Σάββατο, 9 Μαΐου 2015

ΠΡΟΣΟΧΗ: Δείτε τι προβλέπουν οι Αμερικάνοι για το Ελληνικό καλοκαίρι και προετοιμαστείτε!

H Αμερικάνικη υπηρεσία Accuweather.com, εξέδωσε την μακροπρόθεσμη πρόγνωσή της για…
το φετινό καλοκαίρι στην Ευρώπη. Να θυμίσουμε ότι τον περασμένο Νοέμβριο, είχαν εκτιμήσει κατά αποκλειστικότητα στο meteo-news.gr, πως ο χειμώνας στην Ελλάδα θα ήταν ιδιαίτερα βροχερός και ψυχρός.
Μάλιστα είχαν εφιστήσει την προσοχή για επικείμενες πλημμύρες κυρίως στη βόρεια χώρα, όπως και έγινε. Αυτή τη φορά, το Accuweather κάνει μια εκτίμηση για το meteo-news.gr προβλέποντας ένα γενικά ήπιο καλοκαίρι στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας.
Αναλυτικά για τη Βορειοδυτική Ευρώπη προβλέπει:
Στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία, το καλοκαίρι θα είναι ήπιο με αρκετές βροχές. Ο αυλώνας στα ανώτερα στρώματα πάνω από τον ανατολικό Ατλαντικό σε συνδυασμό με τα ψυχρά νερά του ωκεανού, θα περιορίσουν τα κύματα ζέστης. Περιοχές από την Ιρλανδία έως τη Σκωτία θα έχουν θερμοκρασίες χαμηλότερες του μέσου όρου των τελευταίων ετών.
Σε φυσιολογικές τιμές θα κυμανθεί η θερμοκρασία και στο εσωτερικό της Ευρώπης, με τη Γαλία, το Βέλγιο, την Ολλανδία, το Λουξεμβούργο και τη δυτική Γερμανία να αντιμετωπίζουν λίγα μόνο κύματα ζέστης.
Για τα Βαλκάνια προβλέπει:
Αλλαγή ρότας για τα Βαλκάνια όπου μετά από έναν βροχερό και ψυχρό χειμώνα, έρχεται ένα ξηρό και θερμό καλοκαίρι. Συγκεκριμένα, μετά τις καταιγίδες του Μαίου, θα αναπτυχθεί μία ράχη υψηλών πιέσεων από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο. Αυτό το μοτίβο θα φέρει θερμές αέριες μάζες από τα Βαλκάνια έως τη Μαύρη θάλασσα και από τη Ρωσία έως την Κασπία θάλασσα. Παράλληλα οι υψηλές πιέσεις θα λειτουργήσουν σαν εμποδιστής στα καταιγιδοφόρα συστήματα με αποτέλεσμα οι βροχές να είναι λιγότερες του μέσου όρου. Έντονα κύματα ζέστης θα κάνουν την εμφάνισή τους από τα μέσα Ιουλίου έως τον Αύγουστο ανεβάζοντας τη θερμοκρασία πάνω από τους 32 βαθμούς για πολλές ημέρες. Βαλκανικές πρωτεύουσες όπως το Βελιγράδι και το Βουκουρέστι θα πρέπει να περιμένουν μέγιστες θερμοκρασίες πάνω από τους 38 βαθμούς! Επιπλέον επισημαίνουν πως λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων των προηγούμενων μηνών, δε φαίνεται να υπάρχει φόβος για ξηρασία αλλά σίγουρα θα υπάρξει αντίκτυπο στις καλλιέργειες με τις σοδειές να είναι μειωμένες σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.
Για την Ελλάδα προβλέπει:
Η πρόγνωση του Accuweather.com για την Ελλάδα όπως αποκλειστικά διαβάζετε στο meteo-news.gr, είναι ένα γενικά ήπιο καλοκαίρι χωρίς όμως να λείπουν τα κύματα ζέστης. Συγκεκριμένα εκτιμούν πως ένα μεγάλο μέρος των νότιων Βαλκανίων, από την Αλβανία έως ένα μεγάλο μέρος της Ελλάδας, θα έχει ένα τυπικό καλοκαίρι με κύματα θερμών αερίων μαζών αλλά και διαλείμματα με χαμηλότερες θερμοκρασίες. Έτσι, ο μέσος όρος θα κυμαίνεται στα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα. Στη βορειοανατολική Ελλάδα (ανατολική Μακεδονία, Θράκη και νησιά του βόρειου Αιγαίου), τα πράγματα θα είναι λίγο διαφορετικά καθώς οι ημέρες με υψηλές θερμοκρασίες θα είναι περισσότερες και οι μέσοι όροι θα είναι πάνω από τα φυσιολογικά επίπεδα. Αυτό οφείλεται στη ράχη υψηλών πιέσεων που θα καλύπτει τις βορειότερες χώρες των Βαλκανίων και θα εκτείνεται έως τα βόρεια σύνορά μας. Σημαντικά κύματα ζέστης αναμένονται από τα μέσα Ιουλίου και τον Αύγουστο.
Όσο αφορά τις βροχές, οι βορειοανατολικές περιοχές τις χώρας θα έχουν σημαντικά μειωμένα ύψη βροχής καθώς οι υψηλές πιέσεις θα εμποδίζουν την έλευση διαταραχών.
Στην υπόλοιπη βορειοδυτική, δυτική και κεντρική Ελλάδα, οι βροχές θα είναι φυσιολογικές με τη μορφή μεμονωμένων καταιγίδων κατά τις θερμές ώρες της ημέρας. Γενικά τα όποια φαινόμενα δεν θα έχουν έντονα και επίμονα χαρακτηριστικά.
Να σημειώσουμε πως η παραπάνω εκτίμηση αποτελεί μία προσπάθεια μακροπρόθεσμης προσέγγισης των καιρικών φαινομένων από έμπειρους μετεωρολόγους της Αμερικάνικης Υπηρεσίας, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να γίνεται λήψη αποφάσεων βάσει αυτής και μόνο.


Όταν μπήκε στο σπίτι του είδε τα πάντα καθαρά και το κρεβάτι του στρωμένο - Δευτερόλεπτα αργότερα, βρήκε αυτό το σημείωμα…

Αυτός ο πατέρας περνούσε έξω από το δωμάτιο του γιου όταν...
«χτύπησε συναγερμός»: το κρεβάτι ήταν στρωμένο, τα ρούχα βολεμένα, ο χώρος πεντακάθαρος και στο μαξιλάρι υπήρχε ένας φάκελος που έγραφε «Μπαμπά» απ” έξω!

 
Τρομοκρατημένος έσκισε το φάκελο και άρχισε να διαβάζει:

Αγαπημένε μου μπαμπά σου γράφω με μεγάλη μου θλίψη, αλλά και χαρά συνάμα. Το έσκασα με την κοπέλα μου γιατί ήθελα να αποφύγω τη σκηνή που θα μου κάνατε εσύ και η μαμά. Την Stacy την αγαπάω πολύ, αλλά ήξερα ότι θα την απορρίψετε επειδή έχει piercings, tattoos, φοράει στενά ρούχα και είναι μεγαλύτερή μου.

Δεν είναι όμως ένα φευγαλέο φλερτ μπαμπά. Είναι έγκυος.
Η Stacy είπε ότι θα είμαστε πολύ ευτυχισμένοι. Έχει ένα δικό της τροχόσπιτο στο δάσος και έχει αρκετά ξύλα για να περάσουμε το χειμώνα. Το όνειρό της είναι να κάνει πολλά παιδιά!

Επίσης μου άνοιξε τα μάτια στο θέμα της μαριχουάνας και ότι στην πραγματικότητα δεν βλάπτει κανέναν. Θα την καλλιεργούμε μόνοι μας και θα την ανταλλάσουμε με τους ανθρώπους της κοινότητας για κοκαΐνη ή ecstasy!

Στο μεταξύ θα προσευχόμαστε η επιστήμη να βρει μια θεραπεία για το AIDS, ώστε η Stacy να γίνει καλύτερα. Της αξίζει…

Μην ανησυχείς μπαμπά. Είμαι 15 χρονών και ξέρω πως να φροντίσω τον εαυτό μου. Κάποια μέρα θα έρθω να σας επισκεφθώ για να γνωρίσετε τα εγγόνια σας!

Με αγάπη, Joshua

Υ.Γ.: Προφανώς τίποτε από αυτά δεν είναι αλήθεια. Είμαι στο σπίτι του Jason. Απλά ήθελα να σου υπενθυμίσω ότι υπάρχουν χειρότερα πράγματα στη ζωή από τον σχολικό έλεγχο που βρίσκεται στο τραπέζι της κουζίνας. Πάρε με τηλέφωνο όταν είναι ασφαλές να γυρίσω σπίτι!

Συνέδριο ΚΕΔΕ: Η απόφαση των Δημάρχων για τα ταμειακά τους διαθέσιμα

Σε νέο έκτακτο Δ.Σ., με σύγκληση της Γενικής Συνέλευσης των Δημάρχων, θα αποφασίσει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) για το αν θα μεταφερθούν ή όχι τα ταμειακά διαθέσιμα των Δήμων στην ΤτΕ, εκτός εάν...
«κατηγορηματικά η Κυβέρνηση δηλώσει δημόσια ότι αντιμετωπίζει πρόβλημα η χώρα, η επίλυσή του οποίου συνδέεται με τα ταμειακά διαθέσιμα των Δήμων, τότε δεσμευόμαστε ότι θα τα δώσουμε άμεσα κι επιπλέον θα διαθέσουμε για τη σωτηρία της χώρας και τους μισθούς των Δημάρχων. Και θα καλέσουμε να πράξει το ίδιο, το σύνολο του πολιτικού προσωπικού», όπως χαρακτηριστικά επισημαίνεται στην απόφαση, που ψηφίσθηκε κατά πλειοψηφία, πριν λίγα λεπτά, κατά την ολοκλήρωση των εργασιών του τριήμερου ετήσιου τακτικού Συνεδρίου της, που διεξήχθη στη Χαλκιδική.
Στην ίδια απόφαση τονίζεται ότι, το Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε. θα αναλάβει, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, πρωτοβουλίες, για να προωθηθούν οι απαραίτητες νομοθετικές ρυθμίσεις στα αιτήματα της Κ.Ε.Δ.Ε. - τα οποία ακόμη εκκρεμούν - προκειμένου να υπάρξει εκ νέου σύγκληση του Δ.Σ. προς σχηματισμό της τελικής απόφασης, σχετικής με το θέμα.

Η απόφαση

«Το Τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ ψήφισε κατά πλειοψηφία την παρακάτω απόφαση για το ζήτημα των ταμειακών διαθεσίμων των Δήμων:

Χαλκιδική 2015

Ψήφισμα Συνεδρίου Κ.Ε.Δ.Ε.

για το ζήτημα των ταμειακών διαθεσίμων των Δήμων

Κατά τη διάρκεια των εργασιών του Τακτικού Συνεδρίου της Κ.Ε.Δ.Ε. που διεξήχθη στη Χαλκιδική από 7-9 Μαΐου, τέθηκε προς συζήτηση το ζήτημα που έχει προκύψει σχετικά με την ψήφιση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία η Κυβέρνηση υποχρεώνει τους Δήμους να καταθέσουν τα ταμειακά τους διαθέσιμα, στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Μετά από ενδελεχή συζήτηση, κι αφού ελήφθησαν υπόψη:

· Το κλίμα ανασφάλειας για την πορεία και το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης της χώρας με τους δανειστές και η ανάγκη να εξυπηρετηθεί με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο το εθνικό συμφέρον.

· Η ικανοποίηση για την αποδοχή του αιτήματος της Κ.Ε.Δ.Ε. και τη νομοθετική πρωτοβουλία της Κυβέρνησης να εξαιρέσει τα ανταποδοτικά τέλη κάθε μορφής από τα ταμειακά διαθέσιμα των Δήμων, τα οποία πρέπει να κατατεθούν υποχρεωτικά στην Τράπεζα της Ελλάδος και να επενδυθούν σε ρέπος.

· Η ανησυχία εξαιτίας του γεγονότος ότι δεν έχουν γίνει ακόμη οι απαραίτητες νομοθετικές ενέργειες, στη βάση των αιτημάτων της Κ.Ε.Δ.Ε., προκειμένου να εξαιρεθούν από την υποχρεωτική δέσμευση τα κονδύλια που αφορούν είτε ποσά που έχουν κατατεθεί σε συνεταιριστικές τράπεζες, είτε έχουν ήδη δεσμευτεί στους προϋπολογισμούς των Δήμων για να πληρωθούν έργα που έχουν ήδη συμβασιοποιηθεί.

· Το γεγονός ότι η ψήφιση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου αποτελεί μονομερή πράξη από πλευράς της Κυβέρνησης, που πλήττει ευθέως την συνταγματικά κατοχυρωμένη θεσμική ανεξαρτησία της Αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού.

· Το γεγονός ότι η Τράπεζα της Ελλάδος δεν έχει ακόμη δώσει επίσημη απάντηση στο έγγραφο που της απέστειλε η Κ.Ε.Δ.Ε., με το οποίο ζητά διευκρινήσεις σχετικά με την ασφάλεια των χρημάτων που θα επενδύσουν υποχρεωτικά οι Δήμοι σε ρέπος του Δημοσίου.

· Η νομική δυνατότητα που έχει η Κυβέρνηση να δεσμεύσει τα χρήματα των Δήμων εφόσον κρίνει ότι είναι απαραίτητα, εκδίδοντας είτε διαπιστωτικές πράξεις, είτε νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, χωρίς να απαιτείται απόφαση των Δημοτικών Συμβουλίων,  αναλαμβάνοντας η ίδια εξολοκλήρου την ευθύνη για το αποτέλεσμα της απόφασης αυτής.

· Το γεγονός ότι δεν προσδιορίζεται χρονικά η ισχύς λήξης της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, με αποτέλεσμα όσο υπάρχει αυτή η εκκρεμότητα να τίθεται σε αμφισβήτηση η οικονομική ανεξαρτησία και αυτοτέλεια των Δήμων

Αποφασίζουμε:

1. Να εμμείνουμε στις αποφάσεις που έχουν μέχρι σήμερα ληφθεί στο Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε. και στα Δημοτικά Συμβούλια των Δήμων.

2. Να εξουσιοδοτήσουμε το Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε. να αναλάβει το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα πρωτοβουλίες για να προωθηθούν οι απαραίτητες νομοθετικές ρυθμίσεις στα αιτήματα της Κ.Ε.Δ.Ε. τα οποία ακόμη εκκρεμούν, προκειμένου στη συνέχεια να λάβει νέα απόφαση συγκαλώντας έκτακτο Δ.Σ. και Γενική Συνέλευση των Δημάρχων.

3. Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι σε περίπτωση που η Κυβέρνηση δηλώσει δημόσια ότι αντιμετωπίζει πρόβλημα η χώρα, η επίλυσή του οποίου συνδέεται με τα ταμειακά διαθέσιμα των Δήμων, δεσμευόμαστε ότι θα τα δώσουμε άμεσα κι επιπλέον θα διαθέσουμε για τη σωτηρία της χώρας και τους μισθούς των Δημάρχων. Και θα καλέσουμε να πράξει το ίδιο, το σύνολο του πολιτικού προσωπικού.»

Εορτασμός Αγ.Χριστόφορου στη Θήβα

Παρέλαβε το βραβείο ο Αντρέι Γκορμπούνοφ

Παρέλαβε το βραβείο ο Αντρέι Γκορμπούνοφ
Στο Ατρόμητος Cafe πραγματοποιήθηκε σήμερα η βράβευση του Αντρέι Γκορμπούνοφ ως πολυτιμότερου παίκτη (MVP) της 33ης αγωνιστικής.
Την απονομή έκανε ο παλαίμαχος τερματοφύλακας Γιάννης Κόκκινος μέλος της «χρυσής» ομάδας του Ατρόμητου που την σεζόν 1971-72 κατέκτησε για πρώτη φορά την άνοδο στην Α’ Εθνική.
«Είμαι πολύ χαρούμενος που βραβεύω τον Αντρέι, έναν καταπληκτικό γκολκίπερ. Ξέρετε, καλό είναι να μην χρειάζεται ο τερματοφύλακας σε μια ομάδα, από την άλλη πλευρά όμως αυτή η θέση που είναι σκληρή και άδικη μπορεί να σε κάνει και πρωταγωνιστή. Είναι πολύ σημαντικό που ο Ατρόμητος τον έχει στο δυναμικό του και εύχομαι να συνεχίσει να κάνει τέτοιες εμφανίσεις για το καλό της ομάδας μας» δήλωσε κατά την απονομή ο Γιάννης Κόκκινος.
Με την σειρά του ο Αντρέι Γκορμπούνοφ είπε τα εξής: «Λένε στην πατρίδα μου ότι ο τερματοφύλακας είναι η μισή ομάδα όμως εγώ πιστεύω ότι όλη η ομάδα συμβάλλει στις νίκες. Θέλω να ευχαριστήσω τον Ναπολεόνι ο οποίος αν και πέτυχε τρία γκολ εναντίον του Πανιώνιου είπε ότι εγώ ήμουν πολυτιμότερος παίκτης και αυτό τον τιμά. Το θέμα είναι ότι κέρδισε η ομάδα και εξασφάλισε την συμμετοχή της στα playoffs. Αυτή την στιγμή σκέφτομαι τα playoffs. Είναι τιμή μου που παίζω στην Ελλάδα και θα είμαι ικανοποιημένος αν συνεχίσω στην Ευρώπη μαζί με τον Ατρόμητο».

Παρασκευή, 8 Μαΐου 2015

Πρώτη φορά στην Κύπρο η εικόνα της Παναγίας Σουμελά

Θα εκτίθεται για προσκύνημα μέχρι τις 16 Μαΐου. Την εικόνα μετέφερε από το Βέρμιο...
όπου φυλάσσεται ο Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας Παντελεήμων

Με τις πρέπουσες τιμές κλήρος και λαός υποδέχθηκαν απόψε στον μητροπολιτικό ναό Αγίου Γεωργίου Παραλιμνίου την ιστορική εικόνα της Παναγίας Σουμελά.

Η εικόνα, η οποία για πρώτη φορά έρχεται στην Κύπρο, θα εκτίθεται για προσκύνημα μέχρι τις 16 Μαΐου. Την εικόνα μετέφερε από το Βέρμιο, όπου φυλάσσεται ο Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας Παντελεήμων.

Ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου Βασίλειος, του οποίου η έδρα λόγω της κατοχής της Αμμοχώστου από τους Τούρκους, βρίσκεται στο Παραλίμνι, εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον Μητροπολίτη Παντελεήμονα που ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του να μεταφέρει στη Κύπρο την θαυματουργή εικόνα «για να ευλογήσει το λαό του Θεού».

Ο κ. Βασίλειος τόνισε ότι «η εικόνα της Παναγίας Σουμελά αποτελεί ένα θρησκευτικό σύμβολο και προσκύνημα, ενώ για μας είναι και ένα εθνικό σύμβολο, αφού μεταφέρθηκε από τους Έλληνες Ποντίους που κατοικούσαν στην περιοχή της Τραπεζούντας, όταν αναγκάστηκαν να φύγουν από την περιοχή».

Ο Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας Παντελεήμων ανέφερε ότι «η Παναγία πέρα από τα πολλά ονόματα και τη Χάρη της, είναι η μεγάλη πρόσφυγας, αφού ακολούθησε το λαό του Θεού, όταν το 1922 εγκατέλειψε τα πάτρια εδάφη και ήρθε πρόσφυγας στην Ελλάδα».

Σε κρίσιμη κατάσταση οι πέντε από τους έξι τραυματίες από την φωτιά στα διυλιστήρια

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύονται οι πέντε από τους έξι τραυματίες στην φωτιά που...
ξέσπασε στα δυιλιστήρια του Ασπρόπυργου.

Σε διαφορετικά νοσοκομεία νοσηλεύονται οι τέσσερις από τους τραυματίες, οι οποίοι παραμένουν διασωληνωμένοι και σε κρίσιμη κατάσταση, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας, στη μονάδα εγκαυμάτων του νοσοκομείου Γ. Γεννηματάς, στη ΜΕΘ του ΠΓΝ Αττικόν και στο Θριάσιο Νοσοκομείο.

Ο πέμπτος νοσηλεύεται στο Κέντρο Εγκαυμάτων του νοσοκομείου «Θριάσιο» και η κατάσταση τής υγείας του κρίνεται ιδιαιτέρως σοβαρή, καθώς φέρει εγκαύματα συνολικής έκτασης περίπου 70% και βρίσκεται διασωληνωμένος.

Ενώ ο έκτος, και αυτός στο Θριάσιο, νοσηλεύεται με εγκαύματα μερικού πάχους 20%, και οι γιατροί εκτιμούν ότι η κατάστασή του δεν εμπνέει ανησυχία.

Α.Ο ΧΑΛΚΙΣ Α.Ο ΘΗΒΑ

Το κυριακατικο ντερμπυ αναμεσα σε αο χαλκις -αο θηβα θα καλυφθει απο το /e-sterea και viotiashsop απο ιωαννη τασιουλη και μηνα παπαθωμα ενω απευθειας και απο το ραδιο θηβα σε περιγραφη μηνα παπαθωμα μονο  στον 97,5


ΈΠΕΣΕ ΣΤΗ ΓΗ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΟ ΣΚΑΦΟΣ: Δείτε που βρέθηκαν τα συντρίμμια του Ρωσικού Progress

Τρόφιμα, καύσιμα, προσωπικά αντικείμενα αστροναυτών...


Όλο το φορτίο που προοριζόταν για τον Διαστημικό Σταθμό κάηκε όταν ένα ρωσικό μεταγωγικό Progress έπεσε στην ατμόσφαιρα το πρωί της Παρασκευής. Το τέλος ήρθε πάνω από τον «κεντρικό Ειρηνικό», ανακοίνωσε η Μόσχα χωρίς να δώσει συντεταγμένες.

H Μόσχα είχε χάσει την επικοινωνία με το σκάφος λίγο μετά την εκτόξευσή του στις 28 Απριλίου από το κοσμοδρόμιο που νοικιάζει η Ρωσία στο Μπαϊκονούρ του Καζακστάν. Επίγεια ραντάρ έδειξαν αργότερα ότι το σκάφος περιστρεφόταν εκτός ελέγχου σε λανθασμένη τροχιά.

Φορτωμένο με τρεις τόνους προμηθειών για τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, το ρομποτικό φορτηγό εισήλθε στην ατμόσφαιρα στις 05.04 ώρα Ελλάδας ενώ πετούσε πάνω από τον κεντρικό Ειρηνικό Ωκεανό, ανέφερε σε σύντομη ανακοίνωσή της η ρωσική διαστημική υπηρεσία Roscosmos.

Νωρίτερα είχε διαβεβαιώσει πως «μόνο μερικά κομμάτια των δομικών στοιχείων μπορούν να φτάσουν στην επιφάνεια του πλανήτη».

Τα σκάφη Progress, τα οποία πετούν από το 1978, είναι ούτως ή άλλως σχεδιασμένα να καταστρέφονται στην ατμόσφαιρα μετά το τέλος κάθε αποστολής.

Άντρες...προσοχή στις όμορφες κυρίες του διαδικτύου

Το οινοποιείο Αγάτσα σας περιμένει στις Ανοικτές Πόρτες!

http://e-sterea.gr/index.php/nea/eidiseis/epikairotita/10573-to-oinopoieio-agatsa-sas-perimenei-stis-anoiktes-portes

Σημεία των καιρών: Κάτι μεγάλο πρόκειται να συμβεί το 2015

Ο Μάης του 2015 αποτελεί τον προάγγελο για τα συγκλονιστικά γεγονότα που θα ακολουθήσουν…

Από την προηγούμενη εβδομάδα τα βιβλικά φαινόμενα είναι αρκετά…
Οι προφητείες των εσχάτων καιρών φαίνεται να παίρνουν «σάρκα και οστά»…
Οι Illuminati, η Νέα Παγκόσμια Τάξη, οι ακραίες καιρικές συνθήκες, παράξενα φράγματα σε όλο τον κόσμο, μεγάλοι σεισμοί (Νεπάλ), εκρήξεις ηφαιστείων (Χιλή), ταραχές και στρατιωτικός νόμος στη Βαλτιμόρη, Τσιπ RFID…


Εικόνα ντοκουμέντο από την έκρηξη στα διυλιστήρια των ΕΛΠΕ στον Ασπρόπυργο – Έξι οι τραυματίες – Έρευνες για τα αίτια της φωτιάς

Έξι άτομα έχουν τραυματιστεί, ένα εκ των οποίων βρίσκεται σε ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση, απόπυρκαγιά που ξέσπασε, μετά από έκρηξη, σε δεξαμενή των διυλιστηρίων Ασπρoπύργου των ΕΛΠΕ το πρωί της Παρασκευής. Η πυρκαγιά έχει πλέον σβήσει ενώ οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο. 
Οι τρεις τραυματίες έχουν μεταφερθεί με εγκαύματα στο Θριάσιο και άλλοι τρεις στο Αττικό Νοσοκομείο. Ένας εκ των τραυματιών βρίσκεται σε ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση στο Θριάσιο και ένας ακόμη έχει διασωληνωθεί. Κατά πληροφορίες, για τη μεταφορά των τραυματιών δεν επιλήφθηκε το ΕΚΑΒ, καθώς τα ΕΛΠΕ διαθέτουν ιδιόκτητα μέσα. 
Το περιστατικό
Το συμβάν σημειώθηκε γύρω στις 08.00 το πρωί, όταν κατά τη διάρκεια εργασιών συντήρησης που εκτελούνταν σε δεξαμενή, πραγματοποιήθηκε έκρηξη. Μετά την έκρηξη εκδηλώθηκε πυρκαγιά.

TOM & JERRY


Χρόνια Πολλά σε ολες τις ΜΑΝΟΥΛΕΣ!!!!

Απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων για τον αγώνα πόλο στο Καρπενήσι

Θανατηφόρο ατύχημα στην Εθνική στο 87oχλμ Αθηνών Λαμίας

Τι συμβαίνει; Περίεργα σημάδια από σεισμογράφους τις τελευταίες ώρες (PHOTO)

Σύμφωνα με αναγνώστη μας...τις τελευταίες ώρες έχει διακρίνει περίεργα σημάδια σε όλους σχεδόν τους σεισμογράφους που ενδέχεται να είναι σήματα από τον σεισμό στη Νέα Γουινέα που ήταν 7,2.

Η εικόνα δείχνει από σεισμογράφους Κεφαλλονιάς, Λουτρακίου και Πύλου

Πέμπτη, 7 Μαΐου 2015

ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ: Έρχεται νέο χαράτσι για τους ιδιοκτήτες ΙΧ! Ποιοι καλούνται να πληρώσουν;

Μέτρα «φωτιά» κατά της πετρελαιοκίνησης προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός...
Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιάννης Τσιρώνης.

Σε συνέντευξή του στο enikonomia υποστήριξε πως τα πετρελαιοκίνητα οχήματα (αυτοκίνητα, ταξί, φορτηγά και γενικότερα τα μεταφορικά μέσα) είναι τα πιο επικίνδυνα και τα πλέον ρυπογόνα.

Τόνισε μάλιστα πως το ένα κράτος-μέλος μετά το άλλο λαμβάνουν μέτρα κατά της πετρελαιοκίνησης, καθώς οι εκπομπές μικροσωματιδίων αποτελούν κίνδυνο-θάνατο για την υγεία των πολιτών.

«Στην Ελλάδα, και ειδικά στα μεγάλα αστικά κέντρα δημιουργούνται οι ιδανικές συνθήκες, η συγκέντρωση μικροσωματιδίων είναι εξαιρετικά επικίνδυνη για τους πολίτες που ζουν εκεί. Δεν είναι δυνατό να αντικρίζεις καθημερινά στους δρόμους της Αθήνας πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα, ταξί και φορτηγά που κατά την εκκίνηση ή την πορεία τους να δημιουργείται ένα πυκνό μαύρο σύννεφο που δεν σου επιτρέπει να δεις ούτε την πινακίδα του και να αναρωτιέσαι πως κανένας αστυνομικός, κανένα ΚΤΕΟ ή γενικότερα κανένας ελεγκτικός μηχανισμός δεν έχει κόψει από την κυκλοφορία αυτά τα οχήματα» τόνισε με έμφαση ο υπουργός.

«Αυτό πρέπει να σταματήσει» τονίζει ο κ. Τσιρώνης, επικαλούμενος την ενεργοποίηση των ελεγκτικών μηχανισμών.

Παράλληλα ο αναπληρωτής υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας επισημαίνει πως ένας επιπλέον λόγος που τα πετρελαιοκίνητα οχήματα ρυπαίνουν περισσότερο στην Ελλάδα έχει να κάνει με το γεγονός πως δεν συντηρούνται σωστά, με αποτέλεσμα να έχουν μετατραπεί σε «ωρολογιακές βόμβες» για τη δημόσια υγεία!

Από την πλευρά του υπουργείου Οικονομικών πάντως, δηλώνουν άγνοια για το θέμα και υποστηρίζουν πως δεν έχει εξεταστεί κάποιο μέτρο κατά της πετρελαιοκίνησης.

ΤΩΡΑ: Ατύχημα με αστυνομικούς στην Αττική Οδό - Ίσως να υπάρχουν τραυματίες

Σύμφωνα με αναγνώστες, στην Αττική οδό στο ύψος της γέφυρας Κύμης, έχει σημειωθεί ατύχημα με...
αστυνομικούς.
Δεν γνωρίζουμε αν υπάρχει σοβαρός τραυματισμός των αστυνομικών. Νεότερες πληροφορίες σε λίγο...

Τετάρτη, 6 Μαΐου 2015

Π.ΒΑΡΩΤΣΟΣ!!!ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ!!!ΕΡΧΕΤΑΙ ΙΣΧΥΡΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ!!!

Στόχος της ΔΕΗ η μείωση του κόστους ενέργειας προς όφελος των καταναλωτών

Αναφορικά με τις αντιδράσεις φορέων παραγωγών από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας...
(ΑΠΕ) στην εκφρασθείσα στον Υπουργό ΠΑΠΕΝ εύλογη θέση της ΔΕΗ, να καταβάλλεται το ΕΤΜΕΑΡ (τέλος ΑΠΕ) μετά την είσπραξη των λογαριασμών ρεύματος, δηλαδή μετά την πληρωμή του από τους καταναλωτές, επισημαίνουμε τα εξής :


1.Πάγια επιδίωξη της ΔΕΗ, από το χαρακτήρα και την αποστολή της, είναι η μείωση του κόστους Ηλεκτρικής Ενέργειας (Η/Ε) προς όφελος των καταναλωτών.

Είναι πασίγνωστο ότι εξαιτίας των άστοχων επιλογών του παρελθόντος η τιμή αγοράς της ενέργειας των ΑΠΕ και ιδιαίτερα των Φωτοβολταϊκών (Φ/Β) είναι υπέρμετρα υψηλή. Αυτό επιβαρύνει σημαντικά το κόστος της Η/Ε και αποτυπώνεται στο ΕΤΜΕΑΡ το οποίο έχει εκτοξευθεί στα ύψη, σε βάρος των καταναλωτών.

Υπογραμμίζεται ότι η αύξηση του ΕΤΜΕΑΡ και η συνακόλουθη αύξηση των λογαριασμών του ρεύματος, επιδρά αρνητικά στην εισπραξιμότητά τους, ιδιαίτερα για τους πιο αδύναμους οικονομικά πελάτες της ΔΕΗ, με συνέπεια πρόσθετη ζημία για την Επιχείρηση.

2. Η απαίτηση από τη ΔΕΗ να καταβάλλει το ΕΤΜΕΑΡ χωρίς να το έχει εισπράξει, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι είναι υποχρεωμένη να αγοράζει το σύνολο της παραγωγής των ΑΠΕ, ενώ θα μπορούσε να προμηθεύεται την αντίστοιχη ποσότητα ενέργειας σε πολύ φθηνότερες τιμές,  δεν είναι παρά επιδότηση της συγκεκριμένης κατηγορίας παραγωγών, σε βάρος όλων.
3.Θέση της ΔΕΗ είναι ότι οι ΑΠΕ πρέπει να αναπτυχθούν στο μέγιστο δυνατό βαθμό, τόσο για λόγους περιβαλλοντικούς, όσο και εξαιτίας του ότι αποτελούν εγχώριο πόρο, καθώς η χώρα μας διαθέτει άφθονη ηλιοφάνεια και αιολικό δυναμικό. Στρατηγικός στόχος της ΔΕΗ είναι να πρωταγωνιστήσει στην ανάπτυξη αυτή μέσω και της θυγατρικής της ΔΕΗ Ανανεώσιμες. Η ανάπτυξη αυτή ωστόσο πρέπει να γίνει ορθολογικά, σε συνάρτηση και με την πρόοδο της τεχνολογίας, ώστε να συνδυαστεί με την απαραίτητη οικονομικότητα.
Σε ότι αφορά στην κατάσταση που έχει δημιουργηθεί σήμερα, δηλαδή τον φαύλο κύκλο των αλλεπάλληλων αυξήσεων του ΕΤΜΕΑΡ, επιβάλλεται να βρεθεί μια συνολική λύση στο πλαίσιο της οποίας θα κληθούν να συμβάλουν όλες οι πλευρές στο μέτρο των δυνατοτήτων τους, συμπεριλαμβανομένων των τραπεζών, στο βαθμό που έχουν χορηγήσει στους παραγωγούς ΑΠΕ δάνεια με υψηλά επιτόκια.
Επαναλαμβάνουμε ότι στη σημερινή κρίσιμη συγκυρία κανένας δεν δικαιούται να απαιτεί, να επωμίζονται άλλοι τα βάρη της κρίσης, οχυρωμένος σε «κεκτημένα» και μάλιστα απότοκα άστοχων επιλογών.

4. Σε ότι αφορά στη θέση του Συνδέσμου Παραγωγών Ενέργειας από Φωτοβολταϊκά (ΣΠΕΦ) να ενταχθεί το ΕΤΜΕΑΡ στο ανταγωνιστικό σκέλος των λογαριασμών, η ΔΕΗ παρατηρεί ότι αυτό μπορεί να γίνει μόνο με την αυτονόητη προϋπόθεση ότι οι παραγωγοί των ΑΠΕ θα έχουν την ίδια αντιμετώπιση με τους λοιπούς παραγωγούς, τόσο σε ότι αφορά στη διάθεση της παραγωγής τους, όσο και σε ότι αφορά στην τιμή πώλησής της στο Σύστημα.

ΜΥΡΙΖΕΙ ΜΠΑΡΟΥΤΙ: Περίεργη εντολή πριν λίγο από την Ελληνική Αστυνομία για την Χρυσή Αυγή


Σε επιφυλακή τις τελευταίες ώρες φέρεται να είναι η Ελληνική Αστυνομία με...
διακριτική επιτήρηση όλων των γραφείων της Χρυσής Αυγής στην Αττική με τον φόβο για επιθέσεις.

Καμία επίσημη ενημέρωση δεν υπάρχει έως αυτή την ώρα από το Αρχηγείο και κανείς δεν ξέρει τι ακριβώς φοβούνται.

Κλείνει το Σάββατο Εθνική οδός Αντιρρίου Ιωαννίνων στη Παλιοβούνα για 24 ώρες

Σύμφωνα με ενημέρωση που σας μεταφέρει αποκλειστικά το Nafpaktianews.gr το κομμάτι...
της Εθνικής οδού Αντιρρίου Ιωαννίνων στη Παλιοβούνα θα κλείσει  το Σάββατο το πρωί στις 8:00 μέχρι και το πρωί της Κυριακής στις 8:00.

Το κλείσιμο του δρόμου κρίθηκε αναγκαίο από τους τεχνικούς του έργου προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες αντιστήριξης ενός μεγάλου βράχου που βρίσκεται πάνω από το δρόμο και  είναι επικίνδυνος να αποκολληθεί.

Πιθανόν γι αυτό το λόγο γίνονται και εργασίες συντήρησης στη Γέφυρα Μπανιά για να γίνεται παράκαμψη  των αυτοκινήτων όχι όμως των βαρέων οχημάτων.

Φάνης Σπανός

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Εύβοιας Φάνης Σπανός υποδέχτηκε σήμερα το Διευθυντή, καθηγητές και μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ, οι οποίοι του παρουσίασαν την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εργασία - πρότασή τους για ανάπλαση και χρήση του συγκροτήματος Γεωργιάδη στην είσοδο της πόλης της Χαλκίδας.
Ο Φάνης Σπανός συνεχάρη τους καθηγητές και τους μαθητές τόσο για την πρωτοβουλία τους, όσο και για την ποιότητα της δουλειάς τους και τις χρήσιμες προτάσεις τους.

Τρίτη, 5 Μαΐου 2015

Η εξομολόγηση του αρχηγού

Έπειτα από ένα δραματικό παιχνίδι, το οποίο κρίθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα, ο Κάδμος επικράτησε εκτός έδρας της Πεύκης με 75-74 χάρη σε καλάθι του Μητρόπουλου και εξασφάλισε την παραμονή του στην κατηγορία, μία αγωνιστική πριν το τέλος του πρωταθλήματος του δευτέρου ομίλου του Νότου της Γ’ Εθνικής.

Σοκαριστικό πείραμα Ρώσων επιστημόνων στη Σιβηρία - Διαβάστε την τρομακτική ιστορία που δεν βγήκε ποτέ στα ΜΜΕ!

Λίγα χρόνια πριν και συγκεκριμένα λίγο αργότερα από το 1960 επί Σοβιετικής Ένωσης...
σε έρευνα γεωλόγων στη Σιβηρία, χρησιμοποιήθηκε γεωτρύπανο που μπορούσε να ανοίξει μεγάλη και βαθειά τρύπα μέσα στη γη…


Το εν λόγω γεωτρύπανο μπορούσε μάλιστα να φτάσει σε βάθος 20 χιλιομέτρων. Γεωτρύπανα σαν κι αυτό πωλούνται σε χώρες όπως η Ινδία και η Κορέα, μιας και χρειάζονται ώστε να ανοιχτούν τεράστιες τρύπες για την εξόρυξη πετρελαίου.
Τότε έγινε κάτι το απερίγραπτο το οποίο δεν πήρε ποτέ μεγάλη έκταση…
Όταν το γεωτρύπανο έφτασε σε βάθος 14,4 χιλιομέτρων μέσα στα έγκατα της Γης άρχισε να μην βρίσκει αντίσταση και γύρναγε τρελά, ενώ καταγράφηκε μια εκπληκτική θερμοκρασία 1100 βαθμών Κελσίου!
Έτσι πήραν το μικρόφωνο για να ηχογραφήσουν τις μετατοπίσεις των πλακών που γίνονται σε τέτοια βάθη.
Όμως, μόνο κάτι τέτοιο δεν συνέβη…

Σύμφωνα με μαρτυρίες, μέσα από την τρύπα βγήκε κάτι σαν τεράστια νυχτερίδα, η οποία είχε λαμπερά φτερά τα οποία έγραφαν «Έχω κυριαρχήσει» και έπειτα χάθηκε στον ουρανό!
Αφού έβαλαν το μικρόφωνο μέσα στην τρύπα άρχισαν να ακούν δυνατές ανθρώπινες κραυγές!
«Σαν κομμουνιστής δεν πιστεύω στον Ουρανό ή τη Βίβλο, αλλά σαν επιστήμονας τώρα πιστεύω στην Κόλαση. Είναι περιττό να πω ότι είμαστε σοκαρισμένοι που κάναμε μια τέτοια ανακάλυψη. Αλλά ξέρω τι είδαμε και ξέρω τι ακούσαμε. Και είμαστε απόλυτα πεπεισμένοι ότι τρυπήσαμε μέχρι τις Πύλες της Κολάσεως. Αντί για μετακινήσεις πλακών, ακούσαμε ανθρώπινη φωνή που ούρλιαζε από τον πόνο. Στην αρχή νομίζαμε ότι η φωνή ερχόταν από τα σύνεργά μας, αλλά όταν προσδιορίσθηκε η προέλευσή της, οι χειρότερες υποψίες μας επιβεβαιώθηκαν. Δεν ήταν κραυγές από ένα μόνο άτομο, αλλά από χιλιάδες ή και εκατομμύρια ανθρώπους», είπε χαρακτηριστικά ο Δρ. Ασσάκωφ ο οποίος ήταν επικεφαλής του πειράματος.

Στις 11 Μαΐου θα μάθουμε το μέλλον της Ελλάδας στην Ευρωζώνη!

Το Eurogroup της 11ης Μαΐου θα είναι απόλυτα καθοριστικό για το μέλλον της Ελλάδας εντός της Ευρωζώνης...


Αυτό υποστηρίζει ο αρθρογράφος του BBC, Ρόμπερτ Πέστον, σε άρθρο του σημειώνοντας ότι αυτή είναι η άποψη που εκφράζουν αρκετοί υπουργού της βρετανικής κυβέρνησης, αλλά και κορυφαίοι αξιωματούχοι.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο Πέστον κορυφαίοι αξιωματούχοι του ανέφεραν ότι η Γερμανία έχει χάσει την υπομονή της, ακόμη, και την όποια καλή θέληση είχε για την Ελλάδα.

Στην Ευρωζώνη, σημειώνει ο αρθρογράφος, έχει εμφανιστεί μια περίεργη συμμαχία μεταξύ μινιμαλιστών και μαξιμαλιστών αναφορικά με το ελληνικό ζήτημα. Οι μινιμαλιστές θεωρούν ότι η ζώνη του ευρώ διαθέτει τα κατάλληλα «μαξιλάρια» και έχει λάβει τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να περιορίσει τις επιπτώσεις ενός Grexit. Από την άλλη πλευρά οι μαξιμαλιστές ευελπιστούν ότι, για να διασφαλιστούν οι δημοσιονομικοί κανόνες της Ευρωζώνης θα εφαρμόζονται, επιθυμούν μέσω Grexit να δημιουργήσουν ένα «φόβητρο» που μπορεί να τρομάξει πολιτικούς και πολίτες.

Σημειώνεται, ακόμη, ότι καμία από τις δύο πλευρές δεν επιθυμεί να δοθεί η εντύπωση σε λαϊκίστικα κόμματα (Podemos, Λε Πεν) πως μπορεί κάποιος να μη συμβαδίσει με τους κανόνες της Ευρωζώνης και να έχει αποτελέσματα.

«Πότε θα μαθαίναμε εάν ήταν η Ελλάδα να φύγει από το ευρώ; Την επόμενη Δευτέρα στη Σύνοδο του Eurogroup εάν φυσικά η ελληνική κυβέρνηση δεν ξεμείνει από χρήματα μέχρι τότε» καταλήγει ο Πέστον

ζησε μαη μου να φασ τριφυλλι...«ΔΩΡΕΑΝ στοχευμένες προληπτικές εξετάσεις στους κατοίκους του Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων»

Ο Ελληνας φανταρος εχει εκπτωση 25% κ ο λαθρομεταναστης θα κανει βολτες δωρεαν με τα Μ.Μ.Μεταφορας

Δευτέρα, 4 Μαΐου 2015

Φάνης Σπανός

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης συναντήθηκε σήμερα στο γραφείο του, στη Χαλκίδα με τον Υπουργό Υγείας, Παναγιώτη Κουρουμπλή.
Στη συνάντηση συμμετείχαν από την πλευρά της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Εύβοιας, Φάνης Σπανός, ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης για θέματα υγείας και κοινωνικής αλληλεγγύης, Κωνσταντίνος Μπακομήτρος, οι θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες Δημήτρης Βουρδάνος και Γιώργος Κελαϊδίτης, καθώς επίσης και οι ΠεριφερειακοίΣύμβουλοι και γιατροί, Δημήτρης Αργύρης, Γιάννης Περγαντάς και Γιάννης Ταγκαλέγκας.
Επιπρόσθετα, παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Δήμαρχος Χαλκιδέων, Χρήστος Παγώνης, βουλευτές του νομού Ευβοίας και στελέχη του Υπουργείου Υγείας.
Ο Κώστας Μπακογιάννης, αφού καλωσόρισε τον Υπουργό στη Στερεά Ελλάδα, τον ενημέρωσε για όλα τα μεγάλα ζητήματα που αντιμετωπίζει η Περιφέρεια αναφορικά με τον τομέα της υγείας, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο Νοσοκομείο Χαλκίδας και στις συντονισμένες ενέργειες της Περιφέρειας με τις οποίες εξασφαλίστηκαν οι πόροι για την ολοκλήρωση του έργου που παρέμενε στάσιμο και κινδύνευε να απενταχθεί.
Ταυτόχρονα, ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε τον Υπουργό για την απόφαση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας περί παροχής κινήτρων και αποζημίωσης στους επικουρικούς ιατρούς που θα υπηρετούν στις άγονες, προβληματικές και απομακρυσμένες περιοχές της Περιφέρειας, μέχρι του ποσού των 400 ευρώ μηνιαίως, για όλη την διάρκεια της σύμβασης ή της θητείας τους, με ανώτερο διάστημα την τριετία.
Επίσης, ο Περιφερειάρχης για ακόμη μία φορά εστίασε στην έλλειψη στελέχωσης των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας της Περιφέρειας. Έχοντας πλήρη εικόνα των υπηρεσιών υγείας σε όλες τις περιοχές της Στερεάς Ελλάδας και αναγνωρίζοντας τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών καθώς επίσης του νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού των μονάδων υγείας, ο κ. Μπακογιάννης επανέλαβε την επιτακτική ανάγκη στελέχωσής τους. Η πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας και η διασφάλιση του αναφαίρετου δικαιώματος των πολιτών στην περίθαλψη αποτελούν άλλωστε βασική προτεραιότητα της Περιφερειακής Αρχής, η οποία δε θα πάψει να την διεκδικεί, προστατεύοντας με κάθε τρόπο την ανθρώπινη ζωή.
Τέλος έθεσε το ζήτημα τις αυτονόμησης της Στερεάς Ελλάδας από την 5η ΥΠΕ, με στόχο να καταστούν πιο αποτελεσματικές οι υπηρεσίες υγείας της Περιφέρειας.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, με τον Υπουργό να επιδεικνύει μεγάλο ενδιαφέρον για τα παραπάνω ζητήματα, αλλά και την απαραίτητη πρόθεση να τα εξετάσει επισταμένως.


Ε Σ ΚΑΔΜΟΣ !!! ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΑΣΙΟΥΛΗΣ e-sterea.gr

ΒΙΝΤΕΟ ΓΩΓΩ ΤΣΑΜΠΑ ΣΤΗΝ ΥΛΙΚΗ

ΒΟΜΒΑ από τον Αλέξη Τσίπρα: Αυτός είναι ο επόμενος πρωθυπουργός! (PHOTO)

Το ενδεχόμενο κυβέρνησης Εθνικής Σωτηρίας με επικεφαλής τον Γιώργο Προβόπουλο και αντιπρόεδρο τον Γιάννη Δραγασάκη εξατάζει σοβαρά ακόμη και ο Αλέξης Τσίπρας. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του "Κουρδιστού Πορτοκαλιού"καθοριστικό για τον Αλέξη Τσίπρα ήταν το πρόσφατο ραντεβού του με τον Γιώργο Παπανδρέου στο Μέγαρο Μαξίμου.
Συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα υποστηρίζουν ότι ο Παπανδρέου μετέφερε στον σημερινό πρωθυπουργό το εξής μήνυμα:
-Κε Πρόεδρε είναι έτοιμοι να σε ρίξουν, εάν δεν πας γρήγορα στην ενδιάμεση συμφωνία...
Ο Τσίπρας αρχικά έδειξε να παίρνει μάλλον αψήφιστα την προειδοποίηση του Παπανδρέου κι όταν η συζήτηση έφτασε στο ενδεχόμενο Grexit  o Τσίπρας είπε πάνω στην κουβέντα
-Και τι θα συμβεί εάν έχουμε ένα Grexit;
H συγκεκριμένη ατάκα του πρωθυπουργού άναψε φωτιές στο πολιτικό σύμπαν και έκανε ακόμη και τον αμίλητο Καραμανλή να διαρρεύσει στο ΕΘΝΟΣ πως θα ήταν καταστροφή κάτι τέτοιο.
Καθώς οι μέρες περνούν ο Αλέξης Τσίπρας σκέπτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να εγκαταλείψει την πρωθυπουργία και να παραδωθεί σε ένα σχήμα κυβέρνησης Εθνικής Σωτηρίας με τον πρώην κεντρικό τραπεζίτη Γιώργο Προβόπουλο στην θέση του πρωθυπουργού-για τον ίδιο ρόλο ακούγεται και το όνομα του Δημήτρη Αβραμόπουλου.
Για το υπουργείο Οικονομικών παίζει δυνατά ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης.
Τι συνέβη και ο Αλέξης Τσίπρας δείχνει να διστάζει να οδηγήσει την χώρα στις κάλπες.
Σύμφωνα πάλι με πληροφορίες του "Κουρδιστού Πορτοκαλιού" του διεμήνυσαν οι ευρωπαίοι πως εάν οδηγήσει την Ελλάδα σε εκλογές θα κλείσουν οι τράπεζες!
Μ' αυτή την συγουριά η Ντόρα Μπακογιάννη δήλωσε πρόσφατα πως ο Τσίπρας μπορεί να παραιτηθεί και να πάρουν τα υπόλοιπα κόμματα την διερευνητική εντολή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Κάτι παρεμφερές δήλωσε σήμερα και στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ο Λαφαζάνης.
πηγη   
AthensMagazine.gr