Σάββατο, 7 Νοεμβρίου 2015

Σε κλείσιμο των καταστημάτων και των επιχειρήσεων καλεί στις 12 Νοεμβρίου η ΓΣΕΒΕΕ


Σε κλείσιμο των καταστημάτων και των επιχειρήσεων και σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις...
σε όλη τη χώρα καλεί τις οργανώσεις, τις ομοσπονδίες, τους συλλόγους και τα μέλη της στις 12 Νοεμβρίου η ΓΣΕΒΕΕ καταγγέλλοντας την ακόμα μεγαλύτερη αύξηση της φορολογίας (ΕΝΦΙΑ, κ.α.) που καλούνται να πληρώσουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις με τα νέα μέτρα του μνημονίου, τη λεηλασία των ασφαλιστικών ταμείων και τη μείωση των συντάξεων καθώς επίσης τις επαπειλούμενες ρυθμίσεις σχετικά με τα κόκκινα δάνεια των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών.

Η συγκέντρωση της ΓΣΕΒΕΕ στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί στις 12 Νοεμβρίου 2015 στη Πλατεία Κλαυθμώνος στις 11 το πρωί ενώ η συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθεί μπροστά από το Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης στις 11 το πρωί.

Η ΓΣΕΒΕΕ με εγκύκλιό της καλεί τις ομοσπονδίες - μέλη της στις άλλες πόλεις της Ελλάδας να οργανώσουν σε συμπόρευση με τους κατά τόπους εμπορικούς συλλόγους ή άλλες κοινωνικές ομάδες το κλείσιμο καταστημάτων και επιχειρήσεων, συγκεντρώσεις ή τις όποιες μορφές κινητοποίησης έχουν αποφασίσει προκειμένου να επιτύχουν την όσο μεγαλύτερη μαζικότητα.Σεισμός 3,9 Ρίχτερ αισθητός σε Αχαΐα, Ηλεία και Αρκαδία

Σεισμός μεγέθους 3,9 Ρίχτερ σημειώθηκε στη 1.30 τα ξημερώματα και έγινε αισθητή σε...

περιοχές της Αχαΐας, της Ηλείας και της Αρκαδίας.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών, η σεισμική δόνηση είχε μέγεθος 3,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο εντοπίστηκε 11 χλμ ανατολικά από την Ανδραβίδα της Ηλείας.

Σύμφωνα με το ευρωμεσογειακό σεισμολογικό ινστιτούτο, ο σεισμός είχε μέγεθος 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο εντοπίστηκε κοντά στην περιοχή Χάβαρι, στην Αμαλιάδα της Ηλείας.

Πηγή
Παρασκευή, 6 Νοεμβρίου 2015

Ερημώνει το νησί της Παμβώτιδας


Χρόνο με το χρόνο ερημώνουν τα σπίτια στο Νησί της λίμνης Παμβώτιδας, καθώς...
στα Γιάννενα της κρίσης και της ανεργίας, είναι λογικό και αναμενόμενο οι νέοι άνθρωποι να εγκαταλείπουν την περιοχή προκειμένου να αναζητήσουν μια καλύτερη τύχη. Ήδη περισσότερα από 60 σπίτια στο Νησί έχουν ήδη ερημώσει, ενώ περίπου 25 κατοικίες είναι δεδομένο ότι θα ερημώσουν μέσα στα επόμενα 5 με 10 χρόνια! Στη φωτογραφία που Νησιώτη και καλού φίλου του epirusgate Σάκη Παγωτού, βλέπετε ανάγλυφα την...

κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο Νησί και για τη δική σας ευκολία, έχει τοποθετήσει σε κόκκινο κύκλο τα σπίτια που εδώ και χρόνια έχουν χαθεί, σε μπλε κύκλο τα σπίτια που σε λίγα χρόνια θα ερημώσουν και σε κίτρινο κύκλο έχουν τοποθετηθεί τα σπίτια που κατοικούνται. Η κατάσταση είναι δραματική και η εικόνα που σας παρουσιάζουμε αναδεικνύει ανάγλυφα το συγκεκριμένο πρόβλημα στο Νησί της Λίμνης των θρύλων και των παραδόσεων...
Πηγή

Ζιέλονα Γκόρα - Παναθηναϊκός: 71 - 68

Ο κάκιστος Παναθηναϊκός...
ηττήθηκε εκτός έδρας και από τους... απίθανους Πολωνούς της Ζιέλονα Γκόρα (71-68), πληρώνοντας τα τραγικά ποσοστά σε βολές (13/25) και τρίποντα (5/27)!

