Σάββατο, 2 Μαΐου 2015

ΒΙΝΤΕΟ--ΣΥΛΛΗΨΗ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΥ ΔΡΑΠΕΤΗ ΜΕ ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΒΟΙΩΤΙΑ

ΒΙΝΤΕΟ-ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΛΟΚΤΕΝΗ ΣΤΗ ΘΗΒΑ--2015

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΥΛΙΚΗ ΜΕ ΤΗΝ ΓΩΓΩ ΤΣΑΜΠΑ-ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

Παρασκευή, 1 Μαΐου 2015

Πρωτομαγιά 2015 στον Μπαρμπα-Γιαννης Αλσος Μοσχοποδιου Θηβα

Πρωτομαγιά 2015 στον Μπαρμπα-Γιαννης Αλσος Μοσχοποδιου Θηβα

Γωγώ Τσαμπά Λαμπρος Σκαρλας 1 Μαΐου 2015 Ακραίφνιο Βοιωτίας ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΑΣΙΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟ E-STEREA.GR

Γωγώ Τσαμπά  Λαμπρος Σκαρλας   1 Μαΐου  2015  Ακραίφνιο Βοιωτίας    ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΑΣΙΟΥΛΗΣ   ΓΙΑ ΤΟ E-STEREA.GR


Φάνης Σπανός

Η Πρωτομαγιά του 1886 άνοιξε ένα παράθυρο σε μια πιο δίκαιη κοινωνία. Η Ιστορία απέδειξε ότι άνοιξε και το δρόμο για μια πιο εύρωστη κοινωνία ειρήνης και ευημερίας. Χρειάζονται, δυστυχώς, πολλές ακόμη Πρωτομαγιές κι η Άνοιξη φαντάζει πολύ ακριβή...
Στην Ελλάδα του 2015, οι καλύτερες μέρες θα έρθουν μόνο μέσα από την ενότητα και την ομοψυχία· μέσα από το σεβασμό του ανθρώπου στον άνθρωπο.
Καλή Πρωτομαγιά!

Σοκαριστικό: Μητέρα ξύπνησε την ώρα που την ΒΙΑΖΕ ο 14χρονος γιος της!

Ανατριχίλα προκάλεσε η κατάθεση μιας γυναίκας...
από το Μπλάκπουλ σε βρετανικό δικαστήριο για το πώς ενώ κοιμόταν δέχθηκε, σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενά της, επίθεση από τον ίδιο της το γιο.

Αρχικά, όπως περιέγραψε, νόμιζε πως το έβλεπε στον ύπνο της αλλά ξύπνησε και συνειδητοποίησε πως το αγόρι βρισκόταν όντως στο κρεβάτι της. Τότε άρχισε να ουρλιάζει.

O 14χρονος, που λάμβανε φαρμακευτική θεραπεία για Διαταραχή ελλειμματικής προσοχής και υπερκινητικότητας, είχε προβληματική συμπεριφορά για κάποιες εβδομάδες, όπως σημειώνει η Mirror.

Για αρκετά χρόνια το αγόρι είχε τη συνήθεια να σκαρφαλώνει στο κρεβάτι της μητέρας του αλλά αρνήθηκε την κατηγορία του βιασμού.

«Η καταγγελία είναι πως το αγόρι βίασε τη μητέρα του ενώ κοιμόταν, το γεγονός σε αυτό τον ισχυρισμό ήταν πως το αγόρι βρισκόταν στο κρεβάτι της μητέρας του. Δεν τίθεται κανένα θέμα συναίνεσης ή μη. Υπάρχει ο ισχυρισμός πως υπήρξε διείσδυση και η άρνηση του κατηγορούμενου ως προς αυτή την τοποθέτηση», σημείωσε ο εισαγγελέας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η γυναίκα κοιμόταν και κάποια στιγμή ξύπνησε και συνειδητοποίησε πως ο γιος της βρισκόταν στη διαδικασία να έχει επαφή μαζί της.

«Το αγόρι λέει πως το κρεβάτι του ήταν άβολο και γι’ αυτό πήγε και ξάπλωσε με τη μητέρα του. Θα σας πει πως αναγνώρισε πως η μητέρα του φορούσε μόνο τα εσώρουχά της και πως ξάπλωσε δίπλα της με το χέρι του να την αγκαλιάζει. Θα επιχειρήσει να παρουσιάσει μια αθώα εξήγηση για την παρουσία του στο κρεβάτι της. Είτε είχε πιει είτε όχι, ξάπλωσε στο κρεβάτι με τη μητέρα του», πρόσθεσε.

