Σάββατο, 2 Ιανουαρίου 2016

ΑΙΣΙΟ ΤΕΛΟΣ στην Πάρνηθα! Βρέθηκαν οι γονείς με τα τέσσερα παιδιά τους που χάθηκαν στo βουνό!

Κλιμάκιο της ΕΜΑΚ από την αρχή είχε επικοινωνία με τους δύο άνδρες, μέσω των κινητών τους τηλεφώνων, κάτι που βοήθησε στον άμεσοεντοπισμό τους. Η αγωνία των διασωστων, άλλωστε, ήταν να καταφέρουν να τους εντοπίσουν προτού χαθεί η μεταξύ τους επικοινωνία, λόγω μπαταρίας, κάτι που ευτυχώς επετεύχθη.
Και οι έξι οδηγήθηκαν από τους άνδρες της ΕΜΑΚ σε ασφαλές μέρος.
Προηγούμενη ενημέρωση:
Γονείς με τα δυο τους παιδιά είχαν πάει για πεζοπορία στο βουνό, όμως έχασαν το δρόμο τους και τους βρήκε το σκοτάδι.
Μέσω των κινητών τους τηλεφώνων ειδοποίησαν τις αρχές και βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση εντοπισμού τους. Ομάδες της ΕΜΑΚ χτενίζουν την περιοχή, ώστε να ανακαλύψουν τους αγνοούμενους πριν προχωρήσει η νύχτα και πέσει ακόμα περισσότερο η θερμοκρασία, που ήδη στο βουνό είναι πολύ χαμηλή.
Πάντως, το ευχάριστο είναι ότι είναι όλοι καλά στην υγεία τους και ότι διατηρείται η επικοινωνία μέσω των τηλεφώνων τους.
Πηγή ➤ 

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού από την ΕΜΥ

Έρχονται χιονοπτώσεις κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα και ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην υπόλοιπη χώρα - Διαβάστε αναλυτικά ποιες περιοχές θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία - Τα μέτρα προφύλαξης που συστήνει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας

Τοπικές χιονοπτώσεις κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα και ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην υπόλοιπη χώρα προβλέπει από την Κυριακή σε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού η ΕΜΥ. 

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Αναλυτικά, αύριο Κυριακή θα σημειωθούν πυκνές χιονοπτώσεις σε ορεινές, ημιορεινές και πεδινές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας που από το απόγευμα σταδιακά θα περιοριστούν στα ημιορεινά της Μακεδονίας (πάνω από 500 με 700 μέτρα), στα ορεινά της Ηπείρου, της Δυτικής Στερεάς και της Θεσσαλίας και πιθανώς στην αρχή της ημέρας και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου (πάνω από 700 μέτρα).

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο που γρήγορα θα επεκταθούν στη Δυτική Στερεά και την Πελοπόννησο, από το απόγευμα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, την Εύβοια, το ΒόρειοΑιγαίο και βαθμιαία στις Κυκλάδες, την Κρήτη, το Ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα ενισχυθούν στα πελάγη στα 7 με 8 μποφόρ και πιθανόν το απόγευμα στο Αιγαίο τοπικά στα 9 μποφόρ.

Τη Δευτέρα οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα περιοριστούν στο Ανατολικό Αιγαίο, τα Δωδεκάνησα και νωρίς το πρωί πιθανώς στις Κυκλάδες και την Κρήτη και γρήγορα θα σταματήσουν. Από τις βραδινές ώρες όμως στο Βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη Δυτική Στερεά οι βροχές και οι καταιγίδες θα ενταθούν εκ νέου.

Οδηγίες προστασίας
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας , έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Παράλληλα, συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων ή θυελλωδών ανέμων:

Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.

Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.

Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους 
Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων.

Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.

Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).

Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.
Επίσης, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση χιονοπτώσεων και παγετού:

Αν πρόκειται να μετακινηθούν με το αυτοκίνητο:
Να ενημερωθούν για τον καιρό και για την κατάσταση του οδικού δικτύου

Να έχουν στο όχημά τους αντιολισθητικές αλυσίδες και το ρεζερβουάρ γεμάτο καύσιμα

Να ταξιδεύουν, εφόσον είναι αναγκαίο, κατά προτίμηση στη διάρκεια της ημέρας προτιμώντας τους κεντρικούς δρόμους

Να ενημερώνουν τους οικείους τους για τη διαδρομή που πρόκειται να ακολουθήσουν
Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων

Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

Αν μετακινούνται πεζή:
Να ντύνονται με πολλά στρώματα από ελαφριά ρούχα αντί για ένα βαρύ ρούχο και να φορούν κατάλληλα παπούτσια ώστε να αποφύγουν τραυματισμούς λόγω της ολισθηρότητας

Να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις κατά την διάρκεια αιχμής των φαινομένων (έντονη χιονόπτωση, συνθήκες παγετού).

Θρίλερ στην Πάρνηθα: Αγνοούνται δύο άντρες και τέσσερα παιδιά

Σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης

Θρίλερ στην Πάρνηθα: Αγνοούνται δύο άντρες και τέσσερα παιδιά

Θρίλερ στην Πάρνηθα: Αγνοούνται δύο άντρες και τέσσερα παιδιά

Γονείς με τα τέσσερα παιδιά τους είχαν πάει για πεζοπορία στο βουνό, όμως χάθηκαν και τους βρήκε η νύχτα - Υπάρχει επικοινωνία μέσω των κινητών τους τηλεφώνων

Ένα θρίλερ βρίσκεται σε εξέλιξη στην χιονισμένη Πάρνηθα, όπου αγνοείται εξαμελής οικογένεια. Γονείς με τα δυο τους παιδιά είχαν πάει για πεζοπορία στο βουνό, όμως έχασαν το δρόμο τους και τους βρήκε το σκοτάδι.

Μέσω των κινητών τους τηλεφώνων ειδοποίησαν τις αρχές και βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση εντοπισμού τους. Ομάδες της ΕΜΑΚ χτενίζουν την περιοχή, ώστε να ανακαλύψουν τους αγνοούμενους πριν προχωρήσει η νύχτα και πέσει ακόμα περισσότερο η θερμοκρασία, που ήδη στο βουνό είναι πολύ χαμηλή.

Πάντως, το ευχάριστο είναι ότι είναι όλοι καλά στην υγεία τους και ότι διατηρείται η επικοινωνία μέσω των τηλεφώνων τους. 

ΣΟΚ: Χάθηκε εξαμελής οικογένεια στην Πάρνηθα!

Χάθηκε εξαμελής οικογένεια στην Πάρνηθα! Περισσότερες πληροφορίες σε λίγο...

Μικροτσίπ μέχρι και στα διπλώματα οδήγησης μελετά η κυβέρνηση ...

Οι νέες βιομετρικές ταυτότητες που δεν θα είναι εύκολο να πλαστογραφηθούν, θα έχουν το μέγεθος πιστωτικής κάρτας, και θα...
περιλαμβάνουν στοιχεία, όπως:

-Αποτύπωμα της ίριδας του ματιού

-Δακτυλικό αποτύπωμα και πιθανότατα

-Μικροτσίπ με στοιχεία DNA

Στην πίσω πλευρά στο barcode, θα αναγράφονται προσωπικά δεδομένα, όπως:

-Διεύθυνση Κατοικίας

-Τυχόν Παραβιάσεις Κώδικα Κυκλοφορίας

-Ποινικό μητρώο

-Πληροφορίες αεροπορικού ταξιδιού τον τελευταίο χρόνο κι

-Ενδεχομένως μεταναστευτικό στάτους.

Σύμφωνα με αρμόδιες κυβερνητικές πηγές, τις καινούργιες αστυνομικές ταυτότητες θα πρέπει να αποκτήσουν μέχρι τον Ιούνιο, όλοι οι Έλληνες, καταβάλλοντας περίπου δέκα ευρώ καθένας. Εάν αυτό δεν συμβεί, η Ουάσιγκτον απειλεί να επαναφέρει τη βίζα για τους Έλληνες ταξιδιώτες, στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το όλο κόστος υπολογίζεται άνω των 80 εκατομμυρίων ευρώ.

Η κυβέρνηση προωθεί και την έκδοση νέων βιομετρικών διπλωμάτων οδήγησης. Οπότε το συνολικό κόστος μπορεί να αγγίξει τα 150 εκατομμύρια!

Πηγή

Φόρος στις τραπεζικές συναλλαγές για να μη μειωθούν οι συντάξεις

Σενάριο για τη φορολόγηση όλων των τραπεζικών συναλλαγών που πραγματοποιούνται ηλεκτρονικά, επεξεργάζεται το οικονονικό επιτελείο. Προκαλεί, ωστόσο, εντύπωση το γεγονός ότι την ίδια στιγμή που εξετάζεται αυτή η προοπτική η κυβέρνηση σχεδιάζει και την υποχρεωτική χρήση του πλαστικού χρήματος προκειμένου κάποιος φορολογούμενος να έχει αφορολόγητο.
Από τη μια δηλαδή δίνονται κίνητρα για να στραφεί ο κόσμος στις αγορές με πλαστικό χρήμα ώστε να καταπολεμηθεί η φοροδιαφυγή κι από την άλλη θα φορολογήσει αυτές τις συναλλαγές επικαλούμενη τη… σωτηρία του ασφαλιστικού συστήματος.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Πρώτου Θέματος, προκειμένου να μην γινουν μειώσεις στις κύριες συντάξεις, όπως έχει δεσμευτεί ο Αλ. Τσίπρας, θα επιβληθεί ειδικό τέλος που δεν θα ξεπερνά το ένα τοις χιλίοις για όλες τις ηλεκτρονικές τραπεζικές συναλλαγές. Πρόκειται για έναν… εσωτερικό «φόρο Τόμπιν» προκειμένου να γεμίσουν τα ταμεία… ανώδυνα και να πειστούν οι Θεσμοί ότι δεν χρειάζεται ούτε μείωση συντάξεων ούτε και αύξηση των εργοδοτικών εισφορών.
Για μια πληρωμή ενοικίου π.χ. 300 ευρώ, το ειδικό τέλος αυτό θα έφτανε τα 30 λεπτά του ευρώ, που δεν αποτελεί σημαντική επιβάρυνση για τους συναλλασσόμενους αλλά στο σύνολο της οικονομίας η επιβολή ενός τέτοιου τέλους θα μπορούσε να αποφέρει έσοδα ώστε να καλυφθούν χρηματοδοτικές ανάγκες χωρίς να κοπούν κύριες συντάξεις.
Τα σενάρια για επιβολή τέλους είχε ακουστεί και τον περασμένο Μάιο. Τότε το σενάριο ανέφερε ότι είναι δύο οι πιθανότητες. Είτε για όσες συναλλλαγές είναι πάνω από 500 ευρώ, είτε γι' αυτές πάνω από 300 ευρώ. Στη δεύτερη περίπτωση το οικονομικό επιτελείο ευελπιστεί πως θα φορολογηθούν υπερδιπλάσιες συναλλαγές με τις τράπεζες και θα αυξηθούν έτσι και τα κέρδη του κράτους. Ο φόρος που θα μπει στις συναλλαγές με τις τράπεζες αναμένεται να είναι από 0,1% ως και 0,2% του ποσού της συναλλαγής, έλεγε τότε το ρεπορτάζ.
Ωστόσο κυβερνητικές πηγές τόνιζαν τότε πως δεν θα φορολογούνται οι συναλλαγές με χρεωστικές κάρτες καθώς έτσι θα ακυρωνόταν το μέτρο για το πλαστικό χρήμα.
Ερωτήματα πάντως προκύπτουν για το τι θα ισχύει με τις πληρωμές των ΔΕΚΟ, αν θα εξαιρούνται ή όχι από το μέτρο. Ενδεχομένως να είναι στα σχέδια και του σημερινού οικονομικού επιτελείου μια τέτοια εξαίρεση.
Αυτοί πάντως που δεν θα γλιτώσουν το νέο φόρο είναι όσοι χρησιμοποιούν πιστωτικές κάρτες για συναλλαγές πιθανότατα άνω των 300 ευρώ. Σε αυτές τις περιπτώσεις θα επιβαρύνονται με τον νέο φόρο.
Να θυμίσουμε ότι το μέτρο αυτό είχε ακουστεί για πρώτη φορά πριν από τις εκλογές του περασμένου Ιανουαρίου και ο ΣΥΡΙΖΑ το είχε απορρίψει κατηγορηματικά. Επίσης, σενάρια για επιβολή φόρου στις χρηματιστηριακές συναλλαγές και σε όλες τις καταθέσεις είχε επίσης διαψευστεί. 

Ποιες υπηρεσίες του ΟΑΕΔ θα παρέχονται πλέον μόνο ηλεκτρονικά

Από τις 4 Ιανουαρίου 2016 μία σειρά υπηρεσιών του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού θα...
παρέχονται ΜΟΝΟ μέσω διαδικτύου, με τη χρήση κωδικών πρόσβασης στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες ΟΑΕΔ ή μέσω ΚΕΠ.

Η τρίμηνη Ανανέωση Δελτίου Ανεργίας, οι αιτήσεις για τα Ειδικά Εποχικά Βοηθήματα, Ειδικά Βοηθήματα Ανεργίας, Παροχές Μητρότητας είναι μερικές από τις σημαντικότερες υπηρεσίες για τις οποίες η διαδικασία πρόσβασης αλλάζει.

Για την εξυπηρέτησή τους, οι συναλλασσόμενοι είτε θα πιστοποιούνται ως χρήστες στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες του ΟΑΕΔ (1. παραλαμβάνοντας Κλειδάριθμο από ένα Κέντρο Προώθησης Απασχόλησης - ΚΠΑ ΟΑΕΔ, ή 2. χρησιμοποιώντας τους κωδικούς τους από την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων) είτε θα απευθύνονται σε ένα Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών, έχοντας μαζί τους ΑΦΜ, ΑΜΚΑ και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Εγκύκλιος για την μετάβαση στην αποκλειστικά ηλεκτρονική παροχή υπηρεσιών του ΟΑΕΔ έχει αποσταλεί σε όλα τα ΚΠΑ του ΟΑΕΔ, στα οποία από τις 4 Ιανουαρίου θα γίνεται και διανομή σχετικού πληροφοριακού υλικού.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να ενημερωθούν εγκαίρως για τις αλλαγές στην πρόσβαση στις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ για την καλύτερη, αμεσότερη και απρόσκοπτη εξυπηρέτησή τους.

Πατρών - Κορίνθου: Αυτοκίνητο "απογειώθηκε", πέρασε τη διαχωριστική νησίδα και βρέθηκε στο αντίθετο ρεύμα

Το τροχαίο έγινε στο 157ο χλμ της Πατρών - Αθηνών...
Όπως αναφέρουν πληροφορίες του tempo24.gr, ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο που οδηγούσε νεαρός άνδρας στο ρεύμα προς Πάτρα, έχασε κάτω από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία τον έλεγχο του οχήματός του και στην κυριολεξία "απογειώθηκε", πέρασε τη διαχωριστική νησίδα και βρέθηκε στο ρεύμα προς Αθήνα.

Συνολικά οκτώ άτομα τραυματίστηκαν από το τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε σήμερα το πρωί στη Νέα Εθνική Οδό. Δύο παιδιά βρίσκονται ανάμεσα στους τραυματίες από το τροχαίο στην Πατρών - Κορίνθου. Ευτυχώς όπως αναφέρουν πηγές, οι τραυματίες είναι καλά όλοι στην υγεία τους.

Το ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς στον Μπαρμπαγιάννη

Ένα υπέροχο πρωτοχρονιάτικο πάρτυ πραγματοποιήθηκε στο εξοχικό κέντρο Μπαρμπαγιάννης την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.
Τέλεια οργάνωση και πολύ κέφι με πολύ κόσμο χορό και τραγούδι.

Παρασκευή, 1 Ιανουαρίου 2016

Ήταν σήμερα  πρωινές ώρες, στην 20,5η χ/θ της εθνικής οδού Χαλκίδας – Λεπούρων, στην Ερέτρια Ευβοίας...


Ένα αυτοκίνητο που οδηγούσε 40χρονος, κάτω από άγνωστη αιτία, εξετράπη αριστερά της πορείας του, προσέκρουσε σε πέτρινη περίφραξη και ανετράπη.
Ο άτυχος άντρας δυστυχώς δεν είχε τις αισθήσεις του. Όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Χαλκίδας, δυστυχώς ήταν αργά μιας και ήταν νεκρός βυθίζοντας στο πένθος την οικογένεια του τις άγιες μέρες.

Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Τροχαίας Χαλκίδας, για τον προσδιορισμό των συνθηκών του θανατηφόρου τροχαίου ατυχήματος.
Πηγή

Φωτορεπορτάζ από την γιορτή ΑΟ ΘΗΒΑ Νο 2

Μερικές ακόμα φωτογραφίες από την υπέροχη Χριστουγεννιάτικη βραδιά του ΑΟ ΘΗΒΑ μέσα από τον φακό του Ι.Τασιούλη για το esterea
Πολύ σύντομα και το βίντεο

Ευχές της Αντιπ. Φανής Παπαθωμά μέσω του esterea

η Φανή Παπαθωμά μιλάει στον Ι.Τασιούλη απο το esterea και σας στέλνει τις ευχές της για το νέο έτος
Το βίντεο εδωhttp://e-sterea.gr/index.php/nea/nomoi/voiotia/14373-efxes-tis-antip-f-papathomas-meso-tou-esterea

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου 2015

Μεγάλη πυρκαγιά σε ξενοδοχείο στο Ντουμπάι

Μεγάλη σε έκταση πυρκαγιά ξέσπασε το απόγευμα της παραμονής Πρωτοχρονιάς στο ξενοδοχείο «The Address Hotel» στο Ντουμπάι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, κοντά στον πύργο Μπουρτζ Χαλίφα, το υψηλότερο κτήριο στον κόσμο, όπως μεταδίδει το Reuters.
Η φωτιά καίει σε τουλάχιστον 20 ορόφους του κτηρίου, σύμφωνα με το Associated Press, ενώ μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες, ούτε και έχουν γίνει γνωστά τα αίτια της πυρκαγιάς.
Αναφορές σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης κάνουν λόγο για πανικόβλητους ανθρώπους που έτρεχαν για να απομακρυνθούν από την περιοχή και για φλόγες που ξεπηδούν από το ψηλό κτήριο.
Κοντά στο κτήριο ήταν προγραμματισμένη εκδήλωση εν όψει της αλλαγής του χρόνου.

Ευχές του Δήμαρχου Θήβας μέσω του esterea

Ο Δήμαρχος Θήβας Σπύρος Νικολάου στέλνει με τον Ι.Τασιούλη για το esterea τις ευχές του για την Νέα Χρονιά
Καλή χρονιά σε όλους

Χρόνια πολλά! viotiki gnomi news

περιστέρια να” ρθουνε να φέρουνε ευχές
 oλοι σας να γιορτάσετε με γέλια και χαρές.
 όμορφο ξεκίνημα να έχει η χρονιά
 χιλιάδες όνειρα να βγουν αληθινά.
  • Χρόνια Πολλά γεμάτα υγεία. Καλή Χρονιά!
  • ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΑΣΙΟΥΛΗΣ

Καλή Χρονιά από το Καβίιρειον


Φάνης Σπανός

Η Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας ενημερώνει για την κατάσταση του οδικού δικτύου του Νομού. 
Από χτες 30-12 το μεσημέρι επιχειρεί ιδιόκτητος και μισθωμένος στόλος της Π.Ε. Εύβοιας σε αντιμετώπιση των - ήπιων μέχρι στιγμής - καιρικών φαινομένων.
Συγκεκριμένα, γίνεται αποχιονισμός και ρίψη αλατιού στα τμήματα Ψαχνά-Προκόπι (θέση Άγιος), Κάτω Στενή - Στρόπωνες - Μετόχι, Σέττα-Μανίκια-Μακρυχώρι, Λέπουρα - Κάρυστος, Βουτάς - Κοκκινομηλιά - Κρυονερίτης και έξοδος Κερασιάς προς Εθνική οδό.
Η κυκλοφορία είναι ελεύθερη στο σύνολο του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου, ενώ χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων απαιτείται μόνο στα τμήματα Στενή-Στρόπωνες, Μετόχι-Κύμη και Βουτάς-Κοκκινομηλιά.
Για οποιοδήποτε πρόβλημα παρακαλούμε επικοινωνήστε με το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας στο 2221020000.

Χιονίζει στη σήραγγα Αρτεμισίου - Προσοχή στην οδήγηση!

Οι προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας και οι αναφορές για επιδείνωση των... καιρικών συνθηκών από το απόγευμα της Τετάρτης 30 Δεκεμβρίου επιβεβαιώθηκαν και ήδη έχει ξεκινήσει η πτώση της θερμοκρασίας, που θα γίνει ακόμα πιο αισθητή τις επόμενες ώρες. Επιπλέον σε πολλές περιοχές της Αρκαδίας έχει αρχίσει η χιονόπτωση, ενώ αλλού βρέχει από τις απογευματινές ώρες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Τρίπολης 91,5 αυτήν την ώρα έχει ξεκινήσει χιονόπτωση και οι πρώτες νιφάδες χιονού έχουν κάνει την εμφάνισή τους για το φετινό Χειμώνα στην περιοχή της σήραγγας Αρτεμισίου στην πλευρά της Αρκαδίας (στην πλευρά της Αργολίδας είναι πιο ασθενής η χιονόπτωση), ενώ δεν έχουν δημιουργηθεί κάποια προβλήματα στο οδικό δίκτυο.

Βέβαια καλό είναι να είστε προσεχτικοί και να έχετε αυτές τις μέρες αντιολισθητικές αλυσίδες μαζί σας.

Φωτογραφία αρχείου.

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου 2015

Φθιώτιδα: Με αλυσίδες για Καρπενήσι - Πότε θα χιονίσει στη Λαμία

Το έστρωσε για τα καλά από Τυμφρηστό και πάνω - Χιονίζει και μέσα στο Καρπενήσι - Μετά τα μεσάνυχτα θα χιονίσει και μέσα στην πόλη της Λαμίας...


Ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας τις αμέσως επόμενες ώρες με τον χιονιά να κάνει την εμφάνισή του και στη Στερεά.
Στο Καρπενήσι χιονίζει εδώ και μια ώρα περίπου, χωρίς ακόμη να το έχει στρώσει ακόμη.

Στην εθνική οδό Λαμίας - Καρπενησίου όμως, οι οδηγοί θα πρέπει να έχουν μαζί τους αλυσίδες, αφού στη Ράχη από τον Τυμφρηστό και πάνω, μέχρι το τούνελ, το έχει στρώσει για τα καλά και τις επόμενες ώρες ο μεγαλύτερος κίνδυνος θα είναι ο παγετός.

Αλυσίδες χρειάζονται επίσης τα οχήματα που κινούνται προς Κρίκελλο, προς Δομνίστα και προς Φουρνά, στη θέση "Βράχος".

Στο δίκτυο προς Δομοκό και προς Μπράλο δεν χιονίζει ακόμα, αλλά υπάρχει ομίχλη και χρειάζεται μεγάλη προσοχή από τους οδηγούς. Η τροχαία είναι στο πόδι και οι αλατιέρες ήδη έχουν βγει στους δρόμους και είναι ετοιμοπόλεμες.

Σε ετοιμότητα και στη Λαμία
Στη Λαμία οι πρώτες νιφάδες θα πέσουν νωρίς τα ξημερώματα (01:00-02:00). Το πρωί η Λαμία θα ξυπνήσει στα λευκά, μη φανταστείτε όμως καμιά δυνατή χιονόπτωση. Τουλάχιστον αυτό δείχνουν οι μεχρι τώρα προβλέψεις. Ωστόσο σίγουρα θα υπάρχει πρόβλημα στους δρόμους έστω και το λίγο χιόνι που θα πέσει, κυρίως τις πρωινές ώρες λόγω παγετού.

Ανοιχτή από σήμερα για τους δημότες η θερμαινόμενη αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου στην οδό Λεωνίδου στη Λαμία.

Διαβάστε τη σχετική ανακοίνωση του Δήμου Λαμιέων:

«Σε πλήρη ετοιμότητα έχουν τεθεί οι υπηρεσίες του Δήμου Λαμιέων λόγω της επιδείνωσης των καιρικών φαινομένων τις επόμενες ώρες.

Από σήμερα Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου θα παραμείνει ανοικτή η θερμαινόμενη αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Λαμιέων (Λεωνίδου 11, 2ος όροφος).

Εξάλλου, καθ’ όλη τη διάρκεια του εικοσιτετραώρου θα λειτουργεί γραμμή επικοινωνίας με τους δημότες στη τηλεφωνική γραμμή του Γραφείου Κίνησης του Δήμου Λαμιέων, 22310 22202»

Τρίτη, 29 Δεκεμβρίου 2015

Έκτακτα μέτρα για την έξοδο της Πρωτοχρονιάς

Σε επιφυλακή θα βρίσκεται από την παραμονή της Πρωτοχρονιάς ξανά η Τροχαία με στόχο την ασφαλή έξοδο των εκδρομέων...

Τα έκτακτα μέτρα της Τροχαίας, με την απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών, θα ισχύσουν μέχρι και την ημέρα των Φώτων στις 6 Ιανουαρίου.

Συγκεκριμένα:

Την Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου για το ρεύμα εξόδου δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία από τις 16:00 έως τις 21:00:

-Στη Νέα Εθνική Οδό (Ν.Ε.Ο.) και στην Παλιά Εθνική Οδό (Π.Ε.Ο.) Αθηνών – Κορίνθου – Πατρών, από τα Διόδια Ελευσίνας μέχρι τα Διόδια Ρίου.

-Στη Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης, από τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι) μέχρι τη διασταύρωση του Μπράλου, από τον κόμβο Λαμίας μέχρι τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας και από τη Λάρισα (χ.θ. 365+400) μέχρι την κάτω διάβαση περιοχής Σκοτίνας (χ.θ. 410).
-Στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανιών, από την αερογέφυρα Θέρμης μέχρι το 34ο χλμ.

-Στην Εθνική Οδό Σχηματαρίου – Χαλκίδας, από τη διασταύρωσή της με τη Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης μέχρι την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (χ.θ. 12+300).
-Στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Καβάλας, από το 11ο χλμ (χ.θ. 11+340) έως την γέφυρα του Στρυμόνα (χ.θ. 97+650).

Την Κυριακή 3 Ιανουαρίου για το ρεύμα εισόδου από 15:00 έως 21:00, καθώς και την Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016 για το ρεύμα εισόδου από 15:00 έως 22:00:

-Στη Ν.Ε.Ο. και στην Π.Ε.Ο. Πατρών – Κορίνθου – Αθηνών, από τα Διόδια Ρίου μέχρι τα Διόδια Ελευσίνας.

-Στη Ν.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Αθηνών, στο ρεύμα προς Αθήνα, από την κάτω διάβαση περιοχής Σκοτίνας (χ.θ. 410) μέχρι τη Λάρισα (Χ.Θ. 365+400), από τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας μέχρι τον κόμβο Λαμίας και από τη διασταύρωση του Μπράλου μέχρι τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι).

-Στην Εθνική Οδό Ν. Μουδανιών – Θεσσαλονίκης, από το 34ο χλμ. μέχρι την αερογέφυρα Θέρμης.

-Στην Εθνική Οδό Χαλκίδας – Σχηματαρίου, από την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (χ.θ. 12+300) μέχρι τη διασταύρωσή της με τη Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης.

-Στην Εθνική Οδό Καβάλας - Θεσσαλονίκης από τη γέφυρα Στρυμόνα μέχρι την διασταύρωση Ρεντίνας.

Σπάρτη: Έπεσαν σε γκρεμό και σώθηκαν από θαύμα! (ΦΩΤΟ)

Από θαύμα σώθηκε ένα ζευγάρι από την Αγία Ειρήνη Βάρσοβα, στη Σπάρτη, όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε εξετράπη της πορείας του, με αποτέλεσμα να πέσει σε χαράδρα από ύψος 20 περίπου μέτρων.
Το περιστατικό σημειώθηκε στις 15:00 το μεσημέρι της Τρίτης, σε μία απότομη στροφή, λίγο πριν από το χωριό Λογγάστρα.
Οι δύο επιβαίνοντες του οχήματος -ένας άνδρας και μία γυναίκα περίπου 45 ετών- γλύτωσαν με ελαφρά τραύματα και διεκομίσθησαν για τις πρώτες βοήθειες στο Νοσοκομείο Σπάρτης.
Μάλιστα, η γυναίκα κατόρθωσε να εξέλθει μόνη της του οχήματος και να καλέσει σε βοήθεια.
Στο σημείο του ατυχήματος έσπευσαν άμεσα δυνάμεις της Τροχαίας, της Πυροσβεστικής και του ΕΚΑΒ.

Φόρος στις τραπεζικές συναλλαγές -Το τσεκούρι που θα πλήξει την αγορά

Ολο και πιο κοντά φαίνεται πως έρχεται ο φόρος στις ηλεκτρονικές τραπεζικές συναλλαγές, αφού ίσως αυτό να είναι το τελευταίο...
διαπραγματευτικό χαρτί που έχει στα χέρια της η κυβέρνηση στις συζητήσεις με τους δανειστές ώστε να μην επιβληθεί νέα μείωση στις συντάξεις.

Στην τελική ευθεία για το ασφαλιστικό
Υπό την προεδρία του Γιάννη Δραγασάκη συνεδρίασε για περίπου 2,5 ώρες το μεσημέρι το Κυβερνητικό Συμβούλιο Κοινωνικής Πολιτικής. Στο τραπέζι κατά πληροφορίες, βρέθηκαν η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, η εθνική σύνταξη, το ποσοστό αναπλήρωσης στις καταβαλλόμενες συντάξεις, όπως και η ενοποίηση των ταμείων. Το ΚΥΣΟΙΠ ολοκληρώθηκε χωρίς να γίνουν δηλώσεις.

Το σενάριο για το χαράτσι στις ηλεκτρονικές τραπεζικές συναλλαγές
Σενάριο για τη φορολόγηση όλων των τραπεζικών συναλλαγών που πραγματοποιούνται ηλεκτρονικά επεξεργάζεται το οικονομικό επιτελείο.

Σύμφωνα με το εν λόγω σενάριο, προκειμένου να μη γίνουν μειώσεις στις κύριες συντάξεις θα επιβληθεί ένας εσωτερικός φόρος Τόμπιν, ένα ειδικό τέλος που δεν θα ξεπερνά το ένα τοις χιλίοις, σε όλες τις ηλεκτρονικές τραπεζικές συναλλαγές. Με αυτόν τον τρόπο ευελπιστούν στην κυβέρνηση ότι θα γεμίσουν τα ταμεία των... Ταμείων και θα πειστούν οι Θεσμοί ότι δεν χρειάζεται ούτε μείωση συντάξεων, αλλά ούτε αύξηση των εργοδοτικών εισφορών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ το απέρριπτε προεκλογικά
Το σενάριο για επιβολή τέλους είχε ακουστεί πρώτη φορά πριν από τις εκλογές του περασμένου Ιανουαρίου και ο ΣΥΡΙΖΑ το είχε απορρίψει κατηγορηματικά. Επίσης, σενάρια για επιβολή φόρου στις χρηματιστηριακές συναλλαγές και σε όλες τις καταθέσεις είχαν επίσης διαψευστεί.

Επειτα, τα σενάρια επανήλθαν επί ΣΥΡΙΖΑ, τον περασμένο Μάιο. Τότε το σενάριο ανέφερε ότι είναι δύο οι πιθανότητες: επιβολή φόρου είτε για όσες συναλλαγές είναι πάνω από 500 ευρώ, είτε γι' αυτές πάνω από 300 ευρώ. Στη δεύτερη περίπτωση το οικονομικό επιτελείο ευελπιστούσε πως θα φορολογηθούν υπερδιπλάσιες συναλλαγές με τις τράπεζες και θα αυξάνονταν έτσι και τα κέρδη του κράτους.Ο φόρος που θα έμπαινε στις συναλλαγές με τις τράπεζες αναμενόταν να είναι από 0,1% ως και 0,2% του ποσού της συναλλαγής, έλεγε τότε το ρεπορτάζ. Ωστόσο, κυβερνητικές πηγές τόνιζαν τότε πως δεν θα φορολογούνται οι συναλλαγές με χρεωστικές κάρτες, καθώς έτσι θα ακυρωνόταν το μέτρο για το πλαστικό χρήμα.

Αντιδράσεις από την αγορά
Σύμφωνα με την «Καθημερινή», η επιβολή φόρου στις τραπεζικές συναλλαγές θα είναι ένα πολύ σοβαρό αντικίνητρο στην προσπάθεια αύξησης των ηλεκτρονικών πληρωμών. Μάλιστα, σύμφωνα με πηγές της αγοράς, τις οποίες επικαλείται το δημοσίευμα, η επιβολή ενός τέτοιου φόρου θα επιφέρει πλήγμα στην επιχειρηματική δραστηριότητα.

Τραπεζικά στελέχη τονίζουν πως η πρόθεση της κυβέρνησης να επιβάλει φόρο ένα τοις χιλίοις σε όλες τις τραπεζικές συναλλαγές πάνω από ένα συγκεκριμένο ποσό (π.χ. τα 1.000 ευρώ) θα οδηγήσει στη φορολόγηση δύο, τρεις ή και περισσότερες φορές του ίδιου ποσού, όταν αυτό θα διακινείται μέσω του τραπεζικού συστήματος.

Σύμφωνα με τα ίδια στελέχη, ένα τέτοιο μέτρο θα λειτουργήσει και ως κίνητρο για τη διοχέτευση συναλλαγών εκτός του ελληνικού τραπεζικού συστήματος από επιχειρήσεις που έχουν αυτή τη δυνατότητα, πολλές από τις οποίες το έχουν ήδη κάνει στο πλαίσιο της προσπάθειάς τους να παρακάμψουν τους περιορισμούς των capital controls.

Μία επιχείριση μπορεί να φορολογηθεί δύο και τρεις φορές για το ίδιο ποσό
Φορείς της αγοράς ενδεικτικά αναφέρουν πως μια επιχείρηση μπορεί να φορολογηθεί για την κατάθεση της μισθοδοσίας της στην τράπεζα και στη συνέχεια το ίδιο ποσό να φορολογηθεί κατά την ανάληψή του από τους υπαλλήλους αυτής της επιχείρησης. Αντίστοιχα, το ποσό που καταβάλλεται για την πληρωμή ενός προμηθευτή μπορεί να φορολογηθεί στη συνέχεια κατά την ανάληψη αυτού του ποσού για την πληρωμή άλλων προμηθευτών, την πληρωμή μισθοδοσίας υπαλλήλων, την πληρωμή πελατών, φόρων κ.ο.κ.

Παραδοχή Γεροβασίλη
Στην παραδοχή ότι η κυβέρνηση εξετάζει πράγματι «εναλλακτικές προτάσεις για αύξηση των πόρων στο σύστημα, αρνούμενη να προχωρήσει σε νέες μειώσεις», προχώρησε με γραπτή δήλωσή της η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη τη Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου.

«Η λύση στο ασφαλιστικό είναι η αύξηση των εσόδων και όχι η περικοπή των κύριων συντάξεων. Η κυβέρνηση, λοιπόν, εξετάζει εναλλακτικές προτάσεις για αύξηση των πόρων στο σύστημα, αρνούμενη να προχωρήσει σε νέες μειώσεις, όπως ζητούν κόμματα που έχουν ήδη μειώσει κατά έντεκα φορές τις συντάξεις. Θυμίζουμε πως κάποιοι επέμεναν να υλοποιήσουμε την πρόταση των Θεσμών με την οποία ζητούσαν την κατάργηση του ΕΚΑΣ, τη μείωση των κύριων συντάξεων και την εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος για τις επικουρικές», ανέφερε η κ. Γεροβασίλη.

Ο θερμότερος Δεκέμβρης εδώ και 150 χρόνια στην Ελβετία

H Ελβετία βιώνει τον θερμότερο Δεκέμβριο από τότε που η χώρα, που... πρωτοστατεί στον χειμερινό τουρισμό, έχει ξεκινήσει να καταγράφει τα ρεκόρ της θερμοκρασίας εδώ και 150 χρόνια.

Το 2015 αποχαιρετά την Ελβετία με έναν πεντακάθαρο ουρανό και χωρίς χιόνι, ενώ ο υδράργυρος έχει φθάσει τους 3,4 βαθμούς Κελσίου πάνω από τον μέσο όρο για το μήνα Δεκέμβριο, επισήμανε σήμερα ένας κλιματολόγος του Ομοσπονδιακού Γραφείου Μετεωρολογίας και Κλιματολογίας (MeteoSwiss).
«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία» δήλωσε ο Στέφαν Μπάντερ.

«Πρόκειται για τον θερμότερο Δεκέμβριο βάσει των αρχείων που τηρούμε από το 1864. Ξεκάθαρα. Και είναι ιδιαίτερα αισθητό στα μεγαλύτερα υψόμετρα».

20 χρόνια εργασία για σύνταξη... 500 ευρώ! Αυτά θέλουν οι δανειστές στην Ελλάδα...

Αν επιμείνουν οι δανειστές, οι συντάξεις από 800 ευρώ και πάνω θα μειωθούν...
κατά 100 ευρώ, εκτιμά ο καθηγητής

Σύνταξη που θα φθάνει στα 500 ευρώ για όσους έχουν εργαστεί μέχρι 20 χρόνια προβλέπει ο σχεδιασμός των δανειστών όπως τόνισε ο καθηγητής Οικονομικών Κοινωνικής Πολιτικής της Παντείου Σάββας Ρομπόλης. Όπως είπε ο επί σειρά ετών επιστημονικός διευθυντής του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ το ποσοστό αναπλήρωσης θα φθάνει στο 0,8 με βάση τη μελέτη των δανειστών ενώ για πάνω από 20 χρόνια αυτό θα αυξάνεται στο 1,1.

Εξήγησε ωστόσο ότι ο ίδιος είναι υπέρ της μείωσης του συντελεστή αναπλήρωσης για τις πιο υψηλές συντάξεις και αύξησης για τις πιο χαμηλές ώστε να μπορούν να τροφοδοτούνται οι πιο αδύναμοι ασφαλισμένοι, χωρίς ωστόσο να παραβιάζεται η «αναλογικότητα εισφορών - παροχών».

Ο κ. Ρομπόλης μιλώντας στο Mega για τη μέση σύνταξη είπε ότι το 2010 ήταν 1.500 ευρώ, τώρα έχει φθάσει στα 800 - 850 ευρώ και εφόσον εφαρμοστεί το πρόγραμμα της τρόικα «η τάση είναι να φθάσει στα 600 ευρώ».

Σύμφωνα με τον καθηγητή, εάν επιμείνουν οι δανειστές για εξοικονόμηση 2,2 δισ. ευρώ μέσα από τη μείωση των συντάξεων τότε οι συντάξεις από 800 ευρώ και πάνω θα μειωθούν γύρω στο 12-13% δηλαδή κατά 100 ευρώ.

Ανέφερε επιπρόσθετα ως μεγάλο πρόβλημα το δημογραφικό καθώς ήδη το 25% του πληθυσμού είναι πάνω από 65 ετών και οι μελέτες δείχνουν ότι από το 2044 και μετά ο ένας στους δυο θα υπερβαίνει αυτή την ηλικία.
Πηγή