Δείτε πόσο θα πληρώσετε φέτος για τέλη κυκλοφορίας


Απο 22 έως 1.320 ευρώ ανάλογα με τα κυβικά εκατοστά του κινητήρα κυμαίνονται τα ποσά των τελών κυκλοφορίας που θα κληθούν να πληρώσουν για το 2015 όσοι κατέχουν ΙΧ αυτοκίνητα τα οποία κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2010.
Για όσους κατέχουν επιβατικά ΙΧ αυτοκίνητα που ταξινομήθηκαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα από την 1η Νοεμβρίου 2010 και μετά, τα τέλη κυκλοφορίας του 2015 θα υπολογιστούν με βάση τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα σε γραμμάρια ανά χιλιόμετρο.
Για τον ακριβή υπολογισμό των τελών που θα κληθείτε να πληρώσετε, το money-money.gr σχεδίασε και έθεσε στη διάθεσή σας ένα ειδικό «εργαλείο», στο οποίο αρκεί να εισάγετε πληροφορίες για το πότε αποκτήσατε το ΙΧ σας και πόσα κυβικά είναι ο κινητήρας του ή πόσες είναι οι εκπομπές ρύπων (διοξειδίου του άνθρακα). Αμέσως, θα λάβετε απάντηση για το ποσό που θα υποχρεωθείτε να καταβάλετε.
Η ηλεκτρονική εφαρμογή για την εκτύπωση των ειδοποιητηρίων πληρωμής των τελών κυκλοφορίας του 2015 θα αρχίσει να λειτουργεί από την 1η Νοεμβρίου, στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.gsis.gr.
Η καταβολή των τελών κυκλοφορίας του 2015 θα γίνεται στα υποκαταστήματα των τραπεζών και των ΕΛΤΑ κατά το χρονικό διάστημα από την 1η Νοεμβρίου έως την 31η δεκεμβρίου 2014, με την προσκόμιση των ειδοποιητηρίων.

Τα τέλη κυκλοφορίας για επιβατικά αυτοκίνητα που ταξινομήθηκαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα μέχρι 31/10/2010
ΚινητήραςΕτήσια
σε κυβικάτέλη
εκατοστά κυκλοφορίας
Έως 300                            22 €
301 -785                            55 €
786 - 1.071                          120 €
1.072 - 1.357                          135 €
1.358 - 1.548                          240 €
1.549 - 1.738                          265 €
1.739 - 1.928                          300 €
1.929 - 2.357                          660 €
2.358 - 3.000                          880 €
3.001- 4.000                       1.100 €
4.001 και άνω                       1.320 €
  
  
Τα τέλη κυκλοφορίας για επιβατικά αυτοκίνητα που ταξινομήθηκαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα από την 1η/11/2010 και μετά
ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΔΙΟΞΕΙΔΙΟΥΕτήσια τέλη 
(γραμ. COανά χιλιόμετρο)κυκλοφορίας
 ανά γραμμάριο
 εκπομπών
0 - 1000 €
101 - 1200,90 €
121 - 1401,10 €
141 - 1601,70 €
161 - 1802,25 €
181 - 2002,55 €
201 - 2502,80 €
Άνω των 2513,40 €

Υπολογίστε τα τέλη κυκλοφορίας


`Ενδειξη ανθρωπιάς

Γράφει ο Νεκτάριος Κατσιλιώτης 
Ιστορικός-Εκδότης
Η κυβέρνηση αποφάσισε να δώσει παράταση στην πληρωμή τελών και φόρων...

Είναι μια έξυπνη κίνηση .Αφορά κυρίως τους πλυμμηροπαθείς.

Πρόκεται κυρίως για άτομα που έχασαν σπίτι και δουλειά από τις βροχές και τώρα ζουν με επιδόματα ανεργίας ή με το ελάχιστο φιλοδώρημα συγγενών.

Τα άτομα αυτά δεν έχουν απόθεμα να πληρώσουν τάχιστα τις οφειλές τους και φυσικά,χωρίς αυτή την διευκόλυνση,θα καταστραφούν γιατί θα μπούν στον τειρεσία και θα μπούν φυλακή ως οφειλέτες.του δημοσίου.

Συνεπώς,παίρνουν μια μικρή παράταση για να μπούν σε τακτικό ρυθμό εργασίας και μετά να εξοφλήσουν τις υποχρεώσεις τους.
ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ: Τέσσερις τραυματίες σε συμπλοκή με ανταλλαγή πυρών στα Άνω Λιόσια

Συμπλοκή με πυροβολισμούς μεταξύ ρομά...
σημειώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στην περιοχή των Άνω Λιοσίων, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά τέσσερα άτομα.
Οι τραυματίες διακομίστηκαν με ασθενοφόρα στο ΚΑΤ.

Η αστυνομία διενεργεί έρευνα για το περιστατικό.

ΤΡΑΓΩΔΙΑ:Δικηγόρος αυτοκτόνησε με τέσσερις σφαίρες!

Η έκθεση του ιατροδικαστή αποκάλυψε το τρόπο …
Όλα στην αρχή έδειχναν εγκληματική ενέργεια, όταν στην παραλία του Αϊ Γιαννάκη στην Κυπαρισσία εντοπίστηκε η σορός ενός γνωστού δικηγόρου που κατάγεται από την περιοχή με τέσσερις σφαίρες στο στήθος. Όμως, η αυτοψία από τον ιατροδικαστή και τους αξιωματικούς της Ασφαλείας ανέτρεψε τα δεδομένα!
Στην περιοχή δεν υπήρχαν άλλα ίχνη εκτός από τα δικά του, ως στο σημείο που είχε πέσει μπρούμυτα στην άμμο. Στο αριστερό του χέρι κρατούσε μια τσάντα με προσωπικά του αντικείμενα και δίπλα στο δεξί ήταν πεσμένο ένα πιστόλι διαμετρήματος 32 χιλιοστών. Με αυτό είχε βληθεί πρώτα λίγο πάνω από την καρδιά, στη συνέχεια στα δεξιά της και αμέσως μετά δυο φορές ακριβώς στην καρδιά!
Οι ενδείξεις συνηγορούν στην εκδοχή της αυτοκτονίας, καθώς φαίνεται ότι ο πόνος από τον πρώτο πυροβολισμό προκάλεσε σπασμωδική κίνηση στο χέρι που κρατούσε το όπλο και πίεσε την σκανδάλη, με αποτέλεσμα να εκπυρσοκροτήσει απανωτές φορές! Πάντως, η νεκροτομή θα ρίξει περισσότερο φως στις συνθήκες θανάτου του άτυχου νομικού.
Ο 46χρονος δικηγόρος κατοικούσε στην Αθήνα αλλά είχε εξαφανιστεί από την Δευτέρα, όταν πέθανε ο ηλικιωμένος πατέρας του. Οι δικοί του τον αναζητούσαν, αλλά δεν φαντάστηκαν ότι είχε πάει με λεωφορείο στην Κυπαρισσία όπου βρίσκεται το πατρικό του, κοντά στο σημείο όπου τον βρήκε νεκρό ένας Γερμανός ο οποίος έκανε βόλτα με το σκύλο του.
Πηγή ➤ 

Θα χυθεί αίμα: Πετάνε έξω από τα σπίτια τους 150.000 οικογένειες - Σήμερα παίρνει την απόφαση σοκ η κυβέρνηση για τα δάνεια

Τέλος στην αγωνία χιλιάδων νοικοκυριών με μη εξυπηρετούμενα στεγαστικά δάνεια, αναμένεται να μπει σήμερα, καθώς σύμφωνα με το υπ. Ανάπτυξης θα «κλειδώσει» η συμφωνία κυβέρνησης-θεσμών για την προστασία της κύριας κατοικίας
Οι διαβουλεύσεις για τα κριτήρια υπαγωγής των «κόκκινων» δανειοληπτών στον νόμο Κατσέλη βρίσκονται σε εξέλιξη με το οικονομικό δίδυμο της κυβέρνησης (Γ. Σταθάκης-Γ. Χουλιαράκης), σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», να παζαρεύει προστασία για 2 στα 3 υπερχρεωμένα νοικοκυριά.
Για το 35% περίπου των νοικοκυριών που επί της ουσίας μένει στον... αέρα έχουν πέσει στο τραπέζι προτάσεις περί «αναδόμησης» του Κώδικα Δεοντολογίας των Τραπεζών, η συζήτηση όμως γι’ αυτό το ζήτημα είναι σε εξαιρετικά πρωτόλειο στάδιο.
Κολοτούμπα
Οι δανειστές, σύμφωνα με την εφημερίδα, έχουν βάλει νερό στο κρασί τους, αλλά η κυβέρνηση απ’ ό,τι φαίνεται έχει κάνει μεταστροφή από την υπόσχεση πως δεν υπάρχει περίπτωση να κινδυνέψουν τα σπίτια των Ελλήνων, αφού επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παύει να ισχύει η πλήρης προστασία από τους πλειστηριασμούς.
Η νέα πρόταση που φέρεται να έχει υποβάλει το οικονομικό επιτελείο στους εκπροσώπους των δανειστών μειώνει το χάσμα απόψεων των τελευταίων μηνών. Κύκλοι του υπουργείου Ανάπτυξης ανέφεραν στην εφημερίδα, πως θα καλύπτει περίπου το 65% των δανειοληπτών με κόκκινα στεγαστικά, από 72,4% που ήταν το δίχτυ προστασίας της προηγούμενης ελληνικής πρότασης. Αλλες πηγές δίνουν την εντύπωση ότι οι δανειστές έχουν αναθεωρήσει για το ποσοστό των «κόκκινων» δανειοληπτών που δικαιούνται προστασία από τους πλειστηριασμούς, με τις εκτιμήσεις να αναφέρουν πως θα ανέλθει τελικά του 40% που υποστήριζαν προσφάτως.
Τα κριτήρια
Αρμόδια στελέχη επισημαίνουν πως τουλάχιστον σε επίπεδο αντικειμενικών αξιών έχει καταγραφεί σύγκλιση. Η ελληνική πλευρά -βάσει εκτιμήσεων- έχει πέσει από τα 200.000 ευρώ στα επίπεδα των 150.000-180.000 ευρώ. Η τελευταία, επισήμως, γνωστή πρόταση των δανειστών αφορά σε κύρια κατοικία αντικειμενικής αξίας 120.000 ευρώ.
Να σημειωθεί πως την πενταετία της μεγάλης «έκρηξης» στις χορηγήσεις στεγαστικών δανείων (2005-2009) το μέσο ύψος δανείου που χορηγούσαν οι τράπεζες ήταν 110.000-120.000 ευρώ, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν ελήφθησαν δάνεια και 200.000 ή και 300.000 ευρώ. Εκεί εκτιμάται ότι πάτησαν οι θεσμοί, ζητώντας το όριο στα 120.000 ευρώ.
Παρόλα αυτά, υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Ανάπτυξης επιβεβαίωσε πως οι θεσμοί έκαναν λόγο για βελτιωμένη πρόταση η οποία κλείνει -σε κάποιο βαθμό- την ψαλίδα μεταξύ των δύο πλευρών. Συγκλίνουσες πληροφορίες υποστηρίζουν πως πρόκειται για πρόταση που δεν έχει συζητηθεί, σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων.
Μεγάλο αγκάθι αποτελούν τα εισοδηματικά κριτήρια, αφού μέχρι πρότινος υπήρχαν αποκλίσεις της τάξεως των 10.000 ευρώ, με την ελληνική πλευρά να προτείνει ετήσιο εισόδημα έως 35.000 ευρώ και τους δανειστές να αντιπροτείνουν 8.180 ευρώ για άγαμο, 13.917 ευρώ για ζευγάρι χωρίς παιδιά και προσαύξηση 3.350 ευρώ για κάθε παιδί έως τρία παιδιά.
Πηγή: Πρώτο Θέμα

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑΣ

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑΣ
ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ Γ.Σ.Ε.Ε.
ΕΔΡΑ ΘΗΒΑ
ΟΙΔΙΠΟΔΟΣ 11-Τ.Κ.32200 – ΤΗ.:29694- FAX.:26428
ΑΡΙΘ. ΕΓΚΡΙΤ. ΑΠΟΦ.: ΠΡΩΤΟΔ. ΘΗΒΩΝ 72/18.3.46
ΑΡΙΘ. ΚΑΤΑΧ. ΣΤΟ ΒΙΒΛ.ΠΡΩΤΟΔ.53/80.3.46

                                                    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


    Χθες το απόγευμα, στην αίθουσα του Εργατικού μας Κέντρου πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη με την μαζική συμμετοχή  συνδικαλιστικών στελεχών της περιοχής μας με κύριο θέμα την οργάνωση της  24ωρης Πανεργατικής Πανελλαδικής απεργίας που έχει προκηρύξει η ΓΣΕΕ  για την Πέμπτη  12 Νοέμβρη 2015.

   Στην σύσκεψη συμμετείχαν οι διοικήσεις των Σωματείων μελών του Ε.Κ.Θ καθώς και εργαζόμενοι της περιοχής μας όπου παράλληλα με την οργάνωση της απεργίας έγινε και ενημέρωση για όλα τα βάρβαρα και επώδυνα αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα που μας φέρνει το 3ο Μνημόνιο που υπερψηφίστηκε με μεγάλη μάλιστα κοινοβουλευτική πλειοψηφία και ήρθε να επιβεβαιώσει τα εφιαλτικότερα σενάρια για το μέλλον των εργαζόμενων και των ανέργων, των συνταξιούχων και των νέων.

Ένα μνημόνιο που ήρθε να επικυρώσει τη συνέχιση, από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, των ακραίων καταστροφικών και αδιέξοδων πολιτικών λιτότητας, της βίαιης αναδιανομής εισοδημάτων εις βάρος των μεσαίων και ασθενέστερων οικονομικά στρωμάτων, της δημοκρατικής υστέρησης που προκαλείται από την κατάλυση κάθε έννοιας λαϊκής κυριαρχίας και την πλήρη παράδοση της χώρας στους δανειστές.
Επιχειρείται, η συνέχιση της καταστροφικής πολιτικής που οδήγησε σε πρωτοφανείς για χώρα, σε καιρό ειρήνης, απώλειες εισοδημάτων και δικαιωμάτων, προκειμένου να σαρωθεί ότι απόμεινε από τα κοινωνικά, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και τον δημόσιο πλούτο.
Με νέα φοροεπιδρομή, την πλήρη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης, το ξεπούλημα όσων στρατηγικών τομέων του Δημοσίου έχουν ακόμα απομείνει (ενέργεια, νερό, ορυκτός πλούτος, λιμάνια, αεροδρόμια), νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, την εκχώρηση των «κόκκινων δανείων» σε κερδοσκοπικά funds και πλειστηριασμούς ακόμη και της πρώτης κατοικίας.
Κοινή διαπίστωση της σύσκεψης αποτέλεσε το γεγονός ότι παρότι  οι Κυβερνήσεις αλλάζουν - οι ίδιες πολιτικές συνεχίζονται και κατά συνέπεια ο μόνος δρόμος για να ανατρέψουμε την εδώ και έξι χρόνια καταστροφική πολιτική είναι η λαϊκή αντίσταση μέσα από μαζικούς κοινωνικούς και συνδικαλιστικούς αγώνες.

Έτσι για την απεργία της Πέμπτης 12 Νοέμβρη , που στόχος είναι να αποτελέσει την αφετηρία νέων πιο δυναμικών και μαζικών κοινωνικών αγώνων, αποφασίστηκε η μαζική μας συμμετοχή στο κεντρικό συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ στις 11οο το πρωί.
   Γι΄αυτό καλούνται όχι μόνο οι εργαζόμενοι  αλλά και όλοι οι πολίτες της περιοχής μας να δώσουμε ένα μαζικό και αγωνιστικό παρών στην συγκέντρωση της Πέμπτης .

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ μπορούμε να αποτρέψουμε τα χειρότερα και να ανατρέψουμε τα προηγούμενα !!!

ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ ΜΑΖΙ αρκεί να το πιστέψουμε!!!

Αρκεί ο καθένας και η καθεμιά από εμάς να επιλέξει τι είδους ασφάλεια θέλει:

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ
Ή
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΝΑΠΕ;
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ
στην Πλατεία Κλαυθμώνος 11 Π.Μ.
ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

                                                                                                             
ΤΑ  ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΘΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΚΤΕΛ ΘΗΒΑΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΙΣ 12 ΝΟΕΜΒΡΗ  ΣΤΙΣ 8:00πμ
                                                                    
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ Ε.Κ.Θ