Σάββατο, 5 Σεπτεμβρίου 2015

2.700.000€ τουλάχιστον μοιράζει το ΤΖΑΚΠΟΤ του ΤΖΟΚΕΡ

2.700.000€ τουλάχιστον μοιράζει το ΤΖΑΚΠΟΤ του ΤΖΟΚΕΡ αυτή την Κυριακή! Με τέτοιο ΤΖΑΚΠΟΤ θα κάνεις πάρτι! 
Κατάθεση δελτίων μέχρι την Κυριακή στις 21:30.

*ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ. Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ.
Η συμμετοχή σε τυχερά παίγνια επιτρέπεται μόνο σε άτομα άνω των 18 ετών. Η συχνή συμμετοχή ενέχει κινδύνους εθισμού και απώλειας περιουσίας. Γραμμή στήριξης: 1114

ΧΑΟΣ στη Μυτιλήνη - Μετανάστες επιχείρησαν να καταλάβουν πλοίο

Παραμένει ιδιαίτερα έκρυθμη η κατάσταση στη Μυτιλήνη από τους χιλιάδες μετανάστες που...
έχουν καταλύσει στο νησί.

Σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκονται σε εξέλιξη επεισόδια στο λιμάνι του νησιού, με μετανάστες να προσπαθούν να καταλάβουν το "Τέρα Τζετ"!

Ένα άτομο σωριάστηκε στο έδαφος τραυματισμένο σοβαρά, στις μάχες σώμα με σώμα των προσφύγων με τους αστυνομικούς.

Το «Τέρα Τζετ» που έχει προγραμματισθεί να αναχωρήσει τα μεσάνυχτα για Πειραιά με 1800, έχει 400 κενές θέσεις αφού δεν έχουν εκδοθεί δικαιολογητικά που θα επιτρέψουν σε όλο τον κόσμο να φύγει από το νησί.

Κι αυτό τη στιγμή που για τις 05.30 αύριο το πρωί, έχει προγραμματισθεί νέο δρομολόγιο για Πειραιά με το «Ελευθέριος Βενιζέλος» για το οποίο όμως ως τις 20.00 σήμερα το βράδυ δεν έχουν εκδοθεί εισιτήρια λόγω της μη έκδοσης δικαιολογητικών από τις αρμόδιες αρχές.

Παρασκευή, 4 Σεπτεμβρίου 2015

ΕΚΤΑΚΤΗ ανακοίνωση των τραπεζών που αφορά όλους

Το "πάγωμα" των δόσεων Αυγούστου για τους...
δανειολήπτες στεγαστικών και καταναλωτικών δανείων, καθώς και δανείων προς μικρές επιχειρήσεις, εξετάζουν οι τράπεζες. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Capital.gr, το θέμα που αφορά δάνεια ύψους 130 δισ. ευρώ, συζητείται στην Ελληνική Ένωση Τραπεζών και ήδη έχει αποφασιστεί από κάποιες τράπεζες που θα προχωρήσουν άμεσα στις σχετικές ανακοινώσεις.

Η εφαρμογή της λεγόμενης μεθόδου freeze bucket με την οποία θα παρακαμφθεί ουσιαστικά μία δόση δανείου θα γίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, μιμούμενη ανάλογη πρακτική που είχαν ακολουθήσει οι τράπεζες στην Κύπρο μετά την επιβολή των capital controls. Στο πλαίσιο αυτό, για τις δόσεις δανείων στεγαστικής και καταναλωτικής πίστης, καθώς και για τις δόσεις δανείων προς μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεν θα υπολογιστούν καθόλου τόκοι υπερημερίας και επιπλέον το οφειλόμενο ποσό της δόσης δεν θα επαυξήσει στο διπλάσιο την οφειλή του επόμενου μήνα. Το ποσό της δόσης που θα παραληφθεί θα επιμεριστεί αναλογικά στον υπολειπόμενο χρόνο διάρκειας του δανείου, με αποτέλεσμα η επιβάρυνση για τον δανειολήπτη να είναι από αμελητέα έως ανύπαρκτη αν, εν τω μεταξύ, μέχρι τη λήξη του δανείου μεσολαβήσουν και αλλαγές υπέρ του στα επιτόκια.
Το πιο άμεσο όφελος για τον δανειολήπτη, πάντως, έγκειται στο ότι αυτός κερδίζει χρόνο από το να καταστεί υπερήμερος και εμμέσως ενθαρρύνεται από την τράπεζα να είναι συνεπής στις οφειλές του. Από την πλευρά των τραπεζών, το όφελος έχει να κάνει με το ότι δεν επιβαρύνουν εικονικά τις απαιτήσεις τους για χρήματα που δεν πρόκειται να εισπράξουν και άρα δεν αυξάνουν τις καθυστερήσεις στα υπόλοιπα των δανείων τους.
Το να εμφανίζουν ομαλή αποπληρωμή και ροή δανείων είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τις τράπεζες στην παρούσα περίοδο όπου διενεργούνται τα stress tests και το ύψος των προβληματικών χαρτοφυλακίων θα είναι ο καταλύτης για τη διαμόρφωση των νέων κεφαλαιακών αναγκών. Εάν δεν προχωρούσαν στη μέθοδο του freeze bucket, οι τραπεζίτες εκτιμούν πως οι τράπεζες θα αναγκάζονταν να δείξουν για 2 – 3 μήνες ακόμη σημαντικά μεγαλύτερες καθυστερήσεις στα δανειακά τους χαρτοφυλάκια.
Σημειώνεται ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα στα δανειακά χαρτοφυλάκια των τραπεζών εντοπίζεται στα καταναλωτικά και στα δάνεια προς μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες όπου τα ποσοστά των επισφαλειών ξεπερνούν το ήμισυ των συνολικών δανείων που έχουν δοθεί στην κατηγορία τους.
Στις βασικές κατηγορίες δανείων (στεγαστικά, καταναλωτικά, επιχειρηματικά), οι τράπεζες καταγράφουν το υψηλότερο ποσοστό µη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων στα καταναλωτικά δάνεια (51,3%) και ακολουθούν τα επιχειρηματικά (39,8%) και τα στεγαστικά δάνεια (35,6%). Στην κατηγορία των επιχειρηματικών δανείων το υψηλότερο ποσοστό µη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων καταγράφεται στην υποκατηγορία των δανείων προς ελεύθερους επαγγελματίες και πολύ μικρές επιχειρήσεις, φτάνοντας στο 63% της έκθεσης των τραπεζών. Ακολουθούν με ποσοστό 54% επί του συνόλου των δανείων της κατηγορίας τα ανοίγματα των τραπεζών σε δάνεια προς μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.
press-news.gr

