Σάββατο, 22 Νοεμβρίου 2014

Λέσβος: Σε εξέλιξη έρευνες για εντοπισμό τεσσάρων μεταναστών
Από αδιευκρίνιστη αιτία, η πολυεστερική λέμβος που μετέφερε 20 μετανάστες, βυθίστηκε τα ξημερώματα σε θαλάσσια περιοχή νότια της Λέσβου. Δεκαέξι άτομα έχουν διασωθεί μέχρι στιγμής,  ενώ αγνοούνται άλλοι τέσσερις, μεταξύ των οποίων ένα ανήλικο κορίτσι.

Στη θαλάσσια περιοχή είχαν αρχικά εντοπιστεί από εμπορικό πλοίο τέσσερις λαθρομετανάστες και έπειτα από ενημέρωση του Ενιαίου Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης (ΕΣΚΕΔ) του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, αλλά και την κινητοποίηση των τοπικών λιμενικών Αρχών περισυνελέγησαν άλλοι 11.

Νωρίς το μεσημέρι, πλωτό του Λιμενικού εντόπισε και περισυνέλεξε άλλον έναν άντρα, ο οποίος μεταφέρθηκε με υποθερμία στο Πλωμάρι.

Στην περιοχή είναι σε εξέλιξη έρευνες από πλωτό του λιμενικού, παραπλέοντα πλοία, ελικόπτερο super puma και πλοίο του πολεμικού ναυτικού για τον εντοπισμό των υπολοίπων αγνοουμένων.

Τα Εισόδια της Θεοτόκου στη Λιβαδειά --Φωτορεπορτάζ

SAPPHIRE --- ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΣΤΗ ΘΗΒΑ

Ένταση στο Δημ.Συμβούλιο Λιβαδειάς για την υπογραφή συμβολαίου με τον Λεβαδειακό

Συμπλοκή με πυροβολισμούς και έναν τραυματία στο Αριστοτέλειο

4 Συλλήψεις σε Βοιωτία και Εύβοια

Γιορτή των ενόπλων δυνάμεων στη Θήβα

Πέμπτη, 20 Νοεμβρίου 2014

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Δεν θα πιστεύετε πόσο αξίζει ένα... τριαντάφυλλο! [photo]


Η "έκρηξη" στις τιμές έργων τέχνης συνήθως καταγράφεται σε αυτά που οι... καλλιτέχνες είναι άνδρες. Έφθασε, όμως, η ώρα και οι γυναίκες να κερδίσουν το μερίδιό τους στην ακριβή τέχνη.

Σε δημοπρασία του οίκου Sotheby's πωλήθηκε προς 44.405.000 δολάρια το έργο “"imson Weed/White Flower", το οποίο φιλοτέχνησε η Georgia O'Keeffee. Πρόκειται για τιμή-ρεκόρ για έργο που έχει φιλοτεχνηθεί από γυναίκα.

Το προηγούμενο ρεκόρ είχε φθάσει στα 11,9 εκατ. δολάρια και ανήκε στον πίνακα "Untitled" της Joan Mitschell, το οποίο πωλήθηκε τον Μάιο στη Ν. Υόρκη.

Θήβα:Αναγνώστης ανησυχεί ... έρχονται βροχές!

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ – ΤΑΒΕΡΝΩΝ – ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΘΗΒΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΟΤΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21/11/2014 ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΕΞΟΔΟΣ ΝΕΟΣΥΛΛΕΚΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΠΒ ΘΗΒΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ 10 Π.Μ  ΕΩΣ  10 Μ.Μ.
ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 22/11/2014 ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 23/11/2014 ΘΑ ΙΣΧΥΣΕΙ Η ΙΔΙΑ ΕΞΟΔΟΣ  
10 Π.Μ – 10 Μ.Μ  ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΙΣΟΥΣ ΕΞΟΔΟΥΧΟΥΣ.

ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΧΑΡΑΤΣΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ        ΚΟΥΤΣΟΒΑΣΙΛΗΣ  ΣΤΑΜΟΣ

Τετάρτη, 19 Νοεμβρίου 2014

ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ: 3.500 ευρώ για κάθε ΑΝΕΡΓΟ μέχρι τέλος του έτους - Δείτε πως θα καταφέρετε να τα αποκτήσετε

Πάνω από 700 εκατ. ευρώ θα διατεθούν για τη στήριξη της απασχόλησης 200.000 ανέργων... (σ.σ. αναλογεί, κατά μέσο όρο, σε 3.500 ευρώ για κάθε άνεργο) μέχρι τέλος του έτους, σύμφωνα με όσα προγράμματα «τρέχει» αυτή την περίοδο το Υπουργείο Εργασίας μέσω του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ).

Από το αρμόδιο υπουργείο έχουν δεσμευτεί πως μέχρι την 31η Δεκεμβρίου του 2014 θα έχουν όλα υλοποιηθεί.

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε ο ΟΑΕΔ την περασμένη Πέμπτη, οι άνεργοι που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού μειώθηκαν κατά 25.690 (ή 2,5%), το δωδεκάμηνο Σεπτεμβρίου 2014 – Σεπτεμβρίου 2013.

