Σάββατο, 15 Αυγούστου 2015

Θα καταφέρει το κύμα Χ να αποφυλακίσει την ανθρωπότητα από την Σελήνη;

Του Γιώργου Παπαγεωργίου 
Πλησιάζουμε στις ημέρες που τα γεγονότα θα τρέχουν ταχύτητα φωτός και αυτό που λέμε δεν είναι καθόλου τυχαίο γιατί όλα συγκλίνουν ...
προς το Σεπτέμβριο του 2015 θα αρχίσει να ξετυλίγεται το κουβάρι αυτό. 

Διαβάσαμε πρόσφατα σε πολλά site και blogs πως "To Κύμα Αφύπνισης Χ τον Σεπτέμβριο του 2015 θα αλλάξει την ανθρωπότητα". Τι όμως είναι αυτό το κύμα Χ; Πόσο δυνατό θα είναι για να μπορέσει να αποφυλακίσει την ανθρωπότητα από την Σελήνη; 

Ναι αυτό που διαβάστε "να αποφυλακίσει την ανθρωπότητα από την Σελήνη" δεν το πιστεύετε; 

Πριν από ένα χρόνο περίπου....

και συγκεκριμένα στις 14 Οκτ 2014 είχα γράψει "Τι θα ξανά γίνει στην γη όταν ανοίξει η Σελήνη". Τώρα μερικοί από τους αναγνώστες μου ωρίμασαν και προστέθηκαν κάποιοι καινούριοι, όλοι μαζί πρέπει να μάθουν ότι η Σελήνη δεν είναι τίποτε άλλο, παρά ότι έχουμε εμείς σήμερα τον διεθνή διαστημικό σταθμό και όλους τους τεχνολογικούς δορυφόρους που περιτριγυρίζουν την γη και ουσιαστικά την κατασκοπεύουν. 

Όταν "κάποιοι" έκαψαν τις βιβλιοθήκες της Αλεξάνδρειας, της Κυρήνειας και της Ρώμης, οι σοφοί της Σιών, εργάζονταν μυστικά μέσα σε αυτές για μια τουλάχιστο εικοσαετία, πήραν μαζί τους έντεκα χιλιάδες τόμους ανεκτίμητων πληροφοριών, πριν καταστραφούν οριστικά. Είναι κοινά αποδεκτό πως όποιος έχει την πληροφορία μπορεί να την εκμεταλλευτεί αναλόγως. Αυτοί λοιπόν οι "κάποιοι" έκαψαν αυτά τα ιστορικά μνημεία, για να εμποδίσουν την πρόοδο και την εξέλιξη της ανθρωπότητας. Από αυτό και μόνο είναι ξεκάθαρο πως θέλουν την ανθρωπότητα στο σκοτάδι της άγνοιας. Αυτά τα ιερά βιβλία της γνώσης κάποιοι ως είναι φυσικό, τα αξιολόγησαν και τα εκμεταλλεύτηκαν με κάθε τρόπο. 

Είναι τυχαίο νομίζεις εσύ αναγνώστη ότι σήμερα το πείραμα CERN βρίσκεται στην καρδία της Ευρώπης; Ο επιταχυντής είναι έτοιμος να αποδώσει τα μέγιστα και σε συνδυασμό με το HARP να προσπαθήσουν, οι ίδιοι "κάποιοι" θέλουν πάλι να σε κρατήσουν τυφλό; 

Ας ξεκινήσουμε όμως με κάτι πολυ απλό που δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ, όσο γελοίο και να φανεί σε κάποιους, ας το χωνέψουν ότι είναι πραγματικότητα. Τίποτα δεν υπάρχει εκεί έξω στο διάστημα που να μην έχει ελληνικό όνομα! Ακόμα και το διαστημικό όχημα που προσεληνώθηκε είχε την ονομασία Απόλλων. Για να μην σας θυμίσω την τύχη που είχαν το Challenger και το Columbia. Είναι λοιπόν τυχαίο ότι δεν ξανά έγινε προσπάθεια άνθρωπος να βρεθεί στο φεγγάρι; Την επόμενη φορά λοιπόν που θα ακούσω για πλανήτη nibiru, η για πλανήτη Χ θα γελάσω τόσο δυνατά που θα με ακούσουν στον πλανήτη, Φόβο, δορυφόρο του Πλούτωνα, η αλλιώς πλανήτη του κάτω κόσμου. Και ο νοών νοείτω. (Σε αυτό το σημείο θα σας παροτρύνω να διαβάστε " Το συμβολικό 7ο κεφάλαιο που σφραγίζει την αλλαγή στην ανθρωπότητα και η συμφωνία των πλανητών."

Ο όρος λοιπόν που παίζει τελευταία, ως "Κύμα Χ" δεν είναι τίποτε άλλο ένα κύμα ηλεκτρομαγνητικών συχνοτήτων, οι οποίες επηρεάζουν κάθε ζωντανό είδος στον πλανήτη.

Στις 2 Ιανουαρίου του 2015 έγραψα πως " Το Τάγμα του Μελχισεδέκ είναι εδώ έτοιμο να ξεκλειδώσει - Αυτό που περιμένατε όλοι ήρθε."

Διόλου λοιπόν τυχαία τότε χρησιμοποίησα μια φωτογραφία του καθηγητή Πανεπιστημίου της Αλμπέρτα, στον Καναδά, Andy Kale. Ο οποίος θέλοντας να περιγράψει το γεγονός ότι οι επιστήμονες πρόσφατα ανακάλυψαν ότι τα ηλεκτρόνια υψηλής ενέργειας προερχόμενα από τον ήλιο, δηλαδή οι κοσμικές ακτίνες που προέρχονται περίπου 7.200 μίλια μακριά από την Γη, είναι σαν δολοφόνοι ηλεκτρονίων, ταξιδεύουν με 100.000 μίλια ανά δευτερόλεπτο και χτυπάνε σε έναν αόρατο τοίχο από "τούβλα" λίγο έξω από την ατμόσφαιρα της γης, περίπου στην απόσταση που βρίσκεται η Σελήνη από αυτή.

Αυτή είναι μια ακόμα αόρατη μυστηριώδης δύναμη που "προστατεύει" τον πλανήτη μας και σίγουρα δεν είναι η μόνη. Η καθημερινή τριβή του σύγχρονου ανθρώπου με τα προβλήματα επιβίωσης, έχει απενεργοποιήσει την δυνατότητα του να αντιλαμβάνεται, ενέργειες που περικλείουν στην καθημερινή του ζωή, σε αντίθεση με τους αρχαίους προγόνους μας που είχαν την δυνατότητα να αφουγκράζονται τα ενεργειακά παιδεία και φυσικά ακόμα πιο πολύ των Τελχινλών, οι οποίοι ζούσαν μέσα σε αυτά.

