Σάββατο, 22 Αυγούστου 2015

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΑΓ. ΦΑΝΟΥΡΙΟΥ ΣΤΗ ΘΗΒΑ

Η Ευρώπη Φρούριο συνθλίβει τους πρόσφυγες πολέμου και ανέχειας που προκαλεί η ιμπεριαλιστική πολιτική

Τα δραματικά γεγονότα που σημειώθηκαν στα σύνορα Ελλάδας-ΠΓΔΜ, όπου οι ειδικές δυνάμεις της Αστυνομίας και ο Στρατός επιχείρησαν να σταματήσουν με κάθε...
απάνθρωπο τρόπο τους απελπισμένους πρόσφυγες από την Συρία αποτελούν όχι μόνο μια σαφή απόδειξη του τι πραγματικά είναι η Ε.Ε., αλλά και της πλήρης ταύτισης της καπιταλιστικής-ιμπεριαλιστικής Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κυβερνήσεων με τη φασιστική ακροδεξιά! Καθώς εδώ και χρόνια οι αστικές κυβερνήσεις, η Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ έχουν αναγάγει σε βασικό τους αντίπαλο τις ασύμμετρες απειλές -κοινωνικά κινήματα, μετανάστευση-τρομοκρατία- σήμερα φαίνεται να τα εφαρμόζουν με τον πλέον σκληρό τρόπο, επισημοποιώντας την κατασταλτική δράση του Στρατού με πρόσχημα την "προάσπιση των συνόρων" από τους πρόσφυγες. 

Χρειάζεται μόνο κάποιος να θυμηθεί τον Γεωργιάδη, τους ΝΑΖΙ Μιχαλολιάκο-Κασιδιάρη όταν απαιτούσαν να αναλάβει ο Στρατός την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών κυμάτων και την ναρκοθέτηση των συνόρων, και να τα συσχετίσει με τα πανηγυρικά δημοσιεύματα των φασιστικών-μιλιταριστικών μέσων κοινωνικής δικτύωσης για να αντιληφθεί σε πιο βαθμό έχει αφομοιωθεί η ακροδεξιά ατζέντα από τα αστικά κατεστημένα, που ορθώνουν τείχη του αίσχους στα σύνορα τους και στρέφουν τον Στρατό εναντίον απελπισμένων αμάχων. Είναι λοιπόν το παράδειγμα του σοσιαλιστή Παπουτσή που ακολούθησε ο αριστερός Πανούσης, για να διαδοθεί το παράδειγμα τους σε Βουλγαρία και Ουγγαρία. 

Βλέποντας λοιπόν τα ποτάμια της προσφυγιάς από την εμπόλεμη Συρία να φουσκώνουν πρέπει να επισημάνουμε τον εξαιρετικής βαρύτητας ρόλο στην Συριακή κρίση της Τουρκίας, που προχωρά στην διεξαγωγή ενός άγριου ταξικού εμφυλίου πολέμου εναντίον της Τουρκικής Αριστεράς και του Κουρδικού λαού, επιδιώκοντας να κερδίσει τις επόμενες εκλογές ώστε να προχωρήσει τα αντιδραστικά του σχέδια στο εσωτερικό της χώρας και τους μεγαλοϊδεατικούς Νεοοθωμανικούς στόχους στο εξωτερικό, με πρόσχημα την αντιμετώπιση του ISIS. Μιας ακραίας μουσουλμανικής οργάνωσης μισθοφόρων φανατικών που στηρίζονται οικονομικά-στρατιωτικά από την Τουρκία και εξυπηρετούν τους αμερικανικούς σχεδιασμούς σε Μέση Ανατολή και Αφρική. Μάλιστα, το καθεστώς Ερντογάν στον εμφύλιο πόλεμο που διεξάγει εναντίον των λαών της Τουρκίας, θέλοντας επιπλέον να καταπνίξει τις πιο ριζοσπαστικές τάσεις που βρήκαν την πραγμάτωση τους στη Ροζάβα, απολαμβάνει την στήριξη του ΝΑΤΟ, της Ε.Ε. και της ελληνικής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. 

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή, καθώς η Ελλάδα αναδεικνύεται «Πρώτη Γραμμή Άμυνας» του ευρωπαϊκού κατεστημένου. Στο πλαίσιο αυτό επισπεύδονται οι διαδικασίες για την άμεση εκταμίευση ευρωπαϊκών κονδυλίων για τη μετανάστευση. Όπως αναφέρει η "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ" στην συνάντηση των συναρμόδιων υπουργών της κυβέρνησης με τον επίτροπο κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο αποφασίστηκε να υπογραφεί και να κοινοποιηθεί το ταχύτερο δυνατό στην Κομισιόν υπουργική απόφαση που θα προβλέπει τη στελέχωση (με 35 άτομα) της νέας Εθνικής Διαχειριστικής Αρχής, προκειμένου αμέσως μετά να ξεκινήσει η αποδέσμευση κοινοτικών πόρων. Αρχικά πρόκειται να εκταμιευθεί ποσό ύψους περίπου 30 εκατ. ευρώ από το πακέτο των 470 εκατ. ευρώ που ενέκρινε -αρχές Αυγούστου- η Κομισιόν για τη χρηματοδότηση του ελληνικού action plan για τη μετανάστευση, την περίοδο 2015-2020. 

Είναι ενδεικτικό ότι το κυβερνητικό σχέδιο είναι κατασταλτικό, αναδεικνύοντας τον κυρίαρχο ρόλο της Αστυνομίας και της ΕΥΠ! Ποιο είναι όμως το επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για τους μετανάστες;

Το παρουσιάζει το «Έθνος της Κυριακής»:

1. Μετακίνηση αστυνομικού προσωπικού σε Λήμνο, Λέσβο, Κάλυμνο, Λέρο, Σάμο, Κω, Χίο, Κάρπαθο, κ.ά. που δέχονται και τις μεγαλύτερες μεταναστευτικές ροές. Η διαταγή, την οποία δημοσιεύει η εφημερίδα έχει ημερομηνία έκδοσης την 11η Αυγούστου 2015 - μία ημέρα μετά τις εικόνες ντροπής στην Κω. Στόχος είναι να μετακινηθούν χωρίς δαπάνη του Δημοσίου 260 αστυνομικοί, προκειμένου να ενισχύσουν τις υπηρεσίες των νησιών. Σε συνδυασμό με τους 300 αστυνομικούς που έχουν ήδη σταλεί ως ενισχυτική δύναμη στα νησιά, όπως στην περίπτωση της Κω που μετέβησαν εκτάκτως δύο διμοιρίες ΥΜΕΤ.

