21 χρόνων και την Τρίτη κατέκτησε τον τίτλο της ωραιότερης γυναίκας στον κόσμο στον διαγωνισμό ομορφιάς, που πραγματοποιήθηκε στην Ιαπωνία. 

Η κοπέλα έχει ύψος 1.80, κατάγεται από το Πουέρτο Ρίκο και είναι η τρίτη έγχρωμη που κατακτά αυτόν τον τίτλο. Η καριέρα της ίδιας, ωστόσο, έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια, μιας και το 2012 είχε κερδίσει τον τίτλο της Miss Teen International.

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr...

Εγκλωβίστηκε άνθρωπος στο αυτοκίνητο του από την κακοκαιρία στο Αγρίνιο-BINTEO

Κλείνει η πρυτανεία τα κτίρια στο κέντρο

Εικόνα που σοκάρει: Δείτε πως θα ήταν εάν ΕΠΕΦΤΕ στη Γη ο κομήτης Τσούρι [photo]

Επειδή είναι πιο εύκολο να αντιλαμβανόμαστε τα πράγματα όταν τα βλέπουμε στη... δική μας κλίμακα, ένας φωτογράφος σκέφτηκε να «ρίξει» τον κομήτη 67P/Churyumov-Gerasimenko, τον κομήτη που έχει από την Τετάρτη δεχτεί την επίσκεψη του Philae, στη Γη.

Ο κομήτης είναι μόλις τρία χιλιόμετρα, δηλαδή μπορεί κάποιον να τον γυρίσει ολόκληρο σε μία ώρα.

Ωστόσο, όπως βλέπετε και στην εικόνα, η σύγκρουση ενός τέτοιου κομήτη με τη Γη θα μπορούσε να έχει ολέθρια αποτελέσματα. Είναι εύκολο να καταλάβουμε τι ακριβώς συνέβη στους δεινόσαυρους πριν από δισεκατομμύρια χρόνια.

Η εικόνα είναι δημιούργημα του Matt Wang, ο οποίος συνδύασε μια φωτογραφία του Λος Άντζελες με μια εικόνα από το διαστημικό σκάφος Rosetta.

Η ζημιά που θα μπορούσε να προκληθεί στη Γη θα ήταν συνάρτηση ενός ακόμα παράγοντα, της ταχύτητας που θα είχε ο κομήτης. Ας ελπίσουμε όμως ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί.

ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ: Σοβαρό τροχαίο στην Ε.Ο. Πατρών-Κορίνθου - Νταλίκα καταπλάκωσε Ι.Χ.

Δύο τραυματίες είναι ο απολογισμός του σοβαρού τροχαίου ατυχήματος που... σημειώθηκε νωρίτερα στην νέα Εθνική Οδό Πατρών-Κορίνθου, στον κόμβο του Δερβενίου, ανάμεσα σε νταλίκα και Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο.

Ειδικότερα, ο οδηγός του Ι.Χ. -το οποίο κατευθυνόταν προς Αθήνα- όπως δείχνουν τα πρώτα στοιχεία σύμφωνα με την αστυνομία, εξετράπη της πορείας του και μπήκε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας όπου προσέκρουσε με την νταλίκα, η οποία κατευθυνόταν προς Πάτρα.

Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν να διπλώσει η νταλίκα και να καταπλακώσει το Ι.Χ.

Από τη σφοδρή σύγκρουση ανασύρθηκε τραυματισμένος ο οδηγός του Ι.Χ., ο οποίος φέρει σοβαρά τραύματα στα πόδια, και η συνοδηγος σύζυγός του, η οποία φέρει ελαφρότερα τραύματα.

Οι δύο τραυματίες μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο.


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΣΤΙΑΣΗΣ - ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΧΡΕΩΝ

Βρέθηκε νεκρός ο δολοφόνος της 40χρονης-Ήπιε δηλητήριο

Τετάρτη, 12 Νοεμβρίου 2014

Συνελήφθη ο κλέφτης αυτοκινήτων στη Θήβα

Δόθηκαν στην κυκλοφορία τα Τέμπη

Στην κυκλοφορία παραδόθηκε η κοιλάδα των Τεμπών στις 8 το βράδυ, μετά την ολοκλήρωση των... τριήμερων εργασιών βραχοπροστασίας που έγιναν στην περιοχή από ειδικά συνεργεία.

Όπως είναι γνωστό, στα πλαίσια του προληπτικού ελέγχου που διεξάγει η εταιρία «Αιγαίου ΑΕ», για την καλύτερη ασφάλεια των διερχόμενων οδηγών, υλοποιείται το πρόγραμμα τακτικής συντήρησης των συστημάτων βραχοπροστασίας που έχουν εγκατασταθεί στα Τέμπη και προβλέπει δύο ελέγχους το χρόνο, οι οποίοι πραγματοποιούνται από την εξειδικευμένη Ελβετική εταιρεία GEOTEST κάθε άνοιξη και φθινόπωρο.

