Σάββατο, 19 Δεκεμβρίου 2015

Σιδερένιος Δήμαρχε

Μία άτυχη στιγμή και ήταν αρκετή να γίνει ευτυχώς το "μικρό" κακό.


Περισσότερες λεπτομέρειες  εδω
http://e-sterea.gr/index.php/thiva/14247-siderenios-dimarxe

Δείτε ποιοι δήμοι δεν παίρνουν ούτε ευρώ από τις οφειλές του κράτους στους ΟΤΑ λόγω υπέρογκων χρεών!

Στο «κόκκινο» βρίσκονται 16 δήμοι σε όλη την Ελλάδα, οι οποίοι δεν παίρνουν κυριολεκτικά ούτε ένα εύρω από τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του κράτους προς τους ΟΤΑ λόγω των...
υπέρογκων χρεών που έχουν προς δικούς τους οφειλέτες!

Συγκεκριμένα πρόκειται για τους δήμου:

Αχαρνών
Καισαριανής,
Κερατσινίου-Δραπετσώνας,
Νικαίας-Αγ. Ι. Ρέντη,
Καλυμνίων,
Σουφλίου,
Ζακύνθου,
Καρδίτσας,
Κέρκυρας,
Κοζάνης,
Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων,
Νοτίου Πηλίου,
Σκιάθου,
Τοπείρου (νομός Ξάνθης),
Έδεσσας και
Τρικάλων.
Να σημειωθεί ότι οι παρακρατηθέντες πόροι δίνονται στους δήμους, αφού, όμως, πρώτα έχουν εξοφληθεί μέσω αυτών τα χρέη που έχουν οι δήμοι προς τρίτους.

Έτσι, οι δήμοι αυτοί βρίσκονται, στην κυριολεξία, πολύ κοντά στην οικονομική ασφυξία.

Στο επόμενο διάστημα, στόχος των εν λόγω δημοτικών αρχών θα είναι να μάθουν περισσότερες πληροφορίες και να καθορίσουν καλύτερα τη στάση τους απέναντι στην διαμορφούμενη κατάσταση.

Το συνολικό ποσό είναι της τάξης των περίπου 214 εκατ. ευρώ προς τους δήμους όλης της χώρας και αποτελεί την 7η από τις 8 ισόποσες δόσεις. Το κονδύλι αυτό διατίθεται για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών, καθώς και επενδυτικών δραστηριοτήτων και έργων των δήμων κατά την κρίση των δημοτικών συμβουλίων τους.

Βάσει σχετικής ενημέρωσης, από το ποσό αυτό, στα ταμεία των δήμων θα μπουν τελικά 190,698 εκατ. ευρώ, καθώς για τα υπόλοιπα 23,177 εκατ. ευρώ γίνεται παρακράτηση στο πλαίσιο συμψηφισμού με οφειλές τους προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία. Από τους 325 δήμους παρακράτηση γίνεται συγκεκριμένα σε 27, εκ των οποίων οι 16 δεν λαμβάνουν…καθόλου χρήματα, εξαιτίας υπέρογκων οφειλών τους.

Την απόφαση υπογράφει ο υφυπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μπαλάφας, ο οποίος στην ομιλία του στη Βουλή, κατά τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2016, ανέφερε ότι επιπλέον τις επόμενες ημέρες θα καταβληθεί στους δήμους η 12η δόση των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων ύψους 107 εκατ. ευρώ, ενώ παράλληλα ολοκληρώνεται η καταβολή ΣΑΤΑ ύψους 23,5 εκατ. ευρώ.

Πηγή

Δείτε ποιες περιοχές τα Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά θα ντυθούν στα λευκά!

Δείτε τι δείχνουν για τον καιρό του Δεκεμβρίου, αλλά και τον καιρό που θα κάνει τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά!

Τα μερομήνια είναι η ετήσια παραδοσιακή (εναλλακτική μακροπρόθεσμη) μέθοδος παρατήρησης του καιρού με τα σημάδια των πρώτων 12 ημερών του Αυγούστου, οι οποίες λένε ότι δείχνουν τον καιρό όλου του χρόνου, κάτι που δεν δέχεται η επιστήμη της μετεωρολογίας!
Τα μερομήνια κάθε Αύγουστο δείχνουν έναν γενικό δρόμο και φαίνεται ότι έχουν χωρίσει στη μέση επιστήμονες, ερασιτέχνες, αλλά και θιασώτες του καιρού ή καιρόφιλους. Δεν παύουν όμως να ενδιαφέρουν κάθε χρόνο την πλειοψηφία των ανθρώπων της υπαίθρου και όχι μόνο…
Η παρατήρηση των προβλέψεων που ακολουθούν, πραγματοποιήθηκε στη Ν.Εύβοια από τον Δημήτρη Τσούλη, που προσπαθεί να διαιωνίσει ένα μακραίωνο καιρικό έθιμο.
Ο Δεκέμβρης ξεκινά με βροχερό κατά διαστήματα καιρό, γρήγορα όμως από τις 3-4 του μήνα ο καιρός βελτιώνεται και έτσι θα κυλήσει σχεδόν μέχρι να κλείσει το πρώτο του δεκαήμερο, χωρίς κάτι το αξιόλογο.
Μεταβολή αναμένεται στις αρχές του δεύτερου δεκαημέρου (κακοκαιρία) με βροχές και χιόνια στο διάστημα 12-13/12.
Ακολουθεί περίοδος μη παρατήρησης, που αντιστοιχεί στις ημερομηνίες από 14 έως 19/12.
Κακοκαιρία αναμένεται στις 20 του Δεκέμβρη, με βροχές και χιόνια στα ορεινά και κορύφωση αυτής περί τις 22-23 του μήνα, όπου τα χιόνια αναμένεται να κάνουν την εμφάνισή τους και σε πιο χαμηλά υψόμετρα, ακόμα και στην Αττική. Εν συνεχεία αναμένεται σχετική βελτίωση του καιρού, χωρίς όμως να απουσιάζουν διαστήματα βροχών.
Νέα επιδείνωση του καιρού θα σημειωθεί παραμονές του νέου έτους 30-31/12, με πτώση της θερμοκρασίας και τα χιόνια να ξανακάνουν την εμφάνισή τους ακόμη και σε ημιορεινές περιοχής της ανατολικής χώρας.
Πηγη: gegonota.eu


Δεύτερη ευκαιρία σε όσους έχασαν τη ρύθμιση των 100 δόσεων και θέλουν να ξαναμπούν σε αυτή πληρώνοντας τις οφειλόμενες δόσεις τους, σχεδιάζει να δώσει το Υπουργείο Εργασίας, επιδιώκοντας παράλληλα, να...
αποφύγει μία πλήρη κατάρρευση στα έσοδα των Ταμείων.

Το σχέδιο δίνει τη δυνατότητα να ξαναμπούν στις 100 δόσεις οφειλέτες που έχασαν την τελευταία ρύθμιση, εφόσον αποδείξουν ότι έμειναν εκτός για λόγους οικονομικής αδυναμίας ή για λόγους που οφείλονται σε επανυπολογισμό δόσεων που πληροφορήθηκαν εκ των υστέρων, όπως και εξαιτίας δυσκολιών από τα capital controls.

Ποιους αφορά

Το μέτρο, σύμφωνα με σχετικό έγγραφο, το περιεχόμενο του οποίου αποκαλύπτει ο Ελεύθερος Τύπος, δεν θα είναι γενικευμένο, αλλά θα αφορά στους περίπου 40.000 οφειλέτες που βγήκαν εκτός της τελευταίας ρύθμισης του ν. 4321/15 και κυρίως όσους χρωστούν δικές τους εισφορές, δηλαδή ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες και ασφαλισμένους στα Ταμεία των γιατρών δικηγόρων και μηχανικών.

"Παράθυρο", ωστόσο, υπάρχει και για επιχειρήσεις, καθώς το έγγραφο δεν τις εξαιρεί, πλην όμως τα κριτήρια που ορίζονται για την επανένταξή τους είναι περιοριστικά, καθώς θα πρέπει να αποδείξουν, όχι μόνο τους λόγους οικονομικής αδυναμίας, αλλά και ότι υπήρχε και υπάρχει αποδεδειγμένα η βούληση-πρόθεση να συνεχίσουν τη ρύθμιση. Θα πρέπει δηλαδή να έχουν τεκμήρια «οικονομικής φερεγγυότητας».

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δημοσιεύει, σήμερα, ο «Ε.Τ.», σε όλες τις ρυθμίσεις χρεών προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία, που εφαρμόστηκαν από τον Ιούνιο του 2013 και μετά, εντάχθηκαν συνολικά 230.423 οφειλέτες (φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις) με χρέη άνω των 5.000 ευρώ. Από αυτούς, εγκατέλειψαν τη ρύθμιση που είχαν αρχικά 96.100 οφειλέτες, και ένα ποσοστό περίπου 30%, δηλαδή περίπου 29.000 οφειλέτες, είτε μεταπήδησαν σε επόμενη ρύθμιση, είτε επέλεξαν αναγκαστικά τις 12 δόσεις. Στην ουσία, 67.100 οφειλέτες έχουν διακόψει, είτε τη ρύθμιση του 2013 με τις 48 δόσεις, είτε τη μετέπειτα ρύθμιση των 100 δόσεων, είτε την τελευταία και ευνοϊκότερη από όλες ρύθμιση που είχε τον ίδιο αριθμό (100) δόσεων.

Πηγή

Eσπασαν το φράγμα του 1 εκατ. οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στον ΟΑΕΔ

Σημαντική αύξηση της εγγεγραμμένης ανεργίας δείχνουν για τον... Νοέμβριο τα στατιστικά στοιχεία του ΟΑΕΔ.

Όπως διαπιστώνεται προστέθηκαν στην ήδη μακριά λίστα ανέργων επιπλέον 68.745 άτομα, 29.510 που αναζήτησαν, αλλά δεν βρήκαν εργασία και 39.235 οι οποίοι έπαψαν να αναζητούν.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», μέσα σε ένα μήνα αυξήθηκε σημαντικά ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων, φθάνοντας σε 1.034.730 άτομα, από 965.985 τον αμέσως προηγούμενο μήνα. Με βάση τα συγκριτικά στοιχεία του ΟΑΕΔ, μεταξύ Οκτωβρίου και Νοεμβρίου του 2015, οι αναζητούντες εργασία άνεργοι αυξήθηκαν κατά 3,62% και οι μη αναζητούντες εργασία κατά 29,95%, κυρίως λόγω της διακοπής των εποχικών επιχειρήσεων.

Αναλυτικά, οι αναζητούντες εργασία εγγεγραμμένοι στον Οργανισμό άνεργοι έφτασαν τις 844.308 από 814.798 τον Οκτώβριο και 854.517 που ήταν τον Νοέμβριο του 2014. Από αυτούς οι 457.934, ήτοι το 54,24%, είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα ίσο ή και περισσότερο των 12 μηνών. Οι άνδρες είναι 330.885 (39,19%) και οι γυναίκες 513.423 (60,81%), ηλικίας 30 - 44 ετών σε ποσοστό 40,12% και 45 - 54 ετών το 22,14%.

Αντίστοιχα, οι εγγεγραμμένοι «μη αναζητούντες εργασία» αυξήθηκαν σε 190.422 άτομα από 151.187 τον Οκτώβριο και 205.550 που ήταν τον περυσινό Νοέμβριο. Οι 66.476, ήτοι 34,91%, είναι μακροχρόνια άνεργοι και το 61,10% γυναίκες.

Η αύξηση του αριθμού των ανέργων είχε ως αποτέλεσμα να αυξηθούν και οι επιδοτούμενοι από τον ΟΑΕΔ. Συνολικά τον Νοέμβριο επιδοτήθηκαν 128.625 άτομα έναντι 112.489 τον προηγούμενο μήνα (+16.136 άτομα και σε ποσοστό + 14,34%) και των 120.353 που ελάμβαναν επίδομα ανεργίας τον περυσινό Νοέμβριο (+8.272 άτομα και σε ποσοστό +6,87%). Παρά την αύξηση αυτή, ο αριθμός των επιδοτούμενων στο σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων παραμένει χαμηλός σε ποσοστό, καθώς ανέρχεται σε 12,4%.


Giovanni Haratsis.

Τις γιορτινές μέρες υποχρέωση όλων μας είναι να δώσουμε χαρά ειδικά στα παιδιά εκείνα που έχουν αυξημένες ανάγκες φροντίδας και προστασίας.Η μεγαλύτερη ανταμοιβή είναι ένα παιδικό χαμόγελο.
Ενα μεγαλο ευχαριστω στους συνεργατες της εκδηλωσης κικη αντωνιαδου καιΑμπάρτζαλοι Παιδικές εκδηλώσεις για το Χριστουγεννιατικο δωρο που προσφεραμε στα παιδια του ειδικου σχολειου στο Λουτουφι!

Περισσότερες λεπτομέρειες  εδω  
https://www.facebook.com/giovanni.haratsis?pnref=story


Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου 2015

Χριστουγεννιάτικο «δώρο»: Τί αλλάζει στα capital controls και πόσα χρήματα θα μπορείς να "σηκώνεις" από εδώ και πέρα

«Δώρο» για τις γιορτές που έρχονται, προσανατολίζεται η ΕΚΤ και το επιτελείο του υπουργείου Οικονομικών που σχεδιάζει την περαιτέρω χαλάρωση των capital controls, μετά την υπερψήφιση και του νέου πακέτου προαπαιτούμενων που θα ξεπαγώσουν την υποδόση του 1 δισ. ευρώ.
Παρά την κοινή ομολογία των τραπεζών ότι το ουσιαστικό «πράσινο φως» για την άρση των capital controls θα είναι η επαναφορά του waiver από την ΕΚΤ, δηλαδή η κατ” εξαίρεση αποδοχή των ελληνικών ομολόγων ως εγγύηση στις πράξεις κύριας αναχρηματοδότησης των ελληνικών τραπεζών, εντούτοις αναμένουν κάποιες κινήσεις χαλάρωσης πριν από το τέλος του έτους.
Πρόκειται για κινήσεις που θα αφορούν κυρίως στο εισαγωγικό και εξαγωγικό εμπόριο και τα εμβάσματα, αλλά και τις καταθέσεις και το όριο της εβδομαδιαίας ανάληψης μετρητών. Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη έχει αποσταλεί στην ΕΚΤ σχετική επιστολή με αιτήματα των τραπεζών ώστε να διευκολυνθεί η διακίνηση του χρήματος, ειδικά για τις επιχειρήσεις.
Τι πρόκειται να αλλάξει πλέον στα capital controls:
α) να διευρυνθούν τα ποσά για εισαγωγές και οι εγκρίσεις να γίνονται χωρίς δικαιολογητικά
β) οι νέες καταθέσεις σε μετρητά να θεωρούνται ελεύθερα κεφάλαια (νέο χρήμα)
γ) να καταργηθούν οι περιορισμοί για το άνοιγμα νέων λογαριασμών και να μπορούν να μπαίνουν συνδικαιούχοι, ειδικά για λογαριασμούς επιχειρήσεων
δ) να μπορούν να «σπάσουν» προθεσμιακές καταθέσεις, και
ε) το εβδομαδιαίο όριο ανάληψης μετρητών να ανέβει από τα 420 στα 500 ευρώ.
Σε ό,τι αφορά τα εγκριτικά όρια των τραπεζών για συναλλαγές επιχειρήσεων και επαγγελματιών, η Επιτροπή Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών της ΤτΕ έχει συστήσει σε κάθε πιστωτικό ίδρυμα Ειδικές Υποεπιτροπές Έγκρισης Συναλλαγών για την εξέταση αιτημάτων έως 150.000 ευρώ ημερησίως ανά πελάτη, με εβδομαδιαίο εγκριτικό όριο τα 70 εκατ. ευρώ για τις τέσσερις συστημικές τράπεζες και 308 εκατ. ευρώ για το σύνολο των πιστωτικών ιδρυμάτων.
Επίσης έχουν θεσπιστεί διαδικασίες άμεσης διεκπεραίωσης για συναλλαγές προς το εξωτερικό που δεν υπερβαίνουν τις 5.000 ευρώ απευθείας από το δίκτυο υποκαταστημάτων των τραπεζών και διαδικασίες ταχείας έγκρισης για συναλλαγές από 5.001 έως και 10.000 ευρώ, ώστε να διευκολύνονται, μεταξύ άλλων, και οι νέοι επιχειρηματίες χωρίς προηγούμενη συναλλακτική δραστηριότητα.
Πέρα από την αύξηση των εγκριτικών ορίων, δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται και η άρση των απαγορεύσεων που ισχύουν για τις προθεσμιακές καταθέσεις, καθώς η πλειοψηφία τους ήταν σε διάρκεια τριμήνου και ούτως ή άλλως έχουν λήξει παραμένοντας εντός συστήματος, ενώ επίκειται και η λήξη προθεσμιακών καταθέσεων διάρκειας εξαμήνου.
Η άρση των περιορισμών για τις προθεσμιακές καταθέσεις επιδιώκεται ώστε να διευκολυνθούν αγοραπωλησίες, ειδικά σε ακίνητα (π.χ. κάποιος που θέλει να πουλήσει το σπίτι του που είναι με δάνειο, θα μπορεί να «σπάσει» προθεσμιακή κατάθεση για την αποπληρωμή του ώστε να προχωρήσει η πώληση). Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής επιτρέπεται, κατ” εξαίρεση, η πρόωρη εξόφληση δανείων (μερική ή ολική) με μετρητά, με έμβασμα από το εξωτερικό, καθώς και με τη χορήγηση νέου δανείου με σκοπό την αναδιάρθρωση.
Επιπλέον επιτρέπεται, κατ” εξαίρεση, η πρόωρη λήξη προθεσμιακών καταθέσεων, για την πληρωμή νοσηλείων και διδάκτρων, μισθοδοσίας, ληξιπρόθεσμων οφειλών προς πιστωτικό ίδρυμα, οφειλών προς το ελληνικό Δημόσιο και τους ασφαλιστικούς φορείς, καθώς και προμηθευτών. Τέλος, επιτρέπεται η πρόωρη μερική λήξη προθεσμιακής κατάθεσης για λόγους διαβίωσης έως του ποσού των 1.800 ευρώ μηνιαίως, καθώς και για αγορά ακινήτου.

πηγή: toxrima.gr

Panos Haratsis


Χρόνια πολλά από το Κοντίτο της Θήβας

ΤΟ Δ Σ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΟΝΤΙΤΟΥ ΘΗΒΑΣ  ΤΟ 8 ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ  ΘΗΒΑΣ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΑ
Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου εδώ
http://e-sterea.gr/index.php/thiva/14244-xronia-polla-apo-to-kontito-tis-thivas

Ε.Σ ΚΑΔΜΟΣ ΘΗΒΑΣ.


ΕΥΧΕΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Π.Ε. ΕΥΒΟΙΑΣ


ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΥΠΕΡΘΕΑΜΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ ΘΗΒΑ


Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου 2015

ΑΥΤΑ είναι τα νούμερα του ΤΖΟΚΕΡ


KABΙΡΕΙΟΝ -ΜΕΖΕΔΟΠΩΛΕΙΟ ΣΤΗΝ ΘΗΒΑ

Σε ένα νέο όμορφο και ευχάριστο  περιβάλλον περνάμε πλεόν από τις πιο ξένοιαστες και όμορφες στιγμές μας στη Θήβα.
Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου εδώ
http://e-sterea.gr/index.php/epixeiriseis/epixeiriseis-voiotia/9341-kabireion-mezedopoleio-stin-thiva

Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα στη Νέα Λάμψακο Ευβοίας

Σήμερα (17-12-2015) περίπου στις 11:15’, στην 3,7η χ/θ της εθνικής οδού Χαλκίδας – Λεπούρων, στη Νέα Λάμψακο Ευβοίας, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 60χρονος ημεδαπός, εξετράπη της πορείας του, προσέκρουσε σε βράχους και ανετράπη, με αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό του οδηγού.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου εδώ

Εκλογές ανάδειξης νέου Δ.Σ. στην Ένωση Μικρασιατών Θήβας.

Εκλογές ανάδειξης νέου Δ.Σ. στην Ένωση Μικρασιατών Θήβας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Μικρασιατών Θήβας καλεί τα μέλη του συλλόγου , σύμφωνα με το καταστατικό του, Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015 από ώρα 09:00 έως 16:00 στην Μικρασιατική Εστία , (Αγίας Ελένης 25 & Ομήρου 1)

Δικαίωμα συμμετοχής στις εκλογές έχουν τα μέλη και όσοι συμμετέχουν ενεργά στα τμήματα του συλλόγου .
Η παρουσία σας είναι σημαντική για την συνέχεια των δράσεων του συλλόγου.

H Εφορευτική Επιτροπή

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΚΚΕ ΘΗΒΑΣ


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Σας προσκαλούμε στο γλέντι που διοργανώνουμε
για την οικονομική ενίσχυση του Κόμματος
το Σάββατο 19 Δεκέμβρη 2015, ώρα 21:00 μ.μ. στο κέντρο «ΤΟ ΤΖΑΚΙ», με καλό φαγητό, ποτό και ζωντανή μουσική
από τους Σωτήρη Δρίτσα, Αναστάση Κατσαβό και Ελένη Λαζάρου
Θα παρευρίσκεται και θα χαιρετήσει
ο Γ.Γ. της Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε. Δημήτρης Κουτσούμπας
Κομματικές Οργανώσεις Βάσης Θήβας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ Περισσότερα βίντεο από Ε.Σ ΚΑΔΜΟΣ ΘΗΒΑΣ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Έπειτα από τη συμπλήρωση 10 αγωνιστικών στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής κατηγορίας Ανδρών (2ος όμιλος Νότου) 2015-16, εκ των οποίων οι 6 εντός έδρας, θα μπορούσαμε να είχαμε προβεί σε έγγραφη διαμαρτυρία αρκετές φορές κάτι το οποίο όμως αντιτίθεται στις πεποιθήσεις και τη νοοτροπία μας ως Σύλλογος, σε ένδειξη σεβασμού απέναντι στους θεσμούς και στα όργανα που διοικούν το μπάσκετ της χώρας.
Τα τεκταινόμενα της 10ης αγωνιστικής, μεταξύ των ομάδων Ε.Σ. ΚΑΔΜΟΣ - Α.Ο. ΑΡΗΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ στο κλειστό γήπεδο Θήβας, ήταν αυτά που εξάντλησαν κάθε περιθώριο ανοχής. Αρχής γενομένης με τον ορισμό ενός διαιτητή που είχε ορισθεί και την προηγούμενη αγωνιστική, στο ίδιο γήπεδο, σε ένα παιχνίδι που και πάλι υπήρχαν αμφιλεγόμενες αποφάσεις κατά της ομάδας μας. Δεν γνωρίζουμε εάν έχει υπάρξει και πάλι ορισμός ίδιου διαιτητή δύο συνεχόμενες αγωνιστικές, στο ίδιο γήπεδο, επί της ίδιας ομάδας, όχι μόνο σε εθνική κατηγορία αλλά ούτε και σε τοπικό επίπεδο.
Επειδή οι επίμαχες φάσεις ήταν πολλές και δε δύναται να περιγραφούν με λόγια, επισυνάπτεται βίντεο όπου έχει μερικές αντιπροσωπευτικές αποφάσεις των διαιτητών όπου έκριναν τον εν λόγω αγώνα. Κι επειδή το επιχείρημα του ανθρώπινου λάθους κάποια στιγμή χάνει την αξία του, ο δόλος ή η ανικανότητα των άμεσα εμπλεκόμενων προάγουν το ίδιο αποτέλεσμα, απαξιώνουν τον αθλητισμό και τις αξίες του.
Με την παρούσα ανακοίνωση-διαμαρτυρία δεν επιζητούμε την εύνοια, απαιτούμε το σεβασμό στον ιδρώτα των αθλητών και των προπονητών, στη προσπάθεια των παραγόντων σε δύσκολους καιρούς αλλά κυρίως στο φίλαθλο κόσμο που γεμίζει κάθε αγωνιστική το γήπεδο.

Με εκτίμηση,
Εκ του Δ.Σ. του Ε.Σ. ΚΑΔΜΟΣ
Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου εδώ
https://www.facebook.com/kadmos/videos/991062317602304/?fref=nf

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ-ΚΑΔΜΟΣ

Έπειτα από τη συμπλήρωση 10 αγωνιστικών στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής κατηγορίας Ανδρών (2ος όμιλος Νότου) 2015-16, εκ των οποίων οι 6 εντός έδρας, θα μπορούσαμε να είχαμε προβεί σε έγγραφη διαμαρτυρία αρκετές φορές κάτι το οποίο όμως αντιτίθεται στις πεποιθήσεις και τη νοοτροπία μας ως Σύλλογος, σε ένδειξη σεβασμού απέναντι στους θεσμούς και στα όργανα που διοικούν το μπάσκετ της χώρας.
Τα τεκταινόμενα της 10ης αγωνιστικής, μεταξύ των ομάδων Ε.Σ. ΚΑΔΜΟΣ - Α.Ο. ΑΡΗΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ στο κλειστό γήπεδο Θήβας, ήταν αυτά που εξάντλησαν κάθε περιθώριο ανοχής. Αρχής γενομένης με τον ορισμό ενός διαιτητή που είχε ορισθεί και την προηγούμενη αγωνιστική, στο ίδιο γήπεδο, σε ένα παιχνίδι που και πάλι υπήρχαν αμφιλεγόμενες αποφάσεις κατά της ομάδας μας. Δεν γνωρίζουμε εάν έχει υπάρξει και πάλι ορισμός ίδιου διαιτητή δύο συνεχόμενες αγωνιστικές, στο ίδιο γήπεδο, επί της ίδιας ομάδας, όχι μόνο σε εθνική κατηγορία αλλά ούτε και σε τοπικό επίπεδο.
Επειδή οι επίμαχες φάσεις ήταν πολλές και δε δύναται να περιγραφούν με λόγια, επισυνάπτεται βίντεο όπου έχει μερικές αντιπροσωπευτικές αποφάσεις των διαιτητών όπου έκριναν τον εν λόγω αγώνα. Κι επειδή το επιχείρημα του ανθρώπινου λάθους κάποια στιγμή χάνει την αξία του, ο δόλος ή η ανικανότητα των άμεσα εμπλεκόμενων προάγουν το ίδιο αποτέλεσμα, απαξιώνουν τον αθλητισμό και τις αξίες του.
Με την παρούσα ανακοίνωση-διαμαρτυρία δεν επιζητούμε την εύνοια, απαιτούμε το σεβασμό στον ιδρώτα των αθλητών και των προπονητών, στη προσπάθεια των παραγόντων σε δύσκολους καιρούς αλλά κυρίως στο φίλαθλο κόσμο που γεμίζει κάθε αγωνιστική το γήπεδο.

Με εκτίμηση,
Εκ του Δ.Σ. του Ε.Σ. ΚΑΔΜΟΣ

Προσοχή: Αυτές είναι οι τελικές αλλαγές στους μισθούς! Τι αλλάζει σε νυχτερινές εργασίες, υπερωρίες και επιδόματα;

Αύξηση στα επιδόματα...
νυχτερινής, κυριακάτικης και εργασίας αργιών, «πάγωμα» μισθού υπαλλήλου που αξιολογείται για τρεις συνεχόμενες χρονιές αρνητικά αλλά και συνυπολογισμό των αποδοχών που λαμβάνουν αποσπασμένοι υπάλληλοι, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, σε σχέση με το αρχικό, το τελικό κείμενο του νομοσχεδίου για το νέο μισθολόγιο, και το πρακτικό  που ψηφίστηκε χθες από τη Βουλή.
    
Αναλυτικά οι αλλαγές  

Άρθρο 7: Στους υπαλλήλους που εφαρμόζεται το νέο μισθολόγιο περιλαμβάνονται και αυτοί των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων (ΠΕΔ) αλλά και της ΕΥΠ   Άρθρο 9 παρ. 4: Σε αυτούς που λαμβάνουν μισθό με συντελεστή 1,2 περιλαμβάνονται και οι Επιθεωρητές-Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης  

Άρθρο 12 παρ. 3:  «Παγώνει» για ένα χρόνο του μισθού υπαλλήλου που έχει τρεις συνεχόμενες αρνητικές αξιολόγησεις  

Άρθρο 16:  Οι Σχολικοί σύμβουλοι λαμβάνουν επίδομα θέσης 300 ευρώ και οι προϊστάμενοι σε νοσοκομεία 250.   Άρθρο 19: Αφαιρείται η διάταξη με την οποία εξαιρούνταν περιοχές όπου οι υπάλληλοι λάμβαναν επίδομα παραμεθορίου και θα καθορισθούν, πλέον, με υπουργική απόφαση
  
Άρθρο 20: Αυξάνεται από 20 σε 30% το επίδομα νυχτερινής εργασίας, από 30 σε 40% της αργίας και της κυριακάτικης ημερήσιας και από 40 σε 45% της αργίας και της κυριακάτικης νυχτερινής . Παράλληλα υπερωριακή αποζημίωση μπορεί να καταβληθεί και υπαλλήλους των Ειδικών Θέσεων 1ου και 2ου βαθμού που εξαιρούνταν στο αρχικό κείμενο του νομοσχεδίου  
Άρθρο 21: Υπερωρίες για Επιτροπές ΝΠΙΔ, ΝΠΔΔ και ΟΤΑ επιτρέπονται μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις και εφόσον η σχετική δαπάνη καλύπτεται από Ευρωπαϊκά Προγράμματα  

Άρθρο 27: Οι επιπλέον αποδοχές που λαμβάνουν αποσπασμένοι υπάλληλοι συνυπολογίζονται και στο νέο μισθολόγιο ως προσωπική διαφορά και για όσο χρόνο ο υπάλληλος είναι αποσπασμένος
Πηγή


Τραγελαφικό σκηνικό στον Βόλο: Έκαψε την πεθερά του με το τσιγάρο επειδή...

Εριξε κάτω την 65χρονη πεθερά του, την άρπαξε από τα μαλλιά και την έκαψε στη μύτη με το τσιγάρο του...
ενώ την απείλησε ότι θα την καθαρίσει! Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου καταδίκασε χθες τον 45χρονο Βολιώτη για ενδοοικογενειακή βία που συνέβη τον Ιούλιο του 2014 σε δεκαέξι μήνες φυλάκιση με αναστολή. Οπως προέκυψε από την ακροαματική διαδικασία, ο κατηγορούμενος επιτέθηκε στην πεθερά του κατά τη διάρκεια επίσκεψής του για να δει το παιδί όταν εκείνη τον ενημέρωσε για τα ασφαλιστικά μέτρα που θα έβγαιναν εναντίον του την επομένη.
Ο 45χρονος βρήκε εκτός ελέγχου και επιτιθέμενος στην πεθερά του φώναζε ότι εκείνη φταίει για όλα και ότι θα την σκοτώσει. Στο Δικαστήριο εξετάστηκαν ως μάρτυρες κατηγορίες τόσο η εν διαστάσει σύζυγός του όσο και η πεθερά αλλά και άλλο οικογενειακό πρόσωπο που αναφέρθηκαν εκτενώς στη συμπεριφορά του κατηγορουμένου.
Το Τριμελές δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στον καταδικασθέντα. Το οικογενειακό επεισόδιο συνέβη τον Απρίλιο του 2014, ενώ ο καταδικαστείς φιλοξενούταν στο σπίτι της εν διαστάσει συζύγου του προκειμένου να δει το παιδί.
Από την ακροαματική διαδικασία προέκυψε ότι κατά τη διάρκεια τσακωμού εκείνος τη χτύπησε και της έσπασε το ένα δάχτυλο του χεριού. Το Δικαστήριο έλαβε υπόψη στην ποινή που επέβαλε ότι ο 40χρονος μετά το επεισόδιο επέδειξε καλή συμπεριφορά.
Πηγή: Εφημερίδα Ταχυδρόμος Βόλου - taxydromos.gr

Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου 2015

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού - Χιόνια και στην Αττική;

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) ο καιρός θα...
παρουσιάσει τις επόμενες ώρες ραγδαία επιδείνωση, με κύρια χαρακτηριστικά τις χιονοπτώσεις ακόμα και στην Αττική.

Αναλυτικά, σύμφωνα με την πρόβλεψη της ΕΜΥ, τσουχτερό κρύο, χιονοπτώσεις σε ορεινές-ημιορεινές περιοχές της χώρας και ισχυροί βοριάδες θα «ντύσουν» το σκηνικό του αυριανού, Πέμπτη (17/12/2015) καιρού.

Στην Αττική για αύριο προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και παροδικές χιονοπτώσεις στην Πάρνηθα (ενδεικτικό υψόμετρο πάνω από τα 800 μέτρα). Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 έως 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν νεφώσεις με βροχή ή χιονόνερο και τοπικές χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά-ημιορεινά (ενδεικτικό υψόμετρο πάνω από τα 400 μέτρα). Βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 09 βαθμούς Κελσίου.


Μακεδονία, Θράκη
Νεφώσεις με βροχή ή χιονόνερο στα πεδινά και τοπικές χιονοπτώσεις σε ορεινά-ημιορεινά (ενδεικτικό υψόμετρο πάνω από τα 400 μέτρα). Ο καιρός θα παρουσιάσει βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από -1(μείον 1) έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών στη νότια Πελοπόννησο.
Άνεμοι: βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 3 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Νεφώσεις με βροχή ή χιονόνερο και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά (ενδεικτικό υψόμετρο στα βόρεια: πάνω από τα 500 μέτρα και στα νότια: πάνω τα 800 μέτρα ). Βαθμιαία βελτίωση στα βόρεια από το βράδυ.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά και νότια 7 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 3 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία κατά τόπους 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα νότια πιθανώς πρόσκαιρες καταιγίδες.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα Δωδεκάνησα όπου θα σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: βόρειοι, βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα βόρεια 7 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 09 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΒΟΜΒΑ στο Facebook!!!ΑΥΤΑ είναι τα ΠΡΟΦΙΛ που θα ΚΛΕΙΣΟΥΝ μέχρι το τέλος της ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ!!!!!

Σοκ σε δεκάδες χιλιάδες χρήστες μέσων κοινωνικής δικτύωσης σε όλη την Ευρώπη έχει προκαλέσει απόφαση ευρωπαϊκής επιτροπής. 

Παράνομη θα θεωρείται πιθανόν από το τέλος αυτής της εβδομάδας η πρόσβαση παιδιών ηλικίας κάτω των 16 ετών σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook, στις χώρες της Ευρώπης, αναφέρει σε δημοσίευμά του το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η απόφαση βασίζεται στο αποτέλεσμα ψηφοφορίας της αρμόδιας επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, για την αύξηση του ορίου της «επιτρεπόμενης ψηφιακής ηλικίας» από τα 13 στα 16 έτη. 

«Η επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων παιδιών ηλικίας μικρότερης των 16 ετών, θα πρέπει να είναι νόμιμη μόνο εάν -και στο βαθμό που αυτή απαιτείται- υπάρχει συγκατάθεση ή άδεια από τον κηδεμόνα του παιδιού», αναφέρεται σε μια πρόσφατη τροποποίηση του Ευρωπαϊκού Κανονισμού για την Προστασία των Δεδομένων. 

Στην ουσία αυτό που προβλέπει η συγκεκριμένη τροποποίηση είναι ότι οι διαδικτυακές εταιρείες που θέλουν να απευθύνονται σε οποιονδήποτε χρήστη κάτω των 16 ετών θα πρέπει να έχουν πάρει πρώτα την άδεια των γονέων τους. 

Ειδικοί στη διαδικτυακή ασφάλεια υποστηρίζουν ότι κάτι τέτοιο πιθανόν να κάνει τα παιδιά πιο ευάλωτα και όχι απαραίτητα ασφαλέστερα από κινδύνους που ελλοχεύουν στο Internet. 

Σε ανοικτή επιστολή που απέστειλαν στην επιτροπή, ειδικοί υποστηρίζουν ότι η αλλαγή του ορίου ηλικίας «θα στερούσε από τους νέους, εκπαιδευτικές και κοινωνικές ευκαιρίες, ενώ παράλληλα δεν θα παρείχε μεγαλύτερη προστασία». 

Όπως αναφέρεται στο άρθρο που αναδημοσιεύει το newsbomb.gr, πολλά είναι τα παιδιά ηλικίας ακόμα και κάτω των 13 ετών που χρησιμοποιούν το Facebook και άλλες ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, με ή χωρίς τη συγκατάθεση των γονέων τους, οπότε είναι απορίας άξιο εάν η αύξηση του ορίου ηλικίας θα κάνει οποιαδήποτε διαφορά. 
You might also like:

Πράσινο φως για το ολοκληρωμένο σχέδιο εξυγίανσης του Ασωπού

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Λαμία, 16 Δεκεμβρίου 2015
Πράσινο φως για το ολοκληρωμένο σχέδιο εξυγίανσης του Ασωπού


Στο Περιφερειακό Συμβούλιο ψηφίστηκε σήμερα, με διευρυμένη πλειοψηφία, η ολοκληρωμένη πρόταση που προέκυψε μετά το σχέδιο που παρουσίασε η Περιφερειακή Αρχή και τις προτάσεις που κατατέθηκαν κατά τη διάρκεια της δημόσιας διαβούλευσης για την εξυγίανση του Ασωπού, με στόχο τη συνολική αντιμετώπιση των προβλημάτων της περιοχής, στο περιβάλλον, την υγεία, την αγροτική παραγωγή και τη βιομηχανία.

Στην πρόταση, που παρουσίασε ο Περιφερειάρχης, Κώστας Μπακογιάννης, αναλύονται οι στόχοι του σχεδίου, οι απαιτούμενοι πόροι, αλλά και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησής της. Μεταξύ άλλων, το σχέδιο περιλαμβάνει:

*Την σύσταση του Ειδικού Κλιμακίου Ελέγχου Ποιότητας Περιβάλλοντος (ΚΕΠΠΕ)
*Την διενέργεια Διεθνούς Διαγωνισμού σε επιλεγμένες περιοχές για την διερεύνηση-καταγραφή της ρύπανσης και την αντιμετώπισή της
*Την προμήθεια, εγκατάσταση και λειτουργία συστήματος αντιμετώπισης της ρύπανσης από εξασθενές χρώμιο σε συγκεκριμένη περιοχή
*Την δημιουργία του Παρατηρητηρίου Περιβάλλοντος
*Την κατάρτιση πλήρους Βιομηχανικού και Περιβαλλοντικού Μητρώου
*Την μελέτη οριοθέτησης της κοίτης του ποταμού
*Την ανάπτυξη Επιχειρηματικού Πάρκου Εξυγίανσης
*Την δημιουργία Κέντρου Προαγωγής Υγείας της Περιφέρειας στον Δήμο Τανάγρας
*Την σύσταση μόνιμης επιτροπής δημόσιας διαβούλευσης για τον Ασωπό
Με αφορμή την κατάθεση της πρότασης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης δήλωσε: «Σήμερα, μετά από δύο διαβουλεύσεις με ευρεία συμμετοχή των φορέων και της κοινωνίας των πολιτών, μετά από σκληρή δουλειά των υπηρεσιών μας και συνεχείς προσπάθειες των στελεχών της Περιφερειακής Αρχής, γίνεται ένα ακόμη μεγάλο βήμα, ίσως το πιο καθοριστικό, για τη συνολική αντιμετώπιση ενός περιβαλλοντικού εγκλήματος με εθνικές διαστάσεις. Η πρόκληση που έχουμε μπροστά μας είναι να δώσουμε στον Ασωπό τη μορφή που του αξίζει και να τον μετατρέψουμε σε πηγή ζωής για τα παιδιά μας. Χαίρομαι, γιατί το σχέδιο που έχουμε εκπονήσει δεν είναι προϊόν γραφειοκρατικών διαδικασιών, αλλά σοβαρής, ώριμης και κοστολογημένης μελέτης. Μιας μελέτης που πάνω απ’ όλα βασίζεται στις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής».  

Ένωση Μικρασιατών Θήβας

Το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου στις 6 το απόγευμα η παιδική θεατρική παράσταση « το Χριστουγεννιάτικο Γράμμα που έχασε το δρόμο» του Θεατρικού μας Εργαστηρίου της Λεμονιάς Κουτσοβασίλη ταξιδεύει στα γειτονικά Οινόφυτα . Ευχαριστούμε το Κέντρο Εκκλησιαστικής Διακονίας και την Σοφία Λιάπη υπεύθυνη του κέντρου για την πρόσκληση.

Προσοχή: Έρχεται αστεροειδής στη Γη... Τι φοβούνται οι επιστήμονες και τι θα συμβεί την Παραμονή των Χριστουγέννων;

Παραμονή Χριστουγέννων ένας...
τεραστίων διαστάσεων αστεροειδής θα πλησιάσει την Γη σε πολύ κοντινή απόσταση κάνοντας αρκετούς ειδικούς να πιστεύουν ότι μπορεί να προκαλέσει την εκδήλωση φυσικών φαινομένων όπως σεισμούς ή την έκρηξη ηφαιστείων

Για άλλη μια φορά, τα σενάρια της καταστροφής της Γης έρχονται στην επιφάνεια με την εμφάνιση ενός αστεροειδή που πλησιάζει τον πλανήτη μας σε πολύ κοντινή απόσταση. Η νέα «απειλή» για την Γη είναι τεραστίων διαστάσεων (για τα δεδομένα αυτών των ουράνιων σωμάτων) με διάμετρο κοντά στα 3 χιλιόμετρα και έχει την κωδική ονομασία 2003 SD220. Oι επιστήμονες μάλσιτα υποστηρίζουν ότι αν έπεφτε στην Γη θα μπορούσε να καταστρέψει μία ολόκληρη ήπειρο την στιγμή ακριβώς της πτώσης (και φυσικά ολόκληρο τον πλανήτη τις αμέσως επόμενες ώρες).

Αυτός ο αστεροειδής-τέρας παρακολουθείται εδώ και καιρό από το ειδικό τμήμα της NASA, και είναι ένα από τα 17 τέτοια σώματα τα οποία θα μπορούσαν να αποτελούν απειλή για τη Γη. Μάλιστα σύμφωνα με νέες ανακοινώσεις των ειδικών, οι αστεροειδείς μπορεί να μας ξεγελούν, καθώς είναι πολύ πιθανό (όπως συμβαίνει και με τα παγόβουνα) να βλέπουμε ένα πολύ μικρό μέρος από το πραγματικό τους μέγεθος.

Η ανακοίνωση αυτή ενίσχυσε την άποψη κάποιων θεωριών συνωμοσίας, που θέλουν έναν άγνωστο πλανήτη, τέσσερις φορές μεγαλύτερος από τον Δία να περνά πολύ κοντά από την Γη μέσα στον μήνα και να τον καταστρέφει.

Πάντως για όσους ανησυχούν ο αστεροειδής θα περάσει σε απόσταση περίπου 10 εκατομμυρίων χιλιομέτρων από την Γη. Οπότε αντί για λοιμούς και καταποντισμούς, καλό θα ήταν να ετοιμάζετε τα Χριστούγεννά σας χωρίς να περιμένετε να έρθει το τέλος της Γης. Τουλάχιστον όχι αυτή τη φορά.
Πηγή

Πώς θα πάρετε το αφορολόγητο - Πόσες αποδείξεις πρέπει να δηλώσετε από το 2016

Φοροεκπτώσεις μόνο για δαπάνες με «πλαστικό χρήμα» θα ισχύσουν από την 1-1-2016, σύμφωνα με το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών. Σταδιακά όλες οι συναλλαγές θα γίνονται υποχρεωτικά με χρήση πιστωτικών ή χρεωστικών καρτών ή μέσω τραπεζικού λογαριασμού.
Αυτό σημαίνει ότι καταργούνται οι χάρτινες αποδείξεις και οι καταναλωτές θα πρέπει να πληρώσουν με πλαστικό χρήμα ή μέσω e-banking ένα ποσό που θα φτάνει έως τα 9.545 ευρώ αν θέλουν να πετύχουν τη μέγιστη φορο-έκπτωση.
Για πολλούς ο στόχος αυτός δεν είναι άπιαστος καθώς μετά τα capital controls μεγάλο μέρος των συναλλαγών γίνονται με πλαστικό χρήμα, πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες.
Αυτό που αλλάζει στη ζωή μας είναι ότι κάθε μισθωτός και συνταξιούχος του οποίου το ετήσιο εισόδημα είναι χαμηλότερο των 9.545 ευρώ θα πρέπει να πληρώσει με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα ή μέσω e-banking ένα συγκεκριμένο ποσό δαπανών για να μην πληρώσει φόρο.

Κάθε μισθωτός και συνταξιούχος με ετήσιο εισόδημα μεγαλύτερο των 9.545 ευρώ θα πρέπει να δαπανήσει με «πλαστικό χρήμα» ή μέσω e-banking 9.545 ευρώ για να του αναγνωρίσει η εφορία την ανώτατη έκπτωση φόρου των 2.100 ευρώ.

Για την κάλυψη του ποσού των 9.545 ευρώ θα αναγνωρίζονται οποιεσδήποτε δαπάνες έχουν εξοφληθεί από μία μόνο πιστωτική κάρτα ή από μία μόνο χρεωστική κάρτα. Σ’ αυτές περιλαμβάνονται όλες οι δαπάνες για αγορές καταναλωτικών αγαθών, παροχές υπηρεσιών, λογαριασμούς ΔΕΚΟ, ενοίκια, δίδακτρα, ασφάλιστρα, ιατρικές επισκέψεις και εξετάσεις, νοσήλια, φάρμακα, καύσιμα κ.λπ.
Στην περίπτωση της χρεωστικής κάρτας, ο συνδεδεμένος μ’ αυτήν τραπεζικός λογαριασμός θα πρέπει προηγουμένως να έχει δηλωθεί ηλεκτρονικά, στο ΤΑΧΙSnet, ως προοριζόμενος να εξυπηρετήσει την εξόφληση δαπανών με «πλαστικό χρήμα» για την κάλυψη ποσού μέχρι 9.545 ευρώ και την κατοχύρωση της αντίστοιχης έκπτωσης φόρου των 2.100 ευρώ.
Οσο για τους επαγγελματίες και επιχειρηματίες θα πρέπει να εισπράττουν μέσω ενός και μοναδικού επαγγελματικού τραπεζικού λογαριασμού όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις των προϊόντων του ή την παροχή των υπηρεσιών του, τα οποία θα του πληρώνουν οι πελάτες του με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμών (μέσω καρτών ή ηλεκτρονικής τραπεζικής).