ΔΙΝΕΤΕ ΑΜΟΙΒΗ !


Πάμε καλά;;; Βοήθησε τον Πακιστανό να βιάσει την αδερφή του! Η ιστορία που συγκλονίζει την Άρτα

Η απίστευτη ιστορία συγκλονίζει την Άρτα. Σύμφωνα με τις τοπικές εφημερίδες στο περιστατικό του βιασμού μιας 20χρονης κοπέλας από έναν Πακιστανό εμπλέκεται και ο ίδιος ο αδελφός της.
Όλα δείχνουν ότι ο αδελφός της κοπέλας θέλησε να την εκμεταλλευτεί. Συμφώνησε με τον Πακιστανό στην τιμή και τον πήγε στο σπίτι της κοπέλας.
Η νεαρή δεν είχε όμως συμφωνήσει και αντέδρασε.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο αδελφός της που περίμενε στην είσοδο του σπιτιού όταν η 20χρονη αντέδρασε να συνευρεθεί με τον Πακιστανό μπήκε στο σπίτι και την ανάγκασε να έχει σεξουαλική επαφή με τον άνδρα.
Σύμφωνα με το epirus tv news η νεαρή γυναίκα μετά το περιστατικό κατήγγειλε τα όσα της συνέβησαν στο αστυνομικό Τμήμα .
Aκολούθησαν οι συλλήψεις του αδερφού και του Πακιστανού οι οποίοι θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.
Πηγή epirus tv news

Νέα χαλάρωση των capital controls - Δείτε ποιους αφορά

Σημαντικές αλλαγές στους τραπεζικούς περιορισμούς και χαλάρωση των σκληρών... κανόνων που έχουν επιβληθεί, ανακοίνωσε ο Νίκος Χριστοδουλάκης.

Οπως ανεφερε ο υπουργός Οικονομίας έως το τέλος του χρόνου είναι εφικτό να αρθούν οι περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων, υπό την προϋπόθεση της οικονομικής σταθερότητας.

Επίσης θα δοθεί σε νέους φοιτητές ή σε φοιτητές Erasmus η δυνατότητα να ανοίγουν νέους λογαριασμούς ενώ και οι υποψήφιοι βουλευτές θα μπορούν να ανοίξουν ειδικό λογαριασμό λίγων εβδομάδων για την κάλυψη των προεκλογικών εξόδων τους, τα οποία θα είναι υποχρεωτικό να γίνονται, μέσω πιστωτικών καρτών.

Ταυτόχρονα ο ίδιος ανακοίνωσε νέες παρεμβάσεις για την χαλάρωση των κεφαλαιακών ελέγχων στις τράπεζες, οι οποίες θα τεθούν σε ισχύ κατά πάσα πιθανότητα από την ερχόμενη εβδομάδα:

1. Εβδομαδιαία από ημερήσια θα γίνονται τα όρια των τραπεζών όταν αυτά δεν εξαντλούνται σε 24 ώρες. Π.χ. αν μία τράπεζα από τα 7 εκατ. ευρώ που έχει τη δυνατότητα να εγκρίνει ημερησίως για εισαγωγές δεν τα εξαντλήσει, θα μπορεί τη διαφορά να τη μεταφέρει σε άλλη ημέρα της εβδομάδας.

2. Όλα τα αιτήματα για εισαγωγές μέχρι 5.000 ευρώ θα τα αναλαμβάνουν τα καταστήματα των τραπεζών και όχι η ειδική επιτροπή.

3. Νέοι φοιτητές θα μπορούν να ανοίγουν νέους λογαριασμούς για την κάλυψη των δαπανών τους.

4. Γίνεται εντατικό ξεκαθάρισμα των υποθέσεων που λιμνάζουν (φάκελοι για εγκρίσεις πληρωμών).

5. Μόνο για την προεκλογική περίοδο οι υποψήφιοι βουλευτές θα μπορούν να ανοίξουν τραπεζικούς λογαριασμούς για τη διευκόλυνση των δαπανών.

Τέλος ο κ. Χριστοδουλάκης ζήτησε από τις τράπεζες να μειώσουν τις προμήθειες που επιβάλλουν στις συναλλαγές των πολιτών.

Πέμπτη, 3 Σεπτεμβρίου 2015

Φάνης Σπανός

Με τον καλό φίλο και Δημοτικό Σύμβουλο Χαλκιδέων Δήμο Κόρδη σε εφ’ όλης της ύλης κουβέντα για τα ζητήματα της Ανθηδώνας. 
Λύκειο Δροσιάς, ΓΠΣ Ανθηδώνας , αλιευτικό καταφύγιο Δροσιάς, κατολισθήσεις στο Κοκόσι, αρχαίο λιμάνι Ανθηδώνας, περιβαλλοντικά ζητήματα.