Την Δευτέρα οι εργάτες αποκόλλησαν ένα μεγάλο βράχο, την Τρίτη μικρότερες πέτρες και σήμερα οι εργασίες επικεντρώθηκαν στην συντήρηση και εγκατάσταση των προστατευτικών φρακτών και διχτύων και τέλος στην αποκατάσταση του οδοστρώματος.

Ηλεκτρονικά οι αιτήσεις για παροχές του ΟΑΕΔ

Μέσω διαδικτύου θα μπορούν από την 1η Απριλίου οι εγγεγραμμένοι άνεργοι... του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) να υποβάλλουν αιτήσεις για παροχές του ΟΑΕΔ, εκτός της τακτικής επιδότησης ανεργίας, του επιδόματος μακροχρονίως ανέργων και του βοηθήματος σε ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ, και ΕΤΑΠ−ΜΜΕ.

Σύμφωνα με στελέχη του Οργανισμού, πρόκειται κυρίως για παροχές, όπως το επίδομα αφερεγγυότητας, ή παροχές κοινωνικού τουρισμού.

Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση του Διοικητή του Οργανισμού, Θεόδωρου Αμπατζόγλου, από τις 01.04.2015 και έπειτα οι αιτήσεις για τις ανωτέρω παροχές του ΟΑΕΔ, υποβάλλονται αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο μέσω του διαδικτύου, από τους ίδιους τους ενδιαφερομένους, με τη χρήση κωδικών.

Οι δικαιούχοι των συγκεκριμένων παροχών της φέρουν την ευθύνη της πλήρους και ορθής συμπλήρωσης της ηλεκτρονικής τους αίτησης, η οποία επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης.

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, αναζητούνται αυτεπαγγέλτως από τις αρμόδιες υπηρεσίες, και στις περιπτώσεις που αυτό δεν είναι δυνατόν οι δικαιούχοι υποχρεούνται να τα προσκομίσουν εντός 30 ημερών από την ημερομηνία υποβολής των αιτήσεών τους, σε διαφορετική περίπτωση, οι αιτήσεις τους απορρίπτονται. Όταν υπάρχει αντικειμενική αδυναμία προσκόμισης απαιτούμενου δικαιολογητικού για την οποία δεν φέρει ευθύνη ο δικαιούχος, η προθεσμία των 30 ημερών δύναται να παραταθεί, όχι όμως, πέραν των τριών μηνών από την ημερομηνία υποβολής της αιτήσεως.

Σύμφωνα με τα στελέχη του ΟΑΕΔ, πρόκειται για βήμα που θα καταστήσει σύντομα εφικτή τη δυνατότητα της ηλεκτρονικής υποβολής των αιτήσεων για τα επιδόματα ανεργίας, η οποία έχει ήδη νομοθετηθεί.

Καταγγελία για τα διόδια Σχηματαρίου

Πρόβλημα με τα «πόδια» του ρομπότ της «Ροζέτα»

Μετά τις κραυγές χαράς και τους εναγκαλισμούς ανάμεσα στους επιστήμονες που... είχαν συγκεντρωθεί στο Κέντρο Ελέγχου της ESA στο Ντάρμσταντ της Γερμανίας, μόλις το ρομπότ Philae της αποστολής Rosetta προσεδαφίστηκε στον κομήτη 67Ρ/Τσουριούμοφ/Γκερασιμένκο, ακολούθησε η αγωνία.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα άγκιστρα του ρομπότ δεν κατάφεραν να απελευθερωθούν, με αποτέλεσμα να μην έχει επιτευχθεί ακόμα η αγκίστρωση στο έδαφος του κομήτη.

Επικρατεί ο φόβος ότι το αδύναμο βαρυτικό πεδίο δε θα επιτρέψει στο όχημα να παραμείνει στο έδαφος, με αποτέλεσμα οι επιστήμονες του Κέντρο Ελέγχου της ESA να προσπαθούν να επιλύσουν το πρόβλημα, ώστε να διασφαλιστεί ότι το ρομπότ μπορεί να ξεκινήσει να στέλνει τα πρώτα στοιχεία στη Γη.

Αυτός είναι κατά 90% ο νεκρός του τάφου στην Αμφίπολη, σύμφωνα με τον Άντριου Τσανγκ

Πεπεισμένος ότι ο νεκρός του τάφου που ανακαλύφθηκε στον τύμβο της Αμφίπολης είναι... η Ολυμπιάδα εμφανίστηκε με δηλώσεις του ο βρετανός αιγυπτιολόγος Άντριου Τσανγκ.

«Κατά 90% ο νεκρός είναι η Ολυμπιάδα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσανγκ μιλώντας στην τηλεόραση του ALPHA.

Εξηγώντας το σκεπτικό του ο βρετανός επιστήμονας υποστήριξε ότι την ταυτότητα της Ολυμπιάδας προδίδει το γεγονός ότι το σώμα τάφηκε σε έναν ξύλινο φέρετρο, βιαστικά, χωρίς να αποτεφρωθεί στοιχεία, δηλαδή, που υποδηλώνουν ότι ο ένοικος του τάφου δεν είχε κανονική ταφή ή κηδεία.

