Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2015

Η «Γενιά των 40άρηδων» στα συσσίτια…

Μια διαφορετική κατηγορία ανθρώπων, που μέχρι πριν λίγα χρόνια δεν ήξερε από ανέχεια και προβλήματα, η «γενιά των 40άρηδων» φαίνεται πως εισήλθε πλέον στις ουρές των συσσιτίων αποδεικνύοντας ότι η κρίση, δεν άφησε κανέναν ουσιαστικά αλώβητο… 
Την ίδια ώρα, πληθαίνουν οι συμπολίτες, αλλά και οι μαθητές, που χρειάζονται βοήθεια, σύμφωνα με όσα ανέφερε μιλώντας στο «Ράδιο- Ένα 102,5», η κα Αγγελική, που επικεφαλής μιας ομάδας εθελοντών, λειτουργεί εδώ και πέντε χρόνια την «Κουζίνα Αλληλεγγύης» στο Βόλο.

«Δίνουμε 400 μερίδες εβδομαδιαίως»

«Εμείς μέχρι τώρα, έχουμε φθάσει να δίνουμε μέσα στα τελευταία πέντε χρόνια, 400 μερίδες εβδομαδιαίως, ενώ έχουμε ξεκινήσει και πηγαίνουμε σε κάποια σχολεία, 51 μερίδες κάθε ημέρα για πρωϊνό. Δεν έχουμε δυνατότητα για κάτι παραπάνω». Με αφοπλιστική ειλικρίνεια, αλλά γεμάτη με το πάθος του εθελοντισμού, περιγράφει την κατάσταση η κα Αγγελική. Ευχαριστώντας τους συμπολίτες, τονίζει ότι «όλη η προσπάθεια στηρίζεται στον κόσμο, με ό,τι μπορεί και προσφέρει ο καθένας . Δεν έχουμε επιχορηγήσεις, ούτε απ΄το κράτος, ούτε από την εκκλησία. Ο ένας στηρίζει τον άλλο και δόξα το Θεό καλά πηγαίνουμε». Αυτό που σημειώνει με λύπη, είναι ότι «δίναμε φαγητό σε τρεις κατηγορίες ανθρώπων. Τώρα έχει προστεθεί άλλη μία κατηγορία, από 40 ετών και πάνω καθώς δεν έχουν μέλλον ούτε για σύνταξη, ούτε για γιατρό, ούτε για τίποτα άλλο… Τα πρώτα τέσσερα χρόνια που εργαζόμαστε πάνω σε αυτό, οι σαραντάρηδες το πάλευαν… ή κάποιοι είχαν μάθει αλλιώς, δηλαδή μόνο με τα χρήματα των δικών τους, των παππούδων, των γονέων, που ίσως όμως τώρα τους έχασαν ή δεν φτάνουν πλέον τα χρήματα που παίρνουν για να τους δίνουν… Αυτή η κατηγορία είναι η πιο ανησυχητική και πρέπει όλοι να παλέψουμε».

«Τρέχοντας στο γραφείο του Διευθυντή»

Όπως τόνισε, «πρέπει να γίνει κάτι από τους υπεύθυνους, δεν ξέρω αν πρέπει να ξεσηκωθούμε ή πρέπει περισσότερο ο ένας να στηρίζει τον άλλον…»

Αναφερόμενη στο θέμα της ενίσχυσης παιδιών στα σχολεία, περιέγραψε ένα περιστατικό που αφορά σε μαρτυρία διευθυντή, που τόνισε ότι δεν προλαβαίνει να χτυπήσει το κουδούνι και τα παιδιά ξεχύνονται στο γραφείο του για το πρωϊνό, ενώ μόλις ένα παιδί αφήσει το φαγητό για λίγο στην άκρη, για να πιει νερό, κάποιο άλλο παιδί θα το αρπάξει να το φάει…».

Η κα Αγγελική, ανέφερε ότι «με 10 ευρώ το χρόνο όσο είναι η συνδρομή στην οργάνωση, μπορεί κάποιος να προσφέρει ή κάποιος που θα έρθει, ανταποδοτικά μπορεί να πάρει κάτι απ΄τα προϊόντα που υπάρχουν. Τα γραφεία, βρίσκονται στην οδό Κοραή 90 αλλά και στην Κοραή με Ανθ. Γαζή απέναντι από το μάρκετ ,με τηλ. πληροφοριών το 24210-38317.

Πηγή


ΕΡΧΕΤΑΙ: Πανικός το 2017 - Οι άνθρωποι θα πρέπει να έχουν "τσιπ"...

Μέσα στο 2017 όλοι οι...
Αμερικανοί θα πρέπει να έχουν μικροτσίπ, σύμφωνα με διατάξεις του νόμου "Obamacare", όπως αναφέρει η εφημερίδα PCMD.

Ήδη τα περισσότερα παιδιά που γεννιούνται στην Καλιφόρνια αναγκάζονται σε εμβολιασμό προς τοποθέτηση του τσιπ στον οργανισμό τους.

Το CNN, αποκαλύπτει ότι σε 75 χρόνια, ο εγκέφαλος των ανθρώπων, παγκοσμίως, θα ελέγχεται από τρίτους καθώς όλοι θα έχουν ενσωματωμένο τσιπ μέσα σε αυτόν.

Τρόμος επικρατεί στις ΗΠΑ γιατί ο κόσμος δε θέλει να εφαρμόσει τις εν λόγω διατάξεις, είναι όμως αναγκασμένος να το κάνει. Το μέλλον αβέβαιο...


Δείτε πως μας ΛΗΣΤΕΥΟΥΝ μέσω της βενζίνης και Φρίξτε...

 Πριν λίγες μέρες έπεσε στην αντίληψή μου ένα πραγματικά συνταρακτικό στοιχείο. ήταν μία απλή απόδειξη βενζίνης που όμως... 
Διαβάστε περισσότερα εδώ...

Επιστολή Μπακογιάννη στον Υπουργό Υγείας


Λαμία, 29 Οκτωβρίου 2015
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Επιστολή Μπακογιάννη στον Υπουργό Υγείας

Με επιστολή του προς τον Υπουργό Υγείας, κ. Ανδρέα Ξανθό, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης ζητά από το κεντρικό κράτος την άρση των γραφειοκρατικών κολλημάτων, προκειμένου να επιτραπεί στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας να στηρίξει εμπράκτως το σύστημα υγείας στην περιοχή της αρμοδιότητάς της.
Υπενθυμίζεται ότι πριν από αυτό, η Περιφερειακή Αρχή, με γνώμονα την καλύτερη δυνατή παροχή υπηρεσιών υγείας και αναγνωρίζοντας το δικαίωμα του κάθε πολίτη να έχει πρόσβαση σε αυτές, προχώρησε, μεταξύ άλλων, α) στην παροχή κινήτρων υπέρ των επικουρικών ιατρών και των ιατρών υπαίθρου (αγροτικών) στις άγονες, προβληματικές και απομακρυσμένες περιοχές της και β) στη σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και 5ης Υ.ΠΕ. Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας προς υλοποίηση δράσεων ενίσχυσης των Κέντρων Υγείας και των λοιπών πρωτοβάθμιων μονάδων υγείας με υγειονομικό υλικό.
Δεδομένης ωστόσο της κρατικής αδυναμίας να αποδεχθεί την παρεχόμενη από την Περιφέρεια βοήθεια, ο κ. Μπακογιάννης, μέσω της επιστολής του, ζητά να δοθεί άμεση και αποτελεσματική λύση.
Συνημμένη η επιστολή
          
            ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
            ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
            ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
  
                        Λαμία 22/10/2015
                        Αρ.πρωτ.(οικ.): 140908/1657
           Ταχ. Δ/νση      :  Υψηλάντη 1
           Ταχ. Κώδικας  :  35100 Λαμία


ΠΡΟΣ:   κ. Ανδρέα Ξανθό
             Υπουργό Υγείας
             Αριστοτέλους 17, Αθήνα 10433

ΚΟΙΝ.:  1) κ. Νέστορα Αντωνίου
             Διοικητή 5ης ΥΠΕ                   
             Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας  
             Μεζούρλο,  41110 Λάρισα

            2) Διοικητές Νοσοκομείων
            Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας
            3) Διευθυντές Κέντρων Υγείας   
            Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας
                  
           Τηλέφωνο       : 22310 52992                        

           Αρ.Τηλεομ.     : 22310 32957
           Διευθ. Ηλ.Ταχ.: periferiarxis@pste.gov.gr

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Με την επιστολή μου αυτή, επιθυμώ να σας θέσω δύο σοβαρά ζητήματα που έχουν ανακύψει, έπειτα από την πρόθεση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας να στηρίξει εμπράκτως το σύστημα υγείας στην περιοχή της αρμοδιότητάς της.
Με γνώμονα την καλύτερη δυνατή παροχή υπηρεσιών υγείας και αναγνωρίζοντας το δικαίωμα του κάθε πολίτη να έχει πρόσβαση σε αυτές, η Περιφέρειά μας προχώρησε, μεταξύ άλλων, α) στην παροχή κινήτρων υπέρ των επικουρικών ιατρών και των ιατρών υπαίθρου (αγροτικών) στις άγονες, προβληματικές και απομακρυσμένες περιοχές της και β) στη σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και 5ης Υ.ΠΕ. Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας προς υλοποίηση δράσεων ενίσχυσης των Κέντρων Υγείας και των λοιπών πρωτοβάθμιων μονάδων υγείας με υγειονομικό υλικό.
Σχετικά με την πρώτη περίπτωση, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, με την υπ’ αριθμ. 117/2015 απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, ενέκρινε την παροχή οικονομικών κινήτρων, στο πλαίσιο τω διατάξεων του άρθρου 20 του ν. 4213/2013 (ΦΕΚ Α΄/261), στους επικουρικούς ιατρούς και ιατρούς υπαίθρου (αγροτικούς) που θα υπηρετήσουν στις περιοχές που χαρακτηρίζονται ως άγονες, Α΄ κατηγορίας, έως του ποσού των 400€, ανά ιατρό, μηνιαίως για όλη τη διάρκεια της σύμβασης ή της θητείας τους και για δαπάνες που αφορούν στην διαμονή και διατροφή τους.
Κατά την επεξεργασία των λεπτομερειών καταβολής των οικονομικών κινήτρων, οι υπηρεσίες μας διαπίστωσαν, σε συνεννόηση με τις κατά τόπους Υπηρεσίες Δημοσιονομικού Ελέγχου (Υ.Δ.Ε.), την έλλειψη νομοθετικού πλαισίου για τις λεπτομέρειες και διαδικασίες της καταβολής του οικονομικού κινήτρου.
Προκύπτουν, συνεπώς, πολλά ερωτήματα σχετικά με τον τρόπο απόδοσής του, το σημαντικότερο εκ των οποίων είναι το αν αυτό θα αποδίδεται απολογιστικά στο τέλος κάθε έτους, προσκομίζοντας οι γιατροί σειρά δικαιολογητικών (π.χ. αποδείξεις ενοικίων, αποδείξεις εστιατορίων, πολυκαταστημάτων τροφίμων κ.λ.π.).  
Στο σημείο αυτό, πρέπει να τονιστεί ότι στις άγονες περιοχές (Α΄ κατηγορίας) της Περιφέρειάς μας θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να εξευρεθούν ανάλογα δικαιολογητικά. Αντίστοιχα δε προβλήματα αντιμετωπίζουν και οι Περιφέρειες Βορείου και Νοτίου Αιγαίου που έλαβαν σχετικές αποφάσεις.
Σχετικά με τη δεύτερη περίπτωση, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με την υπ’ αριθμ. 114/2015  απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, ενέκρινε την ενίσχυση της 5ης Υ.ΠΕ. με το ποσό των 110.000€ για την υλοποίηση των δράσεων που αναφέρονται στο θέμα. Η 5η Υ.ΠΕ. μας γνωστοποίησε ότι οι υπηρεσίες της αδυνατούν να εμφανίσουν στον προϋπολογισμό τους έσοδα από την Περιφέρεια και έξοδα αντίστοιχα και στη συνέχεια να προβούν στις διαγωνιστικές ενέργειες προμήθειας των υλικών. Από την άλλη, οι υπηρεσίες της Περιφέρειας, που έχουν τη δυνατότητα διεκπεραίωσης του έργου,  βρέθηκαν σε αδιέξοδο επειδή οι κατά τόπους Υ.Δ.Ε. των Περιφερειακών Ενοτήτων διαμηνύουν ότι δεν μπορούν να εκταμιευθούν και να πληρωθούν οι προβλεπόμενες δαπάνες, καθώς στο ν. 3852/2010 «Καλλικράτη» δεν προβλέπονται στις αρμοδιότητες των Περιφερειών ανάλογες δράσεις.
Επειδή το ζήτημα της ενίσχυσης των δομών πρωτοβάθμιας υγείας με υγειονομικό υλικό επείγει, προκειμένου να ανακουφιστούν οι περισσότερο ευάλωτες κατηγορίες συμπολιτών που πλήττονται από την οικονομική κρίση και προσέρχονται στις δομές αυτές, καθίσταται επιτακτική η ανάγκη εξεύρεσης τρόπου νόμιμης εκταμίευσης και πληρωμής των προμηθευτών που θα προκύψουν.
Σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας υπερβαίνοντας τις δυνατότητές της, πέρα και πάνω από τις αρμοδιότητες της, καταβάλει μεγάλη προσπάθεια προκειμένου να εξασφαλίσει σε κάθε πολίτη το αναφαίρετο δικαίωμα στην περίθαλψη.
Είναι, αν μη τι άλλο, παράδοξο, κόντρα στις καθημερινές ανάγκες και στη δεδηλωμένη πρόθεση της Περιφερειακής Αρχής, να μην μπορεί το σύστημα υγείας, για γραφειοκρατικούς και μόνο λόγους, να δεχθεί την αναγκαία για τη στοιχειώδη λειτουργία του, βοήθεια.
Για το λόγο αυτό, σας παρακαλώ να μεριμνήσετε αναλόγως, προκειμένου άμεσα να μπορέσει να γίνει δεκτή η συνδρομή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, και στις δύο περιπτώσεις.  
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων και προσβλέπω στη θετική και άμεση ανταπόκρισή σας.


                            Με εκτίμηση,


                                       
                                                                                         Κώστας Μπακογιάννης
                                                                               Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας


Άργος: Σοκαρίστηκαν οι οδηγοί όταν είδαν τα αυτοκίνητα τους σε αυτήν την κατάσταση

Φορτηγό που μετέφερε υπολείμματα ελαιοτριβείου (λιοκόκκι) για άγνωστο λόγο άδειασε μεγάλο μέρος του φορτίου του στη μέση του δρόμου και πάνω στα αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα στο κέντρο της πόλης του Άργους!


Αποτέλεσμα ήταν τα αυτοκίνητα αλλά και τζαμαρίες καταστημάτων να έχουν γεμίσει από τον πολτό της ελιάς. Αστυνομία πήγε στο σημείο για την διευκόλυνση της κυκλοφορίας και η πυροσβεστική για την πλύση του οδοστρώματος. Η Αστυνομία κάνει ερευνά για τον εντοπισμό του φορτηγού και του οδηγού του, καθώς μετά το περιστατικό απομακρύνθηκε από το σημείο.
Πηγή

Νέα Χαράτσια: Δείτε τους νέους φόρους του ασφαλιστικού

Πόρους για να καλύψει την τρύπα – μαμούθ του ασφαλιστικού αναζητά παντού η κυβέρνηση που σχεδιάζει να φορολογήσει στην κυριολεξία ότι κινείται και ότι πετά!


Ακόμα και τις κλήσεις της Τροχαίας έχουν βάλει στο στόχαστρο οι ιθύνοντες προκειμένου να μαζέψουν λεφτά για τα Ταμεία που καταρρέουν με κίνδυνο να μην μπορέσουν να πληρώσουν τις συντάξεις οι οποίες μέχρι τώρα καταβάλλονται είτε από εσωτερικό δανεισμό είτε από τον «κουμπαρά» του Ασφαλιστικού

Κεφαλαίου Αλληλεγγύης Γενεών.   Στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης – σύμφωνα με δημοσίευμα εφημερίδας – βρίσκεται πακέτο φόρων για την ενίσχυση και την εξασφάλιση της βιωσιμότητας του ασφαλιστικού συστήματος.  

Στο τραπέζι έχουν πέσει προτάσεις για «πράσινο φόρο» στις ρυπογόνες επιχειρήσεις, ειδικό τέλος σε ορισμένες τραπεζικές συναλλαγές όπως εμβάσματα στο εξωτερικό, είσπραξη ποσοστού από τα πρόστιμα για τις τροχαίες παραβάσεις, ειδικό τέλος στα τυχερά παιχνίδια, αλλά και τέλη στις συμβάσεις παραχώρησης δημοσίων έργων, στις δημόσιες προμήθειες και στα πρόστιμα για φορολογικές παραβάσεις.  

Εως τώρα – όπως σημειώνει το ρεπορτάζ – έχει κλειδώσει ως πόρος για το ασφαλιστικό, ένα ποσοστό χρέωσης σε κάθε απόδειξη που θα εκδίδουν για τις παρεχόμενες υπηρεσίες οι ελεύθεροι επαγγελματίες όπως γιατροί, δικηγόροι κ.α. Τα ποσά που θα εισπράττονται θα οδεύουν για την δημιουργία αποθεματικού στο σύστημα.

Πηγή


ΕΝΦΙΑ: Τι γίνεται για όσους δεν πλήρωσαν σήμερα την πρώτη δόση;

Σήμερα ήταν η τελευταία ημέρα προθεσμίας για την πληρωμή της πρώτης δόσης του ΕΝΦΙΑ...
Η αποπληρωμή του τέλους θα πρέπει να γίνει σε πέντε δόσεις η πρώτη εκ των οποίων έπρεπε να καταβληθεί μέχρι την 30η Οκτωβρίου.


Όπως ανέφερε η Διευθύντρια Γ.Γ. Δημοσίων Εσόδων, Σοφία Σεχπερίδου , μιλώντας στον ΑΝΤ1, όσοι δεν πλήρωσαν την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ εμπρόθεσμα θα έχουν "μία προσαύξηση 0,37% ".


Όπως πρόσθεσε, οι φορολογούμενοι μπορούν να ρυθμίσουν το χρέος τους επί μέρους ή στο σύνολο. Ο φορολογούμενος "μπορεί να ρυθμίσει το σύνολο της οφειλής εφόσον γίνει ληξιπρόθεσμη η πρώτη δόση" ενημέρωσε η κ. Σεχπερίδου.

Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2015

EXI KAI I THIVA STRATIOTINES

28 10 2015 thivaΣυνελήφθη αρχαιοκάπηλος στην Βόνιτσα

Δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας για την προστασία των αρχαιοτήτων...
και της πολιτιστικής κληρονομιάς σχηματίστηκε σε βάρος 30χρονου, ο οποίος συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στη Βόνιτσα.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Βόνιτσας, αξιοποιώντας στοιχεία και πληροφορίες, πραγματοποίησαν έρευνα στην οικία του 30χρονου στη Βόνιτσα, όπου βρήκαν και κατέσχεσαν: 45 χάλκινα νομίσματα των Ελληνιστικών χρόνων, 13 νομίσματα των Βυζαντινών και Οθωμανικών χρόνων, οκτώ νομίσματα των Ρωμαϊκών χρόνων, ένα σφραγιστικό δαχτυλίδι, δύο χάλκινες κεφαλές ειδωλίων, μια μολύβδινη κεφαλή (πιθανόν Μέδουσα), εννέα χάλκινα αντικείμενα, μια συσκευή ανίχνευσης μετάλλων, το χρηματικό ποσό των 1.005 ευρώ, εγκυκλοπαίδειες και περιοδικά που αφορούν αρχαία νομίσματα και έργα τέχνης.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λευκάδας, ενώ τα κατασχεθέντα θα αποδοθούν στην Εφορεία Αρχαιοτήτων.
Πηγή

Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2015

ΒΟΜΒΑ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ: Από 135 ευρώ στα 450 το χαμηλότερο ποσό για τα τέλη κυκλοφορίας; Το εφιαλτικό σενάριο...

Σενάριο για τέλη κυκλοφορίας ύψους 450 ευρώ σε όλα τα αυτοκίνητα μέχρι...
1.996 κυβικά – Σκέψεις για έκπτωση μόνο στα αυτοκίνητα ηλικίας 15 ετών και άνω…

Παρά τις διαψεύσεις, όλα δείχνουν πως στο αυτοκίνητο θα βρει η κυβέρνηση τη «λύση» για να καλύψει τα υπολειπόμενα εκατομμύρια ευρώ, από τα προαπαιτούμενα των δανειστών.

Το… τοξικό 23% στα δίδακτρα της ιδιωτικής εκπαίδευσης και η προεκλογική υπόσχεση του πρωθυπουργού ότι δεν θα εφαρμοστεί αυτό, οδηγεί τα… φορολογικά μυαλά του υπουργείου Οικονομικών, σε δύο σενάρια ώστε να βρεθούν τα ισοδύναμα των 300 εκατομμυρίων ευρώ: ή στην επιβολή ΦΠΑ 23% στο μοσχάρι, ή στην δραματική αύξηση των τελών κυκλοφορίας για όλα τα αυτοκίνητα, ανεξαιρέτως πόσους ρύπους εκπέμπουν στο περιβάλλον…

Το πρώτο σενάριο είχε τεθεί και πάλι στο τραπέζι και είχε κριθεί ως αντικοινωνικό και με ιδιαίτερα μεγάλο πολιτικό κόστος για την κυβέρνηση, οπότε θεωρείται ως δεδομένο ότι θα απορριφθεί πριν καλά-καλά συζητηθεί.

Ολοι οι… δρόμοι οδηγούν προς τα τέλη κυκλοφορίας, τα οποία θα φέρουν άμεσα έσοδα στα κρατικά ταμεία, ενώ κάποιες πιο… αριστερίζουσες φωνές εντός κυβερνήσεως φωνάζουν οτι πρέπει να πληρώσουν «οι έχοντες», δηλαδή αυτοί που τολμούν -εν μέσω οικονομικής κρίσης- να συντηρούν ένα αυτοκίνητο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, το οικονομικό επιτελείο έχει έτοιμο το σχέδιο για τα τέλη κυκλοφορίας. Αυτό αναφέρει ότι θα πληρώσουν όλοι όσοι έχουν ένα αυτοκίνητο, ακόμα και αυτοί που απέκτησαν ένα μικρό, μετά το Νοέμβριο του 2010 και έχουν απαλλαγεί απο τα τέλη, λόγω χαμηλών ρύπων (100 gr C02 και κάτω).

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως όλοι οι κάτοχοι ΙΧ μέχρι και τα 1.996 κ.εκ. θα πληρώσουν 450 ευρω ανεξάρτητα από το πότε απέκτησαν το αυτοκίνητό τους.

Οι κάτοχοι από τα 1.996 κ.εκ. και μέχρι τα 3.000 κ.εκ. θα πληρώσουν 1.800 ευρώ, ενώ από τα 3.000 κ.εκ. και πάνω, 2.500 ευρώ. Συζητείται να υπάρξει μία έκπτωση στα αυτοκίνητα 15ετίας και πάνω…

ΔΕΥΑ Χαλκίδας - Παρεμβάσεις στην Ύδρευση και την Αποχέτευση

Σειρά σημαντικών έργων και παρεμβάσεων στους τομείς της Ύδρευσης και της Αποχέτευσης, ολοκληρώνει αυτό το διάστημα η ΔΕΥΑ Χαλκίδας, τόσο στην πόλη της...
Χαλκίδας όσο και στις άλλες Δημοτικές Ενότητες.

Όπως δήλωσε ο Αντιπρόεδρος της εταιρείας, Δημοτικός Σύμβουλος Μιχάλης Κεράτσας, τα έργα αυτά , από τα οποία κάποια ολοκληρώθηκαν και κάποια άλλα είναι σε εξέλιξη, θα συμβάλλουν στην επίλυση προβλημάτων, που αντιμετώπιζαν οι κάτοικοι των συγκεκριμένων περιοχών.

Ειδικότερα, σημαντικά έργα εκτελεί η ΔΕΥΑΧ στη Δημ. Ενότητα Ν. Αρτάκης, όπου επεκτείνει το δίκτυο ύδρευσης και ήδη υδροδοτούνται κατοικίες που μέχρι τώρα δεν είχαν τέτοια δυνατότητα. Επιπλέον, αντικαθίσταται το παλιό δίκτυο ύδρευσης με τους σωλήνες αμιάντου.

Αντίστοιχες παρεμβάσεις πραγματοποιούνται σε περιοχές της Λ. Άμμου, όπου υπάρχουν αμπολές. Με σκαπτικά και άλλα οχήματα, η ΔΕΥΑΧ προχώρησε ήδη στον καθαρισμό των καναλιών που είχαν “εξαφανισθεί”, από χόρτα και σκουπίδια, αλλάζοντας ριζικά το τοπίο στην περιοχή των καλαμιών. Με τον συγκεκριμένο καθαρισμό αποφεύγονται φαινόμενα πλημμυρών, στην περίπτωση έντονων βροχοπτώσεων. 

Σχετικά με τις δραστηριότητες της ΔΕΥΑΧ, ο Πρόεδρος της και Δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης τόνισε ότι σε μια δύσκολη οικονομική περίοδο για τη χώρα και σημαντικά μειωμένη την επιχορήγηση προς την Αυτοδιοίκηση, η Δημοτική Αρχή επιχειρεί συστηματικά να λύνει σημαντικά και χρονίζοντα προβλήματα.


Δήλωση του προέδρου του ΕΘΝ.Ο.Σ κ. Ελευθέριου Στυλιανέλλη

Παρατηρήσαμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στις χθεσινές εορταστικές εκδηλώσεις της Εθνικής μας επετείου τους διάφορους εκπροσώπους των κομματικών τσαρλατάνων να επιδίδονται σε ένα παιχνίδι εντυπώσεων καταθέτοντας στεφάνια στην μνήμη των ηρώων. Θα θέλαμε να τους θυμίσουμε στους υμνητές των Παπαδήμων (ΛΑ.Ο.Σ), των μνημονίων (ΛΑ.Ο.Σ, ΑΝ.ΕΛ, Ν.Δ, ΠΑ.ΣΟ.Κ,ΣΥ.ΡΙΖ.Α) στους φωτογραφηθέντες (ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ) έχοντας στα μπράτσα αγκυλωτούς σταυρούς και χαιρετώντας ναζιστικά δίπλα στον τάφο του Μουσολίνι ότι ο Ελληνικός λαός πλέον έχει ξυπνήσει και δεν θα επιτρέψει να συνεχιστεί αυτή η φαρσοκωμωδία εις βάρος του από όλους εκείνους που με την υπογραφή τους ξεπούλησαν την χώρα και ισοπέδωσαν τους Έλληνες πολίτες. Λίγο σεβασμός στην μνήμη των ηρώων κύριοι δεν βλάπτει

Παρέλαση στη Θήβα 28-10-2015-φωτογραφιες

Με μεγάλη συμμετοχή η παρέλαση στη Θήβα την 28η -2015
Με καλό καιρό πολύ κόσμο και πολλούς συμμετέχοντες ολοκληρώθηκε με επιτυχία . Την παρέλαση παρακολούθησαν μαζί με τον δημαρχο της Θήβας, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κ.Μπακογιάννης, η Αντιπεριφερειάρχης Φ. Παπαθωμά, οι βουλευτές κ.Μπασιάκος και κ.Καρακώστας, ο μητροπολίτης κ.κ.Γεώργιος.

Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2015

ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ: Θα γεμίσουμε σκουπίδια από τον ουρανό

Οι αστρονόμοι το ονομάζουν WT1190F και ενώ μέχρι τώρα κινούνταν σε τροχιά...
γύρω από τη Γη, στις 13 Νοεμβρίου πρόκειται να εισέλθει στην ατμόσφαιρα και να καταπέσει κάπου στον Ινδικό Ωκεανό. Τα διαστημικά σκουπίδια, όπως χαριτολογώντας τα χαρακτηρίζουν αρκετοί και, WT1190F όπως είναι η κωδική ονομασία, είναι σύμφωνα με τους παρατηρητές ένα μάλλον κοίλο αντικείμενο με μήκος από ένα έως δύο μέτρα, αλλά πέρα από αυτό, κανείς δεν έχει ιδέα τι μπορεί να είναι. Το WT1190F θα πέσει στην περιοχή του Ινδικού Ωκεανού και πιο συγκεκριμένα, 65 χιλιόμετρα από το νότιο άκρο της Σρι Λάνκα και οι αστρονόμοι βρίσκονται υπ' ατμόν.

Το πιθανότερο είναι ότι το αντικείμενο θα διαλυθεί εντελώς λίγο μετά την είσοδό του στην ατμόσφαιρα στις 08.20 ώρα Ελλάδας. Για τους αστρονόμους είναι μια σπάνια ευκαιρία για να μελετήσουν το πώς τα αντικείμενα αλληλεπιδρούν κατά την είσοδο στην ατμόσφαιρά μας.

Το σχετικά μεγάλο αυτό σκουπίδι δεν αποκλείεται να προέρχεται από πρόσφατη αποστολή στη Σελήνη, μπορεί όμως να χρονολογείται ακόμα και στην εποχή των αποστολών Apollo.

Ο αστροφυσικός του Χάρβαρντ Jonathan McDowell που είναι στην ομάδα παρατήρησης δεν κρύβει τον ενθουσιασμό του και το αποκαλεί ένα μεγάλο μυστήριο από το παρελθόν που επιστρέφει στη Γη.
Πηγή

Κατάθεση στεφάνων στη Θήβα - 28η Οκτ. 2015

28η Οκτωβρίου 2015
Δοξολογία στον Ι.Ν. Αγ, Γεωργίου και Κατάθεση στεφάνων στη Θήβα
Κατάθεση στεφάνων πραγματοποιήθηκε από:
   - Δήμαρχο Θηβαίων
   - Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Κ.Μπακογιάννη
- Αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας κ.Φανή Παπαθωμά
   - Βουλευτές Νομού Βοιωτίας
   - Διοικητή Ανωτέρας Φρουράς Θήβας
   - Αστυνομικό Δ/ντη Βοιωτίας
   - Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας  Θήβας
   - Πρόεδρο Δικηγορικού Συλλόγου
   - Πρόεδρο Συνδέσμου Αποστράτων Ε.Δ–Σ.Α κ΄ Εφέδρων
     Αξιωματικών Θήβας
   - Πρόεδρο Ένωσης Αναπήρων & Θυμάτων Πολέμου   
   - Εκπρόσωπο Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης
   - Πρόεδρο Εργατικού Κέντρου Θήβας
   - Εκπρόσωπο ΚΑΠΗ Δήμου Θηβαίων
   - Εκπρόσωποι  Συλλόγων, Σωματείων  Θήβας         
   - Λύκεια
   - Γυμνάσια
   - Δημοτικά Σχολεία

Σύλληψη ενός από τους επικίνδυνους ληστές της Βοιωτίας

Άντρες της Pitbull Security ύστερα από στενή παρακολούθηση της περιοχής εντόπισαν και παρέδωσαν στην αστυνομία έναν από τους επικίνδυνους ληστές οι οποίοι αναστάτωσαν χθες την Αλυκή Βοιωτίας όπως πρώτο σας μετέδωσε το e-sterea.grΔείτε το σχετικό ρεπορτάζ από την χθεσινή παρακολούθηση των ληστών

Μαζικό το νέο ΌΧΙ στα αντιλαϊκά μέτρα στο Σύνταγμα

Συγκέντρωση σωματείων και συλλογικοτήτων ενάντια στην ψήφιση του 2ου πακέτου «προαπαιτούμενων μέτρων» για το 3ο μνημόνιο, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 22 Ιουλίου στα Προπύλαια.
Μετά τις 7.30 μ.μ. ο κόσμος συγκεντρώθηκε στα Προπύλαια και στις 8.00 έκλεισε την οδό Πανεπιστημίου. Από τα μεγάφωνα ακούγονταν ανακοινώσεις σωματείων, της ΑΔΕΔΥ και επιτροπών του «ΌΧΙ μέχρι τέλους» από γειτονιές. Η πορεία ξεκίνησε λίγο μετά τις 8.00 με κατεύθυνση το Σύνταγμα.
Μαζικά ήταν τα μπλοκ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ενώ στην κεφαλή της πορείας ήταν τα μπλοκ σωματείων (ΑΔΕΔΥ, νοσοκομεία, κ.α.). Νωρίτερα από την οδό Σταδίου ανέβηκαν προς το Σύνταγμα τα μπλοκ του ΠΑΜΕ, που είχε συγκέντρωση στην Ομόνοια.
Η διαδήλωση έφτασε στο Σύνταγμα και τοποθετήθηκε μπροστά στη Βουλή, όπου διεξάγονταν η συζήτηση για την ψήφιση του 2ου αντιλαϊκού πακέτου «προαπαιτούμενων μέτρων» που προβλέπει η συμφωνία της κυβέρνησης με την ΕΕ και το ΔΝΤ, ώστε να υπογραφεί στη συνέχεια το 3ο μνημόνιο με τα ακόμα πιο σκληρά και βάρβαρα μέτρα. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ψήφισε τα νέα αντιλαϊκά μέτρα σε αγαστή συνεργασία με το μαύρο μνημονιακό πολιτικό μπλοκ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-Ποτάμι.
Όπως αναφέρει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε ανακοίνωσή της: «Η ανατροπή του 3ου Μνημονίου της συμμορίας του ευρώ και του «μένουμε Ευρώπη» ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ - ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - Ποταμιού απαιτεί ένα αγωνιστικό παλλαϊκό ΟΧΙ με βαθύ αντικυβερνητικό - αντιΕΕ, αντικαπιταλιστικό και αντιϊμπεριαλιστικό περιεχόμενο. Προϋποθέτει την κοινή δράση της μαχόμενης Αριστεράς μέσα στο λαϊκό κίνημα.»