Επιβεβαιώθηκε και επισήμως - Στην μοιραία πτήση ΜΗ370 ανήκουν τα συντρίμμια στο νησί Ρεϊνιόν


Στο αεροσκάφος της Malaysia Airlines που εκτελούσε την...
πτήση ΜΗ370 ανήκει «μετά βεβαιότητας» το τμήμα φτερού που είχε βρεθεί στο γαλλικό νησί Ρεϊνιόν στον Ινδικό Ωκεανό στα τέλη Ιουλίου, όπως ανακοίνωσαν οι γαλλικές εισαγγελικές αρχές.

Το τμήμα φτερού είχε βρεθεί σε παραλία του Ρεϊνιόν και έχει μεταφερθεί σε εργαστήριο στην Τουλούζη, προκειμένου να ταυτοποιηθεί.

Το αεροσκάφος της Malaysia Airlines που εκτελούσε την πτήση ΜΗ370 Κουάλα Λουμπούρ - Πεκίνο, εξαφανίστηκε πριν από 17 μήνες με 239 επιβαίνοντες.

Μέχρι σήμερα κανείς δεν μπορεί να πει με ασφάλεια γιατί το αεροσκάφος κατέληξε να πετά πάνω από τον Ινδικό Ωκεανό, παρεκκλίνοντας της πορείας του, ενώ άγνωστο παραμένει και το σημείο συντριβής του.

Τρόμος στην Τουρκία: Η Κίνηση ματ από τον Πούτιν

Με τα γεγονότα στη Μέση Ανατολή να...
λαμβάνουν πλέον τη μορφή χιονοστιβάδας, ήταν φυσικό πως οι εξελίξεις δεν πρόκειται να παρέμεναν στο εσωτερικό της Ασίας, με την ανατολική Μεσόγειο να είναι πλέον και επίσημα μέσα στο παιχνίδι, ύστερα από τη στρατιωτική συμμαχία
Ρωσίας-Αιγύπτου, αλλάζοντας πλέον οι ισορροπίες δυνάμενων της περιοχής.


Με όλους τους ενεργούς παίχτες να έχουν χωριστεί πλέον σε ομάδες, από τη μια μεριά οι ΗΠΑ με Ευρώπη και Τουρκία και από τη άλλη Ρωσία με Αίγυπτο (με την υποστήριξη φιλορωσικών κρατών της Αφρικής), με κοινούς στόχους αλλά όχι κοινά συμφέροντα, η Ελλάδα πρόκειται να αποκτήσει ανεκτίμητη αξία τόσο για τη συμμαχία της Δύσης όσο και για αυτή της Ανατολης.

Λόγος για αυτή την άνοδο της χώρας μας στα μάτια των ξένων δυνάμεων θα αποτελέσει, πρώτων η υψίστης σημασίας γεωστρατηγική θέση και δεύτερων η σχετική ουδετερότητα, πλην της Τουρκίας, που έχει με τους εμπλεκόμενους.

Η όλη συγκυρία των καταστάσεων φαίνεται πως φέρνει σε δύσκολη θέση τη γείτονα χώρα, καθώς οι περισσότερες επιχειρήσεις της Ρωσο-Αιγυπτιακής συμμαχίας πρόκειται να λάβουν χώρα στην περιοχή Ν.Α. Μεσογείου.

Παράλληλα η Ελληνική άνοδος δεν είναι προς το συμφέρον της, καθώς η Τουρκία είχε ως σκοπό να χρησιμοποιήσει την Ελλάδα ώστε να απελεύθερώσει την εσωτερική πίεση που επικρατεί λόγο των πολλαπλών αποτυχιών στον πόλεμο με το PKK.

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΦΕΤ - ΠΕΤΑΞΤΕ ΑΜΕΣΩΣ ΤΗΝ ΦΕΤΑ από τα ΛΙΝΤΛ ΕΛΛΑΣ & ΣΙΑ Ο.Ε

Στην ανάκληση τυριού "ΦΕΤΑ" στο οποίο διαπιστώθηκε ανάπτυξη μούχλας, προχώρησε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ). 
Συγκεκριμένα, ο ΕΦΕΤ και, συγκεκριμένα, η Περιφερειακή Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας, διαπίστωσε τη διακίνηση τυριού «ΦΕΤΑ» στην οποία διαπιστώθηκε ανάπτυξη μούχλας πρασινωπής χροιάς.
Πρόκειται για το προϊόν «ΓΑΛΠΟ τυρί Φέτα ΠΟΠ» από πρόβειο και γίδινο γάλα, σε συσκευασίες στραγγισμένου βάρους 1kg με ημερομηνία ανάλωσης μέχρι 22.01.16 και στραγγισμένου βάρους 2 kg
με ημερομηνία ανάλωσης μέχρι 27.02.16.
Το προϊόν διατίθεται από την επιχείρηση ΛΙΝΤΛ ΕΛΛΑΣ & ΣΙΑ Ο.Ε. και παρασκευάζεται από την εταιρεία ΤΥΡΑΣ Α.Ε. ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ, 5Ο ΧΛΜ Ε.Ο. Τρικάλων-Πύλης, Τρίκαλα, Θεσσαλία.
Ο ΕΦΕΤ απαίτησε από την επιχείρηση ΛΙΝΤΛ ΕΛΛΑΣ & ΣΙΑ Ο.Ε. την άμεση ανάκληση/απόσυρση της συγκεκριμένης παρτίδας και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. 
Παράλληλα, καλεί τους καταναλωτές οι οποίοι έχουν προμηθευτεί το συγκεκριμένο προϊόν με τα ανωτέρω στοιχεία, να μην το καταναλώσουν.