«Αντί να γίνει κηδεία και τα οστά του να μπουν σε ένα χρυσό σκεύος όπως θα άρμοζε σε κάποιον τόσο σημαντικό άνθρωπο, το σώμα πετάχτηκε σε ξύλινο φέρετρο και μετά από αυτό ακολούθησε ο τύμβος» συνέχισε το σκεπτικό του ο κύριος Τσανγκ.

«Η μοναδική που γνωρίζουμε ότι δεν είχε κανονική ταφή ήταν η Ολυμπιάδα. Πιθανόν ο Κάσσανδρος κανόνισε αυτή την πολύ λιτή ταφή και δεν έκανε κανονική ταφή» επέκτεινε το συλλογισμό του ο αιγυπτιολόγος.

Κατά την άποψή του ακολούθησε το χτίσιμο του τύμβου από τους συγγενείς της με άδεια του Κάσσανδρου προκειμένου να βελτιώσει τις σχέσεις του μαζί τους.

Όσον αφορά τέλος το στοιχείο ότι τα οστά βρέθηκαν σκόρπια ο κ. Τσανγκ υπενθύμισε ότι κάτι τέτοιο είχε κάνει η Ολυμπιάδα με τον αδερφό του Κάσσανδρου, τον Ιόλα, τον οινοχόο, δηλαδή του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ο οποίος είχε κατηγορηθεί για απόπειρα δηλητηρίασης του Μακεδόνα στρατηλάτη. Άρα κατά τον βρετανό επιστήμονα ο Κάσσανδρος πιθανόν να έκανε το ίδιο ως εκδίκηση για το πρόσωπο της Ολυμπιάδας.

Τρίτη, 11 Νοεμβρίου 2014

Ενημερωτική ημερίδα με θέμα: «Μύθοι & Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά και τα Εμβόλια» στο Δήμο Αμαρουσίου

Την πρωτιά  στην κατανάλωση αντιβιοτικών κατέχει η Ελλάδα στην Ευρώπη με αποτέλεσμα να κατέχει και την πρώτη θέση στην αντοχή των μικροβίων επισημάνθηκε στην ενημερωτική...
ημερίδα  με θέμα: «Μύθοι και Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά και τα Εμβόλια» στην κατάμεστη από πολίτες  αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου.

Η εκδήλωση υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της ενημερωτικής εκστρατείας σε όλη την Ελλάδα για τις επιπτώσεις της ασύδοτης και ανεξέλεγκτης χρήσης αντιβιοτικών και τους κινδύνους που εγκυμονεί, την οποία διοργανώνουν  το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ) και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών μαζί με την Ελληνική Εταιρεία  Χημειοθεραπείας και την Ελληνική Εταιρεία Λοιμώξεων , υπό την επίβλεψη των Προέδρων των φορέων της Καθηγήτριας Παθολογίας- Λοιμώξεων  κας Ελένης Γιαμαρέλλου  και του κου Αθανάσιου Σκουτέλη Καθηγητή Παθολογίας – Λοιμώξεων.

 Τη συζήτηση συντόνισε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και του ΕΔΔΥΠΠΥ κος Γιώργος Πατούλης, ο οποίος στην τοποθέτηση του τόνισε:
«Από τις ευπαθείς ομάδες εμβολιάστηκε μόνο το 7% όταν ο μέσος όρος στην Ευρώπη ήταν 60%. Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής ήταν 150 και πλέον θάνατοι στη χώρα μας από τον ιό Η1Ν1 όταν στη Μεγάλη Βρετανία ήταν 0.       

 Προχωρούμε σε μία Πανελλαδική Εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών  για την Ορθή Χρήση των Αντιβιοτικών με στόχο την καταπολέμηση μιας σύγχρονης και μεγάλης απειλής για τη Δημόσια Υγεία: την ανθεκτικότητα των μικροβίων από την αλόγιστη χρήση αντιβιοτικών. Παράλληλα  προσφέρει στον πολίτη μέσω των ομιλιών που πραγματοποιούνται στους Δήμους, σωστή ενημέρωση για την πρόληψη μέσω των εμβολιασμών σοβαρών και επικίνδυνων νοσημάτων, όπως η γρίπη και ο πνευμονιόκοκκος, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο που έχουμε αύξηση των ιώσεων και των λοιμώξεων».

