Σάββατο, 13 Ιουνίου 2015

AΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Τι βρήκαν οι εμπειρογνώμονες στα συντρίμμια του ΣΙΝΟΥΚ‏ – Έρευνα που ανατρέπει τα όσα ξέραμε μέχρι σήμερα

Ο δημοσιογράφος κ. Γιάννης Ντάσκας προέβει σε μια σημαντική αποκάλυψη η οποία...
θα συζητηθεί: αποκάλυψε ότι το ΣΙΝΟΥΚ ,η πτώση του οποίου οδήγησε στο θάνατο τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Πέτρο και άλλα 14 άτομα, μεταξύ των οποίων και πρόσωπα βαρύνουσας σημασίας, δεν έπεσε από μηχανική βλάβη αλλά το έριξαν με κάποιο τρόπο.

Σύμφωνα με στοιχεία του δημοσιογράφου, τα όποια παρουσιάζονται αναλυτικά στην ιστοσελίδα “ntokoumenta.gr”, ελάχιστα 24ωρα μετά την συντριβή του ελικοπτέρου και το θάνατο όλου του Πατριαρχικού Επιτελείου, οι δυο λογιστές του Πατριάρχη επέστρεψαν με πτήση στο Κάιρο για να παραλάβουν τα κρίσιμα στοιχεία του Πατριαρχείου.

 Μόλις μπήκαν στο αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο στο πάρκινγκ του αεροδρομίου, εκείνο ανατινάχτηκε και ο ένας σκοτώθηκε επι τόπου, ενώ ο δεύτερος τραυματίσθηκε βαρύτατα.

Στο σημείο αυτό το τηλεφωνικό κέντρο κατακλύστηκε από τηλεφωνήματα τηλεθεατών , οι οποίοι ζητούσαν επίμονα να χυθεί άπλετο φως στην συγκεκριμένη υπόθεση.

Σχετικά με το κλείσιμο του δρόμου Χαλκίδα-Σχηματάρι

Αύριο Κυριακή 14 Ιουνίου, θα είναι ανοιχτός ο δρόμος Χαλκίδα - Σχηματάρι. Κλειστό θα παραμείνει το Τμήμα "Διασταύρωση Ριτσώνας - Υψηλή Γέφυρα", από 7:00 ως 17:00. Επισημαίνεται ότι τα έργα που εκτελούνται είναι της ΔΕΗ (ΑΔΜΗΕ) και γίνονται με έγκριση του Υπουργείου Υποδομών που μας κοινοποιήθηκε ως τετελεσμένη. Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ΔΕΝ ΕΜΠΛΕΚΕΤΑΙ με το εν λόγω έργο. Ανέλαβε απλώς να ενημερώσει τους πολίτες, καθώς δεν είχαν προβεί σε ενημέρωση οι ως άνω άμεσα εμπλεκόμενοι. Εκ μέρους του κρατικού μηχανισμού τον οποίο όλοι εκπροσωπούμε, ζητούμε και πάλι την κατανόηση των πολιτών.

Γιορτή λήξης, 5ου δημοτικού σχολείου Θήβας

Παρασκευή, 12 Ιουνίου 2015

ΠΑΤΡΟΚΟΣΜΑΣ: "ΔΙΠΛΗ ΠΑΣΧΑΛΙΑ, ΔΙΠΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΙ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ" - Αυτή είναι η Προφητεία για το Διπλό Πάσχα

Κάποτε ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός, έφτασε στο ορεινό χωριό της Φωκίδας «Δάφνος»...


Εκεί λοιπόν, μεταξύ των άλλων, όπως μας το έχουν μεταφέρει οι παλαιότεροι, επανέλαβε τη γνωστή προφητεία «Θα έρθει (το Ποθούμενο) όταν έρθουν δύο καλοκαίρια και δύο Πασχαλιές μαζί».

