Σάββατο, 3 Οκτωβρίου 2015

Εργατικό ατύχημα στα Ναυπηγεία Χαλκίδας

Θύμα ατυχήματος έπεσε ένας 47χρονος το μεσημέρι της Παρασκευής, ο οποίος τραυματίστηκε ενώ εργαζόταν στα ...ναυπηγεία της Χαλκίδας, στην περιοχή Μεγάλο Βαθύ της Αυλίδας.

Ο άτυχος άνδρας, ενώ επιχειρούσε να επιδιορθώσει βλάβη σε μάνικα πλωτής δεξαμενής,

ευρισκόμενος πάνω σε σκάλα, παραπάτησε με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στη μέση.

Άμεσα διεκομίσθη με ασθενοφόρο των εγκαταστάσεων στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας, όπου παραμένει νοσηλευόμενος.

Προανάκριση για το περιστατικό διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας.

Οι Αρουμάνοι μεθοδεύουν αναγνώριση σε Αλβανία-Ελλάδα και όλη τη Βαλκανική

Γράφει ο Χρήστος Βαλκάνιος

Σύμφωνα με την Αλβανική ε/φ Τέλεγκραφ, σε συνέντευξη που πήρε από τον Πάνο Μπακάλλι ( Pano Bakalli), πρόεδρο του ΄΄ Αρουμάνικου Ιδρύματος Nikola Jorga΄΄ έχει θέσει ως στόχο να προωθήσει τη συνεργασία όλων των συλλόγων και των οργανώσεων των Αρουμάνων ( Βλάχων) Αλβανίας.

Ο Μπακάλλι, θα ζητήσει από την αλβανική κυβέρνηση να βοηθήσει την ανάπτυξη της αρουμάνικης κουλτούρας στην Αλβανία και να αναγνωρίσει τους Αρουμάνους ως εθνική μειονότητα. Επιπλέον θα ζητήσει εκπροσώπηση τους στην κυβέρνηση και εκπαίδευση στη γλώσσα τους.

Η Πρεσβεία της Ρουμανίας στα Τίρανα και η Ρουμανία ως κράτος, σύμφωνα με το Μπακάλλι, ζητούν, βάσει των διεθνών Συνθηκών, την αναγνώριση από την Αλβανία της Αρουμάνικης Μειονότητας. Το αίτημα αυτό είχε κάνει και ο πρόεδρος Μπασέσκου πριν μερικά χρόνια, κατά την επίσκεψη του στην Αλβανία. Από το 1992 η Ρουμανία βοήθησε ώστε πολλοί νέοι από την Αρουμάνικη κοινότητα να παρακολουθήσουν σχολεία στη Ρουμανία. Επιπλέον θα ζητήσει στην πόλη των Αγίων Σαράντα να τοποθετηθεί ανδριάντας του πρώην π/θ της Ρουμανίας Iorga.

Τέλος, ο Μπακάλλι, σε ερώτηση «Ποια είναι η στάση που τηρεί η Ελλάδα στο θέμα», αποφεύγει να απαντήσει άμεσα, δηλώνει μόνο ότι «αυτό είναι ένα πρόβλημα που αφορά το Ελληνικό Κράτος. Θα πρέπει να επικυρωθούν οι Συνθήκες για τους Αρουμάνους που ζουν σε όλη τη Βαλκανική και αυτό θα συμβάλλει στην ειρηνική συνύπαρξη των λαών στα Βαλκάνια. Εάν γίνουν σεβαστές αυτές οι αξίες, κανένα κράτος δεν θα φέρει αντίρρηση. Η Ρουμανία θα είναι πλήρως στο πλευρό μας σε αυτήν την προσπάθεια. Τα παραπάνω έχουν αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης με Υπουργούς της Ρουμανίας, με Αλβανούς Υπουργούς και με τον Πρόεδρο Μπασέσκου, κατά την επίσκεψη του στην Αλβανία».

Θεωρούμε ότι πραγματικά τα Βαλκάνια επιστρέφουν στο παρελθόν. Με αφορμή την κρίση του προσφυγικού όλοι οι Βαλκάνιοι θυμήθηκαν όλα όσα τους χωρίζουν. Κλείνουν σύνορα, υποσκάπτουν ο ένας τον άλλο, αναδεικνύουν ιστορικές αντιπαραθέσεις, εφευρίσκουν μειονότητες … Φαίνεται ότι τελικά στην ΕΕ προσπάθησαν να συγκεραστούν πολλά ετερόκλιτα στοιχεία, κάτι που ενδεχομένως να οδηγεί σε μερικό ή ολικό διαμελισμό της, χωρίς να φαίνεται προς στιγμήν τουλάχιστον κάποια ένδειξη για το αντίθετο.

