Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου 2016

Ποιες καταθέσεις δεν προστατεύονται και κινδυνεύουν με «κούρεμα»

Στη Βουλή κατατέθηκε το βράδυ της Πέμπτης το νομοσχέδιο για την προστασία των καταθέσεων έως 100.000 ευρώ. Το νομοσχέδιο με τίτλο... «Συστήματα Εγγύησης Καταθέσεων, Ταμείο Εγγύησης Καταθέσεων και Επενδύσεων και άλλες διατάξεις» περιλαμβάνει ορισμένες σημαντικές ρυθμίσεις τις οποίες θα πρέπει να προσέξουν οι καταθέσεις.

Για παράδειγμα, μπορεί ο γενικός κανόνας να είναι ότι προστατεύονται όλες οι καταθέσεις μέχρι τις 100 χιλιάδες, ωστόσο υπάρχουν και πολλές εξαιρέσεις. Το ν/σ/ δίνει τις κατηγορίες που εξαιρούνται από το καθεστώς προστασίας.

Το νομοσχέδιο, το οποίο ορίζει το ΤΕΚΕ (Ταμείο Εγγύησης Καταθέσεων) ως τον αποκλειστικό φορέα του ελληνικού συστήματος εγγύησης καταθέσεων (ΣΕΚ) αλλά και ως το αρμόδιο Ταμείο Εξυγίανσης πιστωτικών ιδρυμάτων, προβλέπει πως το όριο προστασίας των 100.000 ευρώ ισχύει για το σύνολο των καταθέσεων κάθε καταθέτη στο ίδιο πιστωτικό ίδρυμα ανεξαρτήτως αριθμού καταθέσεων, νομίσματος και τόπου κατάθεσης εντός της ΕΕ. Καταθέσεις, οι οποίες προέρχονται αποδεδειγμένα από συγκεκριμένες δραστηριότητες, που εξυπηρετούν κοινωνικούς σκοπούς, τυγχάνουν εξαιρετικώς αυξημένης προστασίας έως του προσθέτου ορίου των 300.000 ευρώ για περιορισμένο χρονικό διάστημα.

Με το σχέδιο νόμου επαναβεβαιώνεται πως το όριο προστασίας καταθέσεων των 100.000 ευρώ ισχύει για το σύνολο των καταθέσεων, κάθε καταθέτη, στο ίδιο πιστωτικό ίδρυμα ανεξαρτήτως αριθμού καταθέσεων, νομίσματος και τόπου κατάθεσης εντός της ΕΕ.

Ειδικότερα, το ποσό των 100.000 ευρώ ορίζεται ως το ανώτατο όριο κάλυψης του συνόλου των καταθέσεων κάθε καταθέτη σε πιστωτικό ίδρυμα.

Ωστόσο σύμφωνα πάντα με το νομοσχέδιο, υπάρχουν καταθέτες που δεν είναι επιλέξιμοι για την προστασία των καταθετών τους, όπως για παράδειγμα συγκεκριμένες δημόσιες αρχές.

Αναλυτικότερα, οι διατάξεις του σχεδίου νόμου προβλέπουν την εξαίρεση από προστασία και εγγύηση του ΤΕΚΕ των εν λόγω κατηγοριών καταθέσεων:

- Οι καταθέσεις του ΤΕΚΕ.

- Οι καταθέσεις των ταμείων κοινωνικής ασφάλισης και των ταμείων επαγγελματικής ασφάλισης.

- Οι καταθέσεις των δημοσίων αρχών.

- Οι καταθέσεις των πιστωτικών ιδρυμάτων για ίδιο λογαριασμό.

- Τα ίδια κεφάλαια των πιστωτικών ιδρυμάτων.

- Οι καταθέσεις από συναλλαγές για τις οποίες έχει εκδοθεί τελεσίδικη ποινική καταδικαστική απόφαση για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

- Οι καταθέσεις των χρηματοδοτικών ιδρυμάτων.

- Οι καταθέσεις των επιχειρήσεων επενδύσεων για ίδιο λογαριασμό.

- Οι καταθέσεις των οργανισμών συλλογικών επενδύσεων (αμοιβαία κεφάλαια).

- Οι καταθέσεις των ασφαλιστικών επιχειρήσεων.

- Οι καταθέσεις των οποίων η ταυτότητα κατόχου ή δικαιούχου δεν έχει επαληθευθεί.

Αλλάξτε όλοι τις ταυτότητες σας! Δείτε γιατί…

Την άμεση αλλαγή των Ελληνικών ταυτοτήτων ζητούν τόσο οι Αμερικανοί, όσο και οι Ευρωπαίοι, με την δικαιολογία πως οι ήδη υπάρχουσες μπορούν να πλαστογραφηθούν εύκολα.
Όλοι οι Έλληνες λοιπόν, καλούνται να αλλάξουν τις ταυτότητες τους μέχρι τον Ιούνιο, ενώ πρέπει να καταβληθεί και το ποσό τον 10 ευρώ για την σχετική διαδικασία.
Στην αλλαγή των ελληνικών ταυτοτήτων έπαιξε σημαντικό ρόλο και ο υπουργός Εξωτερικών της Αμερικής κ. Τζον Κέρι, ο οποίος κατά την επίσκεψη του στην χώρα μας, άσκησε έντονες πιέσεις.
Οι νέες ταυτότητες, εκτός από τα δακτυλικά αποτυπώματα, θα έχουν και «βιομετρικά στοιχεία», τα οποία θα τοποθετούνται με μικροτσίπ, όπως η ίριδα του κατόχου.
Οι εξήγηση για την άμεση αλλαγή των ταυτοτήτων, από την κυβέρνηση, είναι πως επιθυμούν μόνο την διασφάλιση της αυθεντικότητας αλλά και την μείωση ακόμη και εξαφάνιση των πλαστών ταυτοτήτων.

Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου 2016

Τόσκας VS Σφακιανάκη

Ενας πόλεμος έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Ν. Τόσκα και έναν αξιωματικό της Αστυνομίας, τον επικεφαλής για πολλά χρόνια της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μανώλη Σφακιανάκη. Σας ενημερώνω ότι όσο ασυνήθιστο κι αν είναι (θα αποτελεί παγκόσμια πρωτιά) ένας υπουργός να τσακώνεται με τον πολιτικά ένστολο υφιστάμενό του, ο πόλεμος είναι πραγματικός και περιλαμβάνει μάχη χαρακωμάτων. Και έφτασε μάλιστα σε τέτοιο σημείο που ο υπουργός δεν θα στενοχωρηθεί καθόλου αν κάποιος έλεγε στον Πρωθυπουργό να αντικατασταθεί, όπως έλεγαν από το περιβάλλον του κ. Τόσκα. Η αιτία; Η ανάκληση της μετάθεσης του κ. Σφακιανάκη από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έγινε αναγκαστικά, με παρέμβαση του ίδιου του Πρωθυπουργού από τις Βρυξέλλες. Και επειδή τέτοιου είδους ανακλήσεις συνήθως αδειάζουν τον πολιτικά προϊστάμενο του αξιωματικού, ο κ. Τόσκας για να υπογράψει την ανάκληση έβαλε συγκεκριμένους όρους. Ποιοι είναι αυτοί; Ο κ. Σφακιανάκης επανέρχεται στη θέση του (από την οποία είχε καρατομηθεί μόλις 24 ώρες πριν) αλλά θα είναι υπό... εποπτεία. Τι σημαίνει αυτό;
Στρατηγός υπό επιτήρηση
Ρώτησα ευθέως τον «στρατηγό» (έτσι αποκαλούν τον κ. Τόσκα λόγω της προτέρας θητείας του στις Ενοπλες Δυνάμεις) τι είδους εποπτεία θα έχει ο υποστράτηγος της Αστυνομίας κ. Σφακιανάκης και ιδού τι απάντηση μου έδωσε: «Θα παραμείνει εκεί που είναι, αλλά τέρμα τα παραγοντιλίκια και οι δημόσιες σχέσεις» (ναι, έτσι ακριβώς το είπε). Με δυο λόγια, ο κ. Σφακιανάκης, κατά τον υπουργό, δεν θα μπορεί ούτε να δίνει συνεντεύξεις ούτε να παρουσιάζει βιβλία ούτε να κάνει δηλώσεις αν προηγουμένως δεν έχει την έγκριση του αρχηγού της Αστυνομίας, ο οποίος θα ενημερώνει τον υπουργό.
ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ

Όχημα με ναρκωτικά συγκρούστηκε με τρακτέρ στο Μπλόκο Κεφαλόβρυσου

Σε εξέλιξη είναι η αστυνομική έρευνα για τις συνθήκες που έλαβε χώρα τροχαίο που σημειώθηκε στο αγροτικό μπλόκο Κεφαλόβρυσου σήμερα τα ξημερώματα. Η
έρευνα ωστόσο επεκτείνεται πέραν του τροχαίου σε υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών καθώς το όχημα που προκάλεσε το συμβάν φέρεται να διακινούσε ποσότητα χασίς.
Συγκεκριμένα, ήταν 6.30 το πρωί όταν το όχημα που οδηγούσε Αλβανός κινούμενο  με ταχύτητα προς Μεσολόγγι δεν φρέναρε και συγκρούστηκε με σφοδρότητα με δύο σταθμευμένα τρακτέρ στα οποία προκάλεσε σοβαρές υλικές ζημιές. Ο οδηγός τραυματίστηκε ελαφρά και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Μεσολογγίου όπου νοσηλεύεται και το ευτύχημα βέβαια είναι πως εκείνη τη  στιγμή δεν βρίσκονταν κανείς στο σημείο του συμβάντος.
Η έρευνα που ακολούθησε ωστόσο εντόπισε πέντε κιλά χασίς κρυμμένα σε συσκευασία στο όχημα με αποτέλεσμα η υπόθεση να πάρει νέα τροπή για την οποία αναμένεται και η επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας.
Η φωτό από το σημείο του τροχαίου

Πάτρα: Άφαντη παραμένει η 26χρονη από την Ερυμάνθεια - ΔΙΑΒΑΣΤΕ γιατί έφυγε η νεαρή από το σπίτι της

Κανένα σημείο δεν έχει δώσει μέχρι στιγμής η νεαρή κοπέλα από την Ερυμάνθεια Αχαΐας, η οποία έχει εξαφανιστεί από το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης...


Παρά την κινητοποίηση της ΕΛ.ΑΣ., η 26χρονη δεν έχει εντοπιστεί.

Ανεπιβεβαίωτες, μέχρι στιγμής πάντως, πληροφορίες του tempo24.gr, αναφέρουν πως είναι πιθανόν η νεαρή να έφυγε κρυφά με τον άνδρα που "αγαπούσε" για την πατρίδα του.