Κάποιος όμως χωρικός που δεν κατάλαβε τι ακριβώς εννοούσε ο Πατροκοσμάς, του ζήτησε περισσότερες εξηγήσεις και τότε ο Άγιος του είπε:

«Θάρθουν δυο χρονιές η μια πίσω από την άλλη που τα ξεροπάλουκα του Μάρτη θα μείνουν στη θέση τους και το γιόμα του φεγγαριού θα κάνει τους παπικούς να γιορτάσουν το Πάσχα αντάμα με το δικό μας. Γράψτε το για να το βάλουν σημάδι τα τρισεγγόνια σας και να ξεύρουν πότε σιμώνουν τούτα που σας λέγω» .

ΜΗΠΩΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΤΑΙ Η ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ; - Πάπας Φραγκίσκος: Ανοιχτό το ενδεχόμενο κοινού εορτασμού του Πάσχα

Σε μία κίνηση ενίσχυσης του πνεύματος διαλόγου και αδελφοσύνη με τους Ορθόδοξους προχωρά ο Πάπας Φραγκίσκος ο οποίος έκανε γνωστή τη διάθεση της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας να... ορισθεί σταθερή ημερομηνία εορτασμού για το Πάσχα, ώστε να γιορτάζεται από κοινού από όλους τους χριστιανούς.

Κατά την ομιλία του στην βασιλική εκκλησία του Αγίου Ιωάννη του Λατερανού, στην Ρώμη, επ΄ευκαιρία της διεθνούς συνάντησης των καθολικών κληρικών ο Φραγκίσκος ανέφερε ότι «η (Ρωμαιοκαθολική) Εκκλησία είναι διατεθειμένη να ορίσει μια σταθερή ημερομηνία για το Πάσχα, ώστε να μπορεί να γιορτάζεται την ίδια ημέρα από όλους τους χριστιανούς. Από τους Καθολικούς, Ορθόδοξους και Προτεστάντες», τόνισε ο Φραγκίσκος.

Ο ποντίφικας πρόσθεσε ότι «η Καθολική Εκκλησία είναι διατεθειμένη να σταματήσει να ακολουθεί την καθορισμένη, έως τώρα, ημερομηνία η οποία αντιστοιχεί στην πρώτη πανσέληνο μετά την εαρινή ισημερία».

Όπως αναφέρουν ιταλοί σχολιαστές πρόκειται για σημαντική κίνηση οικουμενικού διαλόγου, μετά την απόφαση του Αργεντινού πάπα, να κάνει αναφορά, κατά την τελετή ενθρόνισής του, μόνον τον τίτλο του επισκόπου Ρώμης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, επίσης, ο Φραγκίσκος, την ερχόμενη εβδομάδα θα προχωρήσει σε νέα κίνηση που πρόκειται να ενισχύσει το πνεύμα διαλόγου και αδελφοσύνης με τους Ορθόδοξους.

Θανάσης Βυλλιώτης: «Αποχωρώ γιατί…»

Επειδή πολλά ακούστηκαν και λέχθηκαν τον τελευταίο καιρό μετά την απόφαση του προέδρου της Θήβας Θανάση Βυλλιώτη για οριστική αποχώρηση το stereasports επικοινώνησε μαζί του για να ξεκαθαριστούν κάποια πράγματα και εν όψει της γενικής συνέλευσης που θα γίνει σήμερα το βράδι.
Ο Θανάσης Βυλλιώτης παρά τις φήμες που έλεγαν οτι θα ηγηθεί και πάλι ήταν κατηγορηματικός σε ωρισμένα πράγματα αφήνοντας να εννοηθεί πως η απόφαση είναι σχεδόν οριστική. «Δεν παίρνω πίσω όσα έχω πει. Δεν πρόκειται να ασχοληθώ όσο κι αν αυτό με πονάει» θα μας πει ο Θανάσης Βυλλιώτης αλλά και θα τονίσει χαρακτηριστικά: «Θα είμαι στη συνέλευση και θέλω να δω πραγματικά αν οι επιχειρηματίες της πόλης της Θήβας θα παρουσιαστούν να μας δώσουν αληθινές εγγυήσεις για βοήθεια. Αν παρεπιμπτόντως γίνει κάτι τέτοιο ίσως να σκεφθούμε διαφορετικά. Και πάλι βέβαια δεν θα ηγηθώ αλλά θα μπορούμε να μιλάμε για κάτι το διαφορετικό» θα καταλήξει ο πρόεδρος του Α.Ο. Θήβα.
Αν φυσικά αναλύσουμε τα λεγόμενα του μπορούμε να πούμε οτι μάλλον δεν θα ξανασχοληθεί αφού είναι και δύσκολο οι επιχειρηματίες της Θήβας να δώσουν αυτό που ζητάει η απερχόμενη διοίκηση.