Την ενημέρωση πραγματοποίησε η κα Κυριακή Κανελλακοπούλου, Καθηγήτρια Παθολογίας – Λοιμώξεων ΕΚΠΑ, Γενική Γραμματέας Ελληνικής Εταιρείας Χημειοθεραπείας. Η κα Κανελλακοπούλου αναφέρθηκε στο πόσο σημαντικά είναι τα αντιβιοτικά για την υγεία μας, καθώς σώζουν εκατομμύρια ζωές από τις λοιμώξεις που προκαλούν τα μικρόβια, αλλά και πόσο καταστροφική είναι η υπερκατανάλωσή τους, καθώς αυτή οδηγεί σε ανάπτυξη αντοχής των μικροβίων στα αντιβιοτικά, με συνέπεια όταν θα τα χρειαζόμαστε πραγματικά να μην μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε, γιατί δεν θα είναι πλέον δραστικά. Παρουσίασε, μάλιστα, παραδείγματα συχνών περιπτώσεων, όπως ένα κοινό κρυολόγημα, στις οποίες πολύ συχνά καταναλώνουμε αντιβιοτικά ενώ δεν χρειάζεται, γιατί προκαλείται στο 90% από ιούς έναντι των οποίων τα αντιβιοτικά δεν είναι δραστικά.

Ακόμη, η ομιλήτρια παρέθεσε σημαντικά στοιχεία σχετικά με τους τρόπους μετάδοσης των μικροβίων και των ιών, το πώς μπορούμε να διακρίνουμε πότε πρέπει να πάρουμε αντιβιοτικό και πότε όχι, πάντα σε συνεννόηση με το γιατρό μας. Επεσήμανε ότι κατέχουμε την πρώτη θέση στην Ευρώπη στην κατανάλωση αντιβιοτικών με αποτέλεσμα και την πρώτη θέση στην αντοχή των μικροβίων στα αντιβιοτικά, γεγονός εξαιρετικά επικίνδυνο για την υγεία μας. Η ομιλία ολοκληρώθηκε με το μήνυμα ότι είναι ευθύνη όλων μας να διαφυλάξουμε τα αντιβιοτικά, βάζοντας τέλος στην άσκοπη κατανάλωσή τους.

Στο τέλος, η κα Κανελλακοπούλου αναφέρθηκε στην πρόληψη των λοιμώξεων στους ενήλικες με σωστή χρήση των εμβολίων, δηλαδή της γρίπης (τους μήνες Οκτώβριο – Νοέμβριο κάθε χρόνο) όπως και του πνευμονιόκοκκου, σύμφωνα με την καθοδήγηση του γιατρού.

Ακολούθησε συζήτηση με πολλές ερωτήσεις από το κοινό, κατά τη διάρκεια της οποίας αναδείχθηκε η μεγάλη αλήθεια: μειώνοντας την άσκοπη κατανάλωση των αντιβιοτικών, τα ανθεκτικά μικρόβια ξαναγίνονται ευαίσθητα στα αντιβιοτικά!

Οδηγούσε στο αντίθετο ρεύμα, μεταφέροντας 111 κιλά χασίς!

Στο αντίθετο ρεύμα, οδηγούσε στην Εγνατία Οδό  ένας διακινητής ναρκωτικών προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψη, θέτοντας...

 σε κίνδυνο την ασφάλεια των υπολοίπων οδηγών! Όλα ξεκίνησαν, όταν αστυνομικοί του τμήματος δίωξης ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, αξιοποιώντας πληροφορίες που  είχαν, έστησαν μπλόκο,στο Νεοχώρι Θεσπρωτίας.

Μετά από λίγη ώρα,έκαναν σήμα στάσης σε ύποπτο όχημα,ο Αλβανός οδηγός του οποίου και υπάκουσε στο σήμα των αστυνομικών και όπως διαπιστώθηκε αργότερα λειτουργούσε ώς προπομπός. Ακολουθούσε όμως και δεύτερο όχημα,το οποίο δεν υπάκουσε στο σήμα των αστυνομικών και αμέσως ξεκίνησε την τρελή του πορεία για να αποφύγει την σύλληψη.Μετά από λίγα χιλιόμετρα,στο ύψος του Νεοχωρίου Θεσπρωτίας, οι αστυνομικοί κατάφεραν να σταματήσουν το όχημα που πήγαινε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας  και οδηγός του, Αλβανικής καταγωγής, συνελήφθη. Μετά από έλεγχο, διαπιστώθηκε πως ο Αλβανός μετέφερε 11 κιλά χασίς με το αυτοκίνητο τα οποία και σκόπευε να παραδώσει  σε έμπορο στην Αθήνα.

Ο καλοσυνάτος γιατρός θεραπεύει αποτελεσματικότερα

Όλοι μας γνωρίζουμε πόσο σημαντική είναι μια καλή κουβέντα ή μια υποστηρικτική κίνηση όταν είμαστε άρρωστοι... Έρευνα υποστηρίζει τώρα ότι ένας ευγενικός, καλοσυνάτος, υποστηρικτικός γιατρός μπορεί όχι μόνο να κάνει μια ασθένεια ανεκτή, αλλά παράλληλα είναι σε θέση να βοηθήσει τους ασθενείς να αναρρώσουν γρηγορότερα, ακόμα και να κάνει τη θεραπεία τους πιο αποτελεσματική.