Τετάρτη, 2 Σεπτεμβρίου 2015

Καραμπόλα με 10 τραυματίες στην εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης!

Ανάμεσα στους τραυματίες και ανήλικα παιδιά – Ένα από τα αυτοκίνητα του τροχαίουτυλίχθηκε στις φλόγες και καταστράφηκε…
Δέκα άτομα τραυματίστηκαν ύστερα από καραμπόλα τριών αυτοκινήτων, που σημειώθηκε στις 04.45 τα ξημερώματα, στην εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης, στο ύψος της Κατερίνης.
Σύμφωνα με την αστυνομία, στο τροχαίο ενεπλάκησαν δύο οχήματα με σέρβικες πινακίδες κυκλοφορίας, ενώ το τρίτο έφερε βουλγαρικές πινακίδες.
Το ΕΚΑΒ παρέλαβε από το σημείο δέκα άτομα, μεταξύ αυτών και τρεις ανήλικους, ενώ, κατά πληροφορίες, πιο σοβαρά τραυματίστηκαν δύο οδηγοί. Όλοι οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης.
Από τη σύγκρουση των τριών οχημάτων προκλήθηκε φωτιά στο ένα, το οποίο και καταστράφηκε ολοσχερώς. Για πάνω από δυόμισι ώρες, η κυκλοφορία στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη, όπου σημειώθηκε το ατύχημα, διεξαγόταν από παρακαμπτήριο δρόμο.
Μετά τις 07.30 το πρωί, η Τροχαία έδωσε στην κυκλοφορία δύο από τις τρεις λωρίδες κυκλοφορίας, ενώ τα αίτια ερευνώνται στο πλαίσιο προανάκρισης.

Τραγωδία στην Βέροια!

Ο 18χρονος τερματοφύλακας της ομάδας νέων της Βέροιας, Στέλιος Μαρκούσης «έσβησε» στην προπόνηση της ομάδας της Ημαθίας, πιθανότατα από καρδιακό επεισόδιο!

Βρέθηκε τεράστια υποβρύχια αρχαία πόλη - Ανατροπή της ελληνικής ιστορίας;

Σύμφωνα με το Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων... η ιστορική κοινότητα Bρέθηκε μπροστά από μια μεγάλη ανακάλυψη, κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Η επιστημονική ομάδα (η οποία αποτελείται απο Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων, το Πανεπιστήμιο της Γενεύης και την Ελβετική Αρχαιολογική Σχολή) δεν μπορούσε να πιστέψει στα μάτια της, όταν ανακάλυψε την ύπαρξη μιας αρχαίας πόλης στον βυθό του Αιγαίου Πελάγους.

Πιο συγκεκριμένα ανακάλυψε στον κόλπο της Ερμιονίδας, στην Πελοπόννησο, μια αρχαία πόλη 4.500 ετών (εποχή του χαλκού), μεγέθους 49 στρεμμάτων, η οποία αποτελείται από πλήθος κατασκευών όπως: πέτρινες αμυντικές κατασκευές, λιθόστρωτες επιφάνειες, μονοπάτια, πύργους, κεραμικά, εργαλεία και λοιπά αντικείμενα.
Η ερευνητική ομάδα, η οποία αποτελείται από μια σειρά σημαντικών προσώπων του κλάδου όπως: την Προϊσταμένη της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων Δρ Αγγελική Γ. Σίμωσι, τον Διευθυντή της Ελβετικής Αρχαιολογικής Σχολής καθηγητή Karl Reber, την καταδυόμενη αρχαιολόγο της ΕΕΑ Δέσποινα Κουτσούμπα και τον λέκτορα ελληνικής προϊστορίας του Πανεπιστημίου της Γενεύης Julien Beck, ανακάλυψε τις αρχαίες οχυρώσεις της πόλης εντοπίζοντας μια σειρά από τεράστια πεταλόσχημα θεμέλια δίπλα σε μια γραμμή από τοίχη, τα οποία εκτιμούν πως αποτελούσαν τους αμυντικούς πύργους. 

Τα αμυντικά έργα που ανακαλύφθηκαν φαίνεται πως έχουν προκαλέσει πολλά ερωτηματικά στην επιστημονική ομάδα, διότι παρόλο που τα ευρήματα δημιουργήθηκαν την εποχή του χαλκού η τεχνοτροπία που χρησιμοποιήθηκε είναι κάτι πρωτόγνωρο, καθώς σύμφωνα με τον καθηγητή Julien Beck, τα θεμέλια είναι :"μαζικής φύσεως, άγνωστης στην Ελλάδα μέχρι τώρα" συμπληρώνοντας πως, "Η σημασία της ανακάλυψης μας οφείλεται εν μέρει στο μεγάλο μέγεθος. Πρέπει να υπήρχε μια τούβλινη υπερκατασκευή πάνω από το λίθινο θεμέλιο. 

Οι πιθανότητες να εντοπίσουμε αυτά τα τείχη κάτω από το νερό είναι εξαιρετικά λίγες. Το πλήρες μέγεθος της εγκατάστασης δεν είναι ακόμη γνωστό. Δεν ξέρουμε γιατί περιβάλλεται από οχυρωματικά έργα".

Μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί και ανασυρθεί πάνω από 6.000 αντικείμενα της αρχαίας πόλης, από τα οποία η ομάδα πιστεύει πως πρόκειται να "μάθει περισσότερα σχετικά με το εμπόριο, τη ναυτιλία, και την καθημερινή ζωή αυτής της περιόδου", ανοίγοντας ένα νέο κεφάλαιο σχετικά με την ιστορία της περιόδου του χαλκού.