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΟΓΟΣ ΘΗΒΩΝ


ΘΗΒΑ 02/06/2015

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Καλούνται όλα τα μέλη του Συλλόγου στην ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση που θα γίνει στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου Θηβών την Πέμπτη η 4ην Ιουνίου 2015, την 11ην Ιουνίου  2015 και ώρα 9:30 μ.μ ή οπωσδήποτε την Πέμπτη  18 Ιουνίου 2015 στον αυτό τόπο  και την ίδια ώρα με θέματα:

 I. Έγκριση Οικονομικού και Διοικητικού Απολογισμού έτους 2014
II. Έγκριση Προϋπολογισμού έτους 2015
III. Έκθεση Εξελεγκτικής Επιτροπής
IV. Ανακοινώσεις

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ληστεία σε οικία την Ιστιαία

Χαλκίδα: Συνελήφθη 43χρονη από τη Βουλγαρία με ποσότητα λαθραίων τσιγάρωνΑστυνομικοί της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών...
του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας συνέλαβαν την Πέμπτη (11/6/2015) μία 43χρονη από τη Βουλγαρία σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση νομοθεσίας περί τελωνειακού  κώδικα.

Ειδικότερα οι αστυνομικοί, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση - αξιοποίηση στοιχείων, σχετικά με κατοχή και πώληση λαθραίων πακέτων τσιγάρων από την 43χρονη, διενήργησαν νομότυπη έρευνα στην οικία της, όπου βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν 1.150 πακέτα τσιγάρων, διαφόρων μαρκών, τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης.

Τα ανωτέρω λαθραία πακέτα τσιγάρων θα σταλούν στο Τελωνείο Χαλκίδας, προκειμένου να προσδιοριστούν οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι για το Ελληνικό Δημόσιο.

Την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, ενώ η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.

Ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ και του ΕΤΑΑ

Ρυθμίσεις για χιλιάδες εγκλωβισμένους...
αυτοαπασχολούμενους του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), και του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολουμένων (ΕΤΑΑ), περιλαμβάνει τροπολογία την οποία ενέταξε στο σχέδιο νόμου για την ανακούφιση των ΑμεΑ ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτρης Στρατούλης.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε σήμερα ο κ. Στρατούλης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για τα προγράμματα της Αγροτικής Εστίας, στο νομοσχέδιο περιλαμβάνεται κατ' αρχήν ρύθμιση για τους 5.000 ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ, οι οποίοι έχουν υποβάλλει αιτήσεις συνταξιοδότησης αλλά δεν μπορούν να συνταξιοδοτηθούν γιατί οι οφειλές τους υπερβαίνουν το ανώτερο όριο οφειλής για συνταξιοδότηση, δηλαδή τις 20.000 ευρώ και δεν μπορεί να γίνει συμψηφισμός με τη σύνταξη.

Γι αυτήν την κατηγορία ασφαλισμένων το «πλαφόν» της οφειλής θα επεκταθεί στις 50.000 ευρώ και θα συμψηφίζεται με τη σύνταξη σε 60 συνολικά δόσεις. Η διάταξη αυτή είναι μεταβατική και θα ισχύσει έως το τέλος του 2016, ενώ το ποσό της μηνιαίας δόσης δεν θα μπορεί να υπερβαίνει το κατώτατο όριο σύνταξης που χορηγείται από τον ΟΑΕΕ.