Τα ευρήματα προέρχονται από ερευνητές που μελετούν το φαινόμενο placebo, όταν δηλαδή η λήψη ενός ψευδοφαρμάκου έχει στον οργανισμό αντίστοιχα αποτελέσματα με αυτά που έχει και η πραγματική θεραπεία.

Εκατοντάδες μελέτες έχουν δείξει ότι όταν οι άνθρωποι ενημερώνονται για παράδειγμα ότι η ένεση την οποία έκαναν μειώνει τον πόνο, αναφέρουν ότι πράγματι αισθάνονται καλύτερα, ακόμα και στην περίπτωση που η σύριγγα δεν περιείχε τίποτα άλλο παρά αλατόνερο.

Τώρα, οι επιστήμονες μελετούν το κατά πόσο είναι εφικτό να δώσουν ώθηση στο φαινόμενο αυτό.

Μελέτη του Πανεπιστημίου του Harvard ανακάλυψε ότι απλούστατα πράγματα, όπως η χρήση θετικού λεξιλογίου, η δημιουργία υποστηρικτικού περιβάλλοντος και κυρίως η διασφάλιση ότι ο ασθενής εμπιστεύεται τον γιατρό του, μπορούν να βελτιώσουν την αντίδραση του ασθενή στη θεραπεία. 

«Διαθέτουμε αρκετά στοιχεία ώστε να αρχίσουμε να εκπαιδεύουμε τους γιατρούς σχετικά με το πώς μπορούν να βελτιώσουν την αποτελεσματικότητα της θεραπείας, χρησιμοποιώντας το φαινόμενο placebo», εξηγεί ο Καθηγητής Ψυχολογίας, Irving Kirsch, αναπληρωτής διευθυντής του Προγράμματος του Harvard σχετικά τη μελέτη του Placebo.

Σάλλας: «Όχι» στο ξεπάγωμα των πλειστηριασμών

Οι τράπεζες είναι έτοιμες και σε τεχνικό επίπεδο να αρχίσουν την εφαρμογή του... νόμου για τα «κόκκινα» δάνεια αμέσως μετά την ψήφισή του από τη Βουλή δήλωσε ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς Μιχάλης Σάλλας μετά τη διευρυμέμνη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό.

Σημείωσε δε ότι συμφωνεί με τη ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια. Ο κ. Σάλλας πρόσθεσε ότι στη σύσκεψη συζητήθηκε ακόμη η πορεία μετά τα stress test που ήταν πολύ επιτυχής εξέλιξη και ανοίγει ο δρόμος για τη χρηματοδότηση της οικονομίας. Είπε ακόμη ότι συζητήθηκε και η οικονομική ανάπτυξη σημειώνοντας ότι με δεδομένο για την επόμενη χρονιά ότι θα υπάρχει ανάπτυξη της τάξης του 2% - ορισμένοι προβλέπουν ακόμα και 3% - οι τράπεζες θα είναι σε θέση να στηρίξουν αυτό το πλάνο.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση τάχθηκε κατά της απελευθέρωσης πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας σημειώνοντας ότι οι τράπεζες δεν θέλουν να φορτωθούν χαρτοφυλάκια των 70.000 ή των 100.000 ευρώ. Οι τράπεζες, είπε χαρακτηριστικά, δεν αντιμετωπίζουν θέμα πλειστηριασμών, δεν υπάρχει λόγος, δεν πρέπει να γίνει και δεν βλέπω να γίνεται. 

Στη σύσκεψη μετείχε ο αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, ο αναπληρωτής υπ. Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας και οι εκπρόσωποι των τραπεζών Δημήτρης Μαντζούνης Alhpa Bank, Αλέξανδρος Τουρκολιάς Εθνική Τράπεζα, Χρήστος Μεγάλου Eurobank.

Άγρια καταδίωξη, που θύμισε κινηματογραφική ταινία, έγινε στην Εγνατία Οδό

Σκηνές από κινηματογραφική ταινία εκτυλίχτηκαν κατά την καταδίωξη ενός ύποπτου οχήματος, το οποίο... κινούνταν για αρκετή ώρα στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, και περιπολικών στην Εγνατία Οδό.

Σύμφωνα με το epiruspost.gr, ο οδηγός οδηγούσε με επικίνδυνο τρόπο στην Εγνατία Οδό προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψη. Μάλιστα για αρκετά χιλιόμετρα κινήθηκε «ανάποδα» στον οδικό άξονα ταχείας κυκλοφορίας, θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια των υπολοίπων οδηγών.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, όλα ξεκίνησαν στο Νεοχώρι Θεσπρωτίας, όταν αστυνομικές δυνάμεις, αξιοποιώντας πληροφορίες που τους είχαν φτάσει, είχαν στήσει μπλόκο για να ελέγξουν το ύποπτο όχημα.

Όταν το ύποπτο όχημα έφτασε στο σημείο που είχε στηθεί το μπλόκο, έκαναν σήμα στάσης στον οδηγό του, Αλβανικής καταγωγής, ο οποίος και συνελήφθη, καθώς λειτουργούσε ως προπομπός οχήματος που ακολουθούσε έμφορτο με ναρκωτικά.

