Σάββατο, 14 Μαρτίου 2015

Eρώτηση Σκούμα για την Ανατολική Παράκαμψη Θήβας

Δεν ήθελα να αναγνωρίσω το παιδί μου. Μέχρι που το γνώρισα…

Αγαπητέ φίλε. Ναι σε εσένα μιλάω που έγραψες ότι δεν θέλεις το παιδί σου. Ότι θέλεις η σύντροφος σου να το ρίξει. Ότι προσδοκά σε οικονομικά οφέλη. Ήμουν και εγώ κάποτε σαν εσένα. Είχα τη ζωή μου, τις διακοπές μου, τις γκόμενές μου. Το τελευταίο που ήθελα ήταν ένα παιδί. Και όταν προέκυψε έβγαλα και εγώ όπως εσύ το χειρότερο εαυτό μου.
Όταν μου το είπε η πρώτη μου σκέψη ήταν ότι με κορόιδευε. Η δεύτερη ότι δεν θα το αναγνώριζα ποτέ, δεν θα έδινα διατροφή ποτέ και δεν θα το γνώριζα ποτέ. «Εγώ με παιδί; Δεν θα’ μαστε καλά. Να εκεί είναι το νοσοκομείο να πας να κάνεις έκτρωση» της είπα, της πέταξα και 300 ευρώ για να τελειώνει το θέμα της (ναι θέμα της) και έφυγα. Δεν θα μου στερούσε την ελευθερία μου ένα λάθος της στιγμής. Έτσι έλεγα.
Πήγε στο δικηγόρο της και ζήτησε να το αναγνωρίσω. Έγινα έξαλλος, έβριζα και χτυπιόμουν. Ένιωθα εγκλωβισμένος. Είχα και μια σχέση τότε που έριχνε περισσότερο λάδι στη φωτιά. Με πήρε ο δικηγόρος της, με πήραν οι γονείς της. Ήμουν αμετακίνητος. Όση ευθύνη είχα εγώ είχε και εκείνη. Με ποια λογική θα με αναγκάσει να γίνω πατέρας; Και αν το έκανε επίτηδες για να μου ρουφάει λεφτά; Επειδή δεν φόρεσα προφυλακτικό πρέπει να το πληρώνω μια ζωή; Ναι τέτοιος ήμουνα αγαπητέ φίλε. Ήθελα να οδηγήσω έναν άνθρωπο στο χειρουργείο, να βάλω την υγεία του σε κίνδυνο και να τον αναγκάσω να κουβαλάει ένα τραύμα μια ζωή. Να κάνω το χειρότερο κακό στον άνθρωπο που ερωτεύτηκα και άφησα έγκυο- γιατί ναι εγώ την άφησα και ναι τη δική σου εσύ την άφησες φίλε μου, δεν έμεινε μόνη της-γιατί κατά βάθος ήξερα πως αν το κρατούσε, δεν θα μπορούσα να κάνω τη ζωή μου γνωρίζοντας πως εκεί έξω υπάρχει ένα παιδί δικό μου. Ήθελα να αντέξει την έκτρωση για να μην αναγκαστώ εγώ να αντέξω τις τύψεις.
Όταν είδα φωτογραφία της κόρης μου, ήμουν περίεργος να δω πως ήταν. Και από φόβο ότι αν έπαιρνα τηλέφωνο και ζητούσα να τη δω, η μητέρα της θα μου έκλεινε τη πόρτα, αποφάσισα να πάω ακάλεστος. Την ώρα που πήγα έβγαινε με τη κόρη μας. Και την είδα. Και τότε κατάλαβα το λάθος μου, το τραγικό μου λάθος. Δεν βγήκα από το αυτοκίνητο, έμεινα μέσα και έκλαψα από ανακούφιση που ευτυχώς η μητέρα του δεν με άκουσε και ντροπή που ήθελα να σκοτώσω αυτό το παιδάκι που δεν μου έφταιγε σε τίποτα.Τότε τα οικονομικά οφέλη που και εγώ κατηγορούσα τη μητέρα του ότι προσδοκούσε, έγιναν «Πάρτα όλα για το παιδί». Μα εκείνη φίλε μου δεν δέχτηκε τίποτα μετά. Ούτε διατροφή ούτε αναγνώριση. Και αυτό το μετά καλέ μου Αλέξανδρε, πίστεψέ με δεν θέλεις να το ζήσεις. Δεν το καταλαβαίνεις τώρα σε νιώθω, ο άντρας γίνεται πατέρας στη γέννα και όχι στην εγκυμοσύνη.  Δεν θέλεις όμως να ξέρεις πως είναι εσύ που παρακαλούσες να πεθάνει το παιδί σου, να παρακαλάς να πεθάνεις επειδή δεν το βλέπεις. Εγώ που δεν το ήθελα, έγινα αυτός που έτρεχε στους δικηγόρους και ικέτευε να το αναγνωρίσει για να μπορεί να το βλέπει.
Είμαι 40 χρονών αγαπητέ φίλε και αυτό το πλάσμα που κάποτε ήθελα να πετάξουν στον αναρροφητήρα, σήμερα είναι ένας κορίτσαρος 10 χρονών. Ευτυχώς που την αναγνώρισα γιατί η μαμά της πέθανε πρίν 5 χρόνια και το παιδί αυτό δεν θα είχε στον ήλιο μοίρα εξαιτίας μου. Έχουν δίκιο όσοι σου λένε πως είναι δικαίωμά σου να μην θες να γίνεις πατέρας, να μην νιώθεις και να μην σε νοιάζει. Δεν είναι όμως δικαίωμά σου να σκοτώνεις δύο ψυχές, μία του παιδιού σου και μια της μητέρας του που θα κουβαλάει την έκτρωση μέσα της μια ολόκληρη ζωή. Αν δεν μπορείς να γίνεις πατέρας, αν δεν θέλεις, φύγε. Μην το αναγνωρίζεις, μην δίνεις διατροφή αλλά μην της ζητάς να το σκοτώσει. Και εσένα κάποτε κάποιος σε κράτησε στη ζωή όχι όμως για να ζητάς από τους άλλους να πεθάνουν!
Φιλικά από κάποιον που θα μπορούσε να είναι αδερφός σου.
Αναστάσης

Καταστροφές σε Χαλκιδική και Σέρρες από τα έντονα καιρικά φαινόμενα

«Kάνω έκκληση να υπάρξει οικονομική υποστήριξη. Δεν μπορεί να υποδεχτεί η Χαλκιδική έτσι την τουριστική περίοδο» δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Γιάννης Γιώργος

Καταστροφές σε καλλιέργειες και προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων στους νομούς Χαλκιδικής και Σερρών σημειώνονται από τις συνεχείς βροχοπτώσεις, όπως ανέφεραν στο περιθώριο της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας οι αρμόδιοι αντιπεριφερειάρχες.Στη Χαλκιδική παρατηρούνται προβλήματα στην κυκλοφορία οχημάτων σε Κασσάνδρα, Ουρανούπολη και Σάρτη Σιθωνίας. «Kάνω έκκληση να υπάρξει οικονομική υποστήριξη. Δεν μπορεί να υποδεχτεί η Χαλκιδική έτσι την τουριστική περίοδο» δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Γιάννης Γιώργος.