2. Αίτημα στη Frontex, αρμόδια ευρωπαϊκή υπηρεσία για το άσυλο και τους πρόσφυγες, ώστε να χορηγηθούν στις ελληνικές αστυνομικές υπηρεσίες επιπλέον συστήματα καταγραφής και ταυτοποίησης τύπου Γιούροντακ, τα οποία είναι κινητές βάσεις δεδομένων. Επίσης στο πλαίσιο του νέου γύρου του πολέμου κατά της τρομοκρατίας και της προβολής του μουσουλμανικού κινδύνου προβάλλεται η ανάγκη του «εξονυχιστικού ελέγχου των ατόμων που εισέρχονται στη χώρα, καθώς τόσο τα τακτικά κλιμάκια της ΕΥΠ στα νησιά, όσο και οι υψηλόβαθμοι αξιωματικοί βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα συναγερμού και ετοιμότητας εξαιτίας του ενδεχομένου να κρύβονται ανάμεσα στους πρόσφυγες μαχητές του Ισλαμικού Κράτους

Τέλος, η λειτουργία των ανοικτών κέντρων φιλοξενίας μεταναστών, που αντιμετωπίζουν προβλήματα στην χρηματοδότηση τους καθώς η Ε.Ε. πληρώνει μόνο τη δημιουργία Στρατοπέδων Συγκέντρωσης.

Δεύτερη Γραμμή Άμυνας οι Βαλκανικές χώρες. Όπως έχει αποκαλύψει η «Εφημερίδα των Συντακτών», οι πρόσφυγες συνεχίζουν την απελπισμένη τους πορεία στην Ευρώπη, διαβαίνοντας με ευκολία τα σύνορα της Ελλάδας με τα γειτονικά της κράτη στο βορρά. Απάντηση σε αυτή την προοπτική είναι η ένταση της καταστολής και η χρήση στρατιωτικών δυνάμεων. H βουλγαρική κυβέρνηση ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι σχεδιάζει σειρά μέτρων με τη συμμετοχή των ενόπλων δυνάμεων και της αστυνομίας με στόχο τον έλεγχο των συνόρων και προκειμένου να προληφθεί η εισροή μεταναστών που έρχονται από την Ελλάδα και την ΠΓΔΜ. Μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά εκτός του Χώρου Σένγκεν στον οποίο προβλέπεται η ελεύθερη κυκλοφορία των προσώπων, η Βουλγαρία είχε μέχρι σήμερα παρακαμφθεί από τα κύματα μεταναστών που έρχονταν από την Ελλάδα και οι οποίοι κατευθύνονταν μέσω ΠΓΔΜ και Σερβίας προς την Ουγγαρία και τη δυτική Ευρώπη. Ωστόσο, η ΠΓΔΜ έκλεισε με μία ισχυρή αστυνομική δύναμη τα σύνορά με την Ελλάδα και η Ουγγαρία ξεκίνησε την οικοδόμηση ενός φράκτη στα σύνορά της με τη Σερβία. Η Βουλγαρία λοιπόν όχι μόνο έχει κατασκευάσει το δικό της τείχος του αίσχους, αλλά αναγάγει και αυτή σε κεντρικό ζήτημα την ενασχόληση του Στρατού για την "Προάσπιση των Συνόρων από τους Πρόσφυγες".

Τα δραματικά γεγονότα στα σύνορα Ελλάδας-ΠΓΔΜ σχετίζονται άμεσα με τις επιλογές της ελληνικής κυβέρνησης. Σύμφωνα με την αστυνομική διεύθυνση Κιλκίς, συνοριοφύλακες της ΠΓΔΜ χρησιμοποίησαν χειροβομβίδες κρότου λάμψης για να απωθήσουν το πλήθος των συγκεντρωμένων που, σύμφωνα με πληροφορίες, ανέρχεται σε περισσότερα από 2.000 άτομα.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕΜΠΕ "με ανάπτυξη ΜΑΤ σε θωρακισμένα οχήματα και τον στρατό λόγω κατάστασης έκτακτης ανάγκης κινείται η ΠΔΓΜ για να κόψει τη ροή προσφύγων στα νότια σύνορά της με την Ελλάδα. Οι αρχές είπαν επισήμως ότι τα σύνορα διέλευσης παραμένουν ανοιχτά, αλλά ότι θα μειώσουν την παράνομη είσοδο στο ελάχιστο. Δημοσιογράφος του Reuters κοντά στη συνοριακή πόλη Γευγελή δήλωσε πως άντρες των ΜΑΤ με δακρυγόνα και τεθωρακισμένα οχήματα έχουν κλείσει το πέρασμα για αρκετές χιλιάδες ανθρώπους. "Όχι πια Μακεδονία" είπε αξιωματούχος στα αγγλικά σε Σύριο που ζητούσε να περάσει τα σύνορα. Η ροή στη Γευγελή, που ανερχόταν σε 1.500 με 2.000 ανθρώπους την ημέρα, σταμάτησε ξαφνικά. Το κλείσιμο ήρθε μετά από ημέρες απελπιστικών σκηνών στον τοπικό σιδηροδρομικό σταθμό, όπου χιλιάδες άνθρωποι στριμώχνονταν να επιβιβαστούν σε τρένα για τη Σερβία, με μικρά παιδιά να περνούν από τα ανοιχτά παράθυρα. Η ΠΓΔΜ ανέλαβε δράση μετά το πλοίο που μετέφερε 2.400 Σύριους πρόσφυγες από την Κω στην Αθήνα και τους 50.000 πρόσφυγες και μετανάστες που έφτασαν στην ελληνική πρωτεύουσα μόνο μέσα στον Ιούλιο. "Δεν μπορούμε να κλείσουμε ερμητικά τα σύνορα. Θα προσπαθήσουμε όμως να μειώσουμε την παράνομη είσοδο από τα σύνορα στο ελάχιστο", δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Ivo Kotevski στο Reuters. "Ανάλογα με το πώς η Ελλάδα χρησιμοποιεί πλοία για την αποσυμφόρηση των νησιών, θα αυξηθούν και οι αφίξεις εδώ", σημείωσε η Alexandra Krause, ανώτερος αξιωματούχος της UNHCR στα Σκόπια. 

Η επόμενη γραμμή άμυνας είναι η Ουγγαρία, με την κατασκευή νέου Τείχους του Αίσχους και δράση του Στρατού. Έτοιμος τον Νοέμβριο θα είναι το σιδηρόφραχτο τείχος ύψους 3,5 μέτρων κατά μήκος των συνόρων μήκους 177 χλμ. που ετοιμάζουν οι αρχές της Ουγγαρίας στα σύνορα με τη Σερβία. Παράλληλα, όπως έκαναν γνωστό οι Ούγγροι, θα αναπτύξουν χιλιάδες αστυνομικούς για να ανασχεθεί η μεγάλη ροή προσφύγων και μεταναστών. Η Ουγγαρία ανήκει στον Χώρο Σένγκεν της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου επιτρέπεται στους υπηκόους των κρατών μελών να ταξιδεύουν χωρίς διαβατήρια, γεγονός το οποίο την καθιστά ελκυστική για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που διέρχονται από κράτη των Βαλκανίων που δεν ανήκουν στην ΕΕ. 

Η κυβέρνηση εισηγήθηκε επίσης να συγκληθεί το ουγγρικό κοινοβούλιο για μια ειδική συνεδρίαση προ ημερησίας διατάξεως προκειμένου να καταστεί αυστηρότερος ο ποινικός κώδικας και να καταστεί η παράνομη μετανάστευση ή η πρόκληση φθοράς στον φράκτη ποινικό αδίκημα που θα επισύρει ποινή φυλάκιση έως και τεσσάρων ετών. Σύμφωνα με τον ίδιο, η κυβέρνηση θα προτείνει επίσης πολύ βαρύτερες πηγές για τη διακίνηση ανθρώπων. Ο Όρμπαν, δεξιός λαϊκιστής πολιτικός, προασπίζεται τα μέτρα που έχει λάβει συσχετίζοντας τη μετανάστευση με την τρομοκρατία, την αύξηση της εγκληματικότητας και της ανεργίας και προσθέτει ότι η Βουδαπέστη χρειάζεται να αναλάβει δράση μονομερώς, καθώς η ΕΕ ως σύνολο δεν δίνει λύση.

Εμείς εκφράζουμε την εναντίωση μας σε όλα αυτά. Απαιτούμε την πλήρη αναγνώριση των δικαιωμάτων προσφύγων-μεταναστών.

Αυτή η κυβέρνηση και η αστική της πολιτική δεν έχουν καμιά σχέση με την Αριστερά.

Θεωρούμε ότι πρέπει τώρα να συμβάλλουμε στην συγκρότηση ενός σύγχρονου εργατικού διεθνιστικού εργατικού κινήματος, απαιτώντας την ικανοποίηση των αναγκών-δικαιωμάτων του κόσμου της εργασίας.

Για την άμεση αντικαπιταλιστική αποδέσμευση-διάλυση της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ.

Αντιπαλεύοντας την Νέα Τάξη Πραγμάτων, τον αδίστακτο αστικό κόσμο της εκμετάλλευσης και καταπίεσης της εργαζόμενης πλειοψηφίας.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Χιλιάδες πρόσφυγες παραμένουν εγκλωβισμένοι στην Ειδομένη - Δείτε βίντεο από το σημείο

Χιλιάδες είναι οι πρόσφυγες, κυρίως Σύριοι που βρίσκονται ακόμα εγκλωβισμένοι στην Ειδομένη καθώς οι αρχές της ΠΓΔΜ δεν άνοιξαν τα σύνορα όπως είχε ...

αναφερθεί χτες.

Οι δυνάμεις της αστυνομίας και του στρατού της γειτονικής χώρας έχουν ενισχυθεί στα σύνορα, ενώ δεν έχει επιτραπεί η διέλευση των προσφύγων σε μικρές ομάδες. Τα χιλιάδες άτομα που βρίσκονται στο σημείο διαμαρτύρονται έντονα για αυτήν την κατάσταση, ενώ ζητούν να τους επιτραπεί να περάσουν στη γειτονική χώρα για να συνεχίσουν το ταξίδι τους.  

ean kapigi eksipni tous promitheysoune opla ti tha gini?
Περισσότερες λεπτομέρειες  εδω  

Εκρηκτική η κατάσταση στα σύνορα με τα Σκόπια

Εκτός ελέγχου η κατάσταση στα σύνορα Ελλάδας Σκοπίων, όπου έχουν συγκεντρωθεί περισσότεροι από 5.000 μετανάστες, οι...
οποίοι ζητούν να εισέλθουν στο έδαφος της ΠΓΔΜ.

Δέκα τραυματίες, οι τέσσερις σοβαρά, είναι ο απολογισμός της σύγκρουσης με τις δυνάμεις της αστυνομίας των Σκοπίων, που χρησιμοποίησαν χειροβομβίδες κρότου λάμψης για να απωθήσουν τους πρόσφυγες στην ουδέτερη ζώνη.

Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, στο νοσοκομείο Κιλκίς. Η αστυνομία της ΠΓΔΜ προς το παρόν αποφεύγει οποιαδήποτε επίσημη ανακοίνωση σχετικά με την ένταση που επικράτησε με τους πρόσφυγες που προσπαθούν να περάσουν στο έδαφος της ΠΓΔΜ και από εκεί στην δυτική Ευρώπη.

Η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης την συνοριακή ζώνη με την Ελλάδα και τη Σερβία για την αντιμετώπιση, όπως ανέφερε, της κατάστασης με τις αυξημένες μεταναστευτικές ροές.

Μέλη της μη κυβερνητικής οργάνωσης Γιατροί Χωρίς Σύνορα προσφέρουν φροντίδα στους πρόσφυγες που τραυματίστηκαν. «Οι ομάδες μας που βρίσκονται στην Ειδομένη παρέχουν φροντίδα σε όσους τραυματίστηκαν από τα θραύσματα από τις χειροβομβίδες κρότου λάμψης που εκτόξευσε ο στρατός της ΠΓΔΜ» επισήμαναν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα στο μπλογκ τους στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

Το υπουργείο Εσωτερικών της ΠΓΔΜ (στο οποίο υπάγεται η αστυνομία της χώρας) ανακοίνωσε ότι βάσει της απόφασης της κυβέρνησης της χώρας για κήρυξη κατάσταση έκτακτης ανάγκης στα βόρεια και νότια σύνορα της ΠΓΔΜ, έχουν αναπτυχθεί δυνάμεις της αστυνομίας κατά μήκος των συνόρων με την Ελλάδα, ενώ στη διάρκεια της ημέρας αναμένεται να αναπτυχθούν και δυνάμεις του Στρατού.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι οι δυνάμεις της αστυνομίας ενεργούν σύμφωνα με τις εντολές για την προστασία των κρατικών συνόρων και επιτρέπουν την είσοδο στη χώρα μόνο σε περιορισμένο αριθμό παράτυπων μεταναστών, από ευάλωτες κατηγορίες, που χρήζουν άμεσης ανάγκης.

