Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου 2015

«Με έσωσε το iPhone μου»! Η συγκλονιστική μαρτυρία επιζήσαντα από το μακελειό της Καλιφόρνια! (PHOTOS)

Οι ιστορίες των ανθρώπων που κατάφεραν να ξεφύγουν από τη σφαγή στο San Bernandino αφήνουν μια αχτίδα ελπίδας στην ανθρωπότητα.
Ένας άντρας κατάφερε να γλιτώσει για μόλις μερικά χιλιοστά, όταν μία σφαίρα εξοστρακίστηκε από το iPhone που είχε στην τσέπη του πουκαμίσου του. 
Ο Kevin Ortiz, 24 ετών δέχτηκε πέντε σφαίρες. Δύο στον ένα μηρό, δύο στο χέρι και μία στον ώμο στην προσπάθειά του να καλυφθεί κάτω από ένα τραπέζι. Παραλίγο, μία έκτη σφαίρα θα καρφωνόταν στο στήθος του με θανάσιμε συνέπειες, όμως το κινητό του έσωσε τη ζωή.
Ήταν ένας από τους 35 που χτυπήθηκαν στο μακελειό, εκ των οποίων οι 14 νεκροί και 4 σε κρίσιμη κατάσταση.
Η μητέρα του δήλωσε ότι βρίσκεται σε κατάσταση ανάρρωσης και βαθύτατα στεναχωρημένος επειδή γνώριζε πολλούς από τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους.

ΑΓΡΙΟ ΦΟΝΙΚΟ: Νεκρός 23χρονος με σφαίρα στο κεφάλι και τραυματίας ο πατέρας του

Ενέδρα θανάτου έστησαν άγνωστοι σε βάρος ενός 50χρονου και του γιου του, στη Λάρισα στην περιοχή των Τεμπών στα Αμπελάκια...


Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως πατέρας και γιος δέχθηκαν πυροβολισμούς ευρισκόμενοι μέσα σε αυτοκίνητο από άγνωστους μέχρι στιγμής δράστες.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα onlarissa.gr, ο 23χρονος βρέθηκε νεκρός, ενώ ο 50χρονος πατέρας του φέρεται να νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στην Ορθοπεδική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πατέρας του νεαρού, φέρεται μετέφερε τον γιο του βαριά τραυματισμένο από σφαίρα στο κεφάλι στις πέντε τα ξημερώματα στο νοσοκομείο. Στη συνέχεια αποχώρησε και επέστρεψε λίγη ώρα αργότερα για να νοσηλευτεί καθώς είχε και εκείνος τραυματιστεί.

Ο 23χρονος εξέπνευσε λίγες ώρες αργότερα.

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση της αστυνομίας που έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη των δραστών.

Σύνοψη δεύτερης ημέρας του Ευρωπαϊκού Συνεδρίου που διοργάνωσε η ΓΣΕΒΕΕ και το ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ

Ολοκληρώθηκε η διήμερη συνάντηση των Αθηνών για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που διοργάνωσε η ΓΣΕΒΕΕ και το ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ. Στη σημερινή απογευματινή συνεδρίαση μίλησαν στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Υπουργοί της Κυβέρνησης, μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στελέχη των Ευρωπαϊκών οργανώσεων για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, των ερευνητικών ινστιτούτων για τις ΜμΕ, της ηγεσίας της UEAPME (Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Βιοτεχνικών, Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων) καθώς επίσης των Ευρωπαϊκών και Ελληνικών Τραπεζικών Ιδρυμάτων.
Πρώτος ομιλητής της αποψινής συνεδρίασης με συντονιστή τον Γενικό Γραμματέα της ΓΣΕΒΕΕ, κ. Γ. Κουράση, ήταν ο Υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, κ. Γ. Σταθάκης:
«Για τη συμφωνία: Η κυβέρνηση έχει υπογράψει μια συμφωνία με πολύ συγκεκριμένο οδικό χάρτη και με πολύ συγκεκριμένους δημοσιονομικούς στόχους. Ο πρώτος αφορά την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης συζητήσεων με τους εταίρους και την επιτυχή ολοκλήρωση των 48 προαπαιτουμένων. Ο δεύτερος αφορά την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών η οποία ολοκληρώνεται, ο τρίτος την αξιολόγηση στο αμέσως επόμενο διάστημα και ο τέταρτος την επαναδιαπραγμάτευση της βιωσιμότητας του μακροχρόνιου χρέος από το 2022 έως το 2048.
Για την ανάπτυξη: Ένα από τα βασικά αιτήματα της συμφωνίας αφορά την επιστροφή της χώρας σε τροχιά ανάπτυξης. Να υπάρξει δηλαδή ένα αναπτυξιακό σχέδιο για τη χώρα που θα κάνει την πραγματική ελληνική οικονομία διεθνώς ανταγωνιστική και βιώσιμη. Το νέο αυτό σχέδιο, το οποίο προβλέπεται να είναι έτοιμο το Μάρτιο του 2016, λαμβάνει υπόψη τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας και προωθεί ένα μοντέλο ανάπτυξης βασισμένο στην εξωστρέφεια, στους κλάδους με υψηλή προστιθέμενη αξία και στο μορφωμένο ανθρώπινο δυναμικό της χώρας. Η ελληνική οικονομία πρέπει να γίνει πιο παραγωγική, πιο εξωστρεφής και να επικεντρωθεί σε δραστηριότητες υψηλής προστιθέμενης αξίας.
Εργαλεία: Η κυβέρνηση αναζητά όλα εκείνα τα χρηματοδοτικά εργαλεία που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν, προκειμένου οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις να αποκτήσουν πρόσβαση σε σταθερή και χαμηλού κόστους χρηματοδότηση. Τρεις είναι οι κατηγορίες των εργαλείων αυτών: η πρώτη κατηγορία αφορά υφιστάμενα εργαλεία τα οποία όμως δεν έχουν αξιοποιθεί, η δεύτερη τα νέα προγράμματα όπως το πακέτο Γιούνκερ, η αξιοποίηση του οποίου προϋποθέτει τη δημιουργία ενός ενδιάμεσου φορέα ανάμεσα στην πληθώρα των επιχειρήσεων και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και η τρίτη αφορά παραδοσιακά εργαλεία όπως το ΕΣΠΑ της επόμενης προγραμματικής περιόδου, το οποίο προβλέπει μεγάλο μερίδιο πόρων, περίπου το 1/3, για τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, τις νέες τεχνολογίες, τους νέους επιχειρηματίες κλπ ενώ έχει και εργαλεία για τις πολύ μικρές επιχειρήσεις και για όσες ξεκινούν τώρα.
Δημόσιες συμβάσεις: Οι δημόσιες συμβάσεις είναι ένα πεδίο στο οποίο οι ΜμΕ είχαν πολύ μικρή πρόσβαση. Γι αυτό και η αναθεώρηση του ρυθμιστικού πλαισίου για τις δημόσιες συμβάσεις θα είναι εξαιρετικά χρήσιμη. Σήμερα προχωράμε σε ένα ενοποιημένο σύστημα, μια ενιαία ηλεκτρονική πλατφόρμα, οι διαγωνισμοί συνεχίζονται αλλά το νέο σύστημα θα είναι απόλυτα διαυγές, διάφανο, θα δημιουργεί προϋποθέσεις απεγκλωβισμού από τα προβλήματα του παρελθόντος, τη διαφθορά, τις απευθείας αναθέσεις κλπ., ενώ θα διασφαλίζονται οι όροι υγιούς ανταγωνισμού με την εξασφάλιση της συμμετοχής των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Σημαντικότερο όμως όλων είναι η απλοποίηση της διαδικασίας που σημαίνει γρήγορη εξυπηρέτηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και μείωση του διοικητικού κόστους.»
H οιονοποιός κα Αν. Φράγκου τόνισε ότι τα τελευταία είκοσι χρόνια υπήρξε πραγματική επανάσταση στο χώρο του κρασιού στην Ελλάδα. Η ανάπτυξη των οινοποιείων βασίστηκε στην εισαγωγή νέων τεχνολογιών και καινοτόμων δράσεων. Αναπτύχθηκαν πολλά μικρά οινοποιεία και δημιουργήθηκαν ταυτόχρονα και καινούρια.
Μια πρωτοποριακή συνέργεια, συμπλήρωσε η κα Φράγκου, δημιουργήθηκε τον τελευταίο χρόνο στην Ελλάδα. Είναι τα Wines of Athens, που έχω την τύχη να είμαι κι εγώ μέρος του. Γεννήθηκε από την ανάγκη κάποιων οινοποιών να συστήσουν στον κόσμο την ποικιλία της Αττικής , το Σαββατιανό. Μια ποικιλία που χαρακτηρίζει την Αττική και πιστεύεται ότι προέρχεται από κλώνους που ήταν φυτεμένοι στην Αρχαία Αθήνα. Με τη βοήθεια του Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων καταφέραμε να δημιουργήσουμε αυτό το cluster και ήδη στα πρώτα μας βήματα να έχουμε εξαιρετικά αποτελέσματα. Συνδυάζοντας τον αρχαίο Ελληνικό πολιτισμό που μνημεία του υπάρχουν παντού στην Αττική με τον οινοτουρισμό και τις περιηγήσεις στον Αττικό αμπελώνα , έναν από τους μεγαλύτερους της Ελλάδας, στοχεύουμε στην ανάδειξη τους. Τέτοιες συνέργειες θα βοηθήσουν τον κλάδο του κρασιού στην Ελλάδα και θα δημιουργήσουν το πλαίσιο της ανάπτυξης του κλάδου μας. Το κράτος μπορεί να στηρίζει οικονομικά συνεργατικούς σχηματισμούς ώστε να βελτιωθεί η συνεργασία , η δημιουργία δικτύων και η μάθηση.
Η κα Φράγκου υπογράμμισε ότι στην Ελλάδα έχουμε και έναν ανασταλτικό παράγοντα στη προσπάθεια βελτίωσης της επιχειρηματικότητας . Αυτός ο παράγοντας είναι το ίδιο το κράτος, με το ασταθές φορολογικό περιβάλλον που αλλάζει πολύ συχνά , την ατελείωτη γραφειοκρατία και τις αναποτελεσματικές δράσεις του. Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να αναφερθώ στον τελευταίο νόμο που καθιέρωσε για πρώτη φορά τον Ειδικό φόρο κατανάλωσης στα Ελληνικά κρασιά. Αυτό είναι μια πανευρωπαϊκή πρωτοτυπία. Καμία χώρα οινοπαραγωγός στην Ευρώπη δεν έχει αυτόν τον φόρο. Καλείτε λοιπόν τώρα ένας κλάδος ο οποίος τα τελευταία χρόνια είχε κάνει άλματα ανάπτυξης να σηκώσει ένα φορολογικό βάρος που μάλλον δε το αντέχει. Είναι ένας φόρος που θα πλήξει όλο τον κλάδο, την ανταγωνιστικότητα των προϊόντων μας αλλά και την κατανάλωση Είναι ένας κλάδος που έχει περίπου 800 οινοποιεία απασχολεί 20000 εργαζομένους και συνεργάζεται με 200000 παραγωγούς σε όλη τη χώρα Ελπίζουμε ότι η κυβέρνηση θα καταλάβει ότι έχει πολλά περισσότερα να χάσει η οικονομία μας από αυτό το φόρο παρά να κερδίσει.
Ο κ. Στάικος, Πρόεδρος του EnterpriseGreece, είπε ότι ο οργανισμός αναπτύσσει ποικίλες δράσεις εξωστρέφειας για τη προωθηση των εγαξωξων και ειδικότερα:
  • Προωθεί τις εξαγωγές ελληνικών προϊόντων και υπηρεσιών μέσω δράσεων διεθνούς marketing και εκδηλώσεων.
  • Παρέχει υποστήριξη στους Έλληνες Μικρομεσαίους παραγωγούς και παρόχους υπηρεσιών με έγκυρη πληροφόρηση, καθοδήγηση και διάθεση πόρων, ώστε να επιτύχουν καλύτερη πρόσβαση στις διεθνείς αγορές.
  • Λειτουργεί ως σύνδεσμος ανάμεσα σε εξαγωγείς και επιχειρηματίες με στόχο την ανεύρεση κατάλληλων συνεργατών από όλον τον κόσμο.
  • Μεριμνά για την παρουσία ελληνικών εταιριών σε συνέδρια, διεθνή φόρα και διεθνείς θεματικές εκθέσεις.
  • Υποδέχεται επισκέπτες και αντιπροσωπείες από το εξωτερικό.
  • Ενημερώνει ξένους αγοραστές σχετικά με την εξαγωγική δυναμική της Ελλάδας και την ελληνική αγορά.
  • Συνεργάζεται με τους κατάλληλους οργανισμούς, εγχώριους και διεθνείς, με στόχο την προώθηση των ελληνικών εξαγωγών.
Επίσης, με συντονιστή τον εκπρόσωπο της ΓΣΕΒΕΕ στην ΕΟΚΕ, κ. Π. Γκόφα συζητήθηκαν θέματα σχετικά με τη διεθνοποίηση, την περιφερειακή συνεργασία καθώς και τις συνέργιες με τις ΜμΕ στην περιφέρεια της Ευρώπης. Ομιλίες και παρουσιάσεις έκαναν ο Υπεύθυνος Πολιτικής Γενικής Διεύθυνσης Εσωτερικής Αγοράς Βιομηχανίας, Επιχειρηματικότητας και ΜμΕ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Wojciech Sopinski, η Διευθύντρια του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης, κα Εύη Σαχίνη, ο Υπεύθυνος Προώθησης και Διεθνούς Αγοράς CAN, κ. Antonio Franceschini, η Αντιπρόεδρος της Ομαδας Ι ΕΟΚΕ, κα Violeta Jelic, ο Πρόεδρος της CNIPMMR (Ρουμανία), κ. Ovidiu Nicolescu, ο Πρόεδρος ESBA, κ. David Caro και ο Πρόεδρος ZRP (Πολωνία), κ. Jerzy Bartnik.
Τέλος, στη θεματική ενότητα «Ο ρόλος των ινστιτούτων των ΜμΕ για την προώθηση των θέσεων των ΜμΕ στην Ευρώπη» μίλησαν ο επιστημονικός διευθυντής του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, κ. Δ. Γράβαρης, ο Υπεύθυνος της Ευρωπαϊκής Πολιτικής CAN, κ. Claudio Cappellini και ο Δόκτωρ Andreas Henke lτου Ινστιτούτου της Αυστρίας WKOμε συντονιστή τον Αντιπρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ, κ. Π. Θεοδωρόπουλο.

Μαγειρεύοντας με την Σεμέλη...ΒΙΝΤΕΟ

Η Σεμέλη καθημερινά μας προσφέρει υπέροχα υγιεινά και οικονομικά γεύματα.
Το estrerea έκανε μία βόλτα στην κουζίνα της και μαγείρεψαν μαζί παστίτσιο

Ο εορτασμός της Αγ. Βαρβάρας στο στρατόπεδο της Θήβας

Ολοκληρώθηκε σήμερα ο 2ημερος εορτασμός της Αγ. Βαρβάρας στο Στρατόπεδο της Θήβας.
Την παραμονή της Αγ. Βαρβάρας πραγματοποιήθηκε
Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός και περιφορά της Ιεράς Εικόνας παρουσία του Δήμαρχου της Θήβας.
Σήμερα 4/12 στις  08:00 ξεκίνησε η  Θεία Λειτουργία και στη συνέχεια έγινε προσέλευση των προσκεκλημένων.  Ακολούθησε δοξολογία και κατάθεση στεφάνου.  Αυτό το υπέροχο διήμερο εορτασμών έκλησε με μια υπέροχη δεξίωση στο στρατόπεδο της Θήβας.

Παρασκευή, 4 Δεκεμβρίου 2015

ΤΡΑΓΩΔΙΑ στα Φάρσαλα! Μπήκε η σύζυγος στο σπίτι και βρήκε τον άνδρα της…

Σοκάρει την τοπική κοινωνία των Φαρσάλων… μία ακόμη – πιθανότατα – αυτοκτονία.
Σύμφωνα με πληροφορίες του onlarissa.gr οι αστυνομικές αρχές κλήθηκαν σε σπίτι όπου βρέθηκε νεκρός με μία σφαίρα στην καρδιά από καραμπίνα, ένας 42χρονος άντρας, πατέρας ενός ανήλικου παιδιού!
Τον άντρα βρήκε στο σπίτι του νεκρό η σύζυγός του νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής.
Κατά τις πρώτες εκτιμήσεις των αρχών, ο 42χρονος έθεσε τέρμα στη ζωή του, στρέφοντας το όπλο επάνω του και σημαδεύοντας την καρδιά του!

onlarissa.gr
Πηγή ➤ 

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΑΛΗΘΙΝΟ! Ο ΟΗΕ ανακήρυξε και επίσημα την έναρξη του…3ου Παγκοσμίου Πολέμου!

Είμαστε στο κατώφλι ενός 3ου Παγκοσμίου Πολέμου; Για πολλούς ερευνητές και αναλυτές αυτό δεν είναι κάτι νέο, αφού αρκετοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι όχι μόνο είμαστε στις αρχές του, άλλα αυτός ο πόλεμος ήδη έχει ξεκινήσει εδώ και πολλά χρόνια.

Τώρα έρχεται να το επιβεβαιώσει και ο ίδιος ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών. Με πιο σκεπτικό όμως;

Μια συμμαχία χωρών αυτή την στιγμή που περιλαμβάνει: τις ΗΠΑ, τη Ρωσία, τη Γερμανία, τη Γαλλία, το Ιράν το Ιράκ, έχουν από συμφωνήσει για την καταστροφή του ISIS μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις σε Γαλλία και Λίβανο.

Σύμφωνα λοιπόν με τα Συμβούλια Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, ο πόλεμος που περιλαμβάνει πέντε ή περισσότερες χώρες, θεωρείται Παγκόσμιος Πόλεμος, όπως μεταδίδει και η mirrowdaily.com.

Και αυτή είναι η αρχή. Μόλις τις τελευταίες μέρες μπήκε και η Βρετανία στη μάχη κατά του ISIS. Μην ξεχνάμε βεβαίως και την Συρία. Από την άλλη ο πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ ανακοίνωσε ότι το ISIS θα πραγματοποιήσει και άλλες τρομοκρατικές επιθέσεις σε μεγάλες πρωτεύουσες και δεν θα σταματήσει μέχρι τουλάχιστον ο Ανώτατος Διοικητής του ISIS, Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι, να πεθάνει η να παραδοθεί.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα είχε δηλώσει ότι αυτή η δύναμη (ISIS) είναι «το πρόσωπο του κακού» και μετάνιωσε ότι δεν ενήργησε αρκετά γρήγορα για να τους νικήσει, ακριβώς μετά την επίθεση στο Παρίσι.

Μετά και το περιστατικό με την κατάρριψη του Ρωσικού μαχητικού από τα Τουρκικά, βλέπουμε ο «πόλεμος» να διευρύνεται με δυσοίωνες προβλέψεις…

Επιβολή προστίμου μετά από Συγκρότηση οργάνου ελέγχου ποιότητας παρεχομένων υπηρεσιών, σύμφωνα με το άρθρο 11 του Νόμου 3982/2011».
Τώρα: πτώμα 25χρονης βρέθηκε στο άλσος του Αγίου Χριστοφόρου

Τραγική εξέλιξη σε υπόθεση εξαφάνισης: το πτώμα μιας 25χρονης εντοπίστηκε πριν μια ώρα στο  άλσος του Αγίου Χριστοφόρου στο Αγρίνιο. Η αστυνομία ειδοποιήθηκε από διερχόμενους που εντόπισαν τη σορό . Πληροφορίες κάνουν λόγο για αυτοκτονία  της 25χρονης  η οποία δεν έδωσε σημεία ζωής από χθες το μεσημέρι και οι οικείοι της δήλωσαν την εξαφάνιση της σήμερα το πρωί. Έκοψε τις φλέβες της με μαχαίρι ενώ στο σημείο βρέθηκε και ποσότητα χλωρίνης.   
Θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση
πηγη   agrinio pres

Μακελειό στην Αίγυπτο: Βόμβα σε εστιατόριο με 18 νεκρούς! (PHOTO)

Έκρηξη βόμβας μολότοφ προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 18 ανθρώπων και τον τραυματισμό έξι σήμερα, σε εστιατόριο του Καΐρου, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι των αιγυπτιακών υπηρεσιών ασφαλείας.
Ένας από τους αξιωματούχους δήλωσε ότι δράστης της επίθεσης είναι ένας εργαζόμενος που είχε απολυθεί από το εστιατόριο που βρίσκεται στη συνοικία Αγκούζα, στο κέντρο της αιγυπτιακής πρωτεύουσας.
Αξιωματούχοι των υπηρεσιών ασφαλείας είχαν αναφέρει νωρίτερα ότι οι νεκροί από την επίθεση ανέρχονταν σε 18, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς. Το Γαλλικό Πρακτορείο μετέδωσε ότι η επίθεση σημειώθηκε σε ντισκοτέκ και ότι οι νεκροί είναι 12.
Ισλαμιστές μαχητές έχουν αναλάβει την ευθύνη για επιθέσεις με βόμβες και πυροβολισμούς στην Αίγυπτο, με τις περισσότερες να έχουν σημειωθεί εναντίον μελών των υπηρεσιών ασφαλείας από τότε που ο στρατός ανέτρεψε τον ισλαμιστή πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι, ηγετικό στέλεχος της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, το 2013 έπειτα από μαζικές διαδηλώσεις διαμαρτυρίας για την άσκηση της εξουσίας του.

Αυτό ήταν! Σφραγίζονται τα σύνορα της Ελλάδας προκειμένου να μείνουμε εντός Σένγκεν...

Μετά τον κίνδυνο εξόδου της Ελλάδας...
από τη Συνθήκη Σένγκεν η ελληνική πλευρά αποφάσισε να τρέξει για να εφαρμόσει σειρά μέτρων και να αποφύγει τα χειρότερα.

Η κυβέρνηση ύστερα από τις πιέσεις που δέχτηκε τις τελευταίες μέρες από μία σειρά κράτη-μέλη και τις διαρροές στον τύπο ότι, αν δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις της όσον αφορά το προσφυγικό, θα τεθεί το θέμα εξόδου της χώρας από τη Συνθήκη Σένγκεν, προχώρησε από χθες σε μία σειρά από κινήσεις ..

Πρώτον, δέχτηκε την αποστολή προσωπικού του Frontex στα σύνορα με την ΠΓΔΜ. Αυτό ήταν και ένα από τα πάγια αιτήματα των κρατών-μελών που η Αθήνα δεν είχε εκπληρώσει μέχρι σήμερα.

Η αποστολή του Frontex, που θα ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα, έχει σκοπό να βοηθήσει στην καταγραφή των μεταναστών, σύμφωνα με ανακοίνωση του οργανισμού. Τελικά η Frοntex εκεί μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα τον έλεγχο των συνόρων με τη γειτονική χώρα. Ακόμη ζήτησε την ενεργοποίηση του μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας για να αποσταλούν στην Ελλάδα είδη έκτακτης ανάγκης, όπως κουβέρτες, σκηνές και φαρμακευτική βοήθεια μεταξύ άλλων, αλλά και την ανάπτυξη της ομάδας RABIT για να συνδράμει στη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων.

Πιο αναλυτικά:

-η Ελλάδα ενεργοποίησε τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας, προκειμένου να λάβει υλική βοήθεια (σκηνές, γεννήτριες, κρεβάτια, είδη υγιεινής και έκτακτης ανάγκης πρώτων βοηθειών) για τους πρόσφυγες και τους αιτούντες άσυλο που εισρέουν στη χώρα. «Αυτή η εθελοντική παράδοση βοήθειας διευθύνεται από το Κέντρο Συντονισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (ERCC), το οποίο συνεργάζεται στενά με τις ελληνικές αρχές και τα άλλα κράτη που συμμετέχουν στο Μηχανισμό για μια ταχεία απάντηση στο αίτημα», αναφέρει η ανακοίνωση της Επιτροπής.

-Η Ελλάδα συμφώνησε με τη Frontex σε ένα επιχειρησιακό σχέδιο στα σύνορα μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ. «Ο ευρωπαϊκός οργανισμός θα βοηθά στην καταγραφή των μεταναστών», αναφέρει η Επιτροπή, ενώ προσθέτει ότι «η ανάπτυξη περαιτέρω συνοριοφυλάκων της Frontex θα ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα».

-Η Ελλάδα υπέβαλε αίτημα για την ανάπτυξη της Ομάδας άμεσης Επέμβασης της Frontex (RABIT) στα νησιά του Αιγαίου, προκειμένου να ενισχυθεί η φύλαξη των εξωτερικών συνόρων.

Σήμερα, στο Συμβούλιο Εσωτερικών Υποθέσεων που θα συμμετάσχει από την Ελλάδα ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, θα συζητηθεί σε επίπεδο υπουργών η πρόοδος που έχει κάνει η Ελλάδα όσον αφορά τις δεσμεύσεις που είχε αναλάβει ο πρωθυπουργός από τον Οκτώβριο, ενώ η τελική αξιολόγηση θα γίνει πριν από τη Σύνοδο Κορυφής στις 17 και 18 Δεκεμβρίου.

Οι υπουργοί Εσωτερικών των 28 χωρών - μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συζητήσουν ωστόσο το ενδεχόμενο αναστολής της λειτουργίας της ζώνης ελεύθερων μετακινήσεων Σένγκεν, με το σκεπτικό ότι η κατάσταση στα ελληνικά εξωτερικά σύνορα θέτει σε κίνδυνο όλη την ήπειρο.

Το προσχέδιο στο οποίο γίνεται αναφορά στη συγκεκριμένη λύση και το οποίο ετοίμασε η κυβέρνηση του Λουξεμβούργου, η οποία ασκεί την προεδρία της Ε.Ε. το τρέχον εξάμηνο, διέρρευσε στους Financial Times και άλλα διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Εάν οι υπουργοί εγκρίνουν την πρόταση της προσωρινής αναστολής, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα μπορεί να «κλείσει» τα σύνορα μίας ή περισσότερων χωρών εντός της Σένγκεν για διάστημα έως και δύο ετών.

Κάτι τέτοιο θα σήμαινε πρακτικά την επανέναρξη ελέγχων διαβατηρίων μεταξύ χωρών που συμμετέχουν στη ζώνη Σένγκεν.

Στη ζώνη συμμετέχουν οι 22 από τις 28 χώρες - μέλη της Ε.Ε. (δεν συμμετέχουν η Κύπρος, η Βουλγαρία, η Ρουμανία, η Κροατία, η Μεγάλη Βρετανία και η Ιρλανδία), ενώ μέρος της αποτελούν και τέσσερις χώρες οι οποίες δεν ανήκουν στην Ε.Ε. (Ελβετία, Νορβηγία, Λιχτενστάιν, Ισλανδία).

Σημειώνεται ότι την ενεργοποίηση του μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση ζήτησε χθες το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, όπως είπε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας.

«Το ζητήσαμε σήμερα και όχι πριν από μήνες γιατί τότε δεν ήμασταν σε θέση να σταθμίσουμε τις ακριβείς ανάγκες μας», συμπλήρωσε ο ίδιος.

«Έχει ξεκινήσει εδώ και μία εβδομάδα μια υπόγεια συζήτηση για το αν θα παραμείνει η Ελλάδα στη Συνθήκη Σένγκεν, από την Ουγγαρία και άλλες χώρες με συγκεκριμένο τρόπο αντιμετώπισης προσφύγων και μεταναστών. Όλο αυτό το οικοδόμημα χτίζεται σε ψέματα, διαστρεβλώσεις, απόκρυψη και σε δικές μας υπαρκτές αδυναμίες διαχείρισης», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γ. Μουζάλας σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου.

Στο μεταξύ έκανε λόγο για διαστρέβλωση των δηλώσεων διαφόρων αξιωματούχων στο σάλο που δημιουργήθηκε για τη συνθήκη Σένγκεν, εκφράζοντας την λύπη του «γιατί μια σοβαρή εφημερίδα αντέγραψε τους Financial Times, η οποία είναι επίσης μια σοβαρή εφημερίδα, αλλά έγραψε ψέματα».

Σε παρέμβασή του στην Ολομέλεια, ο αναπληρωτής υπουργός, χρησιμοποίησε τη φράση «για να δείτε τι θα πει διαστρέβλωση» παραθέτοντας τις δηλώσεις των αξιωματούχων για το θέμα, οι οποίες και παραποιήθηκαν με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί αυτός ο θόρυβος.

Όπως είπε ο κ. Μουζάλας, ο επίτροπος Υγείας της ΕΕ, ενώ εμφανίζεται να μας καθυβρίζει, στο γράμμα που απέστειλε στο Κολέγιο των Επιτρόπων, από όπου και ξεκίνησε όλος ο σάλος, περιγράφει υπαρκτές αδυναμίες της χώρας μας στην οργάνωση της υγειονομικής περίθαλψης των προσφύγων μόλις βγαίνουν από τη θάλασσα, προτείνει στην ΕΕ μέτρα που πρέπει να λάβει για να μας βοηθήσει. «Όχι μόνον δεν μας καθυβρίζει, αλλά θέλει και να μας βοηθήσει. Ο ίδιος δε, έχει δηλώσει στη Μυτιλήνη, στην επίσκεψή του, ότι η προσφορά του προσωπικού είναι πραγματικά αξιέπαινη κι αν κάποιος θέλει να δει την Ευρώπη της αλληλεγγύης να έρθει εδώ», πρόσθεσε.
Πηγή

Προσοχή: Στο περιουσιολόγιο θα δηλώνονται από μετρητά και κοσμήματα μέχρι ό,τι έχει ο καθένας αλλιώς θα κατάσχονται!

Μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου του 2016 όλοι οι Έλληνες...
φορολογούμενοι θα πρέπει να δηλώσουν τα περιουσιακά στοιχεία τους συμπεριλαμβανομένων των αριθμών των τραπεζικών τους λογαριασμών και των θυρίδων που έχουν μισθώσει σε τράπεζε με τη δήλωση Περιουσιολογίου που θα υποβάλουν ηλεκτρονικά.

Το περιουσιολόγιο, όπως διευκρινίζεται από το υπουργείο Οικονομικών στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, δεν θα αποτελεί βάση επιβολής φόρου.

Τα στοιχεία της περιουσιακής κατάστασης του φορολογούμενου που δεν θα περιλαμβάνονται στη δήλωση Περιουσιολογίου θα δεσμεύονται υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου οποτεδήποτε και οπουδήποτε εντοπιστούν και θα αποδεσμεύονται, όταν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες του ελέγχου. Επίσης, θα επιβάλλεται χρηματική ποινή, ανάλογη με την αξία του στοιχείου.

Αυτό προβλέπεται στο σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για τη δημιουργία του νέου Περιουσιολογίου, η νομοθέτηση του οποίου προβλέπεται να ολοκληρωθεί εντός του Δεκεμβρίου. Μεταξύ των προτάσεων που εξετάζονται, απο τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη, είναι για τη δήλωση των μετρητών να έχει προηγηθεί υποχρεωτικά η κατάθεσή τους σε τράπεζα. Μετρητά εκτός τραπεζών δεν θα λαμβάνονται υπόψη.

Πρόκειται για ρύθμιση η οποία αποτελεί κίνητρο για την επιστροφή στις τράπεζες μετρητών που είχαν αποσυρθεί απο τους καταθέτες τους προηγούμενους μήνες. Η επιστροφή των καταθέσεων αυτών θα δώσει ανάσα στο τραπεζικό σύστημα και κρίνεται απαραίτητη για την ενίσχυση της συμβολής του στη χρηματοδότηση της οικονομίας με δάνεια προς τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις .

Απο το 2017 και τα επόμενα έτη, οι μεταβολές της περιουσιακής κατάστασης εξετάζεται να υποβάλλονται τις ίδιες ημερομηνίες με την υποβολή της δήλωσης φορολογίας.

Το Περιουσιολόγιο θα αποσκοπεί στη συγκέντρωση όλων των στοιχείων που αφορούν την κινητή και ακίνητη περιουσία (κάθε μορφής) κάθε φορολογουμένου. Έτσι οι φορολογικές Αρχές θα είναι σε θέση να παρακολουθούν διαχρονικά πώς εξελίσσονται οι αλλαγές στην περιουσιακή κατάσταση των φορολογουμένων και να ελέγχουν στοχευμένα αυτούς που παρουσιάζουν αδικαιολόγητες αποκλίσεις.

Σύμφωνα με το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών:

-Το Περιουσιολόγιο θα περιέχει τα περιουσιακά στοιχεία του συνόλου των νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων, οι οποίες έχουν έδρα την Ελλάδα, καθώς και των φυσικών προσώπων, τα οποία είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας. Το Περιουσιολόγιο είναι ατομικό (ανά ΑΦΜ)

-Τα περιουσιακά στοιχεία του Περιουσιολογίου αφορούν και αυτά τα οποία βρίσκονται στην αλλοδαπή.

-Στο Περιουσιολόγιο περιλαμβάνονται ενδεικτικά: Ακίνητα, οχήματα (εκτός από τα μηχανάκια 50cc), εναέρια μέσα μεταφοράς, σκάφη, μετοχές, αμοιβαία κεφάλαια, εταιρικά μερίδια, εταιρικές μερίδες, συμμετοχές σε επιχειρήσεις με οποιαδήποτε μορφή κ.λπ, κινητά μεγάλης αξίας (αρχικά εφόσον αυτά είναι ασφαλισμένα), δρόμωνες ίππους,τραπεζικούς λογαριασμούς, μίσθωση θυρίδων τραπεζών (όχι το περιεχόμενό τους).

Η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης θα δημιουργήσει μία ηλεκτρονική εφαρμογή, στην οποία θα εμφανίζονται εκείνα τα στοιχεία του Περιουσιολογίου, που υπάρχουν στις ηλεκτρονικές εφαρμογές της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων ή και σε άλλες πηγές (π.χ. Τράπεζες, Χρηματιστήριο κ.λπ.). Τον βασικό κορμό αυτού αποτελεί το Οολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Περιουσιολόγιο (ακινήτων). Η συλλογή των στοιχείων θα αναφέρεται στην 31η Δεκεμβρίου κάθε έτους.

Τα στοιχεία θα λαμβάνονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες, και ο φορολογούμενος υποχρεούται να συμπληρώσει συγκεκριμένα πεδία ή και να τροποποιήσει στοιχεία που κατά τη γνώμη του δεν απεικονίζονται ορθά (π.χ. ο φορολογούμενος δηλώνει τον αριθμό του τραπεζικού λογαριασμού, και η πληροφορία για το ύψος της κατάθεσης λαμβάνεται από το τραπεζικό ίδρυμα).
Πηγή

Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου 2015

Οι 4 πιο φρικιαστικές ιστορίες μυστηρίου στην Ελλάδα-Αντέχετε να τις διαβάσετε;

Φαντάσματα αναφέρονται σ’ όλες τις χρονικές περιόδους της ανθρώπινης ιστορίας, σ’ όλα τα...
μήκη και τα πλάτη της γης. Ως φαντάσματα θεωρούνται οι εμφανίσεις ειδώλων ανθρώπων που έχουν πεθάνει.
Υπάρχουν μαρτυρίες για φαντάσματα εντελώς στέρεα και ορατά, τα οποία
μπορείς να αισθανθείς με την αφή (προσοχή όμως: τα χέρια τους είναι πα-γω-μέ-να!!), φαντάσματα που φαίνονται αχνά σαν σκιές ή ομίχλη και φαντάσματα εντελώς διάφανα που μόλις και φαίνεται το περίγραμμά τους.

Υπάρχουν άνθρωποι φαντάσματα, ζώα φαντάσματα, αντικείμενα φαντάσματα, ακόμα και σπίτια ή λόφοι ή δέντρα φαντάσματα.

Η πιο κοινή θεωρία για τα φαντάσματα, λέει ότι αυτά είναι ψυχές πεθαμένων που δε μπορούν να αναπαυθούν λόγω κάποιας εκκρεμότητας στον επάνω κόσμο, ή κάποιας μεγάλης αδικίας που τους έγινε ή που αυτά κάνανε, ή λόγω μεγάλης λύπης για κάτι, ή λόγω μεγάλου ψυχικού δεσίματος με κάποιο συγκεκριμένο μέρος, ή γιατί πέθαναν ξαφνικά και δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι πέθαναν και πάει λέγοντας.

Πιο μοντέρνες θεωρίες απορρίπτουν την μετά θάνατον ζωή των φαντασμάτων.

Άλλες θεωρίες πάλι, βλέπουν τα φαντάσματα σαν οντότητες ανεξάρτητες από το θανόν άτομο, του οποίου τη μορφή οικειοποιούνται και άλλες πάλι λένε άλλα που, αν τα γράφαμε, δεν θα ‘χαμε τον τελειωμό μας. Τα φαντάσματα έχουν και ημερομηνία λήξης και σχεδόν κανένα δεν επιζεί περισσότερο από 500 ή 600 το πολύ χρόνια.

Οι θρύλοι και οι ιστορίες θέλουν τα φαντάσματα άλλοτε καλά κι άλλοτε κακά και συνήθως αδιάφορα. Η εμφάνισή τους πάντως, συχνά συνοδεύεται από αίσθημα ψύχους, μελαγχολικά προαισθήματα ή αισθήματα ματαιότητας και κατάθλιψης, κάποτε κι από τρομώδες παραλήρημα. Γι’ αυτό και οι μάρτυρες είναι πολλές φορές αρνητικοί στο να εκθέσουν την εμπειρία τους, γιατί δε θέλουν να παραδεχτούν πόσο τρόμαξαν και σοκαρίστηκαν από αυτό που είδαν (ο άλλος λόγος είναι ότι δεν περιμένουν να τους πιστέψει ο κόσμος,).

Οι κακές γλώσσες, αφήνουν υπαινιγμούς για την εμμονή των φαντασμάτων με χώρους κακοφωτισμένους ή θεοσκότεινους ή περιοχές με συχνές ομίχλες (βάλτοι, λίμνες, Αγγλία). Άλλες γλώσσες, πιο κακές αυτές, κάνουν σχόλια για την κακή όραση των μαρτύρων και τη διανοητική ή σωματική τους κούραση την ώρα του συμβάντος. Τέλος, οι χειρότερες απ’όλες τις γλώσσες, επισημαίνουν την τάση των φαντασμάτων να εμφανίζονται σε άτομα με σχιζοφρενική προδιάθεση. Και αυτά είναι τα όσα λένε οι κακές οι γλώσσες περί των φαντασμάτων. Οι παρακάτω ιστορίες είναι αληθινές.

Ο Φαντάρος και η Κοπέλα

Κάποτε ήταν ένα παιδί ο Χ. Ο οποίος υπηρετούσε την θητεία του στον ελληνικό στρατό σε ένα στρατόπεδο σε ένα νησί της Ελλάδας. Όπως και κάθε άλλος στρατεύσιμος δικαιούταν κάποιες εξόδους και άδειες. Έτσι λοιπόν σε μια έξοδό του γνώρισε μια κοπέλα και από τότε άρχισαν να κάνουν παρέα.

Έβγαιναν για αρκετό καιρό και είχαν γίνει πολύ καλοί φίλοι. Όποτε μπορούσε και έβγαινε ο Χ. Από το στρατόπεδο πήγαινε και την έπαιρνε από το σπίτι της όπου και έδιναν ραντεβού. Ένα βράδυ λοιπόν που είχαν βγει να απολαύσουν την βόλτα τους η κοπελιά άρχισε να κρυώνει οπότε ο Χ. Έβγαλε το μπουφάν του και της το έδωσε να το φορέσει για να ζεσταθεί. Αφού τελείωσε η βραδινή βόλτα ο Χ. Μαζί με την κοπέλα επέστρεψαν στο σπίτι τους αφού ο Χ. την πήγε σπίτι της. Τη επόμενη μέρα ο Χ. διαπίστωσε ότι είχε ξεχάσει να πάρει το μπουφάν του.

Έτσι λοιπόν πήγε στο σπίτι της να ζητήσει το μπουφάν του γιατί το χρειαζόταν. Όταν χτύπησε το κουδούνι του άνοιξε μια κυρία οπότε και ο νεαρός ζήτησε να δει την κοπέλα και εξήγησε και τον λόγο της επίσκεψής του. Τότε η γυναίκα του είπε πως η κοπέλα που ζητούσε να δει είχε πεθάνει πριν από μερικά χρόνια.

Ο Χ. έμεινε άναυδος και άρχισε να της εξιστορεί όλη την ιστορία με την γνωριμία με την κοπέλα. Τότε η γυναίκα του υπέδειξε σε ποιο νεκροταφείο και σε ποιο ακριβώς σημείο είναι θαμμένη η κοπέλα. Ο Χ. πήγε στο νεκροταφείο του χωριού και έψαξε να βρει το μνήμα της κοπέλας. Μετά από λίγη ώρα τον βρήκε και διαπίστωσε κάτι πραγματικά απίστευτο, η κοπέλα ήταν όντως θαμμένη εκεί και πάνω στην ταφόπλακα υπήρχε παρατημένο το μπουφάν του.

Μια περίεργη παρουσία

Ήταν κάποτε ένας κύριος Κ. ο οποίος οδηγούσε με το αμάξι του σε έναν επαρχιακό δρόμο σε ένα χωριό της Θεσσαλίας. Καθώς οδηγούσε αντίκρισε στην άκρη του δρόμου έναν ηλικιωμένο άτομο με μια μαγκούρα ο οποίο του έκανε νόημα να σταματήσει. Ο Κ. σταμάτησε στην άκρη και είδε τον γέροντα να πλησιάζει.

Άνοιξε το παράθυρο και τότε ο γέροντας του ζήτησε ένα τσιγάρο. Ο Κ. ανταποκρίθηκε θετικά στην επιθυμία του γέροντα, και έτσι άνοιξε το ντουλαπάκι του αυτοκινήτου και έβγαλε το πακέτο με τα τσιγάρα. Του έδωσε το τσιγάρο και μετά ο γέροντας του ζήτησε φωτιά για να ανάψει το τσιγάρο.

Τότε ο Κ. έσκυψε να πάρει να του δώσει και τον αναπτήρα. Αλλά μόλις σηκώθηκε ο γέροντας είχε εξαφανιστεί. Βγήκε από το αυτοκίνητο και έψαξε γύρω-γύρω να βρει τον γέροντα αλλά μάταια. Αυτό το περιστατικό είναι ένα από τα συνηθισμένα περιστατικά όπου εμφανίζεται ο φύλακας-άγγελος του καθένα μας για να μας προφυλάξει από κάποιο επερχόμενο κακό.

Το κορίτσι με το πιάνο

Κάποτε σε μια γειτονιά της Αθήνας υπήρχε ένα αρχοντόσπιτο, αυτά τα παλιά με τους διώροφα κτίσματα με εσωτερικές σκάλες και με κήπο. Σε αυτό το σπίτι έμενε μια τριμελής οικογένεια. Ο άντρας δούλευε σε κάποια μικρή επιχείρηση, η γυναίκα του σπιτιού ασχολιόταν με τις δουλειές του σπιτιού ενώ το παιδί τους, ένα μικρό κοριτσάκι πήγαινε σχολείο. Το κοριτσάκι αυτό είχε σαν χόμπι τη μουσική και του άρεσε πολύ το πιάνο.

Έτσι λοιπόν οι γονείς του το έγραψαν σε ένα ωδείο και λίγο καιρό αργότερα του αγόρασαν και ένα πιάνο για να μπορεί να κάνει πρακτική εξάσκηση. Το μικρό κορίτσι καθόταν λοιπόν κάθε απόγευμα, αφού τελείωνε όλες τις άλλες του δουλειές, και έπαιζε πιάνο για αρκετές ώρες.

Αυτό επαναλαμβανόταν συνέχεια κάθε μέρα σχεδόν πάντα μια συγκεκριμένη ώρα (ας πούμε ότι η ώρα αυτή ήταν 6 το απόγευμα). Μια μέρα όμως η μητέρα του της είπε να κάνει κάποιες δουλειές γιατί εκείνη θα έφευγε. Το κοριτσάκι δεν έκανε τις δουλειές που του είχε πει η μητέρα του και άρχισε να παίζει πιάνο. Όταν γύρισε η μητέρα του το βρήκε να παίζει πιάνο και υπέθεσε ότι οι δουλειές που τις είχε αναθέσει είχαν γίνει.

Όταν όμως συνειδητοποίησε ότι το κοριτσάκι δεν είχε κάνει τίποτα απολύτως έγινε έξω φρενών. Τότε άρχισε να μαλώνει το κορίτσι και ξέσπασε ένας μεγάλος καβγάς. Η μικρή έφυγε κλαίγοντας και άρχισε να ανεβαίνει την μεγάλη ξύλινη σκάλα μέχρι που την τράβηξε η μητέρα της.

Τότε το κοριτσάκι παραπάτησε και έπεσε από την σκάλα, χτύπησε στο πίσω μέρος του κεφαλιού της και πέθανε. Μετά από το συμβάν οι γονείς της άφησαν το σπίτι αυτό και μετακόμισαν σε άλλη περιοχή της Ελλάδας. Το σπίτι αυτό ερήμωσε καθώς δεν είχε απομείνει τίποτα εκεί μέσα. Όμως όποιος περάσει έξω από αυτό το σπίτι αυτό μια συγκεκριμένη ώρα θα ακούσει το μικρό κορίτσι να παίζει πιάνο.

Η μοναχή

Η ιστορία που θα σας διηγηθώ, έλαβε χώρα σε ένα μοναστήρι το οποίο βρίσκεται στην Βόρεια Ελλάδα. Σε αυτό το μοναστήρι ζούσαν περίπου πενήντα μοναχές μαζί με την ηγουμένη. Η ζωή τους κυλούσε με τους ίδιους ρυθμούς κι έκαναν σχεδόν κάθε μέρα τις ίδιες δουλειές.

Μια μέρα σαν όλες τις άλλες είχαν καθίσει όλες οι μοναχές να φάνε και ξεκίνησε μια συζήτηση άγνωστου περιεχομένου. Πάνω στην κουβέντα όμως ξέσπασε μια έντονη λογομαχία ανάμεσα στην ηγουμένη και σε μια μοναχή. Οι τόνοι όμως ανέβηκαν πολύ και άρχισε η μία να βλαστημάει την άλλη. Τότε η μοναχή σηκώθηκε, άρπαξε ένα μαχαίρι και πάνω στα νεύρα της το κάρφωσε πάνω σε μια εικόνα της Παναγίας. Μετά από αυτό ο καβγάς σταμάτησε.

Τα χρόνια πέρασαν. Κι αν όχι όλες, οι περισσότερες μοναχές πέθαναν. Το περίεργο σε όλη την ιστορία είναι ότι η μοναχή που κάρφωσε το μαχαίρι στην εικόνα έχει κι αυτή πεθάνει εδώ και πάρα πολλά χρόνια, αλλά το χέρι της που έμπηξε το μαχαίρι στην εικόνα ακόμα δεν έχει λιώσει.
Πηγή

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΒΑΘΑΣ

Συναγερμός στη Ρωσία! Εξαφανίστηκε το υποβρύχιο Kilo...

Άφαντο παραμένει από το βράδυ...
της Τετάρτης το ρωσικό υποβρύχιο Kilo που βρισκόταν αγκυροβολημένο στην Συρία, προκαλώντας την έντονη ανησυχία τόσο των επικεφαλής των ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων, όσο και των τούρκων.
Σύμφωνα με πληροφορίες το γιγαντιαίο υποβρύχιο «φάντασμα» που είναι εξοπλισμένο και με πυρηνικές κεφαλές, απέπλευσε από τον ρωσικό ναύσταθμο το βράδυ της Τετάρτης και παραμένει άφαντο.
ήδη από το στρατηγείο της Συμμαχίας έχει σημάνει συναγερμός και έχει δοθεί εντολή για τον όσο το δυνατόν ταχύτερο εντοπισμό του στις χώρες μέλη του ΝΑΤΟ.
Αναμένονται περεταίρω πληροφορίες…
Πηγή

Στην κυκλοφορία προσωρινά τμήμα της Κορίνθου-Πατρών...

Ολοκληρώθηκε η κατασκευή του νότιου...
(αριστερού) κλάδου του νέου αυτοκινητόδρομου Κορίνθου-Πατρών από ΧΘ 126,650 έως ΧΘ 128,350, στον οποίο θα εκτραπεί προσωρινά η κυκλοφορία και των δύο ρευμάτων της υφιστάμενης Ν.Ε.Ο. Κορίνθου-Πατρών.

Η κυκλοφορία στο τμήμα αυτό θα διεξάγεται με προσωρινή κυκλοφοριακή ρύθμιση με μία λωρίδα πλάτους 3,75μ. και ασφαλτοστρωμένο έρεισμα πλάτους 2,35μ. ανά κατεύθυνση, ενώ τα δύο ρεύματα θα διαχωρίζονται μεταξύ τους με εύκαμπτους οριοδείκτες και ανακλαστήρες οδοστρώματος (μάτια γάτας).

Οι ανωτέρω ρυθμίσεις είναι απαραίτητες προκειμένου να εκτελεστούν οι απαραίτητες εργασίες κατασκευής του βόρειου (δεξιού) κλάδου του νέου αυτοκινητοδρόμου και άλλων τεχνικών, από τον αρμόδιο Κατασκευαστή (ΤΕΡΝΑ, μέλος της Κ/Ξ ΑΠΙΟΝ ΚΛΕΟΣ) και προβλέπεται να διαρκέσουν από 03.12.2015 έως τις 29.02.2016.

Η Ολυμπία Οδός ευχαριστεί για την κατανόηση και παρακαλεί τους οδηγούς να συμμορφώνονται προς τη σχετική εργοταξιακή σήμανση και τις υποδείξεις της Τροχαίας, καθώς και να επιδείξουν αυξημένη προσοχή κατά τη διέλευσή τους από την εν λόγω περιοχή.
Πηγή

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ & ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ
    ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ  &  ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ
ΑΠΟ  14/12/2015   έως   2/1/2016


ΔΕΥΤΕΡΑ
14/12
8:30 – 1:30 & 5:00 – 9:00
ΤΡΙΤΗ
15/12
8:30 – 1:30 & 5:00 – 9:00
ΤΕΤΑΡΤΗ
16/12
8:30 – 1:30 & 5:00 – 9:00
ΠΕΜΠΤΗ
17/12
8:30 – 1:30 & 5:00 – 9:00
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
18/12
8:30 – 1:30 & 5:00 – 9:00
ΣΑΒΒΑΤΟ
19/12
8:30 – 18:00
ΚΥΡΙΑΚΗ
20/12
11:00 – 18:00
ΔΕΥΤΕΡΑ
21/12
8:30 – 1:30 & 5:00 – 9:00
ΤΡΙΤΗ
22/12
8:30 – 1:30 & 5:00 – 9:00
ΤΕΤΑΡΤΗ
23/12
8:30 – 1:30 & 5:00 – 9:00
ΠΕΜΠΤΗ
24/12
8:30 – 18:00
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
25/12
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
ΣΑΒΒΑΤΟ
26/12
ΚΛΕΙΣΤΑ
ΚΥΡΙΑΚΗ  
27/12
11:00 – 18:00
ΔΕΥΤΕΡΑ
28/12
8:30 – 1:30 & 5:00 – 9:00
ΤΡΙΤΗ
29/12
8:30 – 1:30 & 5:00 – 9:00
ΤΕΤΑΡΤΗ
30/12
8:30 – 1:30 & 5:00 – 9:00
ΠΕΜΠΤΗ
31/12
8:30 – 18:00
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
1/1/2016
ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ
ΣΑΒΒΑΤΟ
2/1/2016
ΚΛΕΙΣΤΑ