Την εξαφάνιση της κόρης της δήλωσε χθες στο Αστυνομικό Τμήμα Χαλανδρίτσας η 46χρονη μητέρα της.

Η κοπέλα εξαφανίστηκε στις 4 μ.μ της Τρίτης και από την ώρα εκείνη δεν έχει επικοινωνήσει, ενώ πίσω της δεν άφησε κάποιο σημείωμα.
Πηγή

Nikos Megrelis

Περισσότερες λεπτομέρειες  εδω

Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2016

Έκπληξη στις κρίσεις ΕΛ.ΑΣ: Τέλος ο Λάμπρου! Νέος Αστυνομικός Διευθυντής Εύβοιας ο Νίκος Γεωργακόπουλος (ΦΩΤΟ)

Νέα έκπληξη στις Κρίσεις της ΕΛ.ΑΣ - Ο Κώστας Λάμπρου μπορεί να μην αποστρατεύτηκε, ωστόσο δεν παρέμεινε στη θέση του - Νέος Αστυνομικός Διευθυντής Εύβοιας είναι από σήμερα, ο Ταξίαρχος Νίκος Γεωργακόπουλος, ο οποίος υπηρετούσε ως Διευθυντής στην Αστυνομική Διεύθυνση Βοιωτίας... 

Τις επόμενες ώρες θα γίνει γνωστό αν ο Κώστας Λάμπρου παραμείνει στην Εύβοια ως βοηθός Διευθυντή ή αν μετακινηθεί ως Διευθυντής σε άλλο Νομό. 

Δείτε όλες τις Τοποθετήσεις - Μετακινήσεις Ταξιάρχων της Ελληνικής Αστυνομίας: 

Με Απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Τσουβάλα, τοποθετήθηκαν - μετακινήθηκαν οι Ταξίαρχοι Γενικών και Ειδικών Καθηκόντων της Ελληνικής Αστυνομίας, ως ακολούθως:
 

ΣΚΟΥΜΑΣ Κωνσταντίνος από Διεύθυνση Αστυνομίας Άρτας στη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου, ως Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής.
 

ΣΕΪΝΤΗΣ Ιωάννης στη Διεύθυνση Αστυνομίας Αχαΐας, όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.
 

ΛΑΓΟΥΔΑΚΗΣ Κωνσταντίνος από Διεύθυνση Αστυνομίας Ρεθύμνης στη Διεύθυνση Αστυνομίας Ηρακλείου, ως Διευθυντής.
 

ΒΑΛΑΤΣΟΣ Βλάσιος στη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.
 

ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ Φώτιος στην Α΄ Διεύθυνση Αστυνομίας Δωδεκανήσου, όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.
 

ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ Ανδρέας στη Γ.Α.Δ. Αττικής, όπου υπηρετεί, ως Βοηθός.
 

ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗΣ Γεώργιος στη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ιονίων Νήσων, όπου υπηρετεί, ως Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής.
 

ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ Αδαμάντιος από Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας στη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου, ως Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής.
 

ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΗΣ Γεώργιος από Διεύθυνση Αστυνομίας Αθηνών στη Γενική Διεύθυνση Προστασίας Επισήμων και Ευπαθών Στόχων, ως Γενικός Διευθυντής.
 

ΤΡΙΓΩΝΗΣ Δημήτριος στη Διεύθυνση Αστυνομίας Αρκαδίας, όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.
 

ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Νικόλαος από Διεύθυνση Αστυνομίας Βοιωτίας στη Διεύθυνση Αστυνομίας Ευβοίας, ως Διευθυντής.
 

ΚΩΣΤΑΡΗΣ Μενέλαος στη Διεύθυνση Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης/Α.Ε.Α., όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.
 

ΜΕΝΕΞΙΔΗΣ Νικόλαος στη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.
 

ΣΑΝΔΡΟΣ Θωμάς από Διεύθυνση Αστυνομίας Σερρών στη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, ως Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής.
 

ΔΟΜΖΑΡΙΔΗΣ Φώτιος από Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης στη Γ.Α.Δ. Θεσσαλονίκης, ως Βοηθός.
 

ΖΗΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ Νικόλαος στη Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.
 

ΠΕΤΑΣΗΣ Εμμανουήλ στη Διεύθυνση Αστυνομίας Λασιθίου, όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.
 

ΠΑΠΠΟΣ Μιχαήλ στη Διεύθυνση Αστυνομίας Φθιώτιδας, όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.
 

ΚΟΡΔΟΛΑΙΜΗΣ Παναγιώτης από Διεύθυνση Αστυνομίας Δυτικής Αττικής στη Διεύθυνση Αστυνομίας Αθηνών, ως Διευθυντής.
 

ΦΩΣΚΟΛΟΣ Κωνσταντίνος από Διεύθυνση Άμεσης Δράσης Αττικής στη Διεύθυνση Αστυνομίας Πειραιά, ως Διευθυντής.
 

ΚΟΚΚΙΝΗΣ Νικόλαος από Διεύθυνση Αστυνομίας Ν/Α Αττικής στη Διεύθυνση Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων/Α.Ε.Α., ως Διευθυντής.
 

ΒΟΛΥΡΑΚΗΣ Στυλιανός από Διεύθυνση Οργάνωσης και Νομικής Υποστήριξης/Α.Ε.Α. στο Επιτελικό Γραφείο Αρχηγού, ως Διευθυντής.
 