Σύμφωνα με την αστυνομία της ΠΓΔΜ, τις τελευταίες 24 ώρες έχει μειωθεί σημαντικά ο αριθμός έκδοσης αδειών τριήμερης παραμονής στη χώρα σε παράτυπους μετανάστες, σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα, όπου εκδιδόταν περίπου 1.300 τέτοιες άδειες, καθημερινά.

Εξάλλου, η βουλγαρική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει σειρά μέτρων με τη συμμετοχή των ενόπλων δυνάμεων και της αστυνομίας με στόχο τον έλεγχο των συνόρων και προκειμένου να προληφθεί η εισροή μεταναστών που έρχονται από την Ελλάδα και την ΠΓΔΜ.

Δεδομένης της κατάστασης «στις γειτονικές χώρες και το κύμα των προσφύγων, το υπουργείο Άμυνας θα προτείνει μέτρα προκειμένου να προασπιστεί, μαζί με το υπουργείο Άμυνας, τα σύνορα του Κράτους» επισήμανε το υπουργείο Άμυνας σε ένα δελτίο Τύπου.

Θα πέσει φωτιά να μας κάψει; Ας μην ακολουθήσεις τα παρακάτω και θα δεις...

Φυσικά, όπως παντού άλλωστε, υπάρχουν κανόνες πρωτοκόλλου και εθιμοτυπίας, έτσι και στην εκκλησία... 

Και για όποιο δεν συμμορφώνεται, να θυμάται. Υπάρχει Θεία Δίκη. Χωρίς αμφιβολία  ο σεβασμός είναι κάτι, που πρώτον κερδίζεται και δεύτερον που βγαίνει από μέσα μας. Όποιος όμως δεν καταλαβαίνει, του το δίνει ο κλήρος και γραπτώς...

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑΣ

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

ΘΗΒΑΣ

ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ Γ.Σ.Ε.Ε.
ΕΔΡΑ ΘΗΒΑ
ΟΙΔΙΠΟΔΟΣ 11-Τ.Κ.32200   –   ΤΗΛ. : 22620 29694    -   FAX. : 22620  26428    Email: ekthivas@gmail.com
ΑΡΙΘ. ΕΓΚΡΙΤ. ΑΠΟΦ.: ΠΡΩΤΟΔ. ΘΗΒΩΝ 72/18.3.46                     ΑΡΙΘ. ΚΑΤΑΧ. ΣΤΟ ΒΙΒΛ.ΠΡΩΤΟΔ.53/80.3.46


                               Αρ.Πρωτ. 1790                                                                       ΘΗΒA 20/8/ 2015


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 5/9/2015

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι της χώρας, οι νέοι και οι νέες ύστερα από πέντε χρόνια μνημονιακών πολιτικών σκληρής λιτότητας, ωθήθηκαν να βρίσκονται με κομμένη την ανάσα και τα φτερά, να κοιτούν τη χώρα και την κοινωνία να εξαθλιώνονται. Μια χώρα που πρέπει να σταθεί στα πόδια της αλλά οφείλει να το κάνει με την κοινωνία ΟΡΘΙΑ.

Με την ψήφιση του 3ου μνημονίου, βρισκόμαστε αντιμέτωποι  με μέτρα και νόμους που δίνουν την χαριστική βολή στην κοινωνία και στην οικονομία.
Καταργεί την παράταση ισχύος της μετενέργειας των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, ανοίγει τον δρόμο για την αρπαγή της λαϊκής κατοικίας, προωθεί την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας και του πλούτου της χώρας, αυξάνει τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, μειώνει μισθούς και συντάξεις, αυξάνει τις εισφορές-παροχές των εργαζομένων.

Είμαστε αντιμέτωποι με «προτάσεις» και αποφάσεις, που εντείνουν την ύφεση, αυξάνουν την ανεργία η οποία βρίσκεται ήδη σε υψηλά επίπεδα,  ρίχνοντας για μια ακόμη φορά στις πλάτες των μισθωτών και των συνταξιούχων δυσβάστακτα βάρη.

Το Εργατικό Κέντρο Θήβας καλεί όλους τους εργαζόμενους συνταξιούχους άνεργους της περιοχής μας  στο εργατικό και κοινωνικό συλλαλητήριο το ΣΑΒΒΑΤΟ στις 5 Σεπτέμβρη 2015  στις 18:00μμ στο Άγαλμα του Βενιζέλου, στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ και στην πορεία διαμαρτυρίας που θα ακολουθήσει.

Όσοι ενδιαφερόμενοι θέλουν να συμμετέχουν στο ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ  να δηλώσουν συμμετοχή έως και 31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2015 ημέρα Δευτέρα, στο τηλέφωνο 22620 -29694.
Η συμμετοχή σας είναι απαραίτητη.

ΟΛΟΙ  ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ  ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΜΕ
ΤΑ   ΜΝΗΜΟΝΙΑ

Παρασκευή, 21 Αυγούστου 2015

NASA: Κοιμηθείτε ήσυχοι, δεν θα χτυπήσει αστεροειδής την Γη τον Σεπτέμβριο

Oι κάτοικοι της Γης μπορούν να κοιμούνται ήσυχα...
κανένας τεράστιος αστεροειδής δεν απειλεί να εισέλθει σε τροχιά σύγκρουσης με τον πλανήτη μας και να καταστρέψει την Αμερική τον Σεπτέμβριο, διαβεβαιώνει η ΝΑΣΑ, σε μια προσπάθεια να βάλει ένα τέλος στις σχετικές φήμες που έχουν κατακλύσει το Διαδίκτυο.

«Δεν υπάρχει καμία επιστημονική βάση, ούτε ίχνος απόδειξης, ότι υπάρχει κίνδυνος ένας αστεροειδής ή οποιοδήποτε άλλο ουράνιο αντικείμενο να εισέλθει σε τροχιά σύγκρουση με τη Γη αυτήν την περίοδο» τόνισε ένας εκπρόσωπος της ΝΑΣΑ, ο Πολ Τσόντας, στο μπλογκ του προγράμματος της υπηρεσίας που επικεντρώνεται στην ανίχνευση κομητών και αστεροειδών.

Όλοι οι αστεροειδείς που είναι γνωστοί στους επιστήμονες αυτή τη στιγμή υπάρχει μόλις 0,01% πιθανότητα να εισέλθουν σε τροχιά σύγκρουσης με τη Γη κατά τη διάρκεια των 100 επόμενων ετών, εξηγούν οι υπεύθυνοι του προγράμματος σε ένα μήνυμα που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη.

«Εάν υπήρχε ένα αντικείμενο με ένα τόσο μεγάλο μέγεθος που θα προκαλούσε αυτούς του είδους την καταστροφή τον Σεπτέμβριο, θα είχαμε ήδη δει κάτι» προσέθεσε ο Πολ Τσόντας.

Η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία θέλει να διαψεύσει το όργιο των φημών που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, σύμφωνα με την οποία ένας αστεροειδής αναμένεται να συγκρουστεί με τη Γη το διάστημα μεταξύ της 15ης και της 30ής Σεπτεμβρίου σε περιοχή κοντά στο Πόρτο Ρίκο, στην θάλασσα της Καραϊβικής.

«Η ΝΑΣΑ ανιχνεύει, εντοπίζει και καταγράφει τις περιγραφές των αστεροειδών και των κομητών που περνούν σε απόσταση 48 εκατομμυρίων χιλιομέτρων από τη Γη χάρη στα τηλεσκόπια που έχει εγκαταστήσει στο έδαφος ή στο διάστημα» διευκρινίζεται στο μήνυμά της.

Υπενθυμίζοντας τις πολυάριθμες καταστροφολογικές ανακοινώσεις του παρελθόντος βάση των οποίων το τέλος του κόσμου έφθανε, όπως το 2012 με το τέλος του ημερολογίου των Μάγια, η αμερικανική υπηρεσία υπενθυμίζει ότι τελικά τίποτα δε συνέβη, «όπως ακριβώς η ΝΑΣΑ είχε ανακοινώσει».

«Για ακόμη μια φορά, δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι ένας αστεροειδής ή ένα οποιοδήποτε άλλο ουράνιο αντικείμενο δεν βρίσκεται σε μία τροχιά σύγκρουσης με τη Γη» υπογράμμισε ο Πολ Τσόντας

ΠΑΤΡΑ: Προφυλακίστηκε ο 26χρονος που κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος αστυνομικού στο Ρίο

Προφυλακίστηκε με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή ο...
26χρονος πατρινός, που κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος αστυνομικού, στο αιματηρό περιστατικό που συνέβη την περασμένη εβδομάδα σε παραλιακό κατάστημα διασκέδασης στο Ρίου.

Ο 26χρονος, που παραδόθηκε τις Αρχές απολογήθηκε σήμερα Παρασκευή στον ανακριτή, και κρίθηκε προφυλακιστέος και οδηγήθηκε ήδη στη φυλακή Αγίου Στεφάνου Πατρών. Πρόκειται για τον άνδρα που φέρεται να πήρε το μαχαίρι από υπάλληλο του κέντρου και χτύπησε τον έναν από τυους δύο αστυνομικούς με τους οποίους είχε συμπλακεί.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορουμένου Βασίλης Μπαλής, εμφανίστηκε αγανακτισμένος εκφράζοντας την πικρία του για την απόφαση. Υποστήριξε πως δεν μπορεί να σταθεί η άσκηση ποινικής δίωξης για κατηγορία απόπειρας ανθρωποκτονίας και μάλιστα από πρόθεση.

Και τόνισε πως από κανένα στοιχείο της δικογραφίας, ούτε και από το βίντεο που υπάρχει προκύπτει ανάμειξη του κατηγορουμένου στο επεισόδιο εντός του καταστήματος. Παρά μόνον συμμετοχή του εξερχόμενος του μαγαζιού και όταν στο επεισόδιο ενεπλάκησαν περισσότερα άτομα.

Στο μεταξύ, ο κ. Μπαλής επεσήμανε και τη συμπεριφορά ενός εκ των αστυνομικών οι οποίοι συνόδευαν τον κατηγορούμενο στο Δικαστικό Μέγαρο Πατρών. Παρ’ ό,τι ευχαρίστησε τους υπόλοιπους αστυνομικούς για τη στάση τους και την άσκηση των καθηκόντων τους, υπογράμμισε την στάση ενός ο οποίος πριν την ανακοίνωση της απόφασης προφυλακίσεως …απαίτησε από τους παριστάμενους κατηγορουμένου να εκκενώσουν τον διάδρομο «ωσάν να γνώριζε εκ των προτέρων την απόφαση».

Αυτό προκάλεσε την αντίδραση του Συνηγόρου, με αποτέλεσμα ο ένστολος συνοδός να διατάξει τη συνδρομή δύο μοτοσικλετιστών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. επαναλαμβάνοντας την απαίτηση να εκκενωθεί ο διάδρομος και φωνάζοντας, κατά τον δικηγόρο: «Εγώ αποφασίζω».

Να σημειωθεί οτι χθες αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία του ο 23χρονος που κατηγορείται οτι μαζί με τον 26χρονο είχαν επιτεθεί στους δύο αστυνομικούς στο συγκεκριμένοπ κατάστημα προκαλώντας τον τραυματισμό του ενός ο οποίος νοσηλεύεται ακόμη στο νοσοκομείο

Μετά τα Σκόπια και η Βουλγαρία βάζει στρατό στα σύνορα για τους μετανάστες

H βουλγαρική κυβέρνηση...
ανακοίνωσε σήμερα ότι σχεδιάζει σειρά μέτρων με τη συμμετοχή των ενόπλων δυνάμεων και της αστυνομίας με στόχο τον έλεγχο των συνόρων και προκειμένου να προληφθεί η εισροή μεταναστών που έρχονται από την Ελλάδα και την ΠΓΔΜ.

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Άμυνας της χώρας τονίζει πως δεδομένης της κατάστασης στις γειτονικές χώρες και το κύμα των προσφύγων, θα προτείνει μέτρα προκειμένου να προασπιστεί, μαζί τα σύνορα του Κράτους.

Κάτω από τα 40 δολ/βαρέλι το πετρέλαιο για πρώτη φορά από την αρχή της ύφεσης

Η τιμή του αμερικανικού αργού πετρελαίου μειώθηκε κάτω από τα 40 δολάρια το βαρέλι, που είναι η χαμηλότερη από την...
παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση του 2009, καθώς αυξήθηκε η προσφορά του στη Βόρεια Αμερική και τη Μέση Ανατολή, ωθώντας τα αποθέματά του σε επίπεδα ρεκόρ.

Το πετρέλαιο έχασε το ένα τρίτο της αξίας του από τον Ιούνιο, λόγω της υψηλής παραγωγής στις ΗΠΑ, της άντλησης ρεκόρ στη Μέση Ανατολή και της ανησυχίας για τη μειούμενη ζήτηση από τις ασιατικές οικονομίες.

Η τιμή του πετρελαίου υποχωρεί 3,3% στα 39,97 δολάρια ανά βαρέλι. Σημειώνεται ότι ο μαύρος χρυσός θα καταγράψει απώλειες για όγδοη διαδοχική εβδομάδα.
Στον αντίποδα η τιμή του χρυσού ενισχύεται 0,6% στα 1.160 δολ./oz.

Εντυπωσιακό το γλυπτό της Σφίγγας στην Κρήνη του Οιδίποδα στη Θήβα

Παρουσία του Δημάρχου Θηβαίων κ. Σπύρου Νικολάου πραγματοποιήθηκαν, το βράδυ της Πέμπτης 20 Αυγούστου, τα εγκαίνια του γλυπτού της Σφίγγας, που φιλοτέχνησε ο γλύπτης Κωνσταντίνος Αγγέλου και Πρόεδρος της Οργάνωσης “ΣΦΙΓΓΑ”, το οποίο τοποθετήθηκε στην Κρήνη του Οιδίποδα, στην πλατεία  Αγίων Θεοδώρων Θήβας.
http://e-sterea.gr/index.php/nea/eidiseis/epikairotita/12631-entyposiako-to-glypto-tis-sfiggas-stin-krini-tou-oidipoda-sti-thiva

Έκτακτη ανακοίνωση από το ΙΚΑ!

Νέα εισφορά, 20 ευρώ ανά εργαζόμενο το χρόνο, θα πληρώνουν από εδώ και στο εξής οι εργοδότες τον Αύγουστο.  Συγκεκριμένα το ποσό αφορά υποχρεωτική εισφορά υπέρ του Ειδικού Λογαριασμού Παιδικών Κατασκηνώσεων.
Αναλυτικά η σχετική εγκύκλιος του ΙΚΑ που φέρει την υπογραφή της  γενικής διευθύντριας Ασφαλιστικων Υπηρεσιων Χαρίκλειας Γδοντάκη,  αναφέρει τα εξής:

«ο Ειδικός Λογαριασμός Παιδικών Κατασκηνώσεων (Ε.Λ.Π.Κ.) και η Υ.Α. με την οποία καθορίστηκε η διαδικασία είσπραξης, ελέγχου, διαχείρισης, διάθεσης και δικαιολόγησης των κονδυλίων του λογαριασμού αυτού.
Μεταξύ των άλλων πόρων του λογαριασμού ορίστηκε η ετήσια εργοδοτική εισφορά (20) ευρώ ανά εργαζόμενο με σχέση εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου, καταβλητέα από τους εργοδότες οι οποίοι για τους εν λόγω εργαζόμενους καταβάλουν και εισφορές υπέρ του Ο.Ε.Ε».
«Η εν λόγω εισφορά συνιστά ξεχωριστό λογαριασμό προς διαχωρισμό των λοιπών εισπρακτέων εισφορών υπέρ Ο.Ε.Ε. από το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ το οποίο υποχρεούται να αποδίδει άμεσα προκειμένου να εξασφαλιστεί η υλοποίηση των θερινών κατασκηνωτικών προγραμμάτων εκάστου έτους».
«Μετά τα παραπάνω, στους υπόχρεους εργοδότες γνωστοποιείται με μήνυμα κατά την υποβολή της Α.Π.Δ., στο αποδεικτικό παραλαβής, ότι « η εργοδοτική εισφορά 20 ευρώ ανά εργαζόμενο με σχέση εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου, καταβλητέα από τους εργοδότες Κοινών Επιχειρήσεων & Οικοδομοτεχνικών Έργων, υπέρ του Ειδικού Λογαριασμού Παιδικών Κατασκηνώσεων (Ε.Λ.Π.Κ.) θα καταβληθεί ταυτόχρονα και παράλληλα με τις ασφαλιστικές εισφορές μισθολογικής περιόδου 8/2015 ».
Διευκρινίζεται ότι για τους υπόχρεους εργοδότες δεν απορρέει άλλη υποχρέωση (υποβολή Α.Π.Δ. για την εν λόγω εισφορά) καθώς η απεικόνιση θα υλοποιηθεί σε Κεντρικό Επίπεδο μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος ΙΚΑ-ΕΤΑΜ χωρίς καμία ενέργεια από πλευράς εργοδοτών και σύμφωνα με στοιχεία υποβολής Α.Π.Δ. μισθολογικής περιόδου 8/2015».

Πέμπτη, 20 Αυγούστου 2015

ΑΥΤΑ είναι τα τυχερά νούμερα του ΤΖΟΚΕΡ...

Ο Τσίπρας υπέβαλε την παραίτησή του στον Παυλόπουλο - Ολος ο διάλογος των δύο ανδρών

Στο προεδρικό Μέγαρο κατευθύνθηκε μετά το διάγγελμα του προς τον ελληνικό λαό ο Αλέξης Τσίπρας...


προκειμένου να υποβάλλει την παραίτηση της κυβέρνησής του στον Προκόπη Παυλόπουλο.
Τον πρωθυπουργό συνοδεύουν στο Προεδρικό Μέγαρο ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη και ο διευθυντής του γραφείου του Πρωθυπουργού Δημήτρης Τζανακόπουλος.


Ο κ. Τσίπρας ζήτησε από τον κ. Παυλόπουλο να προχωρήσει τις διαδικασίες για την διενέργεια πρόωρων εκλογών και στον ορισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης, ενώ υποστήριξε ότι δεν υπάρχουν οι προυποθέσεις για τον σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης.


Τσίπρας:
Ηταν μια σημαντική ημέρα η χθεσινή, ολοκληρώθηκε η συμφωνία, εκταμιεύτηκε η δόση

Αποκαταστάθηκε η οικονομική σταθερότητα. Τώρα είναι η ώρα να αποκατασταθεί και η πολιτική σταθερότητα

Οπως ορίζει το σύνταγμα η λύση είναι η προσφυγή στις κάλπες.

Θέλω να σας υποβάλλω την παραίτηση μου

Να πάμε το συντομότερο δυνατό σε μια εκλογική διαδικασία για να κρίνει ο ελληνικός λαός ποιον θέλει για να διοικηθεί η χώρα

Σας καταθέτω την εντολή δεδομένου ότι η διαδικασία πρέπει να είναι σύντομη, να ολοκληρωθεί τάχιστα

Φρονώ ότι δεν υπάρχουν προϋποθέσεις για συγκρότηση κυβέρνησης που θα λάβει εμπιστοσύνη της παρούσας βουλής

Και φρονώ ότι δεν υπάρχουν προϋποθέσεις για συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης

Πιστεύω ότι πρέπει να προχωρήσουμε σε υπηρεσιακή κυβέρνηση

Παυλόπουλος:
Να μην υπάρξει καμία διακινδύνευση της πορείας της χώρας εντός ευρωζώνης

Γιατί ανησυχεί ο Κώστας Καραμανλής;

Κατά των πρόωρων εκλογών μαθαίνω ότι τάσσεται...
ο Κ. Καραμανλής και μάλιστα εκφράζει στους συνομιλητές του την ανησυχία του για την παράταξη, αν δηλαδή φέρει στις εκλογές ένα καλό αποτέλεσμα.

Ο πρώην πρωθυπουργός, που θα είναι και πάλι υποψήφιος στην Α’ Θεσσαλονίκης, λέει ότι δεν έχει και τόση σημασία η ΝΔ να κρατήσει το 28% που πήρε στις προηγούμενες εκλογές όσο η διαφορά που θα έχει από τον ΣΥΡΙΖΑ, αν και, όπως μαθαίνω, η εκτίμησή του είναι ότι θα πάει πολύ καλύτερα η παράταξη. Αλλωστε, πληροφορούμαι ότι και ο κ. Τσίπρας δεν θέλει να υπάρξει μεγάλη διαφορά από το δεύτερο κόμμα (αν ο ΣΥΡΙΖΑ έρθει πρώτο κόμμα) ώστε να μπορέσει να δρομολογήσει μια μεταβατική κυβέρνηση, την οποία βεβαίως θα στηρίζει, πλην όμως δεν θα είναι ο ίδιος πρωθυπουργός ώστε να εισπράττει τη φθορά. Εμαθα επίσης ότι η Προεδρία της Δημοκρατίας ετοίμασε τα προεδρικά διατάγματα για τα θερινά τμήματα της Βουλής και περιμένει το πράσινο φως από την κυβέρνηση.

Αυτά είναι τα Μερομήνια για το χειμώνα φέτος…

Tα παραδοσιακά μερομήνια που βγαίνουν κάθε χρόνο τον Αύγουστο… στην Ελλάδα και δείχνουν την τάση του καιρού τον ερχόμενο χειμώνα και καλοκαίρι.Η μετεωρολογία ως επιστήμη ορθώς δεν τα δέχεται ,ωστόσο θεωρείται και αυτό ένα από τα έθιμα πολλών χρόνων στην χώρα μας.
Προφανώς για όσους τα πιστεύουν μπορεί να τα διαβάσουν αλλά όσοι γνωρίζουν καλά τι σημαίνει πρόγνωση καιρού καταλαβαίνουν την σημασία που έχουν…

Τσακαλώτος: Οι καταθέτες να επιστρέψουν τα λεφτά τους από τα... στρώματα στις τράπεζες

Σε μία σειρά από παράγοντες που θα επιτρέψουν την...
αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στο τραπεζικό σύστημα πιο εύκολα από άλλες περιπτώσεις με capital controls, αναφέρθηκε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρη Κρεμαστινού, σχετικά με την επαναλειτουργία των ελληνικών τραπεζών και την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των πολιτών προς αυτές.

Ειδικότερα, ο κ. Τσακαλώτος επισήμανε ότι η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των πολιτών στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα θα είναι μεν σταδιακή, αλλά σαφώς πιο εύκολη σε σχέση με άλλες περιπτώσεις capital controls, καθώς στην περίπτωση της Ελλάδας τα capital controls εφαρμόστηκαν με αρκετές δυνατότητες (όπως η χρήση πιστωτικών καρτών, το e-banking κ.λπ.), ενώ, ήδη, αυτές οι δυνατότητες διευρύνονται (π.χ. χρήματα για σπουδές στο εξωτερικό).
Θετικά προς αυτή την κατεύθυνση, όπως σημείωσε ο κ. Τσακαλώτος, λειτουργεί και η εξασφάλιση όλων των καταθέσεων από την τελευταία απόφαση του Eurogroup, όπως και η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών που αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι όλα αυτά συνηγορούν στο να βλέπει ο ελληνικός λαός με μεγαλύτερη εμπιστοσύνη το χρηματοπιστωτικό σύστημα και κάλεσε τον λαό να εμπιστευτεί το ελληνικό τραπεζικό σύστημα και να επιστρέψει τα χρήματα που έχει, είτε «κάτω από το στρώμα», είτε στο εξωτερικό.

Με το «δάχτυλο στη σκανδάλη» - Ο Τσίπρας κάλεσε στο Μαξίμου όλους τους στενούς του συνεργάτες


Tους στενούς συνεργάτες του έχει καλέσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στις 14:00 σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου...Ο πρωθυπουργός δείχνει πλέον αποφασισμένος να πάρει τις τελικές του αποφάσεις εντός της ημέρες και να προχωρήσει σε ανακοινώσεις άμεσα. Ύστερα από τις χθεσινές «ιαχές πολέμου» από το Μέγαρο Μαξίμου και την Αριστερή Πλατφόρμα, το σιωπητήριο αμέσως μετά, διαρκεί ακόμα. 

Ο Αλέξης Τσίπρας στη σημερινή σύσκεψη αναμένεται να πάρει την αποφαση για το χρόνο διεξαγωγής των εκλογών, ο οποίος ταυτίζεται με μια σειρά από άλλες πολιτικές αποφάσεις (παραίτηση κυβέρνησης, ψήφος εμπιστοσύνης, θερινά τμήματα Βουλής κλπ).

Η σύσκεψη θα είναι ευρεία και θα συμμετέχουν τόσο κυβερνητικά, όσο και κομματικά στελέχη. Πάντως, πρώτος μετέβη στο Μαξίμου, λίγο μετά τις 11 το πρωί, ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Χωρίς, όμως, να έχει γίνει γνωστό το ποιοι άλλοι έχουν κληθεί, συνήθως ο Αλέξης Τσίπρας συμβουλεύεται τους υπουργούς Επικρατείας κκ Φλαμπουράρη και Παππά, τον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Πάνο Σκουρλέτη, τον γραμματέα του κόμματος Τάσο Κορωνάκη, τον γραμματέα της ΚΟ Χρήστο Μαντά και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο Νίκο Φίλη.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο πρωθυπουργός έχει ακούσει διαφορετικές προτάσεις, από τις οποίες θα πρέπει να επιλέξει. Όπως φαίνεται αυτή την ώρα οι εισηγήσεις για άμεση προσφυγή στις κάλπες έχουν ισχυροποιηθεί, ενώ δεν θεωρείται τυχαία η επίσκεψη στο Μέγραρο Μαξίμου εχθές του Κώστα Πουλάκη, υπεύθυνος του ΣΥΡΙΖΑ για τις δημοσκοπήσεις, αλλά και γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών.


ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΑΓ. ΦΑΝΟΥΡΙΟΥ ΣΤΗ ΘΗΒΑ


Τετάρτη, 19 Αυγούστου 2015

Ηράκλειο: Η Ολλανδή τουρίστρια με το μεγάλο στόμα – Χαμός σε παραλία!

Δεν πίστευε στα αυτιά της κάτοικος της περιοχής, όταν πήγε να κάνει το μπάνιο της στην παραλία του Αφραθιά στο Τυμπάκι. Στο σημείο βρισκόταν μια Ολλανδή η οποία όταν αντιλήφθηκε πως ήταν Ελληνίδα άρχισε να φωνάζει, να βρίζει και να χειρονομεί, απαιτώντας από την Ελληνίδα να φύγει αμέσως γιατί η παραλία ανήκει στους Γερμανούς και στους Ολλανδούς!
Η παθούσα προσπάθησε να της εξηγήσει αλλά η τουρίστρια συνέχισε την επίθεση με εκφράσεις τύπου »Οι Έλληνες αντί να ερχόσαστε για μπάνιο στις παραλίες μας, να καθόσαστε στα σπίτια σας και να σκεφτείτε πώς θα αποπληρώσετε τα χρέη σας», και »Έχω βαρεθεί όπου είμαι να περιτριγυρίζομαι από Έλληνες».
Όπως ανέφερε η παθούσα, φυσικά και δεν έφυγε και αυτό εξόργισε την Ολλανδή η οποία την έβρισε στα ελληνικά, ενώ φεύγοντας της έκανε και μια άσεμνη χειρονομία.
Πηγή: candianews.gr

Αποκάλυψη - ΒΟΜΒΑ: Σχέδιο Τσίπρα η παγίδευση Μειμαράκη, Θεοδωράκη, Γεννηματά...

Θα μπορούσαν οι πρόσφατες κυβερνητικές κινήσεις να...

αποτελούν δείγμα πολιτικής ευφυίας του πρωθυπουργού;

Πως καταφέρνει , τη στιγμή που η διαπραγμάτευση απέτυχε, το 1/3 του κόμματος βρίσκεται σε ρήξη, η χώρα μαστίζεται απο δεκάδες σοβαρά προβλήματα τόσο στην οικονομία όσο και στη διοίκηση και το μεταναστευτικό να αποτελεί ωρολογιακή βόμβα, να κρατιέται τόσο σταθερά πολιτικά και να προχωρά σε εκλογές χωρίς να νιώθει πως ρισκάρει;

α) Τοποθέτησε τη Ζωή, πρόεδρο της Βουλής, ενέκρινε την επιτροπή αλήθειας και ταυτόχρονα έβαλε "παγο" στα ευρήματα των ερευνών της.
Χρησιμοποίησε τη Πρόεδρο της Βουλής στην εκτόνωση του λαικισμού και αφού ο στόχος επετεύχθη, προετοιμάζει την έξοδο της αναίμακτα.

β) Κέρδισε τη στήριξη ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, Ποτάμι στο 3ο Μνημόνιο (τους έβαλε συνυπεύθυνους) και στη συνέχεια τους άδειασε πανηγυρικά. (Άκουσε τους πάντες, δεν πήρε στα σοβαρά κανέναν.)
Ταυτόχρονα, έμπλεξε τους ΑΝΕΛ στο μνημονιακό πλαίσιο, (που το ήθελαν), άφησε τον Χαικάλη να βάλει υπογραφές σε μειώσεις, και δεν το απασχολεί η ενδεχόμενη πτώση των ΑΝΕΛ στις εκλογές, αφού άφησε ανοιχτό παράθυρο συνεργασίας με τους "υποστηρικτές" του (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, Ποτάμι ).

γ)Παγώνει τις ιδιωτικοποιήσεις 14 αεροδρομίων, αφού πρώτα τις ενέκρινε.

δ) Ο Σκουρλέτης ανακοινώνει πάγωμα της απόφασης ΣτΕ για τις Σκουριές, κλείνοντας το στόμα Λαφαζάνη που όσο ήταν στο Υπουργείο δεν άγγιξε το θέμα και μ'αυτο το τρόπο αποδομεί ρητορικές της Αρ. Πλατοφόρμας.
Η Αριστερή φράξια μένει πλέον μετέωρη, αφού τα επιχειρήματα της περί δραχμής δεν καρποφόρησαν,ενώ την ίδια στιγμή διστάζουν να αφήσουν τις βουλευτικές καρέκλες, και σε όλη αυτή την ιστορία , ο πρωθυπουργός κερδίζει τις εντυπώσεις ως "πραγματιστής".

ε) Αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο φυλάκισης καναλαρχών και ολιγαρχών, και στη συνέχεια, μετά τις απειλές, αυτοί σπεύδουν στη στήριξη του.

ζ)Διεθνοποιεί το θέμα του χρέους και της οσφυοκαμπτικής ΕΕ, με μπροστάρη τον Βαρουφάκη και στη συνέχεια τον θέτει εκτός κυβερνητικού σχήματος.

η) Ξεπερνά τα Capital Controls, παραμένοντας ψηλά στις δημοσκοπήσεις.

Την ίδια στιγμή, ανήμπορη να αντιδράσει η αντιπολίτευση, τρέχει να προλάβει το άρμα Τσίπρα που πάει ολοταχώς για εκλογές χωρίς το παραμικρό φόβο.