Μιλώντας στην αστυνομία η γυναίκα είπε πως «έτρεμε από μέσα της». «Ξέρω μόνο πως όταν άνοιξα τα μάτια μου ήταν εκεί, δεν ξέρω καν τι του είπα, έφυγε από το δωμάτιο και δεν είπε τίποτα. Απλά στεκόμουν εκεί κρατώντας τα σεντόνια μου και σκεφτόμουν ‘τι έγινε;’. Πολλά πέρασαν από το μυαλό μου. Μήπως απλά υπνοβατούσε; Ήξερε τι έκανε;

Είχε αντίληψη; Τώρα αναρωτιέμαι σε τι κατάσταση να βρίσκεται. Κατάλαβε τι έχει γίνει;»

Σύμφωνα με τη γυναίκα ο γιος της είχε πολλά προβλήματα εδώ και καιρό και τον τελευταίο ενάμιση χρόνο ήταν ένας «εφιάλτης» που όλο χειροτέρευε. «Είναι πολύ επιθετικός μαζί μου, μού πετάει πράγματα, με χτυπά με παντόφλες ή με μαξιλάρια. Προσπαθούσα να τον τιμωρήσω για τη συμπεριφορά του».

Στο τέλος της κατάθεσής της είπε: «Με νοιάζει πολύ ο γιος μου, με απασχολεί περισσότερο τι θα απογίνει…».

Η δίκη συνεχίζεται…

ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΟΥΧΟΥ ΤΩΝ ΘΗΒΩΝ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

Εργατική Πρωτομαγιά

Το 1892 έγινε η πρώτη πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στην Ελλάδα, από τον Σοσιαλιστικό Σύλλογο του Καλλέργη. Το 1893, 2000 διαδήλωσαν ζητώντας οχτάωρο, Κυριακή αργία και κρατική ασφάλιση στα θύματα εργατικών ατυχημάτων. Το 1894, γίνεται μια μεγάλη συγκέντρωση με τα ίδια αιτήματα που λήγει με 10 συλλήψεις και τον Αύγουστο ακολουθεί σύλληψη του σοσιαλιστή Σταύρου Καλλέργη.
Το 1936 έχουμε τους καπνεργάτες της Θεσσαλονίκης. Τα γεγονότα ξεκίνησαν γύρω στο Φεβρουάριο, με κατάληψη ενός εργοστασίου ύστερα από την απόρριψη των αιτημάτων των εργατών και συνεχίστηκε με συμπαράσταση καπνεργατών από άλλα εργοστάσια. Εναντίον τους χρησιμοποιήθηκε τόσο η αστυνομία όσο και ο στρατός. Δεν υπήρχε κεντρική συγκέντρωση, αλλά μικρές συγκεντρώσεις με ομιλητές σε διάφορα μέρη της πόλης. Σε μια συγκέντρωση στη διασταύρωση Εγνατίας και Βενιζέλου, χωροφύλακες πυροβόλησαν και σκότωσαν 7-8 εργάτες. Σ' αυτό το σημείο έχει στηθεί το μνημείο του καπνεργάτη. Με πυροβολισμούς προσπάθησαν να διαλύσουν και τις άλλες συγκεντρώσεις και συνολικά είχαμε τουλάχιστον 12 νεκρούς και 300 τραυματίες. Οι δολοφονίες των εργατών ήταν η έμπνευση του Ρίτσουγια τον "Επιτάφιο".
Σημειώνεται ότι στην Καισαριανή την 1η Μαΐου 1944, η εργατική Πρωτομαγιά συνέπεσε με την άνανδρη εκτέλεση 200 Ελλήνων ανδρών από τις γερμανικές δυνάμεις Κατοχής. Έτσι, η Καισαριανή δεν εορτάζει μόνο την Εργατική Πρωτομαγιά όπως όλος ο υπόλοιπος ελεύθερος και δημοκρατικός κόσμος. Η ίδια ημέρα είναι ημέρα ιστορικής τιμής και μνήμης.