Από την πλευρά του, ο αντιπεριφερειαρχης Σερρών Γιάννης Μωυσιάδης, ενημέρωσε ότι έσπασε ένα ανάχωμα στον ποταμό Στρυμόνα, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν πάνω από 30.000 στρέμματα καλλιεργειών.

Παράλληλα, διατύπωσε αίτημα να κηρυχθούν οι Σέρρες σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Η γη καταπίνει δρόμους και σπίτια στην Αμαλιάδα

Κλιμακώνονται τα φαινόμενα κατολίσθησης των τελευταίων ημερών στην Ανάληψη Αμαλιάδας. Οι κάτοικοι, έντρομοι, βλέπουν τη γη να καταπίνει σπίτια και δρόμους. Προχθές εκκενώθηκε μία μισοκατεστραμμένη κατοικία που βρίσκεται δίπλα στο ρήγμα που έχει δημιουργηθεί στο χωριό. Εχουν ακόμη καταστραφεί τμήματα του κεντρικού δρόμου, ο κεντρικός αγωγός ύδρευσης και το χωριό έμεινε χωρίς νερό, ενώ προβλήματα παρουσιάζονται και στο κεντρικό δίκτυο της ΔΕΗ, αφού μία από τις κολόνες βρίσκεται στον αέρα... Ο δήμαρχος Ηλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος έδωσε εντολή να εκκενωθούν άλλα δύο σπίτια, ενώ περιφέρεια και δήμος προτίθενται να αναθέσουν γεωτεχνική και γεωλογική μελέτη και να οριοθετήσουν την επικίνδυνη ζώνη.

Το φαινόμενο έχει κάνει την εμφάνισή του εδώ και ένα χρόνο και στις διαμαρτυρίες των κατοίκων για την καθυστέρηση στη λήψη μέτρων οι αρμόδιοι απαντούν ότι δεν μπορούσε να γίνει κάτι νωρίτερα, καθώς το φαινόμενο ήταν σε εξέλιξη.

Τα αμμοαργιλώδη εδάφη της περιοχής και ο εκλωβισμός μεγάλων ποσοσήτων υπόγειων νερών ευνοούν τα κατολισθητικά φαινόμενα.

Το διαβρωτικό φαινόμενο έκανε πρώτη φορά την εμφάνισή του πέρυσι τον Μάρτιο, όταν σημειώθηκε εκτεταμένη καθίζηση σε ακτίνα 150 στρεμμάτων. Το πρόβλημα επανεμφανίστηκε τον τελευταίο μήνα και το ρήγμα επεκτάθηκε προς την πλευρά των χωραφιών. Ωστόσο, από το βράδυ της Δευτέρας εμφανίστηκε νέο ρήγμα δίπλα στην κατοικία που έγειρε. Πλέον, οι κάτοικοι του χωριού φοβούνται ότι το φαινόμενο μπορεί να γενικευθεί και ζητούν την άμεση λήψη μέτρων.

Τι απαντά η ΔΕΗ για τις αυξήσεις του ΕΤΜΕΑΡ

Διευκρινίσεις έδωσε η ΔΕΗ με ανακοίνωσή της σχετικά με δημοσιεύματα για αυξήσεις στα τιμολόγια της Επιχείρησης...


Συγκεκριμένα, τονίζεται ότι πρόκειται για ανακριβείς αναφορές και επεξηγείται ότι:

Το τέλος ΕΤΜΕΑΡ καθορίζεται με Απόφαση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ).

Το τέλος ΕΤΜΕΑΡ χρεώνεται στους λογαριασμούς ρεύματος ανεξαρτήτως προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας.

Αυτό συνέβη και με την υπ' αρ. 772/30.12.2014 Απόφαση της ΡΑΕ σχετικά με τις αριθμητικές τιμές των συντελεστών της μεθοδολογίας επιμερισμού του ΕΤΜΕΑΡ (άρθρο 143 παρ.2, περ. γ' του ν. 4001/2011), για το έτος 2015, η οποία δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Β 3694/31.12.2014 με ημερομηνία κυκλοφορίας του ΦΕΚ την 4.3.2015 και αφορά όλους τους προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας.

Η Απόφαση της ΡΑΕ 772/30.12.2014 αναρτήθηκε από τη ΡΑΕ στον αντίστοιχο ιστότοπο της Διαύγειας την Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015.

"Ως εκ τούτου, η ΔΕΗ – όπως και όλοι οι προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας–οφείλει να εφαρμόσει άμεσα την εν λόγω απόφαση της ΡΑΕ για αναπροσαρμογή του τέλους ΕΤΜΕΑΡ, που περιλαμβάνεται στους λογαριασμούς των πελατών της, το οποίο η ΔΕΗ αποδίδει στους από τη Νομοθεσία προβλεπόμενους δικαιούχους", καταλήγει η ανακοίνωση.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Δείτε τι έκανε δανειολήπτρια σε τράπεζα και τους "πλήρωσε με το ίδιο νόμισμα"

Η επιστολή της 96χρονης γυναίκας είναι απολαυστική «Αγαπητέ κύριε...

Σας ευχαριστώ που σφραγίσατε την επιταγή μου με την οποία σκόπευα να πληρώσω τον υδραυλικό τον περασμένο μήνα. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς μου, δεν πρέπει να πέρασαν ούτε 3 νανοδευτερόλεπτα μεταξύ του σφραγίσματος της επιταγής μου και της αυτόματης κατάθεσης της σύνταξής μου από το δημόσιο!

Θα πρέπει να σας ευχαριστήσω και για το πρόστιμο των 30 δολαρίων που χρεώσατε το λογαριασμό μου ως πέναλτι για την ταλαιπωρία που προκάλεσα στην Τράπεζά σας. Η ευγνωμοσύνη μου ξεχειλίζει κυρίως γιατί με κάνατε να ξανασκεφτώ τους τρόπους με τους οποίους αντιμετωπίζω τα οικονομικά μου.

Έχω προσέξει πως κάθε φορά που προσπαθώ να επικοινωνήσω μαζί σας η μόνη μου παρηγοριά είναι η απρόσωπη και ασύμφορη οντότητα που έχει γίνει η Τράπεζά σας.
Από εδώ και στο εξής, όπως ακριβώς κάνετε κι εσείς, θα κάνω τις συνδιαλλαγές μου μαζί σας προσωπικώς.