Χρήστος Καλογερόπουλος – Βαλκάνιος
Στρατηγικός Αναλυτής
Εξειδικευμένος σε Θέματα Διεθνούς Ασφάλειας
στη ΝΑ Μεσόγειο

pentapostagma.gr

ΕΚΤΑΚΤΟ! Θα έχουμε θεομηνίες και σφοδρές χιονοπτώσεις

Υπάρχει μια μέθοδος που λίγοι άνθρωποι γνωρίζουν ώστε να προβλέπουν τον καιρό, βασίζεται στην ικανότητα να ερμηνεύουν τα σημάδια του ορίζοντα. Σύμφωνα με τα μερομήνια ο καιρός για τους επόμενους μήνες: - See more at: http://www.redder.gr/redder-web/45671/ektakto-tha-exoume-theominies-kai-sfodres-xionoptoseis#sthash.n0p2TAuY.dpuf
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ
Θα μας αποχαιρετίσει με καταιγίδες και μπουρίνια.
ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ
Τις πρώτες δέκα ημέρες θα έχουμε κρύο και συννεφιά ίσως και κάποιες μπόρες, στην συνέχεια όμως κρύο και έντονες βροχοπτώσεις θα κάνουν την εμφάνιση τους.
ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ
Τα βουνά θα γίνουν λευκά από τις χιονοπτώσεις ενώ κρύο και βροχές θα επικρατούν στην υπόλοιπη Ελλάδα.
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ
Τις πρώτες μέρες βροχές προβλέπονται ενώ μετά τις πέντε του μηνός πολύ πιθανόν να παίξουμε και... χιονοπόλεμο!
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ
Ήπιος φαίνεται ότι θα είναι ο Ιανουάριος με το πρώτο δεκαήμερο να εμπεριέχει βροχές και αέρα, στη συνέχεια θα έχουμε Αλκυονίδες μέρες. Μετά τις 23 θα επικρατεί κακοκαιρία και χιόνι.
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ
Αρχίζουμε με χιονιά αλλά καταλήγουμε με σχετικά καλό καιρό σύμφωνα με την εποχή. Πιο συγκεκριμένα Τις πρώτες 5 μέρες θα επικρατεί χιονιάς. Από τις 6 έως 16 θα έχουμε βελτιωμένο καιρό. Από τις 17 έως 24 χαλάει πάλι ο καιρός με χιονοπτώσεις. Ενώ τις 4 υπόλοιπες μέρες του μήνα ο καιρός θα κυλίσει με βροχές και αέρα.
ΜΑΡΤΙΟΣ
Μπουρίνια και καταιγίδες προβλέπονται για την ερχόμενη άνοιξη. Όλος ο μήνας θα κυλήσει με συννεφιές ενώ είναι πολύ πιθανό να πέσουν και χιόνια.
voicenews.gr
- See more at: http://www.redder.gr/redder-web/45671/ektakto-tha-exoume-theominies-kai-sfodres-xionoptoseis#sthash.n0p2TAuY.dpuf

Παρασκευή, 2 Οκτωβρίου 2015

Χρυσές δουλειές έκαναν ένας 50χρονος με μια 18χρονη

Συνελήφθησαν ένας άνδρας και μια γυναίκα, ηλικίας 50 και 18 ετών, αντίστοιχα, γιατί...
μετέφεραν με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο εσωτερικό της Χώρας, 4 παράτυπους μετανάστες, εκ των οποίων 3 υπήκοοι Πακιστάν και 1 Ινδίας. Προαναφερόμενο όχημα κατασχέθηκε.

"Έκλεισε" η λίστα με τα προαπαιτούμενα - Τη Δευτέρα παρουσιάζεται στο Eurogroup

Ολοκληρώθηκε η μακροσκελής λίστα με τις μεταρρυθμίσεις που...
πρέπει να εφαρμόσει η Ελλάδα προκειμένου να εκταμιευθεί η δόση των δύο δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με ευρωπαίο αξιωματούχο που επικαλείται το ΑΜΠΕ, η Ομάδα Εργασίας της Ευρωζώνης (EWG), που συνεδρίασε σήμερα το απόγευμα μέσω τηλεδιάσκεψης, επικύρωσε έναν κατάλογο άνω των 40 μεταρρυθμίσεων που θα πρέπει να εφαρμόσει η Ελλάδα τις προσεχείς εβδομάδες.

Ο κατάλογος αυτός είχε προηγουμένως συμφωνηθεί μεταξύ των ελληνικών αρχών και των εκπροσώπων των δανειστών.

Η λίστα με τα προαπαιτούμενα θα παρουσιαστεί την ερχόμενη Δευτέρα στο Eurogroup στο Λουξεμβούργο.

Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου 2015

ΑΥΤΑ είναι τα νούμερα του ΤΖΟΚΕΡΟι υδρογονάνθρακες τελειώνουν την Τουρκία από τη Μεσόγειο;

Νέα μεγάλη συνεργασία ανάμεσα σε...
Ελλάδα, Κύπρο και Αίγυπτο, δείχνει να περιθωριοποιηθεί πλήρως την Τουρκία στο Αιγαίο και γενικότερα στην Α. Μεσόγειο.

Συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια των συνομιλιών των τριών υπουργών εξωτερικών, Ιωάννη Κασουλίδη, Νίκο Κοτζιά και Σάμεχ Σούκρι, στα πλαίσια της συνάντησης που είχαν στη Νέα Υόρκη, φαίνεται πως αποφάσισαν πως είναι προς το κοινό συμφέρον και των τριών χωρών, η συνεργασία για την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων υδρογονάνθρακα της Μεσογείου.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να επισπεύσουν τις συζητήσεις για την επίλυση όποιων εκκρεμοτήτων υπάρχουν, δίνοντας προτεραιότητα στην οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών. Ταυτόχρονα αποφασίστηκε η διατήρηση και ενίσχυση του μηχανισμού συνεχούς διαβούλευσης.

Οι υδρογονάνθρακες πρόκειται να παίξουν ουσιώδη ρόλο στην τόσο στα σημερινά, όσο και στα μελλοντικά σχέδια συνεργασίας των τριών χωρών, ενώ έχουν ήδη τεθεί υπό συζήτηση τα θέματα αξιοποίησης τους. Αυτό αφορά κυρίως την Αίγυπτο και την Κύπρο, με την Ελλάδα όμως να βρίσκεται μέσα στο γενικότερο πλαίσιο.

Οι τρεις υπουργοί εξωτερικών έχουν ήδη ξεκινήσει τις απαραίτητες κινήσεις για την διεξαγωγή τριμερούς σύσκεψης κορυφής, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, με την ημερομηνία να παραμένει άγνωστη μέχρι στιγμής, καθώς οι τρεις ηγέτες προσπαθούν να συμπεριλάβουν τη σύσκεψη μέσα στο πρόγραμμά τους.

Αξίζει να αναφερθεί πως τα σχέδια μπορεί σε αυτή την φάση να περιλαμβάνουν μόνο της προαναφερθείσες χώρες, αλλά έχει τεθεί ως στόχος η δημιουργία ανάλογων συνθηκών συνεργασίας και με άλλες χώρες της ανατολής, όπως για παράδειγμα το Ιράν.
Πηγή

Ρωσία: Συνεχίζει τους βομβαρδισμούς στη Συρία - Συζητά με τις ΗΠΑ

Η Ρωσία εξαπέλυσε σήμερα νέα αεροπορικά πλήγματα στη Συρία τα οποία όπως ανακοίνωσε είχαν στόχο... τη τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), ενώ Ρώσοι και Αμερικανοί στρατιωτικοί συζήτησαν για τους τρόπους αποφυγής οποιουδήποτε επεισοδίου στον συριακό εναέριο χώρο.

Όσον αφορά το γειτονικό Ιράκ, όπου δρα επίσης το ΙΚ, η Μόσχα ανέφερε ότι δεν έχει πρόθεση να επεκτείνει σε αυτή τη χώρα τη δράση της Πολεμικής της Αεροπορίας, ωστόσο η Βαγδάτη σημείωσε ότι θα εξέταζε μια τέτοια πρόταση.

Ο πόλεμος στη Συρία, ο οποίος ξέσπασε τον Μάρτιο του 2011 και χαρακτηριζόταν ήδη εξαιρετικά περίπλοκος, παίρνει νέα τροπή με την εμπλοκή της Ρωσίας, ενός αταλάντευτου συμμάχου του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Άσαντ. Η ρωσική Πολεμική Αεροπορία εξαπέλυσε χθες Τετάρτη τις πρώτες της επιδρομές εναντίον του ΙΚ, μιας ακραίας οργάνωσης τζιχαντιστών που ελέγχει περίπου το μισό έδαφος της Συρίας.

Μια συμμαχία περίπου σαράντα χωρών υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, στην οποία η Ρωσία δεν συμμετέχει, διεξάγει από τον Σεπτέμβριο του 2014 αεροπορικά πλήγματα εναντίον του ΙΚ στη Συρία, κάτι όμως που δεν μοιάζει να αποδυνάμωσε σημαντικά τους τζιχαντιστές.

Στον εναέριο χώρο της Συρίας ήδη οι πτήσεις πολεμικών αεροσκαφών είναι αναρίθμητες: επιχειρούν μαχητικά της διεθνούς συμμαχίας, η συριακή Πολεμική Αεροπορία εξαπολύει επιδρομές, και πλέον οι Ρώσοι ανέπτυξαν πάνω από 50 μαχητικά και ελικόπτερα.