Τα τελευταία πέντε χρόνια πολλοί είναι οι άνθρωποι που έχουν παρατηρήσει μια αλλαγή, μια αφύπνιση συνείδησης. Ουσιαστικά αναζητούν την αλήθεια, στο ποιοι είναι και γιατί είναι εδώ. 

Δηλαδή στην αναζήτηση του απόλυτου " Γνώθι σ'αυτόν - Το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνεις για να φτάσεις στην τελειότητα μέσα από την αυτογνωσία".

Τα παιδιά indigo, θα ήταν τα πρώτα τα οποία θα μπορούσαν να αντιληφθούν τα κύματα Χ, αυτά με την σειρά τους θα ξεκλείδωναν τις ιδιότητες που είχαν επιφορτιστεί, αλλά όπως έχω προαναφέρει στο άρθρο μου " Αστρική προβολή, παιδιά indigo και η νέα Τάξη - Ο αιώνιος πόλεμος μεταξύ Ερπετών και Γιγάντων. Έτσι οι "κάποιοι" οι οποίοι θέλουν να μας κρατήσουν στο σκοτάδι, τους έχουν "φορτώσει" με τατουάζ και λόγο της μελάνης, έχουν χάσει την δεκτικότητα στα φωτόνια και τις ηλεκτρομαγνητικές συχνότητες, οι οποίες θα τους βοηθούσαν να αφυπνιστούν.

Εν κατακλείδι, η μάχη που θα δώσουν οι δυνάμεις του σκότους και του φωτός σε μορφή ενεργειών θα είναι τεράστια. Η Σελήνη ως βάση του σκότους και ο δορυφόρος του Πλούτωνα, Φόβος θα ανταλλάξουν τεράστιες ποσότητες, ηλεκτρομαγνητικής ενέργειας που θα απελευθερώσει ο ήλιος. Είναι πολύ δύσκολο να προβλέψει κάποιος αν η τεχνολογία που είναι εγκατεστημένη στην Σελήνη αντέξει την επίθεση αυτή των φωτονίων, ένα όμως είναι σίγουρο. Το πλήγμα θα είναι τόσο πολύ μεγάλο που οι απώλειες θα είναι τεράστιες και για πάρα πολλά, ανθρώπινα χρόνια ο πλανήτης θα ηρεμήσει από το κακό που του έχουν επιβάλει οι ενέργειες αυτές.     πηγη http://nyxtobaths.blogspot.gr/

Παρασκευή, 14 Αυγούστου 2015

Νόμος Κατσέλη: Fast track διαδικασίες για τους μικροοφειλέτες

Ταχεία διευθέτηση για χρέη που δεν ξεπερνούν τις 20.000 ευρώ. Οι προϋποθέσεις που πρέπει να καλύπτει ο οφειλέτης, η διαδικασία και πότε διαγράφονται οριστικά τα χρέη. Ποιες είναι οι υποχρεώσεις του και πότε χάνει τη «ρύθμιση».
Νόμος Κατσέλη: Fast track διαδικασίες για τους μικροοφειλέτες
Δίχτυ προστασίας για όσους έχουν μικροοφειλές έως 20.000 ευρώ, αλλά δεν διαθέτουν ακίνητη περιουσία παρέχει η τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή την Πέμπτη, με βάση την οποία προωθούνται σημαντικές αλλαγές στον Νόμο Κατσέλη.

Συγκεκριμένα ορίζεται διαδικασία ταχείας διευθέτησης μικροοφειλών βάσει της οποίας προβλέπεται η χορήγηση προσωρινής απαλλαγής του οφειλέτη από τα χρέη του για διάστημα 18 μηνών, ενώ με την πάροδο του διαστήματος αυτού και με βάση τα όσα ορίζονται στην τροπολογία, ο οφειλέτης απαλλάσσεται από το υπόλοιπο των χρεών του.

1. Ειδικότερα οφειλέτης που μπορεί να ενταχθεί στη διαδικασία ταχείας διευθέτησης πρέπει σωρευτικά να πληροί τα εξής κριτήρια:

- Κατά την ημέρα υποβολής της αίτησης και της επικύρωσης δεν διαθέτει οποιαδήποτε ακίνητη περιουσία και δεν έχει προβεί σε πράξη διάθεσης ακίνητης περιουσίας κατά την τελευταία τριετία πριν από την κατάθεση της αίτησης,

- Τα λοιπά περιουσιακά στοιχεία του είτε ως δικαιούχου είτε ως συνδικαιούχου, συμπεριλαμβανομένων των καταθέσεών του σε πιστωτικά ιδρύματα δεν υπερβαίνουν σε αξία το ποσό των 1.000 ευρώ,

- Οι οφειλές που περιλαμβάνονται στην αίτησή του συνιστούν το σύνολο των υποχρεώσεών του,

- Το ύψος των οφειλών του δεν υπερβαίνει τις 20.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένων τόκων, εξόδων και πάσης φύσεως προσαυξήσεων,

- Δεν υπάρχουν εμπράγματοι ή με οποιονδήποτε άλλο τρόπο ασφαλισμένοι πιστωτές,

- Τα πάσης φύσεως εισοδήματα του οφειλέτη καθ' όλη τη διάρκεια του τελευταίου έτους πριν από την ημέρα της επικύρωσης είναι μηδενικά και

- Είναι συνεργάσιμος σύμφωνα με τον Κώδικα Δεοντολογίας που θεσπίστηκε με Απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδος - Ευρωσύστημα Επιτροπή Πιστωτικών και Ασφαλιστικών Θεμάτων.

2. Ο ειρηνοδίκης μπορεί μετά από σχετικό αίτημα του οφειλέτη και εφόσον οι δανειστές που περιλαμβάνονται στην αίτηση δεν αμφισβητούν τη συνδρομή των ανωτέρω προϋποθέσεων, να διατάξει, δικάζοντας κατά τη διαδικασία της εκούσιας δικαιοδοσίας, την προσωρινή απαλλαγή του οφειλέτη από τα χρέη που περιλαμβάνονται στην αίτηση.

3. Η προσωρινή απαλλαγή του οφειλέτη χορηγείται για διάστημα 18 μηνών.

4. Από την έκδοση της δικαστικής απόφασης και για όσο χρόνο διαρκεί η προσωρινή απαλλαγή του οφειλέτη αναστέλλονται τα πάσης φύσεως ατομικά καταδιωκτικά μέτρα εναντίον του.

5. Εφόσον κατά τη διάρκεια ισχύος της προσωρινής απαλλαγής δεν μεταβληθούν οι προϋποθέσεις αφού παρέλθει διάστημα 18 μηνών, ο οφειλέτης απαλλάσσεται από το υπόλοιπο των χρεών του.

