Σάββατο, 14 Νοεμβρίου 2015

«Ο αέρας μύριζε έντονα εκρηκτικά» - Δύο Έλληνες περιγράφουν πως έζησαν τη χθεσινή τραγωδία

Τα τρομοκρατικά χτυπήματα στο Παρίσι προκάλεσαν την έντονη ανησυχία σε ολόκληρο τον κόσμο, ενώ ανησύχησαν ιδιαίτερα και πάρα πολλοί Έλληνες που έχουν δικούς τους ανθρώπους στο Παρίσι...


Είναι εξάλλου μακρά η παράδοση της ελληνικής κοινότητας στο Παρίσι και μεγάλος ο αριθμός των Ελλήνων που φοιτούν κι εργάζονται στην Γαλλία.

Το ΑΠΕ-ΜΠΕ επικοινώνησε με δύο νεαρούς εργαζόμενους στο Παρίσι, οι οποίοι παραθέτουν τη δική τους μαρτυρία για το πώς έζησαν τα τραγικά γεγονότα της τρομακτικής νύχτας που συγκλόνισε το Παρίσι και όλη την Ευρώπη.

«Ήμασταν σε ένα μικρό εστιατόριο που άνοιξε πριν λίγους μήνες ένας φίλος, σε μια απόσταση πεντακοσίων μέτρων από το Μπατακλάν» μας ανέφερε ο σκηνοθέτης Νίκος Πλουμπίδης. «Έτυχε να πάμε πρώτη φορά χθες βράδυ γύρω στις 9.30μ.μ.. Ένα μικρό εστιατόριο δέκα τραπεζιών, από αυτά που συνηθίζονται στο Παρίσι. Ξαφνικά την ώρα που τρώγαμε τηλεφώνησε ένας φίλος μας, γνωρίζοντας ότι κατοικούμε στην περιοχή του βορειανατολικού Παρισιού, και ότι συχνάζουμε στο καφέ Carillon. Ήθελε να μάθει πού βρισκόμασταν εκείνη τη στιγμή και να είμαστε προσεκτικοί γιατί ακούστηκαν εκρήξεις και πυροβολισμοί στην περιοχή.

Εμείς δεν είχαμε αντιληφθεί κάτι ακόμα. Μιλώντας στο κινητό έστρεψα το βλέμμα μου και διαπίστωσα ότι ο εστιάτορας είχε κατεβάσει διακριτικά, χωρίς να σπείρει πανικό, τα ρολά του μαγαζιού. Βγήκαμε πίσω στην μικρή αυλή του εστιατορίου και συνειδητοποιήσαμε τι συμβαίνει. Αντηχούσαν οι σειρήνες από όλα τα περιπολικά του Παρισιού. Το μαγαζί που ήμασταν δεν είχε τηλεόραση, η ενημέρωση έγινε με κινητά, με συνδέσεις στο διαδίκτυο κι αρχίσαμε οι θαμώνες του εστιατορίου να ανταλλάσσουμε πληροφορίες: οι νεκροί ανέβηκαν στους 30, μια άλλη ομάδα πυροβόλησε σε άλλη περιοχή κ.ο.κ. Απ το μυαλό μου πέρασε ένας φίλος που δούλευε στο Μπατακλάν, κι είχε απολυθεί τρεις εβδομάδες νωρίτερα.

Η πιο τυχερή απόλυση σκέφτηκα. Περίπου στις 2 τα ξημερώματα ο εστιάτορας ανέβασε τα ρολά, ίσως με προσοχή μπορούσαμε να βγούμε έξω. Στον δρόμο δεν είδα αστυνομία, είχε λιγοστό κόσμο που γυρνούσε σπίτι, παντού κατεβασμένα ρολά. Ένιωθες ότι κυκλοφορούν ασυνήθιστα λίγοι άνθρωποι, αφού περίμεναν να ηρεμήσουν τα πράγματα για να βγουν από μπαρ, ή από σπίτια φίλων, ή όπου αλλού βρισκόταν ο καθένας. Αισθανόσουν σαφώς ότι η νύχτα ήταν διαφορετική. Μια φίλη που μου τηλεφώνησε εκείνη τη στιγμή και μένει δίπλα από το Μπατακλάν, είπε ότι γινόταν χαμός από περιπολικά και στρατό. Όταν φτάσαμε στο σπίτι επικρατούσε ηρεμία.Τα γεγονότα είχαν γίνει πια γνωστά αλλά στο κινητό μου τηλεφωνούσαν συνέχεια φίλοι ακόμα και στο skype γνωστοί που είχαμε χαθεί τα τελευταία τα χρόνια

Οι άνθρωποι με τους οποίους ήμασταν στο εστιατόριο ήταν ψύχραιμοι. Δεν έχω ανοίξει ακόμα όλες τις εφημερίδες θα το κάνω βέβαια αναπόφευκτα αλλά δεν θέλω να ξαναμπώ στο κλίμα απότομα. Ζήσαμε το Σαρλί Εμπντό όμως αυτό είναι χειρότερο γιατί χτυπά στην καθημερινότητα».

«Ο αέρας μύριζε έντονα εκρηκτικά»

«Γυρίζαμε σπίτι μας από μια παράσταση στο Οdeon. Επιστρέφαμε με μοτοσικλέτα και στο ύψος της Bastille ο αέρας μύριζε έντονα εκρηκτικά, στον δρόμο είχε πολύ αστυνομία και στρατό, ρωτήσαμε να μάθουμε τι συμβαίνει, δεν είχαμε καμία πληροφόρηση«, μας ανέφερε ο φυσικός Δημοσθένης Μητροσύλης.

«Οι αστυνομικοί μας έστελναν από άλλους δρόμους. Ήταν περίπου 10.30 το βράδυ, όλα ήταν ακόμα σε εξέλιξη. Βλέπαμε μια κατάσταση και μετά μαθαίναμε τα νέα. Φτάσαμε σπίτι, είδαμε ειδήσεις. Οι δρόμοι ήταν πολύ πιο άδειοι, άλλοι κλεισμένοι στα σπίτια τους, άλλοι είχαν αποκλειστεί εκεί όπου βρίσκονταν. Ο κόσμος είναι ήρεμος, διατηρεί την ψυχραιμία του. Είναι βέβαια μια κατάσταση άγρια, πολύ πιο άγρια από την επίθεση στο Σαρλί Εμπντό γιατί χτυπάει την καθημερινότητα.

Στο Μπατακλάν, που είναι ένας ωραιότατος χώρος, θα μπορούσε να βρίσκεται οποιοσδήποτε από εμάς για μια συναυλία, ακόμα και να παίζαμε μουσική με την μπάντα μας. Παρόλαυτα αυτό που έχω να πω είναι ότι δεν αντιδράσαμε συλλογικά όπως στο Σαρλί Εμπντό, να βγούμε δηλαδή εκείνη των ώρα όλοι μαζί, να διαδηλώσουμε, όλος ο κόσμος. Απλά παρακολουθήσαμε τις ειδήσεις, είδαμε και τον Ολάντ. Μα γιατί ξαφνιαζόμαστε; Ο πολιτικός λόγος της Γαλλίας είναι ισχνός, πολύ λίγος. Αντί να κάνει κάτι πολιτιστικό η Γαλλία και να εμπνεύσει τον κόσμο να ονειρευτεί, το παράδοξο είναι ότι οι τζιχαντιστές παίρνουν πολλούς με το μέρος τους, ακόμα και Γάλλους που δεν είναι μουσουλμάνοι».

Δεν θα φωταγωγηθεί απόψε η γέφυρα Ριου - Αντιρίου - Το συγκινητικό μήνυμα για τα γεγονότα στο Παρίσι [photos]

Κατόπιν των γεγονότων της χθεσινής νύχτας στο Παρίσι, η Γέφυρα «Χαρίλαος Τρικούπης»...
ευθυγραμμίζεται με άλλα σημαντικά εθνικά τοπόσημα, που στέλνουν συμβολικά μηνύματα συμπαράστασης στη γαλλική πρωτεύουσα.

Ως εκ τούτου δεν θα ενεργοποιηθεί ο διακοσμητικός φωτισμός της απόψε. Το δε γραπτό κεντρικό μήνυμά της μεταδίδεται ήδη μέσω των ηλεκτρονικών της πινάκων και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης της ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε.


Αυτό είναι το τελικό σχέδιο για τα "Κόκκινα δάνεια"

Για τις περισσότερες από τις...
εταιρείες θα ακολουθηθεί μια fast track διαδικασία, ώστε να προχωρήσει ταχύτατα η επανεκκίνηση της οικονομίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «ΗτΣ», έχουν ήδη γίνει οι πρώτες συζητήσεις με τους εκπροσώπους των Θεσμών οι οποίοι δίνουν μεν προτεραιότητα στην υπόθεση των πλειστηριασμών και στα στεγαστικά δάνεια, ωστόσο, θεωρούν ότι τα εταιρικά δάνεια πρέπει να ρυθμιστούν άμεσα, διότι τίθεται σε κίνδυνο η επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι «μπούσουλας» για τη ρύθμιση των δανείων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων θα είναι ο «νόμος Δένδια» του 2014 που παρέμεινε ανενεργός, αλλά και ο Κώδικας Δεοντολογίας της ΤτΕ. Οσο για τα μεγάλα επιχειρηματικά δάνεια, ήδη έχουν ξεκινήσει συζητήσεις των τραπεζιτών με τους ιδιοκτήτες των εταιρειών, ωστόσο, κάθε ένα από αυτά αντιμετωπίζεται διαφορετικά.

Κεντρική ιδέα της νέας ρύθμισης των «κόκκινων» επιχειρηματικών δανείων θα είναι η σύνδεσή τους με την ανάπτυξη της οικονομίας. Θα πρόκειται δηλαδή για μια μόνιμου χαρακτήρα λύση που θα βοηθά στην επανεκκίνηση της οικονομίας μέσω της διεξόδου που θα δοθεί στις υπερχρεωμένες εταιρείες, μικρές και μεγάλες.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση και οι τράπεζες θα κινηθούν στη λογική «διασώζουμε παραγωγικές μονάδες και χιλιάδες θέσεις απασχόλησης, όχι τους μετόχους». Στόχος είναι, μέσω της εξυγίανσης των χαρτοφυλακίων των τραπεζών να απελευθερωθεί χρηματοδότηση για τις υγιείς επιχειρήσεις. Αυτές που σήμερα δεν βαρύνονται από υπερβολικό δανεισμό, αλλά και εκείνες που μετά τη ρύθμιση θα μπουν σε αναπτυξιακή τροχιά.

Η σημαντικότερη παράμετρος της νέας προσπάθειας για να «ξεκοκκινήσουν» τα επιχειρηματικά δάνεια, θα είναι η δυνατότητα της εισόδου των τραπεζών στο μετοχικό κεφάλαιο των εταιρειών. Ουσιαστικά τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια θα μετατραπούν σε μετοχές, οι οποίες θα περάσουν στα χέρια των τραπεζών που θα αναλάβουν ρόλο βασικού μετόχου.

Όπως προβλέπει ο Κώδικας: Θα γίνονται «Συμφωνίες ανταλλαγής χρέους με μετοχικό κεφάλαιο» (Debt/equity swaps). Θα εφαρμόζεται σε αναδιαρθρώσεις εταιρειών όπου μέρος του χρέους μετατρέπεται σε μετοχικό κεφάλαιο και η τράπεζα καθίσταται μέτοχος της επιχείρησης, ώστε το υπόλοιπο του χρέους να μπορεί να εξυπηρετηθεί από τις προβλεπόμενες ταμειακές ροές του δανειολήπτη. Επίσης, θα τεθεί σε εφαρμογή η λεγόμενη Λειτουργική Αναδιάρθρωση (Operational Restructuring). Θα αλλάζει η διοίκηση της επιχείρησης όταν οι τράπεζες τη θεωρούν βιώσιμη υπό προϋποθέσεις, αλλά η διοίκηση δεν συνεργάζεται. Η συγκεκριμένη κίνηση δεν θα είναι μεμονωμένη αλλά μέρος συνολικού σχεδίου.

Μεγάλη ανατροπή αποτελεί και η απελευθέρωση της αγοράς εταιρικών δανείων από ξένες εταιρείες, κατά κύριο λόγο από distressed funds, τα οποία θα αγοράζουν σε χαμηλή τιμή και με σειρά κινήσεων που θα κάνουν θα προχωρούν σε αύξηση της αξίας της εταιρείας, ώστε στη συνέχεια να πουλήσουν ακριβότερα και να κερδίσουν από τη διαφορά. Βεβαίως, σε τέτοιες περιπτώσεις θα υπάρξουν και εταιρείες που θα κρίνονται μη βιώσιμες, οπότε για να αποπληρωθούν τα δάνεια θα γίνονται ρευστοποιήσεις περιουσιακών στοιχείων, όπως π.χ. ακίνητα, βιομηχανικές μονάδες κ.λπ.

Παρ’ ότι η ανακεφαλαιοποίηση και τα «παζάρια» με τους δανειστές έχουν παγώσει τις διαδικασίες, εντούτοις οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν γίνει κρούσεις στις διοικήσεις των εταιρειών να έρθουν σε συνεννόηση και να βρεθούν οι βέλτιστες λύσεις για την αναδιάρθρωση του δανεισμού. Τα πρώτα… σημειώματα των τραπεζών έχουν φτάσει στις επιχειρήσεις και ξεκίνησαν διαπραγματεύσεις. Τα βασικά σημεία της νέας ρύθμισης, η οποία θα βασίζεται στον «νόμο Δένδια», αλλά με σημαντικές αλλαγές είναι:

Ξεκινά μαζική ρύθμιση για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις των οποίων ο τζίρος δεν ξεπερνά τα 2 με 2,5 εκατ. ευρώ. Η πρόβλεψη, με βάση και τον νόμο του 2014, είναι να υπάρξει ακόμη και διαγραφή χρεών στις τράπεζες αλλά υπό όρους. Όπως, για παράδειγμα, να διερευνηθεί η προσωπική περιουσία του ιδιοκτήτη της εταιρείας κι αν έχει τη δυνατότητα να πληρώσει αλλά δεν το κάνει ως… στρατηγικός κακοπληρωτής. Επίσης, θα πρέπει να έχουν προηγηθεί ρυθμίσεις οφειλών στην εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία. Το ποσό της διαγραφής που προέβλεπε ο «νόμος Δένδια» ήταν έως 500 χιλ. ευρώ, κάτι που σήμερα εξετάζει η κυβέρνηση και οι τράπεζες αν πρέπει να αυξηθεί ή να είναι μικρότερο.

Μπαίνει «ρήτρα ανάπτυξης» και «ρήτρα εργασίας» στη ρύθμιση. Δηλαδή, οι επιχειρηματίες που θα καλούνται να αποδεχθούν την αναδιάρθρωση δανείων θα πρέπει να δεσμεύονται για συγκεκριμένες αναπτυξιακές κινήσεις που θα δώσουν ώθηση στην εταιρεία τους. Παράλληλα, θα πρέπει να διασφαλίζουν συγκεκριμένες θέσεις εργασίας. Υπενθυμίζεται ότι με βάση παλαιότερη μελέτη, οι επιχειρήσεις με οφειλές ύψους άνω των 40 δισ. ευρώ υπολογίζονται σε 180 χιλιάδες και το σχέδιο αναδιάρθρωσης των δανείων θα διασφαλίσει 350.000 θέσεις εργασίας. Από τις 180.000 επιχειρήσεις, οι 165.000 είναι μικρές -από αυτές οι 100.000 έχουν οφειλές η κάθε μια έως 45.000 ευρώ- περίπου 1.000 είναι πολύ μεγάλες, 10.000 είναι μεγάλες επιχειρήσεις και οι υπόλοιπες είναι αγροτικές επιχειρήσεις.

«Ενεργητική διαχείρηση»

Η ρύθμιση με βάση τον «νόμο Δένδια» προβλέπει για τις επιχειρήσεις με τζίρο έως 2,5 εκατ. ευρώ, «κούρεμα» 50% των οφειλών σε τόκους, κεφάλαιο και προσαυξήσεις δανείων, όχι πάνω από 500 χιλ. ευρώ συνολικά.

Τίθεται σε εφαρμογή η λεγόμενη «ενεργητική διαχείριση», η οποία θα κινείται σε δύο πεδία:

Οι τράπεζες μπαίνουν στις επιχειρήσεις: Είτε μικρές, είτε μεγάλες, οι εταιρείες που αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τα δάνειά τους θα καλούνται σε διαπραγματεύσεις με τους τραπεζίτες. Θα ελέγχεται η βιωσιμότητά τους και θα κατατίθεται ένα πλάνο, η στρατηγική για την επιστροφή σε κερδοφορία (για τις ζημιογόνες) ή ένα σχέδιο επέκτασης που θα φέρει επανεκκίνηση. Πάνω στο σχέδιο αυτό θα μπαίνει σε εφαρμογή η αναδιάρθρωση των δανείων. Τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια θα μετατρέπονται σε μετοχικό κεφάλαιο και οι τράπεζες θα μπαίνουν στο διοικητικό συμβούλιο λαμβάνοντας αποφάσεις πάνω στο στρατηγικό σχέδιο για τη βιωσιμότητα της εταιρείας. Το management ασφαλώς θα συναποφασίζεται, καθώς στόχος θα είναι η εξυγίανση της εταιρείας.

Με βάση τα οικονομικά δεδομένα της επιχείρησης και βεβαίως την προσωπική περιουσία των ιδιοκτητών θα αποφασίζεται το «κούρεμα» στα δάνεια μέχρι συγκεκριμένο ποσό, κι αφού πρώτα έχουν γίνει ρυθμίσεις σε φόρους και εισφορές στα Ταμεία. Βασικό σημείο της διαδικασίας θα είναι η κατηγοριοποίηση των εταιρειών σε βιώσιμες και μη βιώσιμες.

Ανάλογα με τα χαρακτηριστικά θα επιλέγεται ο τρόπος εξυγίανσης που θα περιλαμβάνει ακόμη και πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων. Βεβαίως, πιο σκληρές θα είναι οι τράπεζες για τους «στρατηγικούς κακοπληρωτές», τους μετόχους δηλαδή που δεν πληρώνουν με… σύστημα και οι οποίοι θα απομακρύνονται από την εταιρεία.

Το δεύτερο πεδίο έχει να κάνει με την πώληση επιχειρηματικών δανείων σε ξένα funds. Το σενάριο αυτό φαίνεται να έχει «κλειδώσει», ενώ αποκλείστηκε η πώληση «πακέτων» μη εξυπηρετούμενων στεγαστικών δανείων. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη ξένα funds διερευνούν την ελληνική αγορά και συγκεκριμένους κλάδους (τουρισμός, εμπόριο) κατηγοριοποιώντας τις εταιρείες σε βιώσιμες και μη βιώσιμες.

Με την απελευθέρωση της αγοράς «κόκκινων» δανείων οι fund managers θα μπαίνουν ουσιαστικά, στις εταιρείες αποκτώντας μετοχικό κεφάλαιο έναντι του δανείου που έχουν αποκτήσει. Θα κατατίθεται το business plan που θα προβλέπει σειρά κινήσεων για την ανασυγκρότηση της προβληματικής εταιρείας. Και στη περίπτωση αυτή θα μπορεί να γίνει «κούρεμα» δανείων και μετά τη μελέτη βιωσιμότητας θα μπαίνει σε εφαρμογή το σχέδιο που θα έχει αποφασιστεί. Αν μια εταιρεία εμφανίζει προοπτικές ανάπτυξης θα στηρίζεται με νέα κεφάλαια ώστε να γίνει ελκυστική σε περίπτωση απόφασης για πώληση. Αλλιώς, θα ενισχύεται με σκοπό την αύξηση της κερδοφορίας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στη ρύθμιση που θα προωθηθεί σύντομα θα προβλέπεται και η δημιουργία κοινοπρακτικών σχημάτων, στα οποία θα μετέχουν τράπεζες και εξειδικευμένες εταιρείες διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων δανείων, με στόχο την εξεύρεση κεφαλαίων για τη χρηματοδότηση βιώσιμων εταιρειών. Ετσι θα επιχειρείται η είσπραξη μέρους των δανείων και θα επιλέγονται συναινετικές λύσεις, ακόμη και κατασχέσεις, πλειστηριασμοί, διαγραφή χρεών.

Αναφορικά με τις μεγάλες επιχειρήσεις που έχουν «κόκκινα» δάνεια εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, η διαπραγμάτευση γίνεται με κάθε μία από αυτές με δύο βασικούς στόχους: 1. Να βρεθούν οι καλύτερες λύσεις προκειμένου να στηριχθούν, να μην καταρρεύσουν και να μη μείνουν στον δρόμο χιλιάδες εργαζόμενοι. 2. Να πάρουν οι τράπεζες μέρος από τα δάνεια και να κάνουν τα πάντα, προκειμένου να μην τα χάσουν όλα. «Είναι καλύτερη η ρύθμιση με κούρεμα χρέους και σχέδιο αναδιάρθρωσης, ένα Μνημόνιο στις επιχειρήσεις δηλαδή, παρά να πτωχεύσουν, να αυξηθεί η ανεργία και οι τράπεζες, αλλά και το Δημόσιο και τα Ταμεία, να μην πάρουν ούτε ευρώ», τονίζει στέλεχος της αγοράς.

ΣΕ ΔΥΟ ΚΙΝΗΣΕΙΣ

Το χρονοδιάγραμμα των αλλαγών

Το αρχικό χρονοδιάγραμμα που υπήρχε για τη ρύθμιση των επιχειρηματικών δανείων φαίνεται ότι πάει πίσω εξαιτίας της ανακεφαλαιοποίησης, ωστόσο τα βήματα που θα ακολουθηθούν είναι τα εξής:

Το πρώτο βήμα, μέχρι τους πρώτους μήνες του νέου έτους, είναι να εντοπιστούν οι μεγαλο-οφειλέτες και να ξεχωρίσουν οι βιώσιμες από τις μη βιώσιμες επιχειρήσεις.

Το δεύτερο βήμα είναι η δημιουργία θεσμικού πλαισίου για την εκκαθάριση των απολύτως προβληματικών εταιρειών. Ακόμη και εκπλειστηριασμοί και κατασχέσεις θα προβλέπονται.

Οι ανακεφαλαιοποιημένες πλέον τράπεζες θα πρέπει μέσα στο 2016 να ενημερώνουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα για την πορεία των μη εξυπηρετούμενων δανείων. Επίσης, θα είναι υποχρεωμένες να παρουσιάζουν σχέδιο επιτάχυνσης της αναδιάρθρωσης των μεγάλων επιχειρήσεων.

Επιπλέον πρέπει να υπάρξουν αλλαγές στον Κώδικα Δεοντολογίας της ΤτΕ προς την κατεύθυνση των ομαδικών αναδιαρθρώσεων δανείων, ενώ θα πρέπει να εισαχθεί πρόγραμμα αξιολόγησης των διοικητικών συμβουλίων των τραπεζών. Ομοίως και στο ΤΧΣ πρέπει να μπει διαδικασία αξιολόγησης.

«ΨΑΛΙΔΙ» 50% ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ

Τι προέβλεπε ο «νόμος Δένδια»

Η ρύθμιση προέβλεπε για τις επιχειρήσεις με τζίρο έως 2,5 εκατ. ευρώ, «ψαλίδι» 50% των οφειλών σε τόκους, κεφάλαιο και προσαυξήσεις δανείων. Η επιλογή αυτή, ωστόσο, είναι αποκλειστικά απόφαση της τράπεζας.

Επίσης, σύμφωνα με τον νόμο του περασμένου έτους, οι μεγάλες επιχειρήσεις θα μπορούν να ρυθμίσουν τις υποχρεώσεις τους, μέσω της δικαστικής οδού, εφόσον συναινούν πιστωτές (στις οποίες περιλαμβάνονται και οι τράπεζες) που εκπροσωπούν τουλάχιστον 50,1% του συνόλου των απαιτήσεών τους.

Ισχυρός είναι και ο λόγος των τραπεζών στην περίπτωση της αίτησης υπαγωγής στην έκτακτη διαδικασία ειδικής διαχείρισης, η οποία υποβάλλεται από πιστωτή ή πιστωτές του οφειλέτη, στους οποίους περιλαμβάνεται τουλάχιστον ένα χρηματοδοτικό ίδρυμα, οι οποίοι εκπροσωπούν τουλάχιστον το 40% του συνόλου των υποχρεώσεων.

Δικαίωμα υπαγωγής στη ρύθμιση είχαν μικρές επιχειρήσεις και επαγγελματίες που κατά τη χρήση που έληξε στις 21/12/2013 είχαν κύκλο εργασιών έως 2,5 εκατ. ευρώ, δεν έχουν υποβάλει αίτηση για υπαγωγή στις διατάξεις του ν.3869/2010 ή έχουν εγκύρως παραιτηθεί από αυτή, δεν έχουν παύσει τις εργασίες τους, δεν έχουν υποβάλει αίτηση υπαγωγής στον πτωχευτικό κώδικα και δεν έχουν καταδικαστεί -οι φορείς των επιχειρήσεων ή επαγγελματίες- για φοροδιαφυγή ή απάτη σε βάρος του Δημοσίου ή Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΦΚΑ).

Οι διαγραφές αφορούν μία ή περισσότερες πιστώσεις της τράπεζας προς τον οφειλέτη που συνολικά ανά επιλέξιμο οφειλέτη που συνολικά ανά επιλέξιμο οφειλέτη δεν υπερβαίνουν το ποσό των 500.000 ευρώ.

Ισούνται δε τουλάχιστον με το 50% των συνολικών απαιτήσεων του χρηματοδοτικού ιδρύματος κατά του οφειλέτη ή εφόσον είναι μικρότερο, το ποσό που απαιτείται έτσι ώστε μετά τη διαγραφή το υπόλοιπο της απαίτησης της τράπεζας κατά του οφειλέτη να μην υπερβαίνει το 75% της καθαρής περιουσιακής θέσης του ιδίου και των συνοφειλετών.

Κόβει ταχύτητα η γερμανική οικονομία - Επιβραδύνθηκε κατά 0,3%

Ο ρυθμός ανάπτυξης της γερμανικής οικονομίας επιβραδύνθηκε στο... τρίτο τρίμηνο του έτους στο 0,3% από 0,4% στο δεύτερο τρίμηνο, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε η γερμανική στατιστική υπηρεσία και μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg. Σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο του 2014, το ΑΕΠ της Γερμανίας αυξήθηκε κατά 1,7%. Τα στοιχεία αυτά αντιστοιχούν στις προβλέψεις που έκαναν αναλυτές σε έρευνα του Bloomberg.

Η επιδίωξη της Κίνας να μεταβεί από ένα μοντέλο ανάπτυξης βασισμένο στις επενδύσεις σε ένα μοντέλο που θα βασίζεται στην κατανάλωση δημιουργεί κινδύνους για την εξωστρεφή γερμανική οικονομία, καθώς η ίδια δυσκολεύεται να αυξήσει την παραγωγικότητα σε μία κοινωνία που ο πληθυσμός της γερνά. Συγχρόνως, όμως, η χαμηλή ανεργία - ρεκόρ, οι χαλαρές πιστωτικές συνθήκες και το πιο αδύναμο ευρώ έδωσαν στήριγμα στους καταναλωτές και τις εταιρείες της Γερμανίας.

«Οι πρόδρομοι δείκτες εξακολουθούν να δείχνουν απροσδόκητη εμπιστοσύνη ότι θα υπάρξει ανάπτυξη στο μέλλον», δήλωσε οικονομολόγος της Societe Generale στο Λονδίνο, προσθέτοντας: «Αυτό μπορεί να συνδέεται με την εύρωστη αγορά εργασίας, την άνοδο των μισθών με χαμηλό πληθωρισμό και την αυξημένη ζήτηση που προκύπτει από τις εισροές μεταναστών από το καλοκαίρι».

Σε μία ένδειξη των δυσκολιών στο παγκόσμιο εμπόριο, η εταιρεία Hamburger Hafen & Logistik αναμένει «ισχυρή μείωση» στους όγκους των εμπορευμάτων φέτος λόγω της επιβράδυνσης της κινεζικής οικονομίας, που είναι ο κορυφαίος εμπορικός εταίρος της Γερμανίας, και ενώ η Ρωσία σημειώνει την πιο μακρά ύφεση τις δύο τελευταίες δεκαετίες.

ΖΩΝΤΑΝΗ ΣΥΝΔΕΣΗ: ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΚΑΙ ΑΙΜΑΤΟΚΥΛΙΣΜΑ ΑΠΟ ΠΟΛΛΑΠΛΟ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ! ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 28 ΝΕΚΡΟΙ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΑΠΟ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ 60 ΟΜΗΡΟΥΣ ΣΕ ΘΕΑΤΡΟ ΑΠΟ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ! (ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ&BINTEO)

Επίθεση με καλάσνικοφ έγινε απόψε στο εστιατόριο «Le Petit Cambodge», στην οδό 18 Αλιμπέρτ στο 10ο διαμέρισμα στο Παρίσι!
Οπως μεταδίδουν τα γαλλικά ΜΜΕ υπάρχουν 18 νεκροί και αρκετοί τραυματίες.
Πανικός επικρατεί αυτή την ώρα στο Παρίσι καθώς σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν διεθνή ΜΜΕ υπάρχουν πολλοί νεκροί και τραυματίες έπειτα από επίθεση με καλάσνικοφ σε εστιατόριο στην οδό Rue Bichat στο 10ο διαμέρισμα της πόλης.
Η επίθεση έγινε σε εστιατόριο κοντά στο στάδιο «Σταντ Ντε Φρανς», όπου διεξάγεται ο φιλικός αγώνας Γαλλία – Γερμανία και τον οποίο παρακολουθεί ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, που απομακρύνθηκε άμεσα!
Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου εδώ

Πολλαπλό τρομοκρατικό χτύπημα με τουλάχιστον 26 νεκρούς στο Παρίσι

Επίθεση σε εστιατόριο, σε μπαρ και στο Stade de France την ώρα που ήταν σε εξέλιξη ο φιλικός αγώνας Γαλλίας-Γερμανία - Οι αρχές απομάκρυναν τον Ολάντ από το Στάδιο - Πληροφορίες ότι οι αρχές βρήκαν δυο διαμελισμένα πτώματα στο Στάδιο!

Τουλάχιστον 26 άνθρωποι έχασαν το βράδυ της Παρασκευής τη ζωή τους και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν έπειτα από τρεις επιθέσεις που σημειώθηκαν στο κέντρο της πόλης, ενώ μέχρι και αυτή την ώρα ακούγονται πυροβολισμοί από διάφορα κεντρικά σημεία.
Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου εδώ
http://www.protothema.gr/world/article/527059/alert-polloi-nekroi-apo-purovolismous-sto-parisi-/

Ο ΣΥΡΙΖΑ εισάγει το σύνδρομο του “αμφί” στην πολιτική Εισερχόμενα x

Γράφει ο Όθων Ιακωβίδης
Χθες, είχαμε τη μεγάλη απεργία των μεγάλων κομματοτρεφομένων και κομματοτρεφόντων...
συνδικάτων που συνεισέφεραν μεγάλως στη δημιουργία της τρέχουσας μεγάλης καταστροφής.

Όλα μεγάλα, αλλά ακόμη μεγαλύτερη ήταν η έκπληξη που επεφύλασσε στους πολίτες η νέα πολιτική τακτική της “πρώτη φορά αριστεράς” κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ !!

Αναφέρομαι στην, προς τους πολίτες, προτροπή του τμήματος εργατικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ (δηλαδή του κόμματος που δημιουργεί με τις ανάλγητες αποφάσεις του την αιτία της απεργίας) να συμμετάσχουν στην πανελλαδική απεργία, τασσόμενο (το τμήμα εργ. πολιτικής) στο πλευρό αυτών που βασανίζονται από τις αποφάσεις του κόμματος που τους βασανίζει, στο πλευρό του οποίου βρίσκεται (το τμήμα εργ. πολιτικής) !!!!!!!!

Δηλαδή, βασανίζων και βασανιζόμενος, διώκων και διωκόμενος, βιαστής και βιαζόμενος, ενεργητικότητα και παθητικότητα, μέσα από μία “αμφιφυλοφιλική” πολιτική σύλληψη, ταυτίστηκαν στο ίδιο πρόσωπο !!!!

Ο ΣΥΡΙΖΑ, με τη νέα αυτή τακτική του, διεκδικεί την, για πρώτη φορά στην ιστορία (σύμφωνα με τις δικές μου γνώσεις) και την ιδιότητα του κόμματος “αμφί” (και επί το λαϊκότερον, “μπινές”).

Ο Τάσσος Κουράκης (βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ), εκφράζοντας αυτό ακριβώς το πνεύμα, προέβη σε βαρυσήμαντη δήλωση: “Όσο πιο μεγάλη είναι η συμμετοχή, τόσο ισχυροποιεί και τη θέση της κυβέρνησης απέναντι στους δανειστές”.

Και, αμέσως, μετά, γυρνώντας δίπλα, στον κομματικό σύντροφο που τον συντρόφευε, του είπε χαμηλόφωνα: - Κι όσο πιο μικρή είναι η συμμετοχή, τόσο ισχυροποιεί τη θέση της κυβέρνησης απέναντι στο Λαό που δείχνει πως δεν αντιστέκεται. Και του' κλεισε πονηρά το μάτι !

Η κομματοκρατία τώρα, (με “πρώτη φορά Αριστερά” κυβέρνηση) απογειώνεται σε άλλα επίπεδα, φευγάτα κι άπιαστα !

Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου 2015

EKTAKTO: Μακελειό στο Παρίσι: Επίθεση με 4 νεκρούς και 7 τραυματίες [photos]

Μακελειό απόψε στο Παρίσι με νεκρούς και τραυματίες, όταν εκδηλώθηκαν σχεδόν ταυτόχρονα τρείς αιματηρές επιθέσεις σε κεντρικά σημεία της πόλης...

Οπως μεταδίδουν τα γαλλικά ΜΜΕ η πρώτη επίθεση έγινε με καλάσνικοφ στο εστιατόριο «Le Petit Cambodge», στην οδό 18 Αλιμπέρτ στο 10ο διαμέρισμα στο Παρίσι. Από την επίθεση υπάρχουν 2 νεκροί και 7 τραυματίες από την επίθεση στο εστιατόριο!

Η άλλη έγινε στο στάδιο «Σταντ Ντε Φρανς», όπου διεξάγεται ο φιλικός αγώνας Γαλλία - Γερμανία και τον οποίο παρακολουθεί ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έγιναν τρεις εκρήξεις χειροβομβίδων κοντά στο γήπεδο και βρέθηκαν δύο διαμελισμένα πτώματα (λένε αστυνομικές πηγές).

Ο Ολάντ σύμφωνα με πληροφορίες, απομακρύνθηκε άμεσα από τους άνδρες της προσωπικής του ασφάλειας.

Τα γαλλικά ΜΜΕ μιλούν για 3 επεισόδια με πυροβολισμούς σε 3 διαφορετικά σημεία μέσα στο Παρίσι καθώς αναφέρουν τοποθέτηση βόμβας σε σταθμό τρένου.

Το CNN λίγο μετά τις 23:30 κάνει λόγο για 12 νεκρούς, ενώ οι δράστες αναφέρεται ότι έχουν κρυφτεί στο θέατρο Bataclan.Τι θα ισχύσει τελικά για τους πλειστηριασμού;

Οι δανειστές συνεχίζουν την ασφυκτική πίεση...
για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας και οι φόβοι για σκληρή λύση, εντείνονται περισσότερο.

Πάντως ούτε και χθες έκλεισε η συμφωνία με τους δανειστές με τα ανοικτά μέτωπα να παραμένουν και με την κυβέρνηση να εκφράζει την αισιοδοξία της ότι μέσα στο Σαββατοκύριακο θα ολοκληρωθούν οι συνομιλίες.

Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, η απόσταση παραμένει μεγάλη στο θέμα της διαχείρισης των «κόκκινων» δανείων και την απελευθέρωση των πλειστηριασμών που ζητούν επιτακτικά οι εκπρόσωποι των δανειστών. Στοιχεία διαρκώς ανταλλάσονται με όλα τα δυνατά σενάρια, ακόμα και για όρια προστασίας κάτω και από αντικειμενική αξία ακινήτων 180.000 ευρώ. Σύμφωνα με έγγραφα που παρουσίασε χθες το γερμανικό πρακτορείο MNI, η τρόικα εχει απορρίψει την ελληνική πρόταση που κάλυπτε το 65% των «κόκκινων δανείων», ενώ η νέα αναθεωρημένη πρόταση που θα συζητηθεί και σήμερα προστατεύει περίπου το 25% με 30% των περιπτώσεων, ενώ προβλέπει ότι θα υπάρξει πλήρης απελευθέρωση των πλειστηριασμών από τον Ιανουάριο του 2018 και μετά.

Το ΜΝΙ επικαλείται, μάλιστα, έγγραφα με ημερομηνίες 8 και 10 Νοεμβρίου οπότε και συνεδρίασαν το EuroWorking Group, το Eurogroup και το Ecofin.

Σύμφωνα με υψηλόβαθμο αξιωματούχος που επιβεβαίωσε τη θέση αυτή των δανειστών, η πρόταση για προστασία του 55% των δανείων απορρίφθηκε από το Eurogroup ως πολύ γενναιόδωρη.

ΒΟΜΒΑ: Αντίο 100 δόσεις; Τα βρήκαν Κυβέρνηση και Θεσμοί;

Σύμφωνα με πληροφορίες...
Κυβέρνηση και Θεσμοί φαίνεται να έφτασαν σε συμφωνία για τις 100 δόσεις.

Από τον επόμενο χρόνο (2017) όποιος πολίτης καθυστερεί έστω και μία μέρα την καταβολή της δόσης θα βγαίνει εκτός ρύθμισης και θα ζητείται η αποληρωμή ολόκληρου του ποσού. 

Βέβαια ο οφειλέτης θα έχει το δικαίωμα να υπαχθεί στην ρύθμιση των δώδεκα δόσεων όπου το ποσόν της μηνιαίας καταβολής όπως είναι κατανοητό είναι πολύ μεγαλύτερο. 

Για όσους δεν μπορούν να το πληρώσουν ο δρόμος προς την κάτασχεση από την εφορία, αν δεν έχουν προλάβει οι τράπεζες θα είναι ανοικτός με σύντομες διαδικασίες

Κώστας Μπακογιάννης/Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας/ΔΤ: Συνάντηση Μπακογιάννη-Cretu στις Βρυξέλλες

Λαμία, 13 Νοεμβρίου 2015
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνάντηση Μπακογιάννη-Cretu στις Βρυξέλλες
Κώστας Μπακογιάννης: Είμαστε δυνατή ομάδα

Με την Επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής Corina Cretu συναντήθηκε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης στις Βρυξέλλες. Αντικείμενο της συνάντησης αποτέλεσαν τα περιθώρια αύξησης της χρηματοδότησης προς την Περιφέρεια, μέσω της μόχλευσης πόρων, η πρόταση Μπακογιάννη για την δημιουργία του επιχειρηματικού πάρκου και η συνολική παρέμβαση στον Ασωπό, αλλά και η κατασκευή του δικτύου φυσικού αερίου στη Λαμία, τη Χαλκίδα, τη Λιβαδειά, τη Θήβα, το Καρπενήσι και την Άμφισσα. Τέλος, συζητήθηκαν οι δυνατότητες άντλησης πόρων για μεγάλα έργα μεταφορών μέσα από το πρόγραμμα CEF (connecting Europe facility).
Αμέσως μετά τη συνάντηση ο κ. Μπακογιάννης δήλωσε: «Μόνο θετικές εντυπώσεις μπορώ να μεταφέρω μετά τη συνάντηση αυτή. Χαίρομαι γιατί φαίνεται ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από την πλευρά της Επιτροπής για το μεγάλο εγχείρημά μας στον Ασωπό. Ήρθαμε με πολύ συγκεκριμένες και μελετημένες προτάσεις που μπορούν να πείσουν τους πάντες ότι έχουμε την τεχνογνωσία και το σχέδιο για να μετατρέψουμε αυτό το μείζον περιβαλλοντικό πρόβλημα σε ευκαιρία ανάπτυξης. Δουλεύουμε πολύ για κάτι που δεν είναι απλώς όνειρο, αλλά στόχος που θα πετύχουμε, γιατί είμαστε δυνατή ομάδα».

Ρουμάνοι ψώνιζαν με πλαστά ευρώ στην Εύβοια

Κατάφεραν να εξαπατήσουν δυο επιχειρηματίες πληρώνοντάς τους με... πλαστά χαρτονομίσματα των 50 ευρώ για τα ευτελούς αξίας εμπορεύματα που αγόρασαν, αλλά ο τρίτος αντιλήφθηκε αμέσως την πλαστότητα και έβαλε τέλος στην δράση των δυο Ρουμάνων παραχαρακτών.

Ο 49χρονος ιδιοκτήτης του περιπτέρου στο Βασιλικό Ευβοίας ενημέρωσε αμέσως αστυνομικούς και έδωσε την περιγραφή και τα στοιχεία κυκλοφορίας του Ι.Χ. αυτοκινήτου με το οποίο διέφυγαν οι δυο αλλοδαποί. Μετά από επίμονες αναζητήσεις στην περιοχή, οι παραχαράκτες ηλικίας 29 και 42 χρόνων εντοπίστηκαν στην Ερέτρια και συνελήφθησαν.

Όπως διαπιστώθηκε, είχαν ήδη πληρώσει με πλαστά χαρτονομίσματα ονομαστικής αξίας 50 ευρώ σε δύο εμπορικά καταστήματα στο Βασιλικό και στην Ερέτρια. Τα κίβδηλα χρήματα κατασχέθηκαν από τους αστυνομικούς, όπως και τα προϊόντα που αγοράστηκαν με αυτά, ενώ οι δυο Ρουμάνοι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκίδας κατηγορούμενοι για κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων κατά συναυτουργία.

Ήθελαν να παντρευτούν Παρασκευή και 13 και δείτε τι έπαθαν...

Η Michelle Moore και ο Daniel Joyce αποφάσισαν να αψηφήσουν τις προλήψεις που «συνοδεύουν» το συνδυασμό Παρασκευή και 13 και... 
ενώθηκαν με τα ιερά δεσμά του γάμου την πιο «άτυχη» μέρα των βρετανικού- και όχι μόνο-ημερολογίου.

Μάλλον έχουν πλέον αναθεωρήσει την άποψή τους αυτή…

Καθώς ο γάμος τους, αντί για παραμυθένιος, θύμιζε περισσότερο ιστορία τρόμου καθώς η τέντα κατέρρευσε υπό την καταρρακτώδη βροχή που έπεφτε και την ώρα της δεξίωσης ξέσπασε φωτιά. Επίσης ένα κοριτσάκι μόλις τριών μηνών, ανιψιά της νύφης, χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο καθώς υπέστη αλλεργικό σοκ.

Οι συμφορές άρχισαν δύο ημέρες πριν τη μεγάλη μέρα όταν στήθηκε η τέντα που θα φιλοξενούσε τη γαμήλια δεξίωση, στον κήπο του σπιτιού της μαμάς της Michelle, της Viv.

Η οικογένεια βρισκόταν στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννη, στο Rhosymedre της Βόρειας Ουαλίας, για την πρόβα του γάμου. Όταν γύρισαν στο σπίτι ανακάλυψαν πως η τέντα είχε καταρρεύσει λόγω της καταρρακτώδους βροχής καταστρέφοντας τραπέζια, καρέκλες, μαχαιροπήρουνα, ποτήρια και χειροποίητες πετσέτες.

Έπειτα από αγωνιώδη αναζήτηση εναλλακτικού χώρου, η γαμήλια δεξίωση μεταφέρθηκε στο George Edwards Hall στο Cefn Mawr.

Η τελετή πήγε καλά και μετά άλλο ένα απρόοπτο χάλασε το σκηνικό: η μόλις τριών μηνών ανιψιά της Moore, γέμισε εξανθήματα και άρχισε να πρήζεται. «Ήταν φρικτό, περιμέναμε με αγωνία να μάθουμε από τους γιατρούς πώς ήταν η μικρή», αφηγείται η Michelle. «Μάλλον έπαθε κάποιο αλλεργικό σοκ ίσως από ένα σπρέι που χρησιμοποιήθηκε στα λουλούδια του στολισμού, αλλά θα γινόταν καλά. Μόνο έτσι χαλαρώσαμε και αρχίσαμε να απολαμβάνουμε τη μέρα».

Αλλά η «γκαντεμιά» της ημέρας είχε ακόμα έναν άσσο στο μανίκι: Ενώ η δεξίωση βρισκόταν σε εξέλιξη και όλοι χόρευαν, άρχισε να βγαίνει καπνός από έναν ενισχυτή στην πίστα.

«Δεν χρειάστηκε να εκκενώσουμε το χρόνο αλλά υπήρχε μία φρικτή μυρωδιά», λέει η Michelle.

Παρά τα απρόοπτα η 19χρονη ήταν αποφασισμένη να απολαύσει τη μεγάλη μέρα της με τον 24χρονο αγαπημένο της.

«Η μαμά μου έκανε τόσα πολλά για τις προετοιμασίες του γάμου και ήμουν τόσο στεναχωρημένη όταν η τέντα κατέρρευσε. Αλλά όλοι πέρασαν τελικά καλά και όλα ήταν ωραία», καταλήγει.

Δείτε το νέο διάφανο 20ευρώ που θα κυκλοφορήσει σε λίγες μέρες [photo]

Φρένο στους παραχαράκτες 

«Το ολόγραμμα δεν μπορεί να αναπαραχθεί με μια απλή έγχρωμη φωτοτυπία» εξηγεί... ο Καρλ Λούντβιχ Τίλε. Και αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό μια και συχνά πλαστά χαρτονομίσματα των πέντε ή των δέκα ευρώ δεν ήταν παρά έγχρωμες φωτοτυπίες. Με το νέο ολόγραμμα δεν θα είναι πλέον δυνατόν κάτι τέτοιο. 

Γενικότερα πάντως το εικοσάευρο ήταν το «αγαπημένο» χαρτονόμισμα των παραχαρακτών το πρώτο εξάμηνο του 2015. Στη Γερμανία το ποσοστό αυτό κυμάνθηκε στο 41% ενώ αντίθετα τα πλαστά πεντάευρα αποτελούσαν το 48%. 

Το εικοσάευρο σύμφωνα και με τον Μάριο Ντράγκι, πρόεδρο της ΕΚΤ, είναι το χαρτονόμισμα που χρησιμοποιείται περισσότερο στην Ευρωζώνη. Οι προετοιμασίες για την έκδοσή του βρίσκονται στην τελική ευθεία. 4,3 δισεκατομμύρια χαρτονομίσματα θα διανεμηθούν σε τράπεζες, αυτόματα μηχανήματα ή ανταλλακτήρια συναλλάγματος. Θα ζυγίζουν συνολικά 4.300 τόνους και θα μπορούσαν να καταλάβουν μια συνολική επιφάνεια 5.767 σταδίων ποδοσφαίρου. 

Τα παλιά εικοσάευρα δεν χάνουν την αξία τους 

Σύμφωνα με στοιχεία της Ομοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας αυτή τη στιγμή κυκλοφορούν 18,1 δισεκατομμύρια χαρτονομίσματα αξίας 1,05 τρισεκατομμυρίων ευρώ και από αυτά τα 3,3 δισεκατομμύρια είναι εικοσάευρα. 

Οι καταναλωτές θα πρέπει πάντως να έχουν υπομονή μέχρι όλοι να αποκτήσουν ένα νέο εικοσάευρο. Όταν εισήχθη το νέο πεντάευρο χρειάστηκαν τρεις μήνες μέχρι όλοι να αποκτήσουν το νέο χαρτονόμισμα. Ωστόσο τα παλιά εικοσάευρα δεν χάνουν ούτως ή άλλως την αξία τους αλλά σιγά - σιγά θα αποσυρθούν. 

Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Κεντρική Τράπεζα εδώ και εννέα μήνες εκπαιδεύονται όσοι χειρίζονται αυτόματα μηχανήματα συναλλαγών όπως για παράδειγμα τα αυτόματα εκδοτήρια εισιτηρίων στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Στη Γερμανία 27.400 μηχανήματα θα πρέπει να αναπροσαρμοστούν.

Μεγάλη προσοχή: Έρχονται οι πιο κρύες ημέρες του Νοεμβρίου - Ποιες ημερομηνίες θα παγώσουμε

Οι πρώτες ημέρες του Νοεμβρίου δεν μπορεί να πει κανείς ότι ήταν ιδιαίτερα κρύες για την εποχή.
Πως όμως θα εξελιχθεί σύμφωνα με τις προβλέψεις ο καιρός;
Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής προβλέψεις το πρώτο 20ήμερο του μήνα στην Αττική το θερμόμετρο δεν θα πέσει κάτω από τους 18 με 20 βαθμούς Κελσίου τις θερμές ώρες της ημέρας. Από τις 21 του μήνα και μετά θα υπάρξουν μέρες που η χαμηλότερη θα είναι στους 10 βαθμούς και η υψηλότερη θερμοκρασία στους 14 βαθμούς Κελσίου.
Δεν θα συμβεί το ίδιο και στην Θεσσαλονίκη που οι χαμηλές θερμοκρασίες όλο το Νοέμβριο θα είναι μονοψήφιες και από τις 20 Νοεβρίου και μετά θα πλησιάζουν το μηδέν!
Οι χιονιάδες όπως εκτιμούν οι μετεωρολόγοι θα έρθουν από τον Δεκέμβριο και δεν αποκλείονται 2 κύματα: το ένα το Δεκέμβριο και το άλλο προς τον Φεβρουάριο, με χιόνια να πέφτουν σε πεδινές ίσως και παραθαλάσσιες περιοχές.

Βρέθηκε νεκρός στην διώρυγα της Κορίνθου χωρίς ούτε ένα στοιχείο

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε 47χρονος, πρωινές ώρες χθες το πρωί, από...
τη θαλάσσια περιοχή της διώρυγας Κορίνθου.

Διακομίσθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας.

Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου 2015

ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΒΙΓΓΟΣ

ΝΕΟΤΕΡΑ...ΛΑΡΙΣΑ...Αλβανός σκότωσε κι έκοψε τα γεννητικά όργανα 21χρονου Αλβανού … εραστή της γυναίκας του… για λόγους τιμής!

Ο 21χρονος Ντάνιελ βρέθηκε νεκρός τον περασμένο Ιούλιο στη Λάρισα
Η χαροκαμένη μάνα του τώρα για πρώτη φορά λύνει την σιωπή της….Μεταξύ άλλων στην συγκλονιστική της εξομολόγηση αποκάλυψε, ότι παρακαλούσε την ερωμένη του γιου της να τον αφήσει αλλά και ότι πίστευε πως ο σύζυγός της που κατηγορείται και που έχει ομολογήσει το έγκλημα, όχι μόνο το είχε σχεδιάσει, αλλά είχε και συνεργό.
Διάβασε αναλυτικά το χρονικό της υπόθεσης
Το βράδυ της Πέμπτης 23 Ιουλίου του 2015 επιστρέφοντας από τη δουλειά του, τα ίχνη του Ντανιέλ, 21 ετών, από την Αλβανία, που έμενε μόνιμα σε χωριό της Λάρισας, χάθηκαν. Κατά τις 2 το βράδυ ο πατέρας του τηλεφώνησε.
Ο Ντανιέλ του είπε απλά στο τηλέφωνο ότι ήταν βόλτα και έκλεισε απότομα το τηλέφωνο. Την επόμενη ημέρα, η μητέρα μαζί με τον άλλο ανήλικο γιο της πήγαν στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής και ενημέρωσαν τις αρχές για την εξαφάνιση.
Το Σάββατο 25 Ιουλίου η μητέρα ενημερώθηκε από τις αρχές ότι ο 21χρονος εντοπίστηκε νεκρός περίπου 10 χιλιόμετρα μακριά από το χωριό. Όπως αναφέρει φίλος του θύματος, σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση ο θάνατος του 21χρονου ήταν τραγικός. Αρχικά ο δράστης τον χτύπησε μάλλον με σίδερο στο κεφάλι, στη συνέχεια του έκοψε τα γεννητικά του όργανα και έβαλε φωτιά στη σορό.
Για τη δολοφονία κατηγορείται ένας 40χρονος συντοπίτης του Ντανιέλ, ο οποίος έχει ομολογήσει την πράξη του.
Στις 29 Ιουλίου 2014, την ημέρα των γενεθλίων του Ντανιέλ, σε πάρτι που είχε διοργανώσει, γνώρισε από κοινούς φίλους, την Μπρούνα Λούπη, μια κοπέλα γύρω στα 30.
Αρχικά δεν γνώριζε ότι ήταν παντρεμένη με τρία παιδιά, όπως λέει η μητέρα του. Σύναψε σχέση μαζί της, η οποία κράτησε σύμφωνα με την μητέρα του 21χρονου μέχρι τον Ιανουάριο του 2015. Η κοπέλα έμενε αρχικά σε άλλο χωριό της Λάρισας, μαζί με τα τρία της παιδιά και έκανε διάφορες δουλειές. Το διάστημα που το θύμα είχε σχέση με την γυναίκα του κατηγορούμενου, τα τρία της παιδιά ηλικίας 11, 7 και 4 ετών τα κλείδωνε στο σπίτι και έβγαιναν σαν κανονικό ζευγάρι, όπως λέει η μητέρα θύματος.
Η μητέρα ισχυρίζεται ότι όταν ο γιος της έμαθε ότι ήταν παντρεμένη την χώρισε. Επισημαίνει δε ότι μετά τον χωρισμό, η παντρεμένη δεν τον άφηνε σε ησυχία και του τηλεφωνούσε συνεχώς. Επίσης, η μητέρα ισχυρίζεται ότι όταν πλέον είχαν χωρίσει, η παντρεμένη μαζί με τα παιδιά της είχε μετακομίσει στο χωριό Κάτω Σωτηρίτσα της Λάρισας και εργαζόταν για περίπου ένα μήνα στην συγκομιδή των κερασιών. Κατά τον μήνα αυτό, όπως λένε κάτοικοι της περιοχής, οι επισκέψεις ανδρών στο σπίτι της ήταν συχνές και πολλές.
Οι φήμες για τα καμώματα της παντρεμένης, έφτασαν στα αυτιά του συζύγου της, ο οποίος έλειπε συχνά από το σπίτι, καθώς εργαζόταν ως εργάτης σε οδικά έργα στα Ιωάννινα. Επιστρέφοντας στο χωριό, άρχισε να ακούει διάφορα κουτσομπολιά για την γυναίκα του και μητέρα των τριών παιδιών του, ότι δηλαδή η σύζυγός του είχε πολλούς συντρόφους.
Με τη βοήθεια ενός φίλου του άρχισε να επισκέπτεται τους άνδρες που του είχαν υποδείξει ως εραστές, ζητώντας τους να παραδεχτούν τη σχέση, γιατί ο ίδιος είχε σκοπό να την χωρίσει. Γύρω στις 7 το απόγευμα την Πέμπτη 23 Ιουλίου ο σύζυγος Γιάννης μαζί με έναν φίλο του επισκέφθηκαν έναν καφενείο όπου σύχναζε ένας από τους «εραστές», ο οποίος παραδέχθηκε στον σύζυγο την σχέση του με την γυναίκα του.
Ο 21χρονος, όπως λένε φίλοι και συγγενείς τους, ήταν ένα καλό και εργατικό παιδί. Δούλευε το πρωί σε ένα ψαράδικο και το απόγευμα σε μια ψαροταβέρνα ως σερβιτόρος.
Ο κατηγορούμενος στην απολογία του παραδέχτηκε ότι σκότωσε τον Ντανιέλ. Όπως υποστηρίζει ο δικηγόρος του, ο εντολέας του δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει τον Ντανιέλ. Μπήκε στο αυτοκίνητο με τη θέλησή του και πήγαν σε περιοχή έξω από το χωριό για να μιλήσουν και να του ζητήσει να αφήσει τη γυναίκα του. Πάνω στην συζήτηση όμως τα πράγματα ξέφυγαν κι έγινε το κακό.
Πηγή ➤