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανέφερε ότι επλήγησαν σήμερα για δεύτερη συνεχή ημέρα θέσεις του ΙΚ. Καταστράφηκαν «ένα αρχηγείο του ΙΚ και μια αποθήκη πυρομαχικών στην περιοχή της Ιντλίμπ», στη βορειοδυτική Συρία, καθώς και ένας χώρος όπου παγιδεύονταν οχήματα για να χρησιμοποιούνται ως βόμβες από καμικάζι στην περιοχή της Χομς, στην κεντρική Συρία, όπως και ένα στρατόπεδο στη Χάμα, επίσης στην κεντρική Συρία. Απόψε, ένα τρίτο κύμα αεροπορικών πληγμάτων εξαπολύθηκε εναντίον του ΙΚ στη Χάμα και στην Ιντλίμπ, σύμφωνα με τη Μόσχα.

Όμως οι ΗΠΑ, οργανώσεις των ανταρτών που πολεμούν εναντίον του Άσαντ και μια ΜΚΟ που καταγράφει τις εξελίξεις στον συριακό πόλεμο ανέφεραν πως οι ρωσικές επιχειρήσεις στην πραγματικότητα στρέφονται και εναντίον οργανώσεων ανταρτών που απειλούν το καθεστώς, όχι μόνο εναντίον του ΙΚ.

Μια πηγή στις συριακές υπηρεσίες ασφαλείας ανέφερε ότι στην Ιντλίμπ και στη Χάμα στοχοθετήθηκαν βάσεις του λεγόμενου «Στρατού της Κατάκτησης», μιας συμμαχίας στην οποία συμμετέχουν το Μέτωπο αλ Νόσρα, ο συριακός βραχίονας της αλ Κάιντα, και άλλες ισλαμιστικές οργανώσεις όπως η Άχραρ αλ Σαμ.

Ο «Στρατός της Κατάκτησης» πολεμά εναντίον του καθεστώτος αλλά και του ΙΚ, έχει καταφέρει σημαντικές νίκες σε βάρος των δυνάμεων του καθεστώτος και απειλεί περιοχές αλαουιτών κοντά στα εδάφη που ελέγχει. Η κατάληψή τους θα σήμαινε τον κώδωνα του κινδύνου για το καθεστώς.

Σύμφωνα με τον Αμερικανό Γερουσιαστή Τζον Μακέιν, οι ρωσικοί βομβαρδισμοί που έγιναν χθες στοχοθέτησαν μεταξύ άλλων αντάρτες τους οποίους έχει εκπαιδεύσει και χρηματοδοτήσει η CIA. Ένας ηγέτης μιας από τις οργανώσεις αυτές, της Σουκούρ αλ Τζάμπαλ, είπε πως εγκαταστάσεις της οργάνωσης έγιναν στόχος των ρωσικών πυραύλων.

Το ΙΚ είναι σχεδόν εντελώς απόν από την Ιντλίμπ, η παρουσία του είναι περιθωριακή στη Χάμα, ενώ στη Χομς δεν ελέγχει παρά μόνο τμήματα της ερήμου και την Παλμύρα.

Σύμφωνα με αναλυτές η Μόσχα επιδιώκει κυρίως να μειώσει την πίεση που ασκούν οι αντάρτες σε περιοχές που ελέγχει το καθεστώς στο δυτικό και στο κεντρικό τμήμα της χώρας. Οι Δυτικοί διατυπώνουν την υποψία ότι η Μόσχα έσπευσε να διασώσει το καθεστώς του Άσαντ με προκάλυμμα την καταπολέμηση της «τρομοκρατίας».

Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας Σεργκέι Λαβρόφ επανέλαβε σήμερα ότι τα ρωσικά πλήγματα στοχοθετούν «το ΙΚ, το [Μέτωπο] αλ Νόσρα και άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις», όπως και αυτές του συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ. Το Μέτωπο αλ Νόσρα χαρακτηρίζεται τρομοκρατική οργάνωση και από την Ουάσινγκτον.

Οι συνομιλίες που είχαν στελέχη των υπουργείων Άμυνας και αξιωματικοί των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσίας και των ΗΠΑ νωρίτερα, σε μια προσπάθεια να αποφευχθούν τυχόν εμπλοκές ανάμεσα σε αεροσκάφη της ρωσικής ΠΑ και μαχητικά της διεθνούς συμμαχίας, ήταν «εγκάρδιες και επαγγελματικές», δήλωσε πριν από λίγο ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Πίτερ Κουκ.

Οι ΗΠΑ και η Ρωσία συζήτησαν σχετικά με τη λήψη μέτρων ώστε να αποφευχθεί μια κατά λάθος σύγκρουση στη Συρία, είπε επίσης ένας Ρώσος αξιωματικός σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, χαρακτηρίζοντας με τη σειρά του τη συνομιλία μέσω ασφαλούς βιντεοσύνδεσης, η οποία διήρκεσε περίπου μια ώρα, «εποικοδομητική και επαγγελματική».

Πριν από αυτή τη συνομιλία ωστόσο, ένας εκπρόσωπος του Πενταγώνου είχε διαμηνύσει πως οι ρωσικές αεροπορικές επιδρομές δεν πρόκειται «να επηρεάσουν» τις επιχειρήσεις της διεθνούς συμμαχίας.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ αποκάλεσε τις αεροπορικές επιδρομές της Ρωσίας στη Συρία μέχρι τώρα «χωρίς διάκριση» και τόνισε πως οι εξελίξεις υπάρχει ο κίνδυνος να σύρουν τη Μόσχα βαθύτερα στον συριακό πόλεμο.

Ο Λευκός Οίκος παράλληλα δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξουν επίσημες διπλωματικές συνέπειες σε βάρος της Ρωσίας για τις ενέργειές της στη Συρία.

Η Ρωσία από τη δική της πλευρά διένειμε νωρίτερα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ένα σχέδιο ψηφίσματος εναντίον της «τρομοκρατίας» το οποίο προτείνει να συμπεριληφθεί το συριακό καθεστώς σε έναν ευρύ συνασπισμό εναντίον του ΙΚ και του Μετώπου αλ Νόσρα.

Οι αντικαθεστωτικοί αντάρτες εξάλλου προβλέπουν πως η ρωσική εμπλοκή στο συριακό πόλεμο θα τον παρατείνει, ενώ ο Μπασάρ αλ Ζούμπι, ηγέτης ενός τμήματος του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, είπε πως θέλει οι αντάρτες να προμηθευτούν αντιαεροπορικά όπλα.

Οι ΗΠΑ, το Παρίσι και το Λονδίνο αποκλείουν κάθε συνεργασία με το καθεστώς του Άσαντ, αλλά μοιάζουν να μην έχουν μια αποτελεσματική στρατηγική για τη διευθέτηση της σύρραξης —η οποία έχει στοιχίσει τη ζωή 240.000 και πλέον ανθρώπων, έχει καταστρέψει τη Συρία και έχει προκαλέσει τη χειρότερη μεταναστευτική κρίση των τελευταίων πενήντα ετών και πλέον— ή για την εξάλειψη του ΙΚ.

Πετάνε τούβλα σε ένα γιγάντιο μηχάνημα. Αυτό που βγαίνει από την άλλη μεριά είναι μία τρομερή εφεύρεση!

Χαλαρά τούβλα στοιβάζονται σε τακτοποιημένες σειρές και τοποθετούνται μέσα στο μηχάνημα. Μετά απλώνει τα τούβλα με την κατάλληλη μορφή τους με ταχύτητα 4 φορές πιο γρήγορα από την επίστρωση με το χέρι.
Δεν είναι λοιπόν αργά να παρατήσεις την δουλειά σου και να αρχίσεις να στρώνεις τούβλα, ειδικά αφού υπάρχει ένα τέτοιο μηχάνημα όπως είναι το Tiger Stone για να σε βοηθήσει.
Δείτε το μοναδικό αυτό μηχάνημα στο βίντεο που ακολουθεί!

Δίκυκλη Αστυνομία

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ! ..... ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΔΥΝΑΜΗ ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΚΟΥΡΑΓΙΟ !
ΚΑΛΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ ....ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΥΣΤΗΡΑ ΜΕΤΡΑ ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ! ! ...
ΤΗΝ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΜΑΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΝΣΤΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΚΑΒ.ΜΑΣ ..

Ξεκίνησαν ξανα τα έργα στη Θήβα

Σε θέση μάχης  και πάλι τα μηχανήματα στη Θήβα ώστε να ολοκληρωθούν τα εργα στο ρέμα της Χρυσορροά στη Θήβα και στον πεζόδρομο. Ξεκίνησαν ξανά οι εργασίες ώστε να ολοκληρωθούν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα με σκοπό να μην δημιουργηθούν ξανά προβλήματα και να ομορφύνει η πόλη της Θήβας με όσο το δυνατον λιγότερη ταλαιπωρία.

Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2015

ΑΠΟΤΟΜΗ ΨΥΧΡΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΜΕ ΧΙΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!

Σύμφωνα με νέα προγνωστικά στοιχεία μας αναμένεται μεγάλη ψυχρή εισβολή στην χώρα μας με ισχυρές βροχές, καταιγίδες αλλά και χιόνια.

Τα πρώτα χιόνια θα είναι αυτά που θα έρθουν και θα πέσουν πιθανότατα και σε ορεινές περιοχές της βόρειας, βορειοδυτικής Ελλάδας σε υψόμετρο ακόμα και άνω των 1100-1200 μέτρων.

Η μεγάλη κακοκαιρία θα έρθει στη χώρα μας με βοριάδες, παγωνιά, χιόνια και καταιγίδες, μετά τις 10 Οκτωβρίου, ενώ γενικότερα το δεύτερο δεκαήμερο του Οκτώβρη θα κυλίσει με άσχημα καιρό.

πηγη
You might also like:

ΔΕΗ: Πότε μπορεί να γίνει αλλαγή παρόχου;

Την απαγόρευση αλλαγής...
προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας, αν υπάρχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές στον προηγούμενο πάροχο, θα θεσμοθετήσει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, τροποποιώντας τη σχετική διάταξη του Κώδικα Προμήθειας.

Αυτό έγινε γνωστό απόψε από τη ΓΕΝΟΠ, η διοίκηση της οποίας συναντήθηκε με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνo Σκουρλέτη. Σημειώνεται ότι η σχετική τροποποίηση αποτελούσε πάγιο αίτημα της ΔΕΗ, προκειμένου να αποτραπεί η διαρροή οφειλετών προς εναλλακτικούς παρόχους, χωρίς προηγουμένως να έχουν τακτοποιηθεί τα χρέη τους.

Στην ίδια συνάντηση, σύμφωνα με τη ΓΕΝΟΠ, ο κ. Σκουρλέτης δεσμεύθηκε ότι οι τιμές εκκίνησης στις δημοπρασίες ενέργειας από λιγνιτικά και υδροηλεκτρικά εργοστάσια της ΔΕΗ που σχεδιάζονται, προκειμένου να ανοίξει η αγορά ενέργειας, δεν θα είναι κάτω από το κόστος παραγωγής της ΔΕΗ. Επανέλαβε δε τις θέσεις της κυβέρνησης κατά της πώλησης του ΑΔΜΗΕ και του σεναρίου για τη δημιουργία της «μικρής ΔΕΗ», ενώ επισήμανε ότι δεν θα πληγεί ο δημόσιος χαρακτήρας της ΔΕΗ.

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ : ΕΝΩΣΗ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΘΗΒΑΣ

2015
93 ΧΡΟΝΙΑ ΜΝΗΜΗΣ
ΘΗΒΑ 3-7 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ : ΕΝΩΣΗ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΘΗΒΑΣ

Με την υποστήριξη  της Περιφέρειας Στερεάς
και
της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας

ΤΟ Δ.Σ. της Ένωσης Μικρασιατών Θήβας σας προσκαλεί στις εκδηλώσεις μνήμης
«ΙΩΝΙΚΕΣ ΗΜΕΡΕΣ»
που θα πραγματοποιηθούν
από 3 έως 7 Οκτωβρίου 2015, στη Θήβα  
Ο θεσμός του Συλλόγου, ξεκίνησε το 2006 και διατηρεί άσβεστη τη φλόγα της Ιστορίας, της Εθνικής μας μνήμης και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς

Την μέχρι σήμερα πορεία των εκδηλώσεων, έχουν τιμήσει με την παρουσία τους προσωπικότητες της εκκλησίας, του πνεύματος, του πολιτισμού και της τέχνης, χαρίζοντας στο κοινό ποιοτικές εκδηλώσεις και αξέχαστες βραδιές

Ελπίζουμε ότι και φέτος θα ανταποκριθούμε στις προσδοκίες σας και θα μας τιμήσετε με την παρουσία σας

                                                                              ΤΟ ΔΣ  Πρόγραμμα εκδηλώσεων
3 έως 7 Οκτωβρίου 2015

Σάββατο 3, ώρα 19:00    Κεντρική Πλατεία Θήβας
«Ψηλαφώντας μνήμες από το Σεπτέμβρη του ‘22».
Ομιλία από τον πρόεδρο της Ε.Μ.Θ. Απόστολο  Δαγδελένη.
«Στα βήματα της παράδοσης μας»
Χοροί και τραγούδια  από τα χορευτικά τμήματα :
Κέντρου Αποστολικής Διακονίας  Οινοφύτων
Συλλόγου Μικρασιατών Ελευσίνας
Ένωσης Μικρασιατών Θήβας

Κυριακή 4 ώρα 09:00 I.N. Aγ. Κωνσταντίνου & Ελένης Συνοικισμός
Θεία Λειτουργία και Αρτοκλασία  για την έναρξη της περιόδου όλων των τμημάτων της Ένωσης.   
Κυριακή 4 ώρα 16:00   Αναψυκτηριο «ΠΟΥΡΟΣ»
Μικρασιάτικα  τσουκαλο-μαγειρέματα  με τα παιδιά.
Ο βραβευμένος σεφ  Γιάννης Μπαξεβάνης  και  παιδιά  7-12 ετών
παρασκευάζουν τηγανίτες με χόρτα και τυριά.

Δευτέρα 5 ώρα 19:30 –  Συνοικισμός
Μικρασιατική Βεγγέρα με μαγειρέματα.
Πάρε το μεζέ και το ποτό σου κι έλα στην παρέα μας.
Η εκδήλωση των γυναικών της Ένωσης στην Μικρασιατική γειτονιά. ( Ν.Πλαστήρα &  Π.Τσαλδάρη , μάντρα Σοφοκλή)   
                                                         
Τρίτη 6 ώρα 10:30 – Καστέλια
Οι εθελοντές της Ένωσης καθαρίζουμε με την συμμετοχή μαθητών τους τάφους του Πολυνείκη και του Ετεοκλή στα Καστέλια .

Τετάρτη 7 ώρα 19:00 – Μικρασιατική Εστία (Ομήρου & Αγ. Ελένης
«Περπατώντας τη γειτονιά μας το Συνοικισμό».
Παρουσίαση της εργασίας των παιδιών και των Νηπιαγωγών του 3ου Νηπιαγωγείου Θήβας για τον τόπο μας.
Παρουσιάζει η Κατερίνα Χριστοδουλή.
Αγαπητοί φίλοι,

Η Ένωση Μικρασιατών Θήβας μέσα από ένα φάσμα δράσεων, έχει καταφέρει τα τελευταία χρόνια να κάνει έντονη την παρουσία της στα πολιτιστικά δρώμενα της Θήβας και της ευρύτερης περιοχής μέσα από τα χορευτικά της τμήματα, την μεικτή χορωδία, την θεατρική ομάδα, το μουσικό τμήμα και τους εθελοντές της, δημιουργώντας ποικίλες και πρωτότυπες εκδηλώσεις, αναδεικνύοντας την, άξιο πρεσβευτή της ιστορικής μας πόλης

Έχοντας τον άνθρωπο στο κέντρο του ενδιαφέροντος και θέλοντας την βελτίωση της καθημερινότητας του – με την συμπαράσταση των 915 μελών της- συνεχίζουμε και φέτος την λειτουργία τμημάτων, για όσους θέλουν να εκφραστούν μέσα από την τέχνη (θέατρο- μουσική-χορωδία-ζωγραφική ) να γνωρίσουν την παράδοση και την πολιτιστική μας κληρονομιά μέσα από τον χορό, αλλά και να συμμετέχουν σε δράσεις εθελοντισμούΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ :

  Θεατρικό Εργαστήρι :
6947818265
  Χορευτικό Μαθητών :
6944509334
  Χορευτικό Ενηλίκων :
6944509334
  Μεικτή Χορωδία :
6937988534
  Μουσικό Τμήμα :
6948242085
  Παραδοσιακά Όργανα :
  Εργαστήρι Ζωγραφικής :
  Τμήμα Εθελοντών :
  
6936950738
6976865522
6936 181817


            
Χορηγοί Επικοινωνίας : Σταρ Κεντρικής Ελλάδας, Ράδιο Θήβα 97,5 , Start fm 102,1
Βοιωτκά Νέα , Βοιωτική Ωρα , Εν Δελφοίς.
                                       Mikrasiatis.gr , e-sterea, exeisminima.gr, ΘΗΒΑ GR
                                       permisos press, ΘΗΒΑ-PRESS.

Εντυπωσιάζουν οι αποκαλύψεις της Κ. Περιστέρη: Μονόγραμμα Ηφαιστίωνα στον τάφο της Αμφίπολης [photos]

Με φωνή που έσπαγε, η Κατερίνα Περιστέρη  παρουσίασε σε σχετική εκδήλωση στο ΑΠΘ αναλυτικά τα στοιχεία που προέκυψαν από την ανασκαφή στον τύμβο Καστά της Αμφίπολης...
Στον επίλογο της ομιλίας της, αποκάλυψε ότι οι αρχαιολόγοι εντόπισαν ευρήματα με την σφραγίδα του προσωπικού αρχιτέκτονα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, του Δεινοκράτη.

Μεταξύ άλλων, η κυρία Περιστέρη ανέφερε ότι βρέθηκε το μονόγραμμα του Αντίγονου του Μονόφθαλμου και του Ηφαιστίωνα. Επισήμανε ότι ο τύμβος έχει υποστεί πολυάριθμες λεηλασίες μέχρι τον καιρό των τελευταίων Μακεδόνων και υπογράμμισε ότι τα στοιχεία αποκαλύπτουν την ύπαρξη λατρευτικού χώρου εντός του μνημείου για μεγάλο ήρωα.

Σύμφωνα με τον αρχιτέκτονα της ανασκαφής στην Αμφίπολη, κ. Μιχάλη Λεφαντζή, ο οποίος έκανε μία εκτός προγράμματος τοποθέτηση στην εκδήλωση του ΑΠΘ για τον Τύμβο Καστά, ήταν ο ίδιος ο Μέγας Αλέξανδρος που έδωσε την παραγγελία για την κατασκευή του μνημείου. Και την έδωσε στον κορυφαίο αρχιτέκτονα της εποχής του, τον Δεινοκράτη.

Όπως αποδεικνύεται, δε, από επιγραφές, οι οποίες βρίσκονταν, μάλιστα, σε κοινή θέα κοντά στον Λέοντα της Αμφίπολης επί 80-90 χρόνια, το ταφικό μνημείο ήταν αφιερωμένο στον αδελφικό φίλο του Μεγάλου Αλεξάνδρου, τον Ηφαιστίωνα.

Ο Τύμβος Καστά δημιουργήθηκε επί ενός προϋπάρχοντος γηλόφου, αλλά και εντός μιας παλαιότερης νεκρόπολης. Ο Δεινοκράτης περιέκλεισε σε έναν τεράστιο κυκλικό περίβολο τις παλαιότερες ταφές και δημιούργησε ένα μεγαλοπρεπές λατρευτικό μνημείο, αφιερωμένο στον Ηφαιστίωνα.

Κατά τον κ. Λεφαντζή, όπως και την κυρία Περιστέρη, δεν υπάρχει πλέον κανένα περιθώριο αμφισβήτησης ότι το μνημείο της Αμφίπολης είναι της ελληνιστικής εποχής.Μεταξύ Απριλίου και Οκτωβρίου γίνονται οι πιο ισχυροί σεισμοί

Για κάποιον λόγο που οι επιστήμονες δεν έχουν ακόμη ανακαλύψει, οι...
πιο ισχυροί και με μεγαλύτερο εστιακό βάθος σεισμοί φαίνεται να επηρεάζονται από την εποχή του έτους, καθώς γίνονται συνήθως μεταξύ Απριλίου-Οκτωβρίου.

Ερευνητές στις ΗΠΑ, με επικεφαλής τον Ζονγκγουέν Ζαν του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Καλιφόρνια (Caltech) και τον Πίτερ Σίρερ του Ινστιτούτου Ωκεανογραφίας Scripps, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό γεωφυσικής "Geophysical Research Letters", σύμφωνα με το New Scientist, μελέτησαν όλους τους σεισμούς που συνέβησαν στη Γη μετά το 1900.

Από τους συνολικά 60 μεγάλους (άνω των 7 βαθμών) και βαθιούς σεισμούς (σε βάθος κάτω των 500 χιλιομέτρων), οι περισσότεροι (42) συνέβησαν την περίοδο Απριλίου-Οκτωβρίου. Ανάλογο εποχικό πρότυπο δεν φαίνεται να υπάρχει στους μικρότερους και πιο ρηχούς σεισμούς. Προφανής εξήγηση δεν υπάρχει. «Από φυσική σκοπιά, η εποχικότητα δεν έχει νόημα» δήλωσε ο Ζαν.

Μια πιθανή αιτία είναι οι δυνάμεις που δέχεται ο πλανήτης από τη βαρύτητα του Ήλιου ή λόγω της περιστροφής γύρω από τον άξονά του και οι οποίες μπορεί να αυξομειώνονται ανάλογα με την εποχή του έτους. Όμως αυτές οι δυνάμεις είναι μικρές σε σχέση με τη βαρυτική επίδραση της Σελήνης πάνω στη Γη.

Από την άλλη, σε βάθη 500 έως 700 χιλιομέτρων οι θερμοκρασίες και οι πιέσεις είναι τόσο μεγάλες, που τα πετρώματα θα έπρεπε να είναι τόσο μαλακά, ώστε δεν θα ήταν καν πιθανό να υφίστανται ξαφνικά ρήγματα και να προκαλούνται σεισμοί.

Η εποχική τάση στους σεισμούς είχε προταθεί για πρώτη φορά στη δεκαετία του ΄30. Τις επόμενες δεκαετίες όμως, νέα στοιχεία και στατιστικά δεδομένα που ήλθαν στο φως, φάνηκε να αναιρούν τον ισχυρισμό αυτό. Η νέα μελέτη επαναφέρει το ζήτημα της εποχικότητας, αλλά δεν έχουν πειστεί όλοι επιστήμονες περί αυτού.

Σύμφωνα με τη νέα ανάλυση, η εποχικότητα είναι πολύ πιο ορατή σε μερικές περιοχές από ό,τι σε άλλες. Έτσι, π.χ. στη σεισμογενή Ιαπωνία σχεδόν όλοι οι ισχυροί και βαθιοί σεισμοί συμβαίνουν μεταξύ Απριλίου και Οκτωβρίου.