Σύμφωνα, με τα στοιχεία που δημοσίευσε σήμερα ο ΟΑΕΔ, συνολικός αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων ανήλθε τον Σεπτέμβριο του 2014 σε 968.100 άτομα. Αντίθετα το Σεπτέμβριο του 2013 οι άνεργοι ανήλθαν σε 993.970 άτομα.

Τα προγράμματα που θα «τρέξουν» έως τέλους του έτους είναι:

1. Voucher (επιταγή εισόδου). Το πρόγραμμα αυτό αφορά την είσοδο νέων ηλικίας έως 29 ετών στην αγορά εργασίας. Για το πρόγραμμα αυτό θα διατεθούν 180 εκατ. ευρώ και θα ωφεληθούν 50.000 νέοι.

2. Προώθηση απασχόλησης μέσω επαγγελματικής κατάρτισης. Το πρόγραμμα αυτό είναι ύψους 112 εκατ. ευρώ και απευθύνεται σε 16.000 ανέργους άνω των 29 ετών, κυρίως ανέργους με χαμηλά τυπικά προσόντα.

3. Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας. Τα προγράμματα αυτά είναι ύψους 200 εκατ. ευρώ και απευθύνονται σε 50.000 ανέργους και κυρίως μακροχρόνια άνεργους ή άνεργους που ανήκουν σε νοικοκυριά με κανέναν εργαζόμενο.

4. Προγράμματα Ολοκληρωμένης Παρέμβασης. Τα προγράμματα αυτά είναι ύψους 45 εκατ. Ευρώ και απευθύνονται σε νέους ηλικίας μεταξύ 18 και 24 ετών. Προβλέπουν την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών, την κατάρτιση και την προώθηση στην απασχόληση.

5. Προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης σε ειδικότητες αιχμής της Ελληνικής οικονομίας, όπως ο τουρισμός, η ναυτιλία, η πληροφορική. Τα προγράμματα αυτά είναι ύψους 45 εκατ. Ευρώ και απευθύνονται σε 15.000 νέους ηλικίας μεταξύ 18 και 24 ετών.

6. Προγράμματα Υποστήριξης Περιφερειακών Μηχανισμών Ανάπτυξης, καθώς και προώθησης των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων, ύψους 19,5 εκατ. Ευρώ. Τα προγράμματα αυτά απευθύνονται σε 6.500 τουλάχιστον οφελούμενους, και τέλος.

7. Προγράμματα προσέγγισης, ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης νέων με ειδικά χαρακτηριστικά. Πρόκειται για τους «αφανείς ανέργους» που απέχουν από την κατάρτιση και την απασχόληση.

Παράλληλα, το υπουργείο Εργασίας προχωρά στις ακόλουθες αλλαγές μέχρι τέλος του 2014, που κατά το ίδιο, θα ενισχύσουν την απασχόληση:

1. Ενεργοποίηση ενός μόνιμου μηχανισμού διάγνωσης αναγκών της αγοράς εργασίας, ώστε ο σχεδιασμός των παρεμβάσεων να μη γίνεται γίνεται πλέον «στα τυφλά».

2. Περαιτέρω μείωση των εργοδοτικών εισφορών – καταρχήν κατά μία (1) μονάδα.

3. Ηλεκτρονική διακυβέρνηση σε όλο το φάσμα των υπηρεσιών που προσφέρει ο Οργανισμός προκειμένου οι δικαιούχοι του Οργανισμού να έχουν πλήρη και διαδραστική ψηφιακή πρόσβαση στις υπηρεσίες του, στο πρότυπο των πλέον προηγμένων ευρωπαϊκών δημόσιων υπηρεσιών απασχόλησης. Η ανανέωση της κάρτας ανεργίας θα γίνεται πλέον ηλεκτρονικά, χωρίς να χρειάζεται καμία επίσκεψη στις υπηρεσίες του Οργανισμού.

4. Δημιουργία ενός «Λευκού Μητρώου Επιχειρήσεων» το οποίο θα περιλαμβάνει επιχειρήσεις οι οποίες μέχρι σήμερα έχουν αποδεδειγμένα και διαχρονικά επιδείξει υποδειγματική συμπεριφορά ως προς τις υποχρεώσεις τους προς τους εργαζόμενους και την πολιτεία και, συνεπώς, δεν θα υπόκεινται πλέον σε εντατικούς ελέγχους, ο προσανατολισμός των ελεγκτικών υπηρεσιών θα στραφεί σε πιο στοχευμένες περιπτώσεις υψηλής ή υποτροπιάζουσας παραβατικότητας.

5. Ανάληψη δράσης για να ανακοπεί η διαρροή των καλύτερων μυαλών της Ελλάδας στο εξωτερικό (brain drain), με ένα μείγμα γενναίων θεσμικών κινήτρων και χρηματοδοτικών διευκολύνσεων – με πόρους, ιδίως, του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου – τόσο προς επιχειρήσεις και φορείς όσο, κυρίως, προς τους ίδιους τους νέους, ώστε οι καλύτεροι και αριστεύσαντες απόφοιτοι των ελληνικών Πανεπιστημίων (από πτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα) να αξιοποιηθούν από την ελληνική αγορά εργασίας.

Χαλάει ο καιρός - Έρχονται βροχές και καταιγίδες

Από τα δυτικά ξεκίνησε η επιδείνωση - Σε ποιες περιοχές θα «χτυπήσει» στη συνέχεια η κακοκαιρία - Σε επιφυλακή οι αρχές

Νέα επιδείνωση του καιρού αναμένεται τις επόμενες ώρες σε όλη τη χώρα, με το «κύμα» της κακοκαιρίας να έρχεται από τη βορειοδυτική Ελλάδα, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα επεκταθούν νοτιότερα σε όλη τη δυτική Ελλάδα και ανατολικότερα μέχρι την Αλεξανδρούπολη.Η ΕΜΥ έχει από το μεσημέρι της Τρίτης εκδώσει έκτακτο δελτίο καιρικών φαινομένων, στο οποίο αναφέρει πως σήμερα θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές αρχικά στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά βαθμιαία στο υπόλοιπο Ιόνιο, τη δυτική Πελοπόννησο και από το απόγευμα στη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.


Πού θα εκδηλωθούν έντονα φαινόμενα σήμερα Τετάρτη

Το τρίγωνο της Κέρκυρα, των Ιωαννίνων και της Πρέβεζας θα δεχτεί αρκετές ποσότητες νερού και ενδεχομένως να υπάρξουν τοπικά πλημμυρικά φαινόμενα. 

Ειδικότερα, στα Ιωάννινα σήμερα το σκηνικό του καιρού ήταν βροχερό και χειμωνιάτικο. Η κακοκαιρία που έπληξε τα ξημερώματα την πρωτεύουσα της Ηπείρου μετέτρεψε τους παραλίμνιους δρόμους σε ποτάμια, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων.(Διαβάστε αναλυτικά εδώ).Το πρωί η κακοκαιρία «χτύπησε» την Κεφαλονιά, την Ιθάκη, το Αγρίνιο, το Μεσολόγγι, την Πάτρα, τον Πύργο, την Ζάκυνθο. Παράλληλα το κύμα κακοκαιρίας θα κινείται και ανατολικότερα και θα επηρεάσει την κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι περιοχές που θα πληγούν είναι οι Σέρρες, Ξάνθη, Δράμα, Καβάλα, Θάσος, Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολη και αργότερα η Σαμοθράκη, η Λήμνος, η Μυτιλήνη και η Χίος. 

«Πνίγεται» η Αλβανία: Τρεις νεκροί από τις πλημμύρες

Την ίδια ώρα από τα έντονα καιρικά φαινόμενα πλήττεται και η γειτονική Αλβανία. Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ως αποτέλεσμα των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν σε όλη τη χώρα.


Ένας πατέρας και η κόρη του βρήκαν φρικτό θάνατο, όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά στο κέντρο της πόλης Λάτσι, στη βόρεια Αλβανία.

Στην ίδια περιοχή, ένας 22χρονος έχασε την ζωή του, όταν γέφυρα κατέρρευσε λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων και πλημμυρών που πλήττουν σχεδόν όλη τη χώρα.

Εν τω μεταξύ, το υπουργικό συμβούλιο συνεδρίασε τα μεσάνυχτα, με θέμα την έκτακτη κατάσταση που επικρατεί λόγω των έντονων βροχοπτώσεων και καταιγίδων. Μάλιστα, χρειάστηκε και η κινητοποίηση δυνάμεων του στρατού στις πληγείσες από τις πλημμύρες περιοχές.


Ο καιρός αύριο Πέμπτη
Τώρα, την Πέμπτη αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα εκδηλωθούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα οι οποίες βαθμιαία θα περιοριστούν στα νότια και θα εξασθενήσουν. 

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για σήμερα έχει ως εξής:
Μακεδονία, ΘράκηΚαιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στη δυτική Μακεδονία και σταδιακά και στις υπόλοιπες περιοχές. Τα φαινόμενα από το απόγευμα στη Θράκη θα είναι πρόσκαιρα ισχυρά.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7, οι οποίοι σταδιακά το βράδυ και από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 10 έως 18 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
 
Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική ΠελοπόννησοςΚαιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές αρχικά στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά και βαθμιαία στο νότιο Ιόνιο και τη δυτική Πελοπόννησο. Από το απόγευμα σταδιακά και από τα βόρεια ο καιρός θα βελτιωθεί.
Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και γρήγορα
βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 14 έως 20 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.
 
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική ΠελοπόννησοςΚαιρός: αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές με τοπικές βροχές κυρίως στις βορειότερες περιοχές όπου είναι πιθανόν να σημειωθούν και πρόσκαιρες καταιγίδες τις απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και από το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 14 έως 22 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
 
Κυκλάδες, ΚρήτηΚαιρός: νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7, οι οποίοι από τη νύχτα θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ
θερμοκρασία: από 15 έως 23 βαθμούς κελσίου.
 
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, ΔωδεκάνησαΚαιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και από τις απογευματινές ώρες καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7, οι οποίοι από τη νύχτα στα βόρεια θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 16 έως 22 βαθμούς κελσίου.
 
ΑττικήΚαιρός: νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών τις απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και από το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 14 έως 21 βαθμούς κελσίου.
 
ΘεσσαλονίκηΚαιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση από το βράδυ
Άνεμοι: νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ, οι οποίοι από το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς και θα ασθενήσουν, ενώ το βράδυ θα στραφούν σε βορείους βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν φθάνοντας
τα 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 14 έως 19 βαθμούς κελσίου

Αναλυτικά ο καιρός των επόμενων ημερών μέχρι τη Δευτέρα
Πέμπτη 20-11-2014Καιρός: στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές. Σταδιακά τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νότια και θα ασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στις ανατολικές και νότιες περιοχές με σποραδικές βροχές κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη όπου
είναι πιθανό να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: στα δυτικά, στα κεντρικά και στα βόρεια βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές αρχικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: σε πτώση.
 
Παρασκευή 21-11-2014Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ανατολικά και νότια με τοπικές βροχές. Μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην περιοχή του Αιγαίου.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή περαιτέρω πτώση κυρίως στα ανατολικά και βόρεια.
 
Σάββατο 22-11-2014, Κυριακή 23-11-2014 και Δευτέρα 24-11-2014Καιρός: λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη με σποραδικές βροχές. 
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 4, στα ανατολικά 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Στον εισαγγελέα στέλνουν τον Καρατζαφέρη οι ορκωτοί λογιστές

Το δισέλιδο πόρισμα που έχει παραδοθεί στην επιτροπή «πόθεν έσχες» της Βουλής θα συζητηθεί σήμερα από τα μέλη της κοινοβουλευτικής επιτροπής για να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις

Στον εισαγγελέα εφετών και το Ελεγκτικό Συνέδριο για τα αδικήματα της ανειλικρινούς δήλωσης «πόθεν έσχες» και παράνομης κατοχής offshore εταιρίας παραπέμπει τον κ. Γιώργο Καρατζαφέρη το πόρισμα των ορκωτών λογιστών που ερεύνησαν εξονυχιστικά τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης του προέδρου του ΛΑΟΣ.Το δισέλιδο πόρισμα που έχει παραδοθεί στην επιτροπή «πόθεν έσχες» της Βουλής μαζί με τον συνοδευτικό ογκώδη φάκελο που περιέχει στοιχεία για τραπεζικούς λογαριασμούς και ακίνητα θα συζητηθεί σήμερα από τα μέλη της κοινοβουλευτικής επιτροπής για να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις αν και σύμφωνα με πληροφορίες θεωρείται δεδομένη η απευθείας παραπομπή του κ. Καρατζαφέρη στην δικαιοσύνη.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το νόμο του 2010 η συμμετοχή πολιτικών προσώπων σε υπεράκτιες εταιρείες επιφέρει έκπτωση από το αξίωμά τους, ποινή φυλάκισης από 2 έως 5 έτη και χρηματικό πρόστιμο από 10.000 εως 500.000 ευρώ. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά την περίοδο 2002 – 2007 όταν ο κ. Καρατζαφέρης είχε πλέον αποχωρήσει από την ΝΔ και ήταν αρχηγός του ΛΑΟΣ εντοπίστηκε η offshore Catalina με χαρτοφυλάκιο περίπου 6,4 εκατ. ευρώ και ακίνητα συνολικής αξίας 20 εκατ. ευρώ. Τα ακίνητα βρίσκονται σε Παλαιό Φάληρο, Γλυφάδα, Λαγονήσι ενώ υπάρχει και ένα διαμέρισμα στις Βρυξέλλες.

Στην εταιρία εκτός από τον ίδιο εμφανίζεται και ο υιός του με ποσοστό συνιδιοκτησίας 50-50.

Μέσω της Catalina οι ελεγκτές οδηγήθηκαν στον εντοπισμό και της δεύτερης offshore εταιρίας «Homeric» χωρίς ωστόσο – για την ώρα – να έχουν εντοπιστεί τραπεζικοί λογαριασμοί και καταθέσεις.

Η πρώτη εξωχώρια είχε δηλωθεί στα «πόθεν έσχες» του οικονομικού έτους 1992 και 1993 χωρίς ωστόσο να γίνεται αναφορά ότι είναι offshore. Η δεύτερη δεν είχε δηλωθεί ποτέ. Επιπροσθέτως, οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι η Catalina παρουσιάζει σήμερα μηδενικό χαρτοφυλάκιο ενώ και μετοχικά έχει αλλάξει χέρια περνώντας στην ιδιοκτησία στενού συγγενικού προσώπου του κ. Καρατζαφέρη.

Παράταση αγωνίας για τους οφειλέτες: Πάνε πάλι πίσω οι 100 δόσεις

Ξαναγράφουν όλη την εγκύκλιο, αν και η μόνη -γνωστή- αλλαγή αφορά στην εξαίρεση του ΕΝΦΙΑ - Εξέπνευσε το «τελεσίγραφο» της Κομισιόν, χωρίς να έχει λάβει τις πλήρεις θέσεις της κυβέρνησης - Πρόοδος στο θέμα του δημοσιονομικού κενού, το οποίο το ευρωπαϊκό σκέλος της Τρόικας φαίνεται να μειώνει μέχρι και σε 1,7 δισ. ευρώ για το 2015

«Ες αύριον τα σπουδαία» λένε πλέον στο οικονομικό επιτελείο για τις τελικές αποφάσεις στα «ακανθώδη» ζητήματα που κρατούν μακριά την Τρόικα από τη διαπραγμάτευση με την κυβέρνηση. Αν και ανταλλαγές μηνυμάτων συνεχίζονται και «ωριμάζουν τα πράγματα», όπως ανέφεραν αρμόδιες πηγές, ούτε σήμερα τελικώς δόθηκαν στην Τρόικα οι τελικές θέσεις της κυβέρνησης, προκειμένου να ξεκινήσουν ξανά οι συνομιλίες, που έχουν «παγώσει».

Για αύριο όμως (ή την Παρασκευή) αναβάλλεται και η δημοσίευση της απόφασης Σαββαΐδου για τη ρύθμιση με τις 100 δόσεις, ενώ η έναρξη της ηλεκτρονικής εφαρμογή πάει πιο πίσω, για το Σαββατοκύριακο ή και από Δευτέρα.

Στο υπουργείο Οικονομικών αποδίδουν την καθυστέρηση για τις 100 δόσεις σε τυπικούς λόγους (συλλογή υπογραφών). Όπως όλα δείχνουν, όμως, η κυβέρνηση κάνει δύο βήματα πίσω, για κάθε ένα που πάει μπροστά. 

Μετά και τη χθεσινή τηλεδιάσκεψη στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, πρόοδος φαίνεται πως υπάρχει πλέον στο θέμα του δημοσιονομικού κενού, το οποίο το ευρωπαϊκό σκέλος της Τρόικας φαίνεται να το μειώνει σε δύο ή και 1,7 δισ. για το 2015. 

Πιο «σκληρό» εμφανίζεται όμως το ΔΝΤ, που έχει δικό του μοντέλο υπολογισμού του δημοσιονομικού κενού, το οποίο όμως στην κυβέρνηση απορρίπτουν ως «αποτυχημένο», επειδή διαψεύδεται συνεχώς την τελευταία διετία.

Με τα δεδομένα αυτά, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ετοιμάζεται να παρουσιάσει την Παρασκευή το νέο προϋπολογισμό, που θα καταθέσει το μεσημέρι της ίδιας ημέρας στη Βουλή ο Γκίκας Χαρδούβελης και θα ψηφιστεί έως τις 7 Δεκεμβρίου. 

Αν και ξεκινά τη διαδικασία "μονομερώς", χωρίς συμφωνία της Τρόικας, στην κυβέρνηση υπολογίζουν πως στις επόμενες τρεις εβδομάδες θα έχει επιστρέψει η Τρόικα και θα έχει κλείσει η συμφωνία, με βάση και τα στοιχεία εισπράξεων του Νοεμβρίου.

Συνελήφθη σήμερα Έλληνας γιατρός για "φακελάκι"

Με προσημειωμένα χαρτονομίσματα συνελήφθη σήμερα λίγο μετά το μεσημέρι στο... γενικό νοσοκομείο Κατερίνης από άνδρες της διεύθυνσης εσωτερικών υποθέσεων ένας γιατρός, ο οποίος φέρεται να ζήτησε φακελάκι από ασθενή, για να τον χειρουργήσει.

Ο πολίτης που είχε ενημερώσει προηγουμένως το εσωτερικών υποθέσεων και στήθηκε η επιχείρηση σύλληψης του γιατρού, έδωσε τα 300 προσημειωμένα ευρώ και αμέσως οι αστυνομικοί που καραδοκούσαν, συνέλαβαν επ' αυτοφώρω τον γιατρό.

Η υπόθεση βρίσκεται αυτή την ώρα σε προανακριτικό επίπεδο. 

Μαξίμου: Απορρίπτεται το ενδεχόμενο συνάντησης Σαμαρά-Τσίπρα

Απορρίπτει το Μέγαρο Μαξίμου το ενδεχόμενο συνάντησης του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά με τον... πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Αλέξη Τσίπρα, όπως αναφέρει ανώτατη κυβερνητική πηγή. 

Το θέμα αναθερμάνθηκε μετά από δηλώσεις του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Πάνου Σκουρλέτη ο οποίος είπε ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι ανοικτός σε συνάντηση με τον πρωθυπουργό όμως δεν άφησε κανένα περιθώριο συναίνεσης με την κυβέρνηση για το χρέος. Για την ατζέντα ή το σκοπό μιας ενδεχόμενης συνάντησης Σαμαρά - Τσίπρα, ο κ. Σκουρλέτης ξεκαθάρισε ότι θα έχει νόημα εάν είναι για να προετοιμάσει μια σύσκεψη πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, προκειμένου να καθορίσει την προσφυγή σε κάλπες το συντομότερο δυνατό και να συμφωνήσει σε κοινή λύση για την προεδρική εκλογή.

Συνεργάτης του πρωθυπουργού εξηγούσε ότι κατόπιν τούτων είναι σαφές ότι “ο κ. Τσίπρας ζητά συνάντηση από τον κ. Σαμαρά για κομματικούς λόγους και μόνο για να θέσει το θέμα των πρόωρων εκλογών χωρίς να έχει διάθεση συνεννόησης για τα δύσκολα θέματα που έχει μπροστά της η χώρα”. Το θέμα πάντως μίας ενδεχόμενης συνάντησης έχουν θέσει με δηλώσεις τους στελέχη της ΝΔ όπως η κα Ντόρα Μπακογιάννη, εμμέσως και πιο προσεκτικά ο κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος και πιο πρόσφατα ο κ. Γιάννης Μιχελάκης. Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ υπέρ της συνάντησης Σαμαρά-Τσίπρα τάχθηκε δημοσίως ο ευρωβουλευτής του κόμματος κ. Δημήτρης Παπαδημούλης προκειμένου να συμφωνηθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, η προσφυγή στις κάλπες και η διαπραγμάτευση για το χρέος. 

Στις σημερινές του δηλώσεις ο κ. Σκουρλέτης αναφέρεται σε σύσκεψη των Πολιτικών Αρχηγών προκειμένου να αποφασίσει για τον Πρόεδρο και τις εκλογές αφήνοντας εκτός ατζέντας την συζήτηση για το χρέος. Είναι μία έμμεση πλην σαφής αποδοκιμασία προς τον κ. Παπαδημούλη και άλλα στελέχη που στο παρασκήνιο προς το παρόν μιλούν για συνάντηση των αρχηγών ως προοίμιο μίας ευρύτερης προσέγγισης του ΣΥΡΙΖΑ με την κυβερνητική πολιτική. Αλλά και το Μέγαρο Μαξίμου παρά τον θόρυβο είναι κατηγορηματικό καθώς θεωρεί ότι μία συνάντηση με την ατζέντα που βάζει η Κουμουνδούρου απλώς θα νομιμοποιήσει τον κ. Τσίπρα στην συνείδηση των συντηρητικών ψηφοφόρων σε μία συγκυρία που η κυβέρνηση προβάλλει ξανά τον κίνδυνο οπισθοδρόμησης της χώρας και της εξόδου από το ευρώ που εγκυμονεί η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, ανεξαρτήτως των προθέσεών του.

Δείτε πόσοι μετασεισμοί έχουν γίνει στον Ευβοϊκό [photo]

Αποκλιμακούμενη βαίνει η σεισμική δραστηριότητα στον Βόρειο Ευβοϊκό απ' όπου προήλθαν οι... δύο σεισμικές δονήσεις 5,1 Ρίχτερ τα ξημερώματα της Τρίτης. Μέχρι τις 12 το μεσημέρι είχαν σημειωθεί 127 μετασεισμοί από 0,9 μέχρι 3,9 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ.

Ο καθηγητής Γεωλογίας, Ευθύμιος Λέκκας, σχεδόν αποκλείει το ενδεχόμενο ενός μεγαλύτερου σεισμού, όχι όμως και μια σεισμική δόνηση μεγέθους ανάλογου των δύο χθεσινών. Αντίθετα, ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Άκης Τσελέντης, έχει δηλώσει από χθες ότι θα περιμένει πέντε 24ωρα για να αποφανθεί αν ο χθεσινός ήταν ο κύριος σεισμός.

Σύμφωνα με την Επιτροπή Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου, ουδεμία σχέση έχει το ρήγμα της Αταλάντης, με αυτό που έδωσε τους δύο χθεσινούς σεισμούς.

Η Επιτροπή, σύμφωνα με πληροφορίες θα παραδώσει μέχρι το βράδυ στον υπουργό Υποδομών, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, το πόρισμά της.

Θεωρεί ότι με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, η μετασεισμική ακολουθία εξελίσσεται ομαλά, επισημαίνει, ωστόσο, ότι απαιτείται να περάσουν μερικά ακόμη εικοσιτετράωρα, προκειμένου να εξαχθούν απολύτως 

O Δημήτρης Νίκαινας σας διασκεδάζει στη Λιβαδειά

SAPPHIRE --- ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΣΤΗ ΘΗΒΑ

Τρίτη, 18 Νοεμβρίου 2014

Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί ΔΕΝ εμφανίζουμε καρκίνο στην καρδιά;

Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί ο καρκίνος πλήττει κάθε όργανο του σώματός μας, το αίμα ή τα οστά, όχι όμως την καρδιά μας;...

Ακόμη κι αν δε σας βασάνισε ποτέ αυτή η απορία, αξίζει να μάθετε τη συναρπαστική απάντηση στο καίριο ερώτημα.

Σύμφωνα με τη Δρ Jacqueline Barrientos, εμφανίζονται καρκινικοί όγκοι στην καρδιά όμως είναι τόσο σπάνιοι που είναι σαν να μην υπάρχουν!

Ο κακοήθης καρκίνος της καρδιάς ονομάζεται ραβδομυοσάρκωμα. Το σάρκωμα είναι ένα είδος καρκινικού όγκου που ξεκινά να αναπτύσσεται στους μαλακούς ιστούς του σώματος. Το ραβδομυοσάρκωμα εμφανίζεται στους μυϊκούς ιστούς της καρδιάς.

Μελέτη που βασίστηκε σε περισσότερες από 12.000 νεκροψίες κατέδειξε ότι η συχνότητα εμφάνισής του δεν αγγίζει καν το 0,1%.

Από το σύνολο των αναφορών, εντοπίστηκε πρωτοπαθής καρδιακός καρκινικός όγκος σε επτά μόλις περιπτώσεις (αυτό σημαίνει ότι ο καρκίνος εκδηλώθηκε πρώτα στην καρδιά, δεν εντοπίστηκαν καρκινικά κύτταρα στην καρδιά λόγω μετάστασης από άλλο όργανο).

Ο Δρ Timothy J. Moynihan συμπληρώνει πως ο καρκίνος στην καρδιά είναι στις περισσότερες (από τις ελάχιστες) περιπτώσεις δευτεροπαθής.

Γιατί ο καρκίνος της καρδιάς είναι τόσο σπάνιος

Όπως ήδη γνωρίζουμε, κληρονομούμε τα μισά μας γονίδια από τη μητέρα και τα άλλα μισά από τον πατέρα μας. Αν και κάτι τέτοιο συνεπάγεται πως η γενετική μας μοίρα είναι προκαθορισμένη, η πραγματικότητα απέχει κατά πολύ. Η έκφραση των γονιδίων μπορεί να επηρεαστεί κατά τη διάρκεια της ζωής μας και σε ορισμένες περιπτώσεις αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την εκδήλωση του καρκίνου.

Το περιβάλλον μας επηρεάζει ποια γονίδια θα εκφραστούν –δηλαδή ποια θα ενεργοποιηθούν– και πόσο συχνά θα γίνεται αυτό. Ενδεικτικά, οι καρκινογόνες ουσίες που εισέρχονται στο σώμα από τις τροφές και την ατμόσφαιρα είναι ένας βασικός παράγοντας που επηρεάζει την έκφραση των γονιδίων.

Αν και το σώμα μας μπορεί εν μέρει να αντισταθεί σε αυτές τις βλαβερές ουσίες, τοξίνες που βρίσκονται στο λιπώδη ιστό μπορεί να επηρεάζουν τη λειτουργία των γονιδίων και να οδηγήσουν στην εμφάνιση του καρκίνου, κυρίως σε όργανα που περιέχουν σημαντική μάζα λιπώδους ιστού (π.χ. μαστός).

Όλα τα παραπάνω εξηγούν γιατί η καρδιά «αντιστέκεται» τόσο σθεναρά στον καρκίνο:

Η ανθρώπινη καρδιά δε διαθέτει σημαντική ποσότητα λιπώδους ιστού. Μάλιστα, την καρδιά περιβάλλει μια μεμβράνη (το περικάρδιο). Αυτό το γεμάτο υγρό σακουλάκι πλήττεται από τον καρκίνο, όμως ο όγκος κάνει μετάσταση έξω από αυτό κι έτσι η καρδιά μας παραμένει αλώβητη.

Έτσι, ακόμη κι αν ο καρκίνος εμφανίζεται όπου υπάρχουν κύτταρα στο σώμα –δηλαδή παντού– η καρδιά μας είναι σχεδόν άτρωτη, χάρη στη δομή της αλλά και χάρη στο περικάρδιο.

http://www.seismoi.gr/

Απίστευτη ανακάλυψη του Philae στην επιφάνεια του κομήτη - Δείτε τι βρήκε

Διαβάστε παρακάτω τι ανακάλυψε στον κομήτη...
Οργανικά μόρια στην επιφάνεια του κομήτη 67P εντόπισε ο Philae, όπως ανακοίνωσαν οι επιτελείς της αποστολής, έπειτα από την αποκάλυψη ότι ο κομήτης είναι σκληρότερος από όσο ανέμεναν οι επιστήμονες.

Σημειώνεται ότι οργανικά μόρια που περιέχουν άνθρακα είναι τα δομικά υλικά της ζωής στη Γη. 

Ένα όργανο που σχεδιάστηκε για να «μυρίσει» την ατμόσφαιρα του κομήτη 67P είναι αυτό που εντόπισε τα οργανικά μόρια, στα οποία αναφέρονται οι επιτελείς του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος. 

Προς το παρόν, η ESA δεν έχει ανακοινώσει το είδος των οργανικών μορίων που εντοπίστηκαν, με την επόμενη ανακοίνωση να αναμένεται με εξαιρετικό ενδιαφέρον.

Παράλληλα, ένα δεύτερο στοιχείο που έκανε γνωστό η ESA είναι ότι η επιφάνεια του κομήτη αποτελείται σε μεγάλο εύρος της από πάγο νερού, πάνω στο οποίο υπάρχει ένα λεπτό στρώμα σκόνης, πάχους 10 - 20 εκατοστών.

ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΟΥ ΚΑΔΜΟΥ ΔΕΝ ΠΕΦΤΕΙ…ΛΥΓΙΣΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΣΠΟΡΤΙΓΚ!

Melkeri PC. Υγεία/Ομορφιά

Ε.Σ ΚΑΔΜΟΣ - Α.Ο ΣΠΟΡΤΙΓΚ 81-77

Ο σεισμολόγος Άκης Τσελέντης ζητά από τους κατοίκους να ΠΡΟΣΕΧΟΥΝ και να αποφύγουν τα παλιά σπίτια [photo]

Την εκτίμηση του ότι το φαινόμενο με τους σεισμούς στην Εύβοια δεν έχει εκτονωθεί... εξέφρασε ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, σεισμολόγος Άκης Τσελέντης

Σε ανάρτησή του σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει:

«Σχετικά με τους σεισμούς στη Χαλκίδα θέλει προσοχή, η περιοχή δεν έχει εκτονωθεί ακόμα πιστεύω ότι είναι πιθανό να έχουμε συνέχεια. Όσοι κατοικούν στην ευρύτερη περιοχή ας αποφύγουν τα παλιά σπίτια.»

ΣΟΚ: Δείτε πόσοι σεισμοί έγιναν σε μόλις 35 λεπτά [photo]

Πολλές σεισμικές δονήσεις σημειώθηκαν μέσα σε μόλις 35 λεπτά, από την... αρχική, διπλή σεισμική δόνηση, εντάσεως 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, στον Ευβοϊκό κόλπο.

Σύμφωνα με τον χάρτη και τις προκαταρκτικές μετρήσεις του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, από την πρώτη ισχυρή δόνηση 5,2R που εκδηλώθηκε στη 01:05 τα ξημερώματα της Τρίτης, έως και τη 01:40, όποτε και σημειώθηκε σεισμός εντάσεως 3,7R, συνολικά εκδηλώθηκαν 6 σεισμικές δονήσεις.

Αναλυτικότερα, η πρώτη ισχυρή σεισμική δόνηση, 5,2R εκδηλώθηκε στη 01:04, στη συνέχεια, μετά από 4 λεπτά, στη 01:09, σημειώθηκε δεύτερη σεισμική δόνηση, επίσης εντάσεως 5,2 Ρίχτερ.

Στη 01:13 σημειώθηκε τρίτη σεισμική δόνηση εντάσεως 3,8R, ενώ στη 01:18 μία τέταρτη εντάσεως 3,4R, ενώ στις 1.33 έγινε σεισμός 2.8R.

Τέλος, στη 01:39 εκδηλώθηκε άλλη μία σεισμική δόνηση, εντάσεως 2,6 R και αμέσως μετά από ένα λεπτό, στη 01:40 ένας έβδομος σεισμός εντάσεως 3,7R.

Οι ισχυρές σεισμικές δονήσεις που αναστάτωσαν την Αττική και τους όμορους νομούς της Εύβοιας και της Βοιωτίας είχαν πολύ μικρό εστιακό βάθος όπως αναφέρουν οι σεισμολόγοι οι οποίοι παρακολουθούν την εξέλιξη του φαινομένου.      Δύο ακόμα μετασεισμοί κούνησαν τους κάτοικους της Χαλκίδας, αλλά και όχι μόνο...
Ο πρώτος έγινε στις 2.18 και ήταν 3,4 Ρίχτερ, ενώ ο δεύτερος έγινε πριν από λίγα λεπτά.

Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκε στις 2.35 και ήταν μεγέθους 3,3 Ρίχτερ.

Πρόσφατοι Σεισμοί στην Ελλάδα

Τι δηλώνει ο σεισμολόγος Ευθ. Λέκκας!

Ο σεισμολόγος Ευθ. Λέκκας έκανε λόγο για σεισμό που έχει σχέση με τον σεισμό που σημειώθηκε πριν ενάμισι χρόνο στο...
Ρεγγίνι και ότι αυτή τη φορά ενεργοποιήθηκε το νότιο κομμάτι του ρήγματος που μπορεί να έχει σχέση και με το ρήγμα της Αταλάντης.

Ωστόσο ο κ. Λέκκας ήταν καθησυχαστικός λέγοντάς ότι αυτός πρέπει να ήταν ο κύριος σεισμός.

Αισθητός ο σεισμός μέχρι και Θεσσαλία!

Eκατοντάδες μηνύματα μας ήρθαν ακόμα και από Τρίκαλα για τον σεισμό... Η δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας και στους νομούς Βοιωτίας και Εύβοιας.

Μάλιστα σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, οι δονήσεις έγιναν αισθητές μέχρι και τη Θεσσαλία.

5.3 ρίχτερ ο πρώτος σεισμός στην Χαλκίδα!

Σεισμός στις 01:07, αισθητός στην Αθήνα...
Σύμφωνα με το γεωδυναμικό ινστιτούτο ο σεισμός είναι της τάξης των 5,3 ρίχτερ.

Ισχυροί μετασεισμοί ακολούθησαν.

Περισσότερα σε λίγο...
Σεισμική δόνηση 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 1.06 τα ξημερώματα της Τρίτης νοτίως της Λίμνης Ευβοίας, με εστιακό...
βάθος 10 χλμ., σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ιδιαιτέρως αισθητή και στο πολεοδομικό συγκρότημα του Βόλου.    

Ανάστατοι οι κάτοικοι της Χαλκίδας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής, έχουν...
πεταχτεί από τα σπίτια τους φοβούμενοι νέα ισχυρή δόνηση.