Οι πληρωμές της υποθήκης και του δανείου μου δε θα γίνονται αυτόματα, αλλά θα φτάνουν στην Τράπεζά σας με επιταγή στο όνομα ενός υπαλλήλου, που θα ορίσετε εσείς.

Να θυμάστε πως είναι αδίκημα να ανοιχτεί η αλληλογραφία που θα περιέχει την επιταγή από κάποιον άλλον και όχι από τον παραλήπτη.

Σας επισυνάπτω την αίτηση που θα πρέπει να συμπληρώσει ο υπάλληλος που θα ορίσετε. Σας ζητώ συγγνώμη για το 8σελιδο μέγεθός της, αλλά θα πρέπει να γνωρίζω γι’ αυτόν όσα γνωρίζει η Τράπεζά σας για μένα.

Σημειώστε πως όλες οι πληροφορίες που αφορούν το ιατρικό ιστορικό του θα πρέπει να υπογραφούν από το αρμόδιο υγειονομικό τμήμα, ενώ και οι πληροφορίες για τα οικονομικά του θα πρέπει να συνοδεύονται από τα κατάλληλα θεωρημένα αντίγραφα-ντοκουμέντα.

Στη συνέχεια θα πρέπει να εκδώσω ένα PIN, τον οποίο θα χρησιμοποιεί ο υπάλληλός σας στις συναλλαγές μαζί μου. Λυπάμαι, αλλά δε θα είναι μικρότερο από 28 νούμερα – τόσα είναι και τα νούμερα που πληκτρολογώ κάθε φορά που καλώ το telephone banking και πρέπει να συνδεθώ με το λογαριασμό μου. Κι επειδή, όπως λένε, η μίμηση είναι η υπέρτατη κολακεία, επιτρέψτε μου να σας αντιγράψω.

Επιτρέψτε μου επίσης να σας γνωστοποιήσω και τα ακόλουθα. Όταν θα μου τηλεφωνείτε, θα πατάτε τα ακόλουθα κουμπιά:


  • Για να κλείσετε ραντεβού να με δείτε πατήστε 1
  • Για να με ρωτήσετε για μια πληρωμή που δεν έγινε πατήστε 2
  • Για να μεταφέρετε το τηλεφώνημα στο σαλόνι σε περίπτωση που είμαι εκεί πατήστε 3
  • Για να μεταφέρετε το τηλεφώνημα στην κρεβατοκάμαρα σε περίπτωση που κοιμάμαι πατήστε 4
  • Για να μεταφέρετε το τηλεφώνημα στην τουαλέτα σε περίπτωση που με καλεί η φύση πατήστε 5
  • Για να μεταφέρετε το τηλεφώνημα στο κινητό μου σε περίπτωση που λείπω από το σπίτι πατήστε 6
  • Για να στείλετε e-mail στον υπολογιστή μου, απαιτείται ένας μυστικός κωδικός, ο οποίος και θα σας αποσταλεί εν ευθέτω χρόνω. Πατήστε 7.
  • Για να επιστρέψετε στο κύριο μενού και να ξανακούσετε τις επιλογές 1-7 πατήστε 8.
  • Για να διατυπώσετε κάποιο αίτημα ή παράπονο πατήστε 9.


Κατόπιν θα μπείτε σε αναμονή ανάλογα με την πληρότητα του αυτόματου τηλεφωνητή μου.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του τηλεφωνήματος θα παίζει χαλαρωτική μουσική. Αν, ωστόσο, χρειαστεί να περιμένετε πολύ, λυπάμαι, αλλά ακολουθώντας και πάλι το παράδειγμά σας, θα πρέπει να σας χρεώσω με ένα ποσό για τη διαδικασία.

Κλείνοντας, σας εύχομαι ένα ευτυχισμένο και λιγότερο κερδοφόρο νέο έτος.
Η ταπεινή σας πελάτισσα…»

Έδερνε την παπαδιά κι εκείνη τον χώρισε!

Διαζύγιο μετ’ επιτάσεως ζητά νεαρή παπαδιά, η οποία προσέφυγε στην Δικαιοσύνη λόγω ενδοοικογενειακής βίας. Στην αγωγή που κατατέθηκε στο Μονομελές Πρωτοδικείο Ηρακλείου, η παπαδιά υποστηρίζει ότι... έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού από τον ιερέα με αποτέλεσμα να έχει μώλωπες για μέρες.

Η ίδια αναφέρει ότι ερωτεύτηκε τον ιερέα, ανυπομονούσε να παντρευτούν και να κάνουν παιδιά. Προγαμιαίες σχέσεις δεν είχαν καθώς αυτή ήταν η επιθυμία του ιερέα, όμως και μετά το γάμο, τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως εκείνη ονειρευόταν.

Όπως αναφέρει στην αγωγή, ο ιερέας άρχισε να αλλάζει συμπεριφορά απέναντι της μετά την χειροτονία του. Έγινε εριστικός και άρχισαν να τον ενοχλούν όλα πάνω της. Όπως λέει, αν και ήταν εργαζόμενη και κάθε πρωί έπρεπε να διανύσει μία μεγάλη απόσταση για να μεταβεί στην δουλειά της, εκείνος την υποχρέωνε να στρώνει το συζυγικό κρεβάτι με νυφοστόλι! Όταν δεν γινόταν αυτό, ο ιερέας εγκατέλειπε το σπίτι τους για δύο-τρεις ημέρες ως ...τιμωρία για το «παράπτωμα». Πολλές φορές η παπαδιά είχε παραπονεθεί στον ιερέα ότι την παραμελούσε αντί να χαρούν την σχέση τους ως νιόπαντροι, όμως εκείνος φέρεται να της έλεγε: «είσαι ελεύθερη να πας όπου επιθυμείς, κάνε ό,τι θέλεις».

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι στάθηκε ένας διαπληκτισμός που οδήγησε, όπως υποστηρίζει, στον βάναυσο ξυλοδαρμό της. Είχε ξεχάσει τα κλειδιά του σπιτιού και του τηλεφώνησε για να της ανοίξει.

Ο ιερέας κατέφθασε μία ώρα μετά αρκετά ενοχλημένος, προσάπτοντας της ότι δεν σέβεται την ιεροσύνη του και ότι τον ενοχλεί στην δουλειά του. Εκείνη αντέδρασε, διαπληκτίστηκαν με αποτέλεσμα, όπως υποστηρίζει, να την ξυλοκοπήσει άγρια. Μετά από αυτό το επεισόδιο, η παπαδιά πήρε την απόφαση να μαζέψει τα πράγματα της και να φύγει, κινώντας παράλληλα τις διαδικασίες του διαζυγίου. Για την υπόθεση μίλησε στο Cretalive η δικηγόρος της παπαδιάς, Μαρίνα Παναγιωτάκη.

