Σάββατο, 9 Ιανουαρίου 2016

Έρχεται σε όλη την Ευρώπη ο σφοδρότερος χιονιάς των τελευταίων 20 ετών με την... ονομασία «THE BIG ONE». Μοντέλα πρόβλεψης καιρού θέλουν μετά τις 11-12 Ιανουαρίου, ο ισχυρότερος χιονιάς των τελευταίων 20 ετών, να χτυπάει μεγάλο μέρος της βόρειας, κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης, με χιονοθύελλες και ψύχος μέχρι και σε μηδενικά υψόμετρα.

Τμήματα της κακοκαιρίας και του ψύχους θα έρθει και στην Ελλάδα, ενώ σύμφωνα με τις προβλέψεις θα φτάσει έως και στην Αθήνα μετά τις 18-19 Ιανουαρίου.

Όπως αναφέρει το greek-weather.org, το ψύχος θα εισβάλλει μετά τις 15-16 Ιανουαρίου σε όλη την Ελλάδα με χιόνια αρχικά στη βόρεια χώρα τα οποία θα είναι ιδιαίτερα πυκνά, ενώ μετά τις 18 του μήνα, η χιονόπτωση θα φτάσει μέχρι τη Στερεά Ελλάδα και τον νομό Αττικής.

Η Ευρώπη θα γίνει βόρειος πόλος με θερμοκρασίες και κάτω των -20 βαθμών Κελσίουακόμα και σε πεδινές περιοχές και όλα θα ασπρίσουν από το χιόνι…
     

Γνωστό τυρί κασέρι ΠΟΠ ανακαλεί ο ΕΦΕΤ! Δείτε ποιο!

Γνωστό κασέρι ανακαλεί ο ΕΦΕΤ με αφορμή καταγγελίες πολιτών λόγω αλλοίωσης και έντονης δυσάρεστης οσμής...

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του ΕΦΕΤ

«Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και ειδικότερα η Περιφερειακή ∆ιεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο υποδοχής καταγγελιών πολιτών, ζήτησε και ήδη έχουν ξεκινήσει σχετικοί έλεγχοι για την άµεση ανάκληση / απόσυρση παρτίδων του προϊόντος ΤΥΡΙ ΚΑΣΕΡΙ ΠΟΠ, µε την εµπορική ονοµασία «ΤΡΕΙΣ ΒΟΣΚΟΙ», µε αριθµούς παρτίδας 150613,

150614, 150709 µε ηµεροµηνία ανάλωσης 20/06/2016 και αριθµό παρτίδας 150710 µε ηµεροµηνία ανάλωσης 30/05/2016».

Όπως επισημαίνεται «το προϊόν είναι συσκευασµένο σε διάφανο εύκαµπτο φιλµ καθ. βάρους 350 γραµµαρίων παράγεται στην Λέσβο από την επιχείρηση ΑΦΟΙ ∆. ΡΟ∆ΟΥ «ΛΕΣΒΙΓΑΛ», 81103 ΒΑΤΟΥΣΑ ΛΕΣΒΟΥ και διατίθεται στην Ελλάδα από την επιχείρηση ΛΙΝΤΛ ΕΛΛΑΣ & ΣΙΑ ΟΕ ΒΙΠΕ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ. Στις ανωτέρω παρτίδες διαπιστώθηκε αλλοίωση οργανοληπτικών χαρακτηριστικών – ανάπτυξη έντονης δυσάρεστης οσµής - και επιφανειακές αλλοιώσεις από µικροβιακή δράση. Καλούνται οι καταναλωτές, που έχουν ήδη προµηθευτεί το ανωτέρω προϊόν, φωτογραφία κάτωθι, να µην το καταναλώσουν».

Πωλείται επιχείρηση στο κέντρο της ΘήβαςΠωλείται επιχείρηση εν ενεργεία.

Μεζεδοπωλείο στο κέντρο της Θήβας

τηλ 6947194184

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου 2016

Alpha Bank: Η νέα στρατηγική για τα κόκκινα δάνεια

Ένα νέο μοντέλο διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων δανείων, εναρμονισμένο με τις επιταγές του τρίτου Μνημονίου και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, είναι έτοιμη να εφαρμόσει από φέτος η Alpha Bank .
Το νέο μοντέλο θα εμπεριέχει, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, τα βασικά συστατικά της ενεργητικής διαχείρισης: Budget ζημιών, κατηγοριοποίηση δανείων, επιμερισμός, προσχεδιασμένες στρατηγικές ανά υποκατηγορία δανείων και δείκτες απόδοσης βάσει των οποίων προβλέπονται bonus επιβράβευσης.
Στόχος είναι η ανάκτηση μέρους των συσσωρευμένων προβλέψεων ή έστω να μη χρειασθεί ο σχηματισμός επιπρόσθετων για τα υφιστάμενα δάνεια σε καθυστέρηση.
Όπως προκύπτει από το ενημερωτικό δελτίο της πρόσφατης αύξησης κεφαλαίου, η Alpha προχώρησε, κατά τη τελευταία διετία, σε επανασχεδιασμό της οργανωτικής δομής της αναφορικά με τη διαχείριση δανείων σε καθυστέρηση, αλλά και σε σημαντικές στρατηγικές κινήσεις.
Η νέα οργανωτική δομή περιλαμβάνει, όπως αποκάλυψε το Euro2day.gr, τους εξής δύο πυλώνες:
– Τη λιανική τραπεζική, στην οποία αναμένεται να δραστηριοποιηθεί από το πρώτο τρίμηνο του 2016 η Aktua Hellas, κοινοπραξία μεταξύ της Αlpha Bank και της Aktua Soluciones Financieras, μέλος του ομίλου Centerbridge. Η ισπανική εταιρεία αποτελεί εξειδικευμένο πάροχο υπηρεσιών δανείων για μη εξυπηρετούμενα δάνεια που έχουν ως εξασφάλιση ακίνητα. Η Alpha θα συνεχίσει, ταυτόχρονα, να διαχειρίζεται εσωτερικά μέρος των μη εξυπηρετούμενων δανείων λιανικής τραπεζικής.
– Για τα μη εξυπηρετούμενα επιχειρηματικά δάνεια η Alpha έχει δημιουργήσει εσωτερική μονάδα η οποία διαχειρίζεται το σύνολο σχεδόν των περιπτώσεων (σ.σ άνω του 90% των μη εξυπηρετούμενων εταιρικών δανείων).
Το ύψος του συνολικού χαρτοφυλακίου που έχει αναληφθεί από την παραπάνω μονάδα ανερχόταν στις 30 Σεπτεμβρίου στα 6,6 δισ. ευρώ. Τα παραπάνω δάνεια επιμερίζονται σε δύο υποκατηγορίες:
α) στο χαρτοφυλάκιο ειδικού χειρισμού στο οποίο περιλαμβάνονται δάνεια εταιρειών με μεγαλύτερη πιθανότητα ανάκτησης, ύψους περίπου 2,57 δισ.
β) στο χαρτοφυλάκιο προς ρευστοποίηση, στο οποίο περιλαμβάνονται επιχειρηματικά δάνεια αξίας 4 δισ., που βρίσκονται σε οριστική καθυστέρηση με στόχο την ρευστοποίηση εξασφαλίσεων και την ανάκτηση μέρους των κεφαλαίων.
Τόσο η διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων από την Aktua Hellas όσο και από την εσωτερική υπερδιεύθυνση θα διενεργούνται με ενεργό προϋπολογισμό ζημιών, έλεγχο των βασικών δεικτών επίδοσης και εύρεση των κατάλληλων στρατηγικών ανά ομάδες/κατηγορίες.
Για να λειτουργήσει το σχήμα έχει προηγηθεί σημαντική προεργασία. Η Alpha σε συνεργασία με την BlackRock εκπόνησαν μοντέλο που προβλέπει την κατηγοριοποίηση δανείων σε καθυστέρηση με βάση πελατοκεντρικά χαρακτηριστικά καθώς και έναν προϋπολογισμό ζημιών που επιμερίζεται ανά υποκατηγορία μη εξυπηρετούμενων δανείων.
Ταυτόχρονα, με την τμηματοποίηση και ανάλυση του χαρτοφυλακίου σχεδιάστηκαν λεπτομερείς στρατηγικές διαχείρισης ανά υποκατηγορία με νέα προϊόντα ρυθμίσεων και διαδικασίες οριστικών διευθετήσεων (π.χ εξωδικαστικοί διακανονισμοί) ώστε να προσφέρονται μακροπρόθεσμου ορίζοντα ρυθμίσεις.
Πηγή:euro2day