Με την πάγια διάταξη, το επιτρεπόμενο όριο οφειλής για συνταξιοδότηση για τους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ επεκτείνεται από τις 20.000 ευρώ στις 25.000 ευρώ και για τους ασφαλισμένους του ΕΤΑΑ από τις 15.000 ευρώ στις 25.000 ευρώ, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Παράλληλα, στους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ αλλά και στους αυτοαπασχολούμενους του ΕΤΑΑ (μηχανικοί, γιατροί, δικηγόροι) θα δοθεί η δυνατότητα να επιλέξουν για την ασφάλισή τους ως και τρεις ασφαλιστικές κλάσεις χαμηλότερα, ώστε να περιορίσουν την επιβάρυνση από τις αυξήσεις των ασφαλιστικών εισφορών.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης, η μηνιαία εισφορά των ασφαλισμένων μπορεί να μειωθεί στα 131 ευρώ, από τα 380 ευρώ το μήνα που είναι σήμερα.

Αναφερόμενος εν συνεχεία στην πορεία της ρύθμισης των 100 δόσεων, ο κ. Στρατούλης είπε σχετικά με τον ΟΑΕΕ ότι έχουν ρυθμιστεί έως τώρα οφειλές ύψους 1,5 δισ. ευρώ από 115.000 οφειλέτες και έχουν εισπραχθεί 50 εκατ. ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τον ΟΓΑ, έχουν υποβληθεί στον Οργανισμό 22.000 αιτήσεις και έχουν ενταχθεί στη νέα ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών 16.000 από τους συνολικά 238.000 οφειλέτες. Οι οφειλές προς τον ΟΓΑ ανέρχονται στα 300 εκατ. ευρώ, ενώ το 50% των οφειλετών χρωστούν ποσά έως 1.000 ευρώ ο καθένας.

Ο υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης αναφέρθηκε τέλος στη ρύθμιση του σχεδίου νόμου για την επαναχορήγηση σύνταξης σε 30.000 ανασφάλιστους υπερήλικες η οποία είχε διακοπεί τα τελευταία χρόνια με τη χρήση εισοδηματικών κριτηρίων που προέβλεπαν οι νόμοι των μνημονίων.

Σύμφωνα με τη ρύθμιση, οι ανασφάλιστοι υπερήλικες θα εισπράξουν σύνταξη 260 ευρώ από την 1/10/2015 και 360 ευρώ από την 1/10/2016.

ΤΩΡΑ: Νέα τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα - Γιούνκερ

Νέα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο...
της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ είχε πριν από λίγο ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Στη συζήτηση εξετάστηκαν τα επόμενα βήματα της διαπραγμάτευσης, όπως αναφέρουν κυβερνητικοί κύκλοι.

Πέμπτη, 11 Ιουνίου 2015

ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΕΜΠΟΡΟ ...


Το νέο δ.σ. της ένωσης αστυνομικών της Εύβοιας

Ακολουθεί η ανακοίνωση ενημέρωσης της ένωσηξς με τα αποτελέσματα των αρχαιρεσιών.
"Συναδέλφισσες , Συνάδελφοι όπως ήδη γνωρίζετε την 28 και 29-05-2015 διενεργήθηκαν αρχαιρεσίες  στην  Ένωσή μας για την
ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου , Ελεγκτικής Επιτροπής, Εκπροσώπου στο Συμβούλιο Μεταθέσεων της Δ.Α.Ευβοίας και Αντιπροσώπων στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων ( Π. Ο. ΑΣ. Υ.).
            Από τον Συνδυασμό ¨ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΑΝΕΥΒΟΪΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ¨ εξελέγησαν οι παρακάτω:

                                
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
                                                         
Α) ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ
1)
ΚΟΥΛΙΑΚΗΣ Γεώργιος

220   ψήφοι
2)
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ Βασίλειος

196     -//-
3)
ΜΑΤΣΟΥΚΑΣ Βασίλειος                   

123      -//-
4)
ΚΥΡΙΚΟΣ   Βασίλειος

110     -//-
5)
ΠΑΥΛΑΚΗΣ Αθανάσιος

101     -//-
6)
ΖΑΧΑΡΙΑΣ Κωνσταντίνος

  94     -//-
7)
ΚΟΥΦΟΣ Απόστολος

  88     -//-
8)
ΚΗΡΥΚΟΣ Ιωάννης

  78     -//-
9)
ΓΚΙΚΑΣ Βασίλειος

  76     -//-

Β) ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ
1)
ΚΑΨΙΩΧΑΣ Αριστείδης

  74  ψήφοι
2)
ΖΑΧΑΡΗΣ Ιωάννης

  72   -//-
3)
ΣΤΑΥΡΟΥ Παναγιώτης

  70   -//-
4)
ΣΕΓΚΟΥΝΑΣ Κωνσταντίνος

  65   -//-

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Α)   ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛH
1)
ΘΕΟΔΩΡΟΥ Ανέστης