«Η εντολέας μου ήρθε στο γραφείο μου με πλήθος φωτογραφιών που καταδεικνύουν την βαρβαρότητα που δέχτηκε και τις σωματικές κακώσεις που της προξένησε ο εν διαστάσει, πλέον, σύζυγο της. Η εν θέματι υπόθεση έχει πάρει την ποινική οδό, λόγω των επικίνδυνων σωματικών βλαβών που υπέστη η κοπέλα και η δικογραφία είναι στο στάδιο της προανάκρισης, Επιπρόσθετα, ασκήσαμε αγωγή στα αστικά δικαστήρια με αίτημα την λύση του γάμου λόγω ενδοοικογενειακής βίας και χρηματική αποζημίωση εξαιτίας της άδικης πράξης του αντιδίκου εναντίον της. »

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΒΑΤΟΤΗΤΑΣ ΟΔΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ

Τι θα συμβεί αν κοιμηθείτε χωρίς ρούχα;

Πολύ λίγοι είναι οι άνθρωποι, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, που συνηθίζουν να κοιμούνται γυμνοί...

Τα οφέλη, ωστόσο, του γυμνού ύπνου καταδεικνύονται από πολυάριθμες επιστημονικές έρευνες.


Από την απελευθέρωση ορμονών με αντιγηραντική δράση μέχρι τη μείωση της αρτηριακής πίεσης και τη βελτίωση της ποιότητας του σεξ, δείτε αναλυτικά τα πλεονεκτήματα του «γυμνού» ύπνου!

Ενισχύεται η δράση των αντιγηραντικών ορμονών

Όταν κοιμόμαστε, το σώμα μας τείνει να κατεβάζει τη θερμοκρασία του. Η αύξηση της θερμοκρασίας που προκαλούν τα ρούχα, διακόπτει την απελευθέρωση των ορμονών με αντιγηραντική δράση, όπως επίσης και της αυξητικής ορμόνης.

Κοιμόμαστε πιο βαθιά και ποιοτικά

Σύμφωνα με έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί, για ορισμένες μορφές αϋπνίας ευθύνεται η αδυναμία του σώματος να ρίξει τη θερμοκρασία του, ώστε να περάσει σε βαθύτερο στάδιο ύπνου.
Διώχνει την πείνα

Όταν η θερμοκρασία είναι υψηλή κατά τον ύπνο, τα επίπεδα κορτιζόλης στο σώμα μας, της ορμόνης που ευθύνεται για το αίσθημα πείνας, αυξάνονται, με αποτέλεσμα να ξυπνάμε πεινασμένοι.
Προστατεύεται το ανοσοποιητικό σύστημα

Τα υψηλά επίπεδα κορτιζόλης αποδυναμώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα, ανεβάζουν την αρτηριακή πίεση και τη χοληστερόλη, αναστατώνουν τις κανονικές συνήθειες ύπνου, μειώνουν τη λίμπιντο και αυξάνουν την επιθυμία για ζάχαρη και υδατάνθρακες.

Επίσης, συμβάλουν σε άλλες ορμονικές ανισορροπίες και παθήσεις, συμπεριλαμβανομένου του PMS, της στειρότητας, της νόσου του θυρεοειδούς και διαταραχές των σακχάρων στο αίμα.

ΑΝΟΙΓΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΣΚΥΛΙΣΙΟ ΚΡΕΑΣ ΣΤΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ!

Η επιμονή Κινεζικών εταιρειών για την εισαγωγή σκυλίσιου κρέατος στα ευρωπαϊκά σούπερ μάρκετς φαίνεται να πιάνει τόπο και διόλου απίθανο στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα κάτι που χαρακτηρίζεται ως φρίκη να αποτελεί καθημερινότητα και στη χώρα μας.
Οι Κινέζοι λοιπόν δεδομένου ότι και οι ίδιοι αλλά και πολλοί άλλοι ασιατικοί λαοί αρέσκονται να γεύονται κρέας σκύλου έχουν προχωρήσει σε σαφή αιτήματα προς την Ευρωπαϊκή Ένωση για να επιτραπεί η εισαγωγή και εμπορία σκυλίσιου κρέατος και στις χώρες – μέλη της.
Μάλιστα ήδη κυκλοφορεί η είδηση ότι από φέτος το κρέας σκύλου θεωρείται βρώσιμο και εμπορεύσιμο είδος ύστερα από σχετική αίτηση της εταιρείας «Xinshipu Ltd» η οποία δραστηριοποιείται στον συγκεκριμένο χώρο.
Μοιάζει λοιπόν περισσότερο από σίγουρο ότι στο άμεσο μέλλον θα δοθεί το πράσινο φως για την εισαγωγή κατεψυγμένων κρεάτων από εκτροφή σκύλων στην ελεύθερη αγορά σε όλα τα ευρωπαϊκά σούπερ μάρκετ και άρα και στα Ελληνικά!
Σημειώνεται ότι οι επιθεωρητές που έχουν δεχθεί την αίτηση της «Xinshipu Ltd», δήλωσαν ότι «δεν είναι παράνομη η πώληση εφόσον τα προϊόντα υπόκεινται σε τακτικούς υγειονομικούς ελέγχους και θα έχουν τακτική πιστοποίηση».
Ο πιο σημαντικός όμως σύμμαχος των ασιατικών επιχειρήσεων αυτού του είδους είναι η ίδια η Κινεζική κυβέρνηση η οποία για χρόνια τώρα δέχεται την εισαγωγή στην Κίνα ορισμένων ειδών κρέατος όπως το κουνέλι και το άλογο που στη χώρα θεωρούνται ιερά.
Θέτει λοιπόν ζήτημα αμοιβαιότητας για τη διακίνηση κρέατος σκύλου και στην Ευρώπη!
ΝΙΚΟΛΑΣ ΓΡΕΒΕΝΙΩΤΗΣ
ΠΗΓΗ 

Έδωσε στην τράπεζα τα κλειδιά του σπιτιού του

Τα κλειδιά του σπιτιού του παρέδωσε στην Τράπεζα Κύπρου ένας 35χρονος Κύπριος κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας έξω από το υποκατάστημα...

Σύμφωνα με το sigmalive.com, η Τράπεζα Κύπρου, όπως υποστηρίζει ο πολίτης, δεν ανταποκρίνεται στο αίτημα του για αναδιάρθρωση του δανείου του.

Ο αγανακτισμένος άντρας αποφάσισε να παραδώσει στην Τράπεζα το κλειδί της κύριας κατοικίας του, για να αποφύγει την ταλαιπωρία της νομοθεσίας των εκποιήσεων. 

Στην εκδήλωση έδωσαν το παρόν τους και άλλοι αγανακτισμένοι πολίτες και οφειλέτες.

Μετέδωσαν ηλεκτρική ενέργεια ασύρματα μέσω του αέρα

Ιάπωνες ερευνητές κατόρθωσαν να μεταφέρουν ηλεκτρική ενέργεια με ασύρματο τρόπο, μέσω του αέρα, καθιστώντας περιττά τα καλώδια...