Νέα, μικρή χαλάρωση στα capital controls Πηγή: reporter.gr

Περιορισμένης έκτασης χαλάρωση στα capital control για συγκεκριμένες περιπτώσεις, που αφορούν στην υπό όρους αποπληρωμή στεγαστικού δανείου και στην ανάληψη μετρητών από μέλη αποστολών διπλωματικών και προξενικών αρχών, επέρχεται με απόφαση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, που δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ.
Συγκεκριμένα, εξαιρούνται από την απαγόρευση πρόωρης, μερικής ή ολικής εξόφλησης δανείου σε πιστωτικό ίδρυμα οι εξής περιπτώσεις:
α) η αποπληρωμή με μετρητά ή έμβασμα από το εξωτερικό,
β) η αποπληρωμή μέσω χορήγησης νέου δανείου, με σκοπό την αναδιάρθρωση, υπό την προϋπόθεση ότι το ποσό του νέου δανείου είναι ίσο τουλάχιστον με το ποσό του ανεξόφλητου κεφαλαίου του αρχικού δανείου, και
γ) η αποπληρωμή στεγαστικού δανείου με σκοπό την πώληση του ακινήτου, το οποίο προς εξασφάλιση του δανείου βαρύνεται με εμπράγματη ασφάλεια, υπό την προϋπόθεση ότι το αίτημα για την εξόφληση του δανείου συνοδεύεται από υπεύθυνη δήλωση του πωλητή ότι θα προσκομίσει στο πιστωτικό ίδρυμα το συμβόλαιο της αγοραπωλησίας του ακινήτου το αργότερο εντός μηνός από την κατά τα ανωτέρω πρόωρη εξόφληση του δανείου. Τυχόν απαιτούμενες λεπτομέρειες σχετικά με την ακολουθούμενη διαδικασία και τους επιμέρους, ειδικότερους όρους εφαρμογής της παρούσας διάταξης δύναται να καθορίζει με απόφαση της η Επιτροπή Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών.
Επίσης, επιτρέπεται η ανάληψη μετρητών αποκλειστικά και μόνον για πληρωμή εισφορών, παραβόλων, γραμματίων, δικαστικών ενσήμων και τελών απογράφου, που σχετίζονται με την άσκηση και την εκδίκαση ενδίκων βοηθημάτων και μέσων ή με την καταβολή πάσης φύσεων εγγυοδοσιών ή χρηματικού ποσού από μετατροπή στερητικής της ελευθερίας ποινής, εφόσον οι ανωτέρω πληρωμές δεν δύναται να διενεργηθούν με έκδοση τραπεζικής επιταγής ή με μεταφορά πίστωσης μέσω των πιστωτικών ιδρυμάτων, αλλά μόνο με μετρητά. Η αναγκαιότητα της ανάληψης του συγκεκριμένου ποσού μετρητών αποδεικνύεται με βεβαίωση του πληρεξουσίου δικηγόρου, αναφορικά με την ενέργεια στην οποία θα προβεί, απόσπασμα απόφασης, διάταξη, καθώς και κάθε άλλο σχετικό έγγραφο από το οποίο να προκύπτει η αιτία καταβολής.
Τέλος, επιτρέπεται η χωρίς περιορισμό ποσού ανάληψη μετρητών, καθώς και η αποστολή εμβασμάτων στο εξωτερικό, έως του ποσού των 5.000 ευρώ μηνιαίως από έναν, ανά δικαιούχο, τραπεζικό λογαριασμό από τα μέλη των διπλωματικών αποστολών και των έμμισθων προξενικών αρχών, καθώς και τους υπαλλήλους των αναφερόμενων στην παρ. 16 της παρούσας διεθνών και ευρωπαϊκών οργανισμών, οι οποίοι εξομοιώνονται με τα μέλη των διπλωματικών αποστολών, κατόπιν επίδειξης της ειδικής ταυτότητας που τους εκδίδει το υπουργείο Εξωτερικών.


Πηγή: reporter.gr

Τετάρτη, 6 Ιανουαρίου 2016

Απίστευτο: Έσβησαν τα φώτα στη Λιβαδειά μόλις έληξε ο αγώνας [video]

Έπεσε σκοτάδι την ώρα που μιλούσε στην κάμερα ο προπονητής της ΑΕΚ! 
Διαβάστε περισσότερα εδώ...

Χαλάει ο καιρός την Πέμπτη με βροχές και καταιγίδες;

Βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές κυρίως στα...
δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο. Άνεμοι 7 με 9 μποφόρ.

Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ:

Μακεδονία, Θράκη
καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, λίγα χιόνια στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας, γρήγορα και από τα δυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και βαθμιαία θα περιοριστούν στη Θράκη.
άνεμοι: στα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ, στα υπόλοιπα από νότιες διευθύνσεις 6 με 8 και το πρωί τοπικά 9 και βαθμιαία και από τα δυτικά βόρειοι 5 με 7 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 06 έως 14 βαθμούς Κελσίου, κατά τόπους στη δυτική Μακεδονία 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές και χιονιά στα ορεινά (πάνω από τα 900 μέτρα)από το μεσημέρι τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενίσουν.
άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 6 με 7 και στα νοτιότερα τμήματα του Ιονίου 8 με 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
θερμοκρασία: από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου, στην Ηπειρό κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, γρήγορα τα φαινόμενα θα εξασθενίσουν και από το μεσημέρι θα σταματήσουν.
άνεμοι: νότιοι 7 με 9 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με σταδιακή εξασθένηση από το μεσημέρι.θερμοκρασία: από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Κυκλάδες, Κρήτη
καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενίσουν.
άνεμοι: νότιοι 7 με 9 μποφόρ που βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα.
θερμοκρασία: από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, βαθμιαία εξασθένηση των φαινόμενων από το βράδυ.
άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 7 με 9 μποφόρ που βαθμιαία από τα βόρεια θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και σταδιακά θα εξασθενίσουν.
θερμοκρασία: από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια η μεγίστη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική
καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, γρήγορα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και το μεσημέρι θα σταματήσουν.
άνεμοι: νότιοι 7 με 9 μποφόρ που γρήγορα θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με σταδιακή εξασθένηση από το μεσημέρι.
θερμοκρασία: από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη
καιρός: νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές, γρήγορα τα φαινόμενα θα εξασθενίσουν, θα περιοριστούν στις ανατολικότερες περιοχές και το μεσημέρι θα σταματήσουν.
άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και το απόγευμα πρόσκαιρα 7 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 08 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