Το δεύτερο αυτοκίνητο ακολούθησε σε λίγα λεπτά, όμως δεν σταμάτησε στο σήμα των αστυνομικών.

Αντίθετα ανέπτυξε ταχύτητα, εισήλθε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και οδηγώντας πλέον ανάποδα και με ιλιγγιώδη ταχύτητα έφτασε μέχρι το Ελευθεροχώρι.

Εκεί ο οδηγός πέταξε από το αυτοκίνητο τους σάκους με τα ναρκωτικά, εγκατέλειψε το αυτοκίνητο και εξαφανίστηκε κινούμενος πλέον πεζός.

Η αστυνομία κατέσχεσε τα δύο οχήματα όπως και 111 κιλά ναρκωτικά, που θα μεταφέρονταν στην Αθήνα, ενώ αναζητά τον διακινητή.

Τέλος τα Βιβλιάρια Υγείας!

Νεαρός έπεσε σε κώμα και συνήλθε από Θαύμα του Πανορμίτη!

Η διήγηση προέρχεται από επιστολή προς τη Μονή, του Κυρίου Σωτηρίου Λιμνιάτη...

Το Μεγάλο Σάββατο του 1961 ο αδερφός μου τράκαρε στον εθνικό δρόμο Άργους-Τριπόλεως, στο συνοικισμό “Κολοκοτρώνη” και τραυμάτισε σοβαρά ένα παλικάρι, τον Ιωάννη Φ… που ζούσε εκεί. Τον μεταφέραμε αμέσως στο Γενικό Νοσοκομείο Τριπόλεως, με σπασμένα πόδια και κάταγμα της βάσεως του κρανίου. Η κατάστασή του ήταν δραματική.

Την άλλη μέρα που πήγα να τον δω, βρισκόταν σε κώμα. Έφυγα πολύ λυπημένος για το γεγονός, αλλά δεν ήξερα τί μπορώ να κάνω για να βοηθήσω τον νεαρό τραυματία.
Τότε θυμήθηκα ότι, πριν από ένα χρόνο είχαμε πάει γαμήλιο ταξίδι με την σύζυγό μου στην Ρόδο, παρατηρήσαμε στο λιμάνι πολύ κόσμο, που πήγαινε στον Πανορμίτη της Σύμης. Μέσα σε αυτούς, είδαμε και μια γριούλα, που βαστούσε μια γλάστρα με βασιλικό.

Από περιέργεια την ρώτησα που την πήγαινε και μου είπε “Την έχω τάξιμο στον Αρχάγγελο Μιχαήλ, ότι ζητήσεις ο Πανορμίτης θα στο δώσει”. ‘Ετσι λοιπόν, επικαλέστηκα την Χάρη Του και είπα “Σώσε τον Αρχάγγελε Μιχαήλ και εγώ θα σου φέρω μια λαμπάδα αγορασμένη από την Τρίπολη, όσο και το ύψος του”.

Ο Γιάννης ήταν σε κώμα εικοσιδύο μέρες, χωρίς να παρουσιάζει καμία βελτίωση. Οι γιατροί είπαν ότι τελειώνει και πήγε η μητέρα του να του κλείσει τα μάτια. Ειδοποιηθήκαμε και μεις από την οικογένειά του και επίσης ειδοποίησαν και το γραφείο τελετών.

Όλη νύχτα προσευχόμουν στον Αρχάγγελο για να τον σώσει. Το επόμενο πρωί, έκπληκτοι όλοι αντιλήφθηκαν ότι ο Γιάννης άρχισε να συνέρχεται. Κάλεσαν μάλιστα και τον αρχίατρο της στρατιωτικής πτέρυγας, για να δει το θαύμα. Εκείνος έστειλε το νοσοκόμο για να φέρει το ειδικό μηχάνημα που τραβά τα φλέμματα. Όταν ελευθέρωσαν την αναπνευστική οδό, ο Γιάννης άνοιξε τα μάτια. Την άλλη μέρα το πρωί, τον μετέφεραν με ασθενοφόρο στην Αθήνα στο νοσοκομείο “Άγιος Σάββας”, όπου χρειάστηκε έξι ολόκληρους μήνες νοσηλείας για να γίνει εντελώς καλά.

Πέρασε ένα διάστημα και θυμήθηκα ότι έπρεπε να εκπληρώσω το τάξιμό μου στον Πανορμίτη. Η ευκαιρία μου δόθηκε τον δεκαπενταύγουστο επιστρέφοντας από την Μονή της Παναγίας της Νεστάνης, λίγο έξω από την Τρίπολη. Φεύγοντας την επόμενη ημέρα για το Άργος, επισκέφθηκα την μητέρα μου στην Τρίπολη και της είπα: “Ας πάρουμε την λαμπάδα που έχω τάξει στον Πανορμίτη, μήπως και μας αξιώσει να πάμε φέτος στη Χάρη Του”. Πήγαμε λοιπόν σε ένα κηροπλαστείο εκεί κοντά και ζήτησα μια λαμπάδα. Την παίρνω αμήχανα και προσπαθώ να υπολογίσω το ύψος που έπρεπε να ‘χει. Την ώρα ακριβώς εκείνη, με χτυπά κάποιος ελαφρά στην πλάτη. Γυρίζω και τί να δω; Βλέπω τον Γιάννη. Η δύναμις του Αρχαγγέλου, τον έστειλε εκεί για να μετρήσω την λαμπάδα στο δικό του ύψος!