Οικογενειακό δράμα στα Δικαστήρια Τρικάλων για την επιμέλεια 8χρονου αγοριού...

Ένα 8χρονο αγοράκι...
διεκδικεί από την γιαγιά του … δικαστικά ο πατέρας του που το παράτησε στην βρεφική ηλικία

Όπως αποκαλύπτει το trikalanews.gr , συγκλονιστικές στιγμές διαδραματίστηκαν σήμερα το πρωί στο Δικαστικό Μέγαρο Τρικάλων στην εκδίκαση υπόθεσης επιμέλειας 8χρονου αγοριού.

Ο βιολογικός του πατέρας εξ΄ Αθηνών… εμφανίσθηκε μετά από σχεδόν 8 χρόνια και διεκδικεί δικαστικώς την επιμέλεια του παιδιού το οποίο μεγαλώνει η γιαγιά του σε χωριό των Τρικάλων…

Ο πατέρας του παιδιού το είχε εγκαταλείψει στην βρεφική ηλικία μόλις έμαθε ότι η 34χρονη τότε σύζυγός του έπασχε από καρκίνο και έφυγε από το σπίτι.

Η μητέρα του παιδιού 4 χρόνια αργότερα έφευγε από την ζωή στα 38 της χρόνια και το 4χρονο τότε αγοράκι ανέλαβε να μεγαλώσει η γιαγιά του, μητέρα της μητέρας του, μεταφέροντάς το σε χωριό των Τρικάλων.

Όλο αυτό το χρονικό διάστημα από το 2011 που πέθανε η μητέρα του παιδιού, σύμφωνα με τις καταθέσεις, ο πατέρας του, λάμβανε την σύνταξη χηρείας της συζύγου, αλλά όπως ειπώθηκε στο Δικαστήριο ουδέποτε έστειλε χρήματα για την ανατροφή του παιδιού το οποίο θέλει τώρα να αναλάβει την επιμέλεια του και να μεταφέρει το παιδί στην Αθήνα…

Οι σκηνές που διαδραματίστηκαν στο Δικαστήριο συγκλονιστικές με την γιαγιά του παιδιού να ουρλιάζει και να απειλεί όσους θα τολμήσουν να της πάρουν το παιδί και να το δώσουν στον βιολογικό πατέρα του, τον οποίο το παιδί δεν γνωρίζει ούτε εξ΄ όψεως και φέρεται να μην επιθυμεί ούτε καν να τον συναντήσει…

Το Δικαστήριο, ανέβαλε την εκδίκαση της υπόθεσης για τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Στους 200.000 οι πρόσφυγες που έχουν περάσει από τα ελληνικά νησιά

Πιθανή θεωρείται η αύξηση της ...
μεταναστευτικής ροής, ενώ ήδη έχουν διέλθει από τα ελληνικά νησιά περίπου 200.000 πρόσφυγες και μετανάστες.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως στα ακριτικά νησιά, αφού, η Λέσβος είναι χώρος υποδοχής του 14% των μεταναστών, η Κως του 6% και η Λέρος του 4%. Στην κορυφή της ατζέντας της κυβέρνησης είναι η συντονισμένη άμεση δράση όλων των εμπλεκομένων φορέων για τη λήψη όλων των μέτρων και των στοχευμένων δράσεων που απαιτούνται, ώστε να αντιμετωπιστεί το τεράστιο αυτό ζήτημα.

Τα παραπάνω ανέφερε ο υπουργός Υγείας Θάνος Δημόπουλος, σε σύσκεψη της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) για το μεταναστευτικό, που πραγματοποιήθηκε, παρουσία του νέου αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, του προέδρου της ΚΕΔΕ Γιώργου Πατούλη και δημάρχων από όλες τις περιοχές της Αττικής, επαρχιακών και νησιωτικών περιοχών.

Επικεντρώνοντας στις δράσεις του υπουργείου Υγείας, είπε ότι έχουν ήδη δρομολογηθεί οι διαδικασίες άρσης του θέματος των προσλήψεων ιατρικού και διοικητικού προσωπικού, τονίζοντας, πως στον κεντρικό άξονα της πολιτικής δεν εντάσσεται μόνο η παροχή περίθαλψης ή ο εμβολιασμός σε μικρά παιδιά, τα οποία σε αρκετές περιπτώσεις δεν έχουν εμβολιαστεί ποτέ, αλλά μέγιστη προτεραιότητα αποτελεί η διασφάλιση της δημόσιας υγείας και της προστασίας των κατοίκων των νησιών όπως και η αποτροπή διάδοσης μεταδοτικών ασθενειών ή παθήσεων.

Οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη συμφώνησαν πως τα συναρμόδια υπουργεία χρειάζονται τη στήριξη, την αλληλεγγύη και τη συνδρομή της τοπικής αυτοδιοίκησης, ενώ πρέπει να τηρηθούν οι διεθνείς δεσμεύσεις της χώρας μας ως προς τους μετανάστες. Ακόμη τέθηκε το θέμα της αναγκαιότητας της δίωξης και της σύλληψης των διακινητών των δουλεμπόρων οι οποίοι αριθμούν ήδη τους 8.014 βάσει στοιχείων του λιμενικού χάρτη, όπως και η ενίσχυση των νησιών από αστυνομικές δυνάμεις, ώστε να διευκολυνθεί η καταγραφή των μεταναστών και να γίνεται με πιο γρήγορους ρυθμούς η ταυτοποίηση τους.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                      
       ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
           ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ                                                 
                    Γραφείο Τύπου

Ταχ. Δ/νση: Κύπρου 3
Ταχ.Κώδικας: 32 200
Τηλ: 2262 -3-50607
Fax: 2262-0- 27628
Site: www.thiva.gr
Θήβα  2/9/2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
400 οι αιτήσεις στο Δήμο Θηβαίων για το Πρόγραμμα “Επισιτιστικής και Βασικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (TEBA/FEAD)".

