Σάββατο, 20 Ιουνίου 2015

Πρόσκληση Σαμαρά στον ΣΥΡΙΖΑ για μεγάλη εθνική συνεννόηση

Πρόσκληση και προς τον ΣΥΡΙΖΑ για τη μεγάλη εθνική συνεννόηση απευθύνει μέσω άρθρο του στην «Καθημερινή της Κυριακής» ο Αντώνης Σαμαράς.

Σημειώνει μάλιστα ότι πραγματοποιεί το άνοιγμα για εθνική συνεργασία και προς την Κουμουνδούρου ώστε να της δώσει μια τελευταία ευκαιρία να απαλλαγεί από τα βαρίδια και τις ιδεοληψίες της.

«Τα ψέματα τελείωσαν, τα παιχνίδια τελείωσαν, ο τζόγος με το μέλλον της χώρας τέλειωσε, η ώρα της ευθύνης έφτασε, με την ευρωπαϊκοί πορεία της Ελλάδας δεν μπορεί να παίζει κανείς», τονίζει ο πρώην πρωθυπουργός.

Ο κ. Σαμαράς εξαπολύει παράλληλα επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και τονίζει ότι δεν μπορούμε να αφήσουμε «τους ανεύθυνους, τους μαθητευόμενους μάγους ή τους ακραίους να σύρουν μίαν ολόκληρη χώρα στην καταστροφή».

Πέμπτη, 18 Ιουνίου 2015

ΕΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Ε.Υ.Π.Σ.Π.ΣΤ. Ελλάδας – Μέλος της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.
ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠ’ΑΡΙΘΜ. 76/1998 ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΛΑΜΙΑΣ
ΕΔΡΑ: Λαμία – Κων/νου Καραμανλή 3  - Π.Υ. Λαμίας
Τ.Κ.: 35100, ΤΗΛ.& FAX.: 2231033636
                                                                                                                     
Τηλ. Προέδρου: 6906607655   -   Τηλ. Γενικού Γραμματέα: 6973771290

    Λαμία 16-06-2015                           ΠΡΟΣ: 1)  Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας
                                                                              κ. Μαυρόπουλο Αναστάσιο
    Αρ.Πρωτ:    93                                                                    
                                                                         2)  Αρχηγό Πυροσβεστικού Σώματος
                                                                              Αντιστράτηγο κ. Παπαγεωργίου Βασίλειο

                                                             ΚΟΙΝ: 1)  Περιφερειακό Διοικητή ΠΕ.ΠΥ.Δ. Στερεάς
                                                                         Ελλάδας Αρχιπύραρχο κ. Ντίτσα Νικόλαο
                                                                   
                                                                   2)  Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης
                                                                   
                                                                   3) Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.
                                                                    
                                                                   4) Μέλη της Ένωσής μας

Θέμα: « Αντιπυρική περίοδος έτους 2015: Ελλείψεις και προβλήματα που διαρκώς
         μεγαλώνουν!»
    