Τελικά με αξίωσε και πήγα στην Μονή Του στη Σύμη εκείνη τη χρονιά, την ημέρα της Εορτής Του και εκπλήρωσα το τάμα μου. Ο Γιάννης στην συνέχεια παντρεύτηκε, απέκτησε δύο παιδιά και ζει μέχρι σήμερα στην Τρίπολη. Από τότε τον ονομάζουν Λάζαρο της Τρίπολης.

*ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΝΟΡΜΙΤΗ

Δευτέρα, 10 Νοεμβρίου 2014

Εντόπισαν ιό που μας κάνει πιο... χαζούς!

Τυπικά συμπτώματα μιας λοίμωξης από ιό είναι ο πόνος, ο πυρετός και ο βήχας. Αμερικανοί επιστήμονες ανακάλυψαν, όμως...
έναν ιό που εκδηλώνεται με την... πτώση του δείκτη IQ!

Η σχετική μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Proceedings of the National Academy of Sciences, την οποία επικαλείται το onmed, κατέδειξε μάλιστα ότι αρκετοί Αμερικανοί έχουν μολυνθεί από τον ιό χωρίς να το γνωρίζουν.

Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς και το Πανεπιστήμιο της Νεμπράσκα διαπίστωσαν ότι όσοι από τους συμμετέχοντες είχαν μολυνθεί από το χλωροϊό ATCV-1 πέτυχαν τις χαμηλότερες βαθμολογίες στα τεστ ευφυΐας, ασχέτως του μορφωτικού επιπέδου ή της ηλικίας τους.

Μέχρι σήμερα, ο ιός είχε εντοπιστεί μόνο σε πράσινα φύκια των λιμών και παραμένει άγνωστο πώς έσπασε το φράγμα των ειδών και πέρασε στον άνθρωπο.

Η λοίμωξη από το χλωροϊό δεν περιορίζεται μόνο σε κολυμβητές ή λάτρεις των θαλάσσιων σπορ, οπότε οι ερευνητές έχουν αποκλείσει την συσχέτιση με τα ίδια τα φύκια. Μια θεωρία είναι ότι ο ιός είχε μολύνει το ανθρώπινο είδος χωρίς να το έχουν αντιληφθεί οι ειδικοί. Τα ευρήματα των ερευνητών υποδεικνύουν ότι ο ATCV-1 προκαλεί μεταλλάξεις στα γονίδια που υπάρχουν στον εγκέφαλο.

Όταν οι ερευνητές παρατήρησαν πως όσοι είχαν μολυνθεί από το χλωροϊό δεν απέδωσαν ικανοποιητικά στα τεστ, χορήγησαν τον ATCV-1 σε ποντίκια προκειμένου να επαληθεύσουν τα αποτελέσματα. Για μία ακόμη φορά, εντόπισαν αρνητικές επιπτώσεις στην εγκεφαλική λειτουργία και τη μνήμη. Οι επακόλουθες εξετάσεις στα πειραματόζωα έδειξαν ότι ο ιός είχε περάσει το φράγμα αίματος-ιστού στον εγκέφαλο, επεμβαίνοντας στη λειτουργία των γονιδίων στον εγκέφαλο των ποντικιών.

Μεταξύ των γονιδίων που επηρεάστηκαν ήταν και αυτό που παράγει τη ντοπαμίνη, μια ζωτικής σημασίας ορμόνη που παίζει σημαντικό ρόλο στη μνήμη, την αντίληψη του χώρου, την επεξεργασία των συναισθημάτων και την απόλαυση.

ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ: Λεωφορείο του ΟΑΣΘ με επιβάτες τυλίχθηκε στις φλόγες [photos]

Στις φλόγες τυλίχθηκε πριν από λίγο λεωφορείο του ΟΑΣΘ στην περιοχή του...
Πανοράματος. Οπως έγινε γνωστό πρόκειται για λεωφορείο της γραμμής 60 το οποίο λόγω βλάβης του κινητήρα έπιασε φωτιάς. Οι επιβάτες πρόλαβαν να εγκαταλείψουν έγκαιρα το όχημα χωρίς να κινδυνεύσει ενώ στο σημείο έσπευσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία για την κατάσβεση της φωτιάς που εκδηλώθηκε.