Ολοκληρώθηκε, στις 26 Αυγούστου, η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το Πρόγραμμα “Επισιτιστικής και Βασικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (TEBA/FEAD)", που υλοποιείται μέσω της Κοινωνικής Σύμπραξης Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας,  όπου ο Δήμος Θηβαίων συμμετέχει ως εταίρος.

Ο Δήμος, μέσω της Κοινωνικής του Υπηρεσίας, με ευαισθησία προς τους δημότες του που βρίσκονται σε δυσχερή οικονομική κατάσταση, στο πλαίσιο υλοποίησης της δράσης του εν λόγω προγράμματος, ανέλαβε την πρωτοβουλία να ενημερώσει τηλεφωνικά όλα τα άτομα και τις οικογένειες, που είναι ενταγμένες σε προγράμματα του Δήμου για την αντιμετώπιση της φτώχειας, με σκοπό την ορθή και έγκαιρη ενημέρωση, όσων πληρούν τις προϋποθέσεις, προκειμένου να υποβάλλουν τη σχετική αίτηση και μετά την έγκρισή τους να λαμβάνουν την τακτική βοήθεια σε τρόφιμα και άλλα βασικά προϊόντα.

Συνολικά υπεβλήθησαν 400 αιτήσεις δυνητικά ωφελούμενων οικογενειών του Καλλικρατικού Δήμου Θηβαίων.

Ευρώ ή Δραχμή ;

Ευρώ ή Δραχμή ;
Υπαρκτό ή όχι, είναι το πολιτικό διακύβευμα των ημερών, αφού για άλλη μια φορά τα κομματικά επιτελεία εντέχνως δημιούργησαν το “δίπολο - σκιάχτρο”, μέσα από το οποίο πρώτα θα αποπροσανατολίσουν, ύστερα θα φοβίσουν και τελικώς θα επιχειρήσουν να ελέγξουν την ψήφο του Ελληνικού λαού.
Αφού πρώτα εξαθλίωσαν οικονομικά και κοινωνικά τους Έλληνες και εκτόξευσαν την ανεργία σε πρωτόγνωρα ποσοστά, ειδικά των νέων, τώρα μας καλούν να διαλέξουμε με ποιο νόμισμα θα διαχειριστούμε την φτώχεια μας.
Αβίαστα βεβαίως προκύπτει το ερώτημα. Φταίνε αυτοί ή εμείς που τους πιστεύουμε ;
Είναι οι ίδιοι, που λίγο καιρό πριν “δαιμονοποιούσαν” τη λέξη “Μνημόνιο”, συγκαλύπτοντας τις στρεβλώσεις και τις παραλείψεις στην λειτουργία του κράτους, οι οποίες οδήγησαν την χώρα σε υποτέλεια και τον λαό σε οικονομική εξαθλίωση και απελπισία, επιλέγοντας να φορτώσουν τα οικονομικά βάρη στις πλάτες των αδυνάτων και των μικρομεσαίων, προστατεύοντας τους “πατρόνες” και τους πολιτικούς τους φίλους.
Είναι οι ίδιοι, που σε λίγες ημέρες θα μας ζητούν την ψήφο μας, για να μας σώσουν, είτε υπογράφοντας νέα μνημόνια, είτε καταργώντας τα ήδη υπάρχοντα ! !
Προσωπικά οφείλω να απολογηθώ σε φίλους και ψηφοφόρους, διότι με την συγκυριακή συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο ενός πρωτοεμφανιζόμενου κόμματος στις προηγούμενες εθνικές εκλογές, με μοναδικό στόχο την ανατροπή του κυβερνητικού σχηματισμού που πόσα δεινά φόρτωσε σε όλους μας, βοήθησα άθελά μου στην ανάδειξη της νέας πολιτικής κίνησης  “To Ποτάμι”, που όχι μόνο δεν πολέμησε «το παλιό και το σάπιο», όπως υποσχόταν, αλλά έγινε ένα με αυτό, αφού οι εκλεγμένοι εκπρόσωποί του σε πολλές περιπτώσεις, αναδεικνύουν το πολιτικό κατεστημένο του παρελθόντος στην χειρότερη εκδοχή της αντιλαϊκής και αντικοινωνικής έκφρασης.
Ο έντονος προβληματισμός και η σχετική σύγχυση που επικρατεί στο εκλογικό σώμα, το οποίο εισπράττει τα αποτελέσματα μιας ανεύθυνης, αντεθνικής και αντικοινωνικής πολιτικής που επικράτησε τα τελευταία χρόνια, επιτρέπει το “εμπόριο ιδεών” και “ανέξοδων υποσχέσεων”, γεγονός που επιτείνει ακόμη περισσότερο την αναξιοπιστία, ενός ήδη καταρρακωμένου και ανερμάτιστου πολιτικού συστήματος.
Για όλα αυτά δεν υπάρχει η ιδανική λύση και η “χρυσή συνταγή” που μπορεί να υποσχεθεί κάποιος, παρά μόνο η συνεχής αγωνιστική επαγρύπνηση και  η ενεργός συμμετοχή , έτσι ώστε ο λαός με την δική του δύναμη και ορμητικότητα  να οδηγήσει στην κάθαρση του πολιτικού συστήματος.
Άσχετα από την πολιτική ιδεολογία και την κομματική ένταξη του καθενός, όλοι μας πρέπει να προσπεράσουμε το ψευτοδίλημμα και να απαιτήσουμε από τους εκπροσώπους μας στο κοινοβούλιο.
  • Ειλικρίνεια και υπευθυνότητα
  • Δημοκρατική διακυβέρνηση και ισονομία
  • Παιδεία, Υγεία και Κοινωνική Προστασία των αναξιοπαθούντων συμπολιτών  μας
  • Δημιουργία νέου παραγωγικού μοντέλου που θα δώσει ιδιαίτερη έμφαση στον πρωτογενή και τριτογενή τομέα (γεωργο-κτηνοτροφική παραγωγή και υπηρεσίες – τουρισμός)
  • Βιομηχανική ανάπτυξη με ιδιαίτερη αναφορά στην προστασία του φυσικού κάλλους της χώρας μας και του περιβάλλοντος γενικότερα
  • Εκσυγχρονισμός του κράτους, για την εξυπηρέτηση του πολίτη, του επιχειρηματία, του επενδυτή
  • Η πολιτική στην υπηρεσία του Κράτους – Έθνους και όχι το αντίθετο