Αν και η απόσταση ήταν μικρή (55 μέτρα) και η ισχύς του ρεύματος επίσης μικρή (1,8 κιλοβάτ), πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα, που ανοίγει μεγάλες δυνατότητες για το μέλλον, μεταξύ άλλων την αξιοποίηση της ηλιακής ακτινοβολίας για την παραγωγή ηλεκτρισμού στο διάστημα και την ασύρματη μετάδοσή της στη Γη.

Οι επιστήμονες της Ιαπωνικής Υπηρεσίας Εξερεύνησης του Διαστήματος (JAXA), σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, χρησιμοποίησαν μικροκύματα για να κάνουν, από ένα πομπό σε ένα δέκτη, μετάδοση ρεύματος αρκετού για να ζεστάνει μια κατσαρόλα, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

«Είναι η πρώτη φορά που κάποιος κατάφερε να στείλει σχεδόν δύο κιλοβάτ ηλεκτρικής ενέργειας μέσω μικροκυμάτων σε ένα μικρό στόχο, χρησιμοποιώντας μια συσκευή ελέγχου μεγάλης κατευθυντικότητας», δήλωσε εκπρόσωπος της JAXA, η οποία εδώ και χρόνια εργάζεται για τη δημιουργία διαστημικών σταθμών παραγωγής ρεύματος.

Η διαστημική παραγωγή ηλεκτρισμού έχει πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με την παραγωγή στη Γη, κυρίως ότι είναι πάντα διαθέσιμη, ανεξαρτήτως καιρού ή ώρας. 

Αν και οι δορυφόροι, καθώς και ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός χρησιμοποιούν την ηλιακή ενέργεια, την οποία μετατρέπουν σε ηλεκτρική για τις ανάγκες τους, η ασύρματη μετάδοση αυτού του ρεύματος στη Γη, ώστε να το χρησιμοποιούν ευρέως οι άνθρωποι, παραμένει επιστημονική φαντασία.

Όμως οι Ιάπωνες επιστήμονες επιμένουν πως είναι θέμα χρόνου κάτι τέτοιο να γίνει εφικτό. Η JAXA οραματίζεται ένα δίκτυο δορυφόρων με ηλιακούς συλλέκτες και αντένες, σε ύψος περίπου 36.000 χλιομέτρων από την επιφάνεια του πλανήτη μας, που θα συλλέγουν το φως του Ήλιου, θα το μετατρέπουν σε ρεύμα και τελικά θα το «διακτινίζουν» στο έδαφος.

Όμως, όπως είπε ο εκπρόσωπος της JAXA, μπορεί να περάσουν δεκαετίες, έως ότου υπάρξει πρακτική εφαρμογή της φιλόδοξης τεχνολογίας. Εκτίμησε ότι αυτό, στην καλύτερη περίπτωση, θα συμβεί στη δεκαετία του 2040.

Αν και η όλη ιδέα είχε ξεπηδήσει στους επιστημονικούς κύκλους των ΗΠΑ στη δεκαετία του ’60, ήταν η Ιαπωνία αυτή που πήρε ζεστά το ζήτημα, επειδή η νησιωτική χώρα εξαρτάται σε ανησυχητικό βαθμό από τις εισαγωγές πετρελαίου και άλλων πρώτων υλών, με συνέπεια να προσπαθεί εναγωνίως να αποκτήσει ενεργειακή αυτάρκεια - έστω και εξ ουρανού.

Το σοβαρό πυρηνικό ατύχημα της Φουκουσίμα το 2011 έκανε την ανάγκη ακόμη πιο επείγουσα, καθώς έδειξε ότι η πυρηνική ενέργεια, στην οποία είχε ″ποντάρει″ η χώρα, δεν έχει αμελητέους κινδύνους.

ΕΚΤΑΚΤΟ ΤΩΡΑ:ΣΕΙΣΜΟΣ στην Ευρώπη – Συμφωνία ΣΟΚ ΡΩΣΙΑΣ ~ ΕΛΛΑΔΑΣ!

Η αγελάδα με τα δυο πρόσωπα

Όταν η φύση παίζει περίεργα παιχνίδια… Η συγκεκριμένη αγελάδα γεννήθηκε... με δυο μουσούδες και έκανε την εμφάνισή της στο κοινό, στο εβδομαδιαίο παζάρι ζώων στο North Queensland στην Αυστραλία. 

Το εν λόγω τετράποδο, ζυγίζει 440 κιλά, έχει δυο πρόσωπα, ένα μάτι από τη μια πλευρά και ένα άλλο από την άλλη που ωστόσο παραμένει κλειστό, 2 ρουθούνια και ένα δόντι. Όλα τα υπόλοιπα όργανά της λειτουργούν κανονικά. 

Παρά ωστόσο την αφύσικη όψη της, η αγελάδα πωλήθηκε προς 537 δολάρια Αυστραλίας, σε έναν μεγαλοσφαγέα. «Το ζώο βρίσκεται σε άριστη κατάσταση», είπε ο κτηνίατρος Mark Peters που την εξέτασε σε τοπικό μέσο, ενώ επιβεβαίωσε ότι απλά πρόκειται για κάποιο παιχνίδι της τύχης που συμβαίνει από χρωματοσωματική ανωμαλία.

«ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ - ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ»

   
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θήβα 13/ 3/ 2015

Ο Θεσμός του συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης που θεσπίστηκε με τον ν. 3852/2010, αποτελεί μια καινοτόμο διαδικασία, στην κατεύθυνση εκδημοκρατισμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, απέναντι στην αυθαιρεσία και τον δογματισμό ενός δημαρχοκρατούμενου καθεστώτος άσκησης της Διοίκησης.

Δυστυχώς ο κατά γενική ομολογία αδιέξοδος τρόπος επιλογής, που επαφίεται αποκλειστικά και μόνο στην προαίρεση της πλειοψηφίας, με την οποία υποτίθεται ότι θα πρέπει να έρθει σε αντίθεση ο συμπαραστάτης, προστατεύοντας τα δικαιώματα των πολιτών, καθιστά τον θεσμό ανενεργό, αφού στη πράξη ελάχιστα Δημοτικά Συμβούλια εως σήμερα, δεύτερη περίοδο εφαρμογής του θεσμού, έχουν καλύψει τη θέση.

Με αυτό το πλαίσιο δεδομένο και εκφρασμένη δημόσια τη θέση μας ότι πρέπει να υπάρξει συναίνεση απ’ όλες τις πλευρές για την εκλογή συμπαραστάτη, η παράταξή μας σεβόμενη την επιθυμία των συνδημοτών μας αλλά και των εκπροσώπων επαγγελματικών φορέων και μικρομεσαίων επιχειρήσεων του Δήμου μας, στήριξε ομόφωνα στη δεύτερη ψηφοφορία (9/3/2015) την εκλογή υποψηφίου που διαφάνηκε από την πρώτη ψηφοφορία ότι στήριζε η πλειοψηφία των μελών της συμπολίτευσης.

Συγχαίρουμε την Δικηγόρο κα. Μαρία Ματάλα για την εκλογή της και ελπίζουμε ότι η επιλογή της θα δικαιώσει τις προσδοκίες μας για ουσιαστική και αποτελεσματική παρέμβαση του θεσμού στην κατεύθυνση εκδημοκρατισμού της Διοίκησης και υποστήριξης των δικαιωμάτων των δημοτών και του γενικού συμφέροντος, που αφορά όλους μας.

Ζητούμενο πλέον είναι η δημοτική αρχή να φροντίσει για την ισχυροποίηση του θεσμού, φέρνοντας προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο συγκεκριμένο πλαίσιο για τον τρόπο και τις διαδικασίες λειτουργίας, έτσι ώστε να καταστεί εύκολη η δυνατότητα πρόσβασης των πολιτών και των επιχειρήσεων αλλά και αποτελεσματική η παρέμβαση του συμπαραστάτη.
                                                                                           
                                                                                                           Για την Δημοτική Παράταξη
“Δήμος Θηβαίων – Ώρα Ευθύνης”
                                                                                                           Σταμάτης Η. Χαλβατζής

Παρασκευή, 13 Μαρτίου 2015

Ο Κώστας Μπακογιάννης στο Νοσοκομείο Θήβας για την υπογραφή της σύμβασης εγκατάστασης του Αξονικού Τομογράφου

Μπάχαλο στη Θήβα:έργα-βροχή-αυτοκίνητα παντού

Στάσεις εργασίας οι εργαζόμενοι εταιρείας ΜΟΡΝΟΣ

ΣΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΚΛΙΜΑ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΥ!

Πριν από λίγο τελείωσε η συνάντηση που είχε ο πρόεδρος του ΑΟ ΘΗΒΑ Θανάσης Βυλλιώτης και ο ταμίας Δημήτρης Μπαρακάκος με τον Δήμαρχο Θηβών Σπύρο Νικολάου. Η συνάντηση ήταν μικρής διάρκειας αλλά ήταν ουσιαστικότατη και έγινε σε πάρα πολύ καλό και εγκάρδιο κλίμα. Ο Δήμαρχος δήλωσε αρωγός στην προσπάθεια που κάνει η ομάδα για να βρεθεί στην Γ Εθνική κατηγορία και ακουστεί περισσότερο η πόλη στα αθλητικά δρώμενα. Τέλος να πούμε ότι το αγωνιστικός χώρος του δημοτικού σταδίου Θήβας παραχωρήθηκε στον ΑΟ ΘΗΒΑ κατά προτεραιότητα με ότι αυτό συνεπάγεται. Δήμαρχος και Δ.Σ. του ΑΟ ΘΗΒΑ προχωράνε μαζί και ο στόχος είναι κοινός.
http://wwwaothiva8.blogspot.gr/2015/03/blog-post_13.html

ΒΒC: "Αυτό είναι το ελληνικό plan B - Η Ελλάδα θα καταλήξει στην αγκαλιά της Ρωσίας"

Τρόμος έχει δημιουργηθεί στην Δύση με αποτέλεσμα το BBC να αναρωτιέται "μπορεί η Ευρώπη να χάσει την Ελλάδα για τη Ρωσία;" λόγω της σοβαρής προδιάθεσης που παρουσιάζει η νέα ελληνική κυβέρνηση για πραγματική συνεργασία με την Μόσχα σε πάρα πολλούς τομείς, διαγραφοντας έτσι το plan B που θα εφαρμοστεί εάν η Γερμανία συνεχίσει να είναι αδιάλλακτη και ζητά την ισοπέδωση της χώρας για παραδειγματισμό.
 
'Αλλωστε ο ίδιος ο Αμερικανός γεωπολιτιστής Σάμιουελ Χάντιγκτον είχε προσδέσει την Ελλάδα με την Ρωσία λόγω της Ορθοδοξίας στις μελλοντικές γωπολιτικές ζώνες επιρροής. Κάτι που στα χρόνια του Μνημονίου έχει αρχίσει να βαραίνει ιδιαίτερα στη συνείδηση των πολιτών ιδιαίτερα όταν συνειδητοποίησαν το πόσο αδιάφοροι είναι οι δυτικοί για το δικό τους μέλλον.
 
«Η εμβάθυνση των δεσμών της νέας ελληνικής κυβέρνησης με τη Ρωσία έχει σημάνει τον κώδωνα του κινδύνου σε ολόκληρη την Ευρώπη. Ενώ η Ελλάδα μπορεί να χρησιμοποιήσει τη Ρωσία ως διαπραγματευτικό χαρτί, κάποιοι φοβούνται πως κινείται μακριά από τη Δύση, με κατεύθυνση έναν καλοκάγαθο σύμμαχο, δυνητικό επενδυτή και πιστωτή. Η Ευρώπη δεν είναι ευχαριστημένη, αλλά πρέπει να ανησυχεί;», διερωτάται αρχικά ο αρθρογράφος του BBC.
 
"Τον Μάιο ο Αλέξης Τσίπρας μαζί με κάποια μέλη του υπουργικού συμβουλίου θα μεταβεί σςτη Μόσχα και θα φιλοξενηθεί από τον Βλαντιμίρ Πούτιν. Στην αποστολή θα βρίσκεται και ο Πάνος Καμμένος και οι αναλυτές σημειώνουν τη χρονική στιγμή που θα συμβεί αυτή η συνάντηση. Το πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας ολοκληρώνεται στο τέλος του Ιουνίου και το χειρότερα κρυμμένο μυστικό ανάμεσα στις Βρυξέλλες και την Αθήνα είναι ότι θα χρειαστεί και τρίτο δάνειο για να κρατηθεί εν ζωή. Επισήμως η Ελλάδα δεν αναζητεί εναλλακτική χρηματοδότηση, αλλά ένα δάνειο από τη Ρωσία ή από την Κίνα, θα μπορούσε να είναι μια προτιμητέα εναλλακτική ή συμπλήρωση σε οποιοδήποτε δάνειο προσφέρει η Ευρωζώνη που θα συμπεριλαμβάνει αντιδημοφιλή μέτρα και μεταρρυθμίσεις.
 
Τι θα μπορούσε να περιλαμβάνει η ατζέντα σε μια μελλοντική συνεργασία Μόσχας-Αθήνας; Το BBC αναφέρει πως η Ελλάδα ενδιαφέρεται για φθηνό αέριο και θα μπορούσε να προσφέρει επενδυτικές ευκαιρίες και καλύτερη ΠΡΟΣΒΑΣΗ στην τουριστική βιομηχανία. Από την άλλη, η Μόσχα θα έβλεπε στο πρόσωπο της Ελλάδας τη χώρα που θα έθετε βέτο για τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί εσχάτως από την ΕΕ."
 
Το άρθρο σημειώνει πως "από τα πρώτα 24ωρα που ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε την εξουσία φάνηκε καθαρά πως κοιτάζει με νόημα προς τη Ρωσία. Η πρώτη επίσημη επίσκεψη που δέχθηκε ο Αλέξης Τσίπρας ως πρωθυπουργός ήταν από τον Ρώσο πρέσβη στην Ελλάδα, ενώ ο Νίκος Κοτζιάς, λίγες ημέρες αργότερα, έδειξε αντίθετος με τις κυρώσεις στη Ρωσία. Και μπορεί οι Τσίπρας και Κοτζιάς να προέρχονται από το ΚΚΕ, ωστόσο ο Καμμένος που δεν ανήκει σε αυτόν το χώρο, διατηρεί με τη σειρά του καλές σχέσεις με Ρώσους αξιωματούχους.
 
Ο Μάνος Καραγιάννης, καθηγητής του King's College στο Λονδίνο και ειδικός σε θέματα ρωσικής εξωτερικής πολιτικής, αναφέρει: «Πιστεύω πως η ελληνική κυβέρνηση παίζει με τη ''ρωσική κάρτα'' έτσι ώστε να κερδίσει καλύτερη θέση στις τρέχουσες διαπραγματεύσεις με την Ευρωζώνη. Είναι πολύ δύσκολο για την Ελλάδα να απομακρυνθεί από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ».
 
Κάτι που σημαίνει πως είναι ανώριμο ακόμη να περιμένει κανείς από τη νέα ελληνική κυβέρνηση να σπάσει το πλαίσιο στο οποίο κινείται και το οποίο έχει τεθεί από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή ο οποίος το 1976 είχε αποφανθεί πως «ανήκομεν εις την Δύσιν».
 
Πάντως, όπως σημειώνει το άρθρο, "ο βασικός πυλώνας της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής έχει κλονιστεί από τη βαθιά δυσαρέσκεια που προκάλεσε η οικονομική κρίση η οποία τρέχει για έκτο χρόνο και έχει κοστίσει οικονομικά, πολιτικά και κοινωνικά στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα πολλοί Έλληνες να νιώθουν πως το υπερήφανο έθνος τους έχασε την αξιοπρέπειά του.
 
Υπό αυτή την έννοια υπάρχουν κάποιοι που δεν βλέπουν την προσέγγιση προς τη Μόσχα ως μια φευγαλέα σύγκλιση συμφερόντων, αλλά θεωρούν πως είναι μια αδήριτη ανάγκη. Κατά τον Σάμουελ Χάντινγκτον, η Ελλάδα ανήκει ξεκάθαρα στην ρωσική Ορθοδοξία. Μια παγκόσμια έρευνα του Pew Research Center, το Σεπτέμβριο του 2013, διαπιστώθηκε ότι το 63% των Ελλήνων έχει ευνοϊκές απόψεις σχετικά με τη Ρωσία, ενώ μόνο το 23% των Ελλήνων είχαν θετική άποψη για την ΕΕ το περασμένο φθινόπωρο, στην τελευταία έρευνα του Ευρωβαρόμετρου.
 
Η προσέγγιση των προηγούμενων κυβερνήσεων με τη Μόσχα δεν είναι αμελητέα".
 
Το άρθρο σημειώνει την περίπτωση του Κώστα Καραμανλή που κατά τη θητεία του ως πρωθυπουργός (2004-2009), είχε κάνει λόγια για τη «διπλωματία των αγωγών», προσβλέποντας η Ελλάδα να γίνει η πύλη του ρωσικού πετρελαίου και φυσικού αερίου προς την Ευρώπη. Ήταν μια πολιτική που εξόργισε τους δυτικούς συμμάχους. Και συνεχίζει το άρθρο: «Αφού ο Καραμανλής έχασε τις εκλογές του 2009, προέκυψε ένα σοβαρό θέμα. Η FSB, η υπηρεσία ασφαλείας της Ρωσίας, προειδοποίησε την ΕΥΠ αντίστοιχο ελληνικό, ΕΥΠ ότι υπήρχε σχέδιο δολοφονίας του Καραμανλή λόγω των θέσεών τους για την ενεργειακή συμμαχία με τη Ρωσία».
 
Το σίγουρο είναι ότι η Ευρώπη ανησυχεί και αυτό φαίνεται από διάφορα δημοσιεύματα στο γερμανικό Τύπο με προεξάρχουσα την Bild που διερωτάται αν πρέπει να φοβούνται οι Γερμανοί την Ελλάδα ή τη Ρωσία. Από την άλλη, όμως, ο υφυπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Κούτρας λέει στο BBC: «Δεν υπάρχει θέμα ανησυχίας. Το να κάνεις εξωτερική πολιτική που έχει πολλαπλές διαστάσεις δεν είναι απαγορευμένο, ούτε είναι έγκλημα ή αμαρτία». 
 
Η αλήθεια είναι μια: Η Ελλάδα πλήρωσε και πληρώνει το γεγονός ότι για τους υποτιθέμενους δυτικούς "συμάχους" ήταν πάντα δεδομένη, χωρίς να χρειάζεται ποτέ κανένα αντάλλαγμα. Αυτό δεν τους εμπόδισε να σκέφτονται και εναντίον της χώρας και να κυλοφορούν κατά καιρούς μέχρι και χάρτες με αποσχισθείσες περιοχές της Ελλάδος, αναλόγως πως θεωρούσαν ότι τους συνέφερε. Αυτό πρέπει να αλλάξει, και να αλλάξει ριζικά.

Κακοκαιρία με καταιγίδες σήμερα

100 παντρεμένα ζευγάρια αναζητούν “ανταλλαγές” σε κλαμπ του Πειραιά – Δείτε τι συμβαίνει στο dark room όταν…σπάει ο πάγος! -

Η ρουτίνα, η περιέργεια για να ανακαλύψουν το καινούργιο και η ικανοποίηση της κατάκτησης οδηγούν καθημερινά ολοένα και περισσότερους Έλληνες στο swinging ή αλλιώς στη λεγόμενη «ανταλλαγή συντρόφων».
Το στέκι των swingers στον Πειραιά το οποίο αποκτά ολοένα και περισσότερους οπαδούς στη χώρα μας, εδώ και ένα χρόνο προσελκύει «ανοιχτόμυαλα» ζευγάρια που θέλουν να ζήσουν ξεχωριστές ερωτικές εμπειρίες.
Στο συγκεκριμένο κλαμπ του Πειραιά, σύμφωνα με καθημερινή εφημερίδα , συχνά γίνονται θεαματικά πάρτι με μάσκες, ενώ η είσοδος δεν επιτρέπεται σε άντρες που δεν συνοδεύονται. Μεταξύ των «ζευγαριών» υπάρχει απόλυτη εχεμύθεια προκειμένου να μην υπάρχει ο φόβος της «αποκάλυψης».
Ταυτοποίηση προσώπων
Φτάνοντας στην είσοδο το ζευγάρι χτυπά το κουδούνι. Από ένα μικρό στρογγυλό παράθυρο στην πόρτα γίνεται η ταυτοποίηση των προσώπων, ενώ περιμετρικά οι κάμερες καταγράφουν περίεργες κινήσεις ή ανεπιθύμητους επισκέπτες.
Αφού ο υπεύθυνος ασφαλείας βεβαιωθεί ότι όλα είναι εντάξει το ζευγάρι θα υποδεχτεί ο ελληνογερμανός ιδιοκτήτης του μαγαζιού. Με χιούμορ προσπαθεί να σπάσει τον πάγο και να κάνει τους επισκέπτες να αισθανθούν άνετα. Στη συνέχεια τους οδηγεί στον κυρίως χώρο που θυμίζει κανονικό κέντρο διασκέδασης διακοσμημένο με γούστο και καλά ξένη μουσική συνήθως χορευτική. Γύρω από το κεντρικό μπαρ υπάρχουν τραπεζάκια και πιο μακριά καναπέδες. Εδώ πέφτουν τα πρώτα διερευνητικά βλέμματα και γίνονται οι αρχικές γνωριμίες. Όσοι θέλουν απλά σαν δουν τι συμβαίνει μπορούν να απολαύσουν το ποτό τους χωρίς κανείς να τους ενοχλεί. Τα Σάββατα περισσότερα από 100 ζευγάρια αναζητούν ταίρι στο κλαμπ του Πειραιά, Οι περισσότεροι είναι 30 και 50 ετών υπάρχουν όμως και ζευγάρια 20ρηδων.
Ο τρόπος συνεύρεσής εξαρτάται από το κάθε ζευγάρι. Σε αρκετές περιπτώσεις αρκεί η γνωριμία και η ανταλλαγή τηλεφώνων για ερωτικό ραντεβού σε άλλο χώρο. Οι περισσότεροι όμως επιλέγουν να ολοκληρώνουν τις φαντασιώσεις τους στο κεντρικό χώρο του κλαμπ όπου υπάρχουν δύο ημιαπομονωμένοι με κουρτίνες χώροι, με κρεβάτι καναπέδες πολλά μαξιλάρια και δάπεδο με δερμάτινη επικάλυψη. Όταν ένα ζευγάρι ξεκινήσει το ερωτικό παιχνίδι θα ακολουθήσουν και άλλα. Αρχικά θα παρακολουθούν και αφού ρωτήσουν και πάρουν το «οκ» θα μπουν στο παιχνίδι. Έτσι σχηματίζονται διακριτικά ομάδες, συνήθως δύο ζευγαριών, ενώ σε απόσταση αναπνοής θα εξελίσσεται κάποια άλλα ερωτική πράξη.
Dark room
Στο βάθος υπάρχει και το dark room… για τους πιο ντροπαλούς. Πολλοί ανεβαίνουν στον επάνω όροφο από περιέργεια ή για να δουν αν κάτι τους ενδιαφέρει. Υπάρχουν και οι περιπτώσεις που δεν συμμετέχουν και οι δύο στο ερωτικό σκηνικό αλλά ο ένας μόνο παρακολουθεί. Όταν τελειώσει η συνεύρεση τα ζευγάρια θα κατέβουν στο μπαρ για ένα ποτό…

Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2015

Χορός Σωματείου Εστίασης Λιβαδειάς με καλεσμένο τον Ίμβριο

ΕΚΤΑΚΤΟ: Νεκρός από πυροβολισμό στην Ελευσίνα

Νεκρός εντοπίστηκε ένας 53χρονος άντρας, θανάσιμα τραυματισμένος από... πυροβόλο όπλο, μέσα σε αποθήκη ψιλικών στην Ελευσίνα.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 53χρονος έφερε τραύμα από πυροβόλο όπλο στο κεφάλι και εντοπίστηκε μέσα σε αποθήκη ψιλικών στην Ελευσίνα στις 20:10.

Στο σημείο βρίσκεται ιατροδικαστής, ενώ προανάκριση διενεργεί η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑΣ


ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
ΘΗΒΑΣ
ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ Γ.Σ.Ε.Ε.
ΕΔΡΑ ΘΗΒΑ
ΟΙΔΙΠΟΔΟΣ 11-Τ.Κ.32200   –   ΤΗΛ. : 22620 29694    -   FAX. : 22620  26428    Email: ekthivas@gmail.com
ΑΡΙΘ. ΕΓΚΡΙΤ. ΑΠΟΦ.: ΠΡΩΤΟΔ. ΘΗΒΩΝ 72/18.3.46                     ΑΡΙΘ. ΚΑΤΑΧ. ΣΤΟ ΒΙΒΛ.ΠΡΩΤΟΔ.53/80.3.46


                               Αρ.Πρωτ.     1550                                                                         ΘΗΒA   11-3-2015


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η εταιρεία ΜΟΡΝΟΣ ΑΕ με πρόσχημα την οικονομική κρίση και την μείωση των παραγγελιών, είχε προτείνει στους εργαζόμενους για την υπογραφή της ΣΣΕ του έτους 2013, να αποδεχθούν περικοπές μισθών και ημερομισθίων.

Το Σωματείο μετά από αλλεπάλληλες διαπραγματεύσεις είχε αποδεχθεί περικοπές για να βοηθήσουν την εταιρεία να παραμείνει κερδοφόρα, βάζοντας πλάτη, με αίτημα του να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας.

Σήμερα το ευχάριστο είναι ότι η εταιρεία έχει παραγγελίες, το Σωματείο ζητάει την υπογραφή της ΣΣΕ και την επαναφορά των μισθών και των ημερομισθίων στο αρχικό στάδιο (31-12-2012).

Επίσης να επισημάνουμε ότι η παραγωγικότητα των εργαζομένων έχει φτάσει στα ύψη, δεν τηρούνται οι ειδικότητες βάσει των ατομικών συμβάσεων των εργαζομένων, ακόμα παραβλέπονται και τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας με αποτέλεσμα να υπάρξουν συχνά ατυχήματα στους χώρους παραγωγής.
Δεν φτάνουν μόνο αυτά, η Διοίκηση της εταιρείας συνεχίζει να μην είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της για τις ημερομηνίες καταβολής μισθών και ημερομισθίων,  όπως εφαρμόζονταν.

Η Διοίκηση του Ε.Κ. Θήβας καταγγέλλει τις ενέργειες της Διοίκησης της εταιρείας και την καλεί να συνεργαστεί με την Διοίκηση του Σωματείου.

Το Ε.Κ.Θήβας είναι δίπλα στο Σωματείο και στους εργαζόμενους και θα σταθεί δυναμικά στο πλευρό τους.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ  ΣΥΜΒΟΥΛΙO