ΚΡΙΚΑΣ Δημήτριος στην Υπηρεσία Προστασίας Προέδρου Δημοκρατίας, όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.
 

ΣΚΑΝΔΑΛΗΣ Αχιλλέας από Διεύθυνση Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας /Α.Ε.Α. στον Κλάδο Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού/Α.Ε.Α., ως Προϊστάμενος.
 

ΜΑΝΤΖΟΥΚΑΣ Αθανάσιος στη Διεύθυνση Αστυνομίας Πιερίας, όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.
 

ΤΗΛΕΛΗΣ Γεώργιος στο Γραφείο Προϊσταμένου Επιτελείου/Α.Ε.Α., όπου υπηρετεί.
 

ΚΑΤΣΙΦΑΣ Λάμπρος από Σχολή Εθνικής Ασφάλειας Ελληνικής Αστυνομίας στη Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας, ως Διοικητής.
 

ΠΑΝΤΕΛΑΚΟΣ Γεώργιος στη Διεύθυνση Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.
 

ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ Σταύρος από Διεύθυνση Πληροφορικής/Α.Ε.Α. στη Διεύθυνση Οικονομικής Επιθεώρησης/Α.Ε.Α., ως Διευθυντής.
 

ΤΖΟΥΜΑΪΛΗΣ Θεολόγος από Διεύθυνση Αστυνομίας Πέλλας στη Διεύθυνση Αστυνομίας Χαλκιδικής, ως Διευθυντής.
 

ΝΙΚΟΛΑΟΥ Χρήστος στη Διεύθυνση Μεταγωγών Δικαστηρίων Αττικής, όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.
 

ΚΑΪΠΑΚΗΣ Γεώργιος στη Διεύθυνση Αστυνομίας Δράμας, όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.
 

ΜΟΥΣΤΑΚΑΛΗΣ Δημήτριος από Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής στη Διεύθυνση Αστυνομίας Αθηνών, ως Υποδιευθυντής.
 

ΝΤΖΙΟΒΑΡΑΣ Παναγιώτης στη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας, όπου υπηρετεί, ως Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής.
 

ΤΟΥΦΕΞΗΣ Σταύρος από Διεύθυνση Αστυνομίας Λακωνίας στη Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας, ως Διευθυντής.
 

ΠΟΥΡΣΑΝΙΔΗΣ Μιλτιάδης στη Διεύθυνση Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.
 

ΤΟΛΙΑΣ Ιωάννης στη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας, όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.
 

ΜΑΡΚΕΤΑΚΗΣ Παναγιώτης από Διεύθυνση Οικονομικών/Α.Ε.Α. στη Διεύθυνση Οικονομικής Επιθεώρησης/Α.Ε.Α., συνεχιζομένης αποσπάσεώς του Υπηρεσία Διαχείρισης Ευρωπαϊκών και Αναπτυξιακών Προγραμμάτων/ Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.
 

ΜΑΝΙΑΤΗΣ Αναστάσιος από Διεύθυνση Τεχνικής Υποστήριξης/Α.Ε.Α. στη Διεύθυνση Οικονομικών/Α.Ε.Α., ως Διευθυντής.
 

ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ Ιωάννης από Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας στη Σχολή Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας, ως Διοικητής.
 

ΚΟΡΜΠΑΚΗΣ Δημήτριος από Διεύθυνση Τεχνικών Εφαρμογών/Α.Ε.Α. στη Διεύθυνση Τεχνικής Υποστήριξης/Α.Ε.Α., ως Διευθυντής.
 

ΒΟΓΛΗΣ Ευάγγελος στη Διεύθυνση Αστυνομίας Πρέβεζας, όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.
 

ΚΟΥΜΠΟΥΛΑΣ Παναγιώτης στη Διεύθυνση Δημόσιας Ασφάλειας/Α.Ε.Α., όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.
 

ΜΑΡΟΥΔΑΣ Γεώργιος από Διεύθυνση Αστυνομίας Αργολίδας στη Διεύθυνση Αστυνομίας Λακωνίας, ως Διευθυντής.
 

ΨΩΜΑΣ Γεώργιος από Διεύθυνση Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων/Α.Ε.Α. στη Γ.Α.Δ. Αττικής, ως Βοηθός.
 

ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ Δημήτριος από Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής στη Διεύθυνση Αστυνομίας Δυτικής Αττικής, ως Διευθυντής.
 

ΚΥΡΙΑΖΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος στην Υπηρεσία Ασφαλείας Βουλής των Ελλήνων όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.
 

ΚΟΛΤΟΥΚΗΣ Δημήτριος από Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής στη Διεύθυνση Αστυνομίας Πειραιά, ως Υποδιευθυντής.
 

ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ Ευάγγελος στη Διεύθυνση Αστυνομίας Κορινθίας, όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.
 

ΚΑΛΥΒΑΣ Κωνσταντίνος από Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής στη Γ.Α.Δ. Αττικής, ως Βοηθός.
 

ΓΙΑΝΝΙΝΑΣ Γεώργιος στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων /Α.Ε.Α., όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.
 

ΧΑΡΩΝΗ Παναγιώτα από Γ.Α.Δ. Αττικής στο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης & Πρόνοιας Απασχολουμένων στα Σώματα Ασφαλείας.
 

ΣΤΕΡΓΙΟΠΟΥΛΟΣ Δημήτριος στη Διεύθυνση Άμεσης Δράσης Αττικής, όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.
 

ΒΟΥΤΣΕΛΑΣ Κωνσταντίνος στη Διεύθυνση Αστυνομίας Β/Α Αττικής, όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.
 

ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης Ανθρωπίνων Πόρων/Α.Ε.Α., όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.
 

ΑΪΒΑΖΙΔΗΣ Αβραάμ από Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης στη Διεύθυνση Αστυνομίας Θεσσαλονίκης, ως Διευθυντής.
 

ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος στη Διεύθυνση Αστυνομίας Ηλείας, όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.
 

ΝΤΑΛΕΤΣΟΣ Κωνσταντίνος στη Διεύθυνση Αστυνομίας Γρεβενών, όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.
 

ΟΣΤΑΔΗΜΗΤΡΗΣ Νικόλαος στη Γενική Διεύθυνση Προστασίας Επισήμων και Ευπαθών Στόχων, όπου υπηρετεί.
 

ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ Δημήτριος στη Διεύθυνση Γενικής Αστυνόμευσης/Α.Ε.Α., όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.
 

ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ Πέτρος από Διεύθυνση Αστυνομίας Αθηνών στη Διεύθυνση Αστυνομίας Ν/Α Αττικής, ως Διευθυντής.
 

ΠΑΠΑΔΕΑΣ Ευστράτιος στη Διεύθυνση Αλλοδαπών/Α.Ε.Α., όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.
 

[ΥΓ.] ΠΑΠΑΔΟΥΡΑΚΗΣ Αντώνιος στη Διεύθυνση Υγειονομικού /Α.Ε.Α., όπου υπηρετεί, ως Υποδιευθυντής.
 

[ΥΓ.] ΜΠΑΔΕΚΑΣ Αθανάσιος στο Κεντρικό Ιατρείο Αθηνών, όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.
 

[ΥΓ.] ΠΟΥΛΙΑΝΟΣ Γεώργιος στη Διεύθυνση Υγειονομικού/Α.Ε.Α., όπου υπηρετεί.
 

[ΥΓ.] ΚΑΒΒΑΔΙΑΣ Στέφανος στο Κεντρικό Ιατρείο Αθηνών, όπου υπηρετεί.
 

[ΥΓ.] ΒΥΝΑΚΟΣ Γεώργιος στη Διεύθυνση Υγειονομικού/Α.Ε.Α., όπου υπηρετεί.
 

[Ε.Κ.] ΠΟΛΛΑΤΟΥ Ιωάννα στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών/Α.Ε.Α., όπου υπηρετεί.

Επιπλέον έγινε δεκτή η προσφυγή του Υποστρατήγου ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗ Εμμανουήλ και ακυρώθηκε η τοποθέτηση του στον Κλάδο Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού/Α.Ε.Α..

Την Παρασκευή η τελετή παράδοσης-παραλαβής του αρχηγού της Πυροσβεστικής

Ολοκληρώθηκαν σήμερα οι κρίσεις των ανώτατων αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος. Από το Πρωτοβάθμιο Ανώτατο Συμβούλιο, κρίθηκε διατηρητέος ο υπαρχηγός Υποστήριξης του Π.Σ. αντιστράτηγος ΠΣ Βασίλειος Καπέλιος, ενώ την θέση του υπαρχηγού Επιχειρήσεων καταλαμβάνει ο Αθανάσιος Σερεντέλος, ο οποίος προήχθη στον βαθμό του αντιστρατήγου ΠΣ.
Το Συμβούλιο έκρινε διατηρητέους τους υποστράτηγους ΠΣ, Στέφανο Σπανέα, Θεοδόσιο Δημακογιάννη, Δημοσθένη Αναγνωστάκη και Νικόλαο Νικολακόπουλο.
Επίσης έκρινε προαχθέντες κατ' επιλογήν για τις θέσεις των υποστρατήγων ΠΣ τους αρχιπυράρχους, Σωτήριο Τερζούδη και Κων/νο Γιόβα και ευδοκίμως τερματίσαντες τους υποστρατήγους ΠΣ, Κων/νο Κοροντζή, Αθανάσιο Μαργαλιά, Βασίλειο Φλόκα και Χρήστο Παπαδόπουλο (Υγειονομικό).
Στη συνέχεια το Πρωτοβάθμιο Ανώτατο Συμβούλιο του Π.Σ. έκρινε:
Διατηρητέους τους αρχιπυράρχους του ΠΣ
1. Σεραφείμ Αθανασίου
2. Ιωάννη Φωστιέρη
3. Μιχαήλ Ανδριόπουλο
4. Ιωάννη Βασιλειάδη
5. Κων/νο Πουλτίδη
6. Ιωάννη Ράμφο
7. Ιάκωβο Κλεφτοσπύρο
8. Ευθύμιο Γεωργακόπουλο
9. Διονύσιο Κουτσούκο
10. Στέφανο Κολοκούρη
11. Στέφανο Πιερρακάκη
12. Φίλιππο Παντελεάκο
13. 'Αγγελο Τριπολιτσιώτη
14. Αριστείδη Μαυρόπουλο
15. Ιωάννη Ζάχο
16. Βασίλειο Ματθαιόπουλο
17. Απόστολο Οικονόμου (ΠΛΗ)
18. Απόστολο Σταμάτη (ΥΓ)
 
Και ευδοκίμως τερματίσαντες τους αρχιπυράρχους του Π.Σ.
1.    Νικόλαο Μιχαλάκη
2.    Αθανάσιο Τζοΐτη
3.    Αθανάσιο Λέκκα
4.    Ελευθέριο Ελευθεριάδη
5.    Νικόλαο Ντίτσα
6.    Δημήτριο Ραπανάκη
 
Αύριο το μεσημέρι, παρουσία του υπουργού Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή και του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα, θα πραγματοποιηθεί η τελετή παράδοσης- παραλαβής της αρχηγίας του Πυροσβεστικού Σώματος, του νέου αρχηγού, Ιωάννη Καρατζιά, από τον απερχόμενο Βασίλη Παπαγεωργίου, στις εγκαταστάσεις του Αρχηγείου, στην οδό Μουρούζη.

Η ανακοίνωση του αρχηγείου για την τοποθέτηση Σφακιανάκη

Δεν έχει ξαναγίνει στα χρονικά. Ανακοίνωση της τοποθέτησης ενός υποστρατήγου. Ο κ. Τόσκας, κατάφερε να γελοιοποιήσει το θεσμο των κρίσεων στην ΕΛ.ΑΣ στον
υπερθετικό βαθμό.


Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ο Υποστράτηγος Εμμανουήλ Σφακιανάκης μετατίθεται στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, ως Βοηθός Προϊσταμένου Επιτελείου του Αρχηγείου, με επιπλέον αρμοδιότητα την εποπτεία της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Πάτρα: Αυτοί είναι οι λόγοι που ο υπάλληλος της πολυεθνικής προσπάθησε να πηδήσει από τη γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου

Θρησκευτικοί ήταν οι λόγοι που η διοίκηση πολυεθνικής αλυσίδας η οποία... έχει κατάστημα και στην Πάτρα ασκούσε πιέσεις σε εργαζόμενό προκειμένου να υποβάλει παραίτηση, με αποτέλεσμα την τελευταία στιγμή συνάδελφοί του να αποτρέψουν την αυτοκτονία του καθώς προσπάθησε να πηδήσει απο τη γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Patrastimes.gr ο υπάλληλος είχε εκφράσει τη δυσφορία του για τον τρόπο με τον οποίο η διοίκηση απομάκρυνε εργαζόμενους προκειμένου στη θέση τους να προσλάβει άλλους οι οποίοι έχουν το ίδιο θρησκευτικό πιστεύω με τον διέυθυντή τους.

Τα όσα συμβαίνουν στη συγκεκριμένη πολυεθνική με σημείο αναφορά το …θρησκευτικό αίσθημα των υψηλά ισταμένων – είναι μάρτυρες του Ιαχωβά- έχουν και κατά το παρελθόν απασχολήσει την κοινή γνώμη αλλά και τα συνδικάτα των εργαζομένων στην περιοχή.

Υπενθυμίζεται πως ο υπάλληλος υπέβαλε τελικά την παραίτηση του καθώς μετά την αποτροπή της αυτοκτονίας του η διοίκηση τον μετακίνησε στα γραφεία όπου εκεί άλλοι εργαζόμενοι που έχουν το ίδιο θρησκευτικό πιστεύω με τα υψηλά κλιμάκια συνέχισαν να του κάνουν πόλεμο.

Προφητική ή κάτι άλλο η φάρσα που έκαναν κάποιοι το 2012 για τον Παντελή Παντελίδη;

Τον Σεπτέμβριο του 2012, κάποιοι επιτήδειοι ήθελαν νεκρό σε τροχαίο τον τραγουδιστή, ο οποίος στην...
πραγματικότητα έχαιρε άκρας υγείας!

Η μακάβρια φάρσα είχε «σκάσει» στα μέσα του Σεπτεμβρίου του 2012, καθώς δημιουργήθηκε σελίδα στο Facebook στη μνήμη του τραγουδιστή. Σύμφωνα με το δημοσίευμα της σελίδας, ο Παντελής Παντελίδης τραυματίστηκε θανάσιμα και πέθανε στο νοσοκομείο, όπου διακομίστηκε όταν διερχόμενος οδηγός έπεσε πάνω στο αυτοκίνητό του με μεγάλη ταχύτητα, με αποτέλεσμα να «καρφωθεί» σε κολώνα.

Εκπρόσωπος του τραγουδιστή είχε δηλώσει πως ο Παντελίδης εχαίρε άκρας υγείας και απέδωσε τις φήμες σε κακοήθεις που θέλουν να τον βλάψουν, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ο τραγουδιστής να κινηθεί νομικά.

Το θέμα που γεννάτε με τον τραγικό θάνατο σήμερα το πρωί του τραγουδιστή, αν πίσω από την φάρσα κρύβονται κάποια "ένοχα" μυστικά, αφού οι συμπτώσεις είναι πάρα πολλές ή απλά ήταν μια προφητική φάρσα...Το τροχαίο σημειώθηκε στις 8:15 στη διασταύρωση της Βουλιαγμένης με την οδό Θράκης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο θάνατος του αγαπητού και δημοφιλούς τραγουδιστή, διαπιστώθηκε στο Ασκληπείιο Βούλας.

ΕΚΤΑΚΤΟ Ανείπωτη τραγωδία ΣΟΚ: Νεκρός σε τροχαίο ο τραγουδιστής Παντελής Παντελίδης

Ανείπωτη τραγωδία στην άσφαλτο: Ο δημοφιλής τραγουδιστής, Παντελής Παντελίδης έχασε τη ζωή του σε τροχαίο που σημειώθηκε στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 32χρονος τραγουδιστής, ενώ κινούνταν από την πύλη του παλιού αεροδρομίου προς τη Λεωφόρο Βουλιαγμένης προσέκρουσε στις μπάρες του δρόμου.
AdTech Ad
Αμέσως κλήθηκε στο σημείο το ΕΚΑΒ.
Το ασθενοφόρο μετέφερε τον Παντελή Παντελίδη στο νοσοκομείο, όπου δυστυχώς λίγο αργότερα εξέπνευσε.
Περισσότερα σε λίγο…

Η ερωμένη του δασκάλου Ν. Μέντζου σπάει τη σιωπή της και μιλάει για όλα

Η Τατιάνα Στεφανίδου ασχολείται με το θέμα του δασκάλου που βρέθηκε καμένος μέσα στο αυτοκίνητό του στο Αγρίνιο.
Η παρουσιάστρια βρήκε και συνομίλησε με την παράνομη σύντροφο του δασκάλου Νίκου Μέντζου, η οποία αποκάλυψε το πώς γνωρίστηκαν και το πώς οι δυο τους έγιναν ζευγάρι.AdTech Ad
Περισσότερες λεπτομέρειες  εδω 
http://www.agriniopress.gr/%CE%B7-%CE%B5%CF%81%CF%89%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B4%CE%B1%CF%83%CE%BA%CE%AC%CE%BB%CE%BF%CF%85-%CE%BD-%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CF%84%CE%B6%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%80%CE%AC%CE%B5%CE%B9/

Ποιοι είναι οι νέοι υπαρχηγοί της Πυροσβεστικής

Κρίσεις έχει και η Πυροσβεστική για όσους δεν το θυμούνται και η αλήθεια είναι πως κι εμάς μας το υπενθύμισε αναγνώστης μας.

Σύμφωνα λοιπόν με πληροροφορίες του bloko.gr, παρά τις 
προβλέψεις και το εθιμικο κανόνα παρέμεινε στην ενέργεια ο κ. Καπέλιος, ο οποίος αναβαθμίζεται από τη θ΄πεση του β' υπαρχηγού σε αυτή του α', ενώ β' υπαρχηγός τοποθετείται ο περιφερειάρχης Αττικής κ. Σερεντέλος.


Απο τους υποστράτηγους, φέρεται ν' αποστρατεύονται οι κ.κ. Φλόκας, Κοροτσής, καθώς και ο κ. Μαγαλιάς που προέρχεται από επανάκριση.

Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2016

Τέλος οι Σταυρόπουλος, Καραβάς και Λαμπρόπουλος - Οι κρίσεις των αστυνομικών διευθυντών

Με Προεδρικό διάταγμα που εκδόθηκε στην Αθήνα, την 17 Φεβρουαρίου 2016, μετά από πρόταση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, σύμφωνα 
με τις κείμενες διατάξεις :

Α. Προάγονται, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 29 παρ.1, περίπτ. γ', εδάφιο πέμπτο και 40 παρ.1 και 7 του Π.Δ.24/1997, όπως τροποποιήθηκε με το Π.Δ.104/2000, στο βαθμό του Ταξιάρχου, για πλήρωση κενών οργανικών θέσεων του βαθμού αυτού, οι κατωτέρω Αστυνομικοί Διευθυντές Γενικών Καθηκόντων της Ελληνικής Αστυνομίας, ως ακολούθως :

1.    231737    Τζουμαϊλής    Θεολόγος    του    Χρήστου
2.    243398    Νικολάου    Χρήστος    του    Νικολάου
3.    233440    Καϊπάκης    Γεώργιος    του    Αθανασίου
4.    233297    Μουστακαλής    Δημήτριος    του    Νικολάου
5.    233325    Ντζιοβάρας    Παναγιώτης    του    Κωνσταντίνου
6.    233397    Τουφεξής    Σταύρος    του    Βασιλείου
7.    237035    Πουρσανίδης    Μιλτιάδης    του    Κυριάκου
8.    233396    Τόλιας    Ιωάννης    του    Γεωργίου
9.    236899    Μαρκετάκης    Παναγιώτης    του    Αντωνίου
10.    232063    Μανιάτης    Αναστάσιος    του    Βασιλείου
11.    233443    Χουζούρης    Ιωάννης    του    Δημητρίου
12.    232508    Κορμπάκης    Δημήτριος    του    Γεωργίου
13.    233145    Βόγλης    Ευάγγελος    του    Αποστόλου
14.    236830    Κούμπουλας    Παναγιώτης    του    Θεοδώρου
15.    233274    Μαρουδάς    Γεώργιος    του    Κωνσταντίνου
16.    232228    Ψωμάς    Γεώργιος    του    Δημητρίου
17.    232440    Σωτηρόπουλος    Δημήτριος    του    Γεωργίου
18.    233242    Κυριαζόπουλος    Κωνσταντίνος    του    Ιωάννη
19.    235378    Κολτούκης    Δημήτριος    του    Κωνσταντίνου
20.    231911    Ανεστίδης    Κωνσταντίνος    του    Βασιλείου
21.    233416    Φωτόπουλος    Ευάγγελος    του    Σωτηρίου
22.    236750    Καλύβας    Κωνσταντίνος    του    Νικολάου
23.    236664    Γιάννινας    Γεώργιος    του    Κωνσταντίνου
24.    238360    Καστάνης    Γεώργιος    του    Νικολάου
25.    233091    Χαρώνη    Παναγιώτα    του    Μιχαήλ
26.    238029    Στεργιόπουλος    Δημήτριος    του    Κωνσταντίνου


27.    227722    Βουτσελάς    Κωνσταντίνος    του    Βασιλείου
28.    238337    Θεοδωρακόπουλος    Γεώργιος    του    Ιωάννη
29.    236592    Αϊβαζίδης    Αβραάμ    του    Βασιλείου
30.    237849    Στεφανόπουλος    Κωνσταντίνος    του    Αλεξίου
31.    232112    Νταλέτσος    Κωνσταντίνος    του    Τριαντάφυλλου
32.    238369    Οσταδημήτρης    Νικόλαος    του    Γεωργίου
33.    231741    Αθανασόπουλος    Δημήτριος    του    Νικολάου
34.    236070    Γραμμένος    Πέτρος    του    Αναστασίου
35.    237688    Παπαδέας    Ευστράτιος    του    Ιωάννη

Β. Προάγονται, ενόψει αυτεπάγγελτης αποστρατείας, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 29 παρ.1 περίπτ. γ' εδάφιο τρίτο και 43 παρ.1, περίπτ. β' του Π.Δ.24/1997, όπως τροποποιήθηκε με τα Π.Δ.104/2000 και 99/2002, στο βαθμό του Ταξιάρχου εκτός οργανικών θέσεων, οι κατωτέρω Αστυνομικοί Διευθυντές Γενικών Καθηκόντων της Ελληνικής Αστυνομίας, ως ακολούθως :
1.    232504    Χρυσανθάκης    Ευθύμιος    του    Θεοδώρου
2.    234117    Αγγελόπουλος    Ιωάννης    του    Χρήστου
3.    231976    Δίπλας    Κωνσταντίνος    του    Ανδρέα
4.    228264    Γιαννιώτης    Παύλος    του    Παναγιώτη
5.    237666    Μοσχόπουλος    Γεώργιος    του    Χρήστου
6.    236418    Μπαλλάς    Παναγιώτης    του    Γεωργίου
7.    236870    Λιανδράκης    Ιωάννης    του    Εμμανουήλ
    Οι αξιωματικοί αυτοί θα αποστρατευτούν μετά τριάντα μέρες από την προαγωγή τους αυτή, με άλλο Προεδρικό διάταγμα.

Γ. Προάγονται, ενόψει αυτεπάγγελτης αποστρατείας, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 29 παρ.1 περίπτ. γ' εδάφιο έκτο, 43 παρ.1 περίπτ. α' και 47 του Π.Δ.24/1997, όπως τροποποιήθηκε με τα Π.Δ.104/2000 και 99/2002, στο βαθμό του Ταξιάρχου εκτός οργανικών θέσεων, οι κατωτέρω Αστυνομικοί Διευθυντές Γενικών Καθηκόντων της Ελληνικής Αστυνομίας :
1.    233143    Βελέντζας    Νικόλαος    του    Ιωάννη
2.    229522    Σταυρόπουλος    Σταύρος    του    Βασιλείου
3.    232226    Χουλιάρας    Λάμπρος    του    Δημητρίου
4.    233218    Κάσσης    Πέτρος    του    Νικολάου
5.    235019    Σταύρου    Λάμπρος    του    Νικολάου
6.    233208    Καραβάς    Κωνσταντίνος    του    Δημητρίου
7.    233310    Μπέλλος    Παναγιώτης    του    Χρήστου
8.    232047    Λαμπρόπουλος    Κωνσταντίνος    του    Ανδρέα
9.    232100    Μπουραζάνας    Δημήτριος    του    Σταύρου
10.    232154    Ριζάκης    Μιχαήλ    του    Γεωργίου
11.    229885    Μπαρμπούτης    Χαράλαμπος    του    Νικολάου
12.    236677    Γκίκας    Ανδρέας    του    Γεωργίου
13.    232007    Καπούτσης    Κλέαρχος    του    Κωνσταντίνου
14.    233540    Καλδής    Κωνσταντίνος    του    Θεοδώρου
15.    230956    Μοσκοφίδης    Πέτρος    του    Δημητρίου
16.    231988    Ζήσης    Δημήτριος    του    Γεωργίου
17.    231682    Ρωμαίδης    Παναγιώτης    του    Θεμιστοκλή
18.    227452    Καλτσιώνη    Γιούλια    του    Νικολάου
19.    232061    Μάλαμας    Νικόλαος    του    Πέτρου
20.    236084    Φιλίππου    Αντώνιος    του    Βασιλείου

21.    237863    Λυκουρέζος    Ιωάννης    του    Νικολάου
22.    235624    Αντωνίου    Ταξιάρχης    του    Νικολάου
23.    232299    Αποστολάκης    Ιωάννης    του    Γεωργίου
24.    233279    Μαυρογιάννης    Βασίλειος    του    Ιουστινιανού

-    Οι Αξιωματικοί αυτοί θα αποστρατευθούν μετά τριάντα (30) ημέρες από την προαγωγή τους αυτή, με άλλο Προεδρικό διάταγμα.


policenet.gr