Η συμμετοχή, η συνεχής επαγρύπνηση και η αγωνιστική δράση όλων μας ήταν και παραμένει ο μόνος τρόπος για να κρατήσουμε ζωντανή την ελπίδα.

« Και όταν θάρθουν οι καιροί που θάχει σβήσει το κερί στην καταιγίδα
Υπερασπίσου το παιδί, γιατί αν γλυτώσει το παιδί υπάρχει ελπίδα »

Σταμάτης  Η.  Χαλβατζής
Δημοτικός Σύμβουλος Θήβας

Τραγωδία στην άσφαλτο - Έσβησε 23χρονη μετά από σφοδρό τροχαίο

Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης, στις 21.30, στην Αγορά Παραμυθιάς Θεσπρωτίας, λίγο πριν το...
χωριό Σκάνδαλο.

Για άγνωστους λόγους, η 23χρονη οδηγός, έχασε τον έλεγχο του οχήματος της, με αποτέλεσμα αυτό να ντελαπάρει. Στο σημείο έσπευσαν 3 οχήματα της Πυροσβεστικής με 6 άντρες, οι οποίοι ανέσυραν νεκρή  την άτυχη κοπέλα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η άτυχη κοπέλα, πήγαινε  για διακοπές από τη Γερμανία στο χωριό της στη Παραμυθιά Θεσπρωτίας. Αφού νοίκιασε αυτοκίνητο στη Θεσσαλονίκη, ξεκίνησε το ταξίδι της για τον τόπο καταγωγής της. Η μοίρα όμως της επιφύλαξε άσχημο τέλος, λίγα μόνο μέτρα πριν φτάσει στον προορισμό της. Eρευνα για τα ακριβή αίτια του ατυχήματος διενεργεί το τμήμα τροχαίας Ηγουμενίτσας.

Εντυπωσιακό βίντεο προσγείωσης στην Κεφαλονιά με θέα από το πιλοτήριο...

Προερχόμενο από τη βόρεια Ευρώπη, ένα αεροσκάφος ξένης αεροπορικής εταιρείας προσεγγίζει την...
Κεφαλονιά από τα δυτικά, με κατεύθυνση προς το αεροδρόμιο του νησιού.

Καταγάλανα νερά, τεράστιες παραλίες με λευκά βότσαλα και απόκρημνα βράχια, αποτελούν τις πρώτες εικόνες που αντικρίζουν οι πιλότοι καθώς πλησιάζουν τη χερσόνησο της Παλικής.

Το αεροπλάνο πετάει σε χαμηλό ύψος πάνω από το Ληξούρι και τον κόλπο του Αργοστολίου, ενώ στη συνέχεια κατευθύνεται προς τις κοσμοπολίτικες παραλίες της Λάσσης, λίγο πριν προσγειωθεί στο αεροδρόμιο Κεφαλονιάς.

Απολαύστε το μαγευτικό βίντεο:
http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2015/09/blog-post_46.html

Μάλωσε με το φούρναρη και μπήκε στο φούρνο με το...φορτηγό

Μία έντονη λογομαχία για ένα κιλό ψωμί στάθηκε αφορμή για τον οδηγό ενός φορτηγού ο...
οποίος φανερά εκνευρισμένος με ένα φούρναρη, αποφάσισε να εισβάλλει στο μαγαζί με το όχημά του.

Μάλιστα παραλίγο να θρηνήσουμε θύματα αφού την ώρα που ο οδηγός έμπαινε στο μαγαζί, ταυτόχρονα έμπαινε και μία πελάτισσα στο κατάστημα.

Άναυδοι οι υπάλληλοι του μαγαζιού παρακολουθούσαν τον διαπληκτισμό ανήμποροι να επέμβουν.

Εν μέσω κρίσης η ελληνική φέτα κάνει θραύση στην Αγγλία - Τα προβλήματα των προμηθευτών

Η κρίση γεννάει ευκαιρίες, αλλά ταυτοχρόνως μπορεί και να τις θανατώσει... Εν μέσω σοβαρής οικονομικής ύφεσης που βιώνει η Ελλάδα, αρκετά προϊόντα της έχουν βρει το δρόμο του εξωτερικού. Τρανό παράδειγμα είναι η φέτα.

Η βρετανική Telegraph σημειώνει ότι ολοένα και περισσότερο οι Βρετανοί έρχονται σε επαφή με τις ελληνικές γεύσεις. Τις γνωρίζουν, γοητεύονται από αυτές και τις αναζητούν στα ράφια των σούπερ μάρκετ. Ο Έλληνας επιχειρηματίας Πάνος Μανουηλίδης, που ζει στο Βόρειο Λονδίνο και διευθύνει την εταιρεία «Odysea» που ασχολείται με την προμήθεια τροφίμων (όπως φέτα και ελιές) στα αγγλικά σούπερ μάρκετ, έχει σφαιρική γνώση του θέματος.


Παραδέχεται στην εφημερίδα ότι υπάρχει έντονη ζήτηση από τους Βρετανούς για τα ελληνικά προϊόντα, αλλά τα προβλήματα της Ελλάδας δημιουργούν δυσκολίες στις εταιρείες που επιθυμούν να τα εξάγουν. Ο κ. Μανουηλίδης σημειώνει πως το τελευταίο διάστημα έχει αυξηθεί σημαντικά η δημοτικότητα των ελληνικών τυριών στο Ηνωμένο Βασίλειο. Οι καταναλωτές τα αναζητούν και τελικά τα αγοράζουν. Οι προτιμήσεις τους εκτείνονται από τα συνήθη προϊόντα (π.χ. φέτα), έως τα λιγότερα διαδεδομένα (βλ. μελάσα).


Οι πρώτες προσπάθειες εισαγωγής ελληνικών προϊόντων στα βρετανικά σούπερ μάρκετ άρχισαν να γίνονται, δειλά-δειλά, στα τέλη της δεκαετίας του '70, τότε που ούτε καν οι Έλληνες δεν γνώριζαν κάποια προϊόντα. Η εταιρεία του κ. Μανουηλίδη, «Odysea», ιδρύθηκε το 1991 και το 2014 είχε κύκλο εργασιών που έφτασε τα 12 εκατομμύρια λίρες. Η δράση του δεν περιορίζεται μόνο στα σούπερ μάρκετ, αλλά επεκτείνεται και σε καλά εστιατόρια που κάνουν μαζικές παραγγελίες – κυρίως τυριών. Πολλά από αυτά τα εστιατόρια είναι προσανατολισμένα στην ελληνική κουζίνα: μια τάση που το τελευταίο διάστημα αποκτά ενδιαφέρουσες διαστάσεις στο Λονδίνο.


Και κάπου εδώ αρχίζουν τα προβλήματα: η συνεχιζόμενη ελληνική κρίση έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα στους προμηθευτές, που δεν είναι πάντα σε θέση να μεταφέρουν τα προϊόντα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ιδιαιτέρως από την επιβολή των capital controls και μετά, χάθηκε η σχέση εμπιστοσύνης ανάμεσα σε προμηθευτές, παραγωγούς και διεθνείς πελάτες.


Ο κ. Μανουηλίδης επισημαίνει: «Η Ελλάδα εξακολουθεί να είναι ένα εχθρικό περιβάλλον για αυτούς έχουν επιχειρηματικές δραστηριότητες. Είναι το αποτέλεσμα πολλών ετών κακών πολιτικών και πολύ κακής οργάνωσης. Οι μικρές ελληνικές επιχειρήσεις αγωνίζονται να μεταφέρουν τα προϊόντα τους στο εξωτερικό. Δεν υπάρχουν πολλά διαθέσιμα κενά φορτηγά, ενώ οι τιμές των ναύλων θα αυξηθούν σημαντικά αν δεν αλλάξει η κατάσταση»

Ο Παπανδρέου «έκλεισε» το μαγαζί: Δεν κατεβαίνει στις εκλογές το ΚΙΔΗΣΟ


 Την απόφαση να μην κατέβει στις εκλογές το ΚΙΔΗΣΟ ανακοίνωσε ο Γιώργος Παπανδρέου.

Σε δήλωσή του, λίγα 24ωρα μετά το ναυάγιο της σύμπραξης με το ΠΑΣΟΚ, ο πρώην Πρωθυπουργός δηλώνει ότι το κίνημα που ίδρυσε, στερείται οικονομικών πόρων που θα του επιτρέψει να κατέλθει με αξιοπρέπεια στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Ό,τι κάναμε δικαιώθηκε.
Πορευτήκαμε πάντα με συνέπεια στις αρχές μας και με αξιοπρέπεια.
Συγκρουστήκαμε και συγκρουόμαστε με κατεστημένες αντιλήψεις, πρακτικές και συμφέροντα.
Με κατεστημένα, που όλο και περισσότερο στην Ελλάδα και σε ολόκληρο τον κόσμο, πλήττουν τη Δημοκρατία. Υπονομεύουν τη δημοκρατική έκφραση του πολίτη, καθώς αποτελούν καθοριστικό παράγοντα στη λειτουργία των ΜΜΕ και τη στήριξη παραγόντων της πολιτικής με αντάλλαγμα να γίνονται υποχείριά τους.
Σε ό,τι με αφορά, δεν έγινα και δεν θα γίνω.
Αγωνιστήκαμε ήδη σε δύο εκλογικές μάχες μέσα σε λίγους μήνες με πενιχρά μέσα.
Απέναντι στις επιλογές και την απροκάλυπτα αρνητική στάση των κατεστημένων δυνάμεων της χώρας.

Τα οικονομικά μέσα που διαθέτουμε δεν επιτρέπουν να συμμετέχουμε με αξιοπιστία σε μια τρίτη μάχη άμεσα.

Ευχαριστώ όλους για τον αγώνα που δώσαμε και θα συνεχίσουμε να δίνουμε. Δυναμώνοντας το ΚΙΝΗΜΑ μας, ώστε να αποτελέσει τον καταλύτη της ανασυγκρότησης του προοδευτικού χώρου, προκειμένου να υπηρετήσουμε αποτελεσματικά και με συνέπεια τα συμφέροντα του Ελληνικού λαού και της χώρας.

Ευχαριστώ προσωπικά, κάθε φίλο, κάθε μέλος, κάθε στέλεχος του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ.