Σάββατο, 4 Ιουλίου 2015

Θρήνος στην Φωκίδα με ζευγάρι που βρέθηκε στον γκρεμό

Το ηλικιωμένο ζευγάρι επέστρεφε στο χωριό του από την Αθήνα...

Το δυστύχημα έγινε σύμφωνα με τις εκτιμήσεις το μεσημέρι της Παρασκευής στο 4ο χλμ του δρόμου Κοκκίνου – Πενταγιών, στη περιοχή του Λιδορικίου στη Φωκίδα.

Για άγνωστο λόγο ο 82χρονος οδηγός έχασε τον έλεγχο και το αυτοκίνητο έπεσε στο γκρεμό.

Η ώρα περνούσε και το γεγονός ότι το ζευγάρι δεν έφτασε στο χωριό, στο Διχώρι ανησύχησε την κόρη τους.

Τους έπαιρνε τηλέφωνο και δεν απαντούσαν.

Τότε ενημέρωσε την αστυνομία. Η έρευνα των αστυνομικών του Α.Τ. Λιδορικίου και των κάτοικων του χωριού είχε άσχημο αποτέλεσμα.

Αρκετές ώρες αργότερα, στις 10 το βράδυ, το αυτοκίνητο βρέθηκε πεσμένο στο γκρεμό. Ο 82χρονος ήταν νεκρός και η σύζυγός του σοβαρά τραυματισμένη.

Παρασκευή, 3 Ιουλίου 2015

ΒΙΝΤΕΟ: Άλλο ενα κόψιμο στον αέρα απο το MEGA ενός παππού που τόλμησε να μιλήσει για το ΟΧΙ

Εκεί στο MEGA δεν είναι και πολύ προσεχτικοί και καταλάθος βγάζουν παππούδες που μιλάνε υπέρ του ΟΧΙ με αποτέλεσμα να τους κόβουν κακήν κακώς στον αέρα. Η λύση είναι όμως απλή και εύκολη φίλοι μας στο Μεγάλο Κανάλι και το κάνουν ήδη ANT1 και ΣΚΑΙ. Δεν μεταδίδουμε ποτέ ζωντανά ρεπορτάζ με παππούδες παρά μόνο μαγνητοσκοπημένα και φυσικά μόνο ηλικιωμένους υπέρ του ΝΑΙ ή ημιλυπόθυμους ώστε να μην μπορούν να μιλήσουν.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:Έκτακτη ανακοίνωση της ΔΕΗ!

«Πάγια στρατηγική της ΔΕΗ κατά τη συμμετοχή της στη χονδρεμπορική αγορά, είναι να επιτυγχάνεται η βέλτιστη αξιοποίηση όλων των πόρων που διατίθενται, βραχυπρόθεσμα αλλά και στρατηγικά μακροπρόθεσμα,για την ικανοποίηση της ζήτησης με τρόπο που να υπηρετείται το συμφέρον του τελικού καταναλωτή και η πρόσβασή του σε φθηνό και αξιόπιστο προϊόν», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση.

Η διοίκηση της ΔΕΗ προχώρησε σε αυτή την δήλωση μετά τα δημοσιεύματα που αναφέρονται σε προσπάθεια της ΔΕΗ να ευνοήσει τις εισαγωγές ηλεκτρικής ενέργειας, έναντι της εγχώριας παραγωγής.

«Οι εικασίες και εκτιμήσεις που διατυπώνονται στα εν λόγω δημοσιεύματα για την εφαρμογή συγκεκριμένης πολιτικής τιμών για την εξυπηρέτηση άλλων σκοπών, δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια και το μόνο που κατορθώνουν, είναι να προκαλούν άσκοπο αίσθημα ανασφάλειας στο ευρύ κοινό»,  προσθέτει.

Θέλει τέχνη για τέτοιο ατύχημα - Δείτε τι έκαναν οι άνθρωποι... [photos]

Άντε να τα εξηγήσεις στον ασφαλιστή! - Δείτε τις φωτογραφίες...
http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2015/07/photos_6.html

Κάλεσμα γερμανικών σωματείων προς τις ελληνίδες και τους έλληνες συνάδελφους:Πείτε ΟΧΙ στον εκβιασμό από την Κομισιόν, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ
Πείτε ΟΧΙ στη συνέχιση της κοινωνικής αποδόμησης
   

Απέχουμε μόλις τρία λεπτά από το τέλος του κόσμου, σύμφωνα με τους επιστήμονες

Το συμβολικό «Ρολόι της Αποκάλυψης» μετακινήθηκε δυο λεπτά πιο κοντά στα...
μεσάνυχτα την εβδομάδα που πέρασε και αυτή τη φορά ο πυρηνικός πόλεμος ήταν μόνο ένα μέρος της αιτίας.

Η αποτυχία της ανθρωπότητας να μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, που οδηγεί στην παγκόσμια κλιματική αλλαγή, σε συνδυασμό με τον εκσυγχρονισμό των πυρηνικών οπλοστασίων στον πλανήτη, ώθησε το Bulletin of the Atomic Scientists (Ενημερωτικό Δελτίο Πυρηνικών Επιστημόνων) να ρυθμίσει το συμβολικό του ρολόι στα τρία λεπτά από τα μεσάνυχτα – την πλησιέστερη ρύθμιση από την εποχή που ο Ψυχρός Πόλεμος ήταν στο ζενίθ του.

«Οι ηγέτες παγκοσμίως απέτυχαν να πάρουν μέτρα με την ταχύτητα ή στην κλίμακα που απαιτούνταν για να προστατευθούν οι πολίτες από πιθανή καταστροφή» είπε η Kenette Benedict, η εκδότρια της επιθεώρησης. Η κατάσταση δεν είναι απελπιστική, αλλά οι πολίτες πρέπει να απαιτήσουν τη λήψη μέτρων για τη μείωση των εκπομπών αερίων διοξειδίου του άνθρακα «σύντομα-πολύ σύντομα» για να αποτρέψουν την καταστροφή.

«Εν ολίγοις, απίστευτες κυβερνητικές αποτυχίες έχουν θέσει σε κίνδυνο τον πολιτισμό σε παγκόσμια κλίμακα» είπε η Benedict. Το Bulletin δημιούργησε το ρολόι το 1947 ως ένα τρόπο υπογράμμισης των κινδύνων της πυρηνικής εποχής. Άρχισε να παραγοντοποιεί το θέμα της κλιματικής αλλαγής «ως μια τρομερή πρόκληση για την ανθρωπότητα» το 2007.