112     ψήφοι
2)
ΤΣΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Αθανάσιος

101        -//-
3)
ΤΟΜΑΡΑΣ Σταμάτιος

90          -//- 

Β) ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ
1)
ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Αθανάσιος         
65       ψήφοι
2)
ΠΕΡΡΟΣ Λάζαρος

64         -//-  
3)
ΣΤΑΜΟΣ Σωκράτης

62         -//-

ΓΙΑ  ΤΟ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ  ΜΕΤΑΘΕΣΕΩΝ ΤΗΣ Δ.Α.ΕΥΒΟΙΑΣ  

Α)    ΤΑΚΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ
       ΚΟΥΛΙΑΚΗΣ      Γεώργιος

213    ψήφοι

Β)    ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ  ΜΕΛΟΣ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Θεόφιλος

 54     ψήφοι

ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ  ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ (Π.Ο.ΑΣ.Υ.)
Α)ΤΑΚΤΙΚΟΙ
1)
ΚΟΥΛΙΑΚΗΣ Γεώργιος

  232      ψήφοι
2)
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ Βασίλειος

  202         -//-
3)
ΜΑΤΣΟΥΚΑΣ Βασίλειος                   

  129         -//-
4)
ΠΑΥΛΑΚΗΣ Αθανάσιος

  108        -//-
5)
ΚΥΡΙΚΟΣ   Βασίλειος

   106       -//-
6)
ΠΗΤΤΟΣ Ιωάννης

  104       -//-

Β)  ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΙ
1)
ΖΑΧΑΡΙΑΣ Κωνσταντίνος

   85       ψήφοι
2)
ΚΟΥΦΟΣ Απόστολος

   84         -//-
3)
ΚΟΥΚΟΥΜΗΤΡΟΣ Βασίλειος

   76         -//-
4)
ΖΑΧΑΡΗΣ Ιωάννης

   55         -//-
5)
ΚΗΡΥΚΟΣ Ιωάννης

   55         -//-
6)
ΣΕΓΚΟΥΝΑΣ Κωνσταντίνος

   46         -//-
7)
ΣΤΑΥΡΟΥ Παναγιώτης

   45         -//-

Το Διοικητικό Συμβούλιο αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει όλες τις συναδέλφισσες και συναδέλφους, από την Αυλίδα μέχρι την Σκύρο και από την Κάρυστο μέχρι την Ιστιαία, για την πρωτόγνωρη συμμετοχή τους στην εκλογική διαδικασία (η οποία ξεπέρασε σε ποσοστό το 90%).  Είμαστε βέβαιοι ότι τα νεοεκλεγέντα μέλη σε όλα τα όργανα του Σωματείου  θα πορευθούν την επόμενη τριετία με μοναδικό τους γνώμονα το συμφέρον των Αστυνομικών που υπηρετούν στην Διεύθυνση Αστυνομίας Ευβοίας.  
                                                                                                                          ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ
                                                                            Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                             Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ   
                                                                   ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΟΥΛΙΑΚΗΣ                                                  ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ   


Τη σύσταση Πολιτιστικού Κέντρου της Αστυνομίας ανακοίνωσε ο Γ.Πανούσης

Τη σύσταση του Πολιτιστικού Κέντρου της Αστυνομίας (ΠΟΚΕΑ) ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, μέσα από υλικό του Ιστορικού Αρχείου της Αστυνομίας -σε ορισμένες περιπτώσεις και οπτικό- «θα ξαναδούμε την ελληνική ιστορία. Θα την ξαναδούμε όμως στην πραγματική της διάσταση και όχι όπως γράφεται στην Ελλάδα, δηλαδή με ιδεολογήματα και στερεότυπα της λογικής "οι καλοί και οι κακοί", "οι φίλοι και οι εχθροί". Θα την ξαναδούμε με ντοκουμέντα όμως, όχι με βάση την άποψη του καθενός».
 
