Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2015

DW: Το κρυφό «κούρεμα» του ελληνικού χρέους

Πόσο κοστίζει πραγματικά η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους; Το Ινστιτούτο για την Παγκόσμια Οικονομία του Κιέλου συμπεραίνει ότι η παράταση της διάρκειας των...δανείων και μείωση των επιτοκίων οδηγούν σε κρυφό «κούρεμα» αρκετών δισεκατομμυρίων ευρώ.

Οπως γράφει η DW, η Ελλάδα καταβάλλει ήδη πολύ χαμηλούς τόκους για τα δάνεια που έχει λάβει, ενώ η αποπληρωμή του δανείου θα ξεκινήσει μετά το 2020. Στο πλαίσιο του τρίτου προγράμματος στήριξης, μάλιστα, γίνεται λόγος για νέα παράταση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων κατά 20 ή και 30 έτη.

Οικονομολόγοι από το Ινστιτούτο για την Παγκόσμια Οικονομία του Κιέλου υπολόγισαν πόσο ακριβώς κοστίζει ο τρόπος αυτός ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.

«Η ελάφρυνση του χρέους, που προκαλεί τόσο έντονες δημόσιες συζητήσεις, συντελείται ήδη», αναφέρουν στην έκθεσή τους οι οικονομολόγοι». Βάσει των εκτιμήσεων των ειδικών, η σημερινή αξία των δανείων υποχωρεί στο ήμισυ επί της ονομαστικής αξίας.

Έμμεσο «κούρεμα» σχεδόν 100 δισ. ευρώ

Στην υπόθεση εργασίας τους οι οικονομολόγοι υπολογίζουν με ένα προεξοφλητικό επιτόκιo ύψους 5% (το ίδιο χρησιμοποιεί στους υπολογισμούς της και η Παγκόσμια Τράπεζα) και ένα μέσο επιτόκιο δανεισμού της Ελλάδας που καθόλη της διάρκεια εξυπηρέτησης των δανείων κυμαίνεται στο 1,5%.

Με αυτά τα δεδομένα η παρούσα αξία του οφειλόμενου ποσού των δανείων ονομαστικής αξίας 184 δισ. ευρώ υποχωρεί σε μόλις 87 δισ. ευρώ. Όπως σημειώνουν οι οικονομολόγοι, δεδομένου ότι οι χώρες της ευρωζώνης έχουν απορρίψει το ενδεχόμενο ενός ονομαστικού κουρέματος του χρέους και καθότι τα επιτόκια δεν επιδέχονται περαιτέρω μείωση χωρίς αυτό να συνεπάγεται άμεσες απώλειες για τους πιστωτές, έπεσε στο τραπέζι η πρόταση περί νέας παράτασης του χρόνου αποπληρωμής των δανείων. Μια νέα παράταση κατά 20 ή και 30 έτη, όπως προτάθηκε πρόσφατα από το ΔΝΤ, θα οδηγούσε -στη βάση των ίδιων υπολογισμών- σε περαιτέρω μείωση της παρούσας αξίας των προς αποπληρωμή δανείων στα 43 δισ. ευρώ (παράταση κατά 20 έτη) ή στα 30 δισ. ευρώ (παράταση κατά 30 έτη) αντίστοιχα.

Μηδενική υπό όρους η αξία του τρίτου δανείου

Στη βάση του ίδιου μοντέλου υπολογισμών, η αξία του νέου, τρίτου πακέτου στήριξης ύψους 86 δισ. ευρώ υποχωρεί στα 59 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με άλλη, τροποποιημένη υπόθεση εργασίας, η αξία του νέου δανείου θα μπορούσε να υποχωρήσει στο μηδέν. Στο μοντέλο αυτό οι οικονομολόγοι υπολογίζουν με ένα προεξοφλητικό επιτόκιο ύψους 7%, το οποίο μειώνει την παρούσα αξία των προς αποπληρωμή δανείων στα 8 δισ. ευρώ. Εάν συνυπολογιστεί σε αυτό η επιστροφή στην Ελλάδα εσόδων ύψους 7,7 δισ. ευρώ που θα εισπράξει η ευρωζώνη μέχρι το 2018 από παλαιότερα προγράμματα αγοράς ομολόγων της ΕΚΤ, η αξία του δανείου στο πλαίσιο του τρίτου πακέτου βοήθειας θα ήταν ουσιαστικά μηδενική.

Όπως αναφέρει ο συντάκτης της έκθεσης Στέφαν Κόοτς: «Μπορεί από τη δημοσιονομική σκοπιά των δανειστών ένα άμεσο κούρεμα του χρέους και η περαιτέρω μείωση των επιτοκίων και παράταση της ωρίμανσης να εμφανίζονται ως οικονομικά ισοδύναμα μέτρα. Σε αντίθεση με ένα απευθείας κούρεμα, το οποίο θα επέτρεπε στην Ελλάδα να αναχρηματοδοτηθεί άμεσα από τις αγορές, μέσω μιας έμμεσης ελάφρυνσης του χρέους (χαλάρωση των όρων που αφορούν στην καταβολή τοκοχρεολυσίων) η χώρα παραμένει σε μια παρατεταμένη φάση αφερεγγυότητας. Αυτό δίνει στις πιστώτριες χώρες τη δυνατότητα να διατηρήσουν τις πιέσεις για την υλοποίηση μεταρρυθμίσεων, χωρίς όμως αυτό να εγγυάται την επιτυχία της μεταρρυθμιστικής πολιτικής».

ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ: Σοβαρός τραυματισμός κυνηγού από αγριογούρουνο

Πριν από λίγη ώρα, και κοντά στο χωριό Πυρσόγιαννη Ιωαννίνων, σε κυνήγι αγριόχοιρου, ένας κυνηγός ηλικίας ...
36 ετών δέχτηκε επίθεση από ένα αγριόχοιρο τραυματίζοντας τον πολύ σοβαρά. Αμέσως στο σημείο έσπευσε ομάδα της Πυροσβεστικής υπηρεσίας και της ΕΜΑΚ όπου διαπίστωσαν την σοβαρότητα των τραυμάτων που έφερε ο κυνηγός κυρίως από την μέση και κάτω και αυτή την στιγμή μεταφέρουν τον άτυχο κυνηγό στο Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Πηγή

Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2015

Διαμελίζεται η Τουρκία - Iδού η απόδειξη...

Χιλιάδες πολίτες με τουρκικές σημαίες...
πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας στην Άγκυρα με αίτημα να σταματήσει η αιματοχυσία μεταξύ Κούρδων και Τούρκων

Η διαδήλωση διοργανώθηκε με πρωτοβουλία τη συσπείρωση των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, των συνδικαλιστικών οργανώσεων και των επιχειρηματικών ομίλων, που προειδοποίησαν ότι όσοι ανήκουνσε παρατάξεις και φωνάζουν συνθήματα θα αποκλειστούν με συνοπτικές διαδικασίες.
Η απόφαση του Ερντογάν, πριν λίγο χρονικό διάστημα, να κάνει επίθεση κατά των μελών του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (ΡΚΚ), με τα οποία μέλη είχε ο ίδιος ο πρόεδρος αρχίσει να συζητά για ειρήνη επί τρία χρόνια, έχει χωρίσει στα δύο την τουρκική κοινωνία.

Eκείνοι που τάσσονται κατά του Τούρκου προέδρου και τον κατηγορούν ότι ξεκίνησε μια επίθεση αυτοκτονίας σε πόλη των τουρκο-συριακών συνόρων στα τέλη Ιουλίου, για την οποία κατηγορήθηκε το ‘ισλαμικό κράτος’, έδωσε δύναμη για τη σύγκρουση με το PKK, ενώ είχε τελειώσει πρόσκαιρα μια αιματοχυσία που κράτησε τριάντα χρόνια, σύμφωνα με το τούρκικο δημοσίευμα.

Έπειτα, οι τρομοκράτες του PKK απαντώντας στις αιφνιδιαστικές αιματηρές επιθέσεις κατά των Κούρδων, άρχισαν να χτυπούν, σκοτώνοντας δεκάδες στρατιώτες και αστυνομικούς σε μια σειρά επιθέσεων στις κυρίως κουρδικές περιφέρειες της νοτιοανατολικής Τουρκίας.

«Αυτή η διαμαρτυρία επιδιώκει να αποδείξει την ενότητα και την αδελφοσύνη των 78 εκατομμυρίων ατόμων κάτω από την τουρκική σημαία», είπε ο πρόεδρος των επιχειρηματικών ομίλων Μπεντέβι Παλαντόκεν.

Τέλος, ο επικεφαλής του δικηγορικού συλλόγου, Μετίν Φεϊζίογλου ανέφερε ότι, «μολονότι το PKK είναι μια τρομοκρατική οργάνωση, ο πόλεμος κατά της τρομοκρατίας πρέπει να γίνει με μέσα του κράτους δικαίου. Τα μέσα αυτά για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας δεν είναι τα πολεμικά αεροσκάφη ή τα άρματα μάχης, αλλά οι νόμοι μια χώρας που διέπεται από το κράτος δικαίου».
Πηγή

Λονδίνο – Νέα Υόρκη με αυτοκίνητο: Ο υπεραυτοκινητόδρομος των τριών ηπείρων και των 21.000 χλμ!

Πώς θα αντιμετωπίζατε κάποιον αν σας έλεγε ότι μπορείτε να ταξιδέψετε από το Λονδίνο στη Νέα Υόρκη με το αυτοκίνητό σας;
Και όμως, την πρόταση αυτή διατυπώνει ο επικεφαλής των Ρωσικών Σιδηροδρόμων - και στενός φίλος του Πούτιν, Βλάντιμιρ Γιακούνιν.
Το σχέδιο του Γιακούνιν για να ξεπεραστεί το ανυπέρβλητο φυσικό εμπόδιο του Ατλαντικού είναι απλό: Στροφή προς την ανατολή.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου εδώ

Τρομακτικό σενάρια: Υπάρχει και στην Ελλάδα "Τρίγωνο των Βερμούδων"!

Η υποθαλάσσια άβυσσος, όπου βρίσκεται το βαθύτερο σημείο της Μεσογείου, λόγω των πολλών ναυαγίων που έχουν σημειωθεί μπορεί να χαρακτηριστεί ως Ελληνικό Τρίγωνο των Βερμούδων...
Λίγα μίλια νοτιοδυτικά της Σαπιέντζας, απέναντι από την Μεθώνη, βρίσκεται το βαθύτερο σημείο της Μεσογείου (στα 5.121 μ.), το Φρέαρ των Οινουσσών.
«Νέστωρ» και Φρέαρ των Οινουσσών
Από εκεί λαμβάνουν χώρα οι έρευνες του πειράματος «Νέστωρ». Ουσιαστικά το όνομα του πρωτοποριακού προγράμματος, στο οποίο συμμετέχουν ελληνικά και ξένα ερευνητικά ιδρύματα, είναι το ακρωνύμιο NESTOR (Neutrino Extended Submarine Telescope with Oceanographic Research).
Στόχος είναι, μέσα από τα βάθη της αβύσσου όπου μπορούν να «εγκλωβιστούν» καθώς δεν φτάνει ηλιακό φως, να ερευνηθεί η ύπαρξη των νετρίνων, αυτών των μικροσκοπικών σωματιδίων που ελπίζεται ότι θα δώσουν καθοριστικές για το παρελθόν του Σύμπαντος πληροφορίες.
Στο φρέαρ έχει στηθεί ένα τεράστιο τηλεσκόπιο, μεγαλύτερο από τον Πύργο του Αϊφελ, ενώ πρόσφατα ποντίστηκε - με μεγάλες δυσκολίες - και το καλώδιο οπτικών ινών που δίδει πληροφορίες στον σταθμό των ερευνητών ο οποίος έχει εγκατασταθεί στο παλιό γυμνάσιο της Πύλου.
«Navigare con Sapienza». Αυτή ήταν η συμβουλή («πλεύσε με σοφία») στους ναυτικούς του ύστερου Μεσαίωνα αποτυπωμένη σε χάρτες από τους κοσμογυρισμένους τότε Ενετούς. Λέγεται ότι η φράση αυτή ολοκληρωνόταν κοντά στη Μεθώνη και η λέξη «Sapienza» έπεφτε πάνω σε ένα νησάκι μπροστά στο λιμάνι της. Γι' αυτό βαφτίστηκε έτσι η Σαπιέντζα.
Αποτελεί πάντως ταιριαστό όνομα για όσους πλέουν στα νερά της διάσπαρτης από ναυάγια περιοχής. Προφανώς δεν είχαν υπόψη τους τη συμβουλή αυτή οι καπετάνιοι των δύο φορτηγών που συγκρούστηκαν λίγα μίλια μακρύτερα από τη Σαπιέντζα στις 5.43 το πρωί του Απριλίου του 2013, Μεγάλη Δευτέρα.
Πολλά τα βυθισμένα σκαριά πλοίων όλων των εποχών και σπουδαία τα φορτία τους, που έρχονται στο φως συνήθως από τους ψαράδες που βουτούν στα νερά αυτά - πρωτοεντόπισαν τα «μάρμαρα» γύρω στο 1920.
Εκεί ναυάγησε ένα πλοίο με κλεμμένο φορτίο, τις γρανιτένιες κολόνες που πιθανολογείται ότι προέρχονταν από το Μεγάλο Περιστύλιο του Ηρώδη στην Καισάρεια της Παλαιστίνης (1ος αι. μ.Χ.). Εκεί το επονομαζόμενο «ναυάγιο των σαρκοφάγων», καθώς το φορτίο ήταν ρωμαϊκές σαρκοφάγοι από τιτανιούχο λίθο. Κατά τον θρύλο, ήταν το σημείο όπου αποβιβάστηκε ο Απόστολος Παύλος όταν πηγαίνοντας στη Ρώμη το πλοίο του έπεσε σε καταιγίδα.
Το νησί ήταν γνωστό αγκυροβόλιο αλλά και σημαντικό λιμάνι στη Μεσόγειο για όποιον ήθελε να ελέγχει το πέρασμα προς την Ανατολή. Γι' αυτό δεν προκαλεί εντύπωση που οι Ενετοί, οι θαλασσοκράτορες της εποχής, το πήραν μετά τη Δ' Σταυροφορία, το 1209, με τη «Συνθήκη της Σαπιέντζας».
Ο θρύλος λέει ότι σε έναν κολπίσκο του νησιού, σε μια σπηλιά που δεν υπάρχει πια, κρυβόταν ο πειρατής Μανέτας. Αποτέλεσε πάντως αγκυροβόλιο και ορμητήριο τόσο των Τούρκων και των Ενετών όσο και του Ελληνικού στόλου το 1825.
Ο Ιμπραήμ και το κυνήγι του χρυσού
Απέναντι, στη Μεθώνη, σπουδαίο γεωπολιτικό κόμβο επί αιώνες, αποβιβάστηκε το 1825 ο στρατός του Ιμπραήμ σκορπώντας τον τρόμο στους επαναστατημένους Ελληνες καταλαμβάνοντας μεγάλο τμήμα του Μοριά.
Εγκαταστάθηκε στο ενετικό κάστρο της πόλης (χτίστηκε το 1209 για να εξυπηρετήσει τα πλοία και τον θαλάσσιο διάδρομο που ήλεγχαν οι Ενετοί), το οποίο είχαν καταλάβει οι Οθωμανοί το 1500 και ανακατέλαβε ο βενετός ναύαρχος Φραντζέσκο Μοροζίνι το 1686, όπως αναφέρει το pronews.
Είναι χαρακτηριστικό ότι οι Τούρκοι από το 1715 που ανέλαβαν τον έλεγχο της στρατηγικής αυτής - από το Βυζάντιο ακόμη - πόλης, την κράτησαν καθ' όλη τη διάρκεια της επανάστασης του 1821 παρ' ότι πολιορκήθηκε πολλάκις.
Τελικά την πόλη θα απελευθερώσει αμαχητί το 1828 ο Μαιζών με το γαλλικό εκστρατευτικό σώμα.
Στα πολλά ναυάγια γύρω από τη Σαπιέντζα και τη Σχίζα αναζητούσαν πρόσφατα και το πλοίο που μετέφερε τον θρυλούμενο χρυσό των εβραίων της Θεσσαλονίκης που είχαν αρπάξει οι ναζί. Ο γερμανός αξιωματικός Μαξ Μέρτεν είχε καταφέρει να συγκεντρώσει μια τεράστια περιουσία με χρυσές λίρες και κοσμήματα.
Υποσχέθηκε στον εβραϊκό πληθυσμό ότι δεν θα σταλούν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης αν του δώσουν τα πολύτιμα υπάρχοντά τους, αλλά τελικά υπέγραψε τον εκτοπισμό τους.
Το κυνήγι αυτού του «χαμένου θησαυρού» ξεκίνησε το 2000 για να εντοπιστεί ό,τι έχει απομείνει από το καΐκι που το 1943 λέγεται ότι βυθίστηκε στη Νοτιοδυτική Πελοπόννησο. Τελικά όσοι συμμετείχαν αποκόμισαν μόνο απογοήτευση μιας και ο περίφημος καταποντισμένος «θησαυρός του Μέρτεν» δεν βρέθηκε ποτέ.
Ήταν όμως μία ακόμη ιστορία για θησαυρό που ακούν οι κάτοικοι της περιοχής εδώ και πολλά χρόνια. Άλλοι λένε για πειρατές που σταμάτησαν εκεί και έκρυψαν διαμάντια και λίρες. Κάποιοι ψαράδες ισχυρίζονταν ότι η θάλασσα ξέβραζε χρυσές λίρες σε συγκεκριμένα σημεία.
Με τέτοιον θησαυρό ναυαγίων όμως το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτό που συζητείται, η δημιουργία ενός υποβρύχιου αρχαιολογικού πάρκου, θα κατευνάσει κάπως την ήδη εξημμένη φαντασία ορισμένων.
Η Γαλέρα με τους Γρανιτένιους κίονες
Τα πρώτα χρόνια του 10υ μ.Χ. αιώνα, όταν στην τότε παντοδύναμη Ρώμη βασίλευε ο καίσαρας Οκταβιανός ή Γάιος Οκτάβιος ή Αύγουστος, ο Ηρώδης Φίλιππος Β', γιος του Ηρώδη του Μεγάλου και τετράρχης Ιτουραίας και Τραχωνίτιδας, μετονόμασε την πόλη Πανιάδα, προς τιμήν του Αυγούστου, σε Καισάρεια.
Η αρχαία πόλη της Παλαιστίνης στις εκβολές του Ιορδάνη, που μέχρι τότε όφειλε το όνομά της σε ένα σπήλαιο της περιοχής που ήταν αφιερωμένο στον τραγοπόδαρο θεό Πάνα, έμεινε από τότε γνωστή και σαν Καισάρεια του Φιλίππου. Στη μετονομασία της πόλης ανοικοδομήθηκε και ένα λαμπρό περιστύλιο, με γρανιτένιες κολώνες που έφθασαν γι' αυτό το σκοπό εκεί από το Ασουάν της Αιγύπτου.
Τους επόμενους αιώνες, κατά τη διάρκεια της πρώτης σταυροφορίας και μετά την κατάληψη της Ιερουσαλήμ το 1099, το περιστύλιο της Καισάρειας καταστράφηκε συθέμελα και φυγαδεύτηκε, μαζί με άλλους αρχαιολογικούς θησαυρούς, από τους Βενετούς με πλοία στη Δύση.
Κάτι ανάλογο επαναλήφθηκε περίπου εκατό χρόνια αργότερα, στην τέταρτη σταυροφορία, όταν και τότε οι πολιτιστικοί θησαυροί της Κωνσταντινούπολης φυγαδεύτηκαν και πάλι για να λαμπρύνουν την πόλη των δόγηδων.
Όμως, τουλάχιστον ένα από τα πλοία, που μετέφεραν μεταξύ των άλλων αρχαιοτήτων και δώδεκα γρανιτένιες κολώνες από την Καισάρεια, βούλιαξε στο "Στενό" της Μεθώνης, σε απόσταση 50-60 μέτρων από το ακρωτήριο Καρσί της Σαπιέντζας.
Σήμερα, σε βάθος 7-8 μέτρων, αναπαύονται στο βυθό του "Στενού", διασκορπισμένα σε διάμετρο περίπου τριάντα μέτρων, αρκετά κομμάτια από σπασμένους γρανιτένιους κίονες, αλλά και ένας ακέραιος κίονας. Ένα κομμάτι από τις ερυθρωπές γρανιτένιες κολόνες, ανελκύστηκε από το ναυάγιο, κάποια στιγμή στη διάρκεια της α' βενετοκρατίας.
Αφού διακοσμήθηκε με γοτθικό κιονόκρανο (gotico fiorito), τοποθετήθηκε στο προαύλιο του παλατιού του castellano της Μεθώνης. Μετά την ανέλκυση του κίονα από τη βυθισμένη γαλέρα, το ναυάγιο ξεχάστηκε.
Οι τέσσερις ρωμαϊκές σαρκοφάγοι από την Τροία
Ένα άλλο αρχαίο ναυάγιο του 2ου ή 3ου μ.Χ. αιώνα, τουλάχιστον τέσσερις ρωμαϊκές σαρκοφάγοι από τιτανιούχο λίθο και προέλευση τις ακτές της Τροίας στη Μυσία κοσμούν κι αυτές το βυθό του Στενού της Μεθώνης. Μαζί τους βρίσκονται φυσικά και τα σκεπάσματά τους. Η μια είναι σπασμένη και οι άλλες τρεις ανέπαφες. Πάνω τους φέρουν πανομοιότυπες ανάγλυφες παραστάσεις με γιρλάντες.
Το 1920, ντόπιοι ψαράδες εντόπισαν το ναυάγιο των ρωμαϊκών σαρκοφάγων. Έτσι, το 1925, ο ιστοριοδίφης δικηγόρος της Καλαμάτας Διονύσιος Πόταρης, που τότε υπηρετούσε στην Πύλο ως διευθυντής του συνεταιρισμού σταφίδας, εντόπισε με τη βοήθεια των ψαράδων και κατέγραψε τα "μάρμαρα".
Τον Ιούνιο και τον Οκτώβριο του 1925, έστειλε δυο αναφορές στο υπουργείο Παιδείας που τότε ήταν αρμόδιο και εν τω μεταξύ κατόρθωσε, με δικά του έξοδα και με περαστικούς από την Πύλο Καλύμνιους σφουγγαράδες, να ανελκύσει μια ρωμαϊκή σαρκοφάγο.
Στη συνέχεια, την έστειλε με πλοίο από την Πύλο στον Πειραιά. Το 1963, ο αυτοδύτης Peter Throckmorton έφθασε στη Μεθώνη και, μετά από υποδείξεις και πάλι ντόπιων ψαράδων, "κατέβηκε", φωτογράφισε και αποτύπωσε σε ακριβή τοπογραφικά δια- γράμματα τα αρχαιολογικά ευρήματα των ναυαγίων των ρωμαϊκών σαρκοφάγων, αλλά και των γρανιτένιων κιόνων.

Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2015

Φθιώτιδα: Έκαναν μπάνιο πάνω από όλμους και βλήματα

Πολεμικό υλικό έκρυβε πολυσύχναστη παραλία στις Λιβανάτες Φθιώτιδας...
- Το μυστικό αποκάλυψε η παλίρροια και τώρα φυλάσσεται από το Λιμενικό.

Άγνωστη μέχρι στιγμής ποσότητα πολεμικού υλικού, όπως όλμους και βλήματα, "έκρυβε" η θάλασσα του Αγίου Ιωάννη Λιβανατών και σε ένα σημείο που πάρα πολλοί κάτοικοι, αλλά και επισκέπτες της Λοκρίδας επιλέγουν για να κολυμπήσουν τους καλοκαιρινούς μήνες.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας "Ημέρα" το "μυστικό" που έκρυβε η θάλασσα σε ελάχιστη απόσταση από την παραλία έφερε στο φως πριν από λίγες ημέρες άμπωτη, καθώς όταν η στάθμη των νερών κατέβηκε ένας λουόμενος αντίκρισε τμήμα ενός όλμου, που σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία χρονολογείται από την εποχή του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Οι ανακαλύψεις ωστόσο δεν σταμάτησαν εκεί καθώς στη συνέχεια προέκυψε ότι ο όλμος που εντοπίστηκε αρχικά αποτελεί μόνο ένα μικρό τμήμα μιας μεγαλύτερης ποσότητας πολεμικού υλικού, που μέχρι τώρα δεν έχει προσδιοριστεί με σαφήνεια.

Η ανεύρεση του πολεμικού υλικού προκάλεσε έντονη ανησυχία στους κατοίκους της περιοχής καθώς μάλιστα το σημείο που βρέθηκαν αποτελεί μια από τις πολυσύχναστες παραλίες των Λιβανατών και της Λοκρίδας, όπου καθημερινά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες κολυμπούν εκατοντάδες άτομα ανάμεσα στους οποίους και παιδιά.

Η απόσταση μάλιστα του πολεμικού υλικού από την παραλία δεν ξεπερνά τα 10 μέτρα, ενώ το βάθος τις ημέρες χωρίς παλιρροϊκά φαινόμενα δεν ξεπερνά το 1,5 μέτρο. Αυτό μάλιστα που προβληματίζει τους κατοίκους, αλλά και τις αρμόδιες υπηρεσίες και αρχές είναι η έκταση που καταλαμβάνει το πολεμικό υλικό και το ενδεχόμενο να υπάρχει αντίστοιχο υλικό στην ευρύτερη περιοχή.

Όπως αναφέρει η "Ημέρα" από την πρώτη στιγμή που εντοπίστηκε το πολεμικό υλικό ειδοποιήθηκαν οι αρμόδιες  αρχές και συγκεκριμένα το Λιμενικό που έχει την ευθύνη. Ήδη μάλιστα η ευρύτερη περιοχή έχει αποκλειστεί με κορδέλα που τοποθέτησε το Λιμενικό και απαγορεύεται η πρόσβαση σε ακτίνα 100 μέτρων. Μάλιστα και προκειμένου να αποφευχθεί κάποιο απρόοπτο, όπως ατύχημα ή προσπάθεια αφαίρεσης του πολεμικού υλικού από πολίτες, η περιοχή φυλάσσεται επί 24ώρου, από άνδρες τους Λιμενικού Σώματος.

Στις Λιβανάτες αναμένονται βατραχάνθρωποι της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος, που αρχικά θα ερευνήσουν το σημείο που έχει εντοπιστεί το πολεμικό υλικό, ώστε να διαπιστωθεί η ποσότητα που κρύβεται στην άκρη της θάλασσας, αλλά και ο ακριβής τύπος και προέλευσή του. Στη συνέχεια θα σχεδιαστεί ο τρόπος απομάκρυνσής του από το σημείο, ενώ παράλληλα έχει ενημερωθεί και η υπηρεσία εξουδετέρωσης εκρηκτικών και πολεμικού υλικού του Στρατού, προκειμένου να συμβάλει στην εξουδετέρωση του υλικού που εντοπίστηκε.

Η απομάκρυνση και η εξουδετέρωση μάλιστα του πολεμικού υλικού αποτελεί το ζητούμενο για τους κατοίκους της περιοχής, προκειμένου να επανέλθουν στην καθημερινότητά τους και να εξαλειφθεί κάθε πιθανός κίνδυνος. Το συγκεκριμένο γεγονός μάλιστα έχει προβληματίσει έντονα κατοίκους και επαγγελματίες της περιοχής που ζητούν να τελειώσει γρήγορα όλη αυτή η ιστορία.

Σοβαρά προβλήματα και ενστάσεις για το δήμο Θίσβης

Σοβαρά προβλήματα, μαζί και πολλές ενστάσεις και αντιδράσεις έχει προκαλέσει η Μελέτη Κατάρτισης ΣΧΟΟΑΠ για την Γεωγραφική Περιφέρεια του Δήμου Θίσβης, κυρίως στον οικισμό της Παραλίας Αλυκής, όπου 150 σπίτια κινδυνεύουν να μείνουν εκτός κτηματογράφησης, με αποτέλεσμα οι ιδιοκτήτες να χάσουν τις περιουσίες τους, τις οποίες δημιούργησαν ακόμα και πριν το 1960 και δικαιώθηκαν είτε με τον Ν. Τρίτση, είτε με δικαστικές αποφάσεις…

ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ η εξομολόγηση της μητέρας της Άννυ μέσα απ΄τη φυλακή

Η υπόθεση της απάνθρωπης δολοφονίας της μικρής Άννυς από τον πατέρα της συγκλόνισε...
πριν λίγους μήνες όλη την Ελλάδα.


Ο Σάββας οδηγήθηκε σε φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Κέρκυρα, ενώ και η μητέρα της, Δημητρίνα Μπορίσοβα, συνελήφθη μετά από απολογία σχεδόν τεσσάρων ωρών ενώπιον της 10ης Τακτικής Ανακρίτριας.

Έπειτα από πέντε μήνες πίσω από τα κάγκελα, η 25χρονη «σπάει» τη σιωπή της και μιλά στο protothema για όλα όσα συνέβησαν πριν περίπου πέντε μήνες. Η ίδια τονίζει ότι βρίσκεται αδίκως στη φυλακή, όντας αθώα!

«Είμαι κλεισμένη εδώ και τόσους μήνες στη φυλακή χωρίς να φταίω για κάτι δεν έχω λόγο να είμαι στη φυλακή θέλω να με αφήσουν ελεύθερη. Να προσπαθήσω να συνεχίσω τη ζωή μου χωρίς το παιδί μου που έχασα και δε θα το ξαναδώ ποτέ», λέει χαρακτηριστικά και προσθέτει: «Θέλω να φύγω για πάντα από την Ελλάδα να πάω στη Γερμανία να μείνω με τον άνθρωπο αυτό που για μένα είναι και σύντροφος και πατέρας και τα πάντα για μένα αλήθεια σου το λέω είναι τα πάντα το στήριγμά μου ακόμη και τώρα στα δύσκολα όχι μόνο ηθικά αφού τηλεφωνιόμαστε σχεδόν κάθε μέρα ακόμη και χρήματα στέλνει. Έχει τη δυνατότητα την άνεση είναι η αλήθεια και αυτό που ήθελε εδώ και χρόνια που γνωριζόμαστε είναι να είμαστε μαζί. Για αυτό είχα πάει και λίγο πριν συμβούν όλα αυτά ταξίδι εκεί».

Και κατόπιν συμπληρώνει: «Γύρισα με 12.000 ευρώ, μου τα έδωσε φεύγοντας για να έρθω πίσω να πάρω την Άννυ και να φύγουμε για πάντα εκεί δε με συνέδεε τίποτα με το Σάββα δεν τον ήθελα στη ζωή μου ήθελα να κάνω μια νέα αρχή», τονίζοντας ότι δεν πρόλαβε.

Ακόμα, όπως λέει, ότι ακόμα δε μπορεί να καταλάβει γιατί προχώρησε σε ένα τόσο απεχθές έγκλημα ο Σάββας. «Είμαι εδώ με τις αναμνήσεις μου από το παιδί μου δε θα τη ξαναδώ μου λείπει ίσως να μην έχω λόγια να πω τι αισθάνομαι. Δε μπορώ να κατανοήσω πως το έκανε αυτό ο Σάββας στο ίδιο μας το παιδί».

Τέλος, σχετικά με τον Γερμανό σύντροφό της, αποκάλυψε πως αν και εκλήθη από την Εισαγγελία Εφετών του Βερολίνου, σε επικοινωνία που είχε μαζί του χθες, της ότι δεν κατέγραψαν όλα όσα εκείνος είπε. «Επί της ουσίας επιβεβαίωσε ότι είχαμε σχέση, άρα πως όλα όσα είπα ότι θα μέναμε μαζί ήταν αλήθεια», κατέληξε η μητέρα της Άννυ.

Ισχυρός σεισμός στα Δωδεκάνησα!

Ισχυρή σεισμική δόνηση 4,9 της κλίμακας Ρίχτερ ταρακούνησε την περιοχή στην Κάρπαθο λίγο πριν τις 23:00 το βράδυ, προκαλώντας αναστάτωση στην ευρύτερη περιοχή και στην Κρήτη. 

Σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός ήταν της τάξεως των 4,9 Ρίχτερ και έγινε ιδιαίτερα αισθητός λόγω του μικρού εστιακού βάθους που υπολογίζεται στα 10 χιλιόμετρα.

Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2015

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΗΒΩΝ

           ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΘΗΒΩΝΕΜΠΟΡΙΚΟΣ
ΕΤΟΣ  ΙΔΡΥΣΕΩΣ  1920


ΚΑΔΜΟΥ 28 - ΤΗΛ & FAX  2262 0 27081
ΘΗΒΑ 32200
e-mail: esthiva@yahoo.gr   www.esthivas.gr
Θήβα 16/09/2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

O Eμπορικός Σύλλογος Θηβών σε συνεργασία  με το ΚΕΚ LOGIKA  και με τη συμβολή της Ομοσπονδίας  θα προβεί άμεσα στην υλοποίηση προγραμμάτων  σε επιχειρήσεις Μέλη  του, τα οποία  θα επιδοτηθούν  από το προγράμματα  ΛΑΕΚ 1-25 του ΟΑΕΔ . Στα προγράμματα επαγγελματικής  κατάρτισης εντάσσονται οι επιχειρήσεις που επιθυμούν  να καταρτίσουν το προσωπικό τους  για το έτος 2015 , απασχολούν  από 1 έως 25 εργαζόμενους  και δε  λαμβάνουν  χρηματοδότηση από άλλο φορέα  για το πρόγραμμα  κατάρτισης  στο οποίο θα συμμετέχουν .
Η κατάρτιση  θα γίνει πάνω  σε αντικείμενα  με βάση τις διαπιστωμένες  ανάγκες  του προσωπικού των επιχειρήσεων.  Η  διάρκεια κάθε τμήματος θα είναι 32 ώρες  και ο κάθε εργαζόμενος που θα συμμετάσχει θα λάβει εκπαιδευτικό επίδομα .
Οι εργαζόμενοι  δεν έχουν καμία οικονομική επιβάρυνση οι ενδιαφερόμενοι  μπορούν  να απευθύνονται  καθημερινά  στα γραφεία του  Εμπορικού Συλλόγου Καδμού 28  τηλ &  fax 2262027081

Προεκλογικό μήνυμα Ευάγγελου Μπασιάκου

«ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΜΑΣ.
ΜΕ ΙΣΧΥΡΗ ΝΔ, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΜΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΠΡΟΣΤΑ.»
http://e-sterea.gr/index.php/nea/nomoi/voiotia/13047-proeklogiko-minyma-evaggelou-basiakou

Που μεταφέρονται οι μετανάστες;

Χιλιάδες λαθρομετανάστες από τα νησιά του ανατ. Αιγαίου θα μεταφερθούν στο…εργοστάσιο της ΕΒΟ (Ελληνική Βιομηχανία Όπλων ) στο Λαύριο! »
http://www.athensmagazine.gr/portal/athenstalk/199865

Ευχάριστα νέα! Δείτε πόσο πολύ θα πέσει η τιμή της βενζίνης και του πετρελαίου!

Ελέω πτώσης των διεθνών τιμών η μείωση στις τιμές βενζίνης και πετρελαίου κίνησης.
Τα συμβόλαια που θα καθορίσουν τις τιμές το επόμενο διάστημα κινούνται ακόμη πιο πτωτικά με αποτέλεσμα οι τιμές στο πετρέλαιο μπρεντ να υποχωρούσαν 59 σεντς στα 47,55 δολάρια το βαρέλι, ενώ για το αμερικανικό αργό να καταγράφουν απώλειες 21 σεντς στα 44,42 δολάρια. 
Οι τιμές αυτές, ως και 60% κάτω απ' τις αντίστοιχες περυσινές, δείχνουν ότι θα μειωθεί η τιμή λιανικής στα βενζινάδικα ακόμη περισσότερο, ενώ και σε ό,τι αφορά στο πετρέλαιο θέρμανσης όλα δείχνουν ότι θα υπάρχει μείωση της τιμής σε σχέση με πέρυσι ως και 20%.

Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2015

ΣΟΚΑΡΕΙ ο 15χρονος από την Κάτω Αχαΐα: “Με ξεφτίλισε, με έδειρε, έφυγα ημίγυμνος, επέστρεψα και…τον πυροβόλησα!” (video)


Ένιωσα ταπεινωμένος. Με ξεφτίλισε. Με έδειρε μπροστά στους φίλους μας… στο προαύλιο του σχολείου. Εφυγα ημίγυμνος, γιατί μου έσκισε την μπλούζα. Μου ξήλωσε και το σταυρό που φορούσα. Ναι. Τον πυροβόλησα. Το παραδέχομαι
Τα λόγια αυτά – σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο – είπε ο 15χρονος μαθητής της Γ’ Γυμνασίου ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία του 17χρονου φίλου του στην Κάτω Αχαΐα. Το θύμα, μαθητής Γ’ Λυκείου, έπεσε νεκρό από πυροβολισμό με κυνηγετική καραμπίνα. Είχε προηγηθεί καβγάς με το δράστη στην κεντρική πλατεία, όπου βρίσκεται το 2ο Δημοτικό Σχολείο Κάτω Αχαΐας, όπου συνηθίζουν να συχνάζουν τα απογεύματα τα παιδιά της περιοχής.
Η βασική αιτία της αντιπαράθεσής τους, σύμφωνα με αστυνομικούς που έχουν αναλάβει την έρευνα, είναι η ενόχληση του 17χρονου για το γεγονός ότι ο φίλος του έδειχνε εμφανώς τη συμπάθειά του προς την αδερφή του. Αρμόδιος αξιωματικός προσθέτει ότι εξετάζεται παράλληλα το ενδεχόμενο ο 17χρονος να είχε θυμώσει με το δράστη γιατί μπορεί να πίστευε ότι πειράζει την κοπέλα του. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο 17χρονος να τον πλησιάζει αρκετές φορές με απειλητικό ύφος.
«Ο εντολέας μου παραδέχτηκε στις Αρχές την πράξη του. Πριν από το περιστατικό είχε πέσει θύμα ξυλοδαρμού, τον οποίο βεβαιώνουν οι αυτόπτες μάρτυρες στις καταθέσεις τους. Ο σταυρός που φορούσε στο λαιμό του βρέθηκε από την Αστυνομία πεσμένος στο σημείο, γεγονός που δείχνει τη βιαιότητα του ξυλοδαρμού», λέει ο κ. Χρήστος Τσόλκας, δικηγόρος του 15χρονου δράστη.
Τραγική ειρωνεία ότι οι δύο ανήλικοι ήταν λίγο καιρό πριν καλοί φίλοι. Στην κατάθεσή της στην Ασφάλεια η μητέρα του 15χρονου δήλωσε ότι πρόσφατα ο 17χρονος είχε επισκεφτεί το σπίτι τους, όπου κάθισε για πολλή ώρα μαζί με το γιο της και μιλάγανε σαν καλοί φίλοι.
Πονάω …πεθαίνω, ήταν οι τελευταίες λέξεις που βγήκαν από το στόμα του 17χρονου, που κείτονταν αιμόφυρτος στο προαύλειο του σχολείου, όπως αναφέρει ο αυτόπτης μάρτυρας. Οι φίλοι του και όσοι βρίσκονταν εκεί προσπάθησαν να τον βοηθήσουν, όμως τα τραύματά του, από το όπλο, την σκανδάλη του οποίου, είχε πατήσει λίγα λεπτά πριν ένας φίλος του, δεν άφησαν περιθώρια.

«Θα σε σκοτώσω…»
Όπως αναφέρει στo patrisnews.com  αυτόπτης μάρτυρας των γεγονότων, που βρισκόταν στο σημείο κατά την στιγμή του φονικού, ο 15χρονος, φέρεται να τσακώθηκε άσχημα με τον 17χρονο, βρίζοντάς τον και προσβάλλοντας με άσχημες λέξεις την αδελφή και την κοπέλα του. Αμέσως μετά ο 15χρονος έφυγε από το σημείο και επέστρεψε μια ώρα μετά – περίπου στις 7.30 το απόγευμα της περασμένης Κυριακής – με το αυτοκίνητο του Θείου του και έχοντας στα χέρια του την καραμπίνα του πατέρα του. Ο 17χρονος που καθόταν στο προαύλειο του σχολείου μαζί με παρέα παιδιών, δεν αντιλήφθηκε αμέσως αυτό που θα συνέβαινε σε λίγη ώρα, ωστόσο φέρεται ο 15χρονος, να πλησίασε με απειλητικές διαθέσεις τον 17χρονο και σημαδεύοντας τον με την καραμπίνα του φώναξε «Θα σε σκοτώσω…» και πυροβόλησε προς το μέρος του.
Ο άτυχος 17χρονος έπεσε αιμόφυρτος στην άσφαλτο, ενώ, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του αυτόπτη μάρτυρα, ο 15χρονος έφυγε από το σημείο. Λίγη ώρα μετά παραδόθησε στην Αστυνομία.
Δεν το χωρά ανθρώπου νους, αυτό που συνέβη στην περιοχή της Κάτω Αχαΐας, προχθές το απόγευμα, όταν ένας 15χρονος, έβαψε τα χέρια του με αίμα, σκοτώνοντας εν ψυχρώ, έναν 17χρονο με τον οποίο είχε διαπληκτιστεί νωρίτερα στο σχολείο της περιοχής. Χθες ο 15χρονος οδηγήθηκε μαζί με την μητέρα του στον Εισαγγελέα Αχαΐας, όπου πήρε προσθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Πέμπτη στον Ανακριτή ενώ για την μητέρα του η οποία κατηγορείται για παραμέληση ανηλίκου, ορίστηκε τακτική δικάσιμος και αφέθηκε ελεύθερη.
Το περιστατικό που συνέβη την περασμένη Κυριακή, έχει συγκλονίσει ολόκληρη την Ελλάδα, που δεν μπορεί να πιστέψει τους λόγους οι οποίοι ήταν ικανοί να οπλίσουν το χέρι του 15χρονου που τραυμάτισε θανάσιμα τον 17χρονο φίλο του. Η τοπική κοινωνία της Κάτω Αχαΐας, όπου έγινε το φονικό, είναι σοκαρισμένη ενώ σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση βρίσκονται μαθητές και φίλοι τόσο του θύματος όσο και του θύτη, που δε μπορούν να συνειδητοποιήσουν πως μέσα σε μία νύχτα έγιναν μάρτυρες μιας πρωτοφανούς τραγωδίας.
Τα δύο παιδιά, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν γείτονες, καθώς ο 17χρονος μαζί με την οικογένειά του είχαν μετακομίσει τον τελευταίο χρόνο στην περιοχή και έκαναν πολλή παρέα. Ο λόγος που μάλωσαν, με βάση τα όσα είπε ο 15χρονος στις Αρχές κατά τη σύλληψή του, ήταν ότι ο ίδιος έβλεπε ερωτικά την 16χρονη αδελφή του 17χρονου, κάτι το οποίο ενόχλησε το θύμα.

ΕΚΤΑΚΤΟ!!Ο ευρωστρατός βγαίνει στο Αιγαίο ΜΕ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΠΛΟΙΑ ΕΧΟΝΤΑΣ ΕΝΤΟΛΗ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΧΡΗΣΗ ΒΙΑΣ!!!!

Ο στρατός της Ευρώπης ή καλύτερα ο στόλος της Ευρώπης βγαίνει στη Μεσόγειο και στο Αιγαίο έχοντας εντολή να κάνει χρήση στρατιωτικής βίας απέναντι στους διακινητές μεταναστών και προσφύγων. 

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ενέκρινε τη στρατιωτική δράση εναντίον δουλεμπόρων​ στη Μεσόγειο με την κατάσταση να βρίσκεται σε οριακό σημείο στην Ευρώπη με τις αυξανόμενες και συνεχείς προσφυγικές ροές, μέσα σε μια Ευρώπη όπου το κάθε κράτος περιχαρακώνεται με πρωταγωνίστρια τη Γερμανία. 
Oι Βρυξέλλες αποφάσισαν να επιτρέψουν τη χρήση στρατιωτικής βίας εναντίον των διακινητών προσφύγων και μεταναστών στο πλαίσιο θαλάσσιας επιχείρησής της στη Μεσόγειο που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη. 
Ο στρατός σύμφωνα με τα προβλεπόμενα θα λάβει πιο... ενεργό δράση στις αρχές Οκτωβρίου, και θα έχει τον εξής ρόλο: 
- τα ευρωπαϊκά πολεμικά πλοία θα μπορούν να εκτελούν νηοψίες 
- θα προχωρούν σε κατασχέσεις 
- θα ζητούν αλλαγή πορείας ή ακόμη και να καταστρέφουν πλοία που είναι ύποπτα ότι χρησιμοποιούνται από διακινητές 
- θα μπορούν να προχωρούν σε συλλήψεις, με την προϋπόθεση να μην εισέρχονται στα λιβυκά χωρικά ύδατα. 
Και μη επανδρωμένα αεροσκάφη κατά των διακινητών 
Η απόφαση των Ευρωπαίων να βγάλουν το στόλο στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο αποτελεί την ουσιαστική έναρξη ναυτικής επιχείρησης για την αντιμετώπιση των κυκλωμάτων. Πρόκειται για μια επιχείρηση, που ονομάζεται EUNAVFOR Med. 
Η δύναμη της επιχείρησης αποτελείται από καθαρά πολεμικά πλοία.
Σε αυτή τη φάση παίρνει μέρος μια δύναμη 1.000 ανδρών, όμως δεν αποκλείεται να αυξηθεί προοδευτικά τον Οκτώβριο. 
Προκειμένου να ενισχυθεί η επιχείρηση χρειάζονται επιπλέον επτά πολεμικά πλοία, κάποια από τα οποία θα πρέπει να είναι εξοπλισμένα με ιατρικές εγκαταστάσεις, καθώς καιελικόπτερα, υποβρύχια και μη επανδρωμένα αεροσκάφη. 
Η δεύτερη φάση της επιχείρησης θα αρχίσει στις αρχές Οκτωβρίου, σύμφωνα με διπλωματική πηγή, καθώς η ΕΕ πρέπει να υιοθετήσει μια σειρά νομικών κειμένων, που θα αφορούν μεταξύ άλλων τους κανόνες εμπλοκής των στρατιωτών. 
Ήδη από τον Ιούνιο συμμετέχουν στην ευρωπαϊκή επιχείρηση EUNAVFOR MED δύο πολεμικά πλοία της Γερμανίας, τα οποία μέχρι τώρα έχουν διασώσει 7.200 μετανάστες. 
Το επιχειρησιακό στρατηγείο της EUNAVFOR Med βρίσκεται στη Ρώμη. Ο υποναύαρχος Enrico Credendino διορίστηκε διοικητής επιχειρήσεων και θα επικουρείται από τον διοικητή δυνάμεων υποναύαρχο Andrea Gueglio. Τα κοινά έξοδα της επιχείρησης εκτιμώνται σε 11,82 εκατ. ευρώ για τους δύο μήνες της φάσης εκκίνησης και την αρχική εντολή των δώδεκα μηνών. 
Η EUNAVFOR Med, η οποία συγκροτήθηκε στις 18 Μαΐου 2015, αποτελεί ένα στοιχείο της ευρύτερης συνολικής προσέγγισης της ΕΕ για τη μετανάστευση, που αποσκοπεί να ανταποκριθεί στην άμεση ανάγκη διάσωσης ανθρώπινων ζωών, να αντιμετωπίσει καταστάσεις έκτακτης ανάγκης καθώς και τα βαθύτερα αίτια της λαθρομετανάστευσης και να πατάξει τα κυκλώματα παράνομης διακίνησης μεταναστών.
Στη διάρκεια της χθεσινής υπουργικής διάσκεψης στις Βρυξέλλες, οι 28 χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωση επεσήμαναν ότι «πληρούνται οι προϋποθέσεις» για να αρχίσει η δεύτερη φάση της επιχείρησης EU Navfor Med, η οποία ξεκίνησε στα τέλη Ιουνίου στη Μεσόγειο. 
Μέχρι στιγμής, η επιχείρηση αφορά στην παρακολούθηση από τα διεθνή χωρικά ύδατα των εγκληματικών δικτύων που κάθε μέρα στέλνουν πλοιάρια γεμάτα πρόσφυγες και μετανάστες προς την Ιταλία από τις ακτές της Λιβύης. Επίσης οι άνδρες που συμμετέχουν στην επιχείρηση συνέδραμαν και στις επιχειρήσεις διάσωση. 
Φόβοι ότι οι πρόσφυγες θα εγκλωβιστούν στην Ελλάδα 
Την ίδια ώρα μεγάλη ανησυχία και φόβους προκαλεί στην ελληνική πλευρά η απόφαση της Γερμανίας να αναστείλει προσωρινά τη συνθήκη Σένγκεν, επαναφέροντας τους ελέγχους στα σύνορά της με την Αυστρία, το ντόμινο που ακολούθησε αλλά και η αδυναμία των Ευρωπαίων υπουργών Εσωτερικών να συμφωνήσουν στο μεταναστευτικό. 
Πλέον, μετά το ντόμινο που φέρνει το κλείσιμο των συνόρων, χιλιάδες Σύροι πρόσφυγες που εισέρχονται στην Ελλάδα από το Ανατολικό Αιγαίο ενδέχεται να εγκλωβιστούν στη χώρα μην μπορώντας να ολοκληρώσουν το ταξίδι τους προς την Κεντρική και Δυτική Ευρώπη. 
Η Αυστρία, η Πολωνία και η Σλοβακία ανέστειλαν ή ξεκαθάρισαν ότι προτίθενται να αναστείλουν τη συνθήκη Σένγκεν, επαναφέροντας ελέγχους στα σύνορά τους, ενώ παρόμοια στρατηγική ακολουθεί, ήδη από τον περασμένο Αύγουστο η Ουγγαρία. 
Ηδη από χθες, η Υπηρεσία Ασύλου ξεκίνησε να καταρτίζει σχέδιο έκτακτης ανάγκης για το ενδεχόμενο αύξησης των αιτημάτων ασύλου από Σύρους πρόσφυγες που δεν θα έχουν δυνατότητα μετάβασης στη Γερμανία. 