Δείτε τις φωτογραφίες
Αυτοί είναι οι βασικοί όροι της νέας ρύθμισης για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές στο ΙΚΑ - Όλες οι λεπτομέρειες για την καταβολή των δόσεων

Επιστολή προς τους οφειλέτες στην οποία αναφέρονται αναλυτικά οι όροι και... οι προϋποθέσεις που πρέπει να τηρούνται για την ένταξη τους στη νέα ρύθμιση, απέστειλε το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΙΚΑ).

Σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, το δικαίωμα υπαγωγής στο νέο σύστημα ρύθμισης οφειλών ασκείται έως τις 31/3/2015, ενώ απαραίτητη προϋπόθεση υπαγωγής αποτελεί η πιστοιημένη καταβολή τως εισφορών του Σεπτεμβρίου 2014 και η συνεπής και εμπρόθεσμη καταβολή των μηνιαίων τρεχουσών εισφορών των προηγούμενων της υπαγωγής μηνών.

Οι βασικοί όροι της νέας ρύθμισης που περιλαμβάνονται στην επιστολή του ΙΚΑ είναι οι εξής:

Α. Για ληξιπρόθεσμες κύριες οφειλές μέχρι 15.000 ευρώ:
Ρύθμιση μέχρι 100 ισόποσες μηνιαίες δόσεις, με ποσοστό έκπτωσης πρόσθετων τελών 20%.

Β. Για ληξιπρόθεσμες κύριες οφειλές μέχρι 1.000.000 ευρώ:
- Εφάπαξ καταβολή της κύριας οφειλής με διαγραφή των πρόσθετων τελών.
- Ρύθμιση της οφειλής σε 12 έως 72 δόσεις με έκπτωση από 90% έως 30% επί των πρόσθετων τελών, αναλόγως του αριθμού των δόσεων που επιλέγονται.

Γ. Για ληξιπρόθεσμες κύριες οφειλές άνω του 1.000.000 ευρώ:
Υπό τον όρο της ένταξης στη ρύθμιση του ν.4152/13 όλου του υπόλοιπου ποσού οφειλής, δύναται να ενταχθεί στη ρύθμιση των 12-72 δόσεων τμήμα οφειλής 1.000.000 ευρώ. Η σχετική αίτηση υποβάλλεται μέχρι 31/3/2015.

Δ. Για οφειλέτες ενταγμένους σε εξυπηρετούμενα υφιστάμενα σχήματα ρυθμίσεων:
- Με αίτηση που θα υποβληθεί έως τις 31/3/2015, μπορούν να υπαχθούν για οφειλές έως 1.000.000 ευρώ ή για τμήμα οφειλής έως 1.000.000 ευρώ στη νέα ρύθμιση των 12-72 δόσεων, και μέχρι 100 δόσεων για κύρια οφειλή έως 15.000 ευρώ
ή
- Οι ήδη ενταγμένοι στη ρύθμιση της «Νέας Αρχής» μπορούν να παραμείνουν στη ρύθμιση απολαμβάνοντας τα πρόσθετα ευεργετήματα που παρέχει ο νέος νόμος (επιπλέον έκπτωση 20% επί των προσαυξήσεων κ.λπ. και αναδρομικός υπολογισμός επιτοκίου 4,56%).

Οι αιτήσεις για την υπαγωγή στη νέα ρύθμιση θα υποβάλλονται από 10/11/2014 στα Περιφερειακά Κέντρα Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (Α΄ και Β΄ Αθηνών, Πειραιά και Θεσσαλονίκης) και στις Ταμειακές Υπηρεσίες των Υποκαταστημάτων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Εντός των προσεχών ημερών θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (www.ika.gr) εφαρμογή που θα επιτρέπει στον ίδιο τον οφειλέτη να επιλέξει τον αριθμό των δόσεων ανάλογα με το ύψος της οφειλής με χρήση εναλλακτικών επιλογών, είτε εφάπαξ καταβολής ή επιλογής 12, 24, 36, 48, 60, 72 ή και 100 μηνιαίων δόσεων.

Η προθεσμία υποβολής αίτησης υπαγωγής στο νέο σχήμα ρύθμισης λήγει στις 31/3/2015. (Τελευταία ημέρα υποβολής αιτήσεων η 31/3/2015).

Η Διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ καλεί το σύνολο των οφειλετών να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες διακανονισμού οφειλών που παρέχει ο νέος νόμος.

Για τους οφειλέτες που θα υπαχθούν στα ανωτέρω σχήματα ρύθμισης και τηρούν του όρους αυτών, αναστέλλεται η λήψη αναγκαστικών και λοιπών μέτρων είσπραξης ενώ χορηγείται βεβαίωση ασφαλιστικής ενημερότητας χωρίς καμία παρακράτηση (ποσό ή ποσοστό).

Τέλος, το ΙΚΑ ενημερώνει τους οφειλέτες ότι μετά την εκπνοή της προθεσμίας υπαγωγής σε αυτή τη ρύθμιση (31/3/2015), δεν θα υπάρξει άλλη δυνατότητα διακανονισμού με αυτούς τους όρους.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