Επισήμανε επίσης ότι «ιδίως σε αυτή τη δύσκολη φάση της προσπάθειας συμφιλίωσης της Ελληνικής Αστυνομίας με την κοινωνία και της κοινωνίας με την Αστυνομία, όπου η οποιαδήποτε αμφισβήτηση ή υποβάθμιση του ρόλου, του θεσμού της δημοκρατίας που είναι η αστυνομία, είναι αδιανόητη, έχουμε ανάγκη από αλήθειες».
 
Ο αναπληρωτής υπουργός χαρακτήρισε «ιστορική στιγμή» τόσο για την Αστυνομία όσο και για τη δημοκρατία τη λειτουργία του ΠΟΚΕΑ, που στόχο έχει την ανάδειξη και προβολή της ιστορίας και του έργου των αστυνομικών Σωμάτων, την εκπόνηση ερευνητικών προγραμμάτων για την ιστορία του αστυνομικού θεσμού, την ανάπτυξη συνεργασιών σε εθνικό και διεθνές επίπεδο και τη διοργάνωση συνεδρίων και άλλων εκδηλώσεων.
 
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η λειτουργία του ΠΟΚΕΑ εκκρεμούσε από το 2008, οπότε και συστάθηκε με τον Ν. 3688/2008, καθώς μέχρι σήμερα δεν είχαν αναληφθεί πρωτοβουλίες για τη συγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου.
 
Ο κ. Πανούσης, μιλώντας στην εκδήλωση, τόνισε: «Το Πολιτιστικό Κέντρο της Αστυνομίας αποτελεί ένα μεγαλεπήβολο σχέδιο. Ελπίζω ότι πολύ γρήγορα θα βρούμε τα μέσα και τους ανθρώπους, που θα συνδράμουν ώστε να έχουμε το ταχύτερο δυνατόν την πλήρη λειτουργία των εγκαταστάσεων.
 
Πρόσθεσε ακόμη ότι «ανοίγουμε και το Ιστορικό Αρχείο της Αστυνομίας. Μία επιτροπή από ιστορικούς, καθηγητές, ειδικούς έχει ήδη έρθει σε επαφή με αρμόδια στελέχη της Αστυνομίας, για να γίνει η πρώτη καταγραφή και κατηγοριοποίηση ενός τεράστιου υλικού εκατομμυρίων σελίδων, που, ευτυχώς, διαφυλάχθηκε μέχρι σήμερα. Ελπίζω ότι πολύ σύντομα, με χρηματοδότηση που θα λάβουμε μέσω ΕΣΠΑ, με τη βοήθεια του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας (ΚΕΜΕΑ) και τη συνδρομή άλλων φορέων, θα έχουμε τα πρώτα δείγματα, περίπου ένα εκατομμύριο σελίδων ιστορίας που δεν αφορούν μόνο την Αστυνομία».
 
Από την πλευρά του, ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγος Δημήτριος Τσακνάκης, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Να είστε σίγουροι ότι θα είμαι συμπαραστάτης στην ανάδειξη και προβολή της ιστορίας και του έργου των αστυνομικών Σωμάτων, στην εκπλήρωση του σκοπού σας και σε κάθε συνεργασία σε εθνικό και σε διεθνές επίπεδο». Επίσης ευχαρίστησε τους προκατόχους του για τις προσπάθειες που κατέβαλαν όλα αυτά τα χρόνια, βοηθώντας στην υλοποίηση του στόχου.
 
Στην εκδήλωση ήταν παρόντες μεταξύ άλλων ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Τάσος Μαυρόπουλος, ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Τζανέτος Φιλιππάκος, ο υπαρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, ο γενικός επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος, αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Μιχαιρίνας, ο προϊστάμενος του Κλάδου Ασφάλειας, υποστράτηγος Δημήτριος Γεωργατζής, ο προϊστάμενος του Κλάδου Τάξης, υποστράτηγος Χρήστος Δραγατάκης, ο διευθυντής του ΚΕΜΕΑ κ. Βασίλειος Γκρίζης, ο διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του αναπληρωτή υπουργού Βασίλειος Μαστρογιάννης, εκπρόσωποι της ΠΟΑΞΑ, της ΠΟΑΣΥ, της ΠΟΑΑΣΑ, της Πανελλήνιας Ένωσης Απόστρατων Αξιωματικών Αστυνομίας Πόλεων, του Συνδέσμου Απόστρατων Αστυνομικών Αθηνών, του Συλλόγου Συνταξιούχων Αστυνομικών της τέως Αστυνομίας Πόλεων «Άγιος Αθανάσιος».
 
Το διοικητικό συμβούλιο του ΠΟΚΕΑ αποτελούν οι Κωνσταντίνος Γρίβας, διδάκτωρ Γεωπολιτικής, πρόεδρος, Κωνσταντίνος Λούλος, καθηγητής Διδάκτωρ Ιστορίας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, αντιπρόεδρος, αντιστράτηγος Κ. Τσουβάλας, υπαρχηγός Ελληνικής Αστυνομίας, μέλος, αντιστράτηγος ε.α. Γρηγόριος Αναγνώστου, επίτιμος υπαρχηγός Ελληνικής Αστυνομίας, μέλος και Μητροπολίτης Σάμου και Ικαρίας Ευσέβιος Πιστολής, μέλος.

Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2015

Σήμερα η κηδεία του Κουφογιώργη που έχασε την ζωή του στο Norman Atlantic

Θα υποθηκεύονται τα σπίτια όσων χρωστούν στα Ταμεία

Ακόμη κι αν είναι σε ρύθμιση και πληρώνουν κανονικά τις δόσεις τους
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», η πρόβλεψη αυτή γίνεται με ειδική διάταξη στο άρθρο 17 του νομοσχεδίου για τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας που πέρασε από δημόσια διαβούλευση το υπουργείο Εργασίας και θα έχει εφαρμογή όχι μόνο σε όσους υποβάλουν αίτηση ρύθμισης από εδώ και πέρα, αλλά και στους 210.000 οφειλέτες οι οποίοι έχουν ήδη ενταχθεί στις 100 δόσεις.
Με το άρθρο-βόμβα του νομοσχεδίου, τα ασφαλιστικά ταμεία θα έχουν τη δυνατότητα να ζητούν υποθήκες περιουσιακών στοιχείων από τους οφειλέτες τους ακόμη κι αν είναι σε ρύθμιση και πληρώνουν κανονικά τις δόσεις τους.
Το άρθρο 17 αναφέρει ότι οι φορείς κοινωνικής ασφάλισης διατηρούν το δικαίωμα και μετά τη συμμόρφωση του οφειλέτη στη ρύθμιση τμηματικής εξόφλησης που του χορηγήθηκε:
    να εγγράφουν υποθήκες σε περιουσιακά στοιχεία του οφειλέτη, των συνυπόχρεων προσώπων ή των εγγυητών, εφόσον η οφειλή δεν είναι ασφαλισμένη,
    να μη χορηγούν αποδεικτικό ενημερότητας για μεταβίβαση ακινήτου ή σύσταση εμπραγμάτου δικαιώματος επ’ αυτού, εφόσον η οφειλή δεν είναι ασφαλισμένη.
Δεν εξαιρούνται μικροί ή μεγάλοι οφειλέτες
Η διάταξη δεν εξαιρεί μικρούς ή μεγάλους, αλλά όπως ανέφερε αρμόδιο στέλεχος μεγάλου ασφαλιστικού φορέα στον «Ελεύθερο Τύπο», θα εφαρμοστεί σε όσους είναι μεν σε ρύθμιση, αλλά έχουν βεβαρημένο παρελθόν «ασυνέπειας», είτε χρωστούν πολλά είτε λίγα.
Αυτή τη δυνατότητα είχαν μέχρι τώρα μόνο οι εφορίες, καθώς μπορούν να ζητήσουν από οφειλέτες που είναι σε ρύθμιση να βάλουν υποθήκη περιουσιακά τους στοιχεία ώστε να εξασφαλιστεί ότι θα συνεχίσουν να πληρώσουν τις δόσεις τους και ότι σε κάθε περίπτωση, ακόμη δηλαδή κι αν εγκαταλείψουν τη ρύθμιση, τα ενυπόθηκα περιουσιακά τους στοιχεία θα μπορούν να κατάσχονται.
Το ίδιο καθεστώς θα εφαρμόζουν από εδώ και στο εξής (σ.σ.: με την ψήφιση του νομοσχεδίου) όλα τα ασφαλιστικά ταμεία, με τη διαφορά ότι η διάταξη έρχεται εκ των υστέρων, αιφνιδιάζοντας όσους μπήκαν σε ρύθμιση, υπό το φόβο των Ταμείων ότι μπορεί να την εγκαταλείψουν και να χαθούν έσοδα.
Θα αφορά και εκείνους που μπήκαν στη ρύθμιση των 100 δόσεων
Η διάταξη-βόμβα λέει στην ουσία στους 210.000 οφειλέτες που είναι σε ρύθμιση ότι τα Ταμεία θα μπορούν να τους ζητήσουν να βάλουν υποθήκη το σπίτι τους για να ξεχρεώσουν το ΙΚΑ και τον ΟΑΕΕ.
Σε εφαρμογή από τις 26 Ιουνίου
Η διάταξη θα εφαρμοστεί από τις 26 Ιουνίου και μετά, που λήγει η προθεσμία υπαγωγής στη ρύθμιση των 100 δόσεων, και σε πρώτη φάση θα είναι στοχευμένη σε οφειλέτες που κατά τα παρελθόν έχουν εγκαταλείψει ρυθμίσεις, καθώς και σε όσους τις χρησιμοποιούν όχι για να ξεχρεώσουν, αλλά για να παίρνουν ασφαλιστική ενημερότητα είσπραξης χρημάτων από το Δημόσιο.
Τα Ταμεία θα μπορούν να ζητούν όμως ακόμη και από τους συνεπείς οφειλέτες τους να βάλουν «ενέχυρο» κάποιο περιουσιακό τους στοιχείο, ώστε ακόμη κι αν σταματήσουν να πληρώνουν τις δόσεις, η οφειλή τους να μπορεί να… «εξοφληθεί» με κατάσχεση – απώλεια του περιουσιακού στοιχείου που θα έχουν υποθηκεύσει ως «εξασφάλιση» του χρέους που θα μείνει απλήρωτο.