24 ΩΡΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΗΣ ΘΗΒΑΣ

ΤΩΡΑ: Ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη οπλισμένου που σκότωσε τη γυναίκα του

Συναγερμός έχει σημάνει στις αστυνομικες διευθύνσεις της Κεντρικής Μακεδονίας για...
τη σύλληψη οπλισμένου άνδρα ο οποίος πριν από λίγη ώρα σκότωσε την εν διαστάση γυναίκα του πήρε το ανήλικο παιδί του και προσπαθεί να διαφύγει

Το περιστατικό έγινε γύρω στις 7 το απόγευμα στην Ορμύλια της Χαλκιδικής όπου διέμενε η σύζυγος του 32 χρονου Αλβανού. Από το σημείο ακούστηκαν πυροβολισμοί κι όταν οι αστυνομικοί έφθασαν βρήκαν νεκρή την γυναίκα αλλά άφαντο τον δράστη και το ανήλικο τους παιδί. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο δράστης κρατώβτας το παιδί του διέφυγε με ταξί
Πηγή

Τα Θεοφάνεια στη Χαλκίδα-ΦΩΤΟ

Τα Άγια Θεοφάνεια στην Πόλη της Χαλκίδας.
Με λαμπρότητα εορτάστηκε και φέτος όπως κάθε χρόνο η τελετή  των  Θεοφανείων στην πόλη της Χαλκίδας από τον Μητροπολίτη Χρυσόστομο.
Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου εδωhttp://e-sterea.gr/index.php/nea/eidiseis/epikairotita/14424-ta-theofaneia-sti-xalkida-foto

Συναγερμός στην Ινδονησία μετά από ενεργοποίηση ηφαιστείου: Απαγόρευση κυκλοφορίας σε ακτίνας 4 χλμ!

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τέθηκε επαρχία...
Βόρεια Σουλαουέζι απο την κυβέρνηση της Ινδονησίας, καθώς το ηφαίστειο στο Σοπουτάν άρχισε να εκτοξεύει λάβα και στάχτη.  

Οι Αρχές αναβάθμισαν την κατάσταση του ηφαιστείου από την κλίμακα 2 στην κλίμακα 3, απαγορεύοντας στον πληθυσμό να πλησιάσει σε ακτίνα 4 χιλιομέτρων από τον κρατήρα.   Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα ή εκκενώσεις πόλεων.  

Το Σοπουτάν αποτελεί ένα από τα πλέον ενεργά ηφαίστεια στην βορειοανατολική Ινδονησία, και απέχει μόλις 3,2 χιλιόμετρα από την πρωτεύσα της χώρας, Τζακάρτα.   Ενεργοποιήθηκε τελευταία φορά τον Μάρτιο, ενώ μια από τις μεγαλύτερες εκρήξεις του καταγράφηκε το 2011.  

Η πρώτη έκρηξη πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας.

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΗΒΩΝ

ΘΕΜΑ: ΧΕΙΜΕΡΙΝΕΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ 2016 – ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΕΚΠΤΩΣΕΩΝ

Σύμφωνα με το άρθρο 15 του νόμου 4177/2013, οι χειμερινές εκπτώσεις έτους 2016 θα αρχίσουν τη Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου και θα λήξουν την Δευτέρα, 29 Φεβρουαρίου 2016.
Κατά τη διενέργεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.
Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία το παρεχόμενο ποσοστό έκπτωσης και στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από …. % έως …. %»). Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.
Ο τρόπος με τον οποίο υπολογίζεται και προβάλλεται η μειωμένη τιμή, πρέπει να ανταποκρίνεται στην αλήθεια και να μην είναι ανακριβής. Οι καταστηματάρχες θα πρέπει, σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν, ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.
Κατά την διενέργεια των τακτικών εκπτώσεων, απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή από τους συναδέλφους, γιατί οι κυρώσεις είναι αυστηρές και δεν επιτρέπεται να επιβάλλονται λόγω λάθους.  
Γενικά, στους παραβάτες των διατάξεων περί εκπτώσεων επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσου με το 0,5% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο των 5.000 €.   Σε περίπτωση που επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο για την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα 5 ετών, το πρόστιμο αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης.
Ειδικότερα για την περίπτωση που οι εκπτώσεις είναι ανακριβείς ή παραπλανητικές ως προς το ποσοστό τους, ως προς την ακρίβεια των αναγραφόμενων τιμών ή ως προς την ποσότητα των προσφερόμενων με έκπτωση προϊόντων ή όταν ενέχουν οποιασδήποτε μορφής απόκρυψη ή παραπλάνηση, επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσο με το 1% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο από 10.000 €, ανάλογα με τη βαρύτητα και τη συχνότητα της παράβασης.  Σε περίπτωση που επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο για την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα 5 ετών, το πρόστιμο αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης.
Αρμόδια αρχή για την επιβολή των προστίμων είναι ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης («κρατικός περιφερειάρχης»), όπου διαπιστώνεται η παράβαση.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Σε «κόκκινο συναγερμό» η Νότια Κορέα μετά την πυρηνική δοκιμή της Πιονγκγιανγκ

Το υπουργείο Άμυνας της Νότιας Κορέας ανακοίνωσε σήμερα ότι οι... ένοπλες δυνάμεις της χώρας θα εντείνουν την παρακολούθηση της Βόρειας Κορέας μετά την ανακοίνωση από την Πιονγκγιάνγκ ότι πραγματοποίησε σήμερα με επιτυχία την πρώτη της δοκιμή μιας βόμβας υδρογόνου.

Πρόκειται για μια «σοβαρή πρόκληση» για την παγκόσμια ειρήνη, σημείωσε η Σεούλ, σύμφωνα με το Yonhap.

Σύμφωνα με το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων η πρόεδρος της χώρας Παρκ Γκεούν Χίε θα προήδρευε συνόδου του συμβουλίου ασφαλείας της Νότιας Κορέας που συνεκλήθη μετά την ανακοίνωση της Πιονγκγιάνγκ.

ΤΩΡΑ: Ο Τσίπρας και οι πολιτικοί αρχηγοί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην Αθήνα για τα Θεοφάνεια...

Ποτέ άλλοτε δεν είχε γίνει τόσο μεγάλο θέμα ο εορτασμός των Θεοφανείων...
με πρωταγωνιστές τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και τον Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ.

Η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της χώρας αποφάσισε για πρώτη φορά στα χρονικά να μην κατέβει στον Πειραιά αλλά να μεταβεί στον Άγιο Διονύσιο τον Αεροπαγίτη στέλνοντας ένα μήνυμα στον Μητροπολίτη Πειραιώς ο οποίος αντέδρασε περισσότερο και με πιο έντονο τρόπο από όλους τους ιεράρχες στο σύμφωνο συμβίωσης. Ο μόνος πολιτικός αρχηγός που θα είναι σήμερα στον Πειραιά θα είναι ο Βασίλης Λεβέντης.
Πηγή

Σοκ στη Βρετανία: Τη μαχαίρωσε 80 φορές και τη σκότωσε επειδή...

Ο 22χρονος Jordan Taylor πήρε εκδίκηση από τη φίλη του που...
τον χώρισε με τον χειρότερο τρόπο, αφού την μαχαίρωσε τουλάχιστον 80 φορές, οδηγώντας την άτυχη κοπέλα στο θάνατο.   Όπως μεταδίδουν τα μέσα ενημέρωσης της Βρετανίας, ο Jordan υπήρξε ιδιαιτέρως καταπιεστικός και ήθελε πάντα να έχει τον απόλυτο έλεγχο τόσο της κοπέλας του Laura Davies, όσο και της σχέσης τους γενικότερα.

Της επιτέθηκε έξω από την Horse & Pony Protection Society του Essex, όπου και εργαζόταν εκείνη.   Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, η 21χρονη Laura αποφάσισε να τελειώσει τη σχέση της με τον Jordan επειδή εκείνος προσπαθούσε να παρέμβει σε κάθε πτυχή της καθημερινότητάς της, μέχρι και στο ποια ρούχα θα φορούσε και ποια όχι, ενώ φέρεται να μην της επέτρεπε να φορά ούτε κοντομάνικες μπλούζες.     

"Το απόγευμα της Παρασκευής 3 Ιουλίου η Laura Davis δέχθηκε παρατεταμένη και κτηνώδη επίθεση από αυτόν τον άνδρα με ένα μαχαίρι- μια επίθεση που της άφησε τραύματα από 80 μαχαιριές. Η επίθεση ήταν ευθύ αποτέλεσμα του γεγονότος πως η Laura είπε στον κατηγορούμενο ότι η σχέση τους έληξε. Είτε από ζήλια είτε από θυμό είτε από άλλα ανάμικτα συναισθήματα, ο κατηγορούμενος της επιτέθηκε παίρνοντας εκδίκηση" ανέφερε η διώκουσα αρχή χθες στο Δικαστήριο Chelmsford Crown, όπου διεξάγεται η δίκη.   

  Όταν η Αστυνομία κλήθηκε στο μέρος τους συμβάντος από έναν περαστικό που άκουσε τις φωνές της Laura, βρήκε την 21χρονη σε μια λίμνη αίματος και τον Jordan να στέκεται ακριβώς δίπλα της. "Προσπαθούσε να μιλήσει αλλά το μόνο που κατάφερε να ψιθυρίσει ήταν 'Βοήθεια', αλλά μετά βίας ακουγόταν η φωνή της" ανέφεραν οι αστυνομικοί στη μαρτυρία τους.  

Η Laura Davies πέθανε σε ένα κοντινό νοσοκομείο στις 10.27 μ.μ., μόλις 2 ώρες μετά την επίθεση που δέχθηκε.

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου 2016

Σαρωτικές αλλαγές για τους ελεύθερους επαγγελματίες

Σαρωτικές αλλαγές στο ύψος και στον τρόπο υπολογισμού των εισφορών για αγρότες, ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοτελώς απασχολούμενους φέρνει το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό. 

Το σχέδιο προβλέπει σημαντικές επιβαρύνσεις σε εκατοντάδες χιλιάδες αγρότες, ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοτελώς απασχολούμενους. 

Αιχμή της κυβερνητικής πρότασης εξακολουθεί να είναι η αύξηση των εισφορών, παρότι οι δανειστές έχουν εκφράσει τις έντονες διαφωνίες τους για το θέμα. 

Για τους μισθωτούς στο σχέδιο δεν περιλαμβάνεται αύξηση των εισφορών για την κύρια ασφάλιση. Αυτές παραμένουν στο 20%επί των πάσης φύσεως αποδοχών των εργαζομένων και κατανέμεται κατά 6,67% σε βάρος των ασφαλισμένων και κατά 13,33% σε βάρος των εργοδοτών. 

Το ανώτατο όριο ασφαλιστέων αποδοχών για τον υπολογισμό της μηνιαίας ασφαλιστικής εισφοράς των μισθωτών και των εργοδοτών ορίζεται στο δεκαπλάσιο του ποσού που αντιστοιχεί στον εκάστοτε προβλεπόμενο κατώτατο βασικό μισθό άγαμου μισθωτού άνω των 25 ετών, ήτοι 5.860 ευρώ. 

Για τις περιπτώσεις του ευρύτερου δημόσιου τομέα, των ΔΕΚΟ και των τραπεζών που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά ασφάλισης, προβλέπεται σταδιακή αναπροσαρμογή από 1/1/2017 και εφεξής. 

Μεγάλοι χαμένοι θεωρούνται οι αγρότες, για τους οποίους προβλέπεται ανεξαρτήτως του χρόνου υπαγωγής στην κοινωνική ασφάλιση, από 1/1/2017 η καταβολή εισφοράς στον κλάδο κύριας σύνταξης επί του εισοδήματός τους, όπως αυτό καθορίζεται με βάση το καθαρό φορολογητέο εισόδημα από την ασκούμενη αγροτική δραστηριότητα κατά το προηγούμενο οικονομικό έτος. 

Σταδιακά, έως το 2019, το συνολικό ποσοστό αυξάνεται από 7% σήμερα, σε 20%. Αναλυτικά, έως 31.12.2016 το ύψος του ποσοστού υπολογισμού ασφαλίστρου κλάδου σύνταξης αυξάνεται κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες και διαμορφώνεται σε ποσοστό 10%. Κατά το έτος 2017 το ποσοστό επί του φορολογητέου εισοδήματος διαμορφώνεται σε 14%, από 1/1/2018 αυξάνεται σε 17% και από 1/1/2019 διαμορφώνεται στο τελικό 20%. Κατώτατο ασφαλιστέο εισόδημα για τους αγρότες ορίζονται τα 468 ευρώ τον μήνα. 

Στην περίπτωση των ελεύθερων επαγγελματιών του ΕΤΑΑ και του ΟΑΕΕ η κεραμίδα αποτελεί σοκ. 

Από 1/1/2017 προβλέπεται μηνιαία ασφαλιστική εισφορά για τον κλάδο σύνταξης ύψους 20% επί του μηνιαίου εισοδήματός τους, όπως αυτό καθορίζεται είτε με βάση το καθαρό φορολογητέο αποτέλεσμα, από την ασκούμενη δραστηριότητά τους κατά το προηγούμενο φορολογικό έτος, είτε με βάση την καθαρή αξία των παρεχόμενων μηνιαίως ή σε άλλη τακτική χρονική βάση υπηρεσιών του τρέχοντος έτους για το οποίο εκδίδονται δελτία παροχής υπηρεσιών, τιμολόγια ή αποδείξεις επαγγελματικής δαπάνης. 

Σε καμία περίπτωση η μηνιαία ασφαλιστική εισφορά δεν είναι χαμηλότερη από το 20% του εκάστοτε προβλεπόμενου κατώτατου βασικού μισθού άγαμου μισθωτού άνω των 25 ετών, ήτοι 117 ευρώ. 

Έτσι με την πρόβλεψη νέου ανώτατου ορίου (5.860 ευρώ) και εισφορά για σύνταξη 20% επί του φορολογητέου εισοδήματος, επαγγελματίας ή επιστήμονας με ετήσιο εισόδημα 60.000 ευρώ θα πρέπει να καταβάλει τον χρόνο 14.064 ευρώ, αν έχει εισόδημα 40.000 ευρώ θα πληρώνει 8.000 ευρώ, αν έχει 20.000 ευρώ θα πληρώνει 4.000 ευρώ και αν έχει 15.000 ευρώ η ετήσια εισφορά του θα είναι 3.000 ευρώ. 

Εκτός από το 20% για την κύρια σύνταξη τονίζεται ότι από 1.1.2016 και για διάστημα τριών ετών, το ποσό της μηνιαίας εισφοράς όλων των αυταπασχολούμενων, ελευθέρων επαγγελματιών, ασφαλισμένων πριν και μετά την 1.1.1993 στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ), υπολογίζεται σε ποσοστό 7,5% επί του εισοδήματος όπως ειδικότερα προσδιορίζεται στα άρθρα 53 και 54 του παρόντος. Μετά το πέρας της τριετίας, η μηνιαία εισφορά διαμορφώνεται στο ύψος που ίσχυε κατά την 31.12.2015. 

Εκτός από το 20% για την κύρια σύνταξη και το 7,5% για την επικουρική η ασφαλιστική εισφορά υπέρ υγειονομικής περίθαλψης των ελεύθερων επαγγελματιών, των ανεξάρτητα απασχολούμενων, των κατ’επάγγελμα αγροτών καθώς και των λοιπών κατηγοριών των οποίων οι ασφαλιστικές εισφορές κλάδου σύνταξης υπολογίζονται κατά τα προβλεπόμενα στο άρθρο 53 και 54, αντιστοίχως του παρόντος νόμου, ορίζεται σε ποσοστό 6,95% επί του ασφαλιστέου εισοδήματός τους, και βαρύνει εξολοκλήρου τους ασφαλισμένους και κατανέμεται κατά ποσοστό 6,45% για παροχές σε είδος και ποσοστό 0,50 % για παροχές σε χρήμα. 

Διατάξεις νόμου που προβλέπουν την καταβολή μειωμένων ασφαλιστικών εισφορών για τους ασφαλισμένους προερχόμενους από το ΕΤΑΑ, κατά την πρώτη πενταετία υπαγωγής στην ασφάλιση, καταργούνται από 1/1/2017. 

Σημειώνεται ότι εκτός από όλα αυτά οι ελεύθεροι επαγγελματίες έχουν να αντιμετωπίσουν φόρο 29% και ταυτόχρονα αυξημένη προκαταβολή φόρου... 

Πηγή: newsbeast.gr

Φρίκη στην Ηλεία: Επιχείρησε να αυτοκτονήσει το με μωρό στην αγκαλιά της!

Μια 32χρονη γυναίκα από την Αλβανία αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει με το παιδί της στην αγκαλιά, το μεσημέρι της Τρίτης, στην θαλάσσια περιοχή του αντλιοστασίου στο Καβούρι Κατακόλου.
Το περιστατικό συνέβη λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι. Η γυναίκα έφτασε εκεί με το αυτοκίνητο της κουνιάδας της. Το άφησε στην άκρη του δρόμου δίπλα στο γεφύρι και μπήκε στη μανιασμένη θάλασσα. Η γυναίκα κρατούσε στην αγκαλιά της το μόλις τριών μηνών παιδί της. Μια άλλη γυναίκα που περνούσε από το σημείο, την είδε μέσα στη θάλασσα και υποψιάστηκε πως κάτι δεν πάει καλά. Έτρεξε προς το μέρος της και προσπάθησε να την αποτρέψει, μιας και η 32χρονη φώναζε «δεν θέλω τη ζωή μου».
Κλήθηκε άμεσα το Λιμενικό Σώμα και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Οι λιμενικοί μαζί με άλλους περίοικους που συγκεντρώθηκαν στο σημείο κατάφεραν να βγάλουν από τη θάλασσα τη γυναίκα και το παιδί, που ήδη αντιμετώπιζαν συμπτώματα υποθερμίας.
Άμεσα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο του Πύργου, όπου η μητέρα εισήλθε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών και το παιδάκι στην Παιδιατρική Κλινική. Σύμφωνα με πληροφορίες και οι δύο δεν αντιμετωπίζουν κίνδυνο για την υγεία τους.
Πηγή: ilialive

Τον χαβά της η κυβέρνηση για τις συντάξεις: Μετά το 2018 αυξήσεις!

Με τα γνωστά non-paper δίνει γραμμή στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας σε όσα την βολεύει - Τι λέει για τους παλιούς συνταξιούχους και τι απαντά σε όσους υποστηρίζουν πως «οι νέοι πληρώνουν τους παλιούς»

Με τα γνωστά non-paper η κυβέρνηση συνεχίζει τον... χαβά της με το θέμα των συντάξεων και δίνει γραμμή στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας σε όσα την βολεύουν και ρίχνοντας όλη την ευθύνη σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Κι όμως, με νέο ενημερωτικό σημείωμα, με την υπογράμμιση «τεκμηρίωση για το ασφαλιστικό», το Μαξίμου επιτίθεται σε Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ, υποστηρίζοντας πως αμέσως μόλις το σχέδιο της «ασφαλιστικής μεταρρύθμισης» είδε το «φως» της δημοσιότητας, «έσπευσαν, παραπειστικά και εντελώς προσχηματικά, να ισχυριστούν ότι δήθεν η εφαρμογή του ν. 3863/2010 προστάτευε τους συνταξιούχους περισσότερο από ότι η σημερινή νομοθετική πρόταση της Κυβέρνησης».

Το θράσος των στελεχών της κυβέρνησης, όσον αφορά στο θέμα των συντάξεων, φαίνεται ότι δεν έχει όρια, αφού μετά το χθεσινό σόου Κατρούγκαλου, εμφανίζονται ως... σωτήρες, υποστηρίζοντας ξανά ότι δεν προκύπτει «από πουθενά» ότι με το νέο ασφαλιστικό θα υπάρξουν μειώσεις των συντάξεων. Μάλιστα, λένε πως από το 2018 θα υπάρξουν αυξήσεις καθώς και ότι με βάση το παλιό ασφαλιστικό σύστημα, που έφτιαξαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, «καμία τέτοια προοπτική δεν υπήρχε» και «το μόνο το οποίο θα έβλεπαν οι συνταξιούχοι θα ήταν οι περαιτέρω περικοπές»!

Και οι συνεργάτες του πρωθυπουργού συνεχίζουν, λέγοντας πως η βασική σύνταξη που προέβλεπε ο νόμος 3863/2010, σήμερα δεν θα ανερχόταν στο ποσό των 360 ευρώ «όπως παραπειστικά ισχυρίζονται τώρα η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ» διότι, όπως υποστηρίζουν, το ποσό αυτό αφορούσε μόνο το 2010, και όχι τις συντάξεις του 2015 ή των επόμενων ετών». Έτσι, όπως υποστηρίζουν, εάν εφαρμοζόταν ο ν. 3863/2010 σήμερα, το ποσό της Βασικής σύνταξης για το έτος 2014 θα ανερχόταν πλέον στο ποσό των 343 ευρώ και όχι στο ποσό των 384 ευρώ, όπως είναι η πρόταση της κυβέρνησης!

Αναλυτικά τα έξι σημεία - διευκρινήσεις της κυβέρνησης:

1.Αμέσως μόλις το σχέδιο της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης είδε το φως της δημοσιότητας, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έσπευσαν, παραπειστικά και εντελώς προσχηματικά, να ισχυριστούν ότι δήθεν η εφαρμογή του ν. 3863/2010 προστάτευε τους συνταξιούχους περισσότερο από ότι η σημερινή νομοθετική πρόταση της Κυβέρνησης. Καταρχάς τους υπενθυμίζουμε ότι τα όσα προέβλεπε ο ν. 3863/2010 ουδέποτε εφαρμόστηκαν, καθώς τα ίδια αυτά κόμματα, όσο ήταν Κυβέρνηση, προέβησαν σε 12 διαδοχικές μειώσεις των χορηγούμενων συντάξεων. Δεύτερον, ο ν. 3863/2010 όταν συντάχθηκε έλαβε υπόψη τα οικονομικά δεδομένα που ίσχυαν στη χώρα το έτος αυτό, τα οποία ουσιωδώς διαφέρουν από το οικονομικό περιβάλλον που είχε διαμορφωθεί, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε για πρώτη φορά την διακυβέρνηση της χώρας. Χαρακτηριστικά το ΑΕΠ του 2010 –οπότε και ψηφίστηκε ο ν. 3863/2010 από το ΠΑΣΟΚ– ανερχόταν σε 227 δισ. ευρώ, ενώ το ΑΕΠ του 2014 σε 178 δισ. ευρώ.
 
2. Η βασική σύνταξη, επομένως, που προέβλεπε ο νόμος αυτός, σήμερα δεν θα ανερχόταν στο ποσό των 360 ευρώ -όπως παραπειστικά ισχυρίζονται τώρα η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Διότι πρώτον το ποσό αυτό, όπως ρητά προκύπτει από το κείμενο του νόμου, αφορούσε μόνο το 2010, και όχι τις συντάξεις του 2015 ή των επόμενων ετών. Δεύτερον στο νόμο του 2010 προβλεπόταν ότι το ποσό αυτό θα αναπροσαρμοζόταν ακόμα και αρνητικά, στη βάση συντελεστή που διαμορφώνεται κατά 50% από τη μεταβολή του ΑΕΠ και κατά 50% από τη μεταβολή του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή του προηγούμενου έτους με την πρόσθετη πρόβλεψη ότι δεν θα υπερβαίνει την ετήσια μεταβολή του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή. Επομένως εάν εφαρμοζόταν ο ν. 3863/2010 σήμερα, το ποσό της Βασικής σύνταξης για το έτος 2014 θα ανερχόταν πλέον στο ποσό των 343 ευρώ και όχι στο ποσό των 384 ευρώ, όπως είναι η πρόταση της κυβέρνησης.
 
3. Υπενθυμίζουμε, ακόμη, ότι ο ν. 3863/2010 ρητά προέβλεπε ότι το συνολικό ύψος των δαπανών για τις συντάξεις, προβαλλόμενο έως το έτος 2060, δεν θα έπρεπε να υπερβαίνει το περιθώριο αύξησης των 2,5 ποσοστιαίων μονάδων του ΑΕΠ, με έτος αναφοράς το 2009. Και αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι η εφαρμογή του νόμου αυτού σήμερα θα απαιτούσε νέα οριζόντια περικοπή των κύριων συντάξεων. Επισημαίνουμε, λοιπόν, στους όψιμους προστάτες των συμφερόντων των συνταξιούχων ότι η εφαρμογή του νόμου που συνέταξαν το 2010, σήμερα όχι μόνο θα οδηγούσε σε οριζόντιες μειώσεις των συντάξεων, αλλά δεν θα διασφάλιζε ούτε στο ελάχιστο τη βιωσιμότητα του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης. Αντιθέτως, θα διατηρούσε τον πολυκερματισμό τους συστήματος, την άνιση μεταχείριση των ασφαλισμένων και τον άκριτο διαχωρισμό τους ανάλογα με το τυχαίο γεγονός του χρόνου υπαγωγής τους στην ασφάλιση. Θα διατηρούσε τις ευνοϊκές για λίγους ρυθμίσεις του παρελθόντος, εις βάρος του συνόλου του ασφαλιζόμενου πληθυσμού και των συνταξιούχων.
 
4. Δημοσιεύματα κάνουν λόγο για μείωση συντάξεων κατά 20% - 30%. Αυτά τα μεγέθη δεν προκύπτουν από πουθενά. Όσοι τα υποστηρίζουν οφείλουν τουλάχιστον να εξηγήσουν πού «ανακάλυψαν» αυτά τα νούμερα. Για τους σημερινούς συνταξιούχους, μέσω του «εργαλείου» της προσωπικής διαφοράς, δεν θα προκύψει καμία μείωση στις συντάξεις τους. Η πρόταση της κυβέρνησης κάνει σαφές ότι τα ποσοστά αναπλήρωσης για όσους συνταξιοδοτηθούν είναι τέτοια ώστε να προστατεύουν πλήρως τις χαμηλές και μεσαίες συντάξεις, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις θα υπάρξουν ακόμα και αυξήσεις. Με τη σύνδεση, εξάλλου, της εθνικής σύνταξης με το ρυθμό αύξησης του ΑΕΠ για πρώτη φορά, μετά από την πενταετία ΠΑΣΟΚ – ΝΔ, υπάρχει ορατή προοπτική αύξησης των συντάξεων μετά το 2018.
 
5. Στο σύνηθες ερώτημα αν «πληρώνουν οι νέοι τους παλιούς» σημειώνεται ότι η Ελλάδα αυτή τη στιγμή είναι η πρώτη χώρα στην Ευρώπη σε συνταξιοδοτική δαπάνη με ποσοστό 17,5% του ΑΕΠ. Την ίδια στιγμή στην ΕΕ-28 το ποσοστό αυτό βρίσκεται περίπου στο 11,5%. Είναι φανερό ότι αυτή η κατάσταση, αν αφεθεί ως έχει, θα οδηγήσει σε συνολική κατάρρευση του ασφαλιστικού συστήματος της χώρας. Με την μεταρρύθμιση που προτείνει η κυβέρνηση όχι μόνο εξασφαλίζεται η μακροχρόνια βιωσιμότητα του συστήματος αλλά δίνεται και προοπτική αύξησης των συντάξεων μετά το 2018. Ακόμα δεν πληρώνουν οι νέοι τους παλιούς αλλά όλη χώρα πληρώνει την εγκληματική διαχείριση του ασφαλιστικού συστήματος από ΠΑΣΟΚ - ΝΔ:

- Την κακοδιαχείριση των αποθεματικών,
- Το εγκληματικό PSI+ που στοίχισε 13 δισ. ευρώ στα αποθεματικά των ταμείων,
- Τις πελατειακές σχέσεις,
- Την εκτόξευση της ανεργίας καθώς και
- Την μαύρη και ανασφάλιστη εργασία που οργίασε στα χρόνια της συγκυβέρνησης  Σαμαρά - Βενιζέλου που στήριζαν με φανατισμό ο κ. Πλακιωτάκης και η κ. Γεννηματά.
 
6. Έργα και ημέρες ΝΔ – ΠΑΣΟΚ. Η μέση σύνταξη το 2010 ήταν 1.480 ευρώ. Τον Ιανουάριο του 2015 όταν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, ευτυχώς παρέδωσαν την εξουσία, η μέση σύνταξη είχε φτάσει τα 863 ευρώ. Η μεσοσταθμική μείωση έφτασε, δηλαδή, το 41%! Δεν θέλουμε να σκεφτόμαστε καν τι θα γινόταν αν συνέχιζαν να είναι στην κυβέρνηση. Μερικά παραδείγματα για το πόσο έπεσαν οι συντάξεις από το 2010 στο 2013:

- Από 2.300 ευρώ σε 1.648 ευρώ [-28%],
- Από 2.000 ευρώ σε 1.425 ευρώ [-28%],
- Από 1.500 ευρώ σε 1.288 ευρώ [-14%] και
- Από 1.200 ευρώ σε 1.000 ευρώ [-16%].
 
7. Από την αντιπολίτευση και από έγκριτους, δήθεν, αναλυτές γίνονται αναφορές ότι μετά το μνημόνιο σταματάει η προσωπική διαφορά. Με βάση τις προβολές για την αύξηση του ΑΕΠ μετά το 2018, οι νέες συντάξεις θα εξισωθούν με τις παλιές και άρα θα εκλείψει ο λόγος ύπαρξης της προσωπικής διαφοράς. Ωστόσο αν, παρ’ ελπίδα, δεν συμβεί αυτό, προβλέπεται ότι η προσωπική διαφορά θα διατηρηθεί και μετά το 2018. Οι συντάξεις, πάντως, σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις, από το 2018 και μετά, με δεδομένη την αναπτυξιακή πορεία της χώρας, θα ξεκινήσουν και πάλι να αυξάνονται. Καμία τέτοια προοπτική δεν υπήρχε με βάση το παλιό ασφαλιστικό σύστημα που έφτιαξαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Το μόνο το οποίο θα έβλεπαν οι συνταξιούχοι θα ήταν οι περαιτέρω περικοπές.

Σαρωτικές αλλαγές στη φορολογία: Τι σημαίνει πρακτικά η ενιαία κλίμακα φορολόγησης εισοδήματος;

Το σχέδιο για καθιέρωση μιας κλίμακας φορολόγησης...
για το σύνολο των εισοδημάτων που θα έχουν από φέτος οι φορολογούμενοι βάζει στο τραπέζι η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, προανήγγειλε την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε αυτή την κατεύθυνση τονίζοντας ότι αυτό το διάστημα οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών σε συνεργασία με τα τεχνικά κλίμακα επεξεργάζονται διάφορα σενάρια. Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών πάντως έσπευσε να ξεκαθαρίσει πως τελικές αποφάσεις δεν υπάρχουν.

Η νέα φορολογική μεταρρύθμιση που σχεδιάζεται για τα εισοδήματα της φετινής χρονιάς προβλέπει ενιαία φορολογική κλίμακα για μισθωτούς, συνταξιούχους και τα ενοίκια.

Σε ότι αφορά τα ενοίκια το Μνημόνιο προβλέπει ο συντελεστής για ετήσιο εισόδημα από ακίνητα έως 12.000 ευρώ να αυξηθεί από το 11% στο 15% και ο υψηλός, για ποσά πάνω από τις 12.000 ευρώ, θα αυξηθεί από το 33% στο 35%. Υπάρχει σενάριο και για αφορολόγητο στα επίπεδα 9.000 - 10.000 ευρώ. Παρά ταύτα, στις κυβερνητικές προθέσεις είναι τα εισοδήματα να μπουν σε μια νέα φορολογική κλίμακα με περισσότερους συντελεστές και κλιμάκια.

Σήμερα κάθε κατηγορία εισοδήματος φορολογείται αυτοτελώς με ξεχωριστή κλίμακα φορολογικών συντελεστών. Άλλη κλίμακα ισχύει για τους έχοντες εισοδήματα από μισθούς και συντάξεις, άλλη για εισοδήματα από ενοίκια και άλλη από ελεύθερο επάγγελμα.

Όπως αναφέρει ανώτατο στέλεχος του οικονομικού επιτελείου δεν μπορεί το εισόδημα από τη μίσθωση ακινήτων να φορολογείται σήμερα με ανώτατο συντελεστή 33% και το εισόδημα από εργασία με 42%. Πάντως στελέχη του υπουργείου Οικονομικών θεωρούν εξαιρετικά δύσκολο να ενσωματωθούν στην ενιαία κλίμακα και οι ελεύθεροι επαγγελματίες, καθώς υπάρχουν αντιδράσεις από τους Θεσμούς
Πηγή

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου 2016

"ΝΕΚΡΟΣ ο πατέρας - ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ της 4χρονης Άννυ!" Υπάρχει ένας κώδικας τιμής μέσα στις φυλακές,

Δηλώσεις ΦΩΤΙΑ για το έγκλημα της μικρής Άννυ, που συγκλονίζει το πανελλήνιο, έκανε πριν λίγο ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης
«Δεν μπορεί κανείς ούτε να το αναλύσει εγκληματολογικά, ούτε ποινικά, ούτε κοινωνικά. Μιλάμε για μια ακραία, μη ανθρώπινη συμπεριφορά, πολλώ μάλλον που ήταν και παιδί του - δεν ήταν ένα ξένο παιδί που απήχθη ή κάτι άλλο. Άρα περνάμε σε μία σκοτεινή πλευρά της ανθρώπινης φύσης η οποία δεν έχει αντικείμενο εξέτασης. Δεν έχει τίποτα να πεις».

Αναφερόμενος επίσης στον παιδοκτόνο πατέρα, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη εξήγησε ότι: «Ο ίδιος αν μπορέσει να πει κάτι... Και ο ίδιος νομίζω σε αυτές τις περιπτώσεις... Συνήθως, ξέρετε, αυτοκτονούν ή έχουν κάποιον βίαιο θάνατο από αλλού. Δεν αντέχεται αυτό ούτε από τον ίδιο που το έκανε, ούτε από τη σύζυγο. Δεν αντέχεται αυτό».

Ο κ. Πανούσης συνέχισε λέγοντας: «Κοιτάξτε, όταν σκοτώσεις τη μάνα σου ή το παιδί σου... και όλα αυτά, με βιασμούς ή τέτοιου είδους δολοφονίες... Υπάρχει ένας κώδικας τιμής μέσα στις φυλακές, εντός ή εκτός εισαγωγικών. Άρα γι' αυτό σας είπα ότι εγώ νομίζω ότι σε αυτές τις περιπτώσεις πολύ γρήγορα θα έχουμε το θάνατο και του ίδιου του δράστη»...

Συγκλονίζουν την Ελλάδα και σοκάρουν ακόμα και τους πιο έμπειρους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. οι φρικιαστικές λεπτομέρειες της δολοφονίας της τετράχρονης Αννυ Μπορίσοβα. Αυτήν την ώρα οι γονείς της Αννυ βρίσκονται στη διεύθυνση εγκληματολογικών ερευνών, ενώ στη συνέχεια θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα. Ο πατέρας θεωρείται από την αστυνομία υπεύθυνος για το θάνατο και την εξαφάνιση της σορού του άτυχου κοριτσιού, ενώ η μητέρα για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο που προκάλεσε το θάνατό του. Το μεσημέρι αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις της αστυνομίας. 

Σύμφωνα με Τα Νέα, το πρωί της περασμένης Τρίτης 28 Απριλίου έφθασε στους αξιωματικούς που ασχολούνταν με την υπόθεση της εξαφάνισης της τετράχρονης Αννυ Μπορίσοβα ένα έγγραφο της Ιντερπόλ στο οποίο περιλαμβάνονταν πληροφορίες από τη Βουλγαρία και ανέφεραν πώς είχε πεθάνει το κοριτσάκι και τι είχε επακολουθήσει. 
Σύμφωνα με αυτές τις πληροφορίες, η Αννυ είχε δολοφονηθεί από τον πατέρα της, ο οποίος εξαφάνισε τη σορό με ιδιαίτερα ειδεχθή τρόπο. Κατά τις πληροφορίες αυτές, ο 27χρονος είχε τεμαχίσει τη σορό, έβρασε και στη συνέχεια πέταξε σε διάφορα σημεία τα κομμάτια. Η δολοφονία τοποθετείται χρονικά στις 19-20 Απριλίου. Η μητέρα της Αννυ εκείνη την περίοδο βρισκόταν στη Γερμανία και είχε αφήσει το παιδί με τον πατέρα του. 
Μάρτυρας - κλειδί ήταν ένας φίλος του 27χρονου, ο οποίος είχε φιλοξενηθεί στο διαμέρισμα στην οδό Μιχαήλ Βόδα, όπου έμενε ο πατέρας της Αννυ. Οι αξιωματικοί της αστυνομίας τον συνάντησαν στη Βουλγαρία κι εκείνος περιέγραψε όσα του είχε εκμυστηρευθεί ο 27χρονος. 

Από τη στιγμή που οι αστυνομικοί ήξεραν ότι το παιδί ήταν πλέον νεκρό και ότι δεν θα κατάφερναν να εντοπίσουν τη σορό, άρχισαν να αναζητούν στοιχεία για να δέσουν την υπόθεση, αφού ο 27χρονος πατέρας αποδείχθηκε «σκληρό καρύδι» στην ανάκριση. 

Έτσι, οι αστυνομικοί άρχισαν να παίζουν το παιχνίδι των καθυστερήσεων για να παρατείνουν την κράτησή του. Αρχικά συνέλαβαν τους γονείς για κατοχή ναρκωτικών - είχαν βρεθεί στο σπίτι δύο χάπια στεντόν χωρίς συνταγή. Στη συνέχεια τούς συνέλαβαν εκ νέου για ψευδορκία, αφού είχαν πει καταφανώς ψέματα και άλλαζαν τις καταθέσεις τους. Τελικά υποχρεώθηκαν να τους αφήσουν ελεύθερους την περασμένη Πέμπτη 30 του μήνα αφού δεν είχαν «σπάσει», αλλά έγιναν η σκιά τους. 

Την περασμένη Τετάρτη, 29 Απριλίου, μάλιστα, από την Αστυνομία διέρρευσε η είδηση ότι η μητέρα είχε αναγνωρίσει με σχετική βεβαιότητα το παιδί της σε φωτογραφία που δήθεν είχε δώσει πολίτης και εμφάνιζε το παιδί να μπαίνει μαζί με μια γυναίκα σε ταξί. Η κίνηση αυτή ερμηνεύεται τώρα ότι έγινε για να χαλαρώσει τον πατέρα ώστε να θεωρήσει ότι έγινε πιστευτό το σενάριο της αρπαγής του παιδιού. Ταυτόχρονα, προχώρησαν σε άρση του τηλεφωνικού απορρήτου ώστε να εντοπισθούν τυχόν στοιχεία σε επικοινωνίες. Το ενδιαφέρον εστιάστηκε στις επικοινωνίες με τον βούλγαρο μάρτυρα - κλειδί. 
Παράλληλα, συνεργεία των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων, που σχεδόν καθημερινά σπιθαμή προς σπιθαμή ερευνούσαν το διαμέρισμα του πατέρα, εντόπισαν βιολογικό υλικό (αίμα) που ταυτίσθηκε ότι ήταν του παιδιού. Ο χρόνος προς την ομολογία μετρούσε ήδη ανάποδα. Με βάση τα στοιχεία που είχαν συγκεντρωθεί εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης εις βάρος του 27χρονου που τελικά ομολόγησε τι έκανε στη σορό του παιδιού. Όπως φέρεται να είπε, βρήκε νεκρό το παιδί και αποφάσισε να το εξαφανίσει για να μην τον θεωρήσει υπεύθυνο του θανάτου η μητέρα και τον εγκαταλείψει. 

Παράλληλα, χθες συνελήφθη και η 25χρονη μητέρα με την κατηγορία της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο, καθώς ο πατέρας πολλές φορές στο παρελθόν χτυπούσε το κοριτσάκι κι εκείνη το άφησε παρ' όλ' αυτά μαζί του όταν ταξίδεψε στη Γερμανία. Αγνωστο παραμένει εάν η 25χρονη γνώριζε το τι συνέβη στο παιδί της, και κάλυπτε τον πατέρα, ή όχι. Χθες, ανακρίθηκε από την αστυνομία, ωστόσο οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ήταν σε κατάσταση σοκ. Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι η 25χρονη είχε προσπαθήσει να αποπροσανατολίσει τις έρευνες της αστυνομίας, καταθέτοντας διαφορετικά σενάρια για την εξαφάνιση της Αννυ. 

Στο μικροσκόπιο της αστυνομίας έχει μπει το ταξίδι που έκανε μαζί με τον 27χρονο πρώην σύντροφό της στη Βουλγαρία, λίγα 24ωρα πριν δηλώσει την εξαφάνιση του παιδιού. Στη διάρκεια αυτού του ταξιδιού ήταν που ο 27χρονος εξομολογήθηκε στον φίλο του τι συνέβη. 

Πηγη- reporter.gr