Σάββατο, 12 Δεκεμβρίου 2015

Κόκκινα δάνεια και αυξήσεις μισθών Δημοσίου – Συμφώνησαν κυβέρνηση και θεσμοί

Αυξήσεις μισθών φέρνει για τους δημοσίους υπαλλήλους το ενιαίο μισθολόγιο όπως αυτό προβλέπεται από τη συμφωνία που έκλεισε το βράδυ της Παρασκευής μεταξύ κυβέρνησης και θεσμών...


Οι αυξήσεις θα είναι διαφορετικών ταχυτήτων αναλόγως προσόντων των υπαλλήλων. «Τις μειώσεις μισθών τις διαπραγματευτήκαμε το καλοκαίρι. Αυτό που λέτε το προέβλεπε το σχέδιο Γιούνκερ επί του οποίου ψήφισε ο ελληνικός λαός. Η νέα συμφωνία προβλέπει απλά διαφορετικές ταχύτητες αυξήσεων» ξεκαθάρισε σχετικά ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Την Τρίτη το βράδυ ψηφίζονται στη Βουλή οι αποφάσεις.

Μετά τη σύναψη της συμφωνίας, η έγκριση από το EuroWorkingGroup (EWG) θα είναι Τετάρτη, οπότε η εκταμίευση θα είναι στο τέλος της εβδομάδας .

Κόκκινα Δάνεια

Μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου, η κυβέρνηση θα φτιάξει το κανονιστικό πλαίσιο για τα κόκκινα δάνεια. Όπως είπε ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, η συμφωνία με τους θεσμούς προβλέπει το άνοιγμα της αγοράς για τα επιχειρηματικά δάνεια. Αυτά που προστατεύονται είναι τα στεγαστικά πρώτης κατοικίας, αυτά των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, όπως αυτά ορίζονται από τον ευρωπαϊκό κανονισμό (πέντε εκατομμύρια τζίρος και 100 τόσοι εργαζόμενοι) και τα καταναλωτικά. Μετά τις 15 Φλεβάρη θα ισχύει αναδρομικά (από σήμερα) το κανονιστικό πλαίσιο που θα ψηφιστεί μέχρι τότε.

Αποκρατικοποιήσεις

«Έχουμε μια στρατηγική έκθεση που σιγά-σιγά θα μετατραπεί σε νόμο. Δηλαδή οι βασικές αιχμές, ποια περιουσιακά στοιχεία θα είναι μέσα, η διοικητική μορφή, πώς θα γίνει το κομμάτι των επενδύσεων» εξήγησε σχετικά ο κ. Τσακαλώτος ενώ διευκρίνισε ότι «ό,τι ήταν στο πρόγραμμα 2015, 2016, 2017, (σχετικά με αποκρατικοποιήσεις) το είχαμε συμφωνήσει από πριν».

Επιπλέον, διευκρινίστηκε ότι το ΤΧΣ θα περάσει στο νέο ταμείο, θα έχει μια διοικούσα επιτροπή που θα επιβλέπει και από κάτω θα έχει κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων: Δηλαδή ακίνητα, τράπεζες, κρατικές επιχειρήσεις, άλλα περιουσιακά στοιχεία που δημιουργούν εισόδημα.

Αξιολόγηση

Η πρώτη αξιολόγηση θα γίνει πριν από τις 15 Φεβρουαρίου ενώ μέχρι τις 15 θα περάσουν από τη Βουλή και θα γίνουν νόμοι τα σχετικά μέτρα.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ... ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ Ο ΟΔΗΓΟΣ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΑΛΛΑ ΠΟΛΙΤΗΣ ...... ΣΤΟΥΚΑΡΕ ΚΑΙ ΤΣΑΚΙΣΕ ΜΕ ΤΟ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΔΙ.ΑΣ ! ΚΡΙΣΙΜΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ! ΠΑΓΩΣΑΝ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΧΙΛΤΟΝ! ΦΩΤΟPolice-Voice blog ➤ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ Ο ΟΔΗΓΟΣ....Όπως διαπιστώθηκε κατά την συλλογή των στοιχείων του τροχαίου από το ΤΟΤΑ, ο νεαρός οδηγός, ως ιδιώτης απασχολείται στη θέση οδηγού στο Βουλευτή Σερρών της 'Ενωσης Κεντρώων, ενώ τελούσε υπό την επήρεια μέθης. Συνελήφθη και παραπέμφθηκε με την αυτόφωρη διαδικασία... ηταν πολιτικο προσωπικο της βουλης τον ειχε σαν οδηγο και ηταν μεθυσμενος
Πάγωσαν όλοι στο Χίλτον σήμερα το πρωί!!!!
«Κάθαρμα τους σκότωσες τους σκότωσες» φώναζε ένας οδηγός…

Ήταν 06: 45 και δυο παλικάρια της ομάδας ΔΙΑΣ βρίσκονταν πάνω στην μηχανή τους με προορισμό την υπηρεσία τους…. !!!
Ξαφνικά ένα  μαύρο όχημα τους παρασέρνει…
Ο οδηγός του, έστριψε παράνομα αριστερά και παρέσυρε το δίκυκλο των 2 νεαρών αστυνομικών!!!
odigos lebenti4 odigos lebenti3 odigos lebenti2 odigos lebenti1
Άσχημα νέα
Άμεσα οι δυο μεταφέρθηκαν στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο! Στον έναν διαπιστώθηκε βαρύ κάταγμα στην μέση, ένας γιατρός με τον οποίο μίλησε συντάκτης του Makeleio.gr, είπε ότι “υπάρχει κίνδυνος να μείνει ανάπηρος” αλλά ελπίζουμε όλα να πάνε καλά αφού του έκαναν ράμματα στη μέση και έχει διαφύγει τον κίνδυνο. Ο άλλος αστυνομικός στάθηκε πιο τυχερός! Έσπασε την κλείδα του αλλά οι πόνοι είναι αφόρητοι! Τι έφταιγαν τα παιδιά;
Η ταυτότητα του οδηγού…
odigos lebenti5
Οι άνδρες του ανακριτικου της τροχαίας πάγωσαν όταν είδαν την ταυτότητα του οδηγού!  Ήταν συνάδελφος τους κατά πληροφορίες… και μάλιστα αποσπασμένος στην φύλαξη υψηλών προσωπικοτήτων!! Αυτά μάθαμε από το επιτόπιο ρεπορτάζ.
Βρώμαγε μάλιστα από μακριά αλκοόλ!
Άμεσα του έκαναν αλκοτέστ…! Το αποτέλεσμα τους δικαίωσε…..! Όχι μονό βρώμαγε …αλλά φέρεται να είχε καταναλώσει και  μεγάλη ποσότητα οινοπνευματωδών…
Ποιο είναι το υψηλό πρόσωπο ….
megalomistakas2

Ο αστυνομικός της φύλαξης υψηλών προσωπικοτήτων οδηγούσε μονος τους και μαλιστα  το αυτοκίνητο που η Βουλή παραχώρησε στον 27χρονο  Βουλευτή της Ένωσης Κεντρώων  megalomustakas9211
Να λογοδοτήσει τώρα… Κυρίως ο βουλευτής.
Με ποιο δικαίωμα ο Βουλευτής Μεγαλομύστακας παραχώρησε το αυτοκίνητο του στον αστυνομικό του….
Που ήταν αυτός εκείνη την ώρα; Έκανε “γούστα”;
Πληρώνει ο φορολογούμενης πολίτης τις τσάρκες των συνεργάτων των Βουλευτών του Βασίλη Λεβέντη;
Γιατί ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων έχει κλειστό το τηλέφωνο του…
Άρχισαν οι πιέσεις…
Το makeleio.gr έμαθε πως ασκούνται πιέσεις στους δυο αστυνομικούς να μην μιλήσουν και να μηνπουν αλήθειες! Δηλαδή καταστάσεις Κίμωνα Κουλούρη.
Προειδοποιούμε …
Μην τολμήσει κανείς να πειράξει τα δυο παλικάρια…
Αυτά μέχρι στιγμής
ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ  ΧΙΟΣ
Πηγή ➤makeleio.gr 

Φωτισμός δέντρου στη Θήβα-Μια υπέροχη γιορτή

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το άναμα του δέντρου στην πόλη της Θήβας πραγματοποιηθηκε με μεγάλη επιτυχία. 
Μεγάλη "γιορτή" χθες στην πλατεία της Θήβας όπου ο Δήμαρχος Σπύρος Νικολάου φωταγώγησε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο της πόλης.
Πολλές οι εκπλήξεις για τους μικρούς μας φίλους. 
Οι Αμπάρτζαλοι διασκέδασαν τα παιδιά με διάφορα παιχνίδια. 
Η χορωδία του δήμου τραγούδησε Χριστουγεννιάτικες μελωδίες.
Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου εδώ

4,5 R μεταξύ Ηλείας και Ζακύνθου

Στις 10:34 π.μ. σημειώθηκε ο σεισμός με επίκεντρο 75 χλμ νοτιοδυτικά της Πάτρας, 19 χλμ βορειοανατολικά  της Ζακύνθου και 8 χλμ νότια του Αγίου Νικολάου. Ο σεισμός σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο ήταν επιφανειακός και έγινε αισθητός κυρίως στην Ηλεία και την Ζάκυνθο αλλά και στους γειτονικούς νομούς της Αχαΐας και της Αιτωλ/νίας.
Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο ο σεισμός είχε μέγεθος 4,4 R και ακολούθησε μετασεισμός 3 R στις 10:41
- See more at: http://www.agriniopress.gr

Στην Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου ο Κώστας Μπακογιάννης για την περιφερειακή στρατηγική καταπολέμησης της φτώχειας

Με την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου συναντήθηκε την Πέμπτη ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, στο πλαίσιο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο της με το ΔΣ της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας. Αντικείμενο της συνάντησης αποτέλεσε η Περιφερειακή Στρατηγική καταπολέμησης της Φτώχειας και κοινωνικής ένταξης.
Ο κ. Μπακογιάννης ανέπτυξε τις πρωτοβουλίες της Περιφέρειας για τη στήριξη όλων των οικογενειών που έχουν ανάγκη και ζήτησε από την υπουργό την συνεργασία του κεντρικού κράτους ώστε οι προσπάθειες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να μη βρίσκουν εμπόδια στη γραφειοκρατία.

Μετά τη συνάντηση, ο κ. Μπακογιάννης δήλωσε: "Αυτές τις ώρες είναι σημαντικό να μη δημιουργούμε υπερτροφικές κρατικές δομές που αντί να εξυπηρετούν το σκοπό που έχουμε όλοι μας, δυσκολεύουν το έργο μας. Εστιάζουμε στις οικογένειες που μας θέλουν δίπλα τους και εκεί θα βρισκόμαστε".

ΣΟΚΑΡΙΣΜΕΝΗ Η ΣΟΥΗΔΙΑ:Νεαρή γυναίκα βιάστηκε μέχρι θανάτου από Πακιστανο μουσουλμάνο ΛΑΘΡΟμετανάστη Πρόκειται για μία υπόθεση που θυμίζει το Δράκο που χτύπησε άσχημα την άτυχη Μυρτώ

Σύντομα και στη χώρα μας εάν δεν πάρουμε μέτρα
Σοκ προκαλεί στη Σουηδία η αποκάλυψη ότι ένας 34χρονος μουσουλμάνος λαθρομετανάστης από την Σουηδία βίασε μέχρι θανάτου μία νεαρή κοπέλα στο γκαράζ πολυτελούς ξενοδοχείου όταν αυτή πήγε να πάρει το αυτοκίνητο της. Πρόκειται για μία υπόθεση που θυμίζει το Δράκο της Πάρου, τον Πακιστανό που χτύπησε άσχημα την άτυχη Μυρτώ αφού πρώτα τη βίασε.
Η γυναίκα στη Σουηδία πέθανε σύμφωνα με τα ξένα Μέσα Ενημέρωσης, ενώ η Μυρτώ μετά από πολύ μεγάλο αγώνα κατάφερε να επιζήσει. Δυστυχώς όμως δεν θα είναι ποτέ όπως ήταν. Το ότι ο Πακιστανός θα “σαπίσει” στη φυλακή δεν σημαίνει απολύτως τίποτα.
Το κτήνος της Σουηδίας μάλιστα, όπως ανέφερε η Αστυνομία συνέχισε να βιάζει ακόμη και το πτώμα της άτυχης γυναίκας, η οποία δεν μπόρεσε ούτε να αντισταθεί ούτε να αντιδράσει.
Η Σουηδία και η Νορβηγία είναι στη μέση μιας τεράστιας επιδημίας βιασμού. Στατιστικά για την εγκληματικότητα δείχνουν, ότι οι βιασμοί και στις δύο χώρες αυτές διαπράττονται από μουσουλμάνους μετανάστες.
Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση που έδωσε στη δημοσιότητα Σουηδικός φορέας, κατά τους πρώτους επτά μήνες του 2013, πάνω από 1.000 Σουηδέζες ανέφεραν ότι βιάστηκαν από μουσουλμάνους μετανάστες. 300 από αυτές ήταν κάτω από την ηλικία των 15.
Ο αριθμός των βιασμών φτάνει το 16% σε σύγκριση με το 2012. Οι αριθμοί αυτοί σοκάρουν αλλά κανείς δεν αντιδράει. Συνεχίζουν να πιστεύουν πώς οι λαθρομενατάστες είναι όλοι πρόσφυγες που ζητούν ένα καλύτερο μέλλον. Ιδού τα αποτελέσματα.

Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου 2015

Ο Καιρός το Σάββατο...

Στα δυτικά και τα βόρεια νεφώσεις με τοπικές βροχές...
Βόρειοι άνεμοι τοπικά 7 μποφόρ στο Αιγαίο. Παγετός τη νύχτα και τις πρώτες πρωινές ώρες στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ σε όλη την Ελλάδα:

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Γενικά αίθριος. Παροδικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες κυρίως στη Μακεδονία.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ τις πρωινές ώρες.

Θερμοκρασία: Από 02 έως 12 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Γενικά αίθριος. Παροδικές νεφώσεις στη νοτιοδυτική Πελοπόννησο όπου τις πρωινές ώρες είναι πιθανόν να βρέξει.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 04 έως 15 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Νεφώσεις τοπικά αυξημένες με σποραδικές βροχές. Ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Βαθμιαία βελτίωση από τα βόρεια.Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5, στα ανατολικά 6 και τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 03 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Νεφώσεις τοπικά αυξημένες με σποραδικές βροχές και τις πρωινές ώρες στα νότια πιθανώς πρόσκαιρες καταιγίδες. Λίγα χιονιά στα ορεινά της Κρήτης (πάνω από 1300μ). Τη νύχτα οι βροχές θα περιοριστούν.

Άνεμοι: Βόρειοι 6 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 15 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Νεφώσεις τοπικά αυξημένες με σποραδικός βροχές και στις νοτιότερες περιοχές πιθανώς πρόσκαιρες καταιγίδες. Βαθμιαία βελτίωση από τα βόρεια.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα βόρεια τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 11 έως 16 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική
Καιρός: Νεφώσεις τοπικά αυξημένες με ασθενείς βροχές κυρίως στα ανατολικά και βόρεια. Λίγα χιονιά στην Πάρνηθα (πάνω από 1200μ). Από το απόγευμα βελτίωση.

Άνεμοι: Βόρειοι 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 06 έως 13 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: Γενικά αίθριος. Παροδικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ!! Σουφλί:..ΓΙΑΤΙ Γέμισαν οι δρόμοι και τα βουνά με άρματα – Οι εθνοφύλακες στα όπλα (ΦΩΤΟ)

«Συναγερμός» σήμανε στο Σουφλί με το ΓΕΣ να καλεί στα όπλα τους εθνοφρουρούς της παραμεθορίου. Οι ακρίτες έβγαλαν τα πολιτικά τους ρούχα ντύθηκαν στο χακί, φόρεσαν τα κράνη, πήραν το φορητό οπλισμό και μπήκαν στα άρματα μάχης έτοιμοι για όλα. Η ανταπόκριση που υπήρξε ξεπέρασε κάθε προσδοκία του Πενταγώνου.
Όσοι κλήθηκαν, παράτησαν δουλειές και οικογένειες και παρουσιάστηκαν στο 558 Μηχανοκίνητο Τάγμα Πεζικού της 50ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας «ΑΨΟΣ».
Μετά από καιρό το ΓΕΕΘΑ καλεί και πάλι εφέδρους σε μονάδες με στόχο οι εθνοφύλακες παραμένουν σε καλή επιχειρησιακή κατάσταση και να εκπαιδεύονται συνεχώς.
Η κινητοποίηση που υπήρξε ήταν μεγάλη. Οι δρόμοι και τα βουνά στο Σουφλί, γέμισαν από άρματα μάχης ,από τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού και από ένοπλες ομάδες με διαφορετικού τύπου όπλα. Για δέκα ολόκληρες μέρες οι διακόσιοι άνδρες περίπου που κλήθηκαν ,εκπαιδεύτηκαν πραγματοποιώντας βολές με το φορητό οπλισμό που τους δόθηκε. Ενημερώθηκαν για τις νέες τεχνικές που εφαρμόζονται στις επιχειρήσεις και για τα νέα οπλικά συστήματα που απέκτησε ο Στρατός.
Έγιναν και πάλι στρατιώτες, μόνο που αυτή τη φορά ενήργησαν συνειδητοποιημένα και με ωριμότητα γεγονός που έγινε αντιληπτό από τους αξιωματικούς της μονάδας και αναφέρθηκε στο Πεντάγωνο.

Εκπληκτικά ακροβατικά ποδηλάτη στις ταράτσες με κατάληξη τη θάλασσα!

Αν σας πιάνει ίλιγγος με τα ριψοκίνδυνα θεάματα, το παρακάτω βίντεο θα κάνει το στομάχι σας να σφιχτεί... Ο παράτολμος ποδηλάτης Danny MacAskill από τη Γλασκώβη έφτασε μέχρι τις Κανάριες Νήσους και με το ποδήλατό του πέρασε από ταράτσα σε ταράτσα μετατρέποντας την πόλη σε πίστα για stunts.

Το βίντεο αποτελεί σύνθεση των πλάνων από την κάμερα που είχε ο 29χρονος στο κράνος του και από άλλη κάμερα προσφέροντας πολλές οπτικές γωνίες των εντυπωσιακών κινήσεών του.

Από τα χρωματιστά σπίτια των Las Palmas, που έγιναν ράμπες για τα ακροβατικά του, ο γενναίος Danny κατευθύνεται προς τη θάλασσα όπου καταλήγει με μια βουτιά που κόβει την ανάσα!Περισσότερες λεπτομέρειες  εδω 
https://www.youtube.com/watch?v=GL0rbxB9Lqg

Βοιωτία: Την παρέσυρε αυτοκίνητο και την τραυμάτισε σοβαρά

Η παράσυρση έγινε το πρωί τη Τετάρτης στη Λεωφόρο Σχηματαρίου στο Δήλεσι Βοιωτίας...

Στις 9:30΄ το πρωί μια 69χρονη γυναίκα από το Δήλεσι παρασύρθηκε από αυτοκίνητο που οδηγούσε 67χρονος με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά.

Η άτυχη γυναίκα διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Θηβών, ενώ η τροχαία διενεργεί προανάκριση για τις ακριβείς συνθήκες της παράσυρσης.


14 Κρατικά κερδοφόρα αεροδρόμια παραχωρούνται στο γερμανικό κράτος

Οι Γερμανοί απαίτησαν να καταγράφει ως μνημονιακή υποχρέωση η... παραχώρηση των 14 πιο τουριστικών αεροδρομίων της χώρας μας, τα οποία και παραχωρήθηκαν σε τιμή δώρο για να μην μας βγάλουν από το ευρώ. Tην εξέλιξη αυτή στην Ελλάδα την αποκαλούν… αποκρατικοποίηση!

Συνάντηση αντιπροσωπείας της #laiki_enotita και του Π. Λαφαζάνη με την Ο.ΣΥ.Π.Α για την εκχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων: Αύριο Παρασκευή 11/12/2015 και ώρα 13:00 μ.μ., στα γραφεία της ΛΑ.Ε (Βερανζέρου 13, 3ος όροφος), ο επικεφαλής της ΛΑ.Ε. Παναγιώτης Λαφαζάνης θα συναντηθεί με το προεδρείο της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπαλλήλων Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ) για το θέμα της εκχώρησης στην Γερμανική εταιρεία Fraport των 14 περιφερειακών αεροδρομίων.

Καιρός: Έρχονται χιόνια στην Αττική την Παρασκευή

Τοπικές βροχές θα σημειωθούν την Παρασκευή -σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ- στην ανατολική και νότια κυρίως χώρα. Στο Ιόνιο, την Πελοπόννησο και την Κρήτη θα σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες ενώ αναμένονται και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας.
Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου εδώ
http://e-sterea.gr/index.php/nea/eidiseis/ellada/14144-kairos-erxontai-xionia-stin-attiki-tin-paraskevi

Αποπεράτωση του Σανατορίου στη Λαμία Υπεγράφη η σύμβαση του έργου από τον Κώστα Μπακογιάννη

Υπεγράφη σήμερα από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη, η σύμβαση για την αποπεράτωση του κτιρίου του Σανατορίου στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας. Οι εργασίες αφορούν στην ενίσχυση του φέροντος οργανισμού του υπάρχοντος κτιρίου –διαρρυθμίσεις – αντικατάσταση στέγης – κουφωμάτων και ένταξή του στο νέο κτιριακό συγκρότημα. Το έργο είναι προϋπολογισμού 1.347.000,00 ευρώ.

Μετά την υπογραφή της σύμβασης, ο κ. Μπακογιάννης δήλωσε: «Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο που θα δώσει λύση σε ένα πραγματικό πρόβλημα, αφού μεταξύ άλλων θα μπορέσουμε να στεγάσουμε και την μονάδα τεχνητού νεφρού. Η Αυτοδιοίκηση κάνει το χρέος της. Κάνει τη δουλειά της. Ελπίζουμε ότι και το κεντρικό κράτος, επιτέλους, θα ασχοληθεί σοβαρά με τα προβλήματα της υγείας. Γνωρίζουμε όλοι ότι σε όλα τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της Περιφέρειας η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη. Εμείς, ως Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, βοηθάμε όσο μπορούμε».

Πέμπτη, 10 Δεκεμβρίου 2015

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΟΕΒΕ ΘΗΒΑΣ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στις 3 και 4 Δεκεμβρίου η ΓΣΕΒΕΕ και το ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ πραγματοποίησε το 1ο ευρωπαϊκό συνέδριο με θέμα τις Μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τον ρόλο αυτών στην ελληνική οικονομία.
Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου εδώ
http://e-sterea.gr/index.php/thiva/14086-symmetoxi-tis-oeve-thivas-sto-evropaiko-synedrio-gia-tis-mikromesaies-epixeiriseis?utm_source=twitterfeed&utm_medium=facebook

Τετάρτη, 9 Δεκεμβρίου 2015

Χριστούγεννα στον Ορχομενό!


Κώστας Μπακογιάννης/Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας/ΔΤ: Η Στερεά Ελλάδα επενδύει στον τουρισμό-Ολοκληρωμένο στρατηγικό σχέδιο για τον τουρισμό στη Στερεά Ελλάδα από τον ΣΕΤΕ

Η Στερεά Ελλάδα επενδύει στον τουρισμό
Ολοκληρωμένο στρατηγικό σχέδιο για τον τουρισμό στη Στερεά Ελλάδα από τον ΣΕΤΕ
Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων παρουσίασε χθες το απόγευμα, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Χαλκίδα, το ολοκληρωμένο στρατηγικό σχέδιο της Στερεάς Ελλάδας για τον τουρισμό. Το εν λόγω σχέδιο είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας που έχει αναπτύξει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με τον Σύνδεσμο, προκειμένου να προχωρήσει στη μεθοδική, συνολική και οργανωμένη προώθηση του τουρισμού. Αποτελεί δε ένα πρακτικό εργαλείο στη διάθεση της Περιφερειακής Αρχής, αλλά και της κοινωνίας της, το οποίο δε στέκεται στη θεωρία, αλλά μπορεί να βρει άμεσα εφαρμογή τόσο από την Τοπική Αυτοδιοίκηση όσο και από τον επιχειρηματικό κόσμο της περιοχής.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης.
Ο κ. Μπακογιάννης, αφού ευχαρίστησε τόσο τον ΣΕΤΕ, όσο και τη Μarketing Greece για τη συνεργασία που έχουν αναπτύξει έως σήμερα με την Περιφέρεια, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, έθεσε ως βασική προτεραιότητα της Περιφερειακής Αρχής την ανάπτυξη του τουρισμού και την αξιοποίηση του πλούσιου και δυναμικού τουριστικού προϊόντος της Στερεάς. «Η Στερεά Ελλάδα έχει πολλούς κρυμμένους θησαυρούς τους οποίους πρέπει να αναδείξουμε» τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ μιλώντας για τη συνεργασία με τον ΣΕΤΕ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην επιτυχή λειτουργία του πρώτου Περιφερειακού Γραφείου του ΣΕΤΕ στην Ελλάδα, το οποίο φιλοξενείται στο κτίριο της Περιφέρειας, στη Λαμία, ενισχύοντας το έργο της Περιφέρειας και των επαγγελματιών του τουρισμού στη Στερεά Ελλάδα.
 «Είμαι χαρούμενος που σήμερα παραλαμβάνουμε ένα πλήρες στρατηγικό σχέδιο, έναν οδικό χάρτη για τον τουρισμό μας» δήλωσε ο Περιφερειάρχης, ο οποίος επισήμανε ότι με την τεχνογνωσία του ΣΕΤΕ, τη συνεργασία των δήμων, τις ποιοτικές υπηρεσίες που προσφέρουν οι επαγγελματίες της Στερεάς Ελλάδας, αλλά και με τη στήριξη της Περιφέρειας, ολόκληρη η περιοχή μπορεί και πρέπει να έχει οφέλη που θα αναβαθμίσουν τη ζωή κάθε κατοίκου.
Από την πλευρά του, ο ΣΕΤΕ, μέσω του προέδρου του, κ. Ανδρέα Ανδρεάδη, τόνισε την υποδειγματική υποστήριξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στη δημιουργία του πρώτου Περιφερειακού Γραφείου στην Ελλάδα, αλλά και την άψογη συνεργασία που αναπτύχθηκε μεταξύ των δύο φορέων, η οποία, σε μόλις πέντε μήνες, κατάφερε να αποδώσει ένα ολοκληρωμένο marketing plan για την Περιφέρεια

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΚΩΣΤΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΣΤΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΩΠΑΪΔΑ 9 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015


​ 
Αναλαμβάνοντας τα ηνία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, ανάμεσα στον κυκεώνα θεμάτων και προβλημάτων για τα οποία έπρεπε να ενημερωθούμε και να διαχειριστούμε, ήταν και ένα πολύ μεγάλο και δύσκολο: η Κωπαΐδα.

Το Κράτος, χωρίς να μας ρωτήσει μας ανέθεσε, με νόμο, τη διαχείριση της άρδευσης του Κωπαϊδικού Πεδίου, από 1/12/2014, στη θέση του καταργηθέντος Οργανισμού Κωπαΐδας.

Μας «φόρτωσε» μάλιστα, με την αρχική διάταξη του νόμου, και τα χρέη του, περίπου 12 εκ ευρώ. Οι υπηρεσίες της Βοιωτίας, ορθώς, εκδήλωσαν σοβαρές επιφυλάξεις για τη δυνατότητα της Περιφέρειας να διαχειριστεί το τεράστιο αυτό θέμα από το μηδέν, γιατί το αντικείμενο το χειριζόταν ο καταργημένος Οργανισμός.

Θα σας εξομολογηθώ πως ένοιωσα να μπαίνω σε επικίνδυνο βάλτο, με κίνδυνο να βουλιάξει κάθε προσπάθεια. Όμως, οι υπηρεσίες και οι συνεργάτες μας στην Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτία, ανέλαβαν το βάρος και την ευθύνη του τιτάνιου αυτού έργου, από το μηδέν.

Και σημειωτέον, με τον Οργανισμό Κωπαΐδας κατάχρεο και χωρίς διοίκηση, μέχρι πρόσφατα, αφού το αρμόδιο Υπουργείο Οικονομικών όρισε εκκαθαριστή στο τέλος του καλοκαιριού, με αποτέλεσμα τη δημιουργία μεγάλων προβλημάτων στο προσωπικό, τους αγρότες και τις υπηρεσίες της Περιφέρειας.

Τα προβλήματα ήταν πιεστικά και συνεχή, αλλά αντιμετωπίσθηκαν άμεσα και αποτελεσματικά. Με την ευκαιρία, καλωσορίζω και την εκκαθαρίστρια, την κ. Μασουρίδου που πιστεύω ότι θα είναι έτοιμη να μας δώσει απαντήσεις σε θέματα της αρμοδιότητάς της.

Δεν θέλω να πω πως έγιναν όλα τέλεια, ποτέ δεν το λέω και για κανένα θέμα. Άλλωστε όποιος δε δουλεύει δεν κάνει λάθη. Πετύχαμε όμως, όπως μου λένε, γιατί θέλω να ακούσω και σας, να γίνει καλύτερα το πότισμα από τα προηγούμενα χρόνια και να βελτιώσουμε την εικόνα της Κωπαΐδας με παρεμβάσεις και έργα που δεν είχαν γίνει ποτέ ή είχαν πολλά χρόνια να γίνουν.

Νοιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω πρώτα απ’ όλα, όλους τους συνεργάτες μου στην Π.Ε. Βοιωτίας και την Αντιπεριφερειάρχη Φανή Παπαθωμά για την προσπάθειά της και τον συντονισμό των υπηρεσιών.

Κυρίως όμως, τους υπαλλήλους της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας της Βοιωτίας, με επικεφαλής τον ακούραστο Γιάννη Τασούλα και τον επί τόπου μαχητή τον Αντώνη Μήτση, που έδωσαν την ψυχή τους.

Θα ήταν παράλειψη, να μην ευχαριστήσω τους υπαλλήλους της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων, με επικεφαλής τον Θανάση Μαριγούδη που οργάνωσαν και οργανώνουν τις επεμβάσεις στις υποδομές, αλλά και τους υπαλλήλους της Διεύθυνσης Οικονομικού, με επικεφαλής τον Λουκά Καράτζαλη, για την προσπάθεια τους στην χρηματοδότηση και την οικονομική οργάνωση του αντικειμένου.

Θερμές ευχαριστίες και στο νομικό μας σύμβολο, τον Γιώργο Ανδρέου για την μεγάλη και συνεχή προσπάθεια που καταβάλει για την Κωπαΐδα.


Όμως, εδώ ήρθαμε να ακούσουμε εσάς. Να μας πείτε τη δική σας εικόνα, τα παράπονά σας, τα προβλήματα που σίγουρα θα υπάρχουν, τα καλά αλλά κυρίως τα κακά. Και να μιλήσουμε και για το δεύτερο χρόνο. Για την Κωπαΐδα όπως θα την θέλαμε στο μέλλον.

Μέσα σε αυτόν το χρόνο:

1.    Καταφέραμε, με παρέμβασή μας, να τροποποιήσουμε το νόμο και να φύγει από πάνω μας το βάρος των παλαιών οφειλών του Οργανισμού Κωπαΐδας, που δεν θα μας επέτρεπε να κάνουμε τίποτα.

2.    Ρυθμίσαμε, με μια σειρά επαφών, τις σχέσεις μας με τη ΔΕΗ και την ΕΥΔΑΠ, ώστε να μπορέσουμε να έχουμε ρεύμα και νερό, όταν τα θέλαμε, και με καλύτερους όρους.

3.    Φτιάξαμε, με τη δική σας συνεργασία, και μετά από συνεχή διαβούλευση και αλλεπάλληλες συνεδριάσεις της ειδικής επιτροπής που έχουμε συστήσει και των δημάρχων των περικωπαϊδικών Δήμων, το θεσμικό πλαίσιο διαχείρισης της άρδευσης και τον Κανονισμό άρδευσης που ψηφίστηκαν σχεδόν ομόφωνα από το Περιφερειακό Συμβούλιο.

4.    Εγγράψαμε στον προϋπολογισμό και διαθέσαμε για την Κωπαΐδα το τεράστιο, για τις οικονομικές δυνατότητες της Περιφέρειας, ποσό του 1.250.000 ευρώ περίπου για δαπάνες και έργα.
  
5.  Κάναμε άμεσες επεμβάσεις, στο λίγο χρόνο που είχαμε, για τη βελτίωση των κατεστραμμένων υποδομών και ειδικά για την αντιπλημμυρική προστασία και περιορίσαμε σημαντικά τα αποτελέσματα της πρωτοφανούς βροχόπτωσης του χειμώνα που πέρασε. Γα το μεγάλο αυτό θέμα, με τις επεμβάσεις που γίνονται, ευελπιστούμε πως θα αποτρέψουμε για φέτος κάθε κίνδυνο.  
6.    Μηχανοργανώσαμε την Κωπαΐδα, εξασφαλίζοντας από τον ΟΠΕΚΕΠΕ τα στοιχεία του ΟΣΔΕ, που μας επέτρεψαν να υπολογίσουμε, μετ’ εμποδίων βέβαια, λόγω των ελλιπών στοιχείων, τα τέλη άρδευσης. Ειδικά για το θέμα αυτό πρέπει να επισημάνω τα εξής:
Σε πρώτη φάση ο ΟΠΕΚΕΠΕ μας έδωσε τα ηλεκτρονικά στοιχεία με βάση τις δηλώσεις ΟΣΔΕ του 2013, γι αυτό και το πάγιο τέλος που επιβάλαμε στις αρχές του καλοκαιριού είχε λάθη. Καταφέραμε τελικά να πάρουμε τα στοιχεία του 2015 και ήδη έχουν αποσταλεί οι τελικές βεβαιώσεις.
Θα πρέπει να μας συγχωρέσετε τα τυχόν λάθη της πρώτης χρονιάς που είναι δικαιολογημένα. Θα δεχθούμε τα παράπονα όσων αδικούνται και θα τα διορθώσουμε με τις διαδικασίες του κανονισμού άρδευσης. 
Είμαι όμως υποχρεωμένος να επισημάνω:
Πρώτον, την ανάγκη - και κάνω έκκληση από το βήμα αυτό- να εξοφλήσετε έγκαιρα τα τέλη άρδευσης, γιατί διαφορετικά δεν θα έχουμε χρήματα να συνεχίσουμε την προσπάθεια την επόμενη χρονιά, πέρα από τις συνέπειες που θα έχει από το νόμο η μη πληρωμή για τους καλλιεργητές και τους ιδιοκτήτες και δεύτερον- και αυτό πρέπει να το συζητήσουμε και να ακούσουμε τις δικές σας προτάσεις- επειδή υπάρχουν ελλείψεις στα στοιχεία του ΟΣΔΕ, αφού το 8-10% περίπου των χωραφιών δεν έχουν δηλωθεί, σκεφτόμαστε να επιβάλουμε, το προβλέπει άλλωστε ο Κανονισμός Άρδευσης, την υποχρέωση στους καλλιεργητές που ποτίζουν τα χωράφια τους από το αρδευτικό σύστημα της Κωπαΐδας, να υποβάλλουν κάθε χρόνο την άνοιξη ειδική δήλωση στην Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας, με τις καλλιέργειές τους και να λαμβάνουν βεβαίωση άρδευσης, χωρίς την οποία δεν θα γίνεται δεκτή η δήλωση προς τον ΟΣΔΕ για την επιχορήγηση.
Ειδικά μάλιστα για το 2015, καλό είναι να ενημερώσετε, όσους δεν έχουν δηλώσει τις καλλιέργειές τους, να πάνε να τις δηλώσουν για να γίνουν οι συμπληρωματικές βεβαιώσεις και να μην έχουν προβλα. Γιατί θα είναι αλλιώς αν τα βρούμε εμείς – και θα τα βρούμε, αφού ήδη οργανώνουμε συνεργασία με το Διαβαλκανικό Ινστιτούτου, που θα μας δίνει τα σχετικά στοιχεία και τα τέλη θα επιβάλλονται με προσαυξήσεις.

Για το έτος 2016:

θα συνεχίσουμε τις επεμβάσεις στις υποδομές, αποβλέποντας στη βελτίωση της άρδευσης και την περαιτέρω αντιπλημμυρική προστασία των χωραφιών

Θα οργανώσουμε έγκαιρα και πιο αποτελεσματικά την διαχείριση της άρδευσης με στόχο την πλήρη, αναλογική και δίκαιη κάλυψη όλων των καλλιεργειών. Ο σχετικός διαγωνισμός είναι σχεδόν έτοιμος.

Θα λάβουμε κάθε αναγκαίο μέτρο για να πετύχουμε καλύτερες συνθήκες και όσο νερό χρειάζονται οι καλλιέργειες και όταν το χρειάζονται.

Αυτά όμως είναι διαχείριση, σημαντική μεν, αλλά δεν είναι ο κύριος στόχος.
Στόχος και όραμά μας είναι ο εκ βάθρων εκσυγχρονισμός του αρδευτικού δικτύου και συστήματος, με διαρθρωτικές παρεμβάσεις, όχι μόνο στις υποδομές αλλά και στη φιλοσοφία διαχείρισης των υδάτινων πόρων και των καλλιεργειών.
Ήδη το Περιφερειακό Συμβούλιο  από το Νοέμβριο του 2014 αποφάσισε - και αυτό είναι η στρατηγική κατεύθυνση της Περιφέρειας- να εκπονηθεί το λεγόμενο Master Plan της Κωπαΐδας, ο ολοκληρωμένος δηλαδή σχεδιασμός εκσυγχρονισμού και ανάπτυξης της άρδευσης και της εκμετάλλευσης του Κωπαϊδικού Πεδίου.
Μπορώ να σας πω πως σήμερα είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε στην ανάθεση εκπόνησης του σχεδίου.
Ευελπιστώ πως στην επόμενη Οικονομική Επιτροπή θα εγκριθούν τα τεύχη δημοπράτησης για την πρόσληψη του συμβούλου – Μελετητή που θα εκπονήσει το Master Plan της Κωπαΐδας, που θα είναι σε επίπεδο μελέτης σκοπιμότητας, για να πάμε και οικονομικότερα.
Πρόκειται για τη μελέτη συνολικής διαχείρισης της Κωπαΐδας, που θα αποτελέσει το εργαλείο μας για τη διεκδίκηση, με σοβαρές αξιώσεις ειδικής χρηματοδότησης των έργων και της προοπτικής της Κωπαΐδας, με την ένταξη έργων υποδομής στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης.
Για το θέμα αυτό, βρισκόμαστε σε διαρκή συνεννόηση με τη Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας και κυρίως με την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων που έχουμε την τύχη να στελεχώνονται από τους δικούς μας ανθρώπους, τον κ . Βαγγέλη Αποστόλου και τον κ. Νίκο Στουπή.
Θα μου επιτρέψετε να σας πω πως έχω βάλει την Κωπαΐδα, μαζί με τον Ασωπό, στις μεγάλες προτεραιότητες και τα στοιχήματα της θητείας μας στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Αν και ορεινός, μονοπωλεί τα μεγάλα ενδιαφέροντά μου ο κάμπος. Είμαι πεπεισμένος πως αξίζει τον κόπο. Έχω αρχίσει κι εγώ, παρασυρμένος από τους Βοιωτούς συνεργάτες μου, να ονειρεύομαι την Κωπαΐδα του μέλλοντος.

Σας ευχαριστώ.