Οι υπουργοί Εσωτερικών των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέτυχαν χθες να λύσουν το αδιέξοδο στο θέμα κατανομής των εκατοντάδων χιλιάδων ατόμων που έχουν αναζητήσει άσυλο στην Ευρώπη φέτος, καθιστώντας αμφίβολη μια τελική συμφωνία. 
Η αμετάκλητη αρνητικότητα από έναν πυρήνα πρώην κομμουνιστικών ανατολικών χωρών εμπόδισε τις προσπάθειες της Γερμανίας και της Γαλλίας να εξασφαλίσουν συμφωνία στην πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την μετεγκατάσταση 120.000 ατόμων από χώρες που βρίσκονται στα σύνορα της ΕΕ βάσει υποχρεωτικών εθνικών ποσοστώσεων. 
Μετά από έξι ώρες διαφωνίας, οι υπουργοί ανέβαλαν την τελική τους απόφαση, λέγοντας ότι ήλπιζαν να συμφωνήσουν στην προγραμματισμένη συνάντησή τους στις 8 Οκτωβρίου. 
Όπως ανέφεραν αξιωματούχοι μετά από την τελική νομική έγκριση ενός προηγούμενου σχεδίου για τη μετεγκατάσταση 40.000 ατόμων σε χώρες που δέχονται εθελοντικά να τους φιλοξενήσουν, η Ουγγαρία και η Σλοβακία ήταν οι πρώτες χώρες που απέρριψαν τις εκκλήσεις να αποδεχθούν ένα σύστημα ποσόστωσης για ένα μεγαλύτερο αριθμό προσφύγων. Οι διαφωνούντες υποστηρίζουν ότι κάτι τέτοιο θα προσελκύσει περισσότερους μετανάστες και θα θέσει σε κίνδυνο το σύστημα ανοιχτών συνόρων της Ευρώπης. 


newsbeast.gr

Πέσαμε σαν ήρωες...

Το θαύμα δεν έγινε στο φινάλε...
Η Ελλάδα ξανά δεν τα κατάφερε απέναντι στους Ισπανούς, καθώς στην πιο κρίσιμη περίοδο του Eurobasket λύγισε!

Έχασε με 73-71 κι απέτυχε πάλι σε μια μεγάλη διοργάνωση να βρεθεί στο βάθρο.

Αιγαίο: Ο Σεπτέμβριος είναι ήδη ο πιο θανατηφόρος μήνας για τους πρόσφυγες τα τελευταία 2 χρόνια

Ο φετινός Σεπτέμβριος είναι ο πιο θανατηφόρος μήνας των τελευταίων 2 ετών... για τους πρόσφυγες που επιχειρούν τον διάπλου της Μεσογείου και την μετάβασή τους στην Ευρώπη μέσω της Τουρκίας, ανέφερε ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ).

«Ο αριθμός των μεταναστών που χάνουν τις ζωές τους στην Μεσόγειο συνεχίζει να αυξάνεται δραματικά. Το Σαββατοκύριακο και τις πρώτες ημέρες αυτής της εβδομάδας, εκτιμάται ότι 72 μετανάστες έχασαν τις ζωές τους στην προσπάθεια τους να περάσουν στα ελληνικά νησιά από την Τουρκία. Επιπλέον, σύμφωνα με δεδομένα που έλαβε η αντιπροσωπεία του ΔΟΜ στην Τουρκία, περίπου 13 μετανάστες είχαν ήδη πεθάνει στα τουρκικά χωρικά ύδατα (...) καθιστώντας αυτόν τον μήνα τον πιο πολύνεκρο σε αυτό το τμήμα της Μεσογείου μέσα στα τελευταία 2 χρόνια», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΔΟΜ Λέοναρντ Ντόιλ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Γενεύη.

Παράλληλα υπογράμμισε πως η έλλειψη μιας συνολικής αντίδρασης και «η αναποφασιστικότητα» από μέρους των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης μπορεί να οδηγήσει στον πνιγμό περισσότερων προσφύγων στην Μεσόγειο, καλώντας να υπάρξει επίτευξη συμφωνίας και «επιμερισμός της ευθύνης» το συντομότερο.

«Καθώς οι κίνδυνοι αυξάνονται, φοβόμαστε ότι η αναποφασιστικότητα στην Ευρώπη μπορεί να οδηγήσει σε περισσότερους θανάτους στο Αιγαίο», δήλωσε. «Οι αποφάσεις από ποικίλες (ευρωπαϊκές) κυβερνήσεις να επαναφέρουν τους συνοριακούς ελέγχους θα έχει ένα πολύ επιβλαβές αποτέλεσμα», πρόσθεσε.

Οι προσωπικές διαφορές την έστειλαν στο νοσοκομείο

Συνελήφθη 56χρονος, γιατί λόγω προσωπικών διαφορών...
τραυμάτισε με τα χέρια του σε διάφορα μέρη του σώματός της, 42χρονη γυναίκα. Παθούσα μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται στο Γ.Ν.Ν. Κοζάνης.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ – ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΘΗΒΩΝ

   ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ – ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ
                                       ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΘΗΒΩΝ  Graphic2
                          Δίρκης 20 – Τ.Κ 32200 Θήβα
                  Τηλ 6939628670     tel &fax  :22620 81044
  
ΘΗΒΑ:  15 / 9 / 2015    


       ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ
Δια της παρούσης, σας γνωστοποιούμε την σύνθεση του νέου Διοικητικού  Συμβουλίου της Ομοσπονδίας  Επαγγελματιών  Βιοτεχνών  Επαρχίας  Θήβας, που προέκυψε μετά από τις αρχαιρεσίες  της  14ης Σεμπτεμβρίου 2015.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ          ΧΑΡΑΤΣΗΣ  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ          ΓΙΑΝΝΟΥ  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Β’ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ          ΚΑΡΑΜΑΓΚΙΩΛΗΣ   ΒΑΣΙΛΗΣ
ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ          ΧΡΗΣΤΟΥ  ΗΛΙΑΣ  
ΤΑΜΙΑΣ          ΓΡΕΑΣΙΔΗΣ  ΧΡΗΣΤΟΣ
ΜΕΛΟΣ                         ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ
ΜΕΛΟΣ          ΚΑΤΣΙΦΗΣ  ΑΓΓΕΛΟΣ  

ΓΙΑ  ΤΗΝ  ΟΕΒΕ  ΘΗΒΑΣ  
             Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ   Ο ΓΕΝ .ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
      ΧΑΡΑΤΣΗΣ   ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ                ΧΡΗΣΤΟΥ  ΗΛΙΑΣ