       Η αντιπυρική περίοδος του έτους που ήδη διανύουμε, μας βρίσκει δυστυχώς σε χειρότερη θέση συγκριτικά με την περασμένη, με τα προβλήματα και τις βασικές ελλείψεις να μεγαλώνουν σε τέτοιο βαθμό που να θέτουν σε αμφισβήτηση πλέον την  επιχειρησιακή μας αποτελεσματικότητα! Την χρονική αυτή στιγμή, μέσα Ιουνίου του τρέχοντος έτους, οι ελλείψεις στις μεγαλύτερες Υπηρεσίες της Περιφέρειας, τόσο σε προσωπικό όσο και σε υλικοτεχνική υποδομή αλλά και μέσα ατομικής προστασίας των συναδέλφων, χαρακτηρίζονται ήδη μεγάλες αλλά το χειρότερο είναι ότι όλα αυτά έχουν ως αιτία την διαρκή στασιμότητα που επικρατεί τα τελευταία χρόνια στην επίλυση βασικών θεμελιωδών για την λειτουργία μας ζητημάτων από την πολιτεία, όπως η ανακατανομή της οργανικής δύναμης Υπηρεσιών και Κλιμακίων σύμφωνα με τις σημερινές πραγματικές  συνθήκες και ανάγκες τους, η πλήρης ένταξη των συμβασιούχων συναδέλφων στις λειτουργικές απαιτήσεις του Π.Σ. αλλά και η σοβαρή όπως αποδεικνύεται αδυναμία αντιμετώπισης  των ελλείψεων σε υλικοτεχνικά μέσα με κραυγαλέα περίπτωση αυτή την ελαστικών στα υπηρεσιακά μας οχήματα.
      Αναλυτικότερα, όσον αφορά την κατάσταση στην Περιφέρειά μας, υφίσταται σημαντική έλλειψη προσωπικού σε Υπηρεσίες και Κλιμάκια της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας όπως την Π.Υ. Λαμίας αλλά και το Π.Κ Στυλίδας, το οποίο βρίσκεται στην χειρότερη δυνατή κατάσταση. Επίσης ελλείψεις προσωπικού υπάρχουν στην 7η ΕΜΑΚ, στην  Π.Υ Μακρακώμης, στο ΠΕ.ΚΕ. Στερεάς Ελλάδας, όπως επίσης στην Π.Υ Ιστιαίας και στα δύο (2) Π.Κ. Λίμνης και Μαντουδίου που ανήκουν σε αυτή. Το ίδιο σοβαρότατο πρόβλημα υφίστανται και οι Υπηρεσίες νοτιότερα της Περιφέρειας όπως της Π.Υ. Άμφισσας,Π.Κ Πολυδροσου,Π.Υ Θηβών, Οινοφύτων και Π.Κ. Δερβενοχωρίων, που καλύπτουν ζωτικό της χώρο. Όσον αφορά τις ελλείψεις και τα προβλήματα σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό και υποδομές, αυτά αφορούν επιγραμματικά, με τα αναλυτικά στοιχεία διαθέσιμα,  σχεδόν το σύνολο των Υπηρεσιών, με προεξέχον πρόβλημα το θέμα της έλλειψης ελαστικών των οχημάτων, των προβληματικών κτιριακών υποδομών (Π.Υ. Οινοφύτων, Π.Υ. Θηβών και Π.Υ. Καρπενησίου λόγω λήξης του συμβολαίων στέγασης και αδυναμίας εξεύρεσης άλλων κτιρίων, Π.Υ. Μακρακώμης, Π.Υ Ιστιαίας, στην οποία έχει παραχωρηθεί οικοπεδικός χώρος για ανέγερση νέας Υπηρεσίας αλλά και στα Π.Κ. Λίμνης και Φουρνάς). Επίσης επιτακτική είναι η ανάγκη χορήγησης νέου ατομικού εξοπλισμού στους συναδέλφους λόγω των φυσιολογικών φθορών που προκάλεσε η μακροχρόνια χρήση τους στην αντιμετώπιση των αγροτοδασικών πυρκαγιών.
      Όλα τα παραπάνω δεν αποτελούν σημερινές διαπιστώσεις αλλά συσσωρευμένα προβλήματα των τελευταίων ετών που δυσχεραίνουν χρόνο με το χρόνο την κατάσταση. Το μείζον για εμάς είναι βεβαίως και η αντιμετώπισή τους, η οποία εξαντλείται κάθε χρόνο σε πολλές ώρες απλήρωτης εργασίας για όλους τους συναδέλφους και συνεχείς επιφυλακές σε περιφερειακό αλλά και τοπικό επίπεδο Υπηρεσιών και Κλιμακίων, αφού το υφιστάμενο προσωπικό τους δεν επαρκεί λόγω των κενών που υπάρχουν αλλά και σε πολλές περιπτώσεις από την αδυναμία σωστής διαχείρισης του υπάρχοντος από τις διοικήσεις τους. Στο ζήτημα των επιφυλακών, το οποίο έχουμε επισημάνει και τις περασμένες περιόδους και χρησιμοποιείται, ιδίως τα τελευταία χρόνια, ως μέτρο αντιμετώπισης κάθε μεγάλου συμβάντος σε επίπεδο περιφέρειας, τονίζουμε ότι η επιφυλακή του πυροσβεστικού προσωπικού, ως μέτρο αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών, δεν μπορεί με την έναρξη ενός και μόνο συμβάντος να γενικεύεται σε όλο το μήκος και πλάτος της γεωγραφικής μας περιφέρειας, αφού λόγω και της μη σωστής διαχείρισης του προσωπικού από τις κατά τόπους διοικήσεις αλλά και των μεγάλων, συνεχών μετακινήσεων, το προσωπικό καταπονείται άσκοπα, όπως έχει αποδειχθεί σε πολλές περιπτώσεις.
      Οι λύσεις λοιπόν σε όλα αυτά είναι συγκεκριμένες. Άμεσα απαιτούνται:
  1. Ουσιαστικές αλλαγές στα οργανογράμματα των Υπηρεσιών και των
Κλιμακιών, με αναβαθμίσεις στη βάση των σημερινών συνθηκών και αναγκών κάθε περιοχής ξεχωριστά. Αδυνατούμε να λειτουργήσουμε προστατεύοντας τον Έλληνα πολίτη με όρους και συνθήκες των δεκαετιών του 1970 και του 1980!
  1. Πλήρη ενσωμάτωση της κατηγορίας των πυροσβεστών πενταετούς
υποχρέωσης στις μεγάλες ανάγκες λειτουργίας του Π.Σ. με αυτονόητη την επισήμανση τήρησης των διατάξεων του Ν.3938/2011 ως προς τις προϋποθέσεις ένταξής τους. Η καθημερινή μας λειτουργία δεν εξαντλείται καθημερινά στις 22:00 (ώρα λήξης ωραρίου των προαναφερόμενων συναδέλφων)!
  1. Άμεση απεμπλοκή των διαγωνισμών προμήθειας ελαστικών πυροσβεστικών
οχημάτων και μέσων ατομικών προστασίας των συναδέλφων, αφού η κατάσταση περιγράφεται ως οριακή πλέον! Είναι τουλάχιστον απαράδεκτο να προσπαθούμε να προστατεύσουμε στα πλαίσια της αποστολής μας τον συνάνθρωπό μας, την ίδια στιγμή που αδυνατούμε να προστατεύσουμε τον ίδιο μας τον εαυτό!
            Κάθε χρόνο παρ’ όλες τις δυσκολίες και τα προβλήματα αναδεικνύουμε με τον καλύτερο τρόπο τον επαγγελματισμό μας αλλά το τίμημα δυστυχώς είναι βαρύ, κάτι που μαρτυρούν χωρίς καμία αμφισβήτηση οι αριθμοί των νεκρών και των τραυματιών συναδέλφων μας. Αναμένουμε και η πολιτεία να δείξει έμπρακτα το ενδιαφέρον της χωρίς μεγαλοστομίες και πυροτεχνήματα, όπως αυτά που εκτοξεύονται σε δύσκολες για εμάς στιγμές κατά την διάρκεια του καθημερινού μας αγώνα. Λύσεις στα προβλήματα εδώ και τώρα!!
                              

Για το Δ.Σ. της Ε.Υ.Π.Σ.

   Ο ΓΕΝΙΚΟΣ  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                             Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

          ΜΙΧΟΣ  ΙΩΑΝΝΗΣ                                              ΥΦΑΝΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Τρελαίνουν κόσμο – Αυτοκίνητα που δεν έχετε ξαναδεί ποτέ ξανά να κυκλοφορούν στους δρόμους!

Όταν ο άνθρωπος έχει φαντασία και μεράκι μπορεί να φτιάξε απίστευτα πράγματα.Στην συγκεκριμένη περίπτωση μιλάμε για αυτοκίνητα που δεν έχετε ούτε καν φανταστεί στα πιο τρελά όνειρα σας.

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Υπάρχει σχέδιο αποσταθεροποίησης - Πώς σχολιάζει την φυγή του 1 δισ. ευρώ σήμερα από τις τράπεζες

Ως μέρος σχεδίου για πρόκληση αναταραχής και... 
οικονομικής αποσταθεροποίησης εκτιμούν κυβερνητικοί παράγοντες το κλίμα που δημιουργείται και οδήγησε στην φυγή 1 δισ.ευρώ από τις τράπεζες σήμερα.

Mε αφορμή σημερινό πρωτοσέλιδο κυβερνητικές πηγές σημείωναν ότι «υπάρχει σχέδιο άσκοπης και τεχνητής φυγής κεφαλαίων με στόχο την πρόκληση αναταραχής και οικονομικής αποσταθεροποίησης».
Οπως ανέφεραν, αυτές οι τακτικές είναι βούτυρο στο ψωμί των δανειστών που θέλουν να εκβιάσουν περαιτέρω την ελληνική κυβέρνηση. Η Ελλάδα δεν εκβιάζεται».

Οι κυβερνητικές πηγές σημείωναν επίσης πως «ο λαός μας ξέρει ποιοι ματώνουν για τα συμφέροντα του και ποιοι παίζουν άθλια παιχνίδια» και κατέληγαν:

«Η προσπάθεια αυτών των κύκλων θα πέσει στο κενό. Θα προσκρούσει στην ψυχραιμία, τη νηφαλιότητα και την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης αλλά και του λαού. Το μόνο όπλο που θα ήθελαν να έχουν, είναι ο φόβος του λαού μας. Άλλα δεν...».

ΣΟΚ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ: Κρεμάστηκε μέσα στο σπίτι του και τον βρήκε η γυναίκα του

Πρόκειται για έναν 29χρονο από το Σέλερο της Ξάνθης που κυριολεκτικά τον πρόλαβαν στο παρά ένα...


Τέλος στη ζωή του με τον πιο αποτρόπαιο τρόπο επιχείρησε να βάλει την Τρίτη ένας 29χρονος άνδρας από το Σέλερο της Ξάνθης.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του ThrakiToday.com, ο ίδιος επιχείρησε να αυτοκτονήσει μέσα στο ίδιο του το σπίτι, στον οικισμό του Δήμου Αβδήρων για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους. Για καλή του τύχη ωστόσο έγινε αντιληπτός από τη σύζυγό του που τον εντόπισε κρεμασμένο και παρά το σοκ που υπέστη κατάφερε να βρει το κουράγιο να τον βοηθήσει. Ο παρολίγον αυτόχειρας μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και η απαραίτητη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και φαίνεται πως δεν βρίσκεται σε κίνδυνο η ζωή του.

Ο άτυχος άνδρας σώθηκε χάρη στο γεγονός ότι εντοπίστηκε άμεσα, ενώ φαίνεται πως αντιμετώπιζε προβλήματα και λάμβανε και φαρμακευτική αγωγή.

Το τελευταίο διάστημα έχουν καταγραφεί ουκ ολίγες απόπειρες αυτοκτονίας στην περιοχή, με πιο πρόσφατες αυτές που συνόδευσαν την αυτοκτονία του 26χρονου Χ.Τ.

Πρόκειται για τρεις διαδοχικές σχεδόν απόπειρες αυτοκτονίας. Μια νεαρή κοπέλα κατανάλωσε μεγάλη ποσότητα παραισθησιογόνων χαπιών ωστόσο έγινε αντιληπτή, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο και της έγινε πλύση στομάχου, ενώ ακόμη μια κοπέλα προσπάθησε να βάλει τέλος στη ζωή της βουτώντας από την Γέφυρα στον Κόσυνθο Και σε αυτή την περίπτωση η επέμβαση των Αρχών ήταν άμεση, με τους Πυροσβέστες να κατεβαίνουν στο ποτάμι και να την βγάζουν σώα από μέσα ενώ τέλος στη ζωή του αποπειράθηκε να βάλει τέλος στη ζωή του κόβοντας τις φλέβες του ωστόσο και σε αυτή την περίπτωση ο παρ' ολίγον αυτόχειρας έγινε αντιληπτός και μεταφέρθηκε έγκαιρα στο Νοσοκομείο.


Προβλήματα στον δρόμο Θήβα-Ελεώνα-Άρμα από την κακοκαιρία αλλά και στο κέντρο της Θήβας

Χαλκίδα: Όταν γύρισε σπίτι και πήγε στην κρεβατοκάμαρα, πάγωσε

Η άτυχη γυναίκα πετάχτηκε για λίγο στην...
γειτόνισσα.

Έκλεισε την πόρτα στην μονοκατοικία αλλά άφησε τα παράθυρα ανοιχτά με τις σίτες. Λίγα λεπτά αργότερα όταν επέστρεψε στο σπίτι της, πάγωσε.

Όλα ήταν άνω κάτω. Πήγε στην κρεβατοκάμαρα και τότε κατάλαβε πως είχε πέσει θύμα κλοπής. Οι δράστες της πήραν όλα τα χρυσαφικά και εξαφανίστηκαν. Για το περιστατικό ενημερώθηκε η αστυνομία.

Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2015

Και πάλι επεισόδια στην περιοχή του Πυριού από τους Ρομά

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ: "Οι Γερμανοί δεν πληρώνουν τους Έλληνες"

Στην εξέλιξη μιας διαπραγμάτευσης...
είναι θεμιτή η επίμονη αντιπαράθεση επιχειρημάτων, αρκεί να υπάρχει ειλικρίνεια και καλή πίστη μεταξύ των μερών.
Διαφορετικά, όταν ο  διάλογος δεν αποσκοπεί στην αλήθεια, πρέπει να καταφύγει κανείς στις μεθόδους που περιγράφει ο σπουδαίος Γερμανός φιλόσοφος Σοπενάουερ στο «Η Τέχνη του να έχεις πάντα δίκιο»!

Γιατί είναι αθέμιτο να χρησιμοποιούνται επιλεκτικά στατιστικοί δείκτες, περιβεβλημένοι μάλιστα με το κύρος διακεκριμένων οικονομολόγων όπως ο Olivier Blanchard, για να παραχθούν αστήρικτες γενικεύσεις που συσκοτίζουν την πραγματικότητα.

Με δυό λόγια η σημερινή μου παρέμβαση στη φιλόξενη εφημερίδα σας αποσκοπεί στο να αποκαταστήσει έναν διαδεδομένο μύθο προς τον μέσο Γερμανό φορολογούμενο.
Όσοι του λένε ότι πληρώνει μισθούς και συντάξεις Ελλήνων δεν του λένε την αλήθεια.

Δεν παρεμβαίνω για να αρνηθώ ότι το ασφαλιστικό μας σύστημα έχει πρόβλημα. Αλλά για να επισημάνω που ακριβώς βρίσκεται το πρόβλημα και πως μπορεί να επιλυθεί. Γιατί τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει κύματα περικοπών, χωρίς όμως να αποδώσουν κάτι, παρά μόνο μεγαλύτερη ύφεση που έκανε το πρόβλημα ακόμα μεγαλύτερο.

Πιο συγκεκριμένα, ίσως να ακούγεται εντυπωσιακά μεγάλο ως μέγεθος ότι ποσοστό 75% των πρωτογενών δαπανών πηγαίνει στην πληρωμή μισθών και συντάξεων. Στην πραγματικότητα, όμως, μόλις το 30% αφορά τις συντάξεις και εν πάση περιπτώσει οι μισθοί είναι διαφορετικό πράγμα από τις συντάξεις και η άθροισή τους είναι σοβαρό μεθοδολογικό σφάλμα.

Ειδικά η σύγκριση με την Γερμανία είναι μάλλον παραπειστική καθώς σύμφωνα με τα διαχρονικά στοιχεία των Αgeing Reports (2009, 2015) η συνταξιοδοτική δαπάνη στην Ελλάδα από 11,7% του ΑΕΠ το 2007 (ελάχιστα υψηλότερη από το 10,4% της Γερμανίας) έφτασε στο 16,2% το 2013 (ενώ στη Γερμανία παρέμεινε περίπου σταθερό). Που οφείλεται αυτή η αύξηση; Μήπως στην αύξηση των συνταξιούχων ή στην αύξηση των συντάξεων; Τίποτα από τα δύο, αφού ο αριθμός των συνταξιούχων δεν έχει μεταβληθεί ιδιαίτερα ενώ το ύψος των συντάξεων έχει συρρικνωθεί δραματικά από τις πολιτικές που εφαρμόστηκαν.

Αρκεί η απλή αριθμητική για να συμπεράνει κανείς ότι η αύξηση της συνταξιοδοτικής δαπάνης σαν ποσοστό του ΑΕΠ οφείλεται αποκλειστικά στη μείωση του ΑΕΠ (του παρονομαστή) και όχι στην αύξηση της δαπάνης (του αριθμητή). Με άλλα λόγια, το ΑΕΠ μειώθηκε πιο γρήγορα από τις συντάξεις.

Σε ότι αφορά τις ηλικίες συνταξιοδότησης, μήπως στην Ελλάδα οι εργαζόμενοι συνταξιοδοτούνται πολύ νωρίτερα; Η αλήθεια είναι το όριο συνταξιοδότησης στην Ελλάδα είναι στα 67 έτη για άντρες και γυναίκες, δηλαδή δύο χρόνια πάνω από τη Γερμανία.
Η μέση ηλικία αποχώρησης από την αγορά εργασίας των αντρών στην Ελλάδα είναι στα 64,4 χρόνια, δηλαδή 8 μήνες νωρίτερα από τα 65,1 χρόνια της Γερμανίας ενώ οι ελληνίδες γυναίκες αποχωρούν από την εργασία τους στα 64,5 χρόνια, 3,5 περίπου μήνες αργότερα από τις γερμανίδες που αποχωρούν στα 64,2 χρόνια.

Τα παραπάνω δεν τα αναφέρω για να αποφύγω το πρόβλημα ούτε για να αρνηθώ τις στρεβλώσεις και παθογένειες του ασφαλιστικού μας συστήματος αλλά για να αποδείξω ότι το πρόβλημα δεν είναι η υποτιθέμενη γενναιοδωρία του.

Η πιο σημαντική διαταραχή στο σύστημα οφείλεται στα μειωμένα έσοδα που κατέγραψε τα τελευταία χρόνια. Αυτά προέκυψαν τόσο από τις απώλειες περιουσιακών στοιχείων που προκάλεσε το PSI ( κούρεμα των ομολόγων του ελληνικού δημοσίου που κατείχαν τα Ασφαλιστικά Ταμεία με συνολικό κόστος περίπου 25 δις) όσο όμως -και κυρίως- από την μεγάλη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών που προκάλεσε η εκτίναξη της ανεργίας και η μείωση των μισθών.

Ειδικότερα δε, κατά τη περίοδο 2010- 2014 με σειρά μέτρων αφαιρέθηκαν από το ασφαλιστικό  μας σύστημα περί τα 13 δις ευρώ, με αντίστοιχη μείωση συντάξεων και παροχών σε ποσοστό περίπου 50%, γεγονός που έχει εξαντλήσει τα περιθώρια περεταίρω μειώσεων χωρίς να θιγεί ο πυρήνας λειτουργίας του συστήματος.

Εξάλλου πρέπει να καταλάβουμε ότι το σύστημα πιέζεται κυρίως από την πλευρά των εσόδων κι όχι τόσο των δαπανών, όπως συχνά υπονοείται.
Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να επισημάνω και ένα επιπλέον στοιχείο που αποτελεί ιδιαιτερότητα της Ελλάδας της κρίσης.

Το ασφαλιστικό σύστημα αποτελεί τον θεσμοθετημένο μηχανισμό αλληλεγγύης μεταξύ των γενεών και η βιωσιμότητα του είναι κεντρικό ζήτημα για το σύνολο της κοινωνίας. Παραδοσιακά, αυτή η αλληλεγγύη σημαίνει ότι οι νέοι χρηματοδοτούν με τις εισφορές τους τις συντάξεις των γονιών τους. Όμως, στην Ελλάδα της κρίσης, συχνά βλέπουμε αυτή την αλληλεγγύη αντεστραμμένη αφού οι συντάξεις των γονιών χρηματοδοτούν την επιβίωση των παιδιών τους. Οι συντάξεις της τρίτης ηλικίας είναι το τελευταίο καταφύγιο για ολόκληρες οικογένειες που έχουν ένα ή κανένα πλέον μέλος να εργάζεται σε μια χώρα με ανεργία 25% στο γενικό πληθυσμό και 50% στους νέους.

Μπροστά σε μια τέτοια κατάσταση δεν μπορούμε να υιοθετούμε μια λογική τυφλών και οριζόντιων περικοπών, όπως μας ζητάνε κάποιοι, που θα προκαλέσουν δραματικές κοινωνικές συνέπειες. Από την άλλη δεν στεκόμαστε καθόλου αδιάφορα μπροστά στην αδύναμη προοπτική του ασφαλιστικού μας συστήματος και είμαστε αποφασισμένοι να εξασφαλίσουμε τη βιωσιμότητα του.

Η Ελληνική κυβέρνηση κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις για εξορθολογισμό του συστήματος. Συμφωνήσαμε στην άμεση κατάργηση του καθεστώς των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων που αυξάνουν τη μέση ηλικία συνταξιοδότησης και δεσμευτήκαμε να προχωρήσουμε άμεσα στην ενοποίηση των ταμείων, μειώνοντας τα λειτουργικά τους έσοδα και περιορίζοντας τα ειδικά καθεστώτα.

Όπως αναλύσαμε διεξοδικά στις συζητήσεις με τους θεσμούς, αυτές οι μεταρρυθμίσεις λειτουργούν αποφασιστικά υπέρ της βιωσιμότητας του συστήματος. Κι όπως όλες οι μεταρρυθμίσεις, τα αποτελέσματά τους δεν φαίνονται από τη μια μέρα στην άλλη. Όμως η βιωσιμότητα απαιτεί μακροπρόθεσμη οπτική και δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται με στενά βραχυπρόθεσμα δημοσιονομικά κριτήρια (πχ μείωση δαπάνης κατά 1% του ΑΕΠ το 2016).

Ο Ντισραέλι έλεγε ότι υπάρχουν τριών ειδών ψεύδη: τα συνήθη, τα καταστρεπτικά και η στατιστική. Ας μην επιτρέψουμε μια ιδεοληπτική χρήση των δεικτών να καταστρέψει την ώριμη συμφωνία που προετοιμάσαμε όλο το προηγούμενο διάστημα των εντατικών διαβουλεύσεων. Είναι καθήκον όλων μας.

ΑΛΣΟΣ Μοσχοποδιου Μπαρμπα-Γιαννης.

ΠΟΛΛΕΣ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΜΑΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΤΟΝ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΜΑΣ ΧΩΡΟ ΣΤΟ ΑΛΣΟΣ ΜΟΣΧΟΠΟΔΙΟΥ!
ΚΑΘΕ ΤΕΤΑΡΤΗ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ-ΚΥΡΙΑΚΗ ΟΙ ΑΜΠΑΡΤΖΑΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΠΑΡΤΥ!!

ΚΚΕ Κοινοβουλευτική Ομάδα

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Θέμα: Απολύσεις, τρομοκρατία, ασυδοσία από την εταιρία KERNEOS στα μεταλλεία βωξίτη της Φωκίδας.

Όλο το αντιλαϊκό- αντεργατικό νομοθετικό οπλοστάσιο που στήθηκε την τελευταία πενταετία και που ενισχύεται από τη σημερινή συγκυβέρνηση, αξιοποιεί το τελευταίο διάστημα η εταιρία KERNEOS σε βάρος των εργατών στα μεταλλεία βωξίτη της Φωκίδας, προκειμένου να αυξήσει ακόμη περισσότερο την παραγωγικότητα άρα και τα κέρδη της ως μονοπωλιακός όμιλος.
Ήδη από την πρώτη μέρα αλλαγής του ιδιοκτησιακού καθεστώτος, η νέα εργοδοσία προετοίμαζε το έδαφος για το τσάκισμα κάθε εργασιακού δικαιώματος αλλά και για απολύσεις που θα ακολουθούσαν καλλιεργώντας κλίμα τρομοκρατίας, αβεβαιότητας και ανασφάλειας, με τακτικά μαζέματα ενημέρωσης-εκφοβισμού- απειλών των εργαζόμενων.
Προχώρησε σε αύξηση του εργασιακού ωραρίου.
Έχει ήδη προχωρήσει σε μειώσεις μισθών κατά 10-15%, χωρίς μέχρι πρότινος κανένας εργαζόμενος να γνωρίζει από πού έχουν γίνει οι περικοπές, αφού μόνο πρόσφατα κάποιοι από αυτούς πήραν τα εξοφλητήρια στα χέρια τους. Αντίστοιχες μειώσεις υφίστανται και όσοι εργαζόμενοι δούλευαν σε εργολάβους και απορροφήθηκαν από την KERNEOS υπογράφοντας εξευτελιστικές ατομικές συμβάσεις.
Μειώνει δραστικά τα μέτρα προστασίας και ασφάλειας. Το αποτέλεσμα είναι να αποτελούν καθημερινό σχεδόν φαινόμενο οι πτώσεις τμημάτων στα μέτωπα των στοών οι οποίες έχουν ήδη προκαλέσει τραυματισμούς εργατών, ενώ δικαιολογημένα εκφράζονται φόβοι ότι σύντομα θα υπάρξουν και σοβαρότερα ατυχήματα.
Απέλυσε μέσα σε διάστημα περίπου μίας εβδομάδας 13 εργαζόμενους, 8 από τους οποίους είχαν ήδη τεθεί σε καθεστώς υποχρεωτικής αργίας, και ήταν χειριστές μηχανημάτων, που με τη δουλειά τους, εξασφάλιζαν την ασφαλή εργασία για τους υπόλοιπους εργάτες στις στοές. Η διοίκηση δε εκδηλώνει ανοιχτά και ωμά της προθέσεις της για συνέχιση των απολύσεων, ακόμη και αν αυτό στοιχίσει σε ανθρώπινες ζωές, αναφέροντας σε συνάντηση με τους εργαζόμενους: «οι απολύσεις θα συνεχιστούν...τα βαρίδια πρέπει να πεταχτούν. Πάμε στην επόμενη μέρα με ότι κόστος χρειαστεί!!».
Μπροστά σε όλα αυτά και στη δικαιολογημένη αγανάκτηση και οργή τόσο των εργαζόμενων του μεταλλείου όσο και φορέων της τοπικής κοινωνίας που έχουν ήδη θρηνήσει νεκρούς στο βωμό της  αύξησης των κερδών  του προηγούμενου ιδιοκτήτη, που βλέπουν τη δημόσια περιουσία της περιοχής, τον βωξίτη, να ξεπουλιέται, τα βουνά της περιοχής να ξεκοιλιάζονται, η εργοδοσία συνεχίζει τις προκλήσεις δηλώνοντας: «…κι όλη οι κοινωνία να ξεσηκωθεί θα το αντιμετωπίσουμε…το μαγαζί αυτό δεν συνδιοικείται», προφανώς εννοώντας ότι δεν δέχεται παρεμβάσεις και ότι δε λογαριάζει τίποτα μπροστά στα κέρδη της.

Ερωτάται ο κ. υπουργός τι προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση:
  • Για την επικίνδυνη αυτή κατάσταση που διαμορφώνει η επίθεση της εργοδοσία και περικλείει μεγάλους κινδύνους ακόμα και για τη ζωή των εργατών.   
  • Καθώς και για τις απολύσεις και τη μείωση των μισθών.

Οι Βουλευτές

Γιώργος Μαρίνος
Γιάννης Γκιόκας
Χρήστος Κατσώτης

Επίσκεψη προέδρου ΚΙΔΗΣΟ, Γιώργου Παπανδρέου στον Κώστα Μπακογιάννη

Σας ενημερώνουμε ότι σήμερα Τετάρτη 17 Ιουνίου και ώρα 17:00,
ο πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ, Γιώργος Παπανδρέου, θα επισκεφθεί τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη, 
στο γραφείο της Περιφέρειας, στη Λαμία (Υψηλάντη 1).

Βάσεις 2015: Πτώση έως και 1000 μόρια

Ιδιότυπο καθεστώς στη Βιομηχανική Περιοχή της Θίσβης Βοιωτίας

Με επιτυχία το πολιτιστικό διήμερο της Ένωσης Μικρασιατών Θήβας -φωτο ρεπορταζ

Τρίτη, 16 Ιουνίου 2015

Θήβα:Σύμβαση με ΕΥΔΑΠ ΠΑΓΙΩΝ-μείωση κατά 55% της τιμής αγοράς του νερού

Με επιτυχία το πολιτιστικό διήμερο της Ένωσης Μικρασιατών Θήβας -φωτο ρεπορταζ

Αυτοί είναι οι 3 τρόποι που τα πρατήρια μας κλέβουν στην βενζίνη

Με τεχνάσματα, αλλά και με τη χρήση της τεχνολογίας επιτήδειοι πρατηριούχοι βρίσκουν τρόπους να κλέβουν τους οδηγούς και να τους βάζουν λιγότερη βενζίνη στα ρεζερβουάρ από αυτή που έχουν πληρώσει...


Οι τρόποι που έχουν βρει είναι τρεις:

• Με τη χρήση της τεχνολογίας

Αν κάποιος «πειράξει» το λογισμικό στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του πρατηρίου που συνδέεται με τις αντλίες, τότε ο χειριστής μπορεί να του δίνει εντολές μέσω κινητού ή από τον δικό του υπολογιστή στο σπίτι του μέσω διαδικτύου είτε και μέσω κινητού τηλεφώνου. Με αυτόν τον τρόπο λειτουργούσε και το οργανωμένο κύκλωμα νοθείας και λαθρεμπορίας καυσίμων που εξαρθρώθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο.

• Κλοπή στον μετρητή

Σε αυτήν την περίπτωση πρέπει να είναι καλά εκπαιδευμένος ο υπάλληλος του πρατηρίου, ώστε να «κλέβει» με μαεστρία τον πελάτη. Για παράδειγμα βάζει βενζίνη αξίας π.χ. 5 ευρώ σε ένα μηχανάκι και στη συνέχεια τοποθετεί το πιστόλι στην αντλία κατά τρόπο που να μην εφαρμόζει ακριβώς, με αποτέλεσμα ο μετρητής να συνεχίζει να γράφει και όταν σταματήσει το πρώτο αυτοκίνητο η αντλία μετρά από τα 5 ευρώ και μετά. Έτσι αντί για βενζίνη αξίας 20 ευρώ αποδίδει καύσιμο αξίας 15 ευρώ. Μάλιστα πολλές φορές λένε στους οδηγούς να μετακινήσουν λίγο πιο μπροστά το όχημα ώστε να εξυπηρετήσουν και άλλους με αποτέλεσμα να ο οδηγός να μην έχει οπτική επαφή με την αντλία.

• Νοθεία με χρήση ουσιών

Μία από τις πιο συχνές καταγγελίες που γίνονται στο υπουργείο Ανάπτυξης είναι από οδηγούς που λένε πως έβαλαν 20 λίτρα και μετά από λίγα χιλιόμετρα έπεσε απότομα η στάθμη του δείκτη. Σε αυτήν την περίπτωση υπάρχει νοθεία με την προσθήκη ουσιών όπως η τολουόλη που αυξάνει τεχνητά τον όγκο του καυσίμου με αποτέλεσμα μόλις πέσει η θερμοκρασία του έπειτα από λίγα χιλιόμετρα να πέφτει απότομα και η στάθμη του δείκτη.

ΣΚΑΝΔΑΛΟ: Έσβησαν πρόστιμο 1,4 εκατ. ευρώ από επιχειρηματία

Μέλη Επιτροπής Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών του Υπ. Οικονομικών ελέγχονται ποινικά για ακύρωση προστίμων ύψους 1,4 εκατ. ευρώ σε βάρος επιχειρηματία...

Για το αδίκημα της απιστίας στην υπηρεσία ελέγχονται μέλη της Επιτροπής για την Επίλυση Φορολογικών Διαφορών της Γενικής Διεύθυνσης Φορολογικών Ελέγχων του Υπουργείου Οικονομικών, που έκαναν δεκτή την προσφυγή γνωστού επιχειρηματία της Θεσσαλονίκης, κατά προηγούμενων αποφάσεων των αρμόδιων Φορολογικών Αρχών, με τις οποίες του είχαν επιβληθεί πρόστιμα, συνολικού ύψους άνω του 1,4 εκατ. ευρώ, για έκδοση εικονικών φορολογικών στοιχείων.

Ως ηθικός αυτουργός στην παραπάνω πράξη ελέγχεται κι ο επιχειρηματίας, ο οποίος δραστηριοποιείται στον τομέα της πώλησης κοσμημάτων.

Η υπόθεση ερευνήθηκε από τις δικαστικές Αρχές της Θεσσαλονίκης, ύστερα από ανώνυμη καταγγελία άνδρα που εμφανίστηκε με την ιδιότητα του συνταξιούχου εφοριακού. Τα επιβληθέντα πρόστιμα συνδέονταν με επιστροφές ΦΠΑ από πωλήσεις πολυτελών ρολογιών σε χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ καταλογίστηκαν για τις οικονομικές χρήσεις 1999/2000 και 2000/2001.

Σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές, οι αποφάσεις επιβολής προστίμων αφορούσαν δύο εταιρείες, στις οποίες ο εμπλεκόμενος επιχειρηματίας εμφανίζεται ως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της πρώτης και διαχειριστής της δεύτερης. Κατά τις ίδιες πηγές, η παραπάνω Επιτροπή, κατά πλειοψηφία, με απόφαση που ελήφθη το Σεπτέμβριο του 2013, «εντελώς αδικαιολόγητα και αβασάνιστα» έκανε δεκτή την προσφυγή, ακυρώνοντας τα πρόστιμα.

Η επιτροπή αποτελείτο από τον πρόεδρό της, εκπρόσωπο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, και τρία μέλη, εκ των οποίων μία υπάλληλο της Διεύθυνσης Παρακολούθησης Νομικών Υποθέσεων Ελέγχου και Αναγκαστικής Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων, έναν φοροτεχνικό-εκπρόσωπο της ΓΣΕΒΕΕ και τον τότε επικεφαλής της Β' Υποδιεύθυνσης Εσόδων του ΣΔΟΕ Αττικής. Οι πρώτοι τρεις είναι αυτοί που ελέγχονται ποινικά.

Με βάση τα παραπάνω ο απερχόμενος εισαγγελέας Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Διαφθοράς Θεσσαλονίκης, εισαγγελέας Εφετών Αργύρης Δημόπουλος, διαβίβασε για τα περαιτέρω τη σχηματισθείσα δικογραφία στη συνάδελφό του εισαγγελέα Διαφθοράς Αθηνών Μαρία Ράικου, λόγω τοπικής αρμοδιότητας, καθώς τα υπό διερεύνηση αδικήματα τελέστηκαν στην πρωτεύουσα, έδρα της συγκεκριμένης Επιτροπής.

Δ. Μάρδας: Διασφαλισμένη η καταβολή μισθών και συντάξεων για τον Ιούνιο

Στην εκτίμηση πως η καταβολή μισθών και συντάξεων είναι διασφαλισμένη για τον Ιούνιο εξέφρασε ο...
αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας, μιλώντας στον τηλεόραση του τηλεοπτικού σταθμού «Star».

«Με τα δεδομένα που έχουμε πληρώνουμε μισθούς και συντάξεις για τον Ιούνιο» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός, ενώ διαμήνυσε πως στόχος της κυβέρνησης είναι να αποπληρώνει τις υποχρεώσεις της στο χρόνο που πρέπει.

Σχετικά με την αποπληρωμή του Διεθνές Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), εξήγησε πως δεν μπορεί να απαντήσει, καθώς έως τα τέλη του Ιουνίου διαμεσολαβούν μία σειρά παράγοντες, όπως η επίτευξη συμφωνίας και οι αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ).

Παράλληλα, ο κ. Μάρδας εκτίμησε πως στο τέλος θα υπάρξει συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών, ενώ αποκάλυψε πως στις 24 Φεβρουαρίου τα δημόσια ταμεία ήταν άδεια.

«Δίχως τις κινήσεις της κυβέρνησης, από τα τέλη Φεβρουαρίου δεν θα υπήρχαν χρήματα» εξήγησε.

Κυριακή, 14 Ιουνίου 2015

Ο πύργος του Μουσείου της Θήβας για πρώτη φορά ανοιχτός στο κοινό-ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

«Θέλουμε μια ΕΛ.ΑΣ. που σέβεται τα δικαιώματα των πολιτών»

Πρώτη φορά στην ιστορία του Athens Pride αστυνομικοί, που συμμετείχαν o καθένας μόνος του τα προηγούμενα χρόνια, κατεβαίνουν μαζί στην πορεία διεκδίκησης των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤ (ως ιδιώτες) και προσκαλούν συναδέλφους τους να τους ακολουθήσουν, για
να δώσουν το μήνυμα μιας αστυνομίας που στέκεται στο πλευρό όσων αντιμετωπίζουν διακρίσεις και προασπίζει τα ανθρώπινα διακαιώματα.
«Σκοπός της ΕΛ.ΑΣ., όπως αναφέρεται στο Σύνταγμα και στους νόμους, είναι ο σεβασμός και η προστασία των πολιτών, ιδιαίτερα αυτών που ανήκουν σε ευάλωτες και διακριτές κοινωνικές ομάδες. Και τα ΛΟΑΤ άτομα ανήκουν σε αυτές τις ομάδες, καθώς δέχονται ρατσισμό, όπως μαρτυρά το πλήθος των καταγγελιών τους», λέει ο Φωτεινός Παγιαύλας, αντιπρόσωπος της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθήνας στην ΠΟΑΣΥ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων).

Οσοι έχουν εμπειρία από εκδηλώσεις υπερηφάνειας του ΛΟΑΤ κινήματος στο εξωτερικό γνωρίζουν ότι συχνά συμμετέχουν επίσημα στην πορεία μπλοκ ένστολων αστυνομικών, συχνά πάνω σε άρμα ή σε περιπολικό διακοσμημένο με τα χρώματα του ουράνιου τόξου, του σήματος του ΛΟΑΤ κινήματος διεθνώς. Δεν είναι σπάνια εικόνα να προπορεύονται ειδικά σώματα της αστυνομίας, που αποτελούν τους συνδέσμους του σώματος με την κοινότητα των ΛΟΑΤ.

Στην Ελλάδα, η συζήτηση φαίνεται ότι αποτελεί ακόμα ταμπού στο εσωτερικό της αστυνομίας. Οι Ελληνες ΛΟΑΤ αστυνομικοί κρύβουν συχνά τον σεξουαλικό προσανατολισμό τους, ενώ έχουν καταγγελθεί αρκετά περιστατικά ομοφοβικών και τρανσφοβικών διακρίσεων ή και βίας εκ μέρους της αστυνομίας. Πρόσφατο παράδειγμα η καταγγελία για τη στάση της αστυνομίας σε επίθεση με μαχαίρι που δέχτηκε μια τρανς και η παρέα της σε νυχτερινό μαγαζί στην Αίγινα (ο ένας από τους δράστες είχε τατουάζ σβάστικα στο σβέρκο), όπου η αστυνομία όχι μόνο δεν προστάτευσε τα θύματα, αλλά τους επιτέθηκε φραστικά και παρείχε κάλυψη στους δράστες. Αλλο παράδειγμα, η καταγγελία δύο νεαρών που περπατούσαν χέρι χέρι στην περιοχή της Ακρόπολης πέρσι το καλοκαίρι, για να δεχτούν ειρωνεία και επίδειξη δύναμης από ομάδα αστυνομικών.


Παράπτωμα οι διακρίσεις

«Η ομοφοβική και τρανσφοβική βία, όπως και κάθε είδους διάκριση, αποτελούν πειθαρχικό και ποινικό παράπτωμα. Οποιοι αστυνομικοί είναι ομοφυλόφιλοι ή έχουν διαφορετική ταυτότητα φύλου πρέπει να αντιμετωπίζονται ως ισότιμοι συνάδελφοι. Δεν έχουμε βέβαια περιστατικά βίας απέναντι σε ομοφυλόφιλους αστυνομικούς, ωστόσο το κρύβουν. Η αστυνομία χρειάζεται να αποστρατιωτικοποιηθεί και να εκδημοκρατιστεί, να είναι πιο ευέλικτη, πιο κοντά στον πολίτη, αλλά και να δίνει τη δυνατότητα στον αστυνομικό να αναπτύξει ελεύθερα την προσωπικότητά του, όπως συμβαίνει σε πολλές χώρες», λέει στην «Εφ.Συν.» ο Μ.Μ., αντιπρόσωπος της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων στην ΠΟΑΣΥ (τα στοιχεία του βρίσκονται στη διάθεση της εφημερίδας).

Συνεχίζει: «Στην Ελλάδα επικρατεί αυταρχικότητα, η οποία οφείλεται σε στρατοκρατικές αντιλήψεις από παλιότερες εποχές, από μια δεξιά, αν θέλετε, αντίληψη “πατρίς, θρησκεία, οικογένεια” που κυριαρχεί. Χρειάζεται εκπαίδευση στα ανθρώπινα δικαιώματα ο αστυνομικός, ώστε να καταλάβει ότι το διαφορετικό δεν είναι λάθος, ότι η θέση της αστυνομίας είναι μέσα στην κοινωνία, στο πλευρό των ΛΟΑΤ, του μετανάστη, του απολυμένου, του συνταξιούχου, όλων όσων τα δικαιώματα παραβιάζονται. Ανήκουμε άλλωστε κι εμείς στις αδύναμες τάξεις, είμαστε των χιλίων ευρώ. H παρουσία μας φέτος στο Pride θα στείλει μήνυμα στους συντηρητικούς κύκλους ότι υπάρχουν και αστυνομικοί που υπερασπίζονται τα δικαιώματα των ευάλωτων ομάδων, και ας μην τους αρέσει».

Περίπου δέκα αστυνομικοί και φίλοι τους έχουν ανταποκριθεί μέχρι στιγμής στην έκκληση και δηλώνουν πως θα πάρουν μέρος στην πορεία, χωρίς στολή, σαν ιδιώτες, αλλά με κοινή επιθυμία να δοθεί το μήνυμα πως ρόλος της αστυνομίας είναι να προστατεύει τα ανθρώπινα δικαιώματα.

«Κάθε σύγχρονος αστυνομικός, ως μέλος μιας φιλελεύθερης πολυπολιτισμικής κοινωνίας, οφείλει να είναι αμερόληπτος, χωρίς να κάνει διακρίσεις, και να αντιμετωπίζει όλους τους πολίτες ως ισότιμα μέλη ανεξαρτήτως σεξουαλικού προσανατολισμού», λέει στην «Εφ.Συν.» ο αστυνομικός Γ.Μ.

Ο Φωτεινός Παγιαύλας, ο αντιπρόσωπος της Ενωσης Aθήνας στην ΠΟΑΣΥ, εκφράζει την ελπίδα να συμμετάσχουν το Σάββατο όλοι οι αστυνομικοί που επιθυμούν την αποδοχή και τον σεβασμό όσων διεκδικούν ισονομία και δικαιώματα. «Οι ακροδεξιές αντιλήψεις αρχίζουν να ριζώνουν στην κοινωνία μας και οι προοδευτικές δυνάμεις από όλους τους χώρους πρέπει να αντιδράσουν. Οσοι συμμετέχουμε το Σάββατο, έχουμε πάνω κάτω κοινές αντιλήψεις. Είμαστε υπέρ της ποικιλομορφίας, του αλληλοσεβασμού και της αμοιβαίας αποδοχής και συνάμα κατά της στερεοτυπικής αντιμετώπισης, κατά της ξενοφοβίας, της ομοφοβίας, της τρανσφοβίας. Ζητάμε παράλληλα να μας αντιμετωπίζουν οι πολίτες ως ισότιμα μέλη της κοινωνίας, με κατανόηση και σεβασμό. Πιστεύουμε πως η αστυνομία δεν πρέπει να μένει απαθής και στάσιμη στις κοινωνικές εξελίξεις. Σε μια μεγάλη εκδήλωση-θεσμό, που γίνεται υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και της περιφέρειας Αττικής, θα έπρεπε να εκπροσωπείται επισήμως, όπως κάνουν οι αστυνομίες των προηγμένων κρατών στα δικά τους pride», λέει.
Συντάκτης: Δημήτρης Αγγελίδης
efsyn.gr