Σάββατο, 6 Φεβρουαρίου 2016

ΑΓΡΙΕΥΟΥΝ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΣΤΗ ΘΗΒΑ

Κλίμα προετοιμασίας, για ολοκληρωτικό κλείσιμο των δρόμων επικρατούσε σήμερα το απόγευμα στο μπλόκο των αγροτών στο 90ο χλμ Αθηνών Λαμίας . ---Οι αγρότες με ειδικό φορτηγό ξεφόρτωναν μεγάλους όγκους από λάστιχα--- Στο ρεύμα προς Λαμία, πλέον έχουν στήσει μόνιμο κατάλυμα , με ψησταριά για την ξεκούραση τους μετά από τόσες μέρες στο δρόμο. Και τα δυο ρεύματα της εθνικής οδού ήταν ολοκληρωτικά κλειστά , επιτρέποντας μόνο την διέλευση οχημάτων με εξαιρετικά επείγουσες ανάγκες. Στο σημείο ήταν ο κ .Αριστείδης Ανυφαντής και ένας από τους βασικούς συντονιστές των κινητοποιήσεων για το μπλόκο της Θήβας και απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις που τέθηκαν από τη δημοσιογράφο του exeisminima.Το ρεπορτάζ έγινε σε συνεργασία με τον Ι. Τασιούλη απο το E-sterea. ---με 24ωρους κυλιόμενους αποκλεισμούς των εθνικών οδών και των παραλλήλων οδών--- Με την εντολή απο το Πανελλαδικό για 24 ωρους αποκλεισμούς , συνεχίζουν και εδώ σε εμάς οι κινητοποιήσεις. Στα σχέδια αποκλεισμών μπαίνει τώρα και η παλιά εθνική οδός Αθηνών - Θηβών καθώς αποτελεί επόμενο στόχο.
κάτι τρέχει στον έβρο

Από τις 12.00 σήμερα το μεσημέρι και για ένα 24ωρο θα παραμείνει κλειστό το Τελωνείο των Κήπων από το μπλόκο των αγροτών στο νότιο κομμάτι του Έβρου.
Σύμφωνα με τους ίδιους, η απαγόρευση της διέλευσης από και προς Τουρκία, θα ισχύει μόνο για τα φορτηγά αυτοκίνητα και όχι για ΙΧ και λεωφορεία.
Επιπρόσθετα, οι αγρότες του Διδυμοτείχου θα κλείσουν το δρόμο από τις 12 το μεσημέρι μέχρι και τις 14.00 ενώ το απόγευμα, από τις 18.00 έως και τις 21.00 το βράδυ.
Την ίδια ώρα, θα κλείσει και η Εγνατία οδός στο ύψος της Αύρας από άλλο ένα μπλόκο όπου η διέλευση των οχημάτων θα γίνεται από την Εθνική οδό.

Παναγιώτης Αγνιάδης

Σήμερα είχα την χαρά και την τιμή να συναντήσω στο Επιμελητήριο μας τον Πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων κ. Βασίλη Λεβέντη, που επισκέπτεται το Νομό μας με τους συνεργάτες του. Ένας παλιός μου γνώριμος, ένας φίλος των Επιμελητηρίων, ένας ακόμη σύμμαχος των διεκδικήσεων της Βοιωτίας και της Στερεάς Ελλάδας.

“Δε Θα Δώσω Δικαιώματα” το νέο τραγούδι του Βαγγέλη Πανάτου και της Ματούλας Ντοβίνου!

Δύο αγαπημένοι Καλλιτέχνες με μία συνεργασία έκπληξη, μας ταξιδεύουν με ένα ντουέτο που το υπογραφούν στον Στίχο η Έλενα Μανιάτη και στην μουσική ο ίδιος ο τραγουδιστής.

Μία σύγχρονη ενορχήστρωση και ένας σπιρτόζικος μουσικός ‘’διάλογος’’,  δένουν αρμονικά, την παράδοση με το σήμερα  και δίνουν ένα όμορφο ‘’πάντρεμα’’ του Νησιώτικου με το Λαϊκό, με δύο εξαιρετικές ερμηνείες.

Την Ενορχήστρωση υπογράφουν ο Βαγγέλης Πανάτος και η Έλενα Μανιάτη, τον Προγραμματισμό ο Ιωακείμ Ασλανίδης, στα Κρουστά  ο Μιχάλης Λυερός .Λαούτο & Βιολί Μαυρουδής Αντωνίου.
Studio E&E music production
Διανομή,προώθηση E&E music production 

FT: Βρυξέλλες και Βερολίνο στέλνουν στρατό στα σύνορα Ελλάδας - Σκοπίων

Η Ελλάδα βρίσκεται σε ασφυκτικό κλοιό με αφορμή το προσφυγικό και η ΕΕ εξετάζει να πάρει σκληρά μέτρα για να σταματήσει τις προσφυγικές ροές προς την Ευρώπη...

Σύμφωνα με ρεπορτάζ των Financial Times το σχέδιο ενίσχυσης της συνοριοφυλακής στα σκοπιανά σύνορα με την Ελλάδα συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες το τελευταίο διάστημα και συζητείται ως μία δραστική λύση τόσο σε επίπεδο Βρυξελλών και ΕΕ, όσο και στο Βερολίνο.

Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται Έλληνες και Τούρκοι, αλλά και παράγοντες από χώρες της πρώην Γιουγκοσλαβίας, έχουν θέσει επιτακτικά το θέμα της αποστολής στρατευμάτων στα σύνορα των Σκοπίων και της Ελλάδας, ώστε να ελεγχθούν ή και να «κλείσουν ερμητικά», όπως αναφέρεται, τα σύνορα της ΕΕ.

Η Σλοβενία μάλιστα προωθεί αυτό το σχέδιο και η ίδια έθεσε την πρότασή της προς συζήτηση τον προηγούμενο μήνα. Το συγκεκριμένο σχέδιο έχει αμφισβητηθεί έντονα, παρόλο αυτά προβλέπει την εναντίωση μελών της ΕΕ κατά της Ελλάδας. Σε περίπτωση που εφαρμοστεί κάτι τέτοιο, η Ελλάδα κινδυνεύει να «εγκλωβιστεί» ανάμεσα στα κλειστά ευρωπαϊκά σύνορα και τις αθρόες ροές των προσφύγων από την Τουρκία, οι οποίοι, σύμφωνα με δήλωση του Τούρκου πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου, ξεπερνούν τα 2,5 εκατομμύρια ανθρώπους.

Εν μέρει, το σχέδιο ενίσχυσης της φύλαξης των συνόρων των Σκοπίων έχει τεθεί μερικώς σε εφαρμογή, καθώς χώρες όπως η Ουγγαρία, η Κροατία, η Σλοβακία και η Σλοβενία, έχουν στείλει αστυνομικούς και πολιτικό προσωπικό, πραγματοποιώντας κοινές περιπολίες.

Κόβουν τη χώρα στα δυο - Κλείνουν εθνική οδό και παραδρόμους στη Λαμία

Πάνε για μετωπική σύγκρουση με την κυβέρνηση οι αγρότες - 24ωρος αποκλεισμός αύριο στην εθνική οδό και τους παραδρόμους αύριο έξω από τη Λαμία - Στο μπλόκο της...
Ανθήλης βρέθηκε και ο στρατηγός του Θεσσαλικού κάμπου Βαγγέλης Μπούτας.

Δεν θα ξεμπλέξει εύκολα η κυβέρνηση μαζί μας, δεν θα την αφήσουμε σε χλωρό κλαρί, απειλούν ανοικτά οι αγρότες οι οποίοι δηλώνουν αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το βράδυ της Παρασκευής, η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των μπλόκων απαντά στην συζήτηση που έγινε στη Βουλή για τα αγροτικά προβλήματα, ξεκαθαρίζοντας στην κυβέρνηση:

«Δηλώνουμε στην κυβέρνηση και σε κάθε είδους συνεταίρους της ότι συνεχίζουμε και θα κλιμακώσουμε τον δίκαιο αγώνα επιβίωσής μας, ότι δεν θα την αφήσουμε σε χλωρό κλαρί, αυτήν και την αντιλαϊκή της πολιτική και δεν θα ξεμπλέξει εύκολα μαζί μας».

Στη Λαμία

Το βράδυ της Παρασκευής βρέθηκε στο μπλόκο της Ανθήλης ο στρατηγός του Θεσσαλικού κάμπου Βαγγέλης Μπούτας, ο οποίος είχε συνάντηση με τους επικεφαλής του μπλόκου των αγροτών στην Ανθήλη, όπου συζήτησαν για τον συντονισμό των δράσεων και την κλιμάκωση του αγώνα.

Θα κλείσουν όλοι οι δρόμοι. Εθνική οδός και παράδρομοι. Οι αγρότες καλούν τους πολίτες να μην μετακινηθούν το Σαββατοκύριακο αν δεν υπάρχει μεγάλη ανάγκη.

Κάλεσμα στους αγρότες της Φθιώτιδας για σήμερα στη 1:00΄ το μεσημέρι στο μπλόκο της Ανθήλης, όπου θα ξεκινήσει 24ωρος αποκλεισμός μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής. Δείτε την ανάρτηση με το κάλεσμα του Παμφθιωτικού Αγροτικού Συλλόγου στη σελίδα του στο Facedook.

Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου 2016

Αγρότες: Δεν θα αφήσουμε την κυβέρνηση σε "χλωρό κλαρί"

Αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους είναι οι αγρότες οι οποίοι...
από αύριο, Σάββατο, θα προχωρήσουν σε επ' αόριστον αποκλεισμούς των εθνικών οδών στα σημεία των μπλόκων, των τελωνείων στη Βόρεια Ελλάδα, των λιμανιών και των αεροδρομίων της χώρας.

Μάλιστα, η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των μπλόκων εξέδωσε το βράδυ της Παρασκευής ανακοίνωση με αφορμή την συζήτηση στην Βουλή σήμερα, μετά από επερώτηση του ΚΚΕ για τα αγροτικά προβλήματα, στην οποία προειδοποιεί την κυβέρνηση ότι οι αγρότες δεν θα την αφήσουν «σε χλωρό κλαρί» και ότι δεν θα ξεμπλέξει εύκολα μαζί τους και θα κλιμακώσουν τον δίκαιο αγώνα επιβίωσης τους.

Μεταξύ άλλων, οι αγρότες τονίζουν πως από την συζήτηση αποκαλύφθηκε ποιός είναι ο αντίπαλος της μικρομεσαίας αγροτιάς, καθώς ότι «ο θλιβερός ρόλος της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και όλων των άλλων κόμματων που συμφωνούν με το 3ο μνημόνιο, την ΚΑΠ της ΕΕ».

Παράλληλα, προετοιμάζονται πυρετωδώς για την πανελλαδική σύσκεψη εκπροσώπων των μπλόκων που έχουν συγκαλέσει για την Κυριακή στις 12 μ. στο Πνευματικό Κέντρο Νίκαιας προκειμένου να συντονίσουν και να εντείνουν περεταίρω την αγωνιστική του δράση.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση τονίζεται ότι «αναδείχτηκε η αδιαλλαξία της κυβέρνησης και η επίμονη στην υλοποίηση της αντιλαϊκής της πολιτικής ξεκληρίσματος της μικρομεσαίας αγροτιάς, η διαστρέβλωση και η συκοφάντηση των αιτημάτων μας».

Οι αγρότες επισημαίνουν:

1. Η πρότασή μας για αφορολόγητο εισόδημα μέχρι 30.000 ευρώ περιλαμβάνει και τις επιδοτήσεις. Είναι αυτό που χρειάζεται μια αγροτική οικογένεια για να μπορέσει να εξασφαλίσει αξιοπρεπή διαβίωση και να μείνει και κάτι, ώστε να μπορέσει να προμηθευτεί τα μέσα και τα εφόδια για το ξεκίνημα της νέας καλλιεργητικής περιόδου. Θυμίζουμε στον υπουργό, ότι το ίδιο αίτημα δίκαια διεκδικούν όλοι οι εργατοϋπάλληλοι οι αυτοαπασχολούμενοι της πόλης, όλα τα λαϊκά στρώματα με βάση τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες τους. Κι ότι ζητάμε κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης που απέφυγε όπως «ο διάολος το λιβάνι» να πάρει θέση.

2. Η κυβέρνηση, σκόπιμα βγάζει έξω από τη φορολόγηση τις επιδοτήσεις που παίρνουν το 20% των αγροτών, οι μεγαλοαγρότες επιχειρηματίες. Αυτούς εξυπηρετεί το αφορολόγητο των επιδοτήσεων. Το ότι σήμερα συμφώνα με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελος Απόστολου «1 στους 200 έχει καθαρό εισόδημα πάνω από 30.000 ευρώ» σημαίνει ότι αναγνωρίζει έστω κι έτσι τη σκληρή πραγματικότητα για τη φτώχεια που μεγαλώνει στους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους, αλλά κυρίως ότι και η σημερινή κυβέρνηση θέλει να συνηθίσουμε να ζούμε σε συνθήκες εξαθλίωσης και φτώχειας κι όχι να διεκδικούμε καλύτερη ζωή.

3. Έκρυψε σκόπιμα ότι το αγροτικό εισόδημα των μικρομεσαίων αγροτών, το οποίο ισχυρίστηκε ότι είχε άνοδο 12,1% το 2015, συνεχώς μειώνεται, αλλά στην όποια «άνοδο» «τσουβαλιάζουν» τα κέρδη των μεγαλοαγροτών επιχειρηματιών, με τη χασούρα των φτωχομεσαίων, που είχαν 50% μείωση στα χρόνια της κρίσης. Αυξημένα είναι τα κέρδη των μεγάλων αγροτικών επιχειρήσεων και βιομηχανιών μεταποίησης αγροτικών προϊόντων που υπολογίζονται κι αυτά στη συνολική αξία της αγροτικής παραγωγής.

4. Η κυβέρνηση ήταν αφοπλιστική για το μητρώο αγροτών και το κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, αφού δήλωσε ότι θέλει να παραμείνουν στην αγροτική παράγωγη μόνο 275.000 αγρότες από τους 900.000 που όπως είπε έχουν αγροτικό εισόδημα. Τι σημαίνει στην πράξη;
Ότι επαληθευόμαστε όταν λέμε ότι η πολιτική αυτή επιταχύνει το ξεκλήρισμα των φτωχομεσαίων αγροκτηνοτρόφων. Επιδιώκουν να πετάξουν από την αγροτική παραγωγή πάνω από 500.000 μικρομεσαίους και φτωχούς αγρότες που η γη τους θα συγκεντρωθεί σε λίγα χέρια. Το ίδιο εξυπηρετεί και η ενίσχυση των «ομάδων παραγωγών».

5. Τα διάφορα «δισ.» της ΚΑΠ που αν φύγουμε από την ΕΕ δήθεν θα χάσουμε, ξέρει καλά ότι δεν τα παίρνουν οι μικρομεσαίοι αγρότες, αλλά οι μεγαλοαγρότες επιχειρηματίες και είναι ουσιαστικά το «τυράκι στη φάκα» για να αποδεχτούμε και να μην αντισταθούμε στο ξεκλήρισμα μας.

6. Τα στοιχειά που παρουσιάστηκαν στην Βουλή αποκάλυψαν ότι το εισόδημα των μικρομεσαίων αγροτών έχει τεράστια μείωση και ότι 2 στους 3 αγρότες είναι κάτω από το όριο φτώχειας.

7. Η κάρτα αγροτών για τις συναλλαγές μας είναι ένα ακόμη βήμα στην εξαθλίωσή μας, αφού θα χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο κατάσχεσης του όποιου εισοδήματος και ενίσχυσης.
Η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των μπλόκων καταλήγει στην ανακοίνωσή της:

«Δηλώνουμε στην κυβέρνηση και σε κάθε είδους συνεταίρους της ότι συνεχίζουμε και θα κλιμακώσουμε τον δίκαιο αγώνα επιβίωσής μας, ότι δεν θα την αφήσουμε σε χλωρό κλαρί, αυτήν και την αντιλαϊκή της πολιτική και δεν θα ξεμπλέξει εύκολα μαζί μας».

Το ΥΠΟΙΚ ανακοινώνει διαδικασίες εξπρές για επιστροφές ΦΠΑ στους αγρότες

Πιο γρήγορα και πιο εύκολα θα γίνονται εφεξής οι επιστροφές ΦΠΑ στους αγρότες...
του ειδικού καθεστώτος, δηλαδή σε εκείνους που λόγω χαμηλού εισοδήματος και επιδοτήσεων δεν υποχρεούνται στην τήρηση φορολογικών βιβλίων εσόδων- εξόδων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, το νέο σύστημα τροποποιεί τις διαδικασίες της ανάλογης Απόφασης του 2013, η οποία λόγω των γραφειοκρατικών διαδικασιών που προέβλεπε (υποβολή τιμολογίων κ.λ.π.), είχε ως αποτέλεσμα καθυστερήσεις στις επιστροφές. Με τη νέα Απόφαση:

Λύνεται ένα σημαντικό ζήτημα που απασχολούσε τους αγρότες.

Δημιουργείται ένα νέο και πιο αποτελεσματικό σύστημα ελέγχου για την ορθή καταβολή του επιστρεπτέου φόρου στους αγρότες του ειδικού καθεστώτος.

Προωθείται ένα νέο σύστημα ταχείας επιστροφής φόρου με την άμεση ηλεκτρονική διασταύρωση των στοιχείων.

Η επιστροφή θα πραγματοποιείται εντός μηνός από την επιβολή της αίτησης επιστροφής, σύμφωνα με τα κριτήρια τα οποία αναγράφονται στην Υπουργική Απόφαση.

Σύμφωνα με τον Κώδικα ΦΠΑ, οι αγρότες που υπάγονται στο ειδικό καθεστώς είναι όσοι κατά την προηγούμενη διαχειριστική περίοδο πραγματοποίησαν ακαθάριστα έσοδα από την πώληση αγροτικών προϊόντων παραγωγής τους και την παροχή αγροτικών υπηρεσιών κατώτερα των 15.000 ευρώ και δικαιούνταν να λάβουν δικαιώματα ενιαίας ενίσχυσης κατώτερα των 5.000 ευρώ.

Οι εν λόγω αγρότες δεν υποχρεούνται στην τήρηση βιβλίων και την έκδοση στοιχείων και δικαιούνται επιστροφής του φόρου που επιβάρυνε τις αγορές αγαθών ή λήψεις υπηρεσιών, τις οποίες πραγματοποίησαν για την άσκηση της εκμετάλλευσής τους.

Η επιστροφή του ΦΠΑ ενεργείται από το Δημόσιο με καταβολή στον αγρότη ποσού, το οποίο προκύπτει με την εφαρμογή κατ' αποκοπή συντελεστή 6%, στην αξία των παραδιδόμενων αγροτικών προϊόντων και των παρεχόμενων αγροτικών υπηρεσιών.

Οι 7 παραβάσεις για τις οποίες αφαιρείται το δίπλωμα και επανεξετάζεται ο οδηγός

Υπάρχουν εφτά συγκεκριμένες σοβαρές παραβάσεις του ΚΟΚ εξαιτίας των οποίων ένας απρόσεκτος οδηγός μπορεί να χάσει το δίπλωμα του...
Κοινό χαρακτηριστικό όλων των παραβάσεων είναι ότι αποτελούν αιτία πρόκλησης σοβαρών ατυχημάτων.

Αν ένας οδηγός υποπέσει στις παρακάτω παραβάσεις δύο φορές μέσα σε ένα χρόνο τότε η τροχαία του αφαιρεί το δίπλωμα και για να το ανακτήσει θα πρέπει να παρακολουθήσει μαθήματα και να ξαναδώσει εξετάσεις:

1)Παράβαση πινακίδας ΣΤΟΠ ή πινακίδας παραχώρησης προτεραιότητας

2)Παραβίαση κόκκινου σηματοδότη

3)Οδήγηση για εντυπωσιασμό ή συμμετοχή σε αυτοσχέδιοι αγώνες

4)Οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, φαρμάκων ή τοξικών ουσιών

5)Αναστροφή, οπισθοπορεία και οδήγηση στη κεντρική διαχωριστική λωρίδα σε αυτοκινητόδρομους και εθνικές οδούς.

6)Παραβίαση σήμανσης στις διαβάσεις τρένων

7)Υπέρβαση του ορίου ταχύτητας

Για να πάρει πίσω το δίπλωμά του ο παραβάτης-οδηγός, θα πρέπει να παρακολουθήσει το 50% των υποχρεωτικών μαθημάτων και να επανεξεταστεί θεωρητικά και πρακτικά στη μεγαλύτερη κατηγορία διπλώματος που έχει στην κατοχή του .

Έτσι αν το κατασχεθέν δίπλωμα περιλαμβάνει τις κατηγορίες Α (μοτοσικλέτας) και Β (αυτοκινήτου) τότε ο οδηγός θα εξεταστεί μόνο για την κατηγορία Β. Δικαίωμα επανεξέτασης έχει κάποιος μετά την παρέλευση έξι μηνών από την ημέρα αφαίρεσης της άδειας οδήγησης.

«Να εμβολιαστούν για τη γρίπη, έστω και τώρα, οι ομάδες υψηλού κινδύνου», λέει ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ

«Γρίπη θα έχουμε και το Φεβρουάριο και το Μάρτιο και η κάμψη θα εμφανιστεί από τα μέσα Απριλίου», δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, Θανάσης Γιαννόπουλος

«Όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί και εμπίπτουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου έστω και τώρα να εμβολιαστούν διότι  γρίπη θα έχουμε και το Φεβρουάριο και το Μάρτιο και η κάμψη θα εμφανιστεί από τα μέσα Απριλίου», δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, Θανάσης Γιαννόπουλος.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του έκανε γνωστό ότι εμβόλια υπάρχουν και αποζημιώνονται πλήρως μέσω των ταμείων, ενώ -σύμφωνα με στοιχεία- ανακοίνωσε μέχρι σήμερα έχασαν τη ζωή τους από επιπλοκές που οφείλονται στη γρίπη, τύπου Η1Ν1, 44 άνθρωποι.

«Έχουμε χάσει 44 περιστατικά και φέτος είναι περισσότερα τα κρούσματα απ' ό,τι πέρυσι την ίδια περίοδο, δηλαδή την 5η εβδομάδα του αντιστοίχου έτους, του 2015», είπε ο κ. Γιαννόπουλος, ο οποίος παραδέχθηκε ότι υπάρχει έξαρση, αλλά ξεκαθάρισε ότι αν δεν ολοκληρωθεί η περίοδος της γρίπης δεν μπορούν να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα από τον ΚΕΕΛΠΝΟ και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

   
Ο κ. Γιαννόπουλος έκανε επίσης γνωστό ότι στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας θα γίνει η ανάρτηση της προκήρυξης για τη στελέχωση των ΜΕΘ με την πρόσληψη 500 ατόμων, 100 γιατρών και 400 νοσηλευτών - τριών όλων των κατηγοριών, ενώ διαβεβαίωσε ότι υπάρχουν κλίνες. «Κλίνες υπάρχουν και είναι πλήρως εξοπλισμένες οι μη λειτουργούσες», υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι μέσα σε 15-20 ημέρες θα έχουμε τελειώσει τη διαδικασία για τη στελέχωση των ΜΕΘ με την προσθήκη άλλων 50-60 κλινών.

   
Στο μεταξύ, απαντώντας σε καταγγελίες που αναφέρουν ότι καρδιοπαθείς νοσηλεύονται στους ίδιους θαλάμους με ασθενείς με διαπιστωμένη εργαστηριακά γρίπη Η1Ν1, ο κ. Γιαννόπουλος εμφανίστηκε καθησυχαστικός, λέγοντας ότι όταν η γρίπη είναι σε στάδιο της επώασης δεν υπάρχει κίνδυνος μεταδοτικότητας. «Και βέβαια μπορεί να υπάρξει αυτή η συνύπαρξη· η ιατρική έχει επιστημονικούς κανόνες, δεν είναι μια επιστήμη φοβική», κατέληξε.

Δικογραφία σε βάρος αγροτών του «μπλόκου» από την Τροχαία Τρικάλων

Εξελίξεις υπάρχουν στην χθεσινή απόφαση των κτηνοτρόφων και αγροτών που... απέκλεισαν για περίπου 3 ώρες την Εθνική Οδό Τρικάλων- Καρδίτσας στην είσοδο της πόλης των Τρικάλων.

Όπως αποκαλύπτει τοtrikalanews.gr 2 τρακτέρ που συμμετείχαν στην χθεσινή κινητοποίηση- διαμαρτυρία για το Σχέδιο Νόμου που προωθεί η Κυβέρνηση για το Ασφαλιστικό, κλείνοντας τον δρόμο, βρέθηκαν να καταγράφονται από Τροχονόμο οι πινακίδες κυκλοφορίας για τα …περαιτέρω.

Μόλις το αντιλήφθησαν οι συγκεντρωμένοι διαμαρτυρήθηκαν στους Αξιωματικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Τρικάλων και κατόπιν συνεννόησης απέσυραν τα συγκεκριμένα τρακτέρ από το οδόστρωμα.

Αυτό όμως δεν ήταν αρκετό και οι Αστυνομικοί της Τροχαίας Τρικάλων σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος των 2 ιδιοκτήτων των τρακτέρ που έφεραν πινακίδες με την κατηγόρια της «παρακώλησης συγκοινωνιών», χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να προβούν σε συλλήψεις, ενώ η υπόθεση θα παραπεμφθεί στην Εισαγγελία Τρικάλων.

Στον κόμβο Τρικάλων-Καρδίτσας-Λάρισας παραμένουν παρατεταγμένα δεκάδες τρακτέρ, αγροτικά μηχανήματα και αυτοκίνητα, έχοντας Ελληνικές και μαύρες σημαίες χωρίς να εμποδίζουν την διέλευση των οχημάτων.

Η ΟΜΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ – ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΘΗΒΑΣ ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ


Graphic2

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Η ΟΜΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ – ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΘΗΒΑΣ  ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΜΕ ΘΕΜΑ:    
             « ΤΟ ΝΕΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ  ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ »  
ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016 ΚΑΙ ΩΡΑ 17:30  ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑΣ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ   “ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΦΙΝΗΣ”.
ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ : Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΓΣΕΒΕΕ , ΚΟς   ΚΑΒΒΑΘΑΣ
   Ο  ΥΠΟΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΟΑΕΕ , ΚΟς  ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΗΣ
                          Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΟΑΕΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  , Κος ΛΑΜΠΟΣ ΣΠΥΡΟΣ
  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ  ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ , Κος ΚΑΜΠΑΝΗΣ

ΓΙΑ ΤΟ Δ/Σ ΤΗΣ ΟΕΒΕ ΘΗΒΑΣ
Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΧΑΡΑΤΣΗΣ  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ    ΧΡΗΣΤΟΥ  ΗΛΙΑΣ

Η Λαγκάρντ το λέει ευθέως: "Δεν έχει ελάφρυνση χρέους αν δεν κλείσει το Ασφαλιστικό..."

Η πιθανή ελάφρυνση του δημοσίου χρέους είναι άμεσα συνδεδεμένη...
με τις αλλαγές στο ασφαλιστικό, όπως τόνισε η Κριστίν Λαγκάρντ κατά τη διάρκεια διαδικτυακής συνέντευξης Τύπου.
Η επικεφαλής του ΔΝΤ τόνισε ότι το ασφαλιστικό σύστημα πρέπει να καταστεί βιώσιμο βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα. Σύμφωνα με την κα Λαγκάρντ, είναι απαραίτητη η ασφαλιστική μεταρρύθμιση για να μην  συσσωρεύονται ελλείμματα και χρέος.
Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά "θέλουμε η Ελλάδα να επιτύχει ουσιαστικά και όχι μόνο στα χαρτιά. Προκειμένου να επιτευχθεί αυτό θα πρέπει να υπάρξει συνδυασμός εφαρμογής μεταρρυθμίσεων αλλά και ελάφρυνση χρέους".

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, η κ. Λαγκάρντ επισήμανε πάντως ότι όσο μεγάλη κι αν είναι η μείωση του ελληνικού χρέους, το ελληνικό ασφαλιστικό σύστημα ως έχει "δεν είναι βιώσιμο", καθώς απαιτεί κάθε χρόνο "ενέσεις" από τον κρατικό προϋπολογισμό που ανέρχονται στο 10% του ΑΕΠ.

Στο πλαίσιο αυτό, η επικεφαλής του Ταμείου ξεκαθάρισε ότι η ασφαλιστική μεταρρύθμιση στην Ελλάδα θα πρέπει να είναι επαρκώς βαθιά και να διασφαλίσει ότι το συνταξιοδοτικό σύστημα θα είναι πραγματικά βιώσιμο σε βάθος χρόνο. "Η Ελλάδα θα πρέπει να είναι μία επιτυχία στην πραγματική ζωή, όχι στα χαρτιά", είπε.

Ο κ. Λαγκάρντ επαναβεβαίωσε πως το Ταμείο θα κρίνει την πορεία της αξιολόγησης με γνώμονα το βάθος των μεταρρυθμίσεων και από την ελάφρυνση του χρέους. "Πρέπει [οι αριθμοί] να βγαίνουν", εξήγησε λιτά.

Η επικεφαλής του ΔΝΤ πάντως απέκρουσε την όποια κριτική έχει δεχθεί το Ταμείο όσον αφορά την σκληρή διαπραγματευτική στρατηγική του, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι απορρίπτει την εικόνα του "δρακόντειο" και "κακού" ΔΝΤ.

"Δεν θέλουμε" σκληρά μέτρα σε μία χώρα όπου ήδη η προσαρμογή ήδη έχει υπάρξει τόσο μεγάλη, είπε, υποστηρίζοντας ότι εξ αρχής το ΔΝΤ είναι προτείνει ηπιότερη δημοσιονομική προσαρμογή.
Πηγή

Στοιχεία-σοκ για τη γρίπη στη χώρα μας. Πόσοι άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους;

Το τελευταίο 24ωρο άλλοι...
δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους -Επτά στους 100 ασθενείς με βαριά γρίπη είναι παιδιά - Αναγκαία τα μέτρα προφύλαξης

Σαρωτικό συνεχίζεται το κύμα της εποχικής γρίπης στη χώρα μας, με τους ειδικούς να εμφανίζονται ολοένα και πιο απαισιόδοξοι σχετικά με την πορεία της και τις επιπτώσεις της.

Βαρύς είναι και ο σημερινός απολογισμός της γρίπης: το τελευταίο 24ωρο άλλοι δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στους 44. Την ίδια ώρα, στις ΜΕΘ μέχρι και χθες το βράδυ νοσηλεύονταν 106 ασθενείς με σοβαρές επιπλοκές της γρίπης δίνοντας μάχη για τη ζωή τους.

Το εξαιρετικά χαμηλό εμβολιαστικό ποσοστό στον πληθυσμό, ιδίως σε δύο βασικές κατηγορίες, τους χρονίως πάσχοντες και τους επαγγελματίες υγείας, σε συνδυασμό με τις τεράστιες ελλείψεις σε κρεβάτια Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), μετατρέπουν την γρίπη από εποχική μεταδοτική νόσο σε μείζονα απειλή για τη δημόσια υγεία των Ελλήνων.

Ο ιός της γρίπης Α(Η1Ν1) πλήττει με σφοδρότητα τους χρονίως πάσχοντες που αποτελούν τον «εύκολο» στόχο, αλλά όπως συνέβαινε και κατά την πανδημία το 2009, επιτίθεται και σε νέους και υγιείς ανθρώπους καθώς και σε παιδιά.Επτά στους 100 ασθενείς με βαριά γρίπη είναι παιδιά

Είναι ενδεικτικό ότι σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), από τους 204 ασθενείς που έχουν νοσηλευτεί τον τελευταίο μήνα σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) οι 14 είναι παιδιά ηλικίας μερικών μηνών έως και 16 χρόνων. Ήδη ένα παιδί 4 χρόνων, το οποίο μάλιστα δεν είχε άλλο πρόβλημα υγείας, έχασε τη ζωή του. Οι ανήλικοι ασθενείς που νοσούν με γρίπη και εμφανίζουν βαριές επιπλοκές αποτελούν το 7% των ασθενών με γρίπη που έχουν καταγραφεί μέχρι τώρα – ποσοστό υψηλό σε σχέση με τα προηγούμενα έτη.

Εξίσου επιθετική αποδεικνύεται η γρίπη εφέτος και για τους ανθρώπους ηλικίας 30 έως 55 χρόνων. Τουλάχιστον οι μισοί από όσους χρειάζονται νοσηλεία σε ΜΕΘ είναι άνθρωποι νέοι, χωρίς υποκείμενα προβλήματα υγείας.


Αναγκαία τα μέτρα προφύλαξης

Οι ειδικοί του ΚΕΕΛΠΝΟ απευθύνουν έκκληση προς τους ηλικιωμένους και όσους πάσχουν από χρόνια νοσήματα ανεξαρτήτως ηλικίας να κάνουν το αντιγριπικό εμβόλιο. Παράλληλα, ζητούν από τους ασθενείς να μην αγνοούν τα συμπτώματα, να επισκέπτονται τον γιατρό, να ακολουθούν τις συμβουλές του και κυρίως να αναρρώνουν προτού επιστρέψουν στην εργασία τους ώστε να μην ανοίγουν νέο κύκλο μετάδοσης της γρίπης.

«Ο κύριος τρόπος για να προστατευτεί κάποιος από τη γρίπη είναι ο εμβολιασμός. Κανένα φάρμακο δεν μπορεί να υποκαταστήσει τον αντιγριπικό εμβολιασμό. Παρόλο που η καλύτερη περίοδος για εμβολιασμό είναι από κάθε χρόνο από τον Οκτώβριο μέχρι τον Νοέμβριο, μπορεί κάποιος, ιδίως εάν ανήκει στις ευπαθείς ομάδες, να εμβολιαστεί και αργότερα. Χρειάζονται δύο εβδομάδες από τον εμβολιασμό ώστε ο οργανισμός να δημιουργήσει προστατευτικά αντισώματα για τη γρίπη» λέει ο καθηγητής Παθολογίας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών και επιστημονικός συνεργάτης του ΚΕΕΛΠΝΟ, κ. Σωτήρης Τσιόδρας.

Με δεδομένο ότι αυτό το διάστημα το επιδημικό κύμα βρίσκεται σε φάση κορύφωσης της δραστηριότητάς του, η οποία αναμένεται στο τέλος Φεβρουαρίου, αλλά και ότι το κύμα της γρίπης Α(Η1Ν1) θα υποχωρήσει μετά τον Μάρτιο, είναι προφανής η αναγκαιότητα του αντιγριπικού εμβολιασμού.

«Οι ηλικιωμένοι, οι χρονίως πάσχοντες, τα παιδιά με προβλήματα υγείας έχουν πιο ασθενές ανοσοποιητικό σύστημα και κινδυνεύουν περισσότερο σε σχέση με τον υπόλοιπο πληθυσμό από τους ιούς (και) της γρίπης. Είναι σημαντικό να εμβολιαστούν, έστω και τώρα, διότι αποτελεί τη βασική προστασία αυτών των ανθρώπων. Μελέτες έχουν δείξει ότι το αντιγριπικό εμβόλιο προστατεύει από τη νόσο το 70% με 90% των ατόμων που εμβολιάζονται» λέει η παιδίατρος, επιστημονική συνεργάτης του ΚΕΕΛΠΝΟ, κυρία Αγορίτσα Μπάκα
Πηγή

Κλείνουν ξανά τους δρόμους οι αγρότες. Διαβάστε που θα είναι αποκλεισμένοι οι δρόμοι ως και 10 ώρες...

Επανήλθαν κανονικά στα μπλόκα οι αγρότες μετά τις χθεσινές συγκεντρώσεις στις πόλεις. Από σήμερα το... 
ωράριο των μπλόκων επανέρχεται και οι δρόμοι θα συνεχίσουν να κλείσνουν.
Τα μπλόκα των αγροτών θα είναι κλειστά επ' αόριστο σε Κερδύλλια, Νησέλι, Χρυσούπολη, Νίκαια και Ισθμό, ενώ παραμένουν κλειστά επ' αόριστο και τα τελωνεία σε Κήπους και Προμαχώνα με τους αγρότες να επιτρέπουν μόνο σε ελάχιστα φορτηγά να περνούν καθημερινά μόνο και μόνο για να μην υπάρχει σοβαρό πρόβλημα.

Σήμερα το μπλόκο στα Τέμπη θα κλείσει για 12 ώρες από 10 το πρωί ως 10 το βράδυ, ενώ στις Μικροθήβες θα κλείσει από τις 12 ως τις 6 το απόγευμα.

Οι αγρότες που βρίσκονται στο μπλόκο του Κεφαλόβρυσου στην Αιτωλοακαρνανία, θα πραγματοποιήσουν στις 10:30 το πρωί μηχανοκίνητη πορεία διαμαρτυρίας και κατάληψη του ΟΠΕΚΕΠΕ Μεσολογγίου, ενώ στις 5:00 το απόγευμα, θα αποκλείσουν για πέντε ώρες την εθνική οδό Αντιρρίου - Ιωαννίνων. Το Σάββατο, όπως ανακοίνωσαν, θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους με 24ωρο αποκλεισμό του κόμβου Κεφαλόβρυσου από τις 12:00 το μεσημέρι, έως και τις 12:00 το μεσημέρι της Κυριακής.

Τα υπόλοιπα μπλόκα θα συνεχίσουν τον αποκλεισμό από 12 ως 2 το μεσημέρι και από 6 ως 9 το απόγευμα ενώ από αύριο το μεσημέρι ως τις 12 της Κυριακής τα μπλόκα θα κατεβάσουν ρολά σε όλους τους δρόμους.
Πηγή

Γιατί ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος "τα βάζει" με τον Οικουμενικό Πατριάρχη;

Συνεχίζεται η κόντρα του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου...
με τον Οικουμενικό πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο.
Στο επίσημο ανακοινωθέν της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος που εκδόθηκε για τη σημερινή συνεδρία, μεταξύ άλλων αναφέρεται πως ο Αρχιεπίσκοπος κατέθεσε στην Σύνοδο σφραγισμένο φάκελο, τον οποίο, μάλιστα, χαρακτήρισε απόρρητο, προκειμένου να φυλαχθεί στο εμπιστευτικό Αρχείο της Αρχιγραμματείας της Ιεράς Συνόδου, χωρίς προς το παρόν να γίνει περαιτέρω χρήση του. Με το υλικό του φακέλου επιστηρίζεται, ότι οι λόγοι για τους οποίους ο Μακαριώτατος δεν παραβρέθηκε στη Σύνοδο των Προκαθημένων της Ορθοδόξου Εκκλησίας δεν ήταν προσωπικοί, όπως γράφτηκε στο επίσημο ανακοινωθέν που εκδόθηκε την πρώτη ημέρα των εργασιών της Διάσκεψης των προκαθημένων στο Σαμπεζύ, αλλά προέρχονταν από ενέργειες που υπονομεύουν την Εκκλησία της Ελλάδος και το κύρος της.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αρχιεπίσκοπος φέρεται να έχει ενοχληθεί από την εξουσία που θέλει να δώσει ο Πατριάρχης στο γραφείο του στην Ελλάδα. Ο κ. Ιερώνυμος δείχνει να μην δέχεται τον εκπρόσωπο του Πατριάρχη στην Αθήνα, τον παλιό συνεργάτη του και νυν Μητροπολίτη Αδριανουπόλεως Αμφιλόχιο και μάλιστα η συνεργασία με τις υπηρεσίες της Ιεράς Συνόδου είναι πολύ δύσκολη.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η αντίδραση από το Φανάρι, ενώ άνθρωποι από την Πόλη που γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις κάνουν λόγο για πολύ έντονα προβλήματα στις σχέσεις των δύο Εκκλησιών.


ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ
Η κόντρα της Εκκλησίας της Ελλάδος με το Οικουμενικό Πατριαρχείο ξεκίνησε πριν από περίπου δύο χρόνια, όταν ο Πατριάρχης φέρεται να ήθελε για Μητροπολίτη Ιωαννίνων τον νυν Εκπρόσωπό του στην Ελλάδα. Τότε, όμως, ο Αρχιεπίσκοπος από την πρώτη στιγμή του ξεκαθάρισε ότι θα πρότεινε τον άμεσο συνεργάτη του Πρωτοσύγκελλο Μάξιμο Παπαγιάννη, αλλά η τελικά απόφαση ανήκε στην Ιεραρχία. Όπως ήταν αναμενόμενο η πρόταση του Αρχιεπισκόπου επικράτησε και Μητροπολίτης Ιωαννίνων είναι ο στενός συνεργάτης του κ. Ιερωνύμου.

Η αντίδραση από το Φανάρι ήταν άμεση και σε λίγους μήνες η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε τον εκλεκτό του Πατριάρχη Αμφιλόχιο Στεργίου Μητροπολίτη Αδριανουπόλεως και μάλιστα εκπρόσωπο του στο γραφείο του στην Αθήνα.
Πηγή