6. Κατά τη διάρκεια του ανωτέρω διαστήματος, ο οφειλέτης υποχρεούται να ενημερώνει οποτεδήποτε καταστεί αναγκαίο, και σε κάθε περίπτωση το αργότερο ανά τρίμηνο, από την ημερομηνία έκδοσης της δικαστικής απόφασης, τη γραμματεία του ειρηνοδικείου στην οποία τηρείται ο φάκελός του, για οποιαδήποτε μεταβολή της προσωπικής περιουσιακής του κατάστασης και των πάσης φύσεων εισοδημάτων του ιδίου και της οικογένειάς του.

7. Σε περίπτωση υπαίτιας παράβασης αυτής της υποχρέωσης, τότε με αίτηση οποιουδήποτε έχει έννομο συμφέρον ο οφειλέτης κηρύσσεται έκπτωτος από το καθεστώς προσωρινής απαλλαγής και αίρεται η αναστολή των ατομικών καταδιωκτικών μέτρων εναντίον του.

8. Σε περίπτωση μεταβολής της περιουσιακής ή εισοδηματικής κατάστασής του κατά τη διάρκεια της προσωρινής απαλλαγής, είναι δυνατόν με αίτηση οποιουδήποτε έχει έννομο συμφέρον ο οφειλέτης να κηρυχθεί έκπτωτος από το καθεστώς προσωρινής απαλλαγής και να αρθεί η αναστολή των ατομικών καταδιωκτικών μέτρων εναντίον του, εφόσον αυτό δικαιολογείται από τη μεταβολή της περιουσιακής ή εισοδηματικής του κατάστασης.ΑΛΣΟΣ Μοσχοποδιου Μπαρμπα-Γιαννης

Σας περιμένουμε κ σήμερα απο τις 19:30 με τα εργαστηρια δημιουργικής απασχόλησης απο τους ΑΜΠΑΡΤΖΑΛΟΥΣ στο Αλσος Μοσχοποδιου...

1ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Συγκροτημάτων- Θέατρο Μοσχοποδίου- Θήβα- Πινδάρεια 2015

ΔΕΥΤΕΡΑ 24 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΟΣΧΟΠΟΔΙΟΥ ώρα 8:00μ.μ
1ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ:
1. ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΛΑΪΟΣ»
2. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΩΝ
3. ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΤΕΡΨΥΧΩΡΕΙΟ»
4. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ «ΣΑΠΩΝ» (ΚΑΣΣΙΤΕΡΑ) ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
Συμμετέχουν και τα παιδικά τμήματα του Λυκείου Ελληνίδων Θήβας και του Πολιτιστικού Συλλόγου «Λάιος»
ΤΡΙΤΗ 25 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΟΣΧΟΠΟΔΙΟΥ ώρα 8:00μ.μ
1ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ:
1. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΘΗΒΑΣ “Η ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΛΕΣΧΗ”
2.ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ»
3. ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΚΑΛΑΣ ΩΡΩΠΟΥ
4. ΛΥΚΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΘΗΒΑΣ
5. ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΒΛΑΧΙΚΟΣ ΓΑΜΟΣ»
Συμμετέχει και το παιδικό τμήμα των Σαρακατσαναίων Θήβας

Κόλαση στο λιμάνι της Ραφήνας: Άνδρας ζωσμένος με εκρηκτικά απειλούσε να ανατιναχτεί

Αντιμέτωποι με τον τρόμο ενός...

καμικάζι που απειλούσε να ανατιναχτεί ήρθαν εκατοντάδες επιβάτες στο λιμάνι της Ραφήνας. Λίγο μετά τις 18.00 ένας ανδρας ζωσμένος με εκρηκτικά που βρισκόταν μέσα σε πλοίο έτοιμο προς αναχώρηση, κινητοποίησε τις αρχές.

Την ίδια ώρα το πλοίο ενώ ήταν έτοιμο να “δέσει”, ο καπετάνιος ανακοίνωσε από τα μεγάφωνα πως θα υπάρξει καθυστέρηση, καθώς “γίνονται έλεγχοι στο λιμάνι για έναν άνδρα ζωσμένο με εκρηκτικά”!

Η αγωνία των επιβατών, δεν κράτησε πολύ. Περίπου μισή ώρα αργότερα, το πλοίο πήρε το “πράσινο” φως και έριξε άγκυρα.

Εκτός από τους άνδρες του Λιμενικού, στις έρευνες συμμετέχει και η Πυροσβεστική.

Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2015

Δρόμοι ΚΑΡΜΑΝΙΟΛΑ στην Αιτωλ/νια - Πνίγηκε στο αίμα η άσφαλτος [photos]

Είναι δυνατόν κάθε χρόνο το κράτος να... εισπράττει 1.1 δις ευρώ από τέλη κυκλοφορίας και να αφήνει τους πολίτες του να σκοτώνονται στους δρόμους της ντροπής; 


Είναι δυνατόν σε μόλις δυο ημέρες να έχουμε τρεις νεκρούς στο Αγρίνιο, και έναν τραυματία όπως επίσης έναν σοβαρά τραυματία στην εντατική από την Αμφιλοχία και έναν μοτοσυκλετιστή ακόμα τραυματία στο Λουτρό Αμφιλοχίας με τραύμα στο κεφάλι;

Ας δούμε τα περιστατικά:

Πρώτο περιστατικό 11-82015

Δυσάρεστες οι νεότερες πληροφορίες αναφορικά με το τροχαίο που σημειώθηκε το μεσημέρι στην εθνική οδό κοντά στο Αγρίνιο,στο ύψος του νεκροταφείου Αγίου Κωνσταντίνου,όπου συγκρούστηκε με σφοδρότητα αγροτικό με άλλο Ι.Χ. όχημα. Υπέκυψε δυστυχώς στα τραύματα του και εξέπνευσε, λίγη ώρα αφότου μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Αγρινίου, ο 71χρονος οδηγός του αγροτικού οχήματος, κάτοικος Τριαντέικων.

Δεύτερο περιστατικό 12-8-2015

Πεζός τραυματίστηκε σοβαρά πριν λίγο στα Σαρδίνια Αμφιλοχίας όταν παρασύρθηκε από ΙΧ αυτοκίνητο.
Τον τραυματία, ο οποίος φέρει σοβαρά τραύματα στο κεφάλι, παρέλαβε αυτή την ώρα ασθενοφόρο του Κ.Υ. Αμφιλοχίας και οδηγείται στο Γενικό Νοσοκομείο Αγρινίου.