Τα μέλη του ΟΗΕ αναμένεται να συγκεντρωθούν τον ερχόμενο Δεκέμβριο στο Παρίσι για να καταλήξουν σε ένα σχέδιο για τη μείωση των εκπομπών, με την ελπίδα να περιοριστεί η κλιματική αλλαγή στους δυο βαθμούς Κελσίου πάνω από τα προβιομηχανικά επίπεδα. Ο διεθνής οργανισμός κάλεσε τις χώρες να αρχίσουν να υποβάλλουν τα σχέδιά τους αυτή την εβδομάδα μέσω μιας νέας ιστοσελίδας. Τα εν λόγω σχέδια θα πρέπει να περιλαμβάνουν χρονοδιαγράμματα για τον περιορισμό της παραγωγής άνθρακα σε «σαφής και ξεκάθαρα έγγραφα».

Ο Richard Somerville, μέλος του Συμβουλίου Επιστήμης και Ασφάλειας του Bulletin, είπε ότι τα βήματα που έχουν γίνει μέχρι σήμερα για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα είναι «εντελώς ανεπαρκή» για να αποτρέψουν την καταστροφή.

«Εκτός κι αν γίνουν πολύ μεγαλύτερες μειώσεις των εκπομπών πολύ σύντομα, μέχρι το τέλος του αιώνα οι χώρες θα έχουν εκπέμψει αρκετό διοξείδιο του άνθρακα και άλλα αέρια του θερμοκηπίου ώστε να μεταμορφώσουν βαθιά το κλίμα της Γης» είπε. «Η προκύπτουσα κλιματική αλλαγή θα βλάψει εκατομμύρια ανθρώπους και θα απειλήσει πολλά βασικά οικολογικά συστήματα στα οποία στηρίζεται ο πολιτισμός».

Οι επιστήμονες λένε ότι οι υψηλές θερμοκρασίες είναι πιθανό να οδηγήσουν σε περαιτέρω άνοδο της στάθμης της θάλασσας, σε πιο όξινους ωκεανούς και πιο έντονες καταιγίδες και ξηρασίες, με συνέπειες που αναμένεται να επιβαρύνουν δυσανάλογα τους φτωχούς του κόσμου. Προηγούμενες συνομιλίες για το κλίμα παρέλυσαν από τις διαφωνίες μεταξύ της βιομηχανοποιημένης Δύσης και των ταχύτατα αναπτυσσόμενων χωρών όπως είναι η Ινδία και η Κίνα, που κατασκευάζουν ταχέως νέες εργοστασιακές μονάδες οι οποίες λειτουργούν με ορυκτά καύσιμα.

Οι δυο μεγαλύτεροι παραγωγοί εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στον κόσμο, η Κίνα και οι ΗΠΑ, έφθασαν σε μια συμφωνία-ορόσημο για την μείωση της παραγωγής άνθρακα τον περασμένο Νοέμβριο. Αλλά στις ΗΠΑ εκείνοι που αντιτίθενται με τη μείωση των εκπομπών συνεχίζουν να επιμένουν ότι η επιστήμη είναι ακόμα υπό αμφισβήτηση, παρά τις δεκαετίες διαφαινόμενης τάσης αύξησης της θερμοκρασίας.

Αν και πολλοί υποστηρικτές της λήψης σκληρών μέτρων για το κλίμα έχουν κάνει έκκληση για την αντικατάσταση των σταθμών υψηλής έντασης άνθρακα σε περισσότερα εργοστάσια πυρηνικής ενέργειας, η κατασκευή περισσότερων αντιδραστήρων ελλοχεύει την εξάπλωση της τεχνολογίας που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να παραχθεί μια πυρηνική βόμβα, είπε η Benedict.

«Η διεθνής κοινότητα δεν έχει αναπτύξει συντονισμένα σχέδια για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις με τις οποίες είναι αντιμέτωπη η πυρηνική ενέργεια, όσο αφορά στο κόστος, την ασφάλεια, τη διαχείριση των ραδιενεργών αποβλήτων και τον κίνδυνο της εξάπλωσης της» είπε.

Στο μεταξύ, περίπου 16.300 πυρηνικά όπλα παραμένουν παγκοσμίως σε αποθήκες και η μεταψυχροπολεμική διαδικασία του αφοπλισμού των εν λόγω οπλοστασίων «έχει σταματήσει» είπε η Benedict. Η Ινδία, το Πακιστάν και η Βόρεια Κορέα, από το 1991, έχουν ενταχθεί στον κατάλογο των αποκαλούμενων πυρηνικών δυνάμεων και οι μεγαλύτερες εξ αυτών, οι ΗΠΑ και η Ρωσία αναβαθμίζουν τις εναπομείνασες πυρηνικές κεφαλές.

Στο παρελθόν, το ρολόι είχε ρυθμιστεί ακόμα δυο φορές στα τρία λεπτά από τα μεσάνυχτα: το 1949, όταν η Σοβιετική Ένωση πραγματοποίησε τις πρώτες πυρηνικές δοκιμές της και το 1984, όταν ο διάλογος μεταξύ της Ουάσιγκτον και της Μόσχας σχεδόν σταμάτησε.

Ακόμα πιο κοντά είχε ρυθμιστεί το 1953, όταν η ανάπτυξη της βόμβας υδρογόνου από τις ΗΠΑ και τη Ρωσία οδήγησε την επιθεώρηση να μετακινήσει τους δείχτες του ρολογιού στα δύο λεπτά από τα μεσάνυχτα. Το 1991, με το τέλος του Ψυχρού Πολέμου και τις υπερδυνάμεις να βγαίνουν από δεκαετίες σε κατάσταση συναγερμού, το ρολόι γύρισε πίσω και ρυθμίστηκε στα 17 λεπτά από τα μεσάνυχτα.

Πέμπτη, 2 Ιουλίου 2015

ΜΟΛΙΣ ΤΩΡΑ!!!ΑΠΙΣΤΕΥΤH ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ EUROGROUP!!!Γ.Ντάισενμπλουμ:”Και “ΟΧΙ” να ψηφίσουν οι Ελληνες την Κυριακή θα….

Mε μια δήλωση που “καταπίνει” όλες τις προηγούμενες δηλώσεις του ιδίου και άλλων κοινοτικών αξιωματούχων, ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Algemeen Dagblad, δηλώνει πώς “Το “όχι” στο ελληνικό δημοψήφισμα δεν σημαίνει κατ’ ανάγκην Grexit” και πρακτικά θέλει να προλάβει αυτό που όλοι βλέπουν: Το “ΟΧΙ” είναι πιθανότερο από το “ΝΑΙ” στο δημοψήφισμα της Κυριακής, όσο και αν το “ΝΑΙ” λόγω του κλεισίματος των τραπεζών από ΕΚΤ και ΤτΚ.
Την ίδια στιγμή έκθεση-φωτιά δημοσίευσε το ΔΝΤ για το ελληνικό χρέος, στην οποία ζητά την ελάφρυνσή του και δηλώνει πως δεν είναι βιώσιμο, όπως αναφέρει το προσχέδιο ανάλυσης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους με ημερομηνία 26 Ιουνίου 2015.
Το ΔΝΤ ζητεί κούρεμα του Χρέους κατά 30%. Σύμφωνα με την Έκθεση, το ΔΝΤ προβλέπει ότι το Χρέος της χώρας θα βρίσκεται στο 150% του ΑΕΠ το 2020 και κοντά στο 140% του ΑΕΠ ΤΟ 2022.

Τετάρτη, 1 Ιουλίου 2015

Νέο μήνυμα από τον Λευκό Οίκο για την ελληνική διαπραγμάτευση

Νέο μήνυμα από τον Λευκό Οίκο...
Όλα τα μέρη τα οποία συμμετέχουν στη διαπραγμάτευση για την ελληνική οικονομική κρίση επιθυμούν η Ελλάδα να παραμείνει στην ευρωζώνη.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ είπε στους δημοσιογράφους στο Air Force One, το προεδρικό αεροσκάφος των ΗΠΑ, πως η Ουάσινγκτον παροτρύνει όλα τα μέρη να αναγνωρίσουν το αμοιβαίο τους συμφέρον στη διευθέτηση της κατάστασης.

Ο Νίκος Στρατέλος για την σημερινή άσχημη κατάσταση

Ο Νίκος Στρατέλλος πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θήβας, μιλάει στον Ι.Τασιούλη αποκλειστικά για το esterea για την πολύ κρίσιμη κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας.

http://e-sterea.gr/index.php/thiva/11796-o-nikos-stratelos-gia-tin-simerini-asximi-katastasi

Προσπάθειες για να μην υπάρξουν ελλείψεις στα φάρμακα

Διαβεβαιώσεις έλαβε ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής από τους...
εκπροσώπους του χώρου του φαρμάκου ότι θα συνεχιστεί ο εφοδιασμός της αγοράς με τις συνήθεις ποσότητες φαρμάκου.

Η ηγεσία του Υπουργείου βρίσκεται σε συνεχείς επαφές με όλους τους φορείς– φαρμακοβιομηχανία, φαρμακαποθήκες και φαρμακεία – ζητώντας από όλες τις πλευρές να διασφαλιστεί «η συνήθης ροή σκευασμάτων προς νοσοκομεία και φαρμακεία».Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο κ. Κουρουμπλής, κατέστησε σαφές ότι πρωταρχικός στόχος είναι «όλοι οι πολίτες, σε κάθε σημείο της χώρας, να έχουν επαρκή πρόσβαση στο φάρμακο και κατ’ επέκταση στο αγαθό της Υγείας. Παράλληλα ζήτησε από τη φαρμακοβιομηχανία να τηρηθεί η νόμιμη υποχρέωση διατήρησης αποθεμάτων τουλάχιστον 90 ημερών, όπως ορίζει ο νόμος».

Η ανταπόκριση του κλάδου επισφραγίζεται και από την ανακοίνωση του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ). «Ως μια ενιαία δύναμη, οι εταιρίες μέλη του ΣΦΕΕ παραμένοντας προσηλωμένες στην ηθική τους υποχρέωση απέναντι στους έλληνες πολίτες και τη χώρα, διαβεβαιώνουν ότι υπάρχει η ίδια επάρκεια φαρμάκων που υπήρχε και πριν από την ανακοίνωση του δημοψηφίσματος. Και φροντίζουμε από την δική μας πλευρά να ανατροφοδοτείται κανονικά η αλυσίδα φαρμάκων, προσκαλώντας τους πάντες να κάνουν το ίδιο. Βρισκόμαστε σε συνεχή συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας ώστε να αντιμετωπίζονται οι όποιες δυσλειτουργίες».Στο μεταξύ, και σύμφωνα με πληροφορίες, τα στελέχη στην οδό Αριστοτέλους εξετάζουν την προσωρινή κατάργηση των τρίμηνων και εξάμηνων συνταγών (που χορηγούνται σε χρονίως πάσχοντες για την καλύτερη εξυπηρέτηση τους ), σε μία προσπάθεια να διασφαλιστούν τα αποθέματα σκευασμάτων.
Παράλληλα και για τους ίδιους λόγους μελετάται το ενδεχόμενο να παγώσουν τις παράλληλες εξαγωγές, για όσο διάστημα είναι αποσταθεροποιημένη η αγορά.

Όμως, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, το σενάρια αυτά παραμένουν στο συρτάρι ως «plan b»,  μετά και τις διαβεβαιώσεις που έλαβε η ηγεσία του Υπουργείου από τους εκπροσώπους του κλάδου.

Πάντως, ήδη καταγράφονται τα πρώτα σημάδια πανικού στην αγορά: Για παράδειγμα σε ορισμένα φαρμακεία δεν γίνονται αποδεκτές οι πιστωτικές κάρτες.

Προβλήματα όπως εντοπίζονται και στις προμήθειες των νοσοκομείων, δεδομένου ότι μερίδα προμηθευτών – κυρίως τροφίμων – επιμένει να πληρωθεί τοις μετρητοίς. Προς το παρόν ωστόσο, τα προβλήματα αντιμετωπίζονται με την επιλογή άλλων προμηθευτών.

Δωρεάν εξετάσεις από τους γιατρούς

Την παροχή υπηρεσιών χωρίς χρήματα ζητούν από τα μέλη τους ο Ιατρικός Σύλλογος Αθήνας, και Θεσσαλονίκης, επικαλούμενοι τις κρίσιμες στιγμές που περνάει η χώρα.

Παράλληλα, και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος έδωσε εντολή σε όλους τους γιατρούς της χώρας, να «εξυπηρετούν τους ασθενείς με τον καλύτερο δυνατό τρόπο». Επιπλέον, έστειλε μήνυμα στα μέλη του «να συνταγογραφούν τα φάρμακα με επιστημονικό τρόπο και σύμφωνα με τις ανάγκες αλλά όχι με τα αιτήματα των ασθενών», ώστε να μην δημιουργηθούν προβλήματα ελλείψεων στην αγορά.

Προσαγωγές υπόπτων έξω από τράπεζα

Υπό αυστηρή αστυνομική επιτήρηση, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., πραγματοποιούνται οι...
συναλλαγές των πολιτών στα υποκαταστήματα τραπεζών που είναι ανοιχτά για τους συνταξιούχους, ενώ πριν από λίγο έγιναν τέσσερις προσαγωγές υπόπτων έξω από τράπεζα στη Νέα Σμύρνη.

Συγκεκριμένα, κατόπιν ενημέρωσης του Κέντρου Επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ, από αστυνομικό, έξω από το υποκατάστημα, ότι ένα αυτοκίνητο το οποίο κινείτο ύποπτα, ενώ υπήρχαν ουρές ηλικιωμένων, δυνάμεις που έφτασαν στο σημείο ακινητοποίησαν το όχημα και προσήγαγαν τους τέσσερις επιβαίνοντες, οι οποίοι εξετάζονται στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής.

Όπως έγινε γνωστό από αρμόδιους αξιωματικούς, για την προστασία των πολιτών στις τράπεζες εφαρμόζεται συγκεκριμένο σχέδιο φύλαξης και επιτήρησης των καταστημάτων, για την εφαρμογή του οποίου έχουν βγει στο δρόμο ακόμα και οι εργαζόμενοι στα γραφεία.

Συγκεκριμένα, για τα 350 καταστήματα τραπεζών που είναι ανοιχτά στην Αττική, έχουν διατεθεί δύο ένστολοι αστυνομικοί για το καθένα, δηλαδή συνολικά 700 αστυνομικοί, ενώ σύμφωνα με τα μέτρα, περιπολούν συνεχώς ομάδες ΔΙΑΣ και περιπολικά, καθώς και αστυνομικοί της Ασφάλειας με συμβατικά αυτοκίνητα, ανεβάζοντας τον αριθμό των αστυνομικών που διατίθενται για τον συγκεκριμένο σκοπό σε περισσότερους από 1.000.

Οι ένστολοι που βρίσκονται μόνιμα έξω από τις τράπεζες, έχουν εντολή στην παραμικρή ύποπτη κίνηση να ενημερώνουν το Κέντρο Επιχειρήσεων, προκειμένου να κινηθούν άμεσα οι εποχούμενες περιπολίες, όπως έγινε και την περίπτωση της Νέας Σμύρνης.

ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ η ΚΙΝΑ 315 δις, στην ΕΛΛΑΔΑ;

Μέσα σε όλο τον πανικό και την ανασφάλεια που επικρατεί γενικότερα στην Ευρώπη και τα χρηματιστήρια πουκατακρημνίζονται,
ο Καναδός δημοσιογράφος Benjamin Fulford, βγάζει μία είδηση την οποία και μεταφέρουμε:
Ο Νο 2 της κινεζικής κυβέρνησης, Li Keqiang, θα πετάξει για την Ευρώπη αυτή εβδομάδα, όπου θα ανακοινώσει πως η Κίνα θα συνεισφέρει γενναιόδωρα στο ευρωπαϊκό ταμείο ανασυγκρότησης 315 δισεκατομμύρια. Δεν είναι τυχαίο ότι αυτό το νούμερο είναι σχεδόν ακριβώς το ίδιο ποσό με το ελληνικό συνολικό χρέος…. 
πηγη PRESS-NEWS.GR

ΕΚΤΑΚΤΟ: Αλέξης Τσίπρας - Η Ελλάδα έτοιμη να αποδεχθεί τους όρους των πιστωτών!

Ο Αλέξης Τσίπρας θα αποδεχθεί όλους τους όρους των πιστωτών που βρίσκονται στο τραπέζι των συζητήσεων αυτό το Σαββατοκύριακο, με ελάχιστες μόνο αλλαγές, σύμφωνα με την επιστολή του πρωθυπουργού προς τους θεσμούς που εστάλη το βράδυ της Τρίτης και την οποία αποκαλύπτουν οι Financial Times.
Η Ελλάδα αποδέχεται όλες τις μεταρρυθμίσεις των πιστωτών στο φορολογικό σύστημα, με μόνο μία αλλαγή: την ειδική έκπτωση του 30% για τα νησιά, ενώ αποδέχεται και την αλλαγή ορίου συνταξιοδότησης στα 67 έτη, αρκεί να εφαρμοστεί από τον Οκτώβριο και όχι αμέσως.

Σύμφωνα με το άρθρο του Peter Spiegel στους Financial Times, η Αθήνα θα δεχθεί όλες τις μεταρρυθμίσεις για τον ΦΠΑ με μόνο μια αλλαγή: να διατηρηθεί η έκπτωση του 30% για τα νησιά ορισμένα από τα οποία βρίσκονται σε απομακρυσμένες περιοχές.

Όσον αφορά τις αλλαγές στο συνταξιοδοτικό, σύμφωνα με τους FT, ο κ. Τσίπρας ζητά οι αλλάγες για την μεταφορά του ορίου συνταξιοδότησης στα 67 έτη έως το 2022 να ξεκινήσουν τον Οκτώβριο αντί άμεσα όπως ζητούν οι δανειστές. Ζητά επίσης, κατά τους FT το ΕΚΑΣ που χορηγείται στους φτωχότερους συνταξιούχους, για το οποίο συμφωνεί να καταργηθεί σταδιακά έως τον Δεκέμβριο του 2019, να γίνει με πιο αργούς ρυθμούς από αυτούς που ζητάνε οι δανειστές.

«Η Ελληνική Κυβέρνηση είναι έτοιμη να δεχθεί αυτή το staff-level agreement (τεχνική συμφωνία σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων) που υπόκειται στις ακόλουθες τροποποιήσεις, προσθήκες ή επεξηγήσεις, ως ένα τμήμα της επέκτασης του εκπνέοντος προγράμματος διάσωσης και της νέας (τρίτης) δανειακής συμφωνίας για την οποία εστάλη αίτημα σήμερα, Τρίτη 30 Ιουνιου 2015» γράφει ο Αλέξης Τσίπρας και προσθέτει: «Όπως θα παρατηρήσετε οι προσθήκες μας είναι συγκεκριμένες και σέβονται απολύτως την ευρωστία και την αξιοπιστία του σχεδιασμού του συνολικού προγράμματος».

Η αρχή της επιστολής του πρωθυπουργού, όπως δημοσιεύεται στους Financial Times:
Πηγή: Πρώτο Θέμα

Ανοδος σε όλα τα χρηματιστήρια στην Ευρώπη

θετικά κινούνται οι αγορές από νωρίς το πρωί σε όλη την Ευρώπη και δεν δείχνουν να...
επηρεάζονται από τη πληρωμή της Ελλάδας προς το ΔΝΤ και το καθεστώς χρεοκοπίας.

Ανοδο σημειώνουν οι συναλλαγές στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με το άνοιγμά τους. Συγκεκριμένα στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, ο δείκτης DAX ενισχύθηκε με το άνοιγμα κατά 0,96% και διαμορφώθηκε στις 11.050,32 μονάδες.

Με άνοδο άρχισαν οι συναλλαγές και στο χρηματιστήριο του Παρισιού. Ο δείκτης CAC 40 ενισχύθηκε κατά 1,24% και διαμορφώθηκε στις και διαμορφώθηκε στις 4.849,43 μονάδες. Ανοδος καταγράφηκε και στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, όπου ο δείκτης FTSE-100 ενισχύθηκε κατά 0,79% και διαμορφώθηκε στις 6.572,75 μονάδες.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΒΟΜΒΑ: Ο Σαμαράς είχε υπογράψει μέτρα 13 δις ευρώ από τον Ιούνιο του 2014 [photo]


Ο ταξίαρχος της Πολεμικής Αεροπορίας Μπάμπης Παπασπύρος αποδεικνύει με έγγραφα... πως ο Αντώνης Σαμαράς είχε υπογράψει συμφωνία μέτρων 13 δις ευρώ
με τους δανειστές συν το 1 δις του Χαρδούβελη από τον Ιούνιο του 2014.

Δείτε τα έγγραφα που πόσταρε στο Twitter και τα συμπεράσματα δικά σας Τραγωδία στην Τανάγρα! Παλικάρι διαμελίστηκε σε εργοστάσιο εκρηκτικών

Εορτασμός Πέτρου και Παύλου στο Κοντίτο Θήβας-ΟΛΟ ΤΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

Φωτορεπορτάζ από τον εορτασμό Πέτρου και Παύλου στην εκκλησία στην ενορία του Κοντίτου. Ο Ι. Τασιούλης θα σας μεταφέρει με τις φωτογραφίες του στο κατανυκτικό κλίμα της Θ. Λειτουργίας και Λιτανείας της Εικόνας
 
http://e-sterea.gr/index.php/nea/eidiseis/epikairotita/11776-eortasmos-petrou-kai-paylou-sto-kontito-thivas-olo-to-fotoreportaz

Τρίτη, 30 Ιουνίου 2015

Δήλωση ΒΟΜΒΑ από τον Σόιμπλε: "Μένει στο ευρώ και με ΟΧΙ στο δημοψήφισμα η Ελλάδα!"

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα κάνει ότι είναι απαραίτητο για να προστατέψει το ευρώ αν οι Έλληνες ψηφίσουν κατά των όρων της διάσωσης στο δημοψήφισμα στις 5 Ιουλίου, φέρεται να δήλωσε σε Γερμανούς βουλευτές ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
O υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, φέρεται να δήλωσε σε Γερμανούς βουλευτές ότι η Ελλάδα θα παραμείνει για την ώρα στο ευρώ ακόμα και αν ψηφίσει «όχι», σύμφωνα με το Bloomberg.
Με βάση πηγές του αμερικανικού πρακτορείου που συμμετείχαν σε κεκλεισμένων των θυρών συνάντηση την Τρίτη, ο Σόιμπλε ανέφερε ακόμα ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα κάνει ότι είναι απαραίτητο για να προστατέψει το ευρώ αν οι Έλληνες ψηφίσουν κατά των όρων της διάσωσης στο δημοψήφισμα στις 5 Ιουλίου.
Πηγή: euro2day.gr

O Καραμανλής σπάει τη σιωπή και μιλάει για τις υποκλοπές και τα σενάρια της σχεδιασμένης δολοφονίας του

Νέα διάσταση στη δικαστική έρευνα για την υπόθεση των υποκλοπών δημιουργεί η...
παρέμβαση που έκανε ο πρώην πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής διά του νομικού εκπροσώπου του κ. Αργύρη Καρρά, ο οποίος ήταν και γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου κατά τη διακυβέρνηση 2004 – 2009. Η εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνει πανηγυρικά τις αποκαλύψεις του Rizopoulos Post ήδη από τον Σεπτέμβριο  (αυτός λόκαρε τον Καραμανλή κατ’εντολή των Αμερικανών), αλλά ταυτοχρόνως νομιμοποιεί και την έρευνα που διεξάγει ο ανακριτής κατά της Διαφθοράς κ. Δημήτρης Φούκας.

Ο κ. Καραμανλής δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής λίγο πριν κλείσει η δικογραφία, στο πλαίσιο της οποίας διενεργήθηκαν ανακρίσεις που κράτησαν από το 2010 ως σήμερα. Με τον τρόπο αυτό ο πρώην πρωθυπουργός λύει τελικώς τη σιωπή του εφ’ όσον θα παρασταθεί προσωπικώς στη δίκη, την οποία αναμένεται να προσδιορίσει το Συμβούλιο Εφετών.

Όπως εξηγούν δικαστικές πηγές, ο Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας (αρθρ. 370Α’) παρέχει το δικαίωμα στον κ. Καραμανλή να παρίσταται ως πολιτική αγωγή, αφού κι ο ίδιος ήταν θύμα στην υπόθεση των υποκλοπών μέσω της εταιρείας Vodafone, συμφώνως προς το διαβιβαστικό. Υπενθυμίζουμε ότι σε αυτήν την υπόθεση έγινε παρακολούθηση 107 προσώπων (μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονταν πρώην υπουργοί και πολίτες), τα ονοματεπώνυμα των οποίων συμπεριλαμβάνονται στη δικογραφία μαζί με τους τηλεφωνικούς αριθμούς που είχαν «παγιδευτεί». Σύμφωνα με έγκυρη πηγή, δεν είναι τυχαίο ότι σε πολλούς αριθμούς συμπεριλαμβόνται οι αριθμοί 3,4,5 στις θέσεις των πέμπτου, έκτου και εβδόμου ψηφίου.

Ποιοι κρύβουν τον «Μίστερ Μπαζ»

Προσέξτε τώρα μια πτυχή που δίνουν καλά πληροφορημένες πηγές που γνωρίζουν τι συνέβη κατά την αποκάλυψη της υπόθεσης: Όπως εξελίσσεται το θέμα μπορεί να λάβει και πολιτικές διαστάσεις που θα αγγίξουν όχι μόνο την ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών στην τελευταία περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από την τότε κυβέρνηση, δηλαδή τον τότε υπουργό κ. Χρίστο Βερελή και τον τότε υφυπουργό κ. Μανώλη Στρατάκη, αλλά και άλλα πρόσωπα πολύ κοντά στο περιβάλλον του τότε πρωθυπουργού κ. Κώστα Σημίτη ή και άλλων πρωτοκλασάτων στελεχών του με ανοικτούς και πολυεπίπεδους διαύλους επικοινωνίας με την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα.

Ίσως γι’ αυτό τον λόγο έχει εξαφανιστεί από προσώπου γης εδώ κι ένα χρόνο ο βασικός κατηγορούμενος της υπόθεσης, ο οποίος είναι γνωστός στις υπηρεσίες ως «Μίστερ Μπαζ». Πρόκειται για τον 66χρονο, σήμερα, ελληνοαμερικανικής καταγωγής πράκτορα της CIA Ουΐλλιαμ Μπαζ ή Μπάζιλ ο οποίος είχε «λοκάρει» τον κ. Καραμανλή.

Μετά την αποκάλυψή του αποσύρθηκε από τη CIA και διέμενε στο Ντιτρόιτ των ΗΠΑ με τη σύζυγό του Ειρήνη και ερχόταν κάθε καλοκαίρι για διακοπές στην Κάρπαθο.

Από πέρυσι το καλοκαίρι, όταν στο πλαίσιο της έρευνας που έκανε ο κ. Φούκας κινήθηκε η διαδικασία πρόσκλησης του «Μίστερ Μπαζ» να καταθέσει σχετικά με τις υποκλοπές, «κάποιοι τρίτοι δεν επέτρεψαν στον Ουΐλλιαμ Μπαζ να ταξιδεύσει από τις ΗΠΑ στην Ελλάδα για λόγους ασφαλείας» λένε καλά πληροφορημένες πηγές. Ο κ. Φούκας ζητεί από τον Εισαγγελία Εφετών να ολοκληρώσει τον καταλογισμό ευθυνών εναντίον του «Μίστερ Μπαζ» για κατασκοπεία.

Στην υπόθεση έχουν εμπλακεί επίσης δύο στελέχη της ΕΥΠ, η κ. Παντελάκη και ο κ. Σπατιώτης, καθώς και πρώην υπουργός και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Μιχάλης Καρχιμάκης.

Η δράση του Αμερικανού πράκτορα

Ο «Μίστερ Μπαζ» πήρε φύλλο πορείας από τη CIA για την Αθήνα το χειμώνα του 1996, σύμφωνα με διπλωματικές και δικαστικές πηγές, μετά την εκτόνωση της κρίσης στα Ύμια κι ενώ πρέσβης των ΗΠΑ ήταν ο κ. Νίκολας Μπερνς. Εμφανιζόταν ως «επιχειρησιακός αναλυτής» του δεκαμελούς κλιμακίου της CIA στην Αθήνα (σ.σ. προσέξτε τη διατύπωση της ιδιότητάς του και ποιοι χρησιμοποιούν ανάλογες διατυπώσεις σε τηλεοπτικές εμφανίσεις και επικοινωνία με δημοσιογράφους ως σήμερα).

Ο λόγος της άφιξής του στην Αθήνα ήταν οι καλές προσβάσεις και οι φιλίες που διατηρούσε με στελέχη της ΕΥΠ. Επίσης, μιλούσε πολύ καλά την ελληνική γλώσσα, διατηρούσε γνωριμίες με στελέχη που υπηρετούσαν στο κτήριο «Αστέρας» του υπουργείου Εξωτερικών αλλά και στο υπουργείο Δημοσίας Τάξεως.

Στο ένα υπουργείο εμφανιζόταν ως «κύριος Μάρκου» και στο άλλο πήγαινε ως «Μάρκος Πέτρου», ψευδώνυμο το οποίο χρησιμοποίησε για να αγοράσει μέσω της συζύγου του από κατάστημα τηλεφωνίας στην Ακτή Μιαούλη του Πειραιά το καρτοκινητό με το οποίο αποκαλύφθηκε. Προσέξτε μια λεπτομέρεια που έδωσε νέα διάσταση στη δικαστική έρευνα: Το κατάστημα τηλεφωνίας στον Πειραιά βρίσκεται πολύ κοντά σε σημείο όπου έγινε χτύπημα της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη», λίγο πριν από τα μεσάνυκτα της Τετάρτης 5 Μαΐου 1999.

Είχε συμμετάσχει μάλιστα σε κοινές αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις όπως αυτή που είχε τον κωδικό «Δίχτυ». Οι δικαστικές Αρχές έχουν επιβεβαιώσει τα στοιχεία και τις πληροφορίες, ζήτησαν αντίγραφα εγγράφων από την ΕΥΠ, αλλά με το πρόσχημα των διαβαθμίσεων απορρήτου δεν τα έλαβαν ποτέ.

Οι πράκτορες και οι «επιχειρήσεις»

Άμεσοι συνεργάτες του ήταν ο Έρικ Π. που είχε πολυετή θητεία σε χώρες του πρώην Συμφώνου της Βαρσοβίας, καθώς και ο Ντέιβιντ Σπ., ο οποίος ήταν γνωστός ως ο «Νο2» του κλιμακίου που διατηρούσε η CIA στην Αθήνα. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο «Μίστερ Μπαζ» ήταν πάντα ο 4ος ή ο 5ος στην ιεραρχία του κλιμακίου της CIA αλλά περιγραφόταν ως ο υπ” αριθμόν 1 στα επιχειρησιακά ζητήματα χάρη στις προσβάσεις που διατηρούσε στην Αθήνα.

Επίσης επιβεβαιώθηκε η πληροφορία που είχαμε γράψει πέρυσι τον Σεπτέμβριο ότι ο «Μίστερ Μπαζ» είχε χρησιμοποιήσει την Αθήνα ως σταθμό για αποστολές στη Μέση Ανατολή ενώ θήτευσε για σειρά ετών στο Αφγανιστάν. Κατά την παραμονή του στην Αθήνα έψαξε τα πάντα που αφορούσαν στη δράση, την εργασία και τις επαφές του κ. Άλεξ Ρόντου (στενού φίλου και συνεργάτη του κ. Γιώργου Παπανδρέου).

Ύστερα από μια δήλωση που έκανε ο κ. Θεόδωρος Πάγκαλος ενδιαφέρθηκε πολύ για το δυστύχημα του πρωθυπουργικού αεροσκάφους Φάλκον, στο οποίο έχασε τη ζωή του ο τότε υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννος Κρανιδιώτης. Ζητούσε μάλιστα από δημοσιογράφους να ερευνήσουν αν ήταν τυχαίο περιστατικό ή επιβεβαιωνόταν η αίσθηση που καλλιεργούσαν ορισμένοι πολιτικοί εκείνη την εποχή, το 1999, πως επρόκειτο για «πολιτική δολοφονία» στο πλαίσιο διαφόρων περίεργων σχεδιασμών περί το Κυπριακό.

Στο πλαίσιο της δικαστικής διαδικασίας έχει γίνει πολύ σημαντική πρόοδος στην έρευνα για το αποκαλούμενο «Σχέδιο Πυθία» το οποίο προέβλεπε αποσταθεροποίηση της χώρας και δολοφονική απόπειρα εναντίον του κ. Κώστα Καραμανλή. Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει ήδη κι έχουν δημοσιευθεί από το “RP” γίνεται λόγος για τα τηλεγραφήματα που βρέθηκαν στα Wikileaks, την άρση τηλεφωνικών απορρήτων και την εμπλοκή προσώπων, αλλά και για την κινηματογραφικής διάστασης καταδίωξη που έγινε για τον εντοπισμό ξένων πρακτόρων που είχαν στήσει ενέδρα στον πρώην πρωθυπουργό.

Αυτές είναι βασικές πληροφορίες όμως και όχι η εμβάθυνση του ρεπορτάζ, κάτι το οποίο θα έχουμε στη διάθεσή μας σε μερικές ώρες.

Διαψεύδει σφόδρα η κυβέρνηση τις καταγγελίες Θεοχάρη περί δραχμής

Ο βουλευτής του Ποταμιού κατήγγειλε ότι στελέχη του Μαξίμου μαζί με στελέχη του...
ΓΛΚ «εργάζονται για τη μετάβαση της χώρας; σε δραχμή».

«Σενάριο επιστημονικής φαντασίας» και «μνημείο ανευθυνότητας» χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης τα όσα κατήγγειλε από το βήμα της Βουλής ο βουλευτής του Ποταμιού Χάρης Θεοχάρης ότι «στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου σε συνεργασία με στελέχη του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους εργάζονται για την μετάβαση της χώρας στη δραχμή».

Η δήλωση του κ. Σακελλαρίδη έχει ως εξής:

Η σημερινή δήλωση του κ. Θεοχάρη, εκτός από σενάριο επιστημονικής φαντασίας,  αποτελεί μνημείο ανευθυνότητας, πόσο μάλλον όταν είναι εκπρόσωπος ενός κόμματος το οποίο ευαγγελίζεται την “ευθύνη”. Ντροπή και τίποτα άλλο.

Στρατούλης: Ο Θεοχάρης να ζητήσει συγγνώμη

«Η τοποθέτηση του κ. Θεοχάρη ήταν εκτός τόπου και χρόνου, όχι μόνο επί της ουσίας, αλλά και όσον αφορά το γεγονός το οποίο είπε ότι είναι ομάδα στελεχών του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους στο Μαξίμου και ετοιμάζουν το τύπωμα νέου εθνικού νομίσματος δεν έχει καμία βάση. Καμία, μα καμία βάση», ανέφερε από το βήμα της Βουλής ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δημήτρης Στρατούλης, αναφορικά με τη δήλωση του βουλευτή του Ποταμιού, Χάρη Θεοχάρη.

«Είναι πέρα από κάθε πολιτική δεοντολογία. Είναι διασπορά ψευδών ειδήσεων μέσα στην καρδιά του εκλογικού αγώνα», πρόσθεσε ο κ. Στρατούλης.

«Αφενός μεν διαψεύδουμε την πληροφορία, και από εκει και πέρα τον παραδίδουμε στην κρίση του ελληνικού λαού που αυτές τις κρίσιμες ώρες διασπείρει τέτοιες κινδυνολογικού τύπου ψευδείς ειδήσεις».

«Πρέπει το ταχύτερο δυνατόν να τοποθετηθεί, να ζητήσει συγγνώμη και να το πάρει πίσω», ανέφερε ο υπουργός Εργασίας.

Πανικός στο Μαξίμου από τις εξελίξεις…

Γράφει ο Μάρκος Παναγιωτίδης 
Βαδίζοντας στην εβδομάδα προ του δημοψηφίσματος, οι εντυπώσεις που...
σχηματίζονται για το εάν τελικά ολοκληρωθεί το δημοψήφισμα τείνουν προς το αρνητικό πρόσημο, ενώ περισσότερες είναι εκείνοι που αρχίζουν να πιστεύουν σε μία αλλαγή της κυβερνητικής στάσης (σχετικά με την προτροπή της προς τους πολίτες), αφού πληροφορίες αναφέρουν «πανικό» στο Μέγαρο Μαξίμου, λίγες ώρες πριν την επίσημη εκπνοή του παραταθέντος ευρωπαϊκού προγράμματος στήριξης προς την Ελλάδα.

Σε αυτή την στροφή του μεγάρου Μαξίμου έχουν συντελέσει τόσο τα προβλήματα της κυβερνητικής εικόνας που «τσακίστηκε» από το κλείσιμο των τραπεζών και τον περιορισμό ανάληψης από τα ΑΤΜ, όσο και από τις συνεχώς αυξανόμενες αντιδράσεις στο εσωτερικό τόσο της κυβέρνησης όσο και του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες επιβεβαιώνουν πως η κυβέρνηση «τζογάρει» την επόμενη ημέρα για την χώρα, αλλά επιπλέον δεν διαθέτει επαρκή – ικανοποιητική απάντηση όχι ως προς το πώς θα διαχειριστεί ένα πιθανό «όχι» της κάλπης, όσο ως προς το ποιες ακριβώς θα είναι οι ενέργειές της μετά από ένα «όχι» των πολιτών στην πρόταση των δανειστών.

Η λευκή επιταγή που ζητάει ο Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνησή του, δημιουργούν ένα μη ασφαλές περιβάλλον στους πολίτες, οι οποίοι έχουν αρχίσει να αντιδρούν, αφού κατανοούν πως οι επί της ουσίας επιλογές τους περιορίζονται μεταξύ ενός «αργού και βασανιστικού θανάτου» και του «ξαφνικού θανάτου», όπως αποδεικνύεται άλλωστε από το πρόγραμμα που κατέθεσε στις Βρυξέλλες η ελληνική αντιπροσωπεία διαπραγμάτευσης. Πρόγραμμα που –κατά κοινή ομολογία- δεν απέχει πολύ από τις θέσεις των δανειστών και ενέχει στοιχεία μίας σκληρής – καταστροφικής φορολογικής επίθεσης κατά των ελλήνων πολιτών. Στην πραγματικότητα, η διαφορά που δεν επισημαίνεται ως προς την ουσία – αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος είναι ότι το «ναι» θα προσφέρει μία ανάσα περίπου 18 μηνών, ενώ το «όχι» θα επιβάλει μία άμεση οικονομική ασφυξία, έναν οικονομικό στραγγαλισμό και μία σειρά αποτελεσμάτων (κυρίως στην βαριά βιομηχανία της χώρας που είναι ο τουρισμός) για τα οποία οι πολίτες δεν έχουν ενημερωθεί.

Το μέγαρο Μαξίμου και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, γνωρίζουν πάρα πολύ καλά πως η πίεση που ασκήθηκε μέσω της ανακοίνωσης του δημοψηφίσματος δεν άντεξε περισσότερο από 24 ώρες (σύμφωνα με κρυφές δημοσκοπήσεις που έγιναν για την κυβέρνηση, το "ναι" έχει πάρει σημαντικό προβάδισμα καταγράφοντας ένα 60-40, αντιστρέφοντας τις πρώτες αρχικές μετρήσεις), αφού οι «αγορές» τελικά δεν χόρεψαν πεντοζάλη (όλα τα χρηματιστήρια βρίσκονται στο «πράσινο» σήμερα), ενώ τα μηνύματα που δέχονται από την τουριστική Ελλάδα (ιδιαίτερα από την Κρήτη που στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές στήριξε ΣΥΡΙΖΑ), τα ΜΜΕ δεν φαίνονται διατεθειμένα να λυγίσουν στην κυβερνητική υπενθύμιση των χρεών τους και οι δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ (π.χ. Χρυσόγονος) οδηγούν (σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες) τελικά τον Αλέξη Τσίπρα σε μία τακτική αναδίπλωση προκειμένου να διασώσει ό,τι μπορεί προκειμένου να εξασφαλίσει όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο στην κυβέρνηση και να οργανώσει στη συνέχεια τις ό,ποιες πολιτικές του κινήσεις.

Έτσι, οι φανατικοί του λόμπι της δραχμής φαίνεται να απομονώνονται (τουλάχιστον προσωρινά), ενώ ο Αλέξης Τσίπρας έχει τις δυνατότητες να εμφανισθεί στους πολίτες ως ηγέτης πριν οι εξελίξεις τον προσπεράσουν και «δικαιωθούν» εκείνοι που είτε υπέγραφαν μνημόνια χωρίς να τα διαβάζουν, είτε διαπραγματεύονταν πεσμένοι στα τέσσερα για να εξασφαλίσουν την στήριξη των Βρυξελλών και την παραμονή τους στην εξουσία.

Ο Αλέξης Τσίπρας ενώ δεν έχει διευκρινήσει τι θα συμβεί την επομένη ημέρα στην χώρα, εάν η κάλπη δώσει σαν αποτέλεσμα το «όχι», και δήλωσε στην χθεσινή (29/6/2015) συνέντευξή του πως θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση εάν το αποτέλεσμα είναι «ναι». Και, για να είμαστε ειλικρινείς, ίσως είναι η μοναδική ευκαιρία που πρέπει να διαχειριστεί κατάλληλα ο Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να αποχωρήσει από την κυβέρνηση ως μαχητής και αγωνιστής, υποστηρίζοντας πως «ο ίδιος επέλεξε τη σύγκρουση και για λόγους ιδεολογικούς δεν μπορεί να μετατραπεί σε δήμιο του ελληνικού λαού…»

Όποιες καλές προθέσεις υπάρχουν στην κυβέρνηση, δεν αρκούν πλέον, αφού ουσιαστικά έχει αποτύχει στην προεκλογική της κύρια δέσμευση για επίλυση της προβλήματος χρέους με τους "δανειστές". Δεν έχει δικαίωμα η συγκυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου να αναζητά στήριγμα με βάση το θυμικό (συναίσθημα) των πολιτών, αποφεύγοντας να διαμηνύσει πως υπάρχει και το λογικό, αλλά, κυρίως, η καταγεγραμμένη διάθεση των "δανειστών" να τιμωρήσουν την Ελλάδα, να κλείσουν οριστικά την "αριστερή παρένθεση" για οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα και, τέλος, να δημιουργήσει συνθήκες αφόρητες (δεν έχει υπάρξει καμία ενημέρωση και καμία ψυχολογική προετοιμασία στους πολίτες, ενώ υπάρχουν ενδείξεις πως δεν υπάρχει ούτε κρατική προετοιμασία για τα χειρότερα) στην χώρα. Άλλωστε, εάν η κυβέρνηση δεν ενημερώσει πλήρως τους πολίτες πριν από την κάλπη, ποια θα είναι η διαφορά της από όλους τους προηγούμενους -που η ίδια καταδίκαζε- κυβερνώντες;

Ό,τι και να πράξει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, τις επόμενες ημέρες ή ώρες, θα πρέπει να κατανοήσει ότι δεν μπορεί να σύρει τον ελληνικό λαό σε μία απόφαση χωρίς ο ίδιος και το κόμμα του να διευκρινήσουν στον απόλυτο βαθμό τι πρόκειται να κάνουν την επόμενη ημέρα του δημοψηφίσματος, όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα… Ειδάλλως, φοβούμαστε πολύ πως η σημερινή κυβέρνηση λειτουργεί θα λειτουργήσει υπέρ των κομματικών και όχι υπέρ των κρατικών συμφερόντων και προτεραιοτήτων...

Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις! Απελπισμένος ο Γιούνκερ προτείνει νέα λύση στην ελληνική κυβέρνηση για να επέλθει συμφωνία!

Ένα 24ωρο πριν τελειώσει το πρόγραμμα της Ελλάδας με απρόβλεπτες συνέπειες, φαίνεται πως υπάρχει μία νέα προσπάθεια από τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλωντ Γιούνκερ, προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο και να επιτευχθεί έστω και στο παραπέντε μία συμφωνία με την Ελλάδα. 

Όπως αποκάλυψε το newspost.gr o κ. Γιούνκερ φέρεται στην πρότασή του να ζητάει από την ελληνική κυβερνηση να γίνει δεκτή η πρόταση των Θεσμών με μία μεγάλη αλλαγή που ζητούσε η ελληνική πλευρά, να μην καταργηθεί το ΕΚΑΣ. Πληροφορίες αναφέρουν πως στη νέα πρόταση ίσως να γίνεται και ιδιαίτερη αναφορά στη διευθέτηση του χρέους. 

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα στόχος της νέας πρότασης είναι να γίνει αποδεκτή από την ελληνική κυβέρνηση, έτσι ώστε πλέον ο πρωθυπουργός να στηρίξει το "ναι" στο δημοψήφισμα της Κυριακής. 

Με αυτή την πρόταση ο κ. Γιούνκερ επιθυμεί μία σύγκλιση ενός έκτακτου Eurogroup την Τρίτη πριν τα μεσάνυχτα όπου λήγει το ελληνικό πρόγραμμα και μάλιστα η ευρωομαδα θα υιοθετήσει μία ανακοίνωση για το χρέος.

Συγκεκριμένα αυτή η αναφορά φέρεται να σημειώνει πως η απόφαση του Eurogroup τον Νοέμβριο του 2012 που είχε λάβει τότε η κυβέρνηση Σαμαρά θα εφαρμοστεί τον Οκτώβριο του 2015 σε συνεργασία με τον ESM. 

Το Μαξίμου αρχικά δεν το επιβεβαίωνε αλλά στη συνέχεια αποκάλυψαν πως ήρθε ένα μήνυμα από τον Γιούνκερ, όπως διευκρινίζουν. 'Όπως διαρρέει το Μαξίμου η πρόταση Γιούνκερ ζητά την τελευταία διατυπωση της πρότασης των Θεσμών να γίνεται δεκτή, με μία αλλαγη που δεν αναφέρεται. Γίνεται αναφορά για το χρέος και ζητά από την ελληνική κυβέρνηση να ζητήσει την σύγκλιση έκτακτου Eurogroup. 

Σημειώνουν πως το Μαξίμου ακούει τα πάντα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αλλά αφήνουν να εννοηθεί πώς αυτή η νέα πρόταση δεν είναι αρκετή για να μην καλέσει η κυβέρνηση τους πολίτες να ψηφίσουν όχι στο δημοψήφισμα. Πάντως, δεν είναι τυχαίο πως η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τους κοινωνικούς εταίρους που ήταν προγραμματισμένη για την Τρίτη αναβλήθηκε.