Πανελλήνιες 2015: Οι βάσεις 2015 και τα μηχανογραφικά

Σκουτερά: Εικόνες εγκατάλειψης στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής

Πως η Μέρκελ και η Γερμανία θα δεχθούν τους όρους του ΣΥΡΙΖΑ;

Όταν ήρθε στην εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ, έσπασε ένα απόστημα της πολιτικής μιζέριας..
που είχε οδηγήσει την Ελλάδα στα χέρια των δανειστών υπογράφοντας αβλεπεί όλα τα μνημόνια.
Το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία οδήγησαν με την πολιτική τους τη χώρα στα χέρια των δανειστών, και κατηγορούν τώρα τον ΣΥΡΙΖΑ πως φταίει για όλα με τη βοήθεια και την προπαγάνδα των ΜΜΕ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας είναι το κόκκινο πανί τόσο για την Μέρκελ και την παρέα της, που ζητούν τις μεταρρυθμίσεις για να τα πάρουν όλα κοψοχρονιάς.

Δυστυχώς, ο Τσίπρας δέχεται ωμούς εκβιασμούς απο τους δανειστές με τις  υπογραφές των προηγούμενων ελλήνων πολιτικών σε τέτοιο βαθμό, που το σκέφτεται πραγματικά να πάει για πρόωρες εκλογές.

Όπως αποκαλύπτει το trikalaweb, οι Αμερικάνοι ναι μεν θέλουν την Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όμως δεν θέλουν να δουν τα σημεία της γεωστρατηγικής να αλλάζουν, και θα πιέσουν την Γερμανία και τους δανειστές να κάνουν οπισθοχώρηση με όποιους όρους θέλει η ελληνική κυβέρνηση.