Τρίτο περιστατικό 12-8-2015

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε πριν λίγο στο Λουτρό στο δρόμο που οδηγεί στην παραλία Αράπη. Μοτοσικλέτα εξετράπη της πορείας της με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του 43χρονου οδηγού ο οποίος παρεληφθεί από ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας Αμφιλοχίας και μεταφέρεται αυτή την ώρα στο ΓΝ Αγρινίου με τραύματα στο κεφάλι

Τέταρτο περιστατικό 12-8-2015

Συγκλονίζει η νέα τραγωδία στην άσφαλτο στην περιοχή του Αγρινίου.
Θανατηφόρα υπήρξε η σύγκρουση μοτοσικλέτας με ποδήλατο που σημειώθηκε πριν μια ώρα περίπου, γύρω στις 22.00, στην επαρχιακή οδό Αγρινίου- Εμπεσού, στο ύψος του κόμβου Αμαλίας.
Νεκροί ο οδηγός της μηχανής και ο ποδηλάτης. O μοτοσικλετιστής ετών 29 από τα Τριαντέικα και ο ποδηλάτης ετών 34 από το Αγρίνιο.
Ελαφρά τραυματίστηκε και τρίτο άτομο, 53χρονος οδηγός άλλου δικύκλου ,σταθμευμένου στην άκρη του δρόμου, πάνω στο οποίο έπεσε η μηχανή.


Σαν πολλά δεν είναι για να οφείλονται σε τυχαίους λόγους;
Δείτε και την κατάσταση των δρόμων τώρα στην Εθνική οδό Αγρινίου Αμφιλοχίας

Περισσότερες λεπτομέρειες  εδω  

ΑΛΛΑΓΕΣ για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά -Ποιες οφειλές μπαίνουν στη ρύθμιση

Νέα δεδομένα στο νόμο Κατσέλη φέρνει τροπολογία που κατατέθηκε και αφορά τη ρύθμιση των οφειλών υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων...
Περισσότερες λεπτομέρειες  εδω
http://e-sterea.gr/index.php/nea/eidiseis/ellada/12597-allages-gia-ta-yperxreomena-noikokyria-poies-ofeiles-bainoun-sti-rythmisi

Κατασχέσεις εξπρές - Τι θα ισχύει με το νέο Μνημόνιο για μισθούς, συντάξεις και μεγαλοφειλέτες

Η μείωση του ακατάσχετου ορίου που προβλέπει το νέο Μνημόνιο κάνει μισθούς, συντάξεις και...
τα επιδόματα εύκολη... λεία προς κατάσχεση από την εφορία.

Συγκεκριμένα:

- Μισθοί συντάξεις και επιδόματα κάτω των 1.000 ευρώ μένουν ακατάσχετoi.

- Επιτρέπεται η κατάσχεση από τραπεζικούς λογαριασμούς μισθοδοσίας, προσωπικούς και κοινούς, εφόσον αυτά υπερβαίνουν το ποσό των 1.250 ευρώ. Από εποχής Θεοχάρη στο υπουργείο Οικονομικών, το όριο αυτό ήταν 1.500 και τώρα μειώνεται. Αφορά όμως έναν μόνον λογαριασμό σε μία τράπεζα, ο οποίος θα πρέπει να δηλωθεί στην εφορία για να προστατεύεται κάθε μήνα.

- Ασχέτως πόσα λεφτά υπήρχαν στον λογαριασμό, σε μισθούς συντάξεις και επιδόματα των 1.001-1.500 ευρώ το μήνα που μπαίνουν κάθε μήνα, θα κατάσχεται το 50% για κάθε ποσό πάνω από τα χίλια. Για παράδειγμα, για μισθό που μπαίνει στην τράπεζα 1.300 ευρώ, η εφορία θα κατάσχει τα 150 ευρώ, για ποσό 1.400 ευρώ θα κατάσχει θα 200 και για μισθό 1.500 ευρώ τα 250 ευρώ.

- Πέραν αυτών όμως, για μισθωτούς των 1.500 ευρώ και άνω, θα κατάσχει επιπλέον ολόκληρο το ποσό που υπερβαίνει τα 1.500 ευρώ. Για παράδειγμα, αν μπαίνει μισθός 1.600 ευρώ θα κατάσχονται τα 350 ευρώ (τα 100 ευρώ επιπλέον από τα 1.500 και άλλα 250 που είναι τα μισά πάνω από τα 1.000 και έως τα 1.500 ευρώ) ή, για ποσό 2.000, θα κατάσχονται τα 750 ευρώ το μήνα (500+250).

 - Οι διατάξεις προβλέπονται να ισχύσουν άμεσα από την ψήφιση του νομοσχεδίου και εφαρμόζονται και επί των ενεργών κατασχέσεων, δηλαδή και επί των κατασχέσεων που έχουν επιβληθεί επί των συγκεκριμένων απαιτήσεων βάσει των προγενέστερων διατάξεων, δηλαδή για ποσά άνω των 1.500 ευρώ. Στο εξής και στις περιπτώσεις αυτές για τις απαιτήσεις που γεννώνται μετά την ισχύ των νέων διατάξεων τα αποδοτέα ποσά θα υπολογίζονται βάσει των διατάξεων αυτών.

- Παράλληλα στο Μνημόνιο υπάρχει διάταξη για τις κατασχέσεις στις καταθέσεις μεγαλοφειλετών του Δημοσίου. Το ΥΠΟΙΚ θα ρωτάει τις τράπεζες για την ύπαρξη τραπεζικών λογαριασμών στο όνομα μεγάλων οφειλετών του Δημοσίου και εφόσον υπάρχουν θα επιβάλει κατασχέσεις.

Πότε και πόσα θα "σηκώνει" πλέον η εφορία από τους λογαριασμούς μισθοδοσίας

Μειώνεται το ακατάσχετο από τα 1500...
στα χίλια ευρώ - Στο στόχαστρο και οι καταθέσεις όσων χρωστούν 70.000 ευρώ στο δημόσιο


Πιο βαθιά στους τραπεζικούς λογαριασμούς οφειλετών μπαίνει πλέον το δημόσιο, μειώνοντας το ακατάσχετο όριο στα χίλια ευρώ (αντί 1.500 ευρώ) και εισάγοντας νέο σύστημα διαρκούς παρακολούθησης των λογαριασμών όσων χρωστούν 70.000 ευρώ και άνω, για να τους «τσιμπάει» πιο εύκολα όταν θέλει να τους επιβάλει κατάσχεση.

Από την μια, για μισθωτούς και συνταξιούχους, το ακατάσχετο όριο που αυξήθηκε πέρυσι στα 1.500 ευρώ το μήνα, μειώνεται και πάλι στα χίλια. Η εφορία θα μπορεί στο εξής να τους αφήνει μόνον να ζουν με μόλις 1.000 ευρώ ή 1.250 ευρώ το μήνα, αντί 1.500 που ισχύει σήμερα. Ανατρέπονται έτσι όσα ήξεραν και υπολόγιζαν οι σχεδόν 2 εκατομμύρια μισθοσυντήρητοι που χρωστούν στο δημόσιο και ζουν με τον εφιάλτη των κατασχέσεων.

Από την άλλη πάλι, ειδικά για οφειλέτες που χρωστούν πολλά, αλλά τα λεφτά τους μπαινοβγαίνουν "άτακτα" στους λογαριασμούς τους, το υπουργείο Οικονομικών εγκαθιστά νέο σύστημα ώστε να μην ξοδεύουν οι κατά τόπους εφορίες άπειρες εργατοώρες για ανταλλαγή πληροφοριών με τις τράπεζες και, όταν έρθει η ώρα, να μη βρίσκει τίποτα για να "σηκώσει", ενώ την ίδια στιγμή κάποιοι άλλοι (ενδεχομένως και με τις πλάτες υπαλλήλων τραπεζών) «κρύβουν» τις καταθέσεις που ψάχνει να κατάσχει η εφορία.

Οι αλλαγές θα εφαρμοστούν άμεσα μετά την ψήφιση στην Βουλή, αρχίζοντας από τις κατασχέσεις που έχουν ήδη επιβληθεί και θα ισχύσουν στο μέλλον και για όσες άλλες θα διαταχθούν.

Τι αλλάζει στις κατασχέσεις μισθών και συντάξεων

Η κυβέρνηση επιχειρεί να κατασχέσει όσα περισσότερα μπορεί από όσους βγάζουν πάνω από χίλια ευρώ το μήνα. Μισθοί, συντάξεις και επιδόματα γίνονται πλέον εύκολος στόχος για την εφορία αφού στο νέο Μνημόνιο που έρχεται για ψήφιση στη Βουλή μπαίνει διάταξη με την οποία μειώνεται το ακατάσχετο όριο μισθών, συντάξεων, και ασφαλιστικών βοηθημάτων από τραπεζικούς λογαριασμούς.

Συγκεκριμένα:

- μισθοί συντάξεις και επιδόματα κάτω των 1.000 ευρώ μένουν ακατάσχετoi.

- επιτρέπεται η κατάσχεση από τραπεζικούς λογαριασμούς μισθοδοσίας, προσωπικούς και κοινούς, εφόσον αυτά υπερβαίνουν το ποσό των 1.250 ευρώ. Από εποχής Θεοχάρη στο υπουργείο Οικονομικών, το όριο αυτό ήταν 1.500 και τώρα μειώνεται. Αφορά όμως έναν μόνον λογαριασμό σε μία τράπεζα, ο οποίος θα πρέπει να δηλωθεί στην εφορία για να προστατεύεται κάθε μήνα.

– ασχέτως πόσα λεφτά υπήρχαν στον λογαριασμό, σε μισθούς συντάξεις και επιδόματα των 1.001-1.500 ευρώ το μήνα που μπαίνουν κάθε μήνα, θα κατάσχεται το 50% για κάθε ποσό πάνω από τα χίλια. Για παράδειγμα, για μισθό που μπαίνει στην τράπεζα 1.300 ευρώ, η εφορία θα κατάσχει τα 150 ευρώ, για ποσό 1.400 ευρώ θα κατάσχει θα 200 και για μισθό 1.500 ευρώ τα 250 ευρώ.

- πέραν αυτών όμως, για μισθωτούς των 1.500 ευρώ και άνω, θα κατάσχει επιπλέον ολόκληρο το ποσό που υπερβαίνει τα 1.500 ευρώ. Για παράδειγμα, αν μπαίνει μισθός 1.600 ευρώ θα κατάσχονται τα 350 ευρώ (τα 100 ευρώ επιπλέον από τα 1.500 και άλλα 250 που είναι τα μισά πάνω από τα 1.000 και έως τα 1.500 ευρώ) ή, για ποσό 2.000, θα κατάσχονται τα 750 ευρώ το μήνα (500+250).

- οι διατάξεις προβλέπονται να ισχύσουν άμεσα από την ψήφιση του νομοσχεδίου και εφαρμόζονται και επί των ενεργών κατασχέσεων, δηλαδή και επί των κατασχέσεων που έχουν επιβληθεί επί των συγκεκριμένων απαιτήσεων βάσει των προγενέστερων διατάξεων, δηλαδή για ποσά άνω των 1.500 ευρώ. Στο εξής και στις περιπτώσεις αυτές για τις απαιτήσεις που γεννώνται μετά την ισχύ των νέων διατάξεων τα αποδοτέα ποσά θα υπολογίζονται βάσει των διατάξεων αυτών.

«Άλλα κόλπα» για μεγαλοφειλέτες

Στο κείμενο της συμφωνίας για το τρίτο Μνημόνιο που εισάγεται για ψήφιση στη Βουλή, περιλαμβάνεται και διάταξη για αύξηση της αποτελεσματικότητας των κατασχέσεων στις καταθέσεις μεγαλοφειλετών του Δημοσίου.

Αυτόματα και κεντρικά το υπουργείο Οικονομικών, χωρίς διάθεση ανθρωπίνων και υλικών πόρων, αναλαμβάνει την αποστολή ερωτημάτων σε όλα τα πιστωτικά ιδρύματα για την ύπαρξη τραπεζικών λογαριασμών στο όνομα μεγάλων οφειλετών του Δημοσίου, απαλλάσσοντας τις εφορίες από τις διαδικασίες αυτές.

Θα επαναλαμβάνει έτσι ερωτήματα για τον ίδιο φορολογούμενο χωρίς κόστος και θα επιβάλει στοχευμένα κατασχέσεις, μόνο εάν και κατά το χρόνο που υφίστανται λογαριασμοί με διαθέσιμο υπόλοιπο, ενώ ως τώρα η προσπάθεια συνήθως ναυαγούσε, αφού τα χρήματα «κρύβονταν», ίσως και κατόπιν ειδοποιήσεως του οφειλέτη-πελάτη της τράπεζας.

Για το λόγο αυτό και στην εισηγητική έκθεση που συνοδεύει την διάταξη τονίζεται πως πλέον θα μπορεί να γίνεται διαρκής έλεγχος και στους υπαλλήλους «των πιστωτικών ιδρυμάτων για την απόδοση ποσών που κατατίθενται μετά την επιβολή της κατάσχεσης και την υποβολή της δήλωσής τους και μέχρι την εξόφληση των οφειλών για τις οποίες έχουν επιβληθεί τα κατασχετήρια».

Το αυτοκίνητο ήταν… φορτωμένο με χασίς

Με χασίς είχε «φορτώσει» το αυτοκίνητό του ένας 38χρονος ο οποίος συνελήφθη από τις διωκτικές αρχές του τόπου...


Όλα έγιναν χθες το βράδυ, όταν άνδρες των ΤΑΕ σταμάτησαν στο Μυλοπόταμο ένα αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε ένας 38χρονος για έλεγχο.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου οι αστυνομικοί βρήκαν και κατάσχεσαν 160 γραμμάρια κάνναβις.

Παράλληλα κατασχέθηκε και το αυτοκίνητο ως μέσο μεταφοράς ναρκωτικών ενώ συνέλαβαν τον οδηγό.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνου, ενώ ο συλληφθείς με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου.

Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2015

ΟΠΑΠ

Άσε τον θείο, πιάσε το ΤΖΟΚΕΡ! Αυτή την Πέμπτη το ΤΖΑΚΠΟΤ στο ΤΖΟΚΕΡ μοιράζει τουλάχιστον 1.400.000 ευρώ! Κατάθεση δελτίων μέχρι την Πέμπτη στις 21:30.
*ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ. Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ.
Η συμμετοχή σε τυχερά παίγνια επιτρέπεται μόνο σε άτομα άνω των 18 ετών. Η συχνή συμμετοχή ενέχει κινδύνους εθισμού και απώλειας περιουσίας. Γραμμή στήριξης: 1114

'Εκτακτη ανακοίνωση από τον ΟΑΕΔ!

Πάνω από 19.000 θέσεις θα προκηρυχθούν με την τρίτη κατα σειρά προκήρυξη του ΟΑΕΔ για την Κοινωφελή Εργασία στο τέλος Αυγούστου ενώ τα οριστικά αποτελέσματα της δεύτερης προκήρυξης θα ανακοινωθούν εως τις 25 Αυγούστου μετά και την ολοκλήρωση ελέγχου των ενστάσεων απο τους ενδιαφερόμενους αιτούντες. Η προκήρυξη του ΟΑΕΔ για την Κοινωφελή Εργασία, θα αφορά την κάλυψη αναγκών σε υπουργεία -πλην του υπουργείου Παιδείας-, στις Περιφέρειες και τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις της χώρας.
http://e-sterea.gr/index.php/nea/eidiseis/ellada/12590-ektakti-anakoinosi-apo-ton-oaed

Φάνης Σπανός

Συντήρηση Κέντρου Υγείας Αλιβερίου.
Περισσότερες λεπτομέρειες
http://e-sterea.gr/index.php/nea/nomoi/evvoia/12589-giannis

Τεράστιες αλλαγές στα διόδια: Ποιοι θα περνούν δωρεάν

Ελκυστικότερη πολιτική διοδίων για τις πέντε συμβάσεις παραχώρησης της Ιονίας Οδού και του Ε-65 ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών κ. Χρήστης Σπίρτζης, παρουσία του πρωθυπουργού, κ. Αλέξη Τσίπρα.
Σύμφωνα με το σχεδιασμό που ανακοινώθηκε, η συμφωνία η οποία εξασφαλίστηκε με τον ομιλο της ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ που κατασκευάζει τα δύο έργα, περιλαμβάνει τις εξής ενέργειες:
1. Δωρεάν διελεύσεις από πλευρικούς σταθμούς διοδίων, για ενδοδημοτικές μετακινήσεις, οι οποίες δεν έχουν εναλλακτικές διαδρομές. Σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Σπίρτζης μόνο στα όρια του δήμου Ωρωπού υπάρχουν επτά σταθμοί διοδίων, χωρίς να υπάρχουν εναλλακτικές οδεύσεις. Γι' αυτές τις περιπτώσεις συμφωνήθηκε η δωρεάν διέλευση των κατοίκων στα όρια των δήμων. Οι δήμοι που εντάσσονται σ' αυτή την κατηγορία είναι: Ωρωπού, Θηβαίων και Ορχομενού.
2. Δωρεάν διελεύσεις από όλους τους σταθμούς του Εθνικού Οδικού δικτύου, σε οχήματα που ανήκουν ή μεταφέρουν άτομα με ειδικές ανάγκες.
3. Επιπλέον εκπτώσεις σε εργαζόμενους που χρησιμοποιούν διόδια. Η συμφωνία αφορά εργαζομένους με σχέσεις εξαρτημένης εργασίας που χρησιμοποιούν καθημερινά τον αυτοκινητόδρομο. Στις 40 διελεύσεις προβλέπονται τουλάχιστον 5 δωρεάν το μήνα, δηλαδή το 12,5 % των μετακινήσεων των χρηστών.
4. Για το αναλογικό σύστημα διοδίων χιλιομετρικής χρέωσης όπως δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών, θα εκπονηθεί άμεσα μελέτη εφαρμογής, πλήρως αναλογικών χρεώσεων, η οποία θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται με την ολοκλήρωση της κατασκευής των οδικών έργων.
5. Έναρξη λειτουργίας των πλευρικών σταθμών Βαρυμπόμπης και Αγ. Στεφάνου για το τέλος της περιόδου ολοκλήρωσης των έργων και συγκεκριμένα για το τέλος του 2018. Για τους δημότες που είναι μόνιμοι κάτοικοι των δήμων Αχαρνών, Κηφισιάς και Διονύσου, προβλέπεται να διέρχονται δωρεάν ακόμα και όταν θα λειτουργήσουν οι σταθμοί το 2018.
6. Υποχρέωση καταβολής δημοτικών τελών αν οι Δήμοι παρέχουν τις αντίστοιχες υπηρεσίες στα έργα παραχώρησης, δηλαδή υπηρεσίες αποκομιδής απορριμάτων, ηλεκτροφωτισμού, πρασίνου κ.α.
7. Θα επιταχυνθούν οι διαδικασίες για να επιλυθούν θέματα που αποτελούν τις βασικές πληγές καθυστερήσεων των δημόσιων έργων, όπως απαλλοτριώσεις, περιβαλλοντικές ρυθμίσεις, αρχαιολογικές έρευνες. Για το λόγο αυτό συμφωνήθηκε η χρονική παράταση της περιόδου κατασκευών να είναι 17 μήνες για την Ιόνια Οδό (Αντίρριο-Γιάννενα και Μεταμόρφωση-Σκάρφεια) και 18 μήνες για τον άξονα Κεντρικής Ελλάδος (Λαμία-Ξυνιάδα - Ε65).
Ο κ. Σπίρτζης ανακοίνωσε επίσης ότι οι παραχωρησιούχοι θα ανακαλέσουν τις ποινικές διώξεις και τις αγωγές κατά των κοινωνικών δικτύων πολιτών οι οποίοι είχαν κινητοποιηθεί το προηγούμενο διάστημα κατά της πληρωμής διοδίων.
Πηγή: Koolnews
Μακάβριο αλλά αληθινό: Ξέθαψε τη μάνα μου και κράτα τη ενέχυρο

Μακάβριο αλλά αληθινό αυτό που συνέβη και ο διάλογος που...
πραγματοποιήθηκε ανάμεσα σε γνωστό Πατρινό ελεύθερο επαγγελματία και τον ιδιοκτήτη γραφείου τελετών, πριν από λίγες ημέρες και μεσούσης της τελευταίας κρίσης με το κλείσιμο των τραπεζών. Και ταυτοχρόνως, εν μέσω του πένθους που ο πρώτος βιώνει αυτό το χρονικό διάστημα καθώς έχασε τη μητέρα του. Ο δεύτερος ανέλαβε την πραγματοποίηση της ταφής η οποία έγινε σύμφωνα με τα προβλεπόμενα.

Όμως το κόστος της όλης διαδικασίας είχε συμφωνηθεί μεταξύ γιου και ιδιοκτήτη του γραφείου τελετών να εξοφληθεί σε δύο μέρη, και συγκεκριμένα, σε μια προκαταβολή και σε μία δεύτερη δόση που θα ήταν και η εξοφλητική. Και έμεναν για εξόφληση γύρω στα 1.200 ευρώ ακόμα. Όμως την καταβολή της τελευταίας δόσης την πρόλαβαν οι δραματικές οικονομικές εξελίξεις στη χώρα. Η ανακοίνωση του δημοψηφίσματος από τον Πρωθυπουργό και το κλείσιμο των τραπεζών υπό τον φόβο πιθανού Grexit.

Και ενώ οι συναλλαγές σε κάθε επίπεδο «πάγωσαν» και οι πολίτες στήθηκαν στις ουρές μπροστά από τα μηχανήματα αυτόματης ανάληψης (ΑΤΜ) των τραπεζών, ο ιδιοκτήτης του γραφείου τελετών τηλεφώνησε στον Πατρινό επαγγελματία για να του ζητήσει τα χρήματα! Και τότε, καταγράφηκε ο ακόλουθος, μακάβριος μεν, αισθητός διάλογος δε, μεταξύ τους:

Ιδ. Γραφείου Τελετών: Καλημέρα, φίλε. Σου θυμίζω το ποσό που μου χρωστάς

Επαγγελματίας: Ναι, αλλά τώρα ξέρεις τι γίνεται. Κάνε υπομονή να ανοίξουν οι τράπεζες γιατί δεν έχω καθόλου ρευστό

Ιδ. Γραφείου Τελετών: Ξέρω τι γίνεται, αλλά πρέπει να πάρω τα χρήματά μου. Η τελετή έγινε. Οπότε…

Επαγγελματίας: Ε, τι να σου πω κι εγω; Πήγαινε… ξέθαψέ την την μακαρίτισσα, πάρ’ την στο σπίτι σου ως εγγύηση και όταν με το καλό ξανα-ανοίξουν οι τράπεζες τα ξαναλέμε…

Και φυσικά, μετά από αυτή την μακάβρια «πληρωμένη» απάντηση, ο  ελεύθερος επαγγελματίες έκλεισε το τηλέφωνο χωρίς άλλη λέξη!

Μεγάλη ανατροπή στις αποδείξεις...

Με μια νέα εφαρμογή που αναμένεται να...
τεθεί σε λειτουργία θα δίνει την δυνατότητα του άμεσου ελέγχου της νομιμότητας των ταμειακών μηχανών μέσω του Διαδικτύου εκ μέρους τόσο των ελεγκτών όσο και των πολιτών.

Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, στο πλαίσιο υλοποίησης του επιχειρησιακού σχεδίου έτους 2015 για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και προς αντιμετώπιση των αυξημένων κρουσμάτων αδήλωτων ταμειακών μηχανών ανακοίνωσε την δημιουργία αυτής της νέας εφαρμογής

Η γενική γραμματέας δημοσίων εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου με αφορμή τη νέα εφαρμογή επισημαίνει ότι: «Θα χρησιμοποιηθεί κάθε μέσο και κυρίως η τεχνολογία για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, η οποία συνεπάγεται την απώλεια δημοσίων εσόδων που μπορούν να ελαφρύνουν ιδίως τη σημερινή περίοδο, τα βάρη των πολιτών. Με την εφαρμογή ελέγχου της νομιμότητας των ταμειακών μηχανών οι ελεγκτές, αλλά και οι πολίτες - φορολογούμενοι, μπορούν να ελέγχουν σε πραγματικό χρόνο αν η απόδειξη που τους δίνεται έχει εκδοθεί από νομίμως δηλωθείσα ταμειακή μηχανή. Η βοήθεια των πολιτών είναι πολύτιμη, καθώς ενισχύει την καθημερινή προσπάθεια που κάνουν κάτω από αντίξοες συνθήκες οι υπάλληλοι των ΔΟΥ για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής».

Σάλος: Ξανάρχισαν τα ίδια στην ΕΡΤ - Πλήρωνε κορόιδο Έλληνα...

Φαινόμενα...
εξαφάνισης εργαζομένων από την εργασία τους παρουσιάζονται ξανά στην ΕΡΤ και στο ΑΠΕ.

Ενώ η ανεργία θερίζει στον ιδιωτικό τομέα, υπάρχουν δημοσιογράφοι και στις δύο εταιρείες του Δημοσίου που επιμένουν να μην εμφανίζονται στη δουλειά τους. Η συγκλονιστική μάχη που δόθηκε για να ανοίξει ξανά η ΕΡΤ, ενάντια στη σκοταδιστική απόφαση της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου, άφησε, όπως φαίνεται, ασυγκίνητους ορισμένους.

Στην ΕΡΤ εντοπίστηκε η απουσία δύο δημοσιογράφων από τον περιφερειακό σταθμό στον οποίο εργάζονται και θα ακολουθήσει η διαδικασία του πειθαρχικού ελέγχου. Κατά την ΠΟΣΠΕΡΤ, το ότι δεν εφαρμόστηκε το προηγούμενο οργανόγραμμα της πρώην ΕΡΤ ΑΕ ευνοεί αυτήν τη συμπεριφορά, η οποία γίνεται ανεκτή από τους προϊσταμένους.

Στην περίπτωση του ΑΠΕ υπήρξε η περίπτωση προσώπου που προσελήφθη σε απαγορευμένο από τη νομοθεσία χρόνο, μεσούσης της προεκλογικής περιόδου του 2009, και για έξι χρόνια δεν εμφανίστηκε στο ΑΠΕ ούτε έστειλε κάποιο ρεπορτάζ. Η διοίκηση του ΑΠΕ προχώρησε στην απόλυσή του και εξετάζει το ενδεχόμενο να διεκδικήσει πίσω τη μισθοδοσία των έξι ετών. Στη θέση του θα ζητηθεί να προσληφθεί άνεργος από τη λίστα της ΕΣΗΕΑ.

Σήμερα πρωί πρωί έβγαλαν την παιδική χαρά του Πούρου

Σήμερα πρωί πρωί έβγαλαν την παιδική χαρά του Πούρου

Τρίτη, 11 Αυγούστου 2015

Εκλάπη αυτοκίνητο

Εκλάπη αυτοκίνητο
ΤΟΥΟΤΑ CARINA , μολυβί με πινακίδα ΒΙΒ 2423. Έχουν σπάσει το τζαμι του συνοδηγού. Περιοχή κλοπής 1ο-2ο κρατικό παιδικό σταθμό.χθες το βραδυ.


Απολογισμός του γλεντιού: Τρείς συλλήψεις!

Δύο άνδρες 68 και 37ετών και μια 37χρονη γυναίκα συνελήφθησαν...
σε περιοχή του Δήμου Ρεθύμνης, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας και του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνου, κατηγορούμενοι για άσκοπους πυροβολισμούς , παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων  και υπόθαλψη εγκληματία.

Όλα ξεκίνησαν το βράδυ της Δευτέρας όταν, κατά την διάρκεια κοινωνικής εκδήλωσης, που είχε οργανώσει ο 68χρονος, μαζί με τον 37χρονο και την 37χρονη, στις οικίες τους, ρίφθηκαν  άσκοποι πυροβολισμοί.

Από αστυνομικούς των ανωτέρω Υπηρεσιών πραγματοποιήθηκαν έρευνες στις οικίες των συλληφθέντων και στους εξωτερικούς χώρους, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα κυνηγετικό όπλο και δύο κάλυκες.

Οι συλληφθέντες αρνήθηκαν να κατονομάσουν τους δράστες των άσκοπων πυροβολισμών, ματαιώνοντας με αυτόν τον τρόπο τη δίωξη και νόμιμη τιμωρία τους.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου, ενώ οι συλληφθέντες , θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου.

σας προσκαλεί σ’ ένα πολιτιστικό και γαστρονομικό ταξίδι Ο Δήμος Θηβαίων στα μέσα του Αυγούστου!

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

σας προσκαλεί σ’ ένα πολιτιστικό και γαστρονομικό ταξίδι

Ο Δήμος Θηβαίων

στα μέσα του Αυγούστου!

Η εμποροπανήγυρη!

Στην επτάπυλη και επτάλοφη Θήβα, πόλη

πανάρχαια και σεβαστή στην ιστορία και

την παράδοση, γενέτειρα του μυθικού

Ηρακλή, του Διόνυσου, του στρατηγού

Επαμεινώνδα και του ποιητή Πίνδαρου,

κάθε χρόνο στις 23 Αυγούστου (εννιάμερα

της Παναγίας) διεξάγεται

Εμποροπανήγυρη, παράλληλα με την

πανήγυρη του Μητροπολιτικού Ναού της

πόλης των Θηβών, που είναι αφιερωμένος στην Παναγία και η οποία

διαρκεί μέχρι τις 29 Αυγούστου.

Εκείνες τις μέρες η πόλη της Θήβας σφύζει από ζωή! Εκατοντάδες

έμποροι στήνουν τις πραμάτειες τους (είδη ένδυσης - υπόδησης,

κοσμήματα, είδη οικιακής χρήσης, λουκουμάδες, χαλβά, κουδούνια και

παραδοσιακά είδη δώρων, βιβλία κ.λ.π.) στα παραπήγματα που

κατασκευάζει ο Δήμος στην κεντρική οδό της πόλης, στην Πινδάρου και

χιλιάδες δημότες και επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να βρουν προϊόντα

σε πολύ καλές τιμές!

Το έθιμο της γουρουνοπούλας!

Ένα έθιμο που συνδυάζεται με την

εμποροπανήγυρη και έχει ριζώσει σ’

αυτόν τον τόπο είναι και η σουβλιστή

Γουρουνοπούλα! Οι σούβλες σε

εστιατόρια και ταβέρνες σε όλο το Δήμο

Θηβαίων «παίρνουν φωτιά» από το πρωί

μέχρι το βράδυ με ντόπιο γουρουνόπουλο, αναπόσπαστο κομμάτι της

γαστρονομικής ταυτότητας του τόπου.

σας προσκαλεί σ’ ένα πολιτιστικό και γαστρονομικό ταξίδι

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Δήμος Θηβαίων

στα μέσα του Αυγούστου!

Πινδάρεια!

Παράλληλα πραγματοποιείται και η

έναρξη των καλοκαιρινών πολιτιστικών

εκδηλώσεων «ΠΙΝΔΑΡΕΙΑ» που

περιλαμβάνουν καθημερινά

παραστάσεις με παραδοσιακούς

χορούς, θέατρο, τραγούδι και

εικαστικά δρώμενα, κυρίως στην

κεντρική πλατεία της πόλης των

Θηβών και στο υπαίθριο θέατρο

Μοσχοποδίου.

Η ανάγκη για ψυχαγωγία και χαμόγελο, στην σημερινή εποχή που μας

επιφύλαξε πολλές δοκιμασίες σε κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο,

γίνεται ολοένα και πιο επιτακτική για την ψυχολογία μας και τη ζωή

μας.

Γι’ αυτό το λόγο ο Δήμος Θηβαίων διοργανώνει και αυτό το καλοκαίρι

κόντρα στην κρίση, ένα ποιοτικό πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων

και σας περιμένει να απολαύσετε τόσο τις εκδηλώσεις όσο και τις γεύσεις

του τόπου με χαμόγελο και αισιοδοξία.

Τέλος, μπορείτε να συνδυάσετε την

επίσκεψη σας στη Θήβα και με μία

βόλτα ή διαμονή στους παραλιακούς

οικισμούς του Δήμου, που βρέχονται

από τη θάλασσα του Κορινθιακού

κόλπου. Ο Άγιος Βασίλειος, το

Καλαμάκι, η Λιβαδόστρα, ο Άγιος

Νικολάος, η Αλυκή, ο Άγιος Ιωάννης

και το Σαράντι θα σας μείνουν αξέχαστοι! Αξίζει να κολυμπήστε στα

κρυστάλλινα νερά τους και να κλείσετε ευχάριστα τις Αυγουστιάτικες

διακοπές σας!

Πληροφορίες

 Πληροφορίες:

Η Θήβα απέχει από την Αθήνα μόλις 71 χλμ, από την Χαλκίδα 36 χλμ

και από την Λαμία 129 χλμ.

Από την Αθήνα ακολουθείτε την Νέα Εθνική Οδό και στρίβεται είτε

στην πρώτη έξοδο δεξιά για «Θήβα-Νοσοκομείο Θήβας» είτε στην αμέσως

επόμενη για Θήβα.

Από τη Χαλκίδα είτε ακολουθείτε την οδό Χαλκίδα –Σχηματάρι και

μετά για Λαμία μέσω Νέας Εθνικής Οδού, είτε μέσω Ριτσώνας (Χαλκίδα-

Ριτσώνα-Θήβα).

Από τη Λαμία ακολουθείτε την Νέα Εθνική Οδό προς Αθήνα, έξοδος

Θήβα.