Σάββατο, 28 Μαρτίου 2015

Τι προβλέπει η πράξη νομοθετικού περιεχομένου για τις 100 δόσεις;

Γράφει ο Χρήστος Ηλ. Τσίχλης Δικηγόρος Αθηνών 
Το υπουργικό συμβούλιο υπέγραψε την πρώτη πράξη νομοθετικού περιεχομένου της νέας... κυβέρνησης,η οποία θα έρθει στη βουλή όχι σε τρεις μήνες,αλλά την ερχόμενη εβδομάδα. 

Με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου,προβλέπεται ότι θα μπορούν, πλέον, να υπαχθούν στην ρύθμιση των 100 δόσεων εκτός από τις προσαυξήσεις (διαδικασία κουρέματος) και άλλες οφειλές όπως είναι οι πρόσθετοι φόροι ή τέλη του Ν. 2523/1997, τα πρόστιμα εκπρόθεσμης υποβολής ή μη υποβολής δήλωσης ή ανακριβούς δήλωσης του Ν. 4174/2013 που έχουν συμβεβαιωθεί με την κύρια οφειλή. 

Συγκεκριμένα,βεβαιωμένες οφειλές στη Φορολογική Διοίκηση, σύμφωνα με τον Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας (Κ.Φ.Δ.), τον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων (Κ.Ε.Δ.Ε.) και τον Τελωνειακό Κώδικα, δύνανται να ρυθμίζονται, κατόπιν αίτησης του οφειλέτη, εφόσον έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες έως και την 1η Μαρτίου 2015 και έχουν καταχωρισθεί στα Βιβλία Εισπρακτέων Εσόδων της Φορολογικής Διοίκησης μέχρι την ημερομηνία αίτησης για υπαγωγή σε ρύθμιση, με απαλλαγή κατά ποσοστό από πρόσθετους φόρους ή τέλη του Ν. 2523/1997, πρόστιμα εκπρόθεσμης υποβολής ή μη υποβολής δήλωσης ή ανακριβούς δήλωσης του Ν. 4174/2013 (ΚΦΔ) που έχουν συμβεβαιωθεί με την κύρια οφειλή και από τις προσαυξήσεις και τους τόκους εκπρόθεσμης καταβολής που επιβαρύνουν. 

Δηλαδή,η αλλαγή, θα ευνοήσει τους οφειλέτες της εφορίας καθώς εκτός από τις προσαυξήσεις, θα μπορέσουν να διαγράψουν και άλλες επιβαρύνσεις όπως είναι τα πρόστιμα εκπρόθεσμης υποβολής της φορολογικής δήλωσης, τα πρόστιμα μη υποβολής της φορολογικής δήλωσης, τα πρόστιμα ανακριβούς υποβολής φορολογικής δήλωσης καθώς και τους πρόσθετους φόρους και τέλη που έχουν επιβληθεί με το προηγούμενο ποινολόγιο (Ν. 2523/1997).Η πράξη νομοθετικού περιεχομένου για τις 100 δόσεις, κρίθηκε απαραίτητη προκειμένου να βελτιωθεί ο νόμος και να ενταχθούν σε αυτήν χιλιάδες ακόμη πολίτες, διαφορετικά θα χρειάζονταν ακόμη 30 μέρες. 

Για τη διατήρηση της ισχύος μιας πράξεως νομοθετικού περιεχομένου, πρέπει αυτή να εισαχθεί στη Βουλή για κύρωση εντός σαράντα (40) ημερών από την έκδοσή της και να κυρωθεί από τη Βουλή εντός τριών (3) μηνών από τότε που εισάχθηκε για κύρωση. Αν δεν τηρηθούν οι παραπάνω προθεσμίες, η πράξη νομοθετικού περιεχομένου παύει να ισχύει. Διατηρεί, όμως, την ισχύ της για το χρονικό διάστημα που προηγείται της εκπνοής των προαναφερθεισών προθεσμιών. 

Η θέσπιση πράξεως νομοθετικού περιεχομένου δεν προαπαιτεί τη συμμετοχή της Βουλής. Αντίθετα με εκείνες τις κανονιστικές πράξεις της εκτελεστικής λειτουργίας που εκδίδονται ύστερα από νομοθετική εξουσιοδότηση (άρθρο 43 του Συντάγματος), οι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου θεσπίζονται στα πλαίσια αυτόνομης κανονιστικής αρμοδιότητας της εκτελεστικής λειτουργίας.Η πράξη νομοθετικού περιεχομένου θεσπίζεται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ύστερα από πρόταση του Υπουργικού Συμβουλίου,χωρίς την συμμετοχή της βουλής,σε έκτακτες περιπτώσεις εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης.Όταν δηλαδή δεν προλαβαίνει να συγκληθεί η Βουλή ή υπάρχουν δυσκολίες. Η πράξη νομοθετικού περιεχομένου,ισχύει από την δημοσιευσή της στο φύλλο εφημερίδας της κυβερνήσεως. 

Το Υπουργικό Συμβούλιο μπορεί να αντικαταστήσει τη Βουλή και να επιβάλει κανόνες που στηρίζονται στο σύνταγμα, μόνο όταν και για όσο καιρό η Βουλή βρίσκεται σε αντικειμενική και νόμιμη αδυναμία άσκησης της λειτουργίας της και μόνο εφόσον, για την ομαλή λειτουργία του κράτους, πρέπει οπωσδήποτε να ρυθμιστεί εκείνη την στιγμή και χωρίς καμία καθυστέρηση, μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Η "νέα" λαϊκή αγορά στη Θήβα-Φωτογραφίες

ΑΛΛΑΓΗ ΩΡΑΣ: ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΛΛΑΖΕΙ Η ΩΡΑ ΣΕ ΘΕΡΙΝΗ ΚΑΙ ΣΕ ΤΙ ΩΦΕΛΕΙ ΑΥΤΟ

Τα χαράματα της Κυριακής 29 Μαρτίου -συγκεκριμένα στις 3 το πρωί ώρα Ελλάδος- η χώρα μας, μαζί με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, θα λειτουργεί ξανά με Θερινή Ώρα. Άρα, τα ρολόγια θα πρέπει να προχωρήσουν μία ώρα μπροστά. Στην Αμερική η Θερινή Ώρα θα αρχίσει την πρώτη Κυριακή του Απριλίου.
Ο θεσμός της θερινής ώρας, όπως εξηγεί ο Διονύσης Σιμόπουλος, επίτιμος διευθυντής του Ευγενιδείου Πλανηταρίου, καθιερώθηκε στην Ελλάδα στις αρχές της δεκαετίας του 1970 για λόγους εξοικονόμησης ενέργειας. Έτσι, την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου προστίθεται μία πλασματική ώρα στις κανονικές ώρες κάθε ωριαίας ατράκτου, η οποία αφαιρείται και πάλι την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου.
Με αυτό τον τρόπο, όταν υπάρχει θερινή ώρα, ο Ήλιος δύει μία ώρα αργότερα (σύμφωνα με τα διορθωμένα ρολόγια), οπότε ελαττώνεται και ο χρόνος που περνάει ανάμεσα στη δύση του Ήλιου και στην ώρα που πάμε για ύπνο. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι άνθρωποι καταναλώνουν λιγότερο ηλεκτρικό ρεύμα για τις διάφορες δραστηριότητές τους.
Την ιδέα της θερινής ώρας για πρώτη φορά εισηγήθηκε ο Βενιαμίν Φραγκλίνος το 1784, ενώ η θερινή ώρα εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στην Αγγλία το 1916.
Κάπως έτσι, λοιπόν, την Κυριακή, η ημέρα δεν θα έχει διάρκεια 24 ωρών, αλλά 23, και η ώρα που θα «χαθεί» αύριο, θα προστεθεί την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου, η οποία θα έχει διάρκεια 25 ωρών.e-sterea.gr

Παρασκευή, 27 Μαρτίου 2015

Είναι βαριά τα σίδερα …Στο ντού πήραν τα Τούρκικα οι Έλληνες Χειριστές !

Το ότι έχει αλλάξει κάτι στο Αιγαίο και στις Αναχαιτίσεις  των Τούρκικων Μαχητικών σίγουρα έχει αλλάξει !
Ένας Τούρκικος σχηματισμός αποτελούμενος από  4 F-4E που συνοδευόταν από δύο οπλισμένα F-16 με τους γνωστούς τσαμπουκάδες   εισήλθαν στο Ελληνικό Εναέριο Χώρο στο βόρειο-Ανατολικό Αιγαίο …Στο Διεθνή χώρο κατά τους Πασάδες της Άγκυρας1
Άμεση απογείωση δύο Ελληνικών Μαχητικών απο το Στρατιωτικό Αεροδρόμιο της Λήμνου οπλισμένα και αυτά μέχρι τα «μπούνια «
Τα Ελληνικά αναχαίτισαν  τα Τούρκικα F-4E που άλλαξαν αμέσως πορεία ….αντίθετα οι Τσαμπουκάδες των F-16 έκαναν στροφή με τα Ελληνικά  να εμπλέκονται  σε σκληρή και κλειστή αερομαχία !
Μετά την κατά κράτος ήττα των Τούρκικων αποχώρισαν απο την περιοχή ακολουθούμενα κατά πόδας από τα Ελληνικά μαχητικά !
Λίγο πριν την ο σχηματισμός εξέλθει απο το  FIR Αθηνών τα Τούρκικα μαχητικά που ήταν οπλισμένα θέλοντας να πάρουν εκδίκηση για την ήττα τους έκαναν αναστροφή και επιχείρησαν διείσδυση…εκεί όμως σημειώθηκε η δεύτερη  εμπλοκή με τους Έλληνες να παίρνουν την ουρά των μαχητικών της Τουρκίας …πηγη  http://veteranos.gr/ine-varia-ta-sidera-sto-ntou-piran-ta-tourkika-ellines-chiristes/

Ανάπλαση του ρέματος ΧΡΥΣΟΡΡΟΑ στη Θήβα-Φωτογραφίες από την έναρξη των εργασιών

Αλλοδαποί βίαζαν έπι 5 ώρες 19χρονη ελληνίδα στον Άγιο Παντελεήμονα!

ΧΑΡΗ ΣΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΑΣ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ Ο ΕΝΑΣ ΕΚ ΤΩΝ ΔΡΑΣΤΩΝ !!
Αλλοδαποί βίαζαν έπι 5 ώρες 19χρονη ελληνίδα στον Άγιο Παντελεήμονα!
Δημοσιεύουμε πληροφορίες, για τις οποίες ενημερωθήκαμε από μήνυμα αναγνώστη μας.
Την 21/03/15 στην περιοχή του Αγ. Παντελεήμονα τέσσερις αλλοδαποί πακιστανικής καταγωγής έβαλαν με την βία μία κοπέλα 20 χρονών ελληνικής καταγωγής εντός της οικίας τους και την βίαζαν για αρκετή ώρα.
Η κοπέλα κατάφερε να ξεφύγει, και εντοπίστηκε από μία διερχόμενη οδηγό όπου και την μετέφερε στο Τμήμα. Άμεσα στήθηκε επιχείρηση από Αστυνομικούς της Ασφάλειας και της ΔΙ.ΑΣ. όπου κατάφεραν και εντόπισαν των έναν εξ αυτών όπου και συνελήφθη. πηγη   http://policenet.gr/article/%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CE%B4%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%AF-%CE%B2%CE%AF%CE%B1%CE%B6%CE%B1%CE%BD-%CE%AD%CF%80%CE%B9-5-%CF%8E%CF%81%CE%B5%CF%82-19%CF%87%CF%81%CE%BF%CE%BD%CE%B7-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%AF%CE%B4%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%AC%CE%B3%CE%B9%CE%BF-%CF%80%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CE%AE%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CE%B1

ΘΗΒΑ:Στην οδό Περγάμου από τις 28/3 η Λαϊκή Αγορά ΒΙΝΤΕΟ

Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2015

Αποζημίωση πλημμυρισμένων εκτάσεων στο Κωπαϊδικό πεδίο στις περιοχές των Δήμων Λεβαδέων, Ορχομενού και Αλιάρτου-Θεσπιέων

ΡΩΣΙΑ – ΕΛΛΑΔΑ: Συμφωνία ΣΟΚ για την Ευρώπη! ΠΑΝΙΚΟΣ στις ΗΠΑ! ΣΕΙΣΜΟΣ! Αλλάζουν όλα!!!

Τρόμος στην Ευρώπη….
Η.Π.Α…ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΜΕΝΟΣ ΔΙΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ-ΕΡΧΕΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΑΛΑΖΕΙ ΕΝΤΕΛΟΣ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ!!! ΠΕΡΝΟΥΜΕ ΖΕΣΤΟ ΧΡΗΜΑ(30 δις το χρονο-ΔΩΡΕΑΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΠΟΥ ΑΛΑΖΕΙ ΣΑΡΩΤΙΚΑ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΥΠΕΡ ΜΑΣ-ΚΑΙ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΝΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΠΟΥ ΤΑ ΔΙΝΑΜΕ ΣΕ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΑΤΑ-ΔΗΛ ΜΕΓΑΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΣΑ ΔΙΣ.ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΤΕΘΟΥΝ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΣΕ ΥΓΕΙΑ-ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΠΟΥ ΠΟΝΑΜΕ.
1ον ΔΙΝΟΥΜΕ ΝΑΥΣΤΑΥΘΜΟ ΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΣΤΗΝ ΣΚΥΡΟ,ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ (τρεις μπουκες στην νοτια σκυρο,στο μεγαλητερο φυσικο λιμανι της ευρωπης, πχ δεν εχει αναγκη εμβανθυσεως διοτι λογο της φυσικης κατατομης του λιμενος χρησιμοποιητε σαν βαση υποβρυχιων)
ΕΠΙΣΗΣ ΠΕΡΝΟΥΜΕ ΤΑ 12 ΝΑΥΤΙΚΑ ΜΙΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΓΙΝΕΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΙΜΝΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΓΥΗΣΗ ΤΟΥ ΡΩΣΙΚΟΥ ΣΤΟΛΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ ΕΚΕΙ.   PERISOTERA http://www.makeleio.gr/?p=295183

Νέα Υόρκη: Κατέρρευσε κτήριο μετά από ισχυρή έκρηξη

Φλόγες και πυκνοί καπνοί τύλιξαν τα διαμερίσματα - Πληροφορίες κάνουν λόγο για δεκάδες τραυματίες, οι τρεις νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση - Σε διαρροή αερίου σε εστιατόριο οφείλεται πιθανότατα η έκρηξη

Μία έκρηξη συγκλόνισε την περιοχή East Village της Νέας Υόρκης, ενώ ακολούθησε και κατάρρευση κτηρίου, όπως ανακοίνωσεαν οι αστυνομικές αρχές. Όπως όλα δείχνουν, σε διαρροή αερίου στο εστιατόριο Sushi Park, που στεγαζόταν στο υπόγειο, φέρεται να αποδίδεται η σφοδρότατη έκρηξη που προκάλεσε την κατάρρευση του κτηρίου, αφήνοντας πίσω της δεκάδες τραυματίες.Τα διεθνή μέσα κάνουν λόγο για 30 τραυματίες, όπως επιβεβαιώνουν και οι αρχές της περιοχής, τη στιγμή που οι φλόγες έχουν τυλίξει δύο κτήρια και οι πυροσβέστες καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες ώστε η πυρκαγιά να μην επεκταθεί σε άλλα κτήρια. «Ένα άτομο έχει ήδη μεταφερθεί με ασθενοφόρο, ενώ η κατάστασή του κρίνεται κρίσιμη», ενώ, όπως μεταδίδει το το New York Daily News, ακόμη τέσσερις τραυματίες έχουν ήδη μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Με πολλαπλά εγκαύματα έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο Presbyterian Hospital Cornell της Νέας Υόρκης δύο ακόμη άτομα, ενώ ανάμεσα στους τραυματίες βρίσκονται και δύο πυροσβέστες που επιχειρούσαν στο σημείο.

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με τους New York Times, οι τραυματίες είναι δώδεκα, ενώ σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύονται τρεις. Πολλοί κάτοικοι της περιοχής έσπευσαν να καλέσουν την πυροσβεστική, αφού «πετάχτηκαν από τη θέση τους», όπως αναφέρει το δημοσίευμα των NYT. Μία γυναίκα εγκλωβίστηκε στο δεύτερο όροφο, όταν ένας άντρας την έσωσε, ένας άλλος άντρας πετάχτηκε μέσα από το εστιατόριο, φορώντας ποδιά και έχοντας αίματα στο κεφάλι του.

Σοκ έχει κατακλύσει τους περιοίκους, που μέσα σε δευτερόλεπτα κλήθηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους μη γνωρίζοντας τι συνέβη, ενώ στους δρόμους επικρατεί ο πανικός.

Πλάνα τοπικού τηλεοπτικού σταθμού δείχνουν το κτήριο να τυλίγεται στις φλόγες και πυκνοί καπνοί να βγαίνουν από τα παράθυρα των διαμερισμάτων. Νωρίτερα ο τοπικός τηλεοπτικός σταθμός ανέφερε ότι προηγήθηκε μία μεγάλη έκρηξη στο σημείο, ενώ ένα παρακείμενο κτήριο επίσης τυλίχθηκε στις φλόγες.

Περίπου 100 διασώστες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Νέας Υόρκης βρέθηκαν άμεσα στο σημείο, το οποίο βρίσκεται επί της Second Avenue and East 7th Street στο Μανχάταν, ενώ σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες αυτή την ώρα στο σημείο επιχειρούν 250 πυροσβέστες.

Η έκρηξη σημειώθηκε στις 15.15 (τοπική ώρα) με τη φωτιά να εξαπλώνεται ραγδαία μέσα σε διάστημα μισής ώρας.
http://www.protothema.gr/world/article/462956/nea-uorki-katerreuse-ktirio-meta-apo-ishuri-ekrixi/

ΘΗΒΑ:Στην οδό Περγάμου από τις 28/3 η Λαϊκή Αγορά

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΘΣΗ ΕΡΓΩΝ ΒΡΥΖΑΚΗ ΣΤΗ ΘΗΒΑ

Τετάρτη, 25 Μαρτίου 2015

Η Ρωσία προετοιμάζεται για την επανέναρξη των ελληνικών εισαγωγών τροφίμων

Η Ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Κτηνιατρικής και Φυτοϋγειονομικής Εποπτείας ανακοίνωσε ότι... επιθεωρητές της θα ξεκινήσουν σε συνεννόηση με τις ελληνικές αρχές, στις 6 Απριλίου, ελέγχους μονάδων μεταποίησης κτηνοτροφικών προϊόντων, ώστε να μην υπάρξει καθυστέρηση στην επανέναρξη των εξαγωγών τους στη Ρωσία μετά την άρση των ρωσικών αντίμετρων στις κυρώσεις της ΕΕ ως προς σειρά ευρωπαϊκών χωρών, όταν αυτή αποφασιστεί.

Τις σχετικές δηλώσεις έκανε στα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων ο βοηθός του επικεφαλής της Υπηρεσίας, Αλεξέι Αλεξέενκο, ο οποίος είχε πρόσφατα επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη και είχε συνομιλίες με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Παναγιώτη Σγουρίδη.

«Θα διεξαχθεί έλεγχος σε επιχειρήσεις, οι οποίες δεν είχαν προηγουμένως ελεγχθεί, ως προς τη συμμόρφωση τους με τη νομοθεσία της Ρωσίας και της Ευρασιατικής Οικονομικής Ένωσης. Όσον αφορά εκείνους που ελέγχθηκαν στο παρελθόν, θα δούμε τα αποτελέσματα, τα οποία θα μας δείξουν το κατά πόσο μπορούμε να εμπιστευτούμε τις διαβεβαιώσεις των κρατικών κτηνιατρικών υπηρεσιών» δήλωσε ο Αλ. Αλεξέενκο.

«Θα ξεκινήσουμε τους ελέγχους από την Ελλάδα. Η Κύπρος είναι δίπλα, οπότε οι ειδικοί μας, μετά την Ελλάδα, μπορούν να ταξιδέψουν στην Κύπρο» προσέθεσε ο Ρώσος αξιωματούχος.

Υπενθυμίζεται ότι για τις 8 Απριλίου έχει προγραμματιστεί η συνάντηση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, στο Κρεμλίνο, ενώ την περασμένη εβδομάδα το ρωσικό υπουργείο Αγροτικής Οικονομίας ανακοίνωσε ότι μελετά πιθανές εκδοχές ώστε να επιτραπεί η εισαγωγή στη Ρωσία ορισμένων αγροτικών προϊόντων από σειρά χωρών, πρωτίστως από την Ελλάδα, την Ουγγαρία και την Κύπρο.

H "καταδίκη" Παπακωνσταντίνου ανοίγει το δρόμο για δίωξη κατά Βενιζέλου - Διαβάστε τα γιατί

Η καταδίκη του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, έστω και με την ποινή του ενός χρόνου, ανοίγει το...
δρόμο για τη δίωξη κατά Βενιζέλου. Το δικαστήριο καταδίκασε τον πρώην υπουργό για νόθευση εγγράφου. Παραδέχεται δηλαδή πως η λίστα, ήταν επίσημο δημόσιο έγγραφο και όχι παράνομη όπως υποστήριζαν αυτοί που επιχείρησαν να την κρύψουν.

Αφού λοιπόν είναι επίσημο έγγραφο, το γεγονός πως ο Βενιζέλος φεύγοντας από το υπουργείο Οικονομικών την πήρε μαζί του, τον καθιστά υπεύθυνο για υπεξαγωγή δημοσίου εγγράφου. Επίσης είναι αυτονόητο πως κατείχε προσωπικά δεδομένα και απόρρητα τραπεζικά δεδομένα.

Το διάστημα των έξι μηνών που ο Βενιζέλος κατείχε τη λίστα ενώ δεν ήταν Υπουργός, δεν απαιτείται η ενεργοποίηση του νόμου περί ευθύνης Υπουργών αλλά ο σχηματισμός της δικογραφίας από την Εισαγγελία και η διαβίβαση στη Βουλή, όπου οι βουλευτές πρέπει να αποφασίσουν για την άρση της ασυλίας του. Η υπεξαγωγή της λίστας δεν σχετίζεται με τα βουλευτικά του καθήκοντα, άρα δεν δικαιολογείται η μη άρση ασυλίας.

Ο εισαγγελέας ήδη Δημήτρης Παϊκόπουλος έχει διατάξει προκαταρκτική εξέταση μετά από μηνυτήρια αναφορά του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη για το θέμα. Η καταδικαστική απόφαση κατά Παπακωνσταντίνου οδηγεί πλέον τη δικογραφία Βενιζέλου κατευθείαν στη Βουλή.
Πηγή:
Κουτί της Πανδώρας

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού! Ποιες περιοχές θα χτυπήσει η κακοκαιρία;

Από τα δυτικά έρχεται το κύμα κακοκαιρία. Βροχές και ισχυρές καταιγίδες θα πλήξουν τη χώρα από τα δυτικά και τα φαινόμενα γρήγορα θα επεκταθούν...


Ο καιρός φαίνεται... δεν γιορτάζει σήμερα, το αντίθετο μάλιστα

Σύμφωνα με την ΕΜΥ βροχές και καταιγίδες που θα είναι τοπικά ισχυρές θα σημειωθούν στο Ιόνιο, την Ηπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο μέχρι το απόγευμα

Αναλυτικά η πρόγνωση:

Κατά τη διάρκεια της ημέρας και μέχρι το απόγευμα είναι πιθανόν να σημειωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την υπόλοιπη Στερεά και την Πελοπόννησο.

Για αύριο Πέμπτη ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν κατά διαστήματα κυρίως από το απόγευμα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Την Παρασκευή ο καιρός θα γίνει σταδιακά άστατος αλλά κατά διαστήματα ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειώνονται κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα όπου σε αυτές τις περιοχές είναι πιθανόν να συνεχιστούν και τις πρωινές ώρες του Σαββάτου .

Αναβάλεται η παρελαση στη Θήβα

ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 2015 ΘΗΒΑ ioannis tasioulis

Τρίτη, 24 Μαρτίου 2015

Ληστές έχουν γίνει ο φόβος και ο τρόπος στα Άσπρα σπίτια και Αντίκυρα!!!

Ανανέωση αδειών κυνηγετικών όπλων

ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ για την συντριβή του αεροπλάνου

Άλλη μια αεροπορική τραγωδία έρχεται να συγκλονίσει τον πλανήτη...
Μια από τις πρώτες μαρτυρίες για την συντριβή του Airbus Α320 της πτήσης 4U 9525 της Germanwings, στην περιοχή της Μπαρσελονέτ στη νότια περιοχή των γαλλικών Άλπεων, είναι ενός άνδρα που έχει κάμπινγκ κοντά στο σημείο της τραγωδίας!

«Το αεροπλάνο συνετρίβη σε απόσταση 2 χιλιομέτρων από εδώ, ψηλά σε ένα βουνό. Ακουγόταν ένας δυνατός θόρυβος και ξαφνικά τίποτα. Στην αρχή νόμιζα ότι προερχόταν από μαχητικά αεροσκάφη που συχνά κάνουν ασκήσεις στην περιοχή», σημείωσε στο Al Jazeera ο Pierre Polizzi.

Δυστυχώς οι 148 επιβαίνοντες είναι νεκροί, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες το αεροσκάφος, είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο της Βαρκελώνης στην βορειοανατολική Ισπανία στις 10 το πρωί και είχε προορισμό το αντίστοιχο του Ντίσελντορφ στην δυτική Γερμανία, όπου θα έφτανε στις 11:39.

Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2015

Παρά τα πρόστιμα... λειτουργεί με ακτινοβολία πάνω από τα επιτρεπόμενα όρια

Στην ταράτσα του ΟΤΕ στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου με Σωκράτους εξακολουθεί να παραμένει καθώς δεν απομακρύνθηκε από την Υπηρεσία Πολεοδομίας του ...
Δήμου Βόλου η βάση και η κεραία κινητής τηλεφωνίας που εγκατέστησε παράνομα εταιρία κινητής τηλεφωνίας και από το Φεβρουάριο του 2013 μέχρι και σήμερα συνεχίζει να εκπέμπει κανονικά.

Παρά το γεγονός ότι έχουν επιβληθεί ήδη δύο πρόστιμα από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, ενώ υπάρχει και η απορριπτική γνωμοδότηση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής τον Μάιο του 2013, η εταιρία συνεχίζει τη λειτουργία της κεραίας και μάλιστα με εκπομπή που υπερβαίνει τα επιτρεπόμενα όρια ακτινοβολίας.

Όλα αυτά στο κέντρο της πόλης, στην κατοικημένη καρδιά του Βόλου, όπου λειτουργούν φροντιστήρια, καταστήματα και σπίτια χωρίς καμία αρμόδια αρχή να παρεμβαίνει για την απομάκρυνσή της.

Τα πρόστιμα

Η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων μόλις στις 22 Ιουλίου απάντησε σε σχετικό αίτημα περιοίκου μετά την κατάθεση εξώδικης διαμαρτυρίας.

Σύμφωνα με την απάντηση, η Εθνική Επιτροπή ζήτησε από την εταιρία την προσωρινή διακοπή λειτουργίας του σταθμού της. Στις 7 Φεβρουαρίου 2013 τεχνικό κλιμάκιο πραγματοποίησε αυτοψία στο κτήριο του ΟΤΕ, όπου διαπίστωσε την ύπαρξη της βάσης κινητής τηλεφωνίας.

Από τις μετρήσεις που πραγματοποιήθηκαν διαπιστώθηκαν εκπομπές στο φάσμα συχνότητας που έχει απονεμηθεί στην εταιρία καθ’ υπέρβαση των οριζόμενων στην απόφαση της ΕΕΤΤ.

Σ’ αυτό το πλαίσιο η ΕΕΤΤ ολοκλήρωσε τις προβλεπόμενες από την κείμενη νομοθεσία ενέργειες αρχικά για την παράνομη λειτουργία της επίμαχης κεραίας, επιβάλλοντας διοικητική κύρωση 20.000 ευρώ για παράβαση των σχετικών άρθρων αλλά και την προφύλαξη του κοινού.

Πρόστιμο επιβλήθηκε και στις 26 Μαρτίου 2012 ύψους 19.000 ευρώ για παράνομη εγκατάσταση.

Η εξώδικη διαμαρτυρία

Στις αρχές Ιουλίου περίοικος κατάθεσε εξώδικη διαμαρτυρία, προς την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείου

Όπως αναφέρει, στις 8 Μαρτίου 2014 υπέβαλλα στην Υπηρεσία σας καταγγελία που αφορά τη λειτουργία κεραίας κινητής τηλεφωνίας στη διεύθυνση Ελευθερίου Βενιζέλου και Σωκράτους στο κέντρο της  πόλης του Βόλου.

Μεταξύ άλλων η καταγγελία σημειώνεται: «Έχοντας υπόψη την απόφαση που εκδόθηκε από την Υπηρεσία σας στις 6 Μαρτίου 2011, η οποία αφορά σε σταθμό βάσης κεραίας τηλεφωνίας στη θέση Ιωλκός Βόλος Ελευθερίου Βενιζέλου και Σωκράτους, που προσδιορίζει ρητά αμφίδρομη εκπομπή παροχής υπηρεσιών στις περιοχές συχνοτήτων, χωρίς να υπάρχει νεότερη απόφαση σε σχολαστική μέτρηση που πραγματοποιήθηκε περιμετρικά του τετραγώνου στις 8 Μαρτίου 2014 διαπιστώθηκε αυθαίρετη εκπομπή και στην περιοχή σε ένταση που έφτανε μέχρι και 39 db σε κοντινά σημεία  με τη συγκεκριμένη εγκατάσταση.

Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη περιοχή συχνοτήτων βρίσκεται σε λειτουργία εδώ και ένα χρόνο περίπου χρόνο. Σας στέλνουμε τη μέτρηση  που πραγματοποίησε στο σημείο στις 8 Μαρτίου του 2014».

Η απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής

Απόφαση για το θέμα έχει λάβει και ο δήμος Βόλου. Η Επιτροπής Ποιότητας Ζωής απευθυνόμενη προς την Υπηρεσία Δόμησης γνωμοδότησε απορριπτικά  για την τοποθέτηση σταθμού βάσης και κεραίας κινητής τηλεφωνίας στο ίδιο σημείο διότι βρίσκεται κοντά σε κατοικημένη περιοχή.

Συνεχίζει να εκπέμπει

Παρά τα πρόστιμα και τις αρνητικές αποφάσεις των αρμοδίων Επιτροπών η κεραία κινητής τηλεφωνίας συνεχίζει να είναι σε λειτουργία. Στην εξώδικη διαμαρτυρία στέλνονται τα αποτελέσματα της μέτρησης της ακτινοβολίας που πραγματοποιήθηκε στις 8 Μαρτίου 2014 με δεδομένο ότι στις 7 Μαρτίου έληγε η προθεσμία για τροποποίηση του συγκεκριμένου σταθμού από το Δήμο Βόλου.

Ένοπλη ληστεία σε σούπερ μάρκετ στη Θεσσαλονίκη

Στο στόχαστρο ενόπλου βρέθηκε, λίγο πριν το κλείσιμο της αγοράς, υποκατάστημα αλυσίδας σούπερ μάρκετ, στην Ξηροκρήνη Θεσσαλονίκης...

Σύμφωνα με ενημέρωση των αστυνομικών αρχών, ένα άτομο εισήλθε στο κατάστημα και με την απειλή όπλου, αφαίρεσε άγνωστο μέχρι στιγμής χρηματικό ποσό από τα ταμεία.

Ο δράστης μετά την πράξη του μπήκε σε αυτοκίνητο και εξαφανίστηκε.

ΠΑΝΙΚΟΣ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ 87 ΝΕΚΡΟΥΣ !!!

Στην κορύφωσή της βρίσκεται η εποχική γρίπη στην Ελλάδα, όπως είχαν ανακοινώσει οι επιστήμονες, και τα περιστατικά θανάτων ασθενών που νοσηλεύονταν με επιπλοκές στην υγεία τους ανέρχονται σε 87. 

Με βάση τα νεότερα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, έχουν νοσηλευθεί σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) 199 ασθενείς συνολικά με εργαστηριακός επιβεβαιωμένη γρίπη ενώ τα περιστατικά που παραμένουν στις ΜΕΘ για νοσηλεία ανέρχονται σε 25.

Πραγματικά είναι ένα γεγονός το οποίο δεν έχει δημοσιευτεί αρκετά και παραμένει κρυφό από τα περισσότερα μέσα μαζικής ενημέρωσης για λόγους που δεν γνωρίζουμε. 

Να είστε προσεκτικοί, καθώς η Άνοιξη φέτος δεν έρχεται κι ο Χειμώνας ίσως να παραμείνει στην Ελλάδα μέχρι και τα μέσα του Απριλίου.

KABΙΡΕΙΟΝ -ΜΕΖΕΔΟΠΩΛΕΙΟ ΣΤΗΝ ΘΗΒΑ

Γερμανία: Ο Λαφοντέν παντρεύτηκε την κατά 25 χρόνια νεότερή του «κόκκινη» Σάρα

Ο ιστορικός ηγέτης των Σοσιαλδημοκρατών και η όμορφη κομμουνίστρια του Die Linke Σάρα Βάγκενκνεχτ αποφάσισαν να επισημοποιήσουν τη σχέση τους

Εκείνος 71 , εκείνη 45 . Για τον Όσκαρ Λαφοντέν, τον ιστορικό ηγέτη της γερμανικής αριστερής Σοσιαλδημοκρατίας, είναι ο τέταρτος γάμος. Για την "κόκκινη" Σάρα Βάγκενκνεχτ ο δεύτερος. 

Επί τέσσερα χρόνια ήταν εραστές όμως, ξαφνικά, αποφάσισαν να επισημοποιήσουν την σχέση τους φορώντας βέρα στο δεξί. Η γαμήλια τελετή έγινε σε στενό κύκλο, μακριά από τα τα φώτα της δημοσιότητας. Ο γάμος έμεινε κρυφός για αρκετούς μήνες, τώρα όμως ο γερμανικός Τύπος αποκάλυψε το χαρμόσυνο γεγονός. 

Για την "Frankfurter Allgemeine Zeitung", το ζευγάρι αντάλλαξε όρκους αιώνιας πίστης τον Δεκέμβριο του 2014. Ο Όσκαρ Λαφοντέν και η Σάρα Βάνγκενκνεχτ,  αντιπρόεδρος της Κ.Ο. του μετακομμουνιστικού κόμματος "Die Linke", γνωρίστηκαν το 2011 σ' ένα συνέδριο της Αριστεράς και από τότε είναι αχώριστοι. 

Στις κοινές δημόσιες εμφανίσεις τους προσπαθούν να μην προκαλούν. Τα γερμανικά ΜΜΕ υποστηρίζουν ότι, όταν ο Όσκαρ είδε για πρώτη φορά την "κόκκινη Σάρα", κατάλαβε ότι ήταν η γυναίκα της ζωής του και δίχως να το πολυσκεφτεί, ζήτησε διαζύγιο από την τρίτη σύζυγό του, την συγγραφέα Κρίστα Μίλερ.

Αλλά και για την Σάρα, η γνωριμία της με τον Όσκαρ ήταν καταλυτική αφού αποφάσισε να αφήσει στα κρύα του λουτρού τον σύζυγό της, παραγωγό ταινιών,  Ραλφ Τόμας Νίμαγιερ. 
Σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα "Bild", η 45χρονη Βάγκενκνεχτ, γεννημένη στην Ιένα της ανατολικής Γερμανίας με Γερμανίδα μητέρα και Ιρανό πατέρα, που την εγκατέλειψε σε ηλικία τριών ετών, μοιράζεται πλέον τις χαρές του έρωτα με τον πρώην πρόεδρο της Αριστεράς Όσκαρ Λαφοντέν. Η μαχητικότητά της, που θυμίζει τη Ρόζα Λούξεμπουργκ, ήταν αυτή που κέντρισε το ενδιαφέρον του Όσκαρ. Η "κόκκινη Σάρα" είναι γνωστή στην Γερμανία για τους πύρινους λόγους της κατά των τραπεζών και του χρηματιστηριακού κεφαλαίου. 

Στις αρχές Ιανουαρίου, Σάρα Βάγκενκενχτ και Οσκαρ Λαφοντέν φωτογραφίζονταν στο πλαίσιο της εκστρατείας του κόμματος "Die Linke" με τίτλο «υποστηρίζω τον ΣΥΡΙΖΑ». «Ξεκινάμε από την Ελλάδα. Αλλάζουμε την Ευρώπη», έγραφε το δικό τους πλακάτ. Ο Λαφοντέν, γιος αρτοποιού, έχει αποκτήσει δύο γιους με τη τρίτη του σύζυγο, Κρίστα Μίλερ. Το 1966, ο Οσκαρ προσχώρησε στους κόλπους του SPD (Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος) και, από το 1977 έως το 1996 διετέλεσε πρόεδρος των Σοσιαλδημοκρατών στο κρατίδιο του Σάαρλαντ. Το 2005 δήλωσε ότι εγκαταλείπει μετά από 39 χρόνια το SPD και να βρεθεί επικεφαλής σε ενιαίο ψηφοδέλτιο της Αριστεράς και το 2007 αναλαμβάνει μαζί με τον Λοτάρ Μπίσκι  την ηγεσία του "Die Linke". 


Αλλάζουν όλα στις συντάξεις

Έδεσαν 18χρονη σε κάγκελα αυλόπορτας - Χειροπέδες σε πατέρα και αδελφό για ενδοοικογενειακή βία

Στα κάγκελα της αυλόπορτας στο σπίτι τους στη Δράμα έδεσε το βράδυ της Κυριακής... την ίδια του την 18χρονη κόρη ένας 65χρονο. 

Πρόκειται για αλλοδαπό, υπήκοο Αλβανίας, ο οποίος κατά τη διάρκεια επεισοδίου συνεπικουρούμενος από τον 26χρονο γιο του άσκησαν σωματική βία στην 18χρονη, δένοντάς την μάλιστα με ένα σκοινί στα κάγκελα της αυλόπορτας. 

Για το συμβάν ενημερώθηκαν οι Αστυνομικοί οι οποίοι και μετέβησαν στο σπίτι των δύο δραστών, σε χωριό της Δράμα, οδηγώντας τους στο Τμήμα για για παράνομη βία, παράνομη κατακράτηση και παράβαση της νομοθεσίας περί ενδοοικογενειακής βίας. 

Σύμφωνα με την Αστυνομία, το ίδιο απόγευμα, κατά τη διάρκεια επεισοδίου με τη 18χρονη, μεταχειριζόμενοι σωματική βία σε βάρος της, την έδεσαν στα κάγκελα. 

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Δράμας.

Σύλληψη 54χρονου με 13 κιλά χύμα καπνό

Συνεχίζονται οι συλλήψεις ατόμων από την περιοχή που κατέχουν και διακινούν παράνομο χύμα καπνό.
 Αυτή τη φορά σήμερα κοντά στο υπεραστικό ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας στο Αγρίνιο, συνελήφθη 54χρονος, στο όχημα του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 13 κιλά χύμα καπνού, που ήταν χωρισμένος σε συσκευασίες του ενός κιλού. Συμπεραίνεται πως ο 54χρονος  θα έστελνε τον καπνό μέσω του ΚΤΕΛ σε άγνωστους παραλήπτες.
Σε βάρος του 54χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του τελωνειακού κώδικα και θα οδηγηθεί αύριο στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

"Ζεστό" χρήμα στα ταμεία του κράτους: Τις επόμενες ημέρες έρχονται 1,2 δις ευρώ από το ΤΧΣ

«Ζεστό χρήμα» ύψους 1,2 δισ. ευρώ αναμένεται να εισρεύσει τις επόμενες ημέρες στα...
ταμεία του ελληνικού δημοσίου, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Το ποσό αυτό αφορά κονδύλια που ανήκαν στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) και αξιοποιήθηκε για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών αντί για ομόλογα του EFSF.

Η ελληνική κυβέρνηση διεκδικεί να επιστραφούν τα χρήματα αυτά, τα οποία επιστράφηκαν πρόσφατα στον EFSF με τη μορφή των ομολόγων που δεν είχαν αξιοποιηθεί για την ανακεφαλαιοποίηση βάση της απόφασης του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου.

Οπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, το ποσό αυτό θα ενισχύσει χρηματοδοτικά το δημόσιο το αμέσως επόμενο διάστημα και σύμφωνα με πληροφορίες έχουν ήδη προηγηθεί σχετικές επαφές με τον EFSF προκειμένου να επιστρέψουν στο ελληνικό δημόσιο. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τα χρήματα αυτά είναι εφικτό να εισρεύσουν τις επόμενες ημέρες στα ταμεία του ελληνικού δημοσίου.

Κατέληξε ο φοιτητής από την Κρήτη που ταξίδευε από την Πάτρα στην Αθήνα (ΝΕΟΤΕΡΑ)

Έχασε τις αισθήσεις του όταν έφτανε το λεωφορείο στο Αιγάλεω
Νεότερη ενημέρωση:
''Κατέληξε'' σύμφωνα με πληροφορίες ο φοιτητής από την Κρήτη που ταξίδευε με το ΚΤΕΛ Αχαϊας προς την Αθήνα. Οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο για ανακοπή καρδιάς
Πρώτη ενημέρωση:
Ένα πραγματικό θρίλερ εξελίσσεται από αργά σήμερα το μεσημέρι, με έναν φοιτητή που ταξίδευε με το υπεραστικό ΚΤΕΛ Αχαϊας, από Πάτρα προς Αθήνα, στο δρομολόγιο των 13:30.
Πιο αναλυτικά, όταν το λεωφορείο που κατευθύνονταν προς τα ΚΤΕΛ Κηφισού, κινούταν στο Αιγάλεω, ένας νεαρός που καθόταν δίπλα στον εν λόγω φοιτητή, ειδοποίησε τον οδηγό πως το άτυχο παλικάρι έχει χάσει τις αισθήσεις του.
Ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ, άνδρες του οποίου έσπευσαν άμεσα στο σημείο και διεκόμισαν τον φοιτητή στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας.
Οι πληροφορίες έως αυτή την ώρα είναι συγκεχυμένες, ενώ ελέγχεται η είδηση που θέλει τον φοιτητή να έχει καταλήξει.    Toυ Γιάννη Γεωργόπουλου

«O ευσυνείδητος αξιωματικός υπηρεσίας του Α.Τ Θηβών…», Καταγγελία αναγνώστη

Αστυνομικός της γειτονιάς. Η Αστυνομία κοντά στον πολίτη. Τελικά πόσο κοντά ή πόσο δρόμο χρειάζεται ακόμη να διανυσει η Αστυνομία για να συναντήσει τον πολίτη; Διαβάστε την επιστολή αναγνώστη και θα καταλάβετε τι εννοούμε. Γιατί το
κάθε πρόβλημα έχει την σημειολογική αξία του.
«O ευσυνείδητος αξιωματικός υπηρεσίας του Α.Τ Θηβών…»
Αγαπητό Bloko σε παρακαλώ να δημοσιεύσεις το πιο κάτω σημερινό περιστατικό για να προφυλαχθεί το κοινό, αλλά να συνετιστούν και οι κακοί αστυνομικοί.

06.40΄σταμάτησα στο καφέ 90 στο ρεύμα προς Αθήνα να πιω ένα καφέ και να ξεκουραστώ για 10΄. Παράγγειλα ένα καφέ στην αλλοδαπή υπάλληλο και με έκπληξη διαπίστωσα πως… για να φτιάξει εσπρέσο, άδειαζε το κρουπ της μηχανής, φέρνοντάς το μέταλλο  σε επαφή με ένα γεμάτο-ξεχειλισμένο κουβά σκουπιδιών,  σε ύψος 1 μέτρο.
Κατευθύνθηκα στο ταμείο, πλήρωσα 1,20€ δίχως να μου δώσει απόδειξη και ανέφερα στον εκεί υπάλληλο το περιστατικό με τα σκουπίδια. Εκείνος απλά με άκουσε, δεν αντέδρασε καν και συνέχισε να μιλά με έναν άλλο άνθρωπο.
06.51΄τηλεφωνώ στο 100 και απαντά η Α.Δ Βοιωτίας (Λειβαδιά). Ο ευγενέστατος χειριστής κράτησε τα στοιχεία μου και θα ενημέρωνε το Α.Τ Θήβας όπου θα μου τηλεφωνούσαν σε λίγο.
06.57΄Ξανατηλεφωνώ στο 100 επειδή δεν μου είχε τηλεφωνήσει κανείς για να ξέρω τι θα κάνω, να φύγω ή να περιμένω. Ο ευγενέστατος χειριστής της Α.Δ Βοιωτίας απόρησε και  επικοινώνησε εκείνη την ώρα με το Α.Τ Θήβας και μου είπε να κλείσω και να περιμένω να με καλέσουν.
06.59΄μου τηλεφωνεί από το 2262023333 αστυνομικός, ο οποίος δηλώνει αξιωματικός υπηρεσίας του Α.Τ Θήβας. Του εξιστορώ το περιστατικό και μου αναφέρει τα εξής… Πρέπει να έρθετε στο Α.Τ Θήβας, να υποβάλλετε την καταγγελία σας και έπειτα να έρθουμε εκεί να διαπιστώσουμε το γεγονός. Όταν του είπα πως κάνω την καταγγελία τηλεφωνικά και ζητώ να στείλει εκεί περιπολικό για να βεβαιώσουν αστυνομικοί υπάλληλοι τα καταγγελλόμενα μου ανέφερε πως…. η αστυνομία δεν έχει αρμοδιότητα… είναι αρμοδιότητα του υγειονομικού….Τον ρώτησα αν σκοπεύει να στείλει περιπολικό για να ξέρω τι να κάνω και μου απάντησε πως… δεν έχει διαθέσιμο και μου έκλεισε το τηλέφωνο.
07.03΄Αποχώρησα από την καφετέρια συνεχίζοντας το ταξίδι μου για Αθήνα και ξανατηλεφώνησα στο 100 αναφέροντάς στον χειριστή του 100 τα γεγονότα και λέγοντάς του πως θα προβώ σε αναφορά στο υπουργείο για όσα δεν έκανε ο ΑΞ.ΥΠ του Α.Τ Θήβας.
07.06΄ Μου τηλεφώνησε ο ΑΞ.ΥΠ. του Α.Τ Θήβας που προηγουμένως δεν είχε περιπολικό διαθέσιμο και δεν ήταν δική του αρμοδιότητα… να μου πει να μη φύγω από την καφετέρια και να περιμένω διότι τελικά είχε βρει περιπολικό….
Αγαπητό Bloko, Πως γίνεται να πάει μπροστά αυτή η χώρα όταν οι αρμόδιοι/αναρμόδιοι αστυνομικοί, οι οποίοι εκτελούν,  υποτίθεται,  χρέη αξιωματικού υπηρεσίας δεν κάνουν το καθήκον τους,  αδιαφορώντας για την δημόσια υγεία, θέτοντας εμπόδια στον πολίτη για να μην ασχοληθεί με την όποια υπόθεση καταγγέλλει?
Θέλει πολύ δουλειά δυστυχώς για να αλλάξει η νοοτροπία του δημοσίου υπαλλήλου που… κλωτσά το κεφάλι στο χαντάκι…. πηγη BLOKO.GR

Κυριακή, 22 Μαρτίου 2015

ΕΚΤΑΚΤΟ ΤΩΡΑ ΕΠΕΣΕ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΜΕ ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!

Απεγκλωβίστηκαν τραυματισμένοι και οι τρεις επιβαίνοντες.

Στον Αξιό ποταμό έπεσε, για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, ένα μικρό αεροσκάφος, που εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση. 

Στον Αξιό ποταμό, λίγα χιλιόμετρα από το Πολύκαστρο Κιλκίς, πριν λίγη ώρα ένα μικρό αεροσκάφος, με τα τρία άτομα, που επέβαιναν σ΄αυτό, να τραυματίζονται.

Το αεροσκάφος τύπου Cessna, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες, είχε απογειωθεί από τη Θεσσαλονίκη και εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση, έπεσε, για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, στο ποτάμι, κοντά στο χωριό Ρύζια. Και οι τρεις επιβαίνοντες απεγκλωβίστηκαν από την πυροσβεστική.

Ο ένας εξ αυτών έχει σοβαρότερα τραύματα και διακομίστηκε σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης ενώ οι άλλοι δύο μεταφέρθηκαν σε αυτό του Κιλκίς...

ΤΩΡΑ - ΠΑΓΩΣΕ ΟΛΗ Η ΚΡΗΤΗ !!! ΝΕΑ ΜΕΓΑΛΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ...!!!

Νέα μεγάλη τραγωδία σημειώθηκε στην Κρήτη καθώς...


Συγκλονίζει στην κυριολεξία η διπλή τραγωδία την τοπική κοινωνία του Ηρακλείου και της Κρήτης γενικότερα. Ένας πατέρας άφησε την τελευταία του πνοή λίγες ώρες μετά το άκουσμα του θανάτου του γιου του...

Σύμφωνα με πληροφορίες ο γιος του, είναι ο 42χρονος Δημήτρης Καρτσακλής που έδινε μάχη για να κρατηθεί στην ζωή ενώ νοσηλευόταν στο ΠΑΓΝΗ.

Η μάχη που έδινε με την λευχαιμία ήταν πολύ μεγάλη για να αντέξει ο εξασθενημένος του οργανισμός, παρά την προσπαθεια που είχε καταβάλλει ο ίδιος και την άσβεστη ελπίδα που είχαν οι δικοί του άνθρωποι, οι οποίοι του συμπαραστέκονταν όλο το προηγούμενο διάστημα.

Το τέλος όμως ήρθε. Ο πατέρας του, ο οποίος άκουσε την τραγική είδηση, δεν άντεξε και υπέστη καρδιακό επεισόδιο με αποτέλεσμα να καταλήξει και ο ίδιος, λίγες ώρες μετά το θάνατο του γιου του, βυθίζοντας σε ακόμη μεγαλύτερο πένθος τους πάντες.

Η Ρωσία δείχνει τα δόντια της: Απειλεί ανοιχτά με πυρηνικό χτύπημα

Με πυρηνικό όλεθρο απειλεί, πλέον, ανοιχτά την Ευρώπη η «ρωσική αρκούδα», όπως... αποκαλύπτεται από δηλώσεις του πρεσβευτή της Μόσχας στην Κοπενχάγη.

Ο Μιχαήλ Βανίν σε συνέντευξή του στην δανέζικη εφημερίδα Jyllands-Posten, τόνισε χαρακτηριστικά ότι τα πολεμικά πλοία της Δανίας θα γίνουν στόχος των ρωσικών πυρηνικών όπλων, εάν η χώρα συμμετάσχει στο πρόγραμμα αντιπυραυλικής άμυνας του ΝΑΤΟ.

Ο Μιχαήλ Βανίν δήλωσε πως πιστεύει ότι οι Δανοί δεν έχουν καταλάβει πλήρως ποιες θα είναι οι συνέπειες, εάν προχωρήσουν με την απόφαση να συμμετάσχουν στο νατοϊκό πρόγραμμα.

«Εάν συμβεί αυτό, τα πολεμικά πλοία της Δανίας θα είναι στόχοι των ρωσικών πυρηνικών πυραύλων», είπε ο Ρώσος πρεσβευτής.

Η Δανία ανακοίνωσε τον Αύγουστο ότι θα συμβάλει στο πρόγραμμα αντιπυραυλικής άμυνας με την παροχή υπηρεσιών ραντάρ επί ορισμένων πολεμικών της πλοίων.

Η ένταση ανάμεσα στη Μόσχα και τη Δύση έχει αυξηθεί μετά την επιβολή των δυτικών κυρώσεων κατά της Ρωσίας για τον ρόλο της στην ουκρανική κρίση. Το ΝΑΤΟ έχει καταγράψει αυξημένη δραστηριότητα του ρωσικού πολεμικού ναυτικού και της αεροπορίας στην περιοχή της Σκανδιναβίας.

Τα σχέδια εφαρμογής του νατοϊκού προγράμματος αντιπυραυλικής άμυνας δεν περιλαμβάνουν ανάπτυξη πυραύλων στο έδαφος της Δανίας, αλλά ενδεχομένως μακροπρόθεσμα στη Γροιλανδία, σύμφωνα με την Jyllands-Posten.

Το σχέδιο αντιπυραυλικής άμυνας αποσκοπεί στην άμυνα της Ευρώπης από ενδεχόμενη πυραυλική απειλή που θα προέρχεται από το Ιράν. Η Μόσχα θεωρεί ότι το σύστημα θα υπονομεύσει την αποτρεπτική δύναμης της Ρωσίας, διότι θα δίνει στη Δύση τη δυνατότητα κατάρριψης ρωσικών πυραύλων.

«Η Δανία θα γίνει μέρος της απειλής κατά της Ρωσίας. Θα είναι λιγότερο φιλειρηνική και οι σχέσεις με τη Ρωσία θα πληγούν», δήλωσε ο Βανίν προσθέτοντας ότι η Ρωσία διαθέτει πυραύλους ικανούς να διεισδύσουν στη μελλοντική αντιπυραυλική ασπίδα.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Δανίας Μάρτιν Λίντεγκαρντ χαρακτήρισε «απαράδεκτες» τις δηλώσεις του Ρώσου πρεσβευτή.

«Η Ρωσία γνωρίζει πολύ καλά ότι η αντιπυραυλική άμυνα του ΝΑΤΟ δεν αφορά την ίδια», δήλωσε ο Δανός υπουργός Εξωτερικών στην Jyllands